Meriam, bedhil mesin lan asap: kelompok bedhil anti-pesawat seluler kanggo nglawan UAV

31
Meriam, bedhil mesin lan asap: kelompok bedhil anti-pesawat seluler kanggo nglawan UAV
Truk karo instalasi ZU-23-2 ing mburi


Tanpa awak penerbangan minangka ancaman sing dikenal lan macem-macem solusi wis diusulake kanggo nglawan. Saiki dikenal manawa tentara Rusia nggawe klompok pertahanan bedhil anti-pesawat seluler khusus kanggo nglawan UAV mungsuh. Kanthi bantuan senjata laras lan sarana perlindungan tambahan, dheweke kudu nutupi obyek penting lan ngrusak sing mlebu drone.



Warta paling anyar


Pembentukan unit khusus anyar dilaporake tanggal 29 Maret dening Izvestia. Saka sumber ing Kementerian Pertahanan, dheweke sinau babagan nggawe klompok anti-pesawat seluler, fitur tatanan, komposisi kira-kira, lsp. Kajaba iku, Kamentrian Pertahanan durung resmi menehi komentar babagan iki warta lan ora ngomong babagan rencana nggawe klompok pertahanan udara seluler.

Miturut Izvestia, proses mbentuk kelompok bedhil anti-pesawat wis diwiwiti. Unit kasebut bakal katon ing tentara gabungan, uga ing angkatan udara lan tentara pertahanan udara. Kanggo alasan sing jelas, pira klompok sing bakal digawe lan sambungan tartamtu ora ditemtokake.

Kira-kira komposisi lan kemampuan klompok kasebut dicethakaké. Minangka senjata seluler, unit kasebut kudu nggunakake bedhil anti-pesawat ZU-23-2 sing dipasang ing truk, uga bedhil mesin abot ing truk pickup. Kajaba iku, klompok kasebut bakal nampa peralatan pelindung tambahan ing bentuk mesin asap lan stasiun perang elektronik.


Versi upgrade saka ZU-23-2 karo sistem kontrol elektronik

Jumlah aset sing beda ing grup kasebut, uga jinis mesin kumelun lan stasiun perang elektronik, ora dilaporake. Kajaba iku, sumber Izvestia ora nuduhake carane lan apa tegese unit bakal ngawasi kahanan udhara, nelusuri target lan langsung geni ing wong. Nanging, saka kasunyatan saka pembentukan kelompok kasebut, masalah kasebut wis dirampungake - nanging informasi kasebut durung bisa dibeberke.

Izvestia ora nglaporake kapan klompok pertahanan udara seluler anyar bakal tekan tugas tempur. Komposisi nuduhake ease saka tatanan tartamtu, kang bakal kontribusi kanggo wiwitan cepet karya. Sampeyan bisa nyana warta saka jinis iki bakal katon ing mangsa cedhak.

Sarana lan produk


Sumber Izvestia nyritakake kepiye klompok bedhil anti-pesawat seluler anyar bersenjata lan dilengkapi. Sampel kasebut kudu dianggep kanthi kapisah lan kapabilitas lan kaluwihan ditemtokake. Banjur sampeyan bisa mbayangno apa asil nggunakake gabungan kabeh produk iki bakal ngasilake.

Gun anti-pesawat ZU-23-2 sing dipasang ing truk kasebut minangka senjata api utama kanthi tingkat pertempuran lan karakteristik operasional sing dibutuhake. Platform self-propelled ing wangun truk kudu nyedhiyakake mobilitas lan mobilitas sing dhuwur, sing kalebu ing jeneng unit kasebut. Ing wektu sing padha, truk model utama sing kasedhiya kanggo tentara Rusia bakal bisa ngangkut instalasi, kru lan amunisi sing penting.


Machine gun "Kord" ing tank

Produk ZU-23-2 minangka gunung artileri anti-pesawat kembar 23-mm sing dirancang kanggo nglawan target udara utawa target lemah ing dhuwur. Loro bedhil ing instalasi nuduhake tingkat total geni 2 ewu babak / min. lan bisa nabrak pesawat lan helikopter ing jarak nganti 2,5 km lan dhuwure nganti 1,5 km. Ing versi dhasar, ZU-23-2 nduweni drive manual sing nyedhiyakake tuntunan horisontal lan vertikal bunder saka -10 ° nganti +90 °.

Kanggo sawetara alasan, instalasi ZU-23-2 dianggep lungse. Ing wektu sing padha, macem-macem cara kanggo modernisasi lan nambah karakteristik taktik lan teknis diusulake. Mangkono, perusahaan domestik wis diwenehi sawetara opsi kanggo nglengkapi instalasi karo sistem kontrol geni digital lengkap, kalebu ngarsane optik-elektronik lan drive panuntun dhumateng elektrik. Kajaba iku, bedhil bisa ditambah karo peluncuran kanggo misil MANPADS. Kabeh inovasi iki nambah akurasi lan efisiensi geni, uga jangkoan maksimum lan dhuwur saka karusakan.

Diumumake yen unit bakal dilengkapi bedhil mesin abot. Iki mbokmenawa bakal dadi senapan mesin Kord, sing paling akeh digunakake ing tentara. Senapan mesin kuwi bisa digunakake karo mesin beda lan ing platform beda. Utamane, nggunakake peralatan standar sing rada diowahi, dipasang ing mobil. Iki ngrampungake masalah mobilitas, lan uga bisa nglindhungi penembake.

"Tali" ing versi infantri kira-kira. 2 m lan bobote 25,5 kg. Senapan mesin nggunakake kartrid domestik standar 12,7 x 108 mm sabuk panganan. Tingkat geni - nganti 650 puteran / min. Jarak target ditemtokake 2 km. Sampeyan bisa nggunakake pemandangan mbukak, optik utawa wengi.


Mesin kumelun TDA-3 ing karya

Tim pertahanan udara kalebu mesin asap. Peralatan kasebut wis ana ing layanan karo pasukan teknik lan digunakake kanggo nyamar pasukan utawa macem-macem obyek. Saiki diusulake kanggo nransfer saka pasukan teknik menyang pembuangan unit liyane, nanging kanggo njaga sawetara tugas sing ditanggulangi lan nggunakake kabeh fungsi lan kaluwihan sing kasedhiya.

Pasukan teknik bersenjata sawetara model mesin asap, lan sing paling anyar yaiku TDA-3, sing mlebu layanan karo pasukan ing pertengahan XNUMX-an. Umumé, kabeh generator kumelun padha karo saben liyane: padha dibangun ing basis saka truk lan nampa peralatan kumelun termal. Nggunakake piranti standar, mesin ngasilake lan ngetokake asap sing kandhel. Macem-macem campuran kumelun digunakake kanggo nggawe sandiworo buram ing kisaran sing katon lan inframerah. Kajaba iku, mesin kanthi komposisi asap sing cocog bisa nindakake dekontaminasi utawa disinfeksi wilayah kasebut.

Warta paling anyar uga nyebutake panggunaan stasiun perang elektronik, nanging tanpa nemtokake jinis produk kasebut. Sampeyan kudu nyatet sing pasukan wis nomer pinunjul saka sistem kelas iki, lan kabeh padha makarya ing asas padha. Tugas stasiun kasebut yaiku kanggo ngenali saluran kontrol UAV lan banjur nyuda. Sinyal satelit navigasi uga ditindhes.

Konsep anyar


Grup bedhil anti-pesawat seluler anyar kanggo nglawan UAV dibangun kanthi konsep anyar sing menarik. Sakabèhé, katon menarik lan migunani, lan implementasine sing bener bakal ningkatake perlindungan pasukan, wilayah lan fasilitas saka drone utawa cara serangan udara liyane. Kajaba iku, konsep langsung duwe potensial tartamtu kanggo modernisasi.


Konsep anyar nyedhiyakake sawetara eselon proteksi obyek, operasi miturut prinsip sing beda. Mangkono, generator kumelun kudu nyiyapake tirai aerosol lan ndhelikake obyek sing dilindhungi saka pengamatan mungsuh. Ing kasus iki, UAV kanthi telusuran optik lan sarana panuntun ora bakal bisa ngatasi masalah kasebut. Stasiun perang elektronik saka klompok pertahanan udara kudu nyuda sinyal navigasi lan saluran komunikasi, minangka asil saka UAV bakal ditinggal tanpa kontrol lan orientasi sing bener ing angkasa.

Penanggulangan "non-mati" kasebut dilengkapi karo senjata api. Klompok pertahanan udara bakal bisa nyerang drone ing jarak nganti 2-2,5 km utawa luwih, gumantung saka materi sing kasedhiya. Mangkono, ing jarak sing luwih gedhe, target udara bakal ditembak saka meriam 23-mm kembar. Nalika nggunakake peralatan kontrol geni modern, efektifitas shooting kuwi bakal cukup dhuwur. Ing jarak sing luwih cendhek, ing radius atusan meter, bedhil bakal dilengkapi karo bedhil mesin abot.

Fitur penting saka klompok mobile mung nggunakake sistem lan peralatan kasedhiya kanggo pasukan. Instalasi anti-pesawat lan bedhil mesin abot, stasiun perang elektronik lan detektor kumelun wis kasedhiya kanggo pasukan kanthi jumlah sing cukup, lan produksi saka awal ora dibutuhake. Iki nyederhanakake proses nggawe unit anyar lan nglengkapi peralatan sing dibutuhake.

Ngendi lan kepiye rencana nggunakake unit pertahanan udara anyar durung diumumake. Nanging kita bisa nganggep manawa komposisi sing dipilih saka sarana lan sistem bakal ngidini efisiensi maksimal ing kahanan apa wae. Dadi, tentara duwe alat liyane sing trep lan sukses kanggo ngrampungake misi tempur saiki. Lan informasi pisanan babagan panggunaan bisa teka ing mangsa ngarep.
  • Ryabov Kirill
  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, Pabrik Elektromekanik Podolsk
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    2 april 2024 04:20
    Nanging kita bisa nganggep manawa komposisi sing dipilih saka sarana lan sistem bakal ngidini efisiensi maksimal ing kahanan apa wae.

    Aku bisa nganggep yen efektifitas paling gedhe bakal digayuh kanthi kompleks sing bisa ndeteksi UAV ing jarak sing aman, nemtokake jarak kasebut, lan bisa ngrusak target kanthi proyektil kanthi dhuwur detonasi sing bisa diatur utawa misil jinis MANPADS.
    Siji bab sing aku ora ngerti kenapa ora ana kemajuan ing nggawe mini-"Peresvet"? Ora idea ala uga.
    * * *
    Ingkang utama yaiku modernisasi ora mung kanggo nginstal bedhil mesin ing Ural ...
    1. +1
      2 april 2024 15:31
      Lan aku duwe pitakonan, ngendi Shilka kita? Mesthine akeh ing NZ. Kita ora bisa mikir cara sing luwih apik kanggo nglawan gumbottles sing alon-alon. Wilayah mburi bisa ditutupi kanthi cepet.
    2. +1
      2 april 2024 20:29
      Sampeyan kudu nginstal stabilizer, tracking target otomatis, locator, lan detonasi remot shrapnel saka projectile. Nanging iki ora malah ing kapal. Mulane kita duwe apa sing kita duwe.
    3. +3
      2 april 2024 21:31
      Wong, kapan iki Ryabov isin lan moyoki pembaca bakal rampung?!!! Wingi ana cathetan kanthi konten sing padha kanthi judhul "Pers Barat ngevaluasi unit seluler anyar Angkatan Bersenjata Rusia kanggo nglawan drone." Tembak aku nganggo acar, nanging iki mung ngremehake!
  2. +1
    2 april 2024 05:11
    Aku duwe pitakonan kanggo spesialis pertahanan udara. Napa mung senjata otomatis sing digunakake kanggo nglawan UAV? Apa kita ora bisa nggunakake kaya bedhil smoothbore karo akeh unsur striking? Siji dijupuk lan kabeh langit ditutupi karo unsur ngrusak iki? Ing kene aku ora ateges drone dhuwur, sing bakal angel digayuh nggunakake metode sing diusulake.
    1. -2
      2 april 2024 09:14
      Apa kita ora bisa nggunakake kaya bedhil smoothbore karo akeh unsur striking?

      Iki minangka pitakonan saka pitakonan. Shrapnel saka mriem smoothbore bakal njupuk mudhun UAV sembarang, sanajan wis rampung dijamin ing omong kosong kanggo siluman (Banderlog degenerates saged apa) ...
      1. +3
        2 april 2024 13:03
        Shrapnel saka meriam smoothbore bakal nembak UAV apa wae,

        Sampeyan mung ora duwe idea bab balistik shooting kuwi. Yen wis, dheweke bakal kaget banget.
    2. +2
      2 april 2024 11:58
      Napa mung senjata otomatis sing digunakake kanggo nglawan UAV? Apa sampeyan ora bisa nggunakake kaya bedhil smoothbore karo akeh unsur striking? Siji dijupuk lan kabeh langit ditutupi karo unsur ngrusak iki?

      1) Amarga bakal mung luwih abot, tegese luwih inersia lan luwih ora trep kanggo digunakake.
      2) Amarga sawetara efektif luwih cendhak.
      3) Amarga banjur unsur ngrusak bakal nimbulaké udan metalik nang endi wae.
      1. 0
        2 april 2024 14:55
        1) Amarga bakal mung luwih abot, tegese luwih inersia lan luwih ora trep kanggo digunakake.
        2) Amarga sawetara efektif luwih cendhak.
        3) Amarga banjur unsur ngrusak bakal nimbulaké udan metallic nang endi wae

        1. Ing kasus ora bakal luwih abot.
        2. Kita ngomong babagan drone cilik lan ing papan sing dhuwur
        3. Udan logam luwih apik tinimbang ngrusak peralatan lan infrastruktur penting. Kajaba iku, kita wis urip ing abad 21 lan tenaga kerja wis suwe ana ing kendaraan lapis baja
        1. +1
          2 april 2024 15:49
          Ora bakal dadi luwih abot.

          1) Ngapunten, nanging ing kaliber apa sampeyan ndeleng?
          Kita ngomong babagan drone cilik lan ing papan sing dhuwur

          2) Mangga priksa dhuwur langit-langit
          Luwih apik tinimbang udan metalik

          3) Warga sipil sing ora disengaja dening flechettes (ora ana pangertèn kanggo nimbang wangun liya saka unsur ngrusak saka sudut pandang efektifitas) ora bakal setuju karo sampeyan.
          1. 0
            2 april 2024 16:48
            Ngapunten, nanging ing kaliber apa sampeyan ndeleng iku?
            Kanggo njawab iki, sampeyan kudu ngerti dhuwur, kacepetan lan gaman drone mungsuh. Kawruhku adhedhasar informasi sing kasedhiya kanggo umum. Aku sing kaliber kudu 50-200 mm. Mbok
            3) Warga sipil sing ora disengaja dening flechettes (ora ana gunane kanggo nimbang unsur destruktif liyane saka sudut pandang efektifitas) ora bakal setuju karo sampeyan
            Biasane ora ana warga sipil ing garis kontak tempur. Kita ngomong babagan drone cilik, utawa luwih, babagan "grombolan" ing sisih ngarep
            1. 0
              2 april 2024 16:56
              Aku sing kaliber kudu 50-200 mm. Mbok

              Banjur sampeyan kudu bali menyang pesen sadurunge
              Kutipan: Wong Walanda Michel
              Ora bakal dadi luwih abot.

              Yagene sampeyan mutusake yen ing kaliber sampeyan bakal luwih entheng tinimbang senapan serbu 30-35 mm?
              PS 50 sethitik 200 kathah. 100-130 bakal dadi tegese emas, nanging ora bisa ditindakake.
              Biasane ora ana warga sipil ing garis kontak tempur. Kita ngomong babagan drone cilik, utawa luwih, babagan "grombolan" ing sisih ngarep

              Lha piye nek kiwa tengen, kiwa kiwa, mburi? Drone wis suwe ora dipasang ing ngarep.
  3. +1
    2 april 2024 05:28
    Meriam lan bedhil mesin apik, nanging kepriye kedadeyan karo sebutan target kanggo kabeh iki pancen ora jelas. Lan ana keraguan gedhe babagan kasunyatan manawa "masalah kasebut wis dirampungake."
    ora nuduhake carane lan apa tegese unit bakal ngawasi kahanan udhara, nelusuri target lan langsung murub. Nanging, saka kasunyatan saka pembentukan kelompok kasebut, masalah kasebut wis dirampungake - nanging informasi kasebut durung bisa dibeberke.
  4. +1
    2 april 2024 05:56
    Machine gun "Kord" ing tank
    Iki dudu "KORD", nanging uga NSV Soviet ...
    Ana akeh "Shiloks" ing panyimpenan, uga kudu "reanimasi", sampeyan bisa mikir babagan nginstal turret ing sasis roda, mesthine kudu dimodernisasi, kanthi cepet nambah kemampuan nglawan UAV ing wektu sing beda-beda. dina.
    Gunakake alangan balon luwih akeh, adhedhasar pengalaman WWII.
    1. +1
      3 april 2024 15:50
      Kutipan saka: svp67
      Ana akeh "Shiloks" ing panyimpenan; padha kudu "reanimate"

      Bisa uga ana akeh ing panyimpenan. Ing endi bisa nemokake spesialis ing resusitasi lan operasi?
      1. 0
        4 april 2024 10:44
        Kutipan saka antipesawat
        Ing endi bisa nemokake spesialis ing resusitasi lan operasi?

        Pisanan saka cadangan, kanggo latihan, minangka Originally rampung karo tank.... Kapindho - kanggo olahraga
        1. 0
          4 april 2024 12:58
          Kutipan saka: svp67
          Pisanan saka cadangan kanggo latihan camp

          Mikir. Ora gampang lan Shilka kudu diuripake maneh ing pabrik.
          Luwih becik mulang ing Tunguska lan Pantsiri, amarga bakal luwih anyar.
          1. 0
            4 april 2024 13:03
            Kutipan saka antipesawat
            Mikir. Ora gampang lan Shilka kudu diuripake maneh ing pabrik.

            Ya, ya ... "ora nindakake apa-apa ana, nanging ing telung shift" ... Lan langsung pitakonan rekrutmen personel muncul; latihan militer ngidini kita ngatasi masalah iki.
            Kutipan saka antipesawat
            Luwih becik mulang ing Tunguska lan Pantsiri, amarga bakal luwih anyar.

            Ayo ngomong yen senjata mung minangka "alat perang" lan "alat" kuwi ora kena dibuwang, nanging digunakake kanthi wicaksana lan ing papan sing bener.
            1. +1
              4 april 2024 13:04
              Kutipan saka: svp67
              nggunakake wisely lan ing panggonan tengen

              Aku setuju karo pendapat iki.
  5. -1
    2 april 2024 07:51
    "Pesawat tanpa awak nyebabake ancaman sing dikenal ..."
    Apa sampeyan ngerti yen Angkatan Bersenjata Ukraina, ora duwe penerbangan dhewe, nggawe cabang militer sing kapisah - UAV. Utawa wis digawe iku. Lan padha rencana kanggo nambah produksi UAV kanggo 1 yuta unit. Dheweke wis bisa mburu prajurit individu. Apa sing disedhiyakake ing artikel kasebut ora ngancam para spotters sing ngarahake target kasebut. Lan pertahanan udara kasebut mung bisa digunakake ing wayah awan. Umumé, iki diarani pangembangan anggaran. Mesthi, iki perlu, nanging iki dudu solusi kanggo masalah kasebut. Nganti gol disetel, karusakan saka Ukraina minangka negara, kita bakal terus "tinker ing kothak wedhi" lan perang "kincir angin."
    1. KCA
      0
      2 april 2024 11:34
      Radar ora peduli babagan wektu awan, radar modern uga bisa digunakake ing wayah wengi
    2. +1
      2 april 2024 12:40
      ing sisih kita uga ditrapake kanggo prajurit individu
  6. +4
    2 april 2024 13:44
    "Pasukan teknik bersenjata mesin asap saka pirang-pirang model, lan sing paling anyar yaiku TDA-3, sing mlebu layanan karo pasukan ing pertengahan 65-an. Umume, kabeh mesin padha karo siji liyane: dibangun ing basis truk lan nampa peralatan asap termal. Kendaraan TDA tansah dadi bagian saka pasukan RCBZ lan ora tau dadi anggota pasukan teknik. TMS-XNUMXD uga digunakake kanggo nyiyapake tirai aerosol; mesin iki paling kuat babagan karakteristik kinerja. Uga digunakake akeh ing SA yaiku sistem kanggo nyetel tirai aerosol nggunakake bom radio-kontrol UDS. Iki minangka kompleks Lapisan Hutan. Sadurunge nggunakake mesin kasebut, sampeyan kudu mikir babagan cara kanggo nglindhungi saka UAV. Ing sisih liya, dheweke ngerti banget babagan mesin kasebut lan ngembangake cara kanggo nglawan.
  7. ASM
    0
    2 april 2024 15:58
    Sing utama ing kene yaiku nduwe amunisi sing apik saka macem-macem kaliber kanthi detonasi jarak jauh. Kanggo "helikopter" 12,7 bakal nindakake, kanggo "pesawat" sampeyan kudu 23. Amarga biasane plastik lan ora bisa dibedakake saka manuk gagak utawa angsa sing mabur ing radar, sampeyan kudu nggunakake deteksi visual lan gangguan. Lan iki jarak cendhak. Lan ing kene, panyebaran seragam ing area tartamtu penting banget. Lan iki amunisi kanthi detonasi remot - peluru kasebut mabur menyang jarak sing dibutuhake lan njeblug menyang vinaigrette sing apik.
  8. AMG
    +7
    2 april 2024 16:59
    Nalika maca artikel saka penulis sing dihormati, siji ditarik menyang teknologi tulisane. Sampeyan mung kudu njupuk pesen lan berkembang menyang ukuran sing cocog. Contone, artikel sing bubar diterbitake babagan kompleks Bereg tanggal 27.3.2024 Maret 29.12.2022. , sing rampung karo statement babagan pembentukan armada Dnieper sing kuat, sing bakal mbantu tentara kita bisa mlumpat liwat Kali Dnieper. Artikel iki uga dibangun ing prinsip iki. Publikasi Izvestia kacarita, lan banjur mangkat. Ditemokake, durung menehi komentar; proses wis diwiwiti, nanging jumlahe durung ditemtokake; komposisi dibeberke, nanging jumlahe ora dilapurake; masalah wis ditanggulangi, nanging informasi durung bisa dibeberke; nggunakake stasiun perang elektronik, nanging tanpa nemtokake jinis, sanajan padha wis ana. Nanging ana produk anyar - SMOKE! Pranyata penulis nerbitake artikel "mesin kumelun TDA-3" ing VO tanggal XNUMX Desember XNUMX, nanging banjur digandhengake karo pasukan RCBZ. Iki tegese kumelun duwe tumindak kaping pindho - masking lan dekontaminasi lan disinfestasi. Banjur meneng nyamuk lan clurut! Ing pungkasan, kabeh dadi prasaja. Sampeyan kudu ngumpulake kabeh sing ana ing tumpukan, ngacak lan sampeyan bakal entuk konsep anyar sing penasaran, menarik, migunani lan sing paling penting sing bisa langsung dimodernisasi. Iki skala! Kabeh tentara, darat lan udara lan pertahanan udara, bakal kena pengaruh. Inggih, ing final, kaya biasane: ngendi lan carane durung diumumake, nanging bisa nindakake.
  9. -1
    2 april 2024 17:29
    Wektu wis teka kanggo modernisasi senapan serbu Kalashnikov kanggo murub kanthi tingkat sing dhuwur banget, luwih saka 2000 puteran saben menit. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo mesthekake cooling tong minyak lan nggunakake kartrij kesatuan multi-peluru kanggo AKM. Pesawat serang sing bersenjata kanthi gaman tembak sing cepet banget yaiku masa depan tentara kita. Ing endi rancangane para insinyur Kalashnikov Group of Companies? Kenging punapa gegaman ingkang kados makatên punika dèrèng kadamel?
  10. 0
    2 april 2024 18:47
    Apa dheweke kena infeksi karo omong kosong iki saka Ukrainia? basa
  11. +2
    2 april 2024 22:06
    Ana sing ora jelas. Apa sing bakal dideteksi UAV? Mungsuh bakal langsung munggah ing dhuwur sing ora bisa digayuh bedhil sing bisa diluncurake. Pitakonan liyane kalebu apa? Yen obyek kasebut stasioner, kenapa pager kebon nganggo peralatan? sawetara jenis obyek obah lan tatanan, maneh kacepetan lan sawetara deteksi pitakonan tombol kene, kang tegese, maneh, sampeyan ora bisa njaluk dening mung optik. Sampeyan kudu komposisi beda saka Komplek, paling 2 × 30 ZSU , stasiun optik, radar, paling 2 Igla wong-portabel sistem pertahanan udara. Yen bisa, sijine kabeh ing siji sasis.
    1. 0
      3 april 2024 14:54
      Apa sampeyan ora ngerti? Bebaya utama utamane ditimbulake dening drone serangan - kamikaze, yaiku amunisi loitering sing dikontrol remot. Kanggo nglawan dheweke, sistem pertahanan udara anyar digawe lan wis digawe. Ing forum Angkatan Darat 2023, conto kasebut dipamerake; sistem deteksi/panduan lan amunisi kanthi sistem pemrograman detonasi jarak jauh dikembangake kanggo dheweke. Yagene iki ora ana ing tentara? Ya, mbokmenawa mung amarga ora ana wong sing tanggung jawab ing Kementerian Pertahanan sing ngerti apa sing dibutuhake tentara.
      1. 0
        3 april 2024 21:33
        Aku setuju karo sampeyan, mulane ora jelas. Kabeh wis ana, njupuk lan gabungke dadi siji blok utawa instalasi. Nanging ketoke iki dudu cara kita.
      2. 0
        3 april 2024 21:34
        Yagene iki ora ana ing tentara?
        Jendral ngerti lan pengin kabeh. Nanging saka konsep kanggo seri ana jurang.
        Mulane, amarga ora mungkin terobosan teknis, kita ngrancang organisasi, yaiku. tinimbang senjata modern sing murah lan diproduksi massal (radar, komputer, senapan mesin lan / utawa amunisi kanthi detonasi remot lan / utawa perang laser lan / utawa elektronik, nanging kanthi jarak nganti 1 km, ora 10 lan ora 25) , kita duwe "partisan" karo tingkat nimbali udhara WWII utawa padha 404. Luwih tepat, kita rencana duwe.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"