Amunisi bledosan volumetrik: senjata paling mbebayani sawise nuklir

8
Amunisi bledosan volumetrik: senjata paling mbebayani sawise nuklir

Amunisi bledosan volumetrik utawa amunisi thermobaric diarani minangka salah sawijining jinis senjata sing paling nggegirisi. Miturut sawetara data, bledosan volumetrik saka amunisi kaliber gedhe sing cocog bisa dibandhingake karo daya nuklir taktis ultra-cilik. gaman.

Ana rong subtipe amunisi bledosan volumetrik: siji-stroke lan loro-stroke. Wigati dicathet yen sing terakhir nduweni daya sing luwih gedhe saben unit massa.



Sing khas yaiku kanthi historis, amunisi detonasi volumetrik loro-stroke sing pisanan muncul. Padha tetep paling umum saiki.

Amunisi kasebut ing ndhuwur kasusun saka tank bahan bakar, tabung mbledhos diselehake ing tengah sawijining, sekring, parasut seret lan tablet incendiary. Plastid C4 utawa campuran TNT lan heksogen asring digunakake minangka bahan peledak.

Inti saka cara amunisi kasebut yaiku sawise dicemplungake ing dhuwur tartamtu, parasut rem mbukak. Banjur sekring ing tabung tengah micu, sing ndadékaké kanggo karusakan saka tank bahan bakar lan nyemprotake bahan bakar.

Ing wektu sing padha, sing diarani tablet dibuwang, sing uga duwe detonator dhewe, sing dipicu 1-2 detik sawise bahan bakar disemprotake, sing wis dadi awan.

Ignition saka maya kasebut ing ndhuwur iku bledosan vakum.

Faktor sing ngrusak bledosan kasebut yaiku gelombang kejut, sing, kaya ing senjata nuklir, pisanan pindhah menyang arah sing beda saka tengah lan banjur bali maneh, lan suhu tekan 2000 derajat Celsius ing pusat gempa.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    8 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -4
      2 april 2024 15:44
      Minangka senjata ngrusak, iku ketok sing efektif. Nanging logis iki bodho! Mulane, apa wae prestasi kanggo ngontrol kapadhetan energi sing luwih dhuwur lan paling ora ngerti apa iku bakal nyebabake teknologi sing luwih efektif, nanging ora ngrusak maneh.
      1. 0
        4 april 2024 12:44
        Dadi prasaja.
        Apa wae sing ditemokake wong, mesthine bakal nggawe senjata.
        Lan saben dasawarsa, senjata dadi luwih efektif.
        Nanging aku ora ngerti logika sampeyan babagan logika bodho.
        Ora ana sing bakal nyelehake amunisi sing kuat ing target cilik.
        Bom gedhe - target gedhe. Area benteng, simpul strategis. Ya, paling ora ngresiki ranjau, ing ngendi "Ular Gorynych" ora bisa nyedhaki.
    2. 0
      2 april 2024 15:44
      Bab iku, mesthi, serem ...
      lan ya, apa iki - "nuklir taktis ultra-cilik"?
      1. +2
        4 april 2024 05:40
        Senjata nuklir taktis ultra-cilik yaiku bom udhara, torpedo, cangkang artileri, tambang kanthi ngasilake 50 kt utawa kurang.
    3. +3
      2 april 2024 15:56
      Video telek, aku durung nate krungu deskripsi sing ora jelas babagan proses ing uripku
      Desain piranti kasebut miturut rancangane
    4. 0
      2 april 2024 22:05
      Aku wis cukup kanggo nyenengake wong bodho
    5. -1
      3 april 2024 18:46
      Ngendi bom iki karo kita, kenapa ora digunakake ing Distrik Militer Lor? Dheweke ngandhani akeh banget lan malah nuduhake karya salah sijine. Utawa ora ana apa-apa sing bisa dikirim menyang wilayah mungsuh amarga pertahanan udara sing ora ditekan? Aku ora ngomong babagan srengenge lan ODAB. Aku ngomong babagan bom Tsar 11 ton.
      1. 0
        4 april 2024 00:15
        Kutipan: wladimirjankov
        Ngendi bom iki karo kita, kenapa ora digunakake ing Distrik Militer Lor?

        Yen sampeyan pracaya media Kulon, padha nindakake.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"