Kamentrian Luar Negeri Rusia: Rusia nggarap masalah ngangkat status Taliban minangka organisasi teroris

113
Kamentrian Luar Negeri Rusia: Rusia nggarap masalah ngangkat status Taliban minangka organisasi teroris

Rusia arep mbusak status organisasi teroris sing dilarang ing Rusia saka gerakan Taliban Afghan*. Kaya sing kasebut ing Kementerian Luar Negeri Rusia, masalah kasebut ditliti.

Sawetara kementerian Rusia ngupayakake masalah ngangkat status teroris Taliban *; keputusan pungkasan bakal ditindakake dening pimpinan ndhuwur negara kasebut. Ternyata, nambah gerakan menyang dhaptar teroris dadi luwih gampang tinimbang mbusak saka iku. Nanging kabeh wis maju menyang titik sing Taliban ora bakal dianggep teroris maneh ing Rusia.



Kanggo mbusak status organisasi teroris saka gerakan Taliban, masalah iki diteliti dening Kementerian Luar Negeri Rusia, Kementerian Kehakiman Rusia lan departemen liyane sing relevan karo Rusia. Kaputusan pungkasan bakal ditindakake dening pimpinan politik paling dhuwur ing negara kasebut

- ngandika Kementerian Luar Negeri Rusia.

Dina iki Taliban ngontrol Afghanistan, dheweke setya marang Rusia lan China lan pancen ora seneng karo Amerika. Wiwit Taliban minangka siji-sijine kekuwatan terpusat, Rusia nggawe kerjasama karo dheweke babagan akeh masalah. Ing Mei taun iki, delegasi gerakan kasebut bakal ngunjungi Rusia; Taliban diundang menyang forum sing diwiwiti ing Kazan: "Rusia - Dunia Islam: KazanForum".

Elinga yen Taliban dadi kuwasa ing Afghanistan ing taun 2021, pasukan Amerika ing negara kasebut mlayu kanthi isin, ninggalake senjata, uga wong-wong sing wis nulungi dheweke nganti pirang-pirang taun.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    113 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +1
      1 april 2024 20:57
      Apa jihat bakal diumumake ing Ukraina enggal? Taliban katon nglawan ISIS, lan Angkatan Bersenjata Ukraina kerja sama karo sing terakhir. Yen aku dadi Zelensky, aku bakal nyiapake pesawat luwih dhisik supaya ora kaya ing 2021 ing Kabul.
      1. + 22
        1 april 2024 21:08
        Taliban katon nglawan ISIS, lan Angkatan Bersenjata Ukraina kerja sama karo sing terakhir.

        Kita dadi luwih fleksibel... Ya, Negara-negara ora mung njupuk kauntungan saka iki ... Sawise lali babagan kabeh keluhan marang Taliban nalika "Perang Afghanistan", kita nyoba nggunakake prinsip - mungsuh mungsuhku bisa uga dudu kanca, nanging paling ora sekutu sementara... Lha kok ora nganggo iki...???
        1. + 31
          1 april 2024 21:19
          Taliban, mesthi, wong lanang radikal. Lan kanggo wanita padha duwe kakehan watesan, malah ing mratelakake panemume Rusian.
          Nanging dheweke ora menyang biara wong liya kanthi piagam dhewe. Dheweke ora ngganggu kita (sanajan patroli cedhak Kushka nyekel kafilah narkoba kudu dikuwatake nganggo drone kanthi telusuran otomatis lan pengawasan jam-jam), lan kita ora perlu ngajari cara urip kanthi bener.
          Amerika diremehake, ISIS disengiti, Rusia, ngelingi aktivitase, dihormati. Tatanan ing negara dijaga. Lan kita mabur menyang Moskow kanggo negosiasi luwih saka sepisan, negosiasi sukses. Apa maneh sing dibutuhake kanggo mbusak status teroris?
          1. -14
            1 april 2024 21:25
            Lan statement sampeyan babagan carane Taliban (*ORGANISASI TERORIS DIBAWAL ING WILAYAH RF) njaga ketertiban mung limang poin !!! Perasaan yen sampeyan pancene ora menehi wektu otak kanggo mangerteni apa sing wis ditulis.
            1. +5
              1 april 2024 21:34
              Taliban diumumake minangka teroris sanajan ing USSR.
              Kita uga marisi iki kanthi warisan sing beda.
              Umumé, ana akeh perkara sing kudu dibuwang ing taun 1991.
              Fishing dening Jepang lan Inggris ing banyu kita, contone, wis pungkasanipun mandheg.
              Iku worth kasebut kanthi teliti, goyangake kabeh kontrak.
              Taliban wis diganti. Dheweke wis akeh owah-owahan.
              1. + 11
                1 april 2024 21:40
                Omonganmu opo??? Yaiku, dudu dheweke sing ngakoni kamardikan Ichkeria lan njaluk perang suci nglawan Rusia ing 2020?
                Apa wong-wong mau sing wis owah?

                USSR ana ing 2003, nalika padha (Taliban) diumumake minangka teroris? Aku pancene ora ngerti...
                1. +3
                  1 april 2024 21:51
                  Aku bakal luwih apik - ora ing 2020, nanging ing 2000, mesthi.
                  1. +1
                    2 april 2024 02:53
                    Kayane aku Shurik70 isih tegese Taliban, sing wis owah sawise Yankees mlayu saka Afghanistan ing 2021.
                    1. 0
                      2 april 2024 17:37
                      Dheweke wiwit owah sawise invasi AS ing Afghanistan.
                2. -1
                  2 april 2024 22:53
                  Ichkeria uga wis diganti cukup akèh, iku ora mung loropaken kanggo Rusia, nanging uga gelut ing sisih.
                  1. 0
                    3 april 2024 09:34
                    Sampeyan nulis kaya negara sing merdika...
              2. + 12
                1 april 2024 21:44
                Nalika Taliban muncul, USSR wis ilang 3 taun.
              3. +7
                1 april 2024 22:26
                Quote: Shurik70
                Taliban diumumake minangka teroris sanajan ing USSR.

                Ora, iki kakehan. USSR lan Taliban, uga, ora cocog.
              4. +2
                2 april 2024 01:13
                Dadi apa hubungane karo komunis? Penangkapan kasebut diidini dening Demokrat lan ora dilarang sajrone 3 dekade.
          2. + 13
            1 april 2024 21:26
            Quote: Shurik70
            ... mbusak status teroris

            pindhah menyang Ukraina! jujur! nglirik
          3. +8
            1 april 2024 21:54
            Lan kanggo wanita padha duwe kakehan watesan, malah ing mratelakake panemume Rusian.

            Maksudmu "MALAH kanggo wong Rusia"?? Miturut kabeh standar sing bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake, Taliban duwe akeh larangan kanggo wanita. Dheweke ora duwe hak nampa pendhidhikan, nuduhake rai ing umum, katon provokatif, lan liya-liyane. Nanging iki dudu alesan kanggo ora mbangun kreteg karo Afghanistan, saliyane, bisa uga posisi radikal bakal nyuda wektu - bisa uga, wanita bakal diidini nampa pendhidhikan medis normal lan bakal diidini mlebu ing rumah sakit, kanggo wiwitan. Cetha yen radikalisme kasebut amarga perjuangan karo jagad Barat, kanggo nyegah bocor "liberalisme lan demokrasi" liwat tunjangan cilik. "Dina iki wanita entuk pendhidhikan, lan sesuk padha bengok-bengok nganggo plakat ing alun-alun kanthi rambute dicelup warna pelangi."
            1. -6
              1 april 2024 22:24
              Kutipan: Bledar
              Miturut kabeh standar sing bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake, Taliban duwe akeh larangan kanggo wanita.

              Aku bakal mikir sadurunge nulis iki.
            2. +5
              1 april 2024 22:28
              Kutipan: Bledar
              Miturut kabeh standar sing bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake, Taliban duwe akeh larangan kanggo wanita.

              Iku ditulis ing ndhuwur sing karo charter dhewe, uga, luwih ing teks. Taliban minangka Islam radikal ing sawijining negara. Dheweke ora ngekspor worldview. Iki bisa ditampa kanggo kita, amarga alasan ing ndhuwur. Mulane, bisa lan perlu kanggo nindakake bisnis karo Taliban, mung kasunyatan sing padha angel ing tamba wis cukup kanggo iki.
              1. +2
                2 april 2024 00:07
                Taliban minangka Islam radikal ing sawijining negara.

                Ora temenan. Taliban utamane wong Pashtun, lan Pashtunwalai sing padha ora setuju karo norma Islam Wahhabi ing kabeh.
                1. 0
                  2 april 2024 08:37
                  Iki figurative babagan Islam radikal, tanpa arep menyang rincian. Dadi, ya, dheweke duwe arah dhewe.
            3. 0
              2 april 2024 13:16
              Kutipan: Bledar
              Maksudmu "MALAH kanggo wong Rusia"?? Miturut kabeh standar sing bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake, Taliban duwe akeh larangan kanggo wanita.

              Miturut cara, ekspedisi arkeologi Rusia-Afghanistan gabungan bubar nerusake karyane. Arkeolog Rusia bakal katon ing penggalian ing Afghanistan. Miturut cara, Afghanistan gampang banget kanggo ngunjungi. Taliban ing kedutaan ing Moskow ngetokake visa kanggo $ 80 kanthi meh ora ana watesan. Penggalian bakal ditindakake ing sisih lor Afghanistan, 3 km sisih wétan kutha Shibargan ing bukit Tillya-tepe. Dikarepake para arkeolog bakal nemokake komplek candhi kuna wiwit jaman Mesir kuna. Kasus Sarianidi V.I. bakal diterusake dening peneliti anyar.
          4. -3
            2 april 2024 00:33
            Quote: Shurik70
            Dheweke ora ngganggu kita (sanajan patroli ing cedhak Kushka, nyekel kafilah narkoba, kudu dikuatake nganggo drone kanthi telusuran otomatis lan pengawasan saben jam)
            Ora perlu nguatake apa wae, kontrol sing paling apik yaiku ngontrol diri (ing sisihe). Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging dheweke dhewe nawakake iki kanggo kita sepuluh taun kepungkur (nanging, dheweke njaluk senapan mesin. lol ). Dadi, yen hubungan antarane negara kita ditetepake, kabeh bakal ditindakake dhewe.
            PS iku bakal becik ing bagean kita kanggo ngirim kanggo wong-wong mau teknologi penguatan kanal Kush-Tepa ing Kali Amu Darya, sing lagi digali kanggo tuwuh ora mung obat-obatan (dheweke pengin njaluk mati jarum mbebayani iki). Nanging yen padha ora ngiyataken amben kanal, banjur mundhut banyu bakal ageng (ora ana gunane kanggo nyalahke pangilon mengko, iku bakal salah kita dhewe kanggo ora nyedhiyani teknologi).
          5. -2
            2 april 2024 03:40
            Quote: Shurik70
            Taliban, mesthi, wong radikal. Lan kanggo wanita padha duwe kakehan watesan, malah ing mratelakake panemume Rusian.

            Nanging kita duwe akeh banget kabebasan kanggo wanita, saka nuduhake awak wuda, ngombe alkohol, udud lan mungkasi karo aktivitas profesional. Mungkin iki wektu kanggo kita pindhah saka sembrono lan licentiousness kanggo mirsani aturan tumindak ing panggonan umum? Kabeh wong tanpa terkecuali...
            Aku ngerti cara sing bener: "ora liwat sirah, liwat tangan lan sikil." Terapi Occupational ora mung nambani, nanging uga mbantu entuk keuntungan tartamtu:
          6. 0
            2 april 2024 13:29
            [quote]Lan kanggo wanita, dheweke duwe akeh larangan[/quote]

            Taliban, mesthi, wong radikal. Lan kanggo wanita, dheweke duwe akeh larangan. "Tinjauan hak asasi manungsa ing Afghanistan kanggo Oktober-Desember 2023 saka UNAMA - ana kasus wanita sing ditangkep amarga tuku kondom.
            - wanita tunggal disaranake nikah kanthi ancaman dipecat
            - ditahan wanita sing ora diiringi sanak keluarga lanang ing karya
            - akibat saka kegagalan kanggo mirsani jilbab sing tepat tiba ing relatif: kaping pisanan - peringatan, 1 - telpon menyang "polisi moral", 2 - penahanan nganti 3 dina, 3 - pengadilan
            - Taliban mbebasake wanita sing ditahan amarga jilbab miskin sajrone sawetara jam
            - 69 wong diunekake dening ranjau lan amunisi, sing 11 wong tiwas
            - ing pungkasan taun 2023, luwih saka 490 ewu wong Afghan ninggalake Pakistan sajrone 3,5 wulan
            - universitas diwajibake ngrusak sastra sing bertentangan karo madzhab Hanafi
            - 08.11 emir ngetrapake Undang-Undang "Ing Pertimbangan Keluhan", sing ngatur karya "polisi moral"
            "Ana tagihan liyane ing meja emir sing bisa menehi kekuwatan pasukan" polisi moralitas (ditahan nganti 3 dina)."
        2. 0
          1 april 2024 21:19
          "Nóscitur á soció turpíve probóv hominís mens..."
          - "Ngomong sapa kancamu...."
          1. 0
            1 april 2024 21:40
            Kutipan: Kutipan Lavrov
            Dakkandhani sapa kancamu.

            Sapa kancamu?
            1. -12
              1 april 2024 21:45
              Mung Vladimir Vladimirovich!
              Uga, uga tentara lan angkatan laut.

              Inggih, aku ora takon babagan pilihan sampeyan, sing jelas.
              1. -3
                1 april 2024 22:43
                Kutipan: Kutipan Lavrov
                Mung Vladimir Vladimirovich!

                Tanpa idin kang masalah iki malah ora bakal wungu.
                Kutipan: Kutipan Lavrov
                Inggih, aku ora takon babagan pilihan sampeyan, sing jelas.

                Panjenengan jelas.
          2. +1
            1 april 2024 22:22
            Kutipan: Kutipan Lavrov
            "Ojo ngomong sapa kancamu...."

            Aku bakal ngomong - mung ora Israel.
          3. +3
            1 april 2024 22:24
            Kutipan: Kutipan Lavrov
            "Nóscitur á soció turpíve probóv hominís mens..."
            - "Ngomong sapa kancamu...."
            Apa kita kudu meri Amerika? Dheweke duwe "kanca" - Inggris, Prancis lan Jerman ... Lan uga Ukraina, Polandia karo Tribaltics, Trinidad lan Tobago lan liya-liyane ...

            Aku bakal perdagangan grosir "kanca" kuwi kanggo Belarus piyambak.
            1. +7
              1 april 2024 23:09
              Nanging, Pax America gumantung marang kanca-kanca kasebut lan, nalisir impen, bakal terus ngadeg nganti suwe. Iku thanks kanggo kanca-kanca iki.
              1. +1
                2 april 2024 01:54
                Iki bener. Kanggo kekancan sing kepenak luwih awet lan luwih bathi tinimbang kekancan simpati. Ora ketompo carane sinis bisa katon.
              2. -1
                2 april 2024 09:32
                Kutipan saka: blackGRAIL
                Nanging, Pax America gumantung marang kanca-kanca kasebut lan, nalisir impen, bakal terus ngadeg nganti suwe. Iku thanks kanggo kanca-kanca iki.
                Nganti iki "kanca" wis lemes saka jus pungkasan. Lintah, dudu kanca.
            2. +2
              2 april 2024 03:46
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Apa kita kudu meri Amerika? Dheweke duwe "kanca" - Inggris, Prancis lan Jerman ... Lan uga Ukraina, Polandia karo Tribaltics, Trinidad lan Tobago lan liya-liyane ...

              Kutipan saka: blackGRAIL
              Nanging, Pax America gumantung marang kanca-kanca kasebut lan, nalisir impen, bakal terus ngadeg nganti suwe. Iku thanks kanggo kanca-kanca iki.

              Kanthi ati-ati, kita kudu ngakoni yen "kanca saka AS" padha karo iwak pilot kanggo hiu.
              Saben hiu diiringi kaca sing setya - iwak pilot belang. Makhluk-makhluk iki puluhan kaping luwih cilik tinimbang iwak raksasa, nanging, nanging ora wedi lelungan bebarengan karo pembunuh sing diakoni. Pilot entuk jenenge amarga nalika ana makhluk sing cocog kanggo dadi panganan kanggo hiu katon ing lapangan, dheweke cepet-cepet maju, kaya-kaya nuduhake dalan menyang kapten sing ora katon.
              1. +2
                2 april 2024 09:40
                Kutipan saka: ROSS 42
                Pilot entuk jenenge amarga nalika ana makhluk sing cocog kanggo dadi panganan kanggo hiu katon ing lapangan, dheweke cepet-cepet maju, kaya-kaya nuduhake dalan menyang kapten sing ora katon.
                Ora ana sing kudu ditambahake - apik .
                Siji-sijine aku ngerti apa iki ana ing alam, nanging karo Amerika katon kaya iki. Yen korban sing dituju dhewe dadi predator, mula "pilot" kasebut menyang nedha awan, banjur hiu mikir manawa bakal luwih larang kanggo ngatasi predator iki. Amarga ing samodra, sanajan hiu minangka predator sing dominan, ana sing mangan hiu.
                Lan hiu dhewe, mbokmenawa amarga keluwen utawa srakah, uga bakal golek cemilan ...
            3. +3
              2 april 2024 05:55
              Apa sampeyan tau kepingin weruh kenapa pakulinan kudu mbandhingake karo wong liya tetep ana ing pikiran?
              Sampeyan siyap kanggo mbandhingake asil susu ing Uganda ing taun 1914, tinimbang netepake fenomena kasebut kanthi objektif lan tanpa macem-macem faktor sing mbenerake.
              Apa sampeyan mikir?
        3. -8
          1 april 2024 21:32
          Kutipan: Lev_Russia
          Kita dadi luwih fleksibel ...
          Luwih luwes, ora ana pucuke. Hamas kita uga dudu teroris, nanging kabeh pejuang lan partisan. Kanggo kula, sing penting dudu carane geng iki utawa geng kasebut dirasakake, nanging apa sejatine.
          Mungkasi mbaleni sawise Anglo-Saxon, wektune kanggo miwiti urip kanthi pikiran lan kapentingan negara sampeyan
          Yen kapentingan negara njaluk sampeyan flirt karo bandit, iku worth considering apa kapentingan iki bener
          1. +6
            1 april 2024 21:40
            Kutipan saka astepanov
            Yen kapentingan negara njaluk sampeyan flirt karo bandit, iku worth considering apa kapentingan iki bener

            Isih minangka bener. The Anglo-Saxon sijine kabeh donya ing layanan sing. Ana sing kudu disinaoni.
            1. -8
              1 april 2024 23:07
              Quote: piring
              The Anglo-Saxon sijine kabeh donya ing layanan sing.
              Sampeyan ngawula Anglo-Saxon, apa sampeyan kudu ngerti? Gusti Allah nulungi kowé. Nanging aja ngukur saben wong kanthi ukuran dhewe.
          2. -3
            1 april 2024 21:41
            Kutipan saka astepanov
            Yen kapentingan negara njaluk sampeyan flirt karo bandit, sampeyan kudu mikir

            Apa padha bandit?
          3. +6
            1 april 2024 22:20
            Kutipan saka astepanov
            Luwih luwes, ora ana pucuke. Hamas kita uga dudu teroris, nanging kabeh pejuang lan partisan.

            Lan Israel nuduhake awake dhewe, uga, mung malaekat, padha karo Reich Katelu.
          4. +2
            1 april 2024 22:55
            mungsuhe mungsuhku...mbok menawa dudu kancaku...nanging sekutu sementara mesthine.
            1. 0
              1 april 2024 23:01
              Lan kepiye Taliban bisa migunani kanggo Rusia? Nanging aku ora bisa reged karo kontak karo wong-wong mau. Ngomong-ngomong, apa ana sing mikir babagan carane wong Afghanistan bakal nanggepi laku jina iki - dudu wong-wong sing manggon ing Afghanistan, nanging sing dadi prajurit lan perwira Soviet sing perang karo Taliban? Kanthi Taliban, kanthi cara, bersenjata dening Amerika? Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa? Mungkin saiki "Afghans" Soviet bisa dituduh nyerang Taliban sing ramah lan digawa menyang pengadilan? Banjur, ing wektu sing padha, nransfer wong lanang sing saiki gelut (nuwun, "operasi khusus") ing Ukraina?
              1. +4
                1 april 2024 23:09
                Apa sampeyan pengin ngandhani, minangka wong Afghan Soviet, sing anyar babagan DRA? Ayo padha mbangun pipa gas utawa lenga liwat wilayahe. Padha ngayomi....nglawan tandur candu...dll. Kita mung kudu netepake risiko, kesempatan lan, umume, apa sing bisa ditindakake? Yen ora ana apa-apa, banjur kenapa mbantah ... Kita kudu nggunakake kahanan saiki kanggo keuntungan kita. Kaya sing diomongake, karo wedhus sing reged, malah wulu.
              2. +6
                1 april 2024 23:48
                Kutipan saka astepanov
                Nanging aku ora bisa reged karo kontak karo wong-wong mau. Ngomong-ngomong, apa ana sing mikir babagan carane wong Afghan bakal nanggepi laku jina iki - dudu wong-wong sing manggon ing Afghanistan, nanging sing dadi prajurit lan perwira Soviet sing perang karo Taliban? Kanthi Taliban, kanthi cara, bersenjata dening Amerika?

                Aneh. Kepemimpinan kita ora ngambung Amerika sing bersenjata (dudu Taliban, nanging Mujahidin, nanging neraka karo dheweke) sajrone telung puluh taun. Lan ora ana sing nggatekake panemune para prajurit lan para perwira sing padha perang ing prakara iki.
              3. 0
                2 april 2024 23:03
                Kutipan saka astepanov
                Lan kepiye Taliban bisa migunani kanggo Rusia?

                Piyé pepadhamu sing setya isa migunani?
                Kutipan saka astepanov
                Nanging aku ora bisa reged karo kontak karo wong-wong mau.

                Reget ing ngarepe sapa?
            2. +1
              2 april 2024 02:00
              Kanthi "aliansi" kuwi, sing utama yaiku njupuk langkah-langkah sing pas wektune lan nyilikake akibat saka pengkhianatan sekutu sementara. Umumé, sing terus-terusan ngati-ati karo sekutu kasebut minangka masalah sing ora nyenengake.
              1. -1
                2 april 2024 23:04
                Kutipan: Frank Muller
                Umumé, sing terus-terusan ngati-ati karo sekutu kasebut minangka masalah sing ora nyenengake.

                Sampeyan kudu waspada karo sekutu apa wae. Iki politik lan ora ana cara liya
          5. +4
            1 april 2024 23:21
            Ing rahasia ... sanajan ing sawetara negara Uni Eropa, mung sayap militer Hamas sing diakoni minangka teroris, nanging ora organisasi kasebut dhewe ...
          6. 0
            1 april 2024 23:53
            Kutipan saka astepanov
            Hamas kita uga dudu teroris, nanging kabeh pejuang lan partisan.

            Hamas digawe kanthi dhukungan saka panguwasa Israel minangka counterweight kanggo Fatah-PLO. Sawise digawe, ayo padha ngerti saiki. Apa urusan kita ngukum wong ing kana amarga squabbles antar-Semit iki?
          7. +2
            2 april 2024 03:52
            Kutipan saka astepanov
            Yen kapentingan negara njaluk sampeyan flirt karo bandit, banjur iku worth considering apa kapentingan iki bener

            ... banjur sampeyan kudu mikir kaping satus babagan apa sing dadi pimpinan, lan apa pilihan sing ditampa dening warga biasa saka iki ... Apa wae sing kedadeyan, kaya ing paribasan kasebut:
            Para pangéran padha perang, pungkur para batur tumeka
          8. -2
            2 april 2024 07:44
            Teroris nomer siji yaiku Israel saiki!
        4. 0
          1 april 2024 21:36
          Kabeh padha, kita kudu luwih ati-ati karo wong-wong mau, yen ora, kantor iki bisa dadi wedhus Trojan kanggo kita ... Nyuwun
        5. + 16
          1 april 2024 21:43
          Sawise lali babagan kabeh keluhan marang Taliban nalika "perang Afghanistan",

          Pasukan Soviet mundur saka Afghanistan ing taun 1989.
          Gerakan Taliban muncul ing taun 1994.
          Apa grievances?
        6. +9
          1 april 2024 22:17
          Kutipan: Lev_Russia
          Kita dadi luwih fleksibel ... Inggih, Negara ora mung sing entuk manfaat saka iki.

          Ya, dibandhingake karo AS, Taliban dudu teroris.
        7. -4
          1 april 2024 22:47
          Kita dadi luwih fleksibel ...
          Carane ora patah tulang punggung ... kanthi keluwesan kasebut ...
        8. +1
          2 april 2024 00:36
          Kutipan: Lev_Russia
          Taliban katon nglawan ISIS, lan Angkatan Bersenjata Ukraina kerja sama karo sing terakhir.

          Kita dadi luwih fleksibel... Ya, Negara-negara ora mung njupuk kauntungan saka iki ... Sawise lali babagan kabeh keluhan marang Taliban nalika "Perang Afghanistan", kita nyoba nggunakake prinsip - mungsuh mungsuhku bisa uga dudu kanca, nanging paling ora sekutu sementara... Lha kok ora nganggo iki...???

          Taliban lan sedulur Rusia ing salawas-lawase.
      2. +1
        1 april 2024 21:38
        Kutipan saka OrangeBig
        Yen aku dadi Zelensky, aku bakal nyiapake pesawat luwih dhisik supaya ora kaya ing 2021 ing Kabul.

        Iku luwih gampang kanggo wong kene yen ngganti menyang sugih wadon lan njupuk mati ing mobil menyang tapel wates Polandia
    2. + 13
      1 april 2024 20:57
      Wis wayahe, mungkasi mbaleni sawise Anglo-Saxon, iku wektu kanggo miwiti urip dening pikiran dhewe lan kapentingan negara. ya
    3. + 16
      1 april 2024 21:00
      Dheweke ngontrol Afghanistan. Dheweke kerja sama karo negara kita. Padha sengit Amerika. Iki kabeh sing dibutuhake kanggo hubungan tetanggan sing apik. Donya ganti - Ukrainians ora wong sedulur. Taliban minangka tanggi sing apik. Saben bangsa wis nampa apa sing kudu ditindakake kanthi jujur.
      1. +3
        1 april 2024 21:04
        Kutipan: Andrey Nikolaevich
        Dheweke ngontrol Afghanistan. Dheweke kerja sama karo negara kita. Padha sengit Amerika. Iki kabeh sing dibutuhake kanggo hubungan tetanggan sing apik. Donya ganti - Ukrainians ora wong sedulur. Taliban minangka tanggi sing apik. Saben bangsa wis nampa apa sing kudu ditindakake kanthi jujur.

        Lan sawise kaputusan iki bakal bisa kanggo imigrasi lan ngirim imam kanggo martakaké jihad kanggo kita. wassat
        1. +6
          1 april 2024 21:30
          ngutus imam-imam piyambake sedaya kangge dakwah jihad dhateng kita. wassat

          Where kanggo kita? wassat Apa sampeyan babagan? Sampeyan manggon ing Israel ...
          Luwih becik nyritakake babagan "sukses" ing Gaza ...
      2. roh
        +5
        1 april 2024 21:14
        Taliban minangka tanggi sing apik.

        Ya) saiki dheweke dadi tangga teparo, lan nalika entuk bathi, dheweke bakal seneng ndhukung "kanca jenggot, pejuang kebebasan" sing bakal teka kanggo mbangun hukum Syariah ing omah "sampeyan". sedulur
        1. -1
          1 april 2024 21:37
          Kutipan saka roh
          lan yen entuk manfaat, dheweke bakal seneng ndhukung "kanca jenggot, pejuang kebebasan"

          Yen sampeyan sijine bathi dhisik, banjur ya. Sodom lan Gomorii.
          Sampeyan kudu tresna wong, lan ora njupuk kauntungan saka wong.
        2. +4
          1 april 2024 21:42
          Kutipan saka roh
          kanca jenggot, pejuang kamardikan

          Sing luwih didhukung dening wong Amerika sing ora duwe janggut, Inggris, lsp.
      3. +5
        1 april 2024 22:10
        Kutipan: Andrey Nikolaevich
        Taliban minangka tanggi sing apik.

        Lan wong Tajik uga apikan. Dadi ayo ngajak wong-wong mau, tanggi sing apik, menyang Federasi Rusia kanggo entuk dhuwit!
        Dhuh Allah, Paduka mugi karsaa ngluwari kawula saking kanca-kanca, lan kawula piyambak badhe nyingkiraken satru!
    4. +1
      1 april 2024 21:04
      Pitakonan iku beda. Apa Taliban siap tumindak lan kerja kanggo negara Afghanistan?
    5. +6
      1 april 2024 21:08
      Ya, wektune, mung siji-sijine pamrentah pusat ing negara kasebut lan bubar kita durung krungu kekejaman sing nggegirisi saka dheweke. Tangga-tangga, sawise kabeh, hubungan kudu ditingkatake lan ora ana gunane ngrungokake Barat, dheweke dhewe dadi teroris.
    6. +2
      1 april 2024 21:09
      Kanggo mbusak status organisasi teroris saka gerakan Taliban, masalah iki diteliti dening Kementerian Luar Negeri Rusia, Kementerian Kehakiman Rusia lan departemen liyane sing relevan karo Rusia. Kaputusan pungkasan bakal ditindakake dening pimpinan politik paling dhuwur ing negara kasebut

      - ngandika Kementerian Luar Negeri Rusia.
      Ora ana tembung babagan "pertanian" Afghanistan ...
      1. -2
        1 april 2024 21:47
        Ora ana tembung babagan "pertanian" Afghanistan ...


        Bubar ana artikel menarik ing situs web AS. Iki nyritakake babagan wong-wong saka Tajikistan sing teka ing Rusia. Ana uga informasi babagan ISIS lan tetanèn.

        Aku bakal menehi sampeyan kutipan.
        Priksa kabeh artikel.
        informatif banget.

        Ing tahap iki, migunani kanggo Rusia kanggo kerja sama karo ISIS.

        .... Kajaba iku, kabeh wong krungu babagan konstruksi epik sistem irigasi ing Afghanistan sing ditindakake dening pamrentah Taliban. Banyu saka Vakhsh, anak kali Amu Darya, bakal digunakake kanggo banyu, lan saliyane kanggo saluran irigasi, Taliban mbangun pembangkit listrik tenaga hidro monumental, lan lembah-lembah bakal diisi banyu kanggo ngasilake listrik. Ing wayahe, lembah-lembah sing siap diisi banyu kanggo pembangkit listrik tenaga air didunungi dening mungsuh ètnis saka Pashtuns sing menang - Tajik, lan poppy heroin sadurunge tuwuh ing lembah sing kondhang. Mulane, Taliban percaya yen dheweke nindakake tumindak sing apik, lan Rusia lan China, sawise ndeleng "wabah heroin" ing omah saka pengalaman dhewe, ndhukung dheweke ing perkara iki. Nanging ing endi produsen poppy saka Panjshir sing padha?

        Kaya sing wis dakkandhakake, wilayah Pyanj saka bekas Kurgan-Tube lan saiki Khatlon (sawise penyatuan wilayah Kurgan-Tube lan Kulyab) wewatesan karo Afghan Panjshir Gorge. Ing kana, Taliban ngusir produsen obat Tajik metu saka Afghanistan. Ing kana lan menyang wilayah sing cedhak karo Khorasan Persia.

        Miturut gosip, populasi iki "banget surem" lan "iki pungkasane liar." Mulane, tilas Tajik Soviet - sanajan padha dianggep minangka "Islamis" lokal - saiki ninggalake wilayah kasebut kanthi jumlah gedhe. Lan padha teka ing Rusia.

        Yaiku, wiwit "kamenangan pungkasan Taliban ing Afghanistan," sifat emigrasi saka republik iki menyang Rusia wis owah sacara dramatis. Saiki wong-wong sing nate "memalu kuku ing endhas wong urip ing umum ing alun-alun" teka kanggo kita, uga anak lan putu, lan iki ora nganggo basa Rusia, lan malah ora arep. Perlu dimangerteni manawa wong-wong iki, umume, minangka "saudara getih" kanggo Rakhmon sing padha lan kabeh rombongane, uga mungsuh sing sengit saka pimpinan Iran lan Taliban ing Afghanistan, mula ora ana sing ana ing tanah air. wis nunggu wong-wong mau ing kabeh lan kabeh sing nderek saka iki.
        Napa lan apa sing kudu ditindakake kanthi gelombang iki ora jelas, nanging muga-muga para panguwasa sing kompeten bakal ngerti kabeh. ...
        https://aftershock.news/?q=node/1361555
        1. -3
          1 april 2024 22:07
          Muga-muga pejabat sing tanggung jawab saka layanan khusus luwih ngerti babagan sawetara wakil saka wong Tajik ing tlatah Federasi Rusia.
        2. -2
          1 april 2024 22:48
          Kutipan: AA17
          https://aftershock.news/?q=node/1361555

          Aku maca lan ora ngerti - mula saka ngendi asale wong Tajik, saka Afghanistan utawa saka Tajikistan, kayane penulis dhewe ora ngerti.
    7. +1
      1 april 2024 21:16
      setya marang Rusia lan China lan pancen ora seneng karo Amerika

      Prinsip lawas: mungsuh mungsuhku kancaku
    8. +4
      1 april 2024 21:17
      Kutipan: Lev_Russia
      mungsuh saka mungsuhku bisa uga ora kanca, nanging paling sekutu sak wentoro

      Aku setuju karo sampeyan.
      Negara-negara lan Eropa njupuk kauntungan saka iki, nanging kita terus muter Mother Teresa.
    9. -2
      1 april 2024 21:23
      Iki minangka obscurantism lan perdagangan narkoba. Wong wadon uga diijini dibenturi watu.
      Yo ngono kanca-kanca...
      1. +6
        1 april 2024 21:30
        Iku Amerika sing urip maneh produksi tamba ing Afghanistan; donya wedi kanggo pirembagan bab iku langsung, nanging padha konfirmasi statistik produksi ing Taliban lan sawise rawuh saka Amerika Serikat, luwih seneng ora kanggo komentar luwih. Amerika duwe tradhisi sing wis suwe ing wilayah iki, CIA wis tau ngobong perdagangan obat-obatan internasional kanggo mbiayai operasine, investigasi kongres resmi ngonfirmasi iki, nanging mesthi ora ana sing diukum, mula dheweke rada ngece.
        1. +2
          1 april 2024 22:21
          Salah sethitik.
          Perdagangan narkoba saka Afghanistan menyang Asia Tengah tambah sawise Taliban dadi kuwasa (diakoni minangka teroris lan dilarang ing Federasi Rusia), ujare Vladimir Tarabrin, direktur departemen kanggo tantangan lan ancaman anyar saka Kementerian Luar Negeri Rusia.

          Saiki ana kecenderungan ngganti opiat karo produksi obat liya, contone, produksi methamphetamine mundhak banget.
          1. -3
            1 april 2024 22:51
            Kutipan saka solar
            ngandika direktur departemen kanggo tantangan anyar lan ancaman saka Kamentrian Luar Negeri Rusia Vladimir Tarabrin

            Nanging dheweke uga ujar manawa Taliban wis nggawe produksi narkoba minangka kejahatan. Iku banget awal kanggo ngomong, nanging katon kaya Taliban tenan perang iki.
            1. +3
              1 april 2024 22:57
              Opiates wiwit perang nalika rega mudhun amarga oversaturation pasar. Saiki jumlahe wis suda, nanging rega saya tambah. Nanging tanduran poppy sing kita perangi. Nanging iki ora mung pilihan kanggo produksi obat. Ora akeh sing bisa diprodhuksi ing Afghanistan. Ora ana industri, lahan pertanian ora paling trep. Sage utawa apa wae sing dicoba kanggo ngenalake dheweke ora menehi bathi sing meh padha karo obat-obatan.
              1. +2
                2 april 2024 05:33
                Kutipan saka solar
                Opiates wiwit perang nalika rega mudhun amarga oversaturation pasar. Saiki jumlahe wis suda, nanging rega saya tambah. Nanging tanduran poppy sing kita perangi.

                Yaiku, sampeyan ora mikir yen kita kudu nglawan produksi sampah sing cedhak karo kita?
                Kutipan saka solar
                Ora akeh sing bisa diprodhuksi ing Afghanistan. Ora ana industri, lahan pertanian ora paling trep.

                Yen sampeyan ora nindakake apa-apa, banjur ora bakal kelakon.
      2. +2
        1 april 2024 21:44
        Ya, ayo padha nindakake apa sing dikarepake ing kana.
        Iki minangka wortel: "Sampeyan kanca karo AS, lan dheweke ngandhani apa sing bisa lan ora bisa ditindakake ing negara sampeyan. Nanging yen sampeyan kanca karo kita, sampeyan bakal mutusake masalah kasebut dhewe!"
        1. Komentar wis dibusak.
    10. -2
      1 april 2024 21:25
      Ing Mei taun iki, delegasi gerakan kasebut bakal ngunjungi Rusia; Taliban diundang menyang forum sing diwiwiti ing Kazan: "Rusia - Dunia Islam: KazanForum".

      Moscow teka munggah trumps! Nggawa Afghanistan menyang sisih sampeyan pancen regane akeh. Iki minangka pasar anyar ditambah bali lan budidaya sing lawas, Asia Tengah. Sugeng ndalu, Amerika, sampeyan isih bisa ngganggu wong Armenia ...
    11. +4
      1 april 2024 21:26
      Taliban ora mung siji-sijine kekuwatan ing Afghanistan. Taliban ditinggal tanpa dhuwit amarga Amerika Serikat. Taliban lungguh ing banyu ing Asia Tengah. Masalah banyu dadi penting banget lan negara-negara maneh nyoba mlebu ing Afghanistan. Nggawe hubungan karo Taliban - jiwitake negara, ngrampungake masalah banyu lan entuk pengaruh maneh ing Asia Tengah. Lan nggawe counterweight kanggo Turki. Lan nggawe sekutu Siria. Ostap ngalami ...
    12. +1
      1 april 2024 21:27
      Miturut cara, pitakonan kanggo administrasi situs, kok lambang footnote ing teks artikel, nanging ora dibeberke tegese menehi tandha saka ORGANISASI TERORIS DILARANG ing wilayah RF?
      Apa aku bisa njaluk sampeyan tundhuk karo syarat hukum Rusia?
      1. -3
        1 april 2024 23:27
        Pisanan, konsultasi karo Kementerian Luar Negeri Rusia ...
    13. +2
      1 april 2024 21:27
      Ternyata, nambah gerakan menyang dhaptar teroris dadi luwih gampang tinimbang mbusak saka iku.

      Yen gampang banget ditambahake, mula kenapa Ukraina durung ana ing dhaptar iki?
    14. +2
      1 april 2024 21:29
      Lha enggal-enggal gegeran ing rawa-rawa lan krik-krik kulon... Rame-rame))))))
      Ing kana, sing lali, senjata AS ditinggalake khusus (kanggo 8 lards) kabeh siap tempur, lsp.
      Apa sampeyan mikir? Nyerbu Asia ing Underbelly Rusia
      Nanging Taliban nolak lan ngrusak obat-obatan Amer ...
      Saben uwong ngelingi Shuravi ing kana. Kita dadi prajurit sejati lan mbangun akeh kanggo masarakat umum...
      Lan iki ora dilalekake !!!
    15. -2
      1 april 2024 21:37
      Hamas ing jejere..Lha, sampeyan ngerti maksudku..Sawise serangan ing kedutaan Iran ing Suriah, iku provokatif brazenly ...
      Sawise kabeh, wong-wong Yahudi nggawe provokasi Rusia kanthi pukulan bajingan iki. Ora cukup ala kanggo warta kaya ngono.
    16. 0
      1 april 2024 22:00
      Quote: Shurik70
      ISIS disengiti

      Ngapa ora. 3,14 NDOS wis ngetutake dheweke, ISIS uga dadi asuh Washington, ana mungsuh umum. Miturut cara, wong Amerika sing nyengkuyung budidaya poppy ing Afghanistan; sajrone pendhudhukan parsial, produksie saya tambah akeh, nanging Taliban nglawan infeksi iki, aku ora ngerti saiki.
      1. +1
        1 april 2024 22:13
        "Perang" dheweke ... ing 2022, produksi opium poppy ing Afghanistan mundhak 32%.
        Lan penghasilan produsen obat sawise larangan sing paling ketat (kepriye maneh) tikel kaping telu....

        https://unsdg.un.org/ru/latest/stories/v-2022-godu-proizvodstvo-opiumnogo-maka-v-afganistane-vyroslo-na-32-procenta
        1. +1
          1 april 2024 22:56
          Kutipan: Kutipan Lavrov
          https://unsdg.un.org/ru/latest/stories/v-2022-godu-proizvodstvo-opiumnogo-maka-v-afganistane-vyroslo-na-32-procenta


          Sawise larangan obat sing ditindakake dening Taliban ing taun 2023, budidaya opium ing Afghanistan mudhun 95 persen. Iki dibuktekake saka asil panaliten sing ditindakake dening United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC).
          Budidaya opium mudhun ing kabeh wilayah negara saka 233 hektar dadi mung 000 hektar ing taun 10. Iki nyebabake nyuda pasokan opium 800 persen, saka 2023 ton ing 95 dadi 6 ton. Penurunan produksi sing drastis duweni akibat negatif kanggo akeh komunitas pedesaan sing rentan sing langsung gumantung saka penghasilan saka budidaya opium.
          "Ing wektu sing padha, iki wis menehi kesempatan nyata kanggo entuk asil sing langgeng ing perang nglawan pasar opium sing ora sah lan karusakan sing nyebabake lokal lan global," ujare Direktur Eksekutif UNODC Ghada Wali. "Masyarakat Afghanistan saiki butuh bantuan kamanungsan sing penting kanggo nyukupi kabutuhan sing paling penting lan ngatasi kejut kelangan penghasilan. Afghanistan bakal mbutuhake investasi gedhe kanggo mata pencaharian sing lestari ing wulan-wulan sing bakal teka.

          https://news.un.org/ru/story/2023/11/1446487
        2. +2
          1 april 2024 23:30
          PBB: Sawise AS mundur saka Afghanistan, produksi opium mudhun 95%
    17. +1
      1 april 2024 22:36
      Inggih, wektune. Dheweke pisah saka CIA ing taun 2001. Banjur dheweke uga ora pengin kekancan karo ISIS. Perang kita karo wong-wong mau wis rampung luwih saka telung puluh taun kepungkur. Iku wektu kanggo alon-alon nggawe tentrem.

      Lan status, yen ana, ora bakal dibalekake maneh.
    18. 0
      1 april 2024 22:41
      Mungsuh mungsuhku kancaku
    19. +2
      1 april 2024 23:00
      Iku wektu dhuwur. Taliban kudu dadi sekutu
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +2
          2 april 2024 11:35
          Nampa, ana akeh Muslim ing Rusia, lan wong pribumi (contone, Tatar - ora ateges apa-apa?). Yen sampeyan tegese obahe Muslim, banjur cart lan cart, lan obahe Kristen uga.
    20. +1
      1 april 2024 23:23
      Kutipan saka GansSH
      Ayo padha mbangun pipa gas utawa lenga liwat wilayahe. Padha ngayomi....nglawan tandur candu...dll.

      Ayo padha mbangun, nglindhungi, perang ... Sapa sing nglawan? Nanging apa sing kudu kita lakoni? Maneh, mbangun kanggo wong-wong mau, nglindhungi, perang - wis nampa piso ing mburi saka wong-wong mau? Lan, kanthi cara, apa dheweke dhewe pengin nindakake ing ndhuwur?
    21. +1
      1 april 2024 23:29
      dheweke setya marang Rusia lan China lan pancen ora seneng karo Amerika.

      Amarga seshea minangka teroris sing paling awon ...
    22. +1
      2 april 2024 00:03
      Taliban ngelingi sing mbantu amers ing Afghanistan
    23. -2
      2 april 2024 00:58

      Rusia arep mbusak status organisasi teroris sing dilarang ing Rusia saka gerakan Taliban Afghan*. Kaya sing kasebut ing Kementerian Luar Negeri Rusia, masalah kasebut ditliti.
      Ditilik saka acara paling anyar, lan malah ora njupuk menyang akun acara ing Krasnogorsk, lan utamané sawise departure saka Merikatos saka Afghanistan, hubungan kita karo Taliban (dilarang, kanggo saiki, ing Federasi Rusia) bisa wis foreseen lan dianggep. .
    24. +3
      2 april 2024 01:46
      Dijogo ! Lan ora apa-apa yen wong lanang iki mbenturi watu wanita kanggo khianat lan nglarang dheweke entuk pendhidhikan. Wong lanang iku lumrah, jenggot, sorban, apa.. wong sing terhormat.
      1. +1
        2 april 2024 02:04
        Kutipan saka Knell Wardenheart
        Lan ora apa-apa yen wong lanang iki mbenturi watu wanita kanggo khianat

        Lan sawetara taun kepungkur ana histeria gedhe babagan presiden Filipina, sing ngidini para pedagang narkoba ditembak ing dalan-dalan.

        Apa kita seneng pesene wong liya apa ora, apa hubungane terorisme?
      2. 0
        2 april 2024 11:43
        Dheweke uga ora mangan daging babi, ora ngombe anggur, lsp. We scold Merikos karo "demokrasi", lan sampeyan mikir kudu diwulang manggon ing negarane DHEWE? Dheweke nglawan obat-obatan, alon-alon nggawe tetanèn, ora "nglipur" karo serangan teroris, lan ora ngganggu sampeyan ilmu.
    25. +2
      2 april 2024 02:08
      Oh, muga-muga aku bisa nangis mengko sawise "status teroris" diangkat lan pratelan sing cocog karo kanca-kanca sing anyar. ngguyu Kanthi bungah, tuan-tuan, kanthi bungah! Sawise kabeh, ora mung amarga sedhih wong nangis?
    26. +1
      2 april 2024 02:32
      Yen padha makili kepentingane rakyat, apa ora? Taliban luwih apik tinimbang junta ing pinggiran.
    27. 0
      2 april 2024 03:24
      "Rusia arep mbusak status organisasi teroris saka gerakan Taliban Afghan*" -

      1. "Taliban" *
      2. "Taliban" (*)
      3. "Taliban" ( )
      4. Taliban
    28. +3
      2 april 2024 07:27
      A pamindhahan pinter. Teroris, kanthi definisi, mandheg dadi teroris nalika dadi kuwasa. Yen dheweke nganiaya wanita utawa wong sing ora setuju lan nganiaya wong amarga iman, mula iki nilai-nilai, bisnise. Kuwi tradisi ing kono.
    29. +5
      2 april 2024 07:57
      Yen Taliban numpes obat-obatan, yen aku dadi pimpinan, aku janji bakal nyedhiyakake bibit lan pupuk kanggo petani kanthi gratis, suwene 5 taun lan kanthi diskon luwih akeh. Kita bisa ngatasi akeh masalah amarga patrap kasebut.
      1. 0
        3 april 2024 00:40
        Iku meh mokal kanggo meksa populasi kanggo ninggalake tradisi abad-lawas, sanajan iku mbebayani. Kajaba iku, populasi konservatif - religius lan asring urip saka tradhisi mbebayani iki, sing jenenge bisnis obat suku sing nguntungake. USSR nyediakake gerakan mulya kanggo masyarakat Afghan meh kabeh dasawarsa (wiji, pupuk, sekolah sing dibangun, rumah sakit, bangunan omah, lan liya-liyane) lan kepiye pungkasane? sad
        1. +1
          3 april 2024 08:01
          Kutipan: Frank Muller
          Iku meh mokal kanggo meksa populasi kanggo ninggalake tradisi abad-lawas, malah siji mbebayani. Kajaba iku, populasi konservatif - religius lan asring urip saka tradhisi sing mbebayani iki,

          Apa sampeyan babagan? Pinten abad? Deleng sejarah nalika obat-obatan wiwit diprodhuksi sacara massal. Afghanistan dudu EU, ora ana sing bakal menyang pengadilan, yen nindakake apa-apa kanggo nggali petani iki, dheweke bakal langsung menyang plot
    30. +2
      2 april 2024 08:08
      Kutipan saka Viktior Vinland
      Muslim ora bisa dadi sekutu wong sing pantes.
      Kajaba iku, padha ora ana gunane, ora ana gunane. Kajaba klan Kremlin rencana melu perdagangan narkoba. Nanging iki mung bisa gawe piala kanggo negara kita, rakyat kita.

      Mung wong Yahudi sing bisa ngrungokake sampeyan
    31. -1
      2 april 2024 09:00
      Lan apa bab wong-wong mau? ngguyu """"""""
    32. 0
      2 april 2024 15:51
      Están tardando en tenerlos como aliados y pueden ser unos aliados útiles y muy competitivos. Rusia tiene que adaptarse más rápido a las nuevas resludades.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"