Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Bagian I, pra-perang

37
Perang Patriotik 1812 minangka apotheosis saka jaman Perang Napoleon. Peperangan iki dhewe minangka puncak saka saingan geopolitik Inggris-Prancis sing dawa. Konfrontasi Anglo-Prancis wis abad-abad badai critane. Perang terus meh terus-terusan lan nganti suwe, malah ana Perang Atusan Taun ing antarane sejarah. Sawise maneh, konfrontasi saya tambah akeh ing abad XVII-XVIII.

Sadurunge, Inggris meh ora ulig Spanyol saka pedestal Jeng segara, dening cara, ora tanpa bantuan saka Prancis, lan ing dalan kanggo dominasi donya padha pesti ngadhepi saingan politik anyar ing bawana. Kajaba iku, Inggris wis ngowahi dadi kekuwatan industri lan ngupaya nggedhekake koloni ing jaban rangkah kanggo nggedhekake perdagangan kolonial. Wiwit jaman Louis XIV, saingan iki amarga alasan kolonial saya tambah parah, perang Anglo-Prancis banjur terus meh terus-terusan lan berdarah banget. Pertumpahan getih sing akeh banget ora nambah wewenang marang panguwasa loro-lorone, lan sawise Perang Pitu Taun, saingan kasebut wiwit ndarbeni bentuk sing umume munafik, menyamar lan Jesuit. Ora dikarepke, canggih, insidious lan khianat bebarengan jotosan ing weteng lan ing bolongan gained popularitas tartamtu banjur. Wong Prancis sing pisanan sukses ing bisnis iki. Wong-wong mau, kanthi bantuan Pangeran Henry Inggris sing ora sopan (adhi saka raja Inggris), nemokake hubungan sing lemah ing rantai koloni Inggris sing dawa. Perancis kanthi ideologis, moral lan finansial kanthi murah hati nyengkuyung para pemberontak koloni Amerika Utara. Ing tentara pemberontak, "sukarelawan" Prancis perang kanthi akeh, kalebu ing posisi komando dhuwur. Dadi, contone, Jendral Lafayette minangka kepala staf tentara pemberontak, lan Kolonel Kosciuszko mrentah unit sapper. Akeh "sukarelawan" sing cepet-cepet nyedhiyakake pitulungan internasional sing ora keganggu ngetokake pengunduran diri, utawa paling ora liburan, yaiku. padha perwira aktif ing tentara Prancis. Kanggo ndhelikake skandal iki, mantan komandhane ing absen lan kanthi retroaktif ngetokake "cuti tanpa wates ... kanggo alasan pribadi ... kanthi bayaran." Para pambrontak meh ora bisa dihukum lan nesu banget ing negara-negara sing mbrontak, lan nalika ancaman retribusi teka, dheweke ndhelik ing luar negeri lan lungguh ing Quebec Prancis. Sawise pirang-pirang taun perjuangan, Inggris kepeksa ngakoni kamardikan negara-negara Amerika Utara. Iku tamparan resounding ing pasuryan. Pamrentah Inggris anyar kanthi janji janji Parlemen lan Raja nggawe respon asimetris marang Prancis, sing ora katon cilik. Lan padha sukses banget. Inggris kanthi loman lan tanpa pandang bulu nyeponsori oposisi Prancis sing maneka warna, macem-macem lan multi-vektor, sing dipupuk dening para panguwasa ing banyu sing nggegirisi ing Pencerahan Prancis (maca Perestroika) lan nggawe buzz ing Prancis dhewe sing keturunan bakal ngarani kerusuhan iki. tinimbang Revolusi Prancis Agung. Mesthine, ing loro kasus kasebut, panyebab internal lan prasyarat minangka sing utama, nanging pengaruh agen, sponsor lan ideolog saingan geopolitik ing acara kasebut gedhe banget.

Kepinginan kanggo lelungan, nyapu utawa nyepetake mungsuh geopolitik, kanggo mbantu dheweke dadi edan, dibenturi watu, dadi gila kanthi bantuan sawetara jinis Perestroika utawa Reformasi, slip, utawa luwih apik, tip lan mabur dhisik saka tebing, internasional. urip iku cukup miturut konsep lan dipraktekke saka nitahaken donya. Ing hubungan antarane Inggris lan Prancis, akeh agen manca lan domestik, sponsor lan sukarelawan, mlaku-mlaku ngubengi provinsi mbrontak ing ngarep, miwiti lan disponsori pambrontakan kaetung lan kerusuhan, perang ing tatanan bersenjata ilegal, kadhangkala teka kanggo langsung melu-melu militèr. Revolusi ing Prancis nambahi permusuhan Anglo-Prancis. Perjuangan ideologi ditambahake ing perjuangan politik, kolonial lan komersial. Inggris nyawang Prancis minangka negara kerusuhan, Jacobins, anarkis, lechers, Satanists lan ateis, dheweke ndhukung emigrasi lan blockade Prancis kanggo matesi panyebaran gagasan revolusioner. Lan Prancis nganggep Inggris minangka "colossus kanthi kaki lempung" sing ana ing gelembung sabun riba, utangan, rekening bank, pamrih nasional lan pitungan materi kasar. Inggris kanggo Prancis dadi "Carthage", sing kudu dirusak. Nanging ing banyu muddy saka gegeran Prancis gedhe iki, agen Inggris, sponsor lan sukarelawan diputer dadi akeh sing padha ora kejawab lan underestimated munggah Bonaparte kanggo kuwasa. Saka dheweke, Inggris ora liya mung masalah. Malah nalika dadi konsul pisanan, Napoleon nampa pesen saka ketua Konvensi Barassa: "Pompey ora ragu-ragu numpes bajak laut ing segara. Luwih saka armada Romawi - ngeculake perang ing segara. Lunga lan ngukum Inggris ing London amarga kejahatan dheweke sing wis suwe ora diukum."


Sego. 1 Konsul Pertama Napoleon Bonaparte


Ing pandang sepisanan, interpretasi kasebut saka asal-usul lan panyebab Perang Napoleon bisa uga katon gampang lan monochromatic. Pancen ora duwe warna, emosi lan ilmu pengetahuan. Nanging kaya sing diwulangake klasik, kanggo ngerti inti sejatine gambar kasebut, sampeyan kudu ngilangi palet kanthi mental lan mbayangno ing ngisor plot sing digambar dening pangripta ing kanvas nganggo areng. Saiki, yen kita nerusake saka cara iki lan mbuwang demagoguery, idealisme lan pseudo-ilmu, banjur bakal dadi bener, siji undisguised lan wuda, sanajan bebener sinis. Malah ing wektu sing paling adoh, kanggo nghias alam politik lan nutupi bebener sinis iki, sandhangan diplomatik warna-warni diciptakake - basa khusus, protokol lan tata krama. Ananging tumrap para juru analis, kesopanan-kesopanan iki rumiyin violet, amarga mung bisa ngojok-ojoki, lan ora njlentrehake kahanan, dheweke kudu ndeleng bebener sing wuda. Tugas lan tugase yaiku mbabarake plot kasebut, mbongkar kusut kemunafikan, kemunafikan lan kontradiksi, mbebasake bebener saka belenggu ngelmu, lan yen perlu, kanthi kejam mbedah awak lan jiwane, ngurai dadi molekul lan bisa diakses dening manungsa. pangerten sing paling gampang. Banjur kabeh bakal bener. Nanging bali menyang perang Napoleon.

Perjuangan ing segara rampung kanthi kekalahan Nelson saka Prancis armada ing Trafalgar, lan proyek kampanye ing India dadi ora bisa ditindakake. Blokade kontinental sing ditetepake dening Bonaparte ora nyebabake ngrusak ekonomi Inggris. Ing wektu sing padha, sukses militer Bonaparte ing bawana ndadekake kabeh bangsa Eropah gumantung banget marang dheweke. Austria, Prusia, Italia, Holland, Spanyol lan pamaréntahan Jerman padha gumantung banget. Sedulur Napoleon diangkat dadi raja ing pirang-pirang negara: ing Westphalia - Jerome, ing Holland - Louis, ing Spanyol - Joseph. Italia diowahi dadi republik, kanthi Napoleon piyambak minangka presiden. Marshal Murat, nikah karo adhine Napoleon, diangkat dadi Raja Napoli. Kabeh negara iki mbentuk aliansi kontinental sing diarahake marang Inggris. Wates-wates darbeke padha diganti dening Napoleon sewenang-wenang, padha kudu nyuplai pasukan kanggo perang ing kekaisaran, nyedhiyani kanggo pangopènan lan menehi kontribusi kanggo treasury kekaisaran. Akibaté, dominasi ing daratan wiwit dadi milik Prancis, dominasi ing segara tetep karo Inggris.

Rusia, minangka daya kontinental, ora bisa nyingkiri perang Napoleon, sanajan ing wiwitan dianggep banget. Sanadyan Inggris utawa Prancis wis tau dadi kanca tulus lan allies Rusia, mulane, nalika padha grappled karo saben liyane ing perang agawe, Ibu Catherine tumindak sejatine sifate metu saka pertimbangan favorit dheweke: "Apa gunane iki kanggo Rusia?". Nanging ana keuntungan, lan ana ing bidang hubungan Rusia-Polandia. Zigzag hubungan Rusia-Polandia ora bisa dianggep tanpa dipikirake babagan kekhasan mentalitas Polandia. Ing babagan mentalitas, wong Polandia minangka wong sing unik, sanajan miturut standar kemunafikan Eropa, kemunafikan lan prostitusi politik sing ora ana watese. Padha sengit marang kabeh pepadhamu, lan Rusia, nalisir saka kapercayan populer ing antarane kita, adoh saka ing Panggonan pisanan ing gething iki. Iku angel banget lan mbebayani banget kanggo wong-wong mau manggon ing lingkungan kaya mengkono, mulane, kanggo safety, padha tradisional golek sponsor lan patrons liwat segara, tengen segara. Ing patronase lan patronase, wong Polandia nepsu lan tanpa ukuman cilaka kabeh tanggane, njalari wong-wong mau ora kurang sengit musuhan. Nanging urip iku belang, belang cahya, belang ireng. Lan ing mangsa ireng, nalika sponsor utama lan protèktif Prancis ambruk ing kerusuhan elek, tanggi Polandia, yaiku Prusia, Austria lan Rusia, cepet lali bab masalah bebarengan lan wiwit nggawe kanca nglawan Polandia. Persahabatan iki rampung karo rong partisi Polandia. Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing taun 1772, Rusia, Austria lan Prusia, kanthi milih wektu sing tepat, wis nindakake pemisahan pisanan Polandia, minangka asil saka Rusia nampa Belarus wétan, Austria - Galicia, lan Prusia - Pomerania. Ing taun 1793, amarga kerusuhan Prancis, wayahe anyar teka lan pemisahan kapindho Polandia ditindakake, miturut Rusia nampa Volhynia, Podolia lan provinsi Minsk, Prusia - wilayah Danzig. Patriot Polandia mbrontak. Pamrentahan Sementara dibentuk ing Warsawa, raja ditangkep, lan perang diumumake antarane Rusia lan Prusia. Ing kepala pasukan Polandia ana T. Kostyushko, A.V. diangkat dadi komandhan nglawan para pemberontak. Suvorov. Pasukan Rusia nyerbu pinggiran Warsawa - Praha, Kosciuszko dicekel, Warsawa capitulated, para pamimpin pemberontakan mlayu menyang Eropa. Pasukan Rusia-Prusia nguwasani kabeh Polandia, banjur dirusak pungkasan Persemakmuran. Raja nilar tahta, lan Rusia, Austria lan Prusia ing 1795 nindakake pemisahan katelu saka Polandia. Rusia nampa Lithuania, Courland lan Belarus kulon, Austria - Krakow lan Lublin, lan Prusia kabeh Polandia lor karo Warsawa. Kanthi aksesi saka barang-barang Crimean lan Lithuania menyang Rusia, perjuangan abad-lawas kanggo warisan Horde, karo abad perang sing terus-terusan, rampung. Kanthi penaklukan Segara Ireng lan Krimea, wewatesan karo Turki didegaké ing sisih kulon ing sadawaning garis Dniester, ing sisih wétan ing sadawane garis Kuban lan Terek. Negara Polandia-Lithuania, sing kanggo sawetara abad ngaku Kepemimpinan ing donya Slavic, ambruk, perjuangan dawa rampung ing kamenangan kanggo Rusia. Nanging kanthi solusi sawetara masalah, liyane muncul. Kanthi pemisahan Polandia, Rusia langsung kontak karo bangsa Jermanik, mungsuh sing bisa mbebayani tinimbang Polandia. "Pan-Slavism" saiki mesthi nentang "Pan-Germanism". Kanthi pemisahan Polandia, salah siji sing paling gedhé ing donya, ing wektu iku, diaspora Yahudi, kanthi Zionisme sing muncul ing jero weteng, uga mlebu ing Rusia. Minangka sajarah sakteruse nuduhake, diaspora iki dadi ora kurang staunch lan wangkal mungsuh donya Rusia saka Polandia utawa balapan Jerman, nanging luwih canggih, insidious lan munafik. Nanging ing wektu iku ketoke kaya trifle dibandhingake confrontation Rusia-Polandia abad-lawas. Basis epistemologis antagonisme Rusia-Polandia iki lan saiki yaiku saingan sing cetha ing lapangan geopolitik Eropah Timur kanggo hak mimpin donya Slavia. Iki adhedhasar apa sing disebut mesianisme Polandia. Miturut dheweke, Polandia ditugasake dadi pimpinan ing antarane wong Slavia, yaiku. bangsa sing luwih unggul tinimbang wong Slavia liyane ing sawetara kritéria. Superioritas ing babagan agama nduweni peran utama ing konsep mesianik. Wong-wong Polandia sing nandhang sangsara sing nebus "dosa asli" Bizantium, njaga kekristenan sejati (Katolik) kanggo keturunan. Uga kanthi ideologis nguatake rasa sengit wong Polandia marang Protestan Jerman. Ing posisi kaping pindho yaiku perang nglawan Slavofilisme Rusia, amarga Slavofil Rusia ora gelem nyebut awake dhewe "Slav sejati" menyang Polandia, sing ana hubungane maneh karo wong Polandia sing ana ing agama Katulik. Kutub, miturut Slavophiles, wis succumbed kanggo pengaruh kasukman saka Kulon, ngulungaké sabab Slavic. Kanggo nanggepi iki, sejarawan Polandia lan pemikir terus-terusan exaggerating topik ora cukup Slavic (Mongolian, Asia, Turanian, Finno-Ugric, etc.) asal saka wong Rusia. Ing wektu sing padha, sajarah Polandia sing umure sewu taun ditampilake minangka pertahanan Eropa sing terus-terusan saka gerombolan liar Tatar, Muscovites lan Turki. Ing mbedakake wong Rusia karo wong Polandia, Polandia terus-terusan digandhengake karo asal-usul sing luwih kuna, kemurnian ras lan iman sing luwih dhuwur, prinsip moral sing luwih dhuwur.
- propensity kanggo agresi, daya gedhe lan expansion
- Asiatik kanthi sifat ora tanggung jawab, kepinteran, cenderung ngapusi, srakah, nyogok, kekejeman lan ora sopan
- cenderung kanggo mabuk, alkoholisme lan hiburan nganggur
- birokrasi ekstrem kesadaran publik lan sistem politik negara
- intoleransi marang Uniates lan gagasan iki.

Iki minangka gagasan khas Polandia saka Rusia: "Mos-kal mesthi beda-beda, gumantung ing dina minggu, apa wong ing saubengé, apa dheweke ana ing luar negeri utawa ing omah. Wong Rusia ora duwe konsep tanggung jawab, entuk manfaat lan kepenake dhewe nyebabake prilaku. Wong Rusia iku cilik banget lan pilih-pilih, nanging ora amarga dheweke kepengin nindakake apa-apa kanggo kepentingane tanah air, nanging amarga dheweke nyoba kanggo entuk manfaat dhewe, kanggo nampa suap utawa kanggo mbedakake dhewe ing ndhuwur. Ing Rusia, kabeh wis darmabakti kanggo keuntungan lan penak, malah Fatherland lan Iman. Mos-kal, sanajan nyolong, ethok-ethok tumindak apik." Nanging, sawise numpes Persemakmuran ing pungkasan abad kaping XNUMX, Rusia mbuktekaken ing laku sing, senadyan kabeh peculiarities lan shortcomings, karo Manajemen sing tepat, padha mung pantes ngaku kepemimpinan ing donya Slavic. Mangkono, Ibu Catherine banget pantes lan kanggo kapentingan kekaisaran digunakake iki squabble Anglo-Prancis sabanjuré ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Bagian I, pra-perang
Sego. 2 Partisi Polandia


Tanggal 6 November 1796, Permaisuri Catherine Agung tilar donya. Sajrone abad kaping 2 ing sajarah Rusia ana XNUMX wong sing mrentah, liwat aktivitase, ngowahi negara Moskow dadi kekuwatan donya. Sajrone pamaréntahan kasebut, perjuangan sajarah ing sisih kulon kanggo dominasi ing Baltik lan ing sisih kidul kanggo nduweni pesisir Segara Ireng kasil rampung. Rusia dadi negara kuat sing pasukane dadi faktor penentu ing politik Eropa. Nanging, ketegangan militer gedhe banget mengaruhi kahanan internal negara. Perbendaharaan wis entek, keuangane ora kesusu, sewenang-wenang lan penyalahgunaan dadi raja ing administrasi. Ing tentara, personel kasebut ora cocog karo kasunyatan, para rekrut ora tekan resimen lan ana ing karya pribadi karo staf komando, umume para bangsawan ing tentara mung kadhaptar ing dhaptar. Kaisar anyar Pavel Petrovich musuhan kanggo urutan sing ana ing ibuné. Dheweke mbatesi rencana ekstensif kanggo ngunggahake prestise kekuwatan sing paling dhuwur, mbatesi hak-hak para bangsawan, nyuda layanan tenaga kerja lan ningkatake urip para petani, sing gumantung banget marang kewenangan tuan tanah. Nanging kanggo ngleksanakake rencana kasebut, ora mung dekrit lan dhawuh, nanging, ing ndhuwur kabeh, urutan implementasine lan wewenange panguwasa. Nanging Paulus ora duwe. Dheweke ora oleh warisan saka ibu lan mbah kakungipun karakter sing nggawa wong menyang manut, lan owah-owahan swasana ati kang nggawe kebingungan paling. Ing kawicaksanan manca, Paulus mutusake kanggo mungkasi permusuhan lan menehi negara istirahat sing dibutuhake. Nanging negara iki wis tightly dirajut menyang politik Eropah lan kahanan internasional ora ngidini kekaisaran kanggo ngendhokke. Ing politik Éropah, pamaréntahan révolusioner Prancis nambah pengaruh. Kaisar Paul nyoba ora campur tangan ing disassemblies Eropah lan njupuk langkah-langkah nglawan panyebaran gagasan revolusioner nular. Watesan ditutup kanggo wong manca, wong Rusia dilarang komunikasi karo wong-wong mau, impor buku manca, koran lan malah musik dilarang. Dilarang sinau ing universitas manca.

Nanging ora bisa njagong kanthi sepi, lan politik Eropa uga teka ing Rusia dhewe. Kaputusan kaisar sing ora sopan dadi master Ordo Malta meksa Paul ing taun 1798 gabung karo koalisi anti-Prancis. Iki kedaden sawise Bonaparte, ing dalan menyang Mesir, dijupuk Malta liwat. Paul nesu karo tumindak iki lan banjur perang karo Prancis. A.V diangkat dadi kepala pasukan Austro-Rusia nalika kampanye ing Italia. Suvorov, lan karo korps ana 10 resimen Don. Senadyan kamenangan Suvorov sarwa, kampanye nglawan Prancis, amarga dobel dealing saka Austria lan Inggris, rampung ing disrepair. Gelo amarga ngiyanati sekutu sing ora bisa dipercaya lan didorong dening variasi karakter sing ora bisa ditebak, Paul mlebu aliansi karo Prancis lan ngumumake perang ing Inggris. Sesuai karo strategi aliansi Franco-Rusia, Napoleon lan Paul ngrancang kampanye gabungan menyang India liwat Asia Tengah lan Afghanistan. Astrakhan ditunjuk minangka titik wiwitan. Amarga kangelan ing Italia, korps Prancis Jenderal Moreau ora teka ing Astrakhan ing wektu sing tepat, lan Pavel mrentahake siji Tentara Don supaya metu ing kampanye. Tanggal 24 Februari 1801, 41 resimen Don, loro kompi artileri jaran, 500 Kalmyks miwiti kampanye. Gunggunge 22507 jiwa. Tentara diprentahake dening Don ataman Orlov, brigade pisanan saka 13 resimen diprentahake dening M.I. Platov. 18 Maret resimen nyabrang Volga lan terus ing dalan. Nanging, matur nuwun marang Gusti Allah, ngulandara bilai iki kanggo Cossacks ora bakal kayektenan.

Kaisar Paul dening alam wis kabisan Srengenge katon padhang lan kuwalitas kasukman apik, iku wong kulawarga banget, nanging wis drawback amba - lack saka poto-kontrol lan cenderung kanggo tiba ing negara psychopathic. Watekipun kacetha ing manungsa tanpa preduli drajat lan pangkatipun, sarta dipun raosaken dening tiyang sanes, malah ing sangajengipun bawahan. Sewenang-wenang kaisar nyebabake rasa ora puas umum lan ing antarane para abdi dalem ana konspirasi kanggo ngilangi dheweke. Kaping pisanan, para konspirator wiwit nyingkirake wong sing setya marang dheweke saka kaisar lan ngganti karo konspirator. Pengawal Pavel, perwira Pengawal Urip saka resimen Cossack, sadulur Gruzinov, disalahake lan disalahké. Ing wektu sing padha, penahanan Ataman Platov ing pitenah ala tanggal bali, nanging dirilis lan dikirim menyang Don ing wusana kampanye nglawan India. Kampanye Tentara Don nglawan India nguwatirake Inggris lan duta besar Inggris ing St. Petersburg wiwit aktif mbantu para konspirator.

Dheweke nggunakake hubungan rumit antarane kaisar lan pewaris tahta, Alexander Pavlovich. Hubungane rusak nalika urip Empress Catherine, sing dimaksudake kanggo mindhah tahta marang putu, ngliwati putrane. Hubungane saya tambah akeh, nganti keponakan saka Permaisuri (garwane Paulus), Pangeran Württemberg, teka ing St. Ing kahanan kasebut, Grand Duke Alexander Pavlovich uga melu konspirasi. Ing wengi tanggal 11-12 Maret, Kaisar Paul tiwas. Aksesi Alexander menyang tahta ing saindhenging Rusia disambut kanthi bungah.

Sawise mlebu tahta, manifesto pisanan minangka amnesti kanggo kabeh wong sing nandhang sangsara ing sangisoré Paulus Pisanan. Iki dadi: nandur ing beteng - 7 ewu, diasingake menyang macem-macem panggonan - 12 ewu. Perjalanan menyang India dibatalake, Cossack didhawuhi bali menyang Don. Ing tanggal 25 April, resimen bali kanthi aman menyang Don tanpa mundhut wong. Kaisar anyar, digedhekake ing gagasan liberalisme, nyetel kanggo nambah urip wong. Kanggo ngleksanakake gagasan kasebut, panitia rahasia digawe lan reformasi diwiwiti. Nanging ing wiwitan, ora ana owah-owahan babagan Cossacks, lan pamrentah netepake pesenan sing dituduhake ing wektu kasebut dening komandan wilayah Azov, Field Marshal Prozorovsky: "Don Cossacks ora tau diowahi dadi unit biasa, amarga, tetep dadi kavaleri sing ora duwe aturan, Cossacks bakal nindakake layanan kanthi cara sing dikembangake kanthi sejarah. Nanging urip nuntut reformasi ing urip Cossack. Sawisé mati ataman Orlov, ing taun 1801, M.I. dadi ataman militèr. Platov lan dheweke wiwit reformasi.


Sego. 3 Ataman Matvei Ivanovich Platov


Miturut dekrit 29 September 1802, kantor militèr, dipimpin déning ataman, dipérang dadi 3 ekspedisi: militèr, sipil lan ekonomi. Kabèh tanah Don Cossacks dipérang dadi 7 distrik, disebut panguwasa detektif. Anggota panguwasa detektif, dilayani kanthi pilihan kanggo 3 taun. Kutha biyen diarani desa, lan desa diarani peternakan. Ing Cherkassk, polisi diadegake, kepala polisi disetujoni dening Senat babagan proposal ataman. Reformasi militèr ngedegake markas lan kepala perwira pangkat kanggo 60 resimen. Sing mundur diijini ora luwih saka 25 taun layanan. Saben Cossack nampa jatah tanah lan ora mbayar pajeg, pajak kanggo negara, lan iki kang kapekso kanggo tansah siap kanggo layanan, gadhah dhewe. gaman, sandhangan lan jaran loro. Cossack, sing kudu pindhah menyang layanan, bisa nyewa wong liya kanggo awake dhewe. Antarane mupangat saka Don Cossacks yaiku mancing gratis ing kali Don, entuk uyah ing tlaga Manych lan ngrokok anggur. Tanggal 1 September 1804, kanthi saran Platov, "Cossacks dagang" diadegake. Cossacks, sing melu perdagangan lan industri kanthi skala gedhe, dibebasake saka layanan militer lan saben taun mbayar 100 rubel menyang perbendaharaan kanggo kabeh wektu kanca-kancane padha ing layanan. Keputusan 31 Desember 1804, amarga banjir taunan, ibukutha Pasukan dipindhah saka Cherkassk menyang Novocherkassk. Cossacks pungkasanipun dadi kelas militèr, kabeh urip internal lan struktur sosial wis suda kanggo pangembangan lan pangopènan sifat pertempuran saka kavaleri lapangan cahya. Ing babagan taktik lan pertempuran, iki minangka warisan lengkap bangsa nomad. Formasi utama formasi perang yaiku lava, sing nate dadi kekuwatan utama pasukan kavaleri Mongol. Saliyane lava lurus, ana sawetara subspesies: amba maju, amba mburi, lis ing sisih tengen lan lis ing sisih kiwa. Kajaba iku, teknik tradisional kavaleri nomad liyane digunakake: ambush, venter, raid, bypass, envelopment lan infiltrasi.


Sego. 4 Cossack lava


Pikes lan saber padha tetep ing layanan karo Cossacks, nanging karo pangembangan senjata api tinimbang busur lan panah - bedhil lan pistol. Bentuk pelana Cossack ora ana hubungane karo pelana kavaleri Rusia lan Eropa lan diwarisake saka kavaleri bangsa Timur. Organisasi militèr lan latihan ing sistem militèr iki dileksanakake miturut adat lan skills abad-lawas saka wong nomad, lan ora miturut aturan saka kavaleri. Kanggo pamaréntah Rusia, kavaleri Cossack, saliyane kanggo kuwalitas gelut banget, wis fitur liyane - murah pangopènan sawijining. Jaran, senjata lan peralatan dituku dening Cossack dhewe, lan isi unit kasebut dituku dening perbendaharaan militer. Ganjaran saka pamrentah kanggo layanan Cossack yaiku tanah militer, telung puluh hektar saben Cossack, wiwit umur 16 taun. Nggunakake kekuwatane, pejabat lan komandan Cossack nampa tanah sing wiyar ing tapel wates kulon Tentara lan cepet dadi pemilik tanah gedhe. Kanggo budidaya tanah lan perawatan ternak, buruh dibutuhake lan padha dituku dening tuku petani ing Rusia lan ing pameran ing Don, sing dadi pasar budak nyata. Panggonan dagang paling gedhe kanggo budak budak yaiku desa Uryupinskaya, ing ngendi para pemilik tanah ing provinsi Rusia ngirim para petani lan wanita tani kanggo didol menyang Don Cossacks kanthi rega 160-180 rubel. Senadyan survey tanah digawa metu ing Catherine II, tanah padha mbagekke arang banget unevenly, massa saka wong Cossack iki ulig dening kabutuhan. Wong-wong miskin padha njaluk gegaman lan peralatan ing desa-desa. Miturut dekrit taun 1806, nistha iki diendhegake lan sawetara sing duwe tanah gedhe wis dirampas tanah kanggo wong Cossack, lan sawetara budak dadi Cossack.
Sawisé Alexander munggah tahta, kawicaksanan marang Prancis mboko sithik direvisi lan Rusia maneh melu koalisi anti-Prancis. Sajrone kampanye militer iki, pasukan Napoleon ketemu karo Cossack, nanging padha ora kesengsem. Ya, lan Napoleon piyambak, sing pisanan ketemu Cossacks ing perang Preussisch-Eylau, ora appreciate lan ora ngerti taktik sing. Kajaba iku, ndeleng wong-wong mau, dheweke nyatakake yen iki minangka "aisin kanggo umat manungsa." Kampanye Eropa cendhak ora menehi kesempatan marang Prancis kanggo ngrasakake bebaya sing bisa ditindakake dening Cossacks. Nanging, perang 1812 rauh mbenerake celah apes iki ing erudition militèr Prancis. Sawise partisipasi Rusia sing ora kasil ing sawetara koalisi nglawan Prancis, Napoleon maneh meksa Rusia kanggo melu ing blokade kontinental Inggris lan perdamaian lan aliansi digawe ing Tilsit.


Sego. 5 Patemon Napoleon lan Kaisar Alexander I ing Tilsit


Nanging hubungan tentrem sing ditetepake dening Prajanjian Tilsit ora mung nyebabake protes moral ing bagean saka massa, persetujuan iki ndadekake beban abot ing ekonomi negara. Blokade kontinental nyuda kesempatan Rusia kanggo perdagangan karo Kakaisaran Inggris sing wiyar, sing nduwe pengaruh gedhe ing ekonomi lan keuangan negara lan nyebabake panyusutan dhuwit dhuwit Rusia kanthi cepet. Kabeh iki dadi alesan anyar kanggo dissatisfaction karo Alexander ing kabeh kelas negara. Rasa ora puas iki didhukung kanthi trampil ing masyarakat dening agen Inggris lan imigran Prancis. Kajaba iku, skuadron Mediterania Rusia ora duwe wektu kanggo mangkat menyang Rusia, lan dicekel Inggris ing Lisbon. Keuntungan sing dipikolehi saka aliansi karo Napoleon - idin kanggo aneksasi Finlandia lan netralitas ing perang karo Turki - ora bisa ngimbangi kerugian sing ditindakake ing negara kasebut. Mulane, syarat-syarat sing dileksanakake dening prajanjèn ora bisa ditindakake dening Rusia kanthi iman sing apik, lan cepet-cepet pranata iki mesthi bakal mandheg. Alasan pribadi ditambahake kanggo alasan kanggo cooling tatanan politik, kayata, contone, ora gelem nikah karo adhine Kaisar Alexander kanggo Napoleon. Ing pengaruh alasan ekonomi lan politik, discontent populer lan oposisi saka rombongan kaisar, Rusia wiwit nglanggar syarat-syarat saka Prajanjian Tilsit lan loro-lorone wiwit nyiapake kanggo perang. Ing upaya kanggo meksa Alexander kanggo netepi syarat-syarat blokade continental dening ancaman pasukan, Napoleon wiwit musataken pasukan ing Kadipaten Warsawa. Rusia uga konsentrasi pasukan bersenjata ing wates kulon. Ing tentara, owah-owahan ditindakake ing manajemen. Tinimbang Arakcheev, Barclay de Tolly diangkat dadi Menteri Perang.

Era Napoleon sacara militer mujudake tataran transisi saka taktik linier abad kaping XNUMX nganti tumindak perang ing kolom kanthi maneuver sing amba nalika nyedhaki medan perang. Bentuk perang iki nyedhiyakake akeh kesempatan kanggo nggunakake kavaleri Cossack lapangan cahya, nggunakake mobilitas. Iki ndadekake iku bisa kanggo nggunakake maneuver sudhut, kanggo tumindak ing flanks lan mburi mungsuh. Basis taktik nggunakake massa kavaleri Cossack yaiku metode kavaleri nomad sing lawas. Techniques iki padha saged kanggo njaga mungsuh ing ancaman saka serangan kabeh wektu, seng nembus menyang flanks lan mburi, siyap kanggo serangan ing ngarep sudhut, encirclement lan karusakan lengkap saka mungsuh. Kavaleri Cossack isih asing karo formasi statutori formasi sing cedhak, massa sedentary saka kavaleri bangsa Eropa. Perang 1812-1813 nglawan Napoleon minangka salah sawijining sing pungkasan ing ngendi Cossacks bisa nuduhake kuwalitas sing paling dhuwur saka kavaleri lapangan cahya ing donya nomad sing wis lungse. Kondisi sing apik kanggo tumindak kavaleri Cossack ing perang iki uga nyatane yen isih ana komandan Cossack sing nduweni kemampuan kanggo nggunakake massa kavaleri entheng kanthi cara sing paling apik, lan uga kasunyatan manawa unit Cossack disebarake ora mung ing antarane. tentara individu utawa korps, nanging padha dianakaké ing tatanan gedhe ing daya saka siji pimpinan militèr. Sadurunge perang, pasukan Rusia kalebu: ing Tentara Kulon pisanan Jenderal Barclay de Tolly ana 10 resimen Cossack (korps Platova), ing Tentara Barat II Jenderal Bagration ana 8 resimen Cossack (korps Ilovaisky), ing katelu. Tentara Pengamatan Jenderal Tormasov ana 5 resimen Cossack , ing tentara Danube Admiral Chichagov ana 10 resimen Cossack sing disebarake ing macem-macem korps, korps Jenderal Wittgenstein, sing nutupi Petersburg, kalebu 3 resimen Cossack. Kajaba iku, 3 resimen Cossack ana ing Finlandia, 2 resimen ing Odessa lan Crimea, 2 resimen ing Novocherkassk, 1 resimen ing Moskow. Kondisi khusus dibutuhake kanggo nglindhungi ngarep Kaukasia. Saliyane rong divisi infanteri, pertahanan garis Kaukasia utamane ditugasake kanggo pasukan Cossack. Padha nindakake layanan cordon abot nglawan dataran tinggi ing sadawane Terek, Kuban lan ing Georgia lan dipérang dadi pasukan sing kapisah: Terek, Kizlyar, Grebensky lan resimen sing dienggoni: Mozdok, Volga, Khopersky lan liya-liyane. Antarane pasukan iki kabeh wektu ana 20 resimen Don saka pasukan Linear. Mangkono, ing awal Perang Patriotik karo Napoleon ing 1812, Tentara Don nglumpuk 64 resimen, Urals - 10, lan pasukan saka garis Kaukasia dipasrahake karo tugas njaga lan mbela tapel wates ing Terek, Kuban. lan wewatesan Georgia. Ing awal musim panas 1812, mobilisasi lan konsentrasi Napoleon Grande Armee ing Polandia lan Prusia wis rampung, lan perang dadi ora bisa dihindari. Kaisar Alexander wis Intelligence banget, iku cukup kanggo kelingan apa Talleyrand piyambak informed wong, lan saka kesadaran iki panik banget. Ana korespondensi antarane Tsar Alexander lan walikota Moscow F.V. Rostopchin, tanggal ing mangsa 1811-12. Alexander wrote kanggo kepala Moscow sing Napoleon wis meh mobilized, ngumpulake tentara ageng saka kabeh Eropah, lan, minangka tansah, kabeh iku ala banget karo kita. Rencana mobilisasi lan tuku senjata lan barang-barang sing ora bisa ditindakake, mung pimas lan jas wedhus sing disiapake kanthi akeh. Wangsulané walikota marang Sang Prabu: "Ora kabeh ala, Paduka.
- iki minangka jembare kekaisaran sing ora ana watese
lan iklim banget atos.

Nalika mungsuh maju ing daratan, tekanane bakal saya ringkih, lan resistensi bakal saya tambah. Tentara sampeyan bakal ora kuwat ing cedhak Vilna, nggegirisi ing cedhak Moskow, elek ing Kazan lan ora bisa dikalahake ing Tobolsk.

Kajaba iku, kampanye kasebut kudu diseret nganti musim dingin kanthi biaya apa wae, lan mungsuh kudu ditinggalake kanthi biaya apa wae kanggo mangsa tanpa bahan bakar, apartemen, pranata lan pakan. Dene manawi paduka kawontênakên kawontênan punika, kula aturakên ing paduka, botên kenging kathahipun saha sangêt wadyabala ingkang nêmpuh wau, ing ngajêng punika botên sanès-sanèsipun namung lumut.

Dadi mikir lan tumindak akeh wong sing tanggung jawab kanggo strategi kasebut. Ora kalebu kamungkinan terobosan mungsuh ing jero negara, program digawe kanggo nggawe pabrik senjata cadangan ing Izhevsk, Zlatoust lan papan liyane. Jam "H" wis cedhak. Nanging kuwi crita sing beda.

Bahan sing digunakake:
Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. makarov
    +2
    November 26 2013
    Sayange, ana bahan langka sing sawetara Kalmyks minangka bagéan saka Tentara Don lan duwe hak sing padha. Umumé, sajarah Kalmyks ing layanan Republik Ingushetia asring banget hushed munggah. Mbokmenawa alesane yaiku kolaborasi karo Jerman nalika Perang Dunia II.
    1. 0
      November 26 2013
      "Umum, sajarah Kalmyks ing layanan Republik Ingushetia asring banget hushed munggah."

      Aku ana cukup informasi babagan wong-wong mau. Nanging bab Zabaikaltsev-Cossacks Buryats lan Tungus ana sethitik informasi.
  2. -2
    November 26 2013
    Formasi utama formasi perang yaiku lava, sing nate dadi kekuwatan utama pasukan kavaleri Mongol. Saliyane lava lurus, ana sawetara subspesies: amba maju, amba mburi, lis ing sisih tengen lan lis ing sisih kiwa. Kajaba iku, teknik tradisional kavaleri nomad liyane digunakake: ambush, venter, raid, bypass, envelopment lan infiltrasi.
    Sing nggumunake, yen Cossack dudu wong, banjur ing ngendi para petani sing mlayu sinau cara perang kasebut?
    1. xan
      +1
      November 26 2013
      Kutipan: Kazakh
      Sing nggumunake, yen Cossack dudu wong, banjur ing ngendi para petani sing mlayu sinau cara perang kasebut?

      Lan yen Cossacks iku wong, banjur kok padha nganggo basa Rusia?
      Lan kanthi cara perang, kabeh mung prasaja - iki minangka cara sing paling gampang lan bisa dingerteni kanggo nglawan jaran ing massa. Aku maca manawa resimen Pengawal Cossack, Pengawal Urip Cossack lan Ataman, siji-sijine Cossack sing bisa nyerang ing formasi cedhak kanggo kavaleri, dheweke dilatih khusus kanggo iki. Iki mbantu kanggo nolak serangan kavaleri Prancis ing Leipzig lan nylametake markas kaisar. Ing tokoh ing artikel "Lava Cossack", para pengawal Ataman pindhah menyang serangan ing tatanan cedhak sing ora khas kanggo Cossacks.
      1. Vidok
        +1
        November 28 2013
        Cossacks-Wong. Dheweke entuk cara perang saka nomad, lan basa Russified minangka akibat saka asimilasi. Basa Cossack rada aneh, diselingi karo tembung lan kombinasi wilayah sing dadi milik Cossack. Minangka kita ngomong, basa Ukrainia Tengah lan Wétan utawa Belarusian, beda-beda saka Ukrainia Kulon utawa Belarusian Kulon, sanajan basis saka basa padha.
    2. 0
      Januari 22 2019
      Sampeyan sinau ing ngendi? Ing perang! 16,17,18 abad ing serangan pancet nomads. Yen sampeyan pengin urip, sampeyan bakal sinau.
  3. dmb
    -1
    November 26 2013
    Bagian pisanan apik tenan. Ora jelas kenapa artikel kasebut diarani "Cossacks ing perang 1812". Nanging, bisa diarani "Kursus singkat CPSU (b), ugh, sejarah Eropa." Pleasantly pleased karo wani saka penulis, sing, ing mratelakake panemume, tanpa alesan tartamtu, rangking piyambak ing antarane analis. Kabeh analisis boils mudhun kanggo kasunyatan sing kabeh limo lumpen buta huruf (uga, ana Voltaires beda lan Rousseau) amarga philosophizing numpes negara. Dadi kabeh apik: raja sing wicaksana lan para warga sing apik. Wong gemblung Prancis ora ngerti rasa senenge, manggon ing sangisore scepter. Nanging penulis kelalen sing Revolusi Prancis adoh saka pisanan, lan iku worth ngelingi jeneng Cromwell.
  4. 0
    November 26 2013
    "Bistros" Prancis katon kaya iki: Cossacks mlayu menyang restoran "Cepet daging lan vodka !!!! Bleat! Anak-anak bangsat! Yen ora, aku bakal nembak endhog!". Lan dheweke ngerti, kanthi cepet, tegese langsung! ngguyu
  5. Silvio
    0
    November 26 2013
    Kutipan saka makarov
    sayangé, arang banget ana bahan sing bagéan saka Kalmyks padha bagéan saka Tentara Don

    Kalmyks, Bashkirs minangka Cossacks saka tentara Orenburg. Boten kados Muslim, Kalmyks aktif ngenalaken Ortodoks. Kasunyatane ora sukses banget - lambang kasebut diselehake ing gubug. Nalika ditakoni dening pandhita, apa sebabe pasuryane Gusti Allah dibalik, dheweke mangsuli yen iki dudu tujuane, sing penting, Gusti Allah dhewe ngerti kepiye ngadeg. Iku karakteristik sing karo tatanan saka Kalmyk ASSR, Kalmyks ninggalake desa ing Urals ing taun 20-an lan pindhah menyang Kalmykia.
    1. 0
      November 26 2013
      Silvio "Kalmyks, Bashkirs padha Cossacks saka tentara Orenburg"
      1. Kalmyks ana ing pasukan Don lan Ural. Lan Orenburg mesthi. Ing Orenburg ana sing disebut Stavropol Kalmyks. Ing kawitan padha nggawe pasukan Stavropol, banjur padha kalebu ing OKW. Stavropol dudu Kaukasia, nanging sing cedhak karo Samara.
      2. Ora saben wong pindhah menyang Republik Kalmyk. Akeh sing wis asimilasi nalika iku. Iki pisanan aku krungu bab pemukiman maneh saka sampeyan. Aku ngerti conto babagan Kalmyks sing manggon ing wilayah mantan departemen 2nd OKW nganti 1941. Senajan aku ora aturan metu sing wong dipindhah. Apa sampeyan bisa nuding sumber informasi iki.
      1. Silvio
        0
        November 26 2013
        Quote: Nagaybak
        Apa sampeyan bisa nuding sumber informasi iki.

        Iki minangka artikel tartamtu babagan distrik Novolineiny. Sawetara pemukiman, kayata Kulevchi, dianggep didegake dening Kalmyks. Dheweke ngomong babagan urip Kalmyks sing urip sadurunge. Aku ora ketemu Kalmyks ing bagean kasebut, uga ing Ural Kidul ing umum, mula aku njupuk apa sing daktulis babagan iman. Ing jaman biyen, jarene wong-wong mau padha nglambrang ing panggonan-panggonan iki, nanging ora ana tilas wong iki.
  6. 0
    November 26 2013
    Aku maca nang endi wae yen Platov janji marang putrine minangka imbalan kanggo Napoleon ditawan. Kasunyatane, ora ana sing bisa ngadeg.
  7. 0
    November 26 2013
    Kutipan: Silvio
    Kalmyks, Bashkirs padha Cossacks saka tentara Orenburg

    Tentara Don Cossack kalebu sawetara desa Kalmyk - Batlaevskaya, Kuteinikovskaya, Novo-Alekseevskaya, Vlasovskaya, Chunusovskaya, Erketinskaya, Potapovskaya, Belyaevskaya, Grabbeevskaya, Burulskaya, lsp.
    Ora ana desa Kalmyk ing tentara Orenburg. Kalmyks ditampa menyang tentara, ana pemukiman kapisah, nanging ora desa.
    Kutipan: Silvio
    Iku karakteristik sing karo tatanan saka Kalmyk ASSR, Kalmyks ninggalake desa ing Urals ing taun 20-an lan pindhah menyang Kalmykia.

    Iki minangka pemukiman sing diatur dening pemerintah, ora spontan.
    1. Silvio
      0
      November 26 2013
      Lan apa, Don Kalmyks uga pindhah menyang ASSR ing hubungan karo perusahaan iki? Lan apa alesan kanggo ngatur pemukiman kasebut?
      1. 0
        November 26 2013
        Padha ora obah, padha tetep ing panggonan. Kalmyk ASSR dibentuk saka Don, Astrakhan lan Stavropol Kalmyks. Kalmyks saka Wilayah Don Cossack dibuwang ing taun 40-an, kaya Kalmyks liyane.
    2. 0
      November 26 2013
      Asam "Ora ana desa Kalmyk ing tentara Orenburg. Kalmyks ditampa dadi tentara, ana pemukiman sing kapisah, nanging ora desa."
      Salah sethitik. Padha manggon langsung ing desa lan pemukiman. Ora kaya Nagaybaks lan Tatar, dheweke ora manggon ing desa sing kapisah. Padha dienggoni antarane Cossacks Rusia lan Cossacks, ngomong, saka bangsa liyane. Conto Nuskhaev Vasily Fedorovich lengkap St. George Cavalier. Nagaybak minangka jeneng kulawarga Kalmyk. Katurunané rada kaget ngerti yèn jenengé asalé saka Kalmyk.
  8. 0
    November 26 2013
    - Mungkin rada metu saka panggonan, nanging:
  9. +1
    November 26 2013
    Kutipan saka xan
    Lan yen Cossacks iku wong, banjur kok padha nganggo basa Rusia?

    Aku pracaya sampeyan - sampeyan durung krungu carane Cossacks "usus"! Sing asli, apa wae, aku kudu nerjemahake obrolan sampeyan karo mbah putri.
    Kutipan: dmb
    Ora jelas kenapa artikel kasebut diarani "Cossacks ing perang 1812".

    Aku pancen setuju karo sampeyan.
    Kajaba iku, penulis:"Perang 1812-1813 nglawan Napoleon minangka salah sawijining sing pungkasan ing ngendi Cossacks bisa nuduhake kuwalitas paling dhuwur saka kavaleri lapangan cahya saka donya nomaden sing wis lungse."
    Donya wis lungse, nanging lava digunakake sanajan ing Perang Patriotik 41-45.

    Iki minangka gagasan khas Polandia saka Rusia: "Mos-kal mesthi beda-beda, gumantung ing dina minggu, apa wong ing saubengé, apa dheweke ana ing luar negeri utawa ing omah. Wong Rusia ora duwe konsep tanggung jawab, entuk manfaat lan kepenake dhewe nyebabake prilaku. Wong Rusia iku cilik banget lan pilih-pilih, nanging ora amarga dheweke kepengin nindakake apa-apa kanggo kepentingane tanah air, nanging amarga dheweke nyoba kanggo entuk manfaat dhewe, kanggo nampa suap utawa kanggo mbedakake dhewe ing ndhuwur. Ing Rusia, kabeh wis darmabakti kanggo keuntungan lan penak, malah Fatherland lan Iman. Mos-kal, sanajan nyolong, ethok-ethok tumindak apik."

    The Psheks, ketoke, komunikasi mung karo birokrasi Rusia .... Ganti tembung Mos-kal karo pejabat Rusia, lan aku langganan !!

    Kutipan: Silvio
    Kalmyks, Bashkirs minangka Cossacks saka tentara Orenburg.

    Ora mesthi kanthi cara iki !!! Utawa luwih, ora kabeh.
    Kalmyks ing Yaik nindakake layanan cordon bebarengan karo Cossacks. Dheweke njabat ing resimen Cossack, ing Don, ing Terek. Nanging ora ngalangi dheweke dadi Kalmyks.

    1. xan
      -2
      November 26 2013
      Quote: Ireng
      Aku pracaya sampeyan - sampeyan durung krungu carane Cossacks "usus"! Sing asli, apa wae, aku kudu nerjemahake obrolan sampeyan karo mbah putri.

      Aneh. Sajrone wektu Ivan the Terrible lan Time of Troubles, Cossacks sampurna mangertos Rusia, lan kosok balene. Lan iku ora kanggo sebutno kaping luwih anyar. Lan mbahmu ngomong nganggo basa sing ora bisa dingerteni. Mungkin ana sing salah karo Cossacks sing asli?
      1. Vidok
        +1
        November 28 2013
        Ing jaman Ivan the Terrible, wong-wong Rusia ngerti Tatar kanthi apik, lan ing Time of Troubles padha komunikasi normal karo psheks.
        1. xan
          0
          November 28 2013
          Kutipan saka vidok
          Ing jaman Ivan the Terrible, wong-wong Rusia ngerti Tatar kanthi apik, lan ing Time of Troubles padha komunikasi normal karo psheks.

          Saka ngendi data kasebut teka?
          1. Vidok
            0
            November 28 2013
            Lan saka ngendi kabeh data sejarah lan rincian urip?
            Tanpa mbantah kanthi logis, ing limalas taun Masalah, lan luwih-luwih ing 243 (utawa luwih) taun komunikasi sing cedhak, sampeyan ora mung bakal sinau ngerti, nanging sampeyan uga bakal mulai mikir ing basa sing padha.
    2. 0
      November 26 2013
      Cherny "Kalmyks ing Yaik nindakake layanan cordon bebarengan karo Cossacks. Dheweke njabat ing resimen Cossack, ing Don, ing Terek. Nanging ora ngalangi dheweke dadi Kalmyks."
      Ing dokumen padha disebut - Cossack saka tentara kuwi lan kuwi.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. 0
    November 26 2013
    Foto sing menarik, ta?
    1. Silvio
      0
      November 26 2013
      Quote: Ireng
      Foto sing menarik, ta?

      Nalika prajurit dibutuhake kanggo njaga wates kekaisaran nang endi wae ing steppes alam bébas lan mati kanggo kekaisaran, padha ora mbayar manungsa waé kanggo Cut saka mata lan asal manca.
  12. Silvio
    0
    November 26 2013
    Quote: Ireng
    Ora mesthi kanthi cara iki !!! Utawa luwih, ora kabeh.
    Kalmyks ing Yaik nindakake layanan cordon bebarengan karo Cossacks. Nanging ora ngalangi dheweke dadi Kalmyks

    Border Yaik minangka tentara Ural. Ing 19 ing tentara Orenburg, petani negara, prajurit, lan wong pribumi Ural Kidul ditransfer menyang Cossack estate ing droves. Amarga iki, komposisi etnis saka wong layanan ora homogen. Bashkirs, Mishars, Teptyars, Kalmyks, Nagaybaks ana ing lingkungan Cossack. Miturut cara, pusat administrasi distrik Nagaybak Chel. wilayah disebut Ferchampenoise, sing ora ngerti. Coba kok.
  13. Silvio
    0
    November 26 2013
    Quote: Ireng
    Ora mesthi kanthi cara iki !!! Utawa luwih, ora kabeh.
    Kalmyks ing Yaik nindakake layanan cordon bebarengan karo Cossacks. Nanging ora ngalangi dheweke dadi Kalmyks

    Border Yaik minangka tentara Ural. Ing abad kaping 19 ing tentara Orenburg, petani negara, prajurit, lan wong pribumi Ural Kidul ditransfer kanthi massal menyang Cossack estate. Amarga iki, komposisi etnis saka wong layanan ora homogen. Bashkirs, Mishars, Teptyars, Kalmyks, Nagaybaks ana ing lingkungan Cossack. Miturut cara, pusat administrasi distrik Nagaybak Chel. wilayah disebut Ferchampenoise, sing ora ngerti. Coba kok.
    1. 0
      November 26 2013
      Kalmyks muncul ing tentara Ural Cossack ing abad kaping 17 nalika gelombang pertama migrasi Kalmyk saka Mongolia lan China. komunitas Muslim cukup gedhe ing tentara lan, ing umum, tentara iki bentenaken dening toleransi agama gedhe , Old pracaya mung sawetara arus.
    2. 0
      November 26 2013
      Kalmyks muncul ing tentara Ural Cossack ing abad kaping 17 nalika gelombang pertama migrasi Kalmyk saka Mongolia lan China. komunitas Muslim cukup gedhe ing tentara lan, ing umum, tentara iki bentenaken dening toleransi agama gedhe , Old pracaya mung sawetara arus.
  14. 0
    November 26 2013
    Kutipan: Silvio
    Lan apa, Don Kalmyks uga pindhah menyang ASSR ing hubungan karo perusahaan iki? Lan apa alesan kanggo ngatur pemukiman kasebut?



    Aku bakal mangsuli mung - ing bungling, angkara lan short-sightedness saka kabijakan nasional Bolshevik !!!
    Kajaba iku, Kalmyks, Bashkirs, kanggo sisih paling, padha musuh ardent saka daya Soviet.
    Sawisé pungkasan Perang Sipil, ing sambungan karo tatanan saka Kalmyk Otonomi Region ing RSFSR, karya wiwit ing resettlement Kalmyks saka Don Region kanggo wilayah saka Kalmyk Otonomi Okrug. Iki mesthine kanggo manggonake 13 ewu wong ing ulus Bolshe-Derbetovsky (saiki distrik Gorodovikovsky). Wiwit tanggal 1 Januari 1925, 8451 wong pindhah saka 13 desa ing wilayah Don.

    Ketua panitia eksekutif ulus Bolshe-Derbetovsky, Harti Badievich Kanukov, ing laporan "Ing pemukiman Don Kalmyks tanggal 1 Januari 1926," nyathet yen 15171 wong saka kabeh 13 desa ing distrik Salsky wis manggon maneh ing telung wilayah. taun.

    Ing tanggal 29 April 1929, Presidium Komite Regional Kaukasia Utara ngadopsi keputusan "Ing nggawe wilayah Kalmyk independen minangka bagéan saka distrik Salsk." Wiwit tanggal 1 April 1932, ing wilayah Kalmyk ana 11 dewan desa lan 23 peternakan kolektif kanthi populasi 12 jiwa, kalebu 5 Kalmyks. Pusat administrasi regional dumunung ing desa Kuteinikovskaya, sing ana wiwit 6 November 1929 nganti tanggal deportasi wong Kalmyk menyang Siberia.
  15. 0
    November 26 2013
    Kutipan: Silvio
    Bashkirs, Mishars, Teptyars, Kalmyks, Nagaybaks ana ing lingkungan Cossack. Miturut cara, pusat administrasi distrik Nagaybak Chel. wilayah disebut Ferchampenoise, sing ora ngerti. Coba kok.

    Dadi saiki ing lingkungan Cossack ....
    Mangga rawuh ing layanan sampeyan. Dheweke ora dadi Cossack, iku sing dakkarepake.
    Babagan Fer ..... aza, kayane iki mung ana hubungane langsung karo artikel ...
    Iki jeneng sawetara kutha Prancis ...
    1. +1
      November 26 2013
      Cherny "Kanggo melu layanan sampeyan, monggo. Dheweke ora dadi Cossack, iku sing dakkarepake."
      Aku ora bisa ngomong padha bab Nagaybaks Apa sampeyan ngrungokake lagu Cossack ing basa Turkic? Wektu kampanye Skobelev ing Asia Tengah.
      Ya, nanging paribasan ing basa sing padha?
      Aku elinga siji ing terjemahan muni kaya iki, "sadurunge tiba, duwe wektu kanggo njupuk." Utawa "Honor for a Cossack is service." Aku wedi aku ora guess karo akurasi terjemahan, uga, kaya sing. Lan yen adat saka kabel kanggo layanan mbandhingaké? Apa meh 200 taun ana ing estate akeh utawa sethithik? Ya, dheweke ora Rusia. Nanging padha ora rodok olo ing dashing lan dianggep piyambak Cossacks.
      Cherny] Iki jeneng sawetara kutha Prancis ...
      Kutha iki ing ngendi pasukan kavaleri Rusia menangake kamenangan sing apik saka 2 korps Prancis. 3 OKP ana. Ana kira-kira 78 nagaybak ing kono.
  16. 0
    November 26 2013
    Kutipan: Silvio
    Bashkirs, Mishars, Teptyars, Kalmyks, Nagaybaks ana ing lingkungan Cossack. Miturut cara, pusat administrasi distrik Nagaybak Chel. wilayah disebut Ferchampenoise, sing ora ngerti. Coba kok.

    Dadi saiki ing lingkungan Cossack ....
    Mangga rawuh ing layanan sampeyan. Dheweke ora dadi Cossack, iku sing dakkarepake.
    Babagan Fer ..... aza, kayane iki mung ana hubungane langsung karo artikel ...
    Iki jeneng sawetara kutha Prancis ...
    1. Silvio
      +1
      November 26 2013
      Aku ora ngomong babagan sing saiki, nanging babagan komposisi etnik OKW.

      Ing separo pisanan abad XIX. minangka asil saka expansion saka wates kidul-wétan saka Kakaisaran Rusia, amarga nggawe garis Novo-Iletsk lan Novaya, panguwasa Orenburg maneh ngadhepi pitakonan saka perlu kanggo nambah Staff saka OKW. Kanggo ngatasi masalah iki, sawetara langkah sing ditindakake kanggo ndhaptar tentara: Stavropol Kalmyks, Bashkirs, Kazakhs, Mordovians, Chuvashs, Mari. Kanggo nguatake staf komando OKW ing abad kaping XNUMX. perwira-perwira tentara Rusia biasa lan wong-wong militèr asal-usul manca sing ana ing Rusia direkrut dadi tentara: Prancis, Polandia, Jerman, Italia.
      Disertasi ing Humaniora - http://cheloveknauka.com/chislennost-i-natsionalnyy-sostav-orenburgskogo-kazachi
      ego-voyska-v-xviii-xix-vv#ixzz2llPjCcVJ
    2. 0
      November 26 2013
      Quote: Ireng
      Dheweke ora dadi Cossack, iku sing dakkarepake.

      Iki ora bener. Lan Nagaybaks, lan Meshcheryaks, lan liya-liyane padha kadhaptar ing Estate militèr karo kabeh jalaran sabanjuré.
      Bagéyan saka Orenburg Cossacks minangka turunan saka Cossack Ukrainia sing manggon ing Ural Kidul.
      Tentara Siberia kalebu 1 Tatar lan 2 desa Mordovia. Ana uga Ukrainians. Ana pemukiman saka Belarusians.
      Minangka bagéan saka tentara Transbaikal, ana akeh desa Buryat (utamané ing departemen 2nd tentara), ana uga Tungus.
      Tentara Terek minangka sing paling multinasional - Rusia, Ukrainia, Ossetia, Armenia, Georgia, wong gunung sing dibaptis lan ora dibaptis ... ora ana siji-sijia. Apa sampeyan mikir dheweke uga ora dadi Cossack?
      Cossacks minangka properti multinasional.
      Iku estate, dudu bangsa.
      1. Silvio
        0
        November 26 2013
        Quote: Asem
        Cossacks minangka properti multinasional.
        Iku estate, dudu bangsa.

        Persis. Cossacks ora homogen. Don, umpamane, ora nganggep Orenburg Cossacks, sanajan OKW minangka nomer telu paling gedhe. Padha nggodha lampu biru, diarani wong tani. Wong-wong Siberia, ing siji, ngandika bab mundhut saka mantan dashing dening wong Don, mung karo forelocks lan ngadeg metu lan ora karo wani militèr.
        1. +1
          November 26 2013
          Ya ora apa-apa. Ing Rusia, siji desa tansah ngolok-olok liyane.
          Aku bakal menehi perhatian menyang titik liyane. Antarane wong Rusia sing manggon ing Don, ana Cossacks lan non-Cossacks (petani Departemen Dalam Negeri lan "non-residents"). Antarane Kalmyks ing Don, ana uga Cossacks lan non-Cossacks.
          Kalmyk, apa dheweke ngganti kewarganegaraan nalika gabung ing Cossack estate? Mungkasi dadi Kalmyk? Ora ana kasus.
          Antarane sing disebut. "Petani Don Pribumi" lan Cossack ora duwe beda etnis. Kekarone ngucapake dialek Don sing padha. Bentenipun padha murni kelas. Ana wong sing ngomong yen Cossacks nganggo celana nganggo loreng, nanging para petani saka departemen polisi ora nganggo. Nanging sanajan ing provinsi tengah, contone, pedagang lan petani nganggo busana sing beda. Apa padha dadi kagungane bangsa beda?
          Transbaikalian Cossack-Buryat, sapa sing dadi warga negara? Alami, dheweke minangka Buryats. Nanging dheweke Cossack, apa wae sing bisa dikandhakake. Miturut afiliasi kelas.
          Konco dokumen normatif babagan pangenalan Cossacks minangka "wong sing ditindhes" ana kahanan politik lan ora duwe akal sehat. Kanthi sukses sing padha, kelas pedagang Rusia bisa diakoni minangka "wong sing ditindhes", ora ana alesan sing kurang, lan bakal ana liyane.
          1. Silvio
            +1
            November 26 2013
            Quote: Asem
            Konco dokumen normatif babagan pangenalan Cossacks minangka "wong sing ditindhes" ana kahanan politik lan ora duwe akal sehat.

            Estate lan dudu kewarganegaraan minangka fitur sing ditemtokake ing kene, mula Cossacks bisa diuripake mung yen properti sing padha karo sing sadurunge digawe maneh kanthi hak istimewa sing cocog. Nganggep tren modern, usaha iki bisa rampung kanthi aman.
        2. 0
          November 26 2013
          Sylvi-Sibirskys, ing siji, ngandika bab mundhut saka mantan dashingness dening wong Don, mung karo forelocks lan ngadeg metu lan ora karo wani militèr.
          The Siberians wis nomer akeh banget Cossacks kedhaftar, ora ketompo carane setengah.
      2. 0
        November 26 2013
        Ora nguntungke "Part of Orenburg Cossacks padha katurunan saka Ukrainia Cossacks resettled ing Ural Kidul."
        Kaping pisanan, ana Ufimsky, Samara, Alekseevsky, Isetsky. Ing taun 1736, Nagaybaks didaftarkan ing Cossacks. Padha dadi kagungane Ufa, misale jek. Ing abad kaping 19, gegayutan karo pangembangan wilayah Novolineiny, prajurit putih-able, Mordovians, petani Ukraina, Tatar, lan Stavropol Kalmyks dipuntampi ing OKW. Nanging inti saka OKW ana Cossacks suku kasebut ing ndhuwur. Cossacks lawas saka OKW Russian wis hubungan apik karo Urals, amarga ana akeh wong pracaya lawas.
  17. Silvio
    0
    November 26 2013
    Quote: Ireng
    Iki jeneng sawetara kutha Prancis

    Saliyane kutha iki, ana uga Berlin, Paris, Varna, Leipzig.
  18. Sovman
    +1
    November 27 2013
    Lan kenapa ing potret Konsul Napoleon, dheweke digambarake nganggo camisole kanthi jepitan ing sisih kiwa (feminin). Potret kasebut ora "terbalik" - prasasti kasebut bisa diwaca, Bonya nyuduk nganggo tangan tengen. Yagene dheweke wis duwe masalah karo orientasi jender?
    1. putune prajurit
      0
      November 28 2013
      dadi luwih trep tumrap para abdi dalêm

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"