Tragedi armada Rusia: pati Admiral Makarov lan Petropavlovsk

155
Tragedi armada Rusia: pati Admiral Makarov lan Petropavlovsk
Kapal perang Skuadron "Petropavlovsk" - bledosan ing tambang cedhak benteng Port Arthur, 31 Maret 1904.


120 taun kepungkur, tanggal 31 Maret 1904, kapal perang Petropavlovsk nabrak tambang lan ambruk ing pinggir dalan njaba Port Arthur. Kira-kira 700 kru lan Wakil Laksamana Makarov tiwas



Armada Rusia nandhang kapitunan sing ora bisa didandani, ana bilai. Sawise kabeh, armada Russian ilang ora mung kapal penggedhe, nanging uga pengalaman, bakat lan banget populer komandan angkatan laut, sing padha tresnani dening pelaut lan perwira. Sanalika dheweke teka ing téater operasi militèr, Stepan Osipovich ngatur kanggo irit ngatur pertahanan Port Arthur. Akeh peneliti nganggep acara fatal iki minangka salah sawijining alasan kekalahan pungkasan Rusia ing perang karo Jepang.

kahanan umum


Wiwit awal perang, Jepang nyoba nglumpuhake aktivitas Pasifik Rusia armada, amarga kapal Rusia dadi ancaman kanggo komunikasi segara Jepang. Kasuksesan armada Rusia bisa banget ngrusak posisi wadyabala Jepang ing ngarep lan malah mimpin Kakaisaran Jepang kalah ing perang. Mulane, Jepang nganggep blokade Port Arthur lan likuidasi armada Rusia minangka salah sawijining tugas utama.

Ing wayah wengi tanggal 27 Januari (9 Februari), 1904, sadurunge deklarasi perang resmi, 8 kapal perusak Jepang nindakake serangan torpedo ing kapal-kapal armada Rusia sing dipasang ing pinggir dalan njaba Port Arthur. Akibat serangan kasebut, rong kapal perang Rusia paling apik (Tsesarevich lan Retvizan) lan kapal penjelajah lapis baja Pallada dipateni sawetara sasi. Iki ngidini Jepang kanthi tenang nampa tentara ing Korea lan ngrebut semenanjung.

Ing esuk tanggal 24 Fèbruari, wong Jepang nyoba ngubengi sawetara transportasi lawas ing lawang menyang pelabuhan Port Arthur supaya bisa njebak skuadron Rusia ing njero. Rencana kasebut gagal dening kapal perang Retvizan, sing dumunung ing pinggir dalan njaba pelabuhan.

Tanggal 8 Maret 1904, Laksamana Makarov (ing wektu sing padha dadi ilmuwan misuwur ing lapangan maritim) lan tukang kapal misuwur Nikolai Kuteynikov teka ing Port Arthur, bebarengan karo sawetara gerbong suku cadang lan peralatan kanggo ndandani kapal rusak. Makarov langsung njupuk langkah energik kanggo mulihake efektifitas pertempuran saka skuadron Rusia, kang mimpin kanggo nambah semangat militèr ing armada.

Tanggal 27 Maret, Jepang nyoba nutup lawang metu saka pelabuhan Port Arthur, nggunakake 4 kendaraan lawas sing diisi watu lan semen. Nanging, transportasi kasebut dicemplungake adoh banget saka lawang pelabuhan.


Kapal perang "Sevastopol", "Poltava" lan "Petropavlovsk" (tengen) ing segara. 1904

Telusuri "Medeni"


Sawise nampa informasi intelijen yen mungsuh nyiapake pasukan darat ing Semenanjung Kwantung, lan babagan konsentrasi akeh kapal ing Korea sing ana hubungane karo pendaratan iki, Laksamana Makarov dikirim kanggo pengintaian menyang Kapuloan Elliot. Kapal mungsuh bisa ditemokake ing kana. Ing wayah sore 30 Maret (gaya anyar 12 April), 1904, wolung penghancur ("Pertempuran", "Grozny", "Hardy", "Silent", "Storozhevoy", "Rastoropny", "Wani" lan "Elek") miturut gendéra komandan Detasemen 1 pemusnah, kapten pangkat 2 E.P. Eliseev, lan komandan detasemen 2 pemusnah, kapten pangkat 2 M.V. Bubnov, ninggalake Port Arthur.

Saben komandhan detasemen mimpin rombongan perusak 4 saka detasemen. Pangrusak "Strashny" minangka bagéan saka klompok kapindho. Ing tengah wengi detasemen kasebut mlebu ing klompok pulo kasebut. Ing wayah wengi cuaca luwih elek: wiwit udan lan pedhut katon. Ana ancaman bakal kelangan saben liyane, sing kedadeyan. Para pangrusak padha mundur. Kira-kira jam 22 bengi. 15 menit. Bengi kasebut, "Elek" lan "Wani" ilang regu lan nyoba golek bebarengan, nanging sajrone maneuver uga ilang.

Kahanan iki rumit amarga kasunyatan sing komandan "Elek", kapten pangkat 2 Konstantin Yurasovsky, mung teka ing Timur Jauh lan meh ora pati ngerti karo peculiarities lokal. Kapal perusak dikirim kanthi rel ing sawetara bagean, diklumpukake ing Port Arthur lan dadi bagean saka Armada Pasifik tanggal 1 Maret (gaya lawas) 1904 - mung 30 dina sadurunge dheweke mati.

Sauntara iku, Jepang wiwit ngleksanakake rencana anyar kanggo netralake armada Rusia. Padha ngrancang kanggo nyelehake tambang ing lawang Port Arthur, lan banjur nggodho skuadron Rusia ana, ninggalake umpan (detasemen cilik) konco ranjau. Peran umpan dimainake dening detasemen kapal penjelajah. Transportasi Koryu Maru wis diowahi kanggo minelaying. Dheweke diiringi detasemen penghancur 2, 4 lan 5. Dheweke uga ditugasake kanggo ngganggu perhatian wong Rusia. Jam 11 bengi para perusak wis teka ing panggonan sing dituju lan nyelehake tambang. Ing dalu tanggal 31 Maret (13 April), kapal Jepang mangkat kanthi tenang.

Laksamana Makarov kacarita babagan maneuvers aneh saka penghancur sing ora dingerteni. Nanging, dheweke nganggep manawa iki minangka pemusnah kita, sing sadurunge lunga menyang segara miturut dhawuhe. Mulane, ora ana langkah-langkah sing ditindakake. Ing wayah esuk, komandan armada, sing ana ing cruiser tugas Diana, arep miwiti panelusuran.


Stepan Osipovich Makarov (27 Desember 1848 - 31 Maret 1904) - pimpinan angkatan laut Rusia, pahlawan Perang Rusia-Jepang, oseanografer, panjelajah kutub, tukang kapal, wakil admiral. Penemu transportasi tambang, pangembang teori unsinkability, pelopor panggunaan pemecah es. Ing taun 1895 dheweke ngembangake alfabet semafor Rusia

"Elek" njupuk perang


Ing wektu iki, pangrusak Rusia nggoleki kapale. Panelusuran ora kasil, lan Yurasovsky ngirim kapal menyang mercusuar Gunung Laoteshan. Kira-kira jam 2 esuk, juru sinyal "Elek" nyumurupi lampu lan siluet enem kapal ing segara - iki minangka salah sawijining detasemen kapal perusak Jepang. Ing "Elek" padha mistook kanggo kapal lan gabung detasemen. Wong Jepang uga salah sangka kapalé. Ing wayah subuh, tandha-tandha telpon diunggahake ing Scary.

Wong Jepang ngerti kesalahane lan menehi tawaran kanggo nyerah. Yurovsky nolak tawaran kasebut. Kapal Jêpan mblambak kapal rusia. Papat kapal perusak Jepang lan rong kapal penjelajah tabung kembar metu lan wiwit njupuk ing Scary. Perang sing ora padha ditindakake ing Teluk Sikau, 15-18 mil saka Port Arthur.

Pangrusak nyoba nembus menyang pangkalane, nanging kecekel. Kanthi salvo kapindho, Jepang bisa ngalahake pemusnah kanthi cangkang 6-inch, sing mateni komandan Yurasovsky lan numpes bedhil 76-mm. Letnan Ermiy Maleev njupuk komando. Pangrusak, nggunakake torpedo saka piranti busur, bisa ngrusak cruiser mungsuh. A cruiser kapindho teka kanggo bantuan. Ana 4 pangrusak kiwa nglawan "Elek".

Miturut data Jepang, 4 penghancur kelas Ikazuchi saka detasemen Kapten Ishida Pangkat 1 (Ikazuchi, Inazumo, Oboro, Akebono) wiwitane melu perang karo "Elek"; ora ana kapal penjelajah ing wilayah perang. Jepang uga mbantah manawa ana torpedo sing nyerang kapale.

Kira-kira 7 menit sawise wiwitan perang, torpedo njeblug ing piranti buritan "Elek" saka cangkang sing kena. Akibat bledosan iki, meh kabeh abdi saka tabung torpedo lan buritan 47-mm gun tiwas, silinder loro kendaraan padha rusak lan garis uap utama diselani. Kapal ilang kacepetan. Wong Jepang banjur nembak corong mburine kapal. Akeh sing mati.

Saka crita:

"Perusak rampung digebugi, prau dadi kripik, kemudi rusak, akeh bolongan, telung perempat kru padha ora aktif."

Sawise patemon cendhak, slamet setuju kanggo mati, nanging ora nyerah marang mungsuh.

Kapal-kapal Jêpan nyêdhak dhatêng pangrusak rusia, ingkang sampun kecalan kabisan maneuver tuwin sagêdipun gamanipun, ngantos 70-80 mètêr, sarta dipun tembak ing salêbêting titik. Ing wektu iki, "Wani" nyedhaki swara shooting, nanging nalika kapal mungsuh nguripake ing arah lan mbukak geni, komandan sawijining M.K. Bakhirev ora nampa perang lan mangkat ing kacepetan lengkap kanggo Port Arthur. Ing pertahanan, Bakhirev kacarita sing "Elek" wis klelep ing wektu sing, nanging iki ora.

Paprangan sing ora padha dipungkasi kanthi matine perusak Rusia. Kira-kira jam 6. 15 menit. Ing wayah esuk kapal kasebut ambles kanthi gendéra St. Saka 8 nganti 12 pelaut sing isih urip karo Letnan Maleev rampung ing banyu. Pertempuran meh setengah jam. 4 perwira lan 53 pangkat ngisor mati karo kapal.

Kira-kira jam 6. 30 min. kapal prau Bayan teka, pangrusak Jepang mundur. Mung 5 pelaut saka Scary sing diluwari saka banyu, minangka detasemen kapal penjelajah Jepang (6 panji) muncul ing cakrawala. Komandhan Bayan, R. Viren, mrentah supaya operasi nylametake dibatalake (3 pelaut liyane katon ing banyu) lan mundur menyang pasukan utama skuadron, sing bakal ninggalake Port Arthur. "Bayan" lunga. Bisa uga Jepang ngangkat lan nyekel telung pelaut Rusia.

Ing memori saka perang heroik, papat pangrusak Rusia dijenengi: "Elek", "Kapten Yurasovsky", "Letnan Maleev", "Mechanical Engineer Dmitriev"


Pati "Petropavlovsk"


Jam 7 esuk, Laksamana Makarov dhewe teka kanggo bantuan Bayan karo kapal perang Poltava lan papat cruisers (Bayan, Askold, Diana, Novik). Spanduk komandan ing Petropavlovsk. Kapal liyane ora ngenteni, serangan ora dibuwang, nanging lapangan ranjau kasil dilewati.

Kapal penjelajah Jepang ngobong skuadron Rusia. Makarov dhawuh mangsuli. Kapal Jepang padha mundur. Kangge, pasukan utama mungsuh katon ing ngarsane - enem kapal perang lan loro cruisers waja-piercing anyar, Nissin lan Kasuga. Mungsuh wis pasukan unggul. Makarov mutusake kanggo pindhah menyang Port Arthur. Ing kene dheweke gabung karo kapal perang Pobeda lan Peresvet, lan komandan maneh nyedhaki mungsuh. Wektu iki mesthi mimpin langsung menyang tambang.

Komandan skuadron, Laksamana Heihachiro Togo, mrentah supaya mundur tanpa nembak siji.

Ing Petropavlovsky, sing mimpin detasemen kapal perang lan kapal penjelajah, rong mil saka mercusuar ing Semenanjung Macan ing jam 9. 43 min. tambang njeblug. Iku bilai. Amunisi njeblug. Kekuwatan saka bledosan mbuwang busur 305-mm gun turret, cerobong asep lan casing menyang segara. Foremast sing ambruk ngrusak jembatan komandan lan navigasi. Sawijining menit, kapal penggedhe kasebut nyemplung ing banyu kanthi gandhewo. Iki diterusake karo bledosan boiler, sawise Petropavlovsk, pecah dadi rong bagean, mlebu banyu.


Pati saka kapal perang "Petropavlovsk". Drawing dening penulis sing ora dingerteni

Para saksi ngelingi:

"Kanthi bledosan sing nggegirisi, pilar gedhe tuwuh ing ndhuwur kapal perang, ukurane kaping pindho ukurane kapal perang, sing nutupi kapal perang, nutupi irung lan tengah kapal perang."

Saksi mata liyane nggambarake pati Petropavlovsk kaya mangkene:

"Aku ngadeg ing Gunung Puyuh, ing ngendi akeh wong sing nganggo teropong lan teleskop padha kumpul. Kabeh wong tegang nonton obahe skuadron, ngarepake perang. Angin adhem sumilir. Nanging, cakrawala segara ditutupi kabut kebiruan - kabut. Kaping pisanan, kita ora ngerti sebabe kapal-kapal kita bali menyang roadstead, nanging ora suwe kita weruh katon siluet sing ora jelas ing sisih wétan - siji, liyane, katelu, liyane lan liyane ... Dumadakan kolom asap katon. cedhak Petropavlovsk, siji, liyane karo semangat ageng. Jeritan lan jeritan keprungu: "Petropavlovsk mati!" Aku ora pengin percaya, nanging dheweke ora ana ing ndhuwur banyu ... "

Kapal klelep kurang saka 2 menit. Mulane, akeh kru mati.

Jam 10 10 min. Kapal perang Pobeda uga nabrak tambang. Jeblugan kasebut dumadi ing sisih tengen ing area bow coal pit. Ukuran bolongan 8x5,3 m, tengah bolongan 5 m ing ngisor garis banyu. Kapal kasebut njupuk luwih saka 500 ton banyu, nanging banjur banyu mandheg dening sekat kedap banyu. Nemtokake yen skuadron diserang dening kapal selam, Pobeda lan kapal liyane mbukak geni ing banyu. Kapal kasebut ora ana komisi nganti pirang-pirang minggu.


Kapal perang Skuadron Pobeda ing jangkar, mbokmenawa Maret 1904

Hasil


Armada Rusia ngalami kerugian sing ora bisa dibalèkaké. Tragedi rampung demoralized Armada Pasifik Rusia, amarga negara ilang ora mung kapal penggedhe, nanging uga komandan angkatan laut experienced, bakat lan banget populer, sing padha tresna dening pelaut lan perwira. Sanalika dheweke teka ing téater operasi militèr, Makarov ngatur kanggo irit ngatur pertahanan Port Arthur. Akeh peneliti kepekso kanggo nimbang matine Stepan Osipovich minangka salah sawijining prasyarat kanggo kekalahan Rusia ing mangsa ngarep. Komando anyar ora bisa kanthi cerdas ngatur kegiatan pertempuran Armada Pasifik.

"Dina paling elek, paling angel kanggo Port Arthur! Dina sing paling elek kanggo armada kita! Laksamana Makarov tilar donya dina iki. Ing wong kita ilang ora kurang saka setengah saka kabeh kekuatan angkatan laut kita. Kapitunan ora bisa dibalèkaké!”

- nulis wartawan perang Pavel Larenko ing bukune "The Sad Days of Port Arthur".

Bebarengan karo laksamana, pelukis perang sing luar biasa Vasily Vereshchagin, sing nggawe sketsa kanggo lukisan ing mangsa ngarep, kepala staf skuadron Pasifik, Laksamana Muda Mikhail Molas, sepuluh staf lan 18 perwira angkatan laut, loro dokter, imam, rong pejabat militer, uga udakara 650 pelaut mati ing kapal perang. Mung 80 peserta ing kampanye fatal bisa lolos, kalebu komandan cangkang Petropavlovsk, Kapten 1st Rank Nikolai Yakovlev, Kapten 2nd Rank, Grand Duke Kirill Vladimirovich, mantan aide-de-camp lan kepala departemen angkatan laut markas Makarov. (seduluré Tsar Nicholas II).

Pati Makarov lan kapal penggedhe Ngartekno weakened Armada Pasifik Rusia. Para pelaut padha demoralized lan wedi tambang. Ora ana komandan angkatan laut anyar sing bisa ngganti Makarov lan menehi inspirasi kanggo wong.

Koran British Times nyathet:

"Rusia kelangan kapal sing apik, nanging luwih akeh ilang amarga wong sing bisa nggawe armada Rusia dadi faktor penting ing perang. Kapitunan lan cara patine ndadekake pukulan abot ing armada Rusia, ora kanggo sebutno komandhan sing gagah lan inspiratif, sing pengaruhe, ngenalake unsur anyar ing perang, diakoni dening Jepang. Pengadilan mungsuh minangka bukti paling apik yen Makarov nggabungake kuwalitas pelaut gedhe kanthi penguasaan ilmu maritim sing diakoni. Tanpa mangu-mangu anane kekuwatan mental Rusia, kita bisa ujar manawa kanthi matine Laksamana Makarov, Rusia kelangan pimpinan sing bakal angel diganti.


Nindakake korban bledosan Petropavlovsk. Ing latar mburi ana Pobeda rusak. 31 Maret 1904
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

155 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -6
    2 april 2024 04:57
    Armada Rusia nandhang kapitunan sing ora bisa didandani, ana bilai. Sawise kabeh, armada Russian ilang ora mung kapal penggedhe, nanging uga pengalaman, bakat lan banget populer komandan angkatan laut, sing padha tresnani dening pelaut lan perwira. Sanalika dheweke teka ing téater operasi militèr, Stepan Osipovich ngatur kanggo irit ngatur pertahanan Port Arthur. Akeh peneliti nganggep acara fatal iki minangka salah sawijining alasan kekalahan pungkasan Rusia ing perang karo Jepang.
    Aku tansah kepingin weruh apa asil S. O. Makarov nalika Perang Rusia-Jepang? Kajaba yen "kita padha tresna karo para pelaut lan perwira"?

    Ayo njlentrehake asil.
    Sunk: Petropavlovsk, Steregushchiy, Strashny
    Rusak: Kamenangan.

    Apa kerugian (kapal kacemplung / rusak) sing ditindakake dening mungsuh sajrone wektu iki?

    https://topwar.ru/28006-russko-yaponskaya-voyna-1904-1905-godov-sostoyanie-rossiyskogo-flota-nevezenie-i-upuschennye-vozmozhnosti.html
    1. +3
      3 april 2024 08:33
      Apa - apa sampeyan mikir yen admiral liyane luwih apik lan luwih pinter tinimbang Makarov? Lan admiral liyane entuk sukses gedhe? Dadi aku bakal dhaptar: komandan armada, Stark, ing dina pisanan perang ngidini telung kapal Rusia bisa torpedo bebarengan. Panglima Vitgeft ngidini skuadron pisanan bisa dikalahake lan kasebar. Utawa mungkin Viren - sing ngidini eksekusi lengkap kabeh kapal perang ing Port Arthur? Utawa sampeyan bakal nganggep Jessen sing paling apik, sing ngidini matine Rurik, lemah Bogatyr, lan bledosan Thunderbolt ing tambang? Utawa luwih apik tinimbang Makarov, Rozhdestvensky sing dikutuk, sing ngrusak kabeh armada Rusia?
      1. -1
        3 april 2024 11:23
        Apa sampeyan mikir yen admiral liyane luwih apik lan luwih pinter tinimbang Makarov?

        Sampeyan ngerti carane maca, Aku nulis bab soko temen beda. Artikel iki nggawe aku mikir babagan fenomena adm. Makarov, kang asil ing istilah numerik teka-teki, utamané bebarengan karo pangadilan kaya: "Makarov, kanthi keprigelan sing diakoni babagan ilmu maritim, nggabungake kuwalitas pelaut gedhe. Tanpa mangu-mangu anane kekuwatan mental Rusia, kita bisa ngomong yen karo sedane Laksamana Makarov, Rusia kelangan pimpinan sing bakal angel diganti.".

        Aku ngelingake sampeyan asil perang ing pimpinane: 1 EDB tenggelam, 1 EDB rusak; mungsuh ora nandhang karusakan pinunjul. Kita ora bakal ngetung karusakan, iku isin.

        Pitakonan "sapa sing luwih apik lan luwih pinter" luwih rumit.
        Vitgeft, IMHO, luwih apik - kang ngatur tanpa mundhut irreparable ing Segara Kuning. 15 Mei 1904 - 2 kapal selam nuklir Jepang kacemplungaken.

        Inggih, sing becik yaiku "ing vakum bola" (ngapunten humor ... aran ) Laksamana ing kahanan kaya mengkono iku Andrei saka Chelyabinsk, temtunipun. Contone, rencana perang ing Segara Kuning cukup apik.
        1. +3
          3 april 2024 14:13
          sing kinerja asil ing istilah numerik teka-teki,

          Sampeyan ngetung asil sing aktivitas ing istilah numerik teka-teki, mung 1 sasi uripe. Menapa malih, nalika rawuh, piyambakipun marisi 3 kapal torpedo.
          Lan Jepang mbikak tambang ing segara dhuwur iku anyar lan mboten umum ing wektu iku. Kajaba iku, jeblugan lan pati cepet saka kapal perang Petropavlovsk - ora ana sing nyana. Sawise kabeh, kapal perang Pobeda slamet saka bledosan cukup aman lan tetep ngambang. Lan yen Makarov wis ana ing Pobeda, mesthi bakal tetep urip lan terus printah lan temtunipun piyambak dhawuh mbikak tambang marang armada Jepang.
          Nanging Vitgeft nolak ing kabeh cara bisa mbikak tambang, lan mung komandan Amur, ing bebaya lan resiko dhewe, digawa metu. malih, Vitgeft nglarang rampung mati kapal Jepang rusak, ora wani mbatalake kabeh armada lan mbatalake serangan ing pangrusak.
          Apa sampeyan mikir:
          Vitgeft, IMHO, luwih apik - kang ngatur tanpa mundhut irreparable ing Segara Kuning.

          Lan kasunyatan manawa Vitgeft kanthi terang-terangan ngadeg ing jembatan lan tiwas amarga kabodhoane dhewe - apa iki dudu kesalahane sing bodho? Lan apa sampeyan ora nganggep kasunyatan manawa kabeh armada Rusia kasebar dadi sababe pati?
          Ya, Makarov ilang 1 kapal perang, lan Vitgeft numpes kabeh armada Port Arthur.
          1. -1
            3 april 2024 14:33
            Hmm, penilaian spesialis sampeyan pancen aneh, lan sing sampeyan ora seneng kudu tanggung jawab kanggo acara sawise dheweke mati.

            Ayo nggawe analogi, sanajan cara iki ora cocog.
            Loro dokter bedah.
            Kapisan: nalika kerja ing departemen, ana mayit siji, sing lara parah. Ora ana sing pulih.
            Kapindho: ora ana kerusakan, 2 dibuwang.

            Nah, kesimpulane wis jelas.

            Kanthi prasaja, laksamana dibutuhake kanggo mrentah armada ing perang. Kanthi asil iki - asil saka armada - sing kudu ditaksir, IMHO.
            Assessment "liwat losses" uga ora becik, nanging ing kahanan nalika armada mungsuh kasil nantang dominasi ing segara, ora ana liyane, Assessment luwih obyektif. Sanajan, yen sampeyan seneng, sampeyan bisa nggunakake kritéria "tresna para pelaut lan perwira."
          2. -1
            3 april 2024 15:23
            Kutipan saka: genius
            Nanging Vitgeft banget nolak laying saka tambang

            sampeyan bisa nyedhiyani sumber? Sak ngertiku, dheweke kaping pirang-pirang njaluk supaya Loschinsky ngirim Amur menyang segara ... hi
            Kutipan saka: genius
            malah ora keganggu njupuk kabeh armada

            Saka Vladik uga? hi Ayo kula ngelingake sampeyan yen 1 TOE ing wektu iku duwe 3 EDB ing urutan kerja, 2 karo artileri 10 dm ... kita andal ndeleng pati 1 EDB, mungsuh duwe 5 liyane, lan PA uga duwe ranjau.. . Nyuwun
            1. +3
              3 april 2024 16:54
              Kutipan: DrEng02
              Ayo kula ngelingake sampeyan yen 1 TOE ing wektu iku duwe 3 EDB ing urutan kerja, 2 karo artileri 10 dm ... kita andal weruh pati 1 EDB, mungsuh isih 5

              Ora. Ing wektu iku mungsuh mung ana telu, loro diunekake lan siji bisa klelep.
              Kita duwe Poltava, Peresvet lan Bayan siap budhal karo kapal penjelajah lan perusak
              Kaya sing ditulis Lutonin
              Lan ing wektu iki, tentara 80000 landing ing Bitszyvo, ana transportasi karo taman artileri, karo pranata, karo cadangan. Apa sing bakal kedaden yen Laksamana, sawise dirilis Poltava kanggo ngrampungake Yassim, wis di buwang Peresvet, Bayan, kabeh cruisers lan 16 pangrusak kanggo Bitszyvo? Mesthi ana ontran-ontran ing kana, Jepang bakal nampa pukulan kaya sing bakal nasibe kampanye kabeh wis diputusake kanggo kita.

              Bizivo mbokmenawa Fantasi sawise kabeh, nanging iku bisa lan perlu kanggo rampung mati Japanese
              1. -2
                3 april 2024 17:21
                Quote: pelaut senior
                Ing wektu iku mungsuh mung ana telu, loro diunekake lan siji bisa klelep.

                Apa VKV duwe radar pengawasan? Utawa brigade 2nd EDB Jepang liwat cakrawala?
                Quote: pelaut senior
                nanging bisa lan perlu kanggo ngrampungake Jepang

                Ing teori, ya, nyatane angel - sampeyan kudu njupuk kapal, ngliwati tambang ... hi Aku pracaya kanthi alesan sing nyiapake operasi kuwi ora bisa ing PA ing wektu sing ... Nyuwun
                1. +3
                  3 april 2024 17:57
                  Kutipan: DrEng02
                  Apa VKV duwe radar pengawasan? Utawa brigade 2nd EDB Jepang liwat cakrawala?

                  sanajan kaya ngono, nalika tekan kana ... "Yashima" mesthi wis rampung. Yen ora, Jepang ndhelikake kekalahane nganti pungkasane perang.
                  Kutipan: DrEng02
                  Ing teori ya, ing kasunyatan iku angel

                  Kepiye iki ... alesan sing apik kanggo wong sing ora pengin nindakake apa-apa))))
                  Ora ana sing rumit ing kana. Supaya luwih dhisik ing kapal sing siap tempur kanggo misahake uap lan ninggalake
                  Kutipan: DrEng02
                  lulus tambang...

                  Sampeyan mikir "Cupid" tindak menyang ngendi?
                  Wong Jepang tansah mbucal ranjau, wong kita terus-terusan nyuwek. Rutinitas
                  Kutipan: DrEng02
                  Motivasi

                  IMHO iku sing diarani?)))
                  1. -1
                    3 april 2024 18:09
                    Quote: pelaut senior
                    senajan ngono, selagi padha teka...

                    nganti kita nyekel - jarak 11 mil saka lawang (miturut Ivanov), njupuk menyang akun kapal ninggalake pelabuhan, iki sail jam lan iki yen mungsuh ngadeg. Nyuwun
                    Quote: pelaut senior
                    alesan sing apik kanggo wong sing ora pengin nindakake apa-apa))))

                    Disaranake PIKIR dhisik, banjur ditindakake ... ana manfaat liyane, aku ngomong saka pengalaman ... hi Kanggo nyerang ing situs kebangkrutan pancen cukup, nanging VKV minangka komandan militer sauntara kanthi hak-hak sing winates lan tujuane kanggo mulihake efektifitas pertempuran 1 TOE ... piye wae dheweke lali iki, lan efek akibate duwe efek sing kuat ... Nyuwun
                    Quote: pelaut senior
                    Supaya luwih dhisik ing kapal sing siap tempur

                    Iki yen sampeyan ngerti asil ing advance ... Aku padha mung nyana karusakan kanggo 1 EDB ...
                    Quote: pelaut senior
                    Sampeyan mikir "Cupid" tindak menyang ngendi?

                    mbandhingaké draf? njupuk menyang akun deepening saka tambang Amur (3,5 m ing banyu kurang), sawijining wacana aman cetha (draf 4,5 m)
                    Quote: pelaut senior
                    kita terus trawled wong. Rutinitas

                    mesthi, kaya sing terus-terusan diunekake - deleng rilis tanggal 10 Juni ...
                    Quote: pelaut senior
                    IMHO iku sing diarani?)))

                    sampeyan hobi ngedit? :)
                    1. +2
                      3 april 2024 18:54
                      Kutipan: DrEng02
                      Iki yen sampeyan ngerti asil sadurunge ...

                      Apa ora ngerti asile nyegah sampeyan nggawe uap ing boiler?
                      Maca Lutonin. Dheweke bias, mesthi, nanging ...
                      Kutipan: DrEng02
                      sampeyan hobi ngedit? :)

                      Ora ngertos...
                      1. -1
                        4 april 2024 11:46
                        Quote: pelaut senior
                        piye wae ngganggu generasi uap ing boiler?

                        lan tiba ing jebakan kaya COM? supaya sampeyan rusak dadi potongan?
                        Quote: pelaut senior
                        Dheweke bias, mesthi, nanging ...

                        Ya, kabeh wong bias menyang VKV - salah siji dheweke dudu pelaut, utawa dheweke nindakake salah ... lan iki lirik - deleng asil karyane - ateges admiral tempur paling apik utawa sukses ing jaman uap RIF. Nyuwun
                        Quote: pelaut senior
                        Ora ngertos...

                        Quote: pelaut senior
                        Motivasi
                        IMHO iku sing diarani?)))

                        hi
                      2. +2
                        4 april 2024 16:05
                        Kutipan: DrEng02
                        lan tiba ing jebakan kaya COM? supaya sampeyan rusak dadi potongan?

                        Sorry, iki wis klinik. Sawise kabeh perang, Jepang nemokake awake dhewe ing posisi sing rawan, nanging sampeyan, kaya Vitgeft, nemokake sewu alasan kanggo ora nindakake apa-apa.
                        Kutipan: DrEng02
                        ndeleng asil karyane

                        Inggih, ayo padha ndeleng.
                        Dheweke ora malah nyoba kanggo perang kanggo gropyokan, gagal latihan tempur, ngirim tentara meriem ing darat lan malah ora nyoba kanggo bali. Tinimbang mrentah, dheweke terus-terusan nyoba ngalih tanggung jawab pribadi ing rapat-rapat sing ora ana pungkasan. Dheweke bisa metu menyang segara kanggo nggawe terobosan karo pasukan sing luwih gedhe (paling ora Bayan ana ing urutan apik), nanging dheweke bali menyang gropyokan lan ngenteni nganti Sevastopol nyekel tambang maneh.
                        Printah sukses ing ZhM - ya! Inggih rampung. Nanging supaya obyektif, Togo sing nindakake omong kosong iki. Sanalika nasib skuadron lan Vitgeft piyambak mandhek, iku mutusaké.
                        Kutipan: DrEng02
                        Motivasi
                        IMHO iku sing diarani?)))

                        Aku nyoba nuduhake manawa statement sampeyan bisa uga motivasi, nanging ora bisa dibenerake. Apa hubungane karo suntingan?
                      3. -1
                        5 april 2024 12:14
                        Quote: pelaut senior
                        Sawise kabeh perang, Jepang nemokake awake dhewe ing posisi sing rawan,

                        kita mlayu ing bunderan - sampeyan duwe afterthought ... hi
                        Quote: pelaut senior
                        Dheweke ora malah nyoba kanggo perang kanggo gropyokan, gagal latihan tempur, ngirim tentara meriem ing darat lan malah ora nyoba kanggo bali.

                        sing jelas mung VKV sing disalahake... keprungu
                        Quote: pelaut senior
                        Tinimbang mrentah, dheweke terus-terusan nyoba ngalih tanggung jawab pribadi ing rapat-rapat tanpa wates.

                        Aku ngerti. yen gaya COM katon nyengsemaken, nanging bodho ... Nyuwun
                        Tugas manajer yaiku ngatur karya bawahan, lan ora nindakake kabeh kanggo dheweke; ing kasunyatan, gaya COM nyebabake pati EDB lan awake dhewe ... hi
                        Minangka kanggo rapat-rapat, iki minangka upaya kanggo njupuk menyang akun panemu liyane, dewan militèr duwe tradisi lawas, contone, Kutuzov dianakaké sawise Borodino ...
                        Ing kasus iki, ana ing rapat kasebut ide kanggo nindakake minelaying aktif! Lan VKV ndhukung lan urip.
                        .
                        Quote: pelaut senior
                        Mung sukses teka marang pesenan.

                        Rave! hi Dheweke menehi dhawuh marang Loschinsky kanggo nindakake operasi kasebut! Lan ora mung sapisan!
                        Quote: pelaut senior
                        lan ngenteni nganti "Sevastopol" nyekel tambang maneh.

                        Utawa mungkin iki pengawasan Essen? hi
                        Quote: pelaut senior
                        Iku Togo sing nindakake omong kosong.

                        Elinga yen VKV nggunakake "sampah" Togo kanthi bener, nanging ZPR ora bisa nggunakake loop Togo ...
                        Quote: pelaut senior
                        Sanalika nasib skuadron lan Vitgeft piyambak mandhek, iku mutusaké.

                        Omong kosong... lucky shot, ora luwih... menit sadurunge Togo uga bisa mati ...
                        Quote: pelaut senior
                        Apa hubungane nyunting?

                        Apa sampeyan ngerti artine tembung "editing"? Iki persis apa sing sampeyan coba lakoni ...
                      4. 0
                        5 april 2024 12:31
                        Kutipan: DrEng02
                        sing jelas mung VKV sing disalahake

                        Sapa sing dadi komandan para pelaut sing paling senior sawise blokade diwiwiti?
                        Kutipan: DrEng02
                        Utawa mungkin iki pengawasan Essen?

                        Ya, Essen sing mrentahake mbusak baterei sekunder saka skuadron, lan banjur mbukak skuadron kasebut ing serangan wengi dening para perusak.
                        Kutipan: DrEng02
                        Rave!

                        Tegese, kita sregep nglirwakake dokumen yen ora cocog karo gambar donya?
                        Kutipan: DrEng02
                        Apa sampeyan ngerti artine tembung "editing"?

                        ya wis. Miturut pendhudhukan. Lan iki malah ora cedhak ...
                        Nanging, ora masalah maneh
                      5. 0
                        5 april 2024 12:47
                        Quote: pelaut senior
                        Sapa sing dadi komandan para pelaut sing paling senior sawise blokade diwiwiti?

                        dheweke minangka interim - apa sampeyan ngerti bedane? Inggih, sareh, kenapa Alekseev milih dheweke?

                        Quote: pelaut senior
                        lan ngenteni nganti "Sevastopol" nyekel tambang maneh.

                        Quote: pelaut senior
                        Ya, Essen sing mrentahake mbusak baterei sekunder saka skuadron, lan banjur mbukak skuadron kasebut ing serangan wengi dening para perusak.

                        Ana elderberry ing pager, lan ana wong lanang ing Kuev ... keprungu Apa sampeyan bisa nerangake kepiye hubungane bedhil baterei sekunder lan tambang kejut galvanik? keprungu
                        Miturut cara, babagan baterei sekunder - iki minangka akibat saka pertahanan Sevastopol Nyuwun Aku nyathet yen sawise mati VKV, perkara ing PA ing babagan iki dadi luwih elek ...
                        Quote: pelaut senior
                        Tegese, kita sregep nglirwakake dokumen yen ora cocog karo gambar donya?

                        yen ora rahasia - apa dokumen? lan pitakon saka aku:
                        1) Sapa sing ndhukung gagasan nginstal MH ing trek kasebut?
                        2) Sapa sing menehi dhawuh marang Loschinsky kanggo nyiyapake MZ Amur? Lan ping pira? hi
                      6. 0
                        5 april 2024 16:39
                        Kutipan: DrEng02
                        Apa sampeyan bisa nerangake kepiye hubungane bedhil baterei sekunder lan tambang kejut galvanik?

                        Aku bakal madhangi sampeyan. Ana uga tambang sing digerakake dhewe. Whitehead. Padha digawa dening pemusnah.Mulane "kaliber tahan ranjau" digunakake.
                        Nanging, aku salah. Memoriku gagal. Ing tanggal 24 Juni, nalika Vitgeft mundur saka skuadron, nanging ora wani perang lan mateni pesisir, meksa dheweke kanggo ngusir serangan saka pangrusak, Seva diunekake dening tambang barrage. Kanggo sawetara alesan aku ketoke dheweke iki torpedoed
                        Lan ing umum, iku mujijat sing padha ora torpedoed
                        Nanging ing kasus apa wae, aku njaluk ngapura.
                        dheweke minangka interim - apa sampeyan ngerti bedane?

                        Ngerti. Dheweke mung siji tanpa pengawasan sing tetep saka gubernur. Lan dheweke dadi bawahan sing terus-terusan ora nggatekake pesenan. Butuh prentah pribadi kanggo nyurung dheweke menyang perang.
                        Kutipan: DrEng02
                        yen ora rahasia - apa dokumen?

                        Lha piye carane ngomong karo kowe?
                        Colleague Countryman ngirim scan, Andrey ngrujuk marang crita resmi, nanging ora ...

                        Kanggo neraka karo kabeh!
                      7. 0
                        5 april 2024 18:10
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging, aku salah.

                        Sampeyan ndeleng, iku salah VKV ... Nyuwun
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging ing kasus apa wae, aku njaluk ngapura.

                        lan muspra, kita mung ngomong - iki dudu ujian, sapa wae bisa salah ... hi
                        Quote: pelaut senior
                        Butuh prentah pribadi kanggo nyurung dheweke menyang perang.

                        1) Mungkin VKV ngerti tingkat kesiapan 1 TOE kanggo perang lan ora duwe ilusi babagan asil - ora kaya ZPR, dheweke ngerti pentinge kacepetan skuadron.
                        2) Sasampunipun pikantuk dhawuh saking IN2, piyambakipun nindakaken kanthi disiplin, nalika nindakaken perang lan seda. Aku gumun - kenapa dheweke entuk rasa ora hormat saka turunane? Nyuwun Saka kontemporer iki jelas ...
                        Quote: pelaut senior
                        Lha piye carane ngomong karo kowe?

                        banal, tanpa lirik lan demagoguery, mung mangsuli pitakon:
                        Kutipan: DrEng02
                        1) Sapa sing ndhukung gagasan nginstal MH ing trek kasebut?
                        2) Sapa sing menehi dhawuh marang Loschinsky kanggo nyiyapake MZ Amur? Lan ping pira?

                        Lan yen sampeyan mangsuli kanthi jujur, gambar sing apik tenan bakal muncul - VKV nampa ide kasebut lan ngetrapake ... hi Inggih, piyambakipun pikantuk saka contemporaries lan turunane ing lengkap kanggo iki - lan dudu pelaut, lan senadyan dheweke ... hi
                      8. +1
                        5 april 2024 14:28
                        Quote: pelaut senior
                        Inggih, ayo padha ndeleng.
                        Dheweke ora malah nyoba kanggo perang kanggo gropyokan, gagal latihan tempur, ngirim tentara meriem ing darat lan malah ora nyoba kanggo bali. Tinimbang mrentah, dheweke terus-terusan nyoba ngalih tanggung jawab pribadi ing rapat-rapat sing ora ana pungkasan. Dheweke bisa metu menyang segara kanggo nggawe terobosan karo pasukan sing luwih gedhe (paling ora Bayan ana ing urutan apik), nanging dheweke bali menyang gropyokan lan ngenteni nganti Sevastopol nyekel tambang maneh.
                        Printah sukses ing ZhM - ya! Inggih rampung. Nanging supaya obyektif, Togo sing nindakake omong kosong iki. Sanalika nasib skuadron lan Vitgeft piyambak mandhek, iku mutusaké.

                        Inggih ngandika!!!
                        Umumé, prilaku cowardly Vitgeft ing 10 Juni nesu banget kula pribadi. Mung nyata kasempatan kanggo break liwat lan sampah iku supaya biasa-biasa wae
                      9. 0
                        5 april 2024 18:11
                        Kutipan saka Trapper7
                        Mung nyata kasempatan kanggo break liwat

                        sampeyan bisa menehi bantahan apa asil bakal luwih apik ing 28.07 Juli?
                      10. +1
                        8 april 2024 10:40
                        Kutipan: DrEng02
                        sampeyan bisa menehi bantahan apa asil bakal luwih apik ing 28.07 Juli?

                        1. Bayan ing layanan.
                        2. Retvizan tanpa bolongan.
                        3. Kompetensi penembak luwih apik. Rong sasi liyane ora aktif ora bisa nambah katrampilan. Mung nggawe luwih elek. Aku ngelingake sampeyan manawa armada Rusia perang ing Januari meh padha karo Jepang.
                        4. Nissin lan Kassuga nembe mlebu layanan lan persiapane mesthi luwih elek tinimbang rong wulan mengko.
                        Lan pungkasane, aku nemokake pendapat yen kondisi kendaraan ing Poltava lan Sevastopol ing wulan Juni luwih apik tinimbang sadurunge perang tanggal 28 Juli.
                        Kabeh iki dijupuk bebarengan menehi alesan kanggo nganggep yen 10 Juni minangka wayahe paling apik kanggo terobosan kanggo Vladivostok. Sanadyan, minangka asil saka perang, Seva lan Poltava dumadakan tiba, banjur 4 ebre sing isih cukup kanggo nembus Kamimura lan nguatake skuadron 2.
                      11. 0
                        8 april 2024 13:43
                        Kutipan saka Trapper7
                        kanggo break liwat Kamimura lan ngiyataken skuadron 2

                        sampeyan salah, Kamimura tanggal 10 Juni isih ana ing Togo, dadi nglawan 1TOE ora mung 1 BO, nanging uga 2 ... miturut pendapatku, kemungkinan luwih gedhe ... Nyuwun
                      12. 0
                        8 april 2024 16:17
                        Mmmmm... kabeh sumber ngomong yen kita ketemu 4 kapal perang lan 4 kapal penjelajah lapis baja... Ora ana sing nyebutake Kamimura.
        2. 0
          3 april 2024 15:19
          Kutipan saka wildcat
          1 EDB ambruk, 1 EDB rusak

          Senapan 12dm ing EBR uga ilang ...
      2. -1
        3 april 2024 15:17
        Kutipan saka: genius
        Panglima Vitgeft ngidini skuadron pisanan bisa dikalahake lan kasebar.

        aja ngomong carane? Sak ngertiku, seda sakdurunge iki... Nyuwun
        [/quote][quote=geniy]Utawa sampeyan mikir iku luwih apik

        Tindak ning? sing ngidini 2 EDB njeblug ing tambang? hi
  2. +3
    2 april 2024 05:37
    Aku maca yen Jepang njupuk kauntungan saka pola tumindak detasemen kapal Rusia, sing dumadi saka maneuver monoton lan pancet ing wangun wolung prau perang ing lawang menyang pelabuhan nalika ngusir serangan Jepang.
    1. -4
      2 april 2024 09:10
      Aku maca manawa Jepang njupuk kauntungan saka pola tumindak kapal detasemen Rusia

      Apa Laksamana Makarov pancen apik tenan??? Yagene dheweke ngidini dheweke disergap?
      1. + 13
        2 april 2024 10:14
        Kutipan saka Msi
        Apa Laksamana Makarov pancen apik tenan??? Yagene dheweke ngidini dheweke disergap?

        Apa Laksamana Togo dadi apik sing, wis nyetel sworo cangkem kanggo Makarov, banjur nggawe persis kesalahan padha (mlaku ing rute padha ing Arthur) lan ilang 2 kapal perang metu saka biru?
        Sayange, kabeh wong nggawe kesalahan. Lan Makarov pancen apik banget. Ora amarga dheweke ora salah, nanging amarga dheweke ngadeg kanggo latihan tempur lan tumindak aktif armada. Yen dheweke isih urip, 1TOE mesthine bakal mati, nanging kemungkinan gedhe nyebabake karusakan gedhe ing Togo. Lan sapa ngerti, Jepang bakal mutusake kanggo perang luwih lanjut karo 2TOE ...
        1. +5
          2 april 2024 10:56
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Lan Makarov pancen apik banget. Ora amarga dheweke ora salah, nanging amarga dheweke ngadeg kanggo latihan tempur lan tumindak aktif armada.

          Masalahe yaiku energi kasar Makarov ora didhukung dening kerja rutin staf. Akibaté, tinimbang tumindak sing direncanakake, kepahlawanan pribadi diwiwiti saben wektu.
          Mungsuh nyegat para perusak nalika nyedhaki pangkalan. Sajrone metu kapindho, Mungkin rencana kudu kalebu metu awal saka cruiser kanggo nutupi MM bali? Ora, kenapa - luwih apik kanggo miwiti narik Bayan saka dalan internal, sing bakal nyedhaki medan perang nalika kabeh wis rampung.
          Apa MM Rusia nyedhaki pangkalan nalika subuh? Lan sing banjur nongkrong ing wayah wengi ing wilayah maneuvering EDB? Ayo, ora ana wektu kanggo mikir - kita kudu goyangake enggal-enggal nulungi para perusak.
          "Bayan" ketemu pasukan unggul? Mungkin mungsuh wis siyap perang? Ora, sing ora bisa dadi. Saiki kita bakal metu karo sawetara EDB lan mbubarake mungsuh. Lan klompok loro EDB lan papat peluncur rudal mabur menyang pasukan utama Togo. Sawisé iku Makarov dadi dhasar lan, ora mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing mungsuh, gadhah sawetara kaunggulan ing pasukan, ora cepet-cepet kanggo ngalahake detasemen cilik, nyambung karo liyane saka EBR lan mbentuk angka wolung. Pungkasane rada bisa ditebak.
          Iki dudu tumindak sing direncanakake, nanging sawetara reaksi refleks - mung kanggo pengaruh saiki, tanpa ngrancang paling sethithik langkah maju.
          1. +2
            2 april 2024 11:36
            Kutipan: Alexey R.A.
            Masalahe yaiku energi kasar Makarov ora didhukung dening kerja rutin staf.

            Nah, ayo nonton :)
            Kutipan: Alexey R.A.
            Mungsuh nyegat para perusak nalika nyedhaki pangkalan. Mungkin nalika metu kaping pindho, kalebu rencana metu awal saka cruiser kanggo nutupi MM bali? Ora, kok - iku luwih apik kanggo miwiti narik Bayan saka gropyokan internal, kang bakal nyedhaki paprangan nalika kabeh wis rampung.

            Kene sampeyan babar blas salah. Makarov mung dhawuh marang Bayan supaya siyap-siyap mangkat ing wayah subuh kanggo nyengkuyung para perusak. Dheweke wis siyap, lan malah masang boom internal nggunakake prau saka Bayan. Nanging prau plabuhan padha telat, sanajan wis dielingake ing wayah sore, lan teka ing cruiser ora jam 4.30 nanging jam 5.10, sing nyebabake telat.
            Kutipan: Alexey R.A.
            Apa MM Rusia nyedhaki pangkalan nalika subuh? Lan sing banjur nongkrong ing wayah wengi ing wilayah maneuvering EDB?

            Bener, iki kesalahan fatal
            Kutipan: Alexey R.A.
            "Bayan" ketemu pasukan unggul? Mungkin mungsuh wis siyap perang? Ora, sing ora bisa dadi. Saiki kita bakal metu karo sawetara EDB lan mbubarake mungsuh.

            Ana rong pilihan - Arthur duwe detasemen BRKR sing relatif cilik utawa pasukan utama ngetutake dheweke. Makarov nganggep manawa pasukan utama teka lan mrentah skuadron menyang dalan njaba. Dheweke dhewe, sing wis maju karo 2 EDB, bisa nulungi kapal penjelajah yen pasukan utama Togo ora katon, nanging dheweke ora bakal duwe resiko apa-apa yen dheweke katon. Njupuk menyang akun wektu Togo needed kanggo nyedhaki sawetara saka geni nyata, Makarov tansah ngatur kanggo njaluk ing baterei gisik.
            Kutipan: Alexey R.A.
            Sawisé iku Makarov dadi dhasar lan, ora mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing mungsuh, gadhah sawetara kaunggulan ing pasukan, ora cepet-cepet kanggo ngalahake detasemen cilik, nyambung karo liyane saka EBR lan mbentuk angka wolung.

            Sawise maneh provoking Togo perang ing posisi mupangati kanggo awake dhewe.
            Makarov ngirim pangrusak ing wayah wengi, lan bisa ngarep-arep yen bakal torpedo wong. Uga kasunyatan sing Togo, duka ing serangan wengi, bakal njaluk menyang gelut.
            Kutipan: Alexey R.A.
            Iki dudu tumindak sing direncanakake, nanging sawetara reaksi refleks

            Kaping pisanan, Makarov duwe rencana kanggo mbatalake skuadron ing wayah subuh lan, yen serangan wengi para penghancur sukses, kanggo menehi Togo bream. Rencanane wis cukup. Kabeh tumindak liyane uga pancen cukup lan bener, kajaba siji. Alas, Stepan Osipovich ora mikir babagan kemungkinan pertambangan ing ngisor baterei. Kang dadi sabab saka bilai.
            1. +1
              2 april 2024 12:24
              день Добрый.
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Dheweke dhewe, sing wis maju karo 2 EDB, bisa nulungi kapal penjelajah yen pasukan utama Togo ora katon, nanging dheweke ora bakal duwe resiko apa-apa yen dheweke katon. Njupuk menyang akun wektu Togo needed kanggo nyedhaki sawetara saka geni nyata, Makarov tansah ngatur kanggo njaluk ing baterei gisik.


              Lan ing kasus swasana ati sing nemtokake, Togo, kanthi rong kapal perang, kena geni saka pasukan utama armada Jepang. Baterei pesisir ora bakal mbantu akeh; akeh sing ora duwe jarak tembak sing cukup.
              1. +3
                2 april 2024 12:33
                Kutipan: 27091965i
                Lan ing kasus swasana ati sing nemtokake, Togo, kanthi rong kapal perang, kena geni saka pasukan utama armada Jepang.

                kok loro? Ing wektu kita bali menyang gropyokan njaba, Peresvet lan Pobeda wis ana, lan Sevastopol telat ing proses, iku mung katon ing wacana nalika liyane baris ing tatanan perang. Dadi paling ora karo papat lan rauh karo lima.
                Kutipan: 27091965i
                Baterei pesisir ora bakal mbantu akeh; akeh sing ora duwe jarak tembak sing cukup.

                Dadi apa? 254 mm mesthi wis rampung lan ora apa-apa. Lan ora ana alesan kanggo ora njupuk perang ing konfigurasi iki, karo Arthur ing tangan. Jepang isih adoh saka "Tsushima"; padha ora bisa ngobong Novik, Askold lan Bayan nganggo 12 kapal lapis baja, nyekel kapal kasebut ing pinggir dalan njaba.
                1. +1
                  2 april 2024 12:42
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Dadi apa? 254 mm mesthi wis rampung lan ora apa-apa. Lan ora ana alesan kanggo ora njupuk perang ing konfigurasi iki, karo Arthur ing tangan.

                  Dear Andrey, iki dudu perang darat, skuadron mbutuhake ruang bebas kanggo maneuver. Ing wektu sing padha, kudu dingerteni manawa pasukan ora padha, perang kasebut ora bisa dimenangake, nanging sampeyan ora bisa kalah kanthi nyoba nyuda karusakan lan kerugian kanthi minimal.
                  1. +4
                    2 april 2024 13:26
                    Kutipan: 27091965i
                    Dear Andrey, iki dudu perang darat, skuadron mbutuhake ruang bebas kanggo maneuver.

                    Iki mesthi bener. Nanging, opsi Togo kanggo maneuver uga winates banget lan aku pancene ora weruh carane kahanan saiki luwih elek kanggo Makarov tinimbang kanggo Togo. Loro-lorone diwatesi ing maneuver, nalika Togo mung bisa perang sing nemtokake kanthi ngobong baterei.
                    Kutipan: 27091965i
                    Ing wektu sing padha, kudu dingerteni manawa pasukan ora padha, perang kasebut ora bisa dimenangake, nanging sampeyan ora bisa kalah kanthi nyoba nyuda karusakan lan kerugian kanthi minimal.

                    Intine yaiku perang kaya ngono luwih nguntungake kanggo kita tinimbang kanggo Togo. Sakwisé tanggal 28 Juli, sewulan sakwisé kuwi, kabèh kapal awaké déwé dilayani, nanging kapalé rusak banget. Kajaba iku, manawa ana karusakan sing serius, kapal kasebut kudu dikirim menyang Jepang supaya didandani.
                    Umumé, ana tes kekuatan normal ing gaya 27 Januari. Ing babagan latihan tempur, entuk pengalaman, swasana umum kru, lsp. - bab sing bener banget.
                    Ing wektu sing padha, kita ora kudu lali yen perang iki ora mung pungkasan, nanging dianggep Makarov minangka pilihan cadangan, dheweke banjur ngarep-arep bisa nyerang skuadron, sing wis diencerake dening serangan wengi dening para penghancur. .
                    1. +1
                      2 april 2024 14:17
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Nanging, opsi Togo kanggo maneuver uga winates banget lan aku pancene ora weruh carane kahanan saiki luwih elek kanggo Makarov tinimbang kanggo Togo.

                      Ing mburi Togo ana segara sing mbukak, ing mburi S. O. Makarov ana garis pantai.
                      ing wektu sing padha, Togo bisa perang nemtokake mung dening njupuk ing geni saka baterei kita

                      Iku kabeh gumantung ing kadohan saka perang. Supaya S.O. Makarov bisa maneuver luwih utawa kurang bebas; dheweke kudu pindhah luwih adoh saka garis pantai, sing kanthi otomatis bakal njupuk akeh baterei pesisir metu saka perang.
                      Sakwisé tanggal 28 Juli, sewulan sakwisé kuwi, kabèh kapal awaké déwé dilayani, nanging kapalé rusak banget. Kajaba iku, manawa ana karusakan sing serius, kapal kasebut kudu dikirim menyang Jepang supaya didandani.

                      Pangkalan ndandani ing Port Arthur uga ora "ora apa-apa."
                      1. +3
                        2 april 2024 14:36
                        Kutipan: 27091965i
                        Ing mburi Togo ana segara mbukak

                        Ngendi dheweke bisa mundur? Lan iku - ora kaluwihan liyane. Lan yen dheweke pengin perang kanthi serius, mula dheweke kudu langsung menyang serangan njaba.
                        Kutipan: 27091965i
                        Supaya S.O. Makarov bisa maneuver luwih utawa kurang bebas; dheweke kudu pindhah luwih adoh saka garis pantai, sing kanthi otomatis bakal njupuk akeh baterei pesisir metu saka perang.

                        Petropavlovsk kurang saka rong mil saka Gunung Emas, ora ana gunane nglawan luwih saka 30 kabel.
                        Kutipan: 27091965i
                        Pangkalan ndandani ing Port Arthur uga ora "ora apa-apa."

                        Nanging, skuadron kasebut bali menyang layanan sajrone sewulan. Lan kapal kita meh ora duwe kesempatan kanggo ngrebut luwih saka tanggal 28 Juli.
                      2. +2
                        2 april 2024 14:46
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Petropavlovsk kurang saka rong mil saka Gunung Emas, ora ana gunane nglawan luwih saka 30 kabel.

                        Ayo kula mangsuli minangka mantan perwira pengintaian militer. Wilayah bebas kanggo maneuver, garis pantai, jumlah kapal, lokasi lan jarak tembak baterei pesisir ndadekake S.O. Makarov mung kudu nindakake perang pertahanan. Togo, njupuk kauntungan saka kaunggulan ing jumlah kapal lan bedhil, bisa nindakake serangan sauntara singkat, nembak bebarengan ing kapal lan batre pesisir.
                      3. +2
                        2 april 2024 15:02
                        Kutipan: 27091965i
                        Wilayah bebas kanggo maneuver, garis pantai, jumlah kapal, lokasi lan jarak tembak baterei pesisir ndadekake S.O. Makarov kudu nindakake mung perang pertahanan

                        temtunipun. Nanging dheweke ora ngganggu nyerang buntut kolom Togo sajrone mundur, amarga Stark bisa ditindakake ing perang ing 27 Januari.
                        Kutipan: 27091965i
                        Togo, njupuk kauntungan saka kaunggulan ing jumlah kapal lan bedhil, bisa nindakake serangan sauntara singkat, nembak bebarengan ing kapal lan batre pesisir.

                        temtunipun. Nanging, ngelingi asil perang ing 27 Januari lan 11 Februari EMNIP, nalika dheweke nyerang telung kapal penjelajah kita, asil serangan iki ora bisa ngrusak 1TOE.
                      4. +2
                        2 april 2024 15:19
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        temtunipun. Nanging dheweke ora ngganggu nyerang buntut kolom Togo sajrone mundur, amarga Stark bisa ditindakake ing perang ing 27 Januari.

                        Iki minangka perang jangka pendek lan nyebabake karusakan serius ora mungkin. Kanggo jangkoan, sampeyan kudu pindhah saka pesisir lan ora dingerteni kepiye tumindak Togo ing kasus iki.
                        temtunipun. Nanging, ngelingi asil perang ing 27 Januari lan 11 Februari EMNIP, nalika dheweke nyerang telung kapal penjelajah kita, asil serangan iki ora bisa ngrusak 1TOE.

                        Aku ora mikir yen tanggal 27 Januari, telu kapal penjelajah kasebut minangka target prioritas kanggo Togo; sing utama kanggo dheweke yaiku ngrampungake kapal sing rusak lan perang karo kapal perang. Mulane, shelling saka cruisers paling kamungkinan dianggep carelessly.
                      5. +2
                        2 april 2024 15:30
                        Kutipan: 27091965i
                        Iki minangka perang jangka pendek lan nyebabake karusakan serius ora mungkin.

                        Pancen bener. Mulane, ora ana sing katon ala ing perang kaya ing pilihan B, lan keputusan kanggo njupuk dhewe ora kudu dianggep salah.
                        Kutipan: 27091965i
                        Aku ora mikir sing ing 27 Januari telung cruisers target prioritas kanggo Togo

                        Kita ora ngomong babagan perang tanggal 27 Januari, nanging babagan perang tanggal 12 Februari, nalika 3 kapal penjelajah kita ing pinggir dalan njaba dadi target serangan dening pasukan utama Togo. Skuadron ana ing njero lan ora bisa ndhukung
                      6. +1
                        2 april 2024 16:56
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        lan bab perang ing 12 Februari, nalika 3 saka cruisers kita ing roadstead njaba dadi target serangan dening pasukan utama Togo. Skuadron ana ing njero lan ora bisa ndhukung

                        Aku iku angel kanggo mbandhingaké cruiser kacepetan dhuwur lan maneuverable karo kapal perang. Ora mungkin kanggo mangsuli pitakon iki kanthi tegas, bisa uga wong Jepang nembak kanthi apik, bisa uga kapal penjelajah bisa maneuver kanthi apik. Umumé, padha ora klelep amarga padha ora kenek ngguyu
                      7. +2
                        2 april 2024 18:03
                        Kutipan: 27091965i
                        Aku iku angel kanggo mbandhingaké cruiser kacepetan dhuwur lan maneuverable karo kapal perang.

                        Lan IMHO ora perlu ing kahanan iki - cruisers perang setengah jam ing kadohan saka 30-40 kabel. Ing logbook Novik ana pratondo sing kacepetan wis tambah kanggo 20 knots, nanging yen mangkono, kita paling kamungkinan ngomong ora bab kacepetan nyata, nanging kacepetan mesin sing cocog karo iku. Ing paprangan antara VOC lan Kamimura, kacepetan kita tekan paling ora 17 knot, iki ora ngalangi Jepang kanggo nggebug kita.
                        Ing tanggal 27 Januari, kapal perang Rusia umume nempuh perang, lan ora ana sing ala
                        Kutipan: 27091965i
                        Umumé, padha ora klelep amarga padha ora kenek

                        "Lan ora ana sing mbantah!" (karo)
                2. 0
                  2 april 2024 13:08
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  kok loro?

                  sanajan karo 5 EBR (lan 2 ing-EBR karo 10 dm baterei utama), lan siji 12 dm gun ora dienggo ... lan mungsuh wis 6 karo 12 dm baterei utama! Napa ora ngenteni ndandani 2 EDB nalika nguatake latihan tempur?
                  1. +3
                    2 april 2024 13:11
                    Kutipan: DrEng02
                    nguatake latihan tempur?
                    jawaban

                    Ing dalan internal?
                    1. 0
                      2 april 2024 13:17
                      Quote: pelaut senior
                      Ing dalan internal?

                      kalebu! Iku cukup bisa kanggo olahraga gunners ing shooting saka bedhil lan laras sisipan, Sepur kru perang kanggo survivability, tim mesin kanggo nindakake pangopènan peralatan, etc. Ora ana sing mbatalake trawling terus-terusan, Republik Kyrgyz metu nggoleki, lan EDB metu kanggo nutupi. Ora ana sing nolak yen COM nindakake akeh nalika skuadron mlebu ing roadstead njaba, nanging kalah perang ing roadstead njaba. Apa sing nyegah sampeyan nginstal MH protèktif ing cedhak PA?
                      1. +1
                        2 april 2024 14:29
                        Opo carane.... belay
                        Kutipan: DrEng02
                        Iku cukup bisa kanggo olahraga gunners dening njupuk saka bedhil lan laras sisipan

                        Apa sampeyan bisa nerangake makna acara kasebut?
                        Kutipan: DrEng02
                        Apa sing nyegah sampeyan nginstal MH protèktif ing cedhak PA?

                        Bener, padha dipasang ing dina pisanan perang. Nanging amarga rencana kanggo produksi iki, ayo ngomong, ora sakabehe nyukupi, kita luwih wedi karo ranjau iki tinimbang Jepang.
                        Lan ora ana tambang maneh. Hambatan ing ngendi "Hatsuse" lan "Yashima" diunekake kanthi harfiah sing pungkasan dibangun.
                      2. -1
                        2 april 2024 14:39
                        Quote: pelaut senior
                        Apa sampeyan bisa nerangake makna acara kasebut?

                        latihan obat... Nyuwun Sampeyan bakal kaget, aku ora teka karo iki ... ana novel apik dening Azolsky, Lingering Shot - diterangake ing rinci gun shooting ing taun 1940-an ...
                      3. +3
                        2 april 2024 14:50
                        N..iya... kasus sing angel.
                        OK. Shooting laras dibutuhake kanggo latihan katrampilan ngarahake nalika pitching. Pitakonan muncul, saka ngendi pitching ing roadstead internal bakal teka?
                      4. +4
                        3 april 2024 10:33
                        Pitakonan muncul, saka ngendi pitching ing roadstead internal bakal teka?

                        Tim bisa mlaku saka sisih menyang sisih kaya ing Oryol)))
                      5. +4
                        3 april 2024 10:48
                        ya. Lan yen sampeyan menehi gunners ngombe, banjur padha bakal miwiti ngayun ya
                      6. 0
                        3 april 2024 15:30
                        Quote: pelaut senior
                        N..iya... kasus sing angel.

                        Dheweke ngandhani sampeyan ing ngisor iki - ternyata para penembak bisa dikirim ing serangan, mula ana kepinginan kanggo nindakake tugas kasebut .... hi
                      7. +1
                        3 april 2024 17:03
                        Kutipan: DrEng02
                        Aku ngomong ing ngisor iki

                        Ora mung sampeyan bakal maca sing kanggo kula padha nulis, nanging yen padha wis panginten babagan, iku bakal ora worth iku kanggo sampeyan.
                        Ora para penembak sing dikirim menyang serangan kasebut, nanging kapal)))
                        Lan umume, nyoba nindakake riset minimal babagan masalah kasebut sadurunge menehi saran.
                        Kaping pirang-pirang Makarov mundur saka skuadron sajrone sasi komando?
                        Sampeyan lagi sibuk apa?
                        Iku ketoke ketok yen skuadron metu kanggo latihan maneuvers peserta (lan iki secara harfiah ing geni!), banjur ora ana wektu utawa kesempatan kanggo njupuk.
                      8. -1
                        3 april 2024 17:29
                        Quote: pelaut senior
                        apa padha nulis kanggo kula

                        iki open forum...
                        Quote: pelaut senior
                        Yen mung sampeyan wis panginten babagan iki, iku ora bakal worth iku kanggo sampeyan.

                        mutusake dadi ora sopan?
                        Quote: pelaut senior
                        Ora para penembak sing dikirim menyang serangan kasebut, nanging kapal)))

                        Apa sampeyan melu nyembur dhewe? keprungu kita maca:
                        "Kanggo informasi. Cathetan Cherkasov nuduhake yen sadurunge perang ing 28 Juli gunner saka "Peresvet" ngalih menyang "Askold", sing tugas ing pinggir dalan njaba kanggo bedhil."
                        Quote: pelaut senior
                        Ora mung sampeyan maca,

                        Nanging sampeyan kudu paling ora maca ... hi
                        Quote: pelaut senior
                        (lan siji iki secara harfiah murub!),

                        yen COM - gagasan ngapusi babagan ngurangi jarak antarane kapal ing tatanan mimpin kanggo Laka! Ing wektu sing padha, ing baris 7 EBRs (6 spasi), 3 taksi menang - apa worth iku?
                        Quote: pelaut senior
                        banjur ora ana wektu utawa kesempatan kanggo njupuk.
                        Iki minangka masalah karo COM - ora nyorot sing utama! Mengko, Grabin ujar - tank minangka gerobak kanggo bedhil, lan kanggo EBR iki luwih akurat! Menembak kanthi akurat luwih penting tinimbang dawane formasi skuadron ...
                      9. +2
                        3 april 2024 18:05
                        Kutipan: DrEng02
                        mutusake dadi ora sopan?

                        Aku bakal mutusake dadi ora sopan)
                        Mung wae dheweke wis nerangake babagan sampeyan kanthi rinci, nanging ing endi ...
                        Kutipan: DrEng02
                        maca:
                        "Kanggo informasi. Cathetan Cherkasov nuduhake yen sadurunge perang tanggal 28 Juli, para penembak Peresvet pindhah menyang Askold,"

                        Aku ngomong mikir perlu...
                        Carane akeh gunners bisa pas ana? Apa yen kita kumpul saka kabeh skuadron? Apa dheweke bakal njupuk paling sethithik sapisan sadurunge sore?
                        Inggih, iki ora tau panacea. Utamane yen sampeyan nganggep manawa amplitudo osilasi beda kanggo kabeh kapal lan katrampilan sing dipikolehi ing kapal siji ora bisa ditrapake kanggo wong liya.
                        Iki mesthi luwih apik tinimbang apa-apa, nanging ora luwih
                        Kutipan: DrEng02
                        Kajaba iku, ing baris 7 EDB

                        ana kasunyatan. skuadron ora ngerti carane maneuver! Lan ana sing kudu ditindakake
                      10. 0
                        3 april 2024 18:13
                        Quote: pelaut senior
                        Aku pitutur marang kowe, sampeyan kudu mikir ...

                        nanging sampeyan ora ngomong. coba dhewe... hi
                        Quote: pelaut senior
                        Carane akeh gunners bisa pas ana? Apa yen kita kumpul saka kabeh skuadron? Apa dheweke bakal njupuk paling sethithik sapisan sadurunge sore?

                        Taktik sampeyan nggawe sing bodho lan nyalahake mungsuh? Iku ndadekake pangertèn kanggo ngirim gunners saka macem-macem kapal menyang stasiun tugas siji, lan ora ing akeh!
                        Quote: pelaut senior
                        Iki mesthi luwih apik tinimbang apa-apa, nanging ora luwih

                        nanging ora ana resep sing sampurna ...
                        Quote: pelaut senior
                        ana kasunyatan. skuadron ora ngerti carane maneuver! Lan ana sing kudu ditindakake

                        Kita mung diwiwiti kanthi nyuda jarak antarane matelots - omong kosong! Sampeyan kudu sinau saka prasaja ...
                      11. +2
                        3 april 2024 18:51
                        Kutipan: DrEng02
                        taktik sampeyan kanggo nggawe soko bodho

                        Ora, iku sampeyan sing teka munggah karo stupidity njupuk karo tong minyak ing roadstead internal lan sampeyan mung ora pengin nyerah, clinging kanggo kabeh sing bisa.
                        Sawise maneh, Makarov mrentah armada mung sasi! Lan cruisers padha ora tugas ing roadstead njaba sadurunge rawuh. Dheweke sing ngerti carane nglindhungi dheweke nganggo dermaga buatan sing digawe saka kapal uap sing sunken. Lan butuh wektu sing cukup kanggo ngetrapake ide iki.
                        Maneh, perang wis diwiwiti, lan tentara meriem durung duwe wektu kanggo ilang kualifikasi (kaya sing kedadeyan saka lungguh suwene ing komando Vitgeft).
                        Kutipan: DrEng02
                        Sampeyan kudu sinau saka prasaja ...

                        Lan, ternyata, kabeh umume.
                        COM ora duwe wektu
                      12. -1
                        4 april 2024 11:43
                        Quote: pelaut senior
                        Ora, iku sampeyan sing teka munggah karo bab bodho njupuk karo tong minyak ing roadstead internal

                        Ora, sampeyan mung ngutip apa sing sampeyan butuhake - kompleks? keprungu maca kula:
                        Kutipan: DrEng02
                        kalebu! gunners Sepur dening njupuk saka bedhil lan stem linersBisa uga kanggo nglatih kru supaya bisa urip, tim mesin kanggo nindakake pangopènan peralatan, lsp.

                        hi
                        Quote: pelaut senior
                        Dheweke sing ngerti carane nglindhungi dheweke nganggo dermaga buatan sing digawe saka kapal uap sing sunken

                        Sayange sampeyan dhewe ora ngerti yen sampeyan nulis babagan idola sampeyan! Tugas bos yaiku ngatur karya bawahan, lan ora mlebu ing saben bolongan! Sawise rampung kabeh babagan awake dhewe, COM nyebabake kasunyatan manawa markas kasebut ilang inisiatif lan ngenteni instruksi - asil sing logis - sawise bayangan ing roadstead, komandan sing nanggapi kudu nggawe keputusan babagan trawling kontrol. - nanging padha ngenteni instruksi ...
                        Quote: pelaut senior
                        lan prajurit artileri durung duwe wektu kanggo ilang kualifikasi (kaya sing kedadeyan saka lungguh ing wektu sing suwe ing komando Vitgeft)

                        Sayange sampeyan ilang obyektivitas kanggo nyenengake idola sampeyan! VKV dudu malaekat, nanging dheweke njaluk supaya Loschinsky ngirim Cupid ing misi! COM bakal menehi dhawuh ing sirahe! Lan latihan gunners minangka tugas para penembak kapal senior, lan dudu komandan akting - COM sing mulang dheweke ngenteni pusat komando! Lan nalika padha menehi data - gunners padha mulang, kalebu ing roadstead njaba, karo bedhil, sing sampeyan nolak! hi
                        Quote: pelaut senior
                        Lan, ternyata, kabeh umume.
                        COM ora duwe wektu

                        Masalah kasebut, dheweke ngira yen dheweke paling pinter, asile: sadurunge tekane ana 4 EBR sing dilayani, sawise - 3, lan liyane pincang nganggo bedhil 3 12 dm. hi
                      13. +1
                        4 april 2024 15:55
                        Kutipan: DrEng02
                        maca kula:

                        Nah, ayo...
                        Kutipan: DrEng02
                        Ing dalan internal?
                        kalebu! Sampeyan bisa uga nglatih penembak kanthi nembak saka sisipan bedhil lan laras,

                        Apa sampeyan nulis?
                        Banjur kok ngapusi?)))
                        Kutipan: DrEng02
                        ngomongke idolamu!

                        Sampeyan miwiti nulis omong kosong maneh.
                        Aku langsung nulis yen COM duwe akeh kewan omo, sampeyan mung ora ngerti babagan ...
                        Kabeh sing dakkarepake yaiku keadilan. Nyuwun
                        Ngakak. Aku ora tau mikir yen aku bakal dadi "pembela Makarov"; biasane aku dituduh ngelawan)))
                        Kutipan: DrEng02
                        Lan minangka data sing diwènèhaké kanggo sampeyan - gunners padha mulang, kalebu ing gropyokan njaba, shooting laras, kang sampeyan nolak!

                        Sampeyan ngapusi maneh)
                        Aku ora nolak laras shooting kaya mengkono, Aku mung mikir sing kudu digawa metu minangka ngirim, lan ora kanggo nuduhake.
                        Lan mesthine ana ing segara lan ing kapal sampeyan ya
                      14. -1
                        4 april 2024 16:03
                        Quote: pelaut senior
                        Apa sampeyan nulis?
                        Banjur kok ngapusi?)))

                        Ora kaya sampeyan, aku ngutip ing paragraf lan langsung jelas ing ngendi sampeyan ora jujur ​​... Nyuwun Aku menehi saran supaya sampeyan sinau ngerti apa sing diwaca, sanajan iki tugas sekolah dasar ...

                        Quote: pelaut senior
                        Aku ora nolak laras shooting kaya mengkono, Aku mung mikir sing kudu digawa metu minangka ngirim, lan ora kanggo nuduhake.

                        balapan dadi lebar.... keprungu
                        Quote: pelaut senior
                        Sampeyan mung ora ngerti babagan dheweke ...

                        Dadi sampeyan wong sing weruh lan sampeyan ngerti apa sing aku ngerti lan apa sing ora ... keprungu Aku nyaranake nglakoni pemeriksaan medis, aku bakal langsung ngomong - aku wis lulus ing Maret ... hi
                      15. +1
                        4 april 2024 16:10
                        Kutipan: DrEng02
                        sampeyan ngerti sing aku ngerti lan sing ora..

                        Kanggo sawetara alesan misale jek kula yen dheweke ngerti, dheweke bakal nulis))
                        Nanging, iku salahku. We pungkasanipun teka munggah karo siji bab. Karya staf sing ora diatur. Nanging iki minangka kekurangan kabeh laksamana Rusia ing perang kasebut.
                        Kutipan: DrEng02
                        Aku nyaranake njupuk pemeriksaan medis

                        Apa bantahan wis rampung? ngguyu
                        Oke, ayo ditinggalake ... nganti sabanjure keprungu
                        Kabeh sing paling apik hi
                      16. -1
                        5 april 2024 12:18
                        Quote: pelaut senior
                        Kanggo sawetara alesan misale jek kula

                        kudu dibaptis...
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging iki minangka kekurangan kabeh laksamana Rusia ing perang kasebut.

                        Mulane staf jenderal angkatan laut digawe sawise perang ....
            2. +4
              2 april 2024 23:54
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Kene sampeyan babar blas salah. Makarov mung dhawuh marang Bayan supaya siyap-siyap mangkat ing wayah subuh kanggo nyengkuyung para perusak. Dheweke wis siyap, lan malah masang boom internal nggunakake prau saka Bayan. Nanging prau plabuhan padha telat, sanajan wis dielingake ing wayah sore, lan teka ing cruiser ora jam 4.30 nanging jam 5.10, sing nyebabake telat.

              EMNIP, Diana lagi tugas ing roadstead njaba. Malah njupuk menyang akun ngantuk dheweke bakal teka sadurunge Bayan telat.
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Dheweke dhewe, sing wis maju karo 2 EDB, bisa nulungi kapal penjelajah yen pasukan utama Togo ora katon, nanging dheweke ora bakal duwe resiko apa-apa yen dheweke katon. Njupuk menyang akun wektu Togo needed kanggo nyedhaki sawetara saka geni nyata, Makarov tansah ngatur kanggo njaluk ing baterei gisik.

              Deva narik Makarov menyang rapat karo Togo nganti 25 mil saka benteng. Lan kabeh detasemen Rusia ora duwe wektu kanggo bali: 15 menit sadurunge kapal Rusia mlebu ing jangkoan artileri pesisir, jarak saka Mikasa nganti pungkasan Diana mung 38 kbt. Yen Togo ora duwe tujuan kanthi ati-ati nyurung EDB unggulan Makarov menyang benteng supaya dheweke, kaya biasane, bakal dadi kepala kolom EDB 1 TOE (lan pindhah menyang "wolung" langsung menyang bank tambang), banjur asil saka metu Makarov mesthi mundhut utawa karusakan abot 1-2 CR.
              Sumber: Gladkikh S.A. Fatal "Wolung Admiral Makarov." // "Gangut", No. 44, 2007, pp. 21-33.
              1. +3
                3 april 2024 09:32
                Kutipan: Alexey R.A.
                EMNIP, Diana lagi tugas ing roadstead njaba. Malah nganggep ngantuk, dheweke mesthi teka sadurunge Bayan sing tundha.

                Alexey, pisanan rencana iki: "Bayan" dadi kanggo ketemu destroyers, "Diana" ndhukung yen perlu. "Bayan" dikirim kanthi alesan, nanging amarga ana papat pipa, lan Jepang ora duwe.
                Prau-prau tekan ing Bayan jam 05.10. Bayan nyedhaki panggonan mati Scary ing 06.05, lan malah isih 50 kabel adoh saka Yap, iku 55 menit kanggo pindhah menyang roadstead lan menyang lokasi acara. Diana nampa dhawuh nyengkuyung Bayan jam 05.40. Jam 06.30 isih durung ana ing medan perang.
                Nganggep ing ndhuwur, aku pancen ora ngerti kenapa sampeyan mikir yen "Diana" bakal teka luwih cepet.
                Kutipan: Alexey R.A.
                Sumber: Gladkikh S.A. Wolung fatal saka Admiral Makarov.

                Aku ngormati Gladkikh, nanging dheweke mung duwe sumber Rusia. Dheweke ora mriksa rahasia Jepang, lan data kasebut asring beda karo data kita
                Kutipan: Alexey R.A.
                Lan kabeh detasemen Rusia ora duwe wektu kanggo bali: 15 menit sadurunge kapal Rusia mlebu ing jangkoan artileri pesisir, jarak saka Mikasa nganti pungkasan Diana mung 38 kbt.

                Ayo ngomong kabeh iki bener. Nanging iki ngancam Diana sethithik
                Kutipan: Alexey R.A.
                asil saka metu Makarov bakal mundhut utawa karusakan abot saka 1-2 CR.

                Alexey, sanajan ing Tsushima, kapal perang Togo "ditembak ing Suvorov watara 10 menit," miturut data kita, lan kita bisa nganggep manawa kapal kita luwih ngerti. Lan ing Februari 12, 1904 Askold Bayan lan Novik ijol-ijolan geni karo 6th EBR lan 8 BRKR saka armada Jepang kanggo setengah jam ing kadohan saka 30-40 kabel lan meh ora karusakan.
                Yen Jepang ngobong Diana, mesthine bakal nambah kacepetan lan bisa lolos saka geni. Lan iku kabeh
        2. +4
          2 april 2024 11:01
          Umumé, tumindak Laksamana Makarov lan pemahaman umum saka tumindak iki paling diterangake dening Makarov piyambak meh 30 taun sadurunge perang, ing entri buku harian bab perang Vesta:
          Kabeh gaman Vesta lan tugase yaiku nyolong macem-macem bolongan nganggo kaos. Ora ana omongan utawa pamikiran babagan persiapan awal; cangkang ora nembus menyang kanal, signalmen ora mbedakake kapal, panambang ora bisa ngumpulake panuntun. Kabeh pitungan adhedhasar kasunyatan sing ing wayahe saben wong bakal nyuwek klambi lan plug sawetara bolongan utawa bolongan karo. Yen sampeyan mbayangno yen rong prau padha lelayaran saka St. Petersburg menyang Kronstadt, para pelaut padha lungguh ing siji prau, lan wong sing ora ngerti urusan maritim padha lungguh ing sisih liyane. Sing kapisan bakal lelayaran, lan ing dalan ora ana sing menarik, sing nomer loro bakal ribut, layar bakal suwek, prau bakal dibuwang ing sisihe, mula banjir, klambi bakal diangkat tinimbang layar, lan banyu bakal diwutahake nganggo tutupe. Ing cendhak, sailing bakal kebak kapentingan. Ing Kronstadt bakal disambut karo kabeh jinis keplok, lan wong-wong iki bakal dikenal minangka pahlawan sejati.
          1. +2
            2 april 2024 12:06
            Kanggo aku, sampeyan ketat banget marang 1TOE lan Makarov. Jepang, sanadyan padha ngerti persis kapan arep miwiti perang, lan sanadyan padha nyiapake ing kabeh bab, uga ing wiwitan perang, padha ora master padha ketemu 2nd lan 3rd TOE ing Tsushima. Loro-lorone perang esuk ing Januari lan perang antarane pasukan utama Togo lan telung cruisers kita ing roadstead njaba cetha ora sumunar ing salah siji konsep utawa eksekusi. Lan ing Juli 28, uga aneh banget - gunners saka Armada Serikat njupuk wong adoh.
          2. +1
            2 april 2024 12:27
            Makarov dhewe nggambarake paling apik

            Nuwun sewu, nanging sampeyan ora nerbitake Z.P. Apa sampeyan nyebutake Rozhdestvensky ing koran "Birzhevye Vedomosti" tanggal 17 Juli 1878? S.O. Makarov, sawayah-wayah sing dakelingake, menehi bantahan kanthi judhul "Civil Feat, or Self-Flagellation of Zinovy ​​​​Rozhdestvensky." Mesthi wae, aku ora ngaku minangka bebener sing paling utama.
            1. +2
              2 april 2024 12:41
              Kutipan: Ermak_Timofeich
              Nuwun sewu, nanging sampeyan ora nerbitake Z.P. Apa sampeyan nyebutake Rozhdestvensky ing koran "Birzhevye Vedomosti" tanggal 17 Juli 1878?

              Ora, iku mung Makarov
              https://military.wikireading.ru/10759
            2. +3
              2 april 2024 15:43
              Kutipan: Ermak_Timofeich
              Nuwun sewu, nanging sampeyan ora nerbitake Z.P. Apa sampeyan nyebutake Rozhdestvensky ing koran "Birzhevye Vedomosti" tanggal 17 Juli 1878?

              Ora, iki persis buku harian Makarov - kesan saka ngunjungi Vesta lan ngomong karo Baranov. Rekaman sing padha ing ngendi Makarov nyebutake deskripsi Baranov babagan perang kasebut minangka hoax palsu.
              Baranov lunga, tugasku wis rampung, nanging pikirane abot nganiaya lan ngremehake aku. Apa dheweke tansah ngluhurake wong-wong sing tanpa isin ngerti carane ngalembana awake dhewe? Apa pancene bisa uga yen kasus brig "Mercury" sing misuwur iki minangka penipuan palsu sing padha karo kasus "Vesta", sing ora bisa nahan kritik sanajan ora kuwat, sing bisa ditindakake. mung sinau sing Penting ora nindakake, nanging bisa ngomong.

              Nalika komandan pengin nggunakake ranjau, pejabat tambang, Letnan Pereleshin, nglaporake manawa konduktor kutub tambang mburi lan 4 tambang Harvey wis tiwas (iku kebetulan sing luar biasa yen kabel setir menyang jembatan tetep utuh. ).
              Bom mbledhos ing kabin, nanging ora ana karusakan siji ing lantai utawa tembok, mung siji pecahan ing dek ndhuwur. Ana geni, lan pancen ora ana panggonan sing kobong.

              Akurasi tembak luar biasa; saka 180 bom sing diluncurake, miturut karyawan, 3 kena.

              Kapal uap Vesta persis kaya prau sing padha karo para petualang. Ora ana gambaran, ora ana anggepan, kabeh ditinggalake ing karsane Gusti Allah. Aku marang Baranov, aku ngakoni yen kapal perang bisa mundur amarga geni, nanging dheweke ora klelep mung amarga shooting lan luck.
          3. +1
            2 april 2024 13:12
            Kutipan: Alexey R.A.
            Umumé, tumindak Admiral Makarov

            Iku penasaran carane mitos digawe ... Nyuwun
            Ing wektu sing padha, Laksamana Vitgeft, sing mungsuh ilang 2 EBR, lan sing umume perang skuadron apik, ora mung disepelekake, nanging mung fitnah ...
            1. +3
              2 april 2024 17:31
              Kutipan: DrEng02
              Laksamana Vitgeft, kang mungsuh kalah 2 EDB.... ora mung disepelekake, nanging mung fitnah...

              Sampeyan ndeleng siji kahanan - loro kapal perang Jepang mati Ora, matur suwun dening supaya Vitgeft, lan nalisir pesenan Vitgeft.

              Tanpa inisiatif pribadi Kapten 2nd Rank F.N. Ivanov, sing bener-bener nglanggar perintah kasebut kanthi nempatake ranjau ora ing ngendi sing diprentahake, nanging ing ngendi wong Jepang mlaku-mlaku, Hatsuse lan Yashima mesthi ora kena cilaka.
              Dadi ing kene Vitgeft ana ing kabeh kamulyan - dheweke ditampilake ing ngendi wong Jepang mlaku-mlaku, lan kanthi pengecut dhawuh supaya tambang luwih cedhak karo pesisir.
              Ketoke, Gusti Allah ngalang-alangi padha mungkasi ing banyu internasional.
              1. -3
                2 april 2024 17:37
                Quote: Kanca
                Sampeyan ora bisa ndeleng siji kahanan - loro kapal perang Jepang mati ora amarga pesenan Vitgeft, nanging bertentangan karo pesenan Vitgeft.

                Apa sampeyan mbaleni dongeng lawas ing tingkat novel Stepanov? Sing paling menarik yaiku nalika COM padha nyiyapake minefield 3 mil adoh ... Sawise ing Tsushima padha nliti iki kanthi rinci, aku nyaranake maca maneh thread.
                1. +2
                  2 april 2024 18:03
                  Kutipan: DrEng02
                  Apa sampeyan mbaleni dongeng lawas ing tingkat novel Stepanov?

                  Temokake resmi Rusia "Sejarah Perang Rusia-Jepang", kolega sing dikasihi. Kabeh ana tangan pisanan.
                2. +3
                  2 april 2024 18:05
                  Kutipan: DrEng02
                  Apa sampeyan mbaleni dongeng lawas ing tingkat novel Stepanov?

                  Inggih, sampeyan mbokmenawa duwe refutation dokumenter saka tales iki ing tangan sampeyan ... Nduduhake
                  1. 0
                    2 april 2024 18:11
                    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                    nduduhake

                    dhawuh... hi
                    1. +3
                      3 april 2024 00:33
                      Kutipan: DrEng02
                      dhawuh..

                      Sadangunipun ngantos-antos dhawuhipun rampung, maos fragmen lapuran senapati Amur.

                      Duwe peteng rada ahead ing cakrawala lan ora weruh kapal mungsuh, menehi kacepetan lengkap, wungu sinyal kanggo 17 knots, judhul ing target metu. Sawise ngliwati 6 banjur 8 mil saka mercusuar Port Arthur, i.e., kira-kira panggonan sing dituduhake kanggo kula, Aku mutusake njupuk kauntungan saka kahanan sarujuk lan sijine jar tambang luwih, yaiku ing kadohan 100-110 Kab saka Gunung Emas, ing ngendi, miturut pengamatanku, kapal-kapal mungsuh gedhe sing ngalangi kita paling kerep manggon, lan mulane aku luwih maju lan, ing jarak 10 mil saka mercusuar Port Arthur, ngunggahake sinyal: "kabeh wong dumadakan ngiwa. dening 8 TCTerms.” , IE, ing Course Ost. Aku tetep ing dalan iki sajrone rong mil, sawise iku, kanthi sinyal, kabeh wong dumadakan nguripake 8 poin ing sisih tengen, maneh, bebarengan.


                      Nalika sampeyan bisa ndeleng, langsung nderek saka laporan Ivanov kang sengaja nglanggar pesenan lan sijine tambang luwih saka wolung mil dituduhake kanggo wong.

                      Lan konfirmasi tembung Ivanov, pecahan saka laporan Vitgeft ditujukan kanggo Viceroy. Laporan iki nandheske tembung Ivanov sing didhawuhi nyelehake tambang wolung mil.
                      Sesuk aku bakal ngrampungake pitakonan:
                      siji)...
                      siji)...
                      3) metu saka transportasi "Amur" kanggo laying bank tambang, ing 8 mileh saka Arthur, ing dalan kapal Jepang
                      .
                      1. 0
                        3 april 2024 14:26
                        Quote: Kanca
                        Nalika sampeyan ngenteni pesenan rampung,

                        nampa artikel: Simonenko V. About siji mine laying sak nimbali Port Arthur. // majalah sajarah militèr. - 1984. - No. 8. - P.66-68.-
                        hmmm, Murzilka... menarik:
                        "Kira-kira jam 16:11, tambang diwiwiti kanthi jarak XNUMX mil saka pesisir."
                        "Dheweke diselehake ing siji baris 12,5 kabel dawa. interval tambang 45 m и reses 3,5 m saka tingkat banyu sing kurang (nalika pasang surut).
                        Aku kepingin weruh suwene interval antarane tambang ... hi
                        Quote: Kanca
                        lan banjur 8 mil saka Port Arthur mercusuar,

                        Kabeh luwih menarik - ternyata jarak ora diukur saka pantai, nanging saka mercusuar, sing bisa dingerteni saka sudut pandang sing tepat. Dadi pitakonan - sepira adoh saka pesisir lan titik apa?
                        Quote: Kanca
                        sengaja nglanggar perintah

                        kok ngancam banget - dheweke njupuk inisiatif, penasaran - apa tembung sing tepat saka pesenan Loschinsky ... log, lan ora kanthi tekad sing tepat.
                        "Duwe kursus ing alignment metu." Padha ngerti ngendi iku, nanging carane bisa ngerti saiki ...
                        Quote: Kanca
                        8 mil saka Arthur

                        Apa tegese iki? titik apa? Lan iki minangka titik wiwitan kanggo nyetel alangan?
            2. 0
              3 april 2024 10:43
              Kutipan: DrEng02
              Ing wektu sing padha, Laksamana Vitgeft ... sing umume perang skuadron sing apik ora mung disepelekake, nanging mung difitnah ...

              Apa sampeyan guyon? Perang ing 10 Juni iku utamané apik kanggo dheweke. Nalika Retvizan durung rusak, lan mobil Seva lan Poltava luwih apik.
              Lan perang ing 28 Juli "umume ora ala" nyebabake kekalahan lengkap 1 TOE
              1. -1
                3 april 2024 15:29
                Kutipan saka Trapper7
                Perang ing 10 Juni iku utamané apik kanggo dheweke.

                golek prabédan saka mundur saka skuadron COM menyang segara?
                Kutipan saka Trapper7
                mimpin kanggo karusakan lengkap 1 TOE

                tenan karo VKV? Apa yen cangkang acak wis mateni Togo, lan dudu VKV? Nyuwun
                1. 0
                  4 april 2024 12:39
                  golek prabédan saka mundur saka skuadron COM menyang segara?

                  enem kapal perang ing Vitgeft lan 4 kapal perang ing Togo.
                  tenan karo VKV? Apa yen cangkang acak wis mateni Togo, lan dudu VKV?

                  Nalika seda, skuadron wis kalah lan ora bisa nembus.
                  Lan kasunyatan banget "luck" gumantung banget ing jumlah hit. Pira tembak langsung sing ditindakake Vitgeft sadurunge 28 Juli? Dheweke mrentah armada lan ora nindakake apa-apa kanggo nyiapake kru kanggo perang. Ya, dheweke ora dadi laksamana ala, dheweke maneuver kanthi apik lan, diwenehi kendaraan apik ing Seva lan Poltava lan ora ana bolongan ing Retvizan, dheweke bisa nembus.
                  Nanging aku entuk dalan "nanging"
                  1. -1
                    4 april 2024 12:46
                    Kutipan saka Trapper7
                    enem kapal perang ing Vitgeft lan 4 kapal perang ing Togo.

                    Sayange, saka 6 EBR, 2 nganggo 10 dm, 1 12 dm gun ora bisa digunakake kanthi bener Nyuwun
                    Sing. Togo duwe 16 * 12 dm, VKV duwe 15, lan nglawan 8 * 10 dm, Togo duwe 1 * 10 dm lan 6 * 8 dm kanggo Garibaldians ...
                    Kutipan saka Trapper7
                    Nalika seda, skuadron wis kalah lan ora bisa nembus.

                    sampeyan bisa mbenerake? Ayo ngetung jumlah bedhil baterei utama sing isih ana ing loro-lorone? Utawa apa sampeyan nganggep keputusan Togo ninggalake perang dadi fiksi sastra?
                    Kutipan saka Trapper7
                    Pira tembak langsung sing ditindakake Vitgeft sadurunge 28 Juli?

                    Suwene suwene COM?
                    Kutipan saka Trapper7
                    Dheweke mrentah armada

                    ngapusi, iku VRIO 1 TOE... hi
                    Kutipan saka Trapper7
                    ora nindakake apa-apa kanggo nyiapake punggawa perang.

                    Nanging iki dudu tugas komandan kapal? Utawa VKV piye wae ngganggu wong-wong mau hi
                    Kutipan saka Trapper7
                    Nanging aku entuk dalan "nanging"

                    Tembakan untung campur, Togo slamet saka perang kasebut, nanging VKV ora beruntung... Nyuwun
                    1. 0
                      4 april 2024 14:31
                      sampeyan bisa mbenerake? Ayo ngetung jumlah bedhil baterei utama sing isih ana ing loro-lorone? Utawa apa sampeyan nganggep keputusan Togo ninggalake perang dadi fiksi sastra?

                      Fuji ora kena cangkang apa wae sajrone perang kabeh, Asahi lan Yakumo ora ngalami karusakan sawise perang dilanjutake ing 16.30. Cruiser waja "Kasuga" nampa 3 hits saka kaliber dingerteni: paling kamungkinan, iki cangkang enem-inch, nanging malah ora ngerti apa iki kedaden ing 1st utawa ing phase 2 saka perang, senajan mbokmenawa isih ing kaping 2. Siji utawa loro cangkang cilik nyerang buritan Shikishima, lan ing 18.25 cangkang rolas inci nyerang Nisshin.
                      Mangkono, ing kabeh fase kapindho perang ing Segara Kuning, saka pitu kapal Jepang waja ing baris, telu ora nandhang karusakan apa-apa, lan telu liyane nampa saka siji kanggo telung hit saben.

                      ing 17.40 skuadron Rusia iki diperlokaké saka 13 305 mm bedhil lan 5 utawa 6 254 mm bedhil, lan liyane 2 254 mm bedhil padha "layanan winates." Jepang bisa nanggapi nganggo bedhil 11 mm, 305 mm lan 1 mm, mula keunggulan sakabèhé ing bedhil abot tetep ana ing kapal perang V.K. Vitgefta.
                      https://topwar.ru/102872-boy-v-zheltom-more-28-iyulya-1904-g-chast-10-gibel-vk-vitgefta.html

                      Ya, mbok menawa aku rada bungah babagan "ing wektu Vitgeft tilar donya, skuadron wis kalah lan ora bisa nembus"
                      Nanging, ing keadilan, sawetara poin kudu dicathet - pati admiral dhewe ora mengaruhi dalan perang. Impact iki bola-bali hit lan Gagal saka setir, minangka asil saka Tsarevich liwat baris saka battleships dhewe, ngganggu urutane. Uga karusakan serius kanggo kapal Rusia.
                      Mangkono, bisa dikandhakake yen ing tahap kaping 2 perang, Heihachiro Togo, sanajan ana risiko gedhe kanggo kapal-kapale, nanging entuk tugas kasebut. Duwe nyedhaki kapal perang Rusia, dheweke nyebabake karusakan serius marang wong-wong mau, supaya terobosan saka skuadron Pasifik 1 ing kabeh ora bisa ditindakake. Paling apik, 2 utawa 3 kapal perang bisa menyang Vladivostok, lan Retvizan lan Poltava nandhang sangsara banget ing perang. Lan malah karo asumsi paling Fantastic ing sih saka Rusia, iki 2-3 kapal ing esuk 29 Juli bakal ditentang dening 3 prau perang praktis utuh lan 4 cruiser waja Jepang sing ora melu perang ing kabeh. Bener, telung bedhil 305-mm dipatèni ing kapal Jepang, nanging menara busur Retvizan saka kaliber utama macet: saliyane, nyatane, kanggo nerusake perang, X. Togo mesthi duwe kapal sing luwih akeh.

                      https://topwar.ru/104474-boy-v-zheltom-more-28-iyulya-1904-g-chast-12-otstuplenie-knyazya-uhtomskogo.html
                      1. 0
                        4 april 2024 14:40
                        Kutipan saka Trapper7
                        Ya, mbok menawa aku rada bungah

                        aku setuju.. hi . contone, mbandhingake iki karo negara 2 TOE dening fase kapindho perang ...
        3. -2
          2 april 2024 13:05
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          nanging amarga dheweke ngadeg kanggo latihan tempur lan operasi aktif armada.

          Serius? Penasaran kenapa dheweke banjur nglarang serangan FOC menyang selat? Mungkin amarga kurang pangerten babagan pentinge nyuda penyebaran tentara Jepang kanthi pengaruh komunikasi?
          Lan tumindak sing aktif ora nyebabake apa-apa sing wajar!
          Aku kaya Wigati sing COM wis kesempatan unik kanggo trap EDB mungsuh - bisa karo kemungkinan dhuwur prédhiksi path EDB mungsuh sawise shelling pisanan PA, lan nyetel MZ aktif. Nanging, dheweke mbatesi awake dhewe kanggo njupuk flip-flop ...
          1. +2
            2 april 2024 13:30
            Kutipan: DrEng02
            Serius? Penasaran kenapa dheweke banjur nglarang serangan FOC menyang selat?

            Kasunyatan yen sampeyan ora ngerti iki minangka pitakonan babagan pemahaman sampeyan babagan strategi perang ing segara lan peran Komando Militer.
            FOC dhewe ora ngrampungake apa-apa. Nilai kasebut mung minangka detasemen sing bisa narik pasukan unggulan Kamimura, lan kanthi mangkono nggampangake tugas 1TOE.
            Kutipan: DrEng02
            dheweke bisa karo kemungkinan dhuwur prédhiksi dalan saka EDB mungsuh sawise shelling PA pisanan

            Mboten saged. Prediksi kasebut mung bisa ditindakake nalika mungsuh liwat bola-bali ing rute sing padha. Nanging tambang wis ana ing Arthur lan ora kudu dibuwang kanthi acak
            1. -2
              2 april 2024 13:35
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              oh, sampeyan ora ngerti iki

              lan langsung menyang individu - Komplek? keprungu
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Nilai kasebut mung minangka detasemen sing bisa nahan pasukan unggulan Kamimura

              Pitakonan yaiku CARA entuk iki? Sawise mati COM, VOC wiwit nyerang komunikasi, iki nyebabake Kamimura mulai ngoyak dheweke ... Lan COM, miturut surat-surate, ngrancang nggunakake BRKR ing pertempuran skuadron ... Nyuwun

              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              . Prediksi kasebut mung bisa ditindakake yen mungsuh liwat bola-bali ing rute sing padha

              pramila COM digawa metu ancang-ancang kanggo loncat karo muter awak-gagal shooting, amarga Aku ora ngerti ngendi padha bakal njupuk saka? Apa sampeyan duwe swasana ati? keprungu
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Lan tambang wis akeh banget ing Arthur

              nanging padha ana ing Petropavlovsk ... Aku nyathet yen VKV ora nyimpen tambang lan entuk asil ... Nyuwun
              1. +3
                2 april 2024 13:56
                Kutipan: DrEng02
                lan langsung menyang individu - Komplek?

                Apa hubungane pribadine? Kita kabeh ngerti soko, kita kabeh ora ngerti soko, iku normal. Aku mung nuduhake celah ing kawruh sampeyan
                Kutipan: DrEng02
                Pitakonan yaiku CARA entuk iki? Sawise mati COM WOK dheweke wiwit nyerang komunikasi, sing nyebabake Kamimura mulai ngoyak dheweke ...

                Umumé, Makarov, wis ditunjuk Jessen, marang wong gol banget tartamtu lan tugas, nanging ninggalake implementasine kanggo discretion. Makarov nuduh dheweke kanthi tugas kanggo nyegah transportasi menyang Genzan utawa luwih lor, wektu kasebut ing discretion saka komandan Komando Militer. Serangan menyang wilayah Jepang uga diidini. Nanging Makarov ora nuntut supaya iki rampung langsung, lan iki bisa dingerteni - dheweke ora rencana kanggo menehi perang umum ing Maret.
                Kutipan: DrEng02
                pramila COM digawa metu ancang-ancang kanggo loncat karo muter awak-gagal shooting, amarga Aku ora ngerti ngendi padha bakal njupuk saka? Apa sampeyan duwe swasana ati?

                Aku duwe statement liyane saka nggatekke kandhel saka materi. Waca CARA sampeyan nyiapake kanggo owah-owahan. Sakabehing segara sing bisa digayuh bedhil dipérang dadi alun-alun, sing ngawasi kudu ngaturake alun-alun endi wong Jepang, lan bedhil artileri kudu nyerang alun-alun kasebut. Sing, Makarov persis ora ngerti saka ngendi dheweke bakal njupuk lan nyiapake kanggo njupuk ing kabeh panggonan ing ngendi Jepang bisa maneuver sacara teoritis, lan ing ngendi bedhil Rusia bisa njupuk.
                Kutipan: DrEng02
                nanging padha ana ing Petropavlovsk ... Aku nyathet yen VKV ora nyimpen tambang lan entuk asil ...

                Aku nyathet yen analogi sampeyan, kaya biasane, palsu, amarga alasan sing kasebut ing ndhuwur.
                1. 0
                  2 april 2024 14:08
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  lan iki bisa dingerteni - dheweke ora rencana menehi perang umum ing wulan Maret.

                  Iku mung ora cetha! COM ora ngerti tugas utama armada - karya komunikasi!
                  Lan iki sawise RIF nargetake sabenere iki karo 186x, gedhe long-range raiders dibangun a la Rurik, etc .... Komunikasi utama saka Jepang liwati liwat Selat, lan ora ing Genzan.
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  ana Makarov sabenere dheweke ora ngerti saka ngendi dheweke bakal njupuk

                  ing kasunyatan sing ala, Jepang murub saka siji wilayah, sing bisa dingerteni ... Nyuwun Nanging COM malah ora nyetel tugas nggunakake tambang.
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  amarga alasan kasebut ing ndhuwur.

                  Alesane beda - sampeyan wis nggawe idola dhewe lan ora pengin nganalisa tumindake kanthi jujur ​​... Nyuwun

                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Analogi sampeyan, kaya biasane,

                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  liyane saka nggatekke Panjenengan kandhel

                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Apa hubungane pribadine?

                  tenan.. hi
                  1. 0
                    2 april 2024 14:18
                    Kutipan: DrEng02
                    Nanging COM malah ora nyetel tugas nggunakake tambang.

                    dosa - sawise kabeh, padha nyetel 20 menit ing 3 mil ... hi
                  2. +3
                    2 april 2024 14:48
                    Kutipan: DrEng02
                    Iku mung ora cetha! COM ora ngerti tugas utama armada - karya komunikasi!

                    Kaya sing wis dakkandhakake
                    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                    Kasunyatan yen sampeyan ora ngerti iki minangka pitakonan kanggo mangerteni strategi perang ing segara

                    Intine yaiku kanthi bener ngrumusake tugas utama armada, lan banjur kesandhung babagan cara implementasine. Ya, dipatèni komunikasi minangka tugas utama armada. Nanging ora bisa ngatasi kanthi tumindak njelajah tanpa nguwasani segara. Mula, tumindak komunikasi kudu diluncurake sawise nguwasani segara, yaiku, ngalahake pasukan utama Togo.
                    Kutipan: DrEng02
                    ing kasunyatan vile, Japanese padha njupuk saka wilayah padha, kang dingerteni.

                    ya wis. Nanging sakperangan alesan 20 ranjau sing kapapar ora njeblug ...
                    1. +1
                      2 april 2024 15:01
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Mula, tumindak komunikasi kudu diluncurake sawise nguwasani segara, yaiku, ngalahake pasukan utama Togo.

                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Aku duwe statement liyane saka nggatekke kandhel saka materi.

                      hi
                      1) Kekalahan Togo pancen mokal ing Maret 1904, lan malah ing Juli ora mungkin! Iki amarga jumlah EDB lan BRKR sing siap tempur ing musim semi lan kondisi basis 1 TOE ing mangsa panas. Iki diwenehake manawa komandan utama kudu dianggep. Nyuwun
                      2) Tugas 1 TOE ing musim dingin - musim semi yaiku nyuda penyebaran tentara Jepang kanthi pengaruh komunikasi, sing ditindakake VOK kanthi apik ing musim panas. Sing. ora karusakan lengkap komunikasi, nanging watesan sing! Lan iku nyata. SOM ateges ora gelem nulungi RIA, kacepetan panyebaran diwatesi kanthi kapasitas Trans-Siberia Railway - saka memori, 6-8 pasangan sepur ing wiwitan perang.
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Nanging sakperangan alesan 20 ranjau sing kapapar ora njeblug ...

                      Aku nyathet yen Amur nyetel 50 menit, yen dheweke bakal nyetel 20, iku dudu kasunyatan ... Nyuwun
                      Lan kabeh 3 geni flip asale saka Cape Liaoteshan, mula bakal padha 50, sapa ngerti hi
                      1. +3
                        2 april 2024 15:44
                        Kutipan: DrEng02
                        Karusakan Togo pancen ora mungkin ing Maret 1904, lan sanajan ing wulan Juli ora mungkin!

                        Pramila kanthi cepet lan ora sadar nempelake FOC menyang selat ora ana gunane.
                        Kutipan: DrEng02
                        Iki diwenehake manawa komandan utama kudu dianggep.

                        Pitakonan yaiku COM isih nggoleki cara kasebut - serangan pemusnah ing Elliotts kanthi skuadron skuadron menyang segara saka nomer kasebut. Makarov mangertos bilih sanadyan piyambakipun gadhah pasukan kurang, kang perlu kanggo golek cara kanggo inflict, yen ora asor lengkap ing mungsuh, banjur mundhut pinunjul. Lan dheweke pancen bener babagan iki.
                        Kutipan: DrEng02
                        Sing. ora karusakan lengkap komunikasi, nanging watesan sing!

                        Iku sabenere efek iki Makarov ngetung nalika ngrancang serangan sing bakal njaga Jepang ing driji sikil, nanging ora bakal kebacut ngancam VOK.
                        Kutipan: DrEng02
                        Aku nyathet yen Amur nyetel 50 menit, yen dheweke bakal nyetel 20, iku dudu kasunyatan ...

                        Kita percaya yen wong Jepang mlaku 3 mil saka mercusuar, lan padha nyelehake 20 ranjau ing kana. Kapindho, Yaps ngirim 2 EBR setengah mil saka mercusuar, lan liyane luwih saka 4 mil, supaya 20 utawa 50 utawa 100 ora bakal mimpin kanggo apa-apa.
                      2. -1
                        2 april 2024 16:15
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Pramila kanthi cepet lan ora sadar nempelake FOC menyang selat ora ana gunane.

                        Kita lungguh ing bokong kita - ayo RIA perang ... keprungu
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Serangan penghancur ing Elliott

                        Artine? marga saka kegiatan lan mundhut saka "consumable" MN? Iki soal razia KR....
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Lan dheweke pancen bener babagan iki.

                        niat apik ngerti ngendi padha mimpin ... bisa please ngomong ngendi lan apa losses COM inflicted ing mungsuh?
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        sing bakal njaga Jepang ing driji sikil,

                        mungsuh kudu ditumpes, lan ora disimpen ing wangun apik ... Titik nglarani saka Jepang iku Selat - liyane ora apa-apa ...
                        COM malah duwe clipper - kenapa ora dikirim menyang segara kanthi jalur menyang AS?
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        ora bakal mimpin kanggo apa-apa.

                        Prinsip sing apik yaiku ora nindakake apa-apa ... ana prinsip nggunakake senjata - massa!
                        Jepang nyelehake 700 ranjau ing Vladik lan nyekel Gromoboi ...
                      3. +3
                        2 april 2024 18:23
                        Kutipan: DrEng02
                        Kita lungguh ing bokong kita - ayo RIA perang ...

                        Aku kudu eling yen sampeyan wis diwenehi kabeh informasi sing dibutuhake babagan kepalsuan tesis kasebut.
                        Kutipan: DrEng02
                        Artine? marga saka kegiatan lan mundhut saka "consumable" MN? Iki soal razia KR....

                        Yaiku, kapal penjelajah kudu nindakake serangan torpedo wengi ing pasukan utama armada? Apa sampeyan ora bingung REV lan WWII?
                        Kutipan: DrEng02
                        niat apik ngerti ngendi padha mimpin ... bisa please ngomong ngendi lan apa losses COM inflicted ing mungsuh?

                        ora ana. Sing ora negate bener nyoba kanggo aplikasi mau.
                        Kutipan: DrEng02
                        mungsuh kudu dirusak, ora tetep apik ...

                        Karusakan kapal mungsuh ora tau dadi bagian saka misi WOC. Mung gangguan lan tumindak marang pengiriman + demonstrasi
                        Kutipan: DrEng02
                        Prinsip sing apik yaiku ora nindakake apa-apa ... ana prinsip nggunakake senjata - massa!
                        Jepang nyelehake 700 ranjau ing Vladik lan nyekel Gromoboi ...

                        Apa sampeyan malah maca apa sing ditulis kanggo sampeyan? Ora ana min. Sawise nyetel 20 tambang kanthi pesenan Makarov, ana kira-kira 150-180 sing isih ana
                      4. -3
                        2 april 2024 18:32
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Sing, ing wengi serangan torpedo ing pasukan utama armada

                        Apa sampeyan serius? Apa COM ngirim EM kanggo nyerang GS? Utawa mung lunga menyang kono lan nyerang apa wae sing bakal ditindakake ...
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        ora ana. Sing ora negate bener nyoba kanggo aplikasi mau.

                        kriteria latihan... Nyuwun
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        lan tumindak marang kapal

                        Apa iki ora nglawan mungsuh?
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Sawise nyetel 20 tambang kanthi pesenan Makarov, ana kira-kira 150-180 sing isih ana

                        Apa sampeyan dhewe ngerti apa sing sampeyan tulis? Yen dudu rahasia, apa gunane tambang? CATFISH wis kasempatan! Ora ditulis nganggo pitchfork, nanging serius! Lan ora digunakake, nanging ndamel MN ing wayah wengi kanggo Gusti Allah pirsa ngendi ... duka
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Aku kudu eling yen sampeyan wis diwenehi kabeh informasi sing dibutuhake babagan kepalsuan tesis kasebut.

                        Mulane diarani self-topes... Nyuwun Oh, apa sing diarani modernitas ...
                      5. -1
                        3 april 2024 14:33
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Kurang luwih 150-180 lembar

                        Adhedhasar data artikel ing Simonenko VIZH 1984, No 8, kaca 66
                        "Saka 300 tambang ing kapal transportasi, 50 tambang jangkar model 1898 kanthi tambang 120 meter disiapake kanggo penyebaran." Dadi sampeyan wis nyuda sturgeon - lan iki mung ana ing MT Amur, bisa uga ana ing kapal liyane lan ing arsenal ... Nyuwun
                      6. +1
                        3 april 2024 15:11
                        Kutipan: DrEng02
                        Adhedhasar data artikel ing Simonenko VIZH 1984, No 8, kaca 66

                        Lan yen kita nerusake saka Krestyaninov lan saka bahan perang resmi enem volume ing segara, banjur persis nomer sing dakkandhakake marang sampeyan. Mulane Amur, sawise nyebarake 50 ranjau ing ngendi Jepang dibobol, duwe kesempatan kanggo nyebarake 49 ranjau liyane lan banjur 50 ranjau.
          2. +3
            2 april 2024 14:39
            Kutipan: DrEng02
            Penasaran kenapa dheweke banjur nglarang serangan FOC menyang selat?

            Beda sethithik. Sampeyan lali sing COM mung ing printah kanggo bab sasi.
            VOK ora entuk apa-apa ing kampanye pisanan lan ora tumindak kanthi apik
            Lan banjur Makarov ngganti komandan. Tinimbang Kapten First Rank Reitzenstein, Laksamana Jessen sing luwih berpengalaman lan berwibawa. Nanging dheweke entuk Vladik sawise mati Makarov.
            1. -2
              2 april 2024 14:46
              Quote: pelaut senior
              VOK ora entuk apa-apa ing kampanye pisanan lan ora tumindak kanthi apik

              1) Dibandhingake karo tumindak 1 TOE ing wiwitan perang (Yenisei, Boyarin) iki minangka kembang ...
              2) COM menehi arahan tumindak - lor Genzan, lan ngendi lalu lintas TR teka saka?
              3) COM ngrancang nggunakake BRKR VOK ing baris (sanajan dheweke ngerti masalah kasebut), mula dheweke disimpen ...
              Cekakipun, totohan ing perang nemtokake nuduhake lack of pangerten prabédan dhasar ing basis saka 1TOE lan YaIF; kacepetan ndandani karusakan sawise perang mung incomparable. Nyuwun
              1. +3
                2 april 2024 14:53
                Kutipan: DrEng02
                Dibandhingake karo tumindak 1 TOE

                Alhamdulilah dheweke ora nemoni Jepang. Dheweke mesthi gelut banget karo batang beku ....
                Kanggo COM, akeh kesalahane. Nanging khusus ing kene sampeyan salah.
                1. -1
                  2 april 2024 15:05
                  Quote: pelaut senior
                  Dheweke mesthi gelut banget karo batang beku ....

                  iki babagan masalah ing segara - ing omah ... Nyuwun
                  Quote: pelaut senior
                  Nanging khusus ing kene sampeyan salah

                  yen ora rahasia - apa iku? Siji-sijine perkara sing bisa ditindakake COM sing migunani banget, saliyane ndandani EDB, latihan obat-obatan, ora niru kegiatan, nanging serangan komunikasi, utamane FOC! Lan ing PA wis CD apik kanggo gropyokan.
                  1. +2
                    2 april 2024 15:14
                    Kutipan: DrEng02
                    yen ora rahasia - apa iku?

                    Singkaté, Jessen minangka timbalan Makarov. Tanpa dheweke, ora bakal ana razia.
                    Serangan ing komunikasi temtunipun bab dewa. Nanging minangka Andrei rightly nuding metu, padha bakal luwih efektif nalika perjuangan kanggo segara mbukak. Sadurunge iku, resiko gedhe banget. Nanging sawise matine SOM lan mundhut Petropavlovsk, kahanan diganti. Ora ana maneh sing kudu ditunggu.
                    Nanging idea kanggo ngumpulake kapal penjelajah waja ing Arthur, mesthi, dadi-dadi. Padha ora cocok banget kanggo perang ing baris, lan liyane, gropyokan internal wis rame.
                    Ing endi kita bisa nindakake shooting ing kene?))))
                    1. 0
                      2 april 2024 16:08
                      Quote: pelaut senior
                      Singkaté, Jessen minangka timbalan Makarov.

                      Dadi apa? Makarov diangkat dadi IN2... Nyuwun
                      Quote: pelaut senior
                      padha bakal luwih efektif nalika perang kanggo segara wiwit.

                      iki impen nganggur nganti tekane 2 TOE ing PA...
                      Quote: pelaut senior
                      Ora ana maneh sing kudu ditunggu.

                      ora ana gunane ngenteni nganti mati COM amarga imbangan pasukan - 5 (7) EDB (2 saka 10dm) +1 BRKR mungsuh 6 EDB + 8 BRKR...
                      Quote: pelaut senior
                      Ing endi kita bisa nindakake shooting ing kene?))))

                      dadi 2 kaping kurang ing Shatung ... Nyuwun
                      1. +3
                        2 april 2024 16:13
                        Kutipan: DrEng02
                        dadi 2 kaping kurang ing Shatung ...

                        Asline jam lima.
                        Nanging bedhil ing roadstead internal ora bakal mbantu kene.
                      2. -1
                        2 april 2024 16:19
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging bedhil ing roadstead internal ora bakal mbantu kene.

                        prinsip sing apik kanggo mbenerake apa-apa ... hi sanajan latihan reguler tambah 20%, bakal Mikasa bisa tahan ing ZhM? Lan apa sing nyegah COM nindakake latihan target sajrone lelungan lapangan?
                      3. +2
                        2 april 2024 16:42
                        Kutipan: DrEng02
                        prinsip sing apik kanggo mbenerake apa-apa ...

                        ya wis. Sampeyan uga bisa kanggo whittle tongkat. Kanthi sukses sing padha, nanging kabeh wong sibuk apik
                        Kutipan: DrEng02
                        olah raga biasa nambah hit nganti 20%

                        Potong sturgeon.
                        Latihan kasebut ora bakal nambah apa-apa.
                        Kutipan: DrEng02
                        Apa Mikasa bakal nahan dheweke ing ZhM?

                        Ing Tsushima aku nandhang sangsara luwih akeh.
                        Kutipan: DrEng02
                        Lan apa sing nyegah COM nindakake latihan target sajrone lelungan lapangan?

                        wong bodho
                      4. 0
                        2 april 2024 16:45
                        Quote: pelaut senior
                        Latihan kasebut ora bakal nambah apa-apa.

                        Sing penting sinau yaiku teratur... hi
                      5. +1
                        2 april 2024 16:51
                        Kutipan: DrEng02
                        Sing penting sinau yaiku teratur...

                        Ora. Sing utama yaiku konsistensi. ya
                        Barrel shooting piyambak, utamané ing kahanan hothouse, bakal nindakake sethitik. Nyuwun
                      6. +3
                        2 april 2024 16:56
                        Ivan, sugeng siang!
                        Kanggo informasi. Cathetan Cherkasov nuduhake yen sadurunge perang ing 28 Juli, penembake Peresvet pindhah menyang Askold, sing tugas ing roadstead njaba, kanggo gunfire.
                      7. +2
                        2 april 2024 17:00
                        Ya. hi Salam kanggo sampeyan uga
                        Lan Lutonin wrote sing njupuk saben kesempatan kanggo ngirim gunner Poltava kanggo murub ... nanging ora ing roadstead internal! am
    2. 0
      3 april 2024 10:37
      Dadi, Makarov, ndeleng Jepang, wiwit ngubengi angka wolung ing ngisor tutup baterei pesisir, ngobong batu bara kanthi sia-sia, kanthi pangarep-arep yen Jepang bakal njupuk perang ing skuadron lan tentara meriem ing pesisir. wektu. Wong Jepang, ndeleng teknik kasebut, mbuwang ranjau ing rute kasebut, mula COM mabur. Pancen bener apa sing diomongake: sing luwih ala tinimbang wong bodho yaiku wong bodho sing aktif.
  3. -5
    2 april 2024 05:49
    Oops, Kirill Vladimirovich slamet ana lan njeblug banget, nanging iku teori konspirasi.
    Nanging dheweke bisa menang - ana crita yen lambang Ibune Gusti Allah wis teka ing Port Arthur, mesthi kamenangan kita, nanging Iman ing masyarakat Rusia guncang lan ndhuwur wis rotting lan lambang saka Ibuné Gusti Allah tetep ing Vladivostok.
    1. +4
      2 april 2024 07:06
      Persis. Aku tansah mikir yen perwira militer kudu diwulang ora ing sekolah militer lan akademi, nanging ing seminari, lan lambang kudu diwenehi prajurit ing ngarep tinimbang bedhil mesin lan amunisi.
      1. -6
        2 april 2024 09:56
        Moo, onok. Yen sampeyan maca sejarah, kita perang perang Rusia-Jepang kanthi kamulyan. Nanging, kaya saiki, wong kita mati kanthi kamulyan, nanging GAGAL utama, kaya saiki, ana ing dhawuh lan panguwasa, ora ana wong Kristen Ortodoks ing kana, sanajan padha dibaptis kanggo pertunjukan. Shoigu numpes candhi utama Masonik, Putin ngadeg ing layanan Paskah pungkasan, lan Yakunin ora diijini karo Fire Suci, lan malah karo Patriarch, kanggo sijine iku mildly, ora kabeh Gamelan - saben wong aktif ndamu trompet globalisasi. lan tatanan donya anyar.
      2. -6
        2 april 2024 10:09
        Aku bakal nambah - iman lan lambang bantuan utamané kasukman, lan minangka pasukan kita digunakake, iku mung siji sing ora bisa dijupuk, lan perwira sing dilatih lan duwe bedhil mesin karo cartridges, nanging ora ana artileri. drone, komunikasi utawa malah perencanaan strategis, lan tumindak kita dhewe luwih kaya pembantaian lan panggunaan sumber daya tentara.
        1. +5
          2 april 2024 10:31
          Mbuh, onok...

          Delengen, kaya ... Lan aku, kanthi dosa, mikir yen iki wong sing nulis kiriman ... recourse Nyuwun
    2. +5
      2 april 2024 11:25
      Ikon kasebut minangka proteksi sing ora apik marang cangkang 11 inci sing nyerang benteng sing dirancang kanggo tahan cangkang 6 inci.
      Lan Iman ora akeh mbantu nalika pertahanan benteng direncanakake kanthi cara sing bisa ditindakake dening mungsuh kanthi tenang ing kapal ing pelabuhan tanpa nyedhaki benteng. Kita uga begja banget amarga ing wiwitan IJN ora ngirim apa-apa sing luwih gedhe tinimbang meriam 120 mm menyang Port Arthur, lan malah mung siji baterei - yen ora, kita bakal ngalami "perang sing tatu ing Segara Kuning."
  4. +6
    2 april 2024 07:29
    Sanalika dheweke teka ing téater operasi militèr, Makarov ngatur kanggo irit ngatur pertahanan Port Arthur.

    Iki mratelakake panemume sing salah, "armada wiwit nuduhake kegiatan sing luwih gedhe" luwih cocok, amarga komando tentara tanggung jawab kanggo pertahanan Port Arthur.
    1. +3
      2 april 2024 10:56
      Luwih bener yen ujar, "pertahanan terorganisir saka segara."
      Baterei tambahan ing Lyaoteshan, njupuk flip-flop...
      1. +2
        2 april 2024 13:06
        Quote: pelaut senior
        Luwih bener yen ujar, "pertahanan terorganisir saka segara."
        Baterei tambahan ing Lyaoteshan, njupuk flip-flop...

        Dear Ivan, jujur, angel ngubungake iki minangka "pertahanan saka segara" yen ana armada. Baterei ing Liaoteshan minangka ukuran sing dibutuhake amarga karusakan ing rong kapal perang; sadurunge perang, ora ana sing mbayangake manawa iki bisa kedadeyan.
  5. -4
    2 april 2024 07:44
    Prilaku banget saka kru Scary minangka conto prilaku para pelaut ing kahanan sing meh ora ana pengarep-arep, nyata. Boten kados ing Varyag, padha inflicted, sanadyan cilik, karusakan kanggo mungsuh. Nanging, kahanan kasebut muncul amarga kesalahan navigasi. The Terrible One hit ing cruiser Jepang, minangka adoh aku ngerti, iku fiksi.

    Togo kalah karo Makarov. Sapa sing ngerti apa sing bakal kedadeyan yen iki ora kedadeyan.
    1. -1
      2 april 2024 10:43
      Iku aneh yen Rusia mbayar maneh Jepang kaping pindho dening njeblug 2 kapal perang, nanging iki kabeh inisiatif saka komandan minzag, Vitgeft sabotage proposal iki sabisane, lan sawise jeblugan kuwi ora ana maneh.
      Kesimpulan - laksamana lawas dadi ossified ing pola sing padha kangelan nampa cara anyar saka tumindak militèr, loro banjur lan saiki, lan iku perlu kanggo meksa nganyari Kepemimpinan. perang
      1. -2
        2 april 2024 12:36
        Sayange, siji kapal perang ekstra ora worth Makarov. Saiki, yen Togo tenggelam ...
  6. 0
    2 april 2024 08:18
    Sepira apike Tsushima lan Perang Rusia-Jepang kanthi sakabehe digambarake ing novel V. Pikul sing apik banget "The Three Ages of Okini-san."
    1. +2
      2 april 2024 09:10
      Aku ora setuju karo sampeyan, buku Pikul iki sing nyebabake maca negatif. Minangka bocah, buku Stepanov lan Novikov-Priboy ninggalake kesan sing luwih nyenengake.
      1. +1
        2 april 2024 11:56
        Apa jenis negatif persis, aku bisa takon?
        Ing pambiji negara kekaisaran utawa ing njlèntrèhaké operasi militèr?
        Utawa akeh konten artistik?
        1. 0
          2 april 2024 12:42
          Katrangan babagan operasi militer lan komponen seni kanggo Pikul banget lemah. Yen dibandhingake karo novel kayata "Moonzund" lan "Saka Dead End", iku mung banget banget.
  7. +1
    2 april 2024 08:20
    Ya, aku ragu yen Makarov ora mati, perang ing segara bakal duwe asil sing beda. Dheweke ora bisa mengaruhi kualitas cangkang. (Miturut cara kasebut, dheweke minangka salah sawijining ideolog utama ngenalake proyektil entheng ing angkatan laut). Armada Jepang ora bisa tumindak luwih pasif.
    Asil perang wis ditemtokake suwe sadurunge diwiwiti. Iku perlu kanggo nyiapake perang, lan ora kanggo "saiki kita omong kosong karo bab-bab iki ... uh ... kita menehi sup kubis kanggo macaques sipit, padha mlayu saka wedi."
    1. +3
      2 april 2024 19:05
      Kutipan saka belost79
      Ya, aku ragu yen Makarov ora mati, perang ing segara bakal duwe asil sing beda. Dheweke ora bisa mengaruhi kualitas cangkang.

      Kualitas cangkang minangka perkara sing kaping sepuluh. Wong Jepang uga ora marem banget karo cangkange. Masalah utama yaiku ilang inisiatif kanggo mungsuh, pasif. Makarov bisa uga kena pengaruh iki. Ing kasus apa wae, dheweke dikenal minangka komandan sing energik lan agresif.
    2. +1
      3 april 2024 11:07
      Kutipan saka belost79
      Dheweke ora bisa mengaruhi kualitas cangkang.

      Praktek wis nuduhake manawa cangkang kita bisa uga luwih ala tinimbang Jepang, nanging pengaruhe marang mungsuh isih ora "sepele".
      Sampeyan kudu luwih kerep, lan kanggo iki sampeyan kudu njupuk luwih apik, lan kanggo iki sampeyan kudu latihan lan duwe pandelengan normal lan rangefinders.
      Yen armada kita bisa nembak ing tingkat Jepang, perang bakal kedadeyan kanthi beda.
    3. 0
      3 april 2024 12:05
      RIF gadhah kapal perang kathah sanget, satemah saged ngusir Jepang wonten ing bangku tanpa perang.
      Lan Makarov dudu admiral paling apik ing Rusia.
      1. 0
        3 april 2024 19:56
        Kutipan: Maxim G
        Lan Makarov dudu admiral paling apik ing Rusia.

        Sapa sing sampeyan anggep laksamana paling apik kanggo 1904 lan kenapa?
        1. -1
          4 april 2024 17:35
          Nikolai Ivanovich Nebogatov:
          Berpendidikan, berpengalaman, manusiawi, wani.
          1. +1
            4 april 2024 20:46
            Kutipan: Maxim G
            Nikolai Ivanovich Nebogatov:
            Berpendidikan, berpengalaman, manusiawi, wani.

            Sadurunge, aku duwe pendapat sing padha. Nanging sawise maca kanthi luwih rinci, miturut panyuwunan sampeyan, panemuku babagan laksamana diganti dadi luwih elek. Ing asas, luwih apik tinimbang Rozhdestvensky, lan yen wis dadi komandan saka awal, asor ing Tsushima, mesthi, ora bakal kelakon. Nanging, lesu lan mamang dhewe ora dadi komandhan laut sing sejatine. Malah sawise mirsani kanthi mripatku dhewe gagale kapal penggedhe loro mau, aku ora wani ndhawuhi. Malah wis nampa konfirmasi unequivocal saka panguwasa ing pungkasan perang, kang ora bisa kanggo njupuk kontrol saka skuadron ing tangane dhewe. Ngelingi masalah utama armada kekaisaran - pasif lan kekurangan lengkap malah kepinginan kanggo ngrebut inisiatif - Nebogatov jelas ora cocog kanggo kamenangan.
            1. +1
              5 april 2024 10:25
              Kutipan saka: Saxahorse
              Nebogatov jelas ora pantes menang.

              Nanging apa dheweke bisa ngindhari kekalahan abot sing kedadeyan?
              Siji masalah - yen iki ana ing kasunyatan, lan, ngomong, 2TOE ing komando Nebogatov tekan Tsushima, menehi perang, lan banjur nyuwil liwat / interned karo bagean cilik saka kapal, banjur saiki Nebogatov bakal branded karo isin ora kurang saka Rozhdestvensky lan bakal ana wong sing ngira yen "yen wis nginstal ZPR, mesthi apik banget")))
              1. -1
                5 april 2024 21:05
                Kutipan saka Trapper7
                Nanging apa dheweke bisa ngindhari kekalahan abot sing kedadeyan?

                Mesthi wae. Mung mlebu menyang Vladivostok minangka tugas sing nyata. Sadurunge Tsushima, Jepang gagal nglelebke luwih saka siji kapal perang. Tanpa bantuan saka ZPR, Jepang malah ing Tsushima ngadhepi perang kaya ing Segara Kuning, karo bunch saka plucked nanging durung rampung.
              2. 0
                6 april 2024 12:03
                Nebogatov wanted kanggo pindhah liwat Selat La Perouse, nanging Zinovy ​​Petrovich ngerti luwih, lan padha ora deign kanggo rapat. hi
            2. 0
              6 april 2024 12:01
              Transfer komando miturut Peraturan Angkatan Laut ditindakake kanthi nggunakake sinyal khusus, lan ora ing panyuwunan Nebogatov.

              Panjenenganipun ngatur kanggo njupuk kontrol saka skuadron, mung sawetara komandan utamané conscientious saka Almaz lan destroyers, kaya Enquist, mutusaké sing apa neraka, lan ora pindhah karo Nebogatov.
              Dudu dheweke sing disalahake kanggo kahanan skuadron iki, nanging sing mimpin menyang Samudra Pasifik (ZPR lan Company).
              1. +1
                6 april 2024 21:11
                Kutipan: Maxim G
                Dudu dheweke sing disalahake kanggo kahanan skuadron iki, nanging sing mimpin menyang Samudra Pasifik (ZPR lan Company).

                Setuju. Nanging dheweke uga mbuktekake kanthi jelas yen komandan saka Nebogatov ora ana gunane. Maneh, sampeyan kudu njupuk komando ing perang, lan ora ngenteni Gusti ngirim jeritan geni ...
                1. 0
                  7 april 2024 13:42
                  Sampeyan kudu kantun Petrovich, lan sampeyan kudu nggawa detasemen menyang Vladivostok.
  8. +6
    2 april 2024 08:20
    Panglima "Elek", kapten pangkat 2 Konstantin Yurasovsky
    ...
    Wong Jepang ngerti kesalahane lan ngajak nyerah. Yurovsky nolak tawaran kasebut.

    Nah, yen ora bisa nulis artikel normal, paling ora bisa maca maneh copy-paste supaya ora salah interpretasi jeneng komandan kapal sing wis almarhum heroik.
    Putra saka Konstantin Konstantinovich Yurasovsky, uga Konstantin, perwira angkatan laut, dadi ing destroyer dijenengi miturut bapake lan tilar donya ing Perang Sipil.
    Spanduk Panglima ing Petropavlovsk
    .
    Ing armada, komandan ora duwe "spanduk", nanging "gendera".
  9. -1
    2 april 2024 10:52
    Inget perang! S.O. Makarov
  10. +1
    2 april 2024 11:53
    Kutipan saka wildcat
    Iku tansah menarik apa asil S. O. Makarov sak Perang Rusia-Jepang.

    Hm! Pitakonan aneh.
    Asil paling penting saka komando singkat Stepan Osipovich yaiku intensifikasi tumindak skuadron. Iki luwih saka cukup kanggo nyegah pendaratan tentara Jepang, utawa paling angel banget kanggo nyedhiyakake. Ing dhawuhe, ana kesempatan kanggo ngenteni Borodintsev lan kanca-kancane teka saka Baltik, lan kanthi kaunggulan pasukan kasebut, ora ana cangkang sing bisa mbantu Jepang.
    1. +3
      2 april 2024 12:16
      Kutipan saka: Grossvater
      Asil paling penting saka komando singkat Stepan Osipovich yaiku intensifikasi tumindak skuadron. Iki luwih saka cukup kanggo nyegah pendaratan tentara Jepang, utawa paling angel banget kanggo nyedhiyakake.

      Hmm... masalahe, pendaratan Jepang dadi akibat saka intensifikasi tumindak skuadron ing Makarov. Kanggo asil saka kegiatan iki ana nyuda pasukan utama siap tempur 1 TOE, EMNIP, kanggo 2 EBR.
  11. +1
    2 april 2024 12:32
    Kutipan: Alexey R.A.
    Kanggo asil saka kegiatan iki ana nyuda pasukan utama siap tempur 1 TOE, EMNIP, kanggo 2 EBR.

    Sorry, nanging carane iki? Tsesar lan Retvizan rusak ing awal perang, lan COM saka Baltik dielingake bab iki.
    Kematian para perusak umume minangka perkara saben dina. Lan kebangkrutan njupuk Panggonan amarga passivity lengkap saka Skuadron, sawise pati Makarov.
    1. +4
      2 april 2024 12:47
      Kutipan saka: Grossvater
      Sorry, nanging carane iki?

      Sampeyan ngerti babagan "Tsesar" lan "Retvizan". "Pobeda" diunekake ing dina sing padha karo "Petropavlovsk". "Sevastopol" karo baling-baling mbengkongaken sawise tabrakan. Ana 2 unit elektronik sing bisa digunakake. "Peresvet" lan "Poltava"
    2. +3
      2 april 2024 16:10
      Kutipan saka: Grossvater
      Sorry, nanging carane iki? Tsesar lan Retvizan rusak ing awal perang, lan COM saka Baltik dielingake bab iki.

      Nalika Makarov nampa 1 TOE, Makarov duwe 5 EDB sing bisa digunakake: telung Poltava lan loro Peresvetych.
      Ing dina loro kapal perang Jepang diunekake, Vitgeft mung duwe 2 misil balistik elektronik: "Peresvet" lan "Poltava".
      "Retvizan" lan "Tsesarevich" isih didandani. "Pobeda" - sijine kanggo ndandani (caisson imbuhan). "Sevastopol" lagi didandani.
    3. +1
      3 april 2024 00:17
      Punika kondisi "Seva" kanggo Maret-Mei 1904:
      Ora kurang mbebayani tinimbang cangkang lan tambang Jepang kanggo skuadron Rusia yaiku kekurangan latihan maneuver bebarengan. Iki dibayangke nalika evolusi skuadron tanggal 13 Maret, nalika kapal perang Peresvet nyerang buritan Sevastopol sing ragu-ragu kanthi gandhewo, ngrusak awak ing jero banyu lan mlengkung lading baling-baling tengen. Wakil Laksamana Makarov nemokake komandan Sevastopol N.K. Chernyshev guilty saka kacilakan kasebut lan tanggal 16 Maret diangkat dadi kapten pangkat 2 I.O. von Essen (wiwit 2 Juli - kapten pangkat 1), sing wis mbuktekaken piyambak minangka komandan cruiser Novik.
      Kekurangan dermaga garing ing Port Arthur sing bisa nampa armadillo (sing ana wis gapura sing sempit, uga ambane banyu sing ora cukup ing inlet), meksa agul-agul diganti nganggo lonceng caisson. Karya iki rampung mung ing 15 Mei, nanging sadurunge seda S.O. Makarov, sing ora pengin mateni unit tempur sing terkenal, ora miwiti ndandani, lan Sevastopol kaping pindho melu metu saka skuadron, sanajan kacepetan sawise kacilakan diwatesi nganti 10 knot. Sajrone ndandani iki, dheweke pungkasane ngurutake mobil sing bener.

      © S. Suliga, S. Balakin. Kapal perang kelas Poltava.
      Kajaba iku, EBR sing isih ana masalah - ing wulan April, pamrentahan kapal diwiwiti kanggo ngarep daratan:
      Bèntèng, kurang dilindhungi saka tanah, iki urgently dikiataken dening armada: bedhil kaliber medium lan cilik, bebarengan karo abdi, ditransfer saka kapal kanggo posisi tanah (ing total, 21 152 mm, 34 75 mm lan nomer akeh bedhil cilik. padha dibusak). Awak Poltava dilengkapi lan njaga baterei 4 mm 152-gun ing Perepelina Gora, lan warga Sevastopol tanggung jawab kanggo baterei 152 mm rong bedhil ing dhuwur 218 fathoms. Semenanjung Liaoteshan.

      © S. Suliga, S. Balakin. Kapal perang kelas Poltava.
      Miturut urutan diwenehi dening pangareping skuadron ing April 25, 4 x 152 mm Pobeda bedhil menyang Corner Mountain, 6 x 75 mm kanggo benteng No.. 5 lan Kurgan Baterei, 4 x 152 mm Peresvet bedhil kanggo Liaoteshan. Bebarengan karo bedhil, petungan lan perwira lunga. Akibaté, contone, siji perwira artileri saka 3 ing negara tetep ing Peresvet.
      Sumber - R.M.Melnikov. EDB saka jinis "Peresvet" // Gangut, No.. 12, 1997, kaca 25-51.
  12. Alf
    +3
    2 april 2024 18:49
    loro cruisers waja-tindik Newest

    Dear Penulis! Mbenerake, yen ora, sampeyan bakal katon, kanggo sijine iku mildly, lucu.
  13. -2
    2 april 2024 18:54
    Iku salahku dhewe - ing ngendi sampeyan nggoleki nalika Jepang nglebokake tambang ing irunge? - lan kanthi omong kosong kaya ngono, ora jelas kepiye carane bisa ngambang.
    1. +5
      3 april 2024 00:37
      Kutipan: balung 1
      - lan omong kosong kuwi ora jelas carane bisa ngambang

      "Koryo-Maru"? A minelayer-mobilizer normal - minelayers padha digunakake luwih, ing loro Perang Donya ing kabeh armada.
      Koriu-maru (蛟龍丸) Taun pambangunan: 1903. Tonnage 745 (462) brt (1904) 57.06 * 7,92 * 5 * .52 kacepetan 11 crew 31. gegaman 1-57mm, 2-47mm. Aku ora cukup ngerti karo tambang, kaya 12 reset kanggo tambang, 40 menit.
      © Geomorfolog, Tsushima Forum
      1. 0
        3 april 2024 08:19
        "Normal"? - Ya, sampeyan nggawe aku ngguyu - kanthi ukuran kaya ngono - kepiye carane entuk PA? - Lan ora mung saka iku, nanging uga saka barang cilik sing luwih gedhe. Ya, kudu dielingake yen tambang-tambang jaman semana durung duwe bedhil mesin, yaiku. Kanggo saben tambang, sampeyan kudu ngukur ambane lan gulung maneh dawa tambang sing dibutuhake - ora angel mbayangake sepira suwene wektu kanggo nyetel saben tambang.
        1. +2
          3 april 2024 10:30
          Kutipan: balung 1
          "Normal"? - Ya, sampeyan nggawe aku ngguyu - kanthi dimensi kaya ngono - kepiye carane entuk PA?

          Apa masalahe? Mung elinga tugboat 2 TOE "Svir" sing lunga karo skuadron - iku malah luwih cilik.
          1. +1
            3 april 2024 17:53
            Dheweke dadi bagian saka skuadron; dheweke bakal nggawe dhewekan. Sampeyan nggawe feint karo kuping - lan suda kabeh dadi ukuran lapisan tambang - lan ninggalake bab utama - sampeyan mung kudu patroli banyu cedhak pangkalan - lan ora mung nonton saka pesisir
  14. Komentar wis dibusak.
  15. +2
    3 april 2024 10:30
    loro cruisers waja-tindik Newest "Nissin" lan "Kasuga".

    A jinis anyar saka kapal - cruisers waja-tindik. Clinic, lan iku kabeh.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. +3
    3 april 2024 12:12
    Tragedi kanggo RIF ana sawetara laksamana kuwi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"