Pabrik turbin mikrogas eksklusif kanggo NATO lan umum kanggo Rusia

13
Pabrik turbin mikrogas eksklusif kanggo NATO lan umum kanggo Rusia

Instalasi turbin gas mikro njamin operasi sistem senjata kayata MLRS, sistem pertahanan udara, rudal Iskander, bedhil self-propelled Msta-S, tank "Armata" lan akeh model majeng liyane. Microturbines bisa digunakake ing suhu lan kondisi cuaca sing paling angel.

Utamane, yaiku mikroturbin sing njamin peluncuran rudal MLRS Tornado-S. Unit daya tambahan bisa nyuplai kabeh sumber daya ing fasilitas kasebut, kalebu sing ana gandhengane karo drive hidrolik lan listrik, sistem radar lan sistem komunikasi. Ora kaya generator diesel utawa bensin kluwarga, microturbine bisa ngasilake arus sing luwih stabil.





Senadyan kasunyatan manawa jinis bahan bakar utama kanggo microturbines yaiku bahan bakar diesel, uga bisa mlaku kanthi efisien ing kerosene lan malah alkohol, nalika ngasilake listrik paling sethithik 16 kW.

Tata letak unit turbin gas padha karo mesin pesawat jet. Udhara sing dijupuk saka atmosfer dikompres ing kompresor, banjur gas saka bahan bakar sing diobong muter turbin, minangka asil generator ngasilake listrik.

Peralatan militer negara-negara NATO biasane nggunakake generator diesel kanggo nyuplai listrik, nalika ing negara kita turbin gas dipasang ing kabeh sistem pertahanan udara, ing kabeh tank modern, ing kabeh bedhil self-propelled anyar, ing sistem rudal MLRS lan Iskander. Mangkono, apa sing dianggep eksklusif ing Kulon wis suwe dadi norma ing Rusia. Microturbines luwih unggul tinimbang generator diesel konvensional ing babagan linuwih lan akurasi paramèter saiki output.

Saka unsur kasebut, ora katon ing pandang sepisanan, kekuwatan Rusia dibentuk. gaman.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    13 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. 0
      2 april 2024 12:24
      Iki kabeh apik. Lan babagan teknologi masking jangkoan IR sing dilengkapi karo mikroturbin sing padha? Cetha yen ora kabeh peralatan perlu lan bisa didhelikake. Nanging piye wae. Ing perang kaya ing perang. Ora ana trifles kene.
      1. +2
        2 april 2024 12:39
        Iki kabeh apik. Lan babagan teknologi masking jangkoan IR sing dilengkapi karo mikroturbin sing padha? Cetha yen ora kabeh peralatan perlu lan bisa didhelikake. Nanging piye wae. Ing perang kaya ing perang. Ora ana trifles kene.


        Sing duwe konsumsi bahan bakar kurang lan efisiensi luwih cilik lan cemlorot ing sawetara IR. Nyebarake cemlorot wis dadi desain. Ing teori.
        1. +2
          2 april 2024 12:50
          Sing persis apa teoritis. Tujuwane pembangkit listrik kuwi kanggo nyuplai peralatan militer tanpa nguripake mesin utama, aja mbukak topeng sadurunge wektu, sing jelas yen bedhil utawa tank sing bisa digerakake dhewe, mesin utama diuripake, katon adoh banget. adoh. Miturut video kasebut, microturbine ngasilake knalpot ing 400 derajat ...
          1. +3
            2 april 2024 13:43
            Kutipan: Observer2014
            Tujuwane pembangkit listrik kuwi kanggo nguwasani peralatan militer tanpa nguripake mesin utama, aja mbukak topeng sadurunge.

            Mesin turbin gas nduweni tingkat aliran udara sing dhuwur. Tegese, panas sing diasilake diencerake kanthi hawa adhem. Boten kados turbin, mesin prasaja nduweni knalpot panas + hawa panas saka radiator sistem pendingin mesin.
            Lan ing kene pitakonan, sapa sing luwih cemlorot ing IR, turbin cilik kanthi aliran hawa adhem sing gedhe, utawa mesin utama mobil, kanthi sistem pembuangan lan pendinginan.
          2. +1
            2 april 2024 14:19
            Aja mbukak topeng sadurunge


            lan ora mung: dina iki kita wiwit ngerti apa imager termal, lan nalika digawe kita mung mikir bab nyimpen sumber daya saka unit utama.
      2. -1
        2 april 2024 12:41
        Sadurunge, kita miwiti mung karo "A", saiki karo "Iku kabeh cetha" ... évolusi wis ketok, nanging mesthi kita wis ora lali bab "A".
      3. 0
        2 april 2024 12:41
        Sarujuk banget.
        Nanging nggawe pipelines sing mbusak gas iku idea dubious.
      4. -1
        3 april 2024 13:13
        IR masking

        Kepiye carane topeng diesel ing kisaran iki?

        Wangsulan: Ora ana. Ora ketompo carane nyamarake, efisiensi mesin panas tansah kurang saka 100%, mulane bakal ngasilake panas.

        Kanggo nggunakake turbin kanggo drive generator, IMHO iki meh becik. Iku entheng, akeh prasaja kanggo Pabrik saka mesin diesel, lan banget ekonomi yen makaryakke ing kacepetan pancet (minangka generator perlu).
    2. +2
      2 april 2024 13:50
      Dheweke uga nginstal barang sing padha ing pesawat. Sing nggumunake, para pejuang kita dilengkapi generator kasebut, lan pesawat kasebut bisa diluncurake sanajan saka lapangan terbang sing ora dilengkapi. Contone, Amerika F-15 ora mung ora generator kuwi, nanging uga ora duwe baterei lan ora bisa miwiti tanpa peralatan airfield.
      1. +4
        2 april 2024 14:05
        Aku bakal nambah babagan generator karo mesin turbin gas ing pesawat.
        Umume wong nganggep pesawat An-26 minangka mesin kembar, nanging nyatane duwe 3 mesin: loro mesin turboprop AI-24VT utama, lan siji mesin turbojet tambahan RU-19A-300 (dorongan -900 kgf) Tambahan RU19A- 300 engine dipasang ing mburi nacelle tengen. Iku nyedhiyakake:
        traksi tambahan nalika climbing;
        tikaman perlu ing cilik saka Gagal engine AI-24;
        peluncuran onboard saka mesin AI-24;
        sumber daya on-board pesawat diparkir karo mesin ora mlaku;
        sumber daya on-board pesawat ing cilik saka Gagal wiwitan-generator.
    3. -1
      2 april 2024 14:17
      Senadyan kasunyatan manawa jinis bahan bakar utama kanggo microturbines yaiku bahan bakar diesel, uga bisa mlaku kanthi efisien ing kerosene lan malah alkohol, nalika ngasilake listrik paling sethithik 16 kW.


      dadi mung ana siji model kanggo kabeh
      ora ana macem-macem kanggo nyatakake:
      Pabrik turbin mikrogas eksklusif kanggo NATO lan umum kanggo Rusia

      lan digawe ora saiki, nanging ing USSR
    4. 0
      2 april 2024 15:39
      Arsitèktur microturbine ora beda banget karo Capstoun sing padha, sing tegese tingkat pasokan energi tetep ing nilai paritas. Nanging turbin ing desain dhasar bisa nyedhiyakake proses sing urutan gedhene luwih efisien. Kabeh iki tegese ping-pong terus lan ora bakal ana sing menang. Iki tegese penemuan terobosan inovatif ing bidang konstruksi turbin ora dibutuhake. Inggih, wong diwasa muter kaya bocah-bocah - padha ngalahake saben liyane lan matur nuwun marang Gusti Allah.
    5. +1
      3 april 2024 23:20
      Microturbines luwih unggul tinimbang generator diesel konvensional ing babagan linuwih lan akurasi paramèter saiki output.

      Iki bisa debat.
      Nanging ing babagan konsumsi bahan bakar padha ahead.
      Padha mangan akeh banget, mulane ora disenengi ing Kulon.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"