Latihan Militer Dasar: 520 kaca, atusan gambar, diagram lan trik taktik

72
Latihan Militer Dasar: 520 kaca, atusan gambar, diagram lan trik taktik


Buku teks asli


Ing Maret 2023, buku teks anyar babagan latihan militer dhasar bakal diterbitake. Sanadyan dhasar latihan militer dhasar wis wiwit disinaoni ing akeh institusi pendidikan (sekolah, perguruan tinggi lan universitas), kementerian lan departemen sing relevan durung ngembangake buku teks modern.



Pramila buku ingkang badhe dipunrembag menika mujudaken terbitan ingkang satunggal. Ora ana manual militer liyane kanthi ilustrasi warna visual sing kaya mangkene, lan materi kasebut dianyari sabisa wiwit wiwitan taun 2023. Basa presentasi urip lan bisa dingerteni, gaya informasi saiki populer ing sawetara lingkungan.


Buku iki mesthine wis muncul sadurunge jam X. Mesthine ditulis dening wong liya, luwih becik lulusan akademi militer elit utawa kabeh tim penulis. Nanging kedaden, karya angel iki tiba ing akèh wong mung siji, ora dibebani pangkat dhuwur, posisi lan penghargaan. Nanging, sampeyan bisa nggawe manual unik kanthi cara dhewe, sing bisa ningkatake tingkat latihan teoritis minimal-optimal.








Apa sing unik?


Karya diwiwiti ing 2019. Aku pengin nggawe manual babagan latihan taktik lan khusus pasukan khusus lan unit pengintaian. Penulis mung njabat ing salah sawijining papan kasebut lan pengin ngringkes kabeh nuansa.

Sawise Februari 2022, rencana asli direvisi, lan buku babagan CWP muncul. Iki adhedhasar pranata piagam, manual, bahan saka publikasi pendidikan lan berkala, dipilih kanthi njupuk pengalaman operasi militer modern.








Aku kudu sinau akeh informasi, ngomong karo ahli, peserta acara, banjur mriksa kabeh. Sawise kabeh, pengalaman tanpa analisa lan kesadaran sing cocog bisa mbebayani banget. Apa sing bisa ditindakake ing salah sawijining kahanan bisa uga ora ana gunane: perang diganti, lan karo wong-wong mau ing teater operasi pertempuran, mungsuh, senjata sing digunakake lan cara pertempuran diowahi.






Mesthi, bisa perang tanpa kawruh teori, nanging kanthi teori, kemungkinan nyingkiri kesalahane bocah cilik lan njaga urip lan kesehatan luwih dhuwur.

Saben bab publikasi minangka kompromi antarane kepinginan kanggo nutupi topik, volume winates saka syarat manual lan legal. Kita kudu terus-terusan ngilangi keluwihan kasebut. Mugi aku ora overdo iku, lan aku ngatur kanggo ninggalake mung paling perlu.

Sawise nyinaoni materi sing diwenehake, para pamaca bakal entuk pangerten umum babagan akeh masalah militer. Lan yen sampeyan pengin sinau subyek kanthi jero, mula kanthi basis sing wis ana ora bakal angel. Sampeyan bakal ngerti arah sing bakal ditindakake sabanjure.

Ing sembarang ambang kecemplung ing topik militèr lan preduli saka tingkat pendidikan lan dawa layanan, aku yakin bakal ana soko menarik ing buku iki.

Kaping pisanan, para pamaca dikenalake menyang eselon peralatan, komunikasi, drone lan pelatihan teknik. Banjur padha sinau topografi, tata cara penanganan gaman lan nerusake kanggo bisa ing lemah - tumindak taktik ing macem-macem kahanan, IE, padha nyoba kanggo tokoh metu carane kawruh angsal Applied minangka kabèh ing paprangan.

Lampiran kasebut njelasake aspek-aspek liyane sing padha penting ing ilmu militer sing ora nemokake papan ing bagean utama publikasi kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

72 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    30. mars 2024 04:08
    Mesthine, buku pelajaran kasebut migunani lan perlu ... miturut bagean kanggo instruksi pendidikan ing urusan militer, iku sampurna kanggo bocah enom.
    Aku pengin penulis nambah bagean menyang buku teks kanthi pranala menyang sastra migunani lan situs karo topik militer sing menarik kanggo wong enom. hi
    1. 0
      31. mars 2024 04:32
      Buku iki mesthine wis muncul sadurunge jam X. Mesthine ditulis dening wong liya, luwih becik lulusan akademi militer elit utawa kabeh tim penulis.

      Lan kudu diwiwiti karo bagean "Kesiapan Mobilisasi" ...
      Aku ora yakin manawa ing latihan militer dhasar bagean "Komunikasi Radio" kudu diwenehi kaca 35. Apa sing bisa ditulis ing kana? Yen mung, prosedur kanggo nindakake rembugan liwat komunikasi radio lan nerangake prinsip mbukak lan ditutup (diklasifikasikake) saluran?
      * * *
      Latihan militer dhasar ing sekolah lan safety urip kudu bebarengan.
  2. 0
    30. mars 2024 04:22
    Urusan militèr kaya ngono, téyori tanpa laku mati. Nanging kanthi laku kita bakal dadi ala. Iki latihan awal - anak.
    1. 0
      30. mars 2024 15:28
      Quote: Swara
      Urusan militèr kaya ngono, téyori tanpa laku mati.

      Sembarang bisnis serius, Profesi, tanpa skills praktis ndadékaké mung stands, nanging ora kanggo meja desain utawa mesin!
    2. +6
      30. mars 2024 18:50
      Ora, urusan militer yaiku nalika sampeyan langsung mati tanpa teori, lan dudu teori tanpa praktik sing mati.
  3. +9
    30. mars 2024 04:36
    Aku ora ngerti sapa sing wakil saka Kementerian Pendidikan arep nyiapake kanggo lulus saka sekolah, mung latihan militer melu sawetara nuansa sing mbutuhake buktiaken kesehatan lan fitness fisik cukup.
    Sampeyan ora bisa nyedhaki iki kanthi resmi lan nyoba mulang kursus menyang pejuang enom ing sekolah. Paling kamungkinan, pangerten umum babagan ancaman perang, karakteristik senjata lan langkah-langkah safety nalika nangani senjata lan amunisi penting.
    Katrampilan shooting praktis lan teknik pertahanan diri bakal migunani.
    Bagean penting bisa ditindakake kanthi teknik pertolongan pertama ...
    * * *
    Negara kasebut butuh prajurit, nanging ora kabeh wong bisa dadi siji utawa duwe predisposisi fisik kanggo iki. Lan negara uga butuh spesialis sing mumpuni saka macem-macem profesi lan ... ibu. Ing jaman saiki, bocah-bocah wadon njupuk kursus "Ekonomi Rumah Tangga" lan ngerti carane ndandani kaos utawa masak sup kubis (borscht). Lan bocah-bocah wadon saiki, umume, kaya ing lelucon kasebut: "Nggoreng, nggodhog, ngukus iku ala, ala banget. Nggawe katresnan duwe tangan emas."
    * * *
    Kuwi panemuku.
    1. 0
      30. mars 2024 05:08
      Negara kasebut butuh prajurit, nanging ora kabeh wong bisa dadi siji utawa duwe predisposisi fisik kanggo iki.
      Tentara modern ora ana maneh konfrontasi fisik antarane rong mungsuh, kaya sing wis ana abad kepungkur. Tentara modern diiseni karo produk sing intensif ilmu pengetahuan lan teknologi dhuwur, sing mbutuhake karya sirah tinimbang tangan sing kuwat, saengga "nerd" apa wae sing cocog kanggo layanan. Mesthi, ana stasiun tugas sing mbutuhake tangan sing kuwat, nanging kanthi perkembangan ilmu pengetahuan lan teknologi, papan kasebut saya sithik.
      1. +9
        30. mars 2024 06:52
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Tentara modern diiseni karo produk sing intensif ilmu pengetahuan lan teknologi dhuwur, sing mbutuhake karya sirah tinimbang tangan sing kuwat, saengga "nerd" apa wae sing cocog kanggo layanan.

        Bisa uga migunani, nanging ora ing panggonan sing bisa kontak langsung karo mungsuh, ing ngendi iku angel banget kanggo "ngobrol" wong sing sehat.
        1. 0
          30. mars 2024 18:54
          Wis ing pungkasan abad pungkasan, sing katon ing mungsuh liwat ngarsane 10-15% saka jumlah total. Sanajan padha ngeculake luwih cepet tinimbang liyane, kaping papat luwih cepet. Dadi bakal kira-kira 50/50 sakabèhé.
  4. +2
    30. mars 2024 04:57
    Mung latihan militer melu nuansa tartamtu sing mbutuhake kesehatan lan kabugaran fisik sing cukup.

    Ayo kula ora setuju karo sampeyan ... nerd short-sighted sing trampil main penembake komputer bisa gampang ngoyak prajurit pasukan khusus coolly pompa munggah ing bunderan karo bantuan saka UAV dimuat karo bahan peledak.
    Ana video ing Internet ngendi drones cilik ngoyak pejuang individu ... lan padha ora bisa nindakake apa-apa bab iku ... sawetara tenan begja ... padha perang maneh karo kelet.
    Kanggo mencet tombol sing miwiti detonasi UAV, sampeyan ora perlu kesehatan banget ... wong bespectacled ceking lan kutu buku lemak bakal nindakake.
    1. +7
      30. mars 2024 07:02
      Quote: Lech saka Android.
      Wong bespectacled kurus lan kutu buku lemak bakal nindakake.

      Bener, ing wektu sing padha, dheweke kudu sinau kanthi mantep nandhang kasangsaran lan kekurangan layanan militer, sinau kepenak karo jatah tentara lan bisa mbela awake dhewe saka serangan nalika mungsuh sawetara meter, lan mencet a tombol ora bisa mutusake masalah kahanan.
      Lan sampeyan kudu nyopir prajurit pasukan khusus sing dipompa kanthi apik ing bunderan ora nalika sampeyan pengin, nanging nalika sampeyan kudu lan ora pengin. Aku wis weruh wong-wong sing rapet banget muter ing wayah wengi lan turu awan lan wengi ...
      1. 0
        31. mars 2024 15:44
        Kutipan saka: ROSS 42

        Bener, ing wektu sing padha, dheweke kudu sinau nandhang kasangsaran lan kekurangan layanan militer, sinau kepenak karo jatah tentara lan bisa mbela awake dhewe saka serangan nalika mungsuh sawetara meter.
        lan paling ora nggawa rompi peluru lan peralatan ing dhewe, lan ora mati saka mbukak sawise satus meter roto ing kabeh iki.
  5. +6
    30. mars 2024 05:03
    Sepisanan katon apik. Murni subyektif, iku unggul ing sawetara cara lan rodok olo ing sawetara cara kanggo buku teks USSR, nanging edition pisanan tansah ngiring dening sakteruse, direvisi lan ditambahi. Bab sing bener.
    1. +5
      30. mars 2024 05:22
      Aku ngakoni kanthi jujur, aku ora ngelingi buku teks NVP. Aku sinau ing sekolah menengah ing taun 70-an. Nanging aku ngelingi instruktur militer kanthi apik - Kolonel Pavel Ivanovich Chibisov. A asshole apik, lan nuntut.
      1. +3
        30. mars 2024 09:54
        Was. Saperangan edisi, ing arti nyetak ulang. Pinter banget. Malah conto taktik skuad infantri Angkatan Darat AS, lan liya-liyane bisa ditemokake ing Internet, mung kanggo seneng-seneng.
        1. +3
          30. mars 2024 10:46
          Ya, aku wiwit ngelingi, tanpa takon, ora. Tutupe cukup prasaja. Wong lanang kudu nganggo dasi kanggo kelas.. Ing pimpinan Pavel Ivanovich, jarak tembak dibangun ing sekolah, lan kamar kanthi conto. peralatan militer, peralatan.. OZK, stasiun radio, etc.
      2. +2
        30. mars 2024 11:57
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Asshole apik tenan
        Ketik ambigu.
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Jujur, aku ora ngelingi buku teks NVP
        Nanging aku kelingan carane padha wanted kanggo nglarang buku teks NVP lawas minangka guide kanggo teroris. Banjur aku cukup pinter supaya ora nindakake iki, nanging apa bakal cukup saiki lan apa penulis buku kasebut bakal mabur - aku ora yakin.
        1. +3
          30. mars 2024 14:00
          Aku ora mriksa, aku mratobat, lan aku njaluk ngapura marang Kolonel-guru, sing wis suwe ana ing swarga ...
        2. 0
          30. mars 2024 19:01
          Nanging mbayangno dheweke ndhelikake buku lawas saka kita! Aku mbantah karo pilot helikopter, dheweke ujar manawa ana buku pelajaran. Aku elinga persis, kita ora. Lan aku kelingan yen guru-guru padha rembugan ora menehi buku pelajaran. Lan amarga iki, dheweke pancen ora siyap ing tentara babagan taktik lan aspek liyane.
          Guru sekolah banjur nyumbang kanggo korban sing saya akeh ing Afghanistan.
          Mung riflemen sing diatur kanthi apik, bunder kasebut dipimpin dening instruktur militer.
          1. 0
            30. mars 2024 19:10
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            Nanging mbayangno dheweke ndhelikake buku lawas saka kita!
            Aku babar blas bisa mbayangno. Malah buku pelajaran matematika lawas angel digayuh, nanging iki.
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            Guru sekolah banjur nyumbang kanggo korban sing saya akeh ing Afghanistan.
            Ing jaman Afghan, buku teks kasedhiya. Lan subjek kasebut diwulangake.
            1. -1
              30. mars 2024 19:11
              Subjek kasebut diwulang kanthi mlaku lan masang topeng gas. Nanging dheweke ora menehi buku pelajaran. Wali kelas iku bu majeng, dheweke lunga menyang Prancis kanggo magang, aku yakin dheweke entuk buku pelajaran sing didhelikake. Inggih, utawa instruksi teka saka pelayanan.
              1. 0
                30. mars 2024 19:20
                Kabeh gumantung marang komandan militer.Saliyane latihan langkah, ana uga shooting ing jarak tembak, sinau tambang lan liya-liyane.Kolonel kasebut nganggo bolongan kancing Angkatan Udara, nanging dheweke uga ngerti teknik.
              2. +2
                31. mars 2024 09:12
                "Wali kelas iku bu majeng, dheweke mangkat menyang Prancis kanggo magang, "- ing taun 1970-an? Kanggo Prancis?guru? wong bodho
                Iku sekolah sing luar biasa banget ....
                "Inggih, utawa instruksi teka saka pelayanan." - yen instruksi kuwi wis teka, buku teks bakal disita kabeh negara.Bebarengan karo mbusak subyek saka kurikulum.
                Aku lulus saka SMA ing 1987 - ana NVP.
          2. +1
            31. mars 2024 00:36
            Lan aku kelingan guru-guru padha sepakat ora menehi buku pelajaran. Lan amarga iki, dheweke pancen ora siyap ing tentara babagan taktik lan aspek liyane.
            Guru sekolah banjur nyumbang kanggo nambah korban ing Afghanistan." - kesimpulan asli...jebule buku pelajaran sing didhelikake sing disalahake kanggo kerugian.....
            Dadi kabeh sing ditulis ing buku teks NVP diwulangake ing tentara sajrone 2 minggu.
            Lan gagasan buku teks sing didhelikake ing USSR, lan miturut NVP - dheweke uga bakal ndhelikake buku teks ekonomi politik ing universitas, ya ... Kanggo njagong luwih aman ...
            Inggih, kajaba kanca-kanca kelas sampeyan ngrokok buku pelajaran kanthi cepet
      3. -1
        30. mars 2024 19:10
        Sampeyan ora ngelingi buku pelajaran amarga sampeyan ora diwenehi, kaya kita ora.
      4. +1
        31. mars 2024 11:04
        Aku ngakoni kanthi jujur, aku ora ngelingi buku teks NVP.

        Kita duwe buku teks babagan "GO". Ora ana buku teks babagan "NVP".
        1. 0
          3 april 2024 19:46
          Ana Mammoth. (Ana mammoth). 31 Maret 2024 11:04. Anyar awakmu-"...Kita duwe buku teks "GO". Ora ana buku teks babagan "NVP" ..."

          Aja mbantah. ana buku pelajaran. Sampeyan durung ana. Kanggo konfirmasi, deleng Internet ...
          R.S. Minangka mahasiswa, kalebu. miturut "Tutorial on NVP" penerbitan DOSAAF Moscow -1972
          Babagan buku teks NEW dhewe. Mesthi sawetara tambahan dibutuhake. nanging njupuk buku teks lawas minangka basis. Cukup katon ing daftar isi sing diarani. anyar lan lawas. Standar keamanan urip saiki kanthi unsur persiapan non-teknis, kalebu. miturut jam, iku mung tiron saka kegiatan karo karya adhedhasar gambar. ndadékaké kanggo siswa indifference. wassat Sclerosis miturut VSEUBUCH (NVP). entuk pengalaman ing ngatur karya lan latihan ing potensial explosive mungsuh belay . Wong pinter ora bakal lali marang pengalamane mungsuh.
          Kita butuh prajurit kanthi pengalaman praktis minangka guru.
          Bubar, akses menyang wong-wong kuwi wis diblokir dening syarat kanggo duwe pendidikan guru keprungu . Mung pejabat politik sing nyukupi syarat kasebut. belay
          Logistik apik lan kemah karo mentor ing pusat pelatihan. kaya ing USSR kanggo spesialisasi tenaga kerja teknis. Bakal ana kawruh lan pengalaman awal. Yen ora... nalika wong ora tau njupuk AK ... Kanggo Rusia kaya tandha ing bathuk - Ku-Ku. negatif hi
          1. 0
            3 april 2024 20:55
            Kutipan saka boni592807
            Aja mbantah. ana buku pelajaran. Sampeyan durung ana.

            "Tutorial on CWP" penerbit DOSAAF Moscow -1972

            Aku entuk sertifikat sekolah ing 1972 year. nglirik
            Kita wis "GO", ing framework kang diwenehi NVP. Banjur kanggo pisanan aku nyekel senapan mesin Degtyarev nyata ing tanganku. nglirik Lan aku nemokake apa kunci ing buttstock. Mbokmenawa saben bocah wadon umurku bisa gampang ngumpul lan mbongkar Kalash.
            Emphasis saka subyek ana ing nglindhungi populasi saka ancaman senjata pemusnah massal, tumindak ing cilik saka geni, lindhu. babagan dhasar perawatan medis ... Latihan pra-tentara ana ing DOSAAF, utamane ing spesialisasi teknis, pembalap, lan paratroopers mangsa mlumpat.
            Ana sistem, lan iku bener.
            PS Sawetara taun kepungkur aku guyon takon yen topeng gas bakal nylametake sampeyan saka kumelun karbon lan kepiye carane. Apa sampeyan bakal mangsuli langsung?
            1. 0
              7 april 2024 21:46
              Был Мамонт. (Был мамонт). 3 апреля 2024 20:55. Panjenengan-
              1. "...Я аттестат школьный получил в 1972 году..."
              kula hormati. hi
              2. У нас был - отдельно предмет НВП.
              Указанное вами по преподаваеиым знаниям и умениям совпадает. как минимум...
              3. ваше- "..P.S. Несколько лет назад в шутку спрашивал- спасет ли противогаз от угарного дыма и как. Вы навскид ответите?.."
              ......Конечно . Обычный противогаз не защитит. Нужен Гопкалитовый патрон hi
              4. Есть вопрос к вам:
              "...Начальная военная подготовка. Материал из Википедии :
              Ing taun 1967, с принятием новой редакции «Закона СССР о всеобщей воинской обязанности», допризывная подготовка была возобновлена для учащихся старших классов средних школ, учащихся средних профессионально-технических и средних специальных учебных заведений под названием «Начальная военная подготовка»[1]
              ЕСЛИ ВЫ ВЫПУСКА ИЗ ШКОЛЫ 1972 ГОДА. ТО КАК У ВАС НВП МОГЛО ВХОДИТЬ В ГО. ТОЛЬКО в период Перестройки приказом по Министерству образования РСФСР №62 от 17 октября 1990 года НВП в школах РСФСР была фактически отменена, belay ora hi
              Цель НВП заключается в том, чтобы молодёжь получила знания о военной службе и военном деле, обрела практические навыки обращения с оружием, средствами индивидуальной защиты (противогаз, респиратор), медицинскими перевязочными материалами и так далее, что является одной из составляющих мобилизационных возможностей государства[1][2].
              НВП в системе среднего образования. Организация НВП!!!
              Обучению подлежали юноши допризывного и призывного возраста и девушки. ]В средних общеобразовательных школах НВП преподавалась с 9 класса (при 10-летнем обучении)
              Преподавателями НВП, как правило, назначались лица из числа офицеров, прошедших действительную военную службу, вышедших по выслуге лет в запас и прошедших подготовку для преподавания данного предмета. За ними закрепилось название военный руководитель (военрук)[6]. В среднем в неделю по расписанию предусматривалось два часа занятий НВП, которые обычно проводились в один день спаренными уроками. Для полноценного изучения предмета школы, ПТУ и средние специальные учебные заведения обеспечивались соответствующей учебно-материальной базой[1][2]:
              Р.С. Возможно вы что-то перепутили!?
              1. 0
                8 april 2024 00:59
                Kutipan saka boni592807
                Возможно вы что-то перепутили!?

                Возможно. Учебник по ГО помню, учебника по НВП нет. Военрука помню.
                Тут помню, там не помню. nglirik
    2. 0
      1 april 2024 07:44
      Aku setuju karo sampeyan ... paling soko. Mung komentar ing ndhuwur biasane dikritik, nanging ora ana sing nyoba nindakake sing padha. Aku sing buku iki bakal nylametake akeh nyawa, lan supaya kritikus nulis kanggo penulis lan ngirim pengalaman yen padha duwe.
  6. + 10
    30. mars 2024 05:47
    ibuku dadi guru lan ing omah kita duwe buku kandel "Pioneer Leader". Dadi aku kelingan, nalika aku isih ing Oktober, aku wiwit sinau dhewe saka karsa lan kapentingan gedhe kanggo aku. Ing umur Pioneer, saka buku-album iki aku ora ngerti maneh mung bab pahlawan Pioneer, nanging aku ngerti saka kono "rahasia" kanggo kula, miwiti karo fishing lan kaslametané ing lelungan camping lan pungkasan karo "rahasia" carane nggawe a sled kanggo kekasihku, nanging gedhe, asu. Lan Rex sledded kula gampang liwat kerak mangsa, lan nalika fishing ing kali cilik aku dumadakan wiwit nyekel kabeh lanang ... Nanging aku elinga wulangan andhap asor latihan militèr ing cah anom amarga iku mung: andhap asor. Aku mung nyadari iki ing detasemen latihan sajrone dinas militer. Nanging aku ora duwe buku "Pemimpin Militer" ing omah. .. Aku bisa mbayangno kabungahan kita yen buku manual kuwi muncul nalika kita sekolah menengah lan saben kita bisa "sinau" kanthi mandiri ...
    1. +1
      30. mars 2024 21:49
      Iki amarga nalika isih cilik ora ana komputer sing duwe telpon. Yen ora, sampeyan bisa nyekel iwak ing kana.
  7. +6
    30. mars 2024 06:54
    Dideleng saka ilustrasi lan daftar isine, buku pelajarane pancen apik. Nanging buku teks sing apik uga mbutuhake guru NVP sing apik kanthi pengalaman ing layanan militer, tanpa buku teks mung buku sing nyenengake kanthi gambar. Lan mesthi bahan lan basis teknis.
  8. +7
    30. mars 2024 07:16
    Buku kasebut menarik, nanging tanpa latihan ora ana gunane. Kita butuh sawetara basis latihan. Lan sampeyan ora kudu nyoba ngandhani remaja babagan kabeh aspek urusan militer. Sampeyan kudu fokus ing perkara sing paling penting - sepindah, tumindak ing geni lan umume ing kahanan darurat, tandha pertambangan ing wilayah kasebut, penanganan senjata kanthi aman. Lan ing kene kita kudu konsentrasi upaya. Lan maneh, umume kelas mbutuhake praktis, mula model lan conto latihan dibutuhake, lan program negara kanggo jenuh sekolah karo dheweke. Siji buku teks ora bakal duwe efek sing dikarepake. Ya, guru dibutuhake saka para veteran perang, lan ana akeh lan akeh sing bakal nemoni bisnis iki sawise ditundha amarga cedera.
  9. +3
    30. mars 2024 08:56
    Nalika padha print, menehi kula loro.
  10. +3
    30. mars 2024 09:00
    Pelatihan medis luwih akeh dibutuhake, utamane latihan kanggo mbantu fraktur, getihen, tenggelam (keracunan dening produk pembakaran) lan swadaya. Iki minangka katrampilan sing, sanajan ora migunani, kudu dingerteni lan bisa ditindakake, kalebu ing urip saben dina (kebakaran, kacilakan ing dalan).
  11. 0
    30. mars 2024 09:58
    Ing tangan siji, iku perlu.
    ing sisih liya, aku langsung kelingan panguwasa: "melahirake prajurit", liyane "negara ora njaluk sampeyan nglairake" (unverbally)
  12. 0
    30. mars 2024 10:39
    Apa sampeyan wis nggawa buku pelajaran menyang Karibia utawa durung? :)
  13. +3
    30. mars 2024 10:47
    Iku migunani lan perlu. Nanging, miturut pendapatku, salah sawijining bab pisanan yaiku pertolongan pertama, nggunakake kit pertolongan cemas, apa sing kudu ditindakake nalika shelling, lsp. Katrampilan kasebut bakal migunani ora mung ing garis ngarep. Kacilakan, serangan teroris, penembakan kutha-kutha sing tentrem - iki kasunyatane, sayangé. Lan katrampilan kasebut bakal migunani kanggo kabeh siswa.
  14. +3
    30. mars 2024 11:35
    Kaya sing dakmangerteni, penulis artikel yaiku penulis buku teks.
    Lan dheweke kasengsem karo pendapat kita.
    Apa sing bisa dakkandhakake, sepisanan, tanpa mbukak buku, kabeh ora ala.
    Lan luwih rinci, sampeyan kudu mbukak buku teks langsung lan paling ora mbukak.
  15. +3
    30. mars 2024 11:50
    Tumindak becik ing kasus apa wae.
    Nglindhungi masarakat - klan, suku, negara - minangka salah sawijining tujuan utama manungsa, bebarengan karo panganan lan reproduksi.
    Gagal ngrampungake tugas kasebut minangka pungkasan kanggo komunitas manungsa tartamtu.
    Lan ora ana mantra "supaya kembang satus mekar" bakal mbantu.
  16. +2
    30. mars 2024 12:10
    Iku bakal becik kanggo nggawa bali subyek kaya Logika, kang dibatalake nang endi wae ing agêng-50s, digunakake akeh wong ora bisa kanggo nyambungake loro pikirane.
    1. 0
      30. mars 2024 19:07
      Lan langsung ngelekake yen logika ndadékaké kanggo buntu, padha nglirwakake lan tumindak minangka sing kudu kanggo kapentingan dhewe. Kaya ta tata krama, yen angel digatekake, padha lali.
    2. 0
      30. mars 2024 21:50
      Iki dibatalake supaya wong ora takon pitakonan sing ora nyenengake kaya ngapa garis partai goyah; komunisme wis dijanjekake ing generasi iki, nanging ora bakal teka.
    3. +1
      31. mars 2024 16:11
      Aku curiga yen logika dibatalake amarga tingkat pendidikan sing kurang banget babagan disiplin iki ing umume sekolah lan kekurangan spesialis sing dilatih.
  17. -4
    30. mars 2024 12:24
    Penulis buku kasebut ora nganggo istilah sing ramah! Nawakake omong kosong iki kanggo bocah sekolah. 500 kaca!!! Ya, saiki bocah-bocah sekolah bakal ngeculake kabeh lan maca buku iki. Nanging aku ngentekake anggaran kanthi apik. Mung sawise sinau buku kuwi, sampeyan bakal ngarep-arep prajurit kuwi?
    Ora perlu reinvent setir. Kabeh ing urip iku prasaja kaya ing alam. Kepiye pelajaran CVP kita. Dilaksanakake dening wong militer karir. Saben pawulangan nyritakake crita sing menarik, yaiku, prajurit sing bakal teka kudu ngerti sejarah negara, eksploitasi, pengkhianatan. Banjur senjata. Kita miwiti karo bab cilik: piranti, loading lan dipungkasi karo njupuk ing sawetara shooting. Kabeh padha njupuk! Loro lanang lan wadon. Formasi, gerakan, lan langkah-langkah sing bener ditliti kanthi teori. Lan kabeh iki tanpa notebook lan buku pelajaran !! Lan sing paling penting. Prajurit mangsa kudu kuwat fisik. Lan kanggo iki, ora mung pelajaran pendidikan jasmani fokus, elinga GTO, nanging uga ana bagean gratis "ing saben pojok."
    Cekakipun, wenehi kesempatan, paling ora aku bakal ngidoni pengarang iki lan wong-wong ing Kementerian Pendidikan !!!
    1. +2
      31. mars 2024 12:43
      Iku ora akèh kawruh ekstra, nanging iki mesthi ora ekstra. Dadi sapa sing kesed maca ora bakal kesed kanggo njupuk pecahan saka bokonge kaya ing foto ing ndhuwur. Kanggo cuka gratis lan manis supaya nalika Kapten Blackbeard nangkep galleon iki, kita bakal maca kanthi seneng lan 500 lan malah 1000.
  18. -3
    30. mars 2024 13:13
    Iku lucu. Nanging ora ana gunane, kaya pelajaran NVP ing sekolah umume.
    Ora ana ngendi wae, mesthine bakal sinau. Kepiye cara sinau aviria ing pabrik amonia nalika Kuzhugetych dadi kepala Kamentrian Situasi Darurat. ngguyu
  19. +1
    30. mars 2024 14:05
    Kutipan saka antipesawat
    Nalika padha print, menehi kula loro.

    Yen sampeyan kasengsem, aku nemokake link kanggo tuku buku:
    https://voenizdat.com/tproduct/615919053-149597369931-nachalnaya-voennaya-podgotovka

    panemuku.
    - Album berkualitas tinggi sing diterbitake kanthi gaya majalah "Mekanika Populer" utawa buku dening sawetara "Osprey" babagan "ksatria lan Roma kuno."
    1. ada
      +1
      31. mars 2024 00:29
      Yaiku, iki minangka pariwara kanggo "voenizdat.com" IP tartamtu Arkhireeva Elena Yuryevna? Lan salinan regane 2500 rubel, sing ora kanggo Voenizdat - omah penerbitan militèr Kementerian Pertahanan Federasi Rusia.
      Didegaké taun 1919.
      Iki ngasilake literatur resmi (mbukak lan ditutup) kanggo kabutuhan Kementerian Pertahanan Rusia, produk cetak khusus kanggo kementerian lan departemen liyane, organisasi umum lan individu, uga buku lan poster dhewe ...
      Voenizdat minangka penerbitan militèr saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia.
      Didegaké taun 1919.

      situs web: voennizdat.com
      1. ada
        0
        3 april 2024 22:45
        Ya, kanggo informasi sampeyan, situs sing kadhaptar ing ndhuwur iku palsu, mbukak liwat link menyang "Military Publishing House":
        Kutipan saka ada
        situs web: voennizdat.com

        Ketoke - Kokhlomorsky.
  20. +4
    30. mars 2024 14:44
    Usaha kasebut mesthi pantes digatekake lan dipuji amarga kerja keras sing ditindakake.
    Nanging langsung cetha yen penulis ora tau kerja ing sekolah lan ora duwe gagasan sethithik babagan tingkat kecemplung ing bidang subjek pemuda modern.
    Sayange, iki dudu buku teks babagan NVP. Iki minangka pangeling singkat kanggo mobilized, i.e. wong sing ora mung sadurunge nguwasani kursus CVP, nanging uga njabat militèr.
    1. 0
      30. mars 2024 19:04
      Aku setuju. Marang manual Sersan kanggo bedhil motorized, ing sandi cethek, iku manual ora lengkap.
  21. -2
    30. mars 2024 15:51
    Iku mbokmenawa buku apik. Disaranake nglarang kasebut sanalika bisa. Iku tega sing karusakan wis rampung ... NVP, iki ora cramming sawetara jenis super kawruh menyang sirah sabar. Kanggo mikir liya tegese rampung, umume, ora ngerti carane wong wiwit nyiapake kanggo maksud apa serius, nguwasani. skills serius.
    Kaping pisanan, minangka dhasar, wong kasebut kanthi teliti diwulangake ngapa lan ngapa dheweke kudu sinau. Yen ora, kabeh kawruh lan katrampilan bakal ngrusak dheweke lan wong-wong ing saubengé. Banjur wong kasebut diwenehi katrampilan dhasar. Sing paling dhasar. Saka ngeruk. ambegan. Fokus. ngatasi wedi lan skills gegaman dhasar. Wong enom ora bisa ngemot apa-apa liyane ing otak ing tahap NVP.
    Macem-macem jinis teknik, iki minangka tahap sabanjure, lan ora kanggo kabeh wong. Ora amarga IKI ora bisa dingerteni sapa wae, nanging amarga mung wong sing wis siyap iki sing bisa ngetrapake kabeh iki. Kanggo wong liya, katrampilan kasebut ndadekake ilusi kekuwatan palsu, sing nyebabake akeh masalah ...
    1. +1
      30. mars 2024 18:54
      Latihan Militer Dasar dudu buku. Ngerti carane ngresiki senapan mesin. Cara ngaplikasi tourniquet. Ngendi sikilmu menyang granat.
  22. 0
    30. mars 2024 18:31
    Ngurangi brosur dadi kaca 50. Sabanjure. elektif. Kanthi siswa NVP sing kompeten.
    1. 0
      30. mars 2024 19:26
      Sia-sia sampeyan kaya ngono. Nanging yen dheweke ngerti apa sing kudu ditindakake sabanjure, iki minangka persiapan awal.
  23. -2
    30. mars 2024 19:21
    Tuku, waca rincian liyane https://dzen.ru/a/ZeAib8YDo1EEhcLO
  24. 0
    31. mars 2024 16:01
    Mbokmenawa kita kudu miwiti karo peraturan, dhasar hukum kanggo hubungan antarane komandan lan bawahan. Aturan kanggo nangani senjata, fitur tugas njaga, hubungan karo komandan lan atasan ing syarat-syarat subordinasi - apa ora iki penting? Pungkasane, siswa kudu ngerti babagan sistem paukuman lan apa sing dadi kejahatan militer.
  25. 0
    1 april 2024 00:23
    Aku penulis buku teks. Aku maca komentar lan temen maujud sing paling komentator mung ora kanca karo sirah lan manggon ing sawetara jenis donya ngendi padha ngerti lan bisa nindakake kabeh. Aku bungah banget yen aku nerbitake buku iki. Aku bungah banget amarga ora ana sing nulungi aku - ora pimpinanku, utawa Kementerian apa wae, yen aku mung mbuwang dhuwitku dhewe lan ora nggunakake "anggaran". Aku bungah banget amarga buku-bukuku wis disebar ing saindenging negara lan mbantu wong liya. Amarga ora ana liyane! Bukak mripatmu! Wis telung taun ana konflik militer ing negara kasebut, lan saliyane publikasi iki ora ana literatur modern!

    Pira ahli ing kene - aku kaget. Saben uwong ngerti carane nindakake, manual apa kanggo nulis, carane kandel, carane akeh kaca. Nah, ayo lakoni! Nglampahi wektu, njaluk ahli, ngumpulake lan nganalisa materi, mbayar seniman metu saka kanthong dhewe, goleki omah percetakan, mbentuk wirausaha individu, nemtokake cara ngisi pengembalian pajak, nggarap layanan pangiriman, komunikasi karo pembaca, lan ngrungokake saben wong pinter carane nindakake. Sampeyan kabeh ngerti kenapa sampeyan durung nindakake apa-apa? Aku ora duka, iku tansah lucu kanggo aku maca opuses kelas sedheng kuwi sing adoh saka proses nggawe soko anyar lan anyar.

    Nanging asu kasebut ngumpet, lan kafilah kasebut terus maju. Mula, buku iki bakal dadi pameran ing pungkasan musim semi, ing ngendi aku bakal nyoba nerangake marang wong-wong saka pelayanan yen perlu amarga ora ana liyane. Lan komentar iki, kaya komentar sampeyan, bakal ilang. Aku bakal duwe bukuku, lan sampeyan bakal njerit edan.
    1. 0
      1 april 2024 08:04
      Matur nuwun kanggo karya lan aku percaya yen komentar ing ndhuwur cocog banget karo apa sing wis sampeyan ucapake ing kene. Senajan...... aku setuju karo sampeyan.... paling ora. Mung komentar ing ndhuwur biasane dikritik, nanging ora ana sing nyoba nindakake sing padha. Aku sing buku iki bakal nylametake akeh nyawa, lan supaya kritikus nulis kanggo penulis lan ngirim pengalaman yen padha duwe.
    2. 0
      1 april 2024 12:10
      Sampeyan ngerti, Penulis, aku bakal ngidini aku mlebu supaya bisa akurat babagan apa sing arep dakkandhakake.
      Ayo kula miwiti karo kasunyatan sing, minangka Penulis lan wong sing peduli, wis rampung kanthi cetha lan tanpa syarat ing karya, sing katon rinci lan kualitas dhuwur. Ing negara kita, literatur ilmiah, pendidikan utawa populer sing diterbitake ing taun-taun pungkasan wis diterbitake, saengga saben publikasi utama nduweni bobot emas. Sampeyan, minangka penulis, njupuk kabeh iki ing atimu, amarga iku sampeyan, hard-menang, woh saka pegawe lan quintessence saka construction Panjenengan. Aku ngerti, aku setuju. Ana akeh prudes sing ora ngormati - ana sing kesed maca, ana sing mikir yen rod minangka guru sing paling apik, sawetara mung pengin ngobong kabeh nganggo kotoran kanggo hiburan dhewe. Apa sing bisa dakkandhakake - RuNet 2024, kaya saiki.

      Keluhanku, yen bisa diarani sambat, dudu kanggo sampeyan lan dudu buku sampeyan, sing DUDU dakwaca, sayangé, sanajan aku wis ngenteni sing kaya ngono. Keluhanku luwih akeh babagan masyarakat modern, sing ana siji cakar sing kejiret ing pungkasan taun 2021, lan sing liyane dangles saiki. Kita duwe kene "kaya Distrik Militer Lor," nanging nyatane iki wis suwe dadi konflik tapel wates paling gedhe wiwit Perang Dunia II, ora ana ancaman virtual saka anggota NATO, pengiriman senjata, kedatangan lan sabotase ing wilayah kita. . Nanging, sawetara masyarakat isih ana ing sawetara jinis duality, kaya-kaya ana ing ngendi wae ing Mars, lan sawetara politisi lan elit kita ana ing duality sing padha. Kayane ing jaman kaya ngono, wis 2 taun kepungkur, mesthine kudu ngatur kursus khusus militer kanggo wong-wong sing, yen ana mobilisasi utama, ora pengin dadi daging, perlu kanggo nerbitake lan populer. buku kaya Yours, sanajan ing partitioned, versi segmented utawa ing wangun brosur lan tenan nggawe iki diakses lan nyebar, kita kudu nindakake pakaryan lan latihan ing cara sing apik ing kaslametané lan organisasi ing kondisi TA utawa shelling, paling piye wae. urip maneh pertahanan sipil supaya paling ora ndhukung "pidato juicy nuklir ing gaya DAM". Nanging NO, telek ora kelakon, lan saiki sukarelawan coexist karo pihak wuda lan muda lan festival game. Wis 2 taun.
      Sampeyan ndeleng, Penulis, aku bakal nandheske maneh manawa keluhanku ora nglawan sampeyan utawa buku sampeyan. Umumé, buku iki kudu ditulis dening negara kita, anggere paling sethithik prihatin babagan kaslametan utawa mobilisasi otak populasi. Lan nerbitake - nanging ora ing versi sing bakal njagong ing rak buku sing diukir karo Encyclopedia Britannica lan edisi koleksi terbatas Harry Potter, nanging ing format supaya bisa dituku lan ora ngidoni kasunyatan sing iku larang lan sugih, supaya bakal dadi publikasi massal, kaya buku "1001 jawaban kanggo pitakonan petani bebarengan babagan radio lan listrik," diterbitake ing esuke saka USSR kanggo ngajari massa.
      Malah banjur, malah sing terus-terang pemerintah ghoul ora menehi peduli babagan tingkat kesadaran saka populasi, nanging saiki iku kaya-kaya pamaréntah saiki wis pipis ing saka loteng.

      Muga-muga pesenku sing dakkarepake kanggo sampeyan lan ora nyinggung perasaan sampeyan minangka seniman. Kanthi hormat lan sukses kreatif.
    3. 0
      1 april 2024 21:55
      Ora jelas kanggo sapa keluhan sampeyan ditangani, lan ora jelas apa keluhan kasebut. Nanging keluhanku spesifik banget.
      Contone, njupuk saka peluncur granat AGS. Munggah lan mudhunake tong minyak saka ngendi lan ing ngendi? Apa sudut elevasi sing nyedhiyakake jangkauan paling gedhe? Ora ana apa-apa babagan iki, nanging yen sudut tembak kanthi jarak paling gedhe ora ditemtokake, mula kudu diturunake lan diunggahake?
      Ana rong jinis pandelengan, ambane ing sewu. Sampeyan ora duwe apa-apa bab iki.
      Gambar tanpa panjelasan sing tepat mung bingung.
      Kanggo AGS skor "3-".
      Lan ngarepke diperlokaké ing kamar, Aku ora ngerti ing rinci kok? Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing perlu kanggo uncalan granat menyang kamar, banjur bisa mlebu.
      Yen iki minangka manual kanggo polisi, mula bisa dingerteni, nanging ing perang, sing pertama yaiku granat tangan lan banjur ngrampungake mungsuh sing kaget.
    4. ada
      0
      3 april 2024 22:31
      Kutipan: Simon Fenikovich
      Aku penulis buku teks. ...

      Hello
      Inggih, sampeyan ora duwe alesan kanggo gelo, amarga sampeyan dhewe ngirim artikel kanggo pertimbangan nuduhake materi sing disiapake lan kudu disiapake, aku pracaya, kanggo apa sing biasane kelakon ing situs. Sabar, maca, delve menyang, njlentrehake, etc.. Gawe kesimpulan, yen sampeyan pengin obrolan substantif, hubungi komentator, ora kabeh wong ing kene bakal bisa nulungi sampeyan, nanging katon jelas yen sawetara "accomplices ing perang militèr" duwe kawruh lan katrampilan, mbok menawa - gagasan sing bakal migunani kanggo sampeyan, yen, mesthi, sampeyan bakal terus usaha. Oh, supaya - ngapura kula generously, nanging sampeyan ora bisa dadi penulis buku teks dening definisi konsep banget saka "buku teks", amarga subyek sinau dhewe kudu kebak didhukung dening proses pendidikan, kalebu pendidikan lan metodologis, ditetepake. lan disorot "ing jenis" kontingen dhewe dimaksudaké kanggo latihan, yaiku, siswa utawa trainee - murid, kadet, siswa, ... wong sing dilatih lan ing ngendi dheweke dumunung - ing sekolah menengah, TU, College, etc. organisasi pendidikan karo subyek ing disiplin tartamtu lan kabeh iki ditemtokake dening aturan federal ing lapangan nimbali lan pendidikan, sawetara dokumen resmi saka ing paling rong departemen - ing Min. pertahanan lan pendhidhikan lan luwih mudhun menyang organisasi Kamentrian Pertahanan lan Kamentrian Pendidikan dhewe, sing langsung ngrancang lan nindakake kegiatan pendhidhikan lan tanggung jawab kanggo iki, lan materi pendhidhikan sing dimaksudake kanggo iki - buku teks, alat bantu, lsp. , disetujoni miturut prosedur sing cocog lan diterbitake.
      Banjur - ya!, lan wiwit ora, banjur ..., lan kabeh sing kedadeyan iku obrolan antarane non-spesialis ing topik sing ora bisa dingerteni, nelpon aku.
      Saiki, yen sampeyan ngandhani carane sampeyan mbangun hubungan karo Wilayah Moskow babagan masalah nyiapake bahan pendidikan, apa tugas sing ditampa lan syarat liyane kanggo bahan kasebut, apa dhaptar dokumen, publikasi lan literatur (sumber daya), dhaptar reviewers, etc., banjur obrolan bakal subyek-tartamtu lan bakal conducted karo penulis buku teks utawa project manual. Saiki, sampeyan minangka penulis karya pribadi sing diterbitake kanthi fokus militer tanpa tanggung jawab kanggo materi kasebut (kajaba sing umum), lan ing sisih liya, buku sing mbukak - pembaca sukarela lan kabeh iki ora ana hubungane karo sistem pendidikan ing negara kita.
      Iki apa iku - kasunyatan! Ora NVP.
      Kita butuh akeh generasi sabanjure saka loro jinis sing dididik minangka warga negara lan patriot kanthi sinau ing organisasi pendidikan negara, kalebu latihan militer kanthi basis ilmiah! A shift siap kanggo urip sawijining, karo potensial bebarengan perlu kanggo terus lomba kita, lan ora kaya apa kang diprodhuksi dina. Tingkat iki ora bisa digayuh mung nganggo buku - manual, sampeyan kudu ngerti iki.
      Mbalik ing pungkasan taun 80-an, dadi cetha yen sistem latihan militer warga sing wis ana (ing wektu tentrem lan ing jaman perang) kanggo latihan pra-perang saka wajib militer lan direncanakake kanggo periode khusus, kanggo latihan warga sing ora ana ing cadangan ing dhasar latihan militèr utawa latihan militèr sing prasaja , dadi ora cukup kanggo kabutuhan latihan prajurit modern lan perlu kanggo nganakake riset militer-ilmiah babagan masalah ngurus angkatan bersenjata lan latihan. Nanging, taun 90-an wis teka ... Tinimbang angkatan bersenjata sing kuat, echeloned lan dilindhungi undhang-undhang sing bakal bisa nahan tantangan lan ancaman militèr modern lan luwih, kanggo masa depan sing bisa diramal, ing skala kesatuan integral saka republik sosialis, kita nampa remake sing absurd karo alien inti. kanggo kita, ngendi layanan kanggo fatherland lan nimbali ora Sparing padharan, padha dadi ora tugas suci, tugas mulya lan kurban ing jeneng sing, nanging bisa kanggo kategori kapisah saka populasi. Lan ing 2009, langkah-langkah kanggo transisi menyang tampilan anyar kanggo Angkatan Bersenjata numpes remnants saka madegé Soviet ing tatanan saka salah siji saka mesin militèr paling kuat ing donya lan salajengipun sangsoro saka potensial mobilisasi. Ora ketompo NVP, safety urip ora ing tingkat sing padha.
      Lan apa sing kudu kedadeyan ing skala sing winates ing Federasi Rusia: layanan militer kanggo siswa umur sing cocog ing sekolah menengah bebarengan karo nguwasani kurikulum ing mata pelajaran reguler sajrone wektu nampa pendidikan umum langsung ing pusat pelatihan militer ing sekolah menengah. utawa sekolah teknis kanggo entuk pendhidhikan militèr dhasar sing perlu kanggo mlebu dinas militer kanthi wajib utawa kontrak (iki minangka masalah sing kapisah) lan minangka basis, tinimbang latihan pra-perang warga ing program latihan militer sing prasaja kanggo cadangan latihan kanggo latihan staf lan cadangan personel militèr karo personel terlatih ing mangsa perang. Apa sampeyan entuk? Ana lonjakan ing Cadangan Angkatan Bersenjata lan akeh buruh lan daging militer ing pasar tenaga kerja, lan saiki pasar migran saya mundhak, nanging ora ana gunane.
      Coba bayangake apa tingkat kualitas pandhuan sinau utawa buku teks sampeyan, nanging saiki ora kudu luwih murah, nanging luwih dhuwur - syarat kasebut mung saya mundhak. Iki mung bisa ditindakake dening klompok spesialis sing terlatih lan dilengkapi.
      Aja tersinggung, tulung digatekake.
      hi
  26. +1
    1 april 2024 12:49
    Buku teks NVP dibutuhake. Mesthine bisa dingerteni kabeh wong lan dadi buku teks utama kanggo kabeh populasi.

    Amarga kabeh wong sing duwe kemampuan kudu ngladeni. Yen ana watesan kesehatan, yaiku, "cocog kanggo non-combatant", kudu ngladeni non-combatant, meh luwih akeh panggonan kaya ing tentara modern tinimbang "combatant".

    Saiki "sing pengin" lan "sing ora bisa lolos" ngawula, iki salah.

    Apa sing ditulis Penulis, kayane aku, yaiku sing dibutuhake wong enom sadurunge ngladeni. Mbokmenawa, nalika proses sinau terus maju, apa jenis umpan balik saka buku teks lan teknologi babagan owah-owahan LBS, pangaturan bakal ditindakake, nanging ora mungkin bakal signifikan.

    Matur nuwun kanggo Penulis (kaping pindho kanggo Penulis :)) kanggo karya.
  27. RMT
    +1
    2 april 2024 08:07
    2500 rubles saben buku. Ora murah. Slogan "Entuk dhuwit kanggo kabeh!" Ing tumindak.
  28. RMT
    +1
    2 april 2024 12:46
    "Latihan militer dhasar" edisi kaping 2 disunting dening Letnan Jenderal Popov A.M. disaranake dening dewan Kamentrian Pendidikan USSR minangka buku teks, 1979. 308 pp.
    5. Pambuka
    7. Bab I. TNI SOVIET NJAGA NKRI
    17. § 2. Angkatan Bersenjata USSR ing tataran saiki
    27. § 3. CPSU babagan tugas-tugas Angkatan Bersenjata Soviet nalika mbangun komunisme
    34. § 4. Komando, politik lan insinyur. Badan politik, partai lan organisasi Komsomol Angkatan Bersenjata Soviet
    55. § 6. Undhang-undhang militèr Soviet babagan layanan ing Angkatan Bersenjata USSR
    63. Bab II. PIAGAM MILITER UMUM ANGKATAN BERSENJATA USSR
    74. § 2. Piagam Disiplin Angkatan Bersenjata USSR
    81. § 3. Piagam garnisun lan layanan penjaga Angkatan Bersenjata USSR
    90. Bab III. LATIHAN TAKTIKAL
    102. § 2. Tumindaking prajurit ing paprangan
    119. § 3. Pamisahan ing ngêlawan
    124. § 4. Pisahan ing bela
    126. § 5. Kapindho. Platoon ing patroli pengintaian
    131. § 6. Maret miwah pawai
    136. § 7. Lokasi lan keamanan pos
    140. Bab IV. PERSIAPAN FIRE
    146. § 2. Senapan alit-alit
    149. § 3. Tèknik tuwin pranatan mêdal saking bedhil kaliber alit
    176. § 5. Sanjata, nyimpen lan nyimpen
    179. § 6. Teknik lan aturan njupuk lan njupuk ing target stasioner
    188. § 7. granat pecahan tangan
    198. Bab V. LATIHAN PERANG
    202. § 2. Teknik pambentukan lan obahe tanpa gaman lan nganggo gaman
    210. § 3. Mènèhi pakurmatan militèr, mecah pangkat lan nyedhak marang kang unggul
    213. § 4. Gêdhong-gêdhong departemen
    217. § 5. Tumindak personil ing cedhak lan ing kendaraan
    220. Bab VI. TOPOGRAFI MILITER
    224. § 2. Obah sadawaning azimuth
    227. § 3. Konsep peta topografi. Nggarap peta
    245. Bab VII. PERTAHANAN SIPIL
    247. § 2. Ciri-ciri senjata pemusnah massal wadyabala negara imperialis.
    258. § 3. Pangreksa saking gaman pemusnah massal
    279. § 4. Radiasi lan piranti pengintaian kimia
    298. § 6. Nylametake lan pemugaran darurat darurat ing wilayah karusakan lan ing wilayah bencana alam.
  29. +2
    3 april 2024 00:46
    Kutipan saka: ROSS 42
    Negara kasebut butuh prajurit, nanging ora kabeh wong bisa dadi siji utawa duwe predisposisi fisik kanggo iki.

    Lan kudu.
  30. 0
    3 april 2024 20:10
    - Peralatan lan peralatan - ya.
    - pangayoman waja ora kanggo sekolah.
    - Komunikasi radio - utamane kanggo organisasi kaya DOSAAF.
    - UAV - ya.
    - latihan Sapper - sebagian.
    - Peralatan lan nyamarake - ya.
    - Topografi - ya.
    - Latihan Fire - sebagian.
    - Taktik - sebagian.
    - Intelligence - sebagian.
    - Kerja com. peleton - ora kanggo sekolah.
    - First Aid lan First Aid Kit - ya.
    - Urip ing lapangan - ya.
    - Ing sekolah bakal angel banget kanggo nyedhiyakake basis materi kanggo kelas babagan materi sing disaranake ... Yen buku teks kasebut dimaksudake kanggo sekolah.
  31. 0
    5 april 2024 15:20
    Aku ora bakal bisa ngerti sebabe kita ora pengin pungkasane nggawe tentara personel sing kuwat, motivasi, terlatih lan bersenjata ing abad 21st. Lan jumlahe ora 800 ewu, nanging paling ora 2 yuta. Lan urip layanan ora 1 taun, nanging paling sethithik 3 kanthi kamungkinan ngluwihi kontrak saka 3 nganti umur pensiun. Lan tentara kuwi sing saben wong normal bakal nganggep tugas lan pakurmatan kanggo ngawula ing. Apa iki ora realistis? Wes 30 tahun iki kita omong-omongan lan saiki... bocah-bocah wis diwenehi buku, saiki negara bisa urip ayem tentrem. Iku isin kanggo Negara
  32. 0
    8 april 2024 21:42
    Это не для НВП, это для слушателей Военной академии им. Фрунзе. Там срок обучения сократили до одного года. А если убрать подготовку к параду, то вовсе месяцев 10 еле наберется. А мебельщик успел ШДК порезать, и теперь там преподаватель - подполковник. То есть полком не командовал, но учит.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"