"Kita weruh Paris kanthi pedhang ing tangan kita!"

10
"Kita weruh Paris kanthi pedhang ing tangan kita!"
Mlebet Kaisar Alexander I karo sekutu menyang Paris. 1814 Kromolitograf. Adhedhasar gambar cat banyu dening artis A. D. Kivshenko


Peperangan Saint-Dizier


Nalika wadyabala Schwarzenberg lan Blucher ngremuk korps Marmont lan Mortier, padha maju ing Paris (Kanggo Paris! Peperangan Arcy-sur-Aube lan Fère-Champenoise), korps kavaleri Baron Ferdinand Wintzingerode sing cacahé 10, kanthi dhukungan saka detasemen Cossack Chernyshev, Seslavin, Kaisarov, lan Tettenborn, nduduhake manawa meh kabeh Tentara Utama nglawan Napoleon. Dheweke uga kudu nindakake pengintaian, ngawasi obahe mungsuh lan ngirim tim quartermaster kanggo preparation khayalan saka kwartal kanggo ratu sekutu.



Kampanye Alexander Benkendorf kelingan:

"Kita nguwasani Saint-Dizier, ing ngendi kita nyebar gosip manawa Kaisar Alexander bakal teka. Pengawal gedhe dipasang ing cedhak omah sing wis ditemtokake kanggo dheweke, lan persiapan liyane kanggo resepsi ditindakake kanthi ati-ati sing padha.

Tanggal 26 Maret 1814, Napoleon mutusake kanggo nindakake pengintaian intensif ing Saint-Dizier. Wong Prancis ngusir detasemen Tettenborn ngluwihi Marne. Wintzingerode cepet-cepet nglumpukake korps.

Pasukan kavaleri Prancis nyebrang kali, infanteri, sawise nyekel jembatan, ngliwati kutha lan nyerang sekutu. Pasukan kavaleri Prancis nyabrang ing tengah posisi lan ngusir pasukan kavaleri kita bali menyang rawa. Resimen Rusia nyoba kanggo mulihake tatanan, nanging padha gagal kanggo nindakake ing geni target apik saka tentara meriem mungsuh. A mundur wiwit, sing meh dadi penerbangan umum.

Mung thanks kanggo tumindak sukses Jendral Benckendorf nggunakake Izyum, Pavlograd lan Elisavetgrad hussar resimen, kang dianakaké dalan kanggo Bar-le-Duc, iku bisa kanggo nyegah mungsuh, nggawa pasukan supaya lan supaya bilai. Wengi mungkasi perang lan ngidini pasukan kita lolos saka kekalahan. Korps Wintzingerode dikalahake, nanging rampung tugase, ngganggu mungsuh rong dina nalika Sekutu tekan Paris.

Ing wektu iki, Napoleon ngerti yen mungsuh wis mlaku ing Paris. Kaisar Prancis memuji langkah iki:

"Iki minangka gerakan catur sing apik banget.
Aku ora bakal percaya yen jenderal Sekutu bisa nindakake iki.

Tanggal 28 Maret, Napoleon Bonaparte cepet-cepet nylametake ibukutha.


Peperangan Saint-Dizier 26 Maret 1814, introduksi saka Pengawal Naga. Felix Emmanuel Henri Philippoteau

"Paris, Paris!"


Sawise sukses ing Fer-Champenause, pasukan kavaleri Rusia nglajengake perjalanan menyang Paris, nanging kanthi kecepatan sing luwih alon (perlu istirahat). Korps infantri nututi. Ing wayah sore tanggal 29 Maret 1814, tentara sekutu tekan ibukutha Prancis kanthi telung kolom sing kuat. Kolom tengen dipimpin dening Blücher, kolom tengah dening Barclay de Tolly, kolom kiwa dening Putra Mahkota Württemberg, mlaku ing pinggir tengen Seine.

"Srengenge wis surup, angin adhem nyegerake hawa sawise panas, lan ing langit ora ana mendhung siji. Dumadakan, ing sisih tengen, liwat kumelun saka bedhil, Montmartre lan menara dhuwur flashed. "Paris, Paris!" - minangka panguwuh umum. Nuding ibukutha sing gedhe banget, kabeh wong tetep ndeleng ing jarak sing diidini. Kesulitan kampanye, tatu, kanca lan sedulur sing tiwas wis dilalekake, lan kita ngadeg kanthi bungah ing gunung saka ngendi kita ndeleng Paris.

- Alexander Mikhailovsky-Danilevsky. "Deskripsi kampanye ing Prancis taun 1814."

Ing Paris, gupuh mrentah ora mung ing antarane warga biasa, nanging uga ing antarane panguwasa. Ibukutha kebak gosip babagan "Cossacks liar lan Kalmyks" sing pengin ngobong kutha kanggo males Moscow. Propaganda Prancis makarya, sing nggambarake Rusia minangka "wong Asia liar", "monster getih" sing ora ana sing nylametake.


Kraton Brongniart (Exchange). Giuseppe Canella


Pont Neuf, Paris. Giuseppe Canella

Sajrone kampanye 1814, Paris bisa uga wis siyap kanggo pertahanan serius. Kutha iki urip tentrem, sanajan wong, kaya gaman. Nanging, nalika pamaréntahan Napoleon, kabeh wong wis digunakake kanggo kasunyatan sing kaisar tansah menang ing njaba Prancis lan wuta pracaya marang genius.

Pramila, nalika wadyabala mungsuh sampun kalih pawai saking Paris, taksih nindakaken punapa-punapa kangge mbela ibukutha. Benteng-benteng lapangan maju ora dibangun, dalan-dalan ora diblokir karo barikade; Unit Garda Nasional dibentuk lan nganggo senjata alon-alon; ana ora cukup jaran kanggo tentara meriem, senjata lan amunisi ora dikirim ing wektu, etc.

Ing ibukutha, wiwit Napoleon lunga menyang tentara, Permaisuri Marie-Louise resmi dadi tanggung jawab kabeh; nyatane, pimpinan Paris yaiku adhine kaisar, Raja Joseph Bonaparte.

Ing tanggal 28 Maret, Dewan Kabupatèn dirakit kanggo ngrampungi masalah evakuasi permaisuri lan pewaris tahta, François Joseph Charles Bonaparte. Ing wiwitan, dewan mutusake yen budhal saka permaisuri lan ahli waris padha karo nyerahake Paris. Mula, kudu mlaku ing dalan lan ngunjungi pinggiran kutha kanggo menehi inspirasi kanggo warga. Nanging Yosèf Bonaparte maos serat-serat Napoleon, ing ngriku nyuwun, manawi wontên bêbaya, supados kulawarganipun dipun uwal saking ibukutha, supados botên kacemplungakên ing tanganipun mengsahipun Prancis.

Ing esuk tanggal 29 Maret, Permaisuri lan bayi Napoleon II (lair ing taun 1811) ninggalake ibukutha, menyang Blois.


Rencana perang kanggo Paris ing 1814. Tanggal 18 Maret dituduhake miturut gaya lawas

Senadyan kekirangan saka printah, passivity saka panguwasa lan indifference saka akeh warga kutha, garnisun Prancis bisa nahan mungsuh kanggo sawetara wektu. Ana posisi apik: dhuwur Montmartre ing sisih lor lan Romainville ing sisih wétan kutha minangka alangan serius kanggo mungsuh. Ana akeh bangunan watu lan tembok ing pinggiran.

Kutha iki dibela dening korps Marmont lan Mortier sing lemah, sawetara pasukan garis cadangan, milisi Pengawal Nasional, milisi kutha, para veteran, penembak veteran, lan liya-liyane. prajurit karo 32 bedhil.

Gubernur Paris Joseph Bonaparte nglakokake kepemimpinan umum, menehi kamardikan lengkap marang para marshal. Marmont masang pasukane ing dhuwur Romainville, Mortier - ing bukit Chaumont, cedhak desa Lavillette lan Lachapelle. Pasukan kavaleri Belltar lan Ornano nglindhungi sisih kiwa nganti tekan Seine. Joseph dhewe ana ing Bukit Montmartre karo pasukan saka Garda Nasional, lan ing outpost Clichy ana Kepala Staf Garda Nasional, Marshal Moncey.


Alexander I ing tembok Paris, 1814. I. A. Ivanov

Badai Paris


Manawi wadya-bala koalisi nglajêngakên panyerangan wau, kados ingkang sampun karancang, ing enjing-enjing tanggal 30 Maret 1814, wadyabala Prancis botên badhe ngantos dangu. Pasukan Prancis ora cukup kanggo nutupi sisih pinggir.

Nanging maneh interaksi sing ora apik lan ora duwe prentah sing digabungake duwe pengaruh. Kolom kiwa William saka Württemberg lan Austria isih ana ing sisih mburi lan bisa ngluncurake serangan sawise awan tanggal 30 Maret. Ajudan Schwarzenberg, kang lagi ing dalan karo pesenan kanggo Blucher, ilang lan telat. Mula, akèh-akèhé tentara Silesia wis siyap nyerang nem jam sawisé iku.

Sekutu ngerti yen dheweke ora bisa nundha serangan; Napoleon bisa muncul kapan wae. Mulane, Barclay de Tolly ora ngenteni nganti kabeh pasukan teka lan padha baris kanggo serangan saka kabeh arah.

Jam 6 esuk, korps Raevsky wiwit nyerang Romenville, lan Eugene saka korps Württemberg ngluncurake serangan ing Panten. Pasukan Rusia nyekel posisi mungsuh sing penting sanajan sadurunge serangan umum diwiwiti, lan kabeh beban perang tiba ing titik iki.


Peperangan Paris ing 1814 Hood. B. Villevalde (1834)

Prancis ngerti pentinge posisi kasebut lan ngluncurake serangan balik. Marshal Marmont nyoba ngusir mungsuh saka Romainville lan ngrebut alas sing cedhak. Paprangan kang agêng mau watara rong jam, loro-lorone padha perang kanthi gagah prakosa lan kapitunan abot.

Barclay pribadi mrentah baris pisanan. Dheweke ngirim bala bantuan kanggo Raevsky lan Adipati Eugene - loro divisi saka Korps Grenadier kaping 3, lan mbangun resimen ing kolom batalyon. Ing wektu sing padha, Barclay mrentah Raevsky supaya ora ngluncurake serangan anyar nganti pasukan Württemberg Pangeran William njupuk posisi ing sisih kiwa, lan pasukan Mortier nyerang ing sisih tengen.

Nanging, Pengawal Rusia nyedhak, sing durung perang ing kampanye 1814, ngluncurake serangan ing wilayah Pantin. Prancis mandheg nyerang: pesenan kasebut dirusak ing antarane omah-omah lan kebon watu. Pertempuran kasebut dadi pertempuran sing ora ana gunane, geni lan pemadame.

Nanging Prancis ora bisa nundhung Rusia saka posisi lan ditarik bali menyang Belleville, ing kono padha didhukung dening tentara meriem kuwat.


Artis Oleg Parkhaev

Jam 11 wadyabala Silesia wis siyap perang. Jendral Langeron minangka sing pisanan mindhah resimen Rusia, sawise krungu perang artileri lan tanpa ngenteni pesenan. Dheweke mblokir Saint Denis lan kudune nyerang Montmartre. Korps York lan Kleist maju ing desa Lavillette lan Lachapelle.

Sauntara kuwi, Raja Joseph Bonaparte, sing ana ing Montmartre lan mirsani perang raksasa, mutusake ora bakal resiko. Dheweke tumuju Blois sawise permaisuri, njupuk 4 ewu pengawal sing dipilih minangka pengawal. Joseph uga menehi idin ditulis saka Marshal Marmont lan Mortier kanggo miwiti rembugan.


Pengepungan Paris. Ukiran warna dening Lambert

Ing jam siji awan, kolom Putra Mahkota Württemberg nyabrang Marne lan nyerang sisih tengen pertahanan Prancis saka sisih wétan. Sawise nemoni perlawanan sing ringkih (ana sawetara pasukan Prancis ing kene), para Württemberger ngliwati Bois de Vincennes lan ngrebut desa Charenton. Ancaman muncul ing kabeh sisih tengen pertahanan Prancis.

Ing wektu sing padha, Prancis, kaya sadurunge, perang kanthi gagah lan mantep, sanajan kekuwatane Rusia lan sekutu. Mangkono, Marshal de Moncey mimpin pertahanan pos Clichy. Nalika kabeh unit Prancis wis mundur, marshal perang stubbornly kabeh dina, wis ing printah mung veteran, dikiataken dening lulusan saka Politeknik lan prajurit tatu.

Tekan jam telu awan, kabeh pasukan Sekutu padha baris lan siap-siap nyerang. Wong Austria ing Giulai mung katon ing jam papat, nalika asil perang wis cetha.

Blücher ngirim bagéan saka pasukane kanggo mbantu Rusia Barclay. Ing sisih kiwa Prancis, korps York lan Kleist ngalahake mungsuh saka Lavillette lan LaChapelle. Korps Langeron maju menyang Montmartre.

Ing tengah, divisi infanteri lan grenadier Rusia ngalahake mungsuh saka posisi utama sajrone setengah jam. Belleville enggal ambruk. Tentara meriem Rusia cepet maju lan wiwit ngontrol kutha saka dhuwur wétan.

Pujangga lan juru kampanye Rusia Konstantin Batyushkov nulis:

"Saka dhuwure Montreux aku weruh Paris ditutupi pedhut sing kandel, deretan bangunan tanpa wates sing didominasi dening Notre-Dame kanthi menara dhuwur. Aku ngakoni, atiku geter bungah! Dadi akeh kenangan! Punika gapura Dhampar, ing sisih kiwa Vincennes, ing dhuwur Montmartre, ing ngendi gerakane pasukan kita diarahake.

Nanging bedhil dadi kuwat lan kuwat saben jam. We maju karo mundhut gedhe liwat Bagnolet kanggo Belleville, pinggiran Paris. Kabeh dhuwur dikuwasani dening artileri; menit liyane, lan Paris bakal bombarded karo cannonballs. Apa sampeyan pengin iki? "Prancis ngirim perwira kanggo negosiasi, lan bedhil kasebut meneng.

Perwira Rusia sing tatu ngliwati kita lan ngucapake salam kanggo kamenangan kita. "Gusti mberkahi! Kita weruh Paris kanthi pedhang ing tangan kita!"

"Kita mbales Moscow!" wangsulane para prajurit, mbaleni tatune.”


Defence of the Clichy outpost ing Paris taun 1814. Lukisan dening O. Vernet, sing dadi peserta ing nimbali Paris

"Kutha Paris dipasrahake marang kemurahan para panguwasa sekutu"


Ora let suwe, Marsekal Auguste Frederic Louis Viesse de Marmont sing tatu, Adipati Ragusa, ngerti yen dheweke bakal dikalahake, mutusake kanggo miwiti rembugan karo sekutu. Dheweke mengko bakal dituduh pengecut lan khianat, sanajan komandan pertahanan, Raja Yusuf, mung lolos. Mula, tembung "Ragusa" dadi sinonim karo tembung "pengkhianat" ing Prancis, lan tembung "raguser" muncul ing basa Prancis, sing dijarwakake tegese "maksud ngiyanati".

Ing jam lima sore, Marmont ngirim utusan menyang Kaisar Rusia Alexander Pavlovich. Alexander I nuntut nyerah:

"Dheweke (Alexander) bakal mrentah supaya mungkasi perang yen Paris nyerah: yen ora sore, dheweke ora bakal ngerti papan ing ngendi ibukutha."


Peperangan Montmartre cedhak Paris 30 Maret 1814 Friedrich Kamp

Tsar ngirim ajudan, Kolonel Mikhail Orlov, menyang Marmont kanggo rembugan. Alexander Pavlovich ngelingake Orlov:

"Yen kita bisa entuk katentreman iki tanpa perang, luwih apik, nanging yen ora, kita bakal nyerah marang kabutuhan - kita bakal perang, amarga seneng utawa ora, ing perang utawa ing parade, ing reruntuhan utawa ing. kraton, Eropa saiki kudu nginep ing Paris "

Geni mandheg. Kepala delegasi Rusia yaiku diplomat Karl Nesselrode. Rembugan kasebut angel. Marmont lan Mortier ora setuju karo sawetara syarat, dheweke ujar manawa dheweke luwih seneng ngubur ing reruntuhan ibukutha tinimbang menehi tandha nyerah. Para marshal Prancis ora goyah nganti ngerti yen Montmartre wis tiba.

Pesenan kasebut ora tekan Jendral Alexander Langeron ing wektu, lan dheweke terus nyerang Montmartre lan njupuk.

Sawise dijupuk Paris, Tsar Alexander I, nalika ketemu karo Langeron, ngandika:

"Pak Count, sampeyan ilang ing dhuwur Montmartre, lan aku nemokake,"

- lan diwenehi Ordo St. Andrew First-Disebut.


Pasrah saka Paris. Ivan Zheren

Sekutu sarujuk kanggo mbebasake wadyabala Prancis saka Paris, nanging tetep nduweni hak nguber. Wong Prancis kudu ninggalake kutha kasebut sadurunge jam 7 esuk tanggal 31 Maret. Sekutu bisa mlebu kutha ora luwih awal saka 9 esuk tanggal 31 Maret. Pengawal Nasional lan Gendarmerie nyelehake tangane. Kabeh arsenal lan gudang militèr ditransfer kanthi utuh menyang sekutu.

Artikel pungkasan saka perjanjian kasebut diwaca: "Kutha Paris ditransfer menyang kemurahan para panguwasa sekutu." Persetujuan kasebut ditandatangani dening para pihak ing jam 2 ing tanggal 31 Maret ing desa Lavilette.

Saka Cathetan saka peserta ing acara saka pejabat Rusia N. I. Lorer:

"Sauntara kuwi, perang wangkal rame ing sadawane garis Paris, lan sakubenge ora katon ing mburi mega kumelun kandel; ya, Nanging, kita wis ora ana wektu kanggo iku. Srengenge wiwit mudhun menyang cakrawala; Sore enggal teka. Katon, nembak dadi kurang lan kurang kerep; mung ing sisih tengen kita, ing sikil Montmartre lan ing ndhuwur, bedhil nggero banget, lan nyemangati nangis "Hurray!". Pasukan kita maju menyang Montmartre.

Napoleon tau ngandika: Yen Montmartre dijupuk, Paris kudu nyerah - lan tembung saka wong gedhe padha sabdho ing laku: Montmartre dijupuk, lan Paris ngirim utusan.

Spanduk Rusia bergetar ing ndhuwur Montmartre lan ora ana gunane yen sisih sing curam kebanjiran getih Rusia sing larang: tuku kesempatan kanggo Alexander sing apik banget kanggo nylametake ibukutha Prancis sing bermasalah ...

Ora! Peru ora bisa nuduhake rasa seneng lan kabungahan kita.

Ing perang sengit kanggo Paris, Sekutu nandhang kerugian gedhe: nganti 9 ewu wong, luwih saka 7 ewu wong Rusia. Prancis ilang udakara 4 ewu wong. Sekutu nangkep 86 bedhil ing medan perang lan nampa 72 bedhil liyane sawise kutha kasebut nyerah.


Marshal Marmont presents tombol kanggo Paris kanggo Kaisar Rusia Alexander I. Karl Heinrich Rahl

Tentara Sekutu ing Paris


Ing wayah awan tanggal 31 Maret 1814, pasukan Koalisi Anti-Prancis Keenam mlebu Paris.

Kaisar Austria Franz II, sing putri dadi garwane Napoleon, ora melu upacara kasebut. Blucher, kanthi pretext lara (dheweke dhewe sengit Bonaparte lan Prancis, gelo dening diplomasi ostenatious saka raja), ditransfer printah kanggo Barclay de Tolly lan teka ing Paris minangka warga pribadi.

Pasukan Rusia ngrayakake wildly: padha males Moscow!

Para penjaga padha nyiapake parade paling gedhe ing uripe. Pawai resimen dimainake ing Montmartre Heights. Pasukan Sekutu mlebu Paris liwat gerbang Saint-Martin. Kolom-kolom berbaris karo drum, musik lan spanduk. Akeh wong sing nonton tontonan kasebut. Sugeng rawuh ing Kaisar Rusia lan tentara.

"Kabeh lurung-lurung sing kudu diliwati para sekutu, lan kabeh dalan sing cedhak karo dheweke, kebak wong sing ngenggoni payon-payon omah,"

- Mikhail Orlov kelingan.


Pasukan Sekutu mlebu Paris tanggal 31 Maret 1814. Ukiran Inggris dening seniman sing ora dingerteni

Prosesi upacara dibukak dening divisi pengawal jaran cahya sing dipimpin dening Cossacks, ngiring dening cuirassier lan hussars saka Prusia Royal Guard, banjur dragoons lan hussars saka Guard Rusia. Ing mburine ana Kaisar Alexander, ing sisih kiwa ana Raja Frederick William III saka Prusia, ing sisih tengen Pangeran Schwarzenberg, sing makili Kaisar Austria Franz.

Nututi wong-wong mau, njaga jarak, minangka pasukan sing apik banget saka akeh jenderal negara-negara sekutu. Ing antarane yaiku Barclay de Tolly, sing diangkat dadi marshal lapangan kanggo perang kanggo Paris. Pawai kasebut rampung dening korps grenadier Austria lan Rusia, infanteri pengawal Rusia lan telung divisi kuirassier Rusia.

Wong Prancis maju lan matur marang Tsar Rusia:

“Sampun dangu sampun ngantos-ngantos Paduka!”

Alexander njawab:

"Keberanian prajuritmu nyegah aku teka luwih dhisik."


Triumph saka tentara Rusia ing Paris. Sergey Troshin

Sawise tekan ing Champs Elysees, raja lan punggawane mandheg ing dalan utama lan nglilani pasukan sekutu liwat ing ngarepe ing upacara upacara.

Wedi wong Paris sing bakal dirampok, disembelih lan dirudopekso dening "Cossacks lan Asia" ora bisa ditrapake. Wong Rusia mbayar kabeh kanthi awis lan tumindak kanthi sopan. Ataman Platov sing misuwur, ngerti kabiasaan kasar saka Cossacks, ngetokake dhawuh:

"Ora ana pelanggaran sing kudu ditindakake marang wong-wong ing kutha Paris; Paling kabeh, aja nyinggung madams lan mamzels; kajaba yen kanthi persetujuan bebarengan. Elinga yen kita sumpah Cossacks saka Kaisar Rusia, tentara bangsawan lan beradab.


Kanthi pakurmatan, Cossack saka Ataman Platov nggawa spanduk perang ing saindhenging Eropah. Kita mlebu Paris. Vladimir Doronin
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    1 april 2024 07:21
    "Kita weruh Paris kanthi pedhang ing tangan kita!"

    Ejaan sing bener:
    "Kita weruh Paris kanthi pedhang ing tangan kita!"
    Ater-ater "dadi" ditulis nalika tembung ing ngisor iki diwiwiti kanthi rong (utawa luwih) konsonan, utawa kanthi konsonan "ш". Ayo menehi conto: "karo es", "karo akeh", "saka tutuk", "kanthi wektu", "saka pipi".

    * * *
    Lan sajarah menarik. apik
    1. +2
      1 april 2024 08:34
      Aku maca artikel kanthi seneng. Mbokmenawa ing Kawa tanggal iki Macron wiwit fuss lan mlumpat ngguyu .
    2. +1
      1 april 2024 17:37
      Aja bingung grammar abad 19 karo grammar abad 21. B banjur: iki kutipan.
      1. +1
        1 april 2024 18:00
        Kutipan: Yeheskiel 25-17
        Aja bingung grammar abad 19 karo grammar abad 21. B banjur: iki kutipan.

        Grammar tansah grammar ... Apa banjur tanpa "yat" lan aturan nulis liyane?
        Loro-lorone ing abad kaping 19 lan 20 padha ngucap: "srengenge", "rasa seneng", nanging padha nulis srengenge lan rasa seneng ...
        * * *
        Lan sampeyan nyoba ngucapake tembung saka aturan kasebut kanthi preposisi "karo" lan sampeyan bakal ngerti manawa kabeh ora gampang banget ing kene ...
  2. 0
    1 april 2024 08:32
    Rusia: mbela nganti pungkasan lan ngobong kuthane supaya ora nyerah marang mungsuh.
    Prancis (Fuhrer mangsa ngarep):
    Wong Prancis maju lan matur marang Tsar Rusia:

    “Sampun dangu sampun ngantos-ngantos Paduka!”
  3. +1
    1 april 2024 08:59
    Ing Pertapaan aku weruh gambar babagan wektu iku. artis Prancis, nanging recourse Sayange, aku ora ngelingi jeneng mburi. Nyuwun Ana 10 gambar, Cossacks, ing celonone sudhut, wong karo abdi, tuku soko, looking, Parisians nuduhake penasaran lan ing umum ---- kabeh iku loropaken. Malah ana gambar carane dheweke teka kanggo ngunjungi wanita kurang sosial.
    Ing taun 1814, Kongres Wina diwiwiti, ing ngendi asil kasebut disimpulake lan wates anyar Eropa digambar. Rembugan langkah-langkah kanggo mulihake lan nguatake monarki ing Prancis lan negara liya
    1. Bai
      +2
      1 april 2024 19:24
      Koran "Metro". Dina iki
  4. +2
    1 april 2024 17:38
    Dhumateng panyerat: matur nuwun. Mugi sukses.
  5. +1
    1 april 2024 22:32
    Where revolusi kita teka kanggo sampeyan! Utawa wong Rusia teka!
    Asil: Paris dadi gateway.
    Wong Anglo-Saxon pengin mateni manuk loro nganggo watu siji, nanging salah sijine dadi bruwang.
  6. 0
    8 april 2024 20:45
    Прочел с интересом, статья вполне достоверная , спасибо автору ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"