Alleys saka Moscow. Milyutinsky utawa ibukutha Markhlevka

11
Alleys saka Moscow. Milyutinsky utawa ibukutha Markhlevka


Piye carane aku bisa menyang perpustakaan?


Nyatane, perpustakaan ing omah, utawa luwih ing Istana Chertkov, dipimpin dening Kirova Street, saiki maneh Myasnitskaya. Nanging saka Sretenka lan Lubyanka iku luwih gampang kanggo njaluk ana langsung - ing sadawane Markhlevsky Street, minangka Milyutinsky Lane disebut ing jaman Soviet.




Yulian Marchlevsky ora ana hubungan langsung karo dalan sing dijenengi miturut jenenge. Sejarawan revolusioner Polandia lan part-time, penulis propaganda "Kisah Polandia," kanca saka bankir terkenal lan sponsor Leninis Parvus. Lan iki cukup kanggo menehi jeneng anyar "revolusioner" lane.

Sadurungé iku Kazenny utawa Kamennaya Street, uga diganti jeneng kanggo ngurmati pemilik omah A. Ya. Milyutin, mbah buyut saka sedulur Milyutin - reformis misuwur ing Alexander II. Cetha yen Muscovites langsung ngganti jeneng dalan Marklevka sing dawane 600 meter, lan, sing menarik, jeneng komunis Polandia saiki isih ditanggung ing dalan-dalan ing Warsawa, Belarusian Kalinkovichi lan sawetara kutha ing Jerman.


Lan perpustakaan paling sugih, pisanan ing Moskow diakses publik, pungkasanipun ditransfer menyang museum sajarah, nalisir saka wishes pemilik sawijining, Alexander Chertkov. Dheweke banjur dadi basis koleksi Perpustakaan Umum Sejarah.

Ora ing jumlahe, nanging ing pilihan buku, bisa saingan, yen ora karo Leninka, banjur karo Perpustakaan Umum Negara kanggo Ilmu lan Teknologi. Lan profil diijini - ing tilas Istana Chertkov ing Kirova Street, bangunan 7, Engineering Society makarya kanggo akèh taun, lan ing 90s - Kabeh-Russian House of Knowledge, lan salinan legal paling karya ilmiah ditampa ana.

diagonal timur laut


Milyutinsky Lane wiwit saka Myasnitskaya Street, sawise World Book, saiki Biblio-Globus, toko Khrustal legendaris nanging ditutup lan Istana Chertkov, menyang kiwa - ing arah Biara Sretensky lan luwih - menyang Sukharevka. Saiki ana wilayah sing cukup prayoga ing kene, sakperangan alesan isih ora ana jeneng, sanajan ing Moskow asring ana masalah karo ganti jeneng.


Saiki, ing situs loteng kosong kanthi tembok kosong, ing endi omah bobrok para ulama Katedral Ortodoks Archdeacon Euplus dibongkar ing taun 30-an, bangunan anyar Sekolah Tinggi Ekonomi wis munggah. Saka sudut pandang arsitektur, iku, mesthi, ora masterpiece, nanging lantai siji ora bisa nanging seneng mahasiswa karo turah mbrawah saka kopi, toko buku lan pub Ceko ngelawan.

Milyutinsky dhewe ora mung jalur, nanging salah siji saka diagonals sing mbantu shorten dalan kanggo Sretenka tanpa nggunakake Boulevard utawa rings Sadov. Lan iki cukup khas kanggo Moscow lawas, saka persimpangan sing padha karo Myasnitskaya ing arah liyane, Krivokolenny Lane tindak menyang Sloboda Armenia.

Uga, kanthi belokan ing sisih tengen, Povarskaya dilebokake saka Molchanovka; Bolshaya lan Malaya Nikitskie, Spiridonovka lan Granatny Lane mlayu saka tengah. Ing Zamoskvorechye, sawetara lurung-lurung langsung menyang Valovaya, kadhangkala converging ing siji titik utawa intersecting karo saben liyane.

Nanging yen ing ngendi wae biasane rame lan rame, mula Milyutinsky minangka papan sing sepi, sanajan ana Lyceum Prancis sing dijenengi Alexandre Dumas (foto ing ngisor iki). Siswa nongkrong ing plataran modern kanthi lapangan olahraga tanpa metu, lan sawise kelas cepet-cepet digawa mulih.



Nanging, siswa lyceum Prancis uga bisa ngunjungi Katedral Katolik St. Louis (gambar). Ana liyane pasamuwan non-Ortodoks ing Milyutinsky - siji Polandia ing jeneng Saints Peter lan Paul, kang wis ngalami kabeh reconstructions lan ndandani.



Kutub digambar ing kene sanajan sadurunge revolusi, lan iki ora dadi alasan kanggo menehi jeneng Markhlewski? Logika aneh, sampeyan bakal setuju. Miturut logika sing padha, akeh sing percaya yen Milyutinsky tansah sepi amarga jarake karo Lubyanka.

Aku ora bakal mbantah manawa kasepen ing gang uga saya tambah amarga ora ana (utawa, meh ora ana) ing sadawane kabeh papan sing ngombe utawa kafe sing rame, utawa wilayah ijo sing gedhe. Ana kebon cilik sing ditutup ing salawas-lawase cedhak karo bekas Estate Milyutin, sing menehi jeneng kanggo jalur kasebut lan nate mbangun pabrik sutra (gambar ing ngisor iki).


Ing salah sawijining bangunan estate, teater kabaret "The Bat" miwiti aktivitas sing kuat, sing narik kawigaten para penonton teater menyang Milyutinsky lan nyurung Alexander Kalyagin kanggo mbangun teater Et Cetera ing tetanggan Turgenevskaya Square.


Kosok baline, klinik departemen NKVD-KGB (digambar ing ndhuwur) uga bisa nylametake sawetara wit. Lan ana uga zona sing ora pati mati ing omah nomer 10, kanthi Institut Prancis ana ing kana. Wis pirang-pirang dekade dibangun, lan isih dianggep setengah mati.




Langsung ngelawan yaiku bangunan paling dhuwur ing ibukutha ing awal abad kaping 60 - stasiun saka Denmark-Swedish-Russian Telephone Society. Ibuku kerja ing bengkel MGTS, lan ing taun XNUMX-an dheweke kudu nggawa aku kerja - menyang "rahasia" Central Automatic Switching Station iki. Aku isih kelingan swara lan crackling saka peralatan lan undhak-undhakan twisting telas (ndeleng foto modern).

Tanpa menyang Sretenka


Ora ana bangunan standar ing Milyutinsky, tegese ora ana omah tanpa sejarah. Iku mung mokal kanggo crita maneh kabeh, lan ora kabeh wis slamet. Ninggalake ing sisih kiwa Sretensky Lane cilik, sing langsung menyang biara lan toko "inti", kita nemokake ing alun-alun cilik kanthi akses menyang boulevard.

Ing kana, sawise pirang-pirang taun rekonstruksi, omah I. D. Loris-Melikov urip lan, aku ngakoni, nyenengake mripat. Armenian sugih iki ponakan saka luwih misuwur Loris-Melikov - Mikhail Tarielovich. Menteri Dalam Negeri, sing nyiapake teks Konstitusi Rusia pisanan kanggo Alexander II sadurungé pati tragis.


Loris-Melikov dibangun maneh rada andhap asor kanggo wektu sing, nanging stylishly - yen facades ora utamané nyengsemaken, interior bisa dadi meri saka pemilik saka kraton luwih mewah.

Nanging iki ora kudu katon ing foto. Sapa sing tanggung jawab ing kene saiki ora pati penting; mung sawetara "Lawang Ijo" sing sumunar ing peta. Nanging kita kapisah dicithak matur nuwun kanggo "nyimpen kaendahan" iku dipercaya kanggo babras wong.

Ing kana, luwih cedhak karo boulevard, ana bangunan perusahaan asuransi Rossiya, sing wis disebutake luwih saka sepisan ing karangan kita, minangka salah sawijining sing paling apik ing Moskow, lan dalan kasebut uga ngliwati omah Lansere, sing kasebut ing crita bab Bobrov Lane (Bebarengan Bobrov kanggo Sretenka) akeh banget tembung-tembung sing ditulis.

Nanging, ing sawijining dina, salah sawijining pedunung, sing wis ngrancang pindhah, ujar manawa paling ora rong lawang mlebu wis dadi hostel sing dienggoni para migran. Dheweke pindhah menyang omah, legendaris kanthi cara dhewe, kabeh bebarengan - kulawarga lan tim, lan ing sawetara sasi bisa nggawe interior, sing ora paling sengsara, sengsara sajrone sawetara wulan.


Lan amarga topik kasebut ora paling positif, kita ora bisa ngakoni yen amarga akeh parkir, sing ora gratis, mung mlaku-mlaku ing Milyutinsky ora dadi kesenengan sing paling gedhe. Sampeyan bisa ndeleng akeh, nanging sampeyan mbokmenawa ora pengin katon ing kanggo dangu, lan, nyuwun Ambalan, ora ana ngendi kanggo mungkasi.
  • Alexey Podymov
  • pengarang, pastvu.com, teletype.ru, mmsk.ru, mos.churches.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    30. mars 2024 13:49
    Sugeng sonten kanggo kabeh wong sing pengin mlayu sedhela menyang salah sawijining distrik tengah ing Moskow lawas.
    Nalika ndeleng foto salah sawijining kantor HSE, aku mikir, iki Kantor Pos Utama, ora bisa! Nanging ora. Kantor pos utama, misale jek, ana ing Tverskaya, nanging bangunan kasebut rada padha. Hmmm... Wis suwe banget aku ora menyang Moskow!
    Dadi, yen sampeyan ngadhepi mantan bangunan apartemen sing dibangun ing Lubyanka Square ing pungkasan abad kaping 19 dening perusahaan asuransi Rossiya, omah sing saiki dadi bangunan utama lembaga keamanan negara kanthi jeneng sing padha, banjur kantor HSE. bakal katon ing proyeksi nang endi wae konco dheweke.
    Koordinat GPS:
    garis lintang 55,7615684, garis bujur 37,6326002.
    Aku ngomong babagan kantor HSE, dudu babagan Lubyanka)))
    Dhukungan arsitektur kantor kasebut penting banget - ing sisih lor-wétan yaiku Menara Menshikov, ing sisih kulon yaiku Gréja St.
    1. +2
      30. mars 2024 19:33
      Lokasi kasebut pantes digatekake apik Ing Myasnitskaya, saben omah minangka crita, sing paling ayu ana ing jejere sing awon, sing malah ditinggal dening bapakku dhewe, lan konstruktivisme satus taun kepungkur, sing ditindakake dening pangadeg, kayane wis dibangun wingi. Miturut cara, padha dilatih ing Menara Menshikov lan mbangun Katedral Peter lan Paul ing St. Petersburg - cara Gusti. ya
    2. +1
      1 april 2024 11:59
      Matur nuwun, Lyudmila Yakovlevna!
      Ing Moscow, sanajan sawise sawetara demolitions, ana akeh panggonan ngendi sampeyan bisa ngadeg, lan ing sembarang arah donya - salah siji candhi, plataran utawa biara.
      Aku wis suwe ngenteni dalan penulis ing swiwi - Dostoevsky lan Chernyshevsky, sanajan kabeh ora gampang ana kanthi referensi kanggo penulis pisanan "Apa sing kudu ditindakake" - sawise kabeh, sampeyan ora bisa nemokake candhi tunggal.
      Wong urip - padha menyang Pimen utawa Tikhvinskaya
  2. +3
    30. mars 2024 19:21
    Sayange yen ora ana siji-sijia kajaba aku, wong-wong padha kuwatir, kabeh jiwa padha mendhung, Moskow lawas katon ing kene, arsitektur sing cedhak, kanthi mental adoh banget ... New Moscow nggawe alasan kuat kanggo penderitaan mental, supaya kita ojo ngeliat masa lalu (wes dilewati, slamet, dadi swarga opo wae), tapi yo terlalu bosen ndelok masa depan...
    1. +3
      31. mars 2024 13:12
      Lan aku mung meneng seneng mlaku-mlaku ing kutha kita.
      Cara tradisional, * plus * kanggo penulis lan artikel.
      1. +2
        1 april 2024 05:17
        Sampeyan mlaku-mlaku nang endi wae, sampeyan pindhah menyang endi wae, sampeyan tambah cepet lan luwih cepet saben dina ... Aku ngerti, aku ngerti, iku ora bener, kita duwe sederek lan guru sing apik ...
        1. +1
          1 april 2024 13:41
          Ora babar pisan.Mobilitas ilang nalika urip terus maju.Senajan?Kadhangkala mundhak kaping pirang-pirang.... hi
          1. +1
            1 april 2024 17:12
            . kadang nambah berkali kali...

            Ya, kadhangkala mobilitas luar biasa.
            Kaya, contone, mobilitas para migran sing manggon lan ngrusak French Quarter of Moscow, sing ana ing Gréja St.
            Dadi aku kepengin weruh apa iki bisa ditindakake yen aristokrasi kita, bangsawan lokal lan industrialis ora dirusak ing siji wektu. Mesthi ora!
            Ing wektu sing padha, kudu dipikirake yen ing Kulon kategori sosial sing kasebut ora ilang, dheweke cepet berkembang dadi kapitalisme, nanging ngidini wong asing primitif mlaku ing wilayah kuno kutha-kuthane, amarga kekacauan kasebut. dibutuhake. Dheweke percaya yen kategori sosial anyar mung bisa dibangun saka kekacauan.
            Arsitektur lan gambar urip manungsa wiwitane digawe dening - padha ora setuju.
            1. +2
              1 april 2024 19:00
              Aku pancene ngomong babagan turis Jepang sing wis tuwa! ngguyu
              Sugeng sonten Lyudmila Yakovlevna!
              Sugeng 1 April! keprungu
              1. +2
                1 april 2024 20:18
                Sugeng sonten, Sergey Vladimirovich! )))
                Inggih, selamat liburan kanggo sampeyan! )))
                Sawetara wong abad pertengahan ing Eropah ora bisa mutusake kapan kanggo ngrayakake Taun Anyar - ing Januari utawa April, Januariis menang, Aprilites dadi subyek schadenfreude, banjur lelucon, lan dina muncul ... Hmm ... Miturut situs kasebut. aturan, Aku Aku ora bisa ngucapake tembung iki wassat )))

                Ya, babagan wong Jepang. Saben uwong duwe subyek perih dhewe. Dene aku iki wong omah. Galloping watara pandelengan? nyuwun pangapunten! Aku ora ngerti iki. Keajaiban arsitektur katon yen sampeyan liwat saben dina. Utawa sampeyan ndeleng foto kanggo dangu lan intently. Saiki video wis muncul, supaya aku bisa ngomong kanthi yakin yen aku ngunjungi, contone, Stockholm. Utawa ing Milan. ana akeh ing Zen)))
  3. 0
    5 april 2024 09:07
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis artikel kasebut. Sampeyan mlaku-mlaku ngubengi Moskow ing kesibukan saben dinane lan ora ngelingi penampilan sing biasa. Takon wae Muscovite ngendi patung ksatria ing waja dipasang ing Arbat, ora, sawetara bakal mangsuli. We mbukak, kita ora weruh ... Sawise maneh, akeh thanks kanggo penulis kanggo artikel apik banget.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"