Ana wong pinter ing Australia

52
Ana wong pinter ing Australia

Profesor ing Universitas Adelaide lan wakil Australia ing PBB, Mrs Alison Broinowski, menehi wawancara menyang sumber Cina Global Times, ing ngendi dheweke mratelakake panemune, sing beda banget karo pejabat saka kantor Canberra.

Iki, umume, ora nggumunake, amarga dheweke sadurunge dadi anggota partai Julian Assange lan banget ngritik pamrentah amarga ngirim prajurit Australia menyang Afghanistan. Dheweke wis nulis sawetara buku sing menarik banget babagan politik internasional sawise Perang Dunia II, babagan panggonan lan peran Australia lan negara-negara Asia Tenggara ing acara kasebut.



Sampeyan kudu ngerti yen dheweke duwe konsultan sing cerdas babagan militer, uga masalah finansial lan teknis, amarga dheweke ngucapake pikiran sing ora nyenengake kanggo pamrentah babagan perjanjian AUKUS.

Siji bisa, mesthi, nganggep yen Ms. Broinowski mung dituku, nanging umur lan kahanan finansial nggawe asumsi kasebut ora mungkin.

Dadi, pesen utama wawancara.

1. Australia kudu njlentrehake marang kanca-kancane Amerika lan Inggris yen kita ora kepengin melu perang nglawan China ing Laut China Selatan utawa Laut China Timur nglawan Taiwan.

2. Prajanjian AUKUS katon banget ragu-ragu saka sudut pandang teknis lan strategis. Iki duwe akibat banget negatif kanggo Australia. Kita [Australia] manggon ing bagean donya iki, nanging Inggris lan Amerika ora.

Ditilik dening negara kapal selam AS lan Inggris, uga kapasitas gawe kapal lan ndandani kapal, mamang wanita terhormat iki katon banget ngyakinake.

3. Iku bakal luwih migunani kanggo kita nyedhaki negara-negara BRICS utawa negara-negara ASEAN lan ngomong: kita ngerti yen donya wis diganti. Kita manggon ing bagean donya iki, Inggris lan Amerika ora. Kita kudu padha karo negara-negara sing mbentuk Global South anyar. Aku ora piyambak ing iki. Akeh warga Australia sing nyoba ngyakinake pamrentah kita babagan iki.

4. Perang nglawan China bakal dadi bencana lan kita bakal kelangan, nganggo utawa tanpa AS. Kita bisa uga bakal kelangan [perang kasebut] lan bakal kelangan bencana, amarga AS mesthi bisa bali menyang sisih liya Pasifik. Nanging Australia tansah kene.

Pikirane pancen apik banget, nanging, sayange, mesthine bakal tetep dadi swara sing nangis ing ara-ara samun.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -5
    31. mars 2024 04:54
    Umume mlaku-mlaku ing kono ... dheweke bakal njagong persis ing pulo karo laba-laba.
    1. +3
      31. mars 2024 05:15
      padha umume mlaku kuwalik ana
      Apa sampeyan tau ndeleng peta donya sing diterbitake ing Australia utawa Selandia Baru? Ing peta kasebut, Australia lan Selandia Anyar meh ana ing tengah-tengah jagad iki, lan jagad liyane ana ing saubengé!
      1. +1
        31. mars 2024 05:16
        Dadi kanggo sawetara wong bumi iki datar.
        1. +6
          31. mars 2024 05:18
          Sawetara wong duwe bumi sing rata
          Yen sampeyan wis ngomong babagan keajaiban geografi, mula aku bisa ngelingake sampeyan babagan globe Ukraina. Ora ana sing tau ngluwihi iki! nglirik
          1. +1
            31. mars 2024 05:19
            oh..iya...senajan Segara Ireng didhudhuk...Lha yen wong Tionghoa kandha yen Baikal didhudhuk?Iki bukit kanggo sampeyan.
            1. +3
              31. mars 2024 05:20
              Segara Ireng digali
              Lan saka lemah sing diekstrak, Pagunungan Kaukasus digawe! nglirik
            2. 0
              2 april 2024 14:09
              Kanca-kanca Rusia, sampeyan seneng banget kanggo fantasi, sing menarik. Nanging kita ora kasengsem ing ngeduk tlaga banyu tawar kanggo sampeyan lan mbangun gunung bumi.
          2. +4
            31. mars 2024 05:33
            Ana uga spesialis ing sajarah lan geografi

            Zarathustra lair ing sacedhake Uralsk modern, lan Yesus Kristus minangka wakil saka salah sawijining kulawarga Kazakh. Iki diandharake dening ahli matematika Kazakh Kairat Zakiryanov lan negesake manawa ora ana sejarawan sing mbantah kesimpulane. rezonans.kz nyerat babagan teori Zakiryanov.

            "Agama paling kuna, sing ditanam ing tanah air kanthi jeneng Tengrism, ing Persia, kanthi nganggep mentalitas pribumi, wiwit diarani Zoroastrianisme," ujare ilmuwan kasebut. — Mary Boyce, panguwasa ilmiah sing diakoni ing bidang agama saka Britania Raya, nulis ing karya-karyané: "Wetan Volga ing steppes Kazakh kita kudu nggoleki asal-usul Zoroastrianisme." Dheweke ngaku yen Zarathustra (utawa ing Kazakh Zharatushi - Pencipta), pangadeg agama iki, lair ing sacedhake Uralsk modern. Utawa njupuk Kristen. Aku tansah ujar manawa Yesus Kristus ora tau dadi wong Yahudi, lan agama Kristen ora diciptakake dening wong Yahudi utawa suku Slavia. Nalika padha pungkasanipun deciphered prasasti Zelenchuk misuwur, ditemokaké ing abad kaping 7 ing tlatah wilayah Krasnodar modern ing Rusia, para ilmuwan maca teks ditulis ing basa Turkic nulis runic: "Yesus Kristus, gubernur Nicholas, disebut saka omahé. Hobs (Dulo, Batbay, Advan, Suvan) kanggo nyawiji dhewe Advant Bakatar bek, wis pisah saka yurt rama menyang yurt saka Alans (stepa, lembah), nyoba kanggo crita ing taun Lembu. Saka iki nderek bilih Yesus Kristus kagungane salah siji saka kulawarga Kazakh - Dulat, Botpay, Alban utawa Suan. Publikasi Rusia Murad Adji nulis manawa Kristus nginep ing masa muda ing Altai, ing ngendi Migrasi Agung diwiwiti ing wiwitan milenium pisanan Masehi. Mbokmenawa klan Kazakh modern Dulat, Botpay, Alban, Suan uga teka saka kana menyang steppes Kaspia lan Segara Ireng, "nyimpulake.
            1. +1
              31. mars 2024 05:34
              Yesus Kristus minangka wakil saka salah sawijining kulawarga Kazakh
              Aku krungu yen Kristus iku Ukrainia!
              1. +4
                31. mars 2024 05:36
                Iki minangka sindiran Kyiv; Aku dhewe krungu manawa wong pisanan, Adam, yaiku wong Kazakh. Mulane, Yesus iku Kazakh. ngguyu Lelucon aside, nanging aku krungu iku luwih saka sepisan, ora kaping pindho, ora kaping telu, sing nggawe aku mikir.
                1. +3
                  31. mars 2024 05:38
                  wong pisanan - Adam iku Kazakh
                  Sampeyan durung maca buku sejarah Georgia. Ana siji kaya iki ing taun 90-an ing Rusia. Aku kelingan aku ngguyu nganti nangis! nglirik
                  1. +4
                    31. mars 2024 05:40
                    Ya, kita duwe cukup sampah dhewe, aku kudu ngakoni, utamane ing YouTube.
                  2. +8
                    31. mars 2024 07:54
                    Aku elinga - ing sawetara forum Kaukasia, wong Georgia perang banget karo wong liya babagan jaman kuna, keagungan, lan liya-liyane ing bagean kasebut ... Wong-wong wis wiwit nyekel keris, nanging banjur wong Armenia menyang argumentasi karo tesis yen Bagrationi Georgia. Dinasti minangka cabang saka kulawarga Bagratuni Armenia (sing bener bener), lan umume - kabeh sajarah Kaukasus ora luwih saka squabbles internal Armenia ..

                    Apa sing diwiwiti ana !! Aku panginten monitor bakal kebakar ...
                    1. +2
                      31. mars 2024 16:51
                      Eh... wong ngerti carane seneng-seneng.
              2. +2
                31. mars 2024 06:37
                Inggih, pharaoh Mesir padha Ukrainians! Sampeyan ora ngerti critane))
            2. +2
              31. mars 2024 16:47
              Kutipan: nikolaevskiy78
              Ana uga spesialis ing sajarah lan geografi

              Mbalik ing jaman Soviet, film digawe adhedhasar epik rakyat Kazakh. Dheweke ngukir tulisan ing watu gedhe (kaya kita babagan telung dalan). Banjur para arkeolog nemokake watu iki ... . nglirik
          3. 0
            31. mars 2024 06:25
            eseman Ukrainians kuna ndudhuk munggah Segara Ireng ... sing mangu iki heretic ... ing auto-da-fé bidat.
  2. +1
    31. mars 2024 08:19
    ing ngendi dheweke mratelakake panemume, sing beda banget karo pejabat saka kantor Canberra.

    Inggih, dheweke ngandika iku, banjur apa? Sampeyan ora ngerti apa profesor duwe pendapat. Dikawruhi yen politisi duwe pendapat sing beda-beda, mula Australia mabur menyang AUKUS, ngidini dheweke dadi situs uji coba nuklir anyar, lan rumit banget hubungane karo China ... Bisa uga ana sawetara wong pinter ing negara kasebut. , nanging politik di-push dening politisi, lan padha ora duwe landmark liyane.
    1. +3
      31. mars 2024 12:37
      Intine, sing diarani "Demokrasi Barat" ora ana hubungane karo demokrasi. Padha wis suwé degenerated menyang oligarki biasa, nanging wong "brainwashed" qualitatively. Aku pancene kaget yen artikel kaya ngono wis mlebu ing Internet. Ing pikiranku, dheweke kudu dilarang ing wiwitan.
  3. +4
    31. mars 2024 12:07
    Umumé, tampilan sing wicaksana babagan jagad sing luwih gedhe, ing ngendi Australia adoh saka sekutu lan Senka ora ngerti apa sing kudu ditindakake kanthi populasi 35 yuta. Australia urip kanthi apik lan tenang - negara kasebut minangka negara kontinental ing wilayah sing tenang lan ora ana tetanggan sing kaya perang. Secara logis, iki kudu dadi zona stabilitas, nanging saiki padha nglawan logika.
    1. +2
      31. mars 2024 12:40
      Masalahe yaiku logika Washington lan London kerja ing kana, dudu wong-wong ing negara kasebut. Logikane ora pas, kaya ing negara liya. Kanca-kancaku manggon ing Wisconsin, Florida, California. Dadi, logika dheweke langsung ngelawan karo logika Washington.
      1. +1
        31. mars 2024 15:46
        Carane padha cocog. Miturut jajak pendapat, mayoritas Amerika lan Eropa nganggep Rusia lan China minangka mungsuh. Kanca-kanca minangka pangecualian tinimbang aturan.
        1. 0
          31. mars 2024 16:29
          Akèh-akèhé saka Amerika ora menehi peduli ora mung babagan China utawa Rusia, akeh sing malah ora ngerti ngendi iku. Tingkat pendidikan ing Amerika Serikat wis mudhun banget. Dheweke ora peduli karo Washington. Lingkaran kapentingan yaiku kutha, distrik paling cedhak, lan wilayah maksimal negara. Amarga ana sing gumantung marang gubernur.
          1. +2
            31. mars 2024 19:15
            Sing tepat, iki dudu kepentingan utama kanggo dheweke, nanging mayoritas ndhukung kabijakan anti-Cina lan anti-Rusia nalika dijaluk.
            1. 0
              31. mars 2024 22:01
              Kanggo umume wong Amerika, masalah utamane yaiku rega gas, rega omah, rega panganan, tambah kejahatan (migran) lan kecanduan narkoba. Liyane piye wae ora masalah kanggo wong-wong mau. Lan iki ora mung pendapat saka kanca-kanca. Bener, wong loro kasebut begja, manggon ing negara sing relatif makmur, ing kutha-kutha cilik, sing isih ana pesenan. Sing nomer telu uga bisa ditrima saiki, sanajan California, nanging kutha cilik ing cedhak Los Angeles, isih normal.
          2. +2
            31. mars 2024 23:46
            Ngomong sing bener. Kanca-kanca apikku pindhah menyang jaban rangkah lan kaget karo tingkat pendhidhikan sing akeh banget saka sawetara wong asli AS. Akeh sing yakin yen DPRK lan Ukraina duwe wates umum, lan Federasi Rusia duwe akses langsung menyang Gibraltar. Ora ana apa-apa kanggo ngomong babagan kawruh sajarah - pepeteng lengkap.
            1. 0
              1 april 2024 00:22
              Nalika kanca saka mine saka Wisconsin marang kula sing ireng wis lulus saka sekolah umum sing ora bisa maca utawa nulis, pisanan aku panginten iku guyon. Banjur pranyata iku bener.
            2. +2
              1 april 2024 21:49
              Ing Amerika Serikat, ana pendekatan temen beda kanggo pendidikan, padha mulang mung subyek kapentingan, lan ora sethitik saka kabeh. Sing. Rata-rata wong Amerika wis ngerti babagan bidang studi, nanging mung ngerti babagan geografi, sejarah, lsp. Amarga dheweke ora butuh.
              1. 0
                1 april 2024 23:48
                Ya, kaya sing ditulis Fonvizin ing "Nedorosl": "kenapa bangsawan butuh geografi, dheweke ngandhani supir taksi menyang ngendi, dheweke bakal nggawa sampeyan." Conto sing apik banget kanggo nerangake manawa sistem pendhidhikan ing AS wis mung degenerasi. Babagan ora ana gunane saka fisika, kimia, lan liya-liyane, aku menehi crita sing nyentuh nanging instruktif saka urip angkatan laut. Bocah kasebut sinau ing sekolah Amerika, nanging dheweke ora fokus ing fisika lan kimia, amarga dheweke ora butuh))) lan banjur mlebu ing angkatan laut, ing kapal induk Forrestal lan pindhah menyang Vietnam. Dina sing ora apik banget, jebakan panas - yaiku, bal magnesium - diaktifake ing hangar operator pesawat. Dheweke nyekel piranti kasebut lan dibuwang menyang ember banyu))) kapal induk diobong meh sedina)))
                1. 0
                  1 april 2024 23:56
                  Inggih, ing babagan paten kanggo panemuan lan hadiah Nobel, ilmu pengetahuan lan teknologi, dheweke kalebu pimpinan, mula sistem kasebut bisa digunakake kanthi apik. Akeh kawruh sing dipikolehi ing sekolah ora tau migunani ing praktik.
                  1. +3
                    2 april 2024 12:06
                    Apa sampeyan tau mikir babagan kewarganegaraan sing nampa Bebungah Nobel? Kanggo sawetara alasan, dheweke duwe wangun mripat sing aneh, lan warna kulit ora biasa kanggo wong Kaukasia. Saiki, AS isih nyedhiyakake kahanan sing paling apik kanggo sinau lan karya ilmiah, nanging iki mboko sithik.
                    1. 0
                      2 april 2024 12:45
                      Apa sampeyan duwe statistik babagan penghargaan miturut kewarganegaraan sajrone dekade kepungkur?
                      1. 0
                        2 april 2024 17:27
                        Ing asas, sampeyan bisa nggoleki ing Wikipedia, nanging kok? Umume, saiki, hadiah Nobel babagan ilmu pasti ditampa dening wong Tionghoa, India, lan liya-liyane.
            3. +2
              2 april 2024 00:10
              Kutipan: Frank Muller
              Akeh sing yakin manawa DPRK lan Ukraina duwe wates umum, lan Federasi Rusia duwe akses langsung menyang Gibraltar.

              Mung dina iki (utawa wis wingi) ing komentar ing VO siji bisa maca sing Irak dumunung ing jejere Kazakhstan, lan iku bakal apik kanggo menehi kamardikan Ireland saka Great Britain. Lan kesimpulan apa sing bisa dijupuk saka babagan pendidikan kita?
  4. +3
    31. mars 2024 12:59
    Jajak pendapat nuduhake umume wong Australia wedi lan ora seneng karo China lan pengin aliansi militer karo AS.
    1. 0
      31. mars 2024 15:01
      Kanggo umume wong Australia, China minangka mitra dagang sing duwe bathi (nganti saiki). Lan umume wong Australia luwih seneng nampa dolar saka perdagangan karo China tinimbang nggunakake kapal selam Amerika, sing ora dingerteni kapan kasedhiya. Lan aku bakal ana ing kabeh? Ditilik dening negara nggawe kapal lan ndandani kapal ing Inggris lan AS, aku duwe keraguan banget babagan masalah iki.
      1. +2
        31. mars 2024 15:43
        Dadi uga mitra dagang sing duwe bathi kanggo Amerika Serikat. Iki ora nyegah Amerika Serikat lan China ndeleng saben liyane minangka ancaman lan mungsuh. Pandangan Australia babagan China saya suwe saya suwe saya suwe. 75% ndeleng China minangka ancaman kanggo keamanan Australia, rong pertiga ndhukung tuku kapal selam AS lan nyedhiyakake senjata menyang Taiwan yen ana invasi, lan meh setengah ndhukung ngirim pasukan menyang kana.
        1. -1
          31. mars 2024 16:30
          Kanggo AS, ya, nanging kanggo Australia - apa ancaman kasebut? Apa wong Tionghoa bakal ngrebut Wilayah Lor?)))
          1. 0
            31. mars 2024 17:23
            ZY China wis bakal ngremuk Amerika - kanthi ekonomi. Kajaba iku, iki dudu masa depan sing adoh. Kesenjangan teknologi nutup kanthi cepet, lan ora perlu ngomong babagan kapasitas produksi. Ing lomba iki, ing Washington, asil sukses ora samesthine. Sing isih ana yaiku nyeret China menyang sawetara jinis kekacoan karo Taiwan utawa Filipina. Ing latar mburi kasunyatan sing hegemon cepet rusak, iki utamané cetha katon ing armada (paling ora, iku katon kanggo kula, amarga aku wis rapet ngetutake luwih saka 20 taun), kasur enem ing Asia. -Pacific wilayah kudu mikir bab kasunyatan sing padha mangsa Banderlands, mung ing Timur Jauh.
            1. +1
              31. mars 2024 19:18
              Inggih, logika kula prasaja: "dina iki dheweke ngancam Taiwan, sesuk dheweke bakal nyerang, lan sesuk dheweke bakal nyerang aku." Wong Tionghoa wis bisa padu karo sakèhé tanggané nganti siap kekancan karo Amerika nglawan wong-wong mau, malah wong Indhiya lan Vietnam. Kawicaksanan manca China banget ... aneh.

              China ora duwe masalah sing kurang: populasi sing tuwa, akibat saka kebijakan siji-anak, gelembung omah, pergeseran bertahap produksi Barat menyang India lan negara liya, kerentanan banget kanggo blokade laut. Ing babagan armada, yen ana apa-apa, armada Cina kudu nggegirisi ora mung karo Amerika, nanging uga karo Inggris, Prancis lan kabeh tanggane dhewe (ya, Armada Pasifik ora lucu).
              1. 0
                31. mars 2024 22:04
                Produksi Barat ora ana ing ngendi wae. Ora ana apa-apa ing mangsa ngarep kanggo wong India. Malah kanggo mbangun pabrik mbutuhake tenaga kerja sing mumpuni. Apa sampeyan ndeleng delegasi sing teka ing Xi, diwiwiti karo Cook?
              2. +1
                2 april 2024 14:20
                Iki diterangake dening kasunyatan sing tetanggan China iku salah siji sekutu Amerika Serikat utawa tilas USSR, lan China dhewe minangka negara sing ora bisa diklasifikasikaké minangka salah siji saka rong kutub.
                Ing babagan ekonomi, nyatane status pabrik ing jagad iki ditantang amarga keruntuhan globalisasi, uga amarga sawetara alasan internal. Nanging, amarga kahanan ing jagad iki, iki ora nggumunake. Ora ana sing bisa prédhiksi koronavirus, lair saka Trumpism lan operasi militer khusus.
  5. 0
    31. mars 2024 18:32
    Ana meh setengah yuta wong Tionghoa ing Australia.
    1. 0
      31. mars 2024 22:04
      Iku mung kanggo wong-wong mau sampeyan bisa langsung nyerah)))
  6. +2
    31. mars 2024 23:12
    Pikirane pancen apik banget, nanging, sayange, mesthine bakal tetep dadi swara sing nangis ing ara-ara samun.


    Nanging, pikirane iki umume umume wong Australia. Populasi Australia percaya yen hubungan dagang karo kabeh negara ing donya bakal nggawa keuntungan luwih akeh tinimbang ndhukung sanksi perdagangan lan melu perang. Sayange, meh kabeh bank-bank Australia, lan patut, liwat bank-bank lan bisnis gedhe, lan posisi Perdhana Mentri kontrol dening Amerika. Pramila Australia sacara tradisional ngupayakake kabijakan pro-Amerika. Kanthi populasi luwih saka 20 yuta, ora ana sing bisa ditindakake.
    1. 0
      1 april 2024 00:25
      Nanging kudu ana rasa njaga dhiri? Bibi ngandika iku banget bener - Inggris lan AS adoh. Yen asile ora kasil, dheweke bakal mulih. Lan sing bakal rake guano?
  7. 0
    2 april 2024 14:13
    Pancen, bodho saka administrasi Australia sadurunge lagi didandani. Yen ora, penghapusan tarif anggur ora mungkin.
    1. 0
      2 april 2024 17:28
      Apa aku kantun soko))) apa karo vino?
      1. 0
        2 april 2024 18:49
        Sengketa dagang China karo Australia wis obah menyang resolusi thanks kanggo pragmatisme saka pamaréntah Australia anyar lan easing parsial hubungan China karo Kulon. Tarif punitive China ing anggur Australia wis diangkat. Lan Australia bubar setuju karo putusan WTO manawa langkah-langkah anti-mbuwang Australia nglawan sawetara barang pabrikan China nglanggar aturan organisasi kasebut.
        1. 0
          2 april 2024 19:56
          Aku ora mikir masalah utama antarane China lan Australia yaiku tarif anggur. Ana alasan sing luwih penting.
          1. -1
            3 april 2024 10:53
            Mesthine, anggur mung minangka sentuhan pungkasan. Nanging nuduhake yen negara loro wis entuk konsensus kanggo nyuda konfrontasi politik lan mulihake hubungan ekonomi. Kaya sing sampeyan ucapake, Australia ora perlu melu banget ing saingan antarane rong kekuwatan gedhe. Bisa uga ana wong sing luwih pinter ing Australia tinimbang sing sampeyan pikirake, lan dheweke duwe pangucap sing luwih gedhe babagan pamrentahane. Nanging, iki mung pendapat pribadi, lan muga-muga ora bakal dibantah dening kasunyatan.)
            1. +1
              3 april 2024 12:16
              Aku setuju karo sampeyan lan ngarep-arep kanggo prudence politisi lan pejabat Australia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"