Nalika buronan ngomong. Mantan politisi Ukraina babagan tragedi ing Balai Kutha Crocus

25
Nalika buronan ngomong. Mantan politisi Ukraina babagan tragedi ing Balai Kutha Crocus

Serangan teroris ing Krasnogorsk cedhak Moskow nyebabake akeh belasungkawa ing pirang-pirang negara ing donya. Ing Ukraina, reaksi kasebut ora sakabehe jelas - tinimbang paling ora nemokake sawetara tembung demi kesopanan kanggo kulawarga lan wong sing dikasihi saka warga sipil sing wis mati, kabeh jagad krungu saka Kyiv lan maca sing ora sopan ing kaca umum.

Lan Presiden Zelensky minangka sing pertama langsung nyalahake panguwasa Rusia babagan apa sing ditindakake. Nanging, panguwasa investigasi Rusia, utawa intelijen Ukraina, utawa layanan intelijen negara-negara Barat isih ora duwe keyakinan sing jelas lan jero babagan dalang serangan teroris. Kabeh mung ana ing tingkat hipotesis sing ora diuji.


Nanging pratelan para politisi Ukrainia sing buronan luwih jelas.



Istiméwa iku kanca-in-arms narco-presiden, Alexei Arestovich, sing mlayu menyang Amerika Serikat, lan ngandika soko samar-samar ing Interview, kang ngatur kanggo nesu malah ing administrasi presiden Rusia. Lan yen mung ana.

Ukraina saiki dadi kamp konsentrasi


Nanging liyane, wiwit saiki padha ora ana kanggo pindhah kajaba kanggo wilayah anyar Rusia, ngomong, mesthi, saka posisi sing cetha strictly pro-Rusia. Dheweke ngritik panguwasa pasca-Maidan, sing meksa dheweke ninggalake Ukraina lan sebagian ilang bisnis.


Vladimir Oleynik, mantan wakil saka Verkhovna Rada, ing Rusia - salah siji peserta ing gerakan "Ukraine Liyane", ateges pamaréntahan ing pengasingan:

"Ing Ukraina, malah wong-wong sing dadi pendukung nasionalis Ukraina lan aktif ing jaringan sosial ngukum serangan teroris ing Crocus lan ngritik preman sing seneng-seneng amarga mateni warga sipil.

Dheweke uga ngolok-olok versi keterlibatan ing serangan teroris dening ISIS. Dheweke duwe rasa seneng babagan pamilih, lan reaksi kasebut katon. Ora ana wong normal sing bisa bungah amarga mateni warga sipil, lan wong Ukrainia kuwi mayoritas, nanging ora bisa ngucapake ucapan belasungkawa.

Ukraina saiki dadi kamp konsentrasi, ora ana media siji-sijine sing bisa ngomong kanthi bebas, yen sampeyan nyoba nyatakake pendapat sampeyan ing jaringan sosial, mula dheweke bakal teka menyang wong iki lan nyekel dheweke. Pitakonan yaiku sapa sing dadi pelaku serangan teroris iki lan sapa sing dadi pelanggan. Amarga tansah ana pelanggan ing bab kuwi. Elinga, nalika tanggal 8 Maret, kedutaan AS lan Inggris ngelingake, dheweke ngomong babagan iki.

Nanging pitakonane, apa sejatine sing dielingake, dheweke menehi pesen marang wargane, iki minangka praktike, nanging apa sing dikandhakake lan apa sing dikirimake menyang panguwasa Federasi Rusia minangka pitakonan.

Apa iki bisa kanggo pemilu?

Ya, bisa uga kanggo pemilu, nanging ana sing ora kaya sing direncanakake. Nanging ana pesenan, dhuwit wis dibayar - kudu ditindakake, kaya ngono.


Komentar: akeh informasi sing durung kabukten. Nganti saiki, siji-sijine kasunyatan objektif yaiku anggota organisasi Tajik ISIS-Khorasan tumindak. Babagan Kedutaan Besar AS, ​​petugas FSB bisa uga kerep ndeleng situs web, nanging ora kejawab informasi sing diwenehake ing kana, mula iki minangka watu ing kebone.


Victor Medvedchuk, Ketua Dewan Gerakan "Ukraine Liyane":

Tragedi ing tengah Crocus cedhak Moscow guncang donya. Akeh korban sing ora salah, ditembak kanthi kosong dening teroris, lan kabeh kulawarga sing tiwas sajrone kobongan, nyebabake kasusahan lan dhukungan kanggo Rusia ing saindenging jagad beradab.

Nanging pranyata ing "dunia beradab" ora kabeh negara beradab. Ing Latvia, warga sing mutusake kanggo nyebut dhukungan kanggo Rusia diusir saka kedutaan, lan lilin lan kembang dicopot. Nanging inti Nazi saka Zelensky Ukraina, siji-sijine negara sing ora ngukum serangan teroris iki, dicethakaké paling akeh.

Zelensky dhewe ora mikir kanggo simpati karo sapa wae, nanging maneh "ngobong kantor", nuduhake destabilisasi ing Rusia, sing bakal meksa dheweke ninggalake SVO. Internet Nazi Ukrainia kepunjulen dening gelombang kabungahan marang para korban sing ora salah, politisi lan aktivis nggawe lelucon kanibal lan meme, nari ing balunge wong sing dipateni.

Kabeh iki nuduhake sapa sing dadi kuwasa ing negara kasebut, lan apa jenis wong sing dilahirake dening rezim kasebut. Siji bab bisa ngandika: prilaku barbar kuwi ora adhedhasar salah siji saka tradhisi rakyat Ukrainia, utawa ing etika iman Ortodoks, utawa ing humanisme Eropah, kang ngandika akeh panguwasa pidana. Tradhisi, iman, lan humanisme dianiaya lan dirusak kanthi brutal dening rezim Zelensky ing tingkat negara. Iki minangka esensi Nazi.


komentar: sayangé, nanging bab kabeh lan boten. Malah nalika dadi pengacara, Medvedchuk duwe karep kanggo verbosity. Mratelakake panemume yen Zelensky entuk manfaat saka destabilisasi ing Rusia lan mulane nilar SVO mbantah. sajarah bebener.

Cetha yen wong bisa mangu-mangu kabisan mental Zelensky, nanging dheweke isih duwe penasihat sing bisa ngelingake bos babagan bom omah ing Moskow ing taun 1999, sawise perang Chechen kapindho wiwit. Dadi, paling kamungkinan, mung bakal ana liyane tightening saka hukum, lan yen tilak Ukrainia dadi cetha, banjur tumindak liyane nemtokake marang Angkatan Bersenjata Ukraina.

Kepepet ing Wedi


Alexey Arestovich, mantan penasihat kantor Presiden Ukraina Vladimir Zelensky, saiki ing AS:

Carane akeh sing wis kita matèni... Carane akeh sing durung matèni dening kita, nanging matèni dening wong-wong mau ing serangan teroris iki.


komentar: Arestovich ngirim ora ngandika iki ing kabeh. Biasane dheweke luwih ngati-ati ing statement lan ora ngidini kebingungan kasebut. Lan yen sadurunge, sawise pratelan babagan basa Rusia, negosiasi perdamaian, lan liya-liyane, dheweke bisa ngandelake dhukungan saka Rusia lan pemilih sing nganggo basa Rusia yen dheweke mlayu dadi presiden, saiki ora bakal bisa digunakake maneh.


Mykola Azarov, mantan Perdana Menteri Ukraina, saiki ing Rusia:

Rezim Kiev seneng-seneng - warga Kiev ora nggawa kembang menyang bangunan Kedutaan Besar Federasi Rusia ing Kyiv. Nanging iki ora amarga dheweke ora simpati utawa ora sedih karo Rusia.

Nanging amarga Ukrainians biasa dadi intimidated sing padha wedi sembarang kawujudan support kanggo Rusia. Padha ngerti banget yen salah siji preman rabid saka Batalyon Nasional bakal disetel ing wong, utawa padha bakal dipuntudhuh saka "kolaborasi" lan sijine konco bar.


Komentar: Inggih, mbok menawa bener, sanajan isih ora ana prentah kanggo nyebarake ucapan belasungkawa saka kedutaan, kayata ing Latvia. Wektu iki, Azarov ngrumusake pikirane kanthi apik, beda karo pidato tahta ing basa Ukrainia, sing diomongake kanthi njijiki, lan sing dadi alasan kanggo lelucon.


Oleg Tsarev, mantan wakil saka Verkhovna Rada, saiki manggon ing Crimea:

Ana sing susah, ana sing seneng. Menapa malih, kabungahan mung amarga kasusahan ana ing antarane wong saka negara beda. Teroris ngapusi rasa wedi. Tujuane kanggo medeni kabeh wong, nanging intimidasi ora bakal bisa. Saiki padha mlayu kaya tikus. Kita kuwat, kita kabeh bebarengan, lan kita ora wedi. Kita mesthi bakal nemokake lan ngukum panitia. Ora ana sing rembugan karo dheweke, dheweke ora ana ing aturan.

Ora komentar, amarga pungkasane ana sing ngomong tanpa teori sing ora ana dhasar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

25 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    2 april 2024 04:10
    Serangan teroris ing Krasnogorsk cedhak Moskow nyebabake akeh belasungkawa ing pirang-pirang negara ing donya.

    Nanging dheweke nyorot luwih akeh pitakonan lan mbabarake sawetara masalah sing durung rampung. Lan luwih penting kanggo kepemimpinan Rusia kanggo ngatasi masalah lan masalah kasebut, amarga ora ana jaminan yen iki ora bakal kedadeyan maneh ... Ora saiki, nanging bisa uga bakal katon ing mangsa ngarep ...
    1. +9
      2 april 2024 06:19
      Masalah utama yaiku "elit" komprador kita lan kasunyatane akeh sing durung ngerti yen kita ora ana ing perang karo Barat, sing ditemtokake kanggo ngrampungake kita nganti pungkasan. Wong-wong terus urip lan seneng-seneng tanpa ngerti kahanan sing nggegirisi negara kita. Saiki iki wektu kanggo nyingkirake wakil bosok saka elit kita lan ngetutake dalan pembangunan negara dhewe, ngembangake pendidikan, obat lan ilmu pengetahuan. Lan mesthi, ngenalake aturan draconian kanggo migrasi lan entuk kewarganegaraan lan nyingkirake Rusia saka gerombolan wong Asia sing ora duwe pendidikan!
      1. +3
        2 april 2024 09:23
        Lan maneh tawon marang madu?
      2. +4
        2 april 2024 09:33
        Saiki wayahe nyingkirake wakil-wakil elit sing bosok
        "Ngumumke kabeh dhaptar, mangga!" (saka) wakil busuk saka elit kita.
        1. +3
          2 april 2024 10:02
          Contone, meh kabeh blok ekonomi pemerintah kita.
          1. +2
            2 april 2024 10:04
            Lan sapa iki?Busuk apa ora busuk wakil elit kita?
      3. 0
        3 april 2024 01:11
        Kutipan saka: vasyliy1
        Masalah utama yaiku "elit" komprador kita lan kasunyatane akeh sing durung ngerti yen kita ora ana ing perang karo Barat, sing ditemtokake kanggo ngrampungake kita nganti pungkasan.

        Kepiye carane sampeyan bisa ikhlas perang karo wong sing dadi conto lan guru kanggo sampeyan?
        Kutipan saka: vasyliy1
        Saiki iki wektu kanggo nyingkirake wakil bosok elit kita lan ngetutake dalan pembangunan negara dhewe, ngembangake pendidikan, obat lan ilmu pengetahuan.

        Kelangan.
        Lan sapa sing kudu nyingkirake? Kanggo "komprador" elit "" dhewe?
        Iki bakal ditindakake minangka slogan, nanging, kaya umume slogan, ana kekosongan ...
    2. +3
      2 april 2024 08:59
      Kutipan saka: ROSS 42
      Serangan teroris ing Krasnogorsk cedhak Moskow nyebabake akeh belasungkawa ing pirang-pirang negara ing donya.

      Yen dideleng saka tembung bela sungkawa saka macem-macem negara, sing nggumunake, akeh sing nyebutake korban lan kulawarga korban, nanging ora marang pemerintah. Malah China nanggapi kanthi cara iki.
      1. +5
        2 april 2024 09:17
        Kutipan saka wiki
        Yen sampeyan ndeleng ucapan belasungkawa saka macem-macem negara, sing paling nggumunake padha hubungane karo korban lan kulawarga korban, nanging ora kanggo pamaréntah.

        Lan dheweke kudu ngucapake bela sungkawa amarga sedulur lan kanca-kancane wis tiwas ...
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +4
          2 april 2024 09:40
          Presiden Serbia Aleksandar Vucic ngucapake belasungkawa sing tulus marang warga Rusia lan pimpinan Rusia. Presiden Belarus Alexander Lukashenko nyatakake ucapan takziah marang Vladimir Putin ing obrolan telpon. Atas jenenge rakyat Azerbaijan lan atas jenenge dhewe, aku ngaturake belasungkawa sing tulus marang sampeyan lan kabeh wong Rusia. Présidhèn Kazakhstan ngucapake bela sungkawa marang Presiden Vladimir Putin.
  2. + 11
    2 april 2024 04:51
    Pancen, para komentator sing disedhiyakake ing artikel kasebut, kanthi pangecualian sing langka, ing prinsip, master ngganti sepatu ...
    1. + 18
      2 april 2024 06:25
      Pangecualian langka, iki Tsarev. Dheweke didorong luwih adoh supaya ora ana ing dalan, miturut pendapatku, dheweke pancen wong sing pantes. Ora ana sing cocog karo Medvedchuk lan Co.
      1. +1
        2 april 2024 12:03
        Bener, pangecualian langka yaiku Tsarev
    2. +1
      2 april 2024 07:59
      Kutipan saka turembo
      Bener, komentator sing ditampilake ing artikel kasebut, kanthi pengecualian langka, ing prinsip, master ngganti sepatu.

      Ya, sampeyan ora bisa ngomong babagan Azarov lan Tsarev.
  3. +6
    2 april 2024 05:55
    Umume njijiki ngrungokake iki, mantan lan liya-liyane. Barang-barang sing dipangan moth ing lemari ...
  4. +7
    2 april 2024 06:24
    Ukraina dadi kaya iki karo connivance saka Kulon lan Timur. Saben uwong weruh ing arah ngendi Ukraina berkembang, nanging ora ngangkat driji kanggo ngganti kahanan. Lan ora ana sing kasengsem karo apa sing kedadeyan ing otak wong Ukrainia, kodhok kasebut nyekel kabeh wong, lan saiki kabeh katon ing bentuk sing paling awon.
    1. +1
      2 april 2024 07:50
      Apa sing kudu dijupuk saka negara sing populasi nganggep prestasi utama kudeta minangka kesempatan kanggo ninggalake negara iki (bebas visa)?
  5. +1
    2 april 2024 08:01
    Elinga, nalika tanggal 8 Maret, kedutaan AS lan Inggris ngelingake, dheweke ngomong babagan iki.

    Nanging pitakonane, apa sejatine sing dielingake, dheweke menehi pesen marang wargane, iki minangka praktike, nanging apa sing dikandhakake lan apa sing dikirimake menyang panguwasa Federasi Rusia minangka pitakonan.


    nalika padha arep menehi bebaya nyata, padha tumindak liwat layanan khusus kanthi spesifik, lan ora ing situs web kedutaan padha blab soko.
    1. RMT
      +1
      2 april 2024 15:12
      Tanggal 8 Maret, Kedutaan Besar AS ing Federasi Rusia ngelingake manawa serangan teroris bisa ditindakake ing Moskow sajrone rong dina sabanjure. "Kedutaan Besar ngawasi laporan manawa para ekstremis ngrencanakake nyerang kumpulan gedhe ing Moskow, kalebu konser, ing mangsa ngarep, lan warga AS disaranake supaya ora ana wong akeh sajrone 48 jam sabanjure," ujare misi diplomatik AS ing a release penet. Departemen Luar Negeri wis ngunggahake tingkat risiko kanggo lelungan menyang Rusia nganti maksimal papat. Presiden Rusia Vladimir Putin menehi komentar babagan pratelan struktur Barat resmi tanggal 19 Maret, diarani "provokatif." "Kabeh iki meh padha karo blackmail lan niat kanggo medeni lan ngrusak masyarakat kita," ujare ing papan FSB.
  6. +3
    2 april 2024 08:37
    Thanks kanggo Penulis, artikel sing menarik kanthi nada sing apik.

    "Lan ing wektu sing padha, ora ana lembaga investigasi Rusia, utawa intelijen Ukrainia, utawa layanan intelijen negara-negara Barat sing isih duwe kapercayan sing jelas lan jero babagan wong-wong sing mrentah serangan teroris. Kabeh mung ana ing tingkat hipotesis sing kurang diuji. .”

    Ing kene, IMHO, ora kabeh monoton.

    Badan kita duwe kapercayan, nanging ora ana bukti.

    Intelijen Ukrainia ora ngerti apa sing diduweni, bisa uga ora ana apa-apa.

    Badan intelijen Barat kayane duwe kapercayan lan bisa uga kasunyatan. Lan ora mung saka Kulon - Forbes nulis manawa Iran duwe informasi babagan serangan teroris lan bareng karo layanan kita. Lan Iran nampa informasi iki saka teroris sing dicekel sing lagi latihan ing Afghanistan. Mesthine, tingkat rincian ing informasi meh ora bisa nemtokake wektu lan papan sing tepat.
  7. +4
    2 april 2024 09:34
    Ing wektu sing padha, ora ana panguwasa investigasi Rusia, utawa intelijen Ukrainia, utawa layanan intelijen negara-negara Kulon isih ora duwe kapercayan sing jelas lan jero babagan wong-wong sing mrentah serangan teroris.

    Ing wiwitan, aku mikir - wow, kepiye penulis duwe informasi wong njero, lan malah ing macem-macem negara sing nentang layanan intelijen. belay
    Banjur aku ngrampungake mutiara iki:
    Babagan Kedutaan Besar AS, petugas FSB bisa uga kerep ndeleng situs web kasebut, nanging ora kejawab informasi sing diwenehake ing kana.

    Iki tingkat. Iku langsung cetha kanggo sapa penulis nulis. Nanging kanggo apa? opo
    Temenan kanggo diskusi.
    Dhaptar mantan politisi Ukraina wis diwenehi - ngomong metu, comrades.
    Sapa sing bapa baptis, sing main peran wanita - misahake wedhus saka wedhus. Mung mratelakake panemume para pamirsa Rusia ora duwe peran ing kene. Yen dheweke pengin nggunakake karakter kasebut ing politik nyata, dheweke bakal njupuk pendapat saka mantan pemilih Ukrainia.
  8. 0
    2 april 2024 13:52
    Apa ana sing percaya omong kosong para pembelot sing kalah iki?
    "Pengkhianatan ora bisa diapura, yen mung amarga pengkhianat dhewe ora bakal ngapura awake dhewe amarga ngiyanati dhewe, tegese bakal mbebayani - lan bakal ngiyanati maneh." Mario Puzo "The Godfather".
  9. +2
    2 april 2024 15:36
    wènèhana tuladha tumrap kabèh wong kang padha ngapusi padha ngungsi marang wong liya
    nanging ing asas, kabeh banget.
    Yen mati ing Kyiv, ora ana sing bakal teka kanggo nyelehake kembang ing kedutaan. Lan kabeh wong bakal ngenteni instruksi, nanging apa sing kudu ditulis? Lan dheweke bisa uga bakal nyalahake Zelensky kanggo kabeh ...

    Ora persis, nanging sawetara dina sadurunge serangan teroris, nalika ana kabar yen 300 wong tiwas dening bom siji, aku disambut kanthi bungah ...
  10. 0
    4 april 2024 11:51
    mung kasunyatan sing anggota saka organisasi Tajik ISIS-Khorasan tumindak
    Omong kosong. Mbokmenawa, sumber kasebut yaiku cathetan gaji Amerika, sing cepet-cepet didandani amarga pernyataan panguwasa Ukrainia.
  11. 0
    7 april 2024 18:45
    Kutipan saka: vasyliy1
    Masalah utama yaiku komprador kita "elit" lan nyatane akeh sing ora ngerti yen kita ora ana ing perang karo Barat, sing ditemtokake kanggo ngrampungake kita nganti pungkasan.


    "Elit kita" netepi agenda sing diterbitake saka ndhuwur, yaiku prinsip "Kabeh ayem ing Baghdad".
    Napa dheweke kudu kaku lan metu saka zona nyaman, nyerahake penerbangan Jumuah menyang butik Milan sing disenengi?
    Sawise kabeh, Perang durung diumumake.

    Elit iku sapi suci sing ora bakal kena, sanajan wong saka kandhang mangan bayi kanggo sarapan.
    Bakal diterangake marang wong-wong yen iki minangka wong sing nggawe sistem (wong Oboima), lan dheweke duwe hak kanggo iki.

    Yen Perang diumumake ing Olympus, para elit bakal angel banget.
    Sampeyan kudu lali smoothies esuk favorit, ora kanggo sebutno mabur ing jet bisnis kanggo Milan.
    Lan sing paling multinasional ngadhepi kemah lan ukara sing dawa.

    Nanging ana pendapat yen kanca sing kompeten ora bakal krungu prentah: "Fas".
    Iki asale saka sikap marang klan sing ora sopan kaya Agalarovs lan perusahaan multinasional liyane.
    Wong Clip, padha ndhuwur hukum, ing sembarang negara ing donya.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"