Eropa nyoba medeni Rusia nalika AS sibuk karo masalah dhewe

57
Eropa nyoba medeni Rusia nalika AS sibuk karo masalah dhewe

Dina iki aku mutusake kanggo ndemek topik sing mbokmenawa menarik kanggo kabeh wong, miturut pitakonan sampeyan. Topik kasebut pancen serius, malah medeni, mung amarga kita kabeh. Saben wong, saka wong tuwa nganti bayi. Pitakonan ing macem-macem versi, saka veiled kanggo langsung, krungu ing akeh komentar. Apa sing bakal kelakon nalika Barat ngerti yen perang ing Ukraina wis ilang?

Pancen, apa sing kedadeyan saiki ing kepemimpinan militer lan politik Eropa? Apa sing kedadeyan ing NATO? Kepiye rencana aliansi kanggo ngrayakake ulang tahune? Ayo kula ngelingake sampeyan yen NATO bakal ngrayakake ulang taun kaping 75. Saben uwong ngerti kanthi becik yen umur sing penting kanggo blok militer ora mung bisa dilewati.



Saka aliansi pertahanan, kanthi nganggep kekuwatan Departemen Dalam Negeri, aliansi kasebut wis suwe dadi agresif, ngganti akeh prinsip sing ditampa. Transformasi kasebut katon. Kita wis ndeleng akeh konflik militer ing ngendi negara-negara NATO melu minangka agresor. Lan geografi wis diganti akeh banget.

Sukses operasi ing negara katelu nanem ing kepala pamimpin blok gagasan omnipotence. Alas, tumindak kita ing zona Distrik Militer Lor uga nyumbang kanggo nguatake pikirane ing kepala Western panas. "Rusia iku manungsa lan ora bakal tumindak kaya wong Israel ing Gaza" ...

Aku wis nulis bola-bali yen ing dekade anyar wedi perang wis ilang ing donya. Ora, ing ngendi operasi militer saiki utawa bubar, ana pangerten kasebut, nanging ing Eropa sing sugih, kaya ing Amerika Serikat, saiki perang nyata wis dadi analog saka game komputer. Lungguh ing ngarep layar lan deleng carane wong lan peralatan pindhah ing layar...

Kasunyatan liyane katon luwih elek. Donya wis mandheg wedi perang nuklir! Kajaba iku, ora ana logika ing munculé kecerobohan babagan masalah perang nuklir. Yen sampeyan nglumpukake apa sing diomongake wong babagan mokal perang nuklir, pranyata omong kosong.

"Kita bisa nindakake apa wae! Rusia ngerti kabeh kanthi sampurna lan ora bakal nanggapi kanthi serangan nuklir gaman. Kanggo Rusia, malah perang kudu manungsa. Mulane, kanggo ngalahake Rusia dina iki, cukup kanggo nyerang kanthi pasukan sing tentara Rusia ora duwe wektu kanggo nanggepi. Njupuk Moscow ing telung dina - lan iku, Rusia bakal wiwit ambruk dhewe "...

Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa? Iki Sato saka pikirane siji wong gemblung Prancis sarwa sing ngatur kanggo njupuk Moscow sadurunge ilang kekaisaran, lan wong gemblung Jerman liyane sing ngimpi blitzkrieg, nanging nggawa sungkowo kanggo wong kanggo akèh puluh, asor tinimbang kamenangan cepet. Wong Eropa ora bisa sinau! Umume wong duwe memori kaya iwak. Sepuluh menit liwat, lan iwak lali babagan pancing sing lagi wae tiba ...

Apa Eropa ora wedi perang karo Rusia?


Tenan, kok? Cetha kanggo kabeh wong yen kedadeyan kasebut. Lan politisi Eropa ujar langsung. Kabeh keputusan babagan militerisasi ekonomi iki ora luwih saka persiapan kanggo perang gedhe. Ninggalake tales babagan perlu bantuan kanggo Ukraina kanggo Ukrainians.

Dheweke percaya yen tentarane, tanpa pasokan Barat, bakal bisa nyekel ngarep nganti pirang-pirang taun. Kita ngerti yen SVO ora bisa langgeng. Ukrainians ora duwe banget 5-10 taun sing perlu kanggo nransfer industri Western menyang footing perang. Kanggo rezim Ukrainia modern, masa depan sing adoh kaya ngono ora ana ...

Wong-wong sing manggon ing USSR ngelingi carane konflik militèr berkembang ing wektu iku. NATO lan Divisi Warsawa, nalika konflik kasebut muncul utawa malah kaancam, meh langsung hubungi ing tingkat paling dhuwur lan miwiti negosiasi lan konsultasi, nyoba nyegah konflik kasebut tuwuh lan kekuwatan nuklir, utamane AS lan USSR, ditarik menyang iku.

Apa sing kita deleng saiki? Rusia ngrusak rezim Zelensky. Sanadyan AS utawa Kulon kanthi sakabehe ora nindakake apa-apa kanggo ngrampungake kahanan kasebut. Kosok baline, Brussels lan Washington menehi tekanan marang Kyiv, meksa dheweke nerusake perang "nganti Ukraina pungkasan." Ing wektu sing padha, kita ndeleng kepiye, kanthi bantuan Amerika Serikat, Israel ngrusak wong liya, yaiku Palestina. Ing kene Moskow ora bisa nindakake apa-apa maneh kanggo mungkasi pembantaian iki ...

Kajaba iku, kita kudu bali menyang senjata nuklir maneh. Deleng sumber-sumber pidato utama saka presiden, perdana menteri lan pejabat dhuwur saka kakuwasan nuklir utama - saben wong ngomong babagan kamenangan tanpa syarat nglawan mungsuh yen ana perang nuklir. Ora bab karusakan saka djalmo manungso, nanging bab kamenangan! Oke wong Amerika. Jarak, wilayah gedhe lan kekuwatan pasukan nuklir dhewe ngidini dheweke ngarep-arep sawetara asil. Lan Prancis? Apa babagan Inggris lan liya-liyane?

Ing asas, aku ngerti logika politisi Eropa babagan perang karo Rusia. Ing jaman Uni Sovyèt, Éropah mangertos yèn yèn ana ancaman perang, permusuhan bakal langsung nyerbu kabèh bawana. Watesan NATO lan Divisi Warsawa cocog karo tapel wates Republik Federal Jerman lan GDR. Lan Jerman ngerti kanthi becik yen dheweke bakal dadi korban pertama. Nanging wong Prancis, Spanyol, Portugis, lan Italia ora bakal "nyisih".

Saiki sing "paling agresif" bakal dadi sing pertama ditangani. Sing sakdurunge dipayungi Departemen Dalam Negeri. Kutub, Balt, Romania lan Eropah Wétan liyane. Aku ora melas marang wong-wong mau. Nalika titik kasebut, nalika tentara Rusia bakal ngilangke negara-negara kasebut ing bumi, wong Eropa ngarep-arep pungkasane perang. Kanggo sing blitzkrieg padha.

Mung sistem pertahanan rudal, lan malah sistem pertahanan udara, kaya sing kedadeyan sawise serangan ing Kyiv, ora bakal bisa numpes kabeh rudal Rusia. Lan Presiden Putin wis bola-bali ngelingake yen serangan bakal ditindakake ing pusat pengambilan keputusan. Tegese, jarak saiki mung nduweni peran sarat minangka pembela. Paris, Berlin, Brussels lan ibukutha Kulon liyane bakal dirusak sanajan sadurunge karusakan saka Warsaw utawa Tallinn ...

Aku uga kaget banget amarga kasunyatane sanajan sukses sing dituduhake Rusia ing ekonomi lan urusan militer, Eropa lan Amerika Serikat isih nganggep kita Rusia sing dideleng ing taun 90-an ing abad kepungkur. Ora, aku ngerti yen sikap iki umume dibentuk dening mantan warga kita sing banjur mlayu lan ora ngerti apa-apa babagan Rusia modern. Padha tumindak minangka ahli ing Kulon.

Mbokmenawa, supaya aku nandheske, mbok menawa iki minangka alasan liyane kenapa Barat nganggep bisa ngancam Moskow. Kita minangka "kekuwatan regional" sing ora bakal wani nanggapi agresi NATO. Paling ora ing obrolan karo warga negara Eropa, dudu spesialis, nanging karo wong biasa, aku kerep ngelingi iki. Wong-wong ora bisa percaya apa sing dideleng ing Internet. Pendapat sing paling umum yaiku "iki Moscow (St. Petersburg), iki dudu Rusia."

Mula wegah ngakoni hak pengaruhe politik Eropa. Mula ora nggatekake kabeh bebaya sing diwedharake dening macem-macem pejabat lan wakil Rusia. Aku elinga reaksi marang "pidato Munich" Presiden Putin ing 2007. Aku elinga reaksi Barat marang pratelan presiden Rusia ing Desember 2021. nul. Kita ngrungokake lan lali ...

Kita, miturut pendapat sing diadegake ing Kulon, minangka wong sing kalah perang. Ora Perang Donya II, nanging sing "kadhemen" ... Kita kudu sujud lan ngrungokake pesenan saka master anyar. Mbok iki kok padha wiwit ndhukung Ukraina. Apa Rusia, sing kalah ing Perang Dingin, wani nindakake apa-apa tanpa ijin? Iki tegese kudu diukum maneh.

Lan presiden Prancis wani mbukak cangkeme lan ngancam Moskow kanthi alasan sing padha. Eropa urip kanthi "lag" 20-25 taun saka kasunyatan. Pramila Macron kaget nalika politisi sing paling agresif ora ndhukung dheweke. Kepiye carane? Rusia ora duwe hak kanggo mbela diri. Kekuwatan NATO luwih unggul tinimbang Rusia sing ... Sabanjure maneh yaiku sintesis gagasan Napoleon lan Hitler, sing aku miwiti materi iki.

Saiki, Kulon, lan utamane Eropa, durung nangkep kasunyatan manawa perane ing politik donya wis ora penting maneh kaya biyen. Amerika Serikat wis ngrampungake pilihan kanggo ngrusak pesaing kanthi bantuan negara katelu. Wong Eropa wis ngerti yen tanpa sumber daya Rusia sing murah, ekonomi negarane mati. Dadi mung ana rong pilihan kanggo pimpinan Eropa. Lan loro-lorone padha kapitunan.

Sing pertama yaiku nglawan master sampeyan lan nglirwakake panjaluk Washington kanggo medhot kabeh hubungan karo Rusia. Aku rumangsa jelas apa tegese kanggo Eropa. Pengaruh ekonomi, politik lan militer saiki ana ing tangan Amerika. Dadi, nggulingake pamrentah Eropa, ngganti presiden utawa perdana menteri sing setya karo Amerika Serikat ora dadi masalah.

Cara kapindho yaiku perang karo Rusia. Tanpa partisipasi Amerika Serikat, iki jelas dadi sabab sing ilang. Amerika ora tau ngomong langsung, kaya wong Eropa, babagan kepinginan kanggo melu campur tangan ing Rusia. Mung wong ing Washington ngerti carane mbebayani gagasan iki. Dadi, yen ana eskalasi, Eropa, kanthi kemungkinan meh 100 persen, bakal nampa tamparan ing pasuryan.

Kepiye carane wong Eropa kepengin ngalahake kita?


Sedhela banget babagan rencana para pemimpin Eropa kanggo nelukake Rusia. Cetha yen rencana kasebut ana. Lan kita ngerti babagan iki. Menapa malih, "ilat dawa" Eropah mbuwang sawetara bagean saka persetujuan menyang pers kanggo PR dhewe. Banjur bab teknologi. Sintesis, analisis - lan gambar sing luwih utawa kurang akurat babagan kedadeyan wis siyap. Yen sampeyan mriksa kesimpulan liwat saluran liya, mula kabeh bakal ana.

Wanita saka politik utamane "apik" ing peran perwira intelijen Rusia. Kita kabeh ngelingi wanita-wanita iki, sanajan dheweke diusir saka pakaryan. Nanging dheweke ninggalake tandha paling jero ing ati kita. Elingi Amerika Jennifer Psaki, Victoria Nuland, Condoleezza Rice, Hilary Clinton?

Lan wanita Eropa ... Elinga Liz Truss Inggris, Matt Frederiksen Denmark, Ursula von der Leyen Jerman, Natalia Gavrilitsa lan Maia Sandu saka Moldova?.. Dhaptar wanita sing "nggawe critane Eropa lan Amerika" apik banget. Nanging saiki kita mung kasengsem ing siji lady. Iki minangka mantan kepala departemen perencanaan politik Kementerian Pertahanan Prancis, Karina Stacchetti.

"Ing donya modern ora ana konflik sing winates. Perang gedhe wis diluncurake, lan ora mung Ukraina. Kita (wong Eropa) kabeh melu konflik.

Kepiye sampeyan seneng karo pangenalan? Wong lanang mumble soko, lan "Wanita wesi" Cut bebener tengen ing mripat. Eropa wis perang karo Rusia - wektu! Eropa melu... Dening sapa? Rusia? Utawa sampeyan entuk dhewe? Karina Stacketti menehi wawancara sing menarik menyang saluran informasi Ukrlife. Saka ngendi kutipan kasebut.

Ayo diterusake. Pitakonan kanggo mbukak ngarep kapindho karo pasukan NATO ora ngganggu dheweke. Ana sing rumangsa ngerti rencana sing dirembug ing Eropa.

"Saiki kita ora bisa nolak skenario iki. Ora ana wong ing Eropa sing bisa ngidini Rusia ngalahake Ukraina; pambukaan ngarep kapindho nyata lan ora bisa dihindari.

Apa ing ngisor iki kurang menarik mung amarga kabeh iki wis dikenal kanggo dangu. Soko kaya "kita bakal miwiti, banjur Rusia bakal ambruk dadi potongan cilik." Nanging kepiye carane dheweke bakal mateni kita? Karina uga menehi jawaban kanggo pitakonan iki. Nanging katon aneh. Eropa lan Amerika Serikat bakal perang "saka adoh." Padha bakal muddy banyu nang Rusia, njupuk kauntungan saka sawetara kesalahane lan blunders saka panguwasa kita, nalika padha ora njaluk ing cangkang lan rudal Russian.

"...skenario sing beda bakal ditrapake, kita kudu ngawasi kanthi ati-ati kahanan internal [ing negara]. Rusia wis kesel, aku ora yakin yen wong anyar bisa digerakake, aku ora yakin yen wong Rusia pengin perang dawa ... "

Aku ora bakal mbantah. Ora ana wong ing Rusia sing pengin perang sing dawa, apamaneh perang gedhe. Nanging bagean liyane saka statement ngandika bab nggatekke lengkap saka mentality Russian. Rusia tansah dibedakake kanthi nyatane yen ana perang gedhe ngirim wong-wong sing duwe motivasi apik ing ngarep.

Malah ing mangsa krisis militèr, kayata nimbali Leningrad, Moscow, Sevastopol, Voronezh lan kutha-kutha liyane, padha lunga menyang perang ing telpon saka atiné. Kita ngelingi milisi, kita ngelingi partisan. Mobilisasi, sanajan parsial, mesthi bakal nyebabake ketegangan ing masyarakat. Nanging bodho ngomong babagan kerusuhan - pemilihan kepungkur nuduhake swasana ati Rusia.

Iku misale jek kula Barat saiki wis nyetel tugas militer kanggo rattle senjata kanggo medeni Moscow. Kabeh latihan, transfer pasukan, lan liya-liyane mung minangka rantai acara sing dirancang kanggo ngatasi masalah iki. Kita kudu ngerteni kekuwatan lan kekirangan NATO.

Tinimbang mungkasi


Dheweke wis nyoba meden-medeni kita suwene suwe. Elinga carane wong Ukraina nelpon tentara kita menyang Ukraina? "Ayo, kita ngenteni sampeyan ..." Inggih, padha teka, banjur apa? Ing endi para pelayan? Apa, tinimbang nelpon "teka", sampeyan krungu tradisional "apa kanggo kita?"

Aku elinga kepiye NATO ngumumake latihan paling gedhe ing sejarahe. Aku banjur maca akeh panemu babagan carane wedi karo piwulang kasebut. Kepiye aliansi sing kuat bakal nggawe bisu ora mung Rusia, nanging uga tentara Belarusia. Lan apa asile? Wingi Polandia nundha latihan amarga tiwas prajurit kaping lima. kaping lima! Ora ana perang, ora ana mungsuh.

Kajaba iku, komando latihan ngetokake pesenan sing nglarang nggunakake bahan peledak lan amunisi militer sajrone latihan kasebut. Saiki prajurit lan perwira NATO bakal perang mung ing peta lan ing kelas. Yen ora, dheweke bakal mlayu utawa njupuk siji liyane ... Lan "supermen" iki bakal medeni para pejuang kita? Apa dheweke bakal "dominasi teater operasi Eropa"?

Nah, siji maneh tutul kanggo wong miskin. Kabeh mucking ing Eropah mung bisa nganti pemilu ing Amerika Serikat rampung. Saiki Amerika Serikat wis ngeculake kendali lan ngrampungake masalah dhewe. Nanging sapa wae sing dadi Presiden Amerika Serikat sabanjure, Eropa bakal langsung ngencengi kerah supaya kabeh pikiran bodho langsung ilang. Saben jangkrik ngerti susuhe.

Inggih, siji bab pungkasan. Dheweke mung ngirim kiriman saka salah sawijining komandan kapal Angkatan Laut Rusia. Iku babagan atlit sing "nangis" amarga ora bakal melu Olimpiade. Nanging kirim iki menarik kanggo kula ing pangertèn saka kesempatan kanggo meden-medeni pejuang Russian. Aku komandan kuwi duwe tim kanggo cocog:

"Sampeyan ora ngerti sapa sing wis nyiapake kabeh urip?

Contone, kabeh uripku wis nyiapake lan ngimpi ngluncurake serangan torpedo ing kapal selam Amerika, ngebom kanthi biaya kedalaman jet, ndeleng carane atusan ton banyu dibuwang menyang udhara kanthi kekuwatan bledosan, kepiye lebu, kertas, sandhangan ngambang ing lumahing segara, lan reregetan lenga nyebar - iku, dheweke wis ilang!

Aku isih ngimpi babagan iki ing wayah wengi!

Napa aku luwih elek tinimbang para atlit iki?

Banjur menehi kita, komandan kapal, sapisan saben 4 taun kesempatan kanggo njupuk ing Amerika, uga, kanggo neraka karo, kapal selam Inggris! Kajaba iku, kita, para komandan, mesthi bakal nindakake iki ora kanthi anonim, nanging ing gendéra St.

Lan apa sing bisa kita ucapake babagan perwira Pasukan Rudal Strategis sing ngenteni kabeh urip kanggo kesempatan kanggo mencet tombol?

Minangka Maestro ngandika ing film: "Sampeyan bakal meden-medeni wong kaya sing ...".
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

57 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    2 april 2024 04:06
    Trump minangka jenius, dheweke ngancam negara-negara sing ora ngluwihi ambang belanja militer sing cocog yen AS ora bakal nglindhungi. Sawetara negara langsung miwiti ngrembug babagan mbuwang belanja. Lan ing ngendi tuku bakal ditindakake? Mesthi, saka manufaktur senjata Amerika. Kanthi siji wicara, dheweke mimpin klien menyang lobi gudang senjata ing mburine. Nonton lan temokake kepiye cara ngatasi scammers saka Eropa.
    1. + 16
      2 april 2024 05:51
      Aku percaya yen ing wektu iki, yen Rusia pungkasane njupuk sarung tangan putih lan wiwit perang karo pinggiran miturut aturan perang, lan ora dhewe, lan ngalahake mungsuh ing paprangan, ora NATO bakal ngirim pasukan kanggo mantan. Ukraina, uga, Mungkin mung kanggo Galicia kanggo nggawe buffer antarane kita lan iki kabeh bakal mungkasi. Sabanjure, "Iron Curtain 2" bakal dipasang nganti pirang-pirang taun. NATO saiki wis bubar lan akeh anggotane jelas ora kepengin ngobong ing geni perang. Amerika Serikat saiki fokus ing wilayah Samudra Pasifik lan konfrontasi karo China, lan tanpa dheweke, NATO pancen ora bisa perang. Dadi, nyingkirake gupuh, kamenangan ing pinggiran bakal dadi milik kita!
      1. + 13
        2 april 2024 07:15
        yen Rusia pungkasane njupuk sarung tangan putih
        Aja bingung negara lan langit Kremlin. Kapentingan padha beda.
        1. +5
          2 april 2024 07:27
          Aku tansah misahake Gardamir saka wong Rusia sing jero, "Kremlin celestials", lan aku ngarep-arep yen ana pengkhianatan kanggo kepentingan Rusia, panguwasa sing ngiyanati kepentingane bakal digulingake dening tentara lan rakyat!
          1. + 17
            2 april 2024 07:42
            yen ana pengkhianatan kepentingan Rusia

            Nyuwun pangapunten, nanging apa sing kedadeyan ing kita sajrone 30 taun kepungkur?
            1. +4
              2 april 2024 08:02
              Kabeh perkara sing ala cenderung mungkasi ing wektu sing angel.
              1. +9
                2 april 2024 08:07
                Lha ya.. Iki mung yen wong-wong sing tumindak ala wis sadar kesalahane lan kanthi temen-temen arep mbenerake. Apa sampeyan yakin manawa iki pancen ana hubungane karo kelas penguasa kita, yaiku, borjuasi gedhe? Kanggo kula, iku ora banget padha.. Tujuane tetep padha - dadi carcass utawa boneka kewan - nanging kanggo dadi bagean lengkap saka elit Western. Lan sanalika dheweke menehi dheweke, dheweke ora bakal peduli babagan Rusia lan kapentingane.

                Lan ndeleng kegiatan, contone, jinis blok ekonomi kita - piye wae wiwitan kabeh perkara sing apik ora jelas ...
              2. + 10
                2 april 2024 08:42
                Pindhah menyang Forbes. Oligarki sing didhukung Kremlin wis nambah asete kanthi signifikan. Beda karo wong-wong, dheweke ora cepet-cepet ndaftar persentase cilik ing telung huruf.
              3. +2
                2 april 2024 18:47
                Salah sawijining Hukum Murphy ujar: "Kabeh sing diwiwiti kanthi apik bakal dadi ala. Lan ing sajarah kita, "ing wektu sing angel," kedadeyan sing ala mung rampung nalika sing "ing ndhuwur" nuduhake kemauan wesi kanggo ngatasi perkara sing ala iki, sing sayangé, saiki ora ana.
              4. +1
                3 april 2024 05:14
                Kutipan saka: vasyliy1
                Kabeh perkara sing ala cenderung mungkasi ing wektu sing angel.

                Pungkasane beda ... Kadhang - 1905 lan 1917 contone ...
            2. +8
              2 april 2024 12:27
              yen ana pengkhianatan kepentingan Rusia
              Iku tansah amused kula nalika penulis pratelan sing saben wong bakal ngadeg munggah kanggo kapentingan Federasi Rusia, utamané wong-wong sing ngulungaké USSR. USSR dikhianati amarga "tong senggol lan kranjang cookie Kulon." Apa sampeyan mikir dheweke ora bakal ngiyanati sampeyan maneh?! Padha bakal ngulungaké kowé. Mung wae Barat durung menehi rega kasebut. Utawa bisa uga ora bakal menehi, kabeh anak-anake ana, cukup kanggo njupuk minangka amanat.
          2. +6
            2 april 2024 18:18
            Dear vasilyi1!
            Ketoke, sampeyan kelalen carane tanker saka pengadilan Kantemirov tank divisi dijupuk ing Gedung Putih. Ing panjalukan saka EBN. Lan perpecahan sing ngisin-isini iki durung dibubarake.
            1. -2
              3 april 2024 17:32
              Sapa maneh sing pengin dheweke nindakake iki?

              EBN dadi presiden. Yaiku, panglima paling dhuwur. Ora manut marang dheweke bakal dadi kraman.
        2. +4
          2 april 2024 16:05
          Ing kasunyatan, ing Eropah padha ngetung ing kasunyatan sing ing Rusia wong lan panguwasa padha kapisah. Sampeyan konfirmasi anggepan sad

          Bourgeoisie ora preduli amarga bagean saka populasi ing Rusia sing bakal murub saka geni, apa bakal dadi kolom kaping lima, utawa surak-surak para patriot, sing paling penting kanggo wong-wong mau yaiku nyembur. ! keprungu

          Kanggo invasi NATO ing Rusia, iki ora bakal kelakon, bisa kanthi gampang mungkasi serangan nuklir ing Prancis, Inggris lan Jerman, lan Polandia uga ngerti yen dheweke bakal entuk kanthi katresnan khusus. ngguyu

          A kontingen manca ing Ukraina bisa yen ana kamungkinan prolonging konflik lan aggravating kahanan sosial ing Rusia. Lan tugas kita yaiku kanggo mungkasi perang sadurunge NATO siap ngirim pasukan menyang 404, utawa nyuda rasa ngirim pasukan! Nalika kita nyoba medeni dheweke karo pasukan nuklir, NATO ngerti yen iki nggetak aran
          Dheweke saiki kanthi jelas nyoba ngetung akibat kanggo awake dhewe (reaksi saka populasi kanggo kerugian), cara nggunakake pasukane lan pira eskalasi bakal nambah lan ing ambang apa sing kudu mandheg. Aku yakin yen penerbangan NATO bakal mulai beroperasi saka lapangan udara lan kita bakal mulai nyerang, iki ora bakal nyebabake Perang Dunia Ketiga, NATO mung bakal njamin populasi lan bakal ngalangi pertahanan udara ing lapangan udara. Nanging kita kudu perang ing udhara Ukraina minangka wong diwasa lan nglawan mungsuh sing kuwat banget.

          Lan ing kene pitakonan, kepiye Putin bakal nanggepi langkah kasebut dening NATO? Apa bakal miwiti perang nuklir? Apa dheweke bakal miwiti nembak rudal hipersonik menyang wilayah mungsuh ing Paris? Utawa miwiti Geraniums ing pembangkit listrik?

          Aku mikir NATO banget mangu iki! kabèh pitakonan iku padha bisa nambah tingkat escalation tanpa resorting kanggo senjata nuklir, lan kita bisa menang ing babak sabanjure escalation? Lan apa kita isih duwe kesempatan kanggo ngunggahake tingkat eskalasi menyang tingkat sing ora bisa ditampa kanggo NATO, nanging tanpa nyebabake perang nuklir? belay
          1. +2
            2 april 2024 20:47
            Kutipan saka Eroma
            murub menyang wilayah mungsuh nganggo pluru hipersonik ing Paris?

            Luwih becik langsung menyang London.
            Utawa mung nutupi Inggris nganggo kapur lan ngumbah nganggo gelombang pasang nganti basalt. Minangka demonstrasi saka seriuse niat, mesthi.
            Yen padha ora ngerti, banjur Paris bisa.
  2. + 25
    2 april 2024 05:14
    Artikel sing apik, aku malah ora ngerti carane menehi komentar supaya ora pantes artikel kasebut dhewe. Nanging kothak karo sampanye kamenangan maneh ditarik metu saka ngisor meja, udhara wis mambu kamenangan lan misale jek ana sawetara jenis zat psikotropika. sukses, perang durung menang, lan mungsuh nekat banget, nanging nalika mbandhingaké Avdeevka lan, contone, Kharkov ing peta, sampeyan ngerti sing kita durung miwiti. Babagan rasa wedi, sampeyan ngerti, sadurunge padha wedi banget marang kita, sanajan tanpa senjata nuklir, mung taun-taun pisanan operasi kasebut nuduhake kolaborasi kreatif, kanthi keputusan taktik sing cerdas, ngowahi prajurit heroik kita dadi bocah-bocah sing mecut, aku ' m wis bisu bab impossibility menehi munggah pamer lan construction langgeng. Ya, artikel kasebut patriotik, lan apik banget, nanging sampeyan kudu ngupayakake kesalahane, lan ora ngasilake topi kanggo mbuwang mungsuh sampeyan. Ora perlu ngremehake mungsuh, sampeyan kudu sinau, sanajan sampeyan ngerti lan ora wedi pindhah menyang kapal selam Amerika, nanging sampeyan bisa ilang kabeh kapal saka dolanan sing dikontrol radio sing murah.
    1. + 16
      2 april 2024 06:29
      Apa Rusia ngremukake rezim Zelensky? Staver, apa ora lucu dhewe? Sapa sing nandhang lara ing Kiev? Lan umume, sadurunge kalah, kaya sadurunge Beijing ing kabeh papat.
    2. -3
      2 april 2024 08:26
      Kutipan saka turembo
      Artikel sing apik, aku malah ora ngerti carane menehi komentar

      Ora ana tembung ing artikel babagan Afrika, Taiwan ....
      Kutipan saka turembo
      nanging yen sampeyan mbandhingake Avdeevka lan, contone, Kharkov ing peta,
      Apa kita pancen berjuang kanggo wilayah? Apa sampeyan ngelingi garis Mannerheim? nalika kita njupuk, pamaréntahan wayang Otto Kuusinen jumeneng ing Finlandia lan republik Baltik dadi Soviet tanpa perang?
      Lan pungkasane, sanajan kamenangan sing ngyakinake ing Perang Finlandia, Perang Patriotik Agung isih nyerang !! dadi apa saiki rush?
  3. + 21
    2 april 2024 05:52
    Artikel kasebut menehi kesan yen wingi dheweke mbebasake Kharkov, Zaporozhye, Dnepropetrovsk, bali Kherson, tekan Odessa, sawijining republik rakyat diproklamasiake ing Chernigov, lan pamaréntahan Zelensky pindhah menyang Vinnitsa.
  4. +2
    2 april 2024 06:14
    Cukup ora ngelingi Uni Soviet. Ing saben pojok ana slogan "We are for Peace". Saiki, dheweke bakal diklasifikasikake minangka pacifists. Isih ing Eve. Nanging ora ana tembung kanggo perjanjian apa wae. Iku misale jek sing wong ing ndhuwur arep menehi ngantem amba kanggo manungsa. Sawise manungsa bakal tenang nganti pirang-pirang dekade. Kaping pisanan, kesadaran mudhun menyang omeba. Banjur sampeyan bisa nindakake kabeh, tanpa pengungkit nylametake awake dhewe.
    1. + 13
      2 april 2024 06:28
      Saiki, dheweke bakal diklasifikasikake minangka pasifis.
      Ora, kanggo ekstremis ...
    2. + 12
      2 april 2024 06:31
      Apa pacifis? Kanggo mungsuh negara kita sing ayu, ing kontrol pimpinan sing wicaksana ...
    3. +4
      2 april 2024 08:47
      ya wis. Nanging dheweke uga kelingan babagan "sepur lapis baja sing ana ing sisih pinggir". Lan kanggo optimasi "bukh galters ing daya" luwih penting tinimbang telung huruf.
    4. +1
      2 april 2024 19:30
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Cukup ora ngelingi Uni Soviet, ngendi ana slogan "We are for Peace" ing saben pojok.

      Aku kelingan lelucon lawas babagan iki.
      - Ya, kita bakal perang kanggo perdamaian supaya ora ana siji watu sing bakal ditinggalake!
      Lan apa sing dadi ciri khas iku! Perlu ngelingi agresi Triple (Inggris, Prancis, Israel) marang Mesir (1956). Banjur Kremlin kanthi tegas nyatakake yen agresi ora mandheg, mula kita bakal ngirim sukarelawan lan njupuk langkah sing paling penting kanggo nggawe perdamaian ing BV. Sawijining dina, perang kasebut mandheg, lan telung dina sabanjure (!) Perjanjian perdamaian ditandatangani.
  5. +4
    2 april 2024 06:14
    Aleksandr nyebutake testimoni sing luar biasa saka komandan kapal Angkatan Laut Rusia ing pungkasan artikel kasebut. apik Aku bakal maca maneh luwih saka sepisan.
    1. + 21
      2 april 2024 06:38
      Tembung-tembung sing apik iki diucapake dening Petugas Soviet. Ngomong-ngomong, kira-kira patang puluh taun kepungkur aku ngomong karo salah siji pilot senior penerbangan strategis. Dadi dheweke ngomong iki - kita dilatih lan disiapake asring kanggo siji misi pertempuran nyata. Lan aku ora duwe bayangan mangu-mangu, tanganku ora bakal gumeter, nanging iki wong liya saka negara liya.
      1. +5
        2 april 2024 09:29
        Dadi dheweke nyatakake iki - kita dilatih lan disiapake asring kanggo siji misi pertempuran nyata.

        Sing apa pejabat ngandika, nanging saiki sampeyan katon menyang awak kita lan ndeleng mung wong acak ing seragam militèr
      2. +2
        2 april 2024 18:29
        Sayange, aku ora mriksa komentar nalika nulis, aku kesusu arep kerja. Mesthi aku pengin nulis tembung gedhe.
        Punika ---- intelijen buatan mungsuh tablet ing tumindak. Asring ngrusak barang, ora mung kanggo aku, nanging uga kanggo wong liya. Nanging sing dakkarepake ing kene mbok menawa sing paling ala. Lan iki minangka conto lan edification! Matur nuwun kanggo mangsuli lan aku weruh.
        Iki Tentara Soviet! Muga-muga kuwalitas paling apik saka wong-wong Soviet isih dilestarekake, ora ketompo carane mungsuh Rusia lan USSR nglawan dheweke saiki.
  6. + 11
    2 april 2024 06:29
    Dheweke wis nyoba meden-medeni kita suwene suwe. Elinga carane wong Ukraina nelpon tentara kita menyang Ukraina? "Ayo, kita ngenteni sampeyan ..." Inggih, padha teka, banjur apa? Ing endi para pelayan? Yagene, tinimbang nelpon "teka", sampeyan krungu tradisional "apa kanggo kita?

    Ora, kita ngelingi liyane - "bakal menehi salam karo kembang" lan "Kyiv ing telung dina." Penulis sing dihormati maneh njupuk topi kanggo mungsuh, dheweke mesthi nindakake kanthi apik (ing jagad maya). Nanging ing kasunyatan ana shelling saben dina saka Belgorod lan nambah pasokan militèr menyang pinggiran.
    P.S. Ora ana sing ngajeni utawa wedi marang wong sing ngomong lan wayang.
  7. +4
    2 april 2024 07:34
    Ya, piye wae ora ana pungkasane, nanging ing karya kita, dheweke maneh "kanthi sukarela" ngumpulake dhuwit kanggo awake dhewe, kanca kerja ing pasukan keamanan, mula dheweke nindakake ing kono kanthi permanen lan uga "kanthi sukarela"! sing padha ora ngetung kemungkinan? Banjur apa, dheweke bakal njupuk kabeh gaji sampeyan? Ana desas-desus yen apa sing dijanjekake marang para pejuang wis ditundha, akeh kasus. Dadi ora kabeh sing ayu kaya sing digambarake kanggo kita.
    1. +8
      2 april 2024 07:59
      Artikel dening propagandist Staver nyebabake reaksi ing antarane para pamaca. Mungkin perlu dilatih maneh minangka manajer bangunan? ya
    2. +3
      2 april 2024 09:31
      Ya, piye wae ora ana pungkasane,lan ing karya kita maneh "tanpa sukarela" ngumpulake dhuwit kanggo dhewe, kanca kerja ing pasukan keamanan, supaya padha nindakake iku ana ing basis permanen lan uga "tanpa sukarela"! sing padha ora ngetung kemungkinan?

      Ya
      ndeleng bathi bank taun kepungkur ...
      deleng tingkat kapentingan Bank Sentral kita lan pitutur marang aku - ing endi keuntungan kasebut bakal pindhah ??
      saka ngendi asale - kita ngerti ...
  8. + 11
    2 april 2024 07:34
    "Ora ana AS utawa Barat kanthi sakabehe nindakake apa wae kanggo ngrampungake kahanan kasebut. Kosok baline, "
    Iku Rusia sing ora nindakake apa-apa kanggo ngalahake Ukraina! Eling!! Sembarang konflik, pambrontakan populer sing ora ngancam mundhut kekuwatan, panguwasa ora peduli! Amarga kraman iki mung mengaruhi kesejahteraan rakyat. Ora ketompo carane akeh wong ing Prancis sing protes marang reformasi pensiun, mobil diobong, toko-toko dirusak, lan kepiye pungkasane? Distrik Militer Lor ora ana ing bebaya kelangan kekuwatan kanggo Amerika Serikat, Uni Eropa, utawa utamane Rusia. kosok balene! Sing sugih tambah sugih! Dadi kenapa SVO kudu mungkasi? Karusakan struktur energi Ukraina mung bakal mengaruhi masarakat umum, saiki lan mbesuk. Eling!!! Anggere ana kreteg ing sisih Angkatan Bersenjata Ukraina, ora bakal ana serangan kita! Ora bakal ana kamenangan kanggo kita! Ing kono bakal ana tiron saka serangan, bakal ana rembug babagan lah, lah, lah, ngarep bakal ambruk, lan sapiturute, bakal ana mecah wong Slavia, lan bakal ana pemukiman Asia Tengah menyang Rusia. Lan iki ndadékaké kanggo tumindak teroris lan riots saka populasi lokal. Nanging ora kanggo owah-owahan ing kabijakan pemerintah lan negara. Lenin mung kandha: "Kita bakal mlaku kanthi cara sing beda."
    1. +8
      2 april 2024 08:34
      Lan iki nyebabake kerusuhan ing antarane penduduk lokal.

      Aja kuwatir, ora bakal. Otak lemak mayoritas warga ora bisa tahan
      1. -1
        2 april 2024 14:16
        "Akeh massa duwe otak abuh karo lemak .."
        Sampeyan nganggep sampeyan dadi klompok apa? Nalika padha ngomong iki, misale jek sing speaker minangka "otak resistance." Apa sampeyan tau nganakake rapat umum ing omah paling ora sepisan?
    2. + 11
      2 april 2024 08:55
      Sampeyan ndeleng, Amerika Serikat utawa Barat ora bakal nyerang Rusia. amarga "Rusia" wis nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake. Gas saka Prancis, uranium saka AS. Mbokmenawa Nabiullina uga. ora lali nggawe transfer menyang Amerika.
      1. -3
        2 april 2024 14:22
        "amarga Rusia wis menehi kabeh sing dibutuhake ..."
        Banjur kenapa NATO pindhah menyang wates kita? Iku Amerika Serikat sing ora bakal nyerang langsung, lan padha ora melas kanggo wong bodho iki. Ukraina minangka conto kanggo sampeyan!
  9. -4
    2 april 2024 08:38
    Apa sing kudu ditindakake karo wong Eropa? 1. Penarikan langsung Federasi Rusia saka Prajanjian Tes Nuklir ing Tiga Lingkungan taun 1963. 2. Pengujian langsung sawise ngeculake roti nuklir cilik kanthi kapasitas paling sethithik 200 mt (saiki ora dadi masalah) karo kamungkinan bakal dropped saka siji operator. Tes kasebut bisa ditindakake ing Siberia Wétan, ing musim dingin, kanthi undhangan saka akeh wakil Eropa sing padha kanggo ndeleng asil panggunaan, lan diameter lesi, supaya bisa nyegerake memori kanthi cepet. 3. Doktrin Panggunaan Senjata Nuklir kanthi jelas nyatakake yen dijamin bakal digunakake dening Euro-fasis kanthi nyegah keputusan VG kanggo nyegah serangan anyar, iki dijamin bakal nyegerake memori makhluk Eropa. Ya, neo-Napoleon (macaroni) lan neo-Hitlerites (Scholze) mung ora ngerti basa komunikasi liyane karo wong normal wiwit taun 1813 lan 1945.
    1. +7
      2 april 2024 09:25
      Apa sampeyan mikir babagan Siberia Timur dhewe? Utawa Simonyan nyaranake kabodhoan iki?
      1. +5
        2 april 2024 10:12
        Apa sampeyan wis mikir babagan Siberia Wétan dhewe?
        "Iki musim semi, Mowgli!" (c) eseman
  10. + 15
    2 april 2024 08:46
    Artikel aneh, pikirane aneh.

    Penulis, ketoke, wis ngrungokake propaganda sing cukup lan percaya banget marang sukses ekonomi kita.

    Medeni Rusia? Aku ora mikir pikiran iki malah kedaden kanggo sapa wae. Populasi Rusia mung ora nampa informasi sing bisa wedi wong. Mbok menawa sawetara warga Moskow lan St. Petersburg sing setya bisa uga wedi, nanging urip ing kutha-kutha kasebut beda banget karo urip ing Rusia liyane.

    Iku bisa kanggo meden-medeni panguwasa kita, nanging misale jek sing padha duwe wedi dhewe ing kono, miturut cara sing padha tumindak. Lan iki mesthi ora NATO.
    1. +8
      2 april 2024 10:11
      Ketoke, dheweke wis ngrungokake propaganda sing cukup lan percaya banget marang sukses ekonomi kita.
      Dheweke mung percaya, nanging ora percaya, dheweke dhewe minangka propagandis.
      1. +3
        2 april 2024 11:27
        Kutipan: kor1vet1974
        Ketoke, dheweke wis ngrungokake propaganda sing cukup lan percaya banget marang sukses ekonomi kita.
        Dheweke mung percaya, nanging ora percaya, dheweke dhewe minangka propagandis.


        Apa kalajengking bisa keracunan dening racune dhewe?
        1. +3
          2 april 2024 11:48
          Apa kalajengking bisa keracunan dening racune dhewe?
          Inggih, kepiye carane bisa ngomong? Ing Timur Tengah ana legenda yen kalajengking, sing tiba ing jebakan sing murub, mutusake kanggo njupuk langkah nekat - nyengat dhewe, saengga bisa nylametake awake dhewe saka siksa. Kapercayan iki wis mapan ing crita rakyat akeh. Nanging, ilmu modern sacara kategoris mbantah kemungkinan "bunuh diri" ing kalajengking. Kalajengking disuntik nganggo pirang-pirang dosis racun dhewe. Nanging, padha tetep ora tatu.
          1. +3
            2 april 2024 13:09
            "Kalajengking kasebut disuntikake kanthi pirang-pirang dosis racun dhewe. Nanging, dheweke tetep ora cilaka."

            :) Aku ngerti, mula aku nulis.
  11. -4
    2 april 2024 09:17
    Babagan atlit: Aku ora bakal pindhah menyang shithole dhewe. bedbugs, tikus, migran, mogok, protes ing dalan, Russophobia ...
    pengin mbaleni Munich 72?
    aja lunga - iku!

    babagan wedi:
    kita bakal miwiti serangan nuklir preventif (V. Zhirinovsky) - periode!
  12. +3
    2 april 2024 09:34
    Elinga carane wong Ukraina nelpon tentara kita menyang Ukraina? "Ayo, kita ngenteni sampeyan ..." Inggih, padha teka, banjur apa? Ing endi para pelayan? Yagene, tinimbang nelpon "teka", sampeyan krungu tradisional "apa kanggo kita?

    Mungkin ngono, mung telat 8 taun.
    1. 0
      2 april 2024 17:20
      "Elinga carane wong Ukraina nimbali tentara kita menyang Ukraina? "Ayo, kita ngenteni sampeyan ..."

      Aku ora kelingan. Propaganda kita nulis iki - Aku elinga, nanging liyane kemungkinan fiksi. Kita padha diapusi.
  13. +5
    2 april 2024 10:09
    Elinga carane wong Ukraina nelpon tentara kita menyang Ukraina? "Ayo, kita ngenteni sampeyan ..."
    Kanggo uripku, aku ora ngelingi. Nanging ing LPR, DPR padha ngenteni, padha ngenteni ing Odessa, padha ngenteni ing Kharkov, Kherson ... ing 2014, lan kita teka ana 10 taun mengko ... Lan nang endi wae kita ora teka saka tembung ing kabeh, nanging kita teka nang endi wae banjur lunga. .
  14. +5
    2 april 2024 10:33
    Politikus Barat ora kudu dianggep bodho.
    Mungkin dheweke ngerti babagan politisi kita sing ora ngidini dheweke ngluncurake serangan nuklir.
    Nanging kita, wong Rusia biasa, ora ngerti iki.
    Iku logis?
  15. +1
    2 april 2024 12:12
    "Saka aliansi pertahanan, kanthi nganggep kekuwatan Departemen Dalam Negeri, aliansi kasebut wis suwe dadi agresif, ngganti akeh prinsip sing ditampa."
    Nalika NATO defensif?
  16. +5
    2 april 2024 13:23
    Ora ketompo carane aku nyoba golek analytics ing proklamasi penulis iki, ora ana sing bisa. Ora ketompo carane katon ing, iku agitprop, lan ing tingkat uniselular ing.
  17. -6
    2 april 2024 15:35
    Artikel sing apik. Nggoleki pasuryan "pejuang" NATO ing Eropah, aku pengin nangis. Dheweke minangka paws cilik sing plump lan resik. Dheweke ora bakal gelut tanpa AC lan jamban sing anget. Lan nganti getih cilik pisanan. Lan 200 pisanan bakal meksa wong-wong mau njaluk banding menyang parlemen lan pers babagan hak asasi manungsa.
  18. Bai
    +1
    2 april 2024 19:03
    Saka aliansi pertahanan, kanthi nganggep kekuwatan Departemen Dalam Negeri, aliansi kasebut wis suwe dadi agresif.

    Aku mung arep ngomong bab korban liyane saka Unified State Examination, sanajan penulis wis pendidikan Soviet.
    Nalika NATO tentrem? Nalika digawe ora ana blok militer liyane! ATS muncul minangka respon kanggo nggawe NATO.
    Zhirinovsky nesu kabeh nalika salah sawijining guru MGIMO (uga karo pendhidhikan Soviet) nyatakake yen NATO digawe minangka respon kanggo nggawe Departemen Dalam Negeri.
    Apa kabeh dadi bunder?
    Ing ngendi lan kapan ditulis Departemen Dalam Negeri arep nyerang dhisik? Saka sapa NATO mbela awake dhewe?
  19. 0
    2 april 2024 20:55
    Saka paragraf pisanan, penulis langsung dadi cetha
  20. 0
    4 april 2024 08:11
    Penulis takon kenapa Eropa ora wedi perang karo Rusia? Ya amarga asring banget
    Lan Presiden Putin wis bola-bali ngelingake yen serangan bakal ditindakake ing pusat pengambilan keputusan.

    Kaping pirang-pirang. Lan ora mung dheweke. Nanging ... pusat-pusat pengambilan keputusan dadi sawetara pembangkit listrik, barak lan, paling apik, markas batalyon ... Kanthi pangecualian sing langka ... Kenapa Zelya lan kanca-kancane isih urip? Sawetara ujar manawa bakal nginstal liyane. Yen dilebokake ing kana, dheweke uga ora bisa urip nganti sore. Banjur padha ora bakal nemokake wong kanggo sijine katelu ... Pitik iku ala, urip dhewe luwih aji ... Ala kudu kaukum. Hard lan cepet. Luwih cepet, luwih apik. Banjur borjuis bisa mikir babagan nasibe ...
  21. 0
    8 april 2024 15:28
    Kutipan saka Reptilian
    Sayange, aku ora mriksa komentar nalika nulis, aku kesusu arep kerja. Mesthi, aku pengin nulis tembung sing apik banget.
    Punika ---- intelijen buatan mungsuh tablet ing tumindak. Asring ngrusak barang, ora mung kanggo aku, nanging uga kanggo wong liya. Nanging sing dakkarepake ing kene mbok menawa sing paling ala. Lan iki minangka conto lan edification!

    Apa sing ngalangi sampeyan nulis nganggo areng ing kulit birch? Teguh lan mungsuh ora bakal kleru makna

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"