Pemberontakan Pugachev lan likuidasi Dnieper Cossacks dening Empress Catherine

17
Ing artikel sadurunge "Pengkhianatan Mazepa lan pogrom kebebasan Cossack dening Tsar PeterDituduhake yen nalika masa pemerintahan Peter "penggal kepala bangsawan" kebebasan Cossack ditindakake kanggo nanggepi pengkhianatan Hetman Little Russian Mazepa lan pemberontakan Don ataman Bulavin. Tanggal 28 Januari 1725, Peter Agung tilar donya. Sajroning paprentahane, akeh panggawe gedhe, nanging uga akeh kekejaman lan kaluputan. Salah sawijining kaca paling peteng ing pamrentahane yaiku mateni putrane, pewaris tahta, Tsarevich Alexei Petrovich. Tumindak nggegirisi iki malah nyerang moral kasar para kontemporer lan ora ana alesan kanggo kekejaman barbar iki. crita ora dumunung. Tsarevich, miturut definisi wong-wong sing ngerti kabeh telu kasebut, ana ing pikiran lan karakter ing mbah kakunge Alexei Mikhailovich lan ora ana hubungane karo karakter psikopat bapake. Miturut definisi Pétrus dhéwé: "Gusti Allah ora nyinggung pikirané." Alexei uga sinau, nikah karo adhine Permaisuri Austria lan duwe anak lanang, Peter Alekseevich, saka dheweke. Hubungane pangeran karo bapake lan rombongane ora nate anget lan ramah, lan sawise lair saka putrane Peter Petrovich Catherine saka Tsar Peter, padha rusak banget.

Rombongan outbred Peter, utamané Catherine lan Menshikov, wiwit ngupaya saka raja owah-owahan ing urutan suksesi tahta, lan padha kasil. Saking kagete Petrus, Tsarevich Alexei kanthi gampang nolak hak tahta lan malah setuju karo panjaluke bapake supaya rambute dipotong dadi biksu. Nanging Peter ora pracaya marang kasetyan saka putrane, lan utamané panyengkuyung (sing padha ing wektu sing padha mungsuh saka akeh reformasi pikiran Peter) lan mutusaké kanggo terus-terusan tetep karo wong. Nalika ana ing Denmark, dheweke nelpon putrane ing kana. Alexei ngrasakake bebaya lan, kanthi saran saka wong-wong sing padha, tinimbang Denmark, dheweke lunga menyang Wina ing sangisore pangayoman saka adhine, Kaisar Austria Charles VI, sing ndhelikake dheweke ing papan sing aman. Peter, ing kasunyatan, fraudulently, ngatur kanggo mbalekake putrane menyang negara, ngukum lan ngukum wong ing tuduhan palsu. Alexei mbebayani mung amarga dheweke kadhangkala ngandhani wong sing dipercaya manawa sawise bapake mati, akeh rombongane bakal njagong ing taruhan. Nanging, ing jaman monarki, sikap para pangeran marang para priyayi ramane luwih khas tinimbang sing luar biasa, lan mung tiran sing kondhang sing nganggep kahanan iki cukup kanggo nindhes para putra mahkota. Ing upaya supaya ora mudhun ing sajarah minangka pembunuh putra, Peter tumindak banget lamis. Anake diparingake marang pengadilan Senat, yaiku, ing pengadilan para bangsawan, akeh sing diancam dening pangeran sawise mati bapake. Kanthi pembunuhan iki, Peter ngrusak kulawargane lan dinasti sah kulawarga Romanov ing garis lanang. Amarga tumindak edan iki, tahta Moskow diganti meh siji abad dening wong acak, pisanan ing baris wadon lurus, lan banjur dening wong acak. Tsarevich Alexei dikorbanake kanggo fanatisme lan reformasi sing disedhiyakake dening Peter, nanging luwih akeh kanggo intrik kulawarga lan jaminan keamanan lingkungan outbred anyar lan putrane Peter Petrovich, lair saka Catherine. Miturut keputusane, Peter nggawe precedent mbebayani kanggo nglanggar aturan suksesi tahta, lan pamaréntahan para penerusé diiringi dening akeh kudeta kraton lan daya saka kabeh-kuwat sak wentoro buruh. Kurang saka setahun sawise mateni Alexei, minangka pewaris anyar, Pyotr Petrovich, degenerate saka lair, uga seda. Peter I, pasrah marang nasib, ninggalake pitakonan suksesi tahta.

Gambar 1 Peter I lan Tsarevich Alexei


Pamrentahan sing cendhak Catherine I lan Peter II ora ana pengaruhe marang Cossack. Dnieper Cossacks padha bosen karo kagiyatan kolegium St. Peter II nutup collegium lan Daniel Rasul kapilih hetman. Sawisé Kaisar Peter II tilar donya, garis lanang saka Romanovs diselani lan wiwit periode dawa saka "wanita". Permaisuri pisanan ing baris iki yaiku Anna Ioannovna. Pamrentahane ditondoi dening dominasi wong manca ing urusan internal lan kesadaran kekuwatan militer ing urusan njaba. Rusia aktif campur tangan ing urusan Polandia. Polandia dipimpin dening raja-raja sing dipilih dening priyayi, kanthi calon-calon sing didhukung utawa ditolak kanthi aktif dening negara tetangga. Alasan sing apik kanggo campur tangan ing urusan internal Polandia yaiku populasi sing maneka warna, sing uga ngaku agama sing beda-beda. Gesekan ing masalah tapel wates ora mandheg karo Turki. Nanging Turki ditarik menyang perang angel karo Persia lan ing kabeh cara bisa digawe konsesi kanggo Rusia ing upaya kanggo njaga tentrem ing wilayah Segara Ireng. Sajrone pamaréntahan Anna Ioannovna perang meh terus-terusan perang, kang njupuk bagéyan aktif saka pasukan Cossack. Ing taun 1733, sawise matine raja Polandia Agustus II, perang internal saka pretenders pecah ing Polandia, nanging sawise campur tangan Rusia, putrane Agustus III dadi raja. Sawise rampung karo pitakonan Polandia, pamarentah ngalihake perhatian menyang Turki. Wiwit Persia Shah Tahmas-Kuli nyebabake kekalahan gedhe marang wong Turki, pamrentah Rusia nganggep wektu sing cocok kanggo miwiti perang karo Turki, lan tanggal 25 Mei 1735, iki diwiwiti kanthi serangan ing Azov lan Crimea. Kanthi wiwitan perang iki, Zaporizhzhya Cossack, sing wis lunga menyang Turki bebarengan karo Mazepa, pungkasane direhabilitasi lan dijupuk bali menyang kewarganegaraan Rusia. Ing wektu iku, Austria wis nggawe perdamaian karo Prancis, lan pasukan ekspedisi Rusia, kang ana 10 ewu Don Cossacks, bali saka Silesia menyang pesisir Segara Ireng. Kajaba iku, ing sisih kidul ana 7 ewu Cossack, 6 ewu Dnieper lan 4 ewu Sloboda Cossacks. Tentara gampang njupuk Perekop lan dikuwasani bagéan saka Crimea, ing wektu sing padha Jendral Lassi njupuk Azov. Banjur digawe tentara Dnieper, kang, ing aliansi karo Austria, dibukak serangan marang Moldavia lan Wallachia. Tentara iki nguwasani Iasi lan maju ing Bendery. Don Cossacks dikirim menyang gropyokan jero ing sadawane Danube. Nanging, Turki bisa mobilize, ngalahake Austria lan dipeksa kanggo tentrem kapisah. Banjur padha meksa Rusia uga nyimpulake perdamaian sing dipeksa ing taun 1739, sing kabeh kasuksesan sadurunge pasukan Rusia dikurangi dadi nol. Don Cossacks padha Cut mati ing mburi mungsuh jero, nanging ngatur kanggo break liwat kanggo Transylvania, ngendi padha interned. Ing perang iki, ing printah saka Minikh, Don Cossacks pisanan muncul karo pucuk, lan wiwit iku busur, kang wis setya ngawula Cossacks kanggo ewu taun, ditinggal lan dadi kagungane sajarah. Ing masa pamaréntahan Anna Ioannovna, Volga Cossacks, sing wis meh ora ana, dibalèkaké. Ataman diangkat dadi mandor Don Makar Persia.

Pamrentahan singkat Dinasti Brunswick ora ana pengaruhe marang Cossack. Ing taun 1741, ana kudeta kraton tanpa getih lan putri Peter I, Elizabeth Petrovna, dadi kuwasa kanthi bantuan para pengawal. Sawise aksesi menyang tahta Elizabeth Petrovna, Dnieper Cossacks, sawise seda Rasul maneh kiwa tanpa hetman, nampa hak iki lan favorit saka Permaisuri Razumovsky diangkat dadi hetman. Ora ana owah-owahan kardinal liyane ing urip Cossacks nalika pamaréntahan Elizabeth. Kabeh pesenan babagan urusan internal saiki, kabeh hak istimewa lan otonomi sing ana tetep ora bisa dilanggar, lan ora ana sing anyar sing ditambahake. Tanggal 25 Desember 1761, Elizaveta Petrovna tilar donya. Pamrentahan singkat Peter III diiringi acara serem kanggo Rusia, nanging ora mengaruhi nasib Cossacks ing sembarang cara. Ing wulan Juni 1762, garwane Peter III, Catherine, kanthi bantuan para pengawal lan ulama, nindakake kudeta lan nyingkirake dheweke saka panguwasa, lan ing wulan Juli dheweke tilar donya. Sawisé séda, putrané isih enom Pavel, sing, miturut hukum, iki mestine kanggo njupuk tahta, lan Catherine dadi bupati. Nanging dheweke, didhukung dening bunder saka associates cedhak lan pengawal resimen, mratelakaken piyambak permaisuri, wis nindakake tumindak dubious saka sudut pandang legality. Dheweke ngerti banget, lan mutusake kanggo nguatake jabatane kanthi wewenang pribadi lan pengaruhe marang wong liya. Kanthi kemampuane, dheweke cukup sukses. Tanggal 22 September 1762, dheweke dilantik kanthi resmi ing Katedral Assumption ing Moskow, miturut adat saka tsars Moscow. Dheweke caressed lan generously disenengi panyengkuyung, kepincut mungsuh ing sisih, nyoba kanggo mangerteni lan gawe marem raos nasional kabeh, lan ndhuwur kabeh Rusia. Wiwit wiwitan, ora kaya bojone, dheweke ora weruh apa-apa kanggo mbantu Prusia ing perang nglawan Austria, kanthi cara sing padha, ora kaya Elizabeth, dheweke uga ora nganggep perlu kanggo mbantu Austria. Dheweke ora nate tumindak tanpa entuk manfaat kanggo Rusia. Dheweke kandha: "Aku pancen seneng perang, nanging aku ora bakal miwiti perang tanpa alesan, nanging yen aku miwiti, mula ... ora kanggo nyenengake kekuwatan liyane, nanging mung yen perlu kanggo Rusia." Kanthi statement iki, Catherine nemtokake vektor utama saka kawicaksanan manca, kang bisa kanggo reconcile wong saka views ngelawan. Ing kawicaksanan domestik Catherine nuduhake ati-ati banget lan nyoba kanggo dadi menowo sabisa karo negara urusane. Kanggo mutusake masalah masalah penting, dheweke diangkat komisi, kang dadi ketua. Lan pitakonan sing njupuk wangun ngganggu asring ditanggulangi painlessly. Kanggo njaluk kenalan karo kahanan ing negara, Catherine digawe sawetara lelungan sak Rusia. Lan kemampuan apik tenan kanggo milih kanggo dhéwé ora mung setya, nanging uga kaget saged lan bakat associates ditresnani kanggo dina iki. Lan sing nggumunake, ratu Jerman manca kanthi kuwalitas lan tumindak kasebut bisa entuk asil sing apik banget lan panguwasa gedhe ora mung ing antarane para bangsawan, abdi lan retinue, nanging uga ing antarane wong akeh.

Gambar 2 "Katya"


Ing kawicaksanan manca, arah Polandia dadi pusat. Ana 3 masalah rumit ing hubungan antarane Rusia lan Polandia, sing saben-saben kuwatir banget marang Polandia, ngancam konflik lan cukup kanggo perang, yaiku:
- Rusia nambah pengaruhe ing Courland, kanthi resmi dadi vasal Polandia
- Rusia ngupaya kebebasan Ortodoks ing Polandia Katulik
- Rusia nambah pengaruh ing pesisir Baltik, sing dianggep Polandia minangka zona kepentingan politik.
Pitakonan pungkasan utamané mbledhos. Pesisir Baltik, sing penting banget kanggo Rusia, nduweni sejarah sing dawa lan rumit sing ana hubungane karo Perang Salib. Wiwit jaman kuna, Baltik wétan (Ostsee) didunungi dening macem-macem suku bangsa Balts lan Ugric. Munculé populasi Jerman ing negara Baltik tanggal bali menyang pungkasan abad kaping 12. Bebarengan karo gerakan Tatar saka Timur, gerakan bangsa Jerman wiwit saka Kulon. Wong Swedia, Denmark lan Jerman wiwit nguwasani pesisir wétan Segara Baltik. Padha nelukake suku Livonia lan Finlandia sing manggon ing pesisir Teluk Bothnia, Teluk Finlandia lan Teluk Riga. Swedia nguwasani Finlandia, Denmark nguwasani Estonia, Jerman ngjajah cangkeme Neman lan Dvina. Penjajahan kasebut diiringi kegiatan misionaris saka umat Katolik. Paus ngajak wong-wong ing sisih lor kanggo perang salib nglawan pagan ing negara Baltik lan skismatik Rusia saka Kristen Wétan. Uskup Albert, kanthi berkah saka paus, teka karo pasukan ing Livonia lan mbangun benteng Riga. Ing taun 1202, Ordo Pedhang didegaké lan dadi master ing Baltik. Chamberlain saka ordo dadi panguwasa wilayah, lan para ksatria dadi pemilik saka plot tanah lan petani lokal. Kelas ksatria digawe saka Jerman lan kelas petani saka Balts. Ing 1225-1230, antarane Neman lan Vistula ing Baltik, Ordo Teutonik mapan. Digawe nalika Perang Salib ing Palestina, dheweke duwe dana gedhe. Amarga ora bisa manggon ing Palestina, dheweke nampa tawaran saka pangeran Polandia Konrad saka Mazovia kanggo manggon ing barang darbeke kanggo nglindhungi tanahe saka serangan saka suku Prusia. Teuton miwiti perang karo Prusia lan mboko sithik ngowahi tanah (Prusia) dadi kagungane. Ngganti wilayah Prusia, negara Jerman dibentuk, sing gumantung marang kaisar Jerman. Sawisé Perang Livonia, ora kasil kanggo Ivan the Terrible, bagéan saka negara Baltik dipeksa nyerah ing panguwasa saka raja Polandia, bagean ing panguwasa saka raja Swedia. Ing perang terus-terusan nglawan Polandia, Swedia lan Rusia, pesenan ksatria Baltik (Ostsee) ora ana, lan ing antarane negara-negara kasebut ana perjuangan kanggo ndarbeni mantan. Peter I nglebokake barang-barang Swedia ing negara-negara Baltik menyang Rusia, lan ing antarane para bangsawan Baltik wiwit gravitate menyang Rusia. Sawisé Raja Sigismund III séda ing taun 1763, perjuangan internasional nglawan suksesi Polandia uga diwiwiti. Ing taun 1764, Catherine nglakoni perjalanan kanggo mriksa wilayah Baltik. Adipati Courland, Biron, 80 taun, kanthi resmi dadi vasal Polandia, nuduhake dheweke sambutan sing pantes dadi raja. Hubungan antarane Polandia lan Rusia wiwit rusak. Kasangsaran populasi Ortodoks ing Polandia uga isih ora saya apik. Kajaba iku, Seim nanggapi saben cathetan duta besar Rusia Repnin kanthi represi sing tambah. Ing Polandia, konfederasi wiwit antarane Rusia lan Polandia, i.e. pertahanan bersenjata legal kanggo hak-hak. Prancis, Paus lan Turki teka kanggo bantuan saka konfederasi Polandia. Ing wektu sing padha, gerakan Haidamaks sing dipimpin Maxim Zheleznyak diwiwiti ing Polandia Ukraina. Sang Prabu nuli nyuwun pitulungan marang Moskow lan Haidamaks padha buyar dening tentara Rusia, lan Zheleznyak dicekel lan dibuwang menyang Siberia. Kanggo nanggepi, wong Turki nuntut mundurake pasukan Rusia saka Polandia, sawise penolakan kasebut, perang Rusia-Turki liyane diwiwiti. Tanggal 15 Januari 1769, Khan Giray Krimea nyerang provinsi Elizabethan, nanging diusir dening tentara meriem benteng. Iki minangka serangan pungkasan saka Tatar Krimea ing lemah Rusia. Ing arah Bessarabian, tentara Rusia maju lan nguwasani Iasi, banjur kabeh Moldavia lan Wallachia. Ing arah Don, Azov lan Taganrog dikuwasani. Ing taun candhake, wong Turki nandhang kekalahan ing Bendery lan Cahul. Korps Potemkin njupuk Ismael. Skuadron Mediterania Count Orlov ngobong armada Turki ing Chesme. Ing taun 1771, ngarep Crimean anyar kawangun, kang dikuwasani Perekop, banjur kabeh Crimea lan digawa metu saka perang lan patronase Turki. Kanthi mediasi Austria lan Prusia, rembugan diwiwiti ing Focsani, nanging Turki ora gelem ngakoni kamardikan Crimea lan Georgia, lan perang diterusake. Tentara Rusia nyabrang Danube lan nguwasani Silistria. Mung sawise seda Sultan Mustafa ana prajanjèn perdamaian rampung ing Kuchuk-Kaynardzhi, dipeksa lan arang banget disadvantageous kanggo Turki. Nanging malah ing Rusia iku sumelang, ing wektu iku wiwit kraman, kang mudhun ing sajarah kanthi jeneng "Pugachev kraman".
- rasa ora puas wong Volga karo oppression nasional lan arbitrariness saka panguwasa tsarist
- rasa ora puas para pekerja pertambangan kanthi kerja keras, kerja keras lan kahanan urip sing ora apik
- rasa ora puas saka Cossacks karo gangguan saka panguwasa lan nyolong atamans sing ditunjuk wiwit jaman Peter the Great
- sejarawan ora mbantah "Tilak Krimea-Turki" ing acara kasebut, iki uga dituduhake dening sawetara bukti biografi Pugachev. Nanging Emelyan dhewe ora ngakoni hubungane karo wong Turki lan Krimea, sanajan disiksa.

Sanajan rasa ora puas umume, pemberontakan diwiwiti ing antarane Yaik Cossack. Yaik Cossack sajrone urip batine nduweni hak sing padha karo Don Cossack. Tanah, banyu lan kabeh tanah dadi kagungane Pasukan. Fishing uga tugas-free. Nanging hak iki wiwit dilanggar, lan ing Tentara padha wiwit nemtokke pajak kanggo nyekel lan ngedol iwak. Cossacks sambat babagan atamans lan mandor, lan komisi teka saka St. Petersburg, nanging dheweke njupuk sisih mandor. Cossack mbrontak lan mateni mandor lan nglumpuhake komisaris ibukutha. Tindakan punitive dijupuk marang Cossacks, nanging padha mlayu lan ndhelik ing steppes. Ing wektu iki Pugachev muncul ing antarane wong-wong mau. Panjenenganipun ngumumaken piyambak miraculously slamet pati saka Peter III, lan ing jeneng kang wiwit nerbitaké manifesto janji kabebasan-kabebasan sing amba lan keuntungan materi kanggo kabeh sing padha dissatisfied. Ana Welasan impostor kuwi ing wektu sing, nanging Pugachev dadi paling sukses. Nyatane, Pugachev minangka Don Cossack saka desa Zimoveyskaya, lair ing taun 1742. Sajrone layanan militer, dheweke melu kampanye Prusia, ana ing Poznan lan Krakow, munggah pangkat komandan resimen. Banjur dheweke melu kampanye Polandia. Ing kampanye Turki, dheweke melu nyekel Bendery lan dipromosikan dadi cornet. Ing taun 1771, Pugachev lara "... lan dodo lan sikile bosok", bali menyang Don amarga lara lan diobati. Wiwit 1772, ing anggepan saka kegiatan pidana, piyambakipun mlayu, ana karo Terek Cossacks, ing wilayah Crimean-Turki ngluwihi Kuban karo Nekrasov Cossacks, ing Polandia, manggon ing antarane wong-wong sing pracaya Lawas. Kaping pirang-pirang dheweke dicekel, nanging dheweke bisa lolos. Sawise uwal liyane saka pakunjaran Kazan ing Mei 1773, dheweke lunga menyang tanah Yaik Cossacks lan wong-wong sing ora marem wiwit ngumpul ing saubengé. Ing September 1773, padha ngluncurake serangan ing desa-desa tapel wates lan pos-pos, kanthi gampang ngrebut benteng-benteng tapel wates. Wong akeh sing ora marem gabung karo para pemberontak, pemberontakan Rusia diwiwiti, amarga Pushkin banjur ngandika, "ora duwe akal lan tanpa welas asih." Pugachev pindhah ing sadawaning desa Cossack lan ngangkat Yaik Cossacks. Henchman Khlopusha ngangkat lan bungah buruh pabrik, Bashkirs, Kalmyks lan mbujuk Kirghiz-Kaisatsky Khan kanggo aliansi karo Pugachev. Pemberontakan kanthi cepet nyabrang kabeh wilayah Volga menyang Kazan, lan jumlah pemberontak tekan sawetara puluhan ewu wong. Akèh-akèhé saka Ural Cossacks, buruh lan petani tindak menyang sisih pemberontak, lan Unit mburi banget saka tentara reguler dikalahaké. Ora akeh wong sing percaya yen Pugachev yaiku Peter III, nanging akeh sing ngetutake dheweke, mula dheweke ngelak kanggo kraman. Skala pemberontakan nyepetake kesimpulan perdamaian karo Turki, lan pasukan reguler sing dipimpin Jenderal Bibikov dikirim saka ngarep kanggo nyuda. Saka tentara biasa, para pemberontak wiwit nandhang kekalahan. Nanging Jendral Bibikov enggal diracun ing Bugulma dening konfederasi Polandia sing ditawan. Letnan Jenderal A.V. diutus kanggo nyegah pambrontakan. Suvorov, sing nangkep Pugachev lan banjur ngiringi dheweke menyang Petersburg ing kandhang. Ing awal 1775, Pugachev dieksekusi ing Bolotnaya Square.

Pemberontakan Pugachev lan likuidasi Dnieper Cossacks dening Empress Catherine
"Execution saka Pugachev". Ukiran saka lukisan dening A. I. Charlemagne. Pertengahan abad kaping XNUMX


Kanggo Don, pemberontakan Pugachev uga nduweni makna positif. Ing Don, Dewan Sesepuh saka 15-20 wong lan panggedhe mrentah. Lingkaran ketemu mung saben taun ing 1 Januari lan nganakake pemilihan kanggo kabeh pinituwa, kajaba ataman. Janjian saka atamans ngenalaken Tsar Peter (paling asring kanggo urip) nguatake daya tengah ing wilayah Cossack, nanging ing wektu sing padha mimpin kanggo penyalahgunaan saka daya iki. Ing Anna Ioannovna, Cossack kamulyane Danila Efremov diangkat dadi Don ataman, sawise sawetara wektu diangkat dadi ataman militèr kanggo urip. Nanging kekuwatane ngrusak dheweke, lan ing ngisor dheweke dominasi kekuwatan lan dhuwit sing ora dikendhaleni wiwit. Ing taun 1755, amarga akeh kaluwihan saka ataman, dheweke diwenehi jenderal utama, lan ing taun 1759, amarga prestasine ing Perang Pitu Taun, dheweke uga dadi anggota dewan privat karo permaisuri, lan putrane Stepan Efremov. diangkat dadi ataman ing Don. Mangkono, kekuwatan Don, miturut urutan paling dhuwur saka Permaisuri Elizabeth Petrovna, dadi turun temurun lan ora bisa dikendhaleni. Wiwit wektu iku, kulawarga ataman nyabrang kabeh wates moral ing acquisitiveness lan, ing retaliation, a longsor keluhan tiba marang wong-wong mau. Wiwit taun 1764, sawise keluhan Cossack, Catherine nuntut saka Ataman Efremov laporan babagan penghasilan, tanah lan barang-barang liyane, perdagangan lan mandor. Laporan kasebut ora gawe marem dheweke, lan ing instruksi dheweke, komisi babagan kahanan ekonomi ing Don makarya. Nanging komisi ora bisa goyah, ora muter. Ing taun 1766, survey tanah ditindakake lan yurt sing dikuwasani kanthi ilegal dibuwang. Ing taun 1772, komisi kasebut pungkasane menehi kesimpulan babagan penyalahgunaan ataman Stepan Efremov, dheweke ditangkep lan dikirim menyang St. Kasus iki, ing Kawa saka kraman Pugachev, njupuk giliran politik, utamané amarga Ataman Stepan Efremov nduweni kaluwihan pribadi kanggo Ratu. Ing taun 1762, minangka kepala desa sing gampang (delegasi) ing St. Petersburg, dheweke melu kudeta sing ngunggahake Catherine dadi tahta lan dianugerahi kanthi nominal gaman. Penangkapan lan diselidiki ing kasus Ataman Efremov defused kahanan ing Don, lan Don Cossacks padha prakteke ora melu ing kraman Pugachev. Menapa malih, resimen Don njupuk bagéyan aktif ing dipatèni kraman, dijupuk saka Pugacheva lan pacification saka wilayah mbrontak liwat sawetara taun sabanjuré. Yen permaisuri ora ngukum ataman maling, Pugachev, mesthi, bakal nemokake dhukungan ing Don lan ruang lingkup pambrontakan Pugachev mesthi beda.

Miturut perdamaian Kuchuk-Kainarji, Rusia entuk pesisir Azov lan pengaruh sing nemtokake ing Crimea. Bank kiwa Dnieper menyang Crimea nampa jeneng Little Russia, iki dipérang dadi 3 provinsi, wewatesan kang ora pas karo mantan wewatesan resimen. Nasib Dnieper Cossacks digawe gumantung ing ukuran adaptasi kanggo kahanan pegawe tentrem. Zaporizhzhya Cossack paling ora cocok kanggo cara urip iki, amarga organisasi kasebut diadaptasi khusus kanggo urip militer. Kanthi mandheg saka serangan lan kudu nggambarake, dheweke kudu mandheg. Nanging ana alesan liyane sing apik. Sawise pambrontakan Pugachev, ing ngendi sawetara Zaporizhzhya Cossacks melu, ana rasa wedi yen pambrontakan bakal nyebar menyang Zaporozhye lan diputusake kanggo nglebokake Sich. Ing tanggal 5 Mei 1775, pasukan Letnan Jenderal Tekeli nyedhaki Zaporozhye ing wayah wengi lan ngilangi jabatane. Dumadakan demoralized Cossacks. Tekeli nyelehake artileri, maca ultimatum lan menehi 2 jam kanggo refleksi. Para mandor lan klerus mbujuk Cossack kanggo nyerahake Sich. Ing taun sing padha, kanthi dekrit saka Permaisuri, Zaporizhzhya Sich sacara administratif dirusak, kaya decree kasebut, "minangka komunitas sing ora sopan lan ora wajar, ora cocok kanggo ndawakake umat manungsa." Sawisé likuidasi Sich, mantan mandor diwènèhi bangsawan lan diwènèhi panggonan layanan ing macem-macem wilayah kekaisaran. Nanging Catherine ora ngapura wong telu kanggo ngenyek sadurunge. Ataman Pyotr Kalnyshevsky, hakim militer Pavel Golovaty lan juru tulis Ivan Globa diasingake menyang biara-biara sing beda-beda amarga khianat lan pindhah menyang Turki. Pangkat ngisor diijini gabung karo resimen hussar lan dragoon saka tentara biasa. Sisih wareg saka Cossacks pisanan tindak menyang Crimean Khanate, lan banjur menyang tlatah Turki, ngendi padha manggon ing Delta Danube. Sultan ngidini wong-wong mau ngadegake Transdanubian Sich (1775−1828) kanthi syarat nyedhiyakake tentara kaping 5 kanggo tentarane.

Pembubaran organisasi militer gedhe kaya Zaporozhian Sich nggawa sawetara masalah. Senadyan departure saka bagéan saka Cossacks ing luar negeri, bab 12 ewu Cossacks tetep ing kewarganegaraan saka Kakaisaran Rusia, akeh ora bisa tahan disiplin ketat saka Unit tentara biasa, nanging padha bisa lan isih wanted kanggo ngawula kekaisaran. Cossacks kanthi pribadi simpati karo Grigory Potemkin, sing, minangka "komandan utama" saka pesisir Segara Ireng sing dicaplok, ora bisa nggunakake kekuwatan militer. Mulane, diputusake kanggo mulihake Cossacks, lan ing 1787 Alexander Suvorov, sing, ing pesenan saka Empress Catherine II, diatur Unit tentara ing Rusia kidul, wiwit mbentuk tentara anyar saka Cossacks saka mantan Sich lan turunane. Prajurit gedhe nganggep kabeh tugas kanthi tanggung jawab lan uga. Panjenenganipun trampil lan kasebut kanthi teliti, nyaring kontingen lan nggawe "Tentara saka Setia Cossacks." Tentara iki, dijenengi Tentara Cossack Laut Ireng ing taun 1790, kanthi sukses lan pantes melu perang Rusia-Turki taun 1787-1792. Nanging sawise seda Pangeran Potemkin, ilang patronase, Cossacks felt banget insecure ing tanah diparengake. Ing pungkasaning perang, padha nyuwun Kuban, nyedhaki perang lan wates, adoh saka mripate Tsar. Minangka tandha saka matur nuwun kanggo layanan setya ing perang, Catherine II diparengake menyang wilayah ing sisih tengen Kuban, kang langsung dienggoni ing 1792-93. Ing wilayah Azov, cradle kuna saka kulawarga Cossack, padha bali, sawise pitung atus taun ing Dnieper, karo basa sing saiki wis dadi salah siji saka dialek wicara Cossack. Cossacks sing tetep ing cekungan Dnieper rauh nyawiji menyang massa saka populasi multi-suku Ukraina sing ping pingan. Tentara Segara Ireng (sing banjur dadi bagéan saka Kuban) njupuk bagéyan aktif ing Perang Kaukasia lan perang liyane saka kekaisaran, nanging iki crita temen beda lan banget kamulyane.

Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Istorija.o.kazakakh.zaporozhskikh.kak.onye.izdrevle.zachalisja.1851.
Letopisnoe.povestvovanie.o.Malojj.Rossii.i.ejo.narode.i.kazakakh.voobshhe.1847. A. Rigelman
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    7 Oktober 2013
    Sing didhelikake ing pambrontakan Pugachev yaiku perang Catherine karo Great Tartaria, Kekaisaran Siberia Rusia. Garis Benteng ing sadawane tapel wates karo Muscovy, garis Omsk benteng modern, peta, akeh bukti ora langsung mbantu kanggo mulihake gambar sing didhelikake dening Catherine lan Romanov saka keturunan.
    1. 0
      7 Oktober 2013
      Kutipan saka Ross
      Sing didhelikake ing pambrontakan Pugachev yaiku perang Catherine karo Great Tartaria, Kekaisaran Siberia Rusia.

      Aja tersinggung, mesthi, nanging "nalika sampeyan ngomong, kayane sampeyan khayalan ..."
    2. Horde
      -1
      7 Oktober 2013
      Kutipan saka Ross
      Sing didhelikake ing pambrontakan Pugachev yaiku perang Catherine karo Great Tartaria, Kekaisaran Siberia Rusia. Garis Benteng ing sadawane tapel wates karo Muscovy, Om


      Eugene sugeng rawuh. hi
      Bebener iku malah luwih elek
      -Peter putra Jerman Friedrich Brandenburg Hohenzeulern 3-1 iki carane pemilih dumadakan dadi kerajaan Prusia tanpa alesan lan Sophia, rama Alexei1
      -tekane Petrus didhisiki dening latin nyekel Rus' dening Sophia.
      - Kulawarga pangeran Rusia kuna dirusak,
      -Patriarch Nikon, dhukungan saka iman Ortodoks, dirusak
      - ing perang KONQUESTIVE Ageng ing Kulon lan Rus', sing diarani Pemberontakan Razin, pasukan Kulon bisa ngalahake Rus', para pemanah wis dirusak babar pisan,
      -Reformasi PETER MONSTERING wis diwiwiti
      -Wong asing dilebokake ing panggonan klan Rusia kuna sing rusak, umume wong Jerman diwenehi jeneng kulawarga Rusia kuna.
      - Perbudakan dikenalake kanggo wong Rusia
      - Pemberontakan Pugachev - perang SIVIL gedhe antarane pecahan saka HORDE - KERAJAAN MOSCOW OF TARTAR ing Kulon lan Romanov Jerman Rusia
      RIWAYAT Rus' MONSTERLY kleru, kabeh ditulis maneh
      kabeh dijupuk saka http://istclub.ru
    3. 0
      9 Oktober 2013
      Aneh yen Pushkin kebak semangat Rusia, epik kuna kanthi kabeh jiwane, ora ndhukung Pugachev ing tulisane karo legenda, lan malah ngukum dheweke nang endi wae lan ora ngerti dheweke.
      Ana panjelasan sing prasaja kanggo iki - dalan menyang neraka wis diaspal kanthi tujuan sing apik ... 1917 lan 1991 konfirmasi iki. Para dalang nyekel tali kenceng.
  2. Pamales711
    +2
    7 Oktober 2013
    Peter I dudu tiran, dheweke, kaya bapak, mbokmenawa uga tresna marang putrane. Nanging nalika putrane wiwit mbukak nglawan politik, mula iki minangka kesempatan kanggo mikir, kanggo wong-wong sing, sanajan nyolong, kaya Menshikov, nanging nindakake tugas kasebut, Peter ngalahake raine lan goyangake sing dicolong, nanging ora dieksekusi. .
    1. BBM
      BBM
      0
      7 Oktober 2013
      omong kosong liyane sing yakuwi kanggo mbenerake freak iki ing sembarang biaya.
      lan kasunyatan ora bakal owah. Petrukha matèni putra dhewe saka bojo sing ora ditresnani (lawlessly dikunjara ing biara), nyatane, exchanging urip kanggo trik karo sundel Chukhon, kang dhewe banjur diobong ing panas nalika menehi kanggo sawetara Mons. lan yen Katerina lan Menshikov ora ngracun "mukjizat" iki, dheweke bakal ngeksekusi "permaisuri" bebarengan karo brood dheweke. Akibaté, Kakaisaran bakal ditinggal tanpa apa-apa - ora ana Ekaterina Petrovna lan "Renaisans Rusia".
      Punika pahlawan kuwi. Nalika lagi ngomong, nalika wong mikir x.rom tinimbang sirah, ora ana sing apik bakal teka.
      Lan sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng babagan keagungan militer - nanging kampanye Prut, kaya-kaya, mbuktekake sebaliknya.
  3. +1
    7 Oktober 2013
    Kutipan: Alekseev
    Kutipan saka Ross
    Sing didhelikake ing pambrontakan Pugachev yaiku perang Catherine karo Great Tartaria, Kekaisaran Siberia Rusia.

    Aja tersinggung, mesthi, nanging "nalika sampeyan ngomong, kayane sampeyan khayalan ..."


    Nyatane, mung ora saben wong siap kanggo nyadari crita sing bener. Akeh materi wis katon:
    http://topwar.ru/31944-izvestnyy-flag-neizvestnoy-strany.html
    http://kadykchanskiy.livejournal.com/127704.html
    lan akeh bahan liyane.
  4. +1
    7 Oktober 2013
    Aku menehi minus kanggo bagean pisanan saka artikel Peter ditampilake minangka psikopat, fanatik, kanca-kancane sing wis nindakake kanggo kabecikan negara diarani lingkungan outbred, reformasi negara, nggawe tentara lan angkatan laut. diarani tanpa pikir. Alexei pengin mbatesi reformasi lan bali Rusia menyang jaman pra-Petrine, lan kabeh pengorbanan sing ditindakake nalika masa pemerintahan Peter Agung bakal muspra, lan iki minangka pengkhianatan. Little ngandika bab pemberontakan Puchachev dhewe.
    1. BBM
      BBM
      -1
      7 Oktober 2013
      Quote: mlaku
      .Peter dituduhake minangka psikopat

      iki kasunyatan nyata
      1. Pamales711
        +2
        7 Oktober 2013
        Psikopat wis ora mrentah nganti 30 taun. Iku wektu kanggo ngerti, lan konflik antarane bapak lan anak ing tingkat iki asring kritis kanggo kabeh negara.
        1. BBM
          BBM
          0
          7 Oktober 2013
          Lan Vanya tormentor, iku sing dikutuk, kang sejarawan pengadilan obsequiously disebut tormentor, sanajan wong ngurmati julukan iki karo mbah kakungipun lan ora karo wong. Lan ana cukup conto ing sajarah donya ...
    2. BBM
      BBM
      -3
      7 Oktober 2013
      Alexei pengin mbatesi reformasi lan bali Rusia menyang jaman pra-Petrine

      lan sing ngandhani sampeyan. Swara-swara nabi bisik-bisik ing kupingku.
      Lan apa jenis "reformasi" sing bisa ditindakake Alexei? yen institusi parlemen digawe ing Rusia (mung ora ngelingi farce murah sing diarani Senat), apa ana sawetara reformasi tanah utawa politik sing ditindakake? Nyatane, ing sangisoré Pétrus, kabeh tetep padha karo bapaké - Aku sing dadi panguwasa, aku mundur apa sing dakkarepaké. Lan kabeh sing disebut "reformasi" iki tresna banget kanggo jantung Rusia - ing bebener, penaklukan teritorial biasa. Lan apa alasan sampeyan duwe Alexey bakal nolak pesisir Baltik ???
      1. Pamales711
        +1
        7 Oktober 2013
        Yen sampeyan ora seneng karo penaklukan Peter, banjur menyang Swedia, sanajan ya, sampeyan wis mbuwang Rusia, kok aku kudu takon sampeyan.
  5. +1
    7 Oktober 2013
    Ya wes. Campuran bebarengan ing Bunch saka jaran-wong. Kabèh dicampur ing omahé Balkonsky.

    Penulis nyebar omong kosong sing ora bisa dipikirake nganti dheweke bingung. Cossack ing Pugachev yaiku Yaitsky utawa Ural. Pugachev (khianat) njupuk Bunch saka desa Cossack, nanging ora nguwasani ibukutha - kutha Yaitsky, nanging ora tembung bab iki ing artikel. Miturut cara, nimbali dhawuh Kapten Krylov - bapak saka fabulist misuwur mangsa.
    Singkat - 100500 minus kanggo graphomaniac. hi
    1. +1
      7 Oktober 2013
      Nuwun sewu, nanging Yaik lan Ural punika nama kali ingkang sami, menawi mboten klentu.
      1. warga
        0
        7 Oktober 2013
        Aja kliru.
      2. 0
        8 Oktober 2013
        Banjur padha Yaik Cossacks, ora ana Ural Cossacks banjur.
  6. warga
    0
    7 Oktober 2013
    Ana cukup kerusuhan malah sadurunge Pugachev. Wong-wong ing kono padha ora gelem urip ing sangisoré perbudakan. Nalika iku Cossack mbrontak, liyane nganggep minangka kelanjutan pesta lan ora mandheg.
  7. 0
    7 Oktober 2013
    Kutipan saka warga
    Wong-wong ing kono padha ora gelem urip ing sangisoré perbudakan.

    Kabeh luwih rumit.
    Bashkir sing padha ora bakal dadi budak (sing sapa sing dadi plowmen?), nanging sing paling mbrontak.
    Lan ora mung wong manca sing melu kraman Pugachev, nanging (luwih aktif) petani Rusia ing wilayah Volga-Bank Tengen.
    Yen ana, aku dhewe saka bagean kasebut. Isih ana crita babagan "komandan lapangan" Pugachev, kayata Ivan Dmitriev. Lan babagan eksekusi massal para pemilik tanah lokal.
  8. +1
    7 Oktober 2013
    Babagan budhal Cossacks menyang Turki.
    Iku wis suwe banget, nanging mentalitas Ukrainia padha.
    Kita luwih seneng ngedol awake dhewe marang sultan Muslim tinimbang ngladeni mahkota Rusia. Kaya mangkono anggone padha guneman.
    "Wong sedulur", sampeyan ngomong? Utawa malah "bangsa siji"? Wah...
    1. Horde
      +2
      7 Oktober 2013
      Quote: Asem
      Iku wis suwe banget, nanging mentalitas Ukrainia padha


      ngomong omong kosong Ukrainians muncul mung ing 20s abad kaping 20 dening urutan Lenin.
      Cossack, ing tangan liyane, tansah nganggep awake dhewe RUSSIA, lan tindak menyang Sultan-Saltan saka pelanggaran hukum Jerman dibebasake dening Sophia, Peter, lan liyane saka tsars Jerman.
      Ing Atamania, padha tansah gelem ditampa dening Janissaries, Cossacks padha, mung Muslim.
      1. 0
        9 Oktober 2013
        Horde: nyekel kutipan saka "Kamus Politik 1928" kaca 187.
        Cossacks -1) Populasi Turki ing provinsi Kazakh ASSR, Orenburg lan Astrakhan. lan Uzbek SSR. Secara total, ana 3 ewu k. ing USSR, utawa 959% saka total populasi USSR. K. melu ing breeding sapi lan sebagéyan ing tetanèn; dening agama - Muslim - Sunni. K. ora kena bingung karo bangsa liya - Kyrgyz (utawa Kirghiz).
        2) K. - salah siji saka Estates ing pra-revolusioner Rusia. Cossack diatur dadi pasukan khusus Cossack (total 11 pasukan: Don, Kuban, Orenburg, Ural, Terek, Astrakhan, Siberian, Transbaikal, Semirechensk, Amur, lan Ussuri). K. pikantuk hak istimewa ingkang sipatipun sosial lan ekonomi. Iki nemtokake sifat reaksioner Kazakhstan, dhukungan kanggo rezim tsarist, lan partisipasi mayoritas Kazakhstan ing perang sipil ing sisih putih.
      2. 0
        9 Oktober 2013
        Aku bakal nambah babagan Janissaries. Janissaries minangka anak-anake Kristen (ora kudu Rusia) sing manggon ing wilayah Kakaisaran Ottoman, sing, miturut khusus "Kristen quitrent", dijupuk saka wong tuwane nalika umur 7 taun lan ditransfer menyang tentara. Kakaisaran Ottoman ing "Janissaries", sing dibuwang menyang medan perang sing paling angel nganti ana geeks Kristen sing luwih sithik ing Kakaisaran Ottoman. Senajan wong-wong sing mbedakake piyambak ing perang bisa nampa hak istimewa.
    2. 0
      9 Oktober 2013
      Aku wonder apa sing luwih apik kanggo sultan Muslim ing kamardikan utawa ing perbudakan antarane Kristen Jerman?
  9. +1
    7 Oktober 2013
    Pitakonan, paling kamungkinan kanggo penulis:
    Apa hubungane antara pemberontakan Pugachev lan Zaporozhian Sich.
    Yen artikel babagan pemberontakan, mula ora ana sing jelas yen sampeyan ora ngerti sejarah Rusia.
    Yen artikel bab Zaporizhzhya Sich wis ora perlu maneh, lan ora perlu kanggo keno masyarakat urip ing perang.
    Mungkin ngganti jeneng menyang Kurangé populasi Cossacks ing tlatah Ukraina.
  10. 0
    8 Oktober 2013
    Kutipan saka warga
    Aja kliru.

    Kowe loro salah. Kutha Yaik lan Yaitsky diganti jeneng sawise pambrontakan dadi Ural lan Uralsk, mungguh. Cossacks padha sangsoro saka hak istimewa, ing kasunyatan liquidated, Manajemen ditransfer menyang Astrakhan. Tentara Ural Cossack digawe maneh mengko.
  11. +3
    8 Oktober 2013
    Kutipan saka warga
    Ana cukup kerusuhan malah sadurunge Pugachev. Wong-wong ing kono padha ora gelem urip ing sangisoré perbudakan. Nalika iku Cossack mbrontak, liyane nganggep minangka kelanjutan pesta lan ora mandheg.

    Ora tau ana serfdom. Lan kepinginan kanggo ngrampog ana. Kene, mbayangno. Ana perang ing Stalingrad, lan Vlasov mbentuk tentara. Pahlawan Vlasov? Ketoke, kanggo mayoritas, ora. Jenenge dikutuk sewu. Nanging ing kene Pugachev ngundakake pambrontakan ing mburi negara ing perang karo Turki (lan mung ing wektu Crimea reconquered), nanging kutha lan desa karo lurung-lurung dijenengi miturut jenengé. Omong kosong!!! Lan Vlasovites, sing ora tau perang nglawan USSR, iku pengkhianat. Aku ora tau mbenerake ROA, nanging aku ora ngerti kenapa bandit Razin lan Pugachev isih dadi pahlawan. negatif
    Pugachevtsev dirusak dening komandan gedhe Suvorov. Iki, yen ana sing ora ngerti babagan "satrap kerajaan"
    1. 0
      9 Oktober 2013
      Pemberontakan ana luwih saka kasunyatan sing prajanjèn perdamaian karo Rusia lan tanggi ora ngidini tanggi kanggo dirampok, ing nglanggar persetujuan ing tingkat internasional, predatory serangan ing tanggi terus, amarga Cossacks wis ora ana liya kanggo njaluk dhuwit saka, wiwit. iku bisa kanggo mbayar tetanèn karo kepala ing patemon Cossack. Wong-wong sing nglanggar perjanjian perdamaian internasional diukum dening negara, lan ing kene ana alesan kanggo pemberontakan. Lan kabeh diwiwiti kanthi kepinginan kanggo nyolong. Ing sirah kita, kabeh wong sing nglawan kapitalisme ing negara kasebut wis dadi pahlawan. Lan saiki padha ora pengin ngelingi Bloody Sunday lan tsar, ing kang mrentah ing tentara prajurit mandheg arep Paskah karo 90% saka Staff, kita nelpon "martir suci". Sing mimpin negara kanggo revolusi dening inaction kang, lan sing ditembak kanggo padha, saiki exalted kanggo lambang. Yen kutipan saka "kamus politik 1928", sing wis dakkirim, diterbitake ing situs iki, mula sampeyan bisa ndeleng apa sing diwenehake revolusi marang wong-wong: budak 8 jam. dina, ninggalake karo pangopènan, kang ing taun 28 ora ing donya, pangopènan pensiun, kang diwenehi mung kanggo pejabat lan prajurit dipatèni ing perang. Nanging saiki kita mundhakaken "mutinies" marang inovasi komunis sawise revolusi lan muter bali menyang kapitalisme. Mungkin ana alesan kanggo mbandhingaké lan ngerti kok Cossacks wungu uprisings, kang pamaréntah tsarist panganan karo pangiriman gandum saka tangané.
  12. 0
    8 Oktober 2013
    Kutipan saka nikcris
    Kutipan saka warga
    Aja kliru.

    Kowe loro salah. Kutha Yaik lan Yaitsky diganti jeneng sawise pambrontakan dadi Ural lan Uralsk, mungguh. Cossacks padha sangsoro saka hak istimewa, ing kasunyatan liquidated, Manajemen ditransfer menyang Astrakhan. Tentara Ural Cossack digawe maneh mengko.

    Kanggo sawetara alasan, ora ana cara kanggo nggawe owah-owahan ing situs kasebut. Mulane, aku bakal terus kaya iki.
    Ural Cossacks nampa inokulasi saka "bid'ah" wilayah Pugachev sing sawise bali saka hak malah curtailed, padha wiwit ngawula mung immensely. Immensely - Aku bakal ninggalake iku konco, amarga iku mokal kanggo nyebut ing tembung apa Ural Cossacks wis rampung kanggo makutha.
  13. 0
    8 Oktober 2013
    Kutipan saka nikcris
    Kutipan saka warga
    Ana cukup kerusuhan malah sadurunge Pugachev. Wong-wong ing kono padha ora gelem urip ing sangisoré perbudakan. Nalika iku Cossack mbrontak, liyane nganggep minangka kelanjutan pesta lan ora mandheg.

    Ora tau ana serfdom. Lan kepinginan kanggo ngrampog ana. Kene, mbayangno. Ana perang ing Stalingrad, lan Vlasov mbentuk tentara. Pahlawan Vlasov? Ketoke, kanggo mayoritas, ora. Jenenge dikutuk sewu. Nanging ing kene Pugachev ngundakake pambrontakan ing mburi negara ing perang karo Turki (lan mung ing wektu Crimea reconquered), nanging kutha lan desa karo lurung-lurung dijenengi miturut jenengé. Omong kosong!!! Lan Vlasovites, sing ora tau perang nglawan USSR, iku pengkhianat. Aku ora tau mbenerake ROA, nanging aku ora ngerti kenapa bandit Razin lan Pugachev isih dadi pahlawan. negatif
    Pugachevtsev dirusak dening komandan gedhe Suvorov. Iki, yen ana sing ora ngerti babagan "satrap kerajaan"

    Lan media Soviet nglaporake babagan iki, tanpa menehi jeneng komandan, - uga, tuku buku pelajaran dhewe lan maca omong kosong babagan penindasan sing paling abot saka pemberontakan sing tentrem lan SIK !!! ngiyanati Pugachev corefans. Apa ing ngisor iki alam.
  14. +1
    8 Oktober 2013
    Lan banjur padha Ural Cossacks saka baris Emba, karo bantuan saka perusahaan karo papat bedhil, digawe rustle ing Khiva, sawise kang tetep budak Ortodoks iki kaukum pati kanggo penjaga. Lan Khan kasebut kanthi teliti mirsani iki. Nanging sepur wis lunga, lan grievances lawas ora diapura (ora dilalekake) - Cossacks, karo pasukan gabungan ora ngluwihi divisi, dibusak negara iki saka globe. Budak Rusia dibebasake, lan para elit lokal nampa pangapura kanggo kasetyane.
  15. +1
    8 Oktober 2013
    Ya-ah-ah-ah..... We urgently kudu invent mesin wektu ... Yen ora, carane Rusia bisa terus / urip ??

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"