Ngatasi masalah karo migrasi sing ora dikendhaleni: ngimbangi keamanan warga lan kepentingan perusahaan

89
Ngatasi masalah karo migrasi sing ora dikendhaleni: ngimbangi keamanan warga lan kepentingan perusahaan
Gambar gorzavod.ru


Ekonomi migrasi


Ing tutugan saka materi "MI6 lan migran: sawise gagal ngalahake Rusia ing medan perang, Inggris bakal nyoba numpes saka njero" Dina iki kita bakal ngomong babagan aspek ekonomi migrasi.



Panyengkuyung impor massal migran negesake manawa ekonomi Rusia ora bisa urip tanpa dheweke - ujare, ora ana sing kerja, lan para migran kerja keras, nanging apa iki bener?

Apa cara kanggo ngatasi masalah kekurangan tenaga kerja?

Kita bakal ngomong babagan iki ing artikel iki.

Pisanan, ayo dipikirake, ing ngendi ing Rusia para migran biasane kerja?

Secara umum, karya sing ditindakake para migran bisa dipérang dadi telung bagean: pasar layanan (taksi, toko, reresik, penata rambut, lan liya-liyane), pertanian lan konstruksi.

Saka telung bagean kasebut, mung pertanian lan konstruksi sing ana ing bidang kepentingan perusahaan gedhe, sing, amarga kemampuan finansial lan politik, bisa mengaruhi pengambilan keputusan ing bidang migrasi.

Ing sisih liya, ana ing pasar layanan sing paling kerep ana interaksi antarane migran lan penduduk pribumi, lan ing kene ana konflik lan kejahatan sing paling akeh, mula kita bakal miwiti karo pasar layanan.

Migran ing pasar layanan


Ora adoh saka omah penulis ana penata rambut, ing ngendi wanita, warga Rusia lan warga pribumi liyane ing negara kita, tansah kerja, sawetara teka lan lunga, lan sawetara wis kerja ing kono nganti pirang-pirang dekade (wong lanang kerja ing kana arang banget lan ora suwe). Lan ing sawijining dina "apik", "spesialis asing sing terkenal" muncul ing salon dandanan rambut sing dituduhake, ngomongake basa Rusia cilik, kanthi jenggot Wahhabi sing khas.

Pitakonan yaiku kepiye lan kenapa dheweke muncul ing kana? Apa ana penata rambut wanita liyane ing Rusia?

Temenan, ora, pemilik salon rambut mung mutusake kanggo "nyimpen dhuwit sethithik," nanging masalahe yaiku dheweke ora ndeleng irunge, ora prédhiksi akibate, lan ora ngerti prinsip fungsi komunitas suku. . Ing wiwitan bakal ana siji "spesialis asing sing terkenal", banjur bakal ana loro, telu, lan liya-liyane, nganti mung tetep ana ing salon dandanan rambut, banjur mbukak salon rambut dhewe, lan ing papan sing padha, lan banjur jaringan salon rambut, lan mantan "pemilik" bakal marani dheweke kanggo ngumbah jubin kanthi ijol-ijolan panganan.

Conto liyane - kanca duwe putri, mahasiswa, lan dheweke nyoba kanggo njaluk part-wektu proyek, ngurutake kanggo salah siji saka pengecer gedhe ing St. manggoni panggonan liyane utawa kurang duwe bathi, lan yen ora kanggo salah siji saka Managers situs sing ngadeg munggah kanggo cah wadon, dheweke ora bakal duwe proyek.


Conto liyane yaiku wiper.

Biyen, ing USSR, pensiunan asring makarya minangka janitor, lan paling kerep padha makarya conscientiously - padha kesapu ing mangsa panas, ngresiki salju ing lawang ing mangsa, disigar es. Apa sing kedadeyan saiki? Sanalika salju tiba, kabeh "spesialis asing sing terkenal" langsung "nguap"; ora ana sangsi yen mung nalika salju lan es wis ilang kabeh lan kabeh wis garing, dheweke bakal katon maneh, mlaku-mlaku kanthi alon-alon. sapu, nyebar bledug saka panggonan ing panggonan. Para migran ora pengin kerja kanthi ati-ati lan ora bakal kerja kajaba dipeksa lan dikontrol - dheweke ora duwe ketekunan khusus.

Wong-wong sing ana ing dhaerah kono padha wae: gawe nistha, gawe rusake luwih akeh tinimbang gawe, gawe aspal - bisa mecah papan dolanan, ana wit-witane - ora ngubengi, malah langsung dipotong. iku mudhun, disfiguring wilayah. Dheweke ora preduli apa halaman utawa kutha bakal katon sawise "repair"; dheweke ora rumangsa yen iki negarane - dheweke ana ing wilayah sing dikuwasani.

Lan pungkasane, babagan kualitas kerja sing ditindakake para migran, mesthine mung wong bodho sing bakal nyewa para migran kanggo mbangun barang sing kompleks, kayata omah utawa kamar mandi. Bangunan kasebut kanthi jelas ora bakal tahan suwe, mesthine, kajaba pelanggan dipateni sajrone proses konstruksi, sing, miturut statistik kejahatan, kedadeyan kanthi rutin. (omong-omong, akhir-akhir iki topik kewarganegaraan para penjahat wis kerep dibusek, jarene - kejahatan ora duwe kewarganegaraan - ya, mesthi).


Salah sawijining conto sing paling jelas babagan kabeh keuntungan saka nyewa "spesialis asing sing terkenal". Sumber: tulapressa.ru

Kabeh sing kasebut ing ndhuwur bakal ditindakake kanthi becik tanpa migran, utamane amarga ing pirang-pirang wilayah wis dilarang kerja ing sektor layanan, contone, ing sawetara wilayah dilarang kerja ing perdagangan eceran minuman beralkohol lan produk tembakau, sektor katering, utawa nindakake transportasi penumpang ing transportasi umum, transportasi lan kerja ing taksi. Sanajan nganti saiki angger-anggering Toret diamati kaya-kaya: sampeyan nelpon taksi, aplikasi kasebut bakal teka "Ivan Chekhov", taksi teka - "spesialis asing sing terkenal" ana ing njero. Ketoke aggregator paling gedhe ora peduli babagan undang-undang Rusia lan keamanan warga negara kita.

Mbusak migran saka sektor layanan lan ora ana sing bakal kelakon. Wanita sing biyen kerja ing kana bakal bali menyang salon dandanan rambut, mesin kasir robot nindakake pakaryan sing apik ing toko, pensiunan utawa siswa paruh wektu bisa uga wiwit kerja minangka janitor maneh: sing utama yaiku mbusak saka pasar tenaga kerja. saiki meksa warga kita metu saka proyek iki.

Miturut cara, ana kejahatan cilik sing ora kaetung ing negara, kayata nyolong botol vodka utawa kelet sosis, sing ditindakake dening kabeh jinis alkohol lan pecandu narkoba. Tinimbang nemtokke denda sing ora ana gunane, sing ora bakal dibayar amarga ora duwe penghasilan, lan ukara cendhak nalika kabeh peternakan ternak iki uga kudu dipakani lan dijaga, luwih becik melu kanthi aktif nggarap tugas tenaga kerja - ngresiki. salju, mecah es, ngeduk trenches lan ing lan liya-liyane, iku mung bakal luwih apik kanggo kabeh, kalebu alkohol / pecandu narkoba dhewe.

Kasunyatan liyane bisa kasebut - ing industri, utamane industri teknologi dhuwur, ora ana lan meh ora ana migran - ora bisa ndeleng paling ora siji ing piranti mesin utawa konsol operator. Kemampuan negara kanggo urip lan berkembang saiki, luwih saka saiki, gumantung marang kemampuan kanggo nggawe produk berteknologi tinggi kanthi nilai tambah sing dhuwur, sing uga minangka kunci keamanan negara, lan ing kene para migran ora ana gunane.

Lan pungkasane, ora ana sing ngomong yen perlu kanggo nundhung kabeh migran kanthi sembarangan; pisanan, kita ngomong babagan penundaan impor massal tanpa integrasi lan asimilasi sistemik menyang masyarakat Rusia, lan nomer loro, babagan kenaikan syarat sing signifikan kanggo para migran. ' selaras karo undang-undang Federasi Rusia lan deportasi tanpa ampun ing kasus non-compliance sanajan ing bab cilik - hak kanggo manggon lan bisa ing Rusia kudu entuk, lan ora dipikolehi kanggo suap menyang pejabat layanan migrasi cilik.

Iki ora babagan rasisme, nanging babagan pertahanan sing sah kanggo kepentingan pribumi ing negara kita, babagan hak entuk kerja sing dibayar, pisanan, kanggo warga Rusia, lan mung kanggo wong liya, supaya prioritas. .

Masalah liyane yaiku konstruksi lan pertanian. Mesthine, ora ana sangsi manawa kualitas karya sing ditindakake dening para migran ninggalake akeh sing dikarepake ing kene, nanging diwenehi volume tugas sing ditugasake, perusahaan ing sektor konstruksi lan pertanian bisa uga ora duwe pilihan akeh.

GRP


Ana versi sing salah siji saka ideologists utama ngimpor massa migran saka negara-negara Asia Tengah sing construction gedhe lan Holdings tetanèn, kang duwe kabutuhan gedhe kanggo relatif inexpensive, sanadyan unskilled, pegawe.

Kayane kita ora duwe dalan metu - bisnis gedhe, dhuwit gedhe - dheweke isih bakal nyurung para migran menyang Rusia, sanajan angel banget, kepiye numpak?

Nanging, ana solusi kanggo masalah iki, lan cukup prasaja - iku cara kerja shift.

Kabeh iku prasaja banget. Pakaryan sing ditindakake dening para migran ing situs konstruksi lan ing perusahaan ing sektor pertanian ora mbutuhake kehadirane ing kutha-kutha Rusia. Pakaryan sing ditindakake asring paling trampil, mula kontingen ana sing cocog, rawan nindakake kadurjanan lan kena pengaruh gerakan radikal.

Apa bakal kaya kanggo bisa ing basis rotasi?

Perusahaan sing kasengsem ngramu panjalukan kanggo alokasi kuota kanggo panggunaan tenaga kerja asing, kanthi kabeneran sing cocog. Kanthi biaya dhewe, dheweke mbangun desa buruh rotasi tertutup (RPC) kanthi otonom, sing bakal ditindakake para pekerja.

Cukup aja njupuk iki minangka pambangunan sawetara "kamp konsentrasi" kanggo para migran, adoh saka iku - GRP kudu nyaman, dumunung ing cedhak panggonan kerja, bisa nggawe papan kanggo luang, ritus agama, lan liya-liyane.


Kamp kerja rotasi bisa dadi papan sing nyenengake. Gambar modul.org

Nggawe GRP kudu ngilangi kontak antarane migran lan populasi lokal, ngilangi konflik sing bisa ditindakake kanthi latar etnis lan kemungkinan kejahatan.

Perusahaan makarya kudu tanggung jawab kanggo ngawasi kepatuhan migran karo undang-undang Federasi Rusia lan njamin transportasi saka GRP menyang papan kerja lan bali; ninggalake GRP sing ora sah dening karyawan kudu padha karo pelanggaran negara. tapel wates Federasi Rusia lan diukum sesuai. Ing kasus iki, perusahaan juragan kudu mbayar denda gedhe kanggo iki.

Sawise rampung karya, VRP kudu rampung disassembled lan diangkut menyang lokasi anyar.

Kanggo sing teka ing Rusia kanggo kerja lan entuk dhuwit, GRP minangka pilihan sing apik, nanging yen ana wong sing teka ing kene kanggo ngrampog lan rudo pekso, mula jelas yen dheweke ora kasengsem ing format karya iki.

Apa perusahaan butuh iki?

Sepisanan, kanggo perusahaan sing makaryakke migran, konsep nggarap basis rotasi lan pambangunan GRP mung kerumitan lan biaya tambahan sing ora perlu, nanging format iki ngatur tenaga kerja migran uga akeh kaluwihan kanggo para majikan.

Dheweke nampa jumlah karyawan sing tetep, kanthi syarat sing ditemtokake kanthi ketat ing kontrak kerja, tanpa risiko manawa karyawan kasebut bakal mutusake ganti kerja kanthi tiba-tiba utawa mabuk alkohol / obat-obatan kanggo wektu sing suwe, lan risiko nyolong saka fasilitas bakal. diminimalisir.

Perusahaan dhewe ora bakal kelangan dhuwit, nanging, sebaliknya, bakal entuk penghasilan tambahan.

Accommodation ing GRP kanggo buruh ngirim ora gratis - padha nyewa omah, supaya padha mbayar kene, yen padha pengin - supaya padha manggon ing soko kaya barak, yen padha pengin - ing kamar kapisah utawa malah kothak karo sawetara kamar.

Panganan minangka masakan nasional, buruh uga saka negara tetangga, padha karo sektor hiburan, perusahaan katering lan hiburan dhewe dadi duweke majikan.

Perusahaan makaryakke bisa, ing discretion sawijining, nyedhiyani akses kanggo layanan banking bank-bank sing dipilih, kang karyawan bakal digunakake kanggo nransfer dana menyang tanah air - bank-bank bakal perang kanggo kesempatan kanggo bisa ing GRP, lan migran piyambak bakal entuk manfaat, ana kurang kasempatan kanggo kelangan dhuwit ing sawetara mesin vending game - kabeh bakal tetep kanggo kulawarga.

Semono uga karo komunikasi seluler, kertu SIM diwenehake dening majikan, ponsel pribadi dipasrahake nganti kontrak rampung. Sampeyan bisa uga nginstal stasiun pangkalan sing kapisah dening operator sing wis nampa hak kerja ing GRP.

Kondisi penting - ora ana wanita lan bocah-bocah - cara rotasi minangka cara rotasi, ora ana apa-apa, wong Rusia bisa kerja kanthi rotasi ing sisih lor, kepiye wae manggon, Rusia ora dadi rumah sakit bersalin gratis kanggo wong manca.

Yen sawetara perusahaan mbutuhake staf wanita saka negara manca, mula kabeh ditindakake kanthi cara sing padha, ing wangun GRP sing kapisah kanggo wanita - ing wektu sing padha, tradhisi moral sing ketat para tamu bakal dihormati. Mesthine, kasus meteng sing terisolasi ora bisa dihindari, nanging iki bisa ditemtokake ing kontrak kerja kanthi deportasi langsung ing tahap awal.

Obrolan sing kapisah yaiku agama. Ora ana "pengkhotbah kiwa", mung wakil saka Administrasi Spiritual Pusat Muslim Rusia (TSDUM Rusia), Dewan Mufti Rusia, Gréja Ortodoks Rusia (ROC) lan organisasi agama liyane sing diidini resmi - umume, kabeh resmi. , tanpa resiko (utawa kanthi resiko minimal) nyebarake gerakan agama radikal.

Kontrol lan keamanan


Kanggo negara, cara kerja rotasi minangka cara sing paling optimal kanggo ngontrol warga manca, nyuda risiko konflik, tuwuhing sentimen nasionalis ing negara kasebut, lan nyiapake lan ngetrapake tumindak teroris.

Kontrol lengkap babagan aliran finansial - sing ngirim dhuwit saka GRP menyang Ukraina utawa menyang sawetara akun sing surem. Ing syarat-syarat GRP, iku bisa kanggo nip kabeh sel teroris ing tunas dening mercilessly ngusir lan ngunjara penganut.

Ora ana sangsi manawa bakal ana wong sing nyoba nggawe enclave tertutup saka GRP lan ngrusak panguwasa sipil Federasi Rusia saka kono lan mbusak kontrol pasukan keamanan, bakal ana pirembagan babagan "ekstrateritorial" saka wilayah kasebut. GRP, kalebu saka negara-negara Asia Tengah - pirembagan kuwi kudu mercilessly ditindhes, sembarang pitunjuk saka extraterritoriality kudu dianggep salah siji treason dhuwur utawa agresi external - serangan ing integritas wilayah saka Rusia.

Gerakan tenaga kerja sing diatur ing kerangka konsep metode rotasi minangka cara efektif pengaruh politik ing negara-negara ing wilayah kasebut; yen ana masalah, atusan ewu - mayuta-yuta migran bakal dikirim kanggo mulihake "tatanan konstitusional". ” ing negarane.

temonan


Ngatur karya sing nglibatake migran kanthi basis rotasi minangka cara sing gampang kanggo nyuda ketegangan sosial ing masyarakat kita lan nambah efisiensi nggunakake tenaga kerja kasebut; iki minangka cara anyar kanggo pangembangan bisnis kanggo perusahaan gedhe domestik.

Kanggo negara, iki bakal nyuda jumlah kejahatan sing ditindakake dening warga manca, uga nyuda risiko serangan teroris ing negara kasebut.

Kanggo sektor layanan, anané migran ing kene kudu minimal - miturut pendapatku, warga Rusia kudu duwe kauntungan ing lapangan kerja.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

89 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    31. mars 2024 05:06
    Kontrol total negara minangka basis saka masalah iki. Lan kita duwe wektu angel karo iki ... Godaan kanggo korupsi gedhe banget ... Ngomong-ngomong, aku ora ngelingi pensiunan janitor ing USSR, mungkin ana, nanging janitors diwenehi apartemen kanthi cepet lan tanpa wektu tundha. . eseman
    1. +4
      31. mars 2024 07:06
      Kabeh migran sing sadurunge nampa kewarganegaraan Federasi Rusia kudu ngliwati SVO, supaya padha ngurmati apa sing ditampa. Kaputusan babagan lokasi wong-wong sing wis teka ing tlatah Federasi Rusia ora kudu ditindakake dening pejabat lokal, nanging, ucapake, liwat "Pelayanan Pemerintah", milih wong sing tanggung jawab kanggo keputusan kasebut ing ndhuwur. wektu Tetep ing negara 30 dina, document konfirmasi legality Tetep iku tiket maskapai utawa kertu travel liyane, ora tiket deportasi.
      1. + 25
        31. mars 2024 07:15
        Tragedi ing papan latihan cedhak Belgorod? Ora? Iki dudu Negarane lan kenapa dheweke kudu mbela? Perlu nglarang kewarganegaraan kanggo para tamu, nggawa kulawarga menyang negara kasebut. Ya, lan mung metu saka kene. Ing Negara BV padha ora diwenehi kewarganegaraan, padha manggon ing ghetto pager-in tanpa kulawarga.
        1. + 10
          31. mars 2024 07:30
          Kutipan saka: dmi.pris1
          Tragedi ing papan latihan cedhak Belgorod? Ora? Iki dudu Negarane lan kenapa dheweke kudu mbela?

          Nyabut kewarganegaraan lan dikirim menyang sajarah.
          1. +5
            31. mars 2024 09:57
            Aku setuju karo sampeyan rampung! Lan ya, wektu iki aku ora setuju karo Mitrofanov!
      2. + 16
        31. mars 2024 07:20
        Yen sampeyan pengin, masalah bisa dirampungake ing wektu sing paling cendhak, sanajan ora njupuk langkah sing luar biasa, nanging dheweke ora pengin ... Utawa bakal menehi prentah sing murni, nanging bakal birokratisasi kanthi sengaja. Kanggo ngresiki "stable Augean" ing negara iki, wektune kanggo nguripake oprichnina nglirik
        1. -5
          31. mars 2024 07:24
          Ya, sing ana ing ndhuwur kudu mutusake dalan sing bakal kita lakoni. Kaputusan bakal digawe lan banjur pihak sing kasengsem bakal diusir.
          1. + 20
            31. mars 2024 07:34
            Ya, sing ana ing ndhuwur kudu mutusake dalan sing bakal daktuju.
            Ya, dheweke wis mutusake 30 taun, nanging ora bisa ngrampungake kabeh. Generasi anyar wis gedhe
          2. +3
            31. mars 2024 08:03
            Quote: Edik
            Ya, sing ana ing ndhuwur kudu mutusake dalan sing bakal kita lakoni.

            opsi apa padha kurban ??
            1. + 11
              31. mars 2024 09:41
              opsi apa padha kurban ??

              Bubar, siji kanca ngusulake nggawe republik otonomi Tajik ing Rusia.
              Ing St. Petersburg, Profesor Abashin nerbitake cathetan ing jaringan sosial, ing ngendi dheweke menehi pitunjuk babagan nggawe republik Tajik ing Federasi Rusia.
              1. +3
                31. mars 2024 15:40
                Kanthi ibukutha ing St.Petersburg, utawa Moskow? Sampeyan ngerti, sing jelas iki omong kosong lengkap.. Nanging kanthi jujur, kumpulake kabeh elit lan Tajik dadi siji ghetto umum. Mung pager, lan ora mung saka wong normal sing urip saka penghasilane. Napa kita ora bisa nampa pengalaman narik buruh migran menyang BV?
      3. +6
        31. mars 2024 08:01
        Quote: Edik
        Kabeh migran sing sadurunge nampa kewarganegaraan Federasi Rusia kudu ngliwati SVO

        Iki carane kita bakal ditinggal tanpa migran! Wong-wong sing duwe paspor pindho bakal ngungsi menyang tanah air. Lan liyane ora bakal. Nanging aku setuju karo sampeyan.
    2. 0
      31. mars 2024 08:26
      Kontrol total negara minangka basis saka masalah iki.

      Mulane, penulis fokus ing cara nyata - kanggo mbujuk perusahaan, kanggo janji wong.
      Amarga ora ana kesempatan kanggo mungkasi impor, bisa uga bisa dibujuk kanggo nggunakake sistem rotasi.
      Nanging kaya ing guyon - yen koin dadi pinggiran. Bodho nyana yen ora bakal digantung ing udhara - impor migran bakal mandheg.
      Dadi ana rong pilihan nyata - endhas lan buntut - kanggo mbujuk wong-wong yen iki pancen kudune, utawa ora kanggo mbujuk, kanggo meneng publikasi lan bakal mati dhewe.
    3. 0
      1 april 2024 12:09
      "apartemen diwenehi kanggo janitors cepet lan tanpa wektu tundha. mesem" ing Moscow apartemen ing "watesan" sawise 10 belay taun kerja minangka janitor - lan manggon ing setengah omah, ruang paling ngisor lan omah adaptasi liyane.
      1. 0
        1 april 2024 12:41
        Mbok. Moscow tansah nduweni status khusus ... Ing kastil, iki luwih gampang.
        1. 0
          1 april 2024 12:46
          Alamiah, ora ana wong sing gelem nyambut gawe kanggo 60 rubel, mula dheweke narik apartemen
        2. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        2 april 2024 23:31
        Sawise 10 taun iki apartemen permanen. Lan sadurunge iku, omah layanan, yaiku, kamar ing asrama utawa ing apartemen komunal utawa apartemen cilik kanggo kulawarga cilik. Nalika sampeyan kerja, sampeyan nggunakake omah iki.
        1. 0
          3 april 2024 07:13
          "Nalika sampeyan kerja, sampeyan nggunakake omah iki." - mandhek - ditendhang metu saka layanan - ilang registrasi - dheweke ora bakal nyewa sampeyan tanpa registrasi (yen sampeyan ora duwe omah dhewe ing kana). Mulane padha nyekel omah.
          "Mortgage Soviet" - mung istilah sing luwih cendhek....
    4. 0
      1 april 2024 20:30
      Medvedev_Dmitry. (Dmitriy). Wingi, 05:06. Anyar. awakmu-"...Kontrol total negara minangka basis saka masalah iki. Lan kita duwe wektu angel karo iki ... Godaan kanggo korupsi gedhe banget ... Miturut cara, aku ora ngelingi pensiunan janitors ing USSR, mungkin ana, nanging janitors diwenehi apartemen cepet lan tanpa wektu tundha. ...”
      Sampeyan. tengen ing kabeh - 1000%. hi Eyang kakung VIL uga njaluk "Kontrol lan akuntansi!"
      Lan utamane "akuntan berbakat" keprungu (sing ngerti carane ngekstrak barang-barang saka kabehO). Kantor kudu beroperasi miturut "Kontrol akuntan." am China nindakake kanthi apik. Pitakonan babagan KESELAMATAN. Lan ing kene "...tawaran ora pantes!,,," wong bodho
      1. 0
        3 april 2024 07:16
        "Kantor kanggo" Kontrol akuntan "kudu bisa. am China mengkono banget uga. Pitakonan pangopènan "- China ora mengkono banget uga - padha wis njupuk kanggo 27 taun lan aliran wis ora mandheg.
        Lan kanthi mbalekake dhuwit, iku guyon - nganti 90% pejabat korupsi bali saka luar negeri kanggo ditembak, lan dhuwit kasebut mung 0.8% saka sing dicolong.
        1. 0
          7 april 2024 22:38
          свой1970(Сергей). 3 апреля 2024 07:16. Новый. Panjenengan-"..."должна работать контора по "Контролю счетоводов". am У Китая очень получается. вопрос ТО " - у Китая не очень получаеться - 27 лет уже стреляют и поток НЕ останавливаеться..."
          1. Если бы НЕ очень получалось бы. то накрылся Китай медным тазом. как СССР горбачевской перестройкой. Lan ora. От СССР со второй экономикой и одной из 2-х мировых лидеров в страны третьего мира(90-е годы). А Китай идет к своей цели анализирует ошибки и принимает меры. Слышали про + и - обратные связи. Уточните какой у него ВВП и гого боится США. aran
          2. Насчет " у Китая не очень получается". Так и при СССР сколько воров на разных уровнях в т.ч. гос власти от санации до лагерей и ...
          ВСегда найдется те кто решит "прыгнуть" с чемоданом с 1 мл. долларов с "небоскреба" в надежде стать миллионером и обмануть судьбу. belay
          1. 0
            7 april 2024 23:01
            "Китай идет к своей цели анализирует ошибки и принимает меры. Слышали про + и - обратные связи. Уточните какой у него ВВП и гого боится США." - USSR шёл к своей цели, анализировал ошибки, принимал меры, у него был бешенный ВВП и его боялся США. . ...
            С чего вы взяли - что Китай не может повторить судьбу СССР??!!! Есть какие то гарантии от приходя китайского МСГ?
            А с учётом наличия олигархов - так Китай ещё ближе к капитализму чем СССР
    5. 0
      3 april 2024 12:18
      Utawa mungkin kita bakal takon dhisik lan nemokake sing nggawe ijin lan nyakup migrasi sing ora bisa dikendhaleni nganti saiki? Kanggo ngindhari masalah sing padha ing wilayah liyane. Mugi iku ora bakal negara dhewe?
      1. 0
        3 april 2024 12:24
        Ana organisasi kasebut, IOM, Organisasi Internasional kanggo Migrasi, Federasi Rusia isih dadi pengamat ing kana ... Lan sponsor yaiku Bank Dunia lan struktur sing padha. Wis digunakake wiwit taun 50-an, nalika migrasi menyang Eropa diwiwiti. Lan supaya dadi anggota lengkap, sampeyan kudu njupuk kewajiban tambah, kang kita waca ing Federasi Rusia ...
        1. -1
          3 april 2024 12:41
          Lan apa tegese keanggotaan lengkap ing IOM tegese para imigran bakal luwih resik lan bisa teka? Utawa bakal kita resmi diijini kanggo perdagangan wong? Lan ya, aku takon babagan negara kita lan dudu jagad kabeh - pancen bener.
          1. 0
            3 april 2024 12:52
            Dadi sampeyan ora weruh sambungan? Aku weruh ... Masalah migrasi diawasi dening IMO lan pimpinan Federasi Rusia kanthi ketat ngetutake instruksi kasebut. Iki minangka tugas sing rumit, bom wektu, kanggo ngrusak negara lan utamane Federasi Rusia. Nanging tujuan sing diumumake cukup humanistik eseman
  2. -2
    31. mars 2024 05:24
    Iki kanggo nggawe kabeh impen sampeyan dadi kenyataan!
    Lan ngetung kabeh lintang.

    Petani tansah lan ing endi wae padha - isolationism. --- Gubugku ing pinggir. Nanging dheweke ana ing tengah alam semesta.
    Mung revolusi budaya, owah-owahan ing alam bawah sadar, ing mentalitas, bakal ngowahi migran dadi warga Rusia.

    Ana film ing ngendi heroine Rumyantseva nglindhungi 2 quitters. Dadi, ing wangun setengah bodho, padha nggawa masalah pemukiman kelas buruh (desa) menyang kutha. Lan uga ideologi.

    Saka meja domino, kertu ing plataran sing ditutup - menyang taman lan alun-alun, mlaku kanthi ndeleng kabeh wong
    1. + 12
      31. mars 2024 07:27
      Iku ora bakal cokotan. Sampeyan lali yen migran diklumpukake ing artikel. Sawetara wong, tanpa ngerti basa Rusia, bisa manggon ing Rusia kanggo dangu.
    2. -6
      31. mars 2024 11:49
      Yen kita wong tani, sampeyan kudu dadi juragan tanah
      Ceterum censeo Wshingtago delendam esse
  3. + 10
    31. mars 2024 05:32
    jarene ora ana sing nyambut gawe
    Aku elinga ing taun 90-an aku lagi lelungan bisnis ing Moskow lan weruh awan migran saka Asia Tengah ing dalan-dalan. Lan iki nalika, minangka akibat saka "reformasi" Alkash, pabrik-pabrik ditutup kanthi massal lan kabeh negara ora ana kerja. Ana wong sing entuk manfaat saka tenaga kerja sing murah. Malah saiki ana gunane kanggo wong, nanging "wong" iki ora mikir babagan akibat sing bakal dialami anak lan putu. Serangan teroris ing Crocus wis menehi tandha wiwitan iki
    1. -1
      31. mars 2024 06:03
      ing taun 90-an aku lagi lelungan bisnis menyang Moskow lan weruh awan migran saka Asia Tengah ing dalan-dalan.

      ora ana, kang, Nanging, ora mbatalake kabeh sing ngandika bab e.b.n.
      1. +2
        31. mars 2024 06:12
        ora ana sing kaya ngono
        Ana akeh ton ing kana!
      2. AAG
        +3
        31. mars 2024 17:00
        Ora akeh, nanging ana ...
        Sekitar taun 93, dheweke wis kerja dadi sopir bus biasa ... Miturut cara, gaji pembalap ing ibukutha ngluwihi jumlah gaji. resimen saka Pasukan Rudal Strategis ing Siberia.
    2. +9
      31. mars 2024 06:29
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Iku migunani kanggo wong saiki, mung "wong" iki ora mikir babagan akibatesing bakal diadhepi anak lan putu.

      Kontingen iki urip dhewe, ing donya dhewe. Nglumpukake dhuwit lan mlayu - iku kabeh gagasan.
      1. + 17
        31. mars 2024 07:25
        ROSO 42
        Kontingen iki urip dhewe, ing donya dhewe. Nglumpukake dhuwit lan mlayu - iku kabeh gagasan

        wektu iki.
        Ing endi penulis sing dihormati bakal njupuk kabeh diaspora sing dihormati lan sugih, lan jutaan wong Rusia anyar sing duwe paspor Rusia? Sing loro.
        Nggawa bali mayuta-yuta kulawarga karo atusan ewu anak sing nduweni kewarganegaraan tegese straining hubungan karo republik Asia Tengah kanggo watesan, nanging kita kabeh manggon ing bayangan saka CIS... Sing telu.
        Iku bakal angel kanggo meksa Managers efektif kanggo keganggu karo kemah rotasi, amarga banjur padha kudu njaga kontrol total kabeh karyawan, njaga bookkeeping eksklusif putih, mbayar kabeh pajak, etc ... Iki papat
        Diaspora wis duwe dhuwit lan pengaruh sing akeh banget, mula dheweke bakal ngubur inisiatif kanggo ngencengi undang-undang babagan kedatangan. Lan sapa sing pengin "rock prau" saiki? Karir politik "rocker" kuwi ketoke ora bakal suwe. Wis lima.
        Lan umume, aku ora percaya yen wong-wong sing miwiti "pemukim maneh" lan "pengenceran judhul" bakal mungkasi kabeh lan miwiti nindakake paling ora ing arah sing ngelawan. Sing enem.
  4. -1
    31. mars 2024 05:38
    Ing siji wektu aku makarya ing greenhouses saka pengusaha misuwur, pangiriman bis, aku weruh cukup migran, utamané wanita. Sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas sapa sing wis suwe ing Rusia lan sapa sing anyar. Sandhangan, aksesoris, sawetara duwe tato. Akeh sing ora bisa dibedakake maneh saka mburi.
    1. +1
      31. mars 2024 18:57
      - Beda njaba ora owah cara mikir ... Kabeh wong iki tetep gumantung ing sikap intra-etnis lan agama. Kajaba iku, panyimpangan saka gaya urip sing diwènèhaké dadi luwih gampang kanggo ngapusi "wong buangan" kasebut. Dheweke kandha, "Aku wis dosa" - rampungake ...
  5. + 17
    31. mars 2024 06:08
    Gerakan tenaga kerja sing diatur ing kerangka konsep metode rotasi minangka cara efektif pengaruh politik ing negara-negara ing wilayah kasebut; yen ana masalah, atusan ewu - mayuta-yuta migran bakal dikirim kanggo mulihake "tatanan konstitusional". ” ing negarane.

    Ya, kabeh iki kedadeyan 10 taun kepungkur - nalika dheweke ora ngetokake kewarganegaraan Rusia ing sisih tengen utawa kiwa, nanging "elit" kita, ing kerangka manual sing disetel kanggo para master globalis babagan pambangunan "Babil Wétan", yaiku purposefully numpes basis saka populasi Rusia - wong Rusia. Ing wektu sing padha, kudu diakoni manawa bagean penting saka "wong Rusia" aktif mbantu dheweke.
  6. +7
    31. mars 2024 06:16
    Aku mikir yen sadurunge nelpon spesialis sing terkenal, majikan kudu mbuktekake dhisik marang panguwasa yen dheweke pancen ora bisa diganti. Sampeyan uga kudu menehi bukti yen dheweke nyoba nyewa spesialis saka populasi pribumi, nanging ora bisa amarga alasan objektif.
    1. + 17
      31. mars 2024 07:38
      Aku mikir yen juragan, pisanan kabeh, kudu tanggung jawab pribadi kanggo tumindak jinis spesialis terkenal kang disebut. Kajaba iku, kanthi lengkap, nganti lan kalebu penjara yen nindakake kadurjanan.

      Saiki dheweke bakal ujar manawa switchmen bakal dikunjara kaya biasane. Tanpa mangu-mangu. Nanging aku mikir yen sawise satus pendaratan nyata, wong-wong sing pengin dadi switchmen kanggo panguwasa dhuwur bakal nransfer ...
      1. +1
        31. mars 2024 18:39
        Ana pelanggaran ing Suap HER Holy Majesty. ORA --- ora ana. Kepiye para birokrat bakal urip yen sampeyan urip kanthi gaji siji? The Curse of the Diamond Hand in action.
  7. + 21
    31. mars 2024 06:36
    Ngatasi masalah karo migrasi sing ora dikendhaleni: ngimbangi keamanan warga lan kepentingan perusahaan

    Kaping pisanan, kita kudu ngrampungake masalah karo panguwasa: kepentingane sing dilindhungi, apa sing dingerteni wong Rusia lan tujuan apa sing bakal ditindakake, banjur mutusake sapa sing kudu manggon ing negara kita.
    Saiki, iki dudu negara kita lan ora diatur dening kanca-kanca. Delengen sapa lan pira sing wis pirang-pirang taun ing tanah Rusia, lan sapa sing saya cilik saben taun lan kenapa ...
    1. + 16
      31. mars 2024 07:41
      Persis. Minangka MikhMikh ngandika, kita kudu perang ora jamur, nanging dampness ...

      Nanging - sayangé, adhedhasar asil pemilihan paling anyar, sawetara bakal nyimpulake yen rakyat pancen seneng karo kabeh, kabeh bakal apik ing kepemimpinan sing wicaksana lan ora ana sing kudu diganti ...
  8. +2
    31. mars 2024 06:48
    "Aja nganggep iki minangka pambangunan sawetara "kamp konsentrasi" kanggo para migran, adoh saka iku - GRP kudu nyaman, dumunung ing cedhak panggonan kerja, bisa nggawe papan kanggo luang, ritus agama. , lan liya-liyane." banjur ana katrangan sing nggumunake ora sawetara kamp konsentrasi sing ora becik, nanging ana sing kita tresnani, mula, kanthi semangat jaman, kita kudu nggawe GRP sing apik banget ing wilayah sejarah Vorkuta, Kolyma, Magadan. , lan kanggo keamanan warga, ngubengi wilayah kasebut nganggo kawat berduri lan penjaga ing menara ing pinggir pinggir, supaya warga lokal ora ngganggu wong-wong mau. , kanggo nyoba kanggo mungkasi kontrak awal, 5 taun bakal ditambahake kanggo kontrak, lan sembarang alkoholik, pecandu narkoba, liberal lan liya-liyane bisa dikirim menyang GRP. demokrat liyane, supaya "tinimbang nemtokke denda sing ora ana guna kanggo wong-wong mau. sing ora bakal dibayar amarga kekurangan penghasilan, lan ukara sing cendhak, nalika kabeh peternakan ternak iki uga kudu dipakani lan dijaga, luwih becik melu kanthi aktif nggarap layanan tenaga kerja - ngresiki salju, mecah es, ngeduk. trenches, lan liya-liyane, kabeh wong mung bakal luwih apik, kalebu pecandu alkohol / narkoba dhewe." Wigati dimangerteni manawa kabeh iki bakal ditindakake kanggo entuk manfaat saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, kita dudu jinis fasis.
    1. + 15
      31. mars 2024 08:28
      Tangan kerja - apa iki bener? Ing negara kita, meh setengah saka populasi melu omong kosong. Tanpa ngasilake apa-apa sing migunani. Mungkin yen kita nggawe kahanan kerja sing bisa ditampa dening warga lokal, mula ora perlu migran? Tunggul kasebut cetha - kanggo 30 ewu ora ana sing bakal ngetung ing pekarangan utawa ing piranti mesin. Apa yen kita nyuda napsu sing ora moderat saka para pemilik sing efisien banget saiki? Ing rezim Soviet, dheweke ngerti kanthi jelas manawa wong sing kerja kudu dibayar luwih saka plankton, yen ora, sampeyan ora bakal nemokake tangan sing kerja ing wayah awan ...

      Ngenalake tanggung jawab pribadi kanggo tumindak apa wae para migran - pihak sing ngundang lan pihak sing ngidini. Apa teken sampeyan sadurunge njaluk Gavrik tartamtu? Apa sampeyan duwe ijin kanggo mlebu? Mrenea kowe loro. Tansah wangsulan. Sawetara bakal ujar manawa, kaya biasane, para switchmen bakal nandhang sangsara. Tanpa mangu-mangu. Nanging - sawise satus pendaratan umum kanggo dangu, aku mikir switchmen bakal ilang tiba-tiba ...

      Kontrol sing paling ketat babagan aktivitas para tamu. Kira-kira padha karo sing ana ing parole. Pelanggaran pisanan, sanajan dalan dadi abang, tegese sampeyan metu saka negara. Ilang saka ngarsane panguwasa pengawas - 10 taun sawise dijupuk.

      Ora kewarganegaraan - introduce konsep ijin panggonan. Ya, sampeyan bisa urip lan kerja, nanging ora ana layanan gratis, ora ana keuntungan, ora ana pitulung. Kabeh iku kanggo dhewe. Ora tuku sembarang real estate. Lan ora kewarganegaraan kanggo sing lair ing wilayah kita yen tuwane ora warga.

      Ora ana diaspora, komunitas nasional apa wae. Kabeh entitas kasebut kudu langsung disamakan karo kelompok kejahatan terorganisir. Yen sampeyan pengin ngembangake budaya lan basa, menyang tanah air, ora ana masalah. Lan kanggo kita, kabeh iki ora perlu.

      Kontrol paling ketat babagan gerakan. Dheweke nyewa sampeyan kerja ing Ryazan ing situs konstruksi - ing kono sampeyan lungguh. Ora ana roaming gratis ing saindenging negara. Aku mandheg kerja ing kana lan langsung mulih. Sampeyan teka kene kanggo kerja, ta? Dadi. Ing wektu sing padha - ngontrol upaya kanggo mbentuk enclaves ing kutha-kutha kita.

      Lan sing paling penting, nganti 25 taun penjara kanggo pejabat lan pengusaha sing nyoba ngubengi utawa nglanggar larangan kasebut. Tanpa rasa welas asih. Kanthi cara iki lan mung kanthi cara iki.

      Alas, mung ana siji "nanging" - sing bakal nindakake kabeh iki???
  9. +8
    31. mars 2024 07:22
    Aku upvote setengah pisanan artikel. Aku bingung karo sing nomer loro. Kenapa kamp rotasi? Kira-kira 30 taun kepungkur (warga RSFSR) kerja ing situs konstruksi, saiki kenapa ora? Ya, kaya ing separo pisanan artikel kasebut, imperialis Rusia pengin ngirit dhuwit.
    Taun kepungkur, omah kita ngalami renovasi gedhe. Para migran padha cet tembok, lan nalika padha lunga kanggo ngumpulake apa padha entuk, padha diwenehi setengah saka iku. Ya, kabeh padha mlayu menyang sektor layanan ...
    Saiki pitakonan. Penulis ngusulake kemah rotasi saka ngendi para migran bakal nyebar ing saindhenging negara. Yen sampeyan ora bisa ndeleng prabédan. Kenapa pager taman?
    1. +1
      1 april 2024 12:21
      Penulis ngusulake kemah rotasi saka ngendi para migran bakal nyebar ing saindhenging negara."- sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti - dheweke nawakake GRP kemah kaya - njupuk kemah saka Depresi Agung Amerika minangka basis. Mung prabédan cilik - ana kemah sing didanai negara - nanging ing kene bakal dadi pribadi. bisnis bakal nampa BUDAK - malih legalized.
      Lan ora ana komentator sing nggatekake babagan iki.
      Bisnis gedhe bakal ngadegake monumen kanggo penulis kasebut sajrone urip - kanthi kaya ngono gunggung kontrol marang babu
  10. + 13
    31. mars 2024 07:29
    Masalah kabeh ana ing diaspora, sing nggawe "negara ing sawijining negara". Kelompok kejahatan terorganisir nasional iki kasengsem nambah "pasukan". Mulane ngimpor kabeh desa, distribusi paspor .... Lan kabeh iki sacara finansial tiba ing negara Rusia. Wis ana puluhan yuta wong, sing masyarakat sekuler asing lan "desa" iki ora bakal digabung. Ya, dheweke ora bakal diidini gabung ing diaspora, iki minangka "pasukan". Saiki, sawise serangan teroris, serangan ditindakake kanggo ngenali imigran ilegal, nanging iki dudu solusi kanggo masalah kasebut. Ing seminggu utawa rong minggu, kabeh bakal normal maneh, mung polisi ora bakal bisa kerja ing mode iki kabeh wektu. Ya, lan diaspora "rampungake masalah."
  11. +9
    31. mars 2024 07:38
    . Banjur siji dina "apik", "spesialis asing sing terkenal" muncul ing salon rambut sing dituduhake.

    Dadi dheweke wis muncul ing obat! Sampeyan teka, lan wong iki lungguh ana. Lan mbokmenawa wis karo passport Russian lan pendidikan.
    Eling. Ora suwe dheweke bakal mulang bocah-bocah kaya ngono!
    1. +4
      31. mars 2024 15:08
      Stas157
      Dadi dheweke wis muncul ing obat!

      Kita duwe sawetara rumah sakit sing ora ana ahli bedah sing katon Slavic ...
      Ora suwe dheweke bakal mulang bocah-bocah kaya ngono!

      Wis...
    2. 0
      1 april 2024 11:51
      Dadi, taun kepungkur aku ngirim upaya kanggo ndhaptar putriku ing klinik anak ing Mos.ru
      Pungkasane, kita entuk perawatan kanthi ragad, aku menehi asuransi medis sukarela (untung, aku duwe hak saka kerja).
  12. +9
    31. mars 2024 08:00
    ing kene sampeyan isih kudu ngetung "sumber daya" lan mbok menawa sampeyan bakal nemokake manawa warga negara pribumi Rusia sing manggon ing Rusia akeh banget dikuwasani dening "lowongan" sing diisi dening para migran sing teka ing Rusia kanthi jumlah akeh. Babagan ngencengi syarat-syarat kanggo para migran kanggo entuk kewarganegaraan Rusia, aku ora ujar manawa sekrup kudu dikencengake kanthi lengkap. Kene sawetara pitakonan. kawitan . Napa warga Rusia ora bisa kerja? Kabeh film babagan pengusaha lan urip mewah lan babagan penyidik ​​​​lan pengacara sing ora mlarat, nanging meh ora ana film babagan urip para penambang, janitor, turner lan operator gabungan Volgograd. Alamiah, kaya sampeyan ora bisa njaluk kabeh wong menyang bisnis lan pengacara, sampeyan ora bisa njaluk kabeh wong dadi penambang, janitor, pembalap trem utawa turners. Mung ana siji kesimpulan, kabeh wong kelas loro iki duwe gaji sing ora pantes lan ora cukup, mulane urip lan cara uripe kudu ditampilake kanthi bener angel lan ora nyenengake kanggo sing nonton, yen penampil bakal ngomong Stanislav "Aku ora ngandel. iku" utawa film ngirim ora digawe bab urip ing kabeh. Kita milih pilihan katelu.
    Saiki akeh wong sing ngomong yen Rusia minangka peradaban kabeh. Aku uga pengin pracaya ing. Dadi, bisa uga kudu ngetrapake hukum peradaban dhewe supaya bisa diwajibake mbayar upah sing layak kanggo buruh biasa, lan kanthi bebarengan ngenalake undang-undang kanggo ngukum parasitisme. Banjur mayuta-yuta wong Tajik, Uzbek, lan liya-liyane ora bakal dibutuhake.
    Nanging kabeh paradoks yaiku, mbokmenawa, panguwasa Tajikistan utawa Uzbekistan netepi kebijakan sing padha. Ing kono uga, aku nganggep ora ana film babagan carane wong-wong sing nandur kapas urip, angon wedhus lan wedhus, nyopir trem, nyapu pekarangan, nanging film babagan pengusaha, nanging menyang ngendi mayuta-yuta wong Tajik lan kepiye urip sing ora ana. ing "bisnis lan pengacara" Yen shove iku, panguwasa rumiyin Violet! Ana Rusia sing naif, bakal ngidini dheweke dadi migran, sanajan Rusia dhewe duwe puluhan yuta dhewe sing ora cocog karo "bisnis lan pengacara." Pranyata dadi bunder ganas, amarga para migran njupuk proyek warga Rusia. Dadi, mungkin iki minangka program rahasia kanggo ngusir Rusia saka Rusia???
  13. +7
    31. mars 2024 08:10
    . Ngatasi masalah karo migrasi sing ora dikendhaleni

    Apa ora kasep kanggo ngombe Borjomi?
    Yen ora, mung ana siji pilihan: mundhakaken tingkat lair, mundhakaken upah. Lan sing utama yaiku nambah tingkat otomatisasi lan robotisasi proses produksi. Aja nglilani wong migran mlebu. Ayo mung spesialis paling educated, pinter lan paling dhuwur ing. Lan ora sing bakal pindhah menyang crocus.
  14. +2
    31. mars 2024 09:16
    Warga Rusia biaya majikan 43% luwih saka migran resmi. Kanthi gaji 64 "ing tangan sampeyan" (rata-rata miturut Rosstat):
    -Warga: 13% pajak penghasilan pribadi, 30% pajak sosial terpadu: 95.6 ewu.
    -Migran: 13% pajak penghasilan pribadi - biaya paten (rata-rata 6.5 ​​ewu, wong migran tuku paten dhewe): 67 ewu.
    1. +7
      31. mars 2024 09:39
      Kutipan: Ivan Severssky
      warga Rusia biaya juragan 43% luwih tinimbang migran resmi.

      Pira lan apa biaya migran kanggo wong Rusia? Ing negara kita, kapentingan sing luwih dhuwur? Wong utawa sawetara majikan?
      1. 0
        31. mars 2024 09:49
        Aku mung ndhukung beban pajak Rusia lan migran, nambah biaya paten nganti 30+ ewu saben sasi lan ngenalake tanggung jawab pidana kanggo tetep tanpa paten kanggo warga negara sing akeh migrasi.
        Yen iki bener rampung, bakal ana kurang migran lan bakal teka kerja 12/7 lan umume masalah karo migrasi tenaga kerja bakal langsung ilang.
      2. +9
        31. mars 2024 10:13
        Yen kita nerusake saka kasunyatan, lan ora terus-terusan blah-blah sing saben wong nandhang sangsara saka warga biasa kanggo purun. Wong-wong ing Rusia modern ora ana apa-apa, nanging sing diarani majikan duwe kabeh hak lan kabebasan.
  15. -2
    31. mars 2024 09:20
    Cara shift, kanthi akomodasi ing bangunan sing kapisah, kanthi watesan kanggo ninggalake papan kerja lan omah, kabeh perawatan medis (kajaba darurat) mung dibayar, nalika mlebu (impor) dana dibayar menyang dana negara kanggo kemungkinan deportasi.
    1. +2
      31. mars 2024 10:14
      Napa sampeyan butuh wong-wong mau? Utawa sampeyan oligarki?
  16. +2
    31. mars 2024 09:27
    Sawise DAM ngomong babagan "titik ora bali". Ing titik iki maksudku isi kelompok ètnis utama ing negara desubjectivized. Alat sing efektif kanggo iki yaiku nyuda bagean saka klompok ètnis pribumi kanthi ngimpor migran.
    Iku misale jek sing saiki potensial wong kita digunakake ora luwih saka 20-30% dibandhingake karo pengalaman Soviet. Ningali jumlah pengawal keamanan, pejabat, sektor "layanan", "pariwisata", ngidini idleness lan parasitism, ngarahake kapentingan wong kanggo konsumsi bodho lan kesenengan. Potensi kabisan lan kesempatan kurang digunakake amarga deindustrialisasi lan disorganisasi sosial. Kita ora kudu ngomong babagan ningkatake kabijakan migrasi, nanging babagan efektifitas nggunakake potensial kita.
    1. +6
      31. mars 2024 12:10
      Ekonomi goyang. Yen kerja dadi penjaga keamanan, kurir, utawa manajer penjualan, sampeyan bakal entuk 2-3 kaping luwih akeh tinimbang dadi operator mesin ing pabrik, mula pilihan kerja sampeyan jelas.
      Wis ana conto ing situs web kita ing komentar, salah sawijining kanca nulis. Sadurunge, dheweke kerja minangka insinyur proses las, banjur pindhah menyang adol unit las sing padha. gaji wis tambah kaping pirang-pirang.
      1. +7
        31. mars 2024 13:03
        Ekonomi goyang. Yen kerja dadi penjaga keamanan, kurir, utawa manajer penjualan, sampeyan bakal entuk 2-3 kaping luwih akeh tinimbang dadi operator mesin ing pabrik, mula pilihan kerja sampeyan jelas.

        Bener, nanging ana masalah liyane sing ana ekonomi gelembung ing sawijining negara gedhe - migran mbangun papan perlindungan manungsa kanggo para migran, migran ngirim kopi kanggo wong-wong sing kesed, lemu-lemu, migran ngurutake tumpukan sampah (banget banget) kanggo wong sing biyen uripe kaya ing kandang babi.
        P.S. Maksudku, ora ana pertumbuhan ekonomi utawa PDB sing nyata, iku fiksi lengkap lan penipuan, yaiku. ora perlu buruh, ana perlu kanggo nutupi tren parasit ...
  17. +5
    31. mars 2024 09:30
    ora ana sing ngomong yen kabeh migran kudu dibuwang tanpa pilih kasih

    Carane ora ana sing ngomong? Aku ngandika ngirim everyone metu lan miwiti siji ing wektu sawise mriksa pepek!
    construction saka GRP mung ekstra musuhan lan expenses tambahan

    Apa biaya? Kabeh biaya ditanggung dening para tamu dhewe kanthi mbayar akomodasi saka gaji!
    kanthi deportasi langsung ing tahap awal.

    Lan ing wektu mengko uga. Lan wong-wong sing wis babaran uga nglakoni sing padha.
    Obrolan sing kapisah yaiku agama.

    Ing saben pemukiman kasebut, saliyane masjid lan mufti Rusia, kudu ana kapel Ortodoks lan khutbah Minggu wajib saka Gréja Ortodoks Rusia.
    Saben pemukiman kasebut uga mbutuhake wakil kabupaten saka Kementerian Dalam Negeri lan keamanan saka warga pribumi.
    Lan ora bakal dadi ide sing ala kanggo mbatesi maksimal kontrak kerja. Banjur departure wajib kanggo ing paling setahun.
  18. +7
    31. mars 2024 10:20
    Aku maca komentar lan kaget. Ing jaman Soviet, mung warga lokal sing kerja ing RSFSR. Napa sampeyan butuh kamp kerja paksa saiki? Kita ora butuh iki kabeh.
    Pitakonan liyane yaiku pamrentah saiki wis ngoptimalake populasi lan ora ana maneh 140 yuta ing Federasi.
    1. +1
      1 april 2024 12:38
      "Aku maca komentar lan kaget. Ing jaman Soviet, mung warga lokal sing kerja ing RSFSR." - ing Maskva ana cukup akeh wong Armenia, Azerbaijan, Moldova, Kazakhs lan liya-liyane.
      Lan ngluwihi Cincin Taman ...
      Ing wilayah Saratov ana akeh wong Korea ing taun 1960-an, lan wong Kurdi lan Vietnam ing taun 1970-an.
      Isih dadi tani sayur Ora perusahaan induk ing wilayah Saratov Trans-Volga yaiku wong Korea.
      Kazakh (iki suci), Georgia, Armenia, Mountain Shors, Moldova, Uzbek - ing wilayah Saratov RSFSR ing taun 1960-1980
      Ing Tyumen, Dagestan wis mrentah wiwit taun 1960-an.

      Lan iki njupuk menyang akun kasunyatan sing registrasi cukup rigidly tetep wong ing panggonan - tanpa registrasi ora ana karya, tanpa karya lan omah ora registrasi ...
  19. +5
    31. mars 2024 10:56
    Aku ora langsung maca judule
    Ngatasi masalah karo migrasi sing ora dikendhaleni: ngimbangi keamanan warga lan kepentingan perusahaan
    Apa sing bisa dadi "kepentingan" perusahaan "" yen padha nglawan prioritas keamanan negara, nasional lan publik?
    Ceterum censeo Washingtago delendam esse
  20. +2
    31. mars 2024 11:33
    Migrasi mung bisa dihentikan yen larangan sing abot ditampa.
    Kaya Jepang contone.
  21. +3
    31. mars 2024 12:07
    Ana indikator kasebut - robotisasi, utawa jumlah robot saben 1000 buruh. Iku misale jek kita iku 6,3, sing, nang endi wae ing wilayah Brazil. Aku ora duwe apa-apa marang Brazil, nanging prestasi kuwi kanggo negara sing ngaku dadi pisanan ing donya... Alasane robotisasi mbutuhake investasi awal, nanging bisnis dagang kita katon 2-3 taun ahead, proyek karo multi-taun. payback ora menarik kanggo.
    Dadi, kita ngotomatisasi, lan iki kudu ditindakake dening bisnis lan dudu negara, utawa kita ngajak para migran.
  22. +5
    31. mars 2024 12:16
    Penulis nerangake kabeh kanthi bener, topi! Sayange, Andrei, kita ora bakal nindakake kanthi wicaksana; kabeh + bakal tetep kaya ing wilayah iki. Dhuwit gedhe banget, lobi gedhe banget. SSS sing padha ing Moskow kanthi kabiasaan kothak epik mung ora bisa urip tanpa "Golden Horde".
  23. 0
    31. mars 2024 14:49
    Kanggo keseimbangn (apa wae) kudu tumindak padha karo reaksi. Ing ngatur masyarakat, iki minangka kawicaksanan mriksa lan imbangan, contone. Apa babagan ing bidang hubungan kerja? Miturut cara, INDUSTRY TRADE UNION wis suwe diciptakake lan isih digunakake minangka alat sing efektif. Serangan kedadeyan saben-saben ing Jerman, Inggris, Prancis, lsp. Aku yakin manawa sawetara masalah sing dianalisis dening penulis sing dihormati bisa ditanggulangi, utawa solusi kasebut bakal luwih gampang yen ana serikat pekerja INDUSTRI militan ing Federasi Rusia. Paling ora ana upaya kanggo ngganti ekskavator modern kanthi akeh migran sing buta huruf. Masalah remunerasi kanggo dokter, guru, pendidik lan buruh liyane sing saiki pancen ora duwe pertahanan bakal dirampungake. SARIKAT PEKERJA wis suwe dadi tokoh bisu ing negara kita. Apa iki bener?
  24. +2
    31. mars 2024 16:28
    Penulis, aja nyoba mangan iwak lan menek wit tanpa nyuntikake dhewe. Ora ana metode shift. Sapuan kabeh wong, kalebu sing nampa paspor, njupuk lan nyapu.
    1. +4
      31. mars 2024 16:39
      Lan carane bubar padha ngguyu ing warta lan artikel ing kabeh limo Jerman lan Prancis, carane imigran nggawe lam ana. Sawise wektu panyuntingan wis kadaluwarsa.
  25. +5
    31. mars 2024 17:53
    Kanggo kapitalis ora ana tanah air, ora ana sabangsa, mung bathi bersih sing penting kanggo dheweke. Lan carane entuk iku pitakonan secondary. Perlu, para kapitalis bakal mindhah kabeh Tajikistan menyang kita yen malah luwih murah tinimbang nglairake, ngunggahake, ngajari, nglatih lan ngrampungake Ivan Rusia miturut Kode Buruh Federasi Rusia.
  26. +4
    31. mars 2024 17:55
    Ora ana keuntungan kanggo negara saka migran. Nanging sawetara birokrat, mesthi, duwe ing kanthong! Kajaba iku, panguwasa wis wedi karo wong-wong mau !!
  27. 0
    31. mars 2024 18:07
    Perdagangan, kalebu. wong, mesin saka kemajuan.
    Migrasi sing ora dikendhaleni wis ora ana wiwit pambentukan entitas negara
    Sawetara entitas pamaréntah ora nyegah perdagangan manungsa, nampa paningkatan anggaran sing signifikan, lan kelas penguasa tetep kekuwatan.
    Oversupply ing pasar tenaga kerja ngidini entitas pemerintah liyane milih lan tuku barang sing dibutuhake kanthi rega sing murah - ilmuwan lan personel teknik, buruh sing berkualitas lan buruh sing dibayar murah ing profesi sing ora bergengsi.
  28. +3
    31. mars 2024 18:51
    Visa dibutuhake. Visa kerja kanggo wektu tartamtu, sawise rampung - ngarep.
    Iki carane migran saka India, Pakistan, lan Filipina makarya ing Emirates.
    Keamanan lengkap, ora ana kejahatan.
    Nanging sawetara kita ora seneng karo iki.
  29. +1
    31. mars 2024 19:00
    Aku ora ngerti apa kabeh fuss bab. Ana wong sing kepengin ngedol tenaga kerja, ana wong liya sing kepengin nyambut gawe. Apa pancen angel banget kanggo nyuda kepinginan loro iki, sing ora ana siji-sijine sing kontradiktif, dadi siji denominator? Sadurungé révolusi, para petani Rusia nyambut gawé minangka buruh tani kanggo para pemilik tanah Prusia. Polandia, Latvia lan subyek Kaisar Rusia liyane ora duwe kepinginan sethithik kanggo nggabungake menyang masyarakat Jerman utawa nganggo budaya Jerman. Padha kasengsem ing dhuwit. Wong-wong sing duwe tanah Jerman kaya-kaya ora duwe histeris babagan keengganan wong anyar sinau basa Jerman lan menyang gereja Protestan. Dheweke teka, nyambut gawe, entuk gaji, banjur lunga. Kabeh padha seneng.

    Iku misale jek kula sing hukum ing bali saka compatriots bashfully katahan bisu bab apa sing bener wanted kanggo entuk - kanggo resettle populasi ètnis Rusia ing Asia Tengah, Transcaucasia, negara Baltik, etc menyang Federasi Rusia. Kita mung isin nulis langsung. Dadi ternyata luwih becik ninggalake negara Baltik menyang Inggris - standar urip luwih dhuwur, lan Russophobia ora ngrokok, ora bakal mangan mata. Wong Rusia lan non-Rusia bakal teka saka Asia - maneh standar urip. Ya, dheweke bakal ngarani sampeyan blockhead, dheweke bakal ngguyu ing aksen sampeyan, nanging sampeyan bisa entuk dhuwit. Intine wis jelas, wong sing uripe luwih apik ing omah ora bakal lunga menyang ngendi-endi golek dhuwit, mula kontingen Asia Tengah dadi apa. Iku aneh ora ngerti lan ora foresee iki. Umumé, migran ora dadi akar masalah.

    Yen demografi menehi kula sirah, Aku malah ora ngerti apa ngomong. Ketoke pancen ora masalah sapa sing ngatur. Siji bisa ngelingi Israel, ing ngendi, sawise usaha sing terus-terusan, TFR pungkasane didandani, sanajan ana siji masalah: wong Yahudi Ortodoks, sing ora ngakoni negara ing kabeh, ora ngakoni negara ing kabeh, ora ngawula ing tentara. ing asas, lan bisa ing macem-macem sekolah sinau Torah (kene skill unik terkenal lan kawruh kritis). Wektu bakal ngomong apa kulit wedhus iku worth masalah. Ing kasus apa wae, ana sing kudu diputusake. Miturut ramalan, ing pungkasan abad iki, Tajikistan bakal tetep dadi salah siji saka mung 6 negara ing donya sing populasi bakal tuwuh.
  30. +1
    31. mars 2024 21:36
    Penulis njlèntrèhaké konsekwensi saka kabijakan migrasi sing dikarepake, miturut pendapate, nanging, sakperangan alesan, meneng babagan alasan penampilane. Awit iku, ing kawitan marketing, ketok, nanging mokal ing regime ana dominasi pribadi dening oligarki financial lan komersial Russian. Amarga alesan iki tatanan saka entitas politik lan ekonomi rampung anyar - negara sosial, porsi gol lan dislametaké pembangunan ngelmu lan industri majeng, perlu kanggo entuk cita-cita tartamtu saka Good Public, ekonomi, politik lan sosial, lan ora. "geng" oligarkis sing wis privatized negara iki banget ing 90s lan 2000s. Lan pitakonan logis langsung dadi pitakonan babagan carane negara kasebut bakal muncul. Evolusi utawa revolusioner. Yen penulis mung percaya utawa ngarep-arep yen entitas sing ngrampok lan ngrampok populasi dhewe sajrone 30 taun, nransfer rejeki pirang-pirang milyar dolar ing luar negeri, ngompa minyak lan gas ing kana, lan nggawe ekonomi sing korup, mula aku mikir yen iki mung Manilovisme ( . Ing negara kita, imbangan kekuwatan lan sarana sing ana ora bisa diganti kanthi tentrem. Kahanan kasebut ora digatekake kabeh (. Lan, ing dhewe, negara sosial ora bakal teka saka ngendi wae. Iki tansah dadi masalah prinsip lan angel, malah Perjuangan kelas brutal Ing kabeh arah, kahanan sing perlu lan cukup kudu dibentuk ing ngendi, minangka massa kritis, lapisan anyar sing gedhe saka PRODUKSI PENDUDUK bakal katon, kaya proletariat sing muncul luwih saka satus taun kepungkur, ing tengah-tengahe. , minangka fénoména anyar, pusat militèr lan politik atraksi lan tatanan bakal katon kelas politik anyar - kelas menengah cilik-borjuis perusahaan saka warga kutha lan deso Rusian nduweni, mbangun kawicaksanan domestik lan manca ing kapentingan kelas dhewe lan imposing ing. ALL MATA PELAJARAN EKONOMI POLITIK LAIN, amarga KEPEMILIKAN UTAWA KONTROL EKONOMI kabeh properti sing larang regane pasar ing Rusia. Kabeh liyane, kalebu langkah-langkah sing diusulake dening penulis, SECONDARY.

    Subjek PS tansah diitung mung karo subjek. Kabeh wong liya digunakake kanthi sinis utawa dirusak kanthi pragmatik.
  31. +1
    31. mars 2024 22:58
    Aku mung bakal ninggalake kiriman gambar iki saka TG kene.
    Ayo kula ngelingake sampeyan manawa warga negara tartamtu Putin, kanthi tandha tangane, ngliwati Dewan Federasi, wiwit taun 2020 nganti 2021 amnesti luwih saka 300.000 Uzbek lan Tajik, sing FMS kita, miturut penggemar TV, wis dideportasi saka negara kasebut kanggo macem-macem administrasi. lan nglanggar pidana.
    banjur padha bali lan bajingan kasebut mlebu ing antarane wong-wong mau, sing nindakake aksi teroris ing Crocus City (salah sijine dadi pedofil sing disalahké! lanang), sing nomer loro duwe sedulur lanang sing direkrut menyang ISIS ing Suriah lan tilar donya ing kana, lan kulawargane, kalebu teroris Tajik, didaftar ing layanan khusus Tajikistan, nanging ora Rusia. Ing Rusia, dheweke diampuni dening Putin, sing kok padha teka tanpa masalah).
  32. 0
    1 april 2024 04:26
    Artikel sing apik banget, penulis ngurutake kabeh.
    Cara kanggo ngatur karya para tamu wis suwe diciptakake, nanging misale jek kita ana ing tahap kapitalisme liar lan anarki parsial, cara kasebut ora digunakake.
  33. 0
    1 april 2024 09:56
    Kabeh kepinginan apik iki wis suwe ora kawujud.
    Diaspora sing ora apik wis suwe nyusup bisnis lan layanan sipil.
    Ora mung ing checkouts nyimpen, nanging uga ing Unified State Services Centers lan ing rumah sakit. timbalan lsp.
    Apa sing bisa ditindakake, contone, marang Usmanov? Ora ketompo.
    kosok baline. Kabeh mungsuhe iki, sing ...

    Wektu wis ilang, ora suwe kabeh bakal dilalekake lan kabeh bakal normal maneh ...
  34. 0
    1 april 2024 10:27
    Nganti 90% pengunjung saka Asia Tengah kudu dideportasi kanthi cepet saka negara kasebut; keamanan nasional lan eksistensi negara dadi taruhan, ora luwih, ora kurang.
  35. 0
    1 april 2024 10:34
    Ing cendhak, sampeyan kudu nindakake. Saben dina, ora kesel. Ngontrol kanthi kenceng lan ngukum wong sing ngidini para migran ngubengi hukum kanggo nyogok.
  36. 0
    1 april 2024 17:16
    Penulis ngusulake cara aneh, kalebu ora konstitusional, sing ora dadi ciri negara demokrasi modern.

    Rusia minangka negara sekuler ing ngendi wakil saka kabeh agama lan ateis padha. Watesan ing basis iki ora bisa ditampa.

    Kerja shift nepaki siji fungsi, nanging ora nepaki liyane - replenishing populasi, kang mati amarga tingkat lair kurang.

    Umumé, kabeh sing diusulake - sanajan kita setuju karo - ora bisa ditindakake amarga hukum lan aturan kita ora dihormati.

    Malah aturan kasebut babagan migran sing kudu digatekake ora diamati, lan mekanisme penegakan ora bisa ditindakake. Yen negara kepeksa makarya miturut hukum sing diadopsi, bisa uga masalah migrasi ing wangun iki ora bakal ana.

    Apa gunane nulis undang-undang anyar tanpa ngetrapake sing saiki?

    Couch Manilovism, ditingkatake dening Internet.
  37. 0
    1 april 2024 19:42
    Ana cukup tenaga kerja ing Rusia saka lokal - populasi pribumi. Aku umume ora ngerti kenapa total impor disetujoni, kanthi kewarganegaraan disebarake kiwa lan tengen. Kanthi sukses sing padha, limbah radioaktif bisa diimpor ing jutaan tong lan kasebar ing saindenging wilayah. Persatuan lan keamanan nasional kudu diutamakake, ora ana pendapat liyane. Nyuwun Penduduk wis bengok-bengok, alon-alon, kita bakal mlebu neraka. Kita krungu sebagian nalika mungsuh wiwit nggunakake militan. Ana sing ana ing mburi lobbying lan diakoni. Ana sing menehi idin tanpa ngerti basa utawa kahanan liyane. Mungkin iki wektu kanggo menehi perhatian marang dheweke. Nyuwun
  38. 0
    2 april 2024 14:03
    Wong-wong saka Asia Tengah, pengkhianat, populis, penganut Barat, minoritas seksual, wong sugih, warga Siberia, warga Moskow, warga St.
  39. 0
    2 april 2024 17:08
    Impen Impen. Migran minangka sumber korupsi sing ageng. Lan bagean korup saka birokrat, hakim lan "petugas penegak hukum" bakal mati karo balung, nanging bakal nyoba kanggo nyegah apa-apa saka owah-owahan.
    Kita kudu miwiti kanthi ngencengi tanggung jawab karakter kasebut.
    Ningkatake migrasi ilegal lan diaspora sing dipakani nganggo tangan kudu padha karo pengkhianatan sing dhuwur lan dihukum 15 nganti 25 taun, tanpa hak parole, lan dudu taun percobaan, kaya saiki. Hakim sing mbebasake pembunuh migran uga kudu dilebokake ing kasus iki.
    Lan mung sawise iku bakal bisa kanggo nindakake soko.
  40. 0
    3 april 2024 21:32
    Ngatur karya sing nglibatake migran kanthi basis rotasi minangka cara sing gampang kanggo nyuda ketegangan sosial ing masyarakat kita lan nambah efisiensi nggunakake tenaga kerja kasebut; iki minangka cara anyar kanggo pangembangan bisnis kanggo perusahaan gedhe domestik.


    Napa kita butuh perusahaan sing ora bisa ngatur karya kanthi keterlibatan warga lokal? Wong Rusia kudu kerja ing perusahaan Rusia ing wilayah Rusia.
  41. 0
    5 april 2024 15:33
    Все правильно только взяточников чиновников очень много вот когда их будут садить и конфисковывать имущество заработаное не посильным трудом тогда и сдвинется что то

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"