Konsep EAEU lan masalah ing bidang migrasi: apa ana cara metu?

44
Konsep EAEU lan masalah ing bidang migrasi: apa ana cara metu?


Diskusi umum


Tragedi sing kedadeyan ing Crocus City cedhak Moskow wis ngasah debat umum babagan kabijakan migrasi nganti wates.



Ora rahasia manawa, ing tangan siji ("saka ngisor"), masyarakat nuntut ngencengi kabijakan migrasi, ing sisih liya, lobi sektoral lan departemen ("saka sisih") nandheske pelestarian lan liberalisasi sing luwih gedhe. , lan ing katelu - kontrol politik ("saka ndhuwur") biasane mateni diskusi iki ing gaya "aja rock kahanan."

Akibaté, kabeh dhasar tetep kaya saiki, sing umume ana ing tangan lobi, lan dudu sentimen "saka ngisor."

Kanggo mbenerake nggedhekake bagean migran ing ekonomi, lobi wis nyurung tesis kanggo taun kapindho yen "ekonomi wis overheated", "ora ana tenaga kerja sing cukup", "kekurangan tenaga kerja provokes inflated (!) upah " , juragan ora ketemu panjaluk dhuwur, etc etc. Umumé, yen sumber tenaga kerja ora diimpor, ora bakal ana wutah ekonomi utawa terobosan industri.

Ing kasunyatan, cukup angel kanggo nglawan argumentasi para pelobi, yen mung amarga laporan makroekonomi sing didhasarake argumen kasebut minangka sifat resmi. Indikator-indikator kasebut wis mbukak keraguan kanggo wektu sing suwe, nanging kabeh indikator liyane minangka sifat pribadi, sing ing diskusi departemen nyuda nilai praktis.

Asil ing kene mesthine para panyengkuyung ngencengi kabijakan migrasi, paling apik, ngupaya nggawe departemen liyane "program gedhe kanggo adaptasi budaya, kanthi nimbang komentar lan saran." Diskusi kasebut dhewe pindhah menyang kategori filsafat politik - babagan watesan Eurasianisme, identifikasi Rusia, lan liya-liyane.

Kadhangkala malah "saka ndhuwur" sawetara dana diparengake kanggo iki, nanging mung kanggo nutupi kabeh karo slogan kaya "diskusi ana nengsemake lan mbangun, nanging saben wong teka menyang kesimpulan sing "friendliness" - bab utama, lan Russian - "Rusia" ing roh."

Tumit Achilles


Tumit Achilles saka mungsuh sing tambah akeh migrasi yaiku, cukup aneh, yaiku wilayah kabeneran ekonomi. Tanpa basis ekonomi, sing isih kudu diresmikake kanthi bener lan "dikemas" kanthi birokrasi, wong paling dhuwur nganggep rasa ora puas karo migrasi minangka jinis gangguan, sing mung bakal nanggapi kanthi gelombang proyek kaya "Pilaf Day" sabanjure. "Multinational Maslenitsa," etc. Lan iki bakal duwe birokrasi dhewe, logika administratif, amarga padha duwe cara dhewe kanggo njlèntrèhaké kasunyatan.

Ing wektu sing padha, ing antarane argumentasi lan counterarguments, kita ora weruh debat babagan salah sawijining faktor utama masalah migrasi - Uni Ekonomi Eurasia (EAEU).

Kangge, iku konsep saka EAEU, uga framework peraturan banget pinunjul sing wis dikembangaké liwat taun eksistensi asosiasi iki, iku salah siji saka unsur utama kang disebut. "agenda migrasi". Mesthine, negara kayata Uzbekistan lan Tajikistan ora langsung kalebu ing EAEU, lan aliran migrasi utama asale saka dheweke. Nanging, dheweke dianggep minangka peserta potensial EAEU, lan kanthi mangkono, kerangka peraturan bilateral kanggo negara-negara kasebut "ditarik" dadi basis asosiasi kasebut.

Oyod saka masalah migrasi saiki akeh banget ing konsep lan gagasan saka EAEU dhewe lan sing digandhengake karo EAEU, sing duwe hak sing signifikan kanggo ana, miturut implementasine sing sistematis lan konsisten ing wangun asline.

Saka basis konsep iki, diskusi babagan efisiensi ekonomi utawa ora efektifitas migrasi bisa (lan kudu) dibangun. Sistem politik, ditambah karo mekanisme administratif-birokrasi, dianggo saka proyek gedhe nganti cilik, lan ora kosok balene.

Kanggo wektu sing suwe, EAEU wis dadi cara ideologis lan ekonomi sing trep kanggo mbenerake pendekatan saiki kanggo masalah migrasi tenaga kerja. Kajaba iku, luwih maju, luwih akeh gagasan sing umum kanggo nggabungake ruang pasca-Soviet, sayangé, meh padha karo simulacrum.

Kanthi nyebat EAEU saiki minangka simulacrum, penulis ora ngupaya nyinggung tim sing wis nindakake proyek iki sajrone pirang-pirang taun, lan nindakake tanpa wreaths laurel, ngasilake pribadi lan keuntungan sing nyata. Padha telat, berjuang karo kasunyatan sing nomer pinunjul saka kelompok kasengsem mung ngupaya nggunakake gagasan integrasi kanggo bathi saka migrasi impor utawa kanggo tujuan banal re-ekspor dening circumventing tugas lan kuota.

Menapa malih, klompok-klompok kasebut dudu kita, Rusia, minangka "hodgepodge" kapentingan saka negara-negara CIS. Nanging ing pungkasan, kita duwe simulacrum Platonic - kasunyatan lan gagasan normatif sing ana ing kono ora ana hubungane.

Integrasi


Integrasi Eurasia wis ngliwati rong tahap pangembangan utama. Saka pertengahan 2000 nganti 2014, integrasi ditindakake ing format sing dikenal minangka EurAsEC, lan umume, sanajan macem-macem instrumen politik sing digawe ing format iki, minangka versi Uni Pabean sing ditambahi.

Unsur politik (Majelis Interparlemen) lan superstruktur ekonomi (Bank Eurasia) digawe, nanging peran praktis utama ditugasake menyang Komisi Uni Pabean, sing utamane ngatur masalah transit lan ekspor maneh. Iki uga minangka sawetara masalah sing ana gandhengane karo kuota, tugas, tarif, perpajakan lan dokumentasi ijin, nanging kudu dingerteni manawa saka sudut pandang integrasi menyang "ruang umum" kegiatan kasebut mung minangka bagean cilik saka apa sing ditindakake. perlu.

Wiwit 2014, utawa luwih tepat, saka 2016–2018, EurAsEC wis diowahi dadi EAEU - saka "Komunitas" dadi "Union". Sajrone sawetara taun, tim sing diwakili dening S. Glazyev wis adoh banget, nyoba ngowahi struktur sing dituju kanggo transit lan ngekspor maneh menyang konsep zona ekonomi umum sing lengkap.

Tesis utama asosiasi kasebut bisa dideleng ing kerangka regulasi lan ing karya lan pidato Academician S. Glazyev. Tanggepan kanggo revolusi ilmiah lan teknologi sabanjure kudu dadi transisi menyang struktur industri lan ekonomi anyar. Transisi menyang cara urip anyar ora mungkin tanpa gumantung ing pasar sampeyan. Pasar independen mbutuhake sawetara konsumen tartamtu (saka 300 yuta, ana prakiraan liyane).

Salah sawijining syarat kanggo fungsi pasar umum yaiku pembentukan nilai gabungan dening peserta, nalika nilai kasebut ditetepake utamane liwat saben liyane. Kondisi sabanjure kanggo pasar umum yaiku pambentukan pusat keuntungan umum, lsp.

Nalika isih bisa kanggo debat ing sawetara cara karo terminologi penulis S. Glazyev, iku cukup angel kanggo argue karo tesis dhasar lan konsep umum.

Zona biaya tunggal Uni Eropa, ora ketompo apa sing diomongake ing TV, menehi asosiasi iki stabilitas unik, sing, kanthi cara, ngidini birokrasi Eropa terus ngupayakake kabijakan luar negeri sing larang regane. China uga kasil mbentuk zona kasebut ing Asia Tenggara. Amerika Serikat duwe niat kanggo gabung karo zona biaya Uni Eropa kanthi cara apa wae, lan nggawe pesaing biaya menyang China antarane India lan Timur Tengah.

Ing kahanan kaya mengkono, nggawe kluster nilai karo pasar internal fungsi ing panggonan CIS amorf ana temtu tugas nyukupi, utamané amarga Iran bisa gampang pas menyang pasar iki.

Sajrone kabeh wektu iki, formulasi tugas kanthi cara iki ora ditantang ing tingkat apa wae, lan uga nemokake dhukungan sanajan ing ngarep ideologis. Iki cocog kanggo panyengkuyung proyek kaya "USSR 2.0" lan "Empire 2.0", lan kanggo penggemar Eurasianisme lan konsep kaya "Greater Eurasia - Horde Katelu". Nanging sing paling utama ora malah pedoman ideologi iki, nanging syarat sing nyata kanggo tundhuk karo kahanan kompetisi global.

Bener, masalah lan masalah migrasi tenaga kerja utamane saka kerangka regulasi sing liberal banget, super-setya yen sampeyan ndeleng analogi donya. Lan saka sudut pandang konsep asli, iku logis - pasar umum minangka pasar kalebu tenaga kerja lan modal. Kaya sing wis kasebut ing paragraf pisanan, Uzbekistan lan Tajikistan, sanajan ora dadi anggota EAEU, kabeh undang-undang bilateral digawa menyang konsep "pasar tenaga kerja umum", amarga dheweke uga dianggep minangka peserta potensial ing pasar umum.

Angka kasebut nguwatirake


Saiki ayo goleki asil sing dileksanakake konsep swara iki lan malah perlu kanthi strategis.

Ing ngisor iki ana grafik saka artikel S. Glazyev tanggal 11.03.2024/XNUMX/XNUMX kanggo saluran Tsargrad.


3,9% - bagean saka EAEU ing GDP donya (PPP); 2,5% - bagean saka EAEU ing perdagangan donya (kanggo ekspor barang); 1,3% - bagean saka EAEU ing perdagangan donya (ekspor layanan).
Sumber: Bank Dunia, perhitungan EEC

Kita setuju yen cukup angel kanggo mbandhingake asil kasebut karo indikator Uni Eropa, klompok nilai China - Asia Tenggara utawa AS - Kanada - Meksiko. Ing wektu sing padha, nomer kasebut dhewe nguwatirake.

Kaping pisanan, amarga, miturut laporan blok finansial lan ekonomi kita, PDB ing PPP ing Rusia katon kaya 5,51 triliun dolar, sing menehi 5,3% saka total global ing Federasi Rusia. Ing kene kita ndeleng kabeh EAEU minangka 3,5% kanggo 2022.

Kapindho, yen kita njupuk indikator saka grafik minangka basis, banjur PDB Rusia ing istilah PPP gunggunge $ 2022 triliun ing 2,8, utawa 2,6% saka total global (PDB ing istilah PPP kanggo negara-negara EAEU liyane yaiku $ 0,91 triliun) . Bedane ora mung gedhe, nanging gedhe banget.

Bisa uga ing 2023 kita bener-bener nggawe lompatan raksasa, lan entuk PDB ing PPP kaping pindho tinimbang taun sadurunge, sanajan ora ana analog kanggo kabisat kasebut ing crita Aku ora bisa ngelingi saka ndhuwur sirah. Nanging sanajan ana keajaiban, banjur 6,11% kanggo Uni sing dibangun ing panggonan USSR - CIS paling ora asil ambigu.

Menapa malih, punika ambigu (kanggo sijine iku mildly), kalebu kanggo negara-negara Asia Tengah, amarga yen manunggalaken ora menehi kaluwihan cetha ing kompetisi internasional, banjur saka manunggalaken iku perlu kanggo njupuk mung sing cetha ono gunane ing tartamtu. wektu, lan pendekatan iki bakal logis dhewe. Luwih apik yen ora perlu resmi gabung karo asosiasi kasebut, lan pilihan bisa dipikolehi saka perjanjian bilateral sing ngarahake manunggalake ing masa depan hipotetis.

Paradoks kasebut yaiku babagan volume akumulasi investasi langsung ing Asia Tengah, Rusia nuduhake asil sing cukup prayoga - luwih saka $40 milyar investasi. Iki bisa dibandhingake karo investasi Eropa lan Cina, nanging ing perdagangan bebarengan, sanajan karo Bank Eurasia kita dhewe, kita entuk asil kaping telu 20%, nglawan EU lan China. EU utawa China ora nggawe asosiasi integrasi sing padha karo EAEU.

Informasi sing luwih rinci babagan data iki bisa ditemokake ing materi ing ngisor iki: "Apa ana potensial kanggo nggawe zona nilai Eurasia utawa Greater Eurasia minangka kutub ekonomi" и "AS - EU" vs "China - Rusia".

Iki minangka asil saka kasunyatan manawa kerangka regulasi dicocogake karo siji konsep, nanging nyatane, kabeh kedadeyan wiwit taun 2000-an - proyek sing ditargetake pribadi sing mandheg ing endi wae lan ditutup ing endi wae, kerangka hukum kanggo pasar tenaga kerja umum makarya lan dianggo sejatine sifate kanggo lobi migran lan, dening lan gedhe, punika plus, saka titik tampilan transfer kanggo negara-negara Asia Tengah, zona biaya umum wis tetep project hypothetical. Kabeh makarya kanggo transit lan re-ekspor, lan terus bisa, nanging transit lan re-ekspor babagan income tambahan (kanthi cara, ora kanggo saben wong), lan ora bab zona umum regane.

Lan maneh, paradoks yaiku kahanan iki ora ditemtokake. Sawise kabeh, ing Asia Tengah ana rong masalah dhasar: banyu lan energi - iki ora mung masalah, nanging sumber potensial saka income gedhe tenan. Lan yen kita arep mbentuk kluster biaya umum, mula aneh banget yen Rusia ora ngembangake lan mbiayai program banyu lan generasi nganti pirang-pirang taun. Paling ora, iki bakal nggawe aliran finansial saka kita menyang tangga-tanggane lan bali, kanthi nggatekake kepentingan para elit lan elit Asia Tengah. Ora ana sing bakal mbantah iki, kajaba klompok sing ana gandhengane langsung karo dana kaya Soros lan Co. Nanging ing kene swarane ora bakal kuwat.

Saiki ing Rusia ana swara sing ujar manawa rezim visa kudu ditepungi karo negara-negara Asia Tengah. Lan swara iki salah siji populis utawa metu saka misunderstanding, wiwit introduce regime visa iku perlu kanggo ngreset kabeh framework peraturan EAEU, lan kanggo mbenakake remnants saka framework peraturan kanggo CIS, kang isih ing efek. Lan kanggo ngreset basa iki tegese kanthi otomatis nggawe alangan ageng kanggo impor podo, kang, paling ora kabeh, operate ing struktur peraturan iki. Apa sing kudu ditindakake, iki minangka fitur substitusi impor.

Ora ana solusi sing prasaja


Kabeh iki nuduhake yen ora ana solusi sing gampang ing wilayah iki.

Kanggo mbenerake watesan migrasi, perlu kanggo ngrumusake watesan ing EAEU, sing tegese kabeh model ekonomi kudu digarap maneh lan ana sing ditawakake. Ing wayahe, ora bisa ninggalake gagasan integrasi lan basis bilateral sing disambungake, lan lobi migran uga nggarap argumentasi iki. Nanging uga ora bisa ngakoni yen EAEU saiki ora cocog karo ide proyek sing ndasari.

EAEU mung bisa bali menyang desain asline kanthi program investasi skala gedhe ing sektor dhasar - banyu lan energi. Sawise kabeh, nyatane, paling ora setengah saka aliran migrasi saiki menyang Rusia kudu bisa digunakake ing model iki ing omah, lan ora ing situs konstruksi ing abad anyar. Yen kita ngakoni manawa kita ora duwe sumber daya kanggo miwiti program kasebut, mula langkah sing paling logis lan cukup bakal bali menyang konsep Uni Pabean, sing nyuda watesan integrasi, nanging ora ateges penolakan integrasi minangka kuwi.

Sayange, ora ana potensial nyata kanggo pangenalan masalah iki, lan mulane kabeneran ekonomi lengkap kanggo diskusi ing migrasi padha.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

44 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    27. mars 2024 05:42
    Mesthine, negara kayata Uzbekistan lan Tajikistan ora langsung kalebu ing EAEU
    Nanging dheweke minangka bagean saka CIS, lan Tajikistan minangka bagean saka CSTO, lan CIS, kaya sing durung rampung, diwiwiti lan ditinggalake, "bangunan" sing luwih modern wiwit dibangun, nanging ketoke ora bakal rampung.
    1. 0
      27. mars 2024 07:35
      Kutipan saka parusnik
      Dheweke wiwit mbangun "bangunan", nanging ketoke ora bakal rampung.

      Sampeyan kudu mikir maneh konsep bangunan kasebut lan ngrusak bangunan sing ora perlu, fokus ing pambangunan siji sing ayu sing nyukupi kabutuhan modern.
      1. + 13
        27. mars 2024 07:49
        Tragedi sing kedadeyan ing Crocus City cedhak Moskow wis ngasah debat umum babagan kabijakan migrasi nganti wates.

        1. Ngendi? Ing kasus, aku nonton Channel One. Ora ana sing kaya ngono. Kabeh wong seneng karo kabeh. Kajaba iku, fundamentalis Ukrainia kudu disalahake.
        2. Kabeh EAEU iki ninggalake kesan yen Rusia mbayar kabeh, lan negara liyane mung ayu.
        1. +6
          27. mars 2024 14:00
          Quote: Sipil
          ngendi? Ora ana sing kaya ngono

          Lan ora bakal, ora kok padha ngimpor mayuta-yuta lan ditanggepi atusan ewu passports kanggo sepuluh taun.
  2. +6
    27. mars 2024 05:47
    paling setengah saka aliran migrasi saiki menyang Rusia kudu bisa ing model iki ing ngarep
    Muga-muga aku bisa kerja ing kana!
  3. + 15
    27. mars 2024 07:33
    Penulis nulis kabeh kanthi bener. Nanging ora ngunggahake utawa mangsuli pitakon utama - kenapa ngimpor buruh migran karo kulawargane lan menehi paspor Rusia kanthi sembrono.
    Pasar tenaga kerja iku siji, pindhah menyang panggonan permanen karo kabeh desa liyane. Ing bidang migrasi tenaga kerja, pisanan kabeh, perlu kanggo misahake lalat saka cutlets.
  4. +3
    27. mars 2024 07:58
    Thanks kanggo Penulis kanggo artikel serius. Emosi kanggo wong akeh, lan ekonomi kanggo pangerten. Penulis nuduhake yen migrasi minangka bagean saka model ekonomi sing dibangun (nanging tanpa sukses), lan ora bisa diganti kanthi kapisah saka model kasebut. Iki paling mungkin bener.

    Nanging iku worth ngomong bab model. Sa adoh aku ngerti, loro EAEU lan CIS ana ing wangun entitas amorf sing nyedhiyani keuntungan ekonomi dubious ing umum, nanging feed bagean tartamtu saka bisnis. Kajaba iku, dheweke nggawe khayalan yen Rusia minangka pusat kekuwatan ing wilayah kasebut. Rusia. Pancen, kadhangkala ana peran sing kuat - umpamane, ing Kazakhstan ing CSTO - nanging apa sing kita entuk minangka pitakon gedhe. Kayane ora ana apa-apa.

    Aku model pancene kudu diganti, struktur ora aktif kudu digawe operasional utawa nilar. Mesthi, iki tugas kanggo masa depan, kanggo pamaréntah liyane, ora iki.
    1. +5
      27. mars 2024 08:29
      Migrasi - perdagangan budak antar negara bagian, bisnis kaya biasane
      1. 0
        27. mars 2024 09:40
        "Migrasi minangka perdagangan budak ing tingkat antar negara, bisnis kaya biasane"

        Banjur kabeh buruh sing disewa dadi budhak.
        1. +1
          27. mars 2024 12:43
          Banjur kabeh buruh sing disewa dadi budhak.
          Mesthine.Budhak iku bisu.
    2. +2
      27. mars 2024 12:46
      struktur ora aktif kudu digawe operasional
      Nanging pitakonane kepiye?Yen ekonomi negara-negara sing kalebu ing serikat pekerja kasebut utamane fokus ing pasokan bahan mentah, ora ana proyek produksi bareng ing kerangka serikat pekerja kasebut.
      1. 0
        27. mars 2024 13:40
        "Nanging pitakonane kepiye? Yen ekonomi negara-negara sing kalebu ing serikat pekerja kasebut utamane fokus ing pasokan bahan mentah, ora ana proyek produksi bareng ing kerangka serikat pekerja kasebut "

        Yen iki ora bisa, sampeyan kudu ninggalake wong-wong mau lan nyoba kanggo nggawe anyar, utawa nggawe kahanan kanggo reviving saiki.

        IMHO, gagasan nggawe serikat pekerja kuwi ganas, ora adhedhasar ekonomi, nanging ing sawetara cita-cita, bisa uga nyeri hantu. Integrasi menyang pangolahan global, nambah daya saing ing pasar donya - iki goal, lan ora nitahaken saka struktur stunted regional ing pangarep-arep aneh sing padha bakal tuwuh tanpa fertilizers.
        1. +2
          27. mars 2024 14:03
          Nanging sing nyawiji serikat-serikat iki, ekonomi produksi, wis dirusak ...
          1. 0
            27. mars 2024 15:39
            "Nanging apa sing nyawiji serikat buruh iki, ekonomi produksi, wis dirusak nganti lemah .."

            Pancen, ora ana basis, nanging ana sing isih ana ing Belarus, lan kita kudu miwiti ngunggahake. Iki bakal dadi munggah saka dhengkul kita - ekonomi kuat - lan ora yapping ing AS kanthi utawa tanpa alesan.

            Alas, pamaréntah modern pracaya sing kita duwe ekonomi kuat, lan mulane kita ngirim ora nyana kemajuan kene, nanging daya ora langgeng, mbok menawa pamaréntah anyar bakal njaluk mudhun kanggo bisnis liyawektu. Aku wedi yen tundha reformasi ekonomi bakal biaya kita larang, nanging ora ana cara liya.
            1. +2
              27. mars 2024 16:28
              lan kita kudu miwiti mundhakaken.
              Nalika CIS digawe, meh ana tentara lan angkatan laut, paling ora ana markas gabungan, langkah-langkah kanggo njaga ruang ekonomi lan mata uang siji ... Apa sing mandheg? Maneh, lantai sing lunyu, celana ketat, sepatu ketat?
              1. +1
                27. mars 2024 16:46
                "Apa sing ngalangi sampeyan? Maneh, lantai sing lunyu, celana sing nyenyet, sepatu sing nyenyet?"

                Aku mikir proses bosok wiwit lan mung kalem. Kayane terus. USSR digabungake dening gagasan, kamenangan ing perang bisa nggawe aliansi. Banjur idea ilang, Uni ambruk langsung, USSR crumbled luwih alon, nanging terus crumble.

                Apa sing nyawiji kita ing CIS? Ideologi? Perang kanggo safety? Iman? Basa? Budaya? Ora ana iki, nanging sejarah umum sing bisa nyawiji dadi sandhungan. Pesti aliansi lawas bakal lunga. Kita ora butuh siji-sijine minangka sekutu, kita mung tetanggan. Malah dhukungan kanggo Belarus ana ing sawetara wong, yen ora ing siji individu. Mangkat ora bisa dihindari.

                Kita wis nyoba mbenerake kasepen kita kanthi pasukan militer, lan upaya iki durung rampung, nanging aku ora optimistis babagan asil kasebut. Tegese, kita ora bakal entuk sekutu, malah sebaliknya.

                Kita kudu dadi kuwat ekonomi, banjur wong bakal nyedhaki kita, yen ora, kita bisa dadi DPRK kanthi kabeh akibat.
  5. +5
    27. mars 2024 08:23
    1. Migran tansah lan ing endi wae diwatesi hak-hak kanggo siji derajat utawa liyane.

    2. Eksploitasi migran luwih nguntungake ekonomi lan ora ngganggu.

    3. Agama nyedhiyakake pedoman moral, lan dhuwit nemtokake eling.

    4. Ketimpangan ekonomi lan hukum nuwuhake nasionalisme lan kejahatan.

    5. Kesadaran kelas lan solidaritas proletar saka bangsa lan agama sing beda-beda ngrusak pondasi sistem sosial apa wae sing dibangun ing eksploitasi wong dening wong, lan mulane sifate anti-negara lan dituntut dening hukum.
    1. 0
      27. mars 2024 09:41
      Bener kowé. Apa sampeyan rumangsa luwih apik? Ora kanggo kula.
  6. -3
    27. mars 2024 09:54
    Kanggo Nazi omah-omah sing njerit "mudhun karo migran", "nutup tapel wates", migunani kanggo ngelingi:
    1 kabeh sing ditresnani dening wong-wong mau (kebeneran sing paling akeh, Nazi uga wong kiwa sing seneng "keadilan sosial" = "gratis") kesejahteraan sosial saka negara yaiku anggaran negara.
    2, anggaran umume diisi saka pajak bisnis (ok, mbatalake dhuwit saka perusahaan negara pancen padha)
    3 pajak - bagéan saka MediaWiki
    4 bathi bisa dipesthekake dening mundhakaken prices (pasar njaba ora setuju, squeal internal "nglarang Tambah" dijamin), utawa ngurangi biaya (kalebu, lan asring utamané, biaya tenaga kerja)
    5 kanthi pengangguran minimal (sing dhewe ora ala), kompetisi kanggo buruh meksa upah kudu ditambah (maneh, ora ala dhewe) nganti watesan mbayar maneh ... banjur nutup utawa golek buruh sing luwih murah.
    5.1. kanggo nerds: otomatis lan inovasi liyane sebagian bantuan, nanging ora cepet, solusi industri-tartamtu ora kasedhiya nang endi wae, etc.
    6 nalika wates ditutup, para migran dadi luwih angel / dilarang: rega mundhak utawa produksi ditutup. apa iki persis sing dikarepake?
    keajaiban ora kelakon!
    1. 0
      27. mars 2024 10:47
      Lha kowe wis lali yen awake dhewe wis meh mandheg nglairake ing kene lan cepet-cepet bakal ilang.
      1. +4
        27. mars 2024 12:32
        lan cepet utawa mengko kita bakal ilang.
        Lan iki wajar yen kita durung bisa nggayuh tingkat peradaban sing luwih maju ... Lan kita ora mungkin tekan kana ...
        1. +1
          27. mars 2024 13:42
          "Lan iki wajar yen kita durung bisa nggayuh peradaban sing luwih maju ... Lan ora mungkin kita bakal tekan kana.."

          Aku ora setuju, amarga aku ora bisa ngatasi optimisme alami.

          Dalan sing dilewati iki nyebabake dalan buntu, kudu diowahi. Aku wedi yen bakal biaya akeh, nanging kita mesthi bakal bali menyang dalan peradaban sing amba.
          1. +3
            27. mars 2024 14:07
            menyang dalan peradaban sing amba.
            Oh carane! Lan sapa sing nggawe? Apa ora dalan sing diantemi iki wis dibuwang karo macem-macem puing konstruksi lan terus dibuwang karo macem-macem sampah? Apa iki dalan sing diomongake presiden, sing ala? Kanthi potholes lan potholes lan aspal terus-terusan metu? Apa sampeyan kudu mlaku ing galoshes?
            1. +1
              27. mars 2024 15:42
              “Lho, piye! Lan sapa sing ngaspal? Apa dalan sing wis diaspal iki dudu sampah-sampah konstruksi lan terus kebak sampah-sampah? Apa iki dalan sing diomongake presiden sing ala? Kanthi bolongan-bolongan. lan potholes, ana tansah ora cukup aspal? Kita kudu mlaku bebarengan ing galoshes mlaku?"

              Ana dalan, nanging kita mateni. Aku mikir kita bakal bali cepet utawa mengko - cepet tinimbang mengko. Isih ora ana cara liya.

              "Dheweke ngandhani yen dalan iki bakal nuntun aku menyang samodra pati, lan aku mundur separo. Wiwit iku, dalan sing bengkok, budheg, bundaran wis ana ing ngarepku ... "
              1. +5
                27. mars 2024 16:33
                Apa kapitalisme duwe sawetara dalan? Apa kita wis salah milih dalan kapitalisme?Dalan imperialisme bakal nuntun kita menyang Samudra Kematian.Saka awal kapitalisme sing ringkih dimangsa dening para kapitalis liyane.Yang nyatane kedadeyan saiki.
                1. 0
                  27. mars 2024 17:34
                  "Kapitalisme, pranyata, ana sawetara dalan? Apa kita salah milih dalan kapitalisme? Dalan imperialisme bakal nuntun kita menyang Samudra Kematian. Wiwit wiwitan, kapitalis sing ringkih dimangsa dening para kapitalis liyane. nyatane kedadeyan saiki."

                  Sawetara, nanging ora kabeh mimpin menyang kutha ing gunung. Kapitalis mangan wong sing ringkih - kaya negara sing kuwat ekonomi nyedhot jus saka wong sing ringkih. Mulane, sampeyan kudu dadi kuwat ekonomi, lan banjur ing nedha bengi sampeyan bakal ing meja, lan ora ing meja :) Donya punika competitive, ora ana mungsuh lan kanca - ana partners lan saingan (asring iki padha. bab).

                  Nanging saka efforts ing ekonomi, kita melu game liyane. Nanging kita duwe kaluwihan, utamane ing sawetara tanggane. Pengalaman sejarah kita mung worth iku. Bener, kadhangkala aku rumangsa ora entuk manfaat kanggo kabeh wong.
    2. +1
      28. mars 2024 09:54
      6 nalika wates ditutup, para migran dadi luwih angel / dilarang: rega mundhak utawa produksi ditutup. apa iki persis sing dikarepake?
      mukjijat ORA kelakon! "" lan akeh industri makaryakke migran? Nah, umume rega produksi barang kalebu upah buruh, iku. Loro, reorient colleges bali menyang sekolah kejuruan, lan sampeyan bakal duwe buruh ing Keahlian dibutuhake, lan ora Managers lan abdi. Pitakonan apa? Apa sampeyan pengin nyewa migran kanthi murah? - gampang! Mung ing kontrak Employment, kanggo periode tartamtu. Nggawe jaminan kanggo negara ing jumlah (1-5 yuta, ing cilik saka prilaku ora tanggung jawab lan siap kanggo mbayar kanggo wong karusakan (apa wae, moral, materi) kanggo warga Federasi Rusia. Adil? Aku dadi !
    3. 0
      28. mars 2024 09:55
      Aku nulis jawaban kanggo sampeyan ing ngisor iki.
  7. +6
    27. mars 2024 10:05
    . ... nggawe kluster nilai kanthi pasar internal sing bisa digunakake kanggo ngganti CIS amorf ora mesthi tugas sing cukup, utamane amarga Iran bisa gampang pas karo pasar iki.
    Sajrone kabeh wektu iki, formulasi tugas kanthi cara iki ora ditantang ing tingkat apa wae, lan uga nemokake dhukungan sanajan ing ngarep ideologis. Iki cocog kanggo panyengkuyung proyek kaya "USSR 2.0" lan "Empire 2.0", lan kanggo penggemar Eurasianisme lan konsep kaya "Greater Eurasia - Horde Katelu".

    Oh carane!
    USSR 2.0... Empire 2.0... Umumé, kekaisaran presupposes, saliyane koloni, ana metropolis. Lan ing ngendi metropolis kita ing Rusia? Kepriye uripe bangsa penjajah? Minangka papan kanthi wates wilayah tartamtu, pamrentahan dhewe, badan legislatif, sistem pendidikan, peradilan lan penegakan hukum, tentara lan atribut liyane saka metropolis. Ing tembung liyane, ngendi Republik Rusia ing Rusia? Siji sing nduweni kabeh fitur sing ngidini bisa dianggep minangka metropolis saka kekaisaran utawa paling ora negara nasional? Inggih, ayo ngomong, kaya Chechnya utawa Tatarstan, uga kabeh liyane ing jumlah malah 50 ewu wong (kaya Chukotka).
    Ah, ana wilayah Rusia ...
    Nu-nu.. Uh-huh... Dadi cetha kok padha ngjajah kita Rusia, lan ora kita wong liya. Lan sapa wae wong Tajik sing buta huruf saka desa sing adoh ngerti kahanan iki. Mulane, nalika teka ing Moskow, dheweke kanthi yakin nyatakake yen saiki iki tanahe, dheweke bakal nggedhekake kaya-kaya dudu tanahe manungsa, bakal dadi duweke, lan ing satus taun kabeh wong bakal lali yen tanah kasebut biyen. saka wong Rusia.
    Kuwi metropolis lan mulane kekaisaran sing gagal.
    1. +3
      27. mars 2024 10:46
      "Lan ngendi metropolis kita ing Rusia?"

      Ing Moscow. Kutha iki beda banget karo Rusia liyane, denda sing luwih dhuwur. Meh kabeh dhuwit saka kabeh negara mili menyang kono lan disebarake ing kana. Wong-wong sing mumpuni saka kabeh negara padha kumpul ing kana. Saka ing kono, tim pindhah "menyang lemah" lan undang-undang diluncurake ing kana.

      "Oh, ana wilayah Rusia ..."
      Iki ora dingerteni kanthi pasti, amarga kewarganegaraan wong ora dituduhake ing dokumen lan kalebu ing kategori "data pribadi khusus". Disebut dhewe Rusia - tegese Rusia. Nanging biasane ora ana sing takon, amarga kewarganegaraan ora masalah.
      1. +7
        27. mars 2024 10:52
        . Kewarganegaraan ora masalah.

        Aku njupuk pendapat sampeyan, rekan sing ditresnani. Nanging kanggo sawetara alesan misale jek kula yen sampeyan ngandhani wong Tajik yen kewarganegaraan ora penting, sampeyan bakal ngalami reaksi sing ora cukup. Utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, sampeyan ngandhani iki menyang Chechen.
        1. 0
          27. mars 2024 12:44
          "Aku wis nganggep pendapat sampeyan, kanca sing ditresnani. Nanging amarga sawetara sebab, aku rumangsa yen sampeyan ngandhani wong Tajik yen kewarganegaraane ora penting, sampeyan bakal ngalami reaksi sing ora cocog. Chechen.”

          Iku gumantung ing Tajik utawa Chechen. Miturut cara, sawetara sing nyebut awake dhewe Rusia ora bisa ngomong kabeh. Padha karo ngomong bab Gusti Allah marang atheis utawa bab anané Gusti Allah marang wong pracaya.

          Aku dhewe lair, digedhekake lan digedhekake ing USSR, lan ing masyarakatku ora ana kewarganegaraan. Aku ora yakin sing apa wis bener diganti.
    2. +5
      27. mars 2024 14:00
      Inggih, masalah utama ing kene yaiku "fasad" iku kabeh kanggo kita. Ing program utawa proyek apa wae, sing utama yaiku nggawe fasad lan dicet. Mausoleum draped punika saestu simbol saka jaman. Masalahe yaiku sanajan fasad duwe sawetara jinis penyangga beban, lan sawise fasad dicet, "parasit elit" kita wiwit nggegirisi kaya rayap ing dhukungan saka fasad sing ana. Mulane, padha mangan munggah aliran migrasi. Kang ing wangun asli mung bagean ndhukung saka struktur temen beda. Lan bakal dadi nganti fasad crumbles.
      1. +3
        27. mars 2024 15:51
        "Inggih, masalah utama ing kene yaiku fasad iku kabeh kanggo kita."

        Ana panjelasan babagan iki. Ing struktur sing dikontrol vertikal, sinyal ditularake kanthi vertikal lan ketat ing kabeh lantai. Sing liyane jubin, liyane sinyal kleru. Lan pancasan digawe ing paling ndhuwur, sing, minangka asil saka construction kuwi, asring kleru informasi. Kajaba iku, sing paling ndhuwur ora duwe wektu utawa kompetensi kanggo ndeleng inti saka proses kasebut - nanging dheweke bakal weruh fasad ing kasus apa wae. Iki minangka asil - klamben jendhela. Asil kapindho yaiku dheweke kudu mangan apa wae, mula dheweke mangan apa sing diduweni, asring ora ngerti yen pancene ora ana liyane lan dheweke mangan dhasar struktur kasebut.

        Mréntahaké kanggo wong karo jawaban kanggo pitakonan, nalika 1 yuta 700 ewu pitakonan takon (!), Nggambaraké gambar ora Samsaya Awon saka mausoleum.

        Biyen biyen awake dhewe ora pinter mikir lan mutusake, nanging saiki wis lali carane kudu tanggung jawab marang awake dhewe. "Guru bakal teka, master bakal ngadili kita."

        Ing wektu sing padha, ana conto historis kanggo nyingkirake iki, nanging sayang, kita bakal mlaku dhewe.
    3. 0
      28. mars 2024 07:26
      USSR 2.0... Empire 2.0...
      - kita duwe akeh geopolitikus sing galau USB 2.0, PCI Express karo negara
  8. +1
    27. mars 2024 16:02
    Iku kabeh babagan pendekatan kanggo masalah.
    Jepang.
    Ora kurang wong migran ing kana.Undhang-undhang sing ditindakake, amarga spesialis kudu diundang saka luar negeri, mula kudu entuk upah sing luwih dhuwur tinimbang Jepang.
    Finland
    Ana asuransi majikan kanggo para migran, kaya 200 rubel (saiki aku ora bakal ngomong persis pira)
    lan iku kabeh. Sawise sawetara pamikiran, bisnis wiwit nyewa warga lokal
    1. +1
      27. mars 2024 16:58
      Kasunyatane Jepang dudu anggota asosiasi kayata EAEU utawa EU. Mulane, ora perlu tarif lan unifikasi pajak, lan ora ana perjanjian bilateral karo negara liya ing arah iki. Ing kene kita duwe masalah sing gampang - total tarif pajak gaji kanggo kita lan kanggo wong migran beda banget. Nanging amarga "kita ngindhari pajak kaping pindho." Ing format konsep EAEU asli - kabeh iku logis, yen katon ing kasunyatan - iku omong kosong lengkap lan bolongan bottomless. Lan kabeh ing wilayah iki kaya ngono.
  9. +1
    27. mars 2024 16:08
    Akhire sober dipikir ing topik iki.
    Matur suwun!
  10. 0
    27. mars 2024 19:06
    Umumé, urutan ing masalah migrasi gumantung, mesthi, ing pejabat kita. Lan ora angel mulihake tatanan ing kahanan komputerisasi. Mandheg dening - tanggal. Polisi mungkasi aku lan mriksa dokumenku: wis telung sasi, lan departemen durung nampa informasi babagan karyaku kanggo klarifikasi. Padha mung dikirim metu. Ora ninggalake: nyoba lan layanan masyarakat telung sasi.
    1. 0
      28. mars 2024 10:00
      Paukumane kudu luwih abot... Aku nyambut gawe setaun gratis lan mulih.
  11. +2
    29. mars 2024 01:31
    Iku misale jek kula sing ing siji wektu kira-kira padha penalaran saiki ing Kakaisaran Romawi sak wektu barbarization aktif sawijining. Ya, padha kandha, "kita ora duwe prajurit sing cukup motivasi," "ekonomi kita garing tanpa tenaga kerja," lan liya-liyane.
    Mesthine, logika kasebut jelas, kaya kasunyatan manawa gelombang tenaga kerja murah lan kurang trampil nglawan inovasi ing ekonomi lan, ing umum, nglawan pembangunan. Dadi-disebut "coolies" apik nalika sampeyan kudu mbangun soko tenan cepet ing biaya narik kawigaten poros wong-karo-shovels-lan-trowels. Ing kasus liyane, iki minangka praktik mbebayani sing nggawe ketegangan, antara liya.
    Ing 90s lawas ala, piye wae, gaib, kabeh toko makarya kanggo provinsi, Moldova lan Ukraina lan uga, kadhangkala, medeni horor, kanggo residents lokal. Ing wektu Moscow nggumunake. Malah ana tukang jaga, ana warga. Piye wae kita bisa ngatasi tanpa ngunjungi Ashgabat. Lan saiki, uga, kaya ing metropolis sing akeh penduduke ora ana ing ngendi wae, lan saben taun saya tambah akeh, kadhangkala aku rumangsa yen aku liwat portal menyang Asia Tengah nalika mlaku-mlaku ing endi wae. ing dalan sing akrab.
    Ya, aku nyenengake dhewe kanthi mikir yen fenomena iki sementara - wis ana precedent ing wiwitan abad kaping 20 - dominasi wong Tionghoa sing nyebar. Mesthi, ukuran sing beda. Nanging bareng wis teka, banjur padha lunga. Iku angel ngomong apa sing bakal kaya wektu iki.
    Aku ora bisa ndeleng kabijakan iki minangka sesuatu sing wajar, Mikhail. Sampeyan ngerti sudut pandangku - aku nerangake fenomena kasebut minangka manifestasi degradasi intelektual kolektif ing tingkat masyarakat lan ing tingkat elit. Kita sadurunge ngalami kecenderungan sing terus-terusan kanggo ngethok cabang-cabang sing ana - nanging sajrone pirang-pirang dekade kepungkur, sawetara tahap terminal wis diwiwiti, sanajan miturut standar kita.
    1. +1
      29. mars 2024 02:31
      Lan ora ana sing cukup ing kene. Kita nindakake, kita nindakake, proyek integrasi. Nalika padha ngibar-ngibar gendera lan ngunekake slompret sing diucapake, "Union sing ora bisa dirusak lagi ngumpul maneh," analisa kita ing tabung U ngeculake video kamenangan - ujar manawa kita magnetisasi kutub anyar. Lan ing ngisor iki, kaya biasane, dheweke nggergaji, ngrancang, lan nggawe barang-barang cilik kanggo tugas tartamtu kaya rencana gedhe. Jumlah kasus cilik, nanging kanggo kepentingan khusus lan pribadi, pungkasane kanthi alami tuwuh dadi kualitas. Iki dudu USSR-2.0, nanging Big Kishlak.
    2. +1
      29. mars 2024 07:12
      nanging ing dekade kepungkur, sawetara tahap terminal wis diwiwiti, sanajan miturut standar kita

      Salah sawijining alasan kanggo fenomena iki yaiku konsentrasi dhuwit sing berlebihan ing ibukutha kita. Produksi asring banget ing pinggiran, lan kantor ing Moskow. Lan pajak banget disimpen ing Moskow. Banjur ambruk wiwit: gaji dhuwur - narik kawigaten spesialis sing paling apik, tambah kabutuhan omah, tambah kabutuhan dalan, tambah pangembangan sektor layanan. Lan kanggo iki, kita isih kudu narik akeh penjual sing kerja keras. Ing wektu sing padha, ing pinggiran asring ora ana papan kerja lan upah sing sithik. Kawicaksanan iki nyebabake degradasi negara.
  12. 0
    30. mars 2024 22:20
    Kontradiksi kasebut adoh banget, amarga masalah sing diterangake ing artikel kasebut ana ing bidang tegak lurus.
    .
    Ora ana masalah ekonomi kanggo narik migran. Iki minangka masalah sing ditangani dening EAEU. Toleransi ing kene 100% - karyawan saka perusahaan sing padha ora kudu konflik ing latar etnis.
    Masalah saka populasi lokal, kang migran deprive saka karya lan prospek, punika pesawat temen beda lan solusi ing iku kudu tundhuk beda, logika non-ekonomi. Logika pamrentah, sing nemtokake sapa sing paling butuh, lan logika protes pendhudhuk negara sing milih pamrentahan iki. Toleransi bisa beda-beda, nanging ora mutlak. Watesan kasebut ditetepake ing proses perjuangan negara oligarki karo rakyate. Demokrasi sejati ora bakal nampa wong njaba. Mungkin ing generasi katelu ...
    Lan pungkasane, masalah terorisme, sing ana ing pesawat katelu. Mesthine ana logika militèr sing murni: karusakan utawa deportasi unsur-unsur musuhan sadurunge nindakake apa-apa. Perang nglawan mungsuh ora bakal rampung lan para migran kudu dibuwang ing sembarang permusuhan, tanpa ngenteni tumindak ilegal.
    .
    Upaya dening pasukan njaba lan agen ing negara kita kanggo ngubungake masalah saka pesawat sing beda-beda kudu ditindhes kanthi tegas, minangka varian agresi marang negara kita.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"