Review militèr

Niat kabijakan luar negeri China ngenani pulo Taiwan

23
NFF (New Frontier Foundation) think tank Republik China (ROK) wis ngetokake laporan babagan aspirasi militer China menyang pulo Taiwan. Iki dilaporake dening Warta Pertahanan mingguan Amerika.

Kepala NFF Su Tseng-Chang, sing uga ketua Partai Progresif Demokrat, nerbitake panaliten anyar tanggal 4 Maret minangka bagean saka seri Defence Policy Blue Papers, sing kalebu karya NFF babagan masalah pertahanan. Iki diarani "ancaman militer marang Republik China saka RRC nganti 2025." lan dadi nomer lima ing seri kasebut. Kanggo pisanan, iki nyedhiyakake analisis multifaceted babagan arah modernisasi Tentara Pembebasan Rakyat China (PLA) lan program sing dituju kanggo njamin sukses perang kanggo ngrebut pulo Taiwan. Miturut ahli, papat makalah sadurunge diterbitake ing seri iki ora beda ing kualitas lan ambane saka analisis.

Ketua Komite Penasihat NFF York Chen nyipta lan nyunting dokumen kasebut. Miturut dheweke, laporan iki minangka tampilan sing luwih seimbang babagan PLA, sing dibentuk dening mantan perwira angkatan bersenjata ROK, analis Amerika, wartawan departemen pertahanan Republik China.

Miturut dokumen kasebut, ROK kudu nambah anggaran pertahanan dadi 3 persen saka PDB lan luwih ngandelake pabrik senjata lan peralatan lokal. Penulis laporan kasebut nemtokake telung prioritas utama kanggo pertahanan nasional ing mangsa ngarep - perlindungan marang ancaman cyber, ningkatake kemampuan pertahanan udara (AD), lan produksi kapal selam lokal.

Ing bidang pertahanan cyber, diusulake kanggo ngunggahake status komando informasi lan operasi pertempuran cyber departemen pertahanan Republik Kazakhstan. Uga samesthine kanggo njupuk spesialis anyar ing lapangan iki, ngembangake konsep asimetris kanggo nindakake operasi lan peralatan cyber, lan nguatake posisi departemen ing wilayah iki.

Penyusun laporan kasebut nyaranake supaya program konstruksi rong tahap ditindakake sanalika bisa, sing bakal njaga integritas jero banyu. armada Angkatan Laut Republik Kazakhstan lan miwiti proses dawa ngembangake proyek kapal selam, entuk peralatan sing dibutuhake, nguji lan nganyarke. Yorke nyathet yen, miturut pendapate, cara paling apik kanggo ngetrapake program iki yaiku ngrancang ulang rong kapal selam kelas Zwaardvis Walanda sing didol menyang ROK ing taun 1980-an. Ing taun 2001 Amerika Serikat nawakake Republik China kanggo tuku wolung kapal selam diesel-listrik (DSS), nanging gagal ngembangake infrastruktur sing cocog.

"Kapal selam minangka cara utama kanggo nyegah Angkatan Laut PLA nyabrang Selat Taiwan. Dadi, siji-sijine kesempatan kanggo Republik Kazakhstan entuk kapal selam yaiku produksi dhewe, "ujare laporan kasebut. Sajrone sepuluh taun kepungkur, ROK wis bola-bali nyoba mbangun kapal selam dhewe, kalebu program Hidden Dragon lan IDSP (Program Kapal Selam Pertahanan Pribumi), sing ora bisa rampung dening angkatan laut negara kasebut.

Ing wektu sing padha, para ahli ujar, kekuwatan udara China saya mundhak. Produksi pejuang generasi kaping 4 sing luwih maju terus berkembang, rong jinis pejuang siluman generasi 5 wis ditampilake, rudal balistik sing tuwa diganti karo sing luwih akurat, lan rudal jelajah serangan darat maju terus disebarake. Mulane, penulis laporan percaya yen Republik Kazakhstan kudu tuku kendaraan udara tanpa awak (UAV), modernisasi. penerbangan, nambah tliti dhuwur gaman, kanggo ngembangake generasi anyar pejuang, kalebu lepas landas vertikal utawa cendhak lan kebangkrutan.

Sawetara wektu kepungkur, ROK nyatakake minat kanggo entuk pesawat AV-8 Harrier VTOL sing dirombak. Perwakilan kasebut rawuh ing rapat-rapat Departemen Pertahanan AS babagan program tempur lepas landas lan pendaratan vertikal (STOL) F-35B Lightning II.

Чуньшаньский институт науки и технологии производит несколько различных БЛА и имеет наработки по малозаметным drone, однако на протяжении длительного времени он испытывает проблемы с финансированием и недостатком поддержки со стороны военных, которые выступают за приобретение американских БЛА.

Nanging, senadyan rekomendasi sing ana ing laporan kasebut, kesimpulan umum saka dokumen kasebut negatif.

Miturut para ahli, PLA entuk kemampuan kanggo nindakake operasi tempur nglawan pasukan pertahanan ROK ing 2007, ngluwihi tentara ROK ing kualitas lan kuantitas ing 2010, lan terus kerja kanggo nggayuh keunggulan sing nemtokake ing operasi skala penuh ing pulo Taiwan. ing taun 2020. " Saiki, zona identifikasi pertahanan udara RRC de facto kalebu bagean saka wilayah udara ROK, lan nalika para pejuang generasi kaping 2020 dilebokake ing layanan ing taun 5, Angkatan Udara PLA bakal duwe kaunggulan sing nemtokake ing Republik. saka China," ujare laporan kasebut.
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. svp67
    svp67 13. mars 2014 13:13
    + 25
    Niat kabijakan luar negeri China ngenani pulo Taiwan
    Lan ing kana (ing daratan China) lan ing kana (ing Taiwan utawa Formosa, kaya sing sampeyan seneng) wong-wong sing nganggep awake dhewe wong CINA, mula iki minangka PRIBADI INTER-CHINA, ayo padha ngerti dhewe sapa sing BENER!
    1. platitsyn70
      platitsyn70 13. mars 2014 13:18
      + 16
      Taiwan wis historis dadi kagungane China lan bakal terus dadi kagungane, lan Inggris saka Amerika Serikat ora bakal bisa kanggo campur kaya Cina.
      1. afdjhbn67
        afdjhbn67 13. mars 2014 13:34
        +9
        sedulur-sedulur Cina ni hao sinau carane nindakake kanthi bener ing semenanjung kita, ing wektu sing padha sampeyan bakal ngilangke amerikos lan yapam.
      2. DEFINDER
        DEFINDER 13. mars 2014 15:41
        +2
        Kutipan saka: platitsyn70
        Taiwan historis kagungane China lan bakal terus dadi kagungane

        Umumé, kahanan sing menarik berkembang, separatisme Taiwan, sing tansah dadi wong Tionghoa, didhukung dening Amerika, nanging nalika Crimea mutusake bali menyang tanah air sejarah, dheweke langsung mudhun. sadurunge dianakake, meh kabeh wong Serbia dibuwang metu saka kono, banjur ditahan .. lan, sing menarik, dheweke ngerti dheweke ing Kulon ..
    2. nyata
      nyata 13. mars 2014 14:11
      +4
      Taiwan-Chinese Crimea .... China lan Taiwan menehi pagelaran teater "konfrontasi" kanggo "kanca" Amer supaya ora ana sing ngganggu arming, lan malah mbantu kanthi pangarep-arep supaya bisa mateni saben liyane kanggo nyenengake Amerika. !!!! Ing urip nyata, ing taun 20-an, Taiwan bakal ketemu kanthi tentrem karo daratan China ... liwat referendum ing Taiwan! Lan senjata loro negara China bakal migunani banget ing konfrontasi karo mungsuh sejati, Amerika Serikat ....
      1. Viktor.N.Aleksandrov.
        Viktor.N.Aleksandrov. 13. mars 2014 14:34
        +3
        Penyatuan kanthi referendum minangka pilihan sing cocog kanggo wong Tionghoa.
    3. Sith Gusti
      Sith Gusti 13. mars 2014 17:03
      0
      Lan kanthi cara iki, aku ngelingake yen China, yen ana kekacoan ing Suriah utawa ing Ukraina, bakal njupuk kauntungan saka kahanan lan tanah ing Taiwan.
  2. kalodhangan
    kalodhangan 13. mars 2014 13:15
    + 11
    Bisnis Taiwan ing China!
  3. Siberia
    Siberia 13. mars 2014 13:23
    +7
    Dheweke bakal ngerti dhewe
    ora cilik
  4. vo.dum
    vo.dum 13. mars 2014 13:24
    +8
    Iku wektu kanggo China kanggo nggawe tawaran sing ora bisa ditolak ... - lan kita bakal bantuan saben liyane mung ... - loro kepala isih luwih apik tinimbang siji ... nglawan freak akeh-headed saka Kulon ...
  5. REDBLUE
    REDBLUE 13. mars 2014 13:25
    +5
    Iki minangka pitakonan babagan jagad internal China. Lan ora ana sing kudu ngganggu ing kene. Utamané bantalan kasur.
  6. angler
    angler 13. mars 2014 13:26
    + 15
    Mung padha, Taiwan kanggo China padha Crimea kanggo Rusia. China bakal seneng banget yen precedent digawe lan bakal bisa bali menyang Taiwan kanthi tentrem (lan ora bakal dadi masalah kanggo ngolah populasi Taiwan, dheweke meh siap). Hong Kong pilihan sing padha meh kaya Crimea ..
    2) China ngerti sejarah banget lan ora nate nganggep Ukraina minangka negara lan ora ngajeni, China ngerti yen neoplasma kasebut ora duwe bobot lan cepet-cepet rusak.
    3) Pembongkaran monumen kanggo Lenin lan propaganda anti-Soviet - malah wong Tionghoa dhewe ngandhani babagan iki, dheweke ndeleng ancaman marang partai sing ngatur.
  7. konvalval
    konvalval 13. mars 2014 13:28
    +6
    Referendum persis apa sing dibutuhake ing kana saiki.
    1. afdjhbn67
      afdjhbn67 13. mars 2014 13:36
      +1
      diwenehi nomer Cina - referendum ing skala global
  8. CapYar 48315
    CapYar 48315 13. mars 2014 13:32
    +6
    Apa langkah-langkah sing bisa dibandhingake karo gajah? China mung ora cepet-cepet lan tumindak miturut prinsip daya alus. Asil pungkasan ditemtokake - lan plus utawa minus siji liyane sepuluh taun - heh ... nya dibandhingake karo revolusi donya ngguyu
  9. Standar Oil
    Standar Oil 13. mars 2014 13:33
    +9
    Aku mikir yen kanthi ndhukung kita ing Crimea, wong Tionghoa bakal ngarepake dhukungan kita ing "masalah Taiwan" lan kanthi pribadi aku ora weruh alesan kanggo wong Tionghoa nolak, utamane amarga Amerika Serikat bakal nglawan wong Tionghoa.
  10. tokin1959
    tokin1959 13. mars 2014 13:34
    -2
    China dudu kanca kita ing geopolitik, China ora bakal nulungi kita, ora ana penindasan sawetara wong Tionghoa dening wong liya ing Taiwan, ora ana sing janji bakal ngethok sapa wae ing Taiwan, ora kaya Ukraina lan Crimea, lan kita ora duwe apa-apa, sanajan karo pitutur.
    China wis ora ngadeg kanggo kita lan ora bakal ngadeg kanggo kita, iku duwe kapentingan dhewe.
    Timur Jauh lan Siberia - utamane.
  11. sinukvl
    sinukvl 13. mars 2014 13:39
    +7
    Taiwan minangka tanah Tionghoa sing dijupuk Amerika Serikat, mula kabeh sing ditindakake China kanggo njupuk bali Taiwan pancen sah. Lan kita kudu ndhukung China kanthi kepinginan kanggo ngrebut maneh wilayahe.
    1. tokin1959
      tokin1959 13. mars 2014 13:53
      +1
      wong-wong ing Taiwan ora pengin ketemu maneh karo China, nganakake referendum ing kana - dheweke bakal ujar - Ora, dheweke urip kanthi apik tanpa China.
  12. parus2nik
    parus2nik 13. mars 2014 13:40
    +3
    Ngomong-ngomong, jagad iki bisa ngrampungake.. nanging durung tuwuh bebarengan..
    1. rasputin17
      rasputin17 13. mars 2014 14:15
      +2
      Mesti wae, sampeyan bisa yen padha ora poke irung ing tutup kasur lan sycophants sing !!
  13. Ruswolf
    Ruswolf 13. mars 2014 13:43
    +4
    Kene kanggo sapa waé sing kasengsem!
    Ing Amerika uga muddied banyu ana!
    Ing taun 1683, tentara Manchu saka Dinasti Qing ndharat ing Taiwan; Pulo iki kalebu ing provinsi Fujian Cina. Gisik wétan pulo kasebut tetep sepi ing abad kaping 1842, nanging ing abad kaping 2,5 para pedagang Amoi nyebar beras lan tèh ing saindhenging wilayah pulo, sing diekspor, utamané menyang Jepang. Sajrone sensus taun XNUMX, Taiwan cacahe XNUMX yuta jiwa.
    Wiwit taun 1895 nganti 1945, pulo iki dadi bagéan saka Kakaisaran Jepang lan dipérang dadi sawetara prefektur: Taihoku, Shinchika, Taichu, Tainan, Takao, Tarenko, Taito lan Hoko. Sawisé kekalahan Jepang ing Perang Donya II, pulo kasebut dadi bagéan saka Republik China.
    Pérangan kapindho perang sipil - saka 10 Oktober 1945 (gangguan saka rembugan perdamaian Chongqing dilakokaké ing patronage Patrick Jay Hurley dening Kuomintang) kanggo Agustus 7, 1950 (mburi saka perang kanggo Kapuloan Wenshan). Menapa malih, fase utama tumindak skala ageng ing bagean PKC wiwit mung ing 26 Juni 1946, lan sadurunge iku, PKC wis bola-bali metu karo usulan-usulan perdamaian [sumber ora kasebut 77 dina. Nanging pamrentah Kuomintang, sing didhukung dening Amerika Serikat lan Inggris, yakin karo kamenangan lan mulane nolak dheweke.

    Tanggal 31 Januari 1949, Tentara Abang Cina mlebu Beijing tanpa perang. Tanggal 21 April, Komunis nyabrang Kali Yangtze, njupuk Nanjing rong dina sabanjure. Tanggal 1 Oktober, Republik Rakyat China diproklamasikake ing Beijing. Ing tanggal 14 Oktober, Guangzhou uga dijupuk. Pertempuran utama rampung kanthi ndharat prajurit Tentara Merah Cina ing pulo Hainan lan penguasaan lengkap kanthi bantuan partisan lokal ing musim semi 1950. Sawisé rampung, Komunis nguwasani daratan Cina lan pulo Hainan, déné pulo Taiwan, Penghu (ing Selat Taiwan) lan sakelompok pulo (Kinmen lan Matsu) sing kagolong ing provinsi Fujian tetep ana ing sangisoré pamaréntahan. Kuomintang.

    Perang kasebut mandheg sawise rampung operasi Wenshan lan ora mungkasi karo nyekel Taiwan mung amarga Perang Korea wiwit tanggal 25 Juni 1950, lan ekonomi RRC sing rusak ora bisa ndhukung rong perang bebarengan. Lan ing taun 1954, sawise owah-owahan ing dalan politik ing USSR lan owah-owahan ing kahanan geopolitik, iki dadi mokal. Secara resmi, RRC isih perang karo pamrentahan ilegal (miturut RRC) ing Taiwan (miturut RRC - provinsi sing mbalela).

    Ing taun 1949, sawise dikalahaké nalika perang sipil dening pasukan Mao Zedong, kepala pamaréntahan Republik China, Generalissimo Chiang Kai-shek, ngungsi ing Taiwan. Bebarengan karo dheweke, partai Kuomintang, administrasi lan parlemen pindhah menyang kono.
  14. Aldo
    Aldo 13. mars 2014 14:10
    -5
    angler RU Dina iki, 13:26 anyar
    Mung padha, Taiwan kanggo China padha Crimea kanggo Rusia. China bakal seneng banget yen precedent digawe lan bakal bisa bali menyang Taiwan kanthi tentrem (lan ora bakal dadi masalah kanggo ngolah populasi Taiwan, dheweke meh siap). Hong Kong pilihan sing padha meh kaya Crimea ..
    2) China ngerti sejarah banget lan ora nate nganggep Ukraina minangka negara lan ora ngajeni, China ngerti yen neoplasma kasebut ora duwe bobot lan cepet-cepet rusak.

    Biyen, Rusia uga neoplasma sawise rakit Tatar-Mongol ...
    1. tokin1959
      tokin1959 13. mars 2014 14:17
      +1
      aja bingung.
      ing Hong Kong, sewa Inggris rampung.
    2. voron333444
      voron333444 13. mars 2014 17:21
      +1
      Apa sampeyan ngerti saka ngendi Genghis Khan? Dheweke dudu Mongol, dheweke saka Siberia kulon, khususe negarane dumunung ing wilayah wilayah Irkutsk lan kidul Wilayah Kasnoyarsk. Ing cendhak, negara
  15. rasputin17
    rasputin17 13. mars 2014 14:13
    +2
    Donya ora bisa unipolar, lan ora preduli carane Amerika lan wayang wong nolak lan nolak, kabeh bakal pindhah menyang arah multipolar! Masalah China lan Taiwan iku urusane wong Tionghoa dhewe lan ora pantes menek menyang biara wong liya kanggo kasur nganggo piagam sing ora sopan amarga ora demokratis !! Sampeyan bakal ngerti tanpa snot wong liya!
  16. Lyoshka
    Lyoshka 13. mars 2014 14:49
    +1
    uga, supaya kita apa bisnis kita duwe cukup masalah kita
  17. valokordin
    valokordin 13. mars 2014 14:55
    0
    Keturunan Mao Zedong bisa uga nyelap dhuwit kanggo keturunan Chiang Kai-shek, nanging durung wayahe. Kethek sing wicaksana bakal ngenteni wayahe Formosa dhewe bakal lelayaran menyang pesisir Cina.
  18. Kyrgyz
    Kyrgyz 13. mars 2014 18:48
    +1
    Hubungan lan konflik sing bisa ditindakake antarane RRC lan ROK maneh nandheske yen ora ana pola kanggo ngganti wates pola.