Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Bab III. trip manca

15
Sawisé ngusir Napoleon saka Rusia, Kaisar Alexander, kanthi banding, ngundang kabeh wong ing Eropah kanggo nglawan tirani Napoleon. Koalisi wis ana ing sekitar Kaisar Alexander. Sing pisanan gabung yaiku Raja Bernadotte saka Swedia, mantan marshal Napoleon. Dheweke ngerti banget marang Napoleon lan menehi karakter ing ngisor iki: "Napoleon dudu genius militer universal sing jero, nanging mung jinis jenderal sing ora wedi, tansah maju lan ora mundur, sanajan perlu. Kanggo nglawan dheweke, sampeyan butuh siji bakat - ngenteni - kanggo ngalahake dheweke, sampeyan butuh ketekunan lan ketekunan. Malah nalika Napoleon manggon ing Moskow, Bernadotte ngirim pasukan Swedia menyang Livonia kanggo mbantu Wittgenstein, sing mbela St. Thanks kanggo pitulungan saka Bernadotte prajanjèn perdamaian ditandatangani antarane Rusia lan Inggris, lan aliansi iki rampung. Ing tanggal 28 Fèbruari 1813, prajanjèn uga dirampungaké antarané Prusia lan Rusia, miturut Prusia arep ngetokaké wadyabala sing cacahé 80 nglawan Napoleon. Perang terus ing njaba Rusia. Panguwasa Napoleon, dibangun ing kasuksesan militèr, sawise asor ing Rusia ambruk antarane massa, lan daya ilang stabilitas. Sajrone tetep ing Rusia, ana gosip nyebar ing Paris yen Napoleon tilar donya ing Rusia lan kudeta militèr ditindakake, nanging gagal. Nanging Napoleon ora kelangan iman ing star, karisma, genius lan kamungkinan saka perjuangan sukses nglawan koalisi anyar. Dheweke mobilisasi lan banjur bali menyang tentara kanggo miwiti perang anyar nglawan Eropa sing nglawan dheweke. Dheweke nduweni energi titanic lan wis 20 dina sawise bali menyang Paris, 60 ewu wong dikirim menyang garis Elbe.

Ing pungkasan Desember 1812, tentara Rusia nyabrang Neman lan tumuju Eropah ing telung kolom: Chichagov kanggo Koenigsberg lan Danzig, Miloradovich kanggo Warsaw, Kutuzov kanggo Prusia. Platov karo 24 resimen Cossack ndhisiki Chichagov lan ing 4 Januari dilapisi Danzig. Korps kavaleri Vinzengerode karo 6 ewu Cossacks ndhisiki Miloradovich lan ing awal Februari tekan Silesia. Pasukan Rusia tindak menyang garis Oder. Ing Bunzlau, Kutuzov lara parah, banjur tilar donya lan kaisar wiwit nguwasani tentara kanthi bantuan Wittgenstein lan Barclay de Tolly. Nalika iku, Napoleon wis nggawa nomer eselon pisanan saka tentara kanggo 300 ewu wong lan ing April 26 teka ing tentara. Dheweke ditentang dening koalisi Rusia, Prusia, Swedia lan Inggris. Berlin dikuwasani dening pasukan Rusia lan tentara Wittgenstein pindhah menyang Hamburg. Napoleon mrentah kabeh korps pindhah menyang Leipzig. Klompok Rusia-Prusia Blucher lan Winzengerode uga ana ing kana. Perang kasebut dumadi ing Lützen. Blucher digawe efforts luar biasa kanggo break liwat ngarep Prancis, nanging ora entuk sukses, lan ing wayah sore, Sekutu mutusaké kanggo mundur. Sadawane kali Spree, Bautzen nduweni posisi pertahanan sing apik, lan sekutu mutusake kanggo perang ing kene karo pasukan 100 ewu. Kanggo ngisi maneh tentara sing nandhang kerugian, Barclay de Tolly ditimbali saka Vistula kanthi unit. Kanggo perang cedhak Bautzen, Napoleon duwe pasukan 160 ewu wong lan ora mangu-mangu babagan asile. Ing esuk tanggal 20 Mei, perang diwiwiti, sekutu duwe kemunduran lan mutusake kanggo mundur. Kaisar Alexander mutusake kanggo njupuk tentara menyang Polandia kanggo ngatur. Wong Prusia tetep ana ing Silesia. Divisi sing kuat wiwit ing antarane sekutu, lan koalisi wiwit ngancam disintegrasi. Nanging Napoleon ora duwe kekuatan kanggo nerusake serangan. Ing kahanan kasebut, sawise akeh wektu tundha diplomatik, gencatan senjata rampung ing Pleisnitz tanggal 4 Juni wiwit tanggal 8 Juni nganti 22 Juli. Tujuan resmi gencatan senjata yaiku kanggo golek cara kanggo nyiapake bangsa sing perang kanggo kongres perdamaian kanthi tujuan mungkasi perang Eropa sing pirang-pirang taun. Austria njupuk alih peran mediator. Nanging nemokake dhasar umum kanggo negosiasi ora gampang. Prusia lan Austria nuntut saka Napoleon kamardikan lengkap lan peran penting ing urusan Eropah. Napoleon, ing tangan liyane, ora njupuk menyang akun kabeh lan mung siyap kanggo menehi hasil karo Kaisar Alexander, karo daya militèr lan panguwasa mung dianggep. Syarat-syarat rembugan perdamaian ing loro-lorone wis dingerteni lan ora bisa ditampa dening loro-lorone. Mulane, saben sisih nyoba nggunakake wektu gencatan senjata kanggo ngatur tentara lan nyiapake kanggo perjuangan luwih. Sekutu njupuk langkah-langkah kanggo menangake negara-negara sing ana ing sangisore rakit Napoleon. Gencatan senjata dilanjutake nganti 10 Agustus, nanging rembugan ing Praha uga mandheg lan sawise gencatan senjata, permusuhan diwiwiti. Austria kanthi terang-terangan ngumumake yen dheweke bakal nyedhaki Sekutu. Napoleon, ndeleng Gagal saka nyoba kanggo nganakke menehi hasil karo Kaisar Alexander ing divisi saka pengaruh ing Eropah, mutusaké kanggo entuk iki liwat kamenangan. Dhèwèké mutusaké sadurungé wadyabala Ostria ndhèrèk sekutu, arep ngalahaké wadyabala Rusia-Prusia, arep nyorong wong Rusia bali ngluwihi Neman, banjur ngadhepi Prusia lan ngukum Austria. Sajrone gencatan senjata, dheweke nguatake tentara lan mbatesi rencana perang. Dheweke njupuk ibukutha kerajaan Saxon Dresden minangka pusat operasi militer lan konsentrasi nganti 300 ewu pasukan ing Saxony, kalebu nganti 30 ewu pasukan kavaleri. Kajaba iku, unit diparengake kanggo serangan ing Berlin, cacahe luwih saka 100 ewu wong. Garrison sing isih ana ing sadawane Oder lan Elbe, gunggunge tentara Napoleon nganti 550 ewu wong. Pasukan Sekutu dipérang dadi 4 tentara. Pisanan, dumadi saka Rusia, Prusia lan Austria, cacahe 250 ewu wong ing komando Barclay de Tolly, dumunung ing Bohemia. Iku kasusun saka 18 resimen Don Cossack. Kapindho saka Rusia lan Prusia ing komando Blucher dumunung ing Silesia lan duwe 13 resimen Don. Tentara lor ing printah saka raja Swedia Bernadotte kapérang saka Swedia, Rusia, Inggris lan Jerman saka pamaréntahan lor, wis kekuatan 130 ewu wong, kalebu 14 resimen Cossack. Tentara papat Jenderal Benigsen dipasang ing Polandia, duwe kekuwatan 50 ewu, kalebu 9 resimen Cossack, lan ana ing cadangan. Tentara Bohemia lan Silesia saka sekutu melu perang kanggo Saxony, pukulan utama dikirim saka Bohemia. Perang diwiwiti kanggo Prancis kanthi informasi apes saka ngarep Spanyol. Jendral Inggris Wellington konsentrasi nganti 30 ewu wong ing Portugal lan ngluncurake serangan marang Spanyol. Thanks kanggo dhukungan saka populasi lokal, piyambakipun ngalahaken pasukan kaping telu unggul saka Raja Joseph, njupuk Madrid, banjur mbusak kabeh Spanyol saka Prancis.

Perang Dresden pancen wangkal banget. Nang endi wae sekutu diusir lan ngalami kerugian gedhe. Dina candhake, serangan saka Prancis saya kuat, lan allies wiwit mundur, kang njupuk Panggonan ing meksa kuwat saka mungsuh. Napoleon menang. Nanging ing kono luck Prancis rampung. Lapuran ditampa sing MacDonald ora entuk sukses ing perang karo Blucher lan nandhang losses gedhe. Marshal Oudinot uga ora kasil nyerang Berlin lan ngalami kerugian gedhe. Tentara Bohemia sing mundur saka cedhak Dresden menang, ing gunung nalika mundur, kamenangan sing ora dikarepke nglawan korps Jendral Vandamme, bisa nyekel dheweke. Iki menehi inspirasi marang sekutu lan mundur menyang Bohemia mandheg. Bernadotte, sawise nolak serangan Prancis ing Berlin, banjur nyerang dhewe lan ngalahake Oudinot lan Ney. Wadyabala Bohemia ngumpul lan nerusake maju ing Dresden. Detasemen gabungan saka Cossacks lan unit kavaleri cahya ing kabeh ngarep nyerang serangan jero ing mburi Prancis lan nggedhekake tumindak partisan saka populasi lokal. Ningali kabeh iki, Napoleon ngirim pesen rahasia menyang Menteri Perang kanggo miwiti ngatur garis pertahanan ing sadawane Kali Rhine. Sekutu nerusake serangan saka Bohemia lan Silesia, nglumpukake pasukan maneh lan nglancarake serangan menyang arah Leipzig. Napoleon kepeksa ninggalake Dresden, lan raja Sachsen banjur diasingake. Sajroning undur-undur iki, ana lapuran yèn karajan Westphalia wis ambruk. Nalika Cossack muncul ing Kassel, wong-wong padha munggah lan Raja Jerome mlayu. Westphalia dikuwasani dening Cossack tanpa perang.

Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Bab III. trip manca
Sego. 1 Entri saka Cossack menyang kutha Eropah


Masalah kanggo Bonaparte terus. Bavaria nandatangani konvensi karo koalisi lan ninggalake aliansi karo Prancis. Ana ancaman nyata kanggo ngalangi mundur saka tentara Prancis ngliwati Rhine saka Bavaria lan Westphalia. Nanging, Napoleon mutusaké kanggo menehi perang cedhak Leipzig, milih wilayah lan mbatesi rencana kanggo deploying Unit. Ing sekitar Leipzig, Napoleon konsentrasi nganti 190 ewu tentara, sekutu nganti 330 ewu. Tanggal 4 Oktober jam 9 perang diwiwiti. Sekutu, sing nyebarake pasukan ing 3 baris, banjur nyerang sawise persiapan artileri paling kuat saka 2000 bedhil. Tentara meriem Prancis luwih cilik, nanging total geni tandhing artileri tekan kekuatan sing durung ana sadurunge. Perang iki luar biasa sengit, posisi diganti tangan, nanging Prancis, Nanging, terus kanggo terus ngarep. Ing wayah awan, meriam ditambahake ing sisih lor, sing tegese pendekatan lan mlebu ing perang tentara Bernadotte, lan saka sisih kulon, wong Austria ngluncurake serangan ing kreteg ing Kali Pleisa kanggo ngilangi mundur Prancis menyang Lützen. Sawise nampa laporan kasebut, Napoleon mutusake kanggo pindhah saka pertahanan menyang nyerang ing tengah lan ing sisih kiwa. Nanging ing endi wae, wis nandhang losses abot, Prancis ora entuk goal nemtokake. Banjur Napoleon, kanggo entuk kamenangan ing kabeh biaya, mbuwang kabeh kavaleri menyang serangan. jotosan iki sukses lengkap, iku perlu kanggo ngamanake, nanging iki ora kelakon. Pasukan kavaleri Murat, sing nyuwil ing tengah, mlayu menyang dataran banjir, sing ngluwihi akeh infantri lan pos pengamatan sekutu, ing ngendi raja Rusia, Austria lan Prusia dumunung, ora bisa digayuh. Ing kasus pasukan kavaleri Murat ngliwati dataran banjir, ancaman langsung digawe kanggo para raja. Ngantisipasi iki, Kaisar Alexander dikirim resimen Cossack, kang ing iring-iringan, menyang perang. Cossack ora sengaja mlumpat menyang pinggiran kavaleri Murat lan mbuwang maneh. Pasukan kavaleri Prancis Kellermann, sing nembus ing sisih liya, diendheg dening pasukan kavaleri Austria. Kanggo ndhukung lan ngembangaken efforts saka kavaleri, Napoleon wanted kanggo uncalan ing cadangan pungkasan lan bagéan saka pengawal lawas kanggo bantuan. Nanging Austrian ing wektu sing dibukak serangan nemtokake ing nyebrang cedhak kali Pleis lan Elster, lan Napoleon digunakake cadangan pungkasan kanggo nyimpen kahanan. Pertempuran bandel terus nganti wengi tanpa kauntungan sing nemtokake para pihak, para mungsuh ngalami kerugian gedhe. Nanging ing wayah sore, tentara cadangan Jenderal Benigsen nyedhaki sekutu lan tekane bagean tentara lor raja Swedia Bernadotte terus. Ora ana bala sing teka kanggo Prancis. Ing wayah wengi, sawise nampa laporan saka kabeh pihak, Napoleon mutusake kanggo mundur. Sawise nampa bala lan nglumpukake pasukan, ing esuk 6 Oktober, allies ngluncurake serangan ing kabeh ngarep. Pasukan ndhukung luwih saka 2000 bedhil. Korps Saxon dumunung nglawan korps Platov. Weruh Cossacks lan nyadari futility saka posisi sing, Saxon wiwit pindhah menyang sisih sekutu lan ing wayah sore wis melu perang ing sisih koalisi. Wong Austria nguwasani akèh-akèhé kreteg ing sisih kidul Leipzig. Ing kreteg sing ditinggalake dening Prancis, ana kemacetan lalu lintas sing luar biasa, perselisihan lan bentrokan ing antrian. Napoleon piyambak kanthi angel nyabrang menyang sisih liyane. Dheweke weruh yen dheweke ora mung kalah ing perang iki, nanging kabeh Kekaisaran wis mati sadurunge mripate. Sekutu miwiti perang nentokake kanggo Leipzig, Unit Blucher nyuwil liwat ngarep, dikuwasani kutha lan wiwit shelling jembatan bebarengan kang Prancis ninggalake kutha.


Sego. 2 Serangan pungkasan Poniatowski ing Leipzig


Tentara Prancis ilang paling ora 60 ewu wong nalika nyebrang. Napoleon ngumpulake sisa-sisa tentara ing cedhak Lützen. Tinimbang mbatalake tentara menyang garis Rhine, dheweke mutusake kanggo nolak ing garis kali Junsrut lan wiwit njupuk posisi ing kono. Pasukan Sekutu utama ana ing Leipzig, nyiapake serangan luwih lanjut. Nanging, unit majeng, antarane kang kabeh Cossacks, terus-terusan di-push, dipencet lan Hung liwat mungsuh mundur, kalah wong metu saka posisi lan dipeksa kanggo mundur. Mundhut Prancis dumadi ing kubengan lengkap pasukan kavaleri sekutu. Cossacks, sing wis pengalaman gedhe lan dexterity ing prakara iki, cukup sukses wektu iki "njarah" tentara mungsuh mundur. Kajaba iku, Bavaria pungkasanipun pindhah menyang sisih koalisi ing 8 Oktober lan, wis manunggal karo Unit Austria, dikuwasani rute mundur total Prancis menyang Rhine. Berezina anyar digawe kanggo tentara Prancis. Sawise perang sengit kanggo nyebrang, ora luwih saka 40 ewu wong nyabrang Rhine. Munduré wadyabala Napoleon saka Leipzig kaya uwal saka Moskow. Kajaba iku, nganti 150 ewu tentara tetep ing macem-macem garnisun ing sisih wétan Rhine, sing mesthi dipeksa nyerah. Depot militèr kosong, ora ana gaman, bandha ora duwe dhuwit, lan moral negara saya mudhun. Wong-wong padha kesel layanan militer abot, losses elek lan strove kanggo katentreman utama, kamenangan external mandhek kanggo excite wong, padha larang banget. Ing kawicaksanan manca, kegagalan terus-terusan. Wong Austria maju ing Italia, raja Neapolitan Murat lan gubernur Italia sisih lor, Pangeran Eugene Beauharnais, nindakake rembugan kapisah karo koalisi. Jendral Inggris Wellington maju saka Spanyol lan nguwasani Navarre. A kudeta njupuk Panggonan ing Holland, lan dinasti Orange bali menyang kuwasa. Tanggal 10 Desember, pasukan Blucher nyabrang Rhine.


Sego. 3 Blucher ngomong karo Cossacks


Napoleon ora luwih saka 150 ewu pasukan sing kasedhiya lan ora bisa ngunggahake semangat rakyat kanggo nerusake perang. Kanthi tentara mundur, mung administrasi, wong ora mung ora lunga, nanging ngenteni kaslametan saka tirani Napoleon. Ambruk kekaisaran Napoleon nglarani. Dheweke nggunakake kabeh energi titanic kanggo ndawakake kasangsaran lan fanatically pracaya marang lintang. Ing awal Februari, kang inflicted asor abot ing tentara Blucher, nganti 2 ewu prajurit lan sawetara jenderal ditawan. Para tawanan dikirim menyang Paris lan liwati kaya piala ing sadawane boulevards. Demonstrasi karo para tawanan ora njalari mundhak patriotik ing antarane wong Paris, lan para tahanan dhewe katon ora kaya sing kalah, nanging sing menang. Tentara sekutu liyane sukses maju, Blucher nampa bala bantuan lan uga nglancarake serangan. Ing salah siji saka perang, bom ambruk cedhak Napoleon, kabeh wong ing saubengé kesusu menyang lemah, nanging ora Napoleon. Nyumurupi kahanan sing ora duwe pangarep-arep, dheweke, kaya prajurit, nggoleki pati ing perang, nanging nasibe ana liyane. Tentara Sekutu wis nyedhaki Paris. Saduluré Napoleon Joseph diangkat dadi kepala pertahanan ibukutha, nanging, ndeleng futility pertahanan, kang ninggalake Paris karo pasukan. Nalika sekutu nyedhaki, ora ana pamaréntahan ing Paris. Wong sing paling misuwur ing Paris yaiku mantan Menteri Luar Negeri Talleyrand. Tanggal 30 Maret, miturut gaya anyar, Kaisar Alexander lan Raja Prusia mlebu Paris karo pasukane. Sawise parade ing Champs Elysees, Alexander teka ing omahe Talleyrand, ing ngendi dheweke manggon. Ing dina sing padha, pamaréntahan sauntara sing dipimpin dening Talleyrand dibentuk, lan ora dadi pilihan acak. Kahanan iki kudu dicritakake khusus, amarga iki minangka salah sawijining kaca sing paling padhang crita intelijen Rusia. Talleyrand direkrut dening agen Rusia dawa sadurunge acara iki, lan kanggo akèh taun njabat ora mung Napoleon, nanging uga Kaisar Alexander. Kabeh taun iki, Mentri Polisi Foucault seng di tuduh Talleyrand, nanging ora bisa mbuktekaken apa-apa.


Sego. 4 Mlebet Kaisar Alexander menyang Paris


Pamrentah sementara ngumumake yen Napoleon wis dicopot lan kabeh kekuwatan ditransfer menyang pamarentah sementara. Napoleon nampa kabar kasebut kanthi tenang lan nulis tumindak nolak. Para marsekal sing isih urip karo wadyabala, siji-siji, wiwit ana ing panguwasa pamaréntahan sementara. Miturut kaputusan saka allies Napoleon diwenehi pulo Elba kanggo urip milik karo judhul kaisar, hak duwe 8 ewu pasukan lan pangopènan cocog. Saka wektu perang cedhak Maloyaroslavets, nalika Napoleon diserang dening Cossacks lan miraculously oncat dijupuk, terus-terusan nggawa racun karo wong. Sawise mlebu syarat sekutu, dheweke njupuk racun. Nanging, racun kasebut dibuwang dening awak, dhokter nindakake langkah-langkah sing dibutuhake lan pasien turu. Ing wayah esuk, Napoleon katon kesel, nanging kandha yen "Nasib ora pengin aku mungkasi uripku kanthi cara iki, mula dheweke njaga aku kanggo liya." Tanggal 18 April, raja anyar Prancis, Louis XVIII, mlebu ing Paris, ketemu karo marshals Ney, Marmont, Monceu, Kellerman lan Serurier, lan tanggal 20 April Napoleon tindak menyang Elba.

Ing tanggal 13 Juli Kaisar Alexander bali menyang Petersburg. Ing Agustus, ing wusana pungkasan perang, manifesto iki ditanggepi, janji dandan ing urip saka kelas ngisor lan easing tugas paling angel saka populasi - layanan militèr. Manifesto kasebut ujar: "Muga-muga kelanjutan tentrem lan kasepen bakal menehi dalan ora mung kanggo nggawa konten prajurit menyang negara sing luwih apik lan luwih akeh nglawan negara sadurunge, nanging menehi urip sing mapan lan nempelake kulawarga. wong-wong mau.” Manifesto ngemot gagasan - kanggo nggawe angkatan bersenjata Rusia ing model pasukan Cossack. Urip internal Cossacks tansah dadi kanggo pamaréntah Rusia minangka conto nggodho saka organisasi tentara. Ing wilayah Cossack, latihan militer lan kesiapan tempur sing tetep digabungake karo posisi wong awam sing tentrem - petani, lan latihan militer ora mbutuhake gaweyan utawa biaya saka pemerintah. Kualitas gelut lan latihan militer dikembangake dening urip dhewe, diwarisake saka generasi menyang generasi nganti pirang-pirang abad, lan kanthi mangkono psikologi prajurit alam dibentuk. Conto pasukan permanen ing negara Muscovite uga pasukan streltsy, basis saka Horde Cossacks sing ora duwe omah sing muncul ing abad kaping XNUMX ing pamrentahan Rusia. Rincian liyane babagan pambentukan pasukan panahan diterangake ing artikel "Senioritas (pendidikan) lan pambentukan tentara Don Cossack ing layanan Moskow." Regimen Streltsy diatur ing basis saka pasukan Cossack. Pangopènané ya iku tanah-tanah sing diparingaké marang wong-wong mau, sing dienggoni kulawarga. Layanan kasebut minangka turun temurun, panguwasa, kajaba kepala panahan, dipilih. Kanggo rong abad, resimen Streltsy minangka pasukan paling apik ing negara Muscovite. Ing wiwitan abad kaping XNUMX, resimen panahan diganti dening resimen prajurit, direkrut miturut rekrutmen. Pangopènan pasukan iki mbutuhake pangeluaran umum sing gedhe, lan kit rekrutmen bakal misahake rekrut saka kulawargane. Pengalaman mbentuk pemukiman Cossack anyar kanthi mindhah sawetara Cossack menyang panggonan anyar uga menehi asil positif. Miturut kaisar, sistem pemukiman militer mesthine bisa ningkatake urip para prajurit, menehi kesempatan kanggo manggon karo kulawargane sajrone layanan lan melu ing tetanen. Eksperimen pisanan ditindakake ing taun 1810. Perang karo Napoleon mungkasi pengalaman iki. Sajrone Perang Patriotik, karo tentara Eropah paling apik, dipimpin déning komandan sarwa, Cossacks nuduhake piyambak banget, padha Highly ngormati dening kabeh bangsa, kepincut manungsa waé ora mung dening organisasi militèr, nanging uga ing organisasi urip internal. Ing pungkasan perang, kaisar bali kanggo nindakake gagasan pra-perang lan rencana sing amba diterangake kanggo nggawe pemukiman militer. Ide kasebut dileksanakake kanthi cara sing nemtokake, lan resimen manggon ing tanah sing diparengake nggunakake metode administratif-komando. Resimen kasebut diisi maneh saka distrik-distrike. Para putra pemukim wiwit umur pitung taun padha kadaftar ing jumlah kantonis, saka wolulas kanggo ngawula ing resimen. Pemukiman militer dibebasake saka kabeh jinis pajak lan bea, kabeh diwenehake omah. Para pemukim nyerahake setengah saka panen menyang toko roti biasa (gudang).

Tanggal 13 September 1814, Alexander lunga menyang kongres ing Wina. Ing kongres, kabijakan kabeh negara Eropah, kajaba Prusia, diarahake marang pengaruh Rusia sing saya tambah. Nalika ana regejegan ing kongres, intrik lan sekutu nyedhaki konflik politik anyar, lan swasana ati kabeh saiki diarahake marang Kaisar Alexander, ing Wina ing Februari 1815 informasi ditampa yen Kaisar Napoleon ninggalake Elba lan ndharat ing Prancis, banjur njupuk. dhampar salam marang tentara lan rakyat. Raja Louis XVIII mlayu saka Paris lan Prancis kanthi cepet nganti dheweke ninggalake perjanjian rahasia Sekutu nglawan Rusia. Napoleon langsung ngirim dokumen iki marang Alexander. Nanging wedi Napoleon ngganti swasana ati kongres lan cooled semangat intriguers lan conspirators. Senadyan intrik nglawan Rusia, Kaisar Alexander tetep dadi sekutu sing setya, lan perang nglawan Napoleon diterusake. Rusia, Prusia, Austria lan Inggris prasetya kanggo sijine munggah 150 wong saben, Inggris kudu mbayar biaya sekutu ing gunggungipun 5 yuta pounds. Nanging luck ora ana maneh ngancani Napoleon. Sawisé kekalahan Napoleon ing Waterloo, kekuwatan Louis XVIII dipulihake ing Prancis. Pasukan Rusia maneh teka ing Paris sawise perang nglawan Napoleon wis rampung. Kaisar Alexander lan Ataman Platov diundang menyang Inggris, ing ngendi Cossacks karo tombak seneng perhatian khusus. Kabeh wong kaget karo Cossack Zhirov, sing ora pengin pisah karo pike, sanajan dheweke ngiringi kaisar nalika lungguh ing kreta. Ataman Platov maringi Pangeran Bupati jaran Don karo pelana Cossack. Universitas Oxford menehi Platov diploma doktoral, lan kutha London diwenehi saber larang regane. Ing kraton kraton mujur Platov ing salawas-lawase njupuk bangga Panggonan. Panglima Cossack entuk fame lan kamulyan kabeh-Eropa. Cossack dhewe dadi misuwur lan mulya ing saindhenging Eropah. Nanging padha mbayar rega abot kanggo kamulyan iki. Pérangan katelu saka Cossacks sing tindak perang ora mulih, nutupi dalan saka Moscow kanggo Paris karo awak.








Sego. 5-10 Cossacks ing Paris


Ing tanggal 31 Agustus, Kaisar Alexander mriksa pasukan ing Reims, banjur teka ing Paris, ing ngendi Holy Trinity Alliance antarane Rusia, Austria lan Prusia diadegake. Ing Desember 1815, Alexander bali menyang St. Petersburg lan ing taun anyar wiwit aktif nambah jumlah pemukiman militer. Nanging pemukim militèr "manfaat" ngirim panjalukan sing ditujokake marang kaisar, wong sing duwe pengaruh, setuju kanggo nanggung tugas lan mbayar pajeg, nanging kanthi nangis nyuwun supaya dibebasake saka dinas militer. Rasa ora puas dibarengi karo kerusuhan. Nanging, pejabat militèr kuwat mutusaké kanggo nguripake pedunung Slavic saka wilayah kulon Rusia menyang Cossacks, ora ing paling mangu sukses, pracaya iku cukup kanggo introduce faktor sejatine sifate external ing gesang Cossacks dening dekrit. Pengalaman iki terus ora mung ing pamaréntahan Alexander, nanging uga ing mangsa pamaréntahan sabanjuré lan rampung, loro ing syarat-syarat militèr lan ekonomi, ing Gagal lengkap lan minangka salah siji saka alasan utama kanggo asor ing Perang Krimea. Nduweni ing kertas luwih saka siji yuta tentara kuwat, kekaisaran iki meh ora bisa sijine sawetara divisi bener-siap tempur ing ngarep.

Cossacks nuduhake posisi sing beda banget. Pengalaman ing pambentukan pemukiman Cossack anyar, kanthi mindhah sawetara Cossack menyang papan anyar, uga ora gampang lan lancar, nanging asil positif banget kanggo kekaisaran lan Cossacks dhewe. Ing wektu sing cendhak, miturut standar sejarah, wolung pasukan Cossack anyar digawe ing sadawane wates kekaisaran. Nanging kuwi crita sing beda.

Bahan sing digunakake:
Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Venkov A. - Ataman saka pasukan Don Platov (Sajarah Cossacks) - 2008
ARTIKEL SAKA SERI INI:
Leluhur Cossack lawas
Pembentukan Pasukan Volga lan Yaitsky Cossack
Epik Siberian Cossack
Senioritas (pendidikan) lan pambentukan tentara Don Cossack ing layanan Moscow
Kursi Azov lan transisi tentara Don menyang layanan Moscow
Cossacks ing Wektu Troubles
Pembentukan pasukan Dnieper lan Zaporozhye lan layanan kanggo negara Polandia-Lithuania
Transisi saka pasukan Cossack saka Hetmanate kanggo layanan Moscow
Pengkhianatan Mazepa lan pogrom kebebasan Cossack dening Tsar Peter
Pemberontakan Pugachev lan likuidasi Dnieper Cossacks dening Empress Catherine
Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Bagian I, pra-perang
Cossacks ing Perang Patriotik 1812. Part II, invasi lan pengusiran Napoleon
Cossacks lan aneksasi Turkestan
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    November 29 2013
    Ora gumun Napoleon ngandika: "Yen aku duwe Cossack, aku bakal nelukake jagad iki!" ...
  2. pamangsa.3
    +4
    November 29 2013
    Miturut gambar, Cossacks (lan ora mung wong-wong mau) kiwa ing sisih Prancis ora mung jeneng banter saka eatery "bistro", nanging uga "njupuk care" saka turunane saka bangsa Prancis gedhe! wassat
  3. +1
    November 29 2013
    Aku bangga karo leluhur Cossack (Vanitsa Fedoseevskaya, Blinkov farm).
    1. 0
      November 25 2019
      Kajaba iku (desa Uspenskaya, desa Ust Labinskaya).
  4. -7
    November 29 2013
    Nalika bali menyang tanah air, akeh prajurit Rusia tetep ing Prancis, yaiku. sepi. Tentara Rusia kudu nggawe konvoi supaya perang ora mlayu
    1. mamba
      +2
      November 29 2013
      Kutipan: Zapolyarets
      Nalika bali menyang tanah air, akeh prajurit Rusia tetep ing Prancis, yaiku. sepi. Tentara Rusia kudu nggawe konvoi supaya perang ora mlayu

      Saka endi informasi kasebut? Menehi kula link. Akeh, pira?
      Apa sampeyan ngerti carane akeh prajurit tentara Prancis sing pengin tetep ing Rusia?
      Sajrone pertempuran ing wilayah Rusia, kira-kira 200 ewu wong sing ditawan. Miturut data sing dikutip dening sejarawan Vladlen Sirotkin ing karyane "Napoleon lan Rusia", luwih saka 60 ewu tawanan perang tetep manggon ing Rusia lan nampa kewarganegaraan. Nomer iki kolosal: ngluwihi jumlah pasukan sing bisa ninggalake Rusia ing tataran pungkasan saka Perang Patriotik.
      http://ria.ru/1812_chosen/20121220/790818386.html#ixzz2m34HhLCN
      1. +2
        November 29 2013
        mamba
        Ya, iki minangka crita sing rada tuwa, sing muncul nalika periode perestroika lan para kanca nyoba nggedhekake, nyoba nampilake Rusia minangka negara budak, saka ngendi kabeh wong mlayu menyang Eropah Sejahtera. :)))
        Deserters, mesthi, ana - ing ngendi bakal tanpa wong-wong mau - saben wong wis padha, nanging ora minangka akeh minangka pandherekipun ringkih-minded saka Rezun seneng argue. Komersial, kaping lima luwih murah tinimbang wong Eropa. :)))
        Delengen, Prancis lan antek-antekne ing Rusia kadhangkala luwih akeh tinimbang kalah ing pertempuran - nanging wong-wong kaya Lingkaran Arktik ora ambegan babagan iki ... uga, apa sing bisa dijupuk saka frostbitten ... :))) Dheweke uga kelalen ngomong babagan detasemen karo bedhil mesin lan komisaris Yahudi :)))
        1. mamba
          0
          November 30 2013
          Kutipan saka: eseman
          antarane Prancis lan antek ing Rusia, desersi kadhangkala ngluwihi losses pertempuran

          Pancen, nalika ngrekrut "Tentara Agung" kanggo kampanye nglawan Rusia 10% saka resimen Prancis dibentuk dening unit penal, dilayani dening deserters lan draft evaders. Ing rong minggu pisanan sawise nyebrang tapel wates Rusia, Tentara Agung ilang 135 ewu wong deserters. Mangkono wiwit kampanye Rusia Napoleon. Iki, senadyan karya khusus Napoleon karo personel: http://militera.lib.ru/science/svechin2a/13.html sing kurang banget ing tentara Rusia.
          Ora ana desersi massal ing tentara Rusia. Nanging, kahanan kasebut owah sawise mlebu tentara Rusia menyang Prancis. Perwira artileri A.M. Baranovich, sing ninggalake cathetan "prajurit Rusia ing Prancis ing taun 1813-1814", menehi kesaksian yen pangkat ngisor tentara Rusia kerep ninggalake resimen kanggo disewa dening Prancis kanggo nyambut gawe ing kebon anggur lan peternakan liyane. Petani gelem nggunakake layanan lan malah menehi anak wadon nikah karo Rusia. Iki utamané prihatin pribadhi lan pejabat non-komisi. Nalika tentara bali menyang Rusia, akeh prajurit ora katon ing lokasi pasukan. Secara total, kira-kira 40.000 wong tetep ing Prancis, sing Alexander I arep bali menyang tanah air kanthi biaya perbendaharaan, ngapura. Kanggo bantuan, dheweke nguripake Louis XVIII. Nanging muspra: petani Prancis ora gelem ngekstradisi buronan kasebut.
          http://www.memoirs.ru/texts/Baranovic_GM16.htm
    2. 0
      November 25 2019
      Apa babagan Cossacks?
  5. +1
    November 29 2013
    Kutipan: Zapolyarets
    Nalika bali menyang tanah air, akeh prajurit Rusia tetep ing Prancis


    Srengenge wis surup ing Arktik?? Apa sampeyan kenek clave kanggo tutul? Zapolyarny salah nangani Cossacks??


    Mungkin metu saka topik ...
    Mréntahaké kanggo Cossacks saka Ataman Krasnov saka "Circle of Saving the Don"
    - Bapak-bapak, kanthi raos sedhih saha lara manah kula mlebet ing podium menika. Ing dina katelu uripe, banter, tembung hackneyed padha dibuwang: "Ora ana bali menyang past!", Lan kabeh Lingkaran applauded tembung iki bebarengan.
    Bapak-bapak, masa lalu apa sing diomongake ing kene? Amarga kita, Cossacks, duwe telung kepungkur.
    Sawijining jaman kepungkur sing mulya, nalika Cossack dadi wong sing bebas, duwe pamrentahan sing dipilih dhewe lan pimpinan sing dipilih dhewe. Wong-wong mau banjur manggon ing Don dhewe-dhewe lan ora ngganggu urusane wong liya. "Halo tsar ing Kremennaya Moskow, lan kita, Cossacks, ing Don Tenang," dheweke kanthi bangga ngandika marang utusan Tsar Moskow lan dheweke ngirim desa Winter, yaiku, kedutaan, menyang Tsarist Moscow. Tsar ora banjur bebas mbuwang kepala Cossack, nanging mung Circle of the Troops lan pimpinan Don. Lan Tentara Don banjur Tentara Don Kabeh-Great.
    Kita uga ngerti babagan liyane. Uga mulya, nanging uga abot, dipeksa. Ataman saka Rusia lungguh ing Don, kita ngladeni ing latar mburi pasukan kavaleri Rusia, nylametake Rusia saka Prancis lan Turki, njaga ketertiban ing Rusia., lan wong Rusia nimbali kita kanthi matur nuwun kanggo para algojo, penjaga lan pecut iki.

    Kita uga ngerti jaman kepungkur sing nggegirisi, disiram getih abang abang lan ditutupi spanduk abang, nalika komisaris lan dewan mrentah kita lan nyurung kita, lan moyoki kita.

    Aku nuntun sampeyan menyang kepungkur sing adoh, nalika Tentara Don minangka Tentara Don Agung. Aku ditangekake cara lawas saka free Quiet Don ing memori kanggo rincian cilik lan awakened bangga Cossacks.

    Wong-wong sing nguwuh ing dina katelu: "Ora ana bali menyang jaman kepungkur" mimpin sampeyan menyang masa lalu getih Soviet sing nggegirisi.
  6. 0
    November 29 2013
    Kutipan: Zapolyarets
    Nalika bali menyang tanah air, akeh prajurit Rusia tetep ing Prancis


    Srengenge wis surup ing Arktik?? Apa sampeyan kenek clave kanggo tutul? Zapolyarny salah nangani Cossacks??


    Mungkin metu saka topik ...
    Mréntahaké kanggo Cossacks saka Ataman Krasnov saka "Circle of Saving the Don"
    - Bapak-bapak, kanthi raos sedhih saha lara manah kula mlebet ing podium menika. Ing dina katelu uripe, banter, tembung hackneyed padha dibuwang: "Ora ana bali menyang past!", Lan kabeh Lingkaran applauded tembung iki bebarengan.
    Bapak-bapak, masa lalu apa sing diomongake ing kene? Amarga kita, Cossacks, duwe telung kepungkur.
    Sawijining jaman kepungkur sing mulya, nalika Cossack dadi wong sing bebas, duwe pamrentahan sing dipilih dhewe lan pimpinan sing dipilih dhewe. Wong-wong mau banjur manggon ing Don dhewe-dhewe lan ora ngganggu urusane wong liya. "Halo tsar ing Kremennaya Moskow, lan kita, Cossacks, ing Don Tenang," dheweke kanthi bangga ngandika marang utusan Tsar Moskow lan dheweke ngirim desa Winter, yaiku, kedutaan, menyang Tsarist Moscow. Tsar ora banjur bebas mbuwang kepala Cossack, nanging mung Circle of the Troops lan pimpinan Don. Lan Tentara Don banjur Tentara Don Kabeh-Great.
    Kita uga ngerti babagan liyane. Uga mulya, nanging uga abot, dipeksa. Ataman saka Rusia lungguh ing Don, kita ngladeni ing latar mburi pasukan kavaleri Rusia, nylametake Rusia saka Prancis lan Turki, njaga ketertiban ing Rusia., lan wong Rusia nimbali kita kanthi matur nuwun kanggo para algojo, penjaga lan pecut iki.

    Sedhih, ta?


  7. +2
    November 29 2013
    Apa sampeyan kelingan nalika kita ana ing Paris
    Endi Cossack kita utawa imam resimen kita
    Dheweke ngapusi sampeyan, lungguh nyedhaki anggur,
    Lan ngalem bojomu ya f*b?
    Sanajan ora nggawe kita akeh,
    Kita ora saka wong liya, supaya bisa ngomong;
    Nanging ing jaman biyen, awaké dhéwé wis ngukum kowé kanthi abot,
    Apa sampeyan kelingan, ngomong, f*b*e*n*a ibumu?

    Ngomong-ngomong.... Gambar-gambar ironis sing disedhiyakake kalebu sikat saka pribumi Praha Georg-Emmanuel Opitz (1775-1841), sing pungkasane ana ing Paris kanthi kasempatan mung ing wayah wengi tentara Rusia mlebu kutha kasebut. Dheweke cepet nyekel apa sing saiki paling relevan kanggo warga ibukutha lan nggawe seri cat banyu kostum sing menarik sing nggambarake pemandangan Cossacks sing mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing Paris, ngunjungi toko, omah kopi, kasino, lan museum.
  8. +1
    November 29 2013
    Kanggo kanca-kanca Paris, menyang Paris!
    Aku arep menyang kutha iki.
    Mbuwang sandhangan wuda,
    Lan kaya leluhur Alexei,
    Ing ngisor jeritan wong Paris sing dikubur,
    Adus teluk.
    Lan ngisi wong akeh ing bistro
    Tinju ing meja - nggih, ka!
    Yen urip isih larang,
    Sajikan ka, cak, vodka cepet!!!!!
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Lan padha nembus, malah ing jamban,
    maneh kutha iki sengsara, sepi,
    Dibalik lan rusak ing salawas-lawase
    Ing kita hasrat tete-a-tete.
  9. pamangsa.3
    +2
    November 29 2013
    Lan iki leluhurku, Bashkortostan Historis (Bashkirs manggoni 22 distrik ing Orenburg, Saratov, Vyatka, provinsi Perm) nggawe 45 resimen: 28 Bashkir, 2 Teptyar lan Mishar, 5 Orenburg lan Ural Cossack, 1 Stavropol Kalmymentsk kavaleri regi uga Orenburg infantri. Resimen kavaleri Bashkir dumadi saka 500 prajurit jaranan lan 30 personel komando (komandan resimen, mandor, 5 kapten, 5 perwira, 5 cornets, 1 quartermaster, 10 Pentecostals, 1 resimen mullah, 1-2 juru tulis).

    Bashkirs, Mishars lan Teptyars nyumbang 15 ewu rubel kanggo tentara nganti 1812 Agustus 500. Para bangsawan provinsi nyumbang 65 ewu rubel sing diklumpukake saka budak. Wong Bashkir ngumpulake lan nyumbang 4139 jaran tempur paling apik kanggo tentara.
    Ing kampanye manca tentara Rusia ing 1813-1814, ing serangan lan panangkepan kutha Danzing, Warsaw, Berlin, Leipzig, Hamburg, Dresden, Erfurt, Gogau, Weimar, prajurit 15 Bashkir, loro Teptyar, kabeh. Resimen Cossack Rusia nuduhake kehebatan militer lan wani.

    Melu nyerang luwih saka tentara Rusia, 9 Resimen Bashkir menang mlebu Paris. Prajurit kabeh resimen dianugerahi medali perak "Kanggo panangkepan Paris tanggal 19 Maret 1814." Kabeh peserta ing perang nampa medali perak "Ing memori saka perang 1812".
  10. Yaik Cossack
    0
    November 30 2013
    Ing pungkasan, kesimpulan sing bener digawe - Cossacks dipimpin saka Cossacks. Lan pasukan Cossack sing kadhaptar saiki, ing ngendi wae warga Federasi Rusia sing wis umur 18 taun lan dumadakan ngerti yen dheweke "kanggo negara jiwane" Cossack bisa dadi Cossack, padha karo pemukim militèr.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"