Roscosmos State Corporation wis nyetujoni desain awal stasiun orbital domestik sing janjeni

70
Roscosmos State Corporation wis nyetujoni desain awal stasiun orbital domestik sing janjeni

Perusahaan negara Roscosmos wis nyetujoni desain awal stasiun orbital domestik sing janjeni, sing bakal dadi basis kosmonotik Rusia sawise rampung ISS. Penyebaran stasiun kasebut direncanakake wiwit taun 2027 nganti 2032.

Fitur utama stasiun anyar yaiku arsitektur modular sing mbukak. Desain adhedhasar modul simpul karo enem port docking kanggo modul liyane bakal disambungake. Yen salah siji saka modul rampung exhausts sumber daya, bisa dibusak saka orbit lan diganti. Kanthi logistik sing wis diatur kanthi apik, umur layanan stasiun anyar bisa ditambah nganti pirang-pirang dekade yen perlu.



Titik penting liyane ing desain stasiun anyar yaiku orbit kutub sing bakal mabur ngubengi Bumi. Nalika inclination orbital ISS ora ngluwihi 52 derajat, stasiun anyar plans kanggo nambah kanggo 97 derajat, supaya bisa kanggo nyedhiyani visibilitas saka kabeh lumahing bumi, kalebu Rute Segara Lor, kang strategis penting kanggo Rusia. Saiki, kosmonot ing ISS bisa ndeleng udakara 60% saka permukaan bumi, sing mung 10% minangka wilayah Rusia.

Kajaba iku, stasiun orbital Rusia bakal nampa komunikasi stabil sing dijamin karo kompleks kontrol lemah. Ora kaya ISS, stasiun orbital anyar bakal bisa digunakake ing mode kunjungan lan ora mbutuhake kehadiran astronot sing tetep.
  • Saluran Telegram Roscosmos
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

70 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    2 april 2024 19:58
    Penyebaran stasiun kasebut direncanakake wiwit taun 2027 nganti 2032.

    Nalika aku ngerti, ing taun 2027 kabeh bakal rampung karo Ukraina lan Distrik Militer Lor ...??? Lha, paling ora bisa ngarep-arep...???
    1. -6
      2 april 2024 20:13
      Ora bakal ana tembung "ukra" kaya ngono ... Donya kabeh bakal lali babagan Penyimpangan Geografis Bolshevik ...
      1. +9
        2 april 2024 23:31
        Miturut sketsa, dheweke ora nyalin simpul docking ISS, nanging njupuk stasiun MIR Soviet minangka basis.
        Mirip banget, sing eling.
        Aku elinga, nalika unit utama mung dibukak, ing majalah Teknisi Muda, kang tuwane langganan kula, ana akeh gambar karo kombinasi beda, kang stasiun bisa dirakit adhedhasar iku.
        Pin iki, sing ana ing tengah model, yaiku 5 simpul docking liyane, kanggo ekspansi luwih lanjut yen stasiun kasebut sukses
        1. +1
          3 april 2024 00:26
          Aku elinga nalika pamblokiran utama mung diluncurake, ing majalah Teknisi Muda,

          Iki ngelingake aku babagan artikel wingi babagan carane Jepang ora kasil nyoba ngrampungake pabrik pemrosesan bahan bakar nuklir luwih saka 30 taun.

          Lan aku langsung eling, uga saka kanak-kanak, crita liyane babagan Jepang sing langganan ton saka majalah Soviet, loro strictly ngelmu lan anak, saka ngendi padha "entuk" informasi terkenal kanggo awake dhewe, ing basis saka kang nggawe panemuan akale.

          Sumber gagasan gratis kasebut wis suwe ilang lan dumadakan, tanpa alesan sing jelas, generator ide Jepang mandheg kerja.

          Nanging mung sawetara dekade kepungkur, ekonomi Jepang kalebu sing paling kuat ing donya. Kabeh donya ngerti perusahaan kayata Nintendo, Mitsubishi, Toyota, Panasonic lan liya-liyane, kabeh saka Land of the Rising Sun.

          Sajrone 20 taun kepungkur, ora ana perusahaan gedhe lan misuwur ing saindenging jagad sing muncul ing Jepang.

          Apa masalahe? Lan aku tiba-tiba mikir, apa pers Soviet sing dadi alesan kanggo sukses?

          Ing ngisor iki ana video sing apik babagan topik iki - Napa perusahaan Jepang MATI.

          1. 0
            3 april 2024 00:29
            Nanging mung sawetara dekade kepungkur, ekonomi Jepang minangka salah sawijining sing paling kuat ing donya

            Dheweke isih mlebu, aja salah.
            1. +1
              3 april 2024 02:36
              Apa sampeyan wis maca artikel iki? https://topwar.ru/239578-japonija-s-1997-goda-bezuspeshno-pytaetsja-dostroit-zavod-po-pererabotke-jadernogo-topliva.html

              Apa iki tegese apa-apa kanggo sampeyan? Iku kalebu ing 20, lan ing 7 (biyen 8) lan malah ing 5.

              Nanging Jepang nyata "ajaib ekonomi" dumadi ing periode saka 1955 kanggo 1973.
              Ing taun 1990-an, ekonomi Jepang ngalami resesi.
              Ing pungkasan abad, Jepang kasil nggawa ekonomi kanggo stabil, nanging jangkah banget Moderate pembangunan.
              Lan ing 2008, ekonomi Jepang maneh guncang dening masalah serius. Miturut pejabat negara, ekonomi wis mlebu resesi maneh, amarga tingkat pertumbuhan ekonomi sing negatif kacathet.

              Nanging, ing taun 2014, saben wong Jepang kaping enem dianggep miskin. Lan wiwit saiki ora ana perbaikan sing signifikan ing kahanan kasebut.

              Kajaba iku, siji kudu ora lali babagan masalah demografi akut ing Jepang, sing sababe ora mung kasunyatan penurunan populasi amarga tingkat lair sing kurang, nanging uga tuwa sing cepet. Alasan kanggo nyuda demografi kalebu gaya urip sing stres (jam kerja sing dawa lan mulane sithik wektu kanggo ngunggahake kulawarga) lan biaya urip sing saya mundhak.

              Minangka Forbes nyerat (https://www.forbes.ru/society/507247-pocemu-aponia-vypala-iz-trojki-sil-nejsih-ekonomik-i-kak-sobiraetsa-eto-ispravlat) ing pungkasan taun kepungkur , ekonomi Jepang ndadak menyang resesi, ilang judhul ekonomi paling gedhé katelu ing donya kanggo Jerman, amarga Kurangé populasi ing mbuwang konsumen lan kegiatan bisnis, lan kabijakan babakan dhuwit Ultra-ngeculke Bank of Japan. Kang mundhakaken tingkat kapentingan tombol kanggo pisanan wiwit 2007 lan saiki ana ing sawetara saka 0% kanggo 0,1% saben annum, lan sadurunge iku minus 0,1%. Lan Jepang "mudhun" saka papan kaping telu kanthi latar mburi kasunyatan manawa "disusupi" dening Jerman, sing ekonomine dhewe wis "ambegan pungkasan."

              Ing antarane ekonomi paling gedhe ing donya babagan GDP (PPP), Rusia isih ana ing urutan kaping lima ing pungkasan taun 2023, ing mburi Jepang, nanging ing setahun bisa dadi nomer papat.

              Dadi aku ora weruh alesan tartamtu kanggo seneng Jepang. Wiwit utang pemerintah Jepang tekan rekor paling dhuwur 2023 triliun ing pungkasan taun 1286,4. yen (udakara $8,6 triliun).
          2. 0
            3 april 2024 11:25

            Sajrone 20 taun kepungkur, ora ana perusahaan gedhe lan misuwur ing saindenging jagad sing muncul ing Jepang.

            Apa masalahe? Lan aku tiba-tiba mikir, apa pers Soviet sing dadi alesan kanggo sukses?

            Ing ngisor iki ana video sing apik babagan topik iki - Napa perusahaan Jepang MATI.


            Ahahaha ngguyu iki gaya anyar saka pikiran jingoistic wassat Ajaib ekonomi Jepang adhedhasar kasunyatan sing padha langganan majalah "Teknisi Muda" ing USSR. ngguyu
            Aku ing ngisor meja apik
        2. 0
          3 april 2024 02:13
          Ya, nanging iku. Apa invent soko anyar yen wis dikembangaké modul docking saka USSR, apa maneh ing stasiun Mir.
          Saliyane panel pembangkit tenaga surya, ora bakal dadi ide sing ala yen duwe instalasi nuklir cilik. Lan kabeh apik.
        3. 0
          3 april 2024 09:27
          Quote: Shurik70
          Pin iki, sing ana ing tengah model, yaiku 5 kelenjar docking liyane

          Saka kabeh konsep, kita milih siji iki minangka mbokmenawa paling klasik, kang mbentang lengthwise lan crosswise, gabung khusus liwat kelenjar docking sing nahan beban stasiun, nanging mbokmenawa ora bisa kanggo nggawe stasiun nglumpuk sing dawa banget.
          Ana konsep liyane adhedhasar ROF (Russian Orbital Truss) truss, ngendi basa iku modul tengah (sing bisa diganti liwat wektu) ing struktur truss-jinis lan modul docked menyang, nanging truss dhewe bisa docked. menyang truss liyane (ngembangake kabeh stasiun) tanpa beban ing kelenjar docking lan tahan bagean akeh saka kabeh stasiun umum.
          Sampeyan bisa dock 10 modul kanggo siji farm bebarengan, 6 mau liwat simpul docking lan 4 kanggo modul ora dienggoni kayata mesin otomatis, kabeh limo satelit, lan ing.
    2. +2
      2 april 2024 20:23
      Kemungkinan transfer bakal diwiwiti, mula 2027 minangka tanggal sementara. Deleng carane kakehan peluncuran modul Nauka, Luna-25, Orel (alias Federasi), lan liya-liyane ditundha.

      Umumé, stasiun kasebut utamané dibutuhake kanggo ngreksa program ruang angkasa domestik sawisé rampung operasi ISS.
      Satelit penginderaan jarak jauh nyedhiyakake jangkoan permukaan sing luwih apik lan luwih murah. Kabeh sing isih ana yaiku eksperimen tanpa bobot, lan Varda Space nuduhake kanthi conto satelit W-Series 1 sing sanajan ing kene bisa ditindakake tanpa wong.
      Proyek stasiun cislunar LOP-G katon luwih menarik; modul-modul kasebut wis dirakit, nanging dheweke ninggalake proyek kasebut ing awal 2021 (uga, utawa kita diusir, kaya sing ditulis wong liya). Ana uga proyek sing padha karo wong Tionghoa, nanging, kaya sing dakmangerteni, isih ana ing jaman biyen.
      1. -3
        2 april 2024 20:27
        Quote: Tanpa wates
        (uga, utawa kita kicked metu, minangka liyane nulis).

        Dheweke lunga, Rogozin mbanting lawang menyang media kanthi banter banget. Nyatakake manawa bagean kita ana sithik banget lan umume kudu mbayar kabeh, lan kita kudu nindakake kabeh.
        1. +2
          2 april 2024 21:46
          Kutipan saka BlackMokona
          Quote: Tanpa wates
          (uga, utawa kita kicked metu, minangka liyane nulis).

          Dheweke lunga, Rogozin mbanting lawang menyang media kanthi banter banget. Nyatakake manawa bagean kita ana sithik banget lan umume kudu mbayar kabeh, lan kita kudu nindakake kabeh.


          Ora ana bab "mbayar kabeh." Modul gateway lan docking sing sadurunge dikembangake dening RSC Energia kanggo stasiun Getuvey bakal digunakake ing desain ROS.
          1. -1
            3 april 2024 09:01
            Kutipan saka: slipped
            Ora ana bab "mbayar kabeh." Modul gateway lan docking sing sadurunge dikembangake dening RSC Energia kanggo stasiun Getuvey bakal digunakake ing desain ROS.

            Watuk watuk. Sing, stasiun kita bakal operate miturut standar Amérika? Yen ora, salah sawijining pratelan Rogozin yaiku mbutuhake modul gateway ngguyu
            1. 0
              3 april 2024 22:05
              Kutipan saka BlackMokona
              Watuk watuk. Sing, stasiun kita bakal operate miturut standar Amérika?


              Kita duwe standar Rusia dhewe, sing luwih apik lan luwih efektif tinimbang standar Amerika. Apa iku cetha?

              Kutipan saka BlackMokona
              Yen ora, salah sawijining pratelan Rogozin yaiku mbutuhake modul gateway ngguyu


              Sampeyan duwe sawetara jinis pamikiran vassal-Amerika. Napa kita butuh modul airlock kanggo spacesuits Amerika? Apa yen kita duwe spacesuits ayu dhewe? Iki sing diomongake Rogozin. Ya, lan kita ora bakal dadi kontraktor ing Getuvei, kaya TAS, apa sing ora jelas? Mulane Amerika pengin dadi pemilik tunggal LOP-G lan kita ora gelem melu program iki. Saiki kita bakal nggawe stasiun lunar karo China. gabungan. ngguyu Limang taun sadurunge wiwitan.
      2. -5
        2 april 2024 21:09
        Quote: Tanpa wates
        Proyek stasiun lunar LOP-G katon luwih menarik, modul-modul kasebut wis dirakit

        Stasiun iki rada telat, kaya kabeh program lunar Amerika. Lan umume, tujuan stasiun orbital ora jelas, ilmu anyar rampung karo wong-wong mau ing taun 90-an, dheweke sinau kanggo ngumbah awak ing angkasa, tomat uga, lan saiki stasiun orbital dibutuhake "ala banget." Aku ora ngelingi ilmu saka wong-wong mau
      3. +8
        2 april 2024 21:43
        Quote: Tanpa wates
        Kemungkinan transfer bakal diwiwiti, mula 2027 minangka tanggal sementara. Deleng carane kakehan peluncuran modul Nauka, Luna-25, Orel (alias Federasi), lan liya-liyane ditundha.


        Ora perlu. MLM "Nauka" lan AMS "Luna-25" dikembangake sajrone wektu kekurangan dhuwit, lan produksi diwiwiti ing awal sanksi. Mulane telat ing peluncuran.

        Tes desain penerbangan PTK NP (versi Lunar diarani "Elang") dialihake saka ISS kanggo ROS. Ing wayahe, testing bench basis lemah model kapal lagi ditindakake. Diluncurake direncanakake sawise diluncurake unsur ROS pisanan. Secara total, nganti 10 penerbangan PTK-S direncanakake sajrone periode perakitan stasiun.

        Quote: Tanpa wates
        Umumé, stasiun kasebut utamané dibutuhake kanggo ngreksa program ruang angkasa domestik sawisé rampung operasi ISS.


        Umumé, stasiun perlu pisanan kabeh kanggo nerusake ekspansi Rusia menyang ruang jero, uga kesempatan teknologi anyar ing bidang penginderaan jarak jauh lan ilmu ruang angkasa.

        Quote: Tanpa wates
        Satelit penginderaan jarak jauh nyedhiyakake jangkoan permukaan sing luwih apik lan luwih murah.


        Mulane teknologi ruang angkasa anyar kanggo satelit kasebut bakal dikembangake ing stasiun anyar kita, sing uga bakal dadi pelabuhan kanggo dheweke.

        Quote: Tanpa wates
        Kabeh sing isih ana yaiku eksperimen tanpa bobot, lan Varda Space nuduhake conto satelit W-Series 1 sing bisa ditindakake tanpa ana wong ing kene.


        Kanggo riset khusus ing kahanan microgravity, Rusia wis pengalaman ing pirang-pirang taun operasi platform otomatis khusus "Bion-M" lan "Foton-M". Peluncuran sabanjure Bion-M No. 2 yaiku musim panas iki, pesawat ruang angkasa saiki lagi disiapake. Kajaba iku, stasiun Rusia anyar bakal duwe modul mabur gratis kanggo produksi industri, karya eksperimen sing saiki ditindakake ing MLM Nauka.
        1. +1
          2 april 2024 22:44
          Proyek stasiun lunar internasional wis dilalekake.
          https://ru.wikipedia.org/wiki/Международная_лунная_станция
          1. +2
            3 april 2024 02:36
            Supaya Rusia sepisan maneh muter peran sekunder, utawa malah katelu ing sangisore naungan produsen kasur???
            Mungkasi dealing with omong kosong iki, iku wektu kanggo mandhiri, lan kita wis dadi, minangka pungkasan V.I.. Sevastyanov ngandika, driver taksi lan plumbers.
            1. 0
              3 april 2024 08:49
              Iki dudu stasiun sing digawe dening Amerika. Waca link.
              International Scientific Lunar Station (ISS) minangka stasiun sing direncanakake dienggoni (permanen utawa intermiten) ing permukaan Bulan utawa ing orbite. Konstruksi stasiun dijadwalake kanggo 2031-2035. Proyek iki antarane China lan Rusia mbukak kanggo partisipasi negara liya sing siap kanggo kerjasama sing padha.
              Stasiun kasebut kudu disiapake kanggo operasi sing dawa lan tanpa ana wong [1]. Rencanane bakal dilengkapi sawetara rover lunar lan robot lompat [2].
    3. 0
      2 april 2024 22:02
      Kabeh wis ditulis sadurunge kita:
      https://naked-science.ru/article/nakedscience/pusk-izmenil-mir
    4. -3
      2 april 2024 23:03
      Kita bakal ana ing taun 2025; Insya Allah.
  2. -6
    2 april 2024 20:11
    Kepiye stasiun anyar bakal beda karo sing lawas? Apa mung ora ana bantalan kasur? Dimensi katon padha; ora ana paningkatan ruang urip kanggo astronot.
    1. +5
      2 april 2024 20:20
      saka sing lawas? Saka Donya? Inggih, mbokmenawa apa sing bakal kelakon.
    2. +5
      2 april 2024 20:22
      . Kepiye stasiun anyar bakal beda karo sing lawas? Apa mung ora ana bantalan kasur? Dimensi katon padha; ora ana paningkatan ruang urip kanggo astronot.

      Aku isin takon, nanging sampeyan nggawe kesimpulan kasebut adhedhasar foto tata letak? Banjur kabeh sing isih ana yaiku nyopot topi menyang spesialis tingkat dhuwur kasebut
      1. -2
        2 april 2024 20:30
        Kepiye carane sampeyan nemtokake?
        1. +4
          2 april 2024 20:34
          . Kepiye carane sampeyan nemtokake?

          Kanggo apa-apa. Nanging aku ora nggawe kesimpulan
          1. -1
            2 april 2024 21:13
            Setuju. Sampeyan mung lucu, ora luwih.
            1. +1
              2 april 2024 21:21
              . Setuju. Sampeyan mung lucu, ora luwih.

              Setuju . Kajaba iku, ana sing kudu ditindakake.
    3. 0
      2 april 2024 21:02
      Volume sing disegel saka stasiun orbit Rusia yaiku 450 meter kubik, kaping pindho ukuran bagean Rusia saka ISS saiki. Lan malah 20% luwih saka volume stasiun Mir.
      Volume hermetik saka pesawat ruang angkasa Mask Starship sing bisa digunakake maneh yaiku 1000 meter kubik lan cocog kanggo akomodasi jangka panjang 40 astronot.
      Nyatane, Starship bakal ngganti ISS kanggo Amerika.
      1. +3
        2 april 2024 21:11
        Kutipan saka cympak
        1000 meter kubik lan cocok kanggo akomodasi jangka panjang 40 astronot.

        Ngapunten, nanging kepiye Musk nindakake bagean sing bisa dienggoni ing kapal kasebut? Sing dakelingake, naga kargo digawa menyang wangun omah suwene 10 taun
    4. KCA
      +5
      2 april 2024 21:12
      Kasunyatan manawa luwih anyar, kasunyatan manawa sudut inklinasi orbit beda-beda, penerbangan kasebut utamane ing wilayah Federasi Rusia lan utamane ing Arktik, amarga direncanakake digunakake utamane kanthi otomatis kanthi kunjungan astronot. lan ora urip kanggo setengah taun
      1. +2
        2 april 2024 23:49
        amarga direncanakake digunakake utamane kanthi otomatis kanthi kunjungan astronot. lan ora urip kanggo setengah taun

        Uh-huh.. Kenapa? Basa-basa ala kandha, amarga ora bisa urip kanthi permanen ing orbit kasebut.
        1. KCA
          0
          3 april 2024 09:11
          Mungkin aku durung krungu, nanging yen wong ora bisa tetep suwe, kepiye cara elektronik? Utawa digawe nganggo lampu?
          1. 0
            5 april 2024 17:37
            Ну как бы для электроники вообще-то нужно электричество а не люди, что бы она работала. А так в целом не совсем понятна идея с этой нестандартной орбитой. И эпизодически посещаемой станцией.

            Не логичней ли было бы отстыковать от МКС существующие сравнительно новые модули, ту же науку и на её основе достраивать станцию на нормальных широтах.
            1. KCA
              0
              5 april 2024 18:56
              А тащить-то как модули на новую орбиту? По Прогрессу на каждый? Потом у них ресурс не вечный, совместимость с новым модулем как? Или 30-ти летние технологии в самый раз?
              1. 0
                7 april 2024 22:52
                А тащить-то как модули на новую орбиту?

                А зачем их тащить на новую орбиту? На насколько новую? Может в районе старой орбиты остаться можно?
                По Прогрессу на каждый?

                Хм.. По прогрессу на каждый это сколько? Максимум 2 прогресса, а то и один справиться с "наукой" и узловым модулем.
                Или 30-ти летние технологии в самый раз?

                А есть какие-то другие? Может быть более продвинутые? Такие, которые не позволяют даже постоянно обитаемую станцию построить?
                1. KCA
                  0
                  8 april 2024 09:17
                  На новую по той причине, что текущая орбита МКС для России ни о чём, почитайте на эту тему. Как вы собираетесь 5 модулей перетащить двумя Прогрессами? зачем постоянно обитаемая станция, если посещаемая станция решит большинство задач? Вы ещё напишите, что технологии не позволяют построить достаточное количество самолётов, БМ и катеров, поэтому приходится делать беспилотные
                  1. 0
                    8 april 2024 11:22
                    зачем постоянно обитаемая станция, если посещаемая станция решит большинство задач?

                    Я бы начал с простого вопроса. Какие у неё задачи то?
                    - эксперименты? - постоянно обитаемая вроде лучше.
                    - обзор поверхности? - А точно для этого вообще нужна станция?
                    - подержание компетенций? - ну да, здесь может быть и посещаемой хватит.
                    - возможно, пофатазируем, какие нибудь работы по обслуживанию спутниковой группировки? Или перевалочный пункт для более дальних миссий? опять таки обитаемая станция лучше.
                    текущая орбита МКС для России ни о чём

                    Что значит "ни о чем"? Какая вообще России нужна орбита то и почему? Смотри раздел задачи.
                    Как вы собираетесь 5 модулей перетащить двумя Прогрессами?

                    Какие ещё 5 модулей? "Наука" относительно новая а также теоретически способная эксплуатироваться самостоятельно и "Причал" на этой науке. Вот и все. "Звезда" уже свое отработала, "Заря" вообще Боингу принадлежит. Мелочь ещё какая-та есть типа складских и стыковочных модулей. Пяти пригодных к долгосрочной эксплуатации там не наберется.
    5. +3
      2 april 2024 21:55
      Kutipan: SKVichyakow
      Dimensi katon padha; ora ana paningkatan ruang urip kanggo astronot.


      Volume hermetik saben modul gedhe yaiku ~ 90 m3. Volume total yaiku ~ 667 m3, sing luwih akeh tinimbang ISS RS.
  3. +3
    2 april 2024 20:12
    Kanggo sapa iki ditulis? Sawetara wong nonton kothak TV, saiki kita bakal maca ampas iki ing kene. Ya, gawe soko!!!! Lan meneng!!! Banjur nuduhake asil yen ora ana bar ing!
    1. +2
      2 april 2024 21:22
      Kita janji janji karo janji dina iki, kita bakal janji maneh sesuk, nanging iki ora persis mindhah tenggat wektu ing sisih tengen, hurray.
  4. +4
    2 april 2024 20:12
    Ich finde es auf jeden Fall eine gute Idee, sich komplett von allen Beschränkungen und Intrigen der einseitig nur dem westlichen Vorteil verschriebenen ISS zum frühest möglichen Zeitpunkt zu verabschieden...!!!
    Sugeng ndalu Ami...!!!
  5. +1
    2 april 2024 20:13
    Rumah kaca sing puteran ilang maneh. medeni opo
  6. lex
    -5
    2 april 2024 20:20
    Shaw, maneh utawa maneh?!
    Stasiun ROSS menyang ngendi?
    1. -1
      2 april 2024 20:28
      Aku ndeleng buku lan ora weruh apa-apa. wassat
  7. 0
    2 april 2024 20:22
    Iki minangka solusi nyata kanggo Federasi Rusia
  8. +4
    2 april 2024 21:03
    Manilovshchina
    "Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut pendapat administrasi situs, ora ngemot informasi sing migunani." Administrasi bodho.
  9. KCA
    +1
    2 april 2024 21:06
    Kabar kasebut seger, desain awal wis pirang-pirang taun, 5-7, modul pertama wis siap 70%, Rogozin uga ngomong babagan iki ing First Space Channel lan nuduhake kartun.
    1. +3
      2 april 2024 22:07
      Kutipan saka KCA
      Kabar kasebut seger, desain awal wis pirang-pirang taun, 5-7, modul pertama wis siap 70%, Rogozin uga ngomong babagan iki ing First Space Channel lan nuduhake kartun.


      salah. EP rampung mung taun iki. Modul NEM 40% siap lan ngenteni rampung EP kanggo stasiun anyar.
  10. 0
    2 april 2024 21:11
    Ora kaya ISS, stasiun orbital anyar bakal bisa digunakake ing mode kunjungan lan ora mbutuhake kehadiran astronot sing tetep.

    Aku mesthi mangu-mangu iki. Apa babagan ndandani lan pangopènan njaba? Apa sampeyan siap ngluncurake robot menyang orbit? Lha yen ngono, ya..
  11. -1
    2 april 2024 21:26
    Yen kita mung nggawe sketsa, mesthi kita bakal nyusul lan ngluwihi kabeh wong, lan kita bakal mabur menyang Mars ing udakara 50 taun.
  12. +2
    2 april 2024 21:31
    Saiki kita kudu luwih kasengsem ing astronautika militer
    Yen, mesthine, kita rencana kanggo urip lan nglawan NATO kanthi syarat sing padha
  13. +4
    2 april 2024 21:40
    Saliyane abstraksi umum saka kabeh proyek kaya sadurunge, masalah iki kanthi "tekanan periodik" wis suwe saya ngganggu. Iki minangka keputusan sing terus terang saka stasiun-stasiun kuna kaya "Salut". Ing framework saka stasiun relatif cilik, ngatur "kunjungan sok-sok" tanpa drawdowns pinunjul ing migunani nyata iku tugas utopia. Yen stasiun duwe knalpot praktis sing signifikan, mula kudu didorong kanthi bodho, ora menyang buntut nanging menyang mane. Lan iki dudu kunjungan "episodik", nanging owah-owahan bodho saka 2-3 kosmonot sing ganti, utawa stasiun iki kudu luwih gedhe - iki tegese volume modular internal lan dudu dawane. Ing kerangka volume internal sing luwih gedhe, sacara teoritis bisa ngatur operasi piranti otomatis utawa remot kanthi kualitas tinggi supaya keuntungan ora mudhun lan ora perlu ana wong sing tetep. Yaiku, kanthi syarat, modul gedhe sing ana papan sing diatur lan gedhe kanggo eksperimen sing dilayani dening senjata robot, ana sistem transportasi otonom internal, kemampuan kanggo ndhukung proses operasional kanthi otomatis lan kabeh tugas sing ditindakake para astronot nalika ana ing kapal. Ing ruang lingkup modul saiki, sistem kasebut ora bisa diatur kanthi cekap - bakal dadi konvensional utawa ora trep kanggo kunjungan. Kita butuh modul sing bisa diluncurake gedhe ing ngendi bisa ngatur karya kasebut lan bakal ana volume sing nggawe kahanan sing luwih apik kanggo kegiatan sing luwih maju tinimbang ing ISS. Yen ora, bakal dadi regresi menyang tingkat "Donya".
    Kita ora bakal bisa ngluncurake modul kasebut tanpa superheavy - "Angara" babagan kapasitas mbeta kira-kira padha karo "Proton" lan, mulane, dimensi modular bakal tetep ora owah, amarga kita ora duwe superheavy lan project kanggo "Yenisei" utawa "Phoenix" kaya ing kono padha ganti jeneng maneh - iku beku lan postponed kanggo periode indefinite. Ngelingi sepira cepet proyek kasebut berkembang ing negara kita sanajan ing negara sing diabaikan, kita bisa kanthi aman ujar manawa ora bakal ana bobot super miturut ROSS.
    Inggih, lan miturut, iki ngendi salah pangerten saka carane padha bakal nggawe stasiun nyata teka saka, loro karo karya lan karo kunjungan sok-sok. Bakal ana karya kanggo pertunjukan utawa spektrum sing sempit, lan sakabèhé bakal dadi regresi kosmos kita. aktivitas, utawa bakal stasiun biasa dibukak tanpa kabeh perversions iki, nanging isih rodok olo kanggo ISS ing syarat-syarat fungsi (ukuran modul).
    Nganti saiki, aku umume duwe skeptisisme babagan ROSS dhewe, malah abstrak saka keanehan proyek saiki lan abstraksi ing akeh rincian. Nanging sanajan kedadeyan, aku bakal nganggep manawa dheweke bakal nglirwakake ide babagan "para rawuh parsial". , sing dikirim menyang ISS. Kanggo otonomi parsial, pesenan sistem sing luwih dipercaya bakal dibutuhake, ing antarane liyane.
    1. amr
      +3
      2 april 2024 23:43
      Aku pancen setuju karo sampeyan, nanging aku bakal keplok tangan yen Roscosmos kita bener-bener mikir ing gambar sampeyan lan ing wektu sing padha ngluncurake stasiun sing disedhiyakake wiwit wiwitan ing wangun stasiun MIR sing diuripake maneh lan ing wektu sing padha ngembangake proyek ing arah sing sampeyan omongake. Yen Roscosmos kita langsung ngetutake dalan sampeyan, aku yakin 101% bakal dadi kegagalan sanajan ing wiwitan proyek, kosmonautika kita kudu entuk kompetensi lan kekuwatan kosmonautik Soviet, lan banjur nyetel "tujuan sing apik", Aku ora ngomong yen bakal apik ing podo karo pemugaran stasiun MIR, miwiti proyek rekonstruksi kanggo proyek Energia-Buran, lan banjur stasiun rembulan lan otomatis.
      1. +3
        3 april 2024 01:00
        Inggih, bab punika kita ora perlu "Mir", kita wis dawa outgrown format iki. Malah ing Mir lawas lan ing ISS - nyatane, iki kira-kira padha karo papan eksperimen sing kasedhiya, nanging kita butuh terobosan kanggo papan supaya bisa dadi bagean ekonomi nasional sing akeh. Kristal sing tuwuh ing gravitasi nol ing volume sing menarik kanggo kabutuhan kita, bahan ultrapure, eksperimen biologi lan pilihan, nggawe kahanan unik kanggo nggawe struktur nano, lan liya-liyane. Ing mangsa ngarep, hub kanggo misi jarak adoh - menyang Bulan, menyang Mars, menyang badan sing adoh saka sistem - Maksudku misi tanpa awak kanggo kabeh kajaba Bulan. Kita isih ora sukses ing misi Phobos; kita wis kelangan 2 kendaraan sing mabur ora luwih saka orbit. Dadi anané stasiun hub kanggo misi kasebut ing kasus kita ora superfluous, lan ing asas iku pas karo project kita kayata tug orbit karo peluncur nuklir. Kita uga butuh situs kanggo nguji reaktor nuklir cilik ing gravitasi nol lan sarana kanggo ngimbangi efek ngrusak microgravity ing awak. Kabeh iki mbutuhake papan, kita kudu katon luwih sethithik tinimbang irung lan ora mbuwang dhuwit kanggo barang sing bakal ditindakake sesuk, kaya ing kasus "Angara" sing padha, yaiku 15 taun pungkasan.

        Elit kita, ketoke, ora seneng papan lan ora lara, kanggo wong-wong mau iki paling akeh (rasa kaya) sawetara militèr spin-off lan "kaya prestise". Kangge, saliyane akeh keuntungan, papan uga akeh dhuwit yen dimonetisasi kanthi bener. Musk sing padha minangka conto kegiatan kasebut kanthi 0. Ing kasus sumber daya negara, kaya iki bisa digayuh luwih cepet lan kanthi skala sing luwih gedhe - bakal ana pendekatan lan kepinginan. Malah ing wektu sing angel iki.

        Ing babagan tujuan, sampeyan butuh bobot abot sing bisa digunakake maneh, tug nuklir lan paling ora siji rover Mars sing lungse. Aku malah ora mikir babagan Bulan, sanajan yen ana sukses ing bidang termonuklir komersial, ilang Bulan bisa larang regane. Nanging masalah karo AMC ing kasus kita wis kobong karo geni biru lan ana sing kudu ditindakake ing lapangan iki dina sadurunge wingi - lan rampung kanthi sukses. Crita karo Phobos lan kegagalan Luna-25 nuduhake yen kita wis ilang kompetensi kita kanthi bencana; ing sawetara cara, kita wis dikalahake sacara signifikan dening Jepang, Cina, lan India. Saiki kita kudu nyekel lan njupuk ceruk sing isih bisa ditindakake.
        1. 0
          3 april 2024 22:13
          Sing paling lucu babagan pidato sampeyan yaiku kesimpulan sampeyan kanthi latar mburi ora ngerti babagan inti masalah kasebut. ngguyu Dadi. Dheweke njupuk tips, nanging ora kejawab. Aku banget menehi saran supaya sampeyan ngerti apa ROS. ngguyu
          1. 0
            3 april 2024 22:39
            Ah, Comrade Slipped) Inggih, kaya biasane, kita bakal weruh kepiye. Yen ROSS dibangun ing 50 taun sing bisa ditemtokake, mesthine. Apa titik aku ora kejawab ana? Apa tegese "Soviet apik banget?" Aku koyone ngandika saka posisi kritis kene, lan iki biasane posisi adhedhasar kasunyatan. Apa ROSS, ya, aku ngakoni, aku isih ora ngerti))) Nanging aku ora mung ana ing kene - wong-wong sing pindhah saiki uga ora ngerti kepiye lan ing ngendi. Nganti saiki, kabeh informasi babagan ROSS minangka koleksi dongeng sing nggabungake abstraksi maksimal lan ayunan gedhe. Apa sampeyan bakal menehi pencerahan kaya biasane? Mbusak kabut lan pangilon ing sekitar perusahaan iki. hi
            1. 0
              3 april 2024 23:11
              Kutipan saka Knell Wardenheart
              Ah, Comrade Slipped) Inggih, kaya biasane, kita bakal weruh kepiye.


              Modul pisanan stasiun kasebut bakal diluncurake ing 2027. Saiki ana ing negara sing cukup maju.

              Kutipan saka Knell Wardenheart
              Yen ROSS dibangun ing 50 taun sing bisa ditemtokake, mesthine.


              Luwih sadurungé. ngguyu

              Kutipan saka Knell Wardenheart
              Apa titik aku ora kejawab ana?


              Sedhela lan ringkes - ROS ora ana maneh MIR utawa RS ISS. Iki minangka konsep anyar kanggo stasiun orbital - stasiun generasi kaping papat pisanan ing donya. Malah cislunar LOP-G lan Tiangong Cina saiki minangka stasiun generasi katelu.

              Kutipan saka Knell Wardenheart
              ROSS iku opo? Ya, aku ngaku, aku isih ora ngerti)))


              Aku setuju, kaya aku nulis ing ndhuwur. ngguyu

              Kutipan saka Knell Wardenheart
              Apa sampeyan bakal menehi pencerahan kaya biasane? Mbusak kabut lan pangilon ing sekitar perusahaan iki. hi


              Intine yaiku kompleks peralatan ilmiah ora ana ing volume hermetik stasiun, nanging ing njaba - ing vakum. Mulane, sawetara peralatan beroperasi ing angkasa, sawetara ing Bumi. Kabeh mesin dilayani dening sistem robot, kalebu jinis salinan, lan kosmonot digunakake kanthi rotasi kanggo riset biomedis, kalebu ruang jero, lan kerja ing ngendi ana manungsa dibutuhake, contone, nalika ndandani lan ngisi pesawat ruang angkasa ing modul slipway. Pesawat ruang angkasa iki dhewe minangka sistem awan sing ana gandhengane karo ROS.
              1. 0
                3 april 2024 23:28
                Optimisme minangka komoditas sing ilang saiki lan pantes diajeni. Dadi kita mung ngenteni ing kene. Ya, ayo ngenteni nganti 2030. Lan ayo ndeleng kepiye ing taun 2030 yen kita kabeh bisa ndeleng, mesthi am
                P / s saka mesin jinis nyalin aku bener entuk degdegan utama. Sampeyan kudu push kabeh iki ing TV, padha rampung withered ana, paus pembunuh ing syarat-syarat bayangan lan cahya.
                1. 0
                  3 april 2024 23:46
                  Kutipan saka Knell Wardenheart
                  Optimisme minangka komoditas sing ilang saiki lan pantes diajeni. Dadi kita mung ngenteni ing kene


                  Nunggu? ngguyu Inggih ngenteni. Ing sawetoro wektu, kita durung nyoba SAS saka modul anyar kita ing ISS RS. Akeh eksperimen anyar sing isih kudu ditindakake ing stasiun saiki.

                  Kutipan saka Knell Wardenheart
                  Ya, ayo ngenteni nganti 2030. Lan ayo ndeleng kepiye ing taun 2030 yen kita kabeh bisa ndeleng, mesthi am


                  Apa hubungane 2030 karo? Aku wis nerangake marang sampeyan ing ndhuwur yen modul penerbangan pisanan ana ing kesiapan pabrik sing dhuwur. Kita mung ngenteni persetujuan dokumen elektronik kanggo stasiun anyar, supaya bisa ngrampungake kontrak pemerintah kanggo retrofitting karo sistem anyar.

                  Kutipan saka Knell Wardenheart
                  P / s saka mesin jinis nyalin aku bener entuk degdegan utama.


                  Mengkono. Kita wis nggunakake TORU kanggo setengah abad saiki. Loro-lorone ing Lunokhods lan ing Progress. Dheweke mangan asu, wong Korea ora bakal ngapusi sampeyan ngguyu , awit kita sinau kanggo rethink ngandika bab sajian nasional sing. ngguyu Nanging, kaya sadurunge Cina lan India.
  14. +1
    2 april 2024 22:24
    Beban dinamis gedhe ing simpul tengah mbokmenawa bakal luwih apik yen stasiun ing angkasa duwe wangun kubus.
    Apa dheweke ora pengin nindakake kanthi unsur obah kanggo nggawe mirip gravitasi buatan?
    1. Komentar wis dibusak.
  15. +3
    2 april 2024 23:45
    Rogozin wis mabur menyang rembulan... bla bla bla. Ora bakal luwih saka mock-up.
    1. 0
      3 april 2024 22:14
      Kutipan: Sersan_1989
      Rogozin wis mabur menyang rembulan... bla bla bla. Ora bakal luwih saka mock-up.


      Aku telat. Ing kana, modul penerbangan pisanan wis dipasang ing slipway. ngguyu
  16. +4
    3 april 2024 00:15
    Apa ora nggawe paling segitiga ing basa. Telung modul podho rupo, utawa papat, supaya iku kothak, lan volume lan redundansi lan replaceability lagi rusak. Apa maneh rake padha ing wangun siji modul dhasar. Nyekel puing orbit lan pamit ...
  17. +2
    3 april 2024 00:37
    Mergo aku kelingan sipir penjara saka film "All In 2". nglirik
  18. 0
    3 april 2024 12:58
    Kutipan: 75 Sergey
    Beban dinamis gedhe ing simpul tengah mbokmenawa bakal luwih apik yen stasiun ing angkasa duwe wangun kubus.
    Apa dheweke ora pengin nindakake kanthi unsur obah kanggo nggawe mirip gravitasi buatan?

    Yen stasiun dibangun miturut konsep ROF alternatif, banjur sawetara masalah sing diterangake bisa ngilangi. Pigura khusus (truss) njupuk beban dhewe, lan modul dipasang kanthi kaku lan malah bisa diputer ing tengah massa, sing bakal nggawe gravitasi tipis saka rotasi.
    1. 0
      3 april 2024 17:51
      Utawa kaya iki?
      Pitakonan mung kok ora?
      Mungkin masalahe ana ing panel surya, utawa luwih orientasine, amarga akeh energi isih asale saka ....
      Ing skema sampeyan, pitakonan babagan keseimbangan tetep mbukak, kemungkinan iki minangka masalah utama, kenapa ora nindakake iki, massa total isih ora pati penting lan pamindhahan bagean cilik nyebabake ora seimbang, bakal ana "Efek Dzhenibekov".
      1. 0
        3 april 2024 19:01
        Kutipan: 75 Sergey
        "efek Dzhenibekov"

        Efek iki mesthine ora katon ana ing sumbu iki.
  19. -1
    4 april 2024 14:05
    Dina iki kita wis sinau nggambar luwih apik tinimbang sadurunge. Aku weruh telung konsep kanggo stasiun anyar lan pungkasanipun padha narik kawigaten (kanthi alon zoom in) MIR-2 siji kanggo siji. Nanging dheweke malah miwiti nggawe blok kasebut, loro. Siji saiki ana ing ISS (Ilmu), lan sing nomer loro lagi disiapake minangka pangkalan kanggo stasiun anyar. Aku ndeleng karya seniman, nanging aku ora weruh karya desainer.
    1. -1
      4 april 2024 23:37
      Kutipan saka Jurkovs
      Рисовать сегодня научились много лучше чем раньше. Видел целых три концепции новой станции и наконец то нарисовали (путем медленного приближения) МИР-2 один к одному.


      Бздеть, не мешки ворочать. Мир-2 тут и рядом не стоял. Видел он.... ngguyu

      Kutipan saka Jurkovs
      А ведь к нему даже блоки начали делать, целых два. Один сейчас на МКС (Наука)


      Корпуса лётных модулей 77КМ основной и его дублёр были сварены в 1996-м году. К Мир-2 они отношения не имеют.

      Kutipan saka Jurkovs
      а второй готовят в качестве базового для новой станции.


      Производство базового модуля РОС начнётся не ранее следующего года. Сейчас на сборке Научно-Энергетический модуль.

      Kutipan saka Jurkovs
      Работу художников вижу, работа проектантов не вижу.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"