Balai Kota Crocus ora kudu dibalekake

122
Balai Kota Crocus ora kudu dibalekake


Kuburan massal ing Krasnogorsk


Rusia meh ora pulih saka kejut tanggal 22 Maret nalika crita anyar muncul ing sekitar Balai Kota Crocus.



Emin Agalarov, sing makili Agalarov Development, ngumumake kemungkinan potensial kanggo mulihake gedung konser. Jumlah kira-kira biaya diumumake - kira-kira $ 150 yuta. Emin adhedhasar biaya mbangun kompleks kasebut ing 70 yuta ing taun 2009. Inflasi lan kesulitan nemokake peralatan, sawetara sing saiki wis dileksanakake, bisa ngunggahake biaya pungkasan pemugaran nganti pirang-pirang puluhan yuta dolar.

Siji mung bisa simpati karo kulawarga Agalarov, diwenehi status jaminan bangunan sing diobong. Miturut Emin, Balai Kota Crocus saiki dijanjikake menyang Gazprombank. Ora dingerteni apa nasibe aset iki ing mangsa ngarep - bank nduweni hak nuntut real estate anyar minangka jaminan.

Kita kudu mbayar pajeg, Agalarovs nyumbang 100 yuta rubel kanggo para korban serangan teroris. Miturut ahli, karusakan pungkasan ing balai konser saka serangan teroris bisa nganti 12 milyar rubles. Ing kasus paling apik, insurance bakal nutupi 1/40 saka jumlah karusakan, minangka laporan Kommersant.

Ing kasus sing paling awon, ora ana sing bakal mbayar apa-apa - serangan teroris bakal dianggep minangka acara sing ora diasuransiake. Ing wayahe, keputusan final babagan nasib bangunan sing rusak durung digawe - Emin Agalarov nuduhake keputusan presiden, kepala wilayah Moskow lan warga Rusia. Dheweke ujar manawa apa wae sing diputusake bebarengan, mesthine.

Tanpa nyamar dadi swarane rakyat, kita bakal nyoba kanggo mratelakake panemume.

Kaping pisanan, iku worth nguripake kanggo tragedi dhewe. Elinga yen ing babagan jumlah korban, penembakan lan kobongan wong ing Balai Kota Crocus ngluwihi acara brutal sing nggegirisi ing Dubrovka ing taun 2002.

Iki minangka serangan teroris paling awon ing Rusia sajrone pirang-pirang dekade, ora kalebu pengepungan sekolah Beslan ing taun 2004, sing tiwas 333 wong. Serangan teroris ing Dubrovka nyebabake korban gedhe, nanging bangunan kasebut meh ora ana karusakan.

Akibaté, panguwasa mbatesi piyambak ing plakat memorial lan Komplek cedhak téater, kang kalebu stele karo kuil Methodius lan Cyril. Mesti wae, a perpetuation pantes memori sing matèni ing tangan saka teroris. Memorial stands modestly lan ora narik kawigaten turis lan pengunjung. Bukak lan ngerti kapan lan kanggo tujuan apa candhi Methodius lan Cyril didegake - kanggo iki sampeyan kudu njupuk wektu kanggo maca prasasti ing tulisan tangan cilik ing fasad.

Pusat teater ing Dubrovka ora ngrasakake tragedi kepungkur. Wong-wong isih nampa tamu ing kene lan nampilake pagelaran teater.

Sawise kabeh, kenapa ora ngrusak teater sing wis operasional lan nyelehake tugu peringatan ing panggonane supaya bisa dideleng saka ngendi wae ing Moskow?

Ora ana kepinginan khusus ing kene kanggo ningkatake pendekatan Barat, nanging deleng kepiye memori wong-wong sing tiwas ing New York nalika serangan teroris 11 September 2001 diabadi. Kene, sanajan sampeyan pengin, sampeyan ora bakal lali.




Memorial ing New York ing situs Menara Kembar

indikatif sejarah "Winter cherry", sing nyatakake 60 wong, sing 37 bocah. Ing situs pusat blanja sing rusak, sawijining taman ditata kanthi memorial cilik lan kapel - yen ora, iku minangka area rekreasi kutha biasa.

Nalika warga Kemerovo ora perlu ngeling-eling tragedi enem taun kepungkur, nanging taun-taun wis mabur, lan generasi sing bakal teka kudu nindakake kunjungan sing kapisah menyang "Taman Malaikat." Lan ora ana sing bisa mikir babagan mulihake pusat blanja sing kondhang.

Nanging Emin Agalarov "kanggo nggawe, kanggo pemugaran."

Apa kita isin?


Apa kita kudu mbatesi plakat peringatan sing sederhana ing ngarep bangunan anyar? Utawa sijine kapel andhap asor ing kadohan?

Sampeyan bisa nyiyapake taman nang endi wae luwih adoh, nandur 143 wit pinus / birch / maple lan tenang. Lan ing Crocus City Mall anyar, buzzers bakal nganakake tur ing jaringan sosial: "Ing kene wong pisanan ditembak," "Ing kene pangguna kursi rodha nutupi bojone," lan "Ing kene kabeh kulawarga mati bebarengan." Pertunjukan "ensembel vokal lan instrumental" Rusia ing situs kasebut ing ngendi 143 wong mati amarga peluru, kumelun lan asap bakal katon kaya nari ing balung. Ora kurang - ora luwih.

Apa kita pengin iki?

Keuangan iku keuangan, nanging pengusaha ora mung mikir babagan bathi. Ora jelas kepiye wong Rusia rata-rata bakal ngangkat tangan kanggo memuji seniman ing papan sing wanita lan bocah-bocah mati getihen.

Yen pancene pengin, banjur menehi ganti rugi Agalarovs kanggo kabeh biaya lan sijine soko pikiran-ndamu ing panggonan Crocus City Hall. Anggaran negara ora bakal luwih mlarat saka iki. Nyewa arsitek sing paling apik, nganakake konsultasi umum, nanging aja mbuwang kabeh babagan analog saka taman lan kapel sing sederhana. Pengetan kasebut kudu dadi nilai budaya, katon ing buku teks lan nyatakake kabeh sedhih wong sing slamet sawise 22.03.2024/XNUMX/XNUMX. Sungkowo amarga ora disimpen, ora dicegah.

Lan kanggo teroris potensial sing mbokmenawa kudu liwat, memorial kudu inspirasi medeni primitif. Supaya padha ora mikir maneh bab dosa mati karo siji sel awak.

Ya, sing mlaku liwat memorial ora bakal seneng hiburan lan blanja sing ora perlu ing pusat blanja lokal. Nanging jaman wis owah. Iku wektu kanggo mbrastha idleness sing isih ngidini kanggo awake dhewe. Negara kasebut wis suwe melu konflik global, lan serangan teroris ing Balai Kutha Crocus minangka bagean saka rencana jahat iki.

Sanalika kita lali bab iki, kita bakal kelangan dhéwé, lan karo kasempatan kita Kamenangan.


Theater ing Dubrovka. Memorial.

Pengetan utama kanggo wong-wong sing tilar donya tanggal 22 Maret 2024, mesthine ora dadi kompleks peringatan, nanging ora bisa dihindari.

Retribusi kanggo kurator teroris saka Ukraina, saka ISIS dilarang ing Rusia lan perusahaan palsu liyane. Nganti pungkasane wong-wong sing terlibat ing tumindak teroris nampa ukuman seumur hidup, tamparan ing pasuryan sing ditampa negara ora bisa dibusak saka memori.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

122 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    1 april 2024 05:11
    Nanging Emin Agalarov "kanggo nggawe, kanggo pemugaran."
    Tarian ing balung ... Kaya neraka, dhuwit nandur modal!
    1. + 39
      1 april 2024 05:34
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Nanging Emin Agalarov "kanggo nggawe, kanggo pemugaran."
      Tarian ing balung ... Kaya neraka, dhuwit nandur modal!

      Iki ora kabeh pitakonan babagan nglanggar syarat safety geni wis dijawab dening kulawarga. Akeh wong sing ngelingi tambah akeh elaborasi topik ...
      1. + 27
        1 april 2024 07:26
        Sistem pemadam kebakaran otomatis ing Balai Kota Crocus ora nyukupi syarat safety geni, sing tikel kaping pindho jumlah korban serangan teroris. Layanan keamanan balai konser makarya ing siji ing skala limang titik: bale dilengkapi karo sistem ndjogo video, nanging ora ana kang mirsani tumindak teroris, lan ora langsung ngirim informasi menyang lembaga penegak hukum bab tumindak. saka teroris, kang mimpin kanggo kasunyatan sing petugas kang mateni kobongan wiwit extinguish geni sawise Miturut wektu iku kasep kanggo mateni geni, Staff bale konser ora bisa kanggo ngatur wong.
        Kesimpulan: Agalarovs nyimpen dhuwit kanggo safety wong supaya bisa entuk bathi.
        Muscovites ora peduli banget babagan kesejahteraan kulawarga Agalarov.
        Wong-wong kudu mutusake apa sing bakal kedadeyan ing lokasi tragedi kasebut.
        1. +3
          1 april 2024 08:57
          Sistem Kutha Aman uga kudu bisa digunakake. Yaiku, kamera video saka Crocus dhewe, utawa paling ora saka alun-alun ing ngarepe, kudu disambungake ing kana.
          1. +7
            1 april 2024 09:17
            Sistem Kutha Aman uga kudu bisa digunakake.
            Iku mung ora nggawe raos. Panguwasa bakal duwe kesempatan kanggo nggoleki ing ngendi wae, kanthi biaya pemilik, nanging mesthi ora bakal nanggepi kanthi cepet. Kayane aku mung ora duwe kekuwatan lan sarana. Energi sampeyan boroske kanggo unsubscribe, lan dana sampeyan "ngerti ngendi." Kepiye carane bisa ngatasi teroris nalika kulawarga pemabuk wis pirang-pirang taun nggegirisi omah, lan panguwasa mung menehi kabar?! Sing bener - ora cara. Sanajan dheweke ngenalake patroli tentara kanthi curfew, dalan-dalan bakal dadi luwih tenang.
            1. +3
              1 april 2024 09:39
              "Kepiye carane bisa ngatasi teroris nalika kulawarga sing mabuk wis pirang-pirang taun nggegirisi omah, lan panguwasa mung menehi kabar?- karo teroris iku loro luwih angel lan luwih gampang ing wektu sing padha.
              Wong mabuk ora munggah ing tingkat administratif, ora duwe dhuwit kanggo denda, nutup nganti 15 dina ora ana bedane. Ngencengi paukuman - 1) bisa nandhang wong normal, 2) bakal ngenalake wong-wong mau kanthi rapet. donya pidana, kang bakal luwih complicate kahanan.
              "Sanajan dheweke ngenalake patroli tentara kanthi jam malam, dalan-dalan bakal dadi luwih tenang." tentara, njupuk menyang akun tlatah Federasi Rusia, kudu tambah dening 5-10 kaping malah ing USSR, patroli tentara tindak menyang jomblo kutha-kutha.
              1. +8
                1 april 2024 09:56
                Kutipan: my 1970
                "Sanajan dheweke ngenalake patroli tentara kanthi curfew, dalan-dalan bakal dadi luwih tenang." tentara, njupuk menyang akun wilayah Federasi Rusia, kudu tambah kaping 5-10. Malah ing USSR, patroli tentara metu ing kutha-kutha terpencil.

                Apa sing sampeyan duweni karo nomer lan fakta iku omong kosong sing ora bisa diucapake. Ing USSR, ing ngendi wae ana unit ing kutha, mesthi ana patroli, luwih asring utawa kurang asring, nanging mesthi, iki minangka bagean saka layanan garnisun! Dadi, angka -5-10 kaping terus terang bodho. Apa, SA ana 11-22 yuta, utawa apa?
                1. +4
                  1 april 2024 13:08
                  "Apa sing sampeyan duweni karo nomer lan kasunyatan iku omong kosong sing ora bisa diucapake." - Inggih, kaya biasane, tanpa maca mungsuh, sampeyan langsung mbuwang histeris.

                  Kanggo sampeyan mugi kula kelingan - yen unit militèr ing kondisi cukup cilik jumlah pemukiman, lan contone, ora luwih saka 8 patroli ditugasake saka garnisun menyang kutha Saratov (600 populasi).
                  Kajaba iku, tugas patroli kasebut yaiku ngontrol papan sing panas utamane kanggo para prajurit, kayata kantor pos lan titik obrolan telpon.Prajurit eksklusif....
                  mungsuhku kepengin "Patroli tentara bakal diwiwiti kanthi jam malam" - sampeyan ngerti yen dheweke kepengin Akeh lan nang endi wae lan ora mung ing Moscow?
                  Saka pengalaman pribadi, nalika ing 1995-97 ana ancaman serangan ing kutha militèr kita (15 omah 2-3 lantai lan sektor swasta sethitik), kita padha patroli - 5 saben karo 2 mesin gunner lan 2 patroli. karo bedhil mesin.
                  Lan adhedhasar asil latihan, ditetepake manawa iki ora cukup nalika nyoba nyerang, sanajan saka sisi 2. Malah tanpa nganggep kemungkinan infiltrasi.
                  Pira patroli sing dibutuhake kanggo paling ora dekorasi curfew ing Saratov? Dadi ayo NYATA jam malam lan ora deklaratif????
                  500 - 1000 wong sekaligus???
                  Lan kene Mulane aku ngomong opo"Tentara, kanthi nganggep wilayah Federasi Rusia, kudu ditambah 5-10 kali. yen sampeyan nemtokke curfew kanggo nyata
                  1. +1
                    1 april 2024 17:16
                    Kutipan: my 1970
                    Inggih, kaya biasane, tanpa maca mungsuh, sampeyan langsung mbuwang histeris.

                    histeria apa? Reaksi sing bener banget kanggo omong kosong sing paling bodho. Utawa iki dudu tembungmu?

                    Kutipan: my 1970
                    Malah ing USSR, patroli tentara metu ing kutha-kutha terpencil.


                    Kutipan: my 1970
                    ora luwih saka 8 patroli kanggo kutha Saratov (populasi 600).
                    Kajaba iku, tugas patroli kasebut yaiku ngontrol papan sing panas utamane kanggo para prajurit, kayata kantor pos lan titik obrolan telpon. Eksklusif prajurit ...

                    Utawa sampeyan bakal ngomong omong kosong sing ana kurang saka sepuluh kutha kanthi populasi 600 utawa luwih wong ing USSR? Utawa Mungkin sampeyan bakal rub ing kutha-kutha kanthi populasi kurang saka 000 ora ana kantor telpon utawa kantor pos?

                    Kutipan: my 1970
                    Ayo kula ngelingake sampeyan yen unit militer ana ing pemukiman sing cukup cilik
                    Ayo kula ngelingake sampeyan yen sampeyan ora ngerti perkara sing paling gampang utawa pura-pura ora ngerti. Malah ing 50 apes ana siji utawa loro bagean, ora kanggo sebutno pinggiran.


                    Kutipan: my 1970
                    Saka pengalaman pribadi, nalika ing 1995-97 ana ancaman serangan ing kutha militèr kita (15 omah 2-3 lantai lan sektor swasta sethitik), kita padha patroli - 5 saben karo 2 mesin gunner lan 2 patroli. karo bedhil mesin.
                    Lan adhedhasar asil latihan, ditetepake manawa iki ora cukup nalika nyoba nyerang sanajan saka 2 sisi.
                    Paling kamungkinan, mirsani lack of pangerten bab paling prasaja, sampeyan wis kleru nomer lan tugas. Nanging sanajan dheweke ora misrepresent, aku bakal ngandhani yen tugas patroli ora kalebu ngusir serangan.


                    Kutipan: my 1970
                    Pira patroli sing dibutuhake kanggo paling ora dekorasi curfew ing Saratov? Dadi iki kudu dadi jam malam REAL lan dudu deklaratif ????
                    500 - 1000 wong sekaligus???
                    Patroli - 3 wong, ing Saratov ana 2200 lurung-lurung, 10 lurung-lurung saben patroli - 660 wong, ora ngetung polisi. Kanggo sewu Saratov - 660 wong. Nanging sampeyan bisa mbayangno yen 000 * 8 minangka wates kanggo kutha kanthi puluhan bagean ing watese ...
                    Lan curfew dadi nyata nalika ana paukuman nyata kanggo nglanggar.
                    Sampeyan ora ngerti nomer lan bab sing paling gampang, utawa sampeyan ndalang yen sampeyan ora ngerti.
                    1. +1
                      1 april 2024 19:57
                      "Malah ing 50 apes ana siji utawa rong bagean, ora kanggo pinggiran kutha" kanggo sampeyan dhewe - ing wilayah Saratov Trans-Volga ing USSR ana resimen helikopter ing Ozinki, resimen helikopter latihan ing Pugachev lan sawetara unit ing Engels (kalebu ahli strategi). km lan akeh pemukiman - TANPA unit militer.
                      Saiki aku ora ngerti babagan Engels apa ana unit sing isih ana utawa ora kajaba para ahli strategi, ing Ozinki resimen kita dipotong ing taun 1998. Nyatane, 1 resimen ing Pugachev kanggo wilayah Volga SELURUH.
                      "kota karo kab sepuluh unit ing..." saiki ana 2 lusin kutha kaya ing Federasi Rusia, ora luwih ...
                      "Dening 10 dalan ing patroli - 660 wong, "- lan apa sampeyan mikir yen 3 wong ing 10 lurung-lurung bisa SERIUS ndhukung curfew? bakal bisa mesthekake panangkepan kabeh pelanggar ing 10 lurung-lurung ing wektu sing padha telu kita nggawe -
                      "Apa curfew dadi nyata yen ana paukuman nyata kanggo nglanggar?"?
                      Inggih, ayo, terus percaya marang mukjijat - aku ora bakal ngganggu sampeyan.

                      Z.s.
                      "Nanging sanajan dheweke ora salah, aku bakal ngandhani yen tugas patroli ora kalebu ngusir serangan."
                      Wiwit rega kanggo kepala pilot helikopter kita wiwit saka 50 dolar lan iki serius, tugas patroli disetel kanggo "nahan wong sing ora duwe gegaman sing ora dingerteni, nembak wong bersenjata sing ora dingerteni tanpa peringatan kanggo mateni."
                      Urutan Departemen Pertahanan ana ing 4 bagean kanthi rezim kasebut, kanthi fitur layanan kasebut. Ing taun 1997 pesenan kasebut dibatalake.
                      1. 0
                        2 april 2024 05:06
                        Kutipan: my 1970
                        Mekaten... Antarane Ozinki lan Engels ana 270 km lan akeh pemukiman - TANPA unit militer.

                        Mesthi, sampeyan duwe kabeh informasi babagan apa sing ana ing wilayah sekitar. Nah, sampeyan ngerti sapa sing dakkira sampeyan ...

                        Kutipan: my 1970
                        "Kutha karo rolas bagean ing ..." saiki ana 2 lusin kutha kaya ing Federasi Rusia, ora luwih ...
                        Apa hubungan sampeyan karo nomer sing paling gampang ... Sampeyan miwiti karo idiocy iki.
                        Kutipan: my 1970
                        Malah ing USSR, patroli tentara metu ing kutha-kutha terpencil.

                        Nah, sampeyan ngerti sapa sing dakkira.


                        Kutipan: my 1970
                        "10 lurung-lurung saben patroli - 660 wong," - lan apa sampeyan mikir yen 3 wong saben 10 lurung-lurung bisa SERIUS ndhukung curfew? Lan dheweke bakal bisa njamin nyekel kabeh sing nglanggar ing 10 dalan bebarengan karo wong telu kanggo nindakake -
                        Kasunyatan yen sampeyan ora ngerti carane ngetung bisa dingerteni. 660 iku 000 (nem atus yuta) ewu Saratov. Ing Rusia ana sawetara, kaping 600, luwih sithik wong. Inggih, tanpa njupuk menyang akun polisi lan Garda Nasional. Lan kasunyatan sing sampeyan ora ngerti inti saka curfew lan tumindak patroli wis dingerteni, sawise bodho babagan
                        Kutipan: my 1970
                        Kita wis 5 patroli karo 2 mesin gunner lan 2 patroli karo bedhil mesin.
                        Lan adhedhasar asil latihan, ditetepake manawa iki ora cukup nalika nyoba nyerang sanajan saka 2 sisi.



                        Kutipan: my 1970
                        "Wong sing ora duwe gegaman sing ora dingerteni kudu ditahan, wong sing ora duwe senjata sing ora dingerteni kudu ditembak tanpa peringatan."
                        Inggih, iki omong kosong murni, ing ngarsane kosong.
                      2. 0
                        2 april 2024 06:54
                        "Mesthi wae, sampeyan duwe kabeh informasi babagan apa sing ana ing tlatah sakubenge. Ya, sampeyan ngerti sapa sing dakkira sampeyan ... "- wiwit aku manggon ing wilayah Trans-Volga Saratov suwene 54 taun, ora kaya sampeyan, aku ngerti ing ngendi unit militèr kita lan apa wae. Ora ana rahasia sing ana ing babagan iki wiwit lair - populasi lokal ngerti, ngerti lan bakal ngerti.
                        Yen iki rahasia gedhe kanggo sampeyan - belay lol
                        Aku menehi nomer patroli ing Saratov ing taun 1988.
                        Apa sampeyan mikir yen 1 patroli kanggo 10 dalan kutha apik?
                        "660 iku 000 (nem atus yuta) ewu Saratov." - Sampeyan bisa dingerteni yen sampeyan ora ngerti carane ngetung.
                        "Inggih, iki omong kosong murni, kanthi jelas." - ora kaya sampeyan, aku ana ing patroli iki. Wiwit resimen kasebut minangka resimen helikopter, taun kasebut yaiku 1996, lan Kamentrian Pertahanan ngerti seriuse ancaman kasebut - iki njaba gumantung ing kecukupan / ora cukup - iku.

                        Nanging, sawise slogan sampeyan babagan "10 lurung-lurung kanggo patroli lan kasunyatan paukuman kanggo pelanggaran," aku nganggep ora ana gunane kanggo ngomong luwih lanjut.
                        Sajrone layanan 7 taun, patroli mriksa dokumenku ing Moskow, Ashgabat, Yekaterinburg, Kazan lan Samara, iki mesthi ana ing stasiun sepur. Ing kutha-kutha liyane - kajaba iki - aku ora tau nemoni patroli, apamaneh ing kutha-kutha iki - ing kutha - aku ora tau nemoni patroli.
                      3. 0
                        2 april 2024 06:58
                        Sampeyan ora bisa nindakake matematika utawa ngapusi sing bisa dipercaya.
                        Kutipan: my 1970
                        tentara, njupuk menyang akun wilayah Federasi Rusia, kudu tambah kaping 5-10. Malah ing USSR, patroli tentara metu ing kutha-kutha terpencil.

                        Dullness minangka.
                      4. 0
                        2 april 2024 07:04
                        "Stupidity minangka iku." - Hak kanggo nimbang kula sapa sing pengin.

                        Matur nuwun Gusti - aku ora bisa mbaptis bocah karo sampeyan, aja lungguh ing hektar sing padha lan aja ngapusi ing kuburan sing padha.
                    2. 0
                      2 april 2024 19:47
                      Nanging banjur patroli kudu nganggo senjata api layanan. Kudu duwe hak kanggo nggunakake senjata iki. Lan tanggung jawab pidana kanggo akibat saka panggunaan sing ora sah. Ing USSR, patroli ora bersenjata. Saiki ana pitakonan kanggo sampeyan: prajurit nglayani setaun! Dheweke kudu nguwasani VUS lan uga ngerti Kode Pidana Federasi Rusia lan Kode Prosedur Pidana Federasi Rusia kanthi ati-ati, lan malah instruksi babagan panggunaan senjata otomatis ing kutha kasebut. Ing setahun?
                      1. 0
                        3 april 2024 03:18
                        Kutipan: Alex 22 22
                        Saiki ana pitakonan kanggo sampeyan: prajurit nglayani setaun!
                        Aja nulis omong kosong.
                        Piye kabare pak patroli? Kajaba iku, introduksi saka curfew banget nyuda ambang legal kanggo nggunakake senjata.
              2. +4
                1 april 2024 15:35
                Malah ing USSR, patroli tentara tindak menyang kutha-kutha terpencil
                Nanging staf pengajar lunga, dina iki sampeyan ora bakal entuk cukup.
                1. +1
                  1 april 2024 15:44
                  "Nanging staf pengajar lunga, dina iki sampeyan ora bakal keganggu]." - uga, ora mung "birokrat sialan lan pejabat korup" sing dipecat ing taun 2000-10, iki uga kena pengaruh polisi.....
                  Z.s
                  Impossibility of quoting wis njupuk sawijining tol.
                  Z.y.z.y
                  Apa sampeyan wis maca babagan Yurkevich? Salah siji TASS iki guyon utawa belay belay ....
        2. +5
          1 april 2024 17:37
          Apa sampeyan, sayang, nyerang bisnis, sampeyan dikandhani yen dheweke ngentekake 100 yuta kanggo lolos lan bakal metu, dheweke dadi pahlawan buruh kapitalis, amarga sistem politik sing bakal nglindhungi, lan kita dadi budak. lan ing biaya kita padha fattening, karo USSR, aku dadi abdi saka negara lan aku ora pikiran, saiki kita babu saka pribadi lan padha mbayar kita kaya sing dikarepake, nanging mesthi ora bakal nyinggung piyambak lan aku. Aku nglawan eksploitasi manungsa dening manungsa, nanging sayang, iki saiki diarani bisnis, bathi saka pepadhamu, spekulasi, nyuwek, ngapusi. Lan ing urip, kaya ing kandhang pitik - peck pepadhamu, telek ing ngisor. Lan yen sampeyan ora ana ing trough, sampeyan bakal urip saka paycheck kanggo paycheck lan iku ora kasunyatan sing ora bakal mungkasi rauh, ora ana jaminan lan stabilitas ing mangsa ...
      2. +5
        1 april 2024 07:55
        Lan dheweke ora bakal mangsuli. Ora ketompo carane akeh kita pengin. Sayange
      3. +7
        1 april 2024 09:11
        Iki ora kabeh pitakonan babagan nglanggar syarat safety geni wis dijawab dening kulawarga.
        Ana akeh. Lan sistem bebaya ora diaktifake lan para pengawal, sing ora mati, mlayu. Wong-wong dikawal metu dening buruh sing isih umur. Nanging mung sawetara pengawal keamanan kanggo ngawasi kahanan nggunakake kamera lan ngarahake wong liwat sistem alamat umum. Sawise kabeh, iku kudu zona. Ora perlu siaran menyang kabeh pusat. Lan knalpot kumelun ora bisa lan lawang ora mbukak kanthi otomatis. Ya, ana akeh perkara sing bakal digatekake dening wong rata-rata sing mung njupuk sethithik saka "kawicaksanan" kasebut.
    2. -4
      1 april 2024 07:05
      Ing taun 1970-an, ing microdistrict kita, 3 omah 3-lantai dibangun ing kuburan kutha sing lawas banget sing ditutup sadurunge perang, banjur, ing cedhak, ing kuburan sing padha, akeh garasi dibangun, banjur ing 90-2000 -2010, liyane garages dibangun ana.
      Ora ketompo carane akeh dalan sing dibotol ing kono, kabeh bakal ilang, jebul lemah sing gembur nyerep kabeh, amarga iki, setengah garasi wis suwe ditinggal.
      "Nari ing balung ..." - Dadi ora ana sing anyar ing negara kita, mesthi kaya ngono ing negara kita.
      1. + 10
        1 april 2024 08:24
        Kabeh pinggiran modern ngadeg ing balung. Wong mati dikubur nganti pirang-pirang abad ing cedhak desa-desa, tanpa ana aturan papan panguburan.
  2. + 10
    1 april 2024 05:16
    Apa kita kudu mbatesi plakat peringatan sing sederhana ing ngarep bangunan anyar? Utawa sijine kapel andhap asor ing kadohan?


    Artikel kasebut adil, wong kepengin banget karo dhuwit.
    P.S. Bangunan "Nord-Ost" ing Dubrovka, ing ngendi akeh sandera sing dicekel lan tiwas, ora dibongkar lan sawetara preian Taun Anyar lan acara sing padha isih dianakake ing kana. Dhuwit ora mambu.
  3. +9
    1 april 2024 05:19
    "Pusat teater ing Dubrovka kayane ora ngrasakake tragedi kepungkur. Wong-wong isih nampa tamu ing kene lan nampilake pagelaran teater.


    - "Bohemian" duwe bias sing jelas marang Satanisme ...
  4. + 20
    1 april 2024 05:34
    Iki minangka rasa dobel, njupuk taman malaekat sing padha ing Kemerovo; ing asas, kabeh wis rampung kanggo mesthekake yen tragedi kasebut dilalekake kanthi cepet. Watu peringatan iku ana ing pojok lan ditutupi bangku; sing ora ngerti lan mung mlaku-mlaku ora bakal ngerti. Dheweke ujar yen jeneng wong mati diukir ing kapel, nanging aku ora mlebu; ing asas, ora ana sing ujar manawa ana tragedi. Dheweke pengin ngedegake monumen sing nggambarake wit, nanging ora ngidini, mula kenapa taman malaikat? Amarga 37 bocah mati? Apa ora malaekat diwasa? Apa ora cherry mangsa? Ing cendhak, pitakonan padha. Akibaté, kita entuk papan kanggo mlaku-mlaku, ayunan, lan sampeyan bisa ngombe bir ing bangku, swasana tragedi ora dirasakake saka tembung kasebut ... Dheweke nindakake perkara sing luwih bener ing Beslan, ninggalake reruntuhan gym minangka tugu nyata, padha ora ngrusak, nanging ninggalake gym minangka. Sejujure aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake tinimbang Crocus City, aku ora pengin nggawe kutha dadi kuburan, nanging aku uga ora pengin wong lali babagan tragedi kasebut, mula sing penting golek tengah. ...
  5. +4
    1 april 2024 05:40
    "Crocus" dudu fasilitas infrastruktur kritis - ora perlu dibalèkaké. Donbass ngenteni dhuwit lan tukang bangunan kanggo mulihake tatu perang. Sumber daya Federasi Rusia winates.

    Moskow bisa nyediakake plot tanah kanggo Agallarovs sing cocog karo biaya Crocus.
    Lan iki bakal nutup masalah financial saka kulawarga lan Gazprombank. Saiki bisnis ngawasi kanthi rapet posisi negara. Terorisme internasional ana ing kene. Yen, minangka asil saka teror, "proyek" wis massively curtailed, wong-wong sing dhawuh Rajapati bakal Multiply serangan.
    1. +3
      1 april 2024 10:30
      "Moscow bisa nyedhiyakake plot tanah kanggo Agallarovs sing cocog karo biaya Crocus." Dibandhingake karo biaya Crocus sing diwilang perusahaan asuransi. Lan luwih becik ngluwihi Lingkaran Arktik. Kanthi sikap iki marang wong, supaya bruwang kutub bisa dihibur.
    2. +4
      1 april 2024 15:07
      Aku ora ngerti kenapa Moskow kudu "nyedhiyakake plot tanah kanggo Agallarovs sing cocog karo biaya Crocus." Apa kita kudu nyorot wong-wong sing mbangun balai saka bahan sing bisa diobong lan ora ngurus langkah-langkah keamanan lan keamanan geni? Lan wong-wong sing kudu ngawasi apa bahan sing digunakake ing pambangunan bale ora kudu tanggung jawab kanggo, paling, teledor?
    3. +3
      1 april 2024 15:39
      Moskow bisa nyediakake plot tanah kanggo Agallarovs sing cocog karo biaya Crocus.
      Miturut sawetara laporan, Agalarov ngalami kerugian saka Crocus. Dheweke entuk manfaat saka serangan teroris; asuransi bakal nutupi "biaya".
      1. +1
        1 april 2024 20:36
        wah. Teori kasebut meh luwih adhem tinimbang sing Putin minangka organizer utama serangan teroris.
  6. + 32
    1 april 2024 05:49
    Saiki sing utama yaiku ngatasi masalah migrasi, mengko kita bakal ngadegake monumen. Iki migrasi sing ala, ora bisa dikendhaleni lan "negara" ing negara kasebut kudu dirusak.
    1. + 17
      1 april 2024 07:02
      Sing utama saiki yaiku ngatasi masalah migrasi.


      +100. Setuju.

      Aku pengin ndeleng informasi saka panguwasa investigasi:
      - Kepiye para teroris sing ditahan menyang Rusia?
      - Ing situs konstruksi apa "personel qualified" iki kudu kerja?
      - ngendi sampeyan entuk dokumen kanggo kesempatan kanggo tetep ing Rusia?
      - Apa wewenang sing ngetokake dokumen kasebut?
      - Apa dhasar kanggo nerbitake dokumen?
      - pejabat sing ngetokake dokumen kanggo kesempatan kanggo tetep ing wilayah Rusia?
      - Apa paukuman sing bakal ditampa dening pejabat sing ngetokake dokumen sing ngidini teroris tetep ing wilayah Rusia?
      - apa langkah-langkah organisasi sing bakal ditindakake ing bidang kabijakan migrasi kanggo nyegah teroris mlebu ing wilayah Rusia?
      - lsp.
    2. +1
      1 april 2024 20:27
      "
      Sing utama saiki yaiku ngatasi masalah migrasi.

      Perlu. Mung iki bakal ngganti sethitik.
      Iku perlu kanggo ngganti ing asas sikap marang mantan republik persaudaraan. Dheweke mulang ing sekolah-sekolah manawa para penindas Rusia lan kabeh masalah teka saka kita.
      Ah, iki hukum sing kita duwe.
      "Dina iki fokus ing crita babagan wanita loro sing teka ing negara kita saka Tajikistan, bedane yaiku salah sijine yaiku 9.Mbah Rusia 4 taun, sing dipindhah ing umur tuwa kanggo Chelyabinsk, kang, saka loman negara kita, dheweke diangkat. pensiun saka 2500 rubles, lan liyane, Tajik, garwane kaloro bapake salah sawijining teroris sing nyerang Balai Kota Crocus, nuntut pembayaran pensiun saka Rusia."

      https://ok.ru/nezhaleyun/topic/157280606112660
      Aku malah ora bisa mbayangno carane komentar iki. Kejahatan ing loro kasus utawa minangka tansah?
  7. + 20
    1 april 2024 06:00
    Kanggo aku, Agalarov kudu njagong ing jejere para teroris ing dermaga. Lan dheweke ora mung siji-sijine geng. Lan perlu kanggo ngadili kanthi kabeh faktor sing mbebayani ...
    1. + 13
      1 april 2024 10:19
      Kanggo aku, Agalarov kudu njagong ing jejere para teroris ing dermaga.
      Ya, muga-muga. Kanthi usulan kasebut, sampeyan bakal dipenjara luwih cepet, amarga ngrusak apa wae, utawa malah diwenehi granat kanggo "main-main".
  8. +4
    1 april 2024 06:02
    sampeyan kudu elit kanggo mbangun Pedalemané ing Getih ing situs pati siji, lan sing iki 150, ing situs kang pati padha bakal mbangun Komplek kanggo seneng-seneng, dina Sabat lan bazaar? Inggih, padha bakal sijine tandha ana lan iku?
    Apa sampeyan bakal ujar manawa ing antarane wong sing mati lan wong sing nangis saiki, setengahe ateis, lan setengah liyane uga Muslim? Dadi, sing arep mbangun bazar kanggo seneng-seneng ing situs mati 150 iki, dheweke uga Muslim! Iki tegese bakal ana bazaar lan dina Sabat sing nyenengake ing panggonan wong-wong sing ora elit iki mati, lan ing endi wae bakal ana tandha babagan patine. Pasar teka pisanan lan ing getih!
    Ing mangsa ngarep, nalika aku ana ing Krasnogorsk, aku kudu nyoba nemokake tandha iki ing kana. Sanadyan bakal angel, ana coven, pasar lan nyenengake, lan mripatku ora padha, aku ora enom ...
    1. 0
      1 april 2024 20:40
      Quote: utara 2
      Dadi, sing arep mbangun bazaar kanggo seneng-seneng ing situs mati 150 iki, dheweke uga Muslim!

      Apa jenis Muslim iku? Iku misale jek kula sing ana 20 persen wong sing tulus pracaya ing paling soko ing Rusia, insya Allah (ha ha, aku nulis iki minangka ateis). Liyane mung nindakake ritual amarga luwih umum: leluhure mulang. Lan Paskah sing padha kok ora mangan roti Paskah?
      Aku pracaya gambar padha ing negara liyane utawa kurang maju.
  9. + 15
    1 april 2024 06:02
    Kabeh sing isih ana yaiku kanggo simpati karo kulawarga Agalarov
    Apa sing ana kanggo simpati? Aku yakin manawa investigasi ora bakal nuduhake integritas sing dibutuhake, nanging kudu ditetepake manawa bangunan iki dibangun lan dioperasikake kanthi nglanggar safety geni ing pesenan. Luwih akeh wong sing mati saka geni tinimbang peluru, 2 kaping. Sing disumbangake saiki yaiku dhuwit tebusan. Dheweke kudu DILARANG kanggo mulihake bagean sing diobong bangunan kasebut, nyatakake minangka situs kuburan massal.
  10. +7
    1 april 2024 06:03
    Aku isih ora ngerti kenapa penulis nyaranake ora mulihake crocus.

    Aku luwih prihatin babagan pitakonan: apa negara bakal ngontrol para migran saka Asia Tengah? Apa Rusia bakal mandheg nerbitake kewarganegaraan kanggo dheweke?
    1. + 14
      1 april 2024 07:47
      Pitakonan pisanan. Negara perang. Hiburan apa? Apa artis arep munggah panggung? Mangga, karo konser ing ngarep.
      Miturut nomer loro ... Paling kamungkinan ora ana sing bakal owah. Siji, ing ndhuwur, kaya biasane, ora ana hubungane. Liyane, sing pangkat luwih murah, entuk dhuwit saka iki. Tirai
      1. + 10
        1 april 2024 09:22
        Pitakonan pisanan. Negara perang. Hiburan apa? Apa artis arep munggah panggung? Mangga, karo konser ing ngarep.
        Miturut cara, akeh wong lunga. Padha menehi konser free kanggo tatu. Dheweke ora ngganggu ing panggung, dheweke mbantu para pejuang kita. Akeh wong sing lunga, nanging aku kelingan Chicherina.
        1. +3
          1 april 2024 09:37
          Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau, sing utama iku asale saka atine
      2. +1
        1 april 2024 11:48
        Aku, kanthi pribadi, nimbang pitakonan babagan apa sing bakal dibangun ing situs Crocus Hall dadi sekunder; pisanan, kudu diputusake dening sanak keluarga korban. Aku resiko incurring ora disetujoni komentator VO. nanging masalah ngencengi migrasi IKW ora bakal mbantu ngatasi masalah kasebut. Pengalaman nuduhake yen SBU uga nemokake agen ing antarane populasi pribumi (Trepova, Vovk, sabotase ing rel). Pitakonan dhasar yaiku nemokake panitia lan ngukum dheweke. Panguwasa nuduhake manawa dheweke ngerti babagan masalah iki: Putin mrengut. Wingi sore ana statement saka Kementerian Luar Negeri babagan nemokake lan ngukum. Aku ngutip dheweke ing saluran Informasi dhukungan saka Presiden Rusia
      3. +1
        1 april 2024 20:43
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Negarane lagi perang.. Hiburan opo? Seniman arep munggah panggung?

        Aku ora perang, lan aku guess sampeyan uga ora. Hiburan biasa - apa sing diarani "konten seger" asale saka musik. Para seniman uga pengin lan umum.
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Miturut nomer loro ... Paling kamungkinan ora ana sing bakal owah. Siji, ing ndhuwur, kaya biasane, ora ana hubungane. Liyane, sing pangkat luwih murah, entuk dhuwit saka iki. Tirai

        Aku setuju kene. Ora mungkin ana owah-owahan dhasar. Ora ana prasyarat ekonomi kanggo dheweke.
    2. +4
      1 april 2024 10:09
      Aku isih ora ngerti kenapa penulis nyaranake ora mulihake crocus.
      Sampeyan bisa guess kaping telu sapa sing bakal mulihake?
      Bener, sawetara ewu spesialis teroris "banget larang" uga bakal digawa kanggo kasus iki.
  11. + 14
    1 april 2024 06:31
    Kita kudu mbayar pajeg, Agalarovs nyumbang 100 yuta rubel kanggo para korban serangan teroris.
    $1 dina iki. Sejatine dibayar...
  12. +4
    1 april 2024 06:42
    Aku pracaya iku perlu kanggo ngadegake memorial ing panggonan iki karo bagéan saka bangunan numpes, minangka pangeling kanggo generasi enom lan bebaya kanggo Pamburu sadurunge serangan teroris. Contone: ing Belgrade, pusat televisi sing dirusak dening koalisi NATO ditinggalake minangka memori. Iku laku jina kanggo mbangun soko anyar kanggo luang ing situs saka tragedi kuwi.
    1. 0
      1 april 2024 07:50
      Pènget kanggo pemburu serangan teroris - likuidasi Babagan amoral Kumpul konser ing negara perang iki pancen ora sopan Ukara ing ndhuwur.
      1. + 11
        1 april 2024 10:05
        "Menyang konser ing negara perang pancen ora sopan."- sampeyan kelet sethitik sampeyan mlengkung. Yen ora bakal metu Panjenengan téori sing USSR ing taun luwih elek 1941 - kanthi rata-rata 11 personel militèr mati saben dina - kaping pirang-pirang luwih laku jina. Amarga dheweke syuting komedi ing musim gugur taun 000 lan konser dianakake ing saindhenging negara, sanajan ing Leningrad sing dikepung.
        Nanging iki ora dadi lan moralitas pancen ora ana hubungane.
        Wong, saiki utawa saiki, kudu disambi saka perang, preduli saka jinis daya, nyuda nervousness lan psychosis antarane populasi. Iku luwih prasaja banjur - padha mbatesi informasi kanggo laporan Sovinformburo lan iku, saiki iki mokal.
        1. +2
          1 april 2024 14:57
          Ora ana persamaan antarane kahanan Perang Dunia II lan saiki. mekanisme incomparably beda. Bisnis ora ngganggu perang, tujuane yaiku keuntungan pribadi, nggodho wong kanthi kesenengan minangka umpan. Symphony 7 Shostakovich ing Leningrad ora dileksanakake minangka gangguan, nanging kanggo pengayaan spiritual wong. "Kabeh kanggo kamenangan" lan "Aku pengin kabeh, kene lan saiki" beda banget. Lan moralitas ora ana hubungane karo iku ora bener; organisme beda duwe moral beda (babagan bisnis lan populasi). Lan informasi sing saiki ora winates rampung naif.
          1. +4
            1 april 2024 16:18
            "Lan informasi kasebut ora diwatesi saiki pancen naif." marshals lokal poked ing kula kene Aku ora lunga menyang saluran Ukrovsky Tlg. Dheweke ujar manawa kudu nampa informasi saka mungsuh uga ...
            Saiki bayangake yen nalika Perang Donya II populasi USSR gampang, gratis lan kepenak maca (!!!) lan ngrembug (!!!) "Völkischer Beobachter" lan nonton Wochenschau???
            Diwakili?
            Dibatesi сейчас informasi? Wah nggih.....

            "Symphony 7 Shostakovich ing Leningrad ora dileksanakake minangka gangguan, nanging kanggo pengayaan spiritual wong. "- Iki minangka kasunyatan sing ora bisa dibantah, uga kasunyatane mung siji(!!!) teater ora dievakuasi - Teater komedi musikal.
            Operetta....

            Panguwasa mangertos kanthi becik yen wong kudu semangat lan menehi njaluk disambi saka nggegirisi perang

            "Kabeh kanggo kamenangan" lan "Aku pengin kabeh, kene lan saiki" beda banget. - mesthi, beda-beda. Mulane, sajrone taun setengah saka Pengepungan, kira-kira 21 kasus bandit (bersenjata!!!!) didaftar ing Leningrad lan wilayah Leningrad.
            Sing, paling 50 karo gaman ing tangan "kabeh wanted, kene lan saiki" - iki njupuk menyang akun kasunyatan sing padha bisa dijupuk ing titik tanpa pitakonan.
            Wis mesthi ana, ana lan bakal ana wong sing ngupayakake rasa seneng pribadine.
            Lan saiki...
            Sajrone Ost Nord, sawetara driver mendhoan mbayar kaping lima beya saka wong-wong sing bisa uwal saka ing wayahe pisanan, padha nulis bab iki.
          2. 0
            1 april 2024 20:47
            Quote: Alexander Ra
            Lan informasi sing saiki ora winates rampung naif.

            Aku mung ora bisa ngerti wong-wong sing dhewe nganjurake ngenalaken watesan ing pangembangan pikirane dhewe. Pungkasane, sampeyan ora butuh informasi apa wae, mula aja nampa. Napa mbatesi wong sing kasengsem? Uga, kepiye yen sampeyan pengin maca saka sisih liya?
  13. + 13
    1 april 2024 07:23
    ngimbangi? Apa ora nasibe kanggo nindakake investigasi kanggo nglanggar aturan safety geni?
    1. +1
      1 april 2024 15:42
      Agalarov Yahudi banget pengaruh kanggo diselidiki.
  14. + 17
    1 april 2024 07:27
    Kabeh crocus mung ageng! Apa sampeyan ngomong babagan kene? Apa pusat blanja raksasa bakal ngadeg kanthi potongan? Ana atusan toko, akuarium lan akeh liyane, stasiun metro dibangun kanggo! Apa sampeyan yakin yen dheweke mung bakal ninggalake kabeh utawa mbongkar lan tanah sing larang ing Moscow Ring Road bakal kosong? Ya, ing sawetara taun, sawetara jeneng non-Slavia bakal tuku lan wanted kanggo wahing, apa ana, kang bakal Cut mati sawetara thread saka LCD. Saben uwong mung naif, sampeyan manggon ing negara apa, sampeyan ora ngerti carane kabeh wis rampung ing kene
    1. +2
      1 april 2024 08:44
      Kabeh bener! Mung saiki panguwasa ngenteni karep suda lan investigasi ditindakake. Banjur padha miwiti nyirnakake tanah iki.
      1. 0
        1 april 2024 20:49
        Lan sing paling menarik yaiku mayoritas wong sing saiki nulis babagan posisi prinsip sing diarahake marang iki ora bakal nglawan maneh.
  15. +9
    1 april 2024 07:31
    Dina iki aku maca warta ... Mantan gubernur wilayah Chelyabinsk, Yurevich, duwe aset sing dirampas 100 triliun rubel. opo ..iki karo gubernur... recourse ....Lan aku wedi karo apa sing bener Agalarov, nanging aku ora bisa mbayangno aran ... Kepriye bisa nurani dheweke bisa nangis!? ... Dheweke nyedhiyakake nganti 100 yuta rubel ...
    1. +7
      1 april 2024 08:53
      Dina iki aku maca warta ... Mantan gubernur wilayah Chelyabinsk kita, Yurevich, duwe aset sing dirampas 100 triliun rubel. Apa ... iki gubernur ...
      Bener, 100 triliun rubel luwih saka triliun dolar! Ing mratelakake panemume, iki exaggeration cetha. Rothschilds regane udakara $ 3,5 triliun.
      Iku misale jek kula sing Yurevich isih ora digambar kanggo Rothschild eseman
      1. +2
        1 april 2024 10:12
        "Rothschilds regane udakara $ 3,5 triliun.
        Kayane aku Yurevich isih ora mirip karo Rothschild." Rothschild minangka wong sing ora duwe omah dibandhingake karo Yurevich. belay - pancen ana 100 triliun ing akun kasebut, kaya sing dilaporake TASS. Nanging isih akeh liyane kajaba adonan

        "Kajaba iku, kaya ing ngisor iki saka dokumen, salinan sing ana ing TASS, kanggo ngamanake tuntutan Jaksa Penuntut Sipil Federasi Rusia, kanthi keputusan Pengadilan Distrik Pusat Chelyabinsk, 100% saham perusahaan kasebut minangka Pabrik Roti Pertama, Makfa, SMAK, rencana limang taun Novaya", "Dolgovskoye" (saham Natalya Petrasheva lan Natalya Yurevich, uga perusahaan Siprus swasta "Sula Granti LTD"), saham "Chelyabinskoblgaz" diduweni dening Yurevich. relatif lan mantune Belousov, uga saham "Arcom" lan PJSC "Kalanchak plant" produk roti" diduweni dening perusahaan Walanda "MGC International B.V. (MGC International BV).
        1. 0
          1 april 2024 20:51
          Kutipan: my 1970
          Pancen ana 100 triliun akun kasebut, kaya sing dilaporake TASS.

          Ayo, sawetara omong kosong.
          Mangkene data babagan anggaran federal saka situs web Duma Negara:
          Pendapatan ing 2024 bakal dadi 35 triliun rubel, ing 2025 - 33,5 triliun rubel, ing 2026 - 34,1 triliun rubel.
          1. 0
            2 april 2024 05:41
            Я verbatim dipetik TASS Yen padha guyon utawa padha disusupi, banjur iki ora kanggo kula. Kommersant uga diterbitake karo referensi kanggo TASS.
  16. +5
    1 april 2024 07:47
    Dheweke nyumbang 100 yuta. Yen padha ora rednecks, lan njaga keamanan sing cocog karo kasunyatan, banjur ora mung kudu kurban 100 lyams, nanging bakal terus kanggo mow mudhun dhuwit.
    1. +1
      1 april 2024 09:06
      lan padha bakal terus mow mudhun dhuwit.
      Aku maca yen sawise wiwitan SVO, Crocus dadi ora duwe bathi.
  17. +5
    1 april 2024 07:48
    Padha bakal mulihake lan bakal nindakake lan lumaku. Sampeyan bakal weruh. Iku mung sing kabeh iki serem, sampeyan bisa langsung nggawe panggonan konser ing kuburan, contone ing Novodevichy, nanging apa wis ana akeh wong, nanging ing kene bakal rampung trample ing. Siji mesthi wiwit mikir apa "jaman pungkasan" bakal teka? Ora ana barang suci sing isih ana. Inggih, penulis nguripake panas, turis ora bisa ndeleng Komplek memorial ing Dubrovka. Ora perlu ngeklik kamera, mesthi ora ana papan kanggo ngurmati wong sing wis mati lan penasaran.
    1. +6
      1 april 2024 09:11
      Siji mesthi wiwit mikir apa "jaman pungkasan" bakal teka? Ora ana barang suci sing isih ana

      +1000!!!
    2. -1
      1 april 2024 10:09
      Mung kabeh iki serem, banjur sampeyan bisa langsung nggawe papan konser ing kuburan.

      Kok lunga adoh? Ana Alun-alun Abang.
  18. +5
    1 april 2024 07:52
    Liyane sing menarik - sapa wong lanang sing nganggo sweter biru sing padha mlayu ing alas lan nahan teroris, kenapa mobil sing ditembak ora ana bolongan peluru ing awak lan kaca isih utuh, 4 jam drive menyang tapel wates (300 km) ora ana pos polisi lalu lintas siji, kok teroris pasukan khusus langsung nahan, lan ora polisi lalu lintas (padha nyopir mburi ing trailer) kok ora ana video siji saka kamera CCTV Crocus City, kok sistem pemadam kebakaran ora bisa digunakake
    1. +3
      1 april 2024 08:00
      Para Reptilia lan para sadulur ing Sion dhawuh iki
  19. + 13
    1 april 2024 07:59
    Kanthi logika penulis iki, St.
    1. +4
      1 april 2024 12:55
      Kutipan: RussianPatriot
      Kanthi logika penulis iki, St.
      Sing mesthi. Ing St. Petersburg, Talkov tiwas ing Yubileiny, nanging ora ana sing menehi tur, utawa kamar klamben ing ngendi kedadeyan kasebut ora ana papan. Mung ana plakat peringatan sing digantung ing lawang mlebu. Lan konser kasebut kedadeyan sawise, Mother Don't Cry - Alice, the King and the Jester lan liya-liyane.
    2. 0
      1 april 2024 20:54
      Miturut cara, aku krungu legenda sing Churchill ngusulake supaya ora mbangun Stalingrad. Ayo, padha ngomong, dadi kutha monumen.
  20. +5
    1 april 2024 08:22
    Eh, penulis... Apa sampeyan kelingan kutipan saka Marx babagan modal lan bathi? Iku babagan tanah Moskow lan real estate ing kana. Bathi saka saben decimeter kothak ing Moscow gedhe tenan. Mungkin padha bakal kelet tandha ing, Mungkin padha ora, nanging padha ora bakal mandheg nampa bathi saka tanah iki.
  21. +2
    1 april 2024 08:26
    Aku mesthi ndhukung penulis. Nanging, sayangé, ana pangarep-arep banget kanggo prudence. Aturan rampokan.
  22. +1
    1 april 2024 08:42
    Salah sawijining akibat saka aktivitas Luzhkov, sing numpes Hotel Rossiya lan ing wektu sing padha bale konser kanthi 2,5 ewu kursi.
  23. + 10
    1 april 2024 08:58
    "Yen pancene pengin, banjur menehi ganti rugi marang Agalarovs kanggo kabeh biaya lan sijine soko pikiran-ndamu ing panggonan Crocus City Hall. Anggaran negara ora bakal luwih mlarat saka iki."
    Napa negara, utawa kita (pajak kita), menehi ganti rugi "kanca" iki? Sistem proteksi geni bakal bisa digunakake lan kabeh bakal apik. Sistem sing menarik wis dikembangake. Kaya-kaya kita dadi toko pribadi lan penghasilan kita pribadi, aja ngganggu, nanging yen ana kedadeyan, lan amarga srakah lan bodho kita dhewe, mula negara bakal nulungi.
  24. +9
    1 april 2024 08:58
    Sanalika kita lali babagan iki, kita bakal kelangan awake dhewe
    Mung tanpa phrases banter ... Wiwit 90s, memori wis dibusak, lan wiwit tanggal 24 Desember 1989, nalika Kongres Wakil Rakyat saka USSR, krungu kesimpulan saka komisi kacarita dening Sekretaris CPSU. Komite Pusat Alexander Yakovlev (arsitek perestroika lan ideolog utama), nampa resolusi sing ngukum Perjanjian Moskow 1939 antarane USSR lan Jerman. Lan banjur adoh. Federasi Rusia wis mudhun nganti pirang-pirang dekade saiki. Monumen kanggo mayuta-yuta kasebut, sing ora mati saka serangan teroris, nanging miturut statistik mung mudhun, ayo dilebokake? Pira yuta wit sing kudu ditandur?
    1. +3
      1 april 2024 16:25
      Apa sampeyan ora pengin bali menyang jaman kepungkur sing rada anyar lan elinga yen ing Luzhkov, bebarengan karo hotel, aula konser "Rusia" kanthi kapasitas 2,5 ewu dirusak. Lan kegiatan konser karo penonton miraculously dipindhah menyang Balai Kutha Crocus diduweni dening Pak Agalarov.
  25. + 11
    1 april 2024 09:08
    Napa sing duwe Crocus ora melu investigasi?
  26. +8
    1 april 2024 09:13
    Aku ora ngerti siji-sijine, miturut kabeh indikasi, teroris ora munggah ing ndhuwur lantai 1 (pisanan!). Eksekusi wong ditindakake ing ruang rapat lan lobi. Yagene gendheng lan lantai ndhuwur kabeh padha murub, lan ing wektu sing padha wong-wong padha suffocated (semoga nyawane leren) ing lantai ngisor, amarga miturut kabeh hukum, asap geni kudu saka ngisor menyang ndhuwur, lan ora. kosok baline!
  27. +2
    1 april 2024 09:41
    Ya, ana akeh pitakonan ing kana. Kenging menapa boten wonten satriya ingkang wonten ing acara ingkang rame sanget, menapa para teroris bersenjata menika gampil mlebet, menapa boten wonten sinyal weker ingkang dipunkirim wonten ing panel kontrol keamanan, lan kenging punapa para satriya tekan kanthi telat? Ngomong-ngomong, kok ora ana pasukan khusus helikopter? Prajurit nganggo helikopter bakal teka ing sawetara menit. Lan ana akeh "kenapa". Miturut cara, iki uga minangka sinyal kanggo wong-wong sing isih teka ing swasana ati sing santai lan marem yen perang bisa mengaruhi kabeh wong ...
    Secara pribadi, aku bisa uga ana ing konser iki ...
    1. +7
      1 april 2024 11:50
      Apa jenis pasukan khusus helikopter? Ana kantor polisi 100 meter saka lawang mlebu. Ya, padha kudu teka mlaku ing menit, krungu gun mesin gun karo kupinge dhewe.
      1. 0
        2 april 2024 19:26
        Ayo padha nganggep dheweke ora krungu - kabeh kedadeyan ing njero bangunan. Pitakonan liyane yaiku dheweke ora bisa ngerteni gupuh - nanging langsung diwiwiti. Nanging, miturut peta, kantor polisi ing bangunan tetanggan (Crocus City Expo), nanging ana ing sisih liya. Umumé, apa iku bisa? Ora jelas
  28. vet
    +8
    1 april 2024 10:15
    Sampeyan kudu miwiti kasus pidana kanggo nyedhiyakake layanan sing ora cocog karo standar safety. Nanging Agalarov, misale jek, minangka "wong sing cedhak karo kaisar."
    1. +7
      1 april 2024 11:02
      [b]
      "wong sing cedhak karo kaisar."[
      /b] "Kaisar" malah ora nyelehake kembang ing situs tragedi kasebut, Peskov ujar manawa dheweke sibuk.
      1. +3
        1 april 2024 12:56
        Ora, aku mbokmenawa kesel. Iki, kanthi kumis njaba, ujar manawa sawise "kaisar" kasebut ora turu ing wayah wengi, sampeyan ngerti umure. Ora kaya mabur ing tengah-tengah negara kanggo nyelehake kembang ing kutha Catherine. hi
        1. +7
          1 april 2024 12:58
          hi Aku mikir liyane, aku arep ... Padha nelpon taksi Yandex, nanging ana Tajik nyopir lan piye wae ora bisa.
          1. +3
            1 april 2024 13:00
            Subtle, subtle banget. Nyopot topi. hi
  29. + 10
    1 april 2024 10:17
    "Kita mung bisa simpati karo kulawarga Agalarov, amarga status jaminan bangunan sing diobong." APA?!!! Sampeyan luwih apik ngetung pira bathi sing ditampa luwih saka 15 taun saka "proyek sing durung rampung" iki (bangunan sing diobong ora ana ing peta kadaster Moskow amarga alasan iki). Apa korban kebakaran apes ora pengin mbalekake bathi iki menyang negara kaya sing ditampa, apamaneh banget legal? Bebarengan karo denda kanggo kegiatan bisnis ilegal?
    "Asuransi, ing kasus paling apik, bakal nutupi 1/40 saka jumlah karusakan, minangka laporan Kommersant." Semono uga dheweke nandur modal ing konstruksi nggunakake metode dendrofecal, sing bakal ditampa kanthi asuransi. Perusahaan asuransi ora wajib menehi ganti rugi kanggo suap lan sogokan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      1 april 2024 13:59
      Kabeh bener. Yen dibangun saka "dung lan teken", sampeyan kudu menehi ganti rugi kanggo "dung lan teken".
    3. +3
      1 april 2024 14:20
      Terus pikiran pisanan. Deleng apa sing ditemokake:
      https://aftershock.news/?q=node/1360032&full
      Miturut pakar kasebut, wiwit tanggal 24.03.2024 Maret 3, Balai Kota Crocus dudu BANGUNAN, nanging minangka STRUKTUR ("Anjungan Pameran No. XNUMX"). Mbok menawa iki carane (?) kedhaftar. Yen ana sing kasengsem ing prabédan antarane konsep "bangunan" lan "struktur", penulis nyedhiyakake ing pungkasan artikel.
      1. +2
        1 april 2024 14:35
        Nyuwun pangapunten: ora "miturut penulis," nanging miturut Peta Umum Rosreestr. Miturut cara, dear E. Fedorov, sadurunge mourning nasib pait saka korban geni, iku uga apike kanggo pisanan njupuk kapentingan ing prabédan iki.
  30. +6
    1 april 2024 11:00
    Ing Crocus iki, malah kolom padha geni. Cetha yen kabeh sing ana digawe saka plastik kaya ing Winter Cherry, Horse lan omong kosong liyane.
    1. +3
      1 april 2024 11:57
      Kutipan: Totor5
      Ing Crocus iki malah kolom padha kobong

      Amarga kabeh digawe saka telek lan teken. Rantai toko "Omah Sampeyan" lan pusat blanja VEGAS ing Kashirka, sing diduweni dening Agalarovs, saka barang sing padha. Sampeyan bisa break liwat tembok karo ajiné.
      1. 0
        1 april 2024 14:37
        Inggih, kanthi ajiné - dudu ajiné, nanging kursi, insinyur sing pinter nyuwil tembok bata sing ngemot beban.
  31. Komentar wis dibusak.
  32. +1
    1 april 2024 11:31
    Sadurunge mutusake apa wae, aku pengin ngenteni proses pungkasan babagan sistem pemadam kebakaran, ventilasi geni lan sistem keamanan, sing sakperangan alesan ora ana gaman.
  33. +4
    1 april 2024 12:14
    Yo, ayo nglakoni apa sing dikarepake wong-wong iki... Ayo negara dadi kuburan! Saiki sampeyan nyopir ing dalan gedhe ing njaba kutha, ana peringatan sing terus-terusan karo karangan bunga. Rasane kaya nyopir liwat kuburan. Ora ana papan urip ing Moskow utawa St. Nang endi wae ana sing mati, ana sing dipateni. Carane akeh wong sing ditindhes ing Khodynka? Ana apa saiki? Kaping pirang-pirang Moskow diobong nganti lemah?! Ayo kabeh padha mandheg urip. Iku ora babagan lali. Iki babagan ora dikubur urip. Mung éwadéné mungsuh, mulihake. Lan kanggo mbangun prasasti utawa tugu - ana cukup papan ing kana. Lan kita ora bisa njupuk conto saka wong-wong mau. Dheweke ora nangisi 27 yuta. Ora ngerti carane.
    1. +1
      1 april 2024 16:33
      Ing dalan gedhe suburban, wreaths mourning paling ora nuduhake panggonan paling mbebayani ing dalan lan kesalahan ing organisasi lalu lintas. Dadi aja bingung asem karo hambar.
      Ing jembatan liwat kali. Khoper, ing giliran cetha, piye wae dietung papat wreaths mourning bebarengan. Ing taun sabanjuré ana 6-7 pratandha "Direction of Turn", wis katon cetha ing wayah wengi.
  34. -2
    1 april 2024 13:33
    Apa ora mulihake? Kajaba iku, mung bagean saka bangunan sing rusak, sayangé, wis akeh tragedi kasebut. Teroris kudu dirusak, dudu kasugihan material kutha. Liyane bab iku pemugaran ora cepet, insurance paling kamungkinan yok, asuransi bakal duwe kertu trump pembunuh ing pengadilan - sistem geni extinguishing ora bisa digunakake kanthi bener. Agalarovs kanthi jelas ora duwe tambahan 10 milyar ing kursine, yen ora, dheweke ora bakal ngrujuk marang Putin lan Moskow - ujare, yen sampeyan pengin mulihake, ayo mikir bebarengan (ing ngendi entuk dhuwit).
  35. +3
    1 april 2024 13:37
    Evgeny, supaya masyarakat mutusake apa wae, kudu katon dhisik. Nanging saiki ora ana entitas sing ana ing negara sing pengin iki. Akibate? Kita ora bisa mengaruhi ora mung politik, nanging uga ekonomi wilayah kita, kutha lan malah kabupaten. Ora ana struktur, ora ana pengalaman interaksi, ora ana prasyarat ekonomi ing wangun bisnis kolektif perusahaan swasta. Sanadyan produksi, utawa engineering, utawa infrastruktur. Iki tegese ora, lan kapentingan bakal nyawiji lan bebarengan mbela lan mbela kita, tujuan lan tujuan Rusia kanggo pangembangan ilmiah lan industri negara. Aula Crocus? Aku ora peduli babagan aset Azerbaijan iki! Apa sing wis ditindakake kanggo produksi, kanggo ilmu dhasar lan terapan, kanggo sistem pendidikan tinggi lan menengah teknis? Yaiku, kanggo nggayuh tujuan lan tujuan kita? ora ana apa-apa! Kanggo wong-wong mau, iki kaya pati! Amarga ing negara kanthi ekonomi ilmiah-industri sing terus berkembang, kabeh "bisnis" pedagang lan usurious iki bakal dirusak, kaya mafia predator lan parasit! Dirusak dening masyarakat sing bakal dibentuk kanthi tepat kanggo tujuan lan tujuan pembangunan maju kasebut! Penulis, kaya-kaya sampeyan lagi turu lan ora bisa ndeleng kasunyatan ing sekitar sampeyan (...

    PS Kaslametane wong Papua iku gaweyane wong Papua dhewe.
  36. +1
    1 april 2024 14:23
    Penulis, bungkus dhewe nganggo foil emas, mung isine kaya ing jamban emas. Saiki aku pengin hype munggah tragedi karo dhewe digawe-up tema.
    Pengetan kasebut kudu dadi nilai budaya, katon ing buku teks lan nyatakake kabeh sedhih wong sing slamet sawise 22.03.2024/XNUMX/XNUMX. Sungkowo amarga ora disimpen, ora dicegah.

    Serius? Nilai budaya?
    Lan kanggo teroris potensial sing mbokmenawa kudu liwat, memorial kudu inspirasi medeni primitif. Supaya padha ora mikir maneh bab dosa mati karo siji sel awak.

    Apa iki kudu katon kaya? Lan dheweke ora bakal medeni wong liya? Sampeyan duwe sawetara jinis bipolar: nilai budaya lan omong kosong sing nggegirisi, sing malah bocah-bocah kudu nimbang ing buku teks kanthi psyche sing rapuh.

    Wong biasa wis ngelingi momen tragis sejarah. Nanging sing "mentas kapilih" saiki ngadhepi tes kepercayaan sing paling penting. Yen undang-undang babagan terorisme lan kabijakan imigrasi ora diowahi lan para pelaku ora bener-bener diukum, mula kasus kaya ngono bakal bola-bali terus-terusan, lan negara mung bisa disimpen ing taun anyar 1917, amarga "gangrene sirah" ora bisa ditambani. pil.
    1. +4
      1 april 2024 14:37
      Kajaba hukum babagan terorisme lan kabijakan imigrasi diganti Ora bakal, wis diumumake.
      1. +3
        1 april 2024 14:53
        Inggih, sampeyan duwe 2 pilihan: salah siji mati kanggo modal ing sadawane dalan, obediently nyekel kabeh omong kosong sing "ilites fornicating" pour menyang kuping, utawa kabeh wong kudu metu lan ngomong. Nganti saiki, Rusia terus maju kanthi yakin ing arah Khazarate, Kaganate, lan cara urip Asia Tengah liyane. Lan Rashkostan ora katon kaya jeneng-panggilan maneh.
  37. -2
    1 april 2024 14:26
    Tragedi iku lara, lan lara ora kena dirumat, luwih becik dilalekake. Ora perlu kanggo memorial, kita duwe sejarah sing kabeh negara bisa ditutupi memorial ing sawetara lapisan.

    Lan ora perlu mbales dendam - kita kudu nemokake lan ngukum para pelaku. Teroris, accomplices lan wong-wong sing kudu wis rampung, nanging ora.

    Sing paling penting yaiku nyegah kedadeyan kasebut ing mangsa ngarep. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo netepake bebener lan nglaporake bebener iki marang wong, sing aku ragu-ragu.
    1. +1
      1 april 2024 14:58
      Apa sampeyan alon? Terusake - "sedih kudu ana ing jiwa ..." (c) sad Liberalisme, EPRST! Nyamar, pemulung!
      1. 0
        1 april 2024 15:59
        Mesthine, kasusahan kudu ana ing jiwa, nanging ing endi maneh? Duka iku kahanan pikiran, yen sampeyan ngerti maksudku :)

        Sing duwe memori cendhak kudu dielingake kabeh wektu.

        Revenge iku kanggo savages. Semono uga para pemimpin.

        Lan aku mbaleni kanggo wong-wong ing Sepur wojo - bab utama kanggo nyegah acara padha ing mangsa. Wong-wong sing mbingungake kepala wong karo gagasan palsu iku accomplices saka wong-wong sing mbaleni serangan teroris lan mulane serangan teroris bola-bali ing negara kita.

        Gagasan palsu ngganggu wong kanggo ngrampungake masalah sing penting, masalah sing ora jelas, lan ndhelikake, kanthi sengaja utawa ora sengaja, alasan sing bener.

        Ngomong-ngomong, apa hubungane karo liberal? :)
  38. 0
    1 april 2024 14:52
    Mesthine ana peringatan ing kana. Lan Gusti Allah, kulawarga iki bakal njaluk dhuwit kanggo lemah!!!
    1. +2
      1 april 2024 16:00
      Quote: tawanan
      Mesthine ana peringatan ing kana. Lan Gusti Allah, kulawarga iki bakal njaluk dhuwit kanggo lemah!!!


      Banjur apa sing bakal sampeyan lakoni kanggo dheweke :)
    2. +1
      1 april 2024 16:40
      iki kabeh salah. Mbayangno. Dheweke bakal mbangun soko sing nyengsemake, kira-kira 10 milyar. Lan iki ora bakal ngganti mentalitas wong. Ora ana pasamuwan sing ngalangi para penjahat saka maksude.
      Perlu kanggo mbusak sababe, sing tegese ngrusak negara U lan menehi kritik, kanthi tegas utawa ora jelas, para inisiator serangan teroris.
      1. 0
        2 april 2024 08:25
        Kita kudu ngilangi sababe - mesthine. Nanging sing kudu dirusak kanggo ngilangi sabab iki yaiku titik sing ora bisa ditindakake - sawise kabeh, ana serangan teroris sadurunge negara AS.
  39. 0
    1 april 2024 16:31
    Nalika aku ngerti, kabeh ditulis mung siji. *... ijol Agalarov kanggo kabeh biaya...*. Ora perlu dibandhingake karo 11.09.2001/XNUMX/XNUMX. Kolam renang kasebut dirancang kanthi apik lan rasional - yaiku banyu sing mbusak latar mburi radioaktif ing situs jeblugan.
    1. 0
      1 april 2024 21:17
      Saka ngendi asale latar mburi radioaktif?
  40. +2
    1 april 2024 17:36
    Sajrone Perang Dunia II, Istana Musim Dingin (luwih tepate, bagean saka) digunakake minangka rumah sakit, akeh atusan wong sing dirawat lan tiwas ing kana. Ngrusak Winter? - Serangan teroris dumadi ing metro St. - Nutup metro? - Kabeh iki adoh banget; ora perlu ngowahi negara kita dadi kuburan. Kajaba iku, ora ana sing nutup Pusat Teater ing Dubrovka. Lan kudu ana plakat memorial utawa memorial. Dadi, Menara London ora dibongkar, nanging akeh getih sing diwutahake ing kana, kalebu sing Agustus. Iku stands, lan ana dolan, lan Louvre stands, sanajan Huguenots dipatèni ana ing abad kaping 16.
    1. 0
      2 april 2024 19:42
      Apa kowe isih kelingan sekolah ing Beslan... Kowe kelingan?
      Utawa sampeyan isih ing TK nalika iku?
      Apa sampeyan ngerti saiki?
      1. 0
        3 april 2024 17:38
        Aku iki wong sing relatif tuwa lan aku kelingan sekolah ing Beslan. Saiki ana memorial. Nanging Pusat Crocus regane luwih akeh tinimbang sekolah sing bobrok, utamane amarga umume ora rusak. Sampeyan kudu rasional. Dadi, Stalingrad meh rampung rusak nalika Perang Donya II, akeh puluhan ewu wong (sipil lan militer) tiwas ing kutha, nanging kutha iki dibalèkaké, iki uga ditrapake kanggo Kyiv lan ora mung iku.
  41. 0
    1 april 2024 19:08
    Yen sampeyan ngetutake logika penulis, mula saiki ora ana meh kabeh kutha ing wilayah sing ana tentara Jerman nalika Perang Dunia II. Iku worth looking ing kronik-countdown saka karusakan saka kutha-kutha Soviet, dipun damel film saka udhara kanggo trials Nuremberg. Donetsk, Smolensk, lsp. padha karo Marinka modern.
    Ya, kabeh bumi dadi kuburan sing terus-terusan.
    Selehake tandha peringatan ing Crocus, ninggalake bagean tembok. Nanging ora ana sing bakal ngowahi pusat gedhe kasebut dadi monumen sing ora ana urip.
  42. 0
    1 april 2024 19:46
    Ing panemuku, mung bale lan atap sing kobong. kabeh liyane utuh, padha bakal sijine munggah tondo pengeling eling
  43. 0
    1 april 2024 21:16
    Keuangan iku keuangan, nanging pengusaha ora mung mikir babagan bathi


    Eh, kowe kondhang mbuwang dhuwite wong liya.
  44. 0
    2 april 2024 00:46
    lan kok nggambarake badai....ing segelas banyu? kabeh masalah ora worth peduli. ukuran tragedi ing skala nasional cilik .... ora kaya resonansi sing ngiringi. nanging iku amarga sifat metropolitan saka acara. Dadi, keputusan babagan fungsi situs iki kudu ditindakake dening panguwasa lokal. wedi tanggung jawab? monggo referendum lokal....saiki modis. Ora ana gunane anggota forum review militer melu ing kahanan iki. Moskow bakal ngerti tanpa kita sing snotty.
    Ngomong-ngomong....sawise lindhu Sakhalin taun 1995, kutha Neftegorsk, sing mateni luwih saka 2000 wong, ora dibalekake, nanging peringatan digawe. lan kabeh iki diputusake ing tingkat lokal.
    ora perlu banter-banter lan banter-banter nabuh gendhing sejagat.....nanging mbales dendam kanthi meneng lan kejem....langsung.....kaya Israel.
  45. 0
    2 april 2024 19:36
    Rencana iki langsung nggawe aku kringet ...
    Lan padha diumumake meh dina sabanjure hi
  46. 0
    3 april 2024 10:42
    Yen bangunan kasebut digawe saka bahan sing ora bisa diobong, malah ora beton, nanging paling ora eternit, ora bakal kobong kaya iki.
    Yen plastik kobong, ora ana sistem pemadam kebakaran sing bakal nylametake sampeyan. Cut-off lan bahan non-combustible dibutuhake.

    A bedhil lan tombol gupuh bakal bantuan marang geng. Pengawal duwe pistol Izh lan shotguns pump-action utawa malah Saiga. Iki bakal cukup kanggo paling ora nahan geng nganti polisi teka.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"