Pesawat taktis minangka operator potensial FAB-3000 karo UMPC

126
Pesawat taktis minangka operator potensial FAB-3000 karo UMPC
Ing versi karo UMPC, irung saka FAB-3000 paling kamungkinan bakal ditutupi fairings kanggo nambah sawetara pesawat sawise dropped. Gambar adhedhasar foto dening Alexander Beltyukov


Ing materi Kelayakan nggunakake pesawat strategis, jarak jauh lan transportasi minangka operator FAB-3000 karo UMPC operator FAB-3000 potensial kuwi karo UMPC dianggep minangka Tu-160 (M), Tu-95MS (MSM), Tu-22M3 (M3M) lan Il-76. Dina iki kita bakal ngomong babagan pesawat taktis penerbangan, sing duweni potensi bisa tumindak minangka operator FAB-3000 karo UMPC.



Ngelingi bobot lan dimensi saka FAB-3000-54 (sabanjuré diarani FAB-3000), utamané magepokan karo UMPC, pilihan bisa uga ora utamané gedhe, nanging ana opsi. Miturut data sing mbukak saka Internet, peran operator FAB-3000 karo UMPC diprediksi kanggo fighter-bomber Su-34, nanging kita ora bakal miwiti, nanging karo pesawat MiG-31K.

MiG-31K


Ya, iku MiG-31K sing bisa dadi operator FAB-3000 karo UMPC, amarga pesawat iki wis diadaptasi kanggo ngluncurake rudal hipersonik kompleks Kinzhal, sing bobote ngluwihi 4 ton lan diameteripun 1,2 meter. . Kanggo mbandhingake, bobot FAB-3000 kira-kira 3 ton, lan diameteripun 1 meter. Ana mung wates sing prayoga babagan bobot lan dimensi kanggo UMPC.


MiG-31K kanthi rudal Kinzhal. Gambar aex.ru

Kauntungan saka MiG-31K yaiku kemampuan kanggo akselerasi kanthi kecepatan dhuwur, sing bakal ngidini FAB-3000 karo UMPC bisa dibuwang ing jarak sing luwih gedhe, sawayah-wayah kekuatan desain UMPC ngidini.

Ana uga kekurangan - MiG-31K, miturut review pilot, luwih angel dikontrol tinimbang pesawat saka kulawarga Su-27. Bisa uga kekurangan iki bisa diimbangi kanthi latihan pilot sing khusus banget, kanthi tujuan kanggo ngrampungake mung siji tugas - nggunakake UMPC.

Kajaba iku, pesawat MiG-31 ora diprodhuksi maneh - ternyata iki minangka "sumber daya sing ora bisa dianyari", nanging ing kene uga ana pilihan. Sadurunge, penulis dianggep kamungkinan kanggo mulihake saka panyimpenan sembarang pesawat decommissioned, contone, MiG-25 lan MiG-31 pejuang, yen isih ing kondisi technical cocok, lan ngowahi mau dadi operator Highly specialized saka bom aerial karo UMPC.

Paling kamungkinan, MiG-25 ora bisa ngangkat FAB-3000, nanging mulihake decommissioned MiG-31s ​​saka panyimpenan lan nganyarke menyang sawetara modifikasi Highly specialized mung dimaksudaké kanggo nggunakake macem-macem bom udhara karo UMPC, kalebu FAB. -3000, paling kamungkinan cukup nyata. Mesthi wae, yen MiG-31 sing kasebut ing ndhuwur isih disimpen ing wangun sing cocog kanggo pemugaran, nanging yen mangkono, mula kita duwe "sumber daya sing bisa dianyari kanthi winates."

Su-34(M)


Saiki ayo bali menyang Su-34. Asumsi babagan kemungkinan nggunakake FAB-3000 karo UMPC saka pesawat Su-34(M) adhedhasar informasi babagan kemungkinan nggunakake rudal hipersonik kompleks Kinzhal saka pesawat iki, padha karo sing saiki kedadeyan karo MiG-31K. .


Su-34 tempur-bomber. Gambar dening Wikimedia Commons / Vitaly V. Kuzmin

Senadyan kasunyatan manawa kemampuan iki durung dileksanakake kanggo Su-34, bisa dianggep manawa elaborasi babagan masalah iki duweni potensi nyatakake kemampuan Su-34 kanggo nggawa amunisi kanthi massa lan dimensi kasebut. Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, dimensi lan bobot FAB-3000 luwih cilik tinimbang rudal Kinzhal, mula pitakonan apa dimensi lan bobot UMPC kanggo bom udara iki.

Umumé, kapasitas beban maksimum Su-34 yaiku 12,5 ton sing nyengsemaken, lan kanthi ngisi bahan bakar 100% - 10,4 ton, sing duweni potensi kanggo ngomong babagan Su-34 sing bisa nggawa rong FAB-3000 karo UMPC, nanging ora mungkin sing unit underwing ana suspensions gegaman saged nahan massa kuwi tanpa modifikasi.

Secara teoritis, kaya "korset" bisa digawe kanggo Su-34, yaiku, krenjang tartamtu sing dipasang ing kabeh pylons utawa bagean saka pylons suspensi senjata lan nyebarake beban saka rong FAB-3000 kanthi UMPC liwat pylons sing melu. . Mesthi, ana akeh pitakonan ing kene, umpamane, apa bisa nggawe krenjang siji sing uga bakal nggunakake pylons ing ngisor fuselage, tanpa ngganggu operasi mekanisasi sayap lan extension / retraction gear landing. ? Kepiye carane iki bakal mengaruhi aerodinamika pesawat?

Utawa bakal nggabungake pylons ing swiwi cukup? Sampeyan bisa uga ora ana gunane nggunakake pasangan pylons njaba amarga beban minimal sing bisa dilebokake - banjur kamungkinan masang rong pylon underwing njero bisa ditindakake ing UMPC dhewe?


Distribusi muatan ing antarane hardpoint Su-34. Gambar dening Wikimedia Commons / D. Ilyin

Ing sisih liya, Su-34 bisa nggawa rong PTB-3000 ing pylons underwing - kanthi mangkono, apa mung perlu kanggo "entuk" kapasitas mawa luwih cilik kanggo UMPC?


Su-34 karo siji lan loro PTB-3000

Ana gambar saka Su-34 karo telung PTB-3000s - pitakonan, padha kosong utawa kebak?


Su-34 karo telung PTB-3000

Sawetara sumber ngomong babagan kemampuan maneuver Su-34 sing winates nalika dipasang ing rong PTB-3000. Paling kamungkinan, penundaan siji utawa loro FAB-3000 karo UMPC uga bakal mengaruhi kemampuan Su-34 kanggo maneuver. Nanging, ancaman maksimum kanggo pesawat paling kamungkinan njedhul sawise payload wis dropped, sawise kang maneuverability bakal "bali" lan bisa nindakake kabeh maneuvers perlu kanggo nyingkiri serangan mungsuh.

Su-24M


Ngapa ora? Kaya Su-34, pengebom garis ngarep Su-24 bisa nggawa rong PTB-3000, kapasitas muatan total nganti 7 ton. Pesawat iki mesthi bisa nggawa telung FAB-1500s, lan bisa uga loro FAB-3000s karo UMPC uga bakal "nganti par" sawise modifikasi tartamtu. Pitakonan kasebut luwih cocog; sawise kabeh, umur mesin kasebut bakal rampung.


Su-24M karo lan loro PTB-3000. Gambar dening Wikimedia Commons/Alexander Mishin

Su-35U lan Su-30SMU


Ing materi Pawulangan saka SVO: sistem senjata multifungsi kudu nglengkapi kendaraan tempur khusus Penulis nimbang kamungkinan ngembangaken lan prodhuksi simplified, versi Highly specialized saka modern, pesawat tempur massal, kayata Su-35S utawa MiG-35. Contone, mesin kasebut bisa digunakake khusus kanggo nyelehake bom aerial saka UMPC.

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, nalika digunakake miturut koordinat, miturut target sing wis diteliti sadurunge, pesawat ora mbutuhake avionik rumit, lan biaya kasebut bisa dadi bagean penting saka biaya kendaraan tempur. Modifikasi pesawat tempur sing disederhanakake lan khusus, umpamane, Su-35U lan Su-30SMU konvensional, bisa luwih murah, diprodhuksi luwih cepet lan kanthi jumlah sing luwih gedhe, pilot kanggo wong-wong mau bisa ngalami kursus latihan sing cepet kanggo ngrampungake tugas sing penting - massal nggunakake bom udara karo UMPC.

Kajaba iku, ngurangi bobot pesawat amarga nilar bagean saka avionik duweni potensi kanggo ngiyataken desain airframe, contone, kanggo nambah jumlah 250, 500 lan 1500 kilogram bom kaliber padha bisa bebarengan. nggunakake, dilengkapi UMPC, utawa kanggo mesthekake kamungkinan nggunakake FAB-3000 karo UMPC.


Su-35S lan Su-30SM. Gambar dening Wikimedia Commons / Mil.ru/ Alex Beltyukov

temonan


Ing wayahe, paling kamungkinan, ora ana pesawat taktis bisa nggunakake FAB-3000 karo UMPC tanpa modifikasi. Ing wektu sing padha, sawise modifikasi, pesawat tempur MiG-31K lan Su-34 (M) duweni potensi bisa nampa kemampuan iki. Kemungkinan lan kemungkinan modifikasi kanggo njamin kemungkinan nggunakake FAB-3000 karo UMPC saka pengebom garis ngarep Su-24M ana pitakonan.

Ing wektu sing padha, nggawe versi sing disederhanakake lan khusus saka pesawat tempur modern sing diprodhuksi massal Su-35S lan Su-30SM (biasane Su-35U lan Su-30SMU) kanthi pesawat udara sing dikuatake tambahan bisa dianggep, sing bakal ngidini. kanggo nggunakake nomer tambah saka bom aerial karo UMPC, lan uga bakal nyedhiyani aplikasi kemampuan FAB-3000 karo UMPC.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

126 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    2 april 2024 04:36
    Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing FAB-300 dudu bom kanggo simulasi operasi pertempuran, nanging gegaman tartamtu saged saingan karo senjata nuklir taktis. Mula, panggunaan senjata kasebut kudu diverifikasi lan cocog.
    Yen ana kamungkinan modifikasi cepet saka Su-34 utawa sawetara versi liyane, go ahead lan sing. Mung pesawat kudu ngangkat paling 2 bom, Aku nganggep.
    VKS Tu-22 bisa nggawa telung bom kasebut, sanajan diiringi pejuang.
    * * *
    Kanggo nindakake misi tartamtu, sampeyan bisa nglengkapi maneh Su-57 ... Aja ngelingake utawa nggambar garis abang, nanging mung mabur tanpa digatekake lan nyelehake apa sing sampeyan butuhake lan ing ngendi sampeyan butuh ...
    * * *
    Kabeh gumantung saka kasedhiyan pesawat sing dibutuhake lan jumlah personel penerbangan ...
    1. +4
      2 april 2024 05:23
      Kutipan saka: ROSS 42
      Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing FAB-300 dudu bom kanggo simulasi operasi pertempuran, nanging gegaman tartamtu saged saingan karo senjata nuklir taktis.

      Ora malah cedhak. Lan titik ora ing daya, nanging ing bobot saka warhead, lan mulane ing sawetara nggunakake.
      1. -5
        2 april 2024 09:02
        Kutipan: Vladimir_2U
        Ora malah cedhak. Lan titik ora ing daya, nanging ing bobot saka warhead, lan mulane ing sawetara nggunakake.

        Mesthi wae, aku ora mriksa salah ketik: mesthine FAB-3000 ... Ayo, ujar manawa ing radius 300 meter, akibat saka bledosan saka FAB-3000 utawa ODAB-1500 beda banget. derajat karusakan saka senjata nuklir taktis kanthi daya 0,3 Kt. Lan titik ing kene persis ing kekuwatan senjata nuklir taktis, sing bisa njamin tingkat karusakan tenaga kerja, peralatan lan struktur IN A AREA LARGE ... Sing kabeh prabédan, yen sampeyan ora njupuk menyang akun sing FAB, ODAB minangka senjata konvensional, nanging senjata nuklir taktis ora.
        1. +8
          2 april 2024 09:23
          Kutipan saka: ROSS 42
          Ayo, ngandhani yen ing radius 300 meter, akibat saka bledosan saka FAB-3000 utawa ODAB-1500 beda banget karo tingkat karusakan saka senjata nuklir taktis kanthi ngasilake 0,3 Kt.

          pasuryan tangan. Inggih, mbandhingake jeblugan 300 ton lan siji lan setengah ton, iki ora ngetung radiasi termal.

          Kutipan saka: ROSS 42
          lan senjata khusus sing bisa saingan karo senjata nuklir taktis
          isin Spanyol. Lan 250 kg gampang saingan karo 3 ton ing radius 2 meter, ta?
        2. +4
          2 april 2024 09:23
          Ayo, ngandhani yen ing radius 300 meter, akibat saka bledosan saka FAB-3000 utawa ODAB-1500 beda banget karo tingkat karusakan saka senjata nuklir taktis kanthi ngasilake 0,3 Kt.

          Ayo kula mboseni - padha karo TNT FAB-3000 ora 0,3 kt.
          Mulane, senjata nuklir taktis kanthi TNT sing padha karo 0,3 kt bakal nyebabake karusakan luwih akeh tinimbang FAB-3000.
          Ora kanggo sebutno sing comparison adhedhasar daya wis disetel iku manipulatif. Bandhingake kanthi daya "tartamtu", yaiku, saben unit bobot produk. ))) Contone, B61 bobot 9 kaping kurang saka FAB-3000.
          1. -2
            2 april 2024 09:28
            Quote: skeptis jahat
            Ayo kula mboseni - padha karo TNT FAB-3000 ora 0,3 kt.

            Ya, kaya sing sampeyan seneng...Sampeyan ora pengin ngerti yen tingkat karusakan saka senjata nuklir lan senjata taktis bakal beda-beda saka siji liyane. DIMENSI AREA BAHAYA!!!
            Lan ing kene sampeyan mbuwang wektu kanggo nerangake materi sing daksinaoni ing awal 70-an abad kepungkur. Matur nuwun kanggo keprihatinan sampeyan !!!
            1. 0
              2 april 2024 09:32
              Sampeyan ora pengin ngerti

              carane FAB-3000 saingan karo senjata nuklir taktis.
              Kutipan saka: ROSS 42
              nanging gegaman tartamtu sing bisa saingan karo senjata nuklir taktis.

              Kabeh ing kabeh Nyuwun
            2. -2
              2 april 2024 09:58
              luwih cendhek,
              Su-34 bisa nggawa 3 bom FAB-3000 kanthi misil UMPC + 2 R-77 Air-to-Air
              lan nalika nutupi Su-35,
              Su-34 ing jarak 1000 km = pertempuran 500 km bisa njupuk 12 ton
              sing. 3 bom FAB-3000 karo UMPC + 2 bom FAB-1500 karo UMPC = 12 ton
              Kita nunggu video lan buzzing ing bathuk tentara Ukraina
              1. +1
                2 april 2024 10:13
                sing. 3 bom FAB-3000 karo UMPC + 2 bom FAB-1500 karo UMPC = 12 ton

                Lan titik penundaan apa sing arep sampeyan gantungake kabeh iki?
                Miturut cara, ing petungan akale sampeyan, UMPC ora duwe bobot lol
                Inggih, R-77 ing Su-34 uga minangka mahakarya.
                1. -1
                  2 april 2024 10:15
                  iku kabeh hawa
                  ayo isih ngenteni panggunaan pertempuran FAB-3000 karo UMPC karo Su-34
                  Aku ngira Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngormati barang-barang kita
        3. +1
          4 april 2024 02:33
          Sa adoh aku ngerti, bom nuklir 0.3 Kton bisa dibandhingake karo bledosan 300 ton TNT? Ton! Ora kilogram! FAB3000 ora malah cedhak.
      2. +3
        2 april 2024 16:07
        Kutipan saka: ROSS 42
        Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing FAB-300 dudu bom kanggo simulasi operasi pertempuran, nanging gegaman tartamtu saged saingan karo senjata nuklir taktis.

        Ora malah cedhak. Lan titik ora ing daya, nanging ing bobot saka warhead, lan mulane ing sawetara nggunakake.


        Insinyur mulang carane ngrancang bom iki. Apa sing ngalangi sampeyan saka "masang" mesin bahan bakar padhet sing prasaja menyang bom lan diluncurake ing endhas mungsuh 200 kilometer?
        1. 0
          2 april 2024 17:26
          Quote: sing paling penting
          Insinyur mulang carane ngrancang bom iki. Apa sing ngalangi sampeyan saka "masang" mesin bahan bakar padhet sing prasaja menyang bom lan diluncurake ing endhas mungsuh 200 kilometer?

          Lan kasunyatan sing bakal ora maneh truk telung ton, nanging ora limang, mesthi papat. Ora ana kapercayan lengkap babagan kemampuan suspensi biasane nggawa telung ton, nanging ana papat ...
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
    3. +1
      2 april 2024 08:19
      VKS Tu-22 bisa nggawa telung bom kasebut, sanajan diiringi pejuang.
      Ngawal tukang ngebom karo pejuang iku bab kepungkur. Saiki pejuang kuwi mung target tambahan kanggo pertahanan udara.
      1. +1
        2 april 2024 08:20
        . FAB 3000
        Buruh wesi sing kaya ngono kuwi makarya ing Siria ing pagunungan ing sadawane barmaley.

        Dheweke dikembangake nalika Perang Patriotik Agung kanggo ngrusak benteng Wehrmacht lan sekutune.
        Arang digunakake.
        Ana cukup ing gudang.
        Kendaraan pangiriman SU-34.

        Iki minangka simbiosis: salah sawijining pengebom taktis sing paling maju lan efektif lan potongan wesi sing bobote 3 ton, kabukten sajrone pirang-pirang taun lan perang, sing, tiba saka dhuwur, sanajan tanpa ngisi bledosan, bisa melu bangunan dhuwur lan numpes bunkers lemah mung amarga massa lan energi kinetik, nanging sing kabeh, Apa ing ngisor Nihan wesi iku bledosan. Kawah saka bledosan bom kuwi tekan sawetara puluhan meter.


        https://t.me/evgeniylinin/5960

        1. +3
          2 april 2024 08:26
          Ing foto pisanan, FAB-3000 minangka nomer telu saka sisih kiwa antarane FAB-1500 lan FAB-5000. Ing foto kapindho, FAB-3000 ana ing pylon Su-34.

          1. +4
            2 april 2024 08:33
            Kutipan saka OrangeBig
            Foto kapindho nuduhake FAB-3000 ing pylon Su-34.

            Iki FAB-1500M-46.
            1. 0
              2 april 2024 08:36
              Aku khusus dikirim loro foto nuduhake FAB-3000. Ing foto pisanan iku katelu saka sisih kiwa jejere FAB-1500 lan FAB-5000. Ing foto kapindho ana FAB-3000 ing Su-34 pylon. Deleng kanthi cetha lan sampeyan bakal weruh yen ing foto pisanan lan kaloro iku FAB-3000. Iki foto liyane FAB-3000.

              1. +2
                2 april 2024 08:47
                Kutipan saka OrangeBig
                Aku khusus dikirim loro foto saka FAB-3000.

                Ing FAB-3000M-46 pisanan, ing FAB-1500M-46 kaloro. Visual gampang kanggo mbedakake dening elongation relatif.

                Kutipan saka OrangeBig
                Foto kapindho nuduhake FAB-3000 ing pylon Su-34. Deleng kanthi cetha lan sampeyan bakal weruh yen ing foto pisanan lan kaloro iku FAB-3000.

                Su-34 ora bisa nggawa bom 3000 kg.
                1. +1
                  2 april 2024 08:53
                  Nanging, ing Suriah, Su-34 nggunakake FAB-3000 minangka bom tiba-tiba.
                  1. +2
                    2 april 2024 08:54
                    Iki minangka fantasi. Utawa ana konfirmasi?
                    1. 0
                      2 april 2024 08:55
                      Punika link sing ngomong bab kasunyatan iki.
                      https://t.me/evgeniylinin/5960
                      1. +3
                        2 april 2024 09:08
                        A kirim saka wong sing kaya misguided. Dheweke malah menehi foto sing padha. Miturut cara, apa tegese nomer "3" ing bom?
                  2. 0
                    2 april 2024 09:25
                    Nanging, ing Suriah, Su-34 nggunakake FAB-3000 minangka bom tiba-tiba.

                    Aja mbaleni omong kosong
                  3. 0
                    2 april 2024 13:13
                    Kutipan saka OrangeBig
                    Nanging, ing Suriah, Su-34 nggunakake FAB-3000 minangka bom tiba-tiba.

                    Kutipan saka Lozovik
                    A kirim saka wong sing kaya misguided. Dheweke malah menehi foto sing padha. Miturut cara, apa tegese nomer "3" ing bom?

                    Kasunyatan manawa pesawat bisa nggawa PTB-3000 ing hardpoints iki ora ateges FAB-3000 bisa dipasang ing hardpoints kasebut. PTB-3000 ora bobot ing kilogram, nanging volume ing liter, kang kira-kira 2400 kg. Maneh, bahan bakar diprodhuksi utamane saka PTB underwing. Ing sumber mbukak
                    Sampeyan bisa nggantung 3 bom aerial FAB-1500 ing pesawat ing wadhah sinar BD4-U
        2. 0
          2 april 2024 12:04
          Mungkin kita ora kudu ngapusi?
          Iki mbokmenawa foto saka sumber asli:

          KOMENTAR PENULIS
          Serangan OFAB-500ShR babagan penundaan Su-30 paling anyar saiki

          Apa bedane, 500 utawa 3000, loro-lorone abu-abu ((((((((((((((((((
          1. -1
            2 april 2024 13:59
            Kaping pisanan aku salah sijine foto, iki FAB-3000.
            1. +5
              2 april 2024 14:28
              Apa sampeyan ora kesel mbaleni bodho iki?

              Kanggo referensi (dawa x diameter / dhuwur):
              FAB-3000M-46 - 3332x820mm
              FAB-1500M-46 - 2763x630 mm
              BD4-USKM-1-B - 2635x300 mm
              Dawane bom ing foto kira-kira padha karo dawa wadhah balok, lan diametere kaping pindho dhuwure. Apa sampeyan bisa nggawe kesimpulan?
      2. -2
        2 april 2024 09:11
        Kutipan: Aviator_
        Ngawal tukang ngebom karo pejuang iku bab kepungkur. Saiki pejuang kuwi mung target tambahan kanggo pertahanan udara.

        Dadi, para ahli strategi kudu didesain ulang lan duwe misil udara-ke-udara dhewe? Kajaba iku, "bomber" apa wae minangka target sing cocog kanggo sistem pertahanan udara utawa interceptor.
        Iki tegese ngiringan kanggo pangayoman saka sistem pertahanan udara lan pesawat musuh. Mung kanggo mesthekake rampung tugas ... 3 FAB-3000 ora pound saka raisins.
        Nanging sampeyan bisa ndeleng luwih apik ... saka ndhuwur ... nglirik
        1. +1
          2 april 2024 19:38
          Iki tegese ngiringan kanggo pangayoman saka sistem pertahanan udara lan pesawat musuh.
          Dheweke bakal dadi target tambahan kanggo sistem pertahanan udara. Nanging prakteke ngawal pengebom nganggo tutup tempur ora bisa ditindakake kanthi apik nalika Perang Vietnam, nanging isih bisa digunakake ing Perang Korea, amarga ora ana sistem pertahanan udara nalika iku.
    4. +1
      2 april 2024 08:48
      Kutipan saka: ROSS 42
      VKS duwe Tu-22 sing bisa nggawa telung bom kasebut

      Siji utawa loro ing teluk kargo.

      1. 0
        2 april 2024 18:26
        Wong, sapa sing ngerti? Apa iki teluk bom saka Tu-22M2? M3? Utawa ora ana huruf, lan iki FUNDAMENTALLY ngganti samubarang.
        1. +1
          2 april 2024 19:33
          Iki Tu-22M3. Iku ora beda saka Tu-22M2, iku beda sethitik saka Tu-22R utawa KD, iki ora dhasar ngganti prakara.
          1. 0
            4 april 2024 11:48
            Iku dhasar ing pangertèn sing M2 mbokmenawa ora bakal ketemu urip, lan "tanpa M" temtunipun ora bakal bisa nemokake iku.
            1. +1
              4 april 2024 14:21
              Kabeh kajaba M3 lan MP ditarik saka layanan 30 taun kepungkur, kabeh liya mung ing wangun monumen. Apa gunane pitakonan kasebut?
    5. Komentar wis dibusak.
    6. +3
      3 april 2024 09:36
      Perlu dicathet yen kemampuan kanggo nindakake ora ateges kemampuan kanggo ngreset kanthi bener. Contone, aku duwe wektu angel mbayangno release telung ton nalika ngemot operator menyang 2 amunisi saka pylons siji swiwi nalika njaga beban sing padha ing kaloro, utawa banjur kudu ana release saka loro amunisi ing wektu sing padha. .
      1. 0
        3 april 2024 09:45
        Kutipan saka desainer
        utawa banjur loro amunisi kudu dirilis bebarengan.

        Pengamatan sing menarik ... Ing sawetara cara sampeyan bener ...
  2. +5
    2 april 2024 04:40
    Ora bakal bisa mulihake MiG-31 saka panyimpenan, amarga ... Ora ana papan kanggo entuk mesin. Produksi D30F6 mandhek banget, dawa banget ago, supaya engine murub ora bisa ditemokake. Wiwiti maneh produksi mesin katon minangka tujuan sing angel dipahami, utamane ing jaman saiki.
    Gagasan ngasilake versi "sederhana" pesawat modern, lan uga sing dikontrol dening pilot "sederhana", mung bisa dianggep minangka ide teoretis.
    Sawise kabeh, ing laku, ora ana sing bakal ngidini produksi "masterpieces" sing disederhanakake, sing isih duwe rega gulung. Iku ora worth iku.
    Iku ndadekake pangertèn kanggo nimbang idea saka sawetara jinis transporter modern utawa janjeni, kang bisa dadi "baterei mabur" kanggo ngirim bom karo boosters roket lan duwe sawetara saka 90-120 km menyang area peluncuran. Nanging prekara kasebut kudu diitung dening spesialis.
    1. +6
      2 april 2024 04:48
      Aku uga ngguyu babagan pemugaran Mig-31 saka panyimpenan. Penulis mbokmenawa ora weruh ing kahanan apa sing disimpen. Sing ana mung daur ulang...
    2. +6
      2 april 2024 04:58
      Kutipan: U-58
      ora ana panggonan kanggo njaluk mesin saka

      Apa gunane penerbangan MIG-31 ing Segara Ireng? Cukup nggawe sumber daya motor ...
      1. +5
        2 april 2024 05:02
        Sejatine, iki minangka pitakonan kanggo sing ngirim pesawat. Aku ora ngerti apa-apa bab iki.
        Aku mung bisa nganggep yen ana, ing segara, ana proses patroli pertempuran lan, utamane, medeni mata-mata udhara kanca-kanca sing sumpah. Mulane aku mirsani saka Flytradar sing padha wis wiwit pencet nyedhaki gisik Romania.
        1. +4
          2 april 2024 05:09
          Kutipan: U-58
          proses patroli pertempuran dumadi

          Ing idea dhewe apik, nanging nggunakake MIG-31 minangka scarecrow larang banget lan padha interceptors dening definisi, nanging sampeyan bisa nggunakake soko prasaja. hi
          1. +1
            2 april 2024 05:13
            Bener, aku ngira yen patroli kasebut ditindakake dening pasukan penerbangan angkatan laut sing diwakili dening MiG-27.
            Aku wis ora krungu bab flights saka 31s. Nanging ing kasus apa wae, panggunaan peralatan kanggo ngrampungake misi tempur minangka prerogatif perintah kasebut. Ing jaman Distrik Militer Lor, masalah konservasi sumber daya bisa uga katon beda.
            1. +3
              2 april 2024 05:16
              Kutipan: U-58
              Aku wis ora krungu bab flights saka 31s

              Penjamin ngirim MIG-31 kanggo patroli lan ngancam Amerika ing cedhak Jalur Gaza
            2. +2
              2 april 2024 08:21
              Bener, aku ngira yen patroli kasebut ditindakake dening pasukan penerbangan angkatan laut sing diwakili dening MiG-27.
              MiG-27 wis suwe diilangi. M.b. MiG-29?
              1. Komentar wis dibusak.
              2. +2
                2 april 2024 09:11
                Aku wis entuk mlumpat. Mesthi, Su-27!
                Kita nulis Manchester, kita maca Liverpool ..
        2. +1
          2 april 2024 07:16
          Ya, dheweke dudu cuddle, wingi elang global mabur meh menyang Sochi lan ngubengi rute kasebut. Poseidon, ya, padha nglumpuk ing pinggir pantai, nanging duwe tugas liyane.
    3. 0
      2 april 2024 08:00
      Kutipan: U-58
      Ora bakal bisa mulihake MiG-31 saka panyimpenan, amarga ... Ora ana papan kanggo entuk mesin. Produksi D30F6 mandhek banget, dawa banget ago, supaya engine murub ora bisa ditemokake.


      "Total, sekitar 1500 mesin D-30F6 diprodhuksi. Armada mesin sing wis ana ndadekake bisa nyedhiyakake mesin tempur MiG-31 kanthi mesin kasebut watara 20-30 taun,” ujare A. Inozemtsev, dikutip INTERFAX-AVN.

      Inozemtsev nyathet yen ora ana gunane kanggo mbuwang puluhan milyar rubel kanggo mulihake produksi mesin kasebut. Sadurungé kacarita dina iki dana ndandani wis luwih saka 1200 mesin D-30F6. Mayoritas akeh isih ana ing separo pisanan pangembangan sumber daya.
      1. +5
        2 april 2024 08:06
        Sampeyan nerangake kabeh kanthi bener. Nanging kita kudu mbudidaya sing ana "saham" mesin disambungake menyang armada airframes ana.
        Lan ana turnover sawise ndandani lan pemugaran optimal. Nambah pesawat saka panyimpenan bakal mangan dana kasebut kanthi cepet. Topik iki ora sakabehe asing kanggo kula. Dadi, ing sawijining wektu, yaiku ing taun 1977, aku duwe kesempatan kanggo melu ing produksi mesin produksi pisanan.
        1. 0
          2 april 2024 08:11
          Iki dudu aku, aku adoh banget karo topik, mula aku ora duwe pendapat. ombenanAku mung maca lan ngelingi. aran
    4. 0
      2 april 2024 14:30
      Kutipan: U-58
      Ora bakal bisa mulihake MiG-31 saka panyimpenan, amarga ... Ora ana papan kanggo entuk mesin.

      Banjur apa sing ditindakake tanduran Sokol sajrone 10+ taun kepungkur?
      Mung pemugaran saka MiG-31 saka panyimpenan, mrikso lan modernisasi. Nggawe pesawat sacoro prakteke anyar ing lawas nanging "langgeng" (stainless steel, titanium) airframe.
      Kutipan: U-58
      Produksi D30F6 mandheg suwe banget

      Aja omong kosong, lara. A modifikasi anyar saka engine iki wis ing produksi massal kanggo dangu, thanks kanggo kang tikaman tambah kanggo 17 t.p. (vs. 500 hp kanggo sawijining leluhur). Lan amarga glazing anyar sing luwih tahan panas saka kanopi, kacepetan MiG-15 sing diidini mundhak saka 500 km / jam dadi 31 km / jam lan sedhela dadi 2999 km / jam.
      Kutipan: U-58
      . Wiwiti maneh produksi mesin katon minangka tujuan sing angel dipahami, utamane ing jaman saiki.

      Kaputusan iki digawe luwih saka 12 taun kepungkur lan ora nggambarake kerumitan khayalan.

      Nanging nggunakake MiG-31 kanggo mbuwang FAB-3000 ora rasional; Su-34 bisa nangani iki kanthi apik. Lan kanggo ngindhari kesulitan amarga misalignment nalika diluncurake, Su-34 kemungkinan bakal nggawa siji FAB-3000 karo UMPC ing saben penerbangan. Amarga bobote, njupuk menyang akun massa saka UMPC, lan bisa akselerasi engine, bakal bab 4 kg. Lan kekuwatan bom luwih saka cukup kanggo nggayuh target sing dipilih.
      1. 0
        2 april 2024 15:26
        Inggih, sampeyan luwih ngerti
  3. +9
    2 april 2024 04:55
    Aku disenengi artikel kapindho ing topik iki luwih saka pisanan, kang rembugan strategists lan buruh transportasi.
    FAB-3000 karo UMPC misale jek kula, minangka insinyur, idea adoh-fetched. Napa UMPC nindakake kanthi apik kanthi bom 500 lan 1500 kg? - amarga ana akeh bom sing tiba gratis ing gudang, lan modifikasi kasebut nambah efektifitase. Ketoke ora akeh truk telung ton ing gudang, mula dheweke mutusake produksi maneh. Nanging yen padha miwiti nggawe bom ngleyang kontrol saka ngeruk, tanpa lonceng lan whistles, efficiency bakal luwih dhuwur - utamané amarga bisa nyedhiyani aerodinamis luwih, lan mulane sawetara. Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen MIG-31 njupuk bom telung ton kanthi aerodinamis sing apik, munggah nganti 20000 m, lan nyepetake sadurunge mudhun ing Mach 2,7?!! Oke, dadi 2,5 Mach. Sepira adoh dheweke mabur? 200 km!!! Iki bakal dadi BOMB !!! Ing kasus apa wae, jembatan ing Dnieper (kalebu bendungan) bakal cepet nandhang sangsara! Ya, lan Kyiv, yen dikarepake, bisa dipikolehi (saka Belarus).
    1. +5
      2 april 2024 06:40
      Kutipan saka Andy_nsk
      MIG-31 bakal njupuk bom telung ton kanthi aerodinamis sing apik, munggah nganti 20000 m, nyepetake sadurunge nyelehake ing Mach 2,7?!! Oke, dadi 2,5 Mach.

      Padha ora mabur ing kacepetan kuwi karo bom ing sling external. Rintangan udara dhuwur. Minangka kanggo nggawe bom ngleyang kontrol saka ngeruk, Aku setuju karo sampeyan.
      1. 0
        2 april 2024 09:33
        Iku ketoke kanggo kula sing ing dhuwur resistance udhara ora bakal kritis banget, nanging aku ora argue, Copenhagen ora ing prakara kuwi. Nanging, sanajan tiba ing kacepetan subsonik, bom kanthi aerodinamis sing apik lan area sayap sing cukup bakal mabur adoh, lan babagan efisiensi (rasio massa / rega hulu ledak) bakal adoh saka misil operasional-taktis.
        1. +2
          2 april 2024 12:51
          Mesthi dheweke bakal. Kajaba sampeyan njupuk menyang akun rega sakabèhé lan risiko pesawat. Bom kasebut kudu dipindhah karo apa-apa; ora bakal ana ing ngendi wae saka tingkat lemah. Lan diwenehi iki, sing ngerti. Ya, aku setuju banget karo kasunyatan manawa kanggo ngrancang penerbangan ing jarak sing adoh ing njaba operator, amunisi kudu dikembangake kanthi kapisah (utamane yen gedhe banget). Saiki kabeh wong rada bingung karo UMPC iki amarga eksposur media, sanajan sejatine minangka senjata ersatz. Kanggo nambah paramèter sawetara, iku bakal perlu kanggo nggawe soko liyane padha karo seri KAB, utawa malah sawetara jenis "swiwi mabur" karo maksimum mbukak-prewangan.
      2. +1
        2 april 2024 10:09
        Padha ora mabur ing kacepetan kuwi karo bom ing sling external.

        Carane ora bisa mabur? Kanggo MiG-25, bom khusus digawe kanggo suhu dhuwur
    2. 0
      2 april 2024 17:42
      Kutipan saka Andy_nsk
      Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen MIG-31 njupuk bom telung ton kanthi aerodinamis sing apik, munggah nganti 20000 m, lan nyepetake sadurunge mudhun ing Mach 2,7?!! Oke, dadi 2,5 Mach. Sepira adoh dheweke mabur? 200 km!!!

      Apa sing bakal dadi radius ngowahi operator ing kacepetan lan dhuwur iki?
      1. 0
        3 april 2024 04:18
        Radius ngowahi bakal persis kurang saka sawetara pesawat saka bom winged. Bomber ora kudu ngliwati LBS. Lan yen kita nyathet manawa sistem pertahanan udara jarak jauh (Patriot lan S-300, sing ora duwe sedulur kita sawetara) ora bisa diselehake ing cedhak LBS, lan bakal nyerang target saka jerone. wilayah, kemungkinan kanggo njupuk mudhun target sawise wong-wong mau meh nul, MIG-31 bakal metu banget cepet njaba wilayah sing magepokan, malah yen dipeksa kanggo ngetik sedhela.
        1. +1
          3 april 2024 10:51
          Kutipan saka Andy_nsk
          Radius ngowahi bakal persis kurang saka sawetara pesawat saka bom winged.

          Bakal kira-kira seket kilometer.
      2. 0
        3 april 2024 04:18
        Radius ngowahi bakal persis kurang saka sawetara pesawat saka bom winged. Bomber ora kudu ngliwati LBS. Lan yen kita nganggep manawa sistem pertahanan udara jarak jauh (utawa jarak menengah? - Aku ora ngerti klasifikasi modern) (Patriot lan S-300, sing ora ana sedulur liya) ora bisa diselehake. cedhak karo LBS, lan bakal nyerang target saka jero wilayahe, njupuk target kanggo nguber kemungkinan meh nul, MIG-31 bakal cepet banget ing njaba wilayah sing kena pengaruh, sanajan dipeksa mlebu. iku kanggo wektu cendhak.
    3. +1
      2 april 2024 20:32
      Meh ing topik:
      Mach 2,5 ora bakal nindakake apa-apa kanggo bom iki karo UMPC, amarga pesawat udara lan bom kasebut dhewe ora dirancang kanggo pesawat supersonik.
      Asil sing padha ing babagan jarak bisa digayuh kanthi nyelehake bom kasebut ing glider sing ramping, kaya ing kasus saka dhuwur 11 ewu meter. lan kanthi kacepetan 900 km/jam. Lan yen sampeyan nambahake thruster cilik ing ndhuwur glider, banjur bakal mabur nganti bahan bakar ing tank glider entek (suwe banget karo rasio angkat-kanggo-seret kira-kira 20 - 25). Dadi dolanan iki bisa diluncurake saka bom jarak jauh lan strategis tanpa mlebu zona pertahanan udara.
      1. 0
        2 april 2024 20:36
        Ya, ing Kajaba iku, airframe bisa digawe nggunakake teknologi STEALTH, kang, ing asas, ngijini sampeyan kanggo nindakake taktik nggunakake UMPC ing wilayah karo pertahanan udara kandhel.
      2. 0
        3 april 2024 04:06
        Iki minangka aksioma kanggo kabeh pangembang lan desainer yen solusi sing apik bakal dipikolehi yen sampeyan ngrancang produk saka awal langsung, lan ora nyoba adaptasi produk kasebut menyang tugas anyar liwat macem-macem gadget kayata kasus eksternal; paling ora bakal ana. dadi gain bobot lan aerodinamika. Nginstal mesin sembarang deprives kauntungan utama saka bom - biaya kurang. Bom ing "kasus" lan kanthi mesin bakal luwih murah ing kabeh karakteristik kinerja lan biaya kanggo rudal jelajah udara-ke-lemah.
        1. 0
          3 april 2024 07:44
          Aksioma dudu dogma!
          Ing babagan rasio biaya / efektifitas, bom luncur luwih dhuwur tinimbang rudal jelajah kanthi jarak 100 - 200 km. Ing wektu sing padha, ing babagan gravitasi spesifik bahan peledak saben ton struktur, rudal jelajah uga kaping telu nganti kaping papat luwih murah tinimbang bom luncur. PURD tekan rendah (kanggo bom luncur kanthi massa total 4 ton - konversi saka FAB-3000) kanthi rasio angkat-kanggo-seret 20 bakal duwe dorongan 230 kgf - dolanan! Lan sawetara bakal 500 - 600 km.
          Kajaba iku, Amerika wis nyoba bom kuwi ing 500 lan 1000 kilogram.
          Rudal pesiar duwe niche dhewe. Kertu trump luwih akeh, siluman, kemampuan kanggo nyerang saka macem-macem arah, nindakake maneuver jinis "geser" lan njupuk traps ing tahap pungkasan.
          1. 0
            3 april 2024 07:53
            Maneh, iki yen sampeyan nggawe bom ngleyang saka ngeruk, lan ora nyoba kanggo masang wings lan fairing kanggo FAB-3000 wis ana. Nalika reworking, dimensi fairing bakal disproportionate, lan kualitas aerodinamis bakal njijiki, mesthi 20 metu saka pitakonan.
            Aku ngerti, mesthi, yen wong jaban rangkah wis nggawe bom gliding kanggo dangu, nanging 1000 kilogram iku 400 kg, urutan gedhene kurang, lan padha wis suwe ngrancang saka ngeruk minangka produk kapisah - mulane apik banget. karakteristik aerodinamis. Yen ana apa-apa sing nggumunake ing crita iki, mula Kementrian Pertahanan wis pirang-pirang taun ora peduli karo bom kasebut. Aku ora weruh alesan liyane saka inersia.
            1. 0
              3 april 2024 09:59
              Minangka insinyur: bom sing tiba gratis minangka basis kanggo kekuwatan lan kaku pesawat.
              Amerika ngrancang kit awak kanggo bom 227 lan 454 kg kanthi kualitas aerodinamis sing dhuwur.
              Kanthi irung sing entheng lan buntut sing bisa diganti, dilengkapi mesin jet pulsating
              FAB-3000 kita bakal cocog karo V-1, dadi ora perlu kuwatir babagan kualitas aerodinamis, bakal ngluwihi 20.
              Kanggo ngangkat ing suspensi standar, traverse cukup cocok. Sawise entuk kacepetan, pesawat glider bakal nggawe angkat tambahan.
              Mergo iki.
  4. +1
    2 april 2024 05:01
    Modifikasi pesawat tempur sing disederhanakake lan khusus, umpamane, Su-35U lan Su-30SMU konvensional, bisa luwih murah, diprodhuksi luwih cepet lan kanthi jumlah sing luwih gedhe, pilot kanggo wong-wong mau bisa ngalami kursus latihan sing cepet kanggo ngrampungake tugas sing penting - massal nggunakake bom udara karo UMPC.

    Sawetara jinis aliran kesadaran. Kita malah nggawe pesawat tempur kanthi lengkap kanggo pilot aerobatik Vityaz, nanging ing kene ora jelas apa sing ditawakake. Mbuwang sistem kontrol radar - lan malah isi karo kargo, supaya ora nggeser alignment utawa apa? Apa tegese luwih cepet, mung ora nginstal sawetara blok ora bakal nambah kacepetan produksi. Kabeh bagean siklik kayata pigura pesawat bakal diprodhuksi kanthi cara sing padha. Lan ngrakit fuselages iki bakal njupuk wektu sing padha. Mung tim konvensional 10 wong sing nginstal sistem kontrol radar utawa sawetara avionik "ora perlu" liyane bisa dikuwasani karo karya liyane, iku kabeh entuk manfaat.
    1. 0
      2 april 2024 17:44
      Kutipan: Lelik76
      Mbuwang sistem kontrol radar lan isi karo kargo, supaya ora nggeser keselarasan utawa apa?

      Nanging radar dibusak saka MiG-31K. Ing kasus apa wae, iku sing ditulis ing Internet.
  5. -1
    2 april 2024 05:03
    Nanging aku kepengin weruh, apa bisa nggunakake UAV abot "Okhotnik" minangka operator FAB? Bisa ngangkat beban kasebut lan langit-langite ora ala, lan kabeh katon kaya radar, lan dipanggonke minangka drone serangan. Pungkasane, FAB-3000 ora digawe kanggo ditampilake ing pameran. Sing mikir apa?
    1. +3
      2 april 2024 05:10
      Kanthi wong bodho kuwi ing sling external (malah yen ngimpi sing padha piye wae bakal meneng ing) sampeyan bisa lali bab radar siluman.
      1. 0
        2 april 2024 05:13
        sampeyan bisa lali babagan siluman radar
        Yen wong bodho kuwi nggantung ing tiang sawetara MiG utawa Su, mula sampeyan uga bisa lali babagan siluman radar ing kana.
        1. 0
          2 april 2024 05:27
          Dheweke ora diumumake kaya ngono. Yagene Su-57 lan Okhotnik sing padha nyedhiyakake anané senjata ing kompartemen internal, mung kanggo ngurangi EPR.
          Iki kira-kira carane Hunter kudu nggawa senjata, carane ngisi bom karo diameteripun saka 1 m menyang
          Pasang gambar

          1. -1
            2 april 2024 05:32
            Su-57 lan Okhotnik nyedhiyakake anané senjata ing kompartemen internal, mung kanggo ngurangi EPR.
            Aku ora ngerti apa plans ana kanggo medium, nanging ana uga pangecualian kanggo aturan. Sampeyan uga bisa nggawe "Pamburu" cocok kanggo FABs. Nanging kuwi mung prekaraku
            1. 0
              2 april 2024 10:24
              Kutipan: Wong Walanda Michel
              Sampeyan uga bisa nggawe "Pamburu" cocok kanggo FABs. Nanging kuwi mung prekaraku

              Mesthi bisa, nanging kanggo wong cilik. Fab-250 mesthi pas karo sawetara potongan. Umumé, fab-250 uga ora sethithik
    2. +2
      2 april 2024 05:22
      Ing lumahing, idea saka "Hunter" katon atraktif. Mung ahli ing pertempuran nggunakake bisa menehi kesimpulan praktis.
      Lan ing kene, ing "roda ferris militer" umum, dheweke ora bakal nindakake iki kanthi alasan sing jelas.
      1. 0
        2 april 2024 05:28
        Mung spesialis bisa menehi kesimpulan praktis babagan iki
        Intine yaiku karakteristik nyata drone iki ora dingerteni kabeh wong, lan karakteristik kinerja sing diterbitake mung kanggo panggunaan umum
        1. +2
          2 april 2024 05:35
          Banjur, minangka fantasi, siji liyane "pikiran" bisa diajukake.
          Wiwit bom 3000-kilogram dhewe iku cilik, bisa nggawe bang apik ing wektu sing tepat, utamane ing panggonan sing bener, apa kita kudu nggawe kapal geni udhara?
          Kita njupuk pesawat lawas lan prasaja saka panyimpenan, isi karo RDX lan apa wae sing dibutuhake, nginstal sistem kontrol primitif saka BALA (untung, saiki lagi multiply kaya terwelu) lan ngirim projectile kuwi ing pesawat kamulyane pungkasan. Ing wektu sing padha, misale jek sing payload bisa luwih saka 3 ton.
          1. +2
            2 april 2024 05:36
            Kita njupuk pesawat lawas lan prasaja saka panyimpenan lan isi karo RDX
            Bisa uga. Ngapa ora?
          2. +1
            2 april 2024 05:52
            "proyektil" kuwi, ora kaya bom udara, gampang ditembak kanthi pertahanan udara standar ...
            1. 0
              2 april 2024 10:26
              Proyektil kasebut, ora kaya bom aerial, mabur ing papan sing dhuwur
          3. +1
            2 april 2024 10:28
            Kutipan: U-58
            Kita njupuk pesawat lawas lan prasaja saka panyimpenan ...

            ... kita masang sistem kontrol prasaja kanggo njupuk-mati lan kebangkrutan kanggo wong-wong mau, nambah kemampuan kanggo ngirim koordinat kanggo UMPC lan wiwiti uncalan fabs karo MiG-21s unmanned saratipun!
            Nanging kabeh mau dipotong dadi logam
    3. 0
      2 april 2024 07:28
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      "Pamburu"? Bisa ngangkat beban kasebut lan langit-langite ora ala, lan kabeh katon rapi kanthi tandha radar,

      Kanthi FAB-3000 lan UMPC ing sling eksternal kanthi tandha radar, mesthi, "kabeh bakal apik" nglirik !
      1. 0
        2 april 2024 08:18
        Kanthi FAB-3000 lan UMPC ing sling eksternal kanthi tandha radar, mesthi, "kabeh bakal apik"
        Iki ditrapake kanggo platform apa wae adhedhasar pesawat apa wae
        1. 0
          2 april 2024 12:41
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Iki ditrapake kanggo platform apa wae adhedhasar pesawat apa wae

          Banjur apa hubungane kahuripan Hunter?
          1. +1
            2 april 2024 14:51
            Banjur apa hubungane kahuripan Hunter?
            Iki mung bagean saka karakteristik kinerja
  6. -1
    2 april 2024 05:37
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo menehi pitunjuk sanajan maca sing adoh saka teknologi pesawat apa kabodhoan kolosal sing ditindakake para panggedhe nalika mung ngrusak RSD 30 taun kepungkur, .... Tanpa mikir babagan cara mulihake produksi mengko, yen perlu. . Dheweke bakal diluncurake ing pangkalan militer mungsuh tinimbang FAB,
    efek kudu malah Samsaya Awon.
    1. +2
      2 april 2024 05:44
      Sampeyan bener, iku topik sing lara ...
      8K14 ayunan
      Loro-lorone ing roll lan pitch.
      Ayo wong Cina pamit urip,
      Aku bakal ngukum dheweke kanggo Damansky ...
      Alon-alon kloropikrin nyebar
      Lan menek ing topeng gas.
      Saben uwong, saben wong percaya sing paling apik.
      Mudhun, bom nuklir tiba.
  7. +3
    2 april 2024 05:47
    dadi kita wis teka ing wayahe nalika pengebom garis ngarep klasik ing versi klasik ora digunakake maneh ... pesawat serangan uga sacoro prakteke dadi sejarah ... "- operator amunisi karo UPMK ... lan sing bisa nggunakake kabeh amunisi, kalebu sing super abot ... praktik wis nuduhake panjaluk sing dhuwur ... bom amunisi/pesawat berteknologi tinggi kanthi bagean salib elips kanggo nambah sifat aerodinamis lan nambah jarak luncur.
    1. +2
      2 april 2024 07:34
      dadi kita wis teka ing wayahe nalika pengebom garis ngarep klasik ing versi klasik ora digunakake maneh ... pesawat serangan uga meh dadi sejarah.

      Pengebom klasik lan operator rudal uga ora digunakake, kajaba kanggo peluncuran rudal saka wilayah sing ora dikontrol dening pertahanan udara mungsuh ...
  8. +2
    2 april 2024 06:20
    Sayange, kanggo MiG-25 lan MiG-31, OFAB-3000 biasane ora cocok, kanggo wong-wong mau sampeyan kudu nggawe bom khusus merek FAB-3000T ("T" - tahan panas), lan kanthi mangkono, nggawe UMPC dikiataken, nanging bebener bakal bisa, amarga kacepetan lan dhuwur saka release diwenehi ciri dhuwur banget ing sawetara saka aplikasi.
    Lan saka "calon" liyane, miturut pendapatku, sing paling apik yaiku Su-30SM2. Wis loro pilot lan rasio thrust-kanggo-bobot dhuwur banget
    1. 0
      2 april 2024 08:47
      Ing Su-30SM2, sampeyan isih kudu nyoba nyelehake bangkai iki ing antarane intake udara supaya bisa nggunakake 2 titik suspensi. Aku komponen ing swiwi ora dirancang kanggo mbukak kuwi.
      1. 0
        2 april 2024 15:38
        Kutipan: Lelik76
        Kita isih kudu nyoba nyelehake bangkai iki ing Su-30SM2

        Seneng...
  9. +4
    2 april 2024 07:16
    Ngimpi elek anyar saka Angkatan Bersenjata Ukraina ... Senjata anyar apik banget, nanging artikel kasebut mung "Kita bakal menang!" Piye wae iki ngelingake aku babagan "non-sadulur" kanthi javelin suci, hymars, lsp. lsp, durung ana apa-apa, nanging seneng ...
  10. +2
    2 april 2024 07:42
    Logika ora bener.
    Kanggo nggunakake bom aerial sing bisa diatur, sampeyan butuh drone, lan ora larang (ing kasus apa wae) pesawat multifungsi.

    Tugas piranti mung kanggo pindhah menyang wilayah tartamtu, iku kabeh. Iki ora mbutuhake pilot, ora mbutuhake radar, lan ora mbutuhake sistem kontrol geni larang liyane. Sampeyan malah bisa njupuk mesin sipil. Mungkin malah ditulis mati.
    1. +1
      2 april 2024 13:45
      Siji malah bisa ngomong liyane: Comrade I. Musk pisanan ngerti apa "dibutuhake", ora ketompo carane wong dianggep. Aku kudu bodho roket bisa digunakake maneh tataran pisanan sing bakal nutupi bagean saka jarak menyang target (segmen aman maksimum pisanan), ngeculake amunisi menyang wilayah udara musuhan lan bali, yen bisa, sabisa lan persis menyang titik wiwitan. Kabeh. Banjur diisi ulang karo bahan bakar, nampa koordinat lan muatan anyar, lan terus maju. mbilas. Baleni nganti kamenangan. Biaya minimal / resiko / downtime. Utawa bab sing padha nalika melu ing peran kasebut minangka operator transportasi (yen disaranake kanggo ngatur gropyokan gedhe), nanging ana akeh nuansa liyane (sanajan ing rega jam pesawat iku ndadekake pangertèn kanggo malah nglakoake munggah soko kanggo. mangsa ing basis saka pesawat penumpang modern, lan mesthi nggunakake mesin saka wong-wong mau).
  11. 0
    2 april 2024 08:54
    Wis wektune kanggo ngumpulake kabeh sampah sing bisa diangkat menyang udhara lan dikirim kanthi cara siji minangka bom mabur
  12. KCA
    0
    2 april 2024 09:18
    Kenapa pager taman? FAB-3000 duwe tugas dhewe, nanging SU-34 lan FAB-500 cukup, ana video bubar, SU34 ngeculake 4 FAB-500, mbukak sayap lan mabur kanthi apik menyang target, 4 500 saka nggunakake luwih saka siji 3000, kajaba goal iku kanggo numpes bangunan, jembatan, bunker karo siji bom
    1. 0
      2 april 2024 20:23
      Dadi fab 3000 dibutuhake kanthi tepat kanggo tujuan sing ditargetake. Kajaba iku, kanthi jarak sing apik "menyang jero" langit sing musuhan.
      100 150 km. Sepotong demi sepotong. Persis. Nanging perlu. Nanging ora ana cara sing aman.
  13. 0
    2 april 2024 10:12
    Nanging padha wanted kanggo mulihake produksi Tu-22, mung ing versi karo huruf M. Ing mratelakake panemume, iki solusi paling apik ing topik iki, nanging aku ora bakal rush kanggo ngomong sing padha mestine outlived urip migunani. Akeh perkara saka jaman kepungkur sing bali, sanajan ana ing versi sing wis dimodifikasi.
  14. 0
    2 april 2024 10:25
    Ing sisih liya, Su-34 bisa nggawa rong PTB-3000 ing pylons underwing - kanthi mangkono, apa mung perlu kanggo "entuk" kapasitas mawa luwih cilik kanggo UMPC?

    Penulis ora ngerti yen nomer 3000 kanthi jeneng tangki bahan bakar yaiku kapasitas liter, lan dudu bobote. Tank bahan bakar bakal bobote kira-kira 2,7 ton.
  15. 0
    2 april 2024 11:13
    Aku ora ngerti liyane. Napa mabur pesawat sing larang kanthi resiko urip pilot lan peralatan kanggo miwiti FAB? Sampeyan bisa masang akselerator bubuk kanggo bom iki lan miwiti langsung saka garis ngarep. Murah lan nyenengake - diunggahake menyang dhuwur ing arah mungsuh, nyebarake, unfastened, lan banjur ngetutake algoritma sing biasa. Iku bodho masang bom bubuk gedhe ing mburi lan miwiti karo guide primitif. Sampeyan bisa nggunakake pesawat kanggo efisiensi; ing kasus liyane, akselerator cukup
  16. -3
    2 april 2024 11:20
    MIG-27 njupuk 8 FAB-500, yaiku 4240 kilogram, yaiku, bisa nggawa siji FAB-3000 kanthi gampang.
    1. +1
      2 april 2024 11:37
      MIG-27 njupuk 8 FAB-500, yaiku 4240 kilogram, yaiku, bisa nggawa siji FAB-3000 kanthi gampang.

      Apa sing duwe balok lan kunci ing tanggal 27 ngerti yen dheweke bakal nggantung 3 ton?
      1. +2
        2 april 2024 11:58
        Lan sapa sing bakal takon? Wong sing kasengsem ing kapasitas mbukak sakabèhé, padha mikir sing bisa nggantung kabeh beban diijini ing siji titik penundaan. Ing wektu sing padha, padha ora nganggep dimensi produk, supaya ora bakal ngaso ing endi wae, contone, ing beton. nglirik
  17. 0
    2 april 2024 11:36
    Sayange, penerbangan taktis dudu mitra Fab-3000. Sampeyan ora mung kudu nyumerepi, sampeyan uga kudu njaga dimensi. Miturut definisi, modul ing bom iki ora bakal cilik. Plus dhuwur lan kacepetan release. Secara teoritis, MiG-31 bisa uga cocok, nanging ing versi pesawat serangan ana 10, ora luwih. Inggih, kita kudu ngowahi kanggo bom. Umumé, diskusi babagan Fab-3000 kaget akeh ing konteks penerbangan taktis. Ana workhorse Fab-1500. Iku hang, sampeyan bisa njupuk 2 bebarengan, mabur uga. Inggih, ing babagan daya - banget.
  18. 0
    2 april 2024 11:53
    Penulis pancen manically - aku ora bisa nemokake tembung liyane - nyoba nempel "koper tanpa gagang" ing ngendi wae. Kanggo sawetara alesan utawa nyetel alesan, iku duwe bathi kanggo tanduran kanggo gawé sawetara anyar senjata; kaya, "Deleng kekuwatan ngrusak STRRRRASH sing ditindakake ing bonbu! Ya, medali ing dada kita!" - "Kepiye lan ing ngendi bakal digunakake?!" - "Nanging sampeyan, Mitrofanov, teka karo iki!"
  19. 0
    2 april 2024 14:45
    Respect kanggo penulis, nanging lali bab SU-33 (24 Unit) kang padha nyumerepi antarane nacelles engine: rudal anti-kapal Moskit, Yakhont lan Onyx, Brahmos. Kabeh misil iki bobote luwih saka patang ton. Ora perlu malah gawe maneh, amarga pylon sing dikuatake asale saka pabrik. Dadi, ora ana masalah nemokake operator. .... bakal ana kepinginan.
  20. 0
    2 april 2024 15:30
    Umumé, FAB3000 wis dadi amunisi serius sing bisa nggawe awak aerodinamis lan swiwi saka 0 ... diameteripun cilik.
    1. 0
      2 april 2024 18:02
      Kutipan saka Zaurbek
      Umumé, FAB3000 wis dadi amunisi serius sing bisa nggawe awak aerodinamis lan swiwi saka 0.

      Lan ing wektu sing padha kita yakin manawa produksi "babi" telung ton sing cendhak lan lemak wis diterusake. Kajaba iku, kanthi dering balistik, sing kanggo UMPC kaya jangkar kanggo kreta.
  21. +1
    2 april 2024 18:49
    Kita wis kesel karo euforia bocah-bocah babagan 3 ton lan bom karo UPMK ngguyu
  22. 0
    2 april 2024 19:40
    SU-17 bisa uga yen tetep (((
  23. 0
    2 april 2024 20:12
    kesimpulan penulis.
    Ing wayahe, paling kamungkinan, ora ana pesawat taktis bisa nggunakake FAB-3000 karo UMPC tanpa modifikasi.
    Napa ngasilake FAB-3000 yen ora ana operator?
    Bisa uga luwih gampang nggawe bom luncur utawa rudal pesawat anyar, kanthi massa mbledhos 2 ton, kanggo operator sing ana.
  24. 0
    2 april 2024 20:33
    Pasukan Rudal Strategis lagi rearming ing Yars ing ayunan lengkap. Lha sing dicopot nang endi???
    Pungkasan aku guyon babagan MIG 31 minangka operator 3-tonk. Saiki aku ora guyon. Sampeyan bisa kanthi gampang nggawe mesin wiwitan adhedhasar tahapan saka rudal balistik.
    Lan tinimbang UMPC, modul karo motor koreksi lateral. Lan aja ngomong babagan gampang njupuk target sing mlaku ing lintasan balistik. Inggih, rudal interceptor bakal kenek. Lan apa sing bakal ditindakake??? Bakal ngeruk cat???
  25. 0
    2 april 2024 22:05
    Sampeyan ngirim ora wis digambar loro ing bidang, kang kudu wis wungu siji. 3 ton, oh carane pesawat bakal nguripake. Wings ora tahan 3 ton, bom kuwi mung diselehake ing teluk bom, contone, Tu-22M3
    https://www.tkkolesov.ru/mashiny/gruzovik-foton/
    Bayangake, sampeyan nggantung truk ing spatbor.
    1. 0
      2 april 2024 22:10
      Bom Tsar bobote 27 ton
      Tsoig bakal menehi instruksi kanggo nggawe 9 ton lan bisa uga 27 ton

  26. -1
    2 april 2024 23:10
    Nanging nggawe analog senjata nuklir taktis ing versi biasanipun cukup prasaja. IL-76MD dijupuk, 9 lembar ODAB 9000 diiseni, banjur ditarik metu siji-siji saka kompartemen kargo nggunakake parasut ing dhuwur 12 kilometer lan kacepetan 900 km / h, mesin kuat. nguripake, UMPC sawijining mbukak lan hello 0,044 Kt, ing wektu, 9 bêsik padha 0.4Kt, lan luwih efektif tinimbang mung 0.4Kt senjata nuklir taktis. Ngeculake bom 500 kg sing tiba saka kompartemen kargo IL-76 sing prasaja ditindakake kaping pirang-pirang ing Afghanistan kanthi sebutan target saka pengebom (saiki ora perlu maneh karo bom gliding.) Amers uga ngeculake " Ibune kabeh bom” bobote 9 ton. menyang Afghanistan saka pesawat S-130, IL-76MDs modern nyelehake bom suar 500 kg kanthi cara adhep-adhepan, saka pylon, nanging sampeyan bisa bali menyang dhasar. Ukrofashist mung nyuwun marang VKS "Aku dudu tukang sulap, kenalake aku marang Panjenengane, marang Paus ... kabeh bom." Ya, lan Paus ... adoh saka nentang ketemu karo Ukrofasis. Two Loneliness ketemu tanpa perantara - ing pasuryan saka wong sing ora conventional lan relatif reged senjata nuklir taktis lan tanpa bebaya kanggo strategist TU-160 (lan sing luwih cedhak saka 500 km saka LBS ora diijini, supaya padha, sayangé, nggunakake mung rudal relatif cahya, lan sing mung nekat needed dening kita non-sadulur Paus, kang ora duwe ing kanak-kanak angel , supaya ageng minangka asil...iki) Cetha yen ing kasunyatan, ing kasus iki, bom IL-76MD sing meh strategis kudu duwe pengawal udara lan sistem perang elektronik sing kuat.
    1. 0
      4 april 2024 22:59
      Sampeyan salah mangan sosis, Pakdhe Fyodor... Maksudku, sampeyan mikir. Kanthi campuran optimal saka campuran karo udhara, 1 ton saka campuran cocog karo 8 ton saka bahan peledak. Efek mbledhos saka senjata nuklir kira-kira kaping telu luwih lemah tinimbang bahan peledak kanthi kekuwatan sing padha. Dadi daya ODAB sing diwenehake bakal cocog karo bledosan 1 kiloton.
  27. 0
    3 april 2024 12:40
    Kutipan saka OrangeBig
    Aku khusus dikirim loro foto nuduhake FAB-3000. Ing foto pisanan iku katelu saka sisih kiwa jejere FAB-1500 lan FAB-5000. Ing foto kapindho ana FAB-3000 ing Su-34 pylon. Deleng kanthi cetha lan sampeyan bakal weruh yen ing foto pisanan lan kaloro iku FAB-3000. Iki foto liyane FAB-3000.


    Katon horseradish
  28. +2
    3 april 2024 16:29
    Nalika aku nyebutake tembung yen FAB-3000 bisa dibandhingake karo senjata nuklir taktis, omong kosong sing ditiru saka wong pikun (lan iki pisanan dicritakake dening mantan Kolonel SBU) - komentarku wis dibusak amarga ngina. Sapa sing nyambut gawe, para pangurus? FSB nangis kanggo sampeyan!
  29. +1
    3 april 2024 17:08
    Aku propose kanggo nerusake produksi PE-8. Dheweke bisa nggawa lan mbuwang FAB-5000 eseman Nggawe versi tanpa awak.
  30. 0
    4 april 2024 10:19
    MiG-31 minangka pencegat tempur target udara kanthi kacepetan dhuwur. Mulane, gagasan gantung bom mung bisa kedadeyan kanggo para amatir penerbangan berpengalaman.
  31. -1
    4 april 2024 18:51
    NATO bisa ngowahi pesawat Soviet kanggo pas rudal sawijining, Aku ora weruh apa-apa angel kanggo ngowahi gunung kanggo Fab-3000 yen struktur ndhukung ngidini. Kita ora tuku pesawat, kita gawé.
  32. 0
    4 april 2024 21:44
    mbayar,
    Kanggo ngindhari kangelan amarga misalignment nalika diluncurake, Su-34 kemungkinan bakal nggawa siji FAB-3000 karo UMPC ing saben penerbangan. Amarga bobote, njupuk menyang akun massa saka UMPC, lan bisa akselerasi engine, bakal bab 4 kg. Lan kekuwatan bom luwih saka cukup kanggo nggayuh target sing dipilih.


    Mbok menawa komentar sing paling wicaksana lan masuk akal saka kabeh!
  33. 0
    4 april 2024 22:54
    Bom dhuwur-mbledhos lawas mbutuhake operator tanpa awak anyar. Kanggo pesawat lawas, bom dipandu anyar karo aerodinamis cocok kudu digawe. Aku ora weruh apa masalah: stamping loro setengah-hulls, welding, pouring TNT, screwing ing modul koreksi ... iku luwih apik, mesthi, kanggo masang modul nang supaya wings dirilis mung sawise ngreset.
    FAB saiki subsonik, mung bisa diturunake saka An-2 lan An-24... Utawa saka helikopter...
    Sanajan helikopter nduweni papan sing dhuwur, jarak sing ekstrim ora mesthi dibutuhake. Ana akeh laporan yen pasukan kita teka ing jarak 500 meter saka benteng, nanging ora bisa njupuk. Iki ngendi helikopter bisa mbuwang bom, banjur langsung lunga, lan operator darat ing garis ngarep bakal ngiringi ...
    .
    Bom dhuwur-mbledhos lawas mbutuhake operator tanpa awak anyar. Nanging, sawise nggawe bom kanthi kontur supersonik, kita uga bisa nggunakake operator anyar, nanging yen kita isih duwe MIG 21-23, mula bakal cocog kanggo rega kasebut. Ora ana peralatan khusus sing dibangun.
    .
    Syarat lan desain operator anyar tinimbang surrogates adhedhasar pesawat sing wis ana jelas kanggo aku. Lan sampeyan?
    1. 0
      4 april 2024 23:03
      babagan operator ing garis ngarep. Ana pilihan liyane ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"