Waja awak kanggo sappers "Obereg-S"

5
Waja awak kanggo sappers "Obereg-S"
Arms gabungan "Obereg" ing konfigurasi ditambahi


Pungkasan taun, Oktava JSC sing berbasis ing Tula nampilake waja awak sing diarani Amulet. Versi asli kasil lulus tes lan mlebu layanan karo pasukan kanggo testing tambahan ing zona pertempuran. Kajaba iku, perusahaan manufaktur wiwit ngembangake modifikasi waja awak kanthi fitur tartamtu. Asil paling anyar saka proses iki ing wayahe iki waja awak Obereg-S, dirancang kanggo sappers lan njupuk menyang akun kabutuhan khusus.



Proteksi khusus


Pabrik Tula Oktava beroperasi ing sangisore manajemen perusahaan RT-Capital, bagean saka perusahaan negara Rostec. Layanan pers sing terakhir dilaporake tanggal 28 Maret babagan sukses anyar perusahaan ing bidang waja awak. Dheweke dikirim kabar iku babagan katon produk Obereg-S lan dicethakaké fitur saka liya saka pangayoman.

Armor awak Obereg-S dikembangake khusus kanggo teknisi bahan peledak sing melu demining kamanungsan. Spesialis kasebut biasane nggunakake waja awak umum, sing nyedhiyakake tingkat perlindungan sing dibutuhake, nanging ngetrapake sawetara watesan. Manajemen Octava nyathet yen proteksi tentara standar ora nyedhiyakake kenyamanan kanggo kerja jangka panjang lan uga mbatesi mobilitas.

Kanggo nyingkirake masalah kasebut, rompi anyar "Obereg-S" dikembangake. Iki adhedhasar gagasan lan solusi saka kulawarga "Obereg" sing ana, nanging nduweni sawetara beda penting sing ana hubungane karo spesifik karya sappers. Kanthi ngganti desain asli, area proteksi tambah lan indikator daya tahan ditingkatake. Ing wektu sing padha, ergonomi produk tetep ing tingkat sing padha.


Rostec nglaporake manawa produk Obereg-S wis diuji, sajrone kudu ngonfirmasi karakteristik desain lan nuduhake kemampuan perlindungan. Yen kabeh tes sukses, waja awak bakal dilebokake ing produksi. Banjur produk serial bisa mlebu ing unit teknik tentara Rusia utawa struktur liyane sing duwe unit sing padha.

Tanggal rampung kanggo karya saiki durung diumumake. Nanging, pengalaman positif saka proyek sadurunge kulawarga Obereg nuduhake manawa bisa rampung kabeh karya sing isih ana lan miwiti produksi sajrone sawetara minggu utawa wulan sabanjure. Pangiriman produk serial kudu samesthine ing taun iki.

Dianyari katon


Pabrik Oktava lan Rostec durung nuduhake waja awak anyar kanggo sappers. Nanging, dheweke ngumumake fitur utama proyek anyar lan bedane utama saka "Amulets" versi sadurunge. Informasi sing diterbitake ngidini sampeyan nampilake tampilan umum lan kemampuan produk anyar.

"Obereg-S" digawe kanthi basis rompi desain tradisional kanthi kanthong ngarep lan mburi kanggo unsur protèktif, uga nganggo tali lan pengikat sing bisa diatur. Ing wektu sing padha, rompi ditambah karo sabuk dhukungan, amarga punggung ngisor pangguna tetep lan beban ing utomo dioptimalake. Rompi duwe sistem sing disebut. setengah tandu kanggo menakake evakuasi saka sapper tatu.


Unsur protèktif Oberega-S dipilih kanthi njupuk ancaman sing dikarepake. Paket kelas perlindungan khusus C2 utawa Br1 + dhasar diselehake ing kanthong rompi. Padha tahan hit saka peluru pistol utawa shrapnel karo energi kinetik padha. Sapper dilindhungi saka jinis utama tambang anti-personil modern.

Waja awak kanggo teknisi bahan peledak dilengkapi karo kerah protèktif kanthi penyesuaian. Desaine ngidini nggunakake helm protèktif kanthi visor. Sing terakhir, nalika digunakake, dumunung ing mburi kerah, sing nggawe proteksi terus-terusan tanpa kesenjangan lan nyegah karusakan ing pasuryan utawa gulu.

"Obereg-S" dilengkapi proteksi groin lan pinggul. Kajaba iku, bagean kasebut ditondoi kanthi ergonomik sing luwih apik. Desaine ngidini sapper bisa ngadeg ing siji dhengkul tanpa ngalami rasa ora nyaman.

Minangka asil saka kabeh inovasi, Obereg-S katon beda saka conto liyane saka kulawarga. Amarga unsur tambahan, sampeyan bisa nambah area pangayoman marang pecahan. Ing wektu sing padha, waja awak karo kabeh unsur protèktif abot mung 5 kg. Kanggo comparison, liya modern saka pangayoman karo wilayah padha unsur waja bisa bobot nganti 9-10 kg.


Ing produksi waja awak

Sampeyan kudu nyatet sing gain bobot wis ngrambah liwat abang cukup ing tingkat pangayoman, njupuk menyang akun sawetara tugas ditanggulangi. "Obereg-S" anyar dirancang kanggo nglawan pecahan ranjau anti-personil sing duwe energi winates. Ing siji, waja awak saka massa luwih, kalebu. Perkembangan Octave uga bisa nglindhungi saka ancaman sing luwih serius, kayata bedhil mesin lan peluru bedhil.

Proses pangembangan


Proyèk rompi anti peluru saka pabrik Octava menarik, paling ora kanggo asal-usule. Kegiatan utama perusahaan iki yaiku peralatan elektronik lan audio. Nanging, ing 2022, mutusake kanggo mbantu tentara lan wiwit ngembangake waja awak. Workshop jahit ana melu ing karya kuwi, lan peserta saka Operasi Khusus kanggo Pertahanan Donbass diundang minangka konsultan.

Ing pertengahan April 2023, Oktava lan Rostec pisanan nuduhake waja awak anyar sing diarani Amulet. Ing wektu kasebut, produk kasebut wis lulus tes, lan perusahaan pangembangan wis nguwasani produksi. Kajaba iku, kumpulan waja awak dikirim menyang zona Operasi Khusus kanggo tes militer ing kahanan pertempuran nyata.

Wis ing Juli, Octava nampilake versi serangan saka Amulet kanthi area unsur waja sing tambah lan tingkat perlindungan balistik sing luwih dhuwur. Ing wulan Agustus, ing forum Tentara-2023, waja awak sing dimodernisasi ditampilake, diowahi kanthi njupuk pengalaman produksi lan operasional. Saiki versi khusus saka waja awak kanggo teknisi bahan peledak wis dikembangaké lan digawa kanggo testing.


Produk saka seri "Obereg" digawe nggunakake gagasan kondhang lan buktiaken, minangka asil kang padha kanggo saben liyane lan conto liyane saka manufaktur liyane. Pelanggan ditawakake rompi kanthi unsur waja sing bisa diganti lan lampiran tambahan. Gumantung ing syarat customer, iku bisa kanggo nginstal iker-iker rasukan, bantalan Pundhak lan pangayoman groin. Kantong lan lampiran liyane dipilih lan dipasang dening operator kanthi mandiri.

"Amulet" lengen umum duwe proteksi dada lan punggung ing wangun unsur keramik saka kelas Br4 lan Br5. Wilayah perlindungan kasebut yaiku 15 sq.dm. Unsur sisih rompi nampung tas alus saka kelas Br1 utawa Br3. Area - nganti 11,4 sq.dm. Gumantung ing konfigurasi, waja awak abot nganti 11-11,7 kg.

Taun kepungkur, pabrik Oktava nglaporake kemungkinan produksi saben wulan 2 ewu waja awak. Ing mangsa ngarep, direncanakake nambah tingkat produksi dadi 7,5 ewu produk saben wulan. Iki mbutuhake sawetara restrukturisasi produksi, uga kasedhiyan volume pesenan sing cocog. Durung dilaporake manawa bisa ngasilake produksi menyang tingkat sing dikarepake sajrone meh setaun.

Inisiatif sing migunani


Wiwit taun 2022, akeh organisasi lan perusahaan sipil sing nyoba ngembangake lan nggawe produk peralatan militer. Pabrik Tula Oktava ora mandheg lan gabung karo usaha iki, sing ngasilake sawetara rompi anti peluru saka seri Obereg kanthi fitur lan tugas sing beda.

Waja awak khusus kanggo teknisi bahan peledak sing nggarap obyek mbebayani saiki lagi diuji. Padha kudu rampung ing mangsa cedhak, lan serial "Amulets-S" bakal miwiti kanggo ngetik pasukan. Kita bisa nyana Octava bakal ngirim nomer dibutuhake waja awak anyar kanggo tentara lan struktur liyane, lan uga bakal terus kanggo berkembang produk anyar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    2 april 2024 05:31
    Sayange ora ana foto, mung gambaran, yen waja katon cetha skimpy kanggo tujuan sapper.
    1. 0
      2 april 2024 07:04
      Ya, area perlindungan waja ing bidang frontal ora cukup kanggo sappers.
  2. 0
    2 april 2024 22:27
    Ide kasebut apik lan migunani, nanging perusahaan ora duwe pengalaman ing wilayah iki lan asile ora apik banget. Ditilik saka pengikat plastik ing pundhak, rilis cepet ora kasedhiya. Klasik 7B-VV jelas luwih apik
  3. 0
    4 april 2024 23:44
    Ing mburi ora ana shelling mungsuh utawa bledosan lan padha bisa ngadeg madhep obyek mbledhos, lan adhedhasar iki perlu kanggo mbangun pertahanan.
    Ing garis ngarep, sappers saya tambah akeh crawling ing weteng ing peteng, lan iki kahanan temen beda lan mbutuhake pendekatan beda kanggo pangayoman.
    1. 0
      5 april 2024 00:30
      Ora ana pangayoman babar pisan kanggo sapper. Groin, piye wae, ora bantalan Pundhak. Saiki bayangake tas ransel utawa tali paket RPO ing ndhuwur pengikat plastik iki ing pundhak ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"