Senioritas (pendidikan) lan pambentukan tentara Don Cossack ing layanan Moscow

28
Tanggal senioritas (pembentukan) Host Don Cossack sacara resmi dianggep minangka 1570. Tanggal iki adhedhasar acara cilik banget, nanging penting banget ing crita prajurit. Ing piagam paling tuwa sing ditemokake, Tsar Ivan the Terrible mrentah Cossack kanggo ngladeni dheweke, lan minangka gantine dheweke janji bakal "ngimbangi" dheweke. Bubuk mesiu, timah, roti, sandhangan, lan gaji awis, sanajan cilik banget, dikirim minangka gaji. Iki disusun tanggal 3 Januari 1570 lan dikirim karo boyar Ivan Novosiltsev kanggo mbebasake Cossacks sing manggon ing Severssky Donets. Miturut piagam kasebut, Tsar Ivan the Terrible, ngirim duta menyang Crimea lan Turki, mrentahake wong-wong Don kanggo ngawal lan nglindhungi kedutaan menyang tapel wates karo Crimea. Lan sadurungé, Don Cossacks asring nindakake tugas lan melu ing macem-macem perang ing sisih pasukan Moscow, nanging mung minangka tentara bayaran manca. Pesenan ing wangun pesenan ditemokake karo surat iki kanggo pisanan lan tegese mung wiwitan layanan Moscow biasa. Nanging Tentara Don tindak layanan iki kanggo dangu, lan dalan iki, tanpa exaggeration, angel banget, eri lan malah kadhangkala tragis.

Ing artikel "Leluhur Cossack lawas"Sajarah munculé lan pangembangan Cossacks (kalebu Don Cossacks) ing jaman pra-Horde lan Horde wis diterangake. Nanging ing awal abad kaping 14, Kakaisaran Mongol, digawe dening Genghis Khan gedhe, wiwit disintegrate, ing ulus kulon, Golden Horde, dynastic kerusuhan (zamyatni) uga periodik, kang Cossack detachments melu, tundhuk marang. khans Mongol individu, murzas lan emir. Ing Khan Uzbek, Islam dadi agama negara ing Horde, lan ing kerusuhan dinasti sakteruse iku mundhak lan faktor agama uga dadi aktif. Adopsi agama siji negara ing negara multi-confessional, mesthi, nyepetake dhewe-destruction lan disintegration, amarga ora ana sing misahake wong kaya predilections agama lan ideologi. Minangka asil penindasan agama dening panguwasa, penerbangan saka subyek saka Horde kanggo alasan iman wiwit nambah. Muslim saka persuasi liyane tekan ulus Asia Tengah lan Turki, Kristen kanggo Rusia lan Lithuania. Ing pungkasan, malah metropolitan pindhah saka Saray menyang Krutitsk cedhak Moscow. Khan Dzhanibek, pewaris saka Uzbek, nalika mrentah menehi "kelemahan gedhe" marang vassal lan bangsawan lan nalika dheweke tilar donya ing taun 1357, konflik sipil khan diwiwiti, sajrone 18 khan diganti ing 25 taun lan atusan Genghisides tiwas. Kerusuhan iki lan acara-acara sakbanjure diarani Zamyatnya Agung lan tragis ing sajarah wong Cossack. Horde kasebut kanthi cepet tumuju mudhun. Chroniclers wektu sing wis dianggep Horde ora sakabèhé, nanging dumadi saka sawetara Hordes: Sarai utawa Bolshoy, Astrakhan, Kazan utawa Bashkir, Crimean utawa Perekop lan Cossack. Pasukan sing disgrace lan tiwas ing kerusuhan khan asring dadi ora duwe, "bebas", ora tundhuk marang sapa wae. Banjur, ing taun 1360-1400, jinis Cossack anyar iki muncul ing tlatah tapel wates Rusia, sing ora ana ing layanan lan urip utamane kanthi serangan ing gerombolan nomad ing saubengé lan wong tetanggan utawa ngrampok kafilah pedagang. Iku padha disebut "maling" Cossacks. Ing Don lan Volga, ana akeh geng "maling" sing paling penting, sing dadi arteri banyu sing paling penting lan rute perdagangan utama sing nyambungake tanah Rusia karo steppe, Timur Tengah lan Mediterania. Ing wektu iku, ora ana divisi sing cetha antarane Cossacks, prajurit lan wong merdika, asring wong merdika disewakake, lan para prajurit, kadhangkala, ngrampok karavan. Wiwit wektu iku ing tapel wates Moskow lan pamrentahan liyane, massa "wong sing ora duwe omah" saka Horde uga muncul, sing pamrentah pangeran wiwit nggawe kutha Cossacks (ing perusahaan keamanan swasta saiki, SOBR lan polisi), banjur dadi pishchalniks (pamanah). Dheweke dibebasake saka pajak kanggo layanan lan manggon ing pemukiman khusus, "pemukiman". Sadawane wektu Horde zamyatna, jumlah wong layanan ing pamrentahan Rusia saya tambah akeh. Lan ana ngendi kanggo nggambar. Jumlah populasi Rusia ing tlatah Horde ing Kawa Zamyatnya, miturut sejarawan Cossack A.A. Gordeev, gunggungipun 1-1,2 yuta wong. Miturut standar abad pertengahan, iki cukup akeh. Saliyane populasi pribumi Rusia ing steppes ing jaman pra-Horde, wis akeh banget amarga "tamga". Saliyane Cossacks (kelas militèr), populasi iki melu tetanèn, Kerajinan, Kerajinan, layanan pit, dilayani fords lan transfer, arupi retinue, kluwarga lan abdi saka khans lan bangsawan.

Sajrone Zamyatnya Agung, pimpinan militer Horde, temnik Mamai, wiwit entuk pengaruh liyane. Dheweke, kaya sadurunge Nogai, wiwit mbusak lan milih khans. Ulus Iran-Asia Tengah uga wis bubar bubar, lan impostor liyane, Tamerlane, muncul ing adegan politik ing kono. Mamai lan Tamerlane main peran ageng ing sajarah ulus Iran lan Golden Horde, ing wektu sing padha, loro-lorone nyumbang kanggo pati final. Cossack uga melu aktif ing geger Mamai, kalebu ing sisih pangeran Rusia. Dikawruhi yen ing 1380, Don Cossacks diwenehi Dmitry Donskoy lambang Our Lady of the Don lan melu nglawan Mamai ing Pertempuran Kulikovo. Lan ora mung Don Cossacks. Miturut akeh laporan, komandan Resimen Ambush, Gubernur Bobrok Volynsky, minangka pimpinan Dnieper Cherkas lan tindak menyang layanan pangeran Moscow Dmitry karo regu Cossack amarga konflik karo Mamai. Ing perang iki, Cossacks perang wani ing loro-lorone lan nandhang kapitunan gedhe. Nanging sing paling awon durung teka. Sawise kekalahan ing lapangan Kulikovo, Mamai ngumpulake tentara anyar lan wiwit nyiapake kampanye punitive nglawan Rusia. Nanging Khan saka White Horde Tokhtamysh campur tangan ing turmoil lan inflicted asor ngremekake ing Mamai. Khan Tokhtamysh ambisi maneh nyawiji kabeh Golden Horde, kalebu Rusia, ing ngisor horsetail karo geni lan pedhang, nanging ora ngetung pasukan lan tumindak defiantly lan wani karo mantan pangreksa, panguwasa Asia Tengah Tamerlane. Payback ora suwe. Ing seri saka perang Tamerlane numpes tentara Golden Horde ageng, Cossacks maneh nandhang losses gedhe. Sawisé kekalahan Tokhtamysh, Tamerlane pindhah menyang Rusia, nanging warta sing ngganggu saka Timur Tengah meksa dhèwèké ngganti rencana. Persia, Arab, Afghans terus-terusan mbrontak ana, lan ora kurang wani lan defiantly saka Tokhtamysh, "badai Eropah" Turki Sultan Bayazet tindak tanduk. Ing kampanye nglawan Persia lan Turki, Tamerlane mobilized lan njupuk karo puluhan ewu Cossacks sing isih urip saka Don lan Volga. Padha perang banget worthily, bab kang Tamerlane ninggalake review paling apik. Dadi ing cathetan dheweke nulis: "Sawise nguwasani cara perang kaya Cossack, aku nyedhiyakake pasukanku supaya aku bisa, kaya Cossack, nembus lokasi mungsuhku." Sawise rampung kampanye menang lan nyekel Bayazet, Cossacks njaluk bali menyang tanah air, nanging ora nampa ijin. Banjur padha sawenang-wenang migrasi menyang sisih lor, nanging kanthi dhawuh saka panguwasa sing sesat lan kuwat, dheweke kecekel lan disirnakake.

The Great Golden Horde Troubles (Zamyatnya) saka 1357-1400 biaya wong Cossack saka Don lan Volga banget dearly, Cossacks slamet kaping hard, misfortunes wong gedhe. Sajrone periode iki, wilayah Cossackia terus-terusan ngalami invasi sing ngancurake para penakluk sing nggegirisi - Mamai, Tokhtamysh lan Tamerlane. Biyèné padhet pedunung lan ngembang ing ngisor kali Cossack dadi ara-ara samun. Sejarah Cossackia ora ngerti decossackization sing gedhe banget sadurunge utawa sawise. Nanging sawetara saka Cossacks slamet. Nalika kedadeyan sing nggegirisi, Cossacks, dipimpin ing wektu sing angel iki dening pimpinan sing paling wicaksana lan adoh, pindhah menyang wilayah tetanggan, Moscow, Ryazan, Meshchersky lan ing tlatah Lithuania, Crimean, Kazan khanates. Azov lan kutha Genoa liyane ing Segara Ireng. Genoese Barbaro nulis ing 1436: "... ing Segara Azov ana wong sing diarani Azak-Cossack, nganggo basa Slavia-Tatar." Wiwit pungkasan abad XIV, Azov, Genoese, Ryazan, Kazan, Moskow, Meshchersky lan Cossack liyane dikenal saka babad, dipeksa pindhah saka panggonan asli lan mlebu layanan saka macem-macem panguwasa. Iki leluhur Cossack, buronan saka Horde, padha looking for layanan, bisa ing tanah anyar, "makarya minangka buruh", ing wektu sing padha passionately kepinginan kanggo bali menyang tanah air. Wis ing 1444, ing makalah saka Ordo Discharge, babagan serangan saka detasemen Tatar ing tanah Ryazan, ditulis: "... iku mangsa lan salju jero tiba. Cossacks nentang Tatar babagan seni ... "(ski).

Senioritas (pendidikan) lan pambentukan tentara Don Cossack ing layanan Moscow
Fig. 1 Cossacks ing ski ing ndharat


Wiwit wektu iku, informasi babagan aktivitas Cossack minangka bagéan saka pasukan Moskow ora mandheg. Ngalih saka gaman lan pasukan ing layanan saka pangeran Moscow, bangsawan Tatar nggawa karo wong akeh Cossacks. Horde, disintegrasi, uga dibagi warisan - angkatan bersenjata. Saben khan, ninggalake daya saka pangareping khan, njupuk karo wong suku lan pasukan, kalebu nomer pinunjul saka Cossacks. Miturut data sajarah, Cossack uga ana ing sangisoré khan Astrakhan, Saray, Kazan lan Crimea. Nanging, minangka bagéan saka khanates Volga, nomer Cossacks cepet ambruk lan rauh rampung ilang. Padha pindhah menyang layanan saka pangeran liyane utawa dadi "gratis". Iki carane, contone, exodus saka Cossacks saka Kazan njupuk Panggonan. Ing 1445, pangeran enom Moscow Vasily II nentang Tatar kanggo defend Nizhny Novgorod. Wadyabalane padha kasor, lan sang pangeran dhewe ditawan. Penggalangan dana wiwit ing negara kanggo tebusan saka pangeran, lan Vasily dirilis kanggo Moscow kanggo 200 rubles. Sapérangan ageng bangsawan Tatar rawuh karo pangeran saka Kazan, sing tindak menyang layanan karo pasukan lan gegaman. Minangka "wong layanan" padha dianugerahi tanah lan volosts. Ing Moskow, pidato Tatar keprungu ing endi-endi. Lan Cossacks, minangka tentara multinasional, minangka bagéan saka pasukan Horde lan bangsawan Horde, tetep basa pribumi, nanging ing layanan lan ing antarane wong-wong mau padha nganggo basa negara, i.e. ing Turko-Tatar. Saingan Vasily, seduluré Dmitry Shemyaka, dipuntudhuh Vasily saka "mimpin Tatar kanggo Moscow, lan menehi kutha-kutha lan volosts kanggo Feed wong-wong mau, Tatar lan wicara tresna luwih saka ukuran, emas lan salaka lan menehi Estate ...". Shemyaka nggodho Vasily ing ziarah menyang Biara Trinity-Sergius, captivated, nggulingaké lan wuta wong, njupuk tahta Moscow. Nanging detasemen Cherkas (Cossacks) sing setya marang Vasily, dipimpin dening pangeran Tatar Kasim lan Yegun, sing njabat ing Moskow, ngalahake Shemyaka lan mbalekake tahta marang Vasily, banjur diarani Dark kanggo wuta. Ana ing Vasily II the Dark sing permanen (sengaja) nglayani pasukan Moskow sing sistematis. Kategori pisanan kasusun saka bagéan saka "kutha" Cossacks, kawangun saka "wong sing ora duwe omah" Horde layanan. Bagian iki dadi sentinel lan polisi, kanggo nglindhungi tatanan kutha internal. Wong-wong mau padha dadi bawahan marang para pangeran lan gubernur lokal. Bagéyan saka pasukan kutha ana pengawal pribadi saka pangeran Moscow lan manut marang. Sisih liyane saka pasukan Cossack padha Cossack saka pengawal tapel wates tanah njaba saka Ryazan lan Meshchersky ing wektu iku. Pembayaran kanggo layanan pasukan permanen tansah dadi masalah angel kanggo pamrentahan Moskow, uga kanggo negara abad pertengahan liyane, lan dileksanakake liwat jatah tanah, uga nampa gaji lan keuntungan ing perdagangan lan kerajinan. Ing kauripan batine, wadyabala iki pancen mardika lan ana ing sangisore komando panggedhene. Cossacks, kang ing layanan, ora bisa aktif melu ing tetanèn, amarga pegawe ing lemah nyuwek wong adoh saka layanan militèr. Padha nyewakake tanah keluwih utawa nyewa buruh. Ing tlatah tapel wates, Cossacks nampa plot tanah gedhe lan melu breeding sapi lan ngolah kebon. Ing Pangeran Moskow sabanjuré Ivan III, pasukan bersenjata permanen terus nambah lan gegaman padha apik.

Fig.2 Cannon Yard ing Moscow


Ing Vasily II lan Ivan III, thanks kanggo Cossacks, Moscow wiwit duwe angkatan bersenjata kuat lan sukses dicaplok Ryazan, Tver, Yaroslavl, Rostov, banjur Novgorod lan Pskov. Tuwuhing kakuwatan militèr ing Rusia mundhak kanthi tuwuhing wadyabala. Jumlah pasukan karo tentara bayaran lan milisi bisa tekan 150-200 ewu wong. Nanging kualitas pasukan, mobilitas lan kesiapan tempur saya tambah, utamane amarga tambah akeh pasukan "sengaja" utawa permanen. Dadi ing 1467 kampanye nglawan Kazan ditindakake. Ataman saka Cossacks Ivan Ruda kapilih dadi gubernur, kasil ngalahake Tatar lan ngrusak pinggiran Kazan. Akeh tawanan lan rampasan dijupuk. Tumindak sing nemtokake panguwasa ora nampa rasa syukur saka pangeran, nanging, ing nalisir, ndadékaké aib. Paralysis saka wedi, andhap asor lan servility kanggo Horde alon-alon ninggalake jiwa lan awak saka daya Rusia. Ngomong babagan kampanye nglawan Horde, Ivan III ora tau wani melu perang gedhe, mbatesi tumindak demonstratif lan mbantu Crimean Khan ing perjuangane karo Great Horde kanggo kamardikan. Senadyan protektorat dileksanakake ing Crimea ing 1475 dening Sultan Turki, ing Crimean Khan Mengli I Giray maintained loropaken lan hubungan sekutu karo Tsar Ivan III, padha duwe mungsuh umum - Great Horde. Dadi nalika kampanye punitive Golden Horde Khan Akhmat nglawan Moskow ing taun 1480, Mengli I Giray ngirim Nogais sing tundhuk karo Cossacks kanggo nyerang tanah Sarai. Sawise ora ana gunane "ngadeg ing Ugra" nglawan pasukan Moskow, Akhmat mundur saka tanah Moskow lan Lithuania kanthi rampasan sugih menyang Seversky Donets. Ing kana dheweke diserang dening Nogai Khan, sing pasukane nganti 16000 Cossack. Ing perang iki, Khan Akhmat tiwas lan dheweke dadi Khan pungkasan sing diakoni saka Golden Horde. Azov Cossacks, sing merdika, uga perang karo Great Horde ing sisih Crimean Khanate. Ing taun 1502, Khan Mengli I Giray numpes Khan of the Great Horde Shein-Akhmat, numpes Sarai lan mungkasi Golden Horde. Sawise kekalahan iki, dheweke pungkasane ora ana. Protektorat Crimea nglawan Kakaisaran Ottoman lan likuidasi Golden Horde minangka kasunyatan geopolitik anyar ing wilayah Segara Ireng lan nggawe regrouping pasukan sing ora bisa dihindari. Nempati tanah sing ana ing antarane Moskow lan Lithuania saka sisih lor lan lor-kulon lan diubengi saka kidul lan kidul-wétan dening nomad agresif, Cossacks ora ngetung karo kawicaksanan Moskow, Lithuania utawa Polandia, padha mbangun hubungan karo Crimea, Turki. lan gerombolan nomad mung saka imbangan kekuwatan. Lan uga kedaden kanggo layanan utawa neutrality Cossacks nampa gaji ing wektu sing padha saka Moscow, Lithuania, Crimea, Turki lan nomads. Azov lan Don Cossacks, manggoni posisi independen saka Turki lan khans Crimean, terus nyerang wong-wong mau, kang ora seneng Sultan lan mutusaké kanggo mungkasi wong-wong mau. Ing taun 1502, sultan dhawuh marang Mengli I Giray: "Kirimake kabeh pashas Cossack sing gagah menyang Tsargrad." Khan intensified repressions marang Cossacks ing Crimea, tindak ing kampanye lan dikuwasani Azov. Cossack dipeksa mundur saka Segara Azov lan Tavria ing sisih lor, mbangun maneh lan nggedhekake akeh kutha ing sisih ngisor Don lan Donets, lan mindhah pusat saka Azov menyang Discord.

Gambar 3 Don Cossack


Sawise matine Great Horde, Cossacks uga wiwit ninggalake layanan ing tapel wates Ryazan lan tapel wates karo pamrentahan Rusia liyane, wiwit mangkat menyang "steppes sepi saka gerombolan Batu" lan njupuk panggonan sing lawas ing sisih ndhuwur. saka Don, bebarengan Khopr lan Medveditsa. Cossack njabat ing wates miturut persetujuan karo para pangeran lan ora kaiket sumpah. Kajaba iku, nglebokake layanan para pangeran Rusia sajrone kerusuhan Horde, Cossacks kaget banget karo tatanan lokal, lan wis ngerti "pelanggaran hukum" saka katergantungan servile wong Rusia ing master lan panguwasa, padha ngupaya. kanggo nylametake awake dhewe saka perbudakan lan dadi budak. Cossacks mesthi felt kaya wong manca ing antarane massa serfs submissive lan uncomplaining umum. Putri Ryazan Agrafena, sing mrentah karo putrane sing isih enom, ora duwe daya kanggo njaga Cossacks lan ngeluh marang sadulure, Pangeran Moskow Ivan III. Kanggo "nglarang departure saka Cossacks menyang kidul dening tirani", kang njupuk ngukur repressive, nanging padha menehi asil ngelawan, asil intensified. Mangkene carane Tentara Don sing dipasang maneh dibentuk. Departure saka Cossacks saka pamrentahan tapel wates kapapar wates lan ninggalake wong tanpa pangayoman saka steppe. Nanging perlu kanggo ngatur angkatan bersenjata permanen digawe para pangeran Moscow aran perlu kanggo nggawe konsesi gedhe kanggo Cossacks lan sijine pasukan Cossack ing kahanan ngédap. Kaya biasane, salah sawijining masalah sing paling ora bisa ditindakake nalika nyewa Cossacks kanggo layanan yaiku konten. Secara bertahap, kompromi uga muncul kanggo ngrampungake masalah kasebut. Unit Cossack ing layanan Moscow dadi resimen. Saben resimen nampa plot tanah lan gaji lan dadi pemilik tanah kolektif, kaya biara. Luwih tepate, iku farm kolektif militèr abad tengahan, ngendi saben prajurit duwe bagean dhewe, sing ora duwe iku disebut "dispossessed", sing dijupuk, disebut "dispossessed". Layanan ing resimen kasebut turun temurun lan seumur hidup. Cossacks sante akeh keuntungan materi lan politik, nahan hak kanggo milih pangareping, kajaba sing paling senior, diangkat dening pangeran. Nalika njaga otonomi internal, Cossack njupuk sumpah. Nampa kondisi kasebut, akeh resimen sing diowahi saka resimen Cossack dadi resimen "penembak" lan "pischalnik", lan banjur dadi resimen panahan.

Fig.4 Cossack-pischalnik


Panggedhene ditunjuk dening pangeran lan mudhun ing sajarah militer kanthi jeneng "Streletsky Head". Resimen Streltsy minangka pasukan sing paling disengaja ing negara Muscovite wektu iku lan ana watara 200 taun. Nanging anane pasukan Streltsy amarga kekarepane ratu lan dhukungan negara sing kuat. Lan rauh, ing Time of Troubles, ilang pilihan iki, pasukan streltsy maneh dadi Cossacks, saka kang padha mudhun. Fenomena iki diterangake ing artikel "COSSACKS IN THE TIMES OF TROUBLES". Tata letak anyar saka Cossacks ing pemanah njupuk Panggonan sawise Troubles Russian. Thanks kanggo langkah-langkah kasebut, ora kabeh imigran Cossack bali menyang Cossackia. Part tetep ing Rusia lan dadi basis kanggo tatanan saka kelas layanan, kutha, pengawal, Cossacks lokal, gunners lan pasukan panahan. Miturut tradhisi, perkebunan kasebut nduweni sawetara fitur otonomi Cossack lan pamrentahan mandiri nganti reformasi Peter Agung. Proses sing padha ditindakake ing tanah Lithuania. Mangkono, ing awal abad kaping 16, 2 kemah Don Cossacks, ndhuwur lan ngisor, dibentuk maneh. Cossacks sing dipasang, sing wis manggon ing bekas panggonane ing Khopra lan Medveditsa, wiwit ngresiki ngisor saka gerombolan nomad Nogai. Cossack akar umbi, sing dibuwang saka Azov lan Tavria, uga nguatake awake dhewe ing tanah lawas ing sisih ngisor Don lan Donets, nglawan Crimea lan Turki. Ing separo pisanan abad kaping 16, wong jaranan lan akar umbi durung manunggal miturut aturan siji ataman, lan saben wong duwe dhewe. Iki dicegah dening asal-usul sing beda-beda lan sifat multidirectional saka upaya militer, ing antarane para penunggang jaran menyang Volga lan Astrakhan, ing antarane akar umbi kanggo Azov lan Crimea, akar umbi ora ninggalake pangarep-arep kanggo bali mantan pusat budaya lan administrasi - Azov . Miturut tumindake, Cossacks nglindhungi Moskow saka serangan gerombolan nomad, sanajan dheweke kadhangkala tumindak ngagetake. Sambungan saka Cossacks karo Moscow ora diselani, ing syarat-syarat pasamuwan padha subordinated kanggo uskup Sarsko-Podonsky (Krutitsky). Cossack mbutuhake pitulungan finansial saka Moskow, Moskow butuh bantuan militer saka Cossack ing perang nglawan Kazan, Astrakhan, gerombolan Nogai lan Crimea. Cossacks tumindak kanthi aktif lan wani, dheweke ngerti psikologi wong Asia, sing mung ngormati kekuwatan, lan kanthi bener dianggep minangka taktik sing paling apik kanggo dheweke - serangan. Moscow tumindak pasif, prudently lan ati-ati, nanging padha kudu saben liyane. Dadi, senadyan langkah-langkah prohibitive khans lokal, pangeran lan panguwasa, ing kesempatan pisanan, sawise mburi Zamyatnya, emigrant Cossacks lan buronan saka Horde bali menyang Dnieper, Don lan Volga. Iki terus mengko, ing abad kaping XNUMX lan XNUMX. Wong-wong sing bali iki asring dituduhake dening sejarawan Rusia minangka buronan saka Muscovy lan Lithuania. Cossacks sing tetep ing Don lan bali saka tapel wates karo tapel wates karo prinsip Cossack kuna lan nggawé ulang mekanisme sosial lan negara, kang mengko bakal disebut republik Free Cossack, ora ana kang mamang. Salah siji saka "republik" iki ana ing Dnieper, liyane ing Don, lan pusaté ana ing pulo ing patemon Donets lan Don, kutha iki disebut Discord. "Republik" netepake wangun pamaréntahan paling tuwa. Kapenuhane ana ing tangane pasamuwan, kang aran Lingkaran. Nalika wong-wong saka negara beda teka bebarengan, bearers saka macem-macem kabudhayan lan keepers saka agama beda, supaya bisa bebarengan, padha kudu mundur ing komunikasi kanggo tingkat paling prasaja, dites kanggo millennia, diakses kanggo pangerten sembarang. Wong bersenjata ngadeg ing bunder lan, ndeleng pasuryan saben liyane, mutusake. Ing kahanan sing kabeh wong wis bersenjata nganti untune, kabeh wong wis biasa perang nganti mati lan saben wayahe ngrusak nyawane, mayoritas bersenjata ora bakal ngidini minoritas bersenjata. Salah siji pengasingan utawa mung mateni. Wong-wong sing ora setuju bisa uga bubar, nanging mengko ing grup kasebut uga ora bakal ngidinke perbedaan pendapat. Mulane, pancasan mung bisa digawe ing siji cara - unanimously. Nalika kaputusan digawe, pimpinan disebut "ataman" dipilih kanggo periode implementasine. Wong-wong mau manut marang Panjenengané tanpa ditakoni. Lan sateruse nganti nindakake apa sing wis diputusake. Ing istirahat antarane Lingkaran, ataman sing dipilih uga ngontrol - iki minangka kekuwatan eksekutif. Ataman, kapilih kanthi mupakat, dilumuri lendhut lan jelaga ing sirahe, sakepel bumi diwutahake ing kerah, kaya durjana sadurunge tenggelam, nuduhake yen dheweke ora mung pimpinan, nanging uga abdi masyarakat, lan ing ing kasus iki dheweke bakal diukum tanpa welas asih. Ataman kapilih dadi asisten loro, Yesauls. Kekuwatane ataman suwene setaun. Kanthi prinsip sing padha, manajemen dibangun ing saben kutha. Arep ing gropyokan utawa kampanye, padha uga milih ataman lan kabeh pangareping, lan nganti pungkasan perusahaan, pemimpin kapilih bisa ngukum disobedience karo pati. Kadurjanan utama pantes paukuman elek iki dianggep treason, cowardice, Rajapati (antarane dhewe) lan nyolong (maneh, antarane dhewe). Para narapidana dilebokake ing karung, disiram pasir lan dicelupake ("padha dilebokake ing banyu"). Cossacks tindak ing kampanye ing rags beda. Senjata edged, supaya ora sumunar, direndhem ing brine. Nanging sawise kampanye lan raid, dheweke nganggo busana sing cerah, luwih milih sandhangan Persia lan Turki. Nalika kali mapan maneh, wanita pisanan muncul ing kene. Sawetara Cossack wiwit njupuk kulawargane metu saka panggonan sing lawas. Nanging akeh wanita sing dicekel maneh, dicolong utawa dituku. Ing sacedhake, ing Crimea ana pusat perdagangan budak paling gedhe. Ora ana poligami ing antarane Cossack; perkawinan dirampungake lan diakhiri kanthi bebas. Kanggo iki, cukup kanggo Cossack ngandhani Circle. Mangkono, ing pungkasan abad kaping XNUMX, sawise ambruk final saka negara Horde united, Cossacks sing tetep lan manggon ing wilayah nahan organisasi militèr, nanging ing wektu sing padha ketemu ing kamardikan lengkap saka pecahan saka mantan. kekaisaran, lan saka karajan Moskow sing muncul ing Rusia. Wong-wong buronan saka kelas liya mung ngisi maneh, nanging ora dadi oyod saka penampilan pasukan. Wong-wong sing teka ora ditampa ing Cossacks lan ora kabeh bebarengan. Kanggo dadi Cossack, i.e. kanggo dadi anggota tentara, kudu entuk idin saka Lingkaran Militer. Ora saben wong nampa idin kuwi, iku perlu kanggo manggon ing antarane Cossacks, kadhangkala kanggo dangu, mlebu menyang urip lokal, "tuwone" lan banjur mung diwenehi ijin kanggo disebut Cossack. Mulane, ing antarane Cossacks manggon bagean pinunjul saka populasi sing ora kagungane Cossacks. Wong-wong mau diarani "wong cacat" lan "pengangkut tongkang". Cossack dhewe tansah nganggep awake dhewe minangka wong sing kapisah lan ora ngakoni awake dhewe minangka petani sing mlayu. Padha ngandika: "We are ora serfs, kita Cossacks." Panemu iki cetha dibayangke ing fiksi (contone, ing Sholokhov). Sejarawan Cossacks, menehi kutipan rinci saka sajarah abad XVI-XVIII. kanthi gambaran konflik antarane Cossacks lan petani asing, sing Cossacks ora gelem ngakoni minangka padha. Dadi Cossacks bisa urip minangka estate militèr nalika ambruk Kakaisaran Mongol Agung.

Ing tengah abad kaping 16, kahanan geopolitik ing saubengé Cossacks angel banget. Iku banget rumit dening kahanan agama. Sawisé ambruk Konstantinopel, Kakaisaran Ottoman dadi pusat anyar ekspansi Islam. Bangsa-bangsa Asia saka Crimea, Astrakhan, Kazan lan gerombolan Nogai ana ing sangisore patronase Sultan, sing dadi kepala agama Islam lan dianggep minangka subyek. Ing Eropah, Kakaisaran Ottoman ditentang dening Kakaisaran Romawi Suci kanthi sukses sing beda-beda. Lithuania ora nglirwakake pangarep-arep kanggo ngrebut maneh tanah Rusia, lan Polandia, saliyane kanggo ngrebut tanah, duwe tujuan nyebarake Katulik marang kabeh bangsa Slavia. Dumunung ing wates telung donya, Ortodoks, Katulik lan Islam, Don Cossackia diubengi dening tanggi musuhan, nanging uga utang urip lan orane kanggo maneuvers trampil antarane donya iki. Kanthi ancaman serangan terus-terusan saka kabeh pihak, perlu kanggo nyawiji ing panguwasa siji kepala lan Lingkaran Militer umum. Peran sing penting ing antarane Cossacks kalebu Cossacks akar umbi. Ing Horde, Cossacks akar umbi njabat ing pangayoman lan nimbali komunikasi perdagangan paling penting saka Segara Azov lan Tavria lan wis administrasi luwih diatur, dumunung ing tengah - Azov. Ing kontak karo Turki lan Crimea, padha terus-terusan ing tension militer gedhe, lan Khoper, Vorona lan Medveditsa dadi mburi jero Don Cossacks. Ana uga beda rasis jero, penunggang jaran luwih Russified, akar umbi wis luwih Tatar lan bloodlines kidul liyane. Iki dibayangke ora mung ing data fisik, nanging uga ing karakter. Ing tengah abad kaping 16 ana sawetara atamans misuwur antarane Don Cossacks, utamané saka sisih ngisor, liwat kang efforts manunggalaken.

Lan ing negara Moskow ing taun 1550, Tsar Ivan IV the Terrible wiwit mrentah. Sawise nindakake reformasi sing efektif lan ngandelake pengalaman para leluhure, ing taun 1552 dheweke wis ngrebut angkatan bersenjata paling kuat ing wilayah kasebut lan nggedhekake partisipasi Muscovy ing perjuangan kanggo warisan Horde. Tentara reformasi gunggungipun: 20 ewu resimen tsarist, 20 ewu pemanah, 35 ewu kavaleri boyar, 10 ewu bangsawan, 6 ewu kutha Cossacks, 15 ewu nyewa Cossacks lan 10 ewu nyewa kavaleri Tatar. Kamenangan marang Kazan lan Astrakhan tegese kamenangan ing giliran Eropah - Asia lan terobosan wong Rusia menyang Asia. Ing Timur, akeh negara mbukak sadurunge wong Rusia, lan gerakan cepet diwiwiti kanthi tujuan kanggo nguwasani wong-wong mau. Rauh Cossacks nyabrang Volga lan Urals lan nelukake Kratoning Siberian jembar, lan sawise 60 taun Cossacks tekan Segara Okhotsk. Kamenangan iki lan advance gedhe, heroik lan luar biasa kurban saka Cossacks menyang Wétan, ngluwihi Urals lan Volga, diterangake ing artikel liyane ing seri: Pembentukan pasukan Volga lan Yaik; Epik Siberian Cossack; Cossacks lan aneksasi Turkestan Lan ing steppes Segara Ireng, perjuangan paling angel terus nglawan Crimea, Horde Nogai lan Turki. Beban utama perjuangan iki uga ana ing Cossacks. Khans Krimea urip ing ekonomi raiding lan terus-terusan nyerang tanah tetanggan, kadhangkala tekan Moscow. Sawise ngadegake protektorat Turki, Crimea dadi pusat perdagangan budak. Mangsa utama ing serangan kasebut yaiku bocah lanang lan wadon kanggo pasar budak ing Turki lan Mediterania. Turki, sing dadi bagian lan kapentingan, uga melu ing perjuangan iki lan aktif ndhukung Crimea. Nanging saka sisih Cossacks, padha ing posisi benteng dikepung lan ing ancaman saka serangan pancet ing semenanjung lan pesisir Sultan. Lan karo transisi saka Hetman Vyshnevetsky karo Dnieper Cossacks kanggo layanan saka Moscow Tsar, kabeh Cossacks ngumpulake sak wentoro ing aturan Grozny.

Sawise penaklukan Kazan lan Astrakhan, panguwasa Moscow ngadhepi pitakonan babagan arah ekspansi luwih lanjut. Kahanan geopolitik nyaranake 2 arah sing bisa ditindakake: Khanate Krimea lan Konfederasi Livonia. Saben arah duwe panyengkuyung, mungsuh, kaluwihan lan risiko. Kanggo ngatasi masalah iki, rapat khusus dianakake ing Moskow lan arah Livonia dipilih. Wekasanipun, kaputusan iki dadi arang banget kasil lan wis fatal, malah jalaran tragis kanggo sajarah Rusia. Nanging ing taun 1558 perang diwiwiti, wiwitane sukses banget, lan akeh kutha Baltik sing dikuwasani. Nganti 10000 Cossacks melu ing perang iki ing komando Ataman Zabolotsky. Nalika pasukan utama perang ing Livonia, Don ataman Misha Cherkashenin lan Dnieper hetman Vishnevetsky tumindak marang Crimea. Kajaba iku, Vishnevetsky nampa dhawuh kanggo gropyokan Kaukasus kanggo bantuan Kabardians sekutu nglawan Turki lan Nogai. Ing taun 1559, serangan nglawan Livonia diterusake, lan sawise sawetara kamenangan Rusia, pesisir saka Narva menyang Riga dikuwasani. Ing jotosan kuat saka pasukan Moscow, Konfederasi Livonia ambruk lan disimpen dening panyiapan saka protektorat Grand Kadipaten Lithuania liwat iku. Livonians njaluk perdamaian lan rampung 10 taun nganti pungkasan taun 1569. Nanging metu saka Rusia menyang Baltik mengaruhi kapentingan Polandia, Swedia, Denmark, Liga Hanseatic lan Ordo Livonia. Master energi saka Ordo, Ketler, ngojok-ojoki para ratu ing Polandia lan Swedia nglawan Moskow, lan padha, ing siji, sawise pungkasan perang pitung taun antarane wong-wong mau, narik kawigaten sawetara ratu Eropah liyane lan paus, lan mengko malah. sultan Turki, ing sisihe. Ing taun 1563, koalisi Polandia, Swedia, Ordo Livonia lan Lithuania nuntut ultimatum supaya Rusia ninggalake negara Baltik, lan sawise ditolak, perang diterusake maneh. Owah-owahan uga kedadeyan ing wilayah tapel wates Crimea. Hetman Vyshnevetsky, sawise kampanye nglawan Kabarda, mundur menyang cangkeme Dnieper, komunikasi karo raja Polandia lan maneh mlebu layanan. Petualangan Vishnevetsky rampung kanthi tragis kanggo dheweke. Dheweke nindakake kampanye ing Moldova kanggo ngganti panguwasa Moldavia, nanging dicekel kanthi culika lan dikirim menyang Turki. Ing kana, dheweke dihukum pati lan dibuwang saka menara beteng menyang pancingan wesi, ing kana dheweke tilar donya kanthi sangsara, ngipat-ipati Sultan Suleiman, sing saiki dikenal kanthi umum kanggo publik amarga seri TV Turki populer "Magnificent Age". Hetman sabanjure, Pangeran Ruzhinsky, maneh sesambungan karo Tsar Moskow lan terus nyerang Crimea lan Turki nganti seda ing taun 1575.

Kanggo nerusake Perang Livonia, pasukan diklumpukake ing Mozhaisk, kalebu. 6 ewu Cossack, lan siji saka ewu Cossack diprentahake dening Ermak Timofeevich (buku harian Raja Stefan Batory). Tahap perang iki uga diwiwiti kanthi sukses, Polotsk dijupuk lan akeh kamenangan sing diraih. Nanging kasuksesan kasebut rampung kanthi kegagalan sing abot. Nalika maju ing Kovel, pangareping gubernur, Pangeran Kurbsky, nindakake pengawasan sing ora bisa diapura lan ora bisa dimangerteni lan korps 40th dikalahake dening detasemen Livonia 8 kanthi mundhut kabeh konvoi lan artileri. Sawise gagal iki, Kurbsky, tanpa ngenteni keputusane raja, mlayu menyang Polandia lan pindhah menyang sisih raja Polandia. Gagal militèr lan ngiyanati Kurbsky dijaluk Tsar Ivan kanggo intensify repressions, lan pasukan Moscow tindak ing pertahanan lan sukses ing macem-macem wilayah dikuwasani lan pesisir. Perang protracted kesel lan getihen Lithuania uga, lan weakened ing perang nglawan Moskow dadi akeh sing, ngindhari ambruk militèr-politik, iku dipeksa kanggo ngenali Uni karo Polandia ing 1569, èfèktif kelangan bagean pinunjul saka kadhaulatan lan ilang. Ukraina. Negara anyar kasebut diarani Persemakmuran (republik saka loro bangsa) lan dipimpin dening raja Polandia lan Sejm. Raja Polandia Sigismund III, ing upaya kanggo nguatake negara anyar, nyoba narik akeh sekutu kanggo perang nglawan Moskow, sanajan dheweke dadi mungsuh, yaiku Crimean Khan lan Turki. Lan dheweke kasil. Liwat upaya Don lan Dnieper Cossacks, Crimean Khan lungguh ing Crimea kaya ing benteng sing dikepung. Nanging, njupuk kauntungan saka kegagalan tsar Moscow ing perang ing Kulon, sultan Turki mutusaké kanggo miwiti perang karo Moscow kanggo mardika saka Kazan lan Astrakhan lan mbusak Don lan Volga saka Cossacks. Ing taun 1569, sultan ngirim 18 sipag menyang Crimea lan mrentahake khan karo pasukane menyang Don liwat Perevoloka kanggo ngusir Cossack lan ngrebut Astrakhan. Secara total, paling ora 90 ewu pasukan padha diklumpukake ing Crimea, lan padha, ing printah saka Kasim Pasha lan Crimean Khan, pindhah ing hulu Don. Kampanye iki diterangake kanthi rinci ing memoar diplomat Rusia Semyon Maltsev. Dheweke dikirim dening tsar minangka duta kanggo Nogais, nanging ing dalan dheweke dicekel dening Tatar lan, minangka tawanan, ngiring karo tentara Crimean-Turki. Ing advance saka tentara iki Cossacks ninggalake kutha-kuthane tanpa perang lan tindak menyang Astrakhan kanggo gabung karo pemanah Pangeran Serebryany, sing dikuwasani Astrakhan. Hetman Ruzhinsky karo 5 Dnieper Cossack (Cherkasy), ngliwati Krimea, gabung karo wong Don ing Perevoloka. Turki ing Agustus flotilla tekan Perevoloka lan Kasim Pasha dhawuh kanggo ndhudhuk kanal menyang Volga, nanging rauh temen maujud muspra iki. Tentara ketemu dhewe diubengi dening Cossacks, sangsoro saka transportasi, extraction pangan lan komunikasi karo wong-wong mau kanggo bantuan. Pasha dhawuh kanggo mungkasi ngeduk terusan lan nyeret armada kanggo Volga. Nyedhak Astrakhan, Pasha dhawuh kanggo mbangun bèntèng cedhak kutha. Nanging ing kene uga pasukane dikepung lan diblokir lan ngalami kapitunan lan kasusahan sing abot. Pasha mutusake kanggo ninggalake pengepungan Astrakhan lan, senadyan pesenan ketat Sultan, pindhah bali menyang Azov. Sejarawan Novikov wrote: "Nalika pasukan Turki nyedhaki Astrakhan, hetman nelpon saka Cherkasy karo 5000 Cossacks, copulating karo Don, menang kamenangan gedhe ..." Nanging Cossacks mblokir kabeh rute uwal sarujuk lan pasha mimpin tentara bali. menyang steppe tanpa banyu. Sadawane dalan, Cossack "njarah" tentarane. Mung 16 tentara bali menyang Azov. Sawisé asor saka tentara Crimean-Turki, Don Cossacks bali menyang Don, mbalekake kutha-kutha lan pungkasanipun lan kuwat entrenched piyambak ing tanah. Bagéyan saka Dnieper, ora puas karo divisi jarahan, dipisahake saka Hetman Ruzhinsky lan tetep ing Don. Padha dibalèkaké lan bètèngé kutha kidul lan dijenengi Cherkassk, ibukutha mangsa Tentara. Renungan sukses saka kampanye tentara Turki Krimea nglawan Don lan Astrakhan, nalika pasukan utama Moskow lan Tentara Don ana ing ngarep kulon, nuduhake titik balik ing perjuangan kanggo nduweni steppes Segara Ireng. . Wiwit wektu iku, dominasi ing wilayah Segara Ireng wiwit mboko sithik liwati menyang Moskow, lan eksistensi Crimean Khanate dilanjutake nganti 2 abad ora mung kanthi dhukungan kuat saka Sultan Turki, nanging uga kanthi kerusuhan gedhe sing rauh. ing Muscovy. Ivan the Terrible ora pengin perang ing 2 fronts lan pengin pacification ing wilayah Segara Ireng, sultan, sawise asor ing Astrakhan, uga ora pengin nerusake perang. Kedutaan Besar dikirim menyang Crimea kanggo negosiasi perdamaian, sing dibahas ing awal artikel kasebut, lan Cossacks diprentahake kanggo ngiringi kedutaan menyang Crimea. Lan iki, ing konteks umum sajarah Don, acara sing ora pati penting, dadi landmark lan dianggep minangka wayahe senioritas (pondasi) Don Cossacks. Nanging ing wektu sing Cossacks wis rampung akeh kamenangan lan tumindak gedhe, kalebu kanggo kapentingan saka wong Rusia lan kanggo kapentingan pamaréntah lan negara.

Sauntara kuwi, perang antarane Moskow lan Livonia nganggep karakter nambah ketegangan. Koalisi anti-Rusia bisa ngyakinake publik Eropa babagan ekspansi Rusia sing agresif lan mbebayani lan bisa menangake monarki Eropa sing misuwur. Banget sibuk karo disassembly Eropah Kulon, padha ora bisa nyedhiyani bantuan militèr, nanging bantuan financial. Kanthi dhuwit sing diparengake, koalisi wiwit nyewa pasukan mercenary Eropa lan liyane, sing nambah efektifitas pertempuran pasukane. Ketegangan militer rumit dening kerusuhan internal ing Moskow. Dhuwit kasebut uga ngidini mungsuh nyogok bangsawan Rusia kanthi akeh lan njaga "kolom 5" ing negara Muscovite. Pengkhianatan, pengkhianatan, sabotase lan tumindak oposisi para bangsawan lan para abdine njupuk sifat lan dimensi bencana nasional lan nyebabake pamrentah tsarist nanggapi. Sawise penerbangan Pangeran Kurbsky menyang Polandia lan ngiyanati liyane, buron kejem mungsuh saka otokrasi lan kekuwatan Ivan the Terrible wiwit. Banjur Oprichnina diadegaké. Para panggedhe lan mungsuh-mungsuh raja sing spesifik dirusak kanthi kejam. Metropolitan Filipus, sing asalé saka kulawarga bangsawan saka Kolychev boyars, ngandika metu marang reprisals, nanging dibuwang lan dipatèni. Sajrone represi, akeh bangsawan lan kulawarga pangeran tiwas. Kanggo sajarah Cossacks, acara kasebut uga nduweni makna sing gedhe, sanajan ora langsung. Saka wektu iki nganti pungkasan abad XVI. Saliyane Cossacks pribumi, para abdi militèr saka boyars sing dieksekusi dening Ivan the Terrible, para bangsawan, nglawan budak lan bocah-bocah boyar sing ora seneng karo layanan kraton lan petani, sing negara wiwit dilampirake menyang tanah, diwutahake menyang Don. lan Volga saka Rusia. "Kita ora mikir banget ing Rusia," ujare. - Mrentah raja ing Moskow flint, lan kita - Cossacks - ing Don Quiet. Aliran iki nemen nambah populasi Cossack saka Volga lan Don.

Kahanan internal sing angel diiringi kemunduran sing abot ing ngarep lan nggawe kahanan sing nyenengake kanggo nggedhekake serangan gerombolan nomad. Senadyan kalah ing Astrakhan, Crimean Khan uga kepéngin mbales dendam. Ing taun 1571, Crimean Khan Devlet I Giray kasil milih wayahe lan kasil nyuwil kanthi detasemen gedhe menyang Moskow, ngobong lingkungane lan njupuk puluhan ewu wong menyang panangkaran. Tatar wis suwe nglakokake taktik sukses kanggo terobosan rahasia lan kilat menyang Moskow. Ngindhari nyebrang kali, sing nyuda kacepetan gerakan kavaleri Tatar sing entheng, dheweke ngliwati kali, sing diarani "Muravsky Way", sing pindhah saka Perekop menyang Tula ing sisih ndhuwur anak kali Dnieper lan Kali. Seversky Donets. Iki acara tragis mbutuhake dandan ing organisasi saka keamanan lan nimbali Strip tapel wates. Ing taun 1571, raja dhawuh marang gubernur M.I. Vorotynsky kanggo ngembangake tatanan layanan pasukan Cossack tapel wates. "Penjaga wates" peringkat dhuwur ditimbali menyang Moskow lan Piagam Layanan Border digambar lan diadopsi, sing nyatakake kanthi rinci prosedur kanggo nindakake ora mung tapel wates, nanging uga njaga, pengintaian lan patroli ing zona tapel wates. . Layanan kasebut ditugasake ing bagean saka Cossacks kutha sing dilayani, bagean saka bocah-bocah sing dilayani saka boyars lan ing pemukiman Cossacks. Penjaga pasukan layanan saka wilayah Ryazan lan wilayah Moskow mudhun ing sisih kidul lan kidul-wétan lan gabung karo patroli lan piket Don lan Volga Cossacks, saéngga. pengamatan ditindakake ing wates Crimea lan gerombolan Nogai. Kabeh wis ditulis nganti rinci. Hasile ora suwe. Ing taun sabanjuré, terobosan saka Crimeans ing wilayah Moscow rampung kanggo wong-wong mau karo bilai gedhe ing Molodi. Cossacks njupuk bagian paling langsung ing kekalahan gedhe iki, lan panemuan Cossack kuna lan akale "mlaku-kutha" nduweni peran penting. Ing pundak tentara Crimean sing dikalahake, pimpinan Don Cherkashenin karo Cossacks nyuwil Crimea, nyekel akeh jarahan lan tawanan. Penyatuan saka nunggang lan akar umbi Cossacks uga kalebu ing wektu sing padha. Ataman sing pisanan yaiku Mikhail Cherkashenin.

Sego. 5 Walk-kutha


Ing kahanan domestik lan internasional sing rumit, kontradiktif lan ambigu, pemugaran Tentara Don ing sajarah pasca-Horde anyar lan transisi bertahap menyang layanan Moskow. Lan dekrit sing ora sengaja ditemokake ing arsip Rusia ora bisa nyabrang sejarah kerusuhan sadurunge Don Cossacks, munculé kasta militèr lan demokrasi rakyat ing kahanan urip nomad ing saubengé lan komunikasi terus-terusan karo wong Rusia. nanging ora tundhuk marang pangeran Rusia. Saindhenging sajarah sawijining Don Cossacks, hubungan karo Moscow wis diganti, kadhangkala njupuk ing karakter permusuhan lan discontent cetha ing loro-lorone. Nanging rasa ora seneng sing paling kerep muncul saka Moskow lan rampung ing persetujuan utawa kompromi lan ora nate nyebabake pengkhianatan saka Don Cossacks. Dnieper Cossacks nuduhake posisi temen beda. Dheweke kanthi sewenang-wenang ngganti hubungan karo kekuwatan paling dhuwur ing Lithuania, Polandia, Bakhchisaray, Istanbul lan Moskow. Dheweke pindhah saka raja Polandia menyang layanan tsar Moscow, ngiyanati dheweke lan bali menyang layanan raja. Asring njabat kanggo kepentingan Istanbul lan Bakhchisaray. Swara wektu, inconstancy iki mung mundak akeh lan njupuk wangun liyane lan liyane perfidious. Akibaté, nasib pasukan Cossack iki temen beda. Tentara Don, ing pungkasan, ngadeg kanthi mantep ing layanan Rusia, lan Dnieper Cossacks, ing pungkasan, ilang. Nanging kuwi crita sing beda.


http://topwar.ru/22250-davnie-kazachi-predki.html
http://topwar.ru/24854-obrazovanie-volzhskogo-i-yaickogo-kazachih-voysk.html
http://topwar.ru/21371-sibirskaya-kazachya-epopeya.html
http://topwar.ru/26133-kazaki-v-smutnoe-vremya.html
http://topwar.ru/22004-kazaki-i-prisoedinenie-turkestana.html
Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Shamba Balinov Apa Cossacks
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. wk
    +5
    7 May 2013
    sejatine /// Gambar. 1 Cossacks ing ski ing kampanye \\\ diarani "kampanye Muscovites ing abad XVI" 1903. Ivanov S.V. Galeri Negara Tretyakov .... lan artikel kasebut menarik, matur nuwun!
    1. +5
      7 May 2013
      Horde kasebut kanthi cepet tumuju mudhun. Chroniclers wektu sing wis dianggep Horde ora sakabèhé, nanging dumadi saka sawetara Hordes: Sarai utawa Bolshoy, Astrakhan, Kazan utawa Bashkir, Crimean utawa Perekop lan Cossack.

      Omong kosong. Aku ora maca sawise ukara iki. Ing jaman Zamyatna Agung, Bulgar isih ana. Malah Kazan lawas didegaké mengko. Lan Kazan Khanate karo Kazan anyar didegaké ing 1437 utawa malah ing 1445 (dadi miturut macem-macem sejarawan) dening Ulu-Mukhamed. lsp.
  2. -8
    7 May 2013
    saka Don.
    Many thanks kanggo artikel. Sajarah emergence lan tatanan saka Cossacks ing Don iki hushed munggah, kleru. Nganti saiki, akeh residents saka Don wis ngreksa orisinalitas, kamardikan tartamtu, iman marang Gusti Allah, ing Fatherland. Mulane, nyekeli daya, wedi pinter, sawijining, mandhiri, patriotik wong , rumiyin pitados, Suppresses kabeh nyoba Cossacks kanggo ngatur dhewe. Angger-anggering Toret: Ing Cossacks: kanggo akèh taun, iku wis ora diadopsi.
    1. +7
      7 May 2013
      Secara pribadi, mratelakake panemume yen Cossacks dudu wong, nanging minangka organisasi kanthi cara urip dhewe, amarga Cossacks diorganisir saka macem-macem bangsa, kanthi mayoritas Slavic. Aku percaya yen Don Cossacks minangka wong Rusia, kayata, umpamane, Zaporizhzhya Little Russian.
      1. 0
        7 May 2013
        Kutipan: Anton R7
        Secara pribadi, pendapatku yaiku Cossacks dudu wong, nanging minangka organisasi kanthi cara urip dhewe.

        Iku apik banget kanggo duwe pendapat dhewe.
        Isih luwih becik nguatake pendapat iki kanthi sawetara kawruh.
        "Cossack lunga saka Cossack"! Iya mangkono, lan ing mangsa ngarep.
        1. 0
          10 May 2013
          Panemuku adhedhasar kawruh, ana akeh hipotesis babagan asal-usul Cossacks, ibune dhewe saka Kuban, lan Cossack lunga saka pirang-pirang bangsa, papan sing dienggoni akeh wong sing ngadhepi bathuk lan ora bisa digunakake.
  3. +4
    7 May 2013
    kurang artikel ... penulis dhewe akeh sing salah lan sengaja nyasarake sing maca. Ora ana Cossacks, nanging mung ana Wild Steppe - papan saka steppes Rusia Kidul saka Dniester menyang wilayah Volga. Slavs manunggal ing artels lan "makarya" ing Wild Field iki ing basis rotasi. Spring-musim panas kanggo Frost ing Wild Field: padha fished, mburu, artels ngrampok siji liyane utawa, ing nalisir, united, ngrusak kafilah liwat pedagang, nyoba kanggo pindhah menyang sawetara kutha provinsi kanggo mangsa, paling asring ing Lithuania ( Lithuania-Russian Principality), ngendi, menehi ing paw, kanggo kepala lokal kutha, supaya dadi ora pass, calmly wintered nganti wiwitan mangsa sabanjuré lan digawe plans kanggo mangsa. Siji-sijine sing bener-bener nyawiji ing antarane yaiku Ortodoks lan religiusitas sing jero banget, lan ora ostentatious, nanging internal. Mboko sithik padha sinau kanggo perang ing gaya steppe - pisanan kamenangan dhuwur-profil lan sukses - muncul Cossacks.
    1. +1
      8 May 2013
      Iki minangka mitos vulgar - pembentukan Cossacks saka scumbags sing mlayu. Artikel kasebut logis, ngyakinake umume. Ana panemu manawa asal saka Cossacks sadurunge Horde yaiku Khazaria. Khazars - Kazars / Kozars - Cossacks / Cossacks.
      1. +1
        10 May 2013
        Persamaan pocapan durung dadi siji
  4. avt
    +3
    7 May 2013
    Kutipan saka kumelun
    penulis umume salah lan sengaja nyasarake sing maca. Ora ana Cossacks, nanging mung ana Wild Steppe - papan saka steppes Rusia Kidul saka Dniester menyang wilayah Volga. Slavs manunggal ing artels lan "makarya" ing Wild Field iki ing basis rotasi.

    Inggih, kok, ana kertu sing cukup, amer wis ngurus, ditulis ing wong - Cossacks. Krasnov, sawise tanggal 17, uga kerja keras "ing proyek iki, pisanan karo Jerman Kaiser, banjur karo Nazi. Bener, senadyan kabeh ketangkasan lan sumpah SS saka Cossacks marang Hitler, dheweke ora kadhaptar ing SS, dheweke Hung metu ing lackeys ing korps tank SS ing pangkat tatanan manca, nganti ndhuwur iki uplifted dening putusan pengadilan. Nanging sabab sing urip ing.
  5. 0
    7 May 2013
    Kutipan saka avt

    Inggih, kok, ana kertu sing cukup, amer wis ngurus, ditulis ing wong - Cossacks. Krasnov, sawise tanggal 17, uga kerja keras "ing proyek iki, pisanan karo Jerman Kaiser, banjur karo Nazi. Bener, senadyan kabeh ketangkasan lan sumpah SS saka Cossacks marang Hitler, dheweke ora kadhaptar ing SS, dheweke Hung metu ing lackeys ing korps tank SS ing pangkat tatanan manca, nganti ndhuwur iki uplifted dening putusan pengadilan. Nanging sabab sing urip ing.


    Dadi kasunyatane yaiku saiki ana gelombang pemugaran nilai-nilai Rusia sing ora dilalekake lan ilang, kalebu proses mulihake Cossacks, aku seneng lan ora seneng babagan iki. Aku ora seneng mung amarga saiki Cossacks mummers .... padha puffing munggah kanggo nggambarake piyambak, nanging ing kasunyatan kita njaluk mung Kushchevskaya, nalika, ing kasunyatan, mung 4-6 scumbags katahan kabeh wilayah ing wedi lan ora. siji sing disebut "Cossack" (kuotasi bakal nandheske maneh) ora malah squeak. Inggih, kula bungah amarga isih kudu rampung, paling sawetara jinis pendidikan, paling sawetara jinis tambahan inti ing. Pitakonan kabeh saiki mung sapa sing bakal numpak gelombang pemugaran Cossacks iki ... Apa sing bakal ditindakake ing pungkasan? Apa kita bakal urip maneh dhukungan lan bangga negara utawa mung Bandera anyar?
    1. 0
      7 May 2013
      Kutipan saka kumelun
      Aku ora seneng mung amarga saiki Cossack dadi mummers ... padha puffing munggah kanggo nggambarake piyambak, nanging ing kasunyatan kita mung njaluk Kushchevskaya

      Lan sapa sing menehi dheweke dadi kaya sadurunge 1917? Dheweke bakal seneng, nanging mung panguwasa sing wedi.
      Nanging ing Wilayah Stavropol, wong-wong dataran tinggi tanpa ampun nyerang patroli Cossack. Cossack diijini nggawa senjata edged, lan Vainakhs karo Firearms (padha ora perlu ijin sing), kang sebagéyan kok khalifah (saka Kaspia kanggo Segara Ireng) nyebar liwat Stavropol dening leaps lan wates.
    2. avt
      -1
      7 May 2013
      Kutipan saka kumelun
      Apa sing bakal kita entuk ing pungkasan? Apa kita bakal urip maneh dhukungan lan bangga negara utawa mung Bandera anyar?

      Nalika gambar ora nyemangati, katon luwih kaya nggawe geng gubernur pribadi tinimbang layanan umum sing sadar.
    3. +3
      7 May 2013
      Sampeyan kudu nindakake soko ... sing mung kepinginan ngengkel kanggo wara-wara Cossacks minangka sawetara jinis wong kapisah sing manggon ing tartamtu "Cossackia", malih, ing wektu sing padha padha kasta militèr saka Horde, lan padha. uga kasta militèr sing kuat sing "Cossackia" saka Tatar (sing, ternyata, ora ateges "kasta") iki rusak kanggo apa-apa ...
      Departemen Luar Negeri bakal nindakake apa wae, pancen apa wae, kanggo ngrusak persatuan nasional Rusia. Lan nyuwek daging saka Cossacks Rusia minangka potongan sing kapisah minangka salah sawijining teknik sing paling apik. Upaya iki padha karo ide sing njijiki kanggo mungkasi nelpon Rusian Rusia. Ayo dipikirake sawetara jeneng liyane, yen ora Chechens karo paspor Rusia gelo ... Singkatipun, iku menarik banget, apa penulis concoction reged iki ing hibah utawa njaluk loot ing NGO, Pack?
      1. -2
        8 May 2013
        Kutipan: michael3
        Ing cendhak, iku menarik banget, penulis ramuan reged iki ing hibah, utawa njaluk loot ing LSM, Pack?

        Wong miskin! Iki carane NPO katon ing endi wae. Mbokmenawa overheated, nanging kenapa? Pemanasan wis dipateni, nanging panas durung disetel. Mesthi overheating internal. Iki minangka tandha mbebayani. Siji warga Amerika lan senator, ing pas "mburu penyihir" saka overheating kuwi, mlumpat metu saka jendhela saka bangunan multi-crita. Jenengé yaiku McCarthy, lan fenomena "mburu penyihir" dijenengi McCarthyism kanggo ngurmati dheweke. Kanggo ngilangi overheating, waca http://topwar.ru/19926-k-godovschine-nachala-liberalnogo-protesta-v-sovremennoy-
        russia.html. Apa gunane, sampeyan takon? Lan chip ing mburi artikel, ing jeneng saka penulis. Nanging trik sejatine ana ing liya, yaiku ing BENER. BENER, meh tansah ala, ora becik kanggo mayoritas, ora bisa dipangan lan ora trep. Abang ora seneng - siji bab, putih - liyane, multi-colored - katelu, Turki - papat, Slavs - kaping lima, etc. Lan TRUTH iku Cossackia tenan ana minangka bagéan saka Sarmatian lan Turkic Khaganates, minangka bagéan saka Horde lan ing Kakaisaran Rusia. Minangka bagéan saka sing terakhir, iku ana ing wangun 11 Cossack Troops karo wilayah dhewe, administrasi, hukum, treasury lan pasukan bersenjata, paling kang njabat kekaisaran nganti jam pungkasan. Lan ing kekaisaran Rusia sing anyar, Cossackia mesthi bakal lair maneh ing sawetara wujud lan, kaya biasane, ing wektu sing angel, sanajan kabeh revolusioner warna lan kontra-revolusioner. Kanggo paribasan "kaya perang - dadi sedulur, kaya tentrem - dadi anak sundel" ora lair wingi, lan ora dina sadurunge wingi lan nuduhake sikap saka bagean pinunjul saka masyarakat menyang kekaisaran lan angkatan bersenjata. Lan nalika bagean masyarakat iki, kaya biasane, mlaku maneh kanthi tangisan "nyimpen", Cossack bakal katon maneh.
        1. avt
          0
          8 May 2013
          Kutipan: centurion
          Lan nalika bagean masyarakat iki, kaya biasane, mlaku maneh kanthi tangisan "nyimpen", Cossack bakal katon maneh.

          Ya, ya, kaya nalika Kornilov nyoba ngunggahake Cossacks ing "Cossacks" kanggo nglawan Bolsheviks lan, minangka asil, nindakake kampanye "es" karo sawetara perwira. ing sisih pribumi lan nembak awake dhewe kaya wong sing dihormati .Lan ing kene Krasnov mlumpat menyang sub-posting adegan kosong, kanthi cara, nanging ora menehi pencerahan carane Cossack ing komando dheweke menyang St. ora tekan, iki pitakonan saka sumpah lan kasenengan kanggo mburi ing Kakaisaran. Inggih, ing umum - uga rampung amers, sowing pari-parian "Cossacks" menehi tunas nyata, sampeyan katon lan "Pomors" karo "Siberians" bakal tindakake lan sawetara liyane "kuna" kelompok ètnis mentas ditemokaké konco okian. Dadi sampeyan katon lan kita bakal kesel wong Rusia.
      2. 0
        8 May 2013
        Ing "Top Secret" taun kepungkur ana artikel babagan kepala polisi rahasia Pinochet - Miguel Krasnoff, Cossack, keturunan Krasnov sing padha. Likho mbedakake awake dhewe ing perang nglawan Marxisme. Dheweke diinterogasi, disiksa tanpa ndhelikake pasuryane kaya kanca-kancane liyane. Banjur diadili.
        Ana episode. 80s, Argentina, pameran Soviet. Wong sing nganggo dialek Rusia kidul katon. "Aku teka kanggo ndeleng sampeyan ... Apa padha, padha tetep kaya ... Ora ana oyod ing sampeyan. Jerman (Great Patriotic ing pendapat kita - Atash) Aku cincang sampeyan, bajingan abang-bellied, ah notabene dicincang ... "Aku perang ing sisih Nazi, nglawan Rusia.
        Nah, Nazi uga duwe korps Muslim, dadi apa, ana sawetara Muslim ing Tentara Abang utawa liyane.
        Nanging iki Cossack nyata. Lan wong-wong sing saiki nyebut awake dhewe Cossack ing Rusia ora duwe getih Cossack ing vena, nanging serum, dipenjara, steril. Sing sejatine wis ilang kabeh, sing ora budhal dirusak. Mung ora mbebayani, ora nyata Cossacks diijini kanggo urip.
        Ana pendapat yen kita Kazakhs padha Cossacks. Kemungkinan banget, miturut jeneng. Dadi kita duwe crita sing padha. Ana yuta wong Kazakh ing luar negeri, padha njaga basa, iman, cara urip, mentalitas. Lan Kazakhs ing Kazakhstan minangka tatanan anyar sing ora bisa dimangerteni, sing tuwuh saka sing paling awon sing slamet lan ora mlayu. Padha sengit bali. Nalika mabuk, wong Kazakh bisa miwiti ngucapake grievances sing ditindakake dening wong Rusia, nanging ngandhani babagan oralmans (repatriates), lan ing kene sampeyan bakal weruh permusuhan sing tulus, yen ora gething.
  6. 0
    7 May 2013
    Kutipan saka kumelun
    Kutipan saka avt

    Inggih, kok, ana kertu sing cukup, amer wis ngurus, ditulis ing wong - Cossacks. Krasnov, sawise tanggal 17, uga kerja keras "ing proyek iki, pisanan karo Jerman Kaiser, banjur karo Nazi. Bener, senadyan kabeh ketangkasan lan sumpah SS saka Cossacks marang Hitler, dheweke ora kadhaptar ing SS, dheweke Hung metu ing lackeys ing korps tank SS ing pangkat tatanan manca, nganti ndhuwur iki uplifted dening putusan pengadilan. Nanging sabab sing urip ing.


    Dadi kasunyatane yaiku saiki ana gelombang pemugaran nilai-nilai Rusia sing ora dilalekake lan ilang, kalebu proses mulihake Cossacks, aku seneng lan ora seneng babagan iki. Aku ora seneng mung amarga saiki Cossacks mummers .... padha puffing munggah kanggo nggambarake piyambak, nanging ing kasunyatan kita njaluk mung Kushchevskaya, nalika, ing kasunyatan, mung 4-6 scumbags katahan kabeh wilayah ing wedi lan ora. siji sing disebut "Cossack" (kuotasi bakal nandheske maneh) ora malah squeak. Inggih, kula bungah amarga isih kudu rampung, paling sawetara jinis pendidikan, paling sawetara jinis tambahan inti ing. Pitakonan kabeh saiki mung sapa sing bakal numpak gelombang pemugaran Cossacks iki ... Apa sing bakal ditindakake ing pungkasan? Apa kita bakal urip maneh dhukungan lan bangga negara utawa mung Bandera anyar?



    Melu ing rekonstruksi Cossacks, Kolonel Jenderal Gennady Troshev. Dheweke minangka keturunan Terek Cossacks.
    Sayange, dheweke tiwas amarga kacilakan pesawat ing taun 2008. Aku mikir dheweke bisa nguripake maneh dhukungan lan bangga Negara.
  7. Beck
    +1
    7 May 2013
    Aku setuju karo penulis ing baris saka tatanan saka Russian Cossacks, lan malah banjur ora ing kabeh. Lan aku ora setuju babagan pembentukan institusi Cossack dhewe. Aku wis nulis soko, nanging aku mbaleni, topik padha. Adhedhasar karya Profesor Klyashtorny, Kepala Departemen Turkology lan Studi Mogul ing Universitas St. Petersburg lan Profesor Sultanov saka lembaga sing padha.

    Ahli basa ngubungake tembung Kazakh marang asal-usul Turki, amarga tembung kasebut nduweni rong uvular Қ. Iki pisanan ditemokake kanthi nulis ing kamus Turki-Arab sing disusun ing Mesir taun 1245. Paling kamungkinan, kamus iki disusun ing tampilan saka pasukan Chingizizid nyedhak saka wétan, kang basis saka Turki ing wilayah Kazakhstan saiki. Kanggo tujuan ilmiah, kamus iki diterbitake ing Leiden (Holland) ing taun 1894. Ing kamus, tembung Kazakh diterjemahake minangka - ora duwe omah, ora duwe omah, pengembara, pengasingan ing akal sehat - bebas, pengembara.

    Ing lingkungan Turki wiwit jaman kuna, istilah Kazakh nduweni makna sosial. Iki minangka negara, posisi wong tartamtu, kolektif ing sembarang wektu tartamtu ing hubungan karo masyarakat, panguwasa, negara. Antarane wong Turkic-speaking, iki dianggep minangka muji dadi Cossack paling sethithik sapisan ing urip, nanging Cossack biasane dadi ing muda. Tegese uripe petualang lan ing wektu iku ora nduweni kuwajiban marang kulawarga, marga, suku lan ora nduweni panguwasa sultan utawa khan marang awake dhewe. Sawise ditampilake, wong bisa ing sembarang wektu bebas bali menyang omah lan njupuk ing kewajiban sosial kanggo kulawarga, klan, suku lan ngenali daya saka Sultan lan Khan liwat piyambak. Yaiku, wong enom ninggalake desa lan manggon ing wilayah tapel wates suku, ing sadawane kali, pagunungan lan ana kanthi mburu lan nyerang serangan ing wilayah sing cedhak. (Iki minangka basis layanan tapel wates masa depan Cossacks Rusia). Ing Cossacks, pimpinan geng (tembung asal Turkic) saka Cossacks bisa dadi sapa wae, lan ora mung sing paling tuwa utawa pribumi saka bangsawan. Pimpinan geng kasebut diarani Ataman. Ataman, frase saka rong tembung Turkic, Ata - rama, Man, Men - I. Terjemahan literal Aku Sang Rama, tembung umum - Old Man. Cossacks Turki padha. Turkestan - wilayah saiki ing sisih kidul-wétan Kazakhstan lan wilayah Uygur-Xinjiang ing China. Chutur-Cossacks saka steppes ing pucuk gunung Kaukasus Lor. Desht Cossacks - saka Irtysh kanggo Dniester. Cossacks ing wektu Cossacks duwe rong aturan dhasar. Padha ora mestine kanggo miwiti kulawargané ing Cossacks. Lan Cossacks ditampa ora ing basis nasional. Loro Persia asing lan Slav buronan bisa dadi Cossack. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, ing lingkungan Turkik dadi Cossack nalika isih enom. Lan Cossacks ing sawijining wektu yaiku putrane Khan Tokhtamysh Jamaladin, Khan Abu-el-Khair, Khan Mohammed-Sheibani, Sultan Khusain.

    Sawise ambruk Golden Horde, nalika steppes Rusia Kidul durung Rusia, institusi Cossacks ing pecahan Horde terus ana. Moscow tansaya kuwat, negara Rusia tansaya kuwat. Nanging ing tapel wates kidul negara enom, band Cossacks, komposisi non-permanen, padha keterlaluan, sawetara teka saka auls, liyane, wis ditampilake, pindhah menyang auls. Lan uga padha tumindak ngagetake, wis ditinggal tanpa daya pusat, khanchiks tartamtu, sultan, murzas karo wong-wong mau. Wong-wong sing duwe kedaulatan Rusia nemokake solusi sing apik kanggo nyegah serangan ing sisih kidul. Dheweke wiwit nyewa Cossack Turkic. Loro-lorone kanggo layanan ing garnisun - kutha Cossacks, lan ing garis serif, yaiku, serif utawa stanitsa Cossacks. Wong-wong sing mardika, ora kena pajak, direkrut kanggo ngabdi ing kutha lan desa. Ing Rusia ing wektu iku ora ana wong sing bebas lan bebas pajak. Mung alien sing bisa kaya ngono. Lan Cossack Turki sing disewa uga ora permanen. Ana sing menyang desa, ana sing teka.
    1. Beck
      0
      7 May 2013
      Kutipan: Beck
      Ana sing menyang desa, ana sing teka.


      Wiwit abad kaping 15, hubungan anyar wiwit dibentuk ing Rusia, sing ing abad kaping 16 bakal dadi perbudakan. Kanthi nguatake oppression ing sisih kidul, menyang Don, Dnieper, boyar serfs wiwit ngungsi. Miturut hukum Cossack, padha ditampa ing lingkungan Turkic Cossack, sing, padha dadi Cossack, lan padha ora diwènèhaké kanggo nyinggung detasemen boyar dikirim kanggo dijupuk. Saka kene - Ora ana ekstradisi saka Don. Nanging ing kene masalah alam muncul. Duwe nuduhake Cossacks Turkic, padha bisa bali menyang desa, ndarbeni kulawargané, mantan serfs Russian wis ora ana ngendi kanggo bali, malih, karo nguatake hubungan serfdom, aliran petani buronan kanggo Don ora weaken. Lan ing kene hukum Cossacks sing ora ditulis dilanggar - Cossacks Rusia wiwit ndarbeni garwa, lan pisanan, paling kamungkinan, wanita Turkic, banjur Slavs. Mangkono, ing mangsa ngarep, getih Slavia ing Cossacks Don wiwit menang lan wicara Rusia wiwit menang. Nanging tembung utama asal Turkic ing lexicon saka dialek Cossack wis slamet kanggo dina iki - Ataman, kuren (Original unit tempur), bashlyk, basa (kewan farm), esaul (Isaul - kepala detasemen) lan liya-liyane. Lan wis dadi Don Cossacks Rusian, nanging kanthi admixture gedhe saka getih Turkic, ing taun 1570-an, wilayah Tentara Don Cossack resmi kadhaptar. Ing taun 1577, pemukiman bagean saka Don Cossack menyang Terek mbentuk wilayah tentara Terek Cossack. Lan salajengipun, pemukiman kasebut mbentuk wilayah anyar saka pasukan Cossack. Kanthi istiméwa bisa saka tentara Yaitsky Cossack.

      Istilah Kazakh dadi dhasar kanggo jeneng dhewe wong Kazakh. Kazakhs ora ngomong - Aku Kazakhх, padha ngomong - Aku aza
      1. +1
        7 May 2013
        Kutipan: Beck
        Adhedhasar karya Profesor Klyashtorny

        Dear Beck, muga-muga sampeyan ora mbantah manawa interpretasi sampeyan babagan sejarah pembentukan Cossacks uga ora luwih saka versi. Nanging, iku cukup ngyakinake.
        Ana versi liyane.
        L.N. Gumilyov, contone, ana kanggo mimpin Don Cossacks saka Khazars, kang wis dicampur karo Slavs, arupi wanderers, sing padha ora mung leluhur saka Cossacks, nanging uga leluhur langsung.
        1. Beck
          0
          7 May 2013
          Quote: Ireng
          Dear Beck, muga-muga sampeyan ora mbantah manawa interpretasi sampeyan babagan sejarah pembentukan Cossacks uga ora luwih saka versi. Nanging, iku cukup ngyakinake.


          Dear. Aku dudu wong kategoris, dudu nasionalis, mula aku ora mikir yen kabeh poin wis dilebokake ing versiku. Akeh wong bakal duwe sudut pandang dhewe lan iki minangka hak sing ora bisa dicopot. Aku mratelakake panemume lan sapa wae bisa nampa utawa ora nampa. Wangsulan: Bab ingkang utama lan paling penting ora kanggo geser menyang cilik, barking interethnic.

          Miturut cara, Khazars uga wong Turkic-speaking. Padha saka Proto-Bulgarians, saka Volga Bulgars (Tatars), Khazars, lan paling kamungkinan saka Bashkirs lan Chuvashs. Lan Proto-Bulgarians saka campuran getih, ing abad kaping 2, Huns Turkic-speaking sing teka saka steppes Mongolia karo Indo-Eropah asal Aryan lan Finno-Ugric. Where liyane, ngendi kurang getih dadi edan, nanging basa dadi Turkic. The Chuvash supaya mbokmenawa mung diadopsi basa. Ing abad kaping 4, campuran wong Turki karo wong Indo-Eropa lan Finno-Ugric pindhah menyang kulon kanggo nyuwek Eropah kanthi jeneng wong Hun.
      2. 0
        7 May 2013
        Kutipan: Beck
        ing 1570, wilayah Don Cossack Tentara iki resmi kadhaftar. Ing taun 1577, pemukiman bagean saka Don Cossack menyang Terek mbentuk wilayah tentara Terek Cossack.

        Simbah bojoku, Terek Cossack, nate mateni jaran kanthi SATU pukulan, pengin ngajari wong bodho. Lan ana luwih saka satus grenadiers kuwi ing desa. Wong-wong mau ora kalah karo wong-wong sing ana ing dataran tinggi, ora wani lan ora wani. Dheweke dibuwang kaping pitu, mung kari jaran lan bantal. Lan saben-saben dheweke lunga menyang pinggiran desa lan mbangun omah anyar (watu) karo anak-anake lan sedulur-sedulure. Dheweke entuk ekonomi, sing sawise 2 taun liwati menyang tangan wong-wong sing, ora liya, ora ngupayakake produksi nilai-nilai materi, utawa, luwih gampang, dheweke ora ngerti carane bisa lan ora pengin, nanging padha kaparingan kasektèn.
        Kutipan: Beck
        Aku ngira yen eksposisi sing kaya ngono kuwi ora bakal diremehake dening para panguwasa lan wong sing sombong. Nanging iki kita umum, sajarah intertwined saka Slavs lan Turki, ing tampilan saka ewu taun eksistensi tetanggan. Kisah-kisah kita saiki wis ana hubungane lan ora ana sing bisa ditindakake.

        Iki alam, lan apa alam ora elek. hi
        1. +1
          8 May 2013
          Quote: operator radio
          Dheweke dibuwang kaping pitu

          Quote: operator radio
          Angsal ekonomi

          Sing bener, Cossack nyata. Apa sing bakal ditinggal saka wong-wong sakwisé buron kuwi?
    2. avt
      +1
      7 May 2013
      Kutipan: Beck
      Nanging ing tapel wates kidul negara enom, band Cossacks, komposisi non-permanen, padha keterlaluan, sawetara teka saka auls, liyane, wis ditampilake, pindhah menyang auls. Lan uga padha tumindak ngagetake, wis ditinggal tanpa daya pusat, khanchiks tartamtu, sultan, murzas karo wong-wong mau.

      Korespondensi Nogai Khan karo Tsar Misha Romanov wis dilestarekake, Khan ngucapake matur nuwun marang Tsar amarga nyebat dheweke sadulure, takon kenapa dheweke ora ngirim roti lan nulis babagan Mirza yen dheweke lunga menyang Cossacks tanpa kawruh lan Cossacks tanpa kawruhe. Dhèwèké nyuwun pangapura marang sang prabu. ngguyu
      Quote: Ireng
      .N. Gumilyov, contone, nawakake kanggo mimpin Don Cossacks saka Khazars, sing wis dicampur karo Slavs,

      Lan iki, banget, sawise asor saka rong kutha dening Svyatoslav, ora ilang ing ngendi wae, iku ora kanggo apa-apa sing sawetara Cossacks padha disebut barak.
  8. Beck
    +2
    7 May 2013
    Kutipan: Beck
    Istilah Kazakh dadi dhasar kanggo jeneng dhewe wong Kazakh. Kazakhs ora ngomong - Aku Kazakh, padha ngomong - Aku Kazakh


    Khan Abu-el-Khair mrentah bagéan saka Golden Horde ambruk, Khanate Ak-Orda, saka wilayah Tyumen kanggo Syr Darya. Lan saka Volga menyang Altai. Amarga ora marem karo kawicaksanan khan, sultan Dzhanibek lan Kerey ninggalake kekuwatane ing taun 1459. Kanggo nuduhake lan nandheske kamardikan lan kamardikan, padha nggunakake adat Turki kuna, padha menyang Kazakhs. Lan wis nglanggar aturan unwritten adat, mung wong Cossacks, padha ora pindhah menyang Cossacks piyambak, nanging njupuk kabeh suku tundhuk marang wong-wong mau, bebarengan karo wanita lan bocah-bocah, menyang Cossacks. Sawisé Abu el-Khair séda, Janibek lan Giray ngrebut panguwasa paling dhuwur ing steppe. Wong-wong mau digabung karo suku-suku liya lan kabeh wiwit disebut ҚAZAKAHMI. Ing tsarist Rusia, supaya ora mbingungake kita karo Cossack Rusia lan ora nggawa kebingungan ing kantor, kita diarani Kirghiz lan Kaisaks. Ing taun 1925, nalika ASSR dibentuk, pejabat Soviet, tinimbang huruf pungkasan Қ, nganggep huruf X. Nanging wong Kazakh nyebut awake dhewe minangka Kazakh.

    Aku ngira yen eksposisi sing kaya ngono kuwi ora bakal diremehake dening para panguwasa lan wong sing sombong. Nanging iki kita umum, sajarah intertwined saka Slavs lan Turki, ing tampilan saka ewu taun eksistensi tetanggan. Kisah-kisah kita saiki wis ana hubungane lan ora ana sing bisa ditindakake.
  9. +2
    7 May 2013
    Aku ora setuju karo Beck babagan kasunyatan sing Cossacks Rusia minangka turunan saka Cossacks saka Turki. Wong Turki duwe Cossack dhewe, wong Rusia duwe duweke. Lan apa padha terus-terusan padu karo saben liyane ing steppe. Kriteria utama kanggo diakoni ing Cossacks yaiku Kristen. Cossacks disebut kabeh non-Kristen Basurmans. Kasunyatan bilih Cossacks Rusian gadhah kathah tembung lan struktur militèr ingkang kathah dipunpinjam saking Turki dipunandharaken kanthi kasunyatan bilih Slavia sampun boten perang ing steppes sadurunge, luwih tepat, wiwit asor Kievan Rus dening Mongol padha. wis ora perang ing steppes, lan mulane padha "lali" taktik perang ing steppes. Turks wis ing wektu sing wis mantep lan buktiaken organisasi militèr lan taktik perang steppe kanggo sawetara abad - alamiah, Slavs diselang kabeh paling apik. Ora sithik wong Turki sing dadi Kristen, dadi Ortodoks lan dadi Rusia. Uga, mesthi, wanita Turki uga dicekel ing kampanye lan serangan ing auls saka Turki (utamané ing mangsa panas, nalika auls saka Turki padha paling rentan). Iki asale saka jinis wong Rusia Kidul: ing sisih kidul Ukraina, ora umum kanggo nemokake jinis sing katon luwih mirip Kaukasia tinimbang Rusia.
    Replenishment saka rangking Cossacks dumadi amarga influx pancet buronan saka Rusia (loro Moscow lan Lithuania). Wong-wong sing ora gelem manggon ing komunitas petani mlayu, utawa sing diusir masyarakat kanthi macem-macem alasan ... uga ana wong romantis sing wis cukup krungu dongeng babagan urip bebas.
    1. 0
      8 May 2013
      Carane kabeh wis dowo lan adoh-fetched. Punika - Eurocentrism. Inggih, sanajan Rusia ora ngerti yen dheweke wong Asia, Turki. Ing basa Rusia modern, 30% tembung kasebut minangka Turkiisme.
      Kutipan saka kumelun
      Slavs nyilih kabeh sing paling apik

      Napa nyilih tembung "dhuwit"? Apa pancene ora ana jeneng kanggo barang-barang kluwarga sing penting saben dina? Dheweke ora nyilih, basa Turkik (Tatar) minangka basa asline. Mbokmenawa bebarengan karo Slavic. Conto liyane: "jas wulu", "rok", "boot". Tembung "Rus" iku Turkiisme.
      1. 0
        Juli 15 2013
        Sampeyan ngomong omong kosong, sayang, saiki akeh tembung sing disilih saka basa Inggris. Apa kita saiki turunan saka Aglo-Saxon? Yen ora ana tembung sing trep ing basa siji, disilih saka liyane, basa minangka arganisme sing urip terus berkembang. Babagan "Rusia ora pengin éling sing padha Asia," padha krungu soko bab haplogroups - ketoke ora, maca wakes munggah migunani.
  10. +1
    7 May 2013
    Babagan pamukiman. Cossacks dianggep ora bisa ditampa kanggo ndarbeni kulawarga lan omah permanen. Paling Sich Cossacks. Sing pengin mbangun omah dhewe lan duwe omah diarani tembung sing kapisah kanggo iki - sarang. Sikap marang sarang kasebut aneh. Iku wis dawa sawise tiba saka Sich Cossacks angsal wangun sedentary kang katon ing kaca saka novel Sholokhov. Nanging maneh, iki babagan Sich Cossacks. Ing sawijining wektu, kesan sing apik banget ditinggalake dening buku "Cossacks - ksatria Rusia. Sejarah tentara Zaporizhzhya"
  11. panganten kakung
    +3
    7 May 2013
    Yen ing wiwitan artikel ana pranala menyang dokumen sejarah, mula sumber OBS katon luwih digunakake. Kebangkitan Cossacks ing sisih kidul perlu, yen ora ana apa-apa kanggo nolak invasi wong-wong Asia. Nanging ora bakal bisa urip maneh saka ndhuwur, lan saka ngisor ora bakal diwenehi wong sing lungguh ing ndhuwur - wong sing bebas ora bakal ngidinke rezim apa wae. Kanggo mbangun ideologi Cossacks ing teori curiga (uga, apa Horde Cossacks), tegese kanggo mateni kamungkinan kawentar. Rusia ora bisa ngadeg ing goroh.
    Inggih, keparenga kula ngaturaken kesan saking artikel kanthi tembung-tembung saking tembang “...kowe nimbali aku ngimpi...”.
    1. 0
      8 May 2013
      Lan kasunyatan manawa masyarakat kasebut (apa sing diarani, yen ora diarani wong?) kanthi sejarah, tradhisi, adat istiadat dibentuk saka wong buronan - apa iki dudu fantasi? Yagene dheweke ora tau nyebut awake dhewe Rusia?
      1. 0
        Juli 15 2013
        Lan nggawa conto ing ngendi Cossack nyatakake yen dheweke ora Rusia. Luwih becik karo tanggal paling ora sadurunge abad kaping 20 (bisa dadi babad utawa dokumen).

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"