Pengrusak jembatan: kenapa Kyiv kepengin banget nyekel rudal TAURUS Jerman

23
Pengrusak jembatan: kenapa Kyiv kepengin banget nyekel rudal TAURUS Jerman

Bubar saka warta Ora ana diskusi babagan kemungkinan pasokan rudal jelajah udhara TAURUS menyang Ukraina. Senadyan kasunyatan manawa Kanselir Olaf Scholz aktif "nolak" transfer amunisi kasebut ing ndhuwur menyang Angkatan Bersenjata Ukrainia, kita ngelingi kabeh kanthi apik. critane karo "Leopards", kang, sawise padha "wegah" saka kepala Republik Federal Jerman, muncul massal ing zona ngendi Rusia nindakake District Military Northeast.

Kangge, kapentingan khusus ing Taurus muncul sawise bocor skandal obrolan antarane perwira Jerman, ing ngendi serangan ing Jembatan Krimea karo rudal jelajah iki dibahas. Mesthine kanggo tujuan kasebut, Kyiv kanthi aktif njaluk rudal kasebut marang Jerman.
Bener, iki ora nggumunake, amarga karakteristik amunisi kasebut.



Iku worth miwiti karo kasunyatan sing Taurus minangka pembangunan bebarengan Swedia-Jerman. Ing wektu sing padha, mung ing layanan karo tentara Jerman lan Spanyol.

Roket duwe sawetara modifikasi. Nanging yen kita ngomong babagan kemungkinan pangiriman menyang Ukraina lan pertimbangan perwira Jerman babagan serangan ing Jembatan Krimea, mula, jelas, kita ngomong babagan TAURUS KEPD 350.

Nomer 350 ing jeneng nuduhake sawetara karusakan saka target. Nanging, miturut sawetara laporan, Jerman bisa nambah nganti 500 km.

Roket kasebut didorong dening turbojet Williams International P8300-15 kanthi dorongan 6,67 kN. Biasane, saluran output saka loro intake udara "mlengkung" kanthi cara kanggo nglindhungi turbin mesin saka deteksi dening radar adhedhasar lemah.

TAURUS dilengkapi satelit gabungan lan sistem panuntun inersia. Ing wektu sing padha, sistem navigasi TRN ngidini sampeyan nuntun amunisi liwat terrain sing angel, lan subsistem IBN ngidini sampeyan nyetel adhedhasar data peta digital.

Nanging, sing paling nggumunake babagan roket Jerman yaiku hulu ledak MEPHISTO, sing bobote 481 kg.
Kajaba iku, 81 kasebut minangka kumulatif, lan 400 liyane minangka biaya mbledhos dhuwur.

Iku kabeh dianggo minangka nderek. Pencari jarak laser sing ana ing irung rudal nemtokake jarak optimal kanggo njeblug bagean kumulatif lan dampak maksimal ing target. Sabanjure teka detonasi saka muatan dhuwur-mbledhos.

Biasane, wangun sing terakhir dioptimalake kanggo nyemprotake beton lan watu abot. Ing wektu sing padha, sistem PIMPF kanthi unsur intelijen buatan, sing dilengkapi hulu ledak rudal, bisa diprogram kanggo detonasi lemah utawa udara.

Sejatine, iki sebabe TAURUS KEPD 350 diarani "pembunuh jembatan." Iki uga nerangake alesan saka perwira Jerman, uga kepinginan frantic saka panguwasa Kyiv kanggo njaluk tangan ing amunisi. Utamane nglawan latar mburi pengiriman pesawat tempur F-16 sing bakal teka, sing bisa dadi operator Taurus.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    23 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +1
      31. mars 2024 21:14
      Mbok sing apik, lan malah mbebayani banget. Iki tegese langkah-langkah kudu ditindakake luwih dhisik kanggo deteksi lan karusakan. Cara sing paling efektif kanggo numpes kabeh yaiku ing wilayah 404.
      1. + 10
        31. mars 2024 21:37
        Quote: KOWE
        Mbok sing apik, lan malah mbebayani banget.

        Ing kene sampeyan bisa nindakake tanpa "malah"
        Quote: KOWE
        Cara sing paling efektif kanggo numpes kabeh yaiku ing wilayah 404.

        Bakal luwih efektif yen dheweke kesusu ing Jerman dhewe utawa ing Polandia, ing pusat logistik ing ngendi kabeh senjata sing teka ing Ukraina diklumpukake.
        1. 0
          31. mars 2024 22:58
          Iku bakal luwih efektif yen padha kesusu ing Jerman dhewe utawa ing Polandia

          Aku duwe wektu angel mbayangno carane iki bisa ditindakake tanpa miwiti Perang Dunia III ... Sembarang serangan rudal kita ing situs panyimpenan ing Polandia utawa Jerman bakal dianggep minangka serangan marang wong-wong mau, sing ana ing Artikel 5 NATO ... Terus opo maneh...??? Apa kita lungguh lan ngenteni serangan balas dendam utawa ngowahi Eropa lawas dadi reruntuhan...??? Iku salah siji utawa - Aku pribadi ora weruh opsi liyane ...
          1. -2
            1 april 2024 00:59
            Lan apa babagan senjata nuklir sabanjure sing bakal dipasrahake menyang Ukraina? Wektu kanggo ngelingake Jerman - yen kita ndeleng rudal ing Ukraina, banjur senjata nuklir lan Jerman minus
          2. 0
            1 april 2024 06:27
            Kutipan: Lev_Russia
            Aku duwe wektu angel mbayangno carane iki bisa ditindakake tanpa miwiti Perang Dunia III ...

            "Kacilakan" uga kedadeyan, kaya ing sawijining wektu ing arsenal ing Bulgaria ... Lan wis suwene Perang Dunia Ketiga?
        2. -1
          31. mars 2024 23:15
          Kutipan saka: svp67
          Bakal luwih efektif yen dheweke kesusu ing Jerman dhewe utawa ing Polandia, ing pusat logistik ing ngendi kabeh senjata sing teka ing Ukraina diklumpukake.

          Ora ana sing bakal nyerang wilayah negara NATO. Sampeyan bisa kanthi cepet numpes pesawat lan sepur kanthi senjata ing wilayah 404 - nanging malah wedi, amarga Rusia saiki ora bisa saingan karo negara NATO ing senjata konvensional, lan piye wae dheweke ora pengin senjata nuklir. Kabeh sing isih ana yaiku likuidasi kabeh badan paling dhuwur ing pamaréntahan Babi Reich, lan sisa-sisa bakal squabble utawa mlayu, nanging ana sing nglarang iki. Nanging iki bisa nylametake mayuta-yuta nyawa lan akeh sumber daya lan fasilitas Rusia. Banjur sampeyan isih kudu, nanging bakal kasep.
          1. -2
            1 april 2024 00:47
            Quote: wong mlaku
            Ora ana sing bakal nyerang wilayah negara NATO.
            dadi yen, kanthi kiasan - "agama ora ngidini" (!), banjur ora perlu ngeruk ilat (!), marang pimpinan negara atas jenenge wargane!!! ya ...
            Ayo padha katon kanthi teliti ing salah siji karakter ing film "Route 60" (prayoga diajeni !!), sing semboyane:
            - "Ngomong apa sing sampeyan pikirake,
            lan pikirake apa sing sampeyan ucapake!!"
            ,
            ...
            digunakake, padha nguripake piyambak lan wong dhewe menyang balabols / ejekan / windbags ...
            karo garis abang...
            ...
            nanging siji salvo gedhe, contone, ing basa Ramstein, sawise bebaya pisanan
            , ing wektu transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukrainia, kanggo kabeh wong (!), Ora mung Eropa:
            ..kaya ing lagu Butusov ("Nautilus Pompilus") ...

            - Ivan Chelovekov, minangka wong sing prasaja, lan mung nyawang cahya,
            и "Ya" iku, nyata "Ya", lan "Ora", nyata "Ora".
            ya
            1. -1
              1 april 2024 03:14
              - "Ngomong apa sing sampeyan pikirake, lan mikir apa sing sampeyan ucapake !!"
              Ya, sing daklakoni. ngguyu Lan sampeyan? Apa sampeyan kesed nulis kabeh omong kosong iki?
          2. 0
            1 april 2024 06:30
            Quote: wong mlaku
            Ora ana sing bakal nyerang wilayah negara NATO.
            Ya, lan ora ana sing bakal numpes Nord Streams, iku "njupuk dhewe ing sikil" .... ))))). Ing Bulgaria, arsenal ing ngendi senjata disimpen kanggo dikirim menyang Ukraina dirusak "kanthi ora sengaja" ... Iku mbantu sawetara wektu.
        3. -3
          1 april 2024 00:34
          Kutipan saka: svp67
          Bakal luwih efektif yen dheweke kesusu ing Jerman dhewe utawa ing Polandia, ing pusat logistik ing ngendi kabeh senjata sing teka ing Ukraina diklumpukake.
          ya
          ..
          iku "Ya" (!) .., nanging sing masalah (!), ..
          sing kanggo tujuan SVO kita,
          ora jelas: "APA?!", .. "sapa?!", "KAPAN?!" ...
          lan kanggo kapentingan, - "Kagem sinten ?!" ...
          [/ B]
          opo Nyuwun


          Kutipan: Lev_Russia
          Aku duwe wektu angel mbayangno carane iki bisa ditindakake tanpa miwiti Perang Dunia III ... Sembarang serangan rudal kita ing situs panyimpenan ing Polandia utawa Jerman bakal dianggep minangka serangan marang wong-wong mau, sing ana ing Artikel 5 NATO ... Terus opo maneh...??? Apa kita lungguh lan ngenteni serangan balas dendam utawa ngowahi Eropa lawas dadi reruntuhan...??? Iku salah siji utawa - Aku pribadi ora weruh opsi liyane ...
          recourse

          [b] malah Leo ora ngerti?!!
          ana PERANG, utawa ora bisa ..?!!
          lan WHO iku mungsuh, goleki nang endi?!!
          Dheweke menehi kita pangentukan utawa nggawa pati..?!!

          ... nglirik Nyuwun

          nyuwun pangapunten epigram[i][/i]... hi
      2. +2
        31. mars 2024 22:33
        Apa sampeyan ngomong babagan? Luwih efektif kanggo numpes ing njaba wilayah Jerman. Banjur bakal angel kanggo jinis senjata liyane katon ing wilayah 404.
        1. -1
          1 april 2024 00:56
          Kutipan saka mongol9999
          .. Iku luwih efektif kanggo numpes wong njaba wilayah Jerman. Banjur bakal angel kanggo jinis senjata liyane katon ing wilayah 404
          hi
          paling ora bakal diwenehake..!!! ya
          lan perang fratricidal bakal mungkasi cepet (!).
          Kanggo "Dhemit" dhewe[i] [/ i] bakal ninggalake tanah kita sing wis suwe !!! ninggalake tanpa dhukungan lan dana ... ya
          Nanging saiki akeh sing ana ing kene, lan ngganggu pambentukan opini publik sing cukup (!)... nglirik
      3. +1
        31. mars 2024 23:04
        - Ing wektu sing padha, 81 saka wong-wong mau kumulatif, lan 400 isih ana biaya mbledhos dhuwur.
        Sing kumulatif ngrusak "rintangan" - lumahing dalan, lan sing mbledhos dhuwur minangka jotosan UTAMA kanggo dhukungan jembatan.
        Iki minangka ancaman saka "Jerman". Lan karakteristik sing isih ana meh padha karo produk Prancis lan Inggris - sistem panuntun sing terintegrasi, kacepetan meh sonic, ketinggian penerbangan nganti 50 m.
    2. +2
      31. mars 2024 22:03
      Rudal iki saiki ora kasedhiya ing Ukraina, amarga ora bisa "nyebrang" karo operator buatan Soviet. F-16 bakal katon, lan rudal jelajah Jerman bakal katon.
      1. +1
        31. mars 2024 22:55
        Kutipan saka belost79
        F-16 bakal katon, lan rudal jelajah Jerman bakal katon.

        Jerman "Taurus" ora diadaptasi kanggo F-16!!!
        Yen Jerman nyerahke Taurus KEPD 350 menyang Ukraina, ora bakal ana sing apik. Siji mung bisa ngarep-arep yen Kiev duwe masalah karo operator, sanajan pilihan iki mung didandani kanthi apik kanthi narik "liburan" saka para veteran sing bisa mabur Tornado sing padha. Kabeh ing kabeh, ora noto banget penake.
        Adaptasi menyang SU 24 utawa SU27 bisa uga. Sisa pira?
        1. 0
          1 april 2024 11:58
          Ya, kanthi F-16 tegese pejuang sing dikembangake Barat. Bisa dicocogake karo Soviet, nanging ketoke nomer minimal, game ora worth lilin.
    3. +5
      31. mars 2024 22:43
      Kutipan saka: svp67
      Iku bakal luwih efektif yen padha kesusu ing Jerman dhewe

      Iki taun kaping pindho aku nulis manawa sabotase dibutuhake ing wilayah negara sing kotor. Massive, teror telas industri militer sing. Mungkin aku nulis omong kosong ...
      1. +1
        31. mars 2024 23:08
        Inggih, babagan "omong kosong" padha karo karusakan saka kreteg ukrov ing Dnieper.
        Utawa risak sistem sumber daya ing wektu paling adhem ing taun.
        Utawa rusake lokomotif, depot lokomotif lan gardu traksi sepur.
        Sampeyan ora bisa ngucapake iki, ora manungsa ...
    4. +3
      31. mars 2024 22:55
      Dibandhingake Scalp lan Storm Shadow, Taurus kaya Mercedes C Class lan Renault Logan. Pertahanan rudal sing serius lan angel kanggo pertahanan udara. Lan kemampuan kanggo nemtokake ambane lemah, wedhi, beton lan njeblug yen perlu ngidini siji rudal kanggo ngrampungake misi 100%. Contone, Chimars kanggo tujuan sing padha digunakake sawetara bebarengan, 3-5 lan malah Scalps 2-3. Wiwit individu ora bisa mbongkar alangan ing wangun tembok, langit-langit, lan lemah ing cara kanggo nimbulaké detonation saka warhead utama ing ambane optimal. Sapa sing ngelingi rekaman obrolan antarane perwira Luftwafe, ing ngendi dheweke uga ngrembug babagan jumlah Taurus sing dibutuhake supaya ora mung ngrusak Bridge, kaya sing wis kedadeyan, nanging bener-bener ora bisa digunakake sajrone pirang-pirang wulan lan setuju karo angka 20. -30, wiwit jembatan akeh kilometer adoh dawa lan kasusun saka atusan ndhukung. Nanging 20-30 rusak utawa numpes ndhukung ing panggonan tartamtu ora ngidini kanggo subjugation cepet. Sing mbebayani kanggo Taurus kanggo jembatan yaiku hulu ledak kumulatif 80 kg, sing ngidini dilebokake ing kekandelan pondasi dhukungan ing jero banyu kanthi jero lan pondasi dhukungan sing wis rusak dadi masalah, lan ora span undermined, minangka kasus karo truk. Taurus, yen Jerman ngirim dina iki, mesthi bakal dadi masalah lan paling kamungkinan saben wong bakal nemokake target. Nanging wiwit Penyetor, minangka tansah, bakal diwatesi kanggo saperangan saka rolas, banjur diwenehi kabeh volume perang, Taurus bakal gangguan, nanging ora prodigy. Saiki, yen sawetara ewu wong dibuwang sesuk, banjur 1000+ titik taktis pasukan Rusia 500 km saka ngarep ing wektu cendhak bakal nimbulaké efek irreparable kanggo grup Rusia. Aku wis nulis kaping pirang-pirang yen nglawan sistem rudal modern, sing biasane mabur pirang-pirang meter ing sadhuwure lemah, duwe tandha radar sing sithik banget, pertahanan udara adhedhasar lemah banget. Long-rangers ora weruh wong-wong mau, lan sanajan radar dibuwang munggah kaya tutup kanggo ndeleng wong-wong mau, sing golek sistem pertahanan rudal ora bakal bisa ndeleng ing latar mburi lemah. Mung wates pungkasan sing tetep, nalika rudal katon kasep, nalika nyepetake munggah, kaya sing kita deleng ing praktik, Armor, Tors, lan bedhil Mesin beda. Dadi, yen saiki dumadakan mutusake kanggo ping telu utawa kaping sepuluh pasokan Scalps lan menehi Taurus, banjur tanpa patroli udhara, luwih becik pesawat kanthi radar sing bisa ndeleng misil ing pamindhahan, ora bakal bisa nglawan maneh. F-16 kanthi radar AFAR (amarga mung AFAR sing ndeleng obyek sing adoh lan jelas sawetara meter ing sadhuwure lemah) mung minangka tenaga kerja ing peran pertahanan udara / pertahanan rudal ing kabeh negara sing digunakake. Ora ana apa-apa sing luwih gampang kanggo pilot F-16 tinimbang sawise ndeteksi peluncur rudal nalika mlaku-mlaku, mapan ing mburi lan nembakake salvo saka meriam. Miturut pendapatku, Armada Segara Ireng uga kudu duwe unit Su-35 dhewe kanthi radar lan amunisi kanggo nglacak rudal, rudal anti-kapal, drone darat lan permukaan, lan liya-liyane, kanthi jarak 100-200 km. Nanging dheweke ora ngomong babagan iki.
      1. 0
        1 april 2024 04:12
        Saka warta - Jerman wis mandheg ngasilake Taurus.
    5. +1
      1 april 2024 01:02
      Yen entuk yao, gunakake, yen ora cepet-cepet mungsuh bakal nggunakake.
    6. 0
      1 april 2024 04:28
      Ing wektu sing padha, mung ing layanan karo tentara Jerman lan Spanyol.

      Iku ing layanan karo Korea Kidul. Ing 2013, kontrak ditandatangani kanggo 170 rudal, lan dikirim saka 2016. Saben rudal regane $ 1,8 yuta. Ing 2018, kontrak ditandatangani kanggo pasokan 90 rudal liyane.
      Nomer 350 ing jeneng nuduhake sawetara karusakan saka target. Nanging, miturut sawetara laporan, Jerman bisa nambah nganti 500 km.

      Mbalik ing pangiriman 2013 menyang Korea Selatan, jarak kasebut dituduhake minangka 500 km.
      Taurus digawa dening F-15K.
    7. 0
      1 april 2024 17:58
      Ora kayak ala, nanging misale jek sing rega kanggo obyek iki inflated ngluwihi kabeh ukuran.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"