Amerika vs Inggris. Part 4. Carane Dallas lan Papen nggawa Hitler kanggo daya

2
Amerika vs Inggris. Part 4. Carane Dallas lan Papen nggawa Hitler kanggo daya

Pamrentah koalisi Hitler. Lungguh (kiwa nengen): Hermann Goering, Adolf Hitler, Franz von Papen. Ngadeg (kiwa nengen): Franz Seldte, Günther Gereke, Schwerin von Krosig, Wilhelm Frick, Werner von Blomberg, Alfred Hugenberg.


Amerika, terjun ing Depresi Agung, ngrusak kahanan ekonomi, pisanan ing Jerman, banjur ing saindenging jagad kapitalis. Ora ana wong sing bisa nulungi Jerman: kabeh Eropah ngalami kasusahan sing padha. Jerman kanthi cepet radikalisasi. Kanggo Nazi dadi kuwasa ing Jerman, nyatane, kahanan omah kaca digawe. Hitler mlebu ing homestretch lan siap kanggo kamenangan tanpa syarat ing pemilihan presiden utawa parlemen lan adopsi kekuwatan diktator sing dikarepake.



"Ing September 1931, Hitler takon Carter [perwakilan saka grup Morgan - S.L.] subsidi apa saka industrialis Amerika sing bisa diarepake dening Nazi ing mangsa ngarep. Kanggo menehi wangsulan sing rinci, Carter nganakake rapat anyar, sing, saliyane para peserta ing rapat Juli 1929, uga dirawuhi dening Montagu Norman, direktur Bank Inggris, sing saiki ana ing Amerika Serikat, lan Angell, wakil saka Asiatic Petroleum Co. Sajrone rapat kasebut, Aldrich, Carter, lan Wedge ngumumake partai Hitlerite minangka siji-sijine "kekuwatan nyata" ing Jerman, lan Hitler minangka "wong sing kuwat" sing bisa nyegah kekacauan lan revolusi. Para peserta ing patemon kasebut menehi wewenang marang Warburg kanggo ketemu maneh karo Hitler lan ngandhani babagan paningkatan bantuan finansial menyang Partai Nazi.

Sajrone patemon sabanjure, sing ditindakake ing omah pribadi Hitler ing Berlin, sing terakhir ngembangake rencana kanggo ngrebut kekuwatan marang bankir Amerika. Ketoke, plans iki ketemu karo persetujuan lengkap saka monopoli Amérika, amarga ing Course saka rembugan sakteruse sing Warburg conducted karo wakil penting saka partai fasis - Goering, Streicher, Heidt, Lutgebrun lan Gregor Strasser - transfer saka subsidi anyar ing. jumlah 15 yuta dolar kanggo partai Nazi disepakati.Ing musim gugur 1931, kanggo tujuan rahasia, transfer jumlah kasebut ditindakake ing telung tahap - liwat bank Mendelssohn sing kasebut ing Amsterdam, Bankvereinigung ing Rotterdam lan Bank Italia ing Roma. Ing pungkasan taun 1931, jumlah bantuan finansial sing diwenehake marang Nazi dening keprihatinan Royal Dutch-Shell mundhak kaping lima nganti enem. Secara total, kanggo 1923-1933, jumlahe 50-60 yuta dolar. (Rozanov G.L. Jerman ing pamaréntahan fasisme (1933-1939). - M .: IMO Publishing House, 1961 - S. 26-27 / /
http://library.nulau.edu.ua/POLN_TEXT/KNIGI/ROZANOV_GERMAN_1961.htm#Г_1).

Ing Oktober 1931, ahli teori ras Hitler, Alfred Rosenberg, ngunjungi London. "Antara liyane, Rosenberg ketemu karo direktur The Times Geoffrey Dawson; Lord Beaverbrook, publisher saka Daily Express lan kanca bosom Churchill; lan karo "spider-man" Norman piyambak, sing disenengi Rosenberg kanggo riset anti-Semit; Kajaba iku, ana patemon karo salah siji saka panyengkuyung pengaruh mangsa Nazisme, direktur house banking Schroeder. Iku badhan sing duwe pengaruh gedhe ing jaringan perbankan donya; Perwakilan resmi Bank Schroeder ing Wall Street ora liya yaiku Sullivan lan Cromwell, ing ngendi para sedulur Dulles ngrampungake magang, John Foster, pengacara kanggo delegasi Amerika ing Versailles lan Sekretaris Negara AS sing bakal teka, lan Allen Foster, sing dipimpin. sajrone Badan Intelijen Pusat Perang Dingin (CIA). Bruno von Schroeder, patriark perusahaan kasebut, minangka salah sawijining pendiri "Union Club" Anglo-Jerman ing taun 1905, lan bank kasebut mlebu "bunderan omah finansial London sing sempit sing entuk pengaruh (yen ora resmi) ... ing pamaréntahan bank Inggris” (Preparata G.D. Hitler, Inc. Carane Britain lan Amerika Serikat nggawe Third Reich// http://litrus.net).

"Sajrone sawetara wulan sabanjure, The Times nyedhiyakake gerakan Hitler kanthi bantuan sing ora ana regane kanggo nggawe citra positif ing mata masyarakat donya. Nanging, rapat paling penting Rosenberg nalika kunjungan pertama menyang Inggris ing taun 1931 yaiku karo Montague Norman, manajer Bank of England lan bisa uga wong sing paling duwe pengaruh ing jagad finansial ing wektu kasebut. Miturut sekretaris pribadine, Norman sengit marang telung perkara: Prancis, Katolik, lan Yahudi. Norman lan Rosenberg gampang nemokake basa sing umum. Norman Rosenberg dikenalaké déning Hjalmar Schacht. …

Rosenberg rampung kunjungan fateful kang kanggo London karo patemon karo kepala London "Schroeder Bank", gadhah New York "J. G. Schroeder Bank" lan karo bank pribadi Cologne "I. G. Stein Bank, diduweni dening Baron Kurt von Schroeder. Ing patemon karo Rosenberg, Bank Schroeder diwakili dening F.S. Tiarks, anggota Dewan Gubernur Bank of England lan kanca cedhak Montagu Norman.

Nalika, sawise taun 1931, Baron von Schröder lan Hjalmar Schacht nyedhaki para pemimpin industri lan finansial sing misuwur ing Jerman kanggo dhukungan saka NSDAP, pitakonan pisanan saka industrialis kuwatir lan mamang yaiku: "Kepiye komunitas finansial internasional, lan utamane Montague Norman, bakal nanggepi. prospek saka pamaréntah Jerman ing sirah karo Hitler? Apa Norman siyap nulungi Jerman kanthi utangan ing kasus iki? Ing wektu iki, nalika NSDAP Hitler nampa kurang saka 1930 yuta swara ing pemilu 6, dhukungan internasional saka Montagu Norman, Tiarks lan kanca-kanca London penting banget "(Engdahl W.F. A Century of War: Anglo- Kebijakan Minyak Amerika lan Tatanan Donya Anyar // http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/9097/).

Tanggal 10 Oktober 1931, Hitler, minangka wakil saka gerakan massa Jerman anyar, ketemu karo Presiden Hindenburg. Wektu rapat iki pancen apik tenan: mung rong minggu wis liwati wiwit Inggris nilar standar emas, lan Nazi wis nggoleki rapat karo Presiden Republik Jerman kanggo nampilake apa sing bisa diarani klaim sing sah. daya. Saka sudut pandang kekuwatan maritim, prasyarat kanggo rapat kasebut ora luwih disenengi: pimpinan dinamis nasionalis anyar teka ngadhepi karo ersatz Kaiser Hindenburg - pahlawan perang lan simbol sing apik ing jaman kekaisaran. .

"Wis rampung," mesthine padha mikir. Nanging tumindak kasebut ora ditindakake. Hindenburg ngrasa jijik sing paling jero kanggo "Kopral Bohemian" iki; dheweke nampa Hitler, ngomong karo dheweke lan mecat karo kadhemen es. Jerman nglawan. Hindenburg mutusake kanggo ndhukung Kanselir Brüning nganti pungkasan. (Preparata. Ibid.) W. Churchill nyerat ing memoaripun bilih nalika marshal lawas weruh Hitler, "dheweke ora nggawe kesan apa-apa marang dheweke. “Apa wong iki arep diangkat dadi Kanselir? Aku bakal nggawe dheweke dadi kepala pos - supaya dheweke dilat prangko karo gambarku ”(Churchill, W. Perang Dunia II. Ing 3 buku. Buku 1 / / www.lib.ru).

Ing Amerika, "ing wiwitan taun 1931, indeks produksi industri ana 60% saka tingkat 1928, 6 yuta wong ditinggal tanpa kerja - meh sapratelo saka tenaga kerja" (Ahamed L. Masters of Finance: Bankers sing nguripake donya / Transl saka Inggris - M: Alpina Publishers, 2010. - S. Z81). Kanthi krisis perbankan lan ambruk industri ing Jerman, mangsa 1931-32 dadi, miturut sawetara, "musim dingin paling awon ing abad iki." Kahanan saiki wis dadi landasan kanggo arus politik radikal” (Engdahl, ibid.).

Tanggal 4 Januari 1932, A. Hitler lan von Papen ketemu karo financier Inggris paling gedhe M. Norman, ing ngendi persetujuan rahasia dirampungake babagan pendanaan NSDAP, "ing wektu iku praktis rusak lan dibebani utang gedhe, nganti penyitaan. kekuasaan dening Hitler. Rapat iki uga dirawuhi dening politisi Amerika, sedulur Dulles, sing ora disenengi para biografine ”(Rubtsov Yu. Hitler njupuk utangan kanggo perang donya saka Amerika // http://svpressa.ru/war/article/ 13438/). Sawise iku, "ing arah Hitler, sawijining dewan ekonomi digawe ing struktur NSDAP, sing kalebu pengusaha sing kondhang lan dihormati Wilhelm Keppler lan Kurt von Schroeder" (Nemchinov A. Oligarki ing seragam ireng. - M: Yauza , 2005. - P. 17).

Sawise rapat iki, Papen njupuk alih Hitler saka sedulur Dulles. Isih mokal kanggo nguwasani Hitler ing Jerman, mula diputusake supaya Franz von Papen dadi panguwasa luwih dhisik, sing banjur bisa nyurung Hitler dadi panguwasa kanthi intrik ing mburi layar. Mbokmenawa mung iki sing bisa nerangake carane, ing tembung von Papen dhewe, "bisa kelakon yen wong saka jabatanku, sing kurang luwih terus-terusan konflik karo partai liyane lan ora tau nyekel jabatan umum, entuk pengaruh sing cukup. kanggo diangkat dadi kanselir ”(Papen F. von. Wakil Kanselir Reich Katelu. Memoirs saka politisi Nazi Jerman. 1933-1947 / Translated from English - M .: Tsentrpoligraf, 2005. - P. 116 ).

Minangka kanggo dhukungan saka Hitler dening Inggris, London mbokmenawa mangertos yen perlu kanggo rembugan ora karo Nazi, nanging karo bendarane jaban rangkah. Masalahe yaiku Washington mung siap ngrembug babagan syarat nyerahake Kakaisaran Inggris tanpa syarat. Ngewangi Nazi, mentel karo wong-wong mau, rembugan lan nggawe persetujuan, London gagal nyoba kanggo ngrebut kontrol lan nggawa Nazi menyang lingkungan pengaruhe. Lemah pangaribawane Amerika marang Nazi nyiptakake ilusi kamardikane, nanging nyatane Inggris, kanthi tumindake, mung bisa nguatake posisi Amerika lan nglemahake dhewe.

“Ing tanggal 22 Januari 1932, F. Roosevelt resmi ngumumake yen dheweke bakal nyalonake pencalonane dadi presiden. … Dheweke percaya yen krisis ing Amerika Serikat minangka akibat alami saka perkembangan ekonomi Amerika, ora bisa dikurangi tanpa nggawe owah-owahan drastis ing cara pamrentahan ing Amerika Serikat. ... Dheweke ngeyel: "Kita bisa miwiti eksperimen, lan kudu ditindakake sadurunge kasep. Yen ora, revolusi mesthi bakal ana ing negara kita. (Yakovlev N.N. Roosevelt ora dingerteni. Kursus anyar dibutuhake!// http://lib.rus.ec/b/442116/read). Mangkono, munggahé Roosevelt dadi panguwasa ndadékaké paningkatan ing kahanan ekonomi lan sosial, pisanan ing Amerika, lan banjur ing Jerman. Wiwit wektu iku, Hitler banget winates ing wektu. Sampeyan kudu cepet-cepet - pemilihan presiden AS anyar bakal dianakake ing musim gugur 1932, lan pelantikan ing musim semi 1933.

Sauntara kuwi, upaya Menteri Dalam Negeri Braunschweig, Dietrich Klagges, anggota NSDAP, "kanggo ngatur Hitler dadi guru ing Sekolah Tinggi Teknik Braunschweig" gagal. Nalika tanggal 22 Februari 1932, Hitler melu ing pemilihan presiden diumumake. Lan "mung kaputusan fallback sakteruse kanggo milih Hitler pejabat pemerintah kantor perwakilan Brunswick ing Berlin sukses" (Fest I. Hitler. Biografi. Way up / Translated from German. - M .: Veche, 2006. - P. 520 ). Tanggal 25 Fèbruari 1932, rong minggu sadurungé pemilu lan "ing wengi nalika dhèwèké dadi kuwasa [kaya sing diyakini Nazi, ing kasus apa wae - S.L.], Fuhrer nampa kewarganegaraan sing dikarepake. Ora sadurungé, ora mengko. Lan bener ... "(Starikov N.V. Sapa sing meksa Hitler nyerang Stalin? Kesalahan fatal Hitler. Keputusan. Op. - P. 146).

Pemilu presiden dianakaké tanggal 13 Maret 1932. Hindenburg kapilih maneh mung ing babak kapindho. "Ing April 10, 1932, 13,4 yuta swara wis digawe kanggo pencalonan Hitler, 19,36 yuta Hindenburg. Kanggo nyekel panguwasa, Hindenburg nandatangani dekrit darurat sing nglarang SS lan SA ”(Gorlov S.A. Rahasia paling dhuwur: Alliance Moscow - Berlin, 1920-1933 - M .: OLMA-PRESS, 2001 // http://militera.lib. ru /riset/gorlov1/05.html).

Tanggal 1 Juni 1932, Franz von Papen diangkat dadi Kanselir Reich. Wong asli saka kulawarga ksatria Teutonik, pemilik tanah gedhe, perwira Staf Umum Kaiser lan diplomat militer [ing wiwitan Perang Dunia I, dheweke ana ing Amerika Serikat minangka atase militer Jerman, saka ngendi dheweke diusir dening pamrentah Amerika kanggo "kegiatan sing ora bener ing lapangan militer lan angkatan laut" - S. L.], dheweke kaget, ora seneng panguwasa pengaruh. Von Papen minangka wong liyo kanggo wong akeh. Para elit nganggep dheweke minangka karakter sing sembrono. Iki minangka ciri, kanthi pandangan sing konservatif, dheweke dudu anggota DNFP, nanging saka Pusat - para konservatif ngormati wong sing angel, dene para sentris luwih toleran. Nanging politisi sing paling cocok kanggo peran ketua komisi likuidasi Republik Weimar, ing ngendi, sawise Brüning, kabinet menteri Jerman pungkasane nguripake. Hitler mung bisa ngimpi saka counterparty kuwi” (Freronov S. Final in the underworld //http://solidarizm.ru/txt/fiura.shtml).

“Papen ... diwiwiti kanthi mbubarake DPR. Jerman kudu ngliwati maraton pemilihan kaping pindho ing taun iki. Wektu iki Nazi nuduhake kabeh sing bisa ditindakake. ... Sanalika larangan ing pasukan serbu dicabut ing Juni, Kaos Abang lan Coklat langsung wiwit nyuwek kanggo shreds maneh. Ing sasi, polisi nyathet luwih saka satus pembunuhan ing dalan. Ana sing tatu kaping telu. Goebbels nulis ing buku hariane: "Kita arep menyang perang sipil, nanging ora ana sing peduli ing Wilhelmstraße." …

Ing wulan Juni, sajrone konferensi internasional ing Lausanne - saiki wis rampung inkubasi - Sekutu, kanthi saran saka Inggris, mungkasi skema reparasi, nuntut pambayaran potongan simbolis 3 milyar tandha, sing ora bakal dibayar Jerman - ing 1933 Hitler ora gelem mbayar ganti rugi” (Preparata G.D. Ibid.). "Sajrone rampung karya Konferensi Lausanne ing Juli 1932, Papin ngusulake kerjasama karo Staf Umum ing Prancis menyang Prancis kanthi tujuan kanggo mbentuk front anti-Soviet. [sing direncanakake banjur disebarake ing "Aliansi Jerman-Prancis-Polandia kanggo nyekel Ukraina" - Gorlov S.A. ibid.] ...

Mangkono, Paris bisa nggayuh salah sawijining tujuane - bayangan rasa ora percaya ana ing antarane Moskow lan Berlin, lan pers Jerman nerangake negosiasi USSR karo Prancis lan Polandia lan kesimpulan saka pakta non-agresi sing cocog minangka " bledosan" saka Rapallo. Moscow diterangno "pliability" kanggo Prancis dening implementasine saka kabijakan keamanan, kang ditulis ing kesimpulan saka sawetara pakta non-agresi bilateral karo tanggi Turki, Iran, Afghanistan, Jerman padha. ... Pakta non-agresi Soviet-Polandia ... ditandatangani ... tanggal 25 Juli 1932, lan tanggal 29 November 1932, pakta non-agresi Soviet-Prancis uga ditandatangani "(Gorlov S.A. Ibid.) .

Kangge, ing Amerika, "mayuta-yuta ngadhepi ora masalah, nanging ancaman banget keluwen, nalika tanduran lan pabrik padha nganggur ing saindhenging negara, lan petani suffocated saka krisis overproduksi. Malah The New York Times nulis: "Fenomena ekonomi sing nggegirisi ora mung ngluwihi episode kaya iki, nanging uga ngancam mati sistem kapitalis. ... Ing tanggal 7 Maret 1932, demonstrasi kaping telu ewu ditembak nganggo mesin ing gapura pabrik Ford ing Dibron. …

Ing Midwest ing mangsa panas 1932 ... gerakan mogok petani nyebar. … Gerakan kasebut mandheg kanthi jaminan reformasi sawise pemilihan presiden. Para petani njupuk tembung kasebut, nanging kanthi tegas nyatakake: yen padha diapusi, serangan nasional bakal pecah ing musim semi taun 1933. 28 Juli 1932 ing Washington tank, kavaleri, bayonet lan granat gas luh nyebarake patemon 25 ewu veteran Perang Dunia I (Yakovlev N.N. Ibid.). Iku pinunjul sing wutah saka populasi Amerika sak taun-taun Depresi Agung melorot kaping pirang-pirang dibandhingake karo periode sadurunge lan sakteruse. Kurangé populasi populasi AS katon kanthi jelas ing grafik populasi AS lan ing piramida demografi AS ing paruh kapindho abad kaping 1 (Skema 2-XNUMX).



Diagram 1. Pertumbuhan populasi AS ing abad kaping XNUMX


Skema 2. Piramida demografi AS 1950-1960 Sumber: http://www.docstoc.com/docs/533673/Population-Pyramids-US---1950--2020-by-5-years


Skema 3. Struktur umur populasi USSR lan AS. Sumber: Podyachikh P.G. Populasi USSR. - M .: Gospolitizdat, 1961. - 192 p. - S. 30.

Mbandhingake struktur umur populasi USSR lan AS ing Skema 3, kita bakal weruh yen "populasi USSR duwe rong "kesenjangan" sing diucapake ing piramida umur (penurunan populasi): kanggo umur 10-19 lan kanggo umur 35–44. Wong sing umure 35-44 taun ngrujuk marang wong sing lair ing taun 1914-23, yaiku nalika Perang Dunia I, intervensi lan perang sipil, 10-19 taun - nganti 1939-48. lair, i.e. kanggo taun-taun Perang Patriotik Agung lan taun-taun sadurunge perang 1939-40. lan sawise perang pisanan 1946-48.

Ing AS, mung ana siji "palung" kanggo umur 15 nganti 34, ing ngendi "ngisor" ana ing umur 20-29. Wong umur 15-34 taun lair ing taun 1925-44, kalebu wong umur 20-29 taun - ing taun 1930-39. Penurunan jumlah wong sing lair ing Amerika Serikat ing taun-taun kasebut kena pengaruh krisis umum sistem kapitalis lan krisis ekonomi sing kedadeyan ing kahanan kasebut (utamane signifikan ing taun 1919-21, 1929-33 lan 1937-38). ). Krisis 1929-33 lan 1937-38. kena pengaruh struktur umur populasi AS minangka wujud struktur umur Uni Soviet - perang donya pisanan lan kaloro.

Ing wektu sing padha, perang donya ora mung ora duwe impact negatif ing struktur umur saka populasi AS, nanging, ing nalisir, iku luwih apik. Ora ana permusuhan sing kedadeyan ing wilayah Amerika Serikat lan negara kasebut ora ngalami akibat sing ngrusak sing ana gandhengane. Kosok baline, monopoli AS entuk bathi sing luar biasa sajrone perang, entuk bathi saka perdagangan karo negara-negara perang lan nguatake posisi ekonomi. Ekspansi produksi militer nyebabake paningkatan lapangan kerja. Iki ora mung nyuda tingkat lair ing Amerika Serikat sajrone taun-taun perang donya, nanging uga nyumbang kanggo tuwuhe "(Podyachikh P.G. Populasi USSR. - M .: Gospolitizdat, 1961. - 192 p. - P. . 31).

Tanggal 1 Juli, Partai Demokrat ngumumake Roosevelt minangka calon presiden. Amarga rasa ora puas wong Amerika biasa karo kabijakan Hoover, Franklin Roosevelt duwe kesempatan apik kanggo dadi Presiden AS lan mbatesi kabijakan ekonomi sing sadurunge. 8 Juli 1932 minangka puncak kejatuhan pasar saham Amerika. Sajrone ambruk saka 381 poin ing 3 September 1929, nganti 41 poin, Dow-Johnson ilang 93%. Wiwit Juli 1932 kahanan kasebut alon-alon nanging terus saya apik. Hitler ditinggalake kanthi upaya pungkasan kanthi sah, kanthi kamenangan sing ngyakinake ing pemilihan, dadi kuwasa. Miturut Goebbels, "Saiki kudu kedadeyan. Kita kudu dadi kuwasa ing mangsa ngarep. Yen ora, kita bakal dikalahake ing pemilihan nganti pati kita dhewe ”(Fest I. Decree. Op. - P. 547).



Skema 4. Dinamika indeks Dow Jones ing Depresi Agung.
Sumber: http://www.finam.ru/analysis/newsitem3C940/default.asp

“Tanggal 31 Juli 1932, NSDAP nampa rekor swara - 37,3 persen, yaiku 13,7 yuta suara. Iki minangka maksimal sing bisa diklumpukake Partai Nazi kanthi sah - iki minangka bagean sing signifikan, nanging dudu mayoritas mutlak. Terobosan kasebut ora kedadeyan. ... Ing tanggal 10 Agustus, Hitler ketemu karo Hindenburg lan nuntut jabatan kanselir. Hitler blak-blakan matur marang presiden yen dheweke ora bakal mlebu kabinet kanggo main rebab kapindho marang von Papen, lan ora bakal nggabungake mayoritas sing ndhukung dheweke ing parlemen. Dheweke uga pengin ngatur kanthi dekrit: kabeh utawa ora ana. "Ora ana," wangsulane Hindenburg kanthi cetha: dheweke pancen ora ngandel marang Hitler. Dheweke nesu banget” (Preparata G.D. Ibid.).

Pengumuman pemilu anyar, rada sinis, ora suwe. "Ing rapat kerja pisanan Reichstag, sing diselenggarakake dening Papen tanggal 12 September," swara ora percaya diucapake "kanthi bantuan Hermann Goering, ketua Reichstag sing kapilih." Kanggo nanggepi, Papen "nuduhake Reichstag folder abang sing misuwur sing ngemot dekrit babagan pembubaran, sing ditandatangani sadurunge rapat. … Sawise meh sejam lungguh, parlemen sing mentas kapilih dibubarake. Pemilu anyar bakal dianakake tanggal 6 November. ... Goebbels nulis ing buku hariané: "Kabeh wong isih kaget; ora ana sing percaya yen kita bakal wani nggawe keputusan kaya ngono. Kita bungah-bungah mung kita dhewe ”(Festus I. Decree. Op. - P. 568).


Ing Oktober 1932, wis nggawe taruhan kanggo mbangun "kuwat [yaiku, fasis - S.L.] negara", mantan anggota pamaréntahan Macdonald, O. Mosley, sing ing siji wektu dadi anggota pamaréntahan MacDonald, didegaké. British Union of Fascists, kang kalebu akeh anggota saka British Union of Fascists, digawe ing 1931 dening model sawise NSDAN New Party lan remnants saka organisasi fasis awal. "Kanthi nindakake iki, Mosley ngandelake dhukungan saka sawetara tokoh industri lan finansial sing misuwur, utamane Lord Neffield lan Rothermere. Dheweke uga wong sugih banget. British Union of Fascists bisa njaga kabeh staf pimpinan." Nanging, "senadyan kabeh upaya lan bantuan saka reaksi internal lan eksternal, BCF ora bisa dadi organisasi massa" (История fasisme ing Eropah Kulon. - M .: Nauka, 1978. - S. 347, 358).

Ing 5 November, dina sadurunge pemilihan Reichstag, Goebbels nyerat: "Serangan pungkasan. Perlawanan nekat partai nglawan kekalahan ... ... Kita wis nindakake kabeh sing bisa ditindakake. Saiki ayo nasibe mutusake "(Festus I. Decree. Op. - P. 572). Tanggal 6 November 1932, "Nazis nandhang kapitunan, lan 230 mandat dikurangi dadi 196 - bedane menyang Komunis. Dadi, posisi Hitler saya ringkih” (Churchill, W. Ibid.). Sabanjure, ing pemilu tanggal 8 November 1932, F. Roosevelt menang tanpa syarat nglawan H. Hoover, sing entuk 22,8 yuta lan 15,7 yuta swara lan entuk 472 lan 59 swara elektoral.

Kurangé terobosan Hitler mbutuhake kawicaksanan kanggo ngrusak kahanan ekonomi. Ora nggumunake yen "sajrone periode" interregnum ", nalika Roosevelt wis kapilih, nanging durung njupuk jabatan, negara kasebut ditutupi gelombang kegagalan bank liyane "(Ahamed L. op. cit. - p. . 302). "Mitra saka bank I. X. Stein ing Cologne, cabang Jerman saka firma Schroeder, Kurt von Schroeder, bebarengan karo Schacht lan wakil penting liyane saka kalangan bisnis Jerman, nandatangani petisi ing November 1932, sing ngemot banding urgent kanggo Hindenburg kanggo milih Adolf. Kanselir Hitler” ( Preparation G.D. Ibid.).

November 17, Papen mundur, lan ing November 19, Hitler, isih pimpinan pasukan politik anjog ing negara, maneh nuthuk ing lawang Hindenburg, nuntut amanat presiden saka wong. Lan ditolak maneh. "Kabinèt sing dipimpin sampeyan," ujare Hindenburg marang Fuhrer kanthi jujur ​​​​prajurit, "mesthi dadi partai diktator, asile bakal dadi konflik sing luwih jero sing ngrusak wong Jerman ... akibate kanggo sumpahku utawa kanggo ati nuraniku." Penolakan iki katon kaya putusan pungkasan. Hitler wedi lan rusak: ing wayahe dheweke ngakoni marang Goebbels yen butuh telung menit kanggo ngetokake otak kanthi tembakan, lan iku bakal dadi pungkasane kabeh "(Preparata G.D. Ibid.).

Tanggal 29 November 1932, pakta non-agresi Soviet-Prancis ditandatangani antara Uni Soviet lan Prancis. "USSR lan Prancis janji ... ora bakal campur tangan ing urusan internal saben liyane, kanggo ngempet saka nyurung sembarang agitasi musuhan lan propaganda ing hubungan kanggo saben liyane, ora kanggo nggawe lan ora ndhukung utawa ngidini ing wilayah Prancis lan Soviet sembarang militèr. organisasi sing bakal nyiapake perjuangan bersenjata nglawan saben liyane. ... Artikel saka pakta ... uga ... kewajiban loro pihak ora melu ing sembarang persetujuan internasional sing bakal duwe efek praktis nglarang tuku sisih siji saka sisih liyane. bunderan tartamtu ing sawetara negara wis ora nilar idea saka blokade ekonomi USSR. ... Pakta Soviet-Prancis menehi kesaksian yen upaya kanggo ngisolasi USSR ing arena internasional gagal "(Protopopov A. S., Kozmenko V. M., Elmanova N. S. Sejarah hubungan internasional lan kabijakan luar negeri Rusia (1648-2000). Buku teks kanggo universitas / Under editor saka A. S. Protopopov- M.: Aspect Press, 2001.- P. 126).

Tanggal 2 Desember, Hindenburg nunjuk Kurt von Schleicher minangka Kanselir Reich pungkasan Republik Weimar. Schleicher mutusake kanggo misahake gerakan Nazi. "Nyatane, wayahe rencana Schleicher pancen apik banget: krisis sing dialami Hitler tekan puncake, luwih angel tinimbang kegagalan sadurunge. Ing bunderan panyengkuyunge, ora sabar lan kuciwa pangarep-arep padha ngandika akeh, apa maneh, ing wayahe katon sing partai wis arep ambruk ing bobot utang. ... Ing pemilihan ing Lantag ing Thuringia, sing nganti saiki dadi salah sawijining benteng Hitler, NSDAP ngalami kekalahan gedhe. Ing tanggal 6 Desember, Goebbels nulis ing buku hariane: "Kahanan ing negara kasebut bencana. Ing Thuringia, kita wis ilang meh 31% swara wiwit 40 Juli. Salajengipun, piyambakipun ngakoni umum bilih ing wektu iku kadhangkala dikalahake dening mamang - apa gerakan bakal sirna kabeh "(Festus I. Decree. cit. - P. 579-580).

"Ing 15 Desember, Jenderal [Schleicher - S.L.] ngandika ing radio lan ngumumake program upaya skala gedhe kanggo nggawe proyek. Dheweke kanthi cetha nguripake mripate menyang sisih kiwa, ngarep-arep bisa nggawe aliansi umum sing kalebu macem-macem pasukan - saka Katolik lan sosialis menyang tentara lan sayap kiwa sayap Strasser Partai Nazi. Iki minangka manuver sing apik banget, serangan pungkasan sing ditindakake dening Jerman marang salah sawijining jenderal ing upaya supaya dheweke ora tiba ing jurang. Pancen, maneuver iki minangka woh saka putus asa sing ora bisa diukur. Ing tanggal 19 Desember, Schleicher nampa Maxim Litvinov, Menteri Luar Negeri Rusia, sing ramah banget ing rapat kasebut. Nanging Litvinov ngapusi wong sing pers reaksioner Jerman wis vilified minangka "Jenderal Abang" wedi lan jijik: bali ing separo pisanan Oktober, Litvinov marang Ivan Maisky, mentas diangkat dadi duta Soviet anyar ing London, sing Nazi bakal enggal kuwasa.

Nanging ing éwadéné kabeh, Schleicher Nanging sijine rencana kanggo tumindak: piyambakipun nawarake jabatan wakil kanselir kanggo Strasser, kepingin nyopot swiwi kiwa saka Nazi lan narik wong menyang camp kang. Lan Strasser ora ngomong ora ... Dheweke bakal mbubarake parlemen lan nganakake pemilihan anyar ing wektu sewidak dina sing ditemtokake dening konstitusi - Schleicher yakin yen dheweke bisa ngyakinake Presiden Hindenburg sing lawas supaya bisa uga. Mangkono, bisa dilebokake ing Nazi, sing sukses ing pemilihan wis sirna ing ngarep kita. Yen push iki ketemu karo resistance, banjur siap kanggo nggunakake tentara ing konflik sipil karo Nazi! Yen, dening sawetara whim nasib, maneuver iki wis kasil, banjur, mbokmenawa, Jerman bakal disimpen "(Preparata G.D. Ibid.).

"Ing Desember 23, Goebbels nulis: "Kasepen sing nggegirisi nyerang aku, padha karo rasa ora duwe pangarep-arep!" Ing Eve Taun Anyar, Frankfurt Zeitung wis bungah ing "debunking saka legenda NSDAP", lan Harold Lasky, salah siji saka intelektual anjog saka Inggris kiwa, njamin: "Dina nalika Sosialis Nasional dadi bebaya mortal. wis liwati ... Yen kita nglirwakake kacilakan, mula ora bisa dipercaya manawa Hitler bakal mungkasi karire minangka wong tuwa ing sawetara desa Bavarian, ngandhani kanca-kancane ing wayah sore ing pub carane dheweke meh nyebabake kudeta ing Reich Jerman. Kaya-kaya nerusake pamikiran iki, Goebbels nulis kanthi ora seneng: "Taun 0 minangka kegagalan sing terus-terusan. Mesti ajur-ajur... ora ana prospek, ora ana pangarep-arep. …

Bener, krisis ekonomi sing akeh utang partai kasebut isih adoh banget, gunggunge pengangguran, kalebu pengangguran sing didhelikake, ing Oktober 1932, miturut tokoh resmi, 8750 wong, lan negara kasebut nuju keluwen. lan mangsa adhem, kanthi kabeh akibat sing ora bisa ditebak lan demoralisasi. Nanging miturut para ahli, kanggo pisanan, pratandha rada nyemangati saka titik balik wis katon, lan ing kawicaksanan manca, proses protracted kanggo nggayuh kompromi wis dipindhah saka lemah "(Fest I. Decree. Op. - P. 581 , 585-586).

Ing pungkasan taun 1932, istirahat pisanan saka watesan Prajanjian Versailles ditindakake. "Schleicher entuk papat kekuwatan (Inggris, Prancis, Amerika Serikat, Italia) kanggo mlebu deklarasi tanggal 11 Desember 1932 sing ngakoni prinsip kesetaraan Jerman ing masalah persenjataan" (Keputusan Gorlov S.A. Op.). "Rencana A" taun 1930 kanggo nggawe tentara darat saka 10 divisi Reichswehr kanthi jumlah total 100 ewu wong, dumadi saka 21 divisi kanthi jumlah total 300 ewu wong ing taun 1937 direvisi lan ditampa kanggo eksekusi. "Ing Prusia Timur, konstruksi diwiwiti kanthi permanen, nanging tanpa struktur jangka panjang konkrit sing dikuatake, posisi pertahanan - sing diarani Segitiga Heilsberg. Konstruksi iki mestine kanggo nduduhake, ing pasuryan saka Polandia, sing prilaku dianggep ngancam, bakal Jerman, yen perlu, perang kanggo provinsi iki karo. gaman ing tangan, sanajan ora bakal cukup kekuatan kanggo iki ”(Müller-Hillebrand B. Land Army of Germany 1933-1945 - M .: Izographus, 2002. - S. 19, 23-25, 31).

"Ora ana liyane saka Franz von Papen bingung kabeh petungan Schleicher lan ndadak mbantu NSDAP golek anyar kasempatan "(Fest I. op. cit. - P. 587). "Kanggo ngusir ... jotosan, Papen ... ngajak Hitler menyang rapat rahasia ing vila Baron von Schroeder" (Preparata G.D. Ibid.). "Ing 14 Januari 1933, Hitler ketemu karo Schroeder, Papen lan Kepler, ing ngendi program Hitler disetujoni kanthi lengkap. Ing kene, pitakonan babagan transfer kekuwatan menyang Nazi pungkasane dirampungake "(Rubtsov. Ibid.). "Hitler, sobered dening udan kadhemen sing pemilu wis disiram dheweke karo, sarujuk kanggo mlebu pamaréntahan koalisi, kang isih stubbornly nolak, lan dadi kepala kuartet - rodo, miturut von Papen lan kanca-kanca, goblok. sirah - sing wanted kanggo nggulingaké republik.

Wiwit saiki, Baron von Schroeder lan sindikat investor wiwit mbayar kabeh utang partai: kanthi stroke pena, para absen nyerahake Nazi set kunci anyar menyang kisi perbankan - dheweke nyedhiyakake Hitler tanpa wates. "kredit". Ing tanggal 17 Januari, Goebbels nulis ing buku hariane: "Kahanan finansial dumadakan saya apik." Bebarengan, nalika ditakoni wartawan Amerika babagan watesan wektu kanggo rezim Schleicher, Schacht, sing ana ing omah negarane, mangsuli kanthi yakin: "Telung minggu." ... Pancen, iku njupuk persis telung minggu kanggo kuartet, dipimpin déning junta Papinia lan didhukung dening campur tangan massive saka ibukutha manca, kanggo bribe, flatter lan gawe uwong yakin liyane saka panyiapan Jerman, utamané benteng pungkasan, Field lawas. Marshal Hindenburg, lan pungkasane mbusak Schleicher ”(Preparata G.D. Ibid.).

Ing tanggal 22 Januari, ing Ribbentrop Villa, ing atmosfer saka rahasia ketat, Hitler ketemu karo putra Presiden Hindenburg, Oscar, ajudan lan confidant kang rama. "Ing antarane sing ana Papen, Goering, Frick lan Asisten Presiden Meisner. Oscar Hindenburg lan Hitler pensiun sak jam. Miturut sing pisanan, Hitler ngomong utamane lan mung dheweke sing ditakdirake kanggo nylametake Jerman saka Reds. Hindenburg lan Meissner budhal dhisik. Oskar meneng kabeh nganti tekan kutha nganggo taksi, lan mung pamitan karo Meisner: "Ora ana sing kudu ditindakake, kita kudu kalebu Nazi ing pamrentahan."

Miturut Meisner, Hitler banjur bisa nggawe roso kesengsem sarujuk marang putra saka marshal lapangan, sanajan versi liyane bisa. Hitler bisa, contone, ngancam Oskar karo skandal umum liwat disebut-Dana Junker, kang digawe enem taun kepungkur kanggo bantuan bangsawan ndharat rusak. Marshal lapangan dhewe akeh nggunakake dana saka dana iki, njupuk 620 ewu tandha saka iku. Ora gelem mbayar pajeg pusaka, Hindenburg menehi warisan marang putrane minangka hadiah, tanpa mbayar ragad transaksi. Iki menehi kabeh alasan kanggo nggawa presiden menyang pengadilan. Lan sanajan dheweke dibebasake, dheweke ora bakal bisa mulihake reputasine.

Dina sabanjure, panjelasan presiden ditindakake karo Schleicher sing nesu, sing sinau babagan konspirasi ing mburine. Ngancam putsch militer, kanselir jenderal nuntut supaya Reichstag dibubarake lan pemilihan ditunda. Hindenburg, sing rada kesel karo dheweke, ora gelem nuruti panjaluke Schleicher, lan dheweke mundur. Banjur, Papen, Oskar lan Meisner teka ing marshal lapangan, maneh ngusulake pencalonan Hitler. "Inggih, sampeyan kudu nindakake tugas sing ora nyenengake lan milih kanselir Hitler iki," wong tuwa kasebut nggresula kanthi ora seneng.
(Toland D. Adolf Hitler// http://rushist.com/index.php/toland-adolf-gitler/682-toland-10).

"Suwene patang taun ekonomi negara-negara kapitalis ana ing kahanan disorganisasi lengkap. Krisis kasebut nyerang negara utama kapitalisme, Amerika Serikat, kanthi kekuwatan khusus. Kekuwatan ngrusak raksasa krisis kasebut katon ing produksi industri sing mudhun. Total output industri Amerika dibandhingake karo tingkat pra-krisis 1929 ing 1930 ana 80,7%, ing 1931 - 68,1, lan ing 1932 - 53,8%. Periode saka musim panas 1932 nganti musim semi 1933 minangka wektu krisis sing paling jero. Lan mung wiwit musim semi 1933, tingkat produksi industri AS wiwit alon-alon nambah, nandhani transisi ekonomi dadi fase depresi "(Sejarah Ekonomi Negara Manca: Buku Teks: 3rd ed., ditambah lan direvisi. - Minsk : Interpressservis; Ecoperspektiva, 2002. - S. 285).

Depresi Agung ngrampungake tugase mung sebagian - "Januari 30, 1933, Hitler sumpah minangka Kanselir Reich. Papin dadi Wakil Kanselir ing kabinet kanthi mung loro Nazi, Frick lan Goering. Sisane bangsawan berdarah biru” (Preparata G.D. Ibid.).

Minangka laku wis ditampilake, ambruk ekonomi Amérika wis watesan sawijining, ngluwihi radicalization saka Amerika dhewe dadi ora aman kanggo kelas panguwasa. Ingkang makatên punika anggènipun Hitler jumênêng dados panguwasa ing Jêrman punika sagêd nyelarasakên kalihan jumênêngipun Roosevelt ing Amerika Serikat, ingkang prajanji badhe nyirnakaken kacilakan ékonomi ing Amerika. Sawisé kalah kabeh pemilu ing taun 1932 lan ora pengin nggawa samubarang ambruk, Hitler kepeksa setuju kanggo gabung karo pamaréntah koalisi.

Mangkono, sanajan ing kahanan krisis ekonomi sing paling abot, Hitler ora bisa dadi kuwasa kanthi sah, liwat pemilu, lan dadi kepala kabinet Nazi partai siji. Kabeh sing bisa digayuh kuratore, Dallas ing jaban rangkah lan Papen ing omah, yaiku nyeret protégée liwat perjuangan sing ora rahasia, meksa Hitler ngremehake ambisi lan mimpin kabinet koalisi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Maret 11 2014
    Amerika Serikat nyeponsori Hitler, saiki sing terakhir ing Ukraina ..
  2. 0
    Maret 11 2014
    Iku tetep ngomong "Heil Obama!"
  3. +1
    Maret 12 2014
    Carane modern iku katon kaya. Wis horor njupuk.
  4. 0
    Januari 7 2016
    Yankees ora bakal nemokake apa-apa sing anyar, ing endi wae padha tumindak kanthi metode sing diuji ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"