Artileri anti-pesawat Ukraina

44
Artileri anti-pesawat Ukraina

Sadurunge wiwitan konfrontasi bersenjata skala lengkap karo Rusia, unit pertahanan udara militèr Ukraina lan gudang duwe sawetara atus 23-mm bedhil anti-pesawat kembar ZU-23 lan luwih saka patang rolas ZSU-23-4. Shilka. Meh kabeh mod bedhil serbu 37 mm. 1939 (61-K) lan sparky arr. 1948 (B-47), sing ana ing panyimpenan nalika runtuh USSR lan menyang Ukraina, dibuwang minangka lungse ing pungkasan taun 1990-an.

Miturut sawetara laporan, Angkatan Laut Ukrainia bisa uga duwe sawetara instalasi kapal kembar kembar 25-mm 2M-3M, 37-mm V-11M lan 57-mm ZIF-31, sing dibongkar saka prau lan kapal sing dibuwang. Ing 2014, ana kira-kira rong atus 57-mm AZP-57 (S-60) bedhil serbu cadangan. Nganti rong lusin 100-mm KS-19M2 bedhil anti-pesawat diluncurake nganti 2022.



Wiwit separo kapindho 2022, negara-negara Eropa pindhah menyang Ukraina narik bedhil anti-pesawat otomatis kanthi kaliber 20 mm, 23 mm, 40 mm lan 57 mm, uga bedhil anti-pesawat mandhiri 23 mm lan 35 mm.

Mobilitas artileri anti-pesawat anti-pesawat cilik sing ditarik akeh sing dikarepake, lan tanpa nggunakake piranti kontrol geni anti-pesawat terpusat ing baterei, efektifitas tembak ing udara mungsuh relatif kurang, ing wektu sing padha, kayata. panginstalan bisa gampang camouflaged, padha banget mirah lan gampang kanggo Master.

Yen digunakake kanthi bener lan kanthi skala gedhe, bedhil anti-pesawat kanthi cepet bisa nggawe masalah gedhe penerbangan, operasi ing tlatah sing kurang, lan, saliyane, bedhil anti-pesawat ditarik, kaya bedhil self-propelled, bisa kasil digunakake marang tenaga kerja lan kendaraan lapis baja entheng.

20-mm Zastava M55 lan M75 bedhil anti-pesawat


Ing pungkasan taun 2022, instalasi M20 lan M55 75-mm digawe Yugoslavia ditemokake ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Miturut laporan sing durung dikonfirmasi, sawetara rolas bedhil anti-pesawat telung laras lan laras siji iki diwenehake dening Kroasia.

M20 gun anti-pesawat 55 mm sing dibangun saka 1955 nganti 1971 diprodhuksi dening Yugoslavia. gaman dening Crvena Zastava. Penciptaan senjata ditarik iki diwiwiti dening komando Tentara Rakyat Yugoslavia sawise militer nguji instalasi M51, digawe kanthi basis meriam otomatis Hispano-Suiza HS.804 kanggo amunisi 20x110 mm.

Proyektil fragmentasi-incendiary kanthi bobot 132 g ninggalake laras kanthi kecepatan 840 m / s, lan tracer penembus waja kanthi bobot 165 g digawe cepet nganti 780 m / s. Senapan anti-pesawat kanthi tingkat tembak 750–800 puteran/menit bisa kanthi efektif nyerang target darat lan waja kanthi entheng ing jarak nganti 1 m. Jarak tembak maksimal kanggo target udara nganti 500 m. Kanggo lemah target, nganti 2 m.

Nempatake telung meriam otomatis 20-mm ing gerbong rodha bisa nambah Kapadhetan geni lan nambah kamungkinan kanggo mencet target. Tingkat geni maksimum instalasi M55 bisa tekan 2 putaran / min, lan tingkat geni praktis yaiku 250 putaran / menit. Iki diisi saka majalah drum 700-babak, nanging majalah kompak sing luwih cilik uga bisa digunakake.

Bobot instalasi ing posisi pertempuran yaiku 1 kg. Ana kemungkinan tembak kabeh, sudut ngarahake vertikal: saka -100 nganti +5 °. Pitungan - 83 wong. Siji gunner bisa murub. Perjalanan roda ngidini narik kanthi kecepatan nganti 6 km / jam. Transportasi ing mburi truk uga bisa.

M55 bedhil anti-pesawat padha aktif banget diekspor lan melu ing akeh konflik lokal. Sawisé ambruk Yugoslavia, nomer pinunjul saka wong-wong mau menyang Serbia, Kroasia, Slovenia lan Makedonia Lor.


Senjata anti-pesawat telung 20-mm saiki ora bisa dianggep minangka sistem pertahanan udara sing efektif nglawan pesawat tempur lan helikopter modern, nanging cukup bisa nglawan target sing relatif entheng kaya UAV.


Dikenal yen umume M55 Ukrainia wis ditransfer menyang unit pertahanan teritorial lan digunakake kanggo nglindhungi obyek stasioner.

Ing wiwitan taun 1970-an, desainer Crvena Zastava ngrancang gunung M75 laras siji sing entheng sing bisa dibongkar dadi bagean lan diangkut kanthi mlaku kanthi mlaku utawa ing bungkus jaran. Mangkono, senapan anti-pesawat Yugoslavia 20-mm minangka analog fungsional saka 14,5-mm ZGU-1 Soviet. Ing jaman kepungkur, M75 misuwur banget ing antarane macem-macem jinis pemberontak lan pejuang gerakan pembebasan nasional.


Massa instalasi M75 ing posisi pertempuran yaiku 232 kg. Ing posisi stowed, karo gembong bobot tekan 275 kg. Towing ditindakake dening SUV tentara, sing uga ngeterake kru lan amunisi.


Ing kasus darurat, geni bisa murub tanpa misahake wheel drive, nanging akurasi shooting luwih elek.

Sebagéyan penting saka unit M75 sing ditransfer menyang Ukraina dipasang ing truk pickup lan digunakake minangka bagéan saka klompok pertahanan udara seluler.


Kanthi tingkat geni 750-800 puteran / min, tingkat praktis saka geni saka Yugoslav M75 iso dibandhingke karo Soviet 14,5 mm ZGU-1, nanging rada rodok olo ing seng nembus waja, sawetara lan akurasi shooting. Ing wektu sing padha, projectile fragmentasi-incendiary 20 mm, dibandhingake karo peluru MDZ 14,5 mm, duweni efek destruktif sing luwih gedhe nalika ditembak ing target sing ora dilindhungi waja.

Senjata anti-pesawat 23 mm ZU-23


Dina iki, bedhil anti-pesawat sing paling umum ing Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku 23-mm kembar ZU-23, digunakake ing versi ditarik lan dipasang ing macem-macem kendaraan lan kendaraan lapis baja.


Ing posisi pertempuran, ZU-23 bobote kira-kira siji ton. Tingkat total geni nganti 1 puteran / min. Jangkauan target udara yaiku 800 m, dhuwure tekan 2 m. Proyektil pelacak pembakar waja kanthi bobot 500 g nduweni kecepatan awal 2 m / s lan ing 000 m normal bisa nembus waja baja nganti 190 mm tebal. Proyektil incendiary fragmentasi dhuwur mbledhos bobote 970 g lan diisi bahan peledak 1 g.

Nanging, kekurangan peralatan kontrol geni anti-pesawat khusus lan piranti penampakan sing prasaja banget mengaruhi efektifitas geni anti-pesawat. Kemungkinan bakal kena nalika nembak target sing mabur kanthi kacepetan 300 m/s ora ngluwihi 0,02.


Ing pertengahan Februari 2022, Ukraina duwe kira-kira telung atus ZU-23. Disebutake yen industri Ukrainia wis nguwasani produksi bebas bedhil anti-pesawat 23 mm, kalebu bedhil 2A14. Nanging, tingkat produksi kurang.

Ing 2022–2023 Polandia lan Finlandia nyedhiyakake bedhil anti-pesawat 23 mm lan amunisi dhewe kanggo dheweke. Nganggep ZU-23 sing diimpor, jumlah ZU-23 ing APU bisa nganti 500 unit.

ZU-23-2CP Polandia diprodhuksi ing lisensi Soviet wiwit 1972 ing pabrik ing Tarnow. Miturut prakiraan ahli, ing pungkasan taun 2021 ana udakara 400 instalasi ing unit tempur Tentara Polandia lan ing gudang.

Senjata anti-pesawat Polandia 23 mm wis dimodernisasi kaping pirang-pirang. Ana sawetara varian ing layanan, beda-beda utamane ing piranti penampakan, uga anané utawa ora ana peluncur kanggo misil anti-pesawat sing dipandu cendhak.


Muatan amunisi kalebu sub-kaliber armor-piercing incendiary lan armor-piercing incendiary-tracer shells kanthi kecepatan awal sing tambah. Miturut informasi sing diterbitake ing sumber Polandia, efisiensi instalasi modern dibandhingake karo ZU-23 asli wis tambah kaping 3-5.

Sawise introduksi rudal anti-pesawat, jarak tembak ing target udara ngluwihi 5 m lan bisa numpes target udara sing mabur kanthi kecepatan nganti 000 m / s. Kemungkinan tekan target udara kanthi tembakan artileri wis tikel kaping pindho.

Ing taun 1970-an, Finland entuk patang atus 23-mm bedhil anti-pesawat sing ditarik saka USSR, sing dilebokake ing layanan miturut sebutan 23 Itk 61. Miturut Military Balance 2021, jumlah total bedhil 23-mm ing pembuangan tentara Finlandia ana 300 unit.


Ing pungkasan taun 1990-an, bagean penting saka Finlandia ZU-23 dimodernisasi. Instalasi kasebut dilengkapi prosesor balistik, imager termal lan laser rangefinder. Iki ndadekake iku bisa kanggo kira-kira pindho efficiency. Sawise upgrade, 23 ItK 61 dikenal minangka 23 ItK 95.

40-mm otomatis bedhil anti-pesawat Bofors L70


Ing awal taun kepungkur, publikasi muncul ing sawetara media Rusia sing Swedia nyedhiyakake Ukraina nganggo bedhil anti-pesawat Bofors L40 60-mm saka Perang Dunia II.

Secara pribadi, aku duwe iki kabar iku njalari bingung, amarga ora ana bedhil anti-pesawat sing isih ana kajaba ing museum ing Swedia. Mengko dadi dikenal sing penulis saka publikasi warta kita cepet-cepet, lan kita ngomong bab luwih anyar 40-mm bedhil anti-pesawat Bofors L70, ditransfer dening Lithuania (36 Unit) lan Holland (17 Unit).


Bofors L70 minangka pangembangan senjata anti-pesawat Bofors L60, sing nyebar nalika Perang Donya II, nanging amunisi sing luwih kuat digunakake kanggo murub Bofors L70. Bobot instalasi anti-pesawat tanpa tambahan optoelektronik lan sistem panuntun radar yaiku 4 kg. Proyektil fragmentasi kanthi bobot 800 g nyepetake ing tong minyak dawane 870 mm nganti 3 m / s. Jarak tembak miring sing efektif nglawan target udara nganti 245 m.


Ing taun 1953, Bofors L70 diadopsi minangka bedhil anti-pesawat NATO standar lan diprodhuksi ing ewonan batch. Sajrone pirang-pirang taun produksi, sawetara varian digawe sing beda-beda ing sumber daya lan piranti ndeleng. Modifikasi paling anyar wis tingkat geni 330 babak / min, lan nomer babak ing mbukak pluru tambah saka 16 kanggo 26. Amunisi anyar kasedhiya kanggo bedhil iki, kalebu sub-kaliber lan fragmentasi karo detonation remot.


Ing sawetara negara, radar efektif utawa sistem optoelektronik digunakake kanggo ngontrol geni bedhil Bofors L70. Mangkono, ing Walanda, baterei anti-pesawat kalebu stasiun panuntun senjata Flycatcher (KL/MSS-6720), kanthi saluran telusuran lan tuntunan optoelektronik lan radar.


Ing atap van sing ditarik ana radar telusur lan antena pencari jarak radar, uga kamera televisi. Sawise ngolah data target, ditularake ing bentuk informasi telecode liwat saluran VHF menyang panrima sing ana ing bedhil anti-pesawat, sing bisa 1 m saka stasiun Flycatcher.


Senjata otomatis Bofors L70, digabungake karo peralatan deteksi lan panuntun modern, bisa sukses nglawan pesawat sing beroperasi ing papan sing kurang, kalebu drone lan rudal jelajah. Miturut informasi sing kasedhiya, bedhil anti-pesawat 40 mm iki digunakake kanggo nutupi obyek stasioner sing penting.

bedhil anti-pesawat 57 mm AZP-57


Kaya sing kasebut ing ndhuwur, nalika operasi militer khusus ing Ukraina diwiwiti, ana rong atus bedhil 57-mm saka sistem artileri anti-pesawat S-60 ing gudang, lan ing 2022-2023. bagean pinunjul saka AZP-57 bedhil otomatis bali menyang layanan.


Laju tempur bedhil anti-pesawat 57 mm yaiku 80-90 puteran / menit. Tingkat geni - 120 babak / min. Loading karo klip 4-shot. Bobot bedhil - 4,8 ton, kru - 8 wong.

Ana rong jinis utama amunisi ing beban amunisi: fragmentasi tracer lan waja-piercing tracer. Proyektil fragmentasi OR-281U sing bobote 2,81 kg ngemot 168 g bahan peledak lan nduweni zona fragmentasi 5 m. Proyektil iki dilengkapi sekering impact karo self-destructor. Pemusnahan diri dumadi 15-16 detik sawise ninggalake laras ing jarak 6,5-7 km.

Proyektil tracer penembus waja BR-281U kanthi bobot 2,85 kg nduweni kecepatan awal 1 m / s lan ing jarak 000 meter kanthi sudut impact 1 ° bisa nembus piring waja kanthi ketebalan 000 mm. Indikator penetrasi waja kasebut ngidini sampeyan kanthi yakin nglawan operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, uga nabrak kendaraan tempur utama ing papan kasebut. tank.

Kanggo wektu kasebut, sistem artileri anti-pesawat S-60 nduweni data sing apik, sing ngidini kanggo tetep ing layanan kanggo wektu sing suwe. Kaping pisanan, radar panuntun senjata SON-9A lan PUAZO-6-60 digunakake kanggo ngontrol geni baterei anti-pesawat enem bedhil.

Ing wiwitan taun 1970-an, kompleks instrumen radio Vaza-1 dienal ing sasis Ural-375. Sawisé iku, efektifitas geni anti-pesawat tambah, lan sawetara nelusuri target online tambah saka 25 kanggo 40 km (jarak deteksi SON-9A 40 km, RPK Vaza-1 55 km). Kemungkinan tekan target kanggo murub baterei kanthi RPK yaiku 0,1–0,15. Siji hit dening cangkang tracer fragmentasi ing sembarang pesawat tempur cukup kanggo nimbulaké karusakan fatal.

Nanging, Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa nggunakake bedhil anti-pesawat 57-mm kanthi efektif kanggo tujuane. Awak bedhil mung bisa nindakake geni anti-pesawat pertahanan sing ora efektif utawa geni ing target lemah. Iki amarga kasunyatan sing ing taun "kamardikan" kabeh RPK Vaza-1 ilang, Unit elektronik kang Papan karo komponen radio ngemot logam mulia.

Umume AZP-57 Ukrainia dipasang ing truk lan digunakake kanggo dhukungan geni saka unit lemah.


Senjata anti-pesawat 57 mm bisa uga teka saka Bulgaria, Polandia lan Romania. AZP-57 Romania lan Polandia isih nglayani ing unit tempur pertahanan udara militer. Iki amarga kasunyatan manawa ing tentara Romania lan Polandia, radar kontrol geni anti-pesawat SON-9A lan RPK Vaza-1 wis diganti karo sistem optoelektronik modern lan telusuran produksi dhewe.

Yen Romania lan Polandia, bebarengan karo bedhil anti-pesawat 57-mm, mutusake kanggo nransfer stasiun kontrol geni anyar menyang Ukraina, banjur bedhil anti-pesawat kasebut, sanajan umur sing dihormati, bisa nyebabake bebaya gedhe kanggo pesawat tempur Rusia, helikopter lan drone.

Senjata anti-pesawat 100 mm KS-19M2


Ing 2022, Recovery saka panyimpenan lan pemugaran saka 100-mm bedhil KS-19M2 wiwit. Miturut informasi sing kasedhiya, ing pertengahan 2023, 11 bedhil bali menyang layanan.

Miturut standar taun 1950-1960-an, bedhil anti-pesawat 100 mm ditambah karo PUAZO nduweni ciri sing apik. Kanthi artileri sing bobote kira-kira 9 kg, bisa murub ing target sing mabur ing dhuwur nganti 500 km, nembak 14 tembakan saben menit. Panggunaan cangkang fragmentasi kanthi sekring radar kanthi signifikan ningkatake kemungkinan tekan target. Data tembak diwenehake dening stasiun radar sing dipandu bedhil SON-15A.


Kabeh unsur kompleks ing posisi pertempuran disambungake karo kabel listrik. Senjata ing baterei dituju ing titik timbal kanthi drive daya hidrolik GSP-100 saka PUAZO, uga ana kemungkinan panuntun manual.

Saiki, ora ana stasiun panuntun senjata operasional sing isih ana, lan kabeh KS-19M2 Ukrainia wis ditransfer menyang artileri lapangan. Sawetara bedhil anti-pesawat 100 mm dipasang ing truk off-road abot.


Senapan mandhiri kanthi rodha improvisasi lan artileri sing ditarik ngobong cangkang fragmentasi mbledhos dhuwur saka bedhil lapangan BS-3 lan tank D-10T. Secara teoritis, bedhil KS-19M2, nalika dilengkapi cangkang karo sekring remot, bisa nindakake geni barrage ing target pangeboman, nanging iki diganggu dening latihan kru sing ora apik lan ora bisa ngukur kacepetan lan jarak kanthi akurat.

Senjata anti-pesawat mandhiri ZSU-23-4 "Shilka"


Sajrone divisi saka properti militer Soviet, Ukraina nampa nomer akeh ZSU-23-4 Shilka anti-pesawat self-propelled bedhil. Ing 2014, ana watara rong atus kendaraan ing pasukan lan cadangan. Ing separo kapindho 2021, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe nganti patang puluh Shiloks ing kondisi apik.


Nalika katon ing pertengahan 1960-an, Shilka ora ana sing padha. Anti-pesawat self-propelled bedhil, dilindhungi dening waja cahya, ora mung bisa nutupi tank lan unit bedhil motorized ing Maret lan ing wilayah konsentrasi, nanging uga, thanks kanggo ngarsane saka sistem instrument radar RPK-2, independen nelusuri target. sawayah-wayah dina lan njupuk target udhara ing mode otomatis - target diiringi kompleks ing sawetara lan koordinat sudut, piranti ngitung nemtokake timbal sing dibutuhake, geni diijini nalika target tekan jarak tembak efektif.

Ana uga mode semi-otomatis - gunner nggabungake crosshair penampakan karo target, radar nemtokake jarak - kabeh liya diwilang kanthi otomatis. Nanging, Shilka uga bisa nggarap piranti optik, nanging efisiensi tembak luwih murah.


Gun mandhiri bersenjata karo papat meriam otomatis 23-mm AZP-23 kanthi tingkat tembak total 3 puteran / menit. Amunisi - 400 puteran. Jarak tembak - nganti 2 m. Kacepetan ing dalan gedhe - nganti 000 km / h. Cadangan daya - nganti 2 km. Bobot - ton 500. Awak - 50 wong.

Amarga obsolescence moral lan fisik saka Komplek instrument radio lan kondisi technical miskin saka paling saka mesin disimpen ing udhara mbukak, ing 2015 kaputusan digawe kanggo mrikso lan modernisasi. Shilka modernisasi Ukrainia nampa sebutan ZSU-23-4M-A.


Sajrone restorasi lan modernisasi, kompleks instrumen radar RPU-2 diganti karo radar Rokach-AS multifungsi, sistem panelusur lan telusuran optoelektronik anyar lan komputer balistik digital dipasang. Nanging, ketoke, ana sawetara Shiloks modern ing tentara Ukraina, lan bagean pinunjul saka bedhil anti-pesawat self-propelled wis ilang sak perang.

Ing taun 2023, masalah nyedhiyakake senjata anti-pesawat mandhiri Polandia ZSU-23-4MP Biala sing dimodernisasi kanthi radikal, nanging ora dingerteni kepiye negosiasi karo Warsaw rampung.


ZSU-23-4MP Biala

ZSU-23-4MP Biala nggunakake peralatan optoelektronik pasif kanthi saluran pencitraan termal kanggo nggoleki target udara. Sistem kontrol geni digital, digabungake karo rangefinder laser, ngidini sampeyan murub ing target udara ing mode semi-otomatis. Ninggalake radar nyuda kemampuan kanggo nglawan target udhara ing kondisi visibilitas visual sing kurang, nanging siluman lan kelangsungan urip instalasi kanthi wutuh. Otomasi proses nggoleki target udhara lan nggunakake senjata bisa nyuda kru dadi telung wong.

Komandan lan sopir nampa piranti visi wengi modern. Peralatan panelusur lan telusuran anyar lan panggantos sebagean amunisi (proyektil anyar kanthi kecepatan awal ditambahake) bisa nggedhekake zona tembak efektif saka meriam nganti 3,5 km. Persenjataan kasebut kalebu papat rudal Grom, sing bisa nyerang pesawat kanthi jarak nganti 5 m.

Gepard bedhil anti-pesawat mandhiri


Persediaan saka Jerman saka sistem artileri anti-pesawat 35 mm wis suwe saya keganggu amarga ora ana volume amunisi sing dibutuhake. Masalah karo cangkang wis ditanggulangi sawetara wektu sawise perusahaan Norwegia Nammo ngumumake kesiapan kanggo nyedhiyakake.

Ing pungkasan Juli 2022, dadi dikenal yen kumpulan pisanan saka telung Gepard bedhil self-propelled wis teka ing Ukraina. Ing paruh kapindho September 2022, video gerakan instalasi Gepard bebarengan karo sistem rudal anti-pesawat Osa-AKM ing wilayah Kharkov muncul. Sumber terbuka nyatakake yen Angkatan Bersenjata Ukraina bisa uga duwe 46 senjata mandhiri Gepard 1A2.


Para ahli Barat nganggep Gepard minangka sistem artileri anti-pesawat paling apik sing diprodhuksi sacara massal ing negara NATO. Ing wektu sing padha, media Rusia nyebutake dheweke ora bisa digunakake lan nulis yen Cheetah ora nyebabake ancaman marang penerbangan Rusia lan mung cocok kanggo tembak ing target lemah. Bebener, kaya biasane, ana ing tengah.

Sasis tank Jerman Leopard 1 sing lungse iki pancen digunakake minangka basis kanggo Cheetah. Turret ditutupi karo waja sing bisa dipercaya nglindhungi peluru kaliber ora luwih saka 12,7 mm lan pecahan gedhe. Ketoke, awak nahan waja sing padha karo tank dasar Leopard 1 - ngarep awak 50-70 mm, sisih 35-45 mm.

Bukti ora langsung saka keamanan dhuwur awak yaiku massa SPAAG. Ing posisi pertempuran, instalasi bobote 47,5 ton - kira-kira padha karo model dhasar tank. Mesin diesel kanthi daya 830 hp. karo. nyedhiyakake kacepetan dalan maksimal nganti 65 km/jam. Ing dalan rereget - 30 km / h. Crew - 3 wong.


Persenjataan kasebut kasusun saka rong meriam Oerlikon KDA 35 mm kanthi total tembakan 1 puteran / menit. Muatan amunisi saben bedhil kalebu 100 ronde kesatuan. Proyektil fragmentasi kanthi bobot 340 g ninggalake laras kanthi kacepetan 550 m / s. Cangkang incendiary piercing lan fragmentasi digunakake kanggo target udara. Kanggo nglawan kendaraan lapis baja, cangkang sub-kaliber dirancang, kanthi penetrasi waja nganti 1 mm kanthi jarak 175 m.

Jarak tembak maksimal kanggo target udara yaiku 4 m. Langit-langit 000 m. Jarak tembak efektif kanggo target sing mabur kanthi kecepatan nganti 3 m/s yaiku 000 m. Deteksi target udara ditindakake dening MPDR-400S centimeter- radar pengawasan pulse-Doppler kanthi jangkauan nganti 2 km. Sawise ndeteksi target udara, dilacak dening radar sight-rangefinder.

Data murub diwilang dening komputer balistik. Ing kasus kegagalan peralatan radar lan tembak ing target lemah, ana tampilan optik. Kendaraan produksi pungkasan bisa dilengkapi karo laser rangefinder sing digabungake karo sistem kontrol geni. Sumber-sumber Barat ujar manawa kemungkinan tekan target supersonik luwih saka kaping pindho tinimbang Shilka.

Mangkono, iku worth pangling sing adoh saka Cheetah modern cocok ora mung "kanggo njupuk ing target lemah."

Saiki, cadangan unit self-propelled saka jinis iki kasedhiya ing Jerman wis sacoro prakteke kesel, lan mulane panelusuran kanggo bedhil poto-propelled ing negara liya lagi ditindakake. Potensi bakul kalebu Brazil, Romania lan Yordania.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

44 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 22
    31. mars 2024 05:09
    Narasi sing nyenengake, tenang, ora ideologis. Ora kaya akeh artikel liyane, penulis fokus ing aspek teknis lan kemampuan nyata sistem artileri pertahanan udara.
    1. + 19
      31. mars 2024 05:32
      Pengarang - S. Linnik. Lan dheweke mesthi ngerti apa sing ditulis lan kenapa dheweke nulis. Ora kaya sawetara penulis liyane.
      Thanks kanggo dheweke kanggo artikel menarik liyane!
      1. 0
        31. mars 2024 06:02
        Ideologi menehi artikel apa wae "rempah-rempah, rempah-rempah" ....
        Dadi, aku setuju karo kanca-kancaku prajurit, artikel menarik, karya apik dening penulis apik
        1. + 14
          31. mars 2024 07:18
          Aku gabung karo pembaca sing ngucapke matur nuwun! Lan ideologi, mrico lan rempah-rempah - ing bagean liyane ana luwih saka cukup, ora perlu ing kene..
        2. + 14
          31. mars 2024 07:43
          Ideologi menehi artikel apa wae "rempah-rempah, rempah-rempah"
          Sembarang ideologi menehi artikel apa wae bau toilet umum nglirik
        3. + 14
          31. mars 2024 09:51
          Kutipan saka roket757
          Ideologi menehi artikel apa wae "rempah-rempah, rempah-rempah" ....

          Ana akeh banget mrico, lan ora panas, nanging terus terang ... wassat
          1. -1
            31. mars 2024 11:22
            Yen sampeyan maca apa sing ditulis dening peserta diskusi, SIAPA, ora, ora, lan ana sing ora bisa diterangake / diakoni kajaba minangka "unsur ideologi" ...
            Iki carane iku, apa kita arep utawa ora. prajurit
          2. +7
            31. mars 2024 13:40
            Matur nuwun, Sergey!
            Aku setuju banget karo apa sing ditulis VikNik ing ndhuwur.
            proyek apik! apik

            Hello saka kula kanggo Olga. tresna
      2. +7
        31. mars 2024 06:04
        Alex TV (Muga-muga tentrem marang dheweke) luwih saka sepisan yen ana "shilka" ing kolom kasebut, kabeh wong bakal luwih tenang.
        1. -2
          31. mars 2024 09:58
          Ing wiwitan taun 80-an, diakoni manawa Shilka ora bakal bisa nglawan helikopter serangan mungsuh kanthi efektif, nanging mesthi bisa nglawan rudal jelajah subsonik. kacepetan ora apik banget, lan Iku cukup bisa kanggo mencet karo tentara meriem cepet-geni
          1. +7
            31. mars 2024 10:15
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Ing wiwitan taun 80-an, diakoni yen Shilka ora bakal bisa nglawan helikopter serangan mungsuh kanthi efektif.

            Sajrone pertempuran ing Libanon ing awal taun 1980-an, eksperimen ditetepake yen helikopter serangan AN-1 Cobra diobong saka Shilka kanthi jarak 1,5-2 km, mula meh ora ana kesempatan kanggo urip.
            1. 0
              31. mars 2024 15:46
              Oke, kenapa Tunguska digawe, lan bersenjata karo unit pertahanan udara militer sing sadurunge nggunakake Shilka. Aku uga maca akeh materi babagan ZSU iki lan ndeleng langsung ing lapangan latihan ing taun 83.
              1. 0
                31. mars 2024 15:57
                Aku bakal nambah ... Amarga iku apik banget ing target udhara? Lan kekuwatan salvo cukup kanggo helikopter NATO lapis baja? Lan aku bakal mangsuli. Mung "Shilka" wis mandheg nyedhaki mungsuh sing saiki. serangan ing unit kita. Senjata jarak sing luwih dawa wis muncul. Nanging bubar, cara serangan wis diganti, lan ZSU sing padha dadi perlu. Kanggo UAV sing padha.
                1. +3
                  31. mars 2024 16:22
                  Lan babagan misil Tunguska: "Nanging, jangkauan target kanthi saluran meriam ing Tunguska yaiku 4 km, sing ora ngidini peluncur rudal Apache ing kisaran peluncuran ATGM. Pramila kita butuh saluran rudal jarak sing luwih dawa sing bakal nyerang peluncur rudal Apache ing jarak nganti km 10. Nanging, ternyata ora kabeh cuaca, ora XNUMX jam, lan ora nyedhiyakake pelacakan otomatis target ing geni, nanging kekurangan kasebut bisa didandani. Rudal kasebut nggunakake konstruksi bikaliber. Skema kanthi tataran penyangga pasif, dipinjam saka ideologi mbangun misil sing dipandu anti-tank (ATGM). Iki wis ditemtokake kapabilitas winates lan, mesthine, tetep ora bisa dibalèkaké. target udhara Bisa dadi efektif, utamané njupuk menyang akun peralatan karo warhead rod fragmentasi, nalika perang mung tank "mabur" (VOP "Apache") utawa target aerodinamis volumetrik, nanging ora ana gunane nalika perang, ngomong, cilaka anti-radar. misil. Ngganti sensor target non-kontak laser karo sensor radar ing rudal sajrone produksi serial ora bener-bener ngasilake efisiensi sing katon.

                  Kekalahan malah helikopter sing nglayang kanthi bantuan sistem rudal pertahanan udara Tunguska mbutuhake katrampilan profesional operator sing dhuwur banget, kekalahan senjata kanthi tliti dhuwur lan cara maneuvering serangan udara kanthi rudal kanthi tataran penyangga pasif ing wektu tartamtu. zona ora dijamin. Kesimpulan kasebut uga dikonfirmasi sajrone latihan khusus kanthi tembak langsung "Pertahanan-92", sing ditindakake ing pimpinan Sekretaris Negara, Wakil Menteri Pertahanan Pertama Andrei Kokoshin nalika iku. Minangka asil latihan, efektifitas pertempuran integral saka unit bersenjata karo peluncur Tunguska lan Tunguska-M mung 0,42, dene unit pertahanan udara lan unit bersenjata karo jinis sistem liyane paling sethithik 0,9-0,93.
                  Nalika komplek Tunguska dilebokake ing layanan, kabeh kekurangan kasebut dituduhake ing dokumen sing cocog, rencana kanggo ngilangi sadurunge lan nalika nyebarake produksi massal. Nanging, KBP mundur saka karya-karya kasebut, konsentrasi upaya ing wilayah liyane, kalebu Pantsir, sing mung dianggep minangka kelanjutan ideologi saka cadangan ilmiah lan teknis sing dipikolehi KBP sajrone karya ing Tunguska. Ing kasus apa wae, iki minangka SAM bikaliber sing padha karo tahapan marching pasif, hulu ledak fragmentasi-rod sing ora efektif ing perang nglawan senjata presisi kacepetan lan maneuver ukuran cilik, cara panuntun SAM sing padha (klasik "telung titik). ") lan masalah sing padha ora bisa dicopot. Nanging nalisir akal sehat lan kemampuan fisik, paling kamungkinan kanggo alasan pasar, sawetara karusakan saka saluran rudal diarani 20 km, lan nomer saluran target ing Komplek ana 2.
                  " https://nvo.ng.ru/armament/2012-09-21/1_two_fronts.html
              2. +3
                31. mars 2024 16:16
                Amarga ana masalah ing wangun helikopter karo gaman dipandu. Dheweke bisa nembak kendaraan lapis baja saka jarak sing ora bisa diakses dening Shilkas. Nang endi wae ing Internet ana manual kanggo pilot Apache, IMHO, goleki. Mulane pluru kuwi muncul ing Tunguska.
                Lan iki uga bisa uga dipengaruhi dening informasi babagan resistance A10 kanggo projectiles 23 mm.

                "Mbalik ing taun 70-an ing abad pungkasan, salah sawijining pimpinan militer utama, peserta Perang Patriotik Agung, Pahlawan Uni Soviet, Jenderal Angkatan Darat Ivan Pavlovsky, nyimpulake asil latihan militer utama, ujar: "Iku luwih apik kanggo duwe 10 tank andal dijamin saka udhara saka 100 tank tanpa tutup. helikopter support (FSS) saka jinis Hugh-Cobra numpes nganti 10 tank ditemokke saka udhara.
                Nalika iku, resolusi landmark Komite Pusat CPSU lan Dewan Menteri USSR "Ing langkah-langkah penting kanggo pangembangan senjata lan peralatan pertahanan udara militer" lair, sing ing wektu kasebut cukup sukses ...
                Regimen bedhil lan tank bermotor ngisi komposisi karo rudal anti-pesawat lan divisi pertahanan udara artileri, bersenjata karo bedhil self-propelled anti-pesawat ZSU-23-4 "Shilka" lan sistem pertahanan udara jarak cendhak "Strela-1M", lan banjur "Strela-10", bisa kasil nglawan senjata tekanan dhuwur saka jinis "Shilka". Hugh Cobra. Nanging "mitra" potensial saiki duwe kelas anyar AN-64 "Apache" kanthi ATGM Hellfire, sing bisa nggayuh target saka jarak sing dawa (6-8 km), yaiku, tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh kasebut ing ndhuwur. sistem pertahanan udara....
                Kanggo pangembangan sistem meriam-rudal self-propelled (ZPRK) "Tunguska", sing, miturut rencana, kudu tekan Apache-jinis VOP ing kisaran sadurunge nggunakake senjata udhara, uga kanggo ngurangi jinis. sistem pertahanan udara tingkat resimen, KBP nindakake.
                ...kompleks Tunguska diarani sistem gun-rudal anti-pesawat (lan dudu rudal bedhil rudal kaya Pantsir-S1), amarga penekanan utama dilebokake ing saluran kabeh cuaca lan 4500 jam kanthi persenjataan meriam , nyedhiyakake tembak ing target udhara kanthi kecepatan 5000- 30 putaran saben menit nalika pindhah. Ing sistem rudal anti-pesawat Tunguska, saluran meriam adhedhasar meriam GSh pancen digawe minangka sarana sing efektif banget. Cukup kanggo ujar manawa ing kaliber 0,35 mm bedhil kasebut (loro bedhil mesin laras ganda kembar), kanthi tingkat geni sing dhuwur banget, njamin kemungkinan tekan target aerodinamis modern ing tingkat 0,42-XNUMX saben pesawat tembak. zona."
                https://nvo.ng.ru/armament/2012-09-21/1_two_fronts.html
          2. 0
            31. mars 2024 16:12
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Kacepetan ora kakehan, lan iku cukup bisa kanggo mencet wong-wong mau karo artileri cepet-fire

            Sajrone Perang Teluk 1991, Irak ditembak ing Baghdad Tomahawk saka Kalashnikov. Kayane iki kedadeyan nalika bom Yugoslavia ...
        2. 0
          1 april 2024 23:29
          Kutipan: Aerodrome
          Alex TV (mugi ngaso ing swarga)

          Apa sing kedadeyan karo dheweke?
  2. +3
    31. mars 2024 08:17
    Aku kepingin weruh - ngendi kabeh Shilka lan Tunguska kita? Sawise kabeh, kudu ana sawetara sing isih ana ... Lan nglawan UAV, mesthine ora cilik banget, kayane cukup migunani, ora? Utamané ing ZSU-23-4M4 "Shilka-M4" varian, yen mesthi padha nganyari kanggo tingkat kuwi ing jumlah cekap. Lan yen ora, banjur kok padha ora nindakake?
    1. +5
      31. mars 2024 09:12
      Yen ora, banjur mbok menawa amarga penyayang padha logam non-ferrous lan logam mulia.
      1. +6
        31. mars 2024 10:11
        Kutipan saka: evgen1221
        Yen ora, banjur mbok menawa amarga penyayang padha logam non-ferrous lan logam mulia.

        Salah sawijining alesan. ya
    2. +2
      31. mars 2024 10:00
      Pitakonan yaiku "Endi"? Sing paling populer. Endi "Poin" kita, lsp? Mungkin padha nyimpen nganti pungkasan?
    3. +6
      31. mars 2024 10:05
      Kutipan saka paul3390
      Aku kepingin weruh - ngendi kabeh Shilka lan Tunguska kita? Sawise kabeh, mesthine isih akeh ...

      Ing tataran pisanan saka SVO ana cukup sawetara. Aku bakal ngempet kanggo saiki saka ngomong bab apa sebagéyan kedaden kanggo wong-wong mau lan ngendi sing paling akeh padha lunga.
      Kutipan saka paul3390
      Utamané ing ZSU-23-4M4 "Shilka-M4" varian, yen mesthi padha nganyari kanggo tingkat kuwi ing jumlah cekap. Lan yen ora, banjur kok padha ora nindakake?

      Kira-kira telung rolas kendaraan sing dibangun sadurunge taun 23 dimodernisasi menyang tingkat ZSU-4-4M1982 (kanthi jumlah total sekitar 200 unit ing tentara lan ing panyimpenan). Kamentrian Pertahanan RF ora wareg karo karakteristik lan linuwih saka Shilokas modern, lan utamané rega announced dening industri.
  3. exo
    +8
    31. mars 2024 09:30
    Nasib Tunguska uga menarik. Sawise kabeh, dheweke uga lunga menyang Ukraina. Lan ing angkatan bersenjata kita, dheweke ora katon.
    Dadi, artikel tingkat dhuwur. Saiki ora ana sing kaya ngono ing VO.
    1. +8
      31. mars 2024 10:10
      Kutipan saka exo
      Nasib Tunguska uga menarik. Sawise kabeh, dheweke uga lunga menyang Ukraina.

      Tunguska tansah dadi peralatan sing angel banget kanggo operate; akeh masalah sing muncul utamane ing servis lan njaga hardware ing kondisi kerja. Kekeselen peralatan elektronik lan kekurangan suku cadang, spesialis sing kompeten lan motivasi mesthi kena pengaruh kinerja sistem rudal pertahanan udara.
  4. Bai
    +6
    31. mars 2024 09:49
    ing target mabur kanthi kacepetan 300 m/s,

    Iki, sedhela, 1080 km / h. Iki sing mabur cedhak lemah kanthi cepet (kita ngomong babagan artileri kaliber cilik)
    1. +9
      31. mars 2024 10:18
      Kutipan saka B.A.I.
      Iki, sedhela, 1080 km / h. Iki sing mabur cedhak lemah kanthi cepet (kita ngomong babagan artileri kaliber cilik)

      Ing taun 1960-an lan 1970-an, iki minangka syarat standar kanggo kapabilitas serangan udara.
      1. +4
        31. mars 2024 15:35
        Kutipan saka Bongo.
        Ing taun 1960-an lan 1970-an, iki minangka syarat standar kanggo kapabilitas serangan udara.

        Lan mangkono iku. IBA ing periode kasebut mabur utamane 800-900 km / jam (iki minangka standar jinis miturut tarif BP). Nanging praktik wis nuduhake manawa kecepatan kasebut ing papan sing sithik nyuda efektifitas panggunaan, mula IBA meh ora ana Mig 21,27 Su 7,17. Su-25 dadi luwih efektif. Nanging tugas IBA luwih jembar tinimbang nyediakake garis ngarep, kayata serangan ing cadangan maju ing pawai, ngrusak pertahanan udara, "mburu" peluncur peluncur rudal operasional lan taktis, lsp. Nanging suwe-suwe, kabeh owah-owahan lan, kaya sing bisa dideleng saka SVO, prioritas arep menyang ngendi sing ora bisa dibayangake sadurunge.
  5. +7
    31. mars 2024 10:13
    Penulis apik kaya biasane! Saben uwong kudu ngasilake artikel sing berkualitas!
    1. +8
      31. mars 2024 10:19
      Kutipan saka Alien Saka
      Penulis apik kaya biasane! Saben uwong kudu ngasilake artikel sing berkualitas!

      Matur nuwun! Aku nindakake sing paling apik! ombenan
  6. +5
    31. mars 2024 10:20
    Artikel tanpa "sawetara, risak, telat lan ora ana guna"? Aku kaget. Matur nuwun penulis. Nalika sampeyan nambah munggah nomer, katon kaya padha duwe cukup akèh sumber daya nalika nerangake peralatan iki, minus sing numpes mesthi.
  7. +6
    31. mars 2024 11:11
    Artikel sing apik, hormat marang penulis.
    Sajrone taun Kamardikan, kabeh RPK Vaza-1 ilang, unit elektronik sing wis ilang. Papan karo komponen radio sing ngemot logam mulia.
    Aku elinga yen nalika perang Chechen pisanan, gosip diwiwiti yen ing quantron saka tank rangefinder ana rod sapir, sing mesthine larang banget dening tukang perhiasan. Akibaté, tank Chechen ditinggal tanpa rangefinder.
    1. +1
      31. mars 2024 16:01
      Kutipan: Aviator_
      Aku elinga yen nalika perang Chechen pisanan, gosip diwiwiti yen ing quantron saka tank rangefinder ana rod sapir, sing dianggep banget dihargai dening tukang perhiasan. Akibaté, tank Chechen ditinggal tanpa rangefinder

      Aku kepengin weruh yen iki mung gosip utawa sengaja diluncurake dening KGB?
      Yen sing terakhir, aku njupuk topi kanggo wong-wong mau. pinter...
      1. +6
        31. mars 2024 17:11
        Kutipan saka Luminman
        Aku kepengin weruh yen iki mung gosip utawa sengaja diluncurake dening KGB?

        Rangefinder uga dicolong saka tank sing diduweni dening tentara Rusia ing taun 90-an.
  8. +6
    31. mars 2024 14:28
    hi
    Minangka tansah, artikel menarik!
    Persenjataan kasebut kasusun saka rong meriam Oerlikon KDA 35 mm kanthi total tembakan 1 puteran / menit. Muatan amunisi saben bedhil kalebu 100 ronde kesatuan. Proyektil fragmentasi kanthi bobot 340 g ninggalake laras kanthi kacepetan 550 m / s. Cangkang incendiary piercing lan fragmentasi digunakake kanggo target udara. Kanggo nglawan kendaraan lapis baja, cangkang sub-kaliber dirancang, kanthi penetrasi waja nganti 1 mm kanthi jarak 175 m.
    Jarak tembak maksimal kanggo target udara yaiku 4 m, langit-langit 000 m. Jarak tembak efektif kanggo target sing mabur kanthi kecepatan nganti 3 m / s yaiku 000 m.

    Babagan Cheetah: ing pungkasane ana ing Bundeswehr, dilengkapi karo Frangible Armor Piercing Discarding Sabot kanggo tujuan pertahanan udara. IMHO - terjemahan sing nyukupi yaiku "proyektil sub-kaliber ambruk / rapuh". Amarga kacepetan sing luwih dhuwur tinimbang standar NOT, jarak karusakan kasebut minangka 5,5 km.
    Frangible Armor Piercing Discarding Sabot dianggo kaya iki

    https://youtu.be/jwh_naNtis8?t=221

    Kraus-Maffel-Wegmann uga ngusulake modernisasi kalebu integrasi Stingers, AHEAD lan malah akses remot (Cheetah makarya tanpa kru ing njero), nanging ora ana sing butuh iki nalika iku.

    https://youtu.be/R7HUrrTDxQQ

    Ana masalah karo cangkang Cheetah: digawe dening Swiss, nanging Swiss ora menehi ijin kanggo ngekspor. Nggunakake metode "rekayasa terbalik", Reinmthall mbalekake produksi amunisi (IMHO, sub-kaliber pisanan, banjur HE) kanggo Cheetah adhedhasar cangkang kanggo Puma, IMHO: "Ing Februari 2023, Menteri Pertahanan Jerman Boris Pistorius ngumumake ing rapat Grup Kontak Pertahanan Ukraina ing Brussels yen Jerman bakal nerusake produksi amunisi sing ana gandhengane ing fasilitas Rheinmetall ing Jerman. Kontrak kanggo pasokan cendhak total 300 amunisi kanggo tank anti-pesawat Gepard ditandatangani sawetara dina sadurunge. Proyèk kanggo nggawe fasilitas produksi anyar ana ing tekanan wektu gedhe banget wiwit dina pisanan amarga urgensi politik lan mbutuhake upaya teknologi lan logistik amarga urgensi.
    Armin Papperger, Ketua Dewan Manajemen Rheinmetall AG: "Kita netepi kewajiban kita. Mung nem sasi sawise mlebu kontrak, kita miwiti pangiriman sesuai karo persetujuan. Aku matur nuwun kanggo kabeh wanita lan wong saka Rheinmetall sing ngabdi marang proyek iki lan kerja keras kanggo sukses, sanajan akhir minggu. Kredit uga kudu diwènèhaké marang prestasi para panyedhiya sing wis nulungi sing ora mungkin. Kepinginan kanggo sukses gedhe banget, nanging kabeh wong kerja ing proyek kasebut kanthi yakin. Kita pengin nulungi wong ing Ukraina babagan iki. Saben tembakan drone nylametake nyawa!"
    Pamrentah federal ora nate mandheg ing perang kanggo ngisi pasokan amunisi, sanajan ing jaban rangkah. muspra. Ing Jerman, saham wis ana ing tingkat nol wiwit sistem Gepard ditarik saka layanan udakara limalas taun kepungkur. Negara liya ora gelem menehi amunisi amarga alasan politik lan militer. kanggo alasan konstitusional.
    Mung amarga jaringan spesialis lan insinyur Rheinmetall ing Swiss, Jerman lan Italia, produksi saiki bisa dipulihake.
    Tugas: nggawe ulang jinis amunisi asli, alat sadurunge ora cukup. A kombinasi saka reverse engineering lan adaptasi pembangunan digunakake, kang bisa uga wis rampung sadurunge: ana 35 mm amunisi kanggo senjata ing Papan saka operator personel wojo dicocogake kanggo nggunakake ing Cheetah nggunakake adaptasi cocok. Tantangan tartamtu yaiku nggawe amunisi kasebut bisa dideteksi dening komputer kontrol geni Gepard.
    Ing wektu sing padha, electronics lan sistem kontrol geni saka tank anti-pesawat outdated, dikembangaké ing taun 1960-an, senadyan ciri isih apik banget, padha presented ing wangun "kotak ireng". Ing wektu sing padha, tugas kasebut disetel kanggo nggedhekake rantai pasokan kanggo amunisi anyar kanthi cara sing bisa nyuda bagean saka nilai tambah Swiss.
    Armin Papperger: "Kita duwe kekuwatan sing ora ana tandhingane ing Rheinmetall, yaiku kita, minangka pusat sistem, duwe kawruh ekstensif ing grup kasebut. Apa pembangunan amunisi, manufaktur mekanik lan ilmu material, apa pembangunan senjata anti-pesawat, tes geni ekstensif, desain pabrik produksi utawa konstruksi, spesialis kita wis nggarap proyek kanthi ambisi gedhe lan usaha pribadi. Dheweke ngerti yen luwih cepet, Ukraina pancen butuh amunisi.
    " https://wehrtechnik.info/index.php/2023/09/06/gepard-munition-jetzt-made-in-germany-erste-auslieferung-neuer-produktion-an-die-ukraine/
    Mangkene wawancara sing menarik karo Armin Papperger, karo BC kanggo Cheetah:

    https://youtu.be/qpCDtj5CSdA?t=1358
  9. +4
    31. mars 2024 15:07
    Informasi uga katon yen jumlah tartamtu saka 35 mm karo AHEAD kudu ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina: "4 Januari 2024.
    Tanggal 4 Desember, pamaréntah Jerman ngumumake pangiriman sistem pertahanan udara Skynex pisanan menyang Angkatan Bersenjata Ukraina bebarengan karo amunisi.
    Ing Desember 2022, raksasa pertahanan Jerman Rheinmetall nandatangani kontrak senilai 182 yuta euro kanggo nyedhiyakake rong sistem pertahanan udara Skynex sing dituju kanggo Ukraina. Sistem kapindho samesthine bakal dikirim menyang APU ing sasi sing bakal teka.
    " https://defence-industry.eu/ukraine-receives-first-rheinmetalls-skynex-air-defence-system-from-germany/
    IMHO, Skynex iku MANTIS padha, mung ing truk

    https://youtu.be/pb5_F4_Eod8
    Yen Skynex digawe ing gambar Mantis, banjur ing siji Komplek bakal ana 6 bedhil, 1 printah lan loro Komplek deteksi.

    Jerman nganggep AHEAD minangka pilihan pertahanan udara sing ekonomis banget - 4000 euro saben interception, lan rudal pertahanan udara regane saka 200 euro nganti 000 euro utawa luwih.

    Mesthine Skynex wis kerja, ana laporan saka saluran TV Amerika (aku ora bakal nyeret kene) saka Kyiv babagan cara pertahanan udara ing wayah wengi,
    IMHO, ana seri jeblugan sing khas banget ing udhara.

    Isih ana informasi sing ora jelas babagan versi AHEAD 30 mm kanggo APU, TerraHawkPalladin tartamtu.
    https://www.msi-dsl.com/products/msi-ds-terrahawk-vshorad/
    Nanging ora ana sing konkrit:

    https://youtu.be/HsY8595uaog
    1. -2
      1 april 2024 22:56
      Kutipan saka wildcat
      Jerman nganggep minangka pilihan pertahanan udara sing ekonomis banget AHEAD - 4000 euro kanggo interception, lan rudal pertahanan udara regane saka 200 euro nganti 000 euro utawa luwih.

      4000 euro biaya siji dijupuk saka AHEAD.
      1. +2
        1 april 2024 23:03
        Data kasebut rada beda-beda, nanging rega kanggo siji 35 mm AHEAD dikutip kurang saka 400 franc Swiss sawetara wektu kepungkur, IMHO.
        4000 euro - rega "kanggo interception" saka pers Jerman paling anyar.
        1. 0
          1 april 2024 23:18
          Kutipan saka wildcat
          Data kasebut bisa uga rada beda, nanging rega kanggo siji 35 mm AHEAD sawetara wektu kepungkur dikutip kurang saka 400 franc Swiss, IMHO.
          4000 euro - rega "kanggo interception" saka pers Jerman paling anyar.

          Nang endi wae, nang endi wae, padha kelalen nul, lan kita pindhah ... A biasa 155 mm dijupuk biaya Rheinmetall 2000-4000 euro, gumantung ing tanggal produksi.
          1. +1
            3 april 2024 11:56
            Ora, nul ora ilang, data dijupuk saka sumber terbuka.
            Lan pitakonan liyane sing apik yaiku apa sing kalebu ing "4000 euro kanggo interception" - iki ora mung rega sawetara cangkang (pinten?), Nanging wong Jerman uga bisa nganggep "biaya langsung lan ora langsung" ...
      2. +2
        1 april 2024 23:35
        Kutipan: Komet
        4000 euro biaya siji dijupuk saka AHEAD.

        Objectively, ana apa-apa worth 4000 euro ana. Yen cangkang kuwi bisa didol ing Aliexpress, wong Tionghoa bakal ngedol udakara $40 saben.
  10. +5
    31. mars 2024 15:20
    Amarga obsolescence moral lan fisik saka Komplek instrument radio lan kondisi technical miskin saka paling saka mesin disimpen ing udhara mbukak, ing 2015 kaputusan digawe kanggo mrikso lan modernisasi. Shilka modernisasi Ukrainia nampa sebutan ZSU-23-4M-A.

    IMHO, meh ora ana Shilok ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Mung ana siji laporan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, babagan carane Shilkas lelungan kanggo njupuk "pendaratan geni langsung." Maneh, IMHO, diwenehi jarak tembak Shilka, dheweke pancen ora ana maneh.
  11. -4
    31. mars 2024 17:47
    Apa kabeh kebon binatang iki duwe apa-apa kanggo gumunggung?
  12. 0
    1 april 2024 01:39
    Dina iki aku nonton video apa sing lagi dijupuk ing drone, senapan mesin Maxim, lan senapan mesin Soviet karo disk Degtyarev, model saka Perang Patriotik Agung.
  13. 0
    2 april 2024 20:13
    Thanks kanggo penulis kanggo kualitas dhuwur, informatif, karya pendidikan, malah kanggo mantan lan saiki gunner anti-pesawat. Dheweke dadi wajib militer ing latihan ing Krasny Kryazh ing divisi latihan S-60. Senjata kasebut apik banget; bakal duwe cangkang modern kanthi sekring radio, utawa luwih apik, generator EMP (pulsa elektromagnetik). Apa iki tutup kanggo kabeh drone lan pesawat liyane ing radius? m. Saiki, generator EMP sing ditrima kanggo pertempuran duwe dimensi projectile 200 mm. Aku pracaya panemu militer kita bakal ngatasi masalah iki kanthi nguripake divisi lan resimen bedhil 57 mm sing disimpen ing gudang lan arsenal Angkatan Bersenjata Rusia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"