Amerika vs Inggris. Part 2. Saka Perang Agung kanggo Depresi Agung

7
Amerika vs Inggris. Part 2. Saka Perang Agung kanggo Depresi Agung


Liaquad Ahamed, ing pambuka kanggo edisi Rusia karyane "Masters of Finance", nerangake munculé Depresi Agung ing Amerika Serikat kanthi kasunyatan manawa Inggris, sing digawa menyang bangkrut dening Perang Dunia I, ora bisa. maneh muter peran pimpinan ekonomi donya, lan Amerika Serikat ora pengin njupuk beban kuwi tanggung jawab. Ing bagean iki, kita bakal nggawe manawa ing kasunyatan kabeh ana persis ngelawan. Lan Depresi Agung ing Amerika njedhul sabenere amarga Britain ora bisa dadi pimpinan lengkap, nanging ing wektu sing padha ora gelem nyerahke reins daya kanggo Amerika, kang passionately dikarepake kanggo kepemimpinan ekonomi lan politik.



Kapp Putsch, utawa "Konspirasi Royalis" sing diarani Inggris, suwene persis satus jam - wiwit 13 Maret nganti 17 Maret 1920. Amarga ora ana dhukungan ing Jerman kanggo para monarki, Amerika nggawe gerakan nasionalis anyar. "Ing Maret 31, 1920, wong bisa ngomong, esuk sawise Kapp putsch, Hitler resmi dipecat saka tentara lan saiki bisa ngabdiake awake dhewe kanggo kegiatan politik. Dheweke njupuk reorganisasi partai, sing miskin banget, mula ora ana segel maneh, mula ganti jeneng. ... Ing Februari taun candhake, dheweke wis ngluwihi kabeh aktor liyane ing gerakan sing berkembang, dadi pimpinan tunggal lan propagandist sing ora bisa ditandingi "(Preparata, G.D. Hitler, Inc. Kepiye Inggris lan Amerika Serikat nggawe Reich Katelu).

Thanks kanggo bantuan khusus Inggris kanggo gerakan putih ing Rusia, pamaréntah Soviet slamet. Ing taun 1920, Rusia Soviet nyimpulake prajanjèn perdamaian karo Lithuania, Latvia, Estonia lan Finlandia, lan tanggal 12 Oktober 1920, amarga ora bisa terus perang sawisé "ajaib ing Vistula", rampung gencatan senjata karo Polandia. Ing awal 1921, perang sipil rampung ing Rusia. Sawise mlebu perjanjian babagan panyiapan hubungan persahabatan, RSFSR diakoni dening Iran, Afghanistan, Turki lan Mongolia. Tanggal 18 Maret 1921, ing dina sing padha, Polandia nandatangani perjanjian perdamaian karo RSFRS, "memisah Ukraina lan Belarus suwene wolulas setengah taun", lan Inggris nandatangani perjanjian perdagangan sementara. Sawise Inggris, "RSFSR nyimpulake persetujuan sementara karo Jerman, banjur, ing setahun, persetujuan karo Italia, Norwegia lan Austria" (World sejarah. Ing 10 jilid T. 8).

Percoyo babagan kelangsungan Soviet ing Rusia, Jerman ditagih $1921 milyar ing Mei 34 kanthi cicilan luwih saka 37 taun. Jumlah iki ping loro setengah tikel penghasilan taunan Jerman ing taun 1913, sepuluh kaping ganti rugi sing ditindakake dening Jerman marang Prancis ing taun 1871, lan ngluwihi kemampuan Jerman sing dikalahake kanggo mbayar. Nyatane, ora ana wong ing London sing bakal entuk kabeh dhuwit iki saka Jerman. Inggris nyiapake kanggo ngapura Jerman kabeh utang absurd ing ijol-ijolan kanggo asor saka Rusia Soviet.

Kanggo nanggepi, Jerman miwiti kerjasama militèr rahasia karo Rusia Soviet. "Ing Kamentrian Perang Jerman ... "Sondergruppa R" (Rusia) digawe, ing terminologi Soviet - "Vogru", yaiku, klompok militer. ... Wis ing musim semi 1921, paling ora wiwit Mei, wakil resmi pisanan saka Sondergroup R, O. von Niedermeier, muncul ing Moskow ... Sajrone taun 1921, negosiasi rahasia sing kuat ditindakake kanthi gantian ing Moskow lan Berlin. "(Gorlov S.A. Pancen rahasia: Alliance Moscow - Berlin, 1920-1933).

Ing Agustus 1921, Amerika Serikat rampung prajanjèn kapisah karo Jerman, meh podho rupo karo Prajanjian Versailles, nanging tanpa artikel ing Liga Bangsa-Bangsa, lan terus nyerang posisi Inggris ing ajang internasional. Sajrone konferensi internasional babagan watesan persenjataan laut lan masalah Timur Jauh lan Samudra Pasifik, sing ditindakake ing Washington wiwit tanggal 12 November 1921 nganti 6 Februari 1922, Amerika Serikat entuk rong konsesi penting saka Inggris. Kaping pisanan, penolakan gagasan kaunggulan basa Inggris armada liwat armada loro kakuwasan maritim anjog lan pangenalan kesetaraan armada perang Inggris karo armada perang AS. Kapindho, pembatalan aliansi Anglo-Jepang.

Ora kaya Inggris, Amerika sacara kategorine nglawan tawuran militer antarane Jerman lan Rusia Soviet lan duwe tujuan kanggo ngumpulake utang perang saka wong sing duwe utang nggunakake hubungan Jerman-Soviet. Miturut keputusan Konferensi Genoa, sing dianakake wiwit tanggal 10 April nganti 19 Mei 1922, Inggris kudu mbayar utang 4 milyar 600 yuta dolar menyang AS sajrone 62 taun. "Nalika ... jumlah bunga wis dadi luwih dhuwur tinimbang jumlah utang dhewe. Inggris kudu mbayar 11 milyar 105 yuta dolar. Iki senadyan kasunyatan sing Prancis nampa paling saka reparations Jerman - 54,4%, nalika Inggris nampa 23%. Berlin diwajibake mbayar saben taun 650 yuta dolar menyang negara sing menang, sing 149 yuta 760 ewu dolar amarga Inggris. Nganti 1933, London kudu nransfer menyang Amerika saben taun 138 yuta dolar. Mangkono, meh kabeh reparasi Jerman, sing gumantung ing Inggris, nyerep AS "(Samsonov A. Carane AS dadi sugih).

Adhedhasar iki, Amerika, ing pangarep-arep sing Jerman bakal ngedol barang industri kanggo loropaken agraris Soviet Rusia, nampa bahan mentahan lan pasar dijamin ing bali, ngrancang kanggo mulihake ekonomi Jerman. Jerman bakal nransfer dhuwit menyang Inggris lan Prancis minangka reparasi, lan dheweke bakal mbayar utang menyang Amerika Serikat kanggo utang perang ing Perang Donya I. Mangkono, katon yen Rusia Soviet, sing pungkasane metu saka jagad kapitalisme, bakal dilebokake maneh ing ekonomi donya, nanging mung ing wangun tambahan bahan mentah, lan dudu kekuwatan gedhe. Ing Rusia Soviet, rencana iki, veiled ing teori revolusi permanen, terus-terusan dipun promosiaken dening Leon Trotsky.

Ketoke, rencana kasebut adhedhasar gagasan sing dirumusake ing Maret 1922 kanthi saran saka pengacara berpengaruh saka firma Wall Street "Sullivan lan Cromwell" John Foster Dulles (Sekretaris Negara mangsa ngarep ing kantor Presiden Eisenhower lan sedulur saka CIA mangsa ngarep. direktur Allen Dallas) gagasan saka wakil saka Dresdner Bank » Hjalmara Mine. "Nanging ... Hjalmar Horatio Greeley Schacht ... luwih Amerika tinimbang Jerman. Bapake warga AS, pengusaha gedhe, lan partner ing Enquitable Life Assurance. Ing AS, Hjalmar duwe sedulur loro lan paman telu, kabeh dadi bankir. Lan dheweke dumadakan ketemu dhewe ing jejere Hitler, dadi penasehat finansial "(Shambarov V. Sapa sing nggawa Hitler dadi kuwasa?).

Iku John Foster Dulles, minangka penasehat hukum kanggo Presiden W. Wilson, sing "ngandika ing Versailles karo cilik nit-picking, thanks kanggo kang beban mbuwang ing pensiun militèr kanggo allies iki dishonorably ditambahake menyang total final reparations. Duwe dadi bidan saka Jerman "awakening" kabeh wektu, dheweke saiki ana ing Berlin lan diamati - antarane liyane - aktivitas saka kothak perbankan Jerman "(Preparata, op. cit.). Dulles ngirim cathetan iki marang pangareping wali J.P. Morgan & Co., mula J.P. Morgan nyaranake J. Mine kanggo M. Norman [kepala Bank Inggris - S.L.], lan sing terakhir kanggo para panguwasa Weimar "(Rubtsov Yu. Hitler njupuk utangan kanggo perang donya saka Amerika).

Tanggal 16 April 1922, ing Rapallo, kanthi ditandatangani persetujuan lengkap, kerjasama Soviet-Jerman diwiwiti. Ing pungkasan taun 1922, Hitler, liwat mediasi Jenderal Erich Ludendorff, ketemu pribadi karo Robert Murphy, sing njabat nalika Perang Donya I ing Bern ing komando Allen Dulles, lan dadi tokoh utama Klub Bilderberg ing periode pasca perang, wakil Departemen Luar Negeri AS Robert Murphy lan pejabat intelijen Amerika ing Jerman Trumanan Smith.

Ing Nopember 1922, Smith nglaporake marang atasan Washington yen sawise dadi kuwasa, Hitler "bakal nuntut supaya reparasi dikurangi dadi angka sing nyata, nanging sawise iku dheweke bakal mbayar jumlah sing disepakati menyang pfennig pungkasan, nyatakake masalah nasional. opah. Kanggo ngrampungake tugas iki, diktator kudu ngenalake sistem layanan universal kanggo pembayaran reparasi lan njamin dhukungan saka kabeh pasukan negara. Kekuwatane sajrone ngrampungake kewajiban reparasi ora kudu diwatesi dening majelis legislatif utawa populer "(Engdal W.F. A Century of War: Anglo-American Oil Policy and New World Order).

Temenan, Washington wis puas karo kahanan Hitler, lan "wiwit 1923, dana saka kepercayaan minyak Anglo-Walanda Royal Dutch Shell wiwit mili menyang meja kas partai Hitlerite. Wiwit wektu iku, pimpinan General Motors, Henry Ford, raja pers Inggris Lord Rothermere lan liya-liyane wis aktif melu mbiayai Nazi. 1923 yuta. Tandha "(G.L. Rozanov. Jerman ing pamrentahan fasisme (1929-10). "Minangka mantan Kanselir Jerman Brüning nulis ing memoar, wiwit taun 1933, Hitler nampa jumlah gedhe saka luar negeri. Saka ngendi asale ora dingerteni , nanging padha tumindak liwat bank-bank Swiss lan Swedia "(Rubtsov. Decree op.).

"Liwat Smith, Ernst Franz Zedgvik Hanfstaengl (Putzi), lulusan Universitas Harvard [kanca kelas lan kanca Franklin D. Roosevelt - S.L.], sing nduwe peran penting ing pambentukan A. Hitler minangka politisi, sing nyedhiyakake dheweke. dhukungan finansial sing signifikan lan menehi kenalan lan kontak karo tokoh-tokoh Inggris sing paling dhuwur "(Rubtsov. Decree op.). Ernst Hanfstaengl tanpa lelah menehi inspirasi marang A. Hitler: "Amerika minangka negara sing kudu dianggep ... Yen Amerika ana ing sisih mungsuh, sampeyan bakal kelangan perang apa wae sadurunge sampeyan miwiti. …

Amerika nggerakake rong setengah yuta prajurit metu saka biru lan ngirim luwih saka 150 wong saben sasi kanggo nyekel ngarep. Yen ana perang liyane, mesthi bakal dimenangake sapa wae sing duwe Amerika. Dheweke duwe dhuwit, wis nggawe kekuwatan industri sing gedhe banget, lan sampeyan bakal nglirwakake kanthi resiko dhewe. Siji-sijine kabijakan sing bener sing kudu sampeyan advokasi yaiku kekancan karo Amerika Serikat. Iki mung cara kanggo negara kita kanggo njaga tentrem ing Eropah lan nguatake posisi dhewe. Iku ketoke sing mangertos kabeh lan muttered: "Ya, ya, sampeyan kudu bener" (Ganfstaengl E. Lost taun. Memoirs saka asosiasi saka Fuhrer. 1927-1944).

Ing konferensi reparasi Paris ing wiwitan taun 1923, Inggris ngusulake kanggo ngurangi jumlah reparasi saka 132 dadi 50 milyar tandha emas lan menehi Jerman moratorium (pembayaran ditundha) suwene 4 taun. Nanging, Prancis, dianugerahi fungsi ngawasi reparasi Jerman, lan karo wong-wong mau ing kabeh ekonomi Jerman, nganggep kelemahane Jerman minangka jaminan keamanan lan njamin hegemoni ing Eropah, lan kanggo alasan iki nggawe bantahan sing kuat, minangka asil. kang konferensi iki kaganggu. Upaya Prancis sabanjure ing Januari 1923 kanggo nyetabilake pembayaran reparasi Jerman kanthi pendhudhukan Ruhr dhewe pungkasane gagal.

Ing musim gugur taun 1923, ekonomi Jerman ambruk. "Penerbitan dhuwit kertas wis nganggep proporsi astronomi." Dhuwit regane luwih murah tinimbang kertas sing dicithak. Padha digawa ing kranjang. Munggah ing prices tekan 16% saben dina lan "upah wiwit dibayar saben dina, lan kadhangkala kaping pindho dina, supaya wong duwe wektu kanggo nglampahi dhuwit sadurunge mundhak rega anyar. ... Amarga mundhake rega-rega ngluwihi printing dhuwit, mesthi ana kekirangan dhuwit. Ambruk lengkap sektor finansial nyebabake pidato radikal sayap kiwa lan tengen dening komunis sing dipimpin dening E. Thalmann ing Hamburg lan Nazi sing dipimpin dening A. Hitler ing Munich. "Ing Desember 1923, J. Schacht dadi manajer Reichsbank lan nduwe peran utama kanggo nggabungake bunderan finansial Anglo-American lan Jerman" (Rubtsov, op. cit.).

Sawisé séda ing Januari 1924 saka pangadeg USSR digawe tanggal 30 Desember 1922, V.I. Lenin, sing dadi kuwasa ing Inggris ing Februari 1924, pamaréntahan Buruh pisanan Macdonald ngakoni Uni Soviet. Sawise Inggris, ing taun 1924 Uni Soviet diakoni dening Italia, Austria, Norwegia, Swedia, China, Meksiko lan Prancis, lan ing Januari 1925 dening Jepang. Ing wektu sing padha, "pamarentah MacDonald aktif ndhukung rencana Dawes, uga kabijakan nglibatake Jerman ing blok anti-Soviet lan ngowahi dadi. gaman agresi marang USSR "(Sejarah Donya. Ing 24 jilid. Vol. 22. Eve saka Perang Donya II). Rencana Inggris minangka prasaja kaya sing katon - kanggo mulihake ekonomi negara-negara Kulon kanthi bantuan Rusia Soviet, lan banjur nyirnakake, saéngga nguatake panguwasa.

Ing wiwitan taun 1924, Amerika ambruk franc. "14 Januari, dina Komite Dawes ... miwiti musyawarah, kurs franc mudhun meh 10% mung sedina." "Ing pungkasan April, duta besar AS kanggo Berlin, Alanson Hughton, nulis ing buku hariane:" Inggris lan Amerika wis nguwasani franc lan, ketoke, saiki bisa nindakake apa wae sing dikarepake" (Preparata, op. cit.). Ing ijol-ijolan kanggo nyerahake jabatane ing Jerman, Prancis sarujuk utang $100 yuta marang Morgan & Co. suwene nem sasi sing dijamin emas Prancis. Miturut Liaquat Ahamed, panyedhiya utangan iki ateges nylametake franc. Ing rong minggu, wis munggah ing rega luwih saka 60% - saka 29 kanggo 18 saben dollar.

Ing Konferensi London taun 1924, rencana diadopsi, dijenengi sawise pemenang Bebungah Nobel Perdamaian ing taun 1925 "ketua panitia ahli sing nyiapake, bankir Amerika, direktur salah sawijining bank klompok Morgan" lan senator, lan wiwit November 1924, Wakil Presiden AS Charles Dawes . John Foster Dulles melu minangka penasehat Komite Reparasi Dawes. "Miturut adhine Dulles, Eleanor, adhine minangka arsitek utama saka Dawes Plan lan malah Rencana Muda sabanjure" (http://www.peoples.ru/state/statesmen/john_foster_dalles/).

Rencana kasebut, sing dileksanakake tanggal 30 Agustus 1924, nyedhiyakake pemugaran ekonomi perang Jerman lan "ngresiki dalan kanggo akeh modal asing, utamane Amerika, menyang Jerman." "Ing Agustus 1924, Deutsche Mark lawas wis diganti anyar, posisi financial Jerman wis stabil, lan Republik Weimar wis disiapake kanggo" bailout ekonomi paling picturesque ing sajarah, ngiring dening harvest paling pait ing sajarah donya "-" Jerman kebanjiran utang Amerika. Ekspor ibukutha Amerika menyang Jerman ing taun 1924-1929. gunggungipun 70% saka kabeh silihan manca lan digawa metu ing wangun tuku langsung dening Amerika saka Enggo bareng saka perusahaan Jerman. Kanthi wiwitan implementasine Rencana Dawes, pamrentah Jerman mutusake yen Jerman kudu gabung karo Liga Bangsa-Bangsa sanalika bisa "(Gorlov, op. cit.; Preparata. op. cit.; Rubtsov. op. cit.) .

"Sajrone 6 taun, wiwit taun 1923 nganti 1929, Jerman nampa luwih saka 21 milyar tandha emas saka Amerika Serikat lan Inggris ing bentuk utangan jangka panjang lan jangka pendek, sing nyebabake peningkatan gedhe ing potensial militer-industri. " Sauntara kuwi, "negara kasebut ana ing katergantungan finansial sing kuat, ana bias sing jelas marang industri sing ngasilake alat produksi. Pasar barang konsumen tetep ora jenuh” (Engdahl, op. cit.).

"Jumlah total investasi manca ing industri Jerman kanggo 1924-1929. gunggungipun meh 63 milyar tandha emas (30 milyar accounted kanggo silihan), lan pembayaran reparations - 10 milyar tandha. 70% saka kuitansi finansial diwenehake dening bankir AS, biasane dening J.P. Morgan. Akibaté, wis ing taun 1929, industri Jerman njupuk Panggonan liya ing donya, nanging ing ombone gedhe ana ing tangan saka kelompok financial lan industri anjog Amérika "(Rubtsov, op. cit.).

Ing April 1924, A. Hitler dihukum patang taun penjara kanggo Munich putsch. Salajengipun, ukuman Hitler dipun suda. Sajrone "sasi ngginakaken ing Landsberg Bèntèng, kang ngatur ing syarat-syarat umum kanggo rampung Mein Kampf, risalah sing mbatesi filsafat politik" lan ora ninggalake kasempatan slightest kanggo Britain tetep pimpinan politik donya. Inggris ditawani nyerahake jabatan menyang Amerika Serikat kanthi cara sing apik, ilang kekuwatane, utawa kanthi cara sing ala, ilang kabeh.

Ing kasus sing sepisanan, A. Hitler nawakake Inggris aliansi kanggo kekalahan Uni Soviet kanthi syarat partisipasi Italia ing kono lan karusakane Prancis, sing ngidini Jerman, bebarengan karo Italia, ngontrol Inggris, leveling pentinge lan ngidini. Amerika Serikat kanggo njupuk posisi pisanan ing bidang politik. Ing kasus kapindho, A. Hitler ngancam Inggris kanthi aliansi antarane Jerman lan Uni Sovyèt kanggo karusakan lengkap.

Pamrentah Konservatif, sing ngganti Laborites ing Oktober 1924, dipimpin dening S. Baldwin, njupuk "sikap sing angel banget" marang USSR. Ing Desember 1924, A. Hitler diwenehi amnesti. "Dheweke ana ing pakunjaran wiwit 12 November 1923 - yaiku, dheweke mung ngenteni telulas sasi ing pakunjaran" (Preparata, op. cit.). Ing Juli 1925, divisi pungkasan saka pasukan Franco-Belgia ditarik saka Ruhr. Sawisé diadopsi Rencana Dawes, kawicaksanan Inggris nglawan Jerman nglawan Uni Sovyèt diterusaké.

Ing wulan Oktober 1925, ing Locarno, kanthi diadopsi Pakta Penjaminan Rhine, jaminan wates negara-negara tangga kulon Jerman dikuwatake. Ing wektu sing padha, para penjamin persetujuan iki, Inggris lan Italia, sanajan kabeh upaya Prancis, "ora gelem nindakake kewajiban kanggo nglawan Jerman yen ana nglanggar tapel wates negara-negara wetan", sing bisa ditindakake maneh. Inggris nggunakake Jerman kanggo maju menyang Timur. Miturut V.F. Falin, "keputusan Konferensi Locarno" mung nambah cacat konstruksi Versailles, sing njanjeni keamanan ing Kulon lan kamar kanggo serangan militer-politik ing Timur" (Falin V.M. Kanggo prasejarah saka pakta non-agresi antarane USSR lan Jerman // Skor Perang Donya II Sapa lan kapan dheweke miwiti perang?

"Ing Oktober 12, 1925, persetujuan ditandatangani ing Moskow antarane USSR lan Jerman: ... Ing babagan volume, persetujuan iki minangka salah sawijining sing paling ekstensif ing praktik internasional. Dheweke nggawe kabeh prasyarat sing dibutuhake kanggo pangembangan sukses perdagangan Soviet-Jerman kanthi dhasar prinsip bangsa sing paling disenengi "(Gorlov, op. cit.). Nanging, konferensi ing Locarno cetha nuduhake pimpinan Soviet fragility saka katergantungan ing Kulon. turah mbrawah Industrial ing sembarang wayahe kaancam bakal punah, kanggo nguripake menyang melu-melu negara industri, karo kang agraris Soviet Rusia ora bisa ngrampungake. Paradoks kasebut yaiku yen USSR dhewe bakal ngunggahake lan nguripake kekuwatane para pembunuh lan penggali kuburan kanthi tangane dhewe.

Ora nggumunake yen Kongres XIV Partai Komunis, sing dianakake ing Desember 1925, nyengkuyung dalan menyang industrialisasi sosialis, menyang transformasi negara saka agraris menyang industri. Kongres menehi pitunjuk marang Komite Pusat: "Kanggo nindakake konstruksi ekonomi kanthi sudut sing kaya Uni Soviet diowahi saka negara sing ngimpor mesin lan peralatan menyang negara sing ngasilake mesin lan peralatan, supaya kanthi cara iki USSR, ing kahanan kapitalis. encirclement, ora bisa dadi tambahan ekonomi saka ekonomi donya kapitalis. , nanging minangka unit ekonomi independen, dibangun kanthi cara sosialis ”(World History. Vol. 22).

"Ing Desember 18, 1925, perjanjian kasebut diratifikasi dening Komite Eksekutif Pusat All-Russian saka USSR, lan tanggal 6 Januari 1926, dening Reichstag Jerman. Tanggal 14 Februari 1926, instrumen ratifikasi diijolke” (Gorlov, op. cit.). Tanggal 24 April 1926, perjanjian politik Soviet-Jerman ditandatangani ing Berlin. "Penandatanganan Perjanjian Berlin sawise Locarno, kaya-kaya, ngonfirmasi kelanjutan Prajanjian Rapallo. Prajanjian Berlin minangka kabèh integral karo Prajanjian Moskow tanggal 12 Oktober 1925 lan nggawe prasyarat luwih lanjut kanggo ngembangake kerjasama bilateral” (Gorlov, op. cit.).

Ing wektu sing padha, industrialisasi Uni Soviet nyuwil rencana Amerika saka rencana Dawes. Uni Soviet sing wis industri ora nglengkapi Jerman industri, kaya sing dikarepake, nanging nentang dhewe. Ora nggumunake yen "1926, lan ing pangertèn sing luwih jembar, periode 1925-1927. dadi watershed ing hubungan Soviet-Jerman, kang ing 1920-1926 padha komunitas militèr-politik sing rada cedhak "(Gorlov. Keputusan. Op.).

Sajrone taun 1925-1927, Uni Soviet nyimpulake pakta non-agresi lan netralitas karo sawetara negara: ing taun 1925 karo Turki, ing taun 1926 karo Jerman, Afghanistan lan Lithuania. Ing taun 1926, USSR nawakake Polandia kanggo nggawe pakta non-agresi, nanging proposal Soviet iki, ing pretexts adoh-fetched, bola-bali ditolak dening Warsawa. Sawise panyiapan Piłsudski ing Mei 1926 ing negara kediktatoran pribadi, sing ngerti tanggung jawab mung "sadurunge Gusti Allah lan sejarah", "pangareping" Polandia dibuwang ing meh saben giliran. Dheweke nuntut supaya Polandia diwenehi status "Kekuwatan Agung" kanthi hak veto, kanggo cocog karo Prancis lan Inggris, paling ora ing Eropah Wétan, lan luwih apik ing Eropah Tengah "(Falin, op. cit.).

Ing taun 1927, Inggris ngupayakake nekat kanggo numpes Uni Soviet sadurunge dadi industri. Ing tanggal 23 Fèbruari 1927, Inggris nuntut kanthi "nada kasar, sing durung tau dirungokaké ing praktik diplomatik" supaya USSR mungkasi "propaganda anti-Inggris" lan dhukungan militer kanggo pamaréntahan Kuomintang revolusioner ing China. Tanggal 26 Fèbruari 1927, pamaréntah Sovyèt mangsuli marang para provokator yèn "ing perawatan Uni Sovyèt, pamaréntah Inggris kanthi sengaja nyimpang saka norma lan adat istiadat internasional sing ditrima umum lan malah kesopanan dhasar" lan, "nolak cara diplomatik sing biasa. saka ngatur konflik, ngidini dhewe kanggo ngomong karo muni pamaréntah Soviet saka ancaman lan ultimatums.

Pamrentah Soviet nyatakake yen "ancaman marang USSR ora bisa meden-medeni sapa wae ing Uni Soviet", lan ing wektu sing padha negesake maneh kepinginan kanggo hubungan sing tentrem lan normal karo kabeh negara, kalebu. lan karo Inggris” (Kamus Diplomatik). Ing April 1927, IV All-Union Congress of Soviets "komitmen pamaréntah kanggo nggawe rencana limang taun kanggo pangembangan ekonomi nasional negara sanalika bisa." "Penolakan USSR kanggo netepi syarat-syarat Cathetan Chamberlain ... nyebabake rusak banget ing hubungan antarane Inggris lan USSR" (http://www.hrono.ru/sobyt/1900war/1927sssr.php) . Ing wulan Mei 1927, Inggris ngetokaké hubungan diplomatik karo USSR, sing dianggep ing Uni Soviet minangka "tanda sing ora diragukan saka agresi Inggris sing ora bisa dihindari."

Rasio angkatan bersenjata USSR lan kemungkinan mungsuh ing wektu iku cetha ora ing sih saka USSR. Ing acara mobilisasi umum, Finlandia, Estonia, Latvia, Lithuania, Polandia lan Rumania ing tapel wates kulon, Turki, Persia lan Afghanistan ing Timur Tengah, Jepang lan Manchuria ing Timur Jauh nggabungake 229 divisi bedhil lan 101 brigade kavaleri. utawa resimen nglawan Soviet 92 divisi lan 74 resimen kavaleri. "Markas Tentara Merah nyathet yen iki minangka angkatan bersenjata eselon pisanan, ing mburine, cepet utawa mengko, angkatan bersenjata Prancis lan Inggris bakal ngadeg" (Simonov N.S. Komplek industri militer saka USSR ing 1920-1950s: laju pertumbuhan ekonomi, struktur, organisasi produksi lan manajemen).

"Kampanye anti-Soviet wis diwiwiti ing Prancis, Polandia lan sawetara negara liyane. ... Nanging, ora ana negara kapitalis liyane sing ngetutake conto Inggris lan ngrusak hubungan diplomatik karo Uni Soviet. "Kabeh sing kedaden nyebabake swasana ati ing Uni Soviet, disebut "weker militer 1927" lan nandhani wiwitan pambangunan benteng long-term ing USSR, kang banjur nampa jeneng ora resmi "Stalin kang" (Lopukhovsky L.N. Juni. 1941. Kalah sing diprogram).

"Ing Desember 1927, Kongres XV Partai Komunis Bolshevik Kabeh-Uni dianakake ing Moskow, sing nyetujoni karya sing ditindakake dening Politbiro Komite Pusat Partai Komunis Bolshevik Kabeh-Union kanggo nyiapake negara kanggo pertahanan. . Senadyan kongres ora njupuk résolusi sing rinci babagan masalah iki, ing wicara saka Komisaris Rakyat kanggo Militer lan Angkatan Laut K.E. Voroshilov ... instalasi militerisasi komprehensif ekonomi USSR, gegayutan karo pendekatan perang, kasebut kanthi jelas. Ing ringkesan wicara, Voroshilov milih tugas prioritas ing ngisor iki saka partai ing arah iki:

"1. Rencana limang taun kanggo ekonomi nasional kudu diterusake saka serangan bersenjata ing USSR lan, mula, saka kabutuhan, nganti sumber daya material, kanggo ngatur pertahanan Uni Soviet sing bakal njamin kemenangan. rebuff menyang pasukan gabungan saka mungsuh potensial kita. 2. Industrialisasi negara kasebut wis nemtokake kemampuan pertahanan USSR. Nanging iki sebabe pertimbangan militer kudu ngenalake koreksi dhewe menyang rencana khusus kanggo konstruksi industri. ... Bebarengan karo rencana limang taun, sampeyan kudu langsung sinau rinci babagan pitakonan babagan perencanaan ekonomi nasional sajrone perang "(Simonov, op. cit.).

Konferensi Jenewa ing Amerika Serikat, Inggris Raya lan Jepang, sing dibukak tanggal 20 Juni 1927, utawa, kaya sing diarani ing pers, "Konferensi Pelayaran Calvin Coolidge" nuduhake kontradiksi Anglo-Amérika sing ora bisa digabung. "Tujuan utama program perlucutan senjata Inggris yaiku kanggo nguatake dominasi Inggris ing segara. Watesan tonase kapal baris, kaliber bedhil gedhe, lan ndawakake umur layanan kapal kelas iki, saliyane kanggo pertimbangan ekonomi. dictated dening fitur tartamtu saka kabijakan maritim Inggris.

Kosok baline, titik paling penting saka program Amerika Serikat yaiku kepinginan kanggo kesetaraan lengkap karo Kakaisaran Inggris ing kabeh jinis persenjataan laut. Kanthi mbatesi total tonase armada jelajah menyang angka tartamtu, Amerika Serikat ngupaya, ing tangan siji, kanggo ngetrapake kekang ing pambangunan kapal kelas iki dening Inggris Raya, lan ing sisih liya, kanggo mesthekake yen bisa nyekel lan nyusul sing terakhir ing mangsa ngarep. ... Kontradiksi sing cetha antarane Inggris lan Amerika lan perjuangan tanpa kompromi saka negara-negara Anglo-Saxon minangka alasan paling penting kanggo kegagalan Konferensi Jenewa "(Bekzatova B.B. Hubungan Anglo-Amerika lan Konferensi Jenewa 1927).

Rencana Amerika pungkasane ambruk sawise Trotsky nandhang kekalahan tanpa syarat ing musim gugur taun 1927 ing perjuangan kanggo kekuwatan ing Uni Soviet. Tanggal 12 November 1927, dhèwèké diusir saka partai, lan tanggal 18 Januari 1928, dhèwèké dibuwang menyang Alma-Ata kanthi paksa.

Inggris tetep setya marang kepemimpinan sing mutlak lan ora goyah. Kita siap ngorbanake USSR kanggo njaga kepemimpinan kita. Ing siji, Uni Soviet categorically nentang iki lan nguber industrialisasi. Pemugaran Jerman ditindakake kanthi muspra. Ing kahanan ing Amerika iki, kaputusan digawe kanggo mimpin Hitler kanggo kuwasa ing Jerman, ora maneh kanggo ngumpulake utang perang, nanging kanggo nggulingaké Inggris saka posisi anjog. Wiwit kabeh iki bisa rampung mung ing kahanan ekonomi arang banget unfavorable, karusakan saka ekonomi Amérika wiwit. Sawise lokomotif, trailer Jerman mesthi bakal mabur mudhun.

Mangkono, yakin saka panguripan saka Soviet Rusia, Sekutu announced kanggo Jerman reparations sawijining. Ing wektu sing padha, Inggris ngarep-arep kanggo nyetel Jerman nglawan Rusia Soviet, nalika Amerika - nggunakake rapprochement Jerman-Soviet kanggo nampa utang perang saka Inggris lan Prancis. Ing Genoa, pambayaran utang perang Inggris lan Prancis menyang Amerika disinkronake karo pambayaran reparasi Jerman, sing ndadekake bisa nggunakake rapprochement Soviet-Jerman kanggo mindhah beban pembayaran reparasi saka Jerman menyang Rusia Soviet. Marga saka iku, Prancis diusir babar pisan dening Inggris lan Amerika saka Jerman.

Sawise diadopsi rencana Dawes, pemugaran ekonomi Jerman diwiwiti. Nanging, rauh ing Locarno, Inggris ngarep-arep kanggo asor militèr saka USSR njupuk ing wangun katon. Kanggo nanggepi, Uni Soviet ngumumake industrialisasi ekonomi, lan sawise iku ana watershed ing hubungan antarane Jerman lan Uni Soviet.

Sawisé weker militèr ing taun 1927, ora gelem Inggris nggawe konsesi luwih lanjut marang Amerika babagan masalah persenjataan angkatan laut lan persiapan USSR kanggo ngusir intervensi militer, Amerika mutusake kanggo nggawa Hitler dadi kuwasa ing Jerman supaya bisa ngilangi dheweke saka Olympus politik dening tangan Inggris. Wiwit Hitler jumeneng kuwasa ing Jerman stabil ora bisa, kaputusan digawe kanggo destabilize ekonomi Amerika, sing mesthi nyeret ekonomi Jerman ing ngisor lan gumantung ing jurang kekacauan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Turik
    +5
    11 Februari 2014 11:33
    Isi singkat artikel:

    Crita bab carane bandit dibagi dhuwit.
  2. +6
    11 Februari 2014 13:52
    Ora ketompo carane trite muni, nanging anggere Rusia ana, Anglo-Saxon ora bakal ninggalake kita piyambak, lan ora Matter apa Rusia disebut, Kakaisaran Rusia / USSR / Federasi Rusia ... Kakaisaran Rusia kanggo Barat "banget konservatif lan reaksioner", USSR "banget revolusioner lan ora demokratis", Federasi Rusia "ora cukup demokratis lan ora seneng gay", sanajan Rusia dadi super-ultra-liberal lan demokratis, tresna gay lan lesbian. , bestialitas, lan liya-liyane ... Kulon bakal ngetokake tuntutan anyar, malah luwih absurd, lan iki bakal terus nganti tingkat wilayah Moskow. kanggo Rusia ing ngendi Rusia wis disetel (Perang Donya I), utawa sing disetel ing Rusia / USSR (Perang Donya II), banjur mouse fuss ing upaya kanggo ngrusak USSR, amarga Kulon nyadari yen ora ana gunane kanggo bersaing langsung karo USSR, lan pungkasane, pengkhianatan sing ala nyebabake negara Rusia saiki, lan saiki babak sabanjure Game Agung diwiwiti.
  3. +3
    11 Februari 2014 14:05
    Hmm ... Aku ora ngerti crita uga ... Thanks kanggo penulis kanggo rincian!
  4. +3
    11 Februari 2014 15:17
    Umumé, artikel kasebut menarik, nanging kesimpulane rada aneh. Kanggo ngrusak ekonomi Jerman, mula ora pinter ngatur krisis ing negara sampeyan, utamane amarga kanggo tujuan kasebut cukup kanggo ngalangi utawa nyuda. aliran finansial menyang Jerman. Paling kamungkinan kanggo Amerika Serikat, Jerman lan USSR padha sing toko sing ora ngidini ambruk ekonomi Amérika rampung, siji kudu mikir sing kakehan bêsik ijo kertas padha dicithak malah banjur.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +3
      11 Februari 2014 20:26
      Krisis kanggo sapa? Kanggo awak dhewe lan kanggo rakyat sampeyan? Supaya padha ora Care rumiyin bab wong, nalika sampeyan bisa entuk dhuwit liyane ing perang. Mung bisnis lan ora pribadi.
  5. dimarm74
    +2
    11 Februari 2014 21:05
    Iki minangka upaya konyol kanggo ngrusak panyebab krisis sing sejatine. Aku mbaleni, aku wis nulis postingan iki menyang artikel liyane.
    1929 ing AS. Ambruk pasar saham nyebabake karusakan nyata saka sistem perbankan AS. Bank-bank nandur modal aset ing saham lan macem-macem sekuritas derivatif, sing ora ana regane. Antarane taun 1921 lan 1929, rata-rata, 627 bank kanthi celengan kira-kira $169 yuta gagal saben taun, luwih saka $270 ewu dolar). Ing telung taun pisanan depresi, 4835 bank bangkrut. $ 3 diselehake ing simpenan ing wong-wong mau. Saham bank-bank bangkrut ora mung mudhun menyang nol. Akeh bank, wis ilang kabeh aset nandur modhal, kudu njawab utang kanggo depositors lan shareholders. Sauntara kuwi, wong-wong sing gupuh kesusu narik dhuwit saka bank-bank sing isih urip supaya bisa dijahit dadi kasur. Jumlah dhuwit ing sirkulasi mundhak saka $263 yuta ing taun 049 dadi $000 yuta ing pungkasan taun 454. Populasi ndhelikake siji lan setengah milyar dolar ing kapsul. Presiden Hoover nyoba kanggo mungkasi proses iki.
    Ing taun 1931, dheweke ngajak bank-bank kanggo ngatur dhewe dadi "Perusahaan Kredit Nasional" - sejenis dana gotong royong sing bakal mbantu bank-bank sing ngalami kesulitan paling gedhe. Ing taun 1932, "Perusahaan Kredit Nasional" diowahi dadi "Perusahaan Keuangan Rekonstruktif", ing ngendi negara wis melu. Perusahaan $3,5 milyar nyilihake dhuwit pemerintah menyang bank-bank sing berjuang. Iki mung mbantu nyuda tingkat ambruk sistem perbankan; ing taun 1932, 40 bank rusak saben dina. Saben dina, $2 yuta sing diselehake ing simpenan bank dadi bledug. Ing pungkasan taun, sistem perbankan ambruk. Tanggal 14 Februari 1933, kabeh bank ing Detroit ditutup, lan telung minggu sabanjure, preian bank diumumake ing saindenging negara.
    Kerusakan sistem perbankan tegese akibat sing akeh banget kanggo kabeh sektor ekonomi nyata - industri, transportasi, lan pertanian. Apa persis ambruk sistem perbankan diwiwiti:
    1. Rusak warga (rumah tangga) - penyimpan dhuwit lan barang-barang berharga liyane disimpen ing rekening bank;
    2. Kebangkrutan perusahaan (entitas ekonomi) - klien bank, sing uga nyimpen dhuwit lan nindakake pembayaran non-awis kanggo bisnis inti;
    3. Mandhek pembayaran non-awis ing ekonomi AS, uga layanan awis kanggo perusahaan. Ing kasunyatan, ambruk saka sistem pembayaran. Iki tegese penghentian praktis kegiatan ekonomi kabeh perusahaan ing ekonomi nasional AS.
    4. Mandap saka utang kanggo sektor riil ekonomi AS. Ora ana sing menehi utang lan ora ana sing nampa.
    Ing laku, iki tegese karusakan lan mati perusahaan, mlarat saka populasi, nyuda ing dikarepake kanggo kabeh barang lan layanan, pengangguran, etc. Yaiku, kabeh sing kedadeyan ing Amerika Serikat lan ing negara maju liyane ing taun 1929-1939.
    Malah, ekonomi AS ana hubungane karo ekonomi Kanada, Inggris Raya lan sawetara negara Eropa maju. Mulane, krisis sing pecah ing Amerika Serikat uga nyebar menyang wong-wong mau, ing ngendi kabeh dikembangake miturut skenario sing padha: ambruk pasar saham - banjur ambruk lan ambruk sistem perbankan - lan, minangka asil, karusakan. saka individu lan perusahaan.
    Bisa disimpulake yen panyebab utama "Depresi Agung" yaiku ibukutha spekulatif, sing malah nduweni karakter global ing ekonomi AS. Bank-bank, minangka institusi financial, mesthi, ora bisa nolak godaan kanggo nandur modal ing securities lan macem-macem asale saka wong-wong mau.
    1. +2
      11 Februari 2014 22:27
      Malah, ekonomi AS ana hubungane karo ekonomi Kanada, Inggris Raya lan sawetara negara Eropa maju. Mulane, krisis sing pecah ing Amerika Serikat uga nyebar menyang wong-wong mau, ing ngendi kabeh berkembang miturut skenario sing padha: ambruk pasar saham - banjur rusak lan ambruk sistem perbankan - lan, minangka asil, karusakan saka individu lan perusahaan. ... Tautan sing menarik: 1. Penolakan Inggris babagan sirkulasi emas minangka pukulan kanggo perdagangan manca AS amarga dolar emas sing overvalued. 2. Undhang-undhang Preferensi Imperial, sing ngidini ngrebut properti saka warga Amerika. 3. Standar internasional babagan utang menyang Amerika Serikat (Konferensi Lausanne taun 32). Ing hubungane karo Kanada, rencana penyitaan kuat. Yaiku, ana perang ekonomi donya, sing AS meh ilang. Utang Inggris ing tengah 39g. kira-kira ing 26 milyar, raja Inggris, sing dibukak Washington, ana ing koran kanggo sijine ing bolongan utang. Malah rumus Lend-Lease muncul amarga Undhang-undhang Jones 34g. , sing ngancam istilah 5 taun kanggo tuku obligasi Inggris.
  6. 0
    8 Januari 2016 00:17
    ana sing ngeling-eling jaman saiki.. mung instrumen sing diganti, nanging pemaine isih padha

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"