"Black Eagle" - fitur saka tank sing isih relevan dina

111
"Black Eagle" - fitur saka tank sing isih relevan dina

"Obyek 640" utawa "Black Eagle" mbok menawa salah siji saka proyèk paling misuwur saka bangunan tank domestik, dikembangaké dening Omsk Transmash ing 90s. Pisanan diwenehi kanggo masyarakat umum luwih saka seprapat abad kepungkur, isih arouses tambah kapentingan dina, thanks kanggo solusi desain sing bisa banget migunani ing pertempuran modern.

Pancen, sajrone sawetara taun kepungkur, "Elang Ireng" asring disebutake ing media. Padha ngluhurake ciri lan nyebar crita jujur ​​bab teka mestine saka mesin iki ing ngarep lan sijine menyang produksi massal. Lan icing ing jajan ana statement anyar saka majalah Military Watch babagan niat Omsk kanggo gawé tank rampung anyar, kang wikan dening akeh minangka Petunjuk ing kawentar saka Obyek 640.



Inggih, kabeh sing kudu dicathet ing kene yaiku ora ana produksi massal Black Eagle, lan ora tau ana. Amarga ora ana pesenan pemerintah kanggo produksi lan riset babagan pembangunan tank, kaya sing dilapurake dening Kementerian Pertahanan ing taun 2009. Kabeh aktivitas ing "Obyek 640" wis digawa metu istimewa ing framework saka inisiatif sawijining Omsk "Transmash".

A model mlaku tank Black Eagle, digawe ing sasis T-80U karo enem rodha dalan ing Papan. Dipuntepangaken ing taun 1997.
A model mlaku tank Black Eagle, digawe ing sasis T-80U karo enem rodha dalan ing Papan. Dipuntepangaken ing taun 1997.

Proyèk tank dhewe, sawise bangkrut perusahaan lan panyerepan sakteruse dening Uralvagonzavod, pungkasanipun shelved bebarengan karo kompartemen gelut terpadu, dirancang ing tema Burlak. Dadi ora ana pirembagan babagan "Eagle" saiki - mung babagan masa depan sing mungkin, yen perkembangan kasebut bakal digunakake ing produksi "eighties", sing bakal ditindakake ing mangsa ngarep.

Miturut cara, pembangunan iki pancene pantes manungsa waé lan implementasine.

Lan dudu perkara elektronik, sistem proteksi utawa mesin, sing, miturut paten sing diterbitake ing domain umum, katon cukup prayoga dibandhingake karo peralatan tank domestik sing ana. Luwih penting - iku dhasar ing wangun unsur struktural, thanks kanggo kang tim Omsk ngatur kanggo ngilangke shortcomings paling gedhe gawan ing kendaraan tempur gaya Soviet saiki, lan ing wektu sing padha akeh nambah keamanan produk.

Paling ora ana telu.

A prototipe tank Black Eagle, dibangun ing chassis karo pitung dalan wheel ing Papan. Dipuntepangaken ing taun 1999.
A prototipe tank Black Eagle, dibangun ing chassis karo pitung dalan wheel ing Papan. Dipuntepangaken ing taun 1999.

Modul transport-charging


Mbok menawa salah siji saka masalah utama tank Soviet, kalebu T-64, T-72 lan T-80, iku lack of sembarang isolasi amunisi saka kompartemen manned. Kabeh tembakan sing dimuat kanthi kapisah ing wangun proyektil lan biaya propelan ing kartrid sing bisa diobong dumunung ing jero awak - ing rak tank, mekanisme pemuatan bedhil otomatis lan panyimpenan tambahan.

Ing tangan siji, solusi kuwi bisa kanggo nambah pangayoman saka amunisi ing ngarepke maneuvering dening ngurangi kamungkinan saka karusakan.

Ing sisih liya, tank kasebut dadi tong wêdakakêna alami, saéngga ora ana kemungkinan kru bisa urip yen kalah. Nanging, kanthi alesan iki, kendharaan dhewe kerep dadi tumpukan logam kethokan kanthi menara sing dicopot lan lambung diunekake nganti ambruk.

Tampilan modul transportasi-loading Black Eagle saka buritan
Tampilan modul transportasi-loading Black Eagle saka buritan

Ing Black Eagle, cacat iki ditanggulangi kanthi mindhah kabeh amunisi menyang modul transport-loading sing bisa dicopot ing mburi menara, kanthi terisolasi saka kompartemen pertempuran. Uga nduweni mekanisme loading longitudinal otomatis kanthi sabuk conveyor kanthi kapasitas luwih saka 30 tembakan, sing dimuat liwat lawang ngisor ing atap modul.

Tembakan ing conveyor dilebokake ing arah sumbu longitudinal bedhil lan disambungake menyang sungsang kanthi bolongan sing ditutup dening rana waja lan dibukak mung nalika mbukak proyektil. Mulane, kontak kru karo rak amunisi mbukak paling tithik - nyatane, jenis analog otomatis saka "buta lapis baja" ing tank Amérika.

Tampilan ndhuwur TZM: 1 - bedhil, 2 - turret, 4 - atap menara, 27 - lawang mbukak tambahan kanthi tutup, 28 - rong lawang karo tutup kanggo ngarahake gelombang jeblugan nalika bledosan darurat, 93 - omah lapis baja saka mekanisme drive stopper conveyor lan mbukak kaset.
Tampilan ndhuwur TZM: 1 - bedhil, 2 - turret, 4 - atap menara, 27 - lawang mbukak tambahan kanthi tutup, 28 - rong lawang karo tutup kanggo ngarahake gelombang jeblugan ing jeblugan darurat, 93 - omah lapis baja saka mekanisme drive stopper conveyor lan mbukak kaset.

Tampilan sisih TZM: 1 - bedhil, 4 - atap turret, , 8 tembok ngarep struktur turret 9 - tembok mburi struktur turret, 10 - shot, 11 - awak tray nampa 43 - pigura kaset, 92 - mekanisme ramming awak, 93 - waja omah mekanisme drive kanggo conveyor stopper lan bukaan kaset. 94 - pandhuan sing bisa dipindhah.
Tampilan sisih TZM: 1 - bedhil, 4 - atap turret, 8 - tembok ngarep struktur turret, 9 - tembok mburi struktur turret, 10 - shot, 11 - awak tray nampa, 43 - pigura kaset, 92 - awak mekanisme ramming, 93 - omah waja saka mekanisme drive saka stopper conveyor lan bukaan saka kaset, 94 - guide movable.

Uga ing atap modul transport-loading ana rong panel ejection, sing dirancang kanggo ngredhakaké tekanan lan ngarahake panyebaran gelombang kejut nalika ana pangobongan biaya bubuk lan detonasi cangkang sing ngemot bahan peledak.

Wigati dicathet menawa modul sing padha (wadhah) ditawakake Omsk "Transmash" ing macem-macem variasi, kalebu "Burlak" kanggo T-72 lan T-80. Lan padha ditawakake kanthi alasan sing apik, amarga kanthi bantuan sampeyan bisa nambah kemungkinan kaslametan kru, lan nyuda kerugian tank sing ora bisa ditindakake kanthi kaping 5-7.

Kajaba iku, kontainer turreted uga ngilangi masalah bedhil mesin klasik / mekanisme loading babagan watesan dawa proyektil sub-kaliber.

Dadi desain kasebut duweni potensi, mung pitakonan yaiku implementasine.

Isolasi tangki bahan bakar


Umumé, tangki bahan bakar minangka sumber bebaya sing tambah akeh ing tank apa wae. Kajaba iku, geni sing disebabake dening ignition bahan bakar minangka salah sawijining panyebab paling umum saka kerugian kendaraan lapis baja lan pati kru. Iki utamané bener kanggo nawakke Soviet, nawakke bahan bakar kang, uga amunisi, dumunung ing kompartemen dienggoni.

Ing Black Eagle, masalah iki, sanajan ora rampung ditanggulangi - kemungkinan geni ing kasus apa wae ora bakal nul - wis diminimalisir kanthi ngisolasi bahan bakar saka kru. Iki diwujudake kanthi mindhah wadhah bahan bakar menyang kompartemen gedhe ing awak ing sisih tengen lan kiwa driver, dipisahake dening partisi lapis baja.

Bagean saka busur awak: 39 - lembaran bahan anti-radiasi, 24 - sisih kiwa, 35, 36, 37 - kompartemen terisolasi, 27 - piring frontal ndhuwur, 33, 34 - piring waja vertikal dipasang sejajar karo sumbu tank. , 25 - sisih tengen, 38 - lembar bahan anti-fragmentasi, 26 - ngisor.
Bagean saka busur awak: 39 - lembaran bahan anti-radiasi, 24 - sisih kiwa, 35, 36, 37 - kompartemen terisolasi, 27 - lembaran frontal ndhuwur; 33, 34 - piring waja vertikal dipasang podo karo sumbu tank, 25 - sisih starboard, 38 - sheets saka materi anti-fragmentasi, 26 - ngisor.

Solusi sing padha digunakake, contone, ing American Abrams - uga duwe rong tangki gedhe ing mburi piring baja ing sisih driver. Lan kaputusan iki rampung sabdho, amarga bisa Ngartekno nambah kamungkinan saka kaslametané kru lan survivability saka tank.

Kajaba iku, ing "Obyek 640" kompartemen bahan bakar uga dadi pangayoman tambahan. Minangka ing pangertèn sing bahan bakar diesel utawa kerosene dhewe minangka layar tambahan sing nyuda seng nembus waja saka jet kumulatif. Iki uga amarga partisi waja sing dilengkapi karo lapisan anti-fragmentasi, sing nglindhungi kru lan peralatan internal tank saka pecahan sekunder nalika waja ditembus.

Tower karo pangayoman gendheng


Menara "Black Eagle" uga menarik, beda banget karo tank domestik utawa manca. Insinyur Omsk dikembangake kanthi nambah penetrasi waja senjata anti-tank klasik, uga panyebaran rudal anyar ing wektu kasebut sing nyerang atap tank.


Ing kasunyatan, iku bagéan saka kompartemen perang rampung redesigned saka T-80 Soviet, kang gunner lan komandan, amarga loader otomatis dumunung ing njaba awak, bisa dumunung ing loro menara ing posisi stowed, lan ngisor. tali Pundhak menara ing posisi pertempuran nggunakake kursi dhuwur-luwes.

Pendekatan iki, ing tangan siji, nyuda kemungkinan kru sing kena, amarga, miturut statistik, turret nampa jumlah paling gedhe saka cangkang. Ing tangan liyane, iku bisa kanggo ngurangi dhuwur lan ngarahake cadangan massa dirilis kanggo ngiyataken waja.

Minangka kanggo desain, iku digawe ing wangun telung kompartemen diisolasi saka saben liyane. Ing sisih kiwa lan tengen, mungguh, ana panggonan kanggo gunner lan komandan (ing posisi stowed). Rata-rata, ana "jog" kanggo gegaman utama ing wangun bedhil smoothbore. Wigati dicathet yen ing "Eagle" direncanakake bakal disegel kanthi lengkap kanggo ngilangi kontak menara kanthi gas bubuk lan menehi perlindungan tambahan yen ana proyektil sing kena ing salah sawijining kompartemen.

Rencana tampilan menara tank
Rencana tampilan menara tank

bagean salib saka menara. 1 - ceruk kanggo pengisi waja, dibentuk saka lembaran baja njaba lan internal, 2 - kompartemen kru, 3 - embrasure bedhil
bagean salib saka menara. 1 - ceruk kanggo pengisi waja, dibentuk saka lembaran baja njaba lan internal, 2 - kompartemen kru, 3 - embrasure bedhil

Nalika sampeyan bisa ndeleng saka gambar kasedhiya ing ndhuwur, waja saka kompartemen kiwa lan tengen kawangun dening sheets baja njaba lan internal jarak loro. Iki disebarake saka embrasure meriam ing sisih ngarep menyang sumbu transversal menara lan ditampilake ing bentuk piramida coaxially truncated kanthi sudut inklinasi 20-30 derajat.

Ing njero ana iga sing kaku sing nglindhungi lembaran njaba saka mlengkung lan pecah nalika kena proyektil. Lan uga pengisi waja sing ora mung nutupi proyeksi ngarep lan sisih, nanging uga atap menara, menehi perlindungan tambahan saka amunisi "roof-breaking". Mesthine, ora mutlak - ukuran waja ora ngidini iki - nanging banget signifikan relatif marang menara serial kanthi atap 40-mm, sing asring ora dibantu dening "waja reaktif" utawa visor, sing dhuwure ora mesthi ditrapake. akun penetrasi residual saka projectiles kumulatif.

Ing sawijining wektu, versi menara iki dirating cukup dhuwur, lan penulis dhewe langsung nyatakake ing ngisor iki:

...Ing desain turret sing diusulake, amarga pilihan bentuk waja sing optimal, posisi lan dimensi sing relatif, nambah proteksi 1,7-2 kali kanthi nambah massa total 20-30%, lan tingkat proteksi sing ditemtokake digayuh ing heading ngarepke geni ± 35- 40 derajat.

Saiki isih relevan, amarga kemungkinan luwih nguatake leladen, lan amarga distribusi sing akeh dron lan senjata anti-tank liyane sing bisa nabrak kendaraan tempur ing panggonan sing rawan.

Wigati dicathet menawa menara-menara cilik kaya iki duwe sawetara kaluwihan tinimbang modul tempur sing ora dienggoni, amarga ora nggawe kru gumantung banget ing elektronika lan menehi kesempatan kanggo nggunakake pandelengan optik lan piranti pengawasan.

temonan


Mesthi, inovasi "Black Eagle" ora mungkasi ana. Miturut rencana, tank iki mesthine duwe kaluwihan liyane.

Iki kalebu proteksi lambung sing didesain ulang (nggunakake platform ing pitung rol), sistem kontrol geni anyar kanthi panel kontrol multifungsi kanggo gunner lan komandan, kompleks penanggulangan aktif Drozd-2 (Afganit), dinamis, proteksi hidrodinamik, lsp.

Lan iku bakal apik yen mobil iki tindak menyang produksi serial tanggung, lan ora sebagian.

Nanging, sayangé, akeh inovasi saiki ora bisa dileksanakake amarga ora ana basis produksi lan beban industri sing ana gandhengane karo operasi khusus ing Ukraina.

Nanging, solusi kasebut, dites ing tank ing Omsk, ing siji utawa liyane, bisa dadi basis kanggo produksi maneh T-80.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

111 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    28. mars 2024 04:35
    Penembak lan komandan diisolasi saka siji liyane. Iki ala. Ora, iki ala banget ... Tanker bakal ngerti aku ... Ora ana gas bubuk amarga tekanan over konstan sing digawe kanthi sengaja. Iki uga unsur saka pangayoman anti-nuklir... Bobot keluwihan.. Iku luwih apik kanggo ngiyataken proyeksi sisih tank lan ndhuwur menara... Lan yen ana langsir antarane komandan lan mekanik, banjur pracaya kula, padha bakal dismantled dening kru ... AZ ing mburi mesthi bakal nyebabake kerugian sing ora bisa didandani sing padha. Shooting menyang sisih mung kebak tank kaya ngono. .30 derajat ing sisih tengen lan kiwa lan wilayah sing kena pengaruh becik sanajan nganggo 30 mm projectile Abrams padha diobong metu kaya sing ... Lan katon saka kothak AZ ora nuduhake waja cukup amarga kekirangan ring turret lan drive ... Umumé, minangka salah siji saka konsep pantes manungsa waé. .Nanging minangka panacea, ora. Unpromising...Lha, sing kita iki ... sampeyan kudu ngidhak ing rake dhewe kanggo njaluk hit ing bathuk ... Nanging, pembangunan saka Leningrad Design Bureau ing USSR kanggo nggawe tank maksimum luwih njanjeni watesan karo ngarep-dipasang TO. Senadyan sawetara shortcomings, desain iki saestu platform siji kanggo meh kabeh jinis peralatan. Nanging sing paling Jahwéh, iku bisa dadi platform becik kanggo nggawe a Komplek Pertempuran Darat, bobot, medium lan entheng ...
    1. + 14
      28. mars 2024 05:02
      Quote: Igorash
      Nanging sing paling penting, bisa dadi platform sing cocog kanggo nggawe Komplek Pertempuran Darat, sing abot, medium lan entheng ...

      Aku welcome pikiran iki lan menehi plus.
      Nanging, solusi kasebut, dites ing tank ing Omsk, ing siji utawa liyane, bisa dadi basis kanggo produksi maneh T-80.

      Lan ing Rusia, kaluwihan senjata biasane ditemtokake dening biaya.
      Kita wis duwe siji "analog ing donya", supaya ora ana analog ing produksi lan ing rega ora mung ing donya, nanging uga ing conto Russian.
      Aku elinga soko saka kompetisi kanggo paling apik ing periode Soviet. Mungkin iku worth nggunakake cara produksi iki, kalebu peserta langsung ing permusuhan ing panitia pilihan?
      1. -18
        28. mars 2024 10:41
        Kabeh sing ditulis ing artikel lan komentar kanggo tank janjeni bisa dilalekake. Kanthi senjata anti-tank modern sing dikembangake lan kasedhiyan peralatan pengintaian teknis modern, tank apa wae ora bakal tekan garis ngarep. Mangga aja deleng SVO. Loro kelompok mundur, praktis tanpa pengintaian modern, mung numpes saben liyane, saka sudut pandang militèr, ing pertempuran kontak, nggunakake taktik perang sing wis kadaluwarsa nggunakake metode Perang Dunia II kanthi nggunakake parsial modern, saka titik kasebut. tampilan, senjata.
        Tank multi-tujuan sing janjeni yaiku piranti teknis, campuran bedhil sing digerakake dhewe lan tank, sing umume murub saka posisi sing ditutup ing sebutan target eksternal kanthi proyektil "pinter". Kadhangkala tank kasebut, kanthi cepet dilengkapi waja lan sistem proteksi jinis wadhah sing dipasang, bisa mbusak kanthong resistensi individu saka mungsuh sing meh dikalahake ing eselon 3 operasi tempur lan mblokir wilayah pedunung sing diubengi ing kontrol mungsuh. Tank kasebut kudu duwe pistol 152 mm lan, saliyane sing utama, kudu diisi daya eksternal. Kajaba iku, bakal duwe kompartemen transportasi kanggo prajurit utawa peralatan njaba, kalebu pengintaian saka UAV.
        Digest lan sinau dhasar perang modern.
        1. +3
          28. mars 2024 11:46
          Tank multi-tujuan sing janjeni yaiku piranti teknis, campuran bedhil sing digerakake dhewe lan tank, sing umume murub saka posisi sing ditutup ing sebutan target eksternal kanthi proyektil "pinter". Kadhangkala tank kasebut, nalika dipasang kanthi cepet nganggo waja lan sistem perlindungan jinis wadhah sing dipasang, bisa mbusak kanthong resistensi individu saka mungsuh sing meh dikalahake ing eselon kaping 3 operasi tempur lan mblokir wilayah pedunung sing dikubengi ing kontrol mungsuh.

          Lan peralatan apa sing bakal nyerang posisi mungsuh, maneuver, nembus, lan nutupi? Sapa sing bakal dadi eselon 1 kanggo nyekel posisi mungsuh?
          Aku ndeleng distorsi kognitif ing penalaran kasebut, upaya kanggo ngilangi kelemahane SVO minangka kabecikan.
          1. 0
            28. mars 2024 13:51
            Lan peralatan apa sing bakal nyerang posisi mungsuh, maneuver, nembus, lan nutupi? Sapa sing bakal dadi eselon 1 kanggo nyekel posisi mungsuh?

            Dheweke bakal nggawe Wagner liyane, bakal akeh tawanan ing saindenging negara. Sawijining kanca narik tentara masa depan: ing ngarep ana gerombolan daging, ing ndhuwur ana drone serangan, ing mburi ana bedhil swadaya hibrida kanthi operator personel lapis baja kanthi kemungkinan nempelake piring waja nalika ngirim bagean anyar. saka daging.
        2. +8
          28. mars 2024 11:47
          Kutipan: Vitov
          Tank multi-tujuan sing janjeni yaiku piranti teknis, campuran bedhil sing digerakake dhewe lan tank, sing umume murub saka posisi sing ditutup ing sebutan target eksternal kanthi proyektil "pinter".

          Stop ngomong omong kosong! Ngendi kawruh kasebut teka saka syarat kanggo tank sing janjeni lan taktik pertempuran modern? Apa sing ngandika ing penembake?
          Aku bisa ngandhani sampeyan kanthi kepastian 100% manawa prospek pangembangan senjata apa wae bakal nyedhaki panggunaan drone, nalika ana wong (operator) ngontrol "drone" saka kadohan, ana ing njaba wilayah sing kena pengaruh, utawa piranti kasebut dikontrol. dening AI.
          Siji-sijine yaiku durung ana sing duwe ide kanggo nglindhungi elektronik saka EMP.
          * * *
          Senjata adhedhasar prinsip fisik anyar uga dadi modis. Mbok menawa piranti sing sampeyan gambarake bisa digunakake ing antarane tentara negara-negara maju kanthi teknis. Nanging iki nalika perlu kanggo ngrebut wilayah negara.
          Dheweke uga nemokake senjata neutron, bakteriologis (virus), senjata kimia ...
          Lan iku ora kasunyatan sing padha ora ngelingi bab iku ... Padha mung sementara sarujuk ora kanggo nggunakake.
          Nanging sing mirsani perjanjian iki dina?
        3. +4
          28. mars 2024 18:35
          Kajaba iku, bakal duwe kompartemen transportasi kanggo prajurit utawa peralatan njaba, kalebu pengintaian saka UAV.

          Iku bakal becik kanggo nyelehake BRDM ing kompartemen transportasi iki, lan las UR-77 ing ngarep ya
          Apa sampeyan ngomong babagan, konco? Aku meneng babagan "pemulihan waja kanthi cepet" lol
        4. Des
          0
          29. mars 2024 06:58
          + kanggo sampeyan kanggo pikiran sing nalar). Ya, lan ana sing nggumunake akeh (-), malah luwih saka + ing antarane sing ngritik))).
        5. -3
          30. mars 2024 13:06
          Nyerna muntah saka manual latihan Barat, sing ditulis sawise perang karo wong Papua, mesthine mung "sinau". Sampeyan kudu ngerti yen konsep nggunakake tank minangka "campuran bedhil self-propelled lan tank" lair kanthi tepat ing Distrik Militer Lor kanthi alasan tartamtu sing sampeyan ora ngerti, ing Tentara banget. , ing mratelakake panemume, katon kaya "grup mundur", kang paling bodho, lan paling awon ngapusi sengaja. Lan ing Distrik Militer Lor, NATO nggunakake "pengintaian teknis modern", paling ora ngerti iki. Nanging, sanajan NATO nggunakake medan perang sing kasebut kanggo nambah persis "dasar perang modern," lan modernisasi sarana teknis sesuai karo pengalaman sing dipikolehi ing kana, banjur kiriman sing sampeyan tulis, diisi karo kahanan darurat, wis dibatalake.
          1. Komentar wis dibusak.
    2. +3
      28. mars 2024 08:58
      Quote: Igorash
      Penembak lan komandan diisolasi saka siji liyane. Iki ala. Ora, iki ala banget ...

      Iki uga langsung kelingan, sanajan aku ora tau dadi tanker.
      Nanging, sayangé, akeh inovasi saiki ora bisa dileksanakake amarga ora ana basis produksi lan beban industri sing ana gandhengane karo operasi khusus ing Ukraina.
      Apa sing nyegah iki saka 1999 nganti 2022?
    3. +7
      28. mars 2024 13:37
      Komplek industri militer ora bisa menehi tentara T14, ana masalah karo gerbong! Nanging, Black Eagle mbutuhake T95, utawa obyek 195, sing nuduhake sisih paling apik ing tes! Serdyukovishche wis mrentahake garis kasebut siap kanggo produksi sawijining dibangun maneh kanggo T14, mangkono discarding taun kepungkur pangembangan sekolah tank kita.
    4. +1
      28. mars 2024 17:10
      Lan katon saka kothak AZ ora nuduhake yen wis cukup waja amarga kekirangan ring turret lan drive.

      Bisa dianggep yen iki mung kothak eksperimen, mung kanggo nyoba konsep.
      1. -1
        29. mars 2024 06:22
        Turret dobel lan gendheng pindho jelas minangka konsep sing tepat kanggo pertahanan nglawan drone lan ATGM. Sampeyan bisa nyelehake sawetara mekanisme ing rongga kasebut, contone, silinder udara, stasiun radio, spare parts, lsp.
  2. +1
    28. mars 2024 04:50
    banjur padha ngomong: iku rahasia militer.... oh well... delok..
    1. + 14
      28. mars 2024 05:08
      banjur padha ngomong: iku rahasia militer.... oh well... delok..

      Kabeh gambar kasebut dikirim pirang-pirang taun kepungkur. Utamane menara, sing wis suwe digantung ing database Yandex. ya
    2. +9
      28. mars 2024 05:19
      Aku weruh "Elang Ireng" ing desa Svetloy cedhak Omsk karo menara isih ditutupi. Jujur, aku kesengsem, nanging obyektif, iku ateges modernisasi T-80 adhedhasar malah Ambrams, nanging Leclerc. Ukrainians ngusulake soko adhedhasar T-72.
      Nanging, konsep T-14 luwih maju, sanajan luwih murah tinimbang perkembangan Leningrad lan Tamil. Utamane, ing latar mburi T-95, Armata katon luntur.
      1. +4
        28. mars 2024 09:54
        lan saiki karya wis ditindakake kanggo implementasi Relikt penginderaan jarak jauh sing dibangun ing ndhuwur atap menara tank T-90M lan Omsk T-80 anyar (ora FP = tumindak sing indeks bakal tetep - BVM)
        lan uga ing ndhuwur Relik penginderaan jarak jauh sing dibangun lan jarake - supaya pungkasane "urip" visor
        ing T-72B3M lan T-90M atap menara wis ditutupi saka ndhuwur dening DZ Relikt spasi-metu.
        kanthi 50-75%
      2. +3
        28. mars 2024 10:59
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Nanging, konsep T-14 luwih maju, sanajan luwih murah tinimbang perkembangan Leningrad lan Tamil. Utamane, ing latar mburi T-95, Armata katon luntur.

        Ala, ekonomi nglawan "Armata" - ora bakal dadi MBT amarga larang banget. Siji-sijine sabdhoning platform kasebut (gedhe lan larang) yaiku tank serbu abot kanthi gaman pokok. Kanggo gun 152 mm. platform kuwi mung tengen, banjur biaya bakal sabdho dening tambah banget pertempuran / kemampuan geni. Nanging ora bakal ana akeh tank kaya ngono. Malah kanggo Tentara Gedhe sing kita gawe saiki, 600 - 1000 tank kasebut bakal dibutuhake. maksimal . Amarga bakal ana tank minangka tulangan kualitatif kanggo formasi serangan. Bakal ana siji brigade saben tentara kaya iki kanggo detik.
        Nanging kanthi produksi maneh T-80, ana prospek sing serius. Sasis luwih apik tinimbang T-72\90, mesin luwih kuat (1250 hp kanthi prospek 1500 hp), saengga bisa nambah proteksi tanpa ngrusak mobilitas.
        alesan kanggo resumption saka produksi T-80 uga cetha - bali kabeh T-80BV kanggo layanan karo upgrade kanggo BVM, mesin dibutuhake. Mung kapitalisasi sing lawas ora bakal bisa suwe, lan kita kudu bali menyang layanan kabeh sing kasedhiya ing pangkalan panyimpenan (saiki isih ana sekitar 2500 unit). Iki tegese kita kudu nerusake produksi mesin. Yen kita nerusake, banjur pitakonan muncul saka apa kanggo produksi anyar nalika kabeh 2500 bêsik. bakal padha modernisasi?
        Sing kudu ditindakake yaiku nerusake produksi T-80 anyar. Lan yen mangkono, ing asas iku bisa kanggo nginstal turret T-90M, nanging sampeyan uga bisa teka munggah karo soko liyane menarik ... nalika kapasitas produksi dibalèkaké, rentengan kerjasama, etc. Amarga sawise sawetara taun karya intensif ing modernisasi T-80BVM, sawetara wektu kanggo R&D lan preparation saka menara anyar lan, ing umum, tank anyar. Mungkin pengalaman "Elang Ireng" bakal migunani. Senajan menara saben ing kapsul kapisah, iku jenis ... aneh. Lan drone FPV saiki pinter banget - dheweke ngupayakake tekan papan sing paling ora dilindhungi. Lan padha bakal mencet sabenere kaset edan karo SM. Ayo dadi njaluk analog saka "Abrams" ing steppes Ukraina.
        Nanging isih ana wektu kanggo mikir. Ing kasus apa wae, sasis lan sasis sakabèhé saka T-80 paling apik. Dadi ora dosa kanggo rivet generasi sabanjure MBT ing sasis iki. Mesthi, sawise SVO, wis analisa sugih pengalaman nggunakake pertempuran.
        1. +7
          28. mars 2024 11:56
          Yagene saben wong mikir yen 152 mm bakal menehi tank sawetara kemampuan pokok?
          A tank karo bedhil amba tanpa ngarsane modern lan kesadaran kahanan iku target wuta padha kanggo mungsuh senjata tliti dhuwur. Sampeyan ora perlu kanggo nandur modal ing bedhil (125 cukup kanggo kinetically numpes tank), nanging ing kesadaran situasional kru, KAZ lan pangayoman marang drones, loro ing wangun perang elektronik lan ing wangun senjata aktif).
          Bodho ngomong babagan kekuwatan OFS 125-mm sing ora cukup; luwih becik menehi tank target target laser supaya bisa madhangi target kanggo artileri lan penerbangan. 240 mm "Daredevil" bakal ngluwihi sembarang 152 mm OFS
          1. +5
            28. mars 2024 13:18
            Kutipan saka cympak
            Yagene saben wong mikir yen 152 mm bakal menehi tank sawetara kemampuan pokok?

            Kita ora ngomong babagan MBT, nanging babagan tank serbu abot. Dheweke ora kudu nglawan tank mungsuh (utamane) nanging ngrusak benteng ibukutha, bangunan lan struktur kanthi geni langsung. Amarga digunakake 152 mm. Proyektil 125 mm ing omah biasa. Nihan bakal doyo bolongan ing tembok nganti 1 m ing diameteripun lan njupuk metu pemisahan interior. A 152 mm. Yen cangkang bisa sukses, malah bisa ngrusak kabeh lawang. Iki saka pengamatan pribadi saka 10 taun perang ing Donbass.
            Kutipan saka cympak
            125 cukup kanggo ngrusak tank kanthi kinetik

            Ayo MBT nglawan tank mungsuh. Lan yen sampeyan kudu mbongkar omah, bengkel utawa penghalang utawa benteng liyane sing kuat, gulungake tank serbu sing abot.
            Kutipan saka cympak
            Iku luwih apik kanggo menehi tank designator laser supaya bisa nyorot target kanggo artileri lan aviation.

            Iki tenan proyek kanggo tank? Tujuane nyorot? Kirimi UAV karo designator laser lan sampeyan bakal seneng.
            Kutipan saka cympak
            240 mm "Daredevil" bakal ngluwihi sembarang 152 mm OFS

            Bener, "Daredevil" minangka tambang mortir sing dipandu. Kirimi "Orlan" utawa "Forpost" lan sampeyan bakal duwe nang endi wae kanggo uncalan tambang.
            Kadhangkala kahanan pertempuran mbutuhake alat kanggo nyuda lan ngrusak benteng mungsuh ing medan perang. Ditemokake, dicethakaké - dirusak. Lan nalika sampeyan hubungi tentara meriem, nalika padha njupuk posisi utawa nyiapake kanggo murub, padha ngirim UAV - wektu bakal liwati. Lan wektu sak perang worth losses.
            Lan umume, titik kasebut yaiku platform Armata pitung rol mung ditrapake kanggo tank mung minangka tank khusus - tank serbu abot. Kanthi bedhil 152 mm.
            1. +3
              28. mars 2024 14:43
              Tank serbu minangka jinis peralatan militer sing kapisah, kanthi syarat dhewe sing beda karo MBT (target liyane, ancaman, jarak)
              Amarga kasunyatane dheweke kudu tumindak ing pembangunan kutha, syarat ing ngisor iki muncul:
              - pangayoman kabeh aspek marang RPG lan drone
              - bedhil cendhak sing minimal protrudes ngluwihi dimensi tank
              - UVN gedhe kanggo bedhil utama lan tambahan
              - autocannon tambahan kanthi sudut panuntun vertikal sing ora gumantung saka bedhil utama, kanthi peluncur udara gedhe, loro positif (kanggo target target ing lantai ndhuwur bangunan) lan negatif (kanggo target target ing ruang paling ngisor bangunan; utawa menara otonom sing kapisah ing gendheng tank
              - sarana kanggo nglindhungi zona cedhak saka infantri mungsuh (turret, granat karo buckshot)
              - nambah kesadaran kabeh aspek kru, sarana interaksi karo infantri serbu sing ditugasake, pengintaian (transmisi gambar saka drone)
              lan gaman geni (kalebu target target laser sing dibangun)
              - anané wadhah waja njaba kanggo ngangkut amunisi lan gaman tambahan saka infantri serbu sing ditugasake (contone, macem-macem peluncur granat sing bisa digunakake, biaya teknik)
              lsp. .... wujude alon banget
              1. +3
                28. mars 2024 16:33
                Sampeyan nerangake tank serbu kanggo operasi ing wilayah kutha. Nanging iki topik sing rada beda. Miturut cara, sawetara taun sadurunge SVO aku nulis babagan perlu iki.
                Nanging ana uga tugas kanggo nggayuh target kanthi geni langsung saka jarak sing luwih gedhe (biasane kanggo tank). Lan sabenere kanggo tank kuwi platform Armata bakal dikarepake. Lan uga minangka sasis kanggo Koalisi-SV, amarga sasis enem wheel saka T-90 banget ... cilik iku. Lan misale jek ana sawetara masalah karo iki. Turret sing gedhe banget lan abot, mundur banget.
                Kanthi gati
                Kutipan saka cympak
                - autocannon tambahan kanthi sudut panuntun vertikal sing ora gumantung saka bedhil utama, kanthi peluncur udara gedhe, loro positif (kanggo target target ing lantai ndhuwur bangunan) lan negatif (kanggo target target ing ruang paling ngisor bangunan; utawa menara otonom sing kapisah ing gendheng tank

                , banjur bakal nyoto kanggo nyelehake modul pertempuran saka BTR-82A ing gendheng tank. Iku cukup entheng lan kompak lan bisa dikontrol dening komandan tank.
                Kanggo kendaraan tempur nyata kanggo infanteri serbu, paling apik nggunakake Terminator BMPT minangka kendaraan pendukung geni - SHMP (kendaraan dhukungan infanteri serbu), lan kanggo infanteri serbu dhewe sampeyan butuh TBTR ing sasis tank, kanthi tank. tingkat pangayoman, lan ngarep-dipasang MTO lan ramp trep ing buritan. Amunisi tambahan lan peralatan liyane bisa diangkut ing loker mburi ing sisih tengen lan kiwa ramp. Dheweke bakal ngimbangi irung abot saka TBTR lan nutupi pasukan landing nalika mudhun. Nanging aku wis nulis babagan iki kaping satus. TBTR kasebut kudu digawe saka lambung tank lawas - T-64 sing padha, sing ana 2500 ing pangkalan panyimpenan. Akeh sing wis ngilangi menara lan bedhil, nanging mung awak lan sasis sing dibutuhake. Rearrangement bakal mbutuhake karya serius dening welders, nanging minangka asil saka banget dilindhungi wojo operator personel karo daging minced lengkap bakal biaya ora luwih saka BMP-3 anyar ... utawa rodo, armored personel operator adhedhasar iku.
                1. 0
                  29. mars 2024 15:01
                  Kutipan saka bayard
                  padha T-64s, kang ana 2500 ing basis panyimpenan kita.

                  Aku ana liyane, saka pengalaman pribadi. Ana ing paling supaya akeh wong ing siji pangkalan panyimpenan piyambak, nanging ana liyane. T-72A uga akeh.
                  1. +1
                    29. mars 2024 17:57
                    Kutipan saka angsa
                    Aku ana liyane, saka pengalaman pribadi. Ana ing paling supaya akeh wong ing siji pangkalan panyimpenan piyambak, nanging ana liyane.

                    Aku krungu manawa kabeh T-64 diklumpukake ing siji pangkalan panyimpenan nang endi wae ing Transbaikalia. Minangka kanggo jumlah tank ing panyimpenan, nomer kira-kira ing ngisor iki: T-55 - 1500 unit. (liyane dibuwang lan didol), T-62 - udakara 2000 unit. , T-64 - 2500 pcs. , T-72 - ora luwih saka 7000 unit tetep ing panyimpenan. , saiki paling kamungkinan ana kurang, T-80 kabeh jinis padha bab 5000 Unit. Saka jumlah kasebut, isih ana 80 unit T-2500BV.
                    Kutipan saka angsa
                    T-72A uga akeh.

                    T-64s paling cocog kanggo konversi menyang TBTR, amarga padha ora bakal digunakake minangka tank - mung ora ana mesin kanggo wong-wong mau. Nanging sampeyan bisa mbusak bedhil, amarga padha bisa diinstal tinimbang sing murub ing T-72 lan T-80. Yen ana kabutuhan khusus, sampeyan bisa malah mbusak turrets lan nginstal ing T-72 utawa T-80, amarga padha duwe tali Pundhak padha lan panggantos kuwi bisa saka wiwitan - miturut syarat-syarat referensi. .
                    Nanging hulls lan sasis luwih saka cocok kanggo konversi menyang TBTR, amarga kanggo maksud iki sasis lan awak kabeh kita kudu.
                    Kanggo kabeh tank liyane, yen ana kabutuhan khusus, kabeh bisa bali menyang layanan liwat ndandani utawa modernisasi. Kajaba iku, yen dikarepake, bisa digunakake minangka basis kanggo BMPT-72 - mung mbusak turret, nginstal modul tempur Terminator (tanpa peluncur granat lan overcooking awak. bisa nginstal modul tempur apa wae, ora ana pedunung utawa dienggoni. Dadi, ing Aljazair, dheweke ngowahi kabeh T-62 dadi kendharaan kasebut, mbusak turrets lan nginstal turrets saka BMP-2 (modul Berezhok) ing podium lan seneng banget karo iki. transformasi. Asil ana kuwi "Terminator" ing upah minimal. We duwe modul kuwi yen pengin nginstal malah ing T-55 (Tionghoa nindakake iki ing ngarep).
                    Saka T-64s sing wis ana, sampeyan bisa entuk 1500 - 2000 TBTR (kanthi penolakan bagean saka lambung lan kanibalisme sing cukup, sing bakal cukup dhisik.
                    Engine bisa diinstal ing sembarang daya cocok, nanging iku bakal paling apik kanggo nginstal engine sing disiapake kanggo Kurganets-25 karo daya saka 840 hp. Iki bakal cukup, amarga massa TBTR kira-kira 34-37 ton.
                    Mengko, lan saka ngeruk, TBTR kuwi (lan TBMP) bisa lan kudu dibangun ing basis saka sasis T-80.
                2. 0
                  5 april 2024 01:23
                  Mulane, ing kabeh video sing dikenal, kabeh wong ijol-ijolan geni saka 200-400 meter, utawa malah kurang: saka ambush ing jarak kosong. Ya, tembak langsung ing 7-10 km, sapa ngerti, iki tugas tank langsung
                  1. 0
                    5 april 2024 01:50
                    Kutipan: Petrov-Alexander_1Sergeevich
                    Dadi ya, tembak langsung ing 7-10 km

                    Tank NATO ngarahake tembak 3 km. ngalahake. ATGMs kita liwat tong minyak ing 5 km. Liyane njupuk ing sadawane lintasan hinged. Minangka langkah sing perlu.
                    Kanthi UAV saka kabeh jinis swarming, panggunaan tank gedhe ing formasi sing disebarake mung bakal dadi pesta kanggo drone FPV lan UAV kamikaze. Ora kanggo sebutno artileri kanthi sebutan target saka UAV sing padha. Taktik panggunaan tempur kendaraan lapis baja saiki ganti kanthi radikal.
              2. VlK
                +2
                29. mars 2024 15:21
                Kabeh iki ndadékaké kanggo kasunyatan sing misi sergap minangka tugas utama MBT dina, iki dadi katon ing Suriah, kamungkinan saka serangan massive karo serangan ing mburi garis mungsuh ora katon. Tegese, tank bali menyang asal-usule - sarana sing dilindhungi banget kanggo nembus garis pertahanan sing dikuatake lan nyerang titik sing kuwat, mung ing kahanan modern, kabeh iki dipindhah utamane menyang wilayah kanthi pembangunan kutha.
            2. 0
              29. mars 2024 20:35
              numpes benteng ibukutha, bangunan lan struktur karo geni langsung

              Apa ora luwih gampang kanggo nindakake kaya AVRE iki? A singkat, gun nglukis karo 152 mm komplong lan waja tambahan.
              1. +1
                30. mars 2024 02:51
                Kutipan saka Inquisitor
                Apa ora luwih gampang kanggo nindakake kaya AVRE iki? A singkat, gun nglukis karo 152 mm komplong lan waja tambahan.

                prasaja, nanging iki temtunipun ora perlu sasis pitu-wheel, standar bakal cukup. Nanging kita bakal entuk tank serbu khusus / senapan mandhiri kanggo pertempuran ing kutha. Tank sing dakgambarake luwih serba guna, bisa mbongkar benteng lan bangunan kanthi geni langsung, nanging saka jarak sing cukup. Langsung ndhukung infanteri serbu.
                Lan umume, aku nyoba masang platform pitu-roller (Armata) kanggo tujuan sing migunani. Aku wis ketemu loro kasus kuwi - sasis kanggo Koalisi-SV (sing bakal luwih apik tinimbang sasis T-90) lan tank serbu abot karo 152 mm smoothbore. gegaman Tangki tetulang bermutu tinggi nalika nyerang benteng sing kuat. Muga-muga bisa migunani kanggo perkara liya sing migunani - aja nganti ilang sing apik.
                Lan MBT kudu MASSIVE, ora kabotan, nanging banget dilindhungi, ora larang banget, gampang kanggo njaga lan ndandani, teknologi maju ing syarat-syarat produksi (kanggo njamin produksi massal). Lan ing iki T-90M lan T-80BVM kita ngluwihi kompetisi.
                1. 0
                  30. mars 2024 07:02
                  Aku banget sangsi sing armata bakal digunakake ing massa ing Northern District Military, Aku ana masalah serius karo normal 152 gun dawa wiwit padha ora nampa, ana karya karo iki ing Uni lan soko ora. bisa metu, Mungkin padha ora duwe sumber sembarang, Aku nerusake saka kasunyatan sing bisa miwiti saiki, oh, uga, kanggo bedhil kuwi 152 Aku sampeyan kudu basis anyar kanggo kaliber beda, turret anyar iku durung cetha carane bakal shoved menyang platform lawas, kabeh iki ora cepet kaya akeh wong mikir.
                  1. +1
                    30. mars 2024 12:32
                    Kutipan saka Inquisitor
                    kanggo gun normal 152 dawa, Aku ana masalah serius wiwit padha ora nampa

                    T-95 rampung lan lulus seri tes, lan siap kanggo testing negara, nanging Presiden anyar Medvedev ora gelem miwiti tank kuwi menyang seri. Lan dheweke nuding 152 mm minangka alesan kanggo nolak. bedhil Padha ngandika iku bakal perlu kanggo berkembang baris kabèh cangkang anyar lan ATGMs (kanggo diperlokaké liwat bedhil), gawé nomer akeh lan nyimpen ing warehouses, lan iki larang. Kita duwe saham gedhe 125mm. Saiki wis cukup cangkang lan kekuwatane. Mitra ora keganggu karo bedhil anyar ... Lan dheweke langsung menehi dhawuh kanggo ngembangake tank NEW "supaya beda karo kabeh sing sadurunge," nanging nganggo bedhil 125 mm. kanggo amunisi lawas. Dadi aja golek kawicaksanan ing tampilan "Armata". Iki minangka kinerja DAM obat bius.
                    Amarga saka bodhone (LADIES), kendaraan tempur infanteri anyar lan kendaraan lapis baja anyar diprentahake - "Saka awal, supaya ora kaya kabeh sadurunge, ing sasis utawa ing komposisi senjata" lan " supaya ora modernisasi model sadurunge - kabeh kudu dikembangake saka awal absolut ... kaya ora ana kedadeyan sadurunge." Dadi aja golek kawicaksanan ing tampilan "Kurganets" karo "Boomerang" - iki kepinginan aneh saka LADIES. Ageng jumlah dhuwit lan pegawe ing taun pungkasan gesang specialists Highly qualified saka sekolah Soviet padha ngginakaken ing kepuasan. Tinimbang ngembangake lan ngluncurake teknologi sing sregep, wektu lan dhuwit digunakake kanggo konsep sing industri iki pancen ora siap, sing mbutuhake jalur produksi anyar lan nggawe kerjasama produksi anyar. Mobil-mobil kasebut arang banget mentah kanthi tingkat kebaruan sing luar biasa lan larang banget. Kabeh minangka dhawuh dening DAM. Sampeyan bisa miwiti matur nuwun marang dheweke (LADIES) kanggo iki saiki.
                    Kutipan saka Inquisitor
                    Iku durung cetha carane iki bakal shoehorned menyang platform lawas,

                    Mung njupuk T-95 turret lan sijine iku ing panggonan ridiculous Armata turret saiki. Coba uga kamungkinan kanggo nginstal iki (saka T-95) turret ing T-15 chassis (karo ngarep dipasang MTO) - kanggo nambah survivability lan ngidini kru ninggalake tank liwat lawang mburi. Nanging pilihan iki (ing sasis T-15) isih kanggo mangsa adoh. Lan minangka solusi cepet - pilihan nomer 1.
                    Lan mesthi kita kudu nggawe baris lengkap cangkang kanggo bedhil iki. Saka BOPS lan dhuwur-mbledhos kanggo ATGMs ing kaliber iki. Nanging ing pungkasan USSR, mung gegaman kuwi dianggep janjeni kanggo masa depan pasukan waja. lan sawetara proyek sing janjeni dikembangake kanggo kaliber iki "kanthi senjata kaliber pokok." Lan pentinge lan dikarepake kanggo amunisi (kabeh jinis) saka gedhe / tambah daya wis disorot banget dening SVO.
        2. 0
          29. mars 2024 14:58
          Kutipan saka bayard
          mesin sing luwih kuat (1250 hp kanthi prospek 1500 hp

          Ora ana sing ngalangi sampeyan saka turbocharger mesin diesel, wis ditanggulangi masalah karo lubrication lan cooling, iku bakal ora akeh utawa larang kanggo ngedongkrak nganti 1500 hp, malah torsi bakal nambah ing beting kacepetan ngisor. Nanging iki mung kudu dilakoni yen cadangan Soviet saka turbin siap-digawe kanggo T-80 entek. Sampeyan bisa malah njaluk perverted lan, tinimbang elektronik Ngontrol mesin, nggawe electromechanical, supaya ing acara saka bledosan atom terus bisa.
          1. +1
            29. mars 2024 16:16
            Kutipan saka angsa
            Ora ana sing ngalangi sampeyan ngisi turbo mesin diesel sampeyan,

            T-90M nduweni mesin turbocharged lan dayane wis tambah saka 740 l/s, 860 l/s kanggo saiki 1130 l/s. Iku ora mungkin sing bakal bisa kanggo rock iku luwih. Iki babagan diesel.
            Kutipan saka angsa
            Nanging iki mung kudu dilakoni yen cadangan Soviet saka turbin siap-digawe kanggo T-80 entek.

            Warisan Soviet wis 33 taun. Apa maneh sing dikarepake saka mesin turbin gas lawas? Mulane dheweke saiki nerusake produksi mesin 1250 hp iki - nggunakake mesin lawas ora bakal cukup suwe, kita isih duwe sekitar 2500 T-80BV kanggo modernisasi.
        3. +1
          29. mars 2024 22:41
          Aku setuju karo sampeyan. T 80 tansah mobil apik banget. Turret lan sistem kontrol geni saka T90 lan iku!
          80 ngluwihi dibandhingake maneh !!
  3. -2
    28. mars 2024 05:14
    Kutipan: Eduard Perov
    Proyèk tank dhewe, sawise bangkrut perusahaan lan takeover sakteruse dening Uralvagonzavod, pungkasanipun shelved.
    Kenapa dheweke mlebu ing ngisor karpet? Yeltsin mabuk lan dheweke ora butuh tank utawa militer ora seneng karo dheweke?
    1. + 11
      28. mars 2024 05:22
      Kenapa dheweke mlebu ing ngisor karpet?

      Tank kasebut wiwitane minangka pangembangan inisiatif OZTM. Tanpa pesen lan ngarep-arep nampa. Given lack of dhuwit lan fokus ing Uralvagonzavod, ngiring dening bangkrut saka residents Omsk, kang wis ora kasempatan.
      1. +2
        28. mars 2024 05:24
        Tanpa anané dhuwit lan fokus ing Uralvagonzavod
        Kabeh wis jelas karo dhuwit. Apa Uralvagonzavod ora nerusake baton?
        1. + 10
          28. mars 2024 05:26
          Apa Uralvagonzavod ora nerusake baton?

          Lan wong lanang saka Urals wis volume ing dalan. 195 ya
        2. IVZ
          +6
          28. mars 2024 06:41
          Apa Uralvagonzavod ora nerusake baton?
          Alasan banjur padha kanggo saben wong. Ora perlu kanggo kepemimpinan negara lan dana winates. Banjur, nalika ora ana saingan, kabutuhan manajemen kanggo ngganti kanthi radikal lan larang regane ilang.
        3. +4
          28. mars 2024 12:36
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Kabeh wis jelas karo dhuwit. Apa Uralvagonzavod ora nerusake baton?

          Nggarap mobil wong liya kanggo ngrugekake pembangunan dhewe? belay
          Ya, iki ora malah bisa ing USSR - elinga carane UVZ padha mancep kabeh plans kanggo gawé T-64 simplified (wis disetujoni ing tingkat paling dhuwur) lan mbalek metu T-72.
          1. +2
            28. mars 2024 13:07
            Amarga wong-wong sing nyetujoni, wis diklumpukake informasi bab operasi ing pasukan, padha yakin ing perlu kanggo 72nd. Lan dheweke isih dadi basis BTV. Yen ora, pitakonan bakal dilebokake ing pinggir. Yen dibebasake, dheweke ora bakal lunga menyang endi wae. Beda kepemimpinan, beda kriteria.
            1. 0
              28. mars 2024 16:04
              Kutipan: Essex62
              Amarga wong-wong sing nyetujoni, wis diklumpukake informasi bab operasi ing pasukan, padha yakin ing perlu kanggo 72nd.

              Lan ing ngendi para approvers entuk data babagan operasi T-64 sing disederhanakake ing tentara (karo mesin diesel V-shaped normal, lan dudu koper 5TDF), yen Tagil ora tau nggawe? eseman
              1. +2
                28. mars 2024 17:44
                Apa sing ora ditindakake, ora ana gunane kanggo ngrembug. Ana akeh keluhan bab 64. Sing kita miwiti saka. Ana akeh masalah ing kana, ora mung mesin.
          2. +2
            28. mars 2024 14:47
            Nggarap mobil wong liya kanggo ngrugekake pembangunan dhewe?
            Inggih, apa yen "mobil manca" iki ngandhut solusi menarik sing engineers saka Uralvagonzavod ora mikir? Jerman "Tiger", iki uga kombinasi saka "Henschel" lan "Porsche"
            1. 0
              28. mars 2024 18:16
              Kutipan: Wong Walanda Michel
              Inggih, apa yen "mobil manca" iki ngandhut solusi menarik sing engineers saka Uralvagonzavod ora mikir?

              Banjur sampeyan kudu nyopot saka proyek Omsk lan aplikasi ing Obyek sampeyan. Lan kanggo nyopot biro desain Omsk kanggo kantor pusat - kenapa pabrik ndandani butuh akeh desainer? nglirik
        4. +3
          28. mars 2024 14:56
          Apa Uralvagonzavod ora nerusake baton?

          Wiwit jaman Soviet, istilah wis diciptakake kanggo fenomena iki: "feodalisme militer-industri"
          Masalah kasebut sistemik lan digandhengake karo kompetisi sing ora diatur kanthi bener ing kompleks industri militer lan remunerasi kanggo hak nggunakake properti intelektual.
          1. +1
            28. mars 2024 14:59
            Wiwit jaman Soviet, istilah wis diciptakake kanggo fenomena iki: "feodalisme militer-industri"
            Mungkin feodalisme iki ana ing wilayah liyane, nanging ing kompleks industri militer isih ana kompetisi lan basis kompetitif.
            1. +1
              28. mars 2024 15:09
              Ana ing kompleks industri militer Soviet lan Rusia sing "feodalisme" dadi kristal
              "anggar" tema lan pangembangan saka kompetisi, lack of manunggalaken karo sistem padha saingan, nggawe duplikat jinis senjata saka manufaktur beda, nolak tren global lan kaluwihan saka senjata mungsuh kanggo pembangunan dhewe, etc.
            2. +1
              28. mars 2024 16:00
              Kutipan: Wong Walanda Michel
              Mungkin feodalisme iki ana ing wilayah liyane, nanging ing kompleks industri militer isih ana kompetisi lan basis kompetitif.

              Kang pungkasanipun mimpin kanggo telung bebarengan diprodhuksi MBTs lan zoo saka ICBMs. UVZ ora pengin nggawe mobil wong liya - malah Dewan Menteri lan Komite Pusat ora mrentah. eseman
              Lan aku isih ora ngelingi babagan zoo ing penerbangan - kanthi rudal udara-ke-udara lan udara-ke-lemah sing padha, Yaks pertempuran serial sing ora ditampa kanggo layanan, lan duplikasi pembangunan kanggo Angkatan Udara lan Pertahanan Udara. Agensi. Sampeyan uga bisa ngelingi babagan rong sistem pertahanan udara kanthi sistem sing beda banget.
              Kabeh kompetisi Soviet asring nggodhok kanggo kasunyatan sing kabeh sadulur padha diwenehi anting - lan sawetara produk saka macem-macem biro desain dikirim menyang pasukan.
  4. +4
    28. mars 2024 05:56
    Ing taun 2024, mung tank seri 'T' Rusia sing ngadeg ing medan perang minangka 'pemenang'. Macan Tutul, Challenger & Abram wis nggigit bledug.
    Desainer tank Soviet/Rusia 'ngalahake' mitra kulon kanthi ngasilake tank sing nyedhiyakake:
    (a) Praktis, (b) Kesederhanaan, (c) Gampang operasi, (d) Gampang didandani lan (e) Kemampuan kanggo nyebarake ing macem-macem terrain lan zona pertempuran.
    'Akal sehat' saka desainer & pabrikan tank Rusia pungkasane menang.
    Yaiku, 'dinosor' kulon kaya Leopard, Challenger & Abram's 'dikubur ing salawas-lawase' ing 'lemah soviet'.
    1. +6
      28. mars 2024 10:29
      Ing 2024, mung tank T-seri Rusia sing bakal mlebu ing medan perang minangka "pemenang". "Leopard", "Challenger" lan "Abram" dikalahake.
      Desainer tank Soviet/Rusia "ngalahake" mitra Kulon kanthi nggawe tank sing nyedhiyakake:
      (a) kepraktisan, (b) Kesederhanaan, (c) Gampang operasi, (d) Gampang ndandani, lan (e) Deployability ing macem-macem wilayah lan zona pertempuran.
      "Akal sehat" saka desainer lan pabrikan tank Rusia pungkasane menang.
      Yaiku, "dinosaur" Kulon kayata Leopard, Challenger lan Abram "dikubur ing salawas-lawase" ing "tanah Soviet."
      (Ngartekne)
    2. +1
      29. mars 2024 15:55
      matur nuwun. Nanging ora ana watesan kanggo kesempurnaan :)
  5. 0
    28. mars 2024 06:10
    Yen sampeyan bisa nginstal turret karo modul pangisian daya saka ob.640 ing awak T-80 (tanpa extension) kanthi akomodasi kru sing cocog, banjur ya - menarik, pilihan upgrade sing apik banget. Uga bisa digunakake kanggo T-90.
    1. +1
      28. mars 2024 12:03
      KBTM wis ngembangake modul tempur terpadu "Burlak", sing bisa diinstal ing T-72, T-80, T-90.
      "Burlak" dibedakake kanthi anané 2 loader otomatis: carousel turret, kaya T-72/90, lan modul dibangun kanthi conveyor sing ditinggal.
      1. 0
        28. mars 2024 12:51
        Kutipan saka cympak
        "Burlak" dibedakake kanthi anané 2 loader otomatis:

        2 akeh banget, dudu babagan jumlah bedhil mesin, nanging babagan cara para kru dipasang (ing ngisor tali bahu)
      2. +1
        28. mars 2024 14:13
        Koreksi gag T9:
        "Burlak" dibedakake kanthi anané 2 loader otomatis: carousel sing dipasang ing menara, kaya T-72/90, lan modul sing bisa dicopot kanthi turret kanthi conveyor.
  6. + 10
    28. mars 2024 06:37
    Salah sawijining masalah utama tank jinis Soviet, kalebu T-64, T-72 lan T-80, yaiku kekurangan amunisi saka kompartemen sing bisa dienggoni.

    ...., ....., .......(Dilarang dening aturan VO). Inggih, sabisa-bisa! Malah karo Abrams, bagéan saka amunisi dumunung ing awak, ing sisih tengen mburi, lan iki karo waja sisih karton sawijining. Leo-2 duwe amunisi ing jejere operator, kaya tank Inggris.
    1. 0
      28. mars 2024 12:07

      Leo-2 duwe amunisi ing jejere operator, kayata, kanthi cara, tank Inggris

      Deleng ing lambung Leo-2 sing rusak ing lapangan Ukraina, Jerman mutusake kanggo mbusak amunisi saka kompartemen pertempuran (malah njupuk pangurangan sing signifikan) menyang niche turret. Prancis nggawe keputusan sing padha. Volume sing dirilis mesthine bakal diwenehake menyang operator UAV tambahan (Jerman), kanggo peralatan komunikasi tambahan lan perang elektronik (Prancis)
    2. 0
      28. mars 2024 12:45
      Kutipan saka: Grossvater
      Inggih, sabisa-bisa! Malah karo Abrams, bagéan saka amunisi dumunung ing awak, ing sisih tengen mburi, lan iki karo waja sisih karton sawijining.

      Abram mung duwe 6 puteran ing kompartemen amunisi ing kompartemen sing diisolasi kanthi teori (tembok lapis baja, lawang tahan jeblugan, panel ejeksi). Secara teoritis, amarga ing praktik mekanika lawang tansah teyeng, nyegah saka mbukak lan nutup. eseman
      Kutipan saka: Grossvater
      Leo-2 duwe amunisi ing jejere operator

      Kanthi Leo-2, kabeh wis jelas sanajan Turki - ana piring frontal sing dikalahake dening bledosan internal lan menara sing mabur.
  7. +4
    28. mars 2024 06:39
    Iki utamané bener kanggo nawakke Soviet, nawakke bahan bakar kang, uga amunisi, dumunung ing kompartemen dienggoni.

    Lan kasunyatan sing driver Abrams 'lenggah sandwiched antarane rong tank bahan bakar dibalèkaké, iku oke?
    1. +1
      28. mars 2024 12:11
      Lan kasunyatan sing driver Abrams 'lenggah sandwiched antarane rong tank bahan bakar dibalèkaké, iku oke?

      Artikel kasebut kanthi jelas nyatakake yen tank ing Abrams diisolasi saka papan kerja driver karo BRONEY. Mulane, sawetara sumber nelpon tank iki ing Abrams external. T-72, T-80 ora duwe waja, nanging duwe tembok tank sing tipis, uga cangkang lan muatan disimpen ing recesses ing tank, sing disebut tank rak.
  8. +1
    28. mars 2024 06:39
    ing produksi "eighties", kang padha rencana kanggo netepake ing mangsa.
    EMNIP, pangembangan lan produksi paling ora eksperimen T-80s ditindakake ing pabrik Kirov, sing isih ana ing Leningrad. Sampeyan kudu dilebokake ing produksi ana, utamane amarga kutha kasebut ora dikepung, lan sanajan pengepungan Kirovsky terus produksi serial HF. Nang endi wae, nang endi wae, lan ing St.
    1. +4
      28. mars 2024 10:19
      Sing ana, kabeh wis bajingan. Sawetara manajer, pengacara lan blogger. Ibukutha budaya urip modern.
      1. +3
        28. mars 2024 12:49
        Kutipan: Essex62
        Sing ana, kabeh wis bajingan. Sawetara manajer, pengacara lan blogger. Ibukutha budaya urip modern.

        Kita ora butuh industri ing kutha. Kita bakal ngembangake perdagangan lan pariwisata.

        © walikota pisanan St Petersburg, bapak saka Ksyusha unsinkable
      2. +1
        28. mars 2024 13:56
        Sing ana, kabeh wis bajingan.

        Ora kabeh.
        Pabrik Kirov nggawe sasis kanggo S-300V4.
        1. 0
          28. mars 2024 14:46
          Ngono aku tenang. St Petersburg minangka raksasa industri lan staf ing urutan sampurna.
  9. 0
    28. mars 2024 06:56
    uga wis loro nawakke gedhe konco piring baja ing salah siji sisih driver. Lan kaputusan iki rampung sabdho, amarga bisa Ngartekno nambah kamungkinan saka kaslametané kru lan survivability saka tank.

    Aku wonder carane nglukis iki slabs padha, yen amers mung bisa nyedhiakke 1,5 "kanggo sisih? Lan apa bakal slabs iki yen kenek BOPS?
    1. +1
      28. mars 2024 12:20
      Miturut sawetara sumber, tank ngarep dipisahake saka pembalap kanthi waja 19 mm, sisih pinggir Abrams yaiku 30 mm + layar ARAT 2 DZ rong lapisan.
      Sampeyan uga kudu mencet sisih karo BOPS. Iku angel kanggo Pierce bathuk crane: Abrams 'NLD banget nglukis karo waja gabungan. Kajaba iku, aja lali babagan layar terrain, sing bakal nggawe target.
  10. 0
    28. mars 2024 07:09
    Sampeyan bisa ngomong model transisi antarane T-64-72-80-90 lan Armata.

    amarga padha ora nggawe kru rampung gumantung ing electronics lan menehi kesempatan kanggo nggunakake pandelengan optik lan piranti ndjogo.

    Amarga syarat saiki kanggo optik, kesempatan iki rada nominal. Lan njupuk menyang akun misahake lengkap kru, iku rampung formal.
  11. +4
    28. mars 2024 08:34
    Kabeh aktivitas ing "Obyek 640" wis digawa metu istimewa ing framework saka inisiatif sawijining Omsk "Transmash".

    Proyèk tank dhewe, sawise bangkrut perusahaan lan panyerepan sakteruse dening Uralvagonzavod, pungkasanipun shelved bebarengan karo kompartemen gelut terpadu, dirancang ing tema Burlak.


    Yagene sampeyan nyorot frasa kasebut saka artikel kasebut?
    Meh saben rapat, Mantur nyritakake babagan "kompetisi" ing pengadaan, lan kepiye carane nambah.
    nanging nyatane, kita weruh manawa kabeh ana ing gagasan "siji pakan pakan" - sing luwih gampang dikontrol.
    manufaktur pesawat - kompetisi saka USSR kaping - matèni
    transportasi motor - uga matèni
    Kendaraan tempur infanteri, kendaraan tempur lapis baja, tank - kabeh uga dikonsentrasi "ing tangan siji"
    lan tangan iku tangane non-pegawe: desainer, teknolog, buruh ...
    lan artikel kasebut minangka kredit: topik kaya iki kudu diangkat lan dibahas supaya ora ana kepinginan kanggo nyuda lan privatisasi ...
    1. +3
      28. mars 2024 14:32
      Dheweke ora peduli karo artikel kasebut. Padha sawed lan sawed lan bakal terus weruh. Dadi dheweke "milih" jenius sajrone 6 taun sabanjure, saiki dheweke pengin urip tanpa mati keluwen utawa saka bom. Iku ora malah bab ngethok. Ayo padha njupuk sethitik kanggo awake dhewe yen iku bisa metu. Nanging iki dudu manajer, nanging manajer. Padha mikir ing dhuwit. Wacanen pratelane! "Miturut 2030, wis diputusake kanggo nyedhiyakake pirang-pirang milyar kanggo iki lan iki ..." Ora diputusake kanggo nindakake apa-apa kanthi spesifik, nanging mung kanggo nyedhiyakake dhuwit. Kang bakal mili liwat driji, kaya biasane, tanpa exhaust. Lan sampeyan ora bakal nuduhake! Padha janji bakal nyedhiakke lan padha diparengake! Nanging dheweke ora janji bakal nindakake!
    2. 0
      28. mars 2024 15:22
      Quote: Dedok
      manufaktur pesawat - kompetisi saka USSR kaping - matèni

      Kompetisi ing jaman Soviet ing industri penerbangan cukup unik. Cukup kanggo ngelingi paling ora sajarah pangembangan Tu-160 - luwih tepat, carane ahli strategi supersonik mangsa dadi Tupolev.
      Lan panggabungan mantan pesaing dadi masalah monopoli raksasa minangka tren global. Cukup kanggo ngelingi carane akeh manufaktur pesawat padha gobbled munggah dening Boeing padha. Monopoli minangka asil alami saka kompetisi pasar.
      Quote: Dedok
      Kendaraan tempur infanteri, kendaraan tempur lapis baja, tank - kabeh uga dikonsentrasi "ing tangan siji"

      Ya, ya, telung pabrik, sing saben-saben pengin potongan kue dhewe lan model dhewe ing layanan - iki mesthi luwih apik. ngguyu
      Apa sampeyan pengin maneh telung bebarengan diprodhuksi MBT sing ora kompatibel karo saben liyane?
  12. +1
    28. mars 2024 12:45
    Kutipan saka cympak
    Miturut sawetara sumber, tank ngarep dipisahake saka pembalap kanthi waja 19 mm, sisih pinggir Abrams yaiku 30 mm + layar ARAT 2 DZ rong lapisan.
    Sampeyan uga kudu mencet sisih karo BOPS. Iku angel kanggo Pierce bathuk crane: Abrams 'NLD banget nglukis karo waja gabungan. Kajaba iku, aja lali babagan layar terrain, sing bakal nggawe target.

    Langsung ing bathuk, ya, nanging sampeyan bisa uga mencet sisih saka wilahan ngarep, ngandika ing parlance aviation. Yen kita ngomong babagan layar terrain, carousel Teshek umume ana ing sangisore level skating.
    Kabeh medeni iki karo menara Teshek sing ambruk disebabake dening rong kahanan:
    1. Saliyane cangkang ing carousel, liyane rong rolas nembak kasebar ing kabeh sudhut lan iku sing provoke ignition saka biaya. T-90M wis "spare" nembak diselehake ing niche menara. Siji neraka kesepakatan, carousel ora bisa dimuat tanpa mandeg tank lan, luwih, kru metu;
    2. Bisa uga luwih penting, aku wis nulis sepisan, nanging ketoke ora kabeh wong ngerti. Maneh aku njaluk ngapura kanggo tutup.
    T-72 TANKS ora tau dikirim kanggo ekspor. T-72M TANKS padha diwenehake, gadhah MONOLITHIC Armor pangayoman Ngartekno ngisor kanggo gabungan waja saka "REAL" T-72.
    1. +1
      28. mars 2024 13:45
      ... nanging sampeyan bisa kanthi gampang tin pesawat saka wilahan ngarep, ngandika ing parlance aviation.

      Kanggo BOPS modern, 30 mm waja sisih ing tank Amérika, lan 80 mm ing kita, ora dadi alangan sing penting. Ana pangarep-arep yen sistem penginderaan jarak jauh Relikt modern bakal bisa ngrusak BOPS nalika dipicu.
      Kabeh medeni iki karo menara Teshek sing ambruk

      Detonasi instan saka BC pancen kedadeyan, nanging kedadeyan kasebut arang banget. Minangka aturan, sawise tank kenek, kumelun pisanan katon (pusat pangobongan katon ing njero tank), sawise sawetara wektu bledosan saka geni break metu (burnout saka casing daya cepet-kobong ngiring dening deflagration), banjur detonation saka amunisi ana (ora mesthi lan kadhangkala sawise biaya wis rampung diobong)
  13. +2
    28. mars 2024 12:52
    Babagan menara, ketoke, desain menarik iki disebabake dening perlu kanggo counter meriam A-10. Desain iki meh cocog karo cangkang.
    Efektivitas nglawan biaya sing bentuke diragukan. Kmk, ora ana alternatif kanggo cara proteksi aktif. Inggih, utawa mindhah titik pemicu sekring.
    Sejatine, yen KAZ micu dening projectile, utawa PUR, apa ngalangi saka nyekel UAV.
    1. +3
      28. mars 2024 13:56
      Sejatine, yen KAZ micu dening projectile, utawa PUR, apa ngalangi saka nyekel UAV.

      Nalika nggawe KAZ, padha dipandu dening kacepetan ATGMs. KAZ ora nanggepi target sing luwih alon (kanggo ngilangi weker palsu). Selehake saka drone UAV utawa FPV nduweni kacepetan sing sithik. Arena-M KAZ saiki lagi ngalami modifikasi sing cocog kanggo nyegah ancaman UAV.
      Minangka konfirmasi, siji bisa ngutip dialog antarane Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu lan Desainer Umum KBM Valery Kashin, sing kedadeyan ing Februari 14, 2024 sajrone kunjungan menyang Biro Desain Teknik Mesin (KBM) ing Kolomna.
      Perancang umum KBM Valery Kashin:
      Iki Arena. Punika kit iki sing diselehake langsung ing mburi tank, lan kit iki diselehake watara. Ing wektu sing padha, saiki kita ngupayakake supaya bisa nglawan drone sing mlaku-mlaku. Punika watesan kacepetan

      Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu:
      Iki kudu ditindakake kanthi cepet
  14. +1
    28. mars 2024 13:39
    Kutipan saka: Grossvater
    utawa PUR

    ATGM mesthi, aku njaluk ngapura.
  15. +1
    28. mars 2024 13:42
    Kajaba iku, kontainer turreted uga ngilangi masalah bedhil mesin klasik / mekanisme loading babagan watesan dawa proyektil sub-kaliber.

    Ya, nanging pangisi daya sing kapisah duwe kekurangan liyane. Luwih angel nggunakake pangisian daya teleskopik, sing, kanthi mangkono, bisa nambah penetrasi waja BOPS kanthi signifikan.
    1. +2
      28. mars 2024 14:05
      Penetrasi waja BOPS gumantung saka dawane. Ing babak NATO kesatuan, BOPS dilebokake ing kasus kartrij, sing nyuda dawa tembakan kanthi signifikan. Kita duwe biaya kapisah lan BOPS kanthi biaya tambahan, sing ndadékaké kasunyatan manawa tembakan kapisah total luwih dawa, nanging kanthi individu luwih cendhek tinimbang tembakan kesatuan tank NATO. sungsang kita luwih dawa. Lan iki ngaruh mengaruhi sudut ngarahake vertikal
  16. 0
    28. mars 2024 14:18
    Kutipan saka cympak
    Penetrasi waja BOPS gumantung saka dawane.

    Lan, pungkasan nanging paling ora, saka kacepetan awal. Tembakan kesatuan ngidini panggunaan biaya teleskopik. Iki nalika proyektil diubengi dening muatan lan nalika proyektil maju, area pembakaran muatan kasebut mundhak. Versi aneh saka "lipan" sing ngidini sampeyan nambah kecepatan awal projectile kanthi signifikan tanpa nambah tekanan ing kamar.
    Ing asas, linggis kita diubengi kanthi biaya tambahan, nanging kesatuan luwih efektif babagan iki.
  17. +1
    28. mars 2024 14:22
    Kutipan saka cympak
    Babagan daya ora cukup saka 125 mm OFS

    23 kg, cukup lan cukup ngyakinake. 48 howitzers linear bakal duwe sethitik kurang.
    1. 0
      28. mars 2024 15:01
      48 howitzers linear bakal duwe sethitik kurang.

      Apa sing bakal kurang?
      1. +1
        28. mars 2024 18:20
        Quote: skeptis jahat
        Apa sing bakal kurang?

        OFS-ka.
        Kanggo 2S1, 122-mm OFS bobote 21,7 kg kanthi massa mbledhos 3-4 kg.
        125-mm OFS abot 23 kg karo massa mbledhos 3,1 kg (TNT utawa okfol).
        1. 0
          29. mars 2024 09:06
          OFS-ka.

          Alexey, salam. Pitakonanku muncul saka iki:
          daya 125 mm OFS

          Ing Grossvater, minangka ternyata, kekuwatan OFS dituduhake kanthi massa. Aku nyoba menehi pitunjuk marang dheweke yen pendekatan iki salah karo pesenku.
  18. +2
    28. mars 2024 14:29
    Kutipan saka cympak
    Nalika nggawe KAZ, padha dipandu dening kacepetan ATGMs.

    Ing kene, kaya sing dakkarepake (ngombe bir sawise adus lan menehi saran, minangka rong kegiatan favoritku nglirik), pilihan sing paling optimal yaiku "mbuwang nganggo karung, banjur kita bakal dipisahake," kita butuh sistem sing bakal ngrusak kabeh ing ndhuwur mobil tanpa diskriminasi jender lan umur. Untunge, drone kasebut tanpa awak lan kerugian mung material.
    Conto sing paling cedhak saka sejarah, pertahanan udara formasi kapal induk ing WWII, kabeh sing mabur liwat pesenan wis ilang.
  19. +3
    28. mars 2024 14:40
    Ing kene sampeyan kudu ngerti yen rata-rata sapisan saben 10 taun ing USSR padha, "generasi" tank diganti amarga kemajuan ing desain, elektronik, bahan lan kemajuan kanggo ngancurake tank.
    Sing, yen kita nimbang T80 project luwih utawa kurang cekap nggambarake tren ing taun 1980-an, T90 project nggambarake tren saka 90s, mobil kaya "Black Eagle" wis pendekatan kanggo tren awal 2000s. , lan kanthi mangkono owah-owahan konsep "yen proyek dileksanakake" bakal relevan nganti 2010s.
    Persis nganti jaman nalika revolusi drone bertahap diwiwiti lan amunisi "pinter" dadi kekuwatan lengkap. Ora ketompo carane apik lan cocok proyek taun 1997, yaiku, ing pungkasan taun 90an, ing taun 2010 mesthine kudu diganti kanthi konseptual, lan ing taun 2020-an wis, kaya sing dikandhakake, wis lawas. Saiki 2024 lan kita wis mlumpat rong generasi (saka T90), mobil sing kudu digawe saiki ora bakal nemokake maneh "solusi vanderwaffe" ing proyek meh 30 taun kepungkur.
    Sanajan konsep TZM sing bisa dicopot katon menarik banget kanggo aku, ing kahanan pertempuran nyata, solusi openwork sing apik banget bisa uga beda karo sing dikarepake para pangembang.
    Saiki masalah utama tank yaiku kaslametané tank kasebut minangka unit tempur - bebarengan karo kru urip sing bisa nindakake misi tempur. Kabeh liyane, umume, sekunder. Pancen tank modern kudu digali ing arah iki.
  20. 0
    28. mars 2024 16:13
    Quote: skeptis jahat
    48 howitzers linear bakal duwe sethitik kurang.

    Apa sing bakal kurang?

    Hmm, aku njaluk ngapura sing paling jero, nanging wiwit pesenku diwiwiti kanthi nuduhake massa proyektil HE saka meriam 125 mm, aku, amarga imanku sing naif ing manungsa, ngira yen tembung "sing luwih cilik" uga bakal nuduhake. massa proyektil HE saka 48 linear howitzer. Sepisan maneh, aku njaluk ngapura yen sampeyan kudu ngrampungake cangkriman sing dakkarepake. Gusti Allah pirsa, aku ora metu saka ala!
    PS Apa sampeyan mikir? nglirik?
    1. 0
      28. mars 2024 16:28
      Hm, kula nyuwun agunging pangapunten, ..., saklajengipun kula, awit saking kapitadosan kula ingkang lugu ing kamanungsan, panginten, ... Sepisan maneh, aku njaluk ngapura yen sampeyan kudu ngrampungake cangkriman sing dakkarepake. Gusti Allah pirsa, aku ora metu saka ala!
      PS Apa sampeyan mikir nglirik?

      Oh, kita duwe pelawak ing kene. Sapa sing ora ngerti carane nggunakake tombol "reply".
      wiwit pesen wiwit karo pratondo saka massa saka cangkang HE saka mriem 125 mm ... lan tembung: "sethithik cilik" sampeyan bakal deleng massa saka cangkang HE saka 48 linear howitzer.

      Aku wonder kok misale jek kula sing padha ngomong bab daya saka projectile HE.
      Ngevaluasi kanthi ngira-ngira massa proyektil, lan ora kanthi ngevaluasi kekuwatan lan massa bahan peledak sing dimuat, ya, iku misteri.
  21. +1
    28. mars 2024 16:35
    Penulis tenggelam ing mburi loader otomatis kanthi amunisi, sing ana ing mburi menara. Nanging malah tank NATO duwe amunisi sing digawa ing mburi menara. Lan ing ceruk edan iki sing paling kerep kena.
    Lan kenapa pager taman? Ora ana sing bakal nindakake iki "Elang" saiki. Sawetara solusi, mesthi, bisa ditrapake ing tangki produksi sing padha.
    Nanging, nyatane, ana uga "Armata", sing durung dikembangake dadi seri. Apa penulis nawakake "barang sing ditinggalake" liyane?
  22. 0
    28. mars 2024 16:36
    Quote: skeptis jahat
    Evaluasi kanthi ngira-ngira massa proyektil,

    Aku kaget dhewe, nanging sakperangan alesan iki ditampa ing sastra. Apa sampeyan duwe alesan kanggo pracaya manawa massa lan bahan peledak ing cangkang saka jinis sing padha, kaliber lan massa sing padha, lan dipecat ing wektu sing padha, bakal beda-beda sacara signifikan?
    1. -1
      28. mars 2024 17:42
      Aku kaget dhewe, nanging sakperangan alesan iki ditampa ing sastra.

      Apa bener? Aja nggunakake sastra kuwi.
      Apa sampeyan duwe alasan kanggo pracaya manawa massa lan bahan peledak ing cangkang saka jinis sing padha, kaliber lan massa sing padha, lan dipecat ing wektu sing padha bakal beda banget?

      Lumrahe. Yen mung amarga beda bledosan biaya dhuwit beda. Produsen nggawe versi proyektil sing padha, nanging kanthi isi sing beda, lan mulane - kanggo dompet sing beda.
      Lan ing kasus sampeyan, desain cangkang umume beda.
      Khusus kanggo sampeyan:
      125 mm OFS - ZOF26, peralatan 3,4 kg A-IX-2;
      122 mm OFS, kanthi ijin sampeyan ora bakal nuduhake merek tartamtu, ana akeh, peralatan, saka 2,98 TNT, nganti 4,4 A-IX-2, rata-rata 3,6-3,97 kg.

      Dadi iki khusus kanggo sampeyan
      Kutipan saka: Grossvater
      48 howitzers linear bakal duwe sethitik kurang.

      Nalika tokoh metu apa mengaruhi daya saka OFS lan kang luwih, 3,4 kg A-IX-2 (ZOF26) utawa 3,97 kg A-IX-2 (ZOF24), bali.
      PS Lan pungkasanipun sinau carane nggunakake tombol "Bales". Utawa iki sengaja supaya mungsuh ora ngerti babagan jawaban sampeyan? recourse
  23. 0
    28. mars 2024 16:54
    Quote: skeptis jahat
    ora kanthi netepake kekuwatan lan massa bahan peledak sing dimuat, ya, iku misteri.

    Khusus kanggo sampeyan:
    125 mm OFS - ZOF26, peralatan 3,4 kg A-IX-2;
    122 mm OFS, kanthi ijin sampeyan ora bakal nuduhake merek tartamtu, ana akeh, peralatan, saka 2,98 TNT, nganti 4,4 A-IX-2, rata-rata 3,6-3,97 kg.
    Sumber: ana akeh artikel babagan pistol tank ing internet, ing 48 linear howitzer aku nyaranake njupuk wektu kanggo nyedhaki rak buku lan maca: Anatoly Sorokin, "Soviet howitzer D-30", Moscow 2018.
  24. 0
    28. mars 2024 17:01
    Kutipan saka futurohunter
    Apa penulis nawakake "barang sing ditinggalake" liyane?

    Orel lan Armata katon sadurunge wiwitan Distrik Militer Lor. Iki minangka "tank anti-tank" klasik, matur nuwun marang Gusti Allah dudu bedhil sing digerakake dhewe kanthi menara sing puteran, kaya "mitra" kita. Iku misale jek sing katon saka kendaraan kanggo operasi pertempuran ing kahanan kuwi, idea saka kendaraan kuwi, durung kawangun.
  25. 0
    28. mars 2024 21:20
    Ora ana sing bakal ngasilake Black Eagle saiki - T-80 bakal dianyari, lan iku bakal apik. Lan kanggo masa depan............
    Ayo ana tank karo mesin turbin gas, yen iku apik ing syarat-syarat kacepetan mbalikke. Kanthi daya 1500 hp, yen perancang bisa. Carane nyuplai bahan bakar iku pitakonan liyane.
    Ayo ana menara sing ora dienggoni kanthi 2 AZ: carousel lan niche. Kanthi proteksi gendheng sing dikuatake. Secara pribadi, aku luwih seneng menara CHO tinimbang menara Armata. Kabeh pirembagan babagan kerentanan AZ ing ceruk turret iku omong kosong; menara tank kita isih rawan, lan wong-wong padha lungguh ing kono.
    Ayo kru ing kapsul, awit kita wis thukul kanggo kaputusan kuwi ing Armata.
    Ninggalake bedhil ing 125 mm, maksimum 130 - tank ora perlu gun 152 mm, iku ora kanggo. Tambah seng nembus waja amarga BOPS dawa ing ceruk turret.
  26. 0
    28. mars 2024 23:35
    Kutipan: Roman Efremov
    Ora ana sing bakal ngasilake Black Eagle saiki - T-80 bakal dianyari, lan iku bakal apik. Lan kanggo masa depan............
    Ayo ana tank karo mesin turbin gas, yen iku apik ing syarat-syarat kacepetan mbalikke. Kanthi daya 1500 hp, yen perancang bisa. Carane nyuplai bahan bakar iku pitakonan liyane.
    Ayo ana menara sing ora dienggoni kanthi 2 AZ: carousel lan niche. Kanthi proteksi gendheng sing dikuatake. Secara pribadi, aku luwih seneng menara CHO tinimbang menara Armata. Kabeh pirembagan babagan kerentanan AZ ing ceruk turret iku omong kosong; menara tank kita isih rawan, lan wong-wong padha lungguh ing kono.
    Ayo kru ing kapsul, awit kita wis thukul kanggo kaputusan kuwi ing Armata.
    Ninggalake bedhil ing 125 mm, maksimum 130 - tank ora perlu gun 152 mm, iku ora kanggo. Tambah seng nembus waja amarga BOPS dawa ing ceruk turret.

    Gir mundur ora diwenehake dening mesin. Lan transmisi

    Kenapa loro AZ? AZ Amerika ing TTV nembak 44 tembakan. Nambah beban amunisi ora dadi masalah; Aku bisa langsung nggawe AZ kanggo 60+ babak. Kosok baline, sajrone SVO, amunisi ekstra mung bisa diganggu.

    Napa kothak karton elang luwih apik tinimbang carousel/keranjang/drum Armata? Lan kepiye sampeyan ngerti senapan mesin sing ana?

    Kita wis tuwuh ing Armata, nanging kita ora bakal bisa mbaleni maneh kajaba wong Tionghoa mbantu ngimpor paralel optik lan elektronik.

    Bener, tank modern ora mbutuhake bedhil lancar, butuh howitzer bedhil balistik 152 mm. Lan UVN -10 + 35. Iki ora rofl. Umumé, wektu kanggo ninggalake jeneng "tank". Kita kudu njupuk conto saka amers karo Booker lan nelpon tank "kendaraan dhukungan geni kanggo formasi infantri"

    Penetrasi waja peralatan mungsuh kudu ditambahake kanthi pambentukan unit tentara sing cocog lan koordinasi. Drone, bedhil anti-tank, pesawat, tambang
    1. +1
      29. mars 2024 19:36
      Intine:
      Transmisi kasebut minangka transmisi - kenapa padha ora nginstal sing padha ing T-90 kaya ing T-80? Aku uga maca kene sing kanggo T-80 mbalikke, iku cukup kanggo mbalikke turbin - lan maju (yaiku, mundur). Apa mesin diesel bisa nindakake iki yen sampeyan menehi transmisi sing cocog?
      Napa 2 AZ - kanggo nyeleh BOPS dawa, iki mokal ing carousel, nanging ing menara please.
      Keluwihan amunisi minangka alangan - iki nalika ana ing kompartemen pertempuran ing sangisore kru, nanging nalika kru ana ing kapsul, iku pancen beda.
      Yen tank ora perlu bedhil smoothbore karo BOPS-kacepetan dhuwur, iku ora perlu pangayoman projectile frontal. Iki ora bakal tank, nanging bedhil poto-propelled, karo short-barreled 152 mm howitzer, karo pangayoman seragam saka geni kumulatif ing kabeh arah. Aku nampa pilihan iki, aku duwe apa-apa marang - minangka tambahan kanggo tank.
      1. 0
        30. mars 2024 18:06
        Transmisi kasebut minangka transmisi - kenapa padha ora nginstal sing padha ing T-90 kaya ing T-80? Aku uga maca kene sing kanggo T-80 mbalikke, iku cukup kanggo mbalikke turbin - lan maju (yaiku, mundur). Apa mesin diesel bisa nindakake iki yen sampeyan menehi transmisi sing cocog?

        T90 lan T80 duwe kothak sisih padha. Karakteristik kinerja padha nanging ora ana interchangeability. Mung yen turbin bisa ngasilake kacepetan dhuwur. Nanging mbangun tank anyar kanthi turbin kanggo tujuan kasebut minangka jinis masochism khusus.
  27. +1
    29. mars 2024 02:24
    این تانک بی نظیر بود
    کاش تولید میشد
  28. 0
    29. mars 2024 10:08
    Maneh lan maneh ... Kabeh iki ngelingake aku artikel ing koran saka 90s babagan apa AvtoVAZ bisa dadi yen ... lan banjur dhaptar prototipe neraka.

    Black Eagle minangka prototipe ... Intine Model. Mungkasi ngubungake sifat-sifat ajaib kasebut. Intine, iki T80 ing syarat-syarat ciri, nanging karo Bunch saka oddities kayata mindhah kru munggah / mudhun lan loader otomatis pindho .. Kang ateges omong kosong neraka, amarga tinimbang siji kerentanan, saiki ana loro. Betapa begja.
    Senapan mesin sing dipasang ing menara bisa ngemot 22 cangkang, saka Leclerc, saka Ukraina, utawa saka Orel iki ... liyane, sing duwe muatan kesatuan.
    Ora bakal ana T80 anyar, ora perlu. We kudu mesin diesel V12 anyar karo 1,500 hp lan basa Armata dianyari kanggo iku karo AZ turret-dipasang lan bedhil 152mm rifled saka Koalisi ing biaya variabel.
    Ing sawetoro wektu, kita kudu GOP lan setir kanggo T90m.
  29. 0
    29. mars 2024 10:46
    Kutipan: Totor5
    mesin diesel V12 anyar 1,500hp

    Sing bakal argue karo iki, yen maca Zverev, atimu getihen, carane akeh mesin apik Nikit Sergeich rusak bebarengan karo tank abot.
    Nanging, yen ing B2 lawas, nuwun B93 utawa soko, stasiun ngawasi diganti karo turbin, saperangan ilang atus jaran bakal ketemu.
  30. 0
    29. mars 2024 10:48
    Kutipan: Totor5
    Ing sawetoro wektu, kita kudu GOP lan setir ing T90M

    Iku angel, aku wedi iku mokal. Ing kana, ideologi transmisi kabeh adhedhasar rong kothak on-board. HZ, apa bisa diowahi dadi konverter torsi lan kepiye njamin gerakan garis lurus.
  31. 0
    29. mars 2024 10:49
    Kutipan: Totor5
    152mm bedhil saka Koalisi karo biaya variabel.

    Ya!
  32. 0
    29. mars 2024 10:52
    Kutipan saka David1993
    Bener, tank modern ora mbutuhake bedhil lancar, butuh howitzer bedhil balistik 152 mm. Lan UVN -10 + 35. Iki ora rofl. Umumé, wektu kanggo ninggalake jeneng "tank". Kita kudu njupuk conto saka amers karo Booker lan nelpon tank "kendaraan dhukungan geni kanggo formasi infantri"

    Penetrasi waja peralatan mungsuh kudu ditambahake kanthi pambentukan unit tentara sing cocog lan koordinasi. Drone, bedhil anti-tank, pesawat, tambang

    Kanggo perang sing saiki, ya. Yen ora panggantos lengkap nawakke karo iki, banjur paling ora ana podo. Pungkasane, nalika Perang Dunia II, perang tank umume, Amerika cukup nyenengake Sherman kanthi laras dawa 3" lan howitzer 105 mm.
  33. 0
    29. mars 2024 16:07
    Kutipan saka: Grossvater
    Kutipan: Totor5
    Ing sawetoro wektu, kita kudu GOP lan setir ing T90M

    Iku angel, aku wedi iku mokal. Ing kana, ideologi transmisi kabeh adhedhasar rong kothak on-board. HZ, apa bisa diowahi dadi konverter torsi lan kepiye njamin gerakan garis lurus.


    Nalika T90 anyar pisanan muncul, iku kudu ing setir karo Gop. Ing taun 2014, direktur menehi wawancara ing pameran kasebut, dheweke ujar manawa kabeh wis siyap lan pungkasane bakal duwe tank kanthi gear utama lan setir, lan wektune wis suwe ... lan saiki 10 taun wis liwati, lan iku isih ana.
  34. 0
    29. mars 2024 16:21
    Kutipan saka: Grossvater
    Kutipan: Totor5
    mesin diesel V12 anyar 1,500hp

    Sing bakal argue karo iki, yen maca Zverev, atimu getihen, carane akeh mesin apik Nikit Sergeich rusak bebarengan karo tank abot.
    Nanging, yen ing B2 lawas, nuwun B93 utawa soko, stasiun ngawasi diganti karo turbin, saperangan ilang atus jaran bakal ketemu.


    Wong lawas wis Bunch saka solusi technical saka 1930s, kang isih wadi lan kang ora menehi kesempatan kanggo nambah daya lan linuwih / sumber daya. We kudu mesin padha, nanging ing tingkat teknologi anyar. Nanging, kita ngginakaken (minangka Putin piyambak ngandika ing 2016) 25 milyar kanggo fine-tuning mesin X ridiculous lan 64 milyar ing Armata. Lan minangka asil, mesin isih ora cocog kanggo V12 lan duwe akeh masalah.
    Masalah mesin X asale saka konsep Armata sing salah, sing mbutuhake mesin mikroskopis, dene Armata dhewe luwih gedhe tinimbang Abrams. Sampeyan kudu mindhah Armata AZ ing mburi menara, iki bakal menehi papan liyane kanggo V12 lan safety luwih kanggo kru ing acara saka detonation amunisi. Menara sing gedhe bakal bisa nutupi mesin saka ancaman saka ndhuwur, lan sifat menara sing ora dikepengini bakal ngidini sampeyan nginstal barbecue nglawan drone sing luwih murah.
    Senapan bedhil variabel-charge Koalisi bakal nambah umur layanan tong minyak nalika nembak kanthi biaya sing ora lengkap saka posisi tembak sing ditutup ing jarak +-15 km. A laras rifled bakal menehi akurasi.

    Iki bakal tank generasi anyar lan Black Eagle iki endhog padha T80.
  35. 0
    29. mars 2024 17:41
    Kutipan: Totor5
    Wong lawas wis Bunch saka solusi technical saka 1930s, kang isih wadi lan kang ora menehi kesempatan kanggo nambah daya lan linuwih / sumber daya.

    Inggih, apa bener nemu ing cara punika rencana karo rod nyambungake trailed dhewe, kang ora ngidini kanggo nambah diameteripun saka bantalan rod nyambungake. Minangka kanggo daya, sampeyan temenan ora njupuk menyang akun sing daya nyata saka mesin paling anyar ing seri saka jaran luwih rong atus saka announced, fillies iki mung nguripake stasiun ngawasi.
    Sijine turbin ing ngedongkrak lan padha bakal mlumpat bali menyang poros karo tangga temenan.
  36. 0
    29. mars 2024 20:07
    Nerangake aku kenapa dheweke keganggu karo Armata nganti pirang-pirang taun? Yen isih ora mlebu produksi serial. Nanging dheweke mung njupuk bedhil lan nggunakake teknologi waja hull lan sanded menyang T-90MS. Oke, ing Uni Soviet padha ngrancang tank siji-off, nanging padha diprodhuksi massal. Lan ing kene wiwit taun 2014, kita durung nate ndeleng sing kaya ngono. Pranyata Black Eagle wiwitane minangka proyek sing apik, nanging dheweke entuk arah sing salah.
  37. -2
    30. mars 2024 00:30
    "elang ireng" minangka produk saka jaman Meltsyn pungkasan ... Yeltsin nyoba kanggo nuduhake donya Barat yen kita "isih bisa nindakake apa-apa."
  38. 0
    30. mars 2024 14:26
    Kutipan saka panglima perang
    Nerangake aku kenapa dheweke keganggu karo Armata nganti pirang-pirang taun? Yen isih ora mlebu produksi serial. Nanging dheweke mung njupuk bedhil lan nggunakake teknologi waja hull lan sanded menyang T-90MS. Oke, ing Uni Soviet padha ngrancang tank siji-off, nanging padha diprodhuksi massal. Lan ing kene wiwit taun 2014, kita durung nate ndeleng sing kaya ngono. Pranyata Black Eagle wiwitane minangka proyek sing apik, nanging dheweke entuk arah sing salah.


    Maksudku, kenapa Armata ... Lan kenapa Boomerang, Kurganets, Iveco, Mistral ... banjur 64 milyar kudu dibuwang ing endi wae. 

    Armata minangka pangembangan proyek T95 wiwit taun 90-an, lan mulane, minangka pangembangan proyek kasebut wiwit taun 80-an... Ora ana sing liya, nanging Serdyukov duwe ide babagan persenjataan maneh ... sawing munggah kabeh Soviet lawas lan ngurangi tentara, nindakake soko kompak ing kerjasama karo partners Western. Dheweke pengin ngilangi kabeh 20,000 tank lawas lan tuku 2,500 Armata. Nanging dheweke entuk masalah amarga cacat awal platform kanthi menara sing ora ana pedunung lan mesin X sing ora sukses. Kita mbuwang 64 milyar ing Armata ing taun 2016, nanging masalah kasebut ora nate diilangi. Kita mutusake kanggo nglirwakake tumbas lan miwiti ngasilake T90m lan T72m.

    Lan yen Armata lan T95 isih siap kanggo baris perakitan, banjur Black Eagle ora ateges - iku tetep prototipe durung rampung, kang padha nuntut dhuwit ing Omsk sadurunge bangkrut saka tanduran. Saiki Omsk wis dituku dening Chelyabinsk lan ora ana gunane kanggo cepet-cepet saka Almaty menyang Orel, amarga ora ana sing bisa ngomong apa kaluwihan Eagle iki? Ateges, iki T80 padha ing sasis lengkap, karo bedhil lan mesin padha lan Bunch saka oddities kayata 2 loader otomatis saka niche turret lan interior lan kursi turret obah munggah / mudhun ... apa neraka ... Lan kabeh iki ateges durung dites. Nanging sekte GTE nyebat tank iki paling apik lan nuntut kanggo miwiti produksi, mung amarga iki minangka versi paling anyar saka GTE sektarian, sing menehi keajaiban properti lan swara sing disembah. 

    Ing kasunyatan, kabeh masalah nawakke Russian gumantung ing lack saka normal engine 1,500 hp lan, minangka asil, kudu revolve watara wheelbase shortened lan bobot watara 50 ton. Almaty lan Eagle wis bobote udakara 60 ton, lan kanggo bobot kasebut, kita ora duwe V12 utawa malah GTD1500. GTD1500 ing plans, nanging ora bakal nyata 1500hp, nanging mode sak wentoro amarga masalah karo cooling lan filtrasi, lan ing Kajaba iku, GTD1500 kudu sasis 7-roller kaya Armata utawa Orel. Ana akeh masalah, nanging carane iku luwih apik tinimbang T80 ing GTD1250 buktiaken ora cetha.
  39. 0
    30. mars 2024 16:29
    Yen sampeyan ngenalake kabeh iki lan inovasi liyane, lan luwih nyaring kanthi njupuk pengalaman sampeyan, mula ora bakal dadi T-80, nanging tank anyar.
  40. 0
    2 april 2024 16:45
    Situs sing menarik banget, utamane kanggo aku sing ora profesional. Aku seneng maca artikel lan komentar. Mung siji sing nggumunake, maca 20 - 30 artikel saben dina, aku weruh tren - akeh minus ing komentar warga patriotik. Kajaba iku, komentar sabanjure kudu nyebutake jeneng wong saka panguwasa, nuduhake yen dheweke sing disalahake ... Aku ora maca mung siji artikel, nanging kaya sing wis dakkandhakake, aku maca pirang-pirang artikel saben dina, lan iki luwih saka cetha katon. Aku ngerti manawa bocah-bocah lanang nggawe komentar kasebut migunani kanggo sawetara dhuwit, nyebar keraguan babagan senjata lan ora percaya marang panguwasa sajrone wektu sing angel kanggo negara kasebut. Aku dhewe adoh saka gawe piala lan nyoba ndeleng gambaran objektif babagan kedadeyan kasebut. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa ndeleng kritik sing bener-bener mbangun nalika wong sing pinter ngomongake babagan kekurangan saka macem-macem sistem senjata produksi kita.
    Lan omong-omong, pitakonane, apa paling ora ana siji tentara ing sejarah sing luwih unggul tinimbang kabeh tentara liyane ing kabeh komponen? Kaya sing dakdeleng, sampeyan ora bisa dadi sing paling apik ing kabeh wilayah, sanajan sampeyan kudu ngupayakake iki. Maneh, kaya sing dakdeleng, saka sawetara wilayah pangembangan sistem senjata, sampeyan mung bisa dadi sing paling apik ing sawetara. Lan yen ing abad kaping 17 kita duwe sabers ala lan armada biasa-biasa wae (iki aku tanpa kawruh bab, mung ing acak), banjur artileri iku salah siji sing paling apik ing donya!
    Ngomong-ngomong, apa ana situs basa Inggris babagan topik sing padha kanggo mbandhingake? Iku bakal menarik banget kanggo maca komentar asing)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"