Pembentukan Pasukan Volga lan Yaitsky Cossack

123
Ing artikel sadurunge "Leluhur Cossack lawas"Adhedhasar pirang-pirang riwayat, babad, legenda, karya para sejarawan lan panulis Cossack, lan sumber liyane, dituduhake yen ing retrospektif sing bisa diramal, akar saka fenomena kaya Cossacks ora jelas Scythian-Sarmatian, banjur faktor Turkic ana. banget superimposed, banjur Horde. Ing periode Horde lan post-Horde, Don, Volga lan Yaik Cossacks dadi banget Russified amarga influx massive saka pejuang anyar saka Rusia. Kanggo alasan sing padha, Dnieper Cossacks ora mung dadi Russified, nanging uga dadi akeh sampah amarga mlebu pejuang anyar saka tanah Kadipaten Agung Lithuania. Ana macem-macem etnis cross-pollination. Cossacks saka wilayah Segara Aral lan saka ngisor tekan saka Amu-Darya lan Syr-Darya ora bisa dadi Russified dening definisi, kanggo alasan agama lan geografis, supaya padha tetep Kara-Kalpaks (diterjemahake saka Turkic minangka Black Hoods). Dheweke ora duwe kontak karo Rusia, nanging kanthi tekun ngladeni Khorezm, Genghisides Asia Tengah lan Timurid, sing ana akeh bukti sing ditulis. Semono uga wong Cossack Balkhash, sing manggon ing pinggir tlaga lan ing sadawane kali sing mili menyang Balkhash. Padha dadi banget mongolized amarga mlebu pejuang anyar saka tanah Asia, ngiyataken daya militer Moghulistan lan nggawe khanates Cossack. Dadi sejarah de facto pegatan klompok ètnis Cossack menyang apartemen etno-negara lan geopolitik beda. Kanggo de jure mbagi kelompok sub-etnis Cossack, mung ing taun 1925, kanthi dekrit Soviet, Cossack Asia Tengah non-Rusia (disebut ing jaman tsarist Kirghiz-Kaisaks, yaiku Kyrgyz Cossack) diganti jeneng dadi Kazakhs. Anehe, nanging werna saka Cossacks lan Kazakhs padha, padha pocapan lan ditulis ing Latin (nganti jaman kepungkur lan Cyrillic) jeneng saka bangsa iki pancen padha, nanging polinasi etnohistorical beda banget.

****
Ing abad kaping 1482, peran Cossack ing wilayah wewatesan karo Rusia tambah banget amarga serangan terus-terusan saka suku nomad. Ing taun XNUMX, sawise ambruk pungkasan saka Golden Horde, ana Crimean, Nogai, Kazan, Kazakh, Astrakhan lan khanates Siberian.

Sego. 1 Ambruk Golden Horde


Iki pecahan saka Horde ana ing memungsuhan terus-terusan, uga karo Lithuania lan negara Muscovite. Malah sadurunge ambruk final Horde, ing Course saka pasulayan intra-Horde, Muscovites lan Litvins diselehake bagéan saka tanah Horde ing kontrol. Anarki lan kerusuhan ing Horde utamané dipigunakaké déning pangeran Lithuania Olgerd. Ngendi kanthi kekuwatan, ing ngendi kanthi intelijen lan licik, ing ngendi kanthi nyogok dheweke nglebokake akeh pamrentahan Rusia ing darbeke, kalebu wilayah Dnieper Cossacks (mantan hood ireng) lan nyetel gol sing amba: kanggo mungkasi Moscow lan Golden Horde. . Dnieper Cossacks mbentuk angkatan bersenjata nganti papat topik utawa 40000 pasukan sing dilatih kanthi apik lan mbuktekake minangka dhukungan sing signifikan kanggo kabijakan Pangeran Olgerd. Lan wiwit taun 1482 wiwit periode anyar, telung abad ing sajarah Eropah Wétan - periode perjuangan kanggo warisan Horde. Ing wektu iku, sawetara bisa mbayangno sing supernumerary, sanadyan mbosenke berkembang, Moscow principality bakal pungkasanipun kagelar juara ing perjuangan titanic iki. Nanging wis kurang saka abad sawise ambruk Horde, ing Tsar Ivan IV the Terrible, Moscow bakal nyawiji kabeh panguwasa Rusia watara dhewe lan nelukake bagean pinunjul saka Horde. Ing pungkasan abad XVIII. ing Catherine II, meh kabeh wilayah Golden Horde bakal ana ing pamaréntahan Moscow. Sawise ngalahake Crimea lan Lithuania, para bangsawan sing menang saka ratu Jerman sijine titik lemak lan pungkasan ing regejegan abad-lawas babagan warisan Horde. Menapa malih, ing tengah abad kaping XNUMX, ing Joseph Stalin, kanggo wektu cendhak, Muscovites bakal nggawe protektorat liwat kabeh wilayah saka Kakaisaran Mongol Agung, digawe ing abad kaping XNUMX. tenaga kerja lan genius Genghis Khan Agung, kalebu China. Lan ing kabeh sajarah post-Horde iki Cossacks njupuk bagéyan paling nengsemake lan aktif. Lan penulis Rusia gedhe L. N. Tolstoy percaya yen "kabeh sajarah Rusia digawe dening Cossacks." Lan senadyan statement iki, mesthi, exaggeration, nanging, looking ing sajarah negara Rusia kanthi ati-ati, kita bisa nyatakake yen kabeh acara militèr lan politik penting ing Rusia ora lunga tanpa partisipasi paling aktif saka Cossacks. . Nanging kabeh iki bakal teka mengko.

Lan ing taun 1552, Tsar Ivan IV the Terrible nindakake kampanye nglawan paling kuat saka khanates iki - pewaris Horde - Kazan. Nganti sepuluh ewu Don lan Volga Cossacks melu kampanye kasebut minangka bagéan saka tentara Rusia. Nglaporake babagan kampanye iki, babad kasebut nyathet yen Panguwasa mrentahake Pangeran Peter Serebryany kanggo pindhah saka Nizhny Novgorod menyang Kazan, "... lan karo dheweke bocah-bocah boyar lan pemanah lan Cossack ...". Loro setengah ewu Cossacks ing printah saka Sevryuga lan Elka dikirim saka Meshchera menyang Volga kanggo mblokir transportasi. Sajrone badai Kazan, Don ataman Misha Cherkashenin mbedakake awake dhewe karo Cossacks. Lan legenda Cossack ngandhani yen nalika pengepungan Kazan, Volga Cossack Yermak Timofeev sing enom, sing nyamar dadi Tatar, mlebu Kazan, nliti beteng, lan, bali, nuduhake panggonan sing paling mupangati kanggo njeblug tembok benteng.

Sawise tiba Kazan lan aneksasi Khanate Kazan menyang Rusia, kahanan militer-politik diganti dramatically ing sih saka Muscovy. Wis ing taun 1553, pangeran Kabardian teka ing Moskow kanggo ngalahake tsar kanthi bathuk supaya dheweke bisa dadi kewarganegaraan lan nglindhungi saka Crimean Khan lan gerombolan Nogai. Kanthi kedutaan iki, duta besar teka ing Moskow saka Grebensky Cossacks, sing manggon ing sadawane Kali Sunzha lan tetanggan Kabardians. Ing taun sing padha, raja Siberia Edigei ngirim rong pejabat menyang Moskow kanthi hadiah lan janji bakal menehi upeti marang raja Moskow. Salajengipun, Ivan the Terrible nyetel tugas kanggo gubernur kanggo nyekel Astrakhan lan nelukake Astrakhan Khanate. Negara Muscovite kudu dikuwatake ing kabeh dawa Volga. Taun sabanjuré, 1554, kebak acara kanggo Moscow. Kanthi bantuan saka pasukan Cossacks lan Moscow, Darwis-Ali diselehake ing dhampar Astrakhan Khanate karo kewajiban kanggo mbayar pajeg kanggo negara Muscovite. Sawise Astrakhan, hetman Vyshnevetsky gabung karo Dnieper Cossacks ing layanan Tsar Moscow. Pangeran Vishnevetsky asale saka kulawarga Gediminovich lan dadi pendukung rapprochement Rusia-Lithuania. Kanggo iki, dheweke ditindhes dening Raja Sigismund I lan mlayu menyang Turki. Bali saka Turki, kanthi ijin saka raja, dheweke dadi kepala kutha Cossack kuna Kanev lan Cherkasy. Banjur ngirim utusan menyang Moskow lan tsar nampa dheweke menyang layanan "Cossackism", ngetokake tumindak aman lan ngirim gaji.

Senadyan ngiyanati anak didik Rusia Darwis-Ali, Astrakhan rauh nelukake, nanging kapal ing Volga ana ing daya lengkap Cossacks. Volga Cossacks utamané akeh ing wektu kasebut lan "njagong" kanthi mantep ing pagunungan Zhiguli sing meh ora ana kafilah siji sing liwat tanpa tebusan utawa dijarah. Alam dhewe, wis nggawe daur ulang Zhiguli ing Volga, njupuk care saka penak nemen panggonan iki kanggo fishing kuwi. Ing babagan iki, babad Rusia pisanan khusus nyathet Volga Cossacks - ing taun 1560 ditulis: "... Cossacks kanggo maling ing sadawane Volga ... Penguasa sing alim ngirim gubernur menyang wong-wong mau karo akeh prajurit militer. lan didhawuhi imati lan nggantung....". Volga Cossack nganggep taun 1560 minangka taun senioritas (pembentukan) Tuan Rumah Volga Cossack. Ivan IV the Terrible ora bisa mbebayani kabeh perdagangan wétan lan, ora sabar amarga serangan Cossacks marang duta besar, tanggal 1 Oktober 1577, ngirim stolnik Ivan Murashkin menyang Volga kanthi pesenan "... maling". Volga Cossacks bakal disiksa, dieksekusi lan digantung. Ing pirang-pirang karya ing sajarah Cossacks, ana sing nyebutake, amarga represi pemerintah, akeh Cossack gratis Volga sing ditinggal - sawetara menyang Terek lan Don, liyane menyang Yaik (Ural), liyane, dipimpin dening ataman Yermak Timofeevich, kanggo kutha Chusovsky kanggo ngawula marang pedagang Stroganov, lan saka ing kono menyang Siberia. Sawise ngalahake tentara Volga Cossack paling gedhe, Ivan IV the Terrible nindakake decossackization skala gedhe pisanan (nanging ora pungkasan) ing sajarah Rusia.

VOLZHSKY ATAMAN YERMAK TIMOFEEVICH

Pahlawan paling legendaris saka atamans Cossack ing abad kaping XNUMX mesthi Ermolai Timofeevich Tokmak (dening julukan Cossack Ermak), sing nelukake Khanate Siberia lan nggawe dhasar kanggo Tentara Cossack Siberia. Malah sadurunge dadi Cossack, nalika isih enom, warga Pomeranian iki Yermolai putra Timofeev, amarga kekuatan sing luar biasa lan kuwalitas gelut, nampa julukan Tokmak sing pisanan lan ora lara (tokmak, tokmach - mallet kayu gedhe kanggo ramming bumi). Ya, lan ing Cossacks Ermak, ketoke, uga saka umur enom. Ora ana sing ngerti Yermak luwih apik tinimbang kanca-kancane - para veteran saka "capture Siberia". Ing taun-taun sing saya suda, wong-wong sing ora mati urip ing Siberia. Miturut Esipov babad, disusun miturut memoars isih urip comrades-in-arms lan mungsuh Yermak, sadurunge kampanye Siberian Cossacks Ilyin lan Ivanov wis ngerti lan njabat karo Yermak ing desa kanggo ing paling rong puluh taun. Nanging, periode urip ataman iki ora didokumentasikan.

Miturut sumber Polandia, ing Juni 1581, Yermak, ing kepala Volga Cossack. armada perang ing Lithuania nglawan pasukan Polandia-Lithuania Raja Stefan Batory. Ing wektu iki, kanca lan kanca Ivan Koltso perang ing steppes Trans-Volga karo Horde Nogai. Ing Januari 1582, Rusia rampung Yam-Zapolsky perdamaian karo Polandia lan Yermak entuk kesempatan kanggo bali menyang tanah kelairane. Detasemen Yermak teka ing Volga lan ing Zhiguli gabung karo detasemen Ivan Koltso lan "Atamans maling" liyane. Kanggo dina iki ana desa Ermakovo. Ing kene (miturut sumber liyane ing Yaik) ditemokake dening utusan saka Stroganovs, pedagang uyah Permian sing sugih, kanthi proposal kanggo pindhah menyang layanan. Kanggo nglindhungi barang darbeke, Stroganov diijini mbangun bètèng-bètèng lan njaga detasemen bersenjata ing kono. Kajaba iku, detasemen pasukan Moskow tetep ana ing wates tanah Permian ing benteng Cherdyn. Konversi Stroganovs mimpin kanggo pamisah antarane Cossacks. Ataman Bogdan Barbosha, sing sadurunge dadi asisten kepala Ivan Koltso, kanthi tegas ora gelem digarap dening pedagang Perm. Barbosha nggawa sawetara atusan Cossack menyang Yaik. Sawise Barbosha lan panyengkuyung ninggalake bunderan, mayoritas ing bunderan liwati menyang Yermak lan desa-desa. Ngerti yen kanggo kekalahan kafilah tsar, Yermak wis dihukum quartering, lan Ring kanggo gantung, Cossacks nampa undhangan saka Stroganovs kanggo pindhah menyang kutha Chusovskie kanggo nglindhungi piyambak saka serangan saka Tatar Siberian. Ana alesan liyane uga. Ing wektu iku, pemberontakan gedhe saka bangsa Volga wis murub ing Volga kanggo sawetara taun. Sawise pungkasan Perang Livonia, saka April 1582, kapal tsar wiwit teka ing Volga kanggo nyegah pemberontakan. Cossacks Free ketemu piyambak, minangka, antarane Pethel lan anvil. Wong-wong mau ora gelem mèlu tumindak nglawan para pemberontak, nanging uga ora mèlu. Padha mutusaké kanggo ninggalake Volga. Ing mangsa panas 1582, detasemen Yermak lan panggedhe Ivan Koltso, Matvey Meshcheryak, Bogdan Bryazga, Ivan Alexandrov, dijuluki Cherkas, Nikita Pan, Savva Boldyr, Gavrila Ilyin ing jumlah 540 wong ing sadawaning Volga lan Kama munggah ing plows kanggo kutha Chusovsky. Stroganovs marang Yermak sawetara gegaman, nanging padha sepele, amarga kabeh regu Yermak wis senjata banget.

Njupuk kauntungan saka wayahe trep nalika pangeran Siberian Alei karo pasukan paling apik tindak ing gropyokan ing beteng Permian Cherdyn, lan Siberian Khan Kuchum sibuk perang karo sikil, Yermak piyambak undertakes invasi wani ing tanah kang. Iku rencana banget wani lan kandel, nanging mbebayani. Sembarang miscalculation utawa kacilakan sangsoro Cossacks sembarang kasempatan bali lan kawilujengan. Yen wis dikalahake, wong-wong sezaman lan turunane bakal gampang nulis minangka edane wong sing wani. Nanging Yermakovits menang, lan pemenang ora diadili, padha dikagumi. Kita uga bakal ngujo. Kapal-kapal dagang Stroganov wis suwe ngluku Kali Ural lan Siberia, lan wong-wong mau padha ngerti babagan rezim saluran banyu kasebut. Ing mangsa banjir musim gugur, banyu ing kali lan kali gunung mundhak sawise udan deres lan liwat gunung bisa diakses kanggo transportasi. Ing wulan September, Yermak bisa nyabrang Urals, nanging yen dheweke tetep ana ing kono nganti pungkasan banjir, Cossacks ora bakal bisa nyeret kapal-kapal kasebut bali liwat liwat. Ermak mangertos, mung serangan sing cepet lan dadakan sing bisa nuntun dheweke menyang kamenangan, mula dheweke cepet-cepet cepet-cepet. Wong-wong Yermak luwih saka sapisan ngatasi persimpangan multi-verst antarane Volga lan Don. Nanging ngatasi liwat gunung Ural digandhengake karo kangelan incomparably luwih. Kanthi kapak ing tangane, Cossacks nggawe dalan dhewe, ngresiki reruntuhan, nebang wit-witan, ngethok reresik. Dheweke ora duwe wektu lan tenaga kanggo level dalan sing berbatu, mula dheweke ora bisa nyeret kapal ing lemah kanthi nggunakake roller. Miturut peserta kampanye saka babad Esipov, dheweke nyeret kapal munggah "ing awake dhewe", kanthi tembung liya, ing tangane. Liwat liwat Tagil, Yermak ninggalake Eropah lan mudhun saka "Watu" (Gunung Ural) menyang Asia. Ing 56 dina, Cossack nutupi luwih saka 1500 km, kalebu watara 300 km ing hulu ing Chusovaya lan Serebryanka lan 1200 km ing sadawane kali Siberia lan tekan Irtysh. Iki bisa ditindakake amarga disiplin wesi lan organisasi militer sing solid. Yermak categorically nglarang sembarang skirmishes cilik karo pribumi ing dalan, mung maju. Saliyane para kepala suku, Cossack diprentahake dening penyewa, Pentakosta, perwira lan kapten. Kanthi detasemen ana telu imam Ortodoks lan siji imam-defiant. Yermak ing kampanye strictly nuntut observance kabeh pasa lan preian Ortodoks.

Lan saiki telung puluh bajak Cossack mlaku ing sadawane Irtysh. Ing ngarep, angin mbilas spanduk Cossack: biru kanthi wates abang sing amba. Kumach disulam kanthi pola, ing pojok spanduk ana roset sing aneh. Ing tengah lapangan biru ana loro tokoh putih ngadeg ngelawan saben liyane ing sikil mburi, singa lan jaran ingor karo sungu ing bathuk, personifikasi saka "prudence, kemurnian lan keruwetan". Yermak perang karo spanduk iki marang Stefan Batory ing Kulon, lan teka ing Siberia karo. Ing wektu sing padha, tentara Siberian paling apik, dipimpin dening Tsarevich Aley, ora kasil nyerang benteng Rusia Cherdyn ing wilayah Perm. Penampilan ing armada Cossack Irtysh of Yermak minangka kejutan lengkap kanggo Kuchum. Dheweke cepet-cepet nglumpukake Tatar saka ulus sing cedhak, uga pangeran Mansi lan Khanty kanthi detasemen, kanggo mbela ibukutha. Tatar cepet-cepet ngedegake benteng (notches) ing Irtysh ing Cape Chuvashev lan manggonake akeh prajurit mlaku lan jaran ing kabeh pesisir. 26 Oktober, ing Cape Chuvashov, ing bank-bank ing Irtysh, pecah perang grandious, kang dipimpin déning Kuchum piyambak saka sisih ngelawan. Ing perang iki, Cossacks kasil nggunakake technique lawas lan favorit saka "rook rati". Bagéyan saka Cossacks karo effigies digawe saka brushwood, disandangi ing sugih Cossack, lelayaran ing plows cetha katon saka gisik lan terus-terusan ijol-ijolan geni karo gisik, lan detasemen utama quietly ndharat ing pesisir lan, mlaku, cepet nyerang kavaleri Kuchum. lan wadya-bala mlaku saka ing mburi lan mbalikke. Para pangeran Khanty, sing wedi karo voli, sing pisanan ninggalake paprangan. Conto padha diterusake dening prajurit Mansi, sing ngungsi sawise mundur ing rawa Yaskalba sing ora bisa ditembus. Ing perang iki, pasukan Kuchum padha kalah babar blas, Mametkul tatu lan miraculously oncat dijupuk, Kuchum piyambak mlayu, lan Yermak dikuwasani ibukutha Kashlyk.

Sego. 2 Nelukake Khanate Siberia


Ora let suwe, Cossack nguwasani kutha Yepanchin, Chingi-Tura lan Isker, nundukake pangeran lan raja lokal. Suku-suku Khanty-Mansiysk lokal, sing ditimbang dening kekuwatan Kuchum, nuduhake tentrem marang Rusia. Wis patang dina sawise perang, ing Kashlyk pangeran pisanan Boyar karo fellow tribesmen lan nggawa karo akeh Penyetor. Tatar, sing mlayu saka sacedhake Kashlyk, wiwit bali menyang yurts karo kulawargané. Lari mlayu iku sukses. Jarahan sugih tiba ing tangan Cossacks. Nanging, durung wayahe kanggo ngrayakake kamenangan. Ing pungkasan musim gugur, Cossacks ora bisa bali maneh. Musim dingin Siberia sing atos wis diwiwiti. Es ngubengi kali, sing dadi siji-sijine sarana komunikasi. Cossacks kudu narik prau menyang dharat. Gubug mangsa pisanan sing angel diwiwiti.

Kuchum kasebut kanthi teliti, nyiapake kanggo inflict jotosan mortal ing Cossacks lan mbebasake ibukutha. Nanging, ora gelem, dheweke kudu menehi Cossack luwih saka sewulan: dheweke kudu ngenteni bali saka detasemen Aley saka konco Ural Range. Pitakonan ana bab orane saka Khanate Siberian. Mula, para utusan mlayu menyang kabeh ujung "kraton" kanthi prentah kanggo ngumpulake pasukan militer. Ing ngisor gendera khan diarani kabeh sing bisa nganggo gaman. Kuchum manèh masrahaké dhawuh marang ponakané Mametkul, sing wis luwih saka sapisan urusan karo Rusia. Mametkul tindak mbebasake Kashlyk, duwe luwih saka 10 ewu prajurit. Cossack bisa mbela diri saka Tatar kanthi nandur ing Kashlyk. Nanging dheweke luwih milih nyerang tinimbang pertahanan. Tanggal 5 Desember, Yermak nyerang tentara Tatar sing maju 15 sisih kidul Kashlyk ing tlatah Tlaga Abalak. Perang iku angel lan getihen. Akeh wong Tatar sing tiwas ing paprangan, nanging Cossack uga nandhang kapitunan gedhe. Kanthi wiwitane peteng ndhedhet, perang mandheg dhewe. Wadyabala Tatar kang ora cacahe padha mundur. Ora kaya perang pisanan ing Cape Chuvashev, wektu iki ora ana stampede mungsuh ing tengah perang. Ora ana pitakonan babagan nyekel komandhane. Nanging, Yermak menang paling kamulyane saka kamenangan liwat pasukan gabungan saka kabeh kerajaan Kuchumov. Banyu kali Siberia ditutupi es lan salju sing ora bisa ditembus. Prau Cossack wis suwe ditarik menyang darat. Kabeh rute uwal dipotong. Cossacks perang nepsu karo mungsuh, nyadari yen kamenangan utawa pati nunggu wong-wong mau. Kanggo saben Cossacks ana luwih saka rong puluh mungsuh. Peperangan iki nuduhake kepahlawanan lan kaunggulan moral saka Cossacks, iku tegese penaklukan lengkap lan final saka Khanate Siberian.

Kanggo ngandhani tsar babagan penaklukan karajan Siberia ing musim semi 1583, Yermak ngirim detasemen 25 Cossack sing dipimpin dening Ivan Koltso menyang Ivan IV the Terrible. Iku ora pilihan acak. Miturut sejarawan Cossack A.A. Gordeev, Ivan Koltso minangka ponakan saka Metropolitan Philip sing ora sopan, sing mlayu menyang Volga, lan mantan okolnich tsar Ivan Kolychev, turunan saka kulawarga boyar Kolychevs sing akeh nanging ora sopan. Hadiah, yasak, tawanan bangsawan lan petisi dikirim karo kedutaan, ing ngendi Yermak njaluk ngapura kanggo kesalahane sadurunge lan njaluk bantuan kanggo ngirim voivode karo detasemen pasukan menyang Siberia. Moscow ing wektu iku hard dipencet dening Gagal saka Perang Livonia. Kekalahan militèr ngetutake siji-sijine. Kasuksesan sawetara Cossack sing ngalahake kerajaan Siberia sumunar kaya kilat ing pepeteng, narik imajinasi para kontemporer. Kedutaan Besar Yermak, dipimpin dening Ivan Koltso, ditampa kanthi tenanan ing Moskow. Miturut contemporaries, wis ora ana bungah ing Moscow wiwit nelukake Kazan. "Ermak karo kanca-kancane lan kabeh Cossack diapura dening tsar kanggo kabeh kesalahane sadurunge, tsar menehi hadiah marang Ivan Koltso lan Cossacks sing teka karo dheweke. Yermak diwenehi jas wulu saka pundhak tsar, waja perang lan surat ing jenenge, ing ngendi tsar menehi ataman Yermak kanggo nulis minangka pangeran Siberia ... ". Ivan the Terrible dhawuh ngirim detasemen pemanah 300 wong, dipimpin dening Pangeran Semyon Bolkhovsky, kanggo mbantu Cossack. Bebarengan karo detasemen Koltso, Yermak ngirim Ataman Alexander Cherkas menyang Don lan Volga karo Cossacks kanggo ngrekrut sukarelawan. Sawise ngunjungi desa-desa, Cherkas uga rampung ing Moskow, ing kana dheweke kerja suwe lan ngupayakake ngirim bantuan menyang Siberia. Nanging Cherkas bali menyang Siberia kanthi detasemen gedhe anyar, nalika Yermak utawa Koltso, sing wis bali menyang Siberia sadurungé, wis mati. Kasunyatane yaiku ing musim semi 1584 owah-owahan gedhe ing Moskow - Ivan IV tilar donya ing kraton Kremlin, kerusuhan ana ing Moskow. Ing kebingungan umum, ekspedisi Siberia dilalekake kanggo sawetara wektu. Meh rong taun liwati sadurunge Cossacks free nampa bantuan saka Moscow. Apa sing ngidini dheweke tetep ing Siberia kanthi pasukan cilik lan sumber daya nganti suwe?

Ermak slamet amarga Cossack lan kepala suku duwe pengalaman perang dawa karo tentara Eropa paling maju ing wektu iku, Stefan Batory, lan karo nomad ing "padang liar". Wis pirang-pirang taun, kemah lan papan musim dingin mesthi dikepung dening priyayi utawa Horde. Cossacks sinau kanggo ngalahake wong-wong mau, senadyan kaunggulan numerik saka mungsuh. Alasan penting kanggo sukses ekspedisi Yermak iku kahanan kang ora tetep internal saka Siberian Khanate. Wiwit Kuchum matèni Khan Edigei lan njupuk tahta, wis liwati pirang-pirang taun, kapenuhan perang getih terus-terusan. Ing endi kanthi kekuwatan, ing ngendi kanthi licik lan ngapusi, Kuchum ngremehake Tatar murzas (pangeran) sing recalcitrant lan menehi upeti marang suku Khanty-Mansiysk. Kaping pisanan, Kuchum, kaya Yedigey, mbayar pajeg kanggo Moskow, nanging wis mlebu pasukan lan nampa kabar saka pasukan Moskow gagal ing ngarep kulon, kang njupuk posisi musuhan lan wiwit nyerang tanah Permian gadhahanipun Stroganovs. Ngubengi awake karo pengawal Nogais lan Kirghiz, dheweke nggabungake kekuwatane. Nanging gagal militèr banget pisanan langsung mimpin kanggo resumption saka perjuangan internecine antarane bangsawan Tatar. Putrane Edigei Seid Khan sing dipateni, sing ndhelik ing Bukhara, bali menyang Siberia lan wiwit ngancam Kuchum kanthi mbales. Kanthi bantuan, Yermak mbalekake mantan komunikasi perdagangan Siberia karo Yurdzhent, ibukutha Horde Putih, dumunung ing pesisir Segara Aral. Tetanggane Murza Kuchum Seinbakhta Tagin mènèhi Yermak panggonan Mametkul, sing paling misuwur ing pimpinan militèr Tatar. Panangkepan Mametkul nyingkirake Kuchum saka pedhang sing bisa dipercaya. Para bangsawan, wedi marang Mametkul, wiwit ninggalake istana khan. Karachi, panggedhe utama Kuchum, sing kagolong kulawarga Tatar sing kuat, ora nuruti khan lan pindhah karo prajurite menyang puncak Irtysh. Kraton Siberia ambruk ing ngarep kita. Kekuwatan Kuchum ora diakoni maneh dening akeh pangeran lan pinituwa lokal Mansi lan Khanty. Sawetara wong wiwit nulungi Yermak karo panganan. Antarane sekutu ataman yaiku Alachey, pangeran saka kerajaan Khanty paling gedhe ing wilayah Ob, pangeran Khanty Boyar, pangeran Mansi Ishberdey lan Suklem saka panggonan Yaskalba. Bantuan banget kanggo Cossacks.

Pembentukan Pasukan Volga lan Yaitsky Cossack

Sego. 3,4 Ermak Timofeevich lan sumpah raja Siberia marang dheweke


Sawise telat suwe, voivode S. Bolkhovsky teka ing Siberia kanthi detasemen 300 pemanah kanthi wektu tundha gedhe. Yermak, bosen karo tawanan bangsawan anyar sing dipimpin dening Mametkul, enggal-enggal ngirim wong-wong mau, sanajan mangsa nyedhak, menyang Moskow karo kepala pemanah Kireev. Replenishment sethitik pleased Cossacks. Para pemanah kurang dilatih, padha mbuwang persediaan ing dalan, lan pacoban abot nunggu dheweke ing ngarep. Winter 1584-1585 ing Siberia abot banget lan utamané angel kanggo Rusia, persediaan entek, paceklik wiwit. Ing musim semi, kabeh pemanah, bebarengan karo Pangeran Bolkhovsky, lan bagean penting saka Cossacks, mati keluwen lan kadhemen. Ing spring saka 1585, dignitary Kuchum kang, Murza Karacha, fraudulently nggodho detasemen saka Cossacks dipimpin déning Ivan Koltso kanggo riyaya, lan ing wayah wengi, sawise nyerang wong-wong mau, kang matèni kabeh sleepily. Akeh detasemen Karachi njaga Kashlyk ing dering, ngarep-arep bisa keluwen Cossack. Yermak sabar ngenteni wayahe nyerang. Ing tutup wengi, Cossacks dikirim dening dheweke, dipimpin dening Matvey Meshcheryak, meneng-menengan menyang markas Karachi lan ngalahake. Loro putrane Karachi tiwas ing perang, dheweke dhewe ora bisa lolos saka pati, lan tentarane mlayu saka Qashlyk ing dina sing padha. Yermak menang liyane sarwa kamenangan liwat akeh mungsuh. Ora let suwe, utusan saka pedagang Bukhara teka ing Yermak kanthi panyuwunan kanggo nglindhungi saka kewenangan Kuchum. Yermak karo tentara liyane - kira-kira satus wong - miwiti kampanye. Pungkasan ekspedisi Siberia sing kapisan diselimuti kerudung legenda sing padhet. Ing pinggir kali Irtysh cedhak tutuk Kali Vagai, ing ngendi detasemen Yermak nginep ing wayah wengi, Kuchum nyerang wong-wong mau nalika badai lan badai sing nggegirisi. Yermak mbiji kahanan lan dhawuh kanggo numpak bajak. Sauntara iku, wong Tatar wis padha mlebu ing kémah. Yermak minangka sing pungkasan mundur, nutupi Cossack. A awan panah ditembakake dening pamanah Tatar. Panah kasebut nembus dhadhane Yermak Timofeevich sing amba. Banyu es sing cepet saka Irtysh nguntal dheweke ing salawas-lawase ...

Ekspedisi Siberia iki suwene telung taun. Keluwen lan kekurangan, frosts abot, perang lan kerugian - ora ana sing bisa mungkasi Cossacks gratis, ngilangi kekarepane kanggo menang. Kanggo telung taun, pasukan Yermak ora ngerti asor saka akeh mungsuh. Ing paprangan pungkasan ing wayah wengi, detasemen sing tipis mundur, amarga ngalami sawetara kerugian. Nanging dheweke kelangan pimpinan sing dicoba lan dites. Tanpa dheweke, ekspedisi ora bisa diterusake. Dumugi ing Kashlyk, Matvey Meshcheryak ngumpulake Circle, ing ngendi Cossacks mutusake kanggo pindhah menyang Volga kanggo njaluk bantuan. Yermak nggawa 540 pejuang menyang Siberia, lan mung 90 Cossack sing slamet. Kanthi ataman Matvey Meshcheryak, dheweke bali menyang Rusia. Wis ing taun 1586, detasemen liyane saka Cossack saka Volga teka ing Siberia lan ngedegake kutha Rusia pisanan ing kana - Tyumen, sing dadi basis kanggo Tentara Cossack Siberia ing mangsa ngarep lan wiwitan epik Siberian Cossack sing luar biasa kurban lan heroik. Lan telulas taun sawisé séda Yermak, gubernur tsarist pungkasanipun ngalahake Kuchum.

Sajarah ekspedisi Siberia sugih ing akeh acara luar biasa. Nasibe wong ngalami owah-owahan cepet lan luar biasa, lan zigzag lan embel-embel politik Moskow ora tau mandheg nganti saiki. Kisah Pangeran Mametkul bisa dadi conto sing jelas. Sawisé séda Elek, bangsawan mandhek kanggo ngetung karo pesenan saka Tsar Fyodor ringed-minded. Boyars lan bangsawan ibukutha, kanggo alesan apa wae, miwiti regejegan lokal. Saben uwong nuntut jabatan sing luwih dhuwur kanggo awake dhewe, ngrujuk marang "jenis" lan layanan para leluhure. Boris Godunov lan Andrei Shchelkalov pungkasanipun nemokake cara kanggo alesan karo bangsawan. Miturut dhawuhe, Ordo Discharge ngumumake janjian kanggo ngladeni Tatar menyang jabatan militer paling dhuwur. Ing wusana perang samesthine karo Swedia, dhaftar resimen wis digambar munggah. Miturut lukisan iki Simeon Bekbulatovich njupuk posisi gubernur pisanan saka resimen gedhe - Panglima ing tentara lapangan. Panglima resimen kiwa ana ... "Tsarevich Mametkul saka Siberia." Kaping pindho diantemi lan dikalahaké dening Yermak, dijupuk lan dilebokake ing jugangan dening Cossacks, Mametkul dianggep apik ing kraton lan diangkat dadi salah siji saka pos paling dhuwur ing tentara Rusia.

PEMBENTUKAN WARISAN YAITSK

Salah sawijining sebutan pisanan saka Cossack ing Yaik digandhengake karo jeneng pimpinan Cossack legendaris Gugni. Dheweke minangka salah sawijining komandan Cossack sing mulya lan paling wani ing gerombolan Golden Horde Khan Tokhtamysh. Sawise kampanye Tamerlane nglawan Golden Horde lan ngalahake Tokhtamysh, Gugnya, bebarengan karo Cossacks, pindhah menyang Yaik, njupuk tanah kasebut minangka pusaka. Nanging dheweke entuk ketenaran legendaris kanthi alasan sing beda. Ing wektu iku, Cossacks netepi sumpah selibat. Duwe nggawa bojo anyar saka kampanye, padha ndamel adoh (utawa didol, kadhangkala malah matèni) mantan. Gugnya ora pengin ngapusi garwane Nogai sing ayu, nikah karo dheweke, lan wiwit kuwi adat kejem wis ditinggalake dening Cossacks. Ing kulawargané Ural Cossacks enlightened roti panggang isih dikenal mbah Gugnikha, patroness saka Ural Cossacks. Nanging pemukiman massal Cossacks ing Yaik muncul mengko.

Taun 1570-1577 kacathet ing babad Rusia minangka taun perjuangan Volga Cossacks karo Great Nogai Horde, sing kemah nomad wiwit langsung ngluwihi Volga. Saka ing kono, Nogai terus-terusan nyerbu tanah Rusia. Panguasa Great Nogai Horde, Khan Urus, wis suwe ngrusak hubungan tentrem karo Moskow. Duta-dutané nuthuk ing ambang kraton Khan ing Bakhchisarai. Dheweke ngupaya ngirim tentara Turki-Tatar anyar menyang Astrakhan lan janji manawa Horde Nogai bakal menehi pitulung sing efektif ing wektu iki. Krimea main game dhewe karo Rusia lan ora ngandel marang janji-janji Nogais. Tumindak saka Cossacks free diikat pasukan saka Horde Nogai lan umume ketemu kapentingan Moscow ing wilayah Trans-Volga. Nggunakake wayahe sarujuk, Volga Cossacks nyerang ibukutha Horde Nogai - kutha Saraichik - kaping telu lan diobong kaping telu, mbebasake wong Rusia mimpin ana saka panangkaran Nogai. Kampanye nglawan Saraichik dipimpin déning ataman Ivan Koltso, Savva Boldyr, Bogdan Barbosha, Ivan Yuryev, lan Nikita Pan. Nanging, ing taun 1578, pimpinan Ivan Yuryev lan Mitya Britousov maneh ngalahake Saraichik ... nanging mbayar kanthi sirah ing blok pemotongan - ing wektu iku perang karo Nogais ora nguntungake kanggo Tsar Moskow. Duta tsarist rembugan partisipasi pasukan Nogai ing Perang Livonia. Serangan kasebut kedadeyan ing wektu sing salah lan para kepala suku dadi korban "politik dhuwur".

Ing 1577, wedi reprisals dening pasukan pamaréntah saka Murashkin stolnik, bagéan saka "maling" Volga Cossacks ing komando panggedhe Koltso, Nechay lan Barbosha tindak menyang tutuk saka Yaik (Ural), ing pesisir lor Kali. Segara Kaspia. Bebarengan karo wong-wong mau, geng saka Volga chieftains Yakuni Pavlov, Yakbulat Chembulatov, Nikita Us, Pervushi Zey, Ivan Dud tindak Yaik. Ing taun 1582, sawise budhal saka Yermakovits menyang Siberia, lan Barbosha lan panggedhe liyane menyang Yaik, perang karo Nogais wiwit godhok karo semangat anyar. Detasemen Barbosha sepisan maneh ngalahake ibukutha Nogai Horde Saraichik lan, sawise mbangun kutha benteng ing hulu Yaik, ngedegake Tentara Cossack Yaik (Ural). Khan Urus nesu banget nalika ngerti babagan iki. Kaping pirang-pirang dheweke nyoba nuthuk Cossack saka gubug, nanging ora ana gunane. Ing taun 1586, gerombolan anyar Horde nyedhaki kutha Yaik - sawetara ewu nglawan patang atus Cossacks ... Nanging, Nogai ora bisa njupuk beteng, lan Cossacks ora njagong ing kono kanggo dangu. Nunggang jaran, padha ngluwihi tembok, dibagi dadi enem detasemen lan ngalahake mungsuh. Kekalahan Urus ing Yaik nduweni teges sing padha kanggo nasib Ural kidul, minangka kekalahan Kuchum kanggo nasib Siberia. Pamrentah tsarist cepet-cepet njupuk kauntungan saka woh-wohan kabeh kamenangan Volga Cossacks gratis ing Nogai Horde. Ing mangsa panas 1586, utusan Moskow ngandhani Khan Urus yen Tsar Fedor dhawuh kanggo mbangun bètèng ing patang panggonan: "ing Ufa, ya ing Uvek, ya ing Samara, ya ing Belaya Volozhka." Dadi didhawuhi nemokake kutha-kutha yuta Rusia saiki Ufa, Samara, Saratov lan Tsaritsyn. Khan Urus protes tanpa guna. Dheweke sibuk karo perang sing ora kasil karo Barbosha, lan gubernur kraton bisa mbangun benteng tanpa wedi diserang dening nomad. Nogais ngarep-arep muspra kanggo bantuan saka Crimeans. Perang sipil berdarah pecah ing Crimea. Nylametake nyawane, Tsarevich Murat Giray mlayu saka Crimea menyang Rusia lan dadi vasal raja. Moscow wiwit nyiapake serangan gedhe marang Horde Krimea. Gubernur karo resimen teka ing Astrakhan. Munculé pasukan gedhe sobered Khan Urus. Murat-Girey, sing lunga menyang Astrakhan sawise gubernur, nggawe percoyo kanggo maneh pindhah ing pangayoman Moscow. Nanging Cossack ora ngerti babagan zigzag politik Moskow iki.

Sego. 5 Ural Cossacks


Urutan discharge dhawuh kanggo narik kawigaten Volga lan Yaik free Cossacks kanggo kampanye nglawan Crimea. Gupernur Bèntèng Samara sing mentas dibangun, enggal-enggal ngirim utusan karo layang marang Yaik. Ngundang panggedhe kanggo layanan panguwasa, voivode sumpah yen raja "dhawuh kaluputan kanggo misahake wong-wong mau kanggo layanan." A bunder padha ngumpul ing kutha Cossack ing Yaik. Kanca-kanca padha rame maneh, para panggedhe-gedhe tuwa padha nguncalake topi ing lemah. Tangan ndhuwur dijupuk dening Bogdan Barbosha lan atamans "maling" liyane. Dheweke ora pengin ngladeni tsar, kaya sing sadurunge ora pengin "nyewa" menyang Stroganov. Nanging bagéan saka Cossacks, dipimpin déning ataman Matyusha Meshcheryak, tindak menyang Samara kanggo layanan kraton. Ing taun 1586, Pangeran Voivode Grigory Zasekin ngedegake bèntèng Samara ing tutuk Kali Samara ing patemon karo Kali Volga. Garnisun bèntèng kapérang saka kutha Cossack, bangsawan manca lan bangsawan Smolensk, sing diutus kanggo layanan Cossack. Tugas saka garnisun-bèntèng Samara padha: nimbali saka serangan nomad, kontrol liwat banyu lan perdagangan, uga liwat Volga Cossack freeman, yen bisa, narik kawigaten dheweke kanggo layanan panguwasa utawa ngukum dheweke kanggo disobedience. Sampeyan kudu nyatet sing kutha Cossacks "ora ragu-ragu" nyekel "maling" Cossacks kanggo ganjaran, considering iki cukup normal lan layanan cocok (saka ing kono game misuwur "Cossacks-perampok" tindak). Dadi, pahlawan saka akeh kampanye Nogai, Ataman Matyusha Meshcheryak, ing dalan menyang layanan panguwasa, nyolong kawanan jaran luwih saka 500 kepala ing kemah nomad Nogai. Tekan ing Volga, dheweke kemah ora adoh saka Samara. Nogai Khan ngeluh babagan Cossack marang gubernur Zasekin. Negara Muscovite banjur ora perlu konflik karo sikil, lan ing pesenan saka Zasekin, Matyusha Meshcheryak lan limang kanca-kanca padha dijupuk lan dikunjara ing kunjara Samara. Lungguh ing pakunjaran, Matyusha Meshcheryak nggawe upaya nekat kanggo nylametake. Dheweke bisa komplotan kanggo ngrebut benteng. Cossack sing dipenjara ing pakunjaran bisa collude karo bagéan saka garnisun Samara, ora marem karo Zasekin. Utusan dikirim menyang Pagunungan Zhiguli menyang Volga Cossacks gratis kanthi panyuwunan bantuan. Peluang gagal plot. Ing "interogasi" babagan torture, Cossacks ngakoni "lupute". Kedadeyan kasebut dilaporake menyang Moskow. Piagam panguwasa, sing digawa dening Postnik Kosyagovsky, maca: "Matyusha Meshcheryak lan kanca-kanca liyane (Sovereign) dhawuh supaya dieksekusi sadurunge para duta kanthi paukuman pati ...". Ing Maret 1587, ing Samara, ing alun-alun kutha, ing ngarepe duta Nogai, Yaitsky ataman Matyusha Meshcheryak lan kanca-kancane, kurban kanggo politik "dhuwur" Moscow, digantung dening panguwasa Moscow. Ora suwe, amarga kekalahan kafilah kedutaan Persia, saingan Yermak sing wis suwe, Ataman Bogdan Barbosha dicekel lan dieksekusi. Ataman liyane dadi luwih akomodatif.

Sebutan pisanan saka layanan "kedaulatan" saka Yaik Cossacks diwiwiti ing taun 1591, nalika, kanthi Keputusan Tsar Fyodor Ioannovich, gubernur - boyar Pushkin lan Pangeran Ivan Vasilyevich Sitsky - didhawuhi: "... Kirimi tentara. saka Terek pitung taun dhewe, lan kanggo layanan Sovereign dhawuh Yaik lan Volga atamans lan Cossacks kanggo pindhah menyang Astrakhan kanggo camp ..., kanggo ngumpulake kabeh Cossacks kanggo layanan Shevkal: Volga - 1000 wong lan Yaitsky - 500 wong. Taun 1591 iku resmi dadi taun wiwitan layanan Yaik Cossacks. Saka senioritas Ural Cossack Host diitung. Ing taun 1591, Volga Cossacks, bebarengan karo Yaik Cossacks, melu kampanye pasukan Rusia nglawan Dagestan nglawan Shamkhal Tarkovsky. Nindakake "layanan kanggo panguwasa", padha melu dijupuk saka ibukutha Shamkhalate - kutha Tarki. Ing 1594, padha maneh, ing jumlah ewu wong ing detasemen Pangeran Andrei Khvorostinin, perang nglawan Shamkhal.

Departure bagéan saka Volga Cossacks (utamané "maling") kanggo Yaik lan Siberia ora nemen weaken Volga Cossacks, yen kita nganggep yen ing wektu iku ana luwih saka 7 Cossacks ing markas Ataman Ermak (desa modern saka Ermakovo ing pagunungan Zhiguli ing wilayah Samara). Menapa malih, senadyan kasil lan repressions pamaréntah, Tentara Volga terus isih cukup kuwat malah ing wektu mengko - ing 000-XNUMX abad. Bagéan liya saka Volga Cossacks, sing lunga menyang Terek, menyang "pegunungan" Pagunungan Kaukasus, dadi basis kanggo pambentukan Terek lan replenishment saka Pasukan Cossack Grebensky. Nanging iki crita liyane.

http://topwar.ru/22250-davnie-kazachi-predki.html
http://topwar.ru/21371-sibirskaya-kazachya-epopeya.html
Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Shamba Balinov Apa Cossacks
Skrynnikov R.G. 'Ekspedisi menyang Siberia saka Detasemen Yermak'
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

123 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. amba kurang
    +1
    Maret 2 2013
    Uripe wong-wong ing jaman semana pancen luar biasa.
  2. +2
    Maret 2 2013
    Piye wae, kabeh iku burem, mesthi, kanggo gagasan umum, iku bakal pindhah, nanging judhul artikel bakal diganti.
  3. +1
    Maret 2 2013
    Cossacks) diganti jeneng Kazakhs. Anehe, nanging werna saka Cossacks lan Kazakhs padha, padha pocapan lan ditulis ing Latin (nganti jaman kepungkur lan Cyrillic) jeneng saka bangsa iki pancen padha, nanging polinasi etnohistorical beda banget.
    Ana akeh sing ora akurat babagan asal saka Cossacks. Tembung Cossack-Turki tegese prajurit bebas. Iki minangka anggur sing wis entuk kaprigelan bela dhiri sing gedhe, nanging amarga macem-macem alasan, dheweke dipeksa ninggalake klan, suku, lan wong. Mboko sithik, tatanan Cossack njupuk Panggonan, wilayah saka pengaruh padha dituduhake, iku rodo mangu bab asal saka kabeh Cossack saka wong kuna. Kanggo wong Kazakh modern, leluhure yaiku Kipchaks, suku nomaden saka Kipchaks.
    1. Beck
      +8
      Maret 3 2013
      Aku wis nulis soko, nanging aku mbaleni, ing cahya saka kasunyatan sing penulis mundhakaken tembung Cossack lan konsep banget Cossacks kanggo Scythian-Sarmatian kaping. Sanajan para sejarawan lan ahli basa wis suwe netepake manawa tembung Cossack minangka tembung Turkik, lan wong Sarmatian lan Scythians minangka basa Indo-Eropah.

      Tembung Cossack kasebut kanthi nulis ing kamus Turkic-Arab, disusun ing taun 1245 ing Mesir lan diterbitake kanggo riset ilmiah ing Leiden ing taun 1894. Tembung ҚазаҚ, kanthi rong uvular Қ ing pungkasan, khas kanggo basa Turkik, lan dudu kanggo basa Indo-Eropah. Kazak diterjemahake minangka "ora duwe omah, ora duwe omah, pengasingan, pengembara". Kaping pisanan, iki nduweni makna nominal - pengembara gratis.

      Institusi Cossacks uga asale saka lingkungan Turki. Cossacking - adat ngemot makna sosial. Iki minangka negara, posisi wong tartamtu, kolektif ing sembarang wektu tartamtu ing hubungan karo masyarakat, panguwasa, negara. Iki kalebu kasunyatan manawa para nom-noman lan nom-noman ninggalake auls kanggo urip gratis. Padha manggon ing sadawane tapel wates wilayah suku lan urip kanthi nyerang wilayah tetanggan lan kanthi mburu. Nalika iku, dheweke ora duwe kewajiban sosial marang kulawargane, desa, klan lan ora ngakoni wewenange Sultan utawa Khan marang dheweke. Mulane, padha disebut piyambak Kazakh - ngumbara free.

      Cossacks milih pimpinan kanthi milih. Dheweke nelpon ing Turkic Ataman. Ata bapake. Man, kula - kula. Yaiku, Rama I. Bapakmu nalika jaman Cossack. Sawayah-wayah, wong bisa metu saka Cossacks lan bali menyang desa, njupuk kewajiban sosial lan maneh ngakoni kuwasane Khan liwat piyambak. Cossacks duwe rong aturan dhasar. Cossacks pisanan ing Rebo bisa ditampa dening sapa wae, ora preduli saka warga negara, apa wong Persia utawa Slav sing buronan. Aturan kapindho yaiku yen urip kulawarga ora kalebu, yaiku, ora ana wanita ing antarane Cossacks.

      Ing periode sadurunge Horde Cossacks ana ing wilayah ngendi suku Turki padha manggon. Mughal ing Kazakhstan Kidul-Wétan lan Xinjiang. Chutur-Cossacks saka pucuk gunung Lor Kaukasus. Desht Cossacks - saka Irtysh kanggo Dniester.

      Ing Cossacks, kabeh wong padha. Iku pinuji ing antarane wong Turki dadi Cossack nalika isih enom. Aristocrat, yen ora dipilih, iku Cossack prasaja lan manut ataman. Ing sawijining wektu, Cossack yaiku - putrane Khan Tokhtamysh Jamaladin sekitar 1380, Khan Abu-ed-Khair sekitar 1430, Khan Mukhamed-Sheibani sekitar 1470, Sultan Khusian sekitar 1450.

      Mengko, ing periode post-Horde, miturut aturan pisanan, Turkic Cossacks wiwit replenish karo buronan Slavs, Litvinin, sing mlayu saka juragan tanah lan nemokake papan perlindungan karo Turkic Cossacks. Nanging Slavs ora bisa, kaya wong Turki, nyerah Cossacks lan bali menyang omah. Mulane, padha dadi komposisi permanen. Mengko, aturan kapindho uga dilanggar. Cossacks Slavs wiwit ndarbeni garwa lan wiwitane dadi wanita Turki. Dadi mboko sithik getih Slavic wiwit menang ing Cossacks. Malah mengko, Cossack Rusia lali asal-usule. Nanging tembung kasebut tetep ing dialek Cossack minangka ataman, bunchuk, basa - farm kewan, esaul - Isaul, kepala detasemen lan akeh liyane.

      Tembung Turki kuna iki ҚазаҚ, dadi ora mung jeneng dhiri saka Slavic Cossacks. Nanging uga jeneng dhewe saka wong Kazakh. Ing taun 1468, sultan Dzhanibek lan Girey, ora marem karo kawicaksanan Khan Abu al-Khair, ninggalake kekuwatane lan dadi wong bebas ing Cossacks. Nanging ing kene, nglanggar tradhisi, dheweke ora ninggalake dhewe, nanging njupuk kabeh suku Turki sing tundhuk marang dheweke. Lan kabeh padha njupuk jeneng Kazak. mangkono wong-wong iku kawangun saka suku.
      1. 0
        Maret 4 2013
        Nanging babagan dongeng Rusia "lan Cossack gratis Ilya Muromets tindak ing dalan sing ora lurus", lsp.
        1. Beck
          +1
          Maret 4 2013
          Kutipan saka Jurkovs
          Nanging babagan dongeng Rusia "lan Cossack gratis Ilya Muromets tindak ing dalan sing ora lurus", lsp.


          Nah, iki dongeng, mitos. Tembung Cossack ing makna bebas bisa digandhengake karo dongeng.
          1. Ingvald_Bueny
            0
            Maret 4 2013
            Kutipan babagan Ilya Murovlyanin dudu dongeng, iku epik, uga dudu mitos, iku kasunyatan sajarah, mesthi mitologi ing sawetara cara, nanging kedadeyan.
    2. Marek Rozny
      +1
      Maret 4 2013
      Kutipan saka: GalinaNP
      Kanggo wong Kazakh modern, leluhure yaiku Kipchaks, suku nomaden saka Kipchaks.

      1) Kypshak (Kipchak) iku jeneng dhéwé saka mung siji klan Turkic, sing paling akeh saiki Kazakhs saka Zhuz Tengah. Iki minangka salah sawijining klan paling gedhe ing antarane wong Kazakh, nanging adoh saka sing paling gedhe.
      2) Arab, Persia, Sarts, Tajik lan Kaukasia umume nyebut kabeh nomad Turkik Kipchaks. Kanggo wong-wong mau, iki minangka etnonim sing ndadekake supaya ora ngganggu klan Turki sing ora kaetung. Iku karo Kipchaks wong sing kasebut ing kontak paling cedhak. Ing cara sing padha, wong-wong Rusia nyebat akeh nomad "Polovtsy" (jeneng Rusia kanggo Kipchaks), sanajan dheweke saka klan sing beda.
      Contone, sultan Mamluk Baibars diarani Kipchak ing Timur Muslim, sanajan dheweke asale saka klan Bersh (padha manggon ing Kazakhstan kulon). Sarts lan Tajik ing Turkestan, nyewa klan Turki kanggo dinas militèr kanggo ngayomi khanate, nyebat kabeh "Kipchak" uga kanggo nyederhanakake.
      1. Ingvald_Bueny
        0
        Maret 4 2013
        Dadi ing ngendi Cossacks lan Kipchaks, iki minangka bangsa sing beda-beda, utamane wiwit Polovtsy pungkasan ilang ing prentah saka Mongol Khan Batu, dheweke ngetutake menyang Hongaria, lan nemokake dheweke ana sing bisa njupuk kewarganegaraan Raja Bella lan dadi Hungaria. subyek. Banjur Kipchaks, sing ora budhal karo Kotyan, tiba ing pamaréntahan Mongol lan cepet asimilasi dening wong-wong mau ing pamaréntahan Chingizids.
        Nanging, Cossack minangka properti Rusia, klompok ètnis Kazakh.
        1. Marek Rozny
          +2
          Maret 5 2013
          1) "Cossack" nganti abad kaping 15 dudu etnonim, nanging "gaya urip". Ing abad kaping 15, tembung iki dadi jeneng dhewe saka klompok suku Turki sing ngirim khan Abulkhayir, pisah saka dheweke lan mbentuk khanate dhewe (Kazakh Khandygy / Kazakh Khanate).
          2) Polovtsians ora ilang ing ngendi wae. Pérangan utama Polovtsian manggon ing tlatah saiki Kazakhstan lan Asia Tengah, lan ing separo pisanan abad kaping 13, sawise tiba saka negara Khorezmshah Muhammad, padha ngirim menyang Genghis Khan. A bagean relatif cilik saka Polovtsy manggon ing wilayah saiki Ukraina lan Rusia. Khan Kotyan dudu khan Kipchak sing paling penting, dheweke mung khan saka kulawarga Kipchak cilik. Dheweke ora pengin manut marang Genghis Khan, lan minangka asil, Horde ndamel dheweke menyang Hongaria.
          3) Kipchak gabung karo meh kabeh bangsa Turki, nanging sing paling gedhe yaiku bagean saka Kazakh saiki (Zhuz Tengah, Kazakhstan Lor).
          4) Kipchaks ora asimilasi karo sapa wae, klan iki urip lan sehat. Teka wilayah Kostanay lan takon wong Kazakh lokal: "Ruyn kim?" ("Sapa sampeyan lair?"). Lan paling asring sampeyan bakal krungu nanggepi: "Kypshak." Etnonim penyatuan kita bisa diganti, nanging jeneng umum ora owah nganti ewonan taun.
  4. +3
    Maret 2 2013
    Artikel - sembarang. Aku kaya kanggo Wigati ing ngisor iki. A dipikir entheng ing noto urip Cossack nglukis gambar palsu saka idleness lan revelry urip Cossack, anané sembarang jenis urip ekonomi. Ora kaya ngono babar pisan. Cossack dudu petani sing mlayu, dudu bandit lan dudu perampok pesisir, wong ora bisa urip kanthi rampokan. Militansi amarga kasunyatan sing Cossacks urip ing rift kelompok ètnis, ing tapel wates peradaban.
    "Saryn ing kitchka" ana bisnis militèr lucu, duwe bathi lan menowo. Nanging Cossacks melu ing tetanèn; Fishing, breeding sapi minangka pendhudhukan tradisional Don lan Volga Cossacks. "Eksploitasi Azov" saka Cossacks, cukup aneh, minangka bukti.
    Alasan kanggo terus-terusan Cossacks kanggo nyekel Azov padha luwih jero tinimbang kepinginan kanggo dominasi metu menyang segara. Para leluhur kita nyadari yen Azov minangka kunci kanggo kabeh Old Field. Sapa wae sing pengin dadi master Don lan Lower Dnieper, sing pengin mungkasi serangan terus-terusan ing pemukiman Cossack, sing pengin melu kerja produktif kanthi kapercayan sing tenang ing mangsa ngarep, dheweke kudu, kanthi cara apa wae, nduweni tekan ngisor saka Don lan nyegah ora mung ngarsane pasukan musuhan ana, nanging uga nyebrang sembarang uluses Horde tengen kali. Kanggo ngrampungake impen lawas sing bebas saka rasa wedi lan kuatir pertempuran, urip kerja sing tenang lan mandiri ing Prisud, Cossack ngupayakake ngadeg ing Azov. Turks, ing siji, mangertos sing, sawise ilang Azov, padha kudu ninggalake Sev. Kaukasus. Mulane, rencana kasebut ora mung kanggo njaga delta Don ing tangane, nanging uga kanggo nransfer kabeh Cossacks "saka Don lan ngresiki kali Don."
    Jupuk Azov dening Cossacks minangka pukulan kanggo Porte sing apik banget! Iku tega sing Moscow wektu iki ora bisa njupuk kauntungan saka peparingé lan, nyatane, ngiyanati feat saka Cossacks.
    1. xan
      +1
      Maret 2 2013
      Quote: Ireng
      Iku tega sing Moscow wektu iki ora bisa njupuk kauntungan saka peparingé lan, nyatane, ngiyanati feat saka Cossacks.


      Politisi Moskow ing wektu kasebut bisa ndeleng apa sing kudu ditindakake karo Azov. Jupuk Azov minangka penguatan posisi Moskow ing lelang karo Pelabuhan Brilliant, sampeyan mung kudu ngerti ngendi Rusia main kertu iki. Aku bisa ngomong siji bab - ing tingkat antar negara, acara kuwi ora pass tanpa jalaran, Moscow arang banget ora njupuk dhewe, luwih kurang menehi adoh.
    2. 0
      Maret 2 2013
      Cherny "Iki ora bener. Cossacks dudu petani sing mlayu, dudu bandit lan dudu perampok pesisir, wong ora bisa urip kanthi rampokan."
      Nanging, iku uga ora worth arep extremes lan nolak pelarian petani, perampok. Iku loro.
      1. 0
        Maret 3 2013
        Quote: Nagaybak
        Nanging, iku uga ora worth arep extremes lan nolak pelarian petani, perampok. Iku loro.


        Kanggo alangan lan wee .... kentut! Nuwun sewu kulo mboten sabar.
        Iku. Minangka ora !!!!
        Nanging. Ayo padha misahake siji saka liyane. Cossack (ora sopan, ora sopan, ora dicuci lan ora katonik) iku !!!! saka dawa sadurunge, dawa sadurunge bajingan gelo mlayu kanggo wong - lan dadi Cossacks kedhaftar.
        Lan Cossacks ora putih lan ora alus! Lan sapa sing tanpa dosa? jenengku bangsa sing mlaku kabeh sejarahe ora saka Gusti Allah, nanging mung marang dheweke !!!???
        1. -1
          Maret 3 2013
          Ireng "Iku. Carane ora!!!!"
          Ayo pisah, aku ora ketompo. Mung sapisan Cossacks nulis wong kapisah saka Rusia. Aku katon metu, Yaik Cossacks-nasionalis wis muncul. Aku kaget lan nyenengake - apa isih ana wong Aryan? Lan Cossacks ascribed, kok padha ora ana hubungane karo alam?
    3. Marek Rozny
      +1
      Maret 4 2013
      Quote: Ireng
      Nanging Cossacks melu ing tetanèn; Fishing, breeding sapi minangka pendhudhukan tradisional Don lan Volga Cossacks.

      Ing asas, aku setuju karo kiriman sampeyan, nanging aku pengin njlentrehake babagan pertanian. Nganti saiki, Cossacks ora melu tetanèn. Lan kanggo nyoba kuwi, petani Cossack matèni dhewe. Bidang utama ekonomi non-militer saka Cossacks yaiku breeding sapi (jaran, wedhus), kurang asring - fishing (maneh, Cossacks paling seedy biasane nindakake iki) lan produksi uyah.
      Pertanian wiwit berkembang ing antarane Cossacks mung ing abad kaping 19. Utamané nalika petani Rusia nyata diwutahake menyang Cossacks (ing tapel wates Asia anyar - ing Siberia lan Turkestan). Nanging biasane tani ing antarane Cossacks ana ing wangun sing paling primitif, lan kadhangkala Cossacks nilar budidaya tanah lan bali menyang breeding sapi biasanipun. Kajaba iku, breeding sapi ing Steppe luwih efisien tinimbang tetanèn. Nganti saiki, steppe Rusia lan Kazakhstan (tanah prawan) minangka "zona pertanian sing beresiko." Nanging kanthi angonan wedhus lan sapi raksasa, sebaliknya, ora ana masalah.
      1. Beck
        0
        Maret 4 2013
        Kutipan saka Marek Rozny
        Nganti saiki, Cossacks ora melu tetanèn.


        Wis Slavic Cossacks (Don Cossacks) kanggo pangayoman saka wewatesan kidul-wétan Rusia saben taun nampa pembayaran saka Moscow ing roti (gandum). Lan nalika, aku ora ngelingi ing wektu apa, Moskow ngangkat masalah pertanian arable ing tanah desa, Cossacks murmured. - "Raja kepengin nggawe kita wong, meksa lemah kanggo mbajak." Plowing antarane Cossacks dikembangaké cukup pungkasan.
        1. Ingvald_Bueny
          0
          Maret 4 2013
          Ing lingkungan Cossack saka Rusia pra-revolusioner ing abad ka-18, tembung rakyat prasaja "muzhichit" tegese "kanggo enslave." Nanging, Cossacks padha melu tani arable lan winegrowers apik. Sampeyan bisa sinau luwih akeh saka memoar kontemporer ing wektu kasebut.
          1. Beck
            +1
            Maret 4 2013
            Kutipan saka Ingvald_Bueny
            Ing lingkungan Cossack saka Rusia pra-revolusioner ing abad kaping 18, tembung rakyat prasaja "muzhihit" tegese "kanggo enslave"


            Abad 18 ora 16.
      2. Ingvald_Bueny
        0
        Maret 4 2013
        Mangga nyedhiyani sumber informasi bab apa jenis tani, Cossacks urusan karo Cossacks. Utawa apa sampeyan mikir yen petani Rusia nyata ora gabung karo pangkat Cossack nganti abad kaping 19? Sampeyan bakal kaget, nanging ing abad kaping 19 meh ora bisa gabung karo Cossack, sampeyan wis ngerti fenomena kaya "registri", lan amarga iki, Cossack Rusia wiwit mindhah status Cossack menyang dheweke. keturunan.
        1. Marek Rozny
          +1
          Maret 5 2013
          "Para petani gandum utama Rusia saiki - Cossacks - wiwit mbajak tanah sing relatif pungkasan. Mbalik ing abad kaping 18, Cossacks dhewe ora melu ing tetanèn, amarga ana aturan: "Sapa saka Cossacks wiwit Mluku tanah lan nyebar roti, ngalahake lan ngrampog Cossack sing." Sewa dijupuk dening non-residents, utawa serfs makarya kanggo wong-wong mau. Mung ing pungkasan abad kaping 19 tetanèn dadi industri anjog antarane Cossacks, lan roti minangka dhasar nutrisi ... "http://festival.1september.ru/articles/518235/

          Ing wektu tentrem, pendhudhukan utama Cossacks yaiku mancing lan mburu; ing kawitan ora ana tani tani; nalika wiwit berkembang utamané antarane Cossacks nunggang, iki strictly dilarang. Dadi, layang saka bunderan militèr, dikirim menyang kutha Khoper lan Ust-Medveditsky, nglarang plowing tanah lan sowing roti, kang "ngalahake pati lan ngrampog."
          http://www.philol.msu.ru/~lex/td/?pid=0121843&oid=012184

          Ing taun 1690, bunderan militèr, sawise ngerti yen dheweke wiwit nyebar roti ing sadawane kali Khopra lan Medveditsa, ngumumake yen ora ana sing bakal mbajak tanah lan ora nyebar roti: "... mati lan dirampok.”
          http://pandatours.ru:8180/ind/i/view?id=78

          Lan yen sampeyan njupuk paling saka buku pra-revolusioner ing Cossacks, iku nang endi wae nyatet sing Cossacks, nganti bubar, matèni Cossack sing dadi plowman. Mung 200 taun wiwit Cossack wiwit mbajak tanah. Lan sadurunge, ing wektu tentrem, mung breeding sapi, mburu, fishing sethitik lan produksi uyah.
  5. +3
    Maret 2 2013
    Cossacks duwe sejarah gedhe. Sampeyan bisa nggawe legenda ayu saka iku, utawa sampeyan bisa nyoba kanggo njupuk soko saka pengalaman kanggo urip modern. Contone, luwih akeh nggunakake inisiatif pribadi ing urusan militer.
  6. +1
    Maret 2 2013
    Artikel sing menarik banget, sijine +
  7. -2
    Maret 2 2013
    Piye wae dadi aneh. Yermak menang, sanajan Yermak matèni, sawetara jinis buron. Ermak, kaya, dicaplok Siberia, nanging wis ing Catherine II Rusia maneh perang kanggo Siberia, perang iki modestly disebut "uprising Pugachev". Thanks kanggo goroh kasebut, kabeh jinis Fomenkovit nemokake panyengkuyung kanggo awake dhewe.
    1. +2
      Maret 3 2013
      Kutipan saka Setra
      Yermak menang, sanajan Yermak matèni, sawetara jinis buron. Ermak, kaya, dicaplok Siberia, nanging wis ing Catherine II, Rusia maneh perang kanggo Siberia, perang iki modestly disebut "uprising Pugachev.


      Namesake, misale jek kanggo kula, sampeyan duwe kekacoan ing sirah.
      1. 0
        Maret 3 2013
        Yen ora ana hodgepodge ing sajarah, bisa uga ana larik sing teratur ing sirah?
    2. 0
      Maret 3 2013
      Setrac "Rusia kapindho maneh perang kanggo Siberia"
      Asu kok mati!
      1. -1
        Maret 3 2013
        Apa pakulinan Yahudi narik metu frase saka teks, paling Quote kabeh ukara. Uga, mangga njlentrehake apa sing salah. Apa sampeyan bisa ngisi jumlah pesen?
        1. 0
          Maret 3 2013
          Setrac "Apa pakulinan Yahudi kanggo narik frase metu saka teks"
          Iki minangka sikapku marang "penaklukan kapindho Siberia". Kanggo sawetara alasan, sawetara nyoba mbayangno apa wae saka pemberontakan Pugachev. Iki sampeyan "kaya Yermak Siberia ditempelake" lan ana buron, lan lengkap.
          Nanging ora perlu ngubungake kebiasaan aneh kanggo wong Yahudi, hehe.
          1. 0
            Maret 3 2013
            Quote: Nagaybak
            Kanggo sawetara alasan, sawetara nyoba mbayangno apa wae saka pemberontakan Pugachev.

            Iki amarga versi resmi piye wae muddy, padha invent kabeh limo omong kosong, sayangé sajarah minangka ilmu nandhang sangsara marga saka lack saka bukti. We sing ana ing pasamuwan - kanggo pracaya.
            1. 0
              Maret 3 2013
              Setrac "Iki amarga versi resmi piye wae muddy, padha invent kabeh omong kosong, sayangé sajarah minangka ilmu nandhang sangsara marga saka lack saka bukti."
              Saka ngendi sampeyan entuk kabeh iki? Apa sampeyan mangu-mangu pangembangan Siberia dening wong Rusia? Utawa carane? Pambangunan kutha-kutha sing ana nganti saiki ora dadi argumentasi kanggo sampeyan? Mungkin kesenjangan ing kawruh dhasar babagan kurikulum sekolah sing disalahake? Utawa apa sampeyan mikir yen Catherine 2 sing ngelak getih rampung Pugachev, Tartarian pungkasan? Ana arsip ing Tobolsk, menyang kana, nyedhot bledug arsip. Aku njamin sampeyan bakal dadi penggemar ilmu sejarah tradisional. Lan yen ana negara ing Siberia, bakal dikenal saka bangsa lan negara liya. Mulane aku nulis babagan asu sing tiba-tiba mati.
              1. -1
                Maret 4 2013
                Aku percaya yen wong Rusia manggon ing Siberia sadurunge Yermak. "Delebu arsip" sampeyan nuduhake abad 17-19, aku uga bisa menehi sampeyan mabur menyang Mars lan mbuktekake ora ana utawa anane wong Mars.
                Aku pengin ngerti carane sejarawan entuk asil, lan aku ora weruh apa-apa ilmiah ing cara saka sejarawan.
                1. +1
                  Maret 4 2013
                  Setra
                  "Aku percaya yen wong Rusia manggon ing Siberia sadurunge Yermak."
                  ngendi iki?
                  Setrac "Panjenengan" bledug arsip "kanggo abad 17-19"
                  Apa sampeyan duwe sumber sing luwih apik? Lan apa abad? Rusia wis ana ing Siberia sadurunge Yermak. Nanging konsolidasi kasebut kedadeyan sawise kampanye. Lan supaya ushkuiniki tindak, kampanye Novgorod lan Ugra disponsori dening pangeran Moscow lan dikirim rati kanggo Stone.
                  Setrac "Aku pengin ngerti carane sejarawan entuk asil, lan aku ora weruh apa-apa ilmiah ing cara saka sejarawan."
                  Sampeyan ora kanggo ngadili, sampeyan ora ngerti babagan iki.
                  1. 0
                    Maret 4 2013
                    Quote: Nagaybak
                    Apa sampeyan duwe sumber sing luwih apik? Lan apa abad?

                    Aku ngomong babagan iki - ora ana sumber, ora jelas saka crita sing ditulis.

                    Quote: Nagaybak
                    Sampeyan ora kanggo ngadili, sampeyan ora ngerti babagan iki.

                    Terserah kita kanggo ngadili, anak-anak kita dipakani propaganda iki. Iki minangka ilmu - bisa dingerteni, nanging iki ora ana hubungane karo sejarah - sejarah dudu ilmu, sejarah minangka agama, kanthi kanon dhewe, karo para penganut.
                    1. +1
                      Maret 5 2013
                      Setrac "Aku ngomong babagan iki - ora ana sumber, ora jelas saka crita sing ditulis."
                      Sumber ing sajarah Siberia muncul nalika rawuh saka Rusia. Lapisan ageng mau durung diteliti. Iki disambungake karo kegiatan ekonomi Rusia ing wilayah kasebut, lsp. Inggih, iku trivia ing mratelakake panemume ... Iku luwih gampang kanggo ngumumake Pugachev minangka alien ...
                      Amarga sampeyan ora duwe data apa-apa, ing kene sampeyan mlaku-mlaku ngubengi sejarah, cenderung dheweke mlarat ing kabeh cara. Dheweke ndhelikake kabeh saka kita, dheweke ora ngandhani ... Iki kabeh tembung ... Hehe ...
                      1. Marek Rozny
                        +1
                        Maret 5 2013
                        ing Siberia isih akeh informasi ing basa oriental. Liyane iku historiografi Rusia ora perlu. Kaya, Siberia iku Rusia, wektu. Lan carane khans Siberian lan masyarakat lokal manggon ing kono ora perlu kanggo mayoritas Rusia ngerti. Sapa wong Rusia biasa ing Rusia sing curiga anané Turkik Khaganates, Jurchens, negara Kyrgyz ing tlatah Federasi Rusia? Wong Rusia ora butuh. Sajarah kabeh Siberia diwenehi cara primitif: "Sadurunge Rusia, ora ana apa-apa lan ora ana siji-sijia ing Siberia, Ermak sing wani ngrebut Siberia, Siberia menehi akeh barang kanggo Rusia."
                      2. 0
                        Maret 5 2013
                        Marek Rozny "Isih akeh informasi babagan Siberia ing basa Wétan."
                        Kanggo maca, sampeyan kudu ngerti basa oriental. Marek, apa sampeyan tau maca teks Rusia, umpamane, ing abad kaping 17? Aku pitutur marang kowe, iku ora kanggo Mesem atine. Ora jelas. Saben petugas duwe tulisan tangan dhewe, lan ala kaya dokter hehe ...
                      3. Marek Rozny
                        +1
                        Maret 5 2013
                        Bahan Oriental, yen dikarepake, bisa diwaca ing basa Rusia.
                        Kanggo aku, aku nganggo basa Turkik. Aku maca lan ngerti teks Turki kuna ditranskripsi saka runic lan aksara Latin abad tengahan gampang. Basa Turkik owah-owahan alon banget (ora kaya basa Jermanik lan basa Slavik infleksi).

                        Aku maca sumber Arab, Persia lan Cina ing terjemahan Rusia lan Kazakh (kita duwe program negara khusus, miturut pasukan sejarawan kita njagong ing arsip negara-negara tanggane lan narik kabeh sing ana hubungane karo sejarah kita, kabeh sing dilewati dening Soviet. peneliti minangka informasi volume raksasa).

                        Babagan teks Rusia, aku biasane maca ing versi adaptasi, essno. Saka teks lawas "mata break". Sanajan, ing pangaribawa Olzhas Suleimenov, aku tau maca teks-teks Rusia lawas kanggo nemokake Turkism) Iku kedadeyan) Praktek iki nguatake kawruh babagan linguistik.

                        Z.Y. Inggih, kanggo gumunggung, aku nganggo basa Inggris lan Jerman lancar, aku ora apik, nanging aku gampang nerjemahake saka Walanda, Norwegia. Lan saiki aku sinau klompok basa Persia. Banjur aku pengin njupuk Mongolian. Painfully, basa katon menarik kanggo kula.
                      4. +1
                        Maret 5 2013
                        Marek Rozny "Z.Y. Inggih, kanggo gumunggung - Aku nganggo basa Inggris lan Jerman lancar, aku ngomong kurang apik, nanging aku gampang nerjemahake saka Walanda, Norwegia. Lan saiki aku sinau kelompok basa Persia. Banjur aku pengin njupuk munggah Mongolian. Painfully , basa iki katon menarik kanggo aku."
                        Hey wong enom!!!
                      5. Marek Rozny
                        0
                        Maret 5 2013
                        hi Kaya grizza, rakhmet banget))))
                      6. Beck
                        0
                        Maret 5 2013
                        Quote: Nagaybak
                        Hey wong enom!!!


                        Lan aku mikir ing ngendi Marek nglebokake data kasebut menyang komentare. Wis, aja ngomong apa-apa. Zhigit boldyn - Batyr bolasyn.
                      7. Beck
                        0
                        Maret 5 2013
                        Quote: Nagaybak
                        Hey wong enom!!!


                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Kaya grizza, rakhmet banget


                        Lan aku mikir ing ngendi Marek nglebokake data kasebut menyang komentare. Lan menang, apa. Opo sing iso tak unekke. Zhigit boldyn - Batyr bolasyn.
                2. Marek Rozny
                  +1
                  Maret 5 2013
                  Kutipan saka Setra
                  Aku percaya yen wong Rusia manggon ing Siberia sadurunge Yermak.

                  Ing kutha-kutha Rusia apa Slavs manggon sadurunge Yermak ing Siberia?
                  Apa kuburan Rusia ing jaman pra-Ermakov?
                  Lan kenapa wong Siberian Rusia sing mitos ora mbantu Yermak nalika nyerang Khanate Siberia?
                  1. 0
                    Maret 5 2013
                    http://mdrussia.ru/index.php/topic/4184-древние-сибирские-города-призраки-–-до-п
                    rawuh/
                    Ana kutha, sampeyan mung kesed kanggo pindhah menyang panelusuran.
                    Ngarep-arep bantahanmu, aku bakal ngomong iki, yen negara Siberia ora Rusia, propaganda Barat bakal nguwuh-uwuh, Inggris, anggere ana, ngimpi nyuwek Siberia saka Rusia.
                    1. -1
                      Maret 5 2013
                      [quote=Setrac]
                      "http://mdrussia.ru/index.php/topic/4184-ancient-siberian-
                      kutha-kutha hantu
                      --kanggo-p
                      rihoda/"
                      Mlebet lan katon ora kesengsem. Umume kutha sing kadhaptar duwe jeneng non-Rusia. Ngguyu karo Karokarum sing klebu. Nanging, kanggo kabeh Siberia lan kutha-kutha iki ora bakal cukup.
                    2. Marek Rozny
                      +1
                      Maret 5 2013
                      gyyyy, kutha-kutha Turkik lan Scythian kuno digandhengake karo Slavia?))))))))))))))))))))))
  8. RAMBO
    -1
    Maret 3 2013
    Aku menehi saran marang penulis artikel kanggo maca buku turun temurun Don Cossack Evgraf Savelyev kanthi irah-irahan "The Ancient History of the Cossacks", ditulis ing awal abad pungkasan.
  9. 0
    Maret 3 2013
    Dear Cheny, aku bakal nerangake babagan wilayah Volga, acara sing diterangake ing artikel kasebut kira-kira wektu Ivan the Terrible, nanging wis ana ing Romanovs Rusia maneh perang ing wilayah Volga tengah lan ngisor, perang iki dikenal. kita minangka pemberontakan Stepan Razin.
  10. 0
    Maret 3 2013
    Ya, wanita Cossack manggon ing wilayah Volga nalika Ivan the Terrible recourse .
  11. +1
    Maret 3 2013
    Saka buku Bessonov Boris Ivanovich sing durung rampung:
    "... Ing babad Rusia, Cossacks pisanan kasebut ing abad kaping 11 minangka formasi militèr khusus sing manggon ing tapel wates karo kerajaan Ryazan lan mbela tapel watesé. Cossacks dibentuk luwih awal. Wis ing abad kaping telu saka R. Kh., ekspedisi segara Slavia sing sukses ing bajak saka tutuk Don (Tanais) menyang Segara Mediterania kacathet, sing puncake yaiku pembebasan puluhan ewu. saka babu (sing Gibbon, njlèntrèhaké acara iki, ora disetujoni) Miturut cara, Gibbon "saperangan alesan" disebut peserta saka ekspedisi iki Goths lan Jerman, senadyan indikasi langsung contemporaries sing ana gropyokan segara. wong Scythians (Zosima, cit. 136 miturut Gibbon, vol. 1, p. 450), sing jenenge wong Rusia diarani nganti abad kaping 17. Ana indikasi sing luwih tepat saka Scinzell (382, cit. 129 miturut Gibbon). , vol. 1, p. 450) sing kampanye iki, kang melu luwih saka limang atus siji-wit, diatur dening salah siji saka Slavic (Scythian) suku - Heruls. Ing iki "ora akurat. sti" saka sejarawan Inggris, siji bisa ndeleng "tatanan sosial" masyarakat Jerman kontemporer, kang, minangka profesional, tindakaken.

    Nanging kanggo kita, dudu "kesalahan" Gibbon sing penting, nanging cara gerakan lan cara serangan sing dituduhake dheweke "siap" ing barang-barang Kekaisaran: ing pesisir Segara Ireng Turki saiki (Trebizond). , ekspedisi pisanan), Chalcedon lan Nicomedia (Bosphorus, ekspedisi kapindho), lan Athena ( pesisir Yunani, ekspedisi katelu).
    Malah yen sampeyan pracaya Gibbon (lan Hitler, sing nyuarakke dheweke), yen kampanye kasebut dipimpin dening bangsa Aryan murni, etnis Jerman, bakal katon aneh banget yen banjur Arya iki ora tau nggunakake senjata strategis sing mbuktekake banget: prau - siji. -wit ing perang. Lan Jerman, kanthi kultus senjata, meh ora bakal menehi kesempatan kanggo nerusake serangan sing sukses.

    Ing tangan liyane, Slavs (Vandals, Heruls, Rana, Rugs, Russ, Russian, Don, Volga, lan Zaporizhzhya Cossacks) ora mandheg nggunakake cara perang iki kanggo luwih saka siji setengah ewu taun, wiwit saka R. Kh. lan pungkasan karo abad kaping 18: ekspedisi Askold, Oleg, Igor lan Svyatoslav menyang Byzantium (menyang Bosphorus lan Danube), Stenka Razin (menyang Persia), Ermak lan Khabarov (menyang Siberia), Don lan Zaporizhzhya Cossacks menyang Turki ( Azov, Trebizond, Konstantinopel, ing Kali Danube). Elinga yen lintasan sawetara kampanye kasebut pas karo kampanye Heruli kuno ing abad kaping 3. Bisa dikandhakake yen Cossacks ngetutake dalane para leluhure, sing kampanye temtu dirungokake ing tradhisi lisan saka mbah kakung lan mbah kakung. Lan tujuan kampanye padha persis: pisanan, mardika saka panangkaran babu, kanca-kanca saka suku, lan kapindho, "sharing" saka gerah-entuk kasugihan karo negara sing duwe budhak.

    Ora ana sangsi babagan eksistensi ing abad kaping 16 - 18 ing antarane Cossacks kaya, saiki meh ilang, epik, sanajan ing abad kaping 20, mbah kakung penulis nyanyi epik babagan kampanye "Don Cossacks": "Oh, ing ploughs pitched, nanging nomer cilik, nomer cilik - kurang saka sewu, langsung saka Kali Don, menyang Segara Turki, lan saka Turki tengen menyang Yunani, menyang kerajaan Volokhi, kerajaan Kashcheevo. "menyang" kutha Atena sing licik." Volokhi nyoba numpes "Cossacks": "Sawijining tentara swooped ing - mega ireng, lan saben - satus Volohs", nanging "Cossacks" padha ngluwari dening "erratic perlu", "warriors wungu saka lemah banget. , ora ketompo apa sing katon ing, tanpa gaman.Zipuny padha duwe kabeh rotting rags, tinimbang sabers padha duwe scythes karo pitchforks.Lan padha lunga kanggo mow volohs elek lan lay awak ing baris. Kabeh rampung kanthi apik, Cossacks nylametake satus ewu "Ortodoks" saka Volohs sing kejem lan pengecut, tinimbang banyu "ngombe getih wong." Sadurunge mulih, dheweke ngubur wong-wong sing tiwas ing peperangan lan "ngobong surat-surat Kashcheev", supaya Gusti bakal ngreksa "jiwa saka Ortodoks, rusak dening wong Yunani licik ..."
    1. 0
      Maret 4 2013
      Aku ora mikir manawa para juru crita Rusia kuna cenderung nggunakake tembung sing dipinjam: "lan Cossack Ilya Muromets gratis nitih ing dalan sing ora lurus" lan liya-liyane.
  12. warga
    -2
    Maret 3 2013
    Nalika maca bab mau, sampeyan njaluk kesan sing padha bandit lan punishers.
  13. 0
    Maret 4 2013
    "Nalika sampeyan maca babagan, sampeyan entuk kesan yen dheweke minangka bandit lan punishers."

    Iya mangkono. Waca apa sing ditindakake Cossacks ing Wektu Masalah. Aku duwe kanca saka Volga Jerman. Eyange duwe kenangan paling elek ing uripe yaiku Cossacks. Durung suwe. Lan nalika nyekel Warsawa dening Suvorov, Cossacks uga mbedakake kanthi cetha.
    1. Marek Rozny
      +1
      Maret 4 2013
      Wrangel babagan Cossacks Mamontov:
      "... Resimen Jendral Mamontov bali kanthi beban rampasan gedhe ing bentuk komplotan sapi pedigree, gerbong pabrik lan sembako, meja lan perak pasamuan. Menyang ngarep unit kita, Jendral Mamontov ngirim salam marang "pribumi. Don" ing radio lan ujar manawa dheweke nggawa "Don Tenang" lan "sederek lan kanca-kanca ... hadiah sing sugih." Banjur ana dhaptar "hadiah", kalebu peralatan gereja lan chasubles.
      Lan Vereshchagin, sing dadi peserta ing invasi Rusia ing Turkestan lan Uyghuristan (XUAR saiki saka RRC), nduweni gambaran babagan carane Cossacks ora tau kejawab kesempatan kanggo ngrampog warga lokal.
      Mesthi, ing perang, kabeh wong nyoba kanggo ngrampok mungsuh (malah consanguineous), nanging kasunyatan iku kasunyatan - disiplin saka Cossacks ana Ngartekno luwih murah tinimbang prajurit saka tentara biasa. Kanggo njaga Cossacks ing mriksa, Yassa kejem dibutuhake. Padha banget bebas wani kanggo wuta netepi "Jerman" pesenan. Iki keuntungane, iki uga kekurangane.
      1. Ingvald_Bueny
        0
        Maret 4 2013
        SW. marek, sampeyan kudu njaluk kenalan karo topik kayata "Russian lan Ukrainia Cossacks", sampeyan ora bakal duwe statements ridiculous kaya kasunyatan sing disiplin Cossacks luwih murah tinimbang ing tatanan militèr saka Kakaisaran.
        Apa sing diarani "rampok" mungsuh diarani rampasan perang, mula kabeh piala iki dijupuk saka Rusia, Jerman, Prancis, Jepang lan suku Papua Nugini. Disiplin ing tatanan Cossack ana ing tingkat, contone, padha mimpin liwat whips kanggo salah.
        1. Marek Rozny
          +1
          Maret 5 2013
          Aku ngerti topik Cossacks luwih saka sampeyan.
          Babagan disiplin, maca sumber ing perang Rusia. Aku ora nyuda wani Cossack, nanging dadi wong Turki, dadi Cossack, dadi militer Kakaisaran Rusia, Cossack duwe disiplin sing ala.
          Babagan piala perang. Piala perang minangka barang sing dijupuk ing perang saka mungsuh. Lan kene aku ngomong bab rampokan banal saka sipil.
  14. -1
    Maret 4 2013
    "Pemberontakan" Pugachev kanthi curiga diatur. Sawetara wong Prancis karo dheweke, dheweke dhewe asale aneh. Stepan Razin nduwe rampok gedhe banget, rampokan sing ora sistematis, pemberontakan spontan klasik. Sing paling penting, akibat saka "pemberontakan" EP yaiku perdamaian sing cepet-cepet rampung karo Turki, pasukan kasebut kudu ditarik saka ngarep kanggo nyegah pambrontakan petani.
    1. 0
      Maret 4 2013
      Atash "dheweke dhewe asale aneh."
      Bener, dheweke saka Don Cossacks.
      Wong lanang ing Kazakhstan babagan sejarah Rusia, para guru seneng banget, kaya sing dakdeleng. Hehe...
      Pemberontakan Pugachev ing buku-buku pelajaran Soviet diarani perang petani.
      Ana 4 wong. Pambrontakan S. Razin, padha karo wong-wong mau. Ngendi sampeyan ndeleng kekurangan sistem Razin? Spontanitas? Panguwasa meh ora ngempet.
      1. Marek Rozny
        +1
        Maret 4 2013
        Ing Kazakhstan, pambrontakan petani Rusia ora ana ing buku teks. Mung sebutno sethitik saka kraman Pugachev, amarga Kazakhs lan Bashkirs sebagéyan melu ana, lan amarga tumindak iki sebagéyan njupuk Panggonan ing tlatah Kazakh steppe. Ing wektu sing padha, ora ana beda khusus ing interpretasi acara kasebut dibandhingake karo versi Soviet saka presentasi Pugachevism.
        1. 0
          Maret 4 2013
          Marek Rozny "Ing Kazakhstan, pemberontakan petani Rusia ora ana ing buku pelajaran."
          - Banjur Oh!!! Maksudku, banjur bisa dingerteni.
          Marek Rozny "Ing wektu sing padha, ora ana beda khusus ing interpretasi acara kasebut dibandhingake karo versi Soviet saka presentasi Pugachevism."
          Lan matur nuwun Gusti!!!
          1. Marek Rozny
            +1
            Maret 4 2013
            Lan uga babagan interpretasi ing buku teks Kazakh modern. Kerep banget artikel katon ing Federasi Rusia, ing ngendi buku-buku teks Kazakh dicela amarga dheweke ngevaluasi peran Rusia ing jaman tsarist, lan tumindak Kakaisaran Rusia ing kono diarani kolonial. Nanging ing kene wong Kazakhs ora nemokake sing anyar - topik iki ditaksir kanthi cara sing padha ing buku teks SOVIET Kazakhstan. Dadi wong Kazakhs ora ngubungake apa-apa, nanging mung nransfer topik iki saka buku teks Soviet lawas babagan sajarah Kazakh SSR. Dheweke mung mandheg nuduhake khans Kazakh kanthi nyamar "pengeksploitasi wong sing kerja."
            Nanging, ditambah karo bayangan proses negatif sing kedadeyan ing Kazakhstan ing taun 30-an (paceklik massal, represi Stalinis), "analis" buku teks CIS Rusia ndeleng kabeh iki minangka upaya kanggo "nulis ulang sejarah." Padha mung ora maca buku teks saka KazSSR, banjur padha ora bakal njedhul ing muspra "singgung" raos.
            Umumé, industrialisasi lan urbanisasi Kazakhstan ditampilake minangka anugerah kanggo republik kasebut. Nanging kasunyatan wis nyatet sing Kazakhs Volens-Nolens ngalami Russification jero, kang, mesthi, ora isine weteng. Dadi pejabat akting sing luwih tuwa isih pindhah menyang konser sing didedikake kanggo Komsomol lan muji para pemuda ing kana))) Aku ora yakin manawa ing papan liya ing pejabat lokal CIS kanthi terbuka promosi gerakan Komsomol))))
  15. 0
    Maret 4 2013
    Iku menarik carane avor nerangake yen Kazakh Khanate nduweni hak kanggo dipimpin mung dening keturunan Genghis Khan. yaiku saka genus Tore.
    1. Marek Rozny
      +1
      Maret 4 2013
      phaser,
      sawise Chingizids nelukake bagéan tengah Eurasia, padha tumindak ing asas saka kaganates Turkic sing sadurunge ana ing Steppe - yaiku, kagan (khan paling penting) dibagi negara dadi ulus (allots, republik otonom, ing istilah modern. ), dipimpin déning para khan putra-putrané. Kabeh uluse dikuwasani sacara de jure dening Genghisides (sanajan de facto kadhangkala non-Chingizids duweni kekuwatan nyata, contone, Tamerlane asale saka klan Barlas, lan dudu keturunan Redbeard). Ivan the Terrible ing sawetara titik, kanggo mirsani adat istiadat ing wektu iku, uga sijine Genghisides ing sirah, nalika andhap asor sijine piyambak ing pinggir. Nalika negara Muscovite saya kuwat lan ora ana maneh perlu mimicry kanggo komunikasi karo pecahan Horde liyane, kang di-push Genghisid aside lan resmi njupuk daya menyang tangane dhewe. Ing wektu sing padha, panguasa ulus liyane nyamar yen dheweke nganggep Ivan the Terrible asale saka kulawarga Genghisid, sing ditekanake ing kabeh dokumen diplomatik sajrone korespondensi karo Moskow.
      Negara Rusia (kaya sadurunge China) mbuwang Chingizids saka tahta ing negarane. Kazakh Khanate, nganti abad kaping 19, dikuwasani kanthi cara kuno dening Genghisides. Kita wis ora duwe dinasti liyane wiwit abad kaping 13.
      Z.Y. Sadurunge Genghisides, wong Turki saka abad kaping 5 biasane dikuwasani dening dinasti liyane - klan Ashina, sing dibasmi dening Genghisides.
      Z.Z.Y. Senajan Genghisides ing steppe Kazakh ilang hak kanggo tahta khan ing abad kaping 19 ing Kakaisaran Rusia, padha main peran penting banget ing gesang Kazakhs nganti revolusi. Sultan (khusus Genghisides) ditunjuk dening panguwasa Rusia ing macem-macem posisi negara. Akeh Genghisides minangka perwira lan jenderal tentara Rusia.
      Ing jaman Soviet lan modern, Genghisides ing Kazakhstan uga katon - ing antarane wong-wong mau ana akeh wong sing duwe pendidikan sing wis nyumbang kanggo pangembangan Kazakhstan saiki ing macem-macem lapangan kegiatan.
      1. Ingvald_Bueny
        0
        Maret 4 2013
        Kutipan saka Marek Rozny
        Nalika negara Muscovite saya kuwat lan ora ana maneh perlu mimicry kanggo komunikasi karo pecahan Horde liyane, kang di-push Genghisid aside lan resmi njupuk daya menyang tangane dhewe. Ing wektu sing padha, panguasa ulus liyane nyamar yen dheweke nganggep Ivan the Terrible asale saka kulawarga Genghisid, sing ditekanake ing kabeh dokumen diplomatik sajrone korespondensi karo Moskow.

        SW. Moskow Rusia ora dadi pecahan saka Horde, amarga senadyan sawetara konsesi marang Horde khans, "Muscovy" terus-terusan nggoleki cara kanggo mbebasake awake dhewe saka kuk. Hubungan antarane Rusia Wétan lan Horde padha vassal, nanging yen sampeyan ngerti apa iku, sampeyan kudu ngerti sing senadyan katergantungan, vassal ora bagean saka negara overlord.
        Moskow ora dadi bagian saka ulus Jochi, nanging dikuwasani dening Horde lan mbayar pajeg kanggo nglindhungi dhewe saka serangan lan rampokan dening para penjajah.
        Apa sampeyan bisa nyedhiyakake teks dokumen kasebut ing ngendi Ivan Vasilyevich the Terrible katon ing "korespondensi bisnis" karo "panguasa ulus liyane" minangka Genghisides?

        Kutipan saka Marek Rozny
        Negara Rusia (kaya sadurunge China) mbuwang Chingizids saka tahta ing negarane.

        Ora ana bukti yen Genghisides ana ing tahta negara Rusia ing sejarah, sampeyan kudu ngerti istilah kasebut minangka vassalage lan sinau babagan pendhudhukan Rusia dening Horde.

        Kutipan saka Marek Rozny
        Sadurunge Genghisides, wong Turki saka abad kaping 5 biasane dikuwasani dening dinasti liyane - klan Ashina, sing dibasmi dening Genghisides.

        Turki minangka kesatuan suku sing muncul saka macem-macem bangsa minangka asil saka gerakan hasrat saka Hun ing Kulon Eurasia, lan banjur Avar diusir menyang Altai muncul ing abad kaping 5. Sing disebut "Turkic Khaganate" mung rong atus taun, lan ambruk minangka asil saka perang karo Kakaisaran Cina, sanajan sadurunge karajan lor China mbayar pajeg kanggo wong-wong mau.
        1. Marek Rozny
          +2
          Maret 5 2013
          1) Lan apa sing sampeyan bayangake minangka "bagean saka Horde"? Horde mestine mateni kabeh wong lan ngenggoni reruntuhan Muscovy kanthi steppes? Sampeyan nyedhaki Horde kanthi pola Eropa. Ana vasal siji bab. Nanging ing Asia, konsep iki beda banget. Nyatane, negara vasal ing Asia minangka bagean saka negara dominasi. Kanthi kabeh akibat. Undhang-undhang panguwasa uga ditrapake kanggo wilayah vassal.
          2) Babagan komunikasi Ivan the Terrible karo ulus liyane saka kekaisaran sing ambruk, luwih becik maca Vadim Trepavlov ing sawetara buku. Kajaba iku, angel nyalahake dheweke babagan Eurasianisme utawa hordeisme. Luwih ngelawan))))
          3) Ing abad kaping 13-15, pangeran Rusia minangka analog saka gubernur wilayah, utawa malah presiden republik otonom. Khan padha karo presiden.
          4) Avar, Hun - iki kabeh bangsa Turkic-speaking. Khaganate Turki dipérang dadi Khaganate liyane (Turki Kulon, Turki Timur). Sabanjure, pecahan khaganate anyar banjur diremuk maneh (Turgesh khaganate, Karluk, Khazar, lsp.). Nanging kabeh kaganate iki mung dipimpin dening wong saka klan Ashina.
          Miturut cara, babagan "mung 200 taun." USSR ora duwe wektu kanggo urip nganti suwe. Lan runtuhe Turkik Khaganates ora ana hubungane karo permusuhan karo wong Tionghoa. Meh kabeh perang lan perang diunekake dening Han. Nanging ing sisih liya, kontradiksi internal, perjuangan kanggo panguwasa sing paling dhuwur lan katrampilan wong Tionghoa ngganggu lan nyenengake tanggane.
          1. Beck
            +1
            Maret 5 2013
            Kutipan saka Marek Rozny
            Lan runtuhe Turkik Khaganates ora ana hubungane karo permusuhan karo wong Tionghoa. Meh kabeh perang lan perang diunekake dening Han. Nanging ing sisih liya, kontradiksi internal, perjuangan kanggo kekuwatan sing paling dhuwur lan katrampilan wong Tionghoa kanggo nyurung lan nggumunake tanggane.


            Aku bakal nambah sandi. Disintegrasi negara-negara Turki uga difasilitasi dening sistem suksesi tahta sing njijiki. Institut iki meh rampung gagal. Nalika khans lan kagan kuoso lungguh ing dhampar, kabeh ana ing openwork. Bareng seda, peneruse wis ora bisa ngendelake beteng panguwasane kang rama. Lha, ayo tekan putu. Lajêng para pangagêng swiwi kiwa tengen, sultan, bêklyarbek, rumaos sami kalihan para khan, sarta nganggep kakuwatanipun ing patrimoni langkung luhur tinimbang khan. Mula Nogai, Mamai. Mula fragmentasi.

            Lan luwih. Kang kacathet dening diplomat Cina antarane Hun. Dheweke ujar manawa akeh perkara sing bisa ditindakake liwat wanita. Liwat khansh, sultana. Aku elinga ing jaman Soviet, luwih saka siji sekretaris panitia regional mabur amarga garwane.
            1. +1
              Maret 6 2013
              Beck "Disintegrasi negara-negara Turki uga difasilitasi dening sistem suksesi tahta sing njijiki."
              Tangga tengen ing Rusia padha kanggo wong Turki. Mula kekacoan. Kene-kene.
      2. 0
        Maret 6 2013
        Sing Chingizid - Simeon Bekbolatovich?
  16. 0
    Maret 4 2013
    Quote: Nagaybak
    Wong lanang ing Kazakhstan ing sajarah Rusia, guru seneng-seneng kanggo kebekan

    Sinau ing sekolah Soviet. Aku ora menehi saran marang sapa wae supaya sinau sejarah saka buku teks resmi. Iki dudu fisika. Ilmu sejarah resmi minangka fenomena dhewe.
    "Loro urip Pugachev - Cossack lan pimpinan - mesthi ora pas bebarengan. Nganti wayahe tartamtu, kita duwe sadurunge kita wong biasa ... sing ora munggah ndhuwur cornet ing perang, lan banjur nyuwil menyang vagrancy , banjur disusun petualangan bodho Lan dumadakan kabeh owah-owahan - ing sawetara minggu, tramp iki ngatur kanggo Pesona mandor Cossack ora supaya gampang ditipu, suspiciously gampang break munggah tatanan militèr rada gedhe, ndarbeni perwira dijupuk, wong manca diasingake, sukarelawan Jerman, nggawe. badan pamrentah sing efektif kaya Collegium Militer ..." http://www.modernlib .ru/books/burovskiy_andrey_mihaylovich_bushkov_aleksandr_ale
    ksandrovich/rossiya_kotoroy_ne_bilo_zagadki_versii_gipotezi_2/read_34/

    Kutipan saka Setra
    Aku pengin ngerti carane sejarawan entuk asil, lan aku ora weruh apa-apa ilmiah ing cara saka sejarawan.

    Apa sampeyan wis maca karangan sajarah dening A. Bushkov?

    Kutipan: Beck
    "Tsar pengin muzhik kita, meksa tanah kanggo mbajak"

    Meh bab sing padha aku maca bab Kazakhs. Ana unen-unen kaya mangkene: "Sapa sing njupuk lemah ndhudhuk kuburane dhewe." Iku misale jek, tenan, Cossacks lan Kazakhs tau dadi siji lan padha.
    1. Ingvald_Bueny
      0
      Maret 4 2013
      Aku setuju karo sampeyan nalika Kazakhs lan Cossacks padha, lan bebarengan padha lunga saka Rusia Gett-Cossacks. Kajaba iku, Cossack asline ghetto-Rusia, sing dadi bagéan saka persatuan suku Aors utawa Urus. Banjur bagean saka Uruses kuna ninggalake wilayah Parthia lan Sogdiana, ing sisih kulon, dene sisih liyane banjur dicampur karo suku-suku enom sing nganggo basa Turki. Tembung Cossack dhewe yaiku sing diarani Iranisme ing basa Turkic. Mangkono, etnos Kazakh minangka asil interaksi kelompok etnis Slavik lan Turki.
      Ing sisih liya, Rusia minangka wong lan minangka Cossacks sinau babagan Kazakh mung ing wiwitan abad kaping 20, sadurunge wong Kazakh kasebut diarani Kirghiz, lan zhuze sing luwih gedhe, tengah lan luwih enom yaiku Kirghiz ing sangisoré pamaréntahan Mongol Chingizid. . Pitakonan uga jeneng Kazakh, sawetara ilmuwan percaya yen Kyrgyz diwenehi Dzungars, liyane percaya yen Kyrgyz njupuk jeneng Kazakhs atas jenenge Yaik Cossacks sing nylametake zhuze sing luwih enom lan tengah saka Manchu. Dadi ana akeh panemu. Ing kasus apa wae, yen mbandhingake budaya Cossacks lan Kazakhs, beda, kaya agama sing beda lan antropologi lan silsilah sing beda. Kajaba iku, Cossack minangka properti saka wong Rusia, lan Kazakh minangka klompok ètnis.
      Ikhlas.
      1. Ingvald_Bueny
        0
        Maret 4 2013
        Aku setuju karo sampeyan nalika Kazakhs lan Cossacks padha, lan bebarengan padha lunga saka Rusia Gett-Cossacks. Kajaba iku, Cossack asline ghetto-Rusia, sing dadi bagéan saka persatuan suku Aors utawa Urus. Banjur bagean saka Uruses kuna ninggalake wilayah Parthia lan Sogdiana, ing sisih kulon, dene sisih liyane banjur dicampur karo suku-suku enom sing nganggo basa Turki. Tembung Cossack dhewe yaiku sing diarani Iranisme ing basa Turkic. Mangkono, etnos Kazakh minangka asil interaksi kelompok etnis Slavik lan Turki.
        Ing sisih liya, Rusia minangka wong lan minangka Cossacks sinau babagan Kazakh mung ing wiwitan abad kaping 20, sadurunge wong Kazakh kasebut diarani Kirghiz, lan zhuze sing luwih gedhe, tengah lan luwih enom yaiku Kirghiz ing sangisoré pamaréntahan Mongol Chingizid. . Pitakonan uga jeneng Kazakh, sawetara ilmuwan percaya yen Kyrgyz diwenehi Dzungars, liyane percaya yen Kyrgyz njupuk jeneng Kazakhs atas jenenge Yaik Cossacks sing nylametake zhuze sing luwih enom lan tengah saka Dzungars. Dadi ana akeh panemu. Ing kasus apa wae, yen mbandhingake budaya Cossacks lan Kazakhs, beda, kaya agama sing beda lan antropologi lan silsilah sing beda. Kajaba iku, Cossack minangka properti saka wong Rusia, lan Kazakh minangka klompok ètnis.
        Ikhlas.
        1. Beck
          0
          Maret 4 2013
          Kutipan saka Ingvald_Bueny
          Kajaba iku, Cossack asline ghetto-Rusia, sing dadi bagéan saka persatuan suku Aors utawa Urus. Banjur bagéan saka Uruses kuna ninggalake wilayah Parthia lan Sogdiana


          Aku meneng babagan Parthia lan Sogdiana. uga bab ghetto=Rusia. Aku ora ngerti saka ngendi sampeyan entuk kabeh iki. Saka sajarah alternatif, utawa apa?

          Kutipan saka Ingvald_Bueny
          Mangkono, etnos Kazakh minangka asil interaksi kelompok etnis Slavik lan Turki.


          Ethnos Kazakh digawe ing basis saka suku Turki saka steppes Kazakhstan. Kang, ing siji, padha salib antarane suku Turkik lan Indo-Eropah - Indo-Aryan saka budaya Hadron saka klompok Iranian-speaking. Slavs manggon ing tlatah Polandia modern.

          Kutipan saka Ingvald_Bueny
          Ing sisih liya, Rusia minangka wong lan Cossack sinau babagan Kazakh mung ing wiwitan abad kaping 20, sadurunge wong Kazakh diarani Kyrgyz.


          Aku wis nulis. Wong-wongku jenenge Kazakh. Nalika, ing tengah abad kaping 17, steppes Kazakh wiwit dadi wilayah Kakaisaran Rusia, administrasi tsarist kenek mati. Ana Cossacks Rusia, lan Cossacks liyane muncul. Lan carane misahake? Sawise kabeh, bakal ana kekacauan lengkap ing sirkulasi dokumen. Ing kene, supaya iki ora kelakon, padha wiwit nelpon kita loro Kirghiz, lan Kaisaks, lan Kirghiz Kaisaks. (Ing wiwitan, maca komentar babagan pembentukan etnonim KazaK).
          Ing taun 1924, masalah liyane muncul ing pambentukan republik otonom. Sampeyan kudu mbedakake antarane Kirghiz sejati saka gunung Tien Shan lan populasi steppe, sing wiwit jaman tsarist diarani Kirghiz. Nalika iku, amarga kita duwe jeneng Kazak, pamrentah Soviet ngganti huruf pungkasan K dadi X. Wiwit iku, wong Kazakh wis ilang. Nanging Karakhs malah wrote bab piyambak ing Cyrillic ing Kazakh, nanging Cossack. Sung kim bolasyn? - Sampeyan bakal dadi sapa? Men Kazakh - Aku Cossack. Mung ing basa Rusia kita terus nulis Kazakh.

          Kutipan saka Ingvald_Bueny
          Ing kasus apa wae, yen mbandhingake budaya Cossacks lan Kazakhs, beda,


          Keset kanggo mbaleni. Yen sampeyan pengin maca komentar pisanan ing kaca.
      2. 0
        Maret 4 2013
        Ingvald_Bueny "Kabeh padha, Cossack minangka estate wong Rusia, lan Kazakh minangka klompok ètnis."
        Aku bakal ngomong Rusia Cossacks minangka sub-etnos saka wong Rusia. Napa Cossacks Rusia, amarga ana uga Cossacks non-Rusia miturut warga negara.
    2. +1
      Maret 4 2013
      Atash "gampang gampang ngrusak formasi militer sing cukup gedhe"
      Kasuksesan Pugachev ing tataran wiwitan disambungake kanthi bener karo kasunyatan sing ora ana tatanan militer gedhe ing panggonan kasebut. Wenehana tuladha, sapa sing dicegat ing kono? Sing dakeling-eling, dheweke terus-terusan dikalahake. Aku ora weruh kamenangan sing apik, kajaba kanggo nyekel benteng-benteng tapel wates cilik sing dibela dening tim cacat.
    3. +1
      Maret 5 2013
      Atash "Loro urip Pugachev - Cossack lan pimpinan - mesthi ora pas bebarengan. Nganti wayahe tartamtu, kita duwe sadurunge kita wong biasa ... sing ora munggah ndhuwur cornet ing perang, lan banjur ambruk menyang gelandangan"
      1. Ing titik balik ing sajarah, karakter sing ora dikarepke njupuk timbal.
      Uga ana ing urip sipil: V.I. Chapaev, S.M. Budyonny, Azin minangka salah sawijining sing prasaja. Sebagéyan gedhé sing maju saka perwira surat perintah lan perwira non-komisi. Dheweke uga ora nuduhake awake dhewe sajrone Perang Dunia I, ing arti, saka sisih militer. Nanging ing perang sipil ... ing alangan ... mangga. Dadi, ora ana sing nggumunake ing biografi Pugacheva. Para pahlawan perang sipil uga ora ngerti yen dheweke bakal mrentahake tentara lan divisi.
      "Aku maca bab sing meh padha babagan Kazakhs. Ana paribasan kaya "wong sing digs ing lemah digs kuburan dhewe." Iku misale jek, tenan, Cossacks lan Kazakhs tau dadi siji lan padha.
      2. Ing pangertèn, kesimpulan menarik, aku bisa nambah sing malah sadurungé kita kabeh mlayu ing loincloths lan karo tumbak. Lan obyek mangsa iku siji mammoth. Dadi kita kabeh padha ing sawetara cara.
    4. Marek Rozny
      +1
      Maret 5 2013
      Kutipan saka Atash
      Ana unen-unen kaya mangkene: "Sapa sing njupuk lemah ndhudhuk kuburane dhewe."

      Kazakhs lan Mongol percaya yen piranti sing bisa ditanduri nyebabake tatu ing bumi)))
  17. warga
    +2
    Maret 4 2013
    Wilayah Volga ora goyang banget sadurunge Pugachev. Pugachev entuk buku-buku pelajaran Soviet amarga dheweke ngunggahake pemberontakan ing latar sosial. Dheweke wis kamenangan lan bebener iku cilik. Lan ing ngendi dheweke nglawan tentara biasa. Brawled nganti tentara Suvorov teka.
    1. +1
      Maret 5 2013
      penduduk "Brawled nganti tentara Suvorov teka."
      Wis rusak sadurunge. Bibikov, Michelson. Nanging Suvorov telat.
  18. -2
    Maret 5 2013
    Quote: Nagaybak
    ngvald_Bueny "Kabeh padha, Cossack minangka estate wong Rusia, lan Kazakh minangka klompok ètnis."
    Aku bakal ngomong Rusia Cossacks minangka sub-etnos saka wong Rusia. Napa Cossacks Rusia, amarga ana uga Cossacks non-Rusia miturut warga negara.

    Tanpa guna sampeyan nganggep Cossacks minangka estate, dheweke minangka klompok ètnis kanthi cara apa wae. Klompok ètnis sing wis punah, bisa uga diarani, kanthi sisa-sisa sing wis bubar. Keturunan saiki nyebut awake dhewe Rusia, amarga klompok ètnis kaya "Cossack" ora resmi kadhaptar minangka warga negara modern. Sacara historis, dheweke, karsamu, ora bisa dianggep minangka sub-etnos Rusia, padha duwe asal merdika. Wong Rusia, nyuwun pangapunten, dheweke tansah nganggep "sapi". Antarane atamans pengaruh, ora ana siji wanted kanggo manut aristokrasi Rusia kajaba Yermak, mung sawise eksekusi, atamans isih mung manut.
    1. 0
      Maret 5 2013
      Atash " muspra sampeyan nganggep Cossacks minangka estate, dheweke minangka klompok ètnis kanthi cara apa wae. Klompok ètnis sing wis punah bisa dikandhakake kanthi sisa-sisa sing wis bubar. Katurunan saiki nyebut dhéwé Rusia, amarga kelompok ètnis kaya" Cossack "ora resmi. Kadhaptar minangka warga negara modern. Secara historis, dheweke minangka sub-etnos Rusia, bakal sampeyan, ora bisa dianggep, asal-usule independen."
      Ora ana etnis sing wis punah, mbok menawa ana ing negara sampeyan, aku ora mbantah. Lan padha nganggo basa sing wis punah... Sampeyan ora bisa nyebut dheweke sub-etnos.
  19. -1
    Maret 5 2013
    Quote: Nagaybak
    Ing titik balik ing sajarah, karakter sing ora dikarepke njupuk timbal.

    Wektu Masalah lan Perang Sipil dadi titik balik, lan sajrone EP, kajaba Pugachev dhewe, ora ana liyane. Nasib Rusia ora mutusake. Dheweke metu saka biru, tokoh goblok. Lan sampeyan ora bisa nyelehake Chapaev lan Budyonny, padha mrentah tentara, lan ing kene ana wong sing ngarani awake dhewe dadi raja.

    Quote: Nagaybak
    kesimpulan sing menarik,

    Yen sampeyan nemokake sawetara wong liya kanthi sikap ngremehake marang petani ing wektu sing padha, lan kanthi jelas ora ana hubungane karo Cossacks lan Kazakhs, banjur "kesimpulan" saya ilang basis logis. Dadi ana akeh banget kebetulan: padha manggon ing cedhak, jeneng padha, urip, sandhangan, mentalitas. Wong Rusia, sawise kabeh, uga ana ing dalan wong Turki, sing pindhah menyang kulon. Ing basa Rusia, telung puluh persen tembung kasebut minangka Turkism, lan tembung saben dina sing ora bisa dipinjam kudu duweke dhewe: "dhuwit", "boot", "jas wulu", lan liya-liyane.

    Kutipan saka Marek Rozny
    Piala perang minangka barang sing dijupuk ing perang saka mungsuh.

    Inggih, ing asas, piala iki diinterpretasikake luwih jembar, mbok menawa. Wis mesthi ana rampokan, prajurit urip gra... piala, nanging sampeyan ora bakal nggawe dhuwit akeh langsung saka mungsuh ing perang. Iku para bangsawan sing bisa ndarbeni inlaid hilt ing duels, lan warriors prasaja kita, Cossacks, nomads urip ing apa kita nelpon rampokan, looting. Mung wae rampokan kuwi uga ana watese. Cossacks, ing Warsawa, contone, mbedakake piyambak dening akeh rudo pekso, kalebu biarawati, misale jek, lan kasunyatan sing padha galloped liwat lurung-lurung karo bayi ing tumbak. Iki wis dadi dhadha miturut perkiraan kapan wae.

    Quote: Nagaybak
    Klompok etnis sing wis punah ora duwe konsep kaya ngono

    Inggih, mbok menawi kula clumsily ... Inggih, apa kita nelpon Indian Amérika, Mayans, Aztecs, etc.
    1. +1
      Maret 5 2013
      Atash "The Troubles and the Civil War minangka titik balik, lan sajrone EP, kajaba Pugachev dhewe, ora ana liyane."
      Ing negara kita, saben taun iku wektu angel, saben h (m) luck dadi mesias, lan ing pinggiran, ing antarane Yaik Cossacks saka wong-wong Percaya Lawas, kahanan kanggo pemberontakan wis mateng. Mung lan kabeh. Utawa apa sampeyan mikir yen dheweke minangka agen intelijen asing utawa Siberian Tartaria sing dikirim kanggo ngrusak Fatherland sing ditresnani?
      Atash "Rusia, sawise kabeh, uga wong Turki ing sadawane dalan, sing pindhah menyang sisih kulon. Ing basa Rusia, telung puluh persen tembung kasebut minangka Turkism, lan tembung saben dina sing ora bisa dipinjam kudu duweke dhewe: "dhuwit", " boot", "jas wulu", etc.
      Ora perlu nyatakake wong Rusia dadi wong Turki. Bab liya ing getih Rusia yaiku getih Turki sing dilewati liwat perkawinan. Elinga "bocah-bocah wadon Polovtsian abang" - ing tembung babagan resimen Igor? Lan uga "Tatar" kanggo abad teka lan padha nyewo kanggo ngawula pangeran Moscow lan assimilated ing Rusia. Mula wong-wong mau padha nggawa wong Turki, ditambah karo sudagar-sudagar sing ndlosor bolak-balik. Aku ngerti yen sampeyan flattered lan aku wedi kanggo mratelakake Turki Rusian sing iki ora. Sanajan ana cukup getih Turkic ing wong Rusia, uga Finno-Ugric.
      1. -1
        Maret 6 2013
        Kanthi cara iki, Turkiisme bisa dikenalake. Banjur bakal ana tembung sing dipinjam kanthi jelas, istilah babagan sawetara aspek urip utawa pakaryan, umpamane, militer, bisa diterangake sebagian. Nanging tembung kasebut ora bisa diselang, mung bisa asli. "Journey Beyond the Three Seas" dening Afanasy Nikitin wiwitane ditulis setengah ing basa Turkic, lan penulis ngalih menyang Turkic ing tengah-tengah frasa kasebut. Biasane ing wektu iku asring ngelingi Gusti Allah, lan penulis asring nindakake iki ing buku, lan nindakake ing Turkic! Hallo Akbar! Apa sampeyan bisa mbayangno? Utawa rincian jus, sing ing basa Rusia bisa diterangake mung ing istilah non-sastra, diterangake ing Turkic. Sing, Nikitin ngandika Turkic minangka basa ibu, lan nulis ing, assuming sing maca bakal ngerti wong, iku bab utama. Lan sejarawan resmi tansah meneng babagan iki, publikasi buku kasebut diterjemahake kanthi lengkap. Ana konspirasi. eseman
        1. +1
          Maret 6 2013
          Atash" lan penulis asring nindakake iki ing buku, lan nindakake ing basa Turkik! "Ollo Akbar"!
          - Aku ngguyu, matur nuwun kanggo hiburan ... Sampeyan pengin ngomong yen iki tembung Turkik hehe ... Mesthi, aku ora ngerti basa Kazakh, nanging aku durung metu saka pikiranku. Yaiku, nalika militan ngalahake tank ing Suriah lan nguwuh seru iki, mula, iki dudu wong Arab, iki wong Turki sing nyamar. Lha opo maneh tetembungan basa turki sing ana ing kono?Sing mlaku nyabrang segara telu...hehe..
          1. 0
            Maret 6 2013
            Saiki, aku bakal ngirim iki kanggo sampeyan.
            "Miturut sejarawan abad kaping XNUMX al-Masudi, pangadeg Kyiv, Kiy, yaiku ... asli saka Khorezm, lan jeneng asline yaiku Kuya (mulane wong Arab nyebut Kyiv Kuyaba). miturut babad Rusia, Putri Olga sing mulya yaiku putri saka panguwasa Polovtsian Lan ing Chronicle Radziwill Rusia, mertua Olga, pangeran Kyiv Oleg sing gedhe, kaya sing jelas saka gambar sing diselehake ing kana, gelut karo dheweke. wadyabala ing Balkan ing sangisore spanduk kang ana tulisan Arab "Din", yaiku "iman".
            1. +1
              Maret 6 2013
              Atash "Kanggo iki, kita bisa nambah manawa, miturut babad Rusia, Putri Olga sing mulya yaiku putri saka panguwasa Polovtsian"
              Jeneng Skandinavia sing menarik kanggo putri Polovtsian yaiku Olga-Helga, Oleg-Helg, Igor-Ingvar. Jeneng-jeneng iki asalé saka basa Skandinavia Rusia. Iku bakal luwih logis yen putri Polovtsian bakal disebut, ngomong, Bibigul ...
              1. 0
                Maret 6 2013
                Ing kene sampeyan mlaku ing tambang sing diarani "Jeneng". Tembung kanggo Alexander Alexandrovich.

                "... ora mungkin kanggo nemtokake sapa sing ditindakake peneliti - karo Rusia, Polovtsy utawa Tatar, - yen mung jeneng kasebut diwenehi ing dokumen kuno. Antarane Polovtsy, khan ditemokake kanthi jeneng ... Gleb Tirievich, Yuri Konchakovich, Roman Kzich, Danilo Kobyakovich. Dheweke mung bisa dadi Kristen, lan ora liya. Apa sampeyan bakal langsung ngerti sapa sing diomongake yen dicritakake tanpa patronymic?
                Kene sawetara Novgorodians kanggo sampeyan: Gyurgi Sobyshkinich, Ratmir Nematovich, Savin Nest, Yuryata Pineshchinich
                Jeneng-jeneng baptis lan kadonyan luar biasa intertwined, malih, kasedhiya karo julukan: "Metropolitan Nikifor saka Volyn, lan julukan Stanilo." "Pangeran Mikhail, disebut Svyatopolk, wis tilar donya." "Aku Adipati Agung Gabriel, jenenge Vsevolod, otokrat Mstislavovich." "Lan padha disebut putri ing baptis suci Pelagia, jenenge Sbyslava." "Anakku Ostafiy, sing diceluk Michael." "Karpusha Larionov, lan julukan Ivashko." "Ivashko, julukan - Agafonko". "Cossack Bogdan, lan asmane Gusti Allah mirsa." kutipan pungkasan

                Ing kasunyatan, dheweke bisa gampang dadi Bibigul, lan Rusia wiwit nelpon dheweke Olga, paling kamungkinan bab iku. Malah saiki, utamane ing jaman Soviet, banget populer ing kalangan Kazakh Rusia kanggo nelpon kanthi jeneng Rusia: Tursun bakal dadi Tatyana, sing nyeluk ibuku ing Moscow Shura, dheweke nyoba nelpon bapakku Nikolai.
                Dheweke bisa nampa jeneng Olga nalika dibaptis, nanging ing sajarah dheweke bisa tetep Olga. Heh heh.
                1. 0
                  Maret 6 2013
                  Atash "Kanggo iki, kita bisa nambah, miturut babad Rusia, Putri Olga sing mulya yaiku putri saka panguwasa Polovtsian."
                  1.Eh -Atash, Atash kowe kabeh padha ngupayakake, tiba-tiba mlaku wae. Nalika putri mulya iki mrentah, ora ana sing disebutake saka Polovtsians. Dheweke muncul ing sangisore putune Vladimir the Baptist utawa Krasno Solnyshko - kaya wong .... Ing dheweke, sawetara Pechenegs ditemokake ing steppes sing cedhak. Sampeyan bisa mriksa kula..
                  2.Atash "Iki sawetara Novgorodians kanggo sampeyan: Gyurgi Sobyshkinich, Ratmir Nematovich, Savin Nest, Yuryata Pineshchinich"
                  Biasane jeneng Novgorod hehe ... Sampeyan ngerti ana, ana mburi Prusia ing kutha lan wong saka Prusia Baltik lan turunane manggon ing kono. Nalika Jerman kicked metu, padha manggon ing Nove Gorod. Jeneng mburi ora ana apa-apa.
                  3. Babagan jeneng Slavik lan baptis. Sampeyan ngerti yen wong Rusia isih nindakake iki. Contone, wong wadon teka ing pasamuwan, lan jenenge, contone, Inna. Dadi, nalika dibaptis, dheweke bakal diwenehi jeneng Ortodoks sing beda. Utawa Marina - Latin bakal menehi Maria utawa kaya. Hehe... mulane wong Rusia gampang ngganti jeneng non-Rusia dadi sing bisa diucapake supaya gampang. Sawise kabeh, wong-wong mau asring dijenengi nalika dibaptis, mula dheweke ora nganggep nyerang.
                  4 Babagan Pangeran Oleg ... Sampeyan ngerti yen dheweke iku wong Varangian. Sanadyan rada deso. Dheweke mesthi dudu Muslim. Lan ing Radzivilov Chronicle kanggo ndeleng tandha Muslim .. hehe piye wae sampeyan ngerti kanthi kendel ... Mungkin biksu sing nulis utawa nulis ulang babad kasebut, tambahan, Muslim sing ngerti ... hehe ...
                  1. 0
                    Maret 7 2013
                    Ing wiwitan sampeyan ora seneng karo jeneng kasebut. Banjur sampeyan ngerti yen jeneng iku salah, sampeyan elinga, jebule ora ana Polovtsians. Ana wong Rusia, nanging ora ana wong Polovtsi. Iki dogma. ilmu, "siap padha diganti dening Scythians, Scythians Sarmatians, sing Pechenegs, Khazars, Polovtsy, etc." Dheweke nggawe keputusan, dheweke bingung. Khazars, Polovtsy, Pechenegs - kabeh iki lan gedhe lan padha, utawa ing wektu sing padha. Sampeyan bener nalika sampeyan ngomong "kowe ngerti". Minangka kasunyatan, kita mbokmenawa ora bakal ngerti, Nanging, mesthi, kabeh ora kaya pejabat. sajarah presents. Dheweke uga kudu mbenerake isine (kanggo para sejarawan), disertasi. Dheweke ora bisa ngomong, "Nganti saiki, ora ana sing jelas." Sampeyan perlu kanggo menehi sawetara asil, yen ora, padha bisa ngomong "apa sing wis dilakoni kabeh iki?". Utawa sawetara dokter-profesor-akademisi reaped woh saka teori kabeh urip, lan banjur nyoba kanggo pitutur marang wong, utamané piyambak, sing "miturut data Intelligence anyar, kita padha perang karo awake dhewe." Sejarah nyritakake cacat alam manungsa.

                    Maneh, ana akeh "kaendahan Polovtsian" ing garwane pangeran Rusia, nanging apa sampeyan ngelingi Bibigul utawa Aigul ing antarane? Sawetara Elena lan Olga, lunga. eseman
                    1. 0
                      Maret 7 2013
                      Atash] "Iki minangka dogma ilmu sejarah," wong Scythians, Scythians, Sarmatians, Pechenegs, Khazars, Polovtsy, lan liya-liyane, padha siap ngganti. utawa ing wektu sing padha."
                      Sampeyan nulis maneh, nanging ora menehi bantahan. Mangkono uga karo kabeh alternatif sampeyan. Percoyo opo ora...
                      Miturut Olga, supaya ing pangerten Pechenegs lan Polovtsy iku siji lan padha. Bebarengan karo Khazars saka iman Yahudi. Kanggo macem-macem kegilaan lengkap, ayo kalebu wong Hungaria ing kana. Apa bedane ... Sampeyan lan Olga mung nyampur ora mung wektu, nanging uga panggonan. Mekaten. Lan Polovtsian kasebut mengko, misale jek aku nggawe kesalahan karo Vladimir. Mbokmenawa ing Yaroslav padha muncul. Ing kasus apa wae, luwih saka Olga ana ... Yaiku, yen sampeyan nransfer iki kanggo Kazakhstan, Ablai Khan ora perang karo Dzungars. Lan dheweke perang karo Kirghiz. Dheweke mateni dheweke, dudu Kenesary Kasymov. Tegese kaya mangkene jawabanmu. Nanging apa bedane ...
                      1. -1
                        Maret 7 2013
                        Nagaybak "Mungkin ing Yaroslav padha muncul."
                        Ing kene, aku salah maneh Yaroslav the Wise seda ing 1054, sebutno pisanan saka Polovtsy nuduhake 1055. Putri Olga tilar donya ing taun 969. Dheweke ora bisa dadi putri Polovtsian ...
                      2. +1
                        Maret 7 2013
                        Yen disebutake pisanan ing 1055, iki mbokmenawa ora ateges Polovtsian pisanan lair ing 1055. Dheweke bisa gampang wis ana kanggo ing paling 200-300 taun sadurunge padha mlebu ing sajarah. Ya, bisa uga wis kasebut ing sawetara babad ing taun 0055, sing durung ana nganti saiki. Kabeh iki ana siji ketel - Rusia, Pechenegs, Tatar, Bulgaria. Kabeh bahan saka hodgepodge iki muncul ing wektu sing padha. Iku logis lan prasaja.
                      3. 0
                        Maret 7 2013
                        Atash "Yen kasebut pisanan ing 1055."
                        Ngerteni, kanggo Rusia, pitakonan sapa sing nyingkiri watese yaiku masalah keamanan. Kajaba iku, padha nyathet munculé Mongol ing taun 1223. Kanggo kula, iki bisa dingerteni, uga kasunyatan manawa Polovtsians ngusir Pechenegs. Iki ora ateges sing padha matèni wong-wong mau. Nanging nyebabake kekalahan militer banjur kalebu ing komposisi sampeyan gampang. Dadi ternyata boiler kaya sing sampeyan ucapake. Lan ing wektu sing padha, sadurunge iku, ana beda antarane wong-wong mau, kadhangkala Rusia mbedakake. Lan supaya Pechenegs padha bakal ditulis - mung gandhewo ing sisih.
                      4. 0
                        Maret 7 2013
                        Nanging apa ana babad sadurungé nyebutake Polovtsians lan ora ana?
                      5. 0
                        Maret 7 2013
                        Atash
                        "Nanging apa bisa ana babad sadurungé nyebutake Polovtsy lan ora ana?"
                        Kita duwe apa sing kita duwe, kaya sing diomongake. Iki wis murni dugaan. Senajan Polovtsian uga kacathet dening bangsa liya. Lan ing wektu sing padha karo Rusia.
                      6. 0
                        Maret 8 2013
                        Dadi, kaya sing dikandhakake para sejarawan, ora bisa dibuwangsing Polovtsy wis dawa sadurunge 1055, mungguh, iku mokal kanggo unequivocally negesake, Pangeran. Olga dudu Polovtsian.
                      7. 0
                        Maret 7 2013
                        Kanggo bantahan, nyuwun pangapunten, Bushkov duwe. Ya, aku iki amatir. Tawuran karo pro, deleng argumen Bushkov. Bushkov nyoba nerangake kabeh, petugas. sejarawan ora nyoba, hush munggah kasunyatan glaring. Ing kasus apa wae, matur nuwun kanggo diskusi, iku apik banget. Ora, aku ora pamit, sampeyan bisa nerusake. ombenan
                      8. 0
                        Maret 7 2013
                        Atash "Oalah, matur nuwun kanggo diskusi, apik banget."
                        Lan matur nuwun. Terus ora masalah...
                      9. Beck
                        +1
                        Maret 7 2013
                        Quote: Nagaybak
                        Bebarengan karo Khazars saka iman Yahudi.


                        Sampeyan bisa njlentrehake. Ing taun 500-an, perang sipil pecah ing Iran. Sisih sing kalah yaiku komunitas Yahudi ing Iran. Dadi dheweke mlayu menyang ngisor Volga menyang Khazaria. Wong Turki Khazar nampani. Dheweke wiwit urip bebarengan. Urip iku urip, perkawinan campuran diwiwiti, umume wanita Yahudi nikah karo Bekoa lan Tarkhanov, nanging miturut adat Yahudi, putrane dianggep wong Yahudi. Dheweke digedhekake dening komunitas Yahudi lan bapak sing mulia mbantu promosi. Anak-anaké wong Yahudi lan wong Khazar padha setengah trah. Lan padha dudu Yahudi, nanging uga ora murni Khazars. Lan padha ora bisa maju amarga bapakne ora duwe gelar.

                        Secara bertahap, bangsawan Yahudi kanthi gelar Khazar nggawe kudeta sing sepi. Para panggedhening wong Yahudi padha munggah pangkat. Padha digawe kagan dadi boneka lan nuduhake kanggo wong mung sawetara kaping ing taun. Sing paling misuwur saka pimpinan Yahudi Kaganate yaiku Obaja Yahudi tartamtu.

                        Nalika karo jotosan bebarengan, Pangeran Oleg saka lor, lan Turki Seljuk saka kidul-wétan, remuk Khagant. Bagéyan saka Khazars asalé Yahudi mlayu menyang Crimea, ing ngendi dheweke dadi Krymchaks kanthi iman Yahudi lan basa Turkik.

                        Ing pungkasan taun 1300-an, Pangeran Vitovt, sing wis nguatake Lithuania, manggonake Krymchaks ing Lithuania kanggo ngawula ing kavaleri cahya. Wong sing manggon maneh nampa jeneng Karaites, nganggo dialek Turki, lan ngaku agama Yahudi. Perwakilan Karaites sing paling misuwur yaiku Caesar Kunikov, Pahlawan Burung Hantu. Soyuz, komandan detasemen pendaratan sing nyekel lan nyekel jembatan ing Malaya Zemlya. Ralph Bakshi saiki urip minangka direktur, panulis skenario lan animator Amerika, sing dianggep minangka pangadeg animasi diwasa. Selvinsky, panulis Soviet, pujangga, dramawan. Lan uga, aku ora ngelingi jeneng mburi, petugas KGB Karaite, kira-kira 20 taun dheweke kerja ilegal ing Italia lan Prancis ing taun-taun pasca perang, banjur mulang ing sekolah KGB .. Lan saiki sawetara Karaite manggon ing Lithuania.
                      10. 0
                        Maret 7 2013
                        Beck "Nalika jotosan gabungan, Pangeran Oleg saka sisih lor"
                        Dear Beck .... Sampeyan mbokmenawa tegese Pangeran Svyatoslav, amarga iku sing ngalahake Khazar Khalifah.
                        Beck "Mbao sithik, bangsawan Yahudi kanthi gelar Khazar nggawe kudeta sing sepi. Pemimpin wong Yahudi wungu kuwasa."
                        Lan wong Turki entuk saka dheweke ... hehe ... kanggo kebecikan.
                      11. 0
                        26 2014 Juni
                        Iki carane saiki kabeh kekuwatan kagungane sawetara wong Yahudi ing Ukraina lan Rusia. Ora kanggo sebutno Amerika lan Eropah.
        2. Marek Rozny
          0
          Maret 6 2013
          Atash, aku arep mbenerake.
          Nikitin ora "setengah" ing basa Turkic, nanging bagean sing luwih cilik. Senajan ing sawetara panggonan kang nulis rampung ing Turkic, iki kasunyatan. Ya, "Allah Akbar" dudu Turkiisme, sanajan jelas Nikitin nggunakake tembung iki saka wong Turki.
          1. -1
            Maret 6 2013
            Mesthi ora Turkiisme, ora ana Turkiisme ing basa Turkik eseman
            Marek, mangga mangsuli pitakon babagan Genghisides ing tahta Rusia: apa tegese Simeon Bekbolatovich?
            1. Marek Rozny
              0
              Maret 6 2013
              Ya, awake dhewe.
  20. 0
    Maret 5 2013
    Quote: Nagaybak
    Sampeyan ora kanggo ngadili, sampeyan ora ngerti babagan iki.

    Inggih, persis miturut Bushkov! Iki persis apa sing dikandhakake para sejarawan miturut Bushkov nalika wiwit nyiksa metode ilmiah. Fisikawan bisa kanthi tenang nyritakake kepiye lan apa, sanajan bisa angel dingerteni saka njaba. Lan sejarawan langsung ing pose, padha duwe sakramèn ana. Aku ora ngandel marang Bushkov babagan iki, aku panginten dheweke bisa nggedhekake emosi. Saiki aku yakin: siji kanggo siji, tanpa busting.
    1. 0
      Maret 5 2013
      Atash "Inggih, persis miturut Bushkov!"
      Pracaya utawa ora, aku durung maca!
      1. 0
        Maret 5 2013
        Quote: Nagaybak
        Pracaya utawa ora, aku durung maca!

        Saiki ayo padha pracaya sampeyan mung ora sinau
        1. 0
          Maret 6 2013
          Kancaku duwe pendidikan klasik.
          1. 0
            Maret 6 2013
            Atash
            "Comrade duwe pendidikan klasik."
            Apa iki ala kanggo sampeyan? Apa sampeyan mikir banter Bushkov luwih apik?
            1. 0
              Maret 6 2013
              Aku ora pengin ngomong babagan pendidikan sing ala, aku ora duwe pendapat sing dhuwur banget. Klasik wae.
              1. +1
                Maret 6 2013
                Atash "Cukup klasik."
                Wong lanang, ora ana sing luwih apik tinimbang klasik. Saora-orane kita diwulang mikir. Aku katon ing generasi sabanjuré. Dheweke duwe pendidikan sing luwih maju, miturut cara sing beda-beda. Dadi dheweke ora ngerti babagan dhasar. Aku ora ngerti carane sampeyan dididik klasik. Aku kelingan guru-guruku. Lan aku ngomong babagan universitas umume. Saiki iku pendidikan kanggo dhuwit.
                1. -1
                  Maret 6 2013
                  Umumé, aku setuju. Saiki "pendidikan" ora ana ing ngendi wae, minangka aturan, kajaba sawetara universitas sing larang. mbok menawa. Nanging kajaba crita. Ora perlu ngomong babagan sejarah jaman Soviet. Liyane ... Ana sajak satir, apa sampeyan ora ngelingi, babagan piwulang sastra vulgar ing sekolah: "Onegit iki, sing, sing. Bazarov minangka wong sing kompleks, Gerasim klelep Mu-Mu, Iku kabeh sastra kanggo kowe." Sejarah kaya ngono, lan bisa uga luwih ala, amarga kebak mitos. Senajan saiki, mbokmenawa. luwih elek.
        2. 0
          Maret 6 2013
          Setrac "Saiki ayo percaya, sampeyan mung ora duwe pendidikan"
          Padha slamet ... Badai salju Bushkov minangka kritéria pendidikan hehe ... banjur kabeh wis jelas karo sampeyan ... Apike aku iki sirah sing ora duwe pendidikan karo macem-macem lendhut hehe ...
          1. 0
            Maret 6 2013
            Bushkov duwe luwih saka 200 buku ing bibliografi, dheweke minangka wong sing duwe kawruh ensiklopedia, ngulu "bledug arsip". Pendidikan ing tingkat Marek, ora kurang. Gusti mberkahi kabeh wong. Karya wis rampung, siji bisa ngomong titanic, tembung "banter" piye wae ora tetep, ing mratelakake panemume.
            1. Marek Rozny
              +1
              Maret 6 2013
              Matur nuwun, mesthi, nanging aku adoh saka mikir yen aku ngerti akeh) Lan aku duwe kesenjangan ing ndhuwur atap ing subyek. Saben dina nggawa sawetara panemuan mini) Aku ngganti pendapat babagan macem-macem proses sejarah kaping pirang-pirang ngguyu Dadi muspra ngelingi aku ing urat iki) Sanalika aku nganggep aku luwih pinter tinimbang kabeh wong, aku bakal mati minangka wong.
              1. 0
                Maret 6 2013
                Marek Rozny "Matur nuwun, mesthi, nanging aku adoh saka mikir yen aku ngerti akeh)"
                Sampeyan plus kanggo andhap asor. Kanthi cara sing bener, pikirake - iki aku babagan harga diri.
              2. 0
                Maret 6 2013
                Salahe dhewe, ora ana sing narik ilat kanggo gumunggung. Saiki ayo padha flatter eseman
                Sugeng rawuh, ing dalan.
                1. Marek Rozny
                  0
                  Maret 6 2013
                  gyyy, aku ngaku, kebiasaan Kazakh sing ora bisa dirusak saka pamer tiba-tiba)))
                  *nyemplungake awu ing sirah.

                  Z.Y. Awu Kazakh minangka awu paling apik ing donya!!! ngguyu
            2. 0
              Maret 6 2013
              Atash "Bushkov duwe luwih saka 200 buku ing bibliografi"
              Mungkin dheweke ora kudu nulis kabeh? Kanggo nulis sing Batu lan Alexander Nevsky iku siji lan padha, iki banter. Karya-karyané "ilmiah" - ing tataran fiksi.
              1. +1
                Maret 6 2013
                Cara kasebut yaiku milih versi, sanajan liar, lan banjur mbantah utawa mbuktekake. Ing "Genghis Khan. Unknown Asia" dheweke wis ngakoni anane Batu lan Genghis Khan, minangka Batu lan Genghis Khan. Asli, mesthi, nanging crita resmi banget dogmatis, yen ora mung ora bener.
  21. +3
    Maret 5 2013
    Halo kabeh, iki artikel sing cukup kondhang babagan Yermak ... Nanging mungkin ana sing durung maca

    Sapa kowe, Ermak Alenin?
    Sofronov V.
    Ing pitakonan saka pribadine Yermak, ilmuwan durung teka menyang konsensus. Paling asring, kang disebut native saka Estates saka industrialiss Stroganovs, sing banjur ninggalake kanggo "lapangan" ing Volga lan Don lan dadi Cossack.
    Panemu liyane: Yermak asale saka bangsawan, getih Turki ...

    Tembung "Cossack" utawa, kaya sing ditulis ing jaman biyen, "Cossack" asale saka Turkic. Iki adhedhasar tembung "kaza", sing nduweni teges ganda:
    1. nyerang, pati, karusakan, mundhut, nyabut soko;
    2. kacilakan, kacilakan, kacilakan, kacilakan, bencana alam.
    Cossacks bangsa Turki disebut wong sing lagged konco Horde, diisolasi piyambak, mimpin ekonomi dhewe. Nanging mboko sithik uga wiwit nelpon wong mbebayani sing diburu dening rampokan lan ngrampok kanca-kanca suku. Kasunyatan bilih konsep "Cossacks" asalipun saking bangsa Turkic bisa dikonfirmasi dening sumber.
    Ing taun 1538, panguwasa Moskow nyathet yen "akeh Cossacks menyang lapangan: Kazanians, Azov, Crimeans lan minion Cossack liyane, lan Cossack saka Ukraina kita, dicampur karo wong-wong mau, pindhah." Kabar, "padha lumaku dicampur karo wong-wong mau." Akibaté, kewarganegaraan ora duwe peran gedhe kanggo Cossacks, sing utama yaiku cara urip.
    Ivan the Terrible mutusake kanggo narik wong bebas steppe menyang sisihane. Ing taun 1571, dheweke ngirim utusan menyang pimpinan Don, ngundang dheweke menyang dinas militer lan ngakoni Cossack minangka pasukan militer lan politik.

    Tembung "Cossack" utawa, kaya sing ditulis ing jaman biyen, "Cossack" asale saka Turkic. Iki adhedhasar tembung "kaza", sing nduweni teges ganda:
    1. nyerang, pati, karusakan, mundhut, nyabut soko;
    2. kacilakan, kacilakan, kacilakan, kacilakan, bencana alam.
    Cossacks bangsa Turki disebut wong sing lagged konco Horde, diisolasi piyambak, mimpin ekonomi dhewe. Nanging mboko sithik uga wiwit nelpon wong mbebayani sing diburu dening rampokan lan ngrampok kanca-kanca suku. Kasunyatan bilih konsep "Cossacks" asalipun saking bangsa Turkic bisa dikonfirmasi dening sumber.
    Ing taun 1538, panguwasa Moskow nyathet yen "akeh Cossacks menyang lapangan: Kazanians, Azov, Crimeans lan minion Cossack liyane, lan Cossack saka Ukraina kita, dicampur karo wong-wong mau, pindhah." Kabar, "padha lumaku dicampur karo wong-wong mau." Akibaté, kewarganegaraan ora duwe peran gedhe kanggo Cossacks, sing utama yaiku cara urip.
    1. +5
      Maret 5 2013
      Cossacks antarane bangsa Turki disebut wong sing lagged konco Horde, diisolasi piyambak, mimpin ekonomi dhewe dhewe. Nanging mboko sithik uga wiwit nelpon wong mbebayani sing diburu dening rampokan lan ngrampok kanca-kanca suku. Kasunyatan bilih konsep "Cossacks" asalé saka bangsa Turkic bisa dikonfirmasi dening sumber.
    2. +2
      Maret 6 2013
      Ana, contone, asumsi kuwi. Évolusi tembung: Khazar - Kozar - Cossack, Cossack. Iku uga logis. "Kozar" ditemokake ing babad. Ngendi para Khazar sing misuwur? Lan ing kene, Cossacks! Ana sandhangan umum miturut katrangan, topi-topi ireng.
      1. Marek Rozny
        +3
        Maret 6 2013
        Atash, sampeyan ngerti yen Ural Cossacks nyebut awake dhewe "kazara"? Ngelingi yen dheweke manggon mung ing wilayah Khazaria, mula sampeyan bisa mikir babagan iki)))
        Lan yen sampeyan mikir babagan asal-usul wong Khazar ing Afghanistan, sing nganggep awake dhewe minangka keturunan perang Genghis Khan (sanajan dheweke minangka keturunan perang Babur) ...
        1. +1
          Maret 6 2013
          Marek Rozny "Ural Cossacks nyebut awake dhewe" barak "?
          Ing tanah airku, desa Ekaterininskaya telung kilometer. Dadi kita disebut "Kazara". Aku panginten iku mung nggodha. Aku sajujure isih durung mikir babagan barak-Khazar. Kabeh bisa, ing kasus apa wae, iki bisa ditrapake, ora kanggo kabeh Ural Cossacks. Lan kanggo sing duwe, ayo ngomong, asale saka basa Turkic.
          1. Marek Rozny
            +2
            Maret 6 2013
            Ora ketompo carane aku nyoba kanggo ngerti masalah iki, nganti aku nemokake jawaban sing cetha saka ngendi tembung iki teka. Kasunyatan manawa jeneng kasebut luwih ironis. Bahan-bahan etnografis nuduhake yen Ural ora gelo karo julukan iki lan digunakake kanthi sukarela. Tanggane (malah Cossack saka pasukan Cossack liyane) uga menehi makna nggodha sing apik ing tembung iki, nyebutake Ural.
            Sanadyan ing basa Rusia utawa ing Turki, aku ora bisa nemokake panjelasan sing luwih utawa kurang cocok babagan "etnonim" iki. Kabeh pilihan sing ana ing pikiran jelas adoh banget. Contone, "kosar" - "apa sing ditambahake".
            1. +1
              Maret 6 2013
              Marek Rozny "Tanggane (malah Cossack saka pasukan Cossack liyane) uga menehi makna nggodha sing apik ing tembung iki, nelpon Ural kaya ngono."
              Kita nggoda Orenburg. Senajan aku ngerti yen dheweke dipindhah saka departemen 1 OKW ing pembangunan distrik Novolineiny. Nanging ing bagean pisanan padha teka menyang kontak karo Urals.
          2. 0
            Maret 6 2013
            Sampeyan mbokmenawa bisa guess ngendi aku njupuk Panyangka iki - a kazara-Khazar?
            1. 0
              Maret 7 2013
              Atash "Sampeyan bisa uga guess ngendi aku entuk asumsi iki - barak-Khazars?"
              ora ngerti. Iki mung duga. Khazars ninggalake wong Yahudi Gunung ing Dagestan, lan Karaites ing Crimea. Aku bisa nganggep yen komponen Turki saka negara Khazar bisa dadi basis saka Cossacks. Mesthi, wong Turki iki dudu agama Yahudi, sing paling mungkin wong pagan. Maneh, iki minangka asumsi.
              1. +1
                Maret 7 2013
                Wong Turki ngaku Tengrisme sadurunge Kristen lan Islam. Tengri minangka agama monoteisme, sing liwat wektu bisa uga nampa distorsi pagan.
                1. 0
                  Maret 7 2013
                  Atash
                  "Wong Turki ngakoni Tengrisme sadurunge Kristen lan Islam. Tengri minangka agama monoteisme, sing liwat wektu bisa uga nampa distorsi pagan."
                  Aku ngerti, nanging dheweke luwih condong menyang paganisme. Ing pangertèn, ora ana bandhingan karo agama-agama gedhé ing babagan iki.
                  1. +2
                    Maret 7 2013
                    "Simbol Tengri ing spanduk Attila yaiku salib (nanging, kanthi cara, migunani kanggo ngelingi yen tembung "horugv" dhewe asale saka Turkic "khorug" - "spanduk", "spanduk" ... Tengri punika roh-master swarga, dewa-bapa. Ing canons saka Tengrism klebu baptisan karo banyu (karo kecemplung triple lengkap). Epiphany dianggep minangka liburan paling gedhe ... Miturut sawetara ketepakan aneh, preian tiba ing 25 Desember - kaya Natal Katulik ... wong Tengria mesthine nggawa omah wit Natal ing dina iki. Liburan Tengrian sing paling penting nomer loro - tekane musim semi, 25 Maret. Ing dina iki, dheweke nggawe kue Paskah, ing jejere dheweke Ukiran watu Yenisei nyimpen gambar altar kanthi mangkok sing ngadeg ing ndhuwur, meh padha karo piala sing digunakake ing agama Kristen. Ana uga gambar para pendeta sing nganggo klambi dawa nganggo tongkat ing tangane.
                    1. 0
                      Maret 7 2013
                      Atash "tiba ing 25 Desember - kaya Natal Katulik. ... wong Tengrians mesthine nggawa omah wit Natal ing dina iki. Liburan Tengrian sing paling penting nomer loro yaiku tekane musim semi, tanggal 25 Maret. Ing dina iki, padha panggang Kue Paskah, ing jejere sing mesthine dilebokake endhog warna Yenisei ukiran watu wis nyimpen gambar saka misbyah kanthi tuwung sing ngadeg ing ndhuwur, meh padha karo chalice sing digunakake ing agama Kristen. Ana uga gambar para imam nganggo jubah dawa kanthi tongkat. tangane.”
                      Hmm... luwih gampang wong Turki nampa agama Kristen. Iku kudu ngganti sethitik. guyon. Senajan Mungkin piye wae resonates karo Nestorianism?
                      1. 0
                        Maret 8 2013
                        Aku isih mikir, amarga Kristen banget kleru nalika diimpor menyang Eropah, distorsi iki paling kamungkinan saka Tengrian. Nyatane, miturut pendapatku, ora ana alesan kanggo percaya yen Isa (Yesus) lair tanggal 25 Desember, kayane mung njupuk tanggal biasa.
                    2. Beck
                      +2
                      Maret 8 2013
                      Kutipan saka Atash
                      "Simbol Tengri ing spanduk Attila yaiku salib


                      Aku bakal njlentrehake sawetara. Ing agama kuno Tibet Plateau, Xinjiang, steppes Mongolia lan Manchuria, gunung Altai, dewa utama yaiku dewa srengenge. Iki digambar, kaya sing dikarepake, bunder kanthi sinar sing beda. Banjur padha wiwit nggambar kanthi gaya - titik lan sinar divergen, banjur titik lan papat sinar - salib. Ing wangun iki, gambar srengenge tekan India, Persia lan liyane. Antarane wong-wong Buddha, lan liwat wong-wong mau ing antarane Lamaists, gambar srengenge - salib angsal karakter mistis lan suci, lan salib dhewe diganti. Pungkasane dadi mbengkongake - dadi swastika. Lan maknane ora ateges ala. Hitler sing ora duwe pendidikan sing nggawe swastika minangka simbol ala.

                      Dadi, salib ing spanduk Attila tegese Srengenge, lan Tengri - Langit kudu tegese spanduk biru. Kaya gendera sampeyan, gendera suksesi. Lan ing gendéraku, mung admin sing ora mbalekake seminggu, nanging nongkrong Amerovsky.
    3. +1
      Maret 6 2013
      Alibekulu "Ing taun 1538, panguwasa Moskow nyathet yen "akeh Cossacks lumaku ing lapangan: Kazanians, Azov, Crimeans lan minions Cossacks liyane, lan saka Cossacks Ukraina kita, mingling karo wong-wong mau, lumaku." Wigati, "padha mingle karo wong-wong mau." Akibaté, kewarganegaraan ora duwe peran gedhe kanggo Cossacks, sing utama yaiku cara urip.
      Aku maca kaya, "Armenians saka Crimea tindak menyang Cossacks." Iki, kaya aku elinga, kagungane abad 15-16.
      Alibekulu "The Cossacks antarane wong Turkic padha disebut wong sing lagged konco Horde, diisolasi piyambak, anjog kluwarga dhewe. Nanging mboko sithik padha wiwit nelpon wong mbebayani sing diburu dening rampokan, ngrampok fellow tribesmen. Kasunyatan bilih konsep ". Cossacks "asal saka bangsa Turki bisa dikonfirmasi dening sumber"
      Aku ora mikir ana sing padu karo iki.
      Pitakonan liyane iku liwat wektu, amarga runaways, kabeh limo wong sing gabung, dirilis saka panangkaran Turki, Slavs wiwit predominate ing Cossacks. Tegese, basa Rusia bisa uga ngganti basa Turki ing pungkasan abad kaping 16, lan bisa uga luwih awal. Kuwi dudu pokoke. Wong-wong Cossack sing asale saka Turki ngelingi lan diarani suku. Lan kalebu tembung "Cossack dipimpin saka Cossack." Yen ora ana panyebaran Slavia menyang Cossack, dheweke isih bakal nganggo basa Turkik. Aku akeh wong Turki bakal setuju karo aku. Wiwit wong Turki bisa ngalih menyang basa liya mung yen ana ing minoritas. Lan sing njupuk wektu dawa.
      Ing abad kaping 19, akeh sing kacathet saka petani Rusia lan pensiunan prajurit lan manggon ing desa-desa - sing diarani ascribed. Iku adat kanggo nyumerepi kabeh asu ing wong-wong sing pracaya Cossacks minangka warga negara kapisah.
  22. +4
    Maret 5 2013
    Tembung "ermak" mesthi asale saka Turkic. Ayo rummage ing kamus Tatar-Rusia: yerma - terobosan; ermak - selokan dikumbah dening banyu; yermaclau - kanggo furrow; ertu - luh, luh. Iku misale jek sing millstone kanggo pabrik tangan diwenehi jeneng saka tembung pungkasan.

    Ngandika ing basa penyidik, jeneng pahlawan kita, Alenin, uga nuwuhake mamang serius. Kasunyatan manawa dheweke ora ana hubungane karo "kandang" jelas lan tanpa panjelasan. Ing basa Rusia, ora ana tembung sing diwiwiti kanthi huruf "a". Watermelon, arba, cherry plum, laso - kabeh padha duwe asal Turkic. Dadi Alenin uga jeneng kulawarga, temenan dipinjam saka tanggi sing padha lan bisa uga ditulis maneh ing basa Rusia kanggo pronunciation sing luwih trep. Ayo dideleng maneh ing kamus basa Tatar: al - abang, jambon; ala - piebald; alakola--spotted; alama - wong ala; alapai--wong sing ora rapi; ganggang - maju. Nalika sampeyan bisa ndeleng, ana akeh opsi. Lan, pungkasane, allah utawa alla - Gusti, Dewa. Jeneng kasebut uga padha: Ali, Aley, Alim. Ing salah siji saka sajarah diwenehi gambaran saka penampilan Yermak: "wajah warata" lan "rambute ireng", lan, sampeyan ndeleng, wong Rusia ditondoi dening pasuryan elongated lan rambute pirang. Ternyata gambar aneh - Ermak asale saka Turkic, lan Alenin minangka cabang saka akar sing padha!

    Yagene Yermak lunga menyang Siberia?
    Lan siji liyane menarik: kanggo bantuan Cossacks, voivode Pangeran Semyon Bolkhovsky dikirim menyang Siberia, lan bebarengan karo prajurit loro liyane pimpinan militèr - Khan Kireev lan Ivan Glukhov. Kabeh telu ora cocog kanggo sawetara ataman Cossack tanpa root! Nanging ora ana sing ngomong babagan salah sijine sing dadi pimpinan regu. Lan ing Rusia, kanggo dangu, iku luwih dhuwur ing pangkat militèr, kang asal saka bangsawan. Dadi Pangeran Bolkhovsky pancene dadi bawahan Ataman Yermak?!

    Ana sing salah ing kene! Kesimpulan kasebut nyaranake dhewe: asal-usul Yermak Alenin cukup dhuwur, lan dheweke bisa uga teka saka para pangeran ing tanah Siberia, sing banjur dibasmi dening Khan Kuchum, sing muncul saka Bukhara. Banjur dadi cetha kenapa Yermak ing bumi iki tumindak kaya master, lan ora kaya penakluk biasa ing wektu iku. Lan mapan skor pribadi karo Khan Kuchum, lan ora karo wong liya. Kuchum dadi mungsuh nomer siji. Kampanye Ermak tujuane kanggo mbalekake tahta Siberia marang salah sawijining kerabat dinastie lan ngusir penakluk Bukhara saka Siberia.

    Mung iki bisa nerangake kasunyatan sing pedunung lokal ora munggah kanggo nglawan regu Russian - padha dipimpin déning salah siji saka sederek saka pangeran Siberian, sanajan wis diadopsi iman Ortodoks, nanging getih dhewe. Nanging Kuchum dadi wong liyo; kaya sing wis kacathet luwih saka sepisan, jenengé ing terjemahan saka Tatar tegese "wong anyar", "mukim", "wong steppe".

    Sapa sing Gusti Allah ora welas asih... Mbokmenawa, wong sing nerak dhawuhe, nguwatake getihe panguwasa sing sah. Iki sing diakoni dening panguwasa Siberia sing digulingake. Wigati dicathet yen sejarah ora tau nglaporake serangan terbuka dening Khan Kuchum marang Yermak lan para prajurite sing ana ing Isker. Mesthi, iki bisa diterangake kanthi rasa wedi utawa pasukan militer cilik. Nanging yen tilas khan Siberia wedi marang Cossack, mesthine wis suwe ninggalake tanah iki, lan sauntara iku, tentara Yermak lebur ing ngarepe mripat kita. Ora, hukum liyane wis ditrapake ing kene, lan ora wedi kewan, sing disebabake dening khan tuwa dening akeh peneliti. Lan yen dheweke, Kuchum, felt wedi, banjur wedi marang panguwasa sah saka Khanate Siberian.

    Iku misale jek sing Kuchum milih serangan wengi, yen kita nampa versi Rusia saka perang pungkasan, ora mung kanggo surprise (Cossacks bisa slip adoh unnoticed dening panyerang ing tutup wengi), nanging rodo supaya mungsuh ora ngerti sapa. nyerang wong-wong mau. Kuchum wedi ngadhepi Yermak adhep-adhepan. Lan mung wong sing nglakoni dosa!

    Asil kasebut dikenal: Dinasti Sheiban dibuwang bebarengan karo panguwasa Kuchum lan anak-anake lan dadi raja. Dinasti Taibugin Siberia sing sah.
    1. +3
      Maret 5 2013
      Miturut cara, ngomongake kuburan Yermak, kudu kasebut, miturut legenda, dheweke disarèkaké ing kuburan Baishevsky "ing wit cemara kriting" ora adoh saka mausoleum saka Monk Hakim-Ata, sheikh-preacher sing. nggawa Islam menyang tanah Siberia. Ora mungkin Muslim - lan Kuchum terus-terusan ngenalake Islam minangka agama negara ing khanate - bakal ngidini ngubur wong non-Kristen ing jejere wong suci sing misuwur.
      1. -1
        Maret 6 2013
        [quote=alibekulu]
        "Ngomong-ngomong, ngomong babagan kuburan Yermak, kudu kasebut, miturut legenda, dheweke dikubur ing kuburan Baishevsky "ing sangisore wit pinus kriting" ora adoh saka mausoleum saka Monk Hakim-Ata, sheikh-preacher. sing nggawa Islam menyang tanah Siberia. Aku maca sing disarèkaké ing jejere kuburan Muslim. Kanggo mausoleum, dheweke manggon ing Tobolsk, ngunjungi desa - dheweke ora weruh mausoleum. Nanging ana pager ing kuburan, kaya Rusia, ing sisih lor umume karo bangku lan meja. Lan nalika dina wong tuwa, Rusia lan Tatar bebarengan menyang kuburan kanggo mèngeti wong mati, mula ana interpenetrasi budaya ing ngarep kita.
    2. +2
      Maret 6 2013
      Sadawane dalan, Ivan Koltso uga ora salah siji saka wong-wong sing prasaja, saka boyars isin. Iku uga logis, Aku ora bakal pindhah menyang sawetara tramp minangka asisten.
    3. 0
      Maret 6 2013
      Alibekulu "Ngomongake basa penyidik, jenenge pahlawan kita, Alenin, uga nuwuhake keraguan sing gedhe banget. Kasunyatan yen dheweke ora ana hubungane karo "kidang" jelas lan tanpa panjelasan.
      Apa ora Olenin? Hehe... Aku duwe kanca saka Ukraina kulon, mula dheweke ngeyel yen jenenge Alesya, dudu Olesya. Senajan jeneng lengkap iku Alexandra. Tegese, ing antarane wong sing ora ana sing peduli karo "O" utawa "A". Minangka kanggo asal Turkic tembung Yermak, ora ana sing mangu-mangu.
      1. Marek Rozny
        +3
        Maret 6 2013
        Aku duwe loro kenalan ing Astana Alesya. Siji Belarusian, liyane Ukrainia. Dadi aku setuju yen Alenin bisa teka saka Olenin. Utawa bisa uga saka jeneng utawa tembung Slavik liyane.
        1. +1
          Maret 6 2013
          Marek Rozny "Aku duwe loro kenalan ing Astana Alesya. Siji Belarusian, liyane Ukrainia. Dadi aku setuju yen Alenin bisa teka saka Olenin. Utawa mungkin saka sawetara jeneng Slavic utawa tembung liyane."
          Aku setuju yen basa Rusia iku gedhe lan kuat ... siji mung bisa guess bab liyane ...
  23. +4
    Maret 5 2013
    Akibaté, Khan Kuchum dadi Tatar (sanajan ora tau), lan Yermak, karo Turkic, ing kasunyatan, julukan, iki dipuntampi ing pahlawan epik tanah Rusia.
    1. Beck
      +1
      Maret 5 2013
      Kutipan saka Alibekulu
      Cossacks antarane bangsa Turki disebut wong sing lagged konco Horde, diisolasi piyambak, mimpin ekonomi dhewe dhewe. Nanging mboko sithik uga wiwit nelpon wong mbebayani sing diburu dening rampokan lan ngrampok kanca-kanca suku.


      Aku ora setuju. Yen ora kesed, maca ora setuju ing komentar ndhuwur.

      Kutipan saka Alibekulu
      Tembung "ermak" mesthi asale saka Turkic. Ayo rummage ing kamus Tatar-Rusia: yerma - terobosan; ermak - selokan dikumbah dening banyu; yermaclau - kanggo furrow; ertu - luh, luh. Iku misale jek sing millstone kanggo pabrik tangan diwenehi jeneng saka tembung pungkasan.


      Aku setuju yen Yermak iku getih Turki. Bubar dheweke nuduhake program ing saluran TV sajarah Rusia "365". Tuan rumah langsung nyatakake yen Yermak minangka wong Turki sing duwe darah bangsawan saka kulawarga bangsawan. Lan urip mung ing Khanate saka Kuchum. Ana sawetara masalah, banjur mbales lan pati, Miturut cara teka saka pengadilan Khan, utawa liyane, nanging Turki Ermak mlayu lan dadi Cossack. Cossacks nganti nasib nggawa wong kanggo Stroganov. Aot, ing dhuwit, dheweke bali menyang Tyumen lan mbales.

      Ermek diterjemahake saka Kazakh minangka nyenengake. Jeneng iki diwenehi kanggo putra ragil. Sing nyenengake kanggo wong tuwa sing luwih tuwa.
    2. 0
      Maret 6 2013
      Alibekulu
      "Akibate, Khan Kuchum dadi Tatar (sanajan ora tau dadi siji), lan Yermak, kanthi jeneng Turkik, nyatane, julukan, didaftarkan ing pahlawan epik tanah Rusia."
      Secara pribadi, aku ora ngilangi kemungkinan getih Turkic mili ing Yermak. Miturut asmane, dheweke diwaca kanthi jeneng Ermak Timofeev utawa Ermolai Timofeevich Tokmak. Ing kasus apa wae, jejak Turki bisa dilacak. Apa tegese Tokmak Iki padha kanggo sembarang tembung Turkic. Ing katon, sampeyan lali kanggo sebutno jenggot. Tatar lan Kazakh ora tuwuh jenggot kanthi apik. Ayo dadi ngomong, ora cukup kanggo nyatet ing gambaran saka wong. Nanging jenggot Yermak kasebut. Aku mikir yen ibune bisa uga ana hubungane karo wong Turki. Mungkin bapake Yermak nggawa dheweke saka kampanye. Kasunyatan bilih piyambakipun kabaptis ora njalari kula mangu padha. Aku mikir ora ana sing ngarani aku dadi kepala suku Cossack, wong Muslim kanthi iman. Tatar lokal ora aktif nolak amarga teka minangka liberator saka Kuchum. Lan mungsuh mungsuhku ... Banjur akeh Cossacks ngandika Turkic, paling padha bisa nyebut piyambak, lan iki uga ora ngusir Tatar lokal.
      1. Marek Rozny
        +3
        Maret 6 2013
        Tokmak - mallet, mallet, mallet kayu ing basa Turkic. Lan uga iki minangka jeneng dhewe saka salah sawijining subgenera Naiman. Inggih, ana pemukiman kuwi - ing Kyrgyzstan, ing bagean Tatar Crimea, lan ... Zaporozhye ngguyu

        Babagan janggut, meh kabeh wong Kazakh duwe jenggot. Mung sempit, ora amba kaya wong Tajik utawa Rusia. Sawetara (umpamane, kanggo aku) duwe jenggot kaya pelaut Inggris utawa Chechen ngguyu Kanggo sawetara - kaya Bondarchuk. Arang banget, nanging ana jenggot sing amba.
        Wong tuwa sing ora duwe jenggot kasebut nyebabake ejekan (didhelikake) saka wong Kazakh. Iku ora biasa lan ora "status".
        1. +1
          Maret 6 2013
          Marek Rozny "Tokmak - mallet, mallet, mallet kayu ing Turkic"
          Hmm ... tukang pukul mung ora bakal nelpon wong kaya ...
          Marek Rozny "Babagan jenggot - meh kabeh wong Kazakh duwe jenggot. Mung sempit, ora amba kaya wong Tajik utawa Rusia."
          Aku ngerti iki ... hehe ... Senadyan ana getih Turkik, jenggotku tambah amba, ... hehe, sial, mbokmenawa kaya Yermak. Aku perang karo cukur biasa. Yen ora, bojo bakal ngusir sampeyan metu saka omah.
          1. Marek Rozny
            +3
            Maret 6 2013
            Nalika isih cilik, aku kerep ana ing Kyrgyz Tokmak, panggonane sanak-sedulurku. Lan ing ndhuwur amben aku nggantung peta USSR. Lan aku elinga gumunku nalika nemu kutha Tokmak ing Ukraina. Bener, aku, essno, malah ora nyangka yen wong Turki tau manggon ing Ukraina) Ing sekolah Soviet, aku ora nggandhengake "Polovtsy" karo wong Turki. Kanggo kula, padha fasis ing jaran sing nyerang Rusia, ndamel wong menyang lumbung lan diobong ing kono. Banjur para pahlawan teka lan mateni kabeh penjajah))))
            1. +1
              Maret 6 2013
              Marek Rozny "Bener, banjur aku, mesthi, ora curiga yen wong Turki tau manggon ing Ukraina) Ing sekolah Soviet, aku ora nggandhengake "Polovtsy" karo wong Turki. nyerang Rusia, ngusir wong menyang lumbung lan ngobong wong-wong mau ing kana. Banjur para pahlawan teka lan mateni kabeh penjajah)))) "
              Ketawa, matur nuwun!!!
      2. Beck
        +3
        Maret 6 2013
        Quote: Nagaybak
        "Akibate, Khan Kuchum dadi wong Tatar


        Lan iki khayalan saka akeh. Delusi lan kaget. Miturut Tatar padha tegese Kazan. Lan padha ora ngerti ngendi asalé saka Tatar ing Siberia lan ing panggonan liyane. Administrasi kolonial tsarist nyathet akeh suku miring lan bony, ing siji wektu, minangka Tatar.
        1. +1
          Maret 6 2013
          Beck "Lan delusion kaya akeh. Delusion lan surprise. Miturut Tatar padha tegese Kazan. Lan padha ora ngerti ngendi Tatar teka saka Siberia lan ing panggonan liyane. Administrasi kolonial tsarist nyathet akeh suku miring lan dhuwur pipi, ing wektu sing tepat, ing Tatar."
          Aku ngutip frasa babagan Kuchum Tatar.
          Ing Abad Pertengahan, sapa sing saka wetan iku wong Tatar. Sapa Jerman saka Kulon. Mulane Inggris, Svej, Caesar lan Jerman liyane. Nogai Tatar, nganti wiwitan abad kaping 20, wong Azerbaijan diarani Tatar Transkaukasia. Umumé, padha ora siram banjur.
          1. Marek Rozny
            +1
            Maret 6 2013
            Saliyane kasunyatan sing Kazakhs Rusia disebut "Kyrgyz", "Kyrgyz-Kaisaks", "Cossack / Cossack Horde" lan "Horde Cossacks", "Kyrgyz Tatars" uga sok-sok digunakake.
        2. +1
          Maret 6 2013
          Beck "Administrasi kolonial tsarist nyathet akeh suku miring lan bony, ing siji wektu, minangka Tatar."
          Nanging dhasar Tatar sing nganggo basa Turki dicathet minangka Tatar. Sawise kabeh, Mongol lan Buryats ora kalebu, sanajan padha miring lan balung.
          1. Beck
            +1
            Maret 6 2013
            Quote: Nagaybak
            Nanging dhasar padha nulis Tatar sing nganggo basa Turki


            Inggih, mbokmenawa ora saka teluk floundering, Padha dipandu dening basa, nanging ora ngerti dialek lan adverbs.
    3. Marek Rozny
      +1
      Maret 6 2013
      Kuchum - saka Kazakh Genghisides. Dheweke dudu Tatar. Kajaba iku, sing disebut. Tatar Siberia kalebu klan sing padha karo wong Kazakh ing Zhuz Tengah (Argyns, Naimans, Kereis, Kypshaks, Zhalaiyrs).
  24. +3
    Maret 5 2013
    Beck: maca ing komentar paling ndhuwur. Artikel dening Sofronov V. "Sapa sampeyan, Ermak Alenin?" Mulane, kabeh pitakonan kanggo dheweke .. Lan babagan Yermek, iku jeneng sedulurku ... mandheg
    1. Beck
      +2
      Maret 6 2013
      Kutipan saka Alibekulu
      Beck: maca ing komentar paling ndhuwur. Artikel dening Sofronov V. "Sapa sampeyan, Ermak Alenin?"


      Ing kasunyatan, aku ngandika kanggo maca bab tatanan saka Cossacks kuwi. Lan apa Safronov kudu apa karo.
  25. +2
    Maret 6 2013
    Quote: Nagaybak
    Apa sampeyan mikir dheweke minangka agen intelijen asing?

    Mbok menawa iki operasi dening Prancis, sing ora puas karo penguatan Rusia ing Crimea.
    1. +1
      Maret 6 2013
      Atash "Mungkin iki operasi dening Prancis, sing ora puas karo penguatan Rusia ing Crimea."
      Sampeyan bisa applaud intelijen Prancis, langsung CIA !!!
    2. Marek Rozny
      +1
      Maret 6 2013
      Intelijen Prancis ora mlebu ing Rusia. Nanging Inggris iku prakara liyane.
      nanging umume, teori yen pemberontakan petani kasebut diilhami dening intelijen manca katon banget lan ora ana buktine.
      1. +1
        Maret 6 2013
        Marek Rozny "Intelijen Prancis ora campur menyang Rusia, nanging Inggris minangka masalah liyane.
        nanging ing umum, teori yen pemberontakan petani kasebut diilhami dening intelijen manca katon banget lan ora bisa dibuktekake."
        Aku setuju, padha penetrated mengko mesthi. Nanging banjur ora mungkin.
  26. +1
    Maret 6 2013
    Quote: Nagaybak
    Aku wonder apa liyane phrases Turkic ana?

    Kene liyane kanggo sampeyan

    "Kaya ing wektu Ivan the Terrible - nanging ing salah siji saka dhuwit recehan wektu iku, jejere prasasti Rusia, ana uga prasasti Arab, Ivan Vasilyevich maneh disebut" ing Basurman": "Iban."

    Quote: Nagaybak
    Aku wonder apa liyane phrases Turkic ana?

    Liyane

    "Apa sing menarik banget yaiku Kadipaten Agung Lithuania ninggalake akeh dokumen sing ditulis ing basa Belarusia Lawas (bener, Rusia Kuna), nanging ... ing huruf Arab. Ana teks sing padha sing ditulis dening Rusia ing Rusia ... "

    Quote: Nagaybak
    Aku wonder apa liyane phrases Turkic ana?

    ketemu.

    "Lan maneh, nalika nerangake ketuhanan, wong Tverite nggunakake rong basa kanthi alami: "Ya, sampeyan ndedonga marang Kristus Kang Mahakwasa, sing nitahake langit lan bumi, nanging aku ora nyebut wong liya kanthi jeneng, gusti ollo, gusti kerim, gusti ragim, gusti hodo, gusti njupuk iku, gusti ratuning kamulyan, ollo godhog, ollo ragimelno sensen ollo sampeyan.

    Ana akeh tembung umum utawa padha ing Turkic, Arab, Farsi.
    1. Marek Rozny
      +4
      Maret 6 2013
      Kutipan saka Atash
      Ana akeh tembung umum utawa padha ing Turkic, Arab, Farsi.

      Kita ora duwe tembung sing padha. nanging akeh utangan. Kazakhs marisi bagéan saka Iranianisms saka Saks (aspan, kudai, nauryz), banjur akeh tembung muncul saka Persia lan Arab bebarengan karo Islam ing abad 8-10 (kang disebut-jaman "Muslim Renaissance"). Wong Pèrsi duwé akèh wong Turki sawisé akèh invasi déning tentara Turki lan dominasi negara-negara Turki ing wilayah kasebut. Wong Arab duwe Turki luwih sithik, nanging ana - ing endi wae saka abad kaping 10-13, sebagian saka hubungan dagang, sebagian saka Mamluk, sebagian amarga invasi Horde "Mongolia".
      1. -2
        Maret 6 2013
        Marek Rozny "Kita ora duwe tembung sing padha. Nanging akeh sing nyilih saka Kazakhs"
        Lan ing kene ana Iranianisms Rusia: asu-Slavia asu; kamulyan kapak. kapak; katon jaran kamulyan. jaran utawa kosok balene jaran-jaran, Aku ora ngelingi persis.
        1. Marek Rozny
          +2
          Maret 6 2013
          asu - Iranianism (mratelakake panemume, ispaka / ishpaka), kapak - tembung Indo-Eropah, umum kanggo loro Slavs lan Iranians.
          lan jaran iku Turkiisme (alasha-at), jaran iku tembung Slavik.

          Miturut cara, babagan kapak. ing basa Turkic, kriya "chabu / shabu" - kanggo chop, katon painfully related. Tembung "saber" asale saka tembung iki. Bisa uga ana hubungan kuno antarane Indo-Eropa lan oyod Turki. Uga sambungan antarane ndhuwur Inggris (tegese ndhuwur, bukit), India "bog" (bukit) lan Turkic "tyube" (bukit).
          1. -1
            Maret 6 2013
            Marek Rozny" Turkism (alasha-at)"
            Ing - jaran aku ngerti. Nanging alasha-at - apa logis !!!
            Lan kepiye genus Alash diterjemahake? Aku ngerti sing jeneng Khan legendaris.
            1. Marek Rozny
              +1
              Maret 6 2013
              Ana sawetara versi babagan Alash Khan (Alasha Khan). Kasunyatane dheweke urip paling ora ing abad kaping 10 (aku ngomong iki amarga ing wilayah Karaganda ana mausoleum dheweke wiwit abad kaping 10), lan ana sawetara legenda babagan dheweke.
              Makna umum yaiku dheweke asal saka Khan, dheweke duwe bintik-bintik padhang ing pasuryane, mula dheweke diwenehi julukan kasebut (Ala - motley, alacha / alasha - "sing dadi motley"). Ing kanak-kanak, sakperangan alesan, kang adoh saka kulawarga khan kang, nang endi wae kang urip minangka Cossack ing steppe, nanging banjur wong nelpon lan ngumumaké wong kang khan. Ing sawetara versi, disebutake jeneng kasebut diwenehi, amarga. padha diunggahake ing karpet Kazakh khusus, sing uga disebut "alasha" - karpet kasar rong warna, sanajan biasane umume ngunggahake khan sajrone peresmian ing karpet putih.
              Ing rincian, biografi kang beda, nanging ing umum, kabeh legenda bab wong cetha ngomong sing ing Khan iki Kazakhs wis turah mbrawah unheard, lan mrentah adil. Dhèwèké akèh banget diukir ing pangéling-élingé wong Kazakh, lan padha nganggep dhéwé minangka turunané.

              Klan Kazakh duwe tangisan perang dhewe-dhewe, kanthi serangan kasebut. Ing klanku, iki tangisan "Akzhol" (kanggo ngurmati pendiri klan). Nanging ana uga panggilan Kazakh sing umum - iki "Aruakh!" (aruakh minangka roh leluhur sing mbantu keturunan sing isih urip) lan "Alash!" ing pakurmatan saka raja legendaris.

              Ing basa Kazakh, jeneng "Alasha" mboko sithik diganti dadi "Alash". Lan tembung "Alash" minangka etnonim nomer loro ing negara kita bebarengan karo tembung "Cossack". Kazakhs ngomong: "We are the descendants of Alash, we are people" Alash. we were part of the Russian Empire - it was Alash-Orda, and KazSSR is also Alash-Orda)

              Ing wiwitan abad kaping 20 isih ana pesta Alash-Orda, sing kalebu kabeh warna saka inteligensia kita. Padha ngadeg munggah kanggo coexistence united Kazakhstan lan Rusia, nanging padha nglawan loro monarkis putih lan Bolsheviks. Nanging ing pungkasan, kita ngerti, komunis menang. Ing taun 1937, Alash-Orders kabeh ditembak minangka unsur borjuis lan anti-Soviet.

              Alasha - motley, piebald, kesawang. Padha bisa ngandika bab werna jaran. "Alasha ing" - jaran piebald. Antarane sawetara wong Volga Finno-Ugric, tembung iki, dijupuk saka Turki, wiwit tegese mung "jaran" utawa "gelding". Ketoke, minangka asil saka infus saka Volga Ugrian menyang klompok ètnis Rusia, tembung iki entuk ing basa Rusia karo makna iki.
              1. +2
                Maret 6 2013
                Marek Rozny
                Matur nuwun kanggo jawaban lengkap. Aku bakal ngerti.
          2. 0
            Maret 7 2013
            Olzhas Suleimenov: Asu - saka Turki, ic-tank (iz-tank) - "asu tracker", ngendi ic-mambu utawa iz-trace, tank - saka bagu
            bagu
            I.
            1. Ch.
            1) angon (sapi)
            zhylқy bagu → jaran angon
            koi bagu → angon wedhus
            mal bagu → angon sapi
            2) ndhidhik (anak); njaga; ngemot
            ata-anasyn bagu → nyengkuyung wong tuwa
            aura bagu → ngrawat wong lara
            bala bagu → nggulawentah anak
            3) njaga; mirsani
            endi baksam → katon
            bіr nәrsenіn akyryn bagu → ngenteni wekasane
            auzin bagu → ngomong kanthi ati-ati
            4) (Ing peran kriya bantu, iku nerangake ketegangan kanggo tumindak)
            aityp bagu → kandha kabeh
            shydap bagu → tahan nganti kesempatan pungkasan
            2. i.d.
            1) angon (ternak)
            mal bagumen shұgyldanu → melu ternak sapi
            2) aturan kanggo mundhakaken anak
            3) njaga; pengamatan
            II. ch. jarang nonton
            kozіңe bagu → katon ing kabeh mripat
            kokke bagu → ndedonga marang langit (lit. nonton menyang langit)
            Asu diwenehi barang sing ora diwenehake marang wong: dheweke ndeleng bau, ngetutake trek sing ora katon lan nuntun wong. Sifat-sifat sing diwenehake dening alam ndadekake asu kasebut dadi makhluk sing apik. Pamburu nyembah asu-perawat, minangka petani - srengenge lan wakil kadonyan - baboons, dung beetle, horned kéwan.
          3. +2
            Maret 7 2013
            Ing O. Sulemenov ..ic-tank - "asu pelacak", ngendi ic - mambu (ing basa Kazakh iis), utawa iz - sabanjure ... suku kata kapindho - tank - ing basa Kazakh - analog bagu
            I.
            1. Ch.
            1) angon (sapi)
            zhylқy bagu → jaran angon
            koi bagu → angon wedhus
            mal bagu → angon sapi
            2) ndhidhik (anak); njaga; ngemot
            ata-anasyn bagu → nyengkuyung wong tuwa
            aura bagu → ngrawat wong lara
            bala bagu → nggulawentah anak
            3) njaga; mirsani
            endi baksam → deloken
            bіr nәrsenіn akyryn bagu → ngenteni wekasane
            auzin bagu → ngomong kanthi ati-ati
            4) (Ing peran kriya bantu, iku nerangake ketegangan kanggo tumindak)
            aityp bagu → kandha kabeh
            shydap bagu → tahan nganti kesempatan pungkasan
            2. i.d.
            1) angon (ternak)
            mal bagumen shұgyldanu → melu ternak sapi
            2) aturan kanggo mundhakaken anak
            3) njaga; pengamatan
            II. ch. jarang nonton
            kozіңe bagu → katon ing kabeh mripat
            kokke bagu → ndedonga marang langit (lit. nonton menyang langit)
            Kanggo recap - asu weruh gondho / Trail
            Soko kaya iki, clumsily mesthi aran

            Asu diwenehi barang sing ora diwenehake marang wong: dheweke ndeleng bau, ngetutake trek sing ora katon lan nuntun wong. Sifat-sifat sing diwenehake dening alam ndadekake asu kasebut dadi makhluk sing apik. Pamburu nyembah asu-perawat, minangka petani - srengenge lan wakil kadonyan - baboons, dung beetle, horned kéwan.
          4. +1
            Maret 7 2013
            Apa wong Turki ora bisa dadi Indo-Eropah? Sawise kabeh, iku Kaukasia, dudu Mongoloid. Tatar saiki padha entheng ora amarga, dicampur karo Rusia, wong Turki asline entheng. Genghis Khan duwe jenggot abang lan mata ijo. Kazakh dadi peteng amarga wong Turki dicampur karo Mongoloid.
            1. 0
              Maret 7 2013
              Atash "Sakjane iku Kaukasoid, dudu Mongoloid. Tatar saiki padha entheng ora amarga campur karo Rusia, wong Turki asline entheng"
              Lan uga ...
              Babagan Turki, aku maca saka Gumilyov, kayane dheweke nyebutake kutipan saka babad Arab saka jaman Turkik Khaganate. Wong Arab ing kono, ing cendhak, nggambarake wong Turki minangka rai datar lan tanpa ciliary comrades sing muter menyang tembok Derbent kaya meh ombak. Mergo ngono. Aku padha padhang mengko mbokmenawa. Tatar Kazan campur ora mung karo Rusia, nanging uga karo Finno-Ugrians ing sisih lor kagungane lan ing wilayah Volga. Lan carane wong Turki ngganti sing menyang kulon lan manggon ing Turki lan Kaukasus? Uga, njupuk Nogais. Wong-wong sing manggon ing Karachay-Cherkessia luwih mirip karo wong-wong ing dataran tinggi Kaukasia, lan wong-wong Dagestan nahan fitur rai Mongoloid. Loro-lorone lan sing bisa digunakake kanggo kita, aku mirsani proses etnogenesis kanthi mripatku dhewe.
              1. +1
                Maret 7 2013
                Ing "Peter the Great" karya A. Tolstoy, wong Swedia sing dicekel uga nemokake prajurit Rusia ing saubengé kanthi pasuryan sing rata. Secara pribadi, aku ora ngerti tembung iki, sesanti ora stereoskopis utawa liya-liyane.
            2. Beck
              +2
              Maret 7 2013
              Kutipan saka Atash
              Apa wong Turki ora bisa dadi Indo-Eropah? Sawise kabeh, iku Kaukasia, dudu Mongoloid.


              Sadurunge wiwitan jaman kita, steppes Kazakhstan, wilayah Volga, Asia Tengah, Xinjiang didunungi dening suku Indo-Eropah saka grup basa Indo-Iran, budaya Andronovo.

              Ing abad ka-1 Masehi, bagéan saka Xiongnu sing nganggo basa Turkic, saka omah leluhuré, steppes saiki Mongolia lan pagunungan Altai, pindhah menyang Xinjiang lan tlatah Kazakhstan kidul-wétan, ing ngendi padha asimilasi budaya Andronovo Indo-Eropah. sing manggon ing kene. Ing abad kaping 2, bagéan liya saka Khknns pindhah menyang sisih lor Kazakhstan lan wilayah Volga, ing ngendi padha asimilasi bangsa Andronovite lan Finno-Ugric. (Ing abad kaping 4, bagéan saka campuran iki, miturut jeneng Éropah saka wong Hun, banjur nyuwek Eropah). Ing abad kaping 6, miturut Turkik Khaganate, Asia Tengah lan Kazakhstan kidul-kulon ditaklukaké lan wakil pungkasan saka budaya Andronovo Indo-Eropah wis diasimilasi. Lan amarga wong Turki nguwasani politik ing endi wae, basa hibrida kasebut yaiku Turkic, beda-beda ing dialek lan dialek.

              Iku saka suku hibrida saka Turks lan Indo-Eropah saka budaya Andronovo sing banjur bangsa Turkic kaya Proto-Bulgars, Bulgars saka Khan Asparuh, Khazars, Volga Bulgars (Tatars), Bbashkirs, Udmurts, Kazakh, Uzbek, Uighur lan liya-liyane, dibentuk.

              Asimilasi ing endi wae kedadeyan ora rata, ing ngendi luwih akeh, ing ngendi kurang. Mulane, wong Turki duwe fitur tartamtu. Tatar lan Bashkir duwe gen Kaukasoid luwih akeh. Uzbeks lan Uighurs, sampeyan bisa ngomong ing setengah ing setengah. Kazakh duwe gen Asia luwih akeh, amarga ana "penyerbukan silang" karo Dzungars nalika perang stepa satus taun ing abad kaping 17 lan 18. Lan Udmurts umume mung nganggo basa Turkic.
              1. 0
                Maret 7 2013
                Beck "Lan Udmurts umume mung nganggo basa Turkic."
                Umumé, wong Udmurts dudu wong Turki. Padha Finno-Ugrians. Lan padha duwe basa dhewe-dhewe, wong-wong Udmur sing manggon ing Tatar iki duwe tembung Tatar sing disilih saka tanggane.
                1. Beck
                  +1
                  Maret 7 2013
                  Quote: Nagaybak
                  Umumé, wong Udmurts dudu wong Turki.


                  Nyuwun pangapunten. Mesthi wae Chuvash.
                  1. 0
                    Maret 7 2013
                    Beck "Ngapunten lan nyuwun pangapunten. Mesthi Chuvash."
                    Aku ngerti yen aku bingung Aetius karo Belisarius.
    2. 0
      Maret 6 2013
      Atash "Lan maneh, nalika nerangake gaib, Tverian cukup alami nggunakake rong basa:" Ya, sampeyan ndedonga marang Kristus Kang Mahakwasa, sing nitahake langit lan bumi, nanging sampeyan ora nyebut wong liya kanthi jeneng, dewa ollo, dewa. kerim, dewa ragim, dewa hodo, dewa njupuk, gusti iku ratuning kamulyan, ollo godhog, ollo ragimelno sensen ollo sampeyan.
      Dear, saka tembung iki, aku ngerti yen dheweke ndedonga marang Kristus, nanging ora nelpon wong liya lan dhaptar sing ora diundang. Wong setan sing mlarat wis lunga menyang ngendi, ing kene sampeyan bakal ndedonga marang Buddha.
      1. 0
        Maret 7 2013
        ora nyathet sapa sing ora ditimbali, nanging memuji marang sing Maha Kuwasa "dewa akber"
        1. 0
          Maret 7 2013
          Atash: "Iya, aku ndedonga marang Kristus sing Mahakuwasa, sing nitahake langit lan bumi, lan aku ora nyebut wong liya kanthi jeneng."
          Maksudku ukara iki.
  27. 0
    Maret 6 2013
    Sugeng rawuh, Marek. Aku ngarepake kiriman sampeyan. Kaya sing sampeyan kandha, aku ora bakal nyanjung maneh. eseman
  28. +4
    Maret 7 2013
    Saliyane ing ndhuwur, sing Kuchum umume dikalahake amarga kekuwatane ora sah lan mayoritas populasi Khanate Siberia ora ndhukung dheweke ...
    "Ing Vietnam, dheweke nyebat" fraging ": mateni komandan sing disengaja dening rakyate dhewe. Iki kedadeyan ing kabeh perang, nalika infantri sing berpengalaman ilang ngormati pimpinane lan mulai urip kanthi aturan dhewe. " Dheweke ora mateni. Kuchum, nanging padha ora ndhukung uga ..
  29. 0
    April 16 2015
    sujud marang adhine Cossack - Volgin Sergey saka Volgin Vladimir! Thanks kanggo artikel sedulur!
  30. 0
    25 Oktober 2015
    sujud marang penulis saka Ataman Volsky kanthi jeneng Volgin! matur nuwun kanggo artikel!
  31. 0
    25 Oktober 2015
    lan kita kelingan Bargusha, Volga nyata .......... jancok kita njaba tentara ....... resmi kita ora ngenali panguwasa ....... nganggur amarga .. ....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"