Pendidikan Tentara Kuban

16
Artikel sadurunge ing seri iki ing crita Dnieper lan Zaporozhye Cossacks, iki ditampilake carane gembong merciless sajarah lemah republik Dnieper Cossack legendaris. Kanthi ekspansi Kakaisaran Rusia menyang Segara Ireng, Zaporozhye kanthi organisasi asli, kabebasan lan harta benda dadi "negara ing sawijining negara". Layanan kasebut, yen isih dibutuhake, adoh saka ukuran lan gelar sing sadurunge, lan nalika Zaporozhye Cossacks minangka unsur sing ora bisa ditebak lan mbebayani kanggo administrasi Little Russia lan kekaisaran. Sajrone pambrontakan Pugachev, sawetara Cossack melu, liyane tetep kontak karo pemberontak, lan liyane karo Turki. Denunciations saka wong-wong mau terus-terusan.

Saliyane, kepemilikan tanah Zaporozhye sing akeh banget katon nggodha kanggo para penjajah birokrasi ing wilayah kasebut. Mbenerake awake saka keluhan babagan tentara, ataman Kalnyshevsky nulis ing salah sawijining surat marang Potemkin: "Yagene wong sing ora ngrebut lan nggunakake tanah kita sambat babagan kita. Kapentingan Gubernur Jenderal Novorossiysk lan Cossacks ana konflik. Kanggo ngamanake mburi gubernur, Potemkin kudu numpes Zaporozhye karo bandha gedhe, kang rampung ing 1775. Asil dikonfirmasi instruksi Koschevoi. Nalika Zaporozhye Cossack dirusak, Pangeran Vyazemsky nampa 100 hektar sajrone divisi saka tanah Zaporizhzhya, kalebu panggonan sing ana ing sangisore Sich Kosh, meh padha karo Pangeran Prozorovsky lan saham sing luwih cilik kanggo akeh liyane. Nanging pembubaran organisasi militèr gedhe kayata Zaporozhian Sich lan Dnieper Cossacks nggawa sawetara masalah. Senadyan departure saka bagéan saka Cossacks luar negeri, bab 000 ewu Cossacks tetep ing kewarganegaraan saka Kakaisaran Rusia, akeh ora bisa tahan disiplin ketat saka Unit tentara biasa, nanging padha bisa lan isih wanted kanggo ngawula kekaisaran. Kahanan dipeksa Potemkin kanggo ngganti nesu kanggo welas asih, lan kang "pangareping komandan" saka pesisir Segara Ireng annexed, mutusaké kanggo nggunakake pasukan militèr Cossack.

Pikiran saka aneksasi pungkasan Crimea menyang Rusia lan ora bisa dihindari perang anyar karo Turki meksa Pangeran Tauride kanggo ngurus pemulihan Dnieper Cossacks kanthi serius. Ing taun 1787, Permaisuri Rusia Catherine II nglakoni perjalanan sing misuwur liwat Rusia kidul. 3 Juli ing Kremenchug, Pangeran G.A. Potemkin ngenalake dheweke menyang sawetara mantan mandor Zaporizhzhya, sing menehi permaisuri kanthi petisi kanggo pemugaran tentara Zaporizhzhya. Sajrone periode iki, aspirasi saka perwira Cossack miraculously bertepatan karo maksud saka pamaréntah Rusia. Ing wayah wengi perang karo Turki, pemerintah nggoleki macem-macem cara kanggo nguatake potensi militer negara. Salah sawijining langkah kasebut yaiku nggawe sawetara pasukan Cossack. Kanggo ulang tahun tentara Segara Ireng, sampeyan bisa njupuk pesenan Pangeran G.A. Potemkin tanggal 20 Agustus 1787: "Supaya duwe tim sukarelawan militer ing vicegerency Yekaterinoslav, aku mrentah jurusan kapindho Sidor Bely lan Anton Golovaty kanggo ngumpulake pemburu, loro jaran lan mlaku kanggo prau, saka Cossacks sing manggon ing vicegerency iki. lan njabat ing bekas Sich saka Zaporizhzhya Cossacks." Miturut dhawuhe Permaisuri, diputusake kanggo mulihake Zaporozhye Cossacks lan ing taun 1787 A.V. Suvorov, sing, ing pesenan saka Empress Catherine II, diatur Unit tentara anyar ing Rusia kidul, njupuk munggah tatanan saka tentara anyar saka Cossacks mantan Sich lan turunane.

Prajurit gedhe nganggep kabeh tugas kanthi tanggung jawab lan uga. Panjenenganipun trampil lan kasebut kanthi teliti, nyaring kontingen lan mbentuk "Tentara saka Setia Cossacks", lan kanggo prestasi militèr ing Februari 27, 1788, ing atmosfer solemn, Suvorov pribadi nyerahke panji lan gendéra liyane kanggo mandor, kang disita ing 1775. Cossacks sing dikumpulake dipérang dadi rong klompok - kavaleri, miturut komando Zakhary Chepega, lan infanteri rook, miturut komando Anton Golovaty, nalika komando umum Cossacks dipasrahake dening Potemkin marang ataman pisanan saka tentara sing diuripake maneh. - Sidor Bely. Tentara iki, dijenengi Tentara Cossack Laut Ireng ing taun 1790, kanthi sukses lan pantes melu perang Rusia-Turki taun 1787-1792. Chernomorians tenan nuduhake mukjijat saka wani ing perang iki lan nyatane mbuktekaken cocog pertempuran lan hak kanggo eksistensi sawijining. Kita bisa ngomong yen kanthi getih sing diwutahake ing perang kasebut, dheweke banjur tuku tanah ing Kuban. Nanging kamenangan iki ora mirah kanggo Cossacks, kang padha njupuk bagéyan pinunjul, tentara ilang akeh pejuang lan ataman Sidor Bely, sing nampa tatu pati ing perang lan seda telung dina sawise iku. Kabeh wektu patang taun orane, saka 1787 kanggo 1791, Black Sea Cossacks ngginakaken istimewa ing operasi militèr.

Tilas mungsuh Cossacks, Pangeran Potemkin Tauride, dadi "bapak sing welas asih", tentara bali kabeh regalia sing Zaporozhye Cossacks tansah ngurmati, lan pungkasanipun, Potemkin dhewe njupuk judhul hetman saka pasukan Cossack. . Nanging, kanggo sedhih kabeh wong ing tanggal 5 Oktober 1791, ora dinyana-nyana kanggo kabeh wong, Potemkin seda. Kelangan pangayoman lan patronase kabeh, Cossacks setya felt banget insecure ing tanah diparengake antarane Dnieper lan Bug. Senadyan kaluwihan militèr saka Cossacks lan ijin saka pamaréntah kanggo dumunung lan ndarbeni kluwarga, administrasi lokal lan landlords sijine kabeh limo alangan kanggo kolonisasi Cossack saka mantan Cossacks. Sauntara kuwi, Cossack wis tau nyekseni carane tanah Zaporozhye kuna dadi properti pribadi sadurunge mata. Mulane, ing pungkasan perang, padha ngrancang kanggo manggon ing wilayah ngisor saka Kuban lan, ing Rada militèr umum, mutusaké kanggo ngirim, pisanan kabeh, wong-wong sing wis pengalaman kanggo mriksa Taman lan tanah jejer. Kapten militèr Mokiy Gulik dipilih minangka wong kasebut kanthi tim pramuka Cossack, sing diprentahake kanthi teliti nliti alam wilayah kasebut lan ngevaluasi manfaat tanah kasebut. Banjur, uga dening putusan saka Rada militèr, hakim militèr Anton Golovaty karo sawetara comrades militèr padha kapilih minangka wakil saka permaisuri kanggo "nglamar hak kanggo kalem langgeng milik turun temurun" saka tanah sing Cossacks wis mbatesi kanggo awake dhewe. Sampeyan kudu ngandika sing iki dudu wakil pisanan Anton Golovaty kanggo St.

Ing taun 1774, kanthi kaputusan Rada, dheweke, banjur dadi asisten juru tulis militèr, dikirim minangka bagéan saka utusan Cossack kanthi misi sing padha. Nanging timbalan, miturut dhawuhe Rada, banjur njupuk posisi sing kontraproduktif. Bersenjata karo akeh dokumen ing hak Cossacks kanggo tanah Zaporozhye, padha nyoba kanggo defend Sich ing St. Nanging dokumen-dokumen kasebut ora nggawe kesan ing St. Deputation samesthine Gagal lan Cossacks mulih ora slurping asin. Pawarta bab kekalahan Sich dening Jendral Tekeli, para utusan ing perjalanan saka St. Chepega lan Golovaty malah pengin njupuk dhewe. Nanging alesan menang liwat emosi, lan mandor diwatesi piyambak kanggo lawas, ing kasus kaya mengkono, adat militèr, arep menyang binge dawa lan unrestrained, kang, ing umum, disimpen saka represi. Metu saka binge, komandhan temen maujud sing urip ora mungkasi karo asor saka Sich, lan banjur kanggo ngawula ing tentara Rusia, pisanan karo pangkat lètnan kapindho. Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan ora bisa ngombe katrampilan, lan ing taun 1783, kapten Chepega lan Golovaty, miturut koran Little Russian, budhal dadi kepala tim sukarelawan ing komando umum Suvorov kanggo nyenengake Crimea sing mbrontak, prakara menowo lan menowo kanggo Cossacks. Lan ing taun 1787, Golovaty Mayor Kapindho, antarane mandor liyane, diprentahake kanggo ngumpulake "Tentara Zaporozhians Setia". Wektu iki, ngelingi kegagalan sing kepungkur, Cossacks nyedhaki utusan menyang St. Ing instruksi lan petisi saka Rada, ora ana tembung babagan hak-hak mantan, emphasis ana ing manfaat saka Cossack ing perang Rusia-Turki pungkasan lan ing bab liyane, utamané ing nggawe gambar positif saka Zaporizhzhya Cossacks. .

Anton Golovaty ora mung komandan wani saka tentara rook Zaporozhye, nanging uga pengusaha Cossack utama, lan, ing istilah modern, bard bakat. Dheweke kanthi tulus lan apik nyanyi lagu Cossack, ngiringi bandura, nyipta lagu dhewe. Para delegasi njupuk landing budaya kabèh, ing wangun song Cossack gagah lan gamelan tari. Seniman Zaporizhzhya pisanan narik kawigaten marang Permaisuri, banjur kabeh bangsawan St. Tradhisi Cossack ngandhani yen Permaisuri ngenteni pirang-pirang wayah sore ngrungokake lagu-lagu Rusia cilik sing tulus sing ditindakake dening Golovaty lan paduan suara Cossack. Dina budaya Zaporizhzhya ing St. Petersburg nyeret, nanging Golovaty ora cepet-cepet, penting kanggo dheweke duwe sikap positif umum menyang gagasan Cossack babagan pemukiman ing Kuban saka permaisuri, pengadilan, pemerintah lan masyarakat.

Pendidikan Tentara Kuban
Fig. 1 Military hakim Anton Golovaty


Sauntara kuwi, Rada, sawise nampa informasi sing apik saka perwira intelijen saka Kuban lan saka delegasi saka St. Petersburg, tanpa ngenteni ijin resmi, wiwit nyiapake pemukiman. Panguwasa lokal ora ngganggu. Ana kahanan unanimous langka nalika telung vektor aspirasi sadurunge divergen digabung dadi siji, yaiku:
- kepinginan saka panguwasa Little Russia kanggo nyisihake mburi wilayah Dnieper saiki saka unsur Zaporozhye Cossack sing paling gelisah
- kepinginan panguwasa Novorossia lan pamrentah Rusia kanggo nguatake wates kekaisaran ing Kaukasus Lor karo Cossacks
- kepinginan saka Zaporizhzhya Cossacks kanggo pindhah menyang tapel wates, adoh saka mripate tsar lan sederek, nyedhaki perang lan jarahan.

Anton Golovaty nduwe jeneng mburi kanthi alasan. Dheweke digunakake kabeh ing St. Iki pancen cerdas lan, ing jamane, Cossack sing dididik kanthi apik ngrampungake karya sing dipasrahake marang dheweke kanthi sukses supaya kepinginan utama pasukan kasebut dilebokake ing layang pujian ing meh kabeh instruksi Cossack lan petisi. Asil saka upaya utusan ing St. Petersburg yaiku rong layang pujian tanggal 30 Juni lan 1 Juli 1792 babagan transfer menyang milik Tentara Segara Ireng saka tanah "ing Taman, karo lingkungane", lan iki lingkungan, ing syarat-syarat papan padha dikuwasani, padha 30 kaping luwih gedhe saka kabeh Semenanjung Taman. Leres, prakawis punika boten sekedhik, Taman lan sakiwa tengenipun taksih kedah dipun padunungi, dikembangaken saha dipun lestariaken. Taman lan sisih ngisor sisih tengen Kuban ing wektu iku sepi.

Kasunyatane yaiku miturut perdamaian Kuchuk-Kainarji taun 1774, Rusia entuk pesisir Azov lan pengaruh sing nemtokake ing Crimea. Nanging wong Turki sarujuk karo kahanan kasebut mung amarga kahanan sing angel lan ora cepet-cepet ngrampungake syarat kasebut. Padha ora mundur pasukan saka Taman kanggo dangu, mundhakaken Crimean lan Nogai Tatar, bangsa Kaukasus liyane nglawan Rusia lan disiapake kanggo perang anyar. Ing pangaribawa saka Turki, kraman wiwit ing Crimea lan Kuban, nanging bagéan saka Korps Prozorovsky ing printah saka Suvorov mlebu Crimea lan Shagin Giray, supporter Rusia, diangkat dadi khan. Sawise mulihake tatanan ing Crimea, Suvorov diangkat dadi kepala pasukan ing Kuban lan wiwit njupuk langkah kanggo pacify wilayah. Ancaman utama yaiku serangan saka wong gunung. Suvorov nggawe pengintaian, mbatesi panggonan kanggo pambangunan benteng lan miwiti pambangunan. Kanggo nguatake pasukan, dheweke njaluk ngirim Cossacks. Nanging Zaporizhzhya Cossacks ing wektu sing padha ing disgrace lan dianggep ora bisa dipercaya, lan ora cukup Donets kanggo kabeh, lan padha ora semangat kanggo pindhah saka Don kinasih. Mulane, ing Nogai Horde, kang diajukake lan sumpah setya marang Rusia, iki resettled menyang wilayah direklamasi saka Dniester, Prut lan Danube. Horde resettled ora bisa bebarengan ing steppes antarane Don lan Kuban, konflik wiwit karo Cossacks lan Circassians. Panguwasa Rusia mutusake kanggo mapanake Nogais ing sebrang Volga. Kanggo nanggepi, Horde mbalela lan Potemkin mutusake kanggo nundha keputusan kasebut. Nanging Suvorov tetep lan karo korps lan Don Cossacks pindhah munggah Kuban. Horde dikalahaké lan tindak menyang tapel wates Turki, ngiring dening ewu Kuban lan Crimean Tatar, wedi dening ontran-ontran Suvorov, bebarengan karo Khan Shagin Giray. Dadi ing taun 1784, Suvorov sing misuwur, kaya-kaya, sengaja nyiapake wilayah kasebut kanggo diadopsi wong Segara Ireng, ngusir pedunung pungkasan - Nogais. Ing wilayah Azov, cradle kuna saka kulawarga Cossack, Cossacks - keturunan saka Cherkasy legendaris lan Kaisaks - bali, sawise pitung atus taun ing Dnieper, karo basa sing wis dadi salah siji saka dialek ing wektu iku. saka pidato Cossack.

Chernomortsy dipindhah maneh dening sawetara kali. Tanpa ngenteni bali saka deputation saka St. Petersburg, ing pertengahan Juli 1792, klompok pisanan 3847 rook Cossacks (banjur marinir), dipimpin dening Kolonel Savva Bely, ninggalake tutuk Dniester ing Segara Ireng ing rowboats lan budhal menyang tanah anyar. Tanggal 25 Agustus, meh sewulan setengah wiwit lelayaran segara, para pelaut Laut Ireng ndharat ing pesisir Taman.


Sego. 2 Monumen kanggo Cossacks ing panggonan ndharat ing Taman


Rong resimen sikil Cossacks ing komando Kolonel Kordovsky lan bagéan saka kulawarga Cossack kesah liwat darat liwat Crimea, nyabrang Selat Kerch lan teka ing Temryuk ing Oktober. Ing awal September, klompok gedhe saka residents Segara Ireng budhal menyang Kuban saka bank-bank Dniester ing printah saka ataman Zakhary Chepega. Detasemen, kang kalebu telung kavaleri lan loro resimen mlaku, markas militèr lan iring-iringan, kudu ngatasi lelampahan dawa angel, nyabrang Dnieper, Don lan akeh kali liyane. Sawise ngubengi Segara Azov, klompok wong Segara Ireng iki ing pungkasan Oktober nyedhaki omah mantan Shagin-Girey ing Kuban, sing diarani Khan's Town (saiki Yeysk) lan manggon ing kono kanggo mangsa. .


Sego. 3 Pemukiman maneh


Ing musim semi, Cossack saka kutha Khan tindak menyang benteng Ust-Labinsk sing lagi dibangun, lan banjur mudhun ing Kuban. Ing wilayah Karasunsky Kut, wong Segara Ireng nemokake papan sing trep kanggo lokasi kamp militer. Semenanjung, kawangun dening tikungan curam saka Kuban lan Kali Karasun, kang mili menyang iku, paling cocok kanggo pemukiman. Saka sisih kidul lan kulon, papan sing dipilih dilindhungi dening banyu Kuban sing geger, lan saka sisih wétan ditutupi dening Karasun. Wis ing awal mangsa panas, kene, ing bank tengen dhuwur Cossacks wiwit mbangun bèntèng, kang banjur dadi pusat kabeh tentara Segara Ireng. Wiwitane, omahe ataman diarani Karasun Kut, kadhangkala mung Kuban, nanging mengko, kanggo nyenengake permaisuri, jenenge Yekaterinodar. Benteng benteng digawe miturut tradhisi Zaporizhzhya lawas, ana uga gerbang benteng - bashta. Miturut lokasi lan rencana, bèntèng iki banget kaya New Sich. Ing tengah Ekaterinodar, uga ing Zaporozhye Kosh, Cossacks nyiyapake pasamuwan camp sing digawa saka Chernomorie, ing sadawane benteng earthen ana kuren, ing ngendi Seroma Cossacks (siroma) sing ora duwe omah (ora duwe omah) lan layanan Cossacks digunakake ing layanan kasebut. urip. Jeneng-jeneng saka kurens wis wadi padha, Zaporozhye, antarane liyane, legendaris Plastunovsky kuren. Mapan ing Kuban, Cossack mbangun sawetara pos benteng ing pinggir Kuban.

Tanah sing saiki subur iki digambarké apa wektu kuwi? Kanggo abad akeh bangsa ing Segara Azov lan ing Kuban, sing ing wektu sing beda-beda manggon ing bagean iki lan saka kang malah kenangan padha kurang wadi ing pungkasan abad kaping XNUMX. Scythians, Sarmatians (Sakas lan Alans), Sinds, Kaisaks (Kasogs), Bulgaria, Rusia, Yunani, Genoese, Khazars, Pechenegs, Cumans, Circassians, Turki mengko, Tatar, Nekrasov Cossacks lan, pungkasanipun, Nogais, siji cara utawa liyane, padha melu ing wektu sing beda-beda ing wilayah sing diwenehake menyang Segara Ireng. Nanging ing wektu pemukiman, wilayah kasebut bebas saka warga negara apa wae sing kudu dilawan utawa dibagi dening Cossacks. Tetuwuhan alam sing mewah menehi karakter sing liar banget kanggo steppes, kali steppe, muara, tlaga, rawa, dataran banjir sing akeh banget ing banyu, banyune, banjur sugih ing macem-macem jinis iwak, lan wilayah kasebut sugih kewan liar lan manuk. . Ing sacedhake ana segara, Azov lan Black, kanthi papan mancing sing paling sugih. Pesisir Segara Azov, Kuban, sawetara kali steppe, muara lan dataran banjir minangka papan breeding sing apik kanggo iwak sing dikembangake ing kene ing milyaran.

Wong tuwa mung ngandhani mukjijat babagan iki. Cossack, minangka pemburu lan nelayan, nduweni lapangan sing wiyar kanggo aktivitas mancing. Tanah steppe lan kasugihan padang rumput njanjeni kahanan sing apik banget kanggo peternakan sapi, iklim sing relatif anget lan sugih, lan lemah prawan sing umume ora kena, uga luwih seneng ngupayakake pertanian. Nanging, Chernomoriya isih sepi, tanah alam bébas ora diadaptasi kanggo urip sipil. Isih kudu dibudidaya, isih kudu dienggoni, omah dibangun, dalan dibangun, komunikasi diadegake, alam ditundukake, iklim adaptasi, lan liya-liyane. Nanging iki ora cukup. Sanajan wilayah iki sepi, nanging ing jejere, ing sisih liya Kuban, urip suku Circassian, keturunan Bulgaria kuno lan Kaisaks, predatory, warlike lan rampog, sing, luwih-luwih, ora bisa nambani pemukiman kasebut. saka wilayah tetanggan dening Cossacks, saingan banget mbebayani . Mangkono, ing wiwitan kolonisasi, bebarengan karo kabutuhan ekonomi wong Segara Ireng, panjaluk militer banget mendesak. Wangun pemukiman militèr sing kaya mengkono iku ana ing antarane wong-wong Segara Ireng "cordons", i.e. bèntèng Cossack cilik, lan piket ("bikets"), i.e. postingan njaga malah kurang pinunjul, nalika batre uga bisa dietung antarane benteng cordon. Kaya ing bikets saka Tentara Zaporizhi, sawetara rolas Cossacks saya porsi ing benteng. Penataan cordon lan bikets praktis ora beda karo Zaporozhye.


Sego. 4 Cossack cordon


Ing Januari 1794, ing dewan militèr, kang ngumpulake kemitraan bunchuk, kuren lan mandor militèr, kolonel lan panglima Tentara Segara Ireng, miturut adat Zaporizhzhya lawas, akèh dibuwang, nyedhiakke tanah kanggo lokasi 40 pemukiman Cossack - kuren. Kajaba Ekaterininsky lan Berezansky, dijenengi supaya ngurmati Ratu lan kamenangan gedhe saka Cossacks nalika nyerang Berezan, kabeh 38 kuren liyane nampa jeneng mantan nalika dadi Tentara Zaporizhzhya. Akeh jeneng kuren iki, sing banjur dikenal minangka desa, isih urip nganti saiki. Wiwit Maret 1794, kuren Plastunovsky dumunung ing Kali Kuban, ing jejere kuren Korsunsky lan Dinsky. Miturut informasi sing diwenehake dening ataman, ing Januari 1801, mung 291 Cossack manggon ing Plastunovsky, sing mung 44 sing nikah. Skirmishes pancet karo highlanders meksa pramuka kanggo mindhah kulawargané adoh saka cordon, lan ing taun 1814 Plastunovsky Kuren manggon ing Kali Kochety, ngendi iku isih ana.


Sego. 5 Peta Chernomorie


Ndhaptar papan sing ambane kira-kira 30000 sq. mil, pesisir Segara Ireng anyar iki Originally dipanggoni dening 25 ewu jiwo saka loro jinis. Mulane, kanggo saben pemukim ana luwih saka kothak kothak. Saka langkah-langkah pisanan saka pemukiman pesisir Segara Ireng, ana panyebaran unsur buronan sing terus-terusan, lan iki bisa dingerteni. Chernomoria mbutuhake tangan para pekerja ing njaba, sapa wae sing duwe tangan iki. Wiwit populasi Cossack terus-terusan distracted saka ekonomi dening layanan militèr, iku cetha sing saben wong anyar ana sambutan tamu kene. Nanging massa utama wong pemukiman kasebut diwenehake marang Chernomorie dening pemerintah dhewe. Amarga Cossack saka Little Russia, pemukiman Cossack ing Kaukasus terus diisi lan dikuatake. Ing taun 1801, ana sisa-sisa tentara Yekaterinoslav sing dibubaraké, saka ngendi resimen Kaukasia Cossack dibentuk (1803). Ing taun 1808, 15 ewu tilas Cossack Rusia cilik diprentahake kanggo mapan ing tanah tentara Segara Ireng, ing taun 1820 - 25 ewu liyane. Marem syarat alam tentara ing wong, pamaréntah ing sawetara langkah - ing 1801, 1808, 1820 lan 1848, dhawuh resettlement luwih saka 100 jiwa saka loro jinis saka provinsi Little Russian menyang pesisir Segara Ireng.

Mulane, ing sèket taun, populasi asli wilayah Segara Ireng, dumadi saka 25000 jiwa saka loro jinis, wis tambah kaping lima amarga langkah-langkah pemerintah. Sawise Cossacks, Tentara Segara Ireng dikuwatake dening Cossacks saka resimen Sloboda, Azov, Budzhak, Poltava, Yekaterinoslav, Dnieper Cossacks. Wiwitane dumadi saka prajurit Cossack sing berpengalaman, hardened ing perang tanpa wates, tentara Segara Ireng sing pindhah menyang Kuban tuwuh utamane amarga wong saka wilayah Cossack ing Ukraina. Wong-wong sing paling repot, wani lan tresna marang kebebasan pindhah, pasif kanthi cara apa wae, kanthi pancing utawa crook, tetep. Cossacks sing tetep ing cekungan Dnieper rauh ilang ing massa saka multiplying multi-suku populasi Ukrainia lan meh ilang gelut fitur Cossack, mung passion langgeng kanggo booze, booze lan Maidanism tetep.


Sego. 6 Baliné Cossacks saka Maidan


Akeh kahanan rumit tugas kolonisasi Cossack, nanging kabeh iki ora nyegah wong-wong Segara Ireng kanggo ngembangake wilayah lan nggawe wangun urip Cossack sing anyar, sing, sanajan adhedhasar cita-cita Cossack lawas, wis ana ing lapisan sing beda. . Wiwitan utama dispensasi tentara lan ciri khas pamrentahan dhewe wis ditemtokake dening Cossacks, kalebu ing instruksi lan petisi saka deputi Cossack sing lelungan menyang St. Sing paling dhuwur diwenehake marang tentara - tanggal 30 Juni lan 1 Juli 1792. Ing basis saka surat pisanan, tentara minangka entitas legal kolektif, tanah uga diwènèhaké ing kepemilikan bebarengan. Tentara diwenehi gaji tartamtu, perdagangan internal gratis lan penjualan anggur gratis ing tanah militer diwenehake, spanduk militer lan timpani diwenehake, lan panggunaan regalia liyane saka mantan Zaporizhzhya Sich dikonfirmasi.

Ing istilah administratif, tentara ana bawahan kanggo gubernur Tauride, nanging duwe panggedhe dhewe, kang disebut "pemerintahan militèr", kang kasusun saka panggedhe militèr, hakim lan panitera, sanajan banjur ditulis ing charter, "dadi." bilih administrasi zemstvo tentara iki, kanggo supaya luwih apik lan dandan, iku ing persetujuan karo institusi diterbitake ing manajemen provinsi. Nanging pamaréntahan militèr diwenehi "pembalasan lan paukuman saka wong-wong sing tiba ing kasalahan ing tentara," lan mung "penjahat penting" didhawuhi dikirim menyang gubernur Taurida kanggo "kutuk miturut hukum." Pungkasan, tentara Segara Ireng kapasrahake "waspada lan njaga tapel wates saka serangan warga Trans-Kuban." Surat kaping kalih, tanggal 1 Juli, ngemot pitakonan nyata babagan pemukiman Cossack saka njaba Bug menyang Kuban lan menehi paten kanggo pangkat perwira kanggo mandor. Mangkono, ing charter ora ana angger-angger sing tepat lan mesthi saka struktur lan poto-pamaréntahan saka pasukan, nanging ana alasan banget padhet kanggo menehi loro fitur paling penting saka mantan laku Cossack.

Cossack rauh ngembangaken organisasi khusus dhewe Cossack self-government ing wangun aturan ditulis 1794, dikenal kanthi jeneng "Order of Public Benefit". Minangka document luar biasa iki ngandika, "... ngelingi negara primitif saka tentara disebut Zaporozhtsev ...", Cossacks netepake aturan paling penting ing ngisor iki:
- Ing tentara kudu ana "pamaréntahan pasukan sing salawas-lawase ngontrol tentara", lan kalebu ataman, hakim militèr lan juru tulis militèr.
- "Kanggo panggonan militèr" kutha Yekaterinodar didegaké. Ing Ekaterinodar, "kanggo ngumpulake pasukan lan papan perlindungan saka Cossacks sing ora duwe omah," 40 kuren disusun, sing 38 duwe jeneng sing padha kaya ing Zaporozhian Sich.
- Kabeh tentara mesthine "mapan ing pamukiman kuren ing panggonan-panggonan sing bakal dadi kagungane kuren kanthi undian." Ing saben kuren saben taun, tanggal 29 Juni, mesthine kudu milih lurah kuren. Para kepala suku kuren mesthine tansah ana ing kuren, nggawe pesenan layanan, ngrukunake para litigants lan "ngurutake pertengkaran lan gelut sing ora ana dhasare," lan "kanggo kejahatan sing penting, nggawa wong-wong mau miturut paukuman hukum marang pemerintah militer."
- Mandor tanpa jabatan kudu nuruti "ataman lan kanca" ing kuren, lan sing terakhir iki, didhawuhi ngurmati wong tuwa.
- Kanggo manajemen lan persetujuan ing saindhenging tanah militèr kanggo "ketenangan jangka panjang saka tatanan sing diatur kanthi apik," wilayah militer dipérang dadi limang distrik. Kanggo ngatur distrik-distrik ing saben-saben, mesthine ana "papan distrik", sing kalebu kolonel, juru tulis, kapten lan kornet lan duwe segel distrik dhewe kanthi lambang. Cossack, pejabat lan pribadhi, diijini miwiti pekarangan, peternakan, pabrik, alas, kebon, kebon anggur lan pabrik iwak ing tanah lan tanah militèr. Kanthi pemukiman ing Chernomorie, Cossack nglakokake kegiatan ekonomi kanthi semangat metode sing menehi ciri urip ekonomi Zaporozhye. Tetanèn kurang dikembangaké, industri utama asliné peternakan sapi lan nelayan. Iki difasilitasi dening fitur alam ing wilayah kasebut. Ana akeh papan kosong sing gratis, kanthi padang rumput sing apik banget, sing ing iklim sing anget, sapi bisa dikembangake kanthi jumlah sing signifikan, tanpa akeh tenaga kerja lan perawatan ekonomi. Jaran dipakani ing saindhenging taun, sapi kudu diwenehi panganan mung sawetara dina utawa minggu ing taun, malah wedhus bisa puas karo pangonan paling mangsa. Nanging, sawise ditetepake ing wilayah, breeding sapi banget rauh wiwit akehe perdagangan khusus farmstead tepat. Kurens (yaiku komunitas stanitsa) luwih mlarat ing ternak, populasi kuren mung duwe "baris" (komponen komunal) sapi sing ramping, "kuschankas" wedhus cilik lan jaran luwih sithik, mula, contone, nalika dilengkapi kanggo layanan, Cossack -stanitsa asring tuku jaran ing komplotan petani (yaiku Cossack sugih sing manggon ing peternakan sing kapisah ing tanah stanitsa). Kurennoy Cossack, mulane, adoh sadurunge Cossack-petani dadi petani. Tani, malah karo asring pangalihan saka buruh dening tapel wates, layanan "cordon", sanajan ora bisa nyedhiyani sumber daya materi utamané gedhe, iku dadi sarana utama kanggo dipakani kulawarga Cossack.

Sajrone pemukiman kasebut, Chernomorian dijaluk njaga bagean saka garis sing ana ing sadawane Kuban lan Terek saka Segara Ireng nganti Segara Kaspia. Potemkin Tavrichesky kuwatir babagan pangayoman terus saka baris iki dening Cossacks, lan penguatan awal sing ditindakake dening Suvorov. Saka baris iki, Chernomorians kira-kira 260 versts ing sadawane Kuban, kanthi tikungan lan giliran sing ora kaetung, saka Izryadny Istochnik, cedhak desa Vasyurinskaya saiki, lan menyang pesisir Segara Ireng. Sampeyan kudu ngomong yen ing wektu iku, karo saluran utama Kuban ora mili menyang Segara Azov, nanging menyang Segara Ireng antarane Anapa lan Taman. Kabeh slope sisih lor saka Caucasus Range lan pinggir kiwa saka dhataran Trans-Kuban didunungi ing sadawane garis tapel wates dening suku gunung, tansah musuhan kanggo Cossack lan tansah siap kanggo gropyokan omah-omahé. Mulane, ing pundhak saka Segara Ireng wong lay beban abot kanggo njaga garis tapel wates ing saben TCTerms sawijining, dadi, meanders, ngendi ana malah kesempatan slightest kanggo nglintasi highlander kanggo Cossack kagungan. Udakara 260 pos, kordon lan baterei lan luwih saka satus piket dipasang ing sadawane 60 versts garis tapel wates. Ing syarat-syarat prajanjèn perdamaian, kanggo bagean, Turki uga kapekso kanggo ngempet impulses militan saka suku Circassian, kanggo nyegah saka mbukak musuhan lan serangan ing pamukiman Cossack. Kanggo maksud iki, pasha sing ditunjuk khusus nduweni panggonan permanen ing benteng Turki Anapa.


Sego. 7 Bèntèng Turki Anapa


Kasunyatan, nanging, menehi kesaksian babagan impotensi lengkap saka panguwasa Turki kanggo nyegah wong-wong sing seneng perang. Serangan saka Circassians ing partai cilik ing pesisir Segara Ireng terus meh terus-terusan. Circassians njupuk sapi Cossack lan njupuk tawanan populasi. Lan pasha Turki ing wektu iku salah siji ora aktif, utawa, senadyan kabeh kepinginan, ora bisa nindakake apa-apa. Circassians ora pengin manut marang, padha ora gelem mbalekake sapi rampokan lan tawanan kanggo Cossacks ing pesenan. Nalika pasha ngancam karo langkah-langkah militer, dheweke kanthi kendel mangsuli yen Circassians minangka wong bebas sing ora ngakoni kekuwatan apa wae - ora Rusia utawa Turki, lan bakal gaman ing tangan kanggo mbela kamardikan saka sembarang encroachment ing dening pejabat Turki. Malah nganti adoh, Cossack kudu nglindhungi para pejabat Turki saka subyek bawahan pamaréntahan Turki. Ing kahanan kaya mengkono, pasha Turki nyuda kekuwatane sing paling dhuwur marang wong-wong sing manggon ing dataran tinggi amarga ing sawetara kasus dheweke ngelingake Cossack babagan serangan sing disiapake kanggo wong-wong mau, lan ing liyane dheweke njaluk panguwasa Cossack kanggo ngatasi Circassians. ing discretion karo bantuan saka pasukan militèr. Nanging hubungan antarane Rusia lan Turki mung njupuk tegang, nalika pasha padha, sing kapekso kanggo njaga Circassians saka serangan, meneng-menengan incited suku Circassian kanggo tumindak musuhan marang Cossacks. Cossacks, ing pungkasan, kudu tetep karo highlanders saka kawicaksanan dhewe - kanggo mbayar gropyokan karo gropyokan lan rusak karo karusakan. Ekspedisi militèr nganggo busana, Cossacks nyabrang menyang tlatah dataran tinggi, ngrusak desa, ngobong roti lan HAY, mimpin sapi, njupuk tawanan populasi, ing tembung, mbaleni bab sing padha karo Circassians ing tanah Cossack. Permusuhan sing kejam lan tanpa welas asih ing wektu iku.

Mangkono, rauh, Tentara Segara Ireng resettled ketemu dhewe ing crucible banget saka wabah Perang Kaukasia. Nanging kuwi crita sing beda. Sawisé pungkasané Perang Kaukasia ing taun 1860, kabèh wadyabala Cossack saka tutuk Terek nganti tutuk Kuban dipérang dadi 2 wadyabala, Kuban lan Terek. Tentara Kuban digawe ing basis saka Segara Ireng, karo tambahan saka rong resimen saka tentara linear Kaukasia, kang wis dawa urip ing tengah lan ndhuwur Kuban. Wong-wong Kuban nyebat linemen Cossack iki. Sing pisanan yaiku resimen Kuban. Anggotané yaiku keturunan Don lan Volga Cossacks sing pindhah menyang Kuban tengah sanalika sawise bank tengen Kuban dadi bagéan saka Rusia ing taun 1780-an. Kaping pisanan, direncanakake kanggo mindhah sebagian besar tentara Don menyang Kuban, nanging keputusan iki nyebabake badai protes ing Don. Nalika iku ing taun 1790 Anton Golovaty kanggo pisanan ngusulake supaya Chernomorian ninggalake Budzhak menyang Kuban. Kapindho yaiku resimen Khopersky. Klompok Cossack iki wiwitane urip ing antarane kali Khoper lan Medveditsa wiwit taun 1444. Sawisé pambrontakan Bulavin ing taun 1708, tanah Khoper Cossacks diresiki banget déning Peter I. Nalika iku bagéan saka Bulavin pindhah menyang Kuban, sumpah setya marang Crimean Khan lan mbentuk komunitas Cossacks sing dibuang - Nekrasov. Cossacks. Mengko, nalika nyerang pasukan Rusia ing Kaukasus Lor, padha lunga menyang Turki ing salawas-lawase. Senadyan reresik Khopra kejem dening punishers Peter sawise pemberontakan Bulavin, ing 1716 Cossacks bali menyang. Padha melu ing Perang Lor, bentenaken piyambak ana, padha diampuni, lan saka gubernur Voronezh diijini kanggo mbangun beteng Novokhopyorsk.

Kanggo setengah abad, resimen Khopersky wis thukul maneh. Ing mangsa panas 1777, nalika pambangunan garis Azov-Mozdok, Khoper Cossacks dilebokake ing Kaukasus Lor, ing ngendi dheweke nglawan Kabarda lan ngedegake benteng Stavropol. Ing taun 1828, sawisé karachay ditaklukaké, dhèwèké pindhah manèh lan manggon kanthi permanen ing Kuban ndhuwur. Cossack iki, kanthi cara, dadi bagéan saka ekspedisi Rusia pisanan menyang Elbrus ing taun 1829. Senioritas tentara Kuban sing mentas dibentuk dipinjam saka Khoper Cossacks, minangka sing paling tuwa. Ing taun 1696, Khopers mbedakake awake dhewe nalika nyekel Azov sajrone kampanye Azov Peter I, lan kasunyatan iki dianggep minangka taun senioritas tentara Kuban. Nanging sajarah lineians luwih disambungake karo sajarah tentara linear Kaukasia lan penerus - Tentara Terek Cossack. Lan iki crita temen beda.

Bahan sing digunakake:
Gordeev A.A. Sajarah Cossacks
Shcherbina F.A. Sajarah Kuban Cossacks
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Januari 13 2014
    Artikel "+".

    Detil, menarik, cetha lan rinci.

    Iki kita bisa nambah sing dhaptar pemukim pisanan ing Kuban jeneng bisa ditemokake lan diundhuh ing Internet ing situs web Perpustakaan Negara Rusia ("www.rsl.ru") ing bagean dokumen sajarah liwat panelusuran.

    Kanggo sing kasengsem ing sajarah saka jenis - Aku nyaranake.


    Judhul dokumen: "Sensus pisanan Cossacks-migran menyang Kuban ing pungkasan abad kaping 18" (dokumen sejarah), administrasi Wilayah Krasnodar, Institusi Negara Wilayah Krasnodar "Arsip Negara Wilayah Krasnodar", Krasnodar, 2006
    1. makarov
      +1
      Januari 13 2014
      "Sawise pambrontakan Bulavin ing taun 1708, tanah Khoper Cossacks diresiki banget dening Peter I. Nalika iku bagean saka Bulavin menyang Kuban, sumpah setya marang Crimean Khan lan mbentuk komunitas Cossacks sing dibuang - Nekrasov Cossacks. Mengko, nalika nyerang pasukan Rusia ing Kaukasus Lor, ing salawas-lawase tindak menyang Turki. Senadyan reresik Khopra kejem dening punishers Petrus sawise pemberontakan Bulavin, ing 1716 Cossack bali mrana."

      Kula pungkasan gedhe, gedhe, gedhe .. ana Nekrasov Cossack, miturut legenda kulawarga, padha supaya boyars getihen kanggo liyane 20 taun, lan bali sawise penaklukan Crimea, lan manggon ing desa Dnieper diadegaké.
  2. +3
    Januari 13 2014
    Bagéyan saka Nekrasovites ora ninggalake Kuban, nanging tetep ana. Populasi desa Nekrasovskaya sebagéyan saka wong-wong mau - Russian-speaking Old pracaya sing ora nyampur karo Cossacks liyane.
    Nanging sajarah lineians luwih disambungake karo sajarah tentara linear Kaukasia lan penerus - Tentara Terek Cossack.

    Penulis nyoba nggambarake "Lineers" minangka unsur cilik ing pambentukan tentara Kuban, beda karo "Chernomortsy". Muga-muga iki saka ora ngerti kasunyatan. Yen ora, sampeyan kudu ngakoni iki minangka goroh sing disadari.
    Saka pitung departemen saka tentara Kuban, papat padha "linear" - Kaukasia, Labinsk, Maykop, Batalpashinsky. Lan mung telung "Segara Ireng" (i.e. saka Cossacks) - Yekatinodar, Yeisk, Temryuk.
    Saka 12 resimen kavaleri prioritas pisanan saka tentara Kuban, para linemen ngelawan lima. Saka 6 batalyon prioritas plastun, telu dipasang. Saka papat tim lokal ekuestrian - kabeh papat. Mangkono, "garis" iku kira-kira setengah saka populasi Pasukan, lan ora bisa ngomong babagan wong-wong mau kanthi santai.
    1. 0
      Januari 13 2014
      Aku wanted kanggo nulis bab padha, nanging sampeyan tak ahead saka kula, sampeyan bisa wis sijine akèh pluses. Lan linemen biasane Khoper (akeh ascribed) Cossacks. Miturut cara, teori (luwih tepat, kesimpulan lan presentation saka kasunyatan) saka artikel iki ora anyar lan aktif lestarekake ing alun-alun (Gusti Allah ngalang-alangi aku ora geni). Utamane ing Ukraina, biasane dianggep mung Zaporizhzhya Cossacks minangka "nyata", lali babagan Ural Siberia lan isih bisu babagan kasunyatan.
      Vobschem setuju karo sampeyan!
    2. Cossack23
      +2
      Januari 13 2014
      Nekrasovskaya ora ana hubungane karo Nekrasovites sing padha (aku saka wilayah iki), nanging ana desa liyane, jenenge diganti lan banjur dibuwang. muni garing, nanging nyatane, ewu destinies. sakperangan alesan, Cossacks padha tansah exterminated bebarengan karo anak.
  3. xan
    +1
    Januari 13 2014
    Nogais setuju kanggo pindhah liwat Volga, padha diwenehi panuntun lan ngiringan. Setengah dalan, Nogais mateni pengiring lan mutusake bali menyang Kuban. Suvorov nyiyapake penyergapan, lan Nogais sing tiba ing kono ora ngarep-arep sih-rahmat lan wiwit mateni anak-anak lan wanita dhewe. Tanpa guna, ora ana keluhan babagan wanita lan bocah-bocah, dheweke mung bakal dipindhah menyang wilayah liyane ing Rusia - banjur wong Turki sing ditawan dipindhah menyang papan sing ora ana pedunung. Masalah pisanan saka administrasi Rusia ing wektu iku kanggo njaluk wong manggon ing tanah sing ora dienggoni. Ing kahanan kaya mengkono, malah mungsuh wingi padha tumindak.
    Suvorov ora seneng ngelingi episode iki saka kariré.
  4. +2
    Januari 13 2014
    Potemkin ora dadi mungsuh saka Cossacks, iku sawijining negarawan lan kudu ngatasi masalah saka Zaporizhzhya Cossacks, lan ditanggulangi, lan tanpa getih. Siji bisa mbantah, mesthi, apa dheweke nindakake perkara sing bener utawa ora.
    Kanthi gampang sawetara sing diarani Cossack mlayu menyang mungsuh, yaiku Turki.
    1. +1
      Januari 13 2014
      Quote: mlaku
      Kanthi gampang sawetara sing diarani Cossack mlayu menyang mungsuh, yaiku Turki.

      Ing Ukraina modern, uga akeh sing luwih seneng gabung karo Turki tinimbang karo Rusia. Dadi ora ana owah-owahan.
      Cossack banjur ngganti pikirane. Apa "Svidomites" saiki bakal ngerti? Ora yakin.
  5. Cossack23
    0
    Januari 13 2014
    Penulis ora ngomong flatteringly bab Cossack isih ing perang minangka pasif, ketoke ora ngerti logika Cossack. Ana wong-wong sing ora pengin ngawula sapa, ora weruh perlu kanggo dadi ing printah wong - ing tembung, free Cherkasy. Eyangku lungguh ing pangkuan Makhno minangka bocah cilik lan mbah kakungku minangka kulawarga bangsawan Cossack, anarki Zaporozhye minangka counterweight serius kanggo Bolshevik, leluhurku ngerti apa sing dikarepake lan perang lan dudu Turki, dudu Polandia lan ora. malah Rus sedulur ora kasengsem ing iki saka typhus lan paceklik. Iki critaku lan aku sedih kanggo ndeleng carane acara saiki lan kamardikan Cossack intertwined, iki beda-beda, kanggo Cossack Rada iki suci, lan kanggo wong-wong mau iku cincin.
    1. xan
      +3
      Januari 13 2014
      Kutipan: Cossack23
      Nenekku lungguh ing pangkuan Makhno minangka bocah cilik, lan mbah kakungku minangka kulawarga bangsawan Cossack, anarki Zaporozhye minangka counterweight serius kanggo Bolshevik, leluhurku ngerti apa sing dikarepake lan perang.

      Kegiatan Makhno pancen ora konstruktif lan ora mbentuk negara. Ora ana gagasan Cossack lan ora cedhak. Nanging, saka ngendi asale Cossack ing Sich?
      Sampeyan ora ngerti sejarah negara sampeyan. Aku nyaranake buku saka penulis Ukrainia modern Savchenko "12 perang kanggo Ukraina", diterbitake ing sawijining Ukraina. Coba golek paling ora siji gerakan sing diwakili ing Ukraina ide saka wong bebas Cossack.
      Kanggo referensi: Don Cossacks ora bisa ngadeg Makhno, padha bludgeoned wong kabeh wektu (telegram Vooroshilov kanggo Moscow - Makhno iki Smashed kanggo bêsik dening Shkuro. Where Makhno piyambak ora dingerteni, Makhnata njaluk bantuan lan pangayoman saka panguwasa Soviet). Ing taun kang kaping rongpuluh ana wayahe Reds dikuwasani dening Polandia, lan Makhno durung rampung. Dheweke nggawe serangan ing Don kanggo ngisi maneh pasukane karo White Cossacks sing mentas tenang. Wong-wong sing arep perang karo Reds tansah cukup, nanging ora ana sing melu Makhno.
      Lan apa ing wektu iku wong Zaporizhzhya Sich kaya, aku ora ngerti. Petlyura duwe kuwi, nanging mung ing jeneng Zaporizhzhya, lan karo reputasi militèr ala banget, kaya kabeh pasukan saka Petlyura - padha diusir saka Kyiv dening telung ewu Denikin detasemen, lan konco Zbruch Petliurists padha digusur dening sewu detasemen Putih. Cossacks, lan iki nalika Denikinites piyambak wis muter metu saka Moscow ing ngarepe Reds maju.
      Where ana counterbalance serius kanggo abang utawa putih ora cetha.
      1. Cossack23
        0
        Januari 15 2014
        kita mbokmenawa ngerti crita beda lan aku pracaya marang leluhurku luwih saka sawetara ahli ing sajarah, nanging Makhno ora perlu slinged karo lendhut, iku patriot lan perang kanggo Piece, lan tetanèn wungu ing sangisore dheweke, supaya dheweke, karo meri wetenge abang, ora ana anak sing njupuk roti. Inggih, kanggo sampeyan, connoisseur sajarah, aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh. Isih akeh Cossack sing manggon ing bekas wilayah Zaporizhzhya Sich, amarga Sich minangka formasi Cossack. maca literatur sing bener lan nalika sampeyan nulis babagan Don ing taun 20-an, sampeyan kudu ngerti apa sing kedadeyan ing Don ing wektu kasebut lan sampeyan ora perlu mbandhingake Zaporizhzhya Cossacks karo wong liya, lan sampeyan ora perlu reproach. amarga Cossack minangka wong Turki sing ngaku Ortodoks lan manggon ing persimpangan telung budaya. Aku ora bakal nulis akeh nanging sampeyan nulis akeh pungkasan lan ora siji materi sadurunge. Aku ngerti sapa Bolsheviks, komunis, lan aku ora ngandel ing dongeng babagan bangsawan - ana akeh conto ing sajarah sing saben wong dadi wuta, lan mayuta-yuta wanita lan bocah-bocah padha ngapusi ing lemah. Dipuntedahaken minangka White Cossacks. Bebener kula punika beda lan kita ora bebarengan kanggo siji alesan prasaja ... Kita wis tau kowtowed sadurunge counts, lord, lords, oligarki, pejabat umume sadurunge kabeh iki daya-mbentuk kahala.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +1
          Januari 15 2014
          Cossack23

          "Cossacks minangka wong Turki"

          Tenan?

          Lan sampeyan duwe alesan kanggo ngomong iki 100%?
        3. xan
          +1
          Januari 15 2014
          Kutipan: Cossack23
          Kita ora tau kowtow sadurunge counts, lord, lord, oligarki, pejabat umume sadurunge kabeh kahala-mbentuk daya iki.

          Apa counts, lord lan kahala-mbentuk kekuwatan ngerti babagan iki?
          Sawise Mazepa lan nganti 1917, ora ana pemberontakan ing Ukraina Rusia.
          Kutipan: Cossack23
          lan Makhno ora perlu diwutahake karo lendhut, dheweke dadi patriot lan perang kanggo potongane, lan tetanèn munggah ing sangisore dheweke, mulane, kanthi rasa iri marang wong sing abang-abang, dheweke ora njupuk sepotong roti saka anak-anake. .

          Yen Makhno ora njupuk saka sampeyan, nanging njupuk saka wong liya, iki tegese, ing panemu sampeyan, "Makhno ora kena sling karo lendhut." Lan dheweke ora bisa njupuk kanthi definisi.
          Makhno ora nguwasani wilayah apa wae nganti suwe, mula bisa nggawe kesimpulan babagan kabijakan ekonomi lan ekonomi nasional, utawa luwih, bisa disimpulake manawa kabijakan kasebut ora ana.
          Sampeyan duwe crita fiksi.
  6. +2
    Januari 13 2014
    Kutipan: Cossack23
    Penulis ora ngomong flatteringly bab Cossack isih ing perang minangka pasif, ketoke ora ngerti logika Cossack. Ana wong-wong sing ora pengin ngawula sapa, ora weruh perlu kanggo dadi ing printah wong - ing tembung, free Cherkasy.
    "
    meh ilang fitur Cossack gelut, mung semangat langgeng kanggo booze, booze lan Maidanism tetep. lan wacana sedih, inciting gething etnis antarane Rusia lan Ukraina.
    1. xan
      0
      Januari 14 2014
      Kutipan: Aeneas
      ing wektu sing padha, penulis nuduhake manawa wong Maidan sing mabuk lan mabuk iki menehi panganan tentara Kuban luwih saka setengah abad ...

      Saka ngendi disimpulake yen iki Cossacks, lan Cossacks?
      Kutipan: Aeneas
      Wacana sing ora wajar, ora dikarepke lan sedih sing nyebabake kebencian etnis antarane Rusia lan Ukraina.

      Sampeyan duwe monumen kanggo Sagaidachny ing kana, lan dheweke ngethok kabeh kutha Rusia. Njupuk log metu saka mripatmu, dill preoccupied.
      Kuban Cossacks, iki sejarah kita, dudu sejarahmu. Panjenengan Sahaidachny.
      1. andru_007
        -1
        Januari 14 2014
        Kutipan saka xan
        Kuban Cossacks, iki sejarah kita, dudu sejarahmu. Panjenengan Sahaidachny.

        Nyatane, iki minangka sejarah umum kita. Lan sampeyan ora kudu dibagi siji wong menyang Rusia lan Ukrainia ...
        1. andru_007
          0
          Januari 30 2014
          Aku wonder apa jenis p ... la downvoted?
      2. Cossack23
        +1
        Januari 15 2014
        Rusia sugih ing wong bodho lan iki sajarah kita.
  7. andru_007
    +2
    Januari 14 2014
    Artikel bisa uga apik, nanging kadhangkala nesu lan juggling kasunyatan teka liwat teks ....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"