Ambruk negara Polandia. pemberontakan Kosciuszko. Bagean 3

5
Ing dalan menyang divisi kapindho Persemakmuran

Ing wiwitan taun 1787, Permaisuri Catherine II Alekseevna miwiti lelungan sing misuwur ing Tauris. Ing Kyiv, kapal Dnepr nunggu dheweke. Kali Dnieper isih dadi tapel wates antarane Rusia lan Persemakmuran. Ing Kaniv, Catherine ketemu karo raja Polandia Stanislaw Poniatowski. Sang Prabu ana kanggo nganakke aliansi militèr Rusia-Polandia, nalika piyambakipun gadhah idin kanggo nindakake seri reformasi sing padha mestine kanggo ngiyataken daya kraton ing Polandia. Catherine nglawan reformasi, ora pengin ngganggu tatanan sing wis ditetepake ing Persemakmuran, wedi karo perdamaian sing mentas diadegake.

Divisi pisanan Persemakmuran minangka kejutan gedhe kanggo Warsawa lan nyebabake wiwitan reformasi. Sang Prabu lan para panyengkuyunge ngupayakake supaya negara kang sekarat. Antarane inovasi kasebut yaiku ngadegake "dewan permanen" ("Rada Nieustająca"), dipimpin dening ratu, sing dumadi saka 18 senator lan 18 priyayi (dipilih dening Sejm). Dhéwan iki dipérang dadi 5 departemen lan ngleksanani kekuwatan eksekutif ing karajan. Sang Prabu maringi hak marang dewan kanggo nyewakake tanah-tanah "kraton". Dhéwan kasebut mènèhi telung calon kanggo jabatan raja, lan raja kudu nyetujoni salah siji saka wong-wong mau. Reformasi administratif lan finansial ditindakake, Komisi Pendidikan Nasional (Komisi Pendidikan) diadegake, tentara diatur maneh lan dikurangi dadi 30 ewu prajurit, pajak ora langsung lan gaji kanggo pejabat diadegake.

Komisi Pendidikan Nasional (pendidikan) dadi departemen pisanan ing Eropah sing nindakake fungsi Departemen Pendidikan. Roma liquidated Ordo Jesuit, kang ing Polandia kontrol utamané sistem institusi pendidikan digawe dening wong. Komisi njupuk liwat properti saka pesenan Jesuit liquidated lan wiwit bisa ing panyiapan pendidikan universal lan wajib kanggo anak kabeh kelas lan kawentar saka negara liwat pendidikan. Pedoman programmatic lan metodologis Komisi adhedhasar gagasan para pencerah lan pemikir Inggris lan Prancis. Komisi kasebut ngowahi sistem pendidikan dhasar, menengah lan dhuwur, menehi karakter sekuler, nggedhekake macem-macem disiplin ilmu alam, ngenalaken dhasar pendidikan jasmani lan piwulang sing disetujoni ing basa Polandia. Wilayah negara kasebut dipérang dadi sepuluh distrik pendidikan lan provinsi pendidikan Polandia lan Lithuania. Ana papat distrik ing provinsi Lithuania. Fungsi manajemen ditindakake dening sekolah sing luwih dhuwur: ing provinsi Lithuania - Sekolah Utama Kadipaten Agung Lithuania, ing Polandia - Universitas Jagiellonian. Umumé, aktivitas Komisi duwe pengaruh sing bermanfaat ing Polandia, nyumbang kanggo pangembangan ilmu pengetahuan lan pendidikan ing Polandia, lan pangembangan budaya nasional.

Dewan permanen ing sangisore raja nambah banget administrasi ing militèr, uga ing financial, industri lan tetanèn. Ana owah-owahan positif ing ekonomi. Umumé, dalan reformasi, sing didhukung kanthi aktif dening raja, duweni efek sing bermanfaat ing Polandia lan bisa nyebabake penguatan negara Polandia. Nanging, ana rong faktor sing ngalangi Polandia kanggo njaga status negara. Kaping pisanan, partai "patriotik" sing kuwat sing nolak aliansi karo Rusia lan pengin aliansi karo mungsuh Rusia. Kapindho, kepinginan saka Prusia lan Austria kanggo luwih pemisahan Polandia. Wina lan Berlin pengin ngiyataken piyambak ing beyo saka tanah Polandia lan ora pengin Uni lengkap saka loro kakuwasan Slavic - Rusia lan Polandia, kang bisa nguripake kanggo Kulon karo tip sawijining.

Sawise wiwitan perang Rusia-Turki 1787-1791. Petersburg bali menyang idea saka aliansi militer Rusia-Polandia. Nanging, rencana Rusia lumpuh dening tumindak Prusia. Raja Prusia anyar Friedrich Wilhelm II ngandhani hetman Lithuania Mikhail Oginsky yen dheweke ora bakal ngidinke yen Polandia mlebu aliansi karo negara apa wae. Dheweke njanjeni pangayoman militer Persemakmuran Polandia-Lithuania yen ana ancaman njaba lan menehi tandha yen Prusia bisa mbantu Warsawa nalika bali Galicia, sing dicekel Austria, yen mung Polandia ora nglawan Turki. Berlin ing wektu iki kepengin banget karo gagasan saingan Prusia-Austria.

Ambruk negara Polandia. pemberontakan Kosciuszko. Bagean 3

Potret Catherine II. F. S. Rokotov, 1763

Ing wulan Oktober 1788, Sejm dianakaké ing Warsawa, kang mestine kanggo mutusake masalah masalah aliansi karo Rusia. Rusia ngupaya nyengkuyung lan njaga 12 tentara sajrone perang karo Kakaisaran Ottoman. Polish tambahan Corps, lan sawise kesimpulan saka tentrem kanggo 6 taun kanggo mbayar 1 yuta zlotys Polandia kanggo pangopènan. Polandia uga ditawani keuntungan dagang gedhe saka Rusia, lan Persemakmuran bakal nampa keuntungan sing padha saka Turki sing dikalahake. Kajaba iku, St. Petersburg kanthi meneng-menengan nawakake tanah Turki Warsawa ing Podolia lan Moldavia (yen perang rampung kanthi sukses). Ing cara iki, aliansi karo Rusia janji Polandia keuntungan ngalangi: nguatake angkatan bersenjata, kahanan sarujuk kanggo pangembangan ekonomi lan akuisisi wilayah.

Cetha yen Raja Stanislav-Agustus kanthi sepenuh ati kanggo aliansi kasebut. Nanging, Prusia nentang. Duta Besar Prusia masrahake marang Sejm cathetan sing nyatakake yen Berlin ora entuk manfaat utawa kabutuhan kanggo Warsawa ing aliansi karo Kakaisaran Rusia. Kajaba iku, wilayah tapel wates Prusia bisa nandhang sangsara yen Polandia sekutu karo Rusia lan miwiti perang karo Turki. Pasukan Turki bisa nyerang Persemakmuran. Lan yen Persemakmuran mbutuhake aliansi, banjur Prusia nawakake aliansi karo. Raja Prusia janji bakal nindakake kabeh kanggo nglindhungi Polandia saka oppression manca lan invasi saka Ottomans (kang ana ing kahanan Kurangé populasi pinunjul ing daya Turki lan kamenangan sarwa saka Rusia. gaman, fiksi). Prusia njanjeni kabeh jinis pitulung kanggo njaga kamardikan, kamardikan lan keamanan Persemakmuran.

Ing kasunyatan, Berlin ing wektu iku wedi kanggo nguatake Austria lan Rusia ing beyo saka Kakaisaran Ottoman dikalahaké. Prusia ora nampa apa-apa ing kekalahan Turki. Nanging perang karo Turki ketoke Prusia wektu pas kanggo divisi anyar saka Polandia. Sajrone perang Rusia-Turki 1768-1774. Pemisahan pisanan saka Persemakmuran njupuk Panggonan. Iku ketoke, kok ora nggunakake wayahe apik anyar lan luh mati Piece malah luwih gedhe saka Polandia, tanpa njupuk siji dijupuk ing wektu sing padha?

Lan Polandia "elit", kang Russophobia kuwat saka pangertèn umum, "ambruk kanggo" janji Prusia (banjur Kulon). Miturut cara, ing babagan iki, panguwasa Ukrainia modern nggawe kesalahan sing padha kaya ing Polandia ing abad kaping XNUMX. Gething marang Rusia pancen luwih kuwat tinimbang akal sehat! Aksesi Polandia menyang Rusia lan Austria ing perang karo Kakaisaran Ottoman lan persatuan Warsawa lan St. Petersburg menehi negara Slavia iki kasempatan pungkasan kanggo njaga negara. Menapa malih, preduli saka kasil saka perang karo Turki. Malah ing acara saka asor saka Kakaisaran Rusia, kang arang banget mangu, Persemakmuran menang. Rusia ora bakal ngrebut wilayah Polandia. Ing wektu sing padha, Ekaterina Alekseevna ora bakal ngidini pembagian Polandia antarane Austria lan Prusia. Persemakmuran dibutuhake minangka negara penyangga sing ramah (kanthi aliansi strategis karo Rusia). Ora ana sing ngancam Polandia saka Kakaisaran Ottoman: Rusia bakal nglindhungi Polandia.

Ing acara perang sukses karo Kakaisaran Ottoman, karo aliansi karo Rusia lan perang ing sisih sawijining, Warsawa nampa inti saka tentara Rusia biasa, dilatih, disiplin lan dilengkapi. Inti tentara, sing nduweni pengalaman positif perang biasa. Perang karo Turki bisa menehi wong Polandia kamenangan gedhe pisanan ing wektu sing cukup akeh. Sawisé prastawa tentrem, Polandia bisa nggedhekake darbeke ing arah kidul-kulon, mbusak komplèks negara sing dikalahake, saka ngendi tanah kasebut dijupuk. Ekspansi kanthi biaya Podolia lan Moldavia nguatake ekonomi Polandia. Kajaba iku, Rusia janji keuntungan ekonomi.

Sampeyan uga kudu eling yen ing wektu St Petersburg duwe program strategis (global). Rusia ngaku Bosphorus lan Dardanelles, Konstantinopel, ngrancang kanggo mbebasake Balkan saka Ottoman lan nggawé ulang Kakaisaran Bizantium Ortodoks, sing bakal dadi "putri" saka Kakaisaran Rusia. Ing kahanan kaya mengkono, St. Petersburg ora nguntungake kanggo numpes Persemakmuran, nguatake mungsuh potensial - Prusia lan Austria., sing meh ora ndhukung rencana Rusia kanggo Balkan lan Kakaisaran Ottoman. Cetha yen kanggo selat Rusia kudu perang nganti suwe karo sisa-sisa Turki lan ngadhepi kekuwatan Eropa Kulon sing ora seneng. Ing kahanan kaya mengkono, bejat Polandia liwat dhengkul ora nggawe raos. Kosok baline, gagasan persatuan strategis antarane St. Petersburg lan Warsawa entuk makna anyar. Kakuwasan Slavik loro kasebut bisa bebarengan nindakake serangan ing Balkan, nggawe donya Slavia lan nyurung "Teuton" (Austria lan Prusia). Prospek padha padhang.

Nanging, kabeh kesempatan kasebut ora kejawab amarga kabodhoan lan kekurangan visi strategis saka akeh "elit" Polandia. Magnates lan panci weruh mung siji mungsuh - Rusia. Jerman tindak menyang rencana kapindho utawa katelu. Panci luwih seneng pracaya Berlin, ora Petersburg. Lingkaran panguwasa Polandia durung bisa nyingkirake khayalan (isih mendhung otak) yen mungsuh utama bangsane yaiku Rusia, lan ana negara sing kuwat ing donya sing bakal "disinterestedly" mbantu perang nglawan. wong Moskow. Pancen, ing kabeh wektu ana pusat politik lan kakuwasan (Vatikan, Swedia, Prusia, Austria, Prancis, Inggris, Jerman lan Amerika Serikat) siap kanggo perang Rusia kanggo prajurit Polandia pungkasan. "Wortel" kanggo "elit" Polandia yaiku Greater Poland "saka mozha menyang mozha". Sayange, Polandia, kanthi konsistensi sing cocog karo aplikasi sing luwih apik, langkah sing padha sajarah rake. Sanadyan pawulangan sajarah ing abad kaping 1812, utawa Perang Lor Agung, utawa telung divisi saka Persemakmuran, utawa 1831, utawa 1863 lan 1939, utawa malah aib XNUMX ora mulang Warsawa apa-apa.

Psikologi urip sing padha cacat ing sawijining dina, gething kanggo kabeh Rusia saiki diamati ing antarane "elit" Ukrainia. Dheweke nggunakake kabeh sing paling awon ing Persemakmuran. Lan yen Polandia pancen gedhe banget lan duwe kesempatan sejarah dadi kekaisaran Slavik sing kuat, mula Ukraina langsung mlebu tahap degradasi. Mulane, dalane ketok - karusakan final saka negara lan panyerepan dening negara tetanggan. Sanajan ing taun 1991 Ukraina nduweni potensi militer, ilmiah, pendidikan, budaya lan ekonomi lan bisa dadi salah sawijining negara sing paling makmur ing Eropa. Nanging, Ukrainia "elit" pengabdian dhewe mung kanggo kapentingan klompok pribadi lan sempit, nyolong lan hedonism.

Uni karo Prusia lan konstitusi 3 Mei 1791

Ing "Sejm patang taun" (1788-1792) partai "patriotik" menang. Aliansi karo Rusia ditinggalake. Ing wektu sing padha, Polandia mlebu aliansi karo Prusia. Tanggal 29 Maret 1790, Uni Polandia-Lithuania lan Prusia diadegaké ing Warsawa antarane wakil Persemakmuran lan Prusia. Saben pihak janji bakal nulungi siji-sijine yen ana perang. Ing bagean rahasia saka persetujuan, Warsawa ditransfer Gdansk lan Torun menyang Prusia. Bener, Seim Agung taun 1791 mutusake yen wilayah negara kasebut integral lan ora bisa dipisahake, lan kutha-kutha kasebut ora diwenehake marang Prusia. Aliansi iki ora menehi Polandia apa-apa. Prusia nampa kabeh keuntungan. Kutub diusir saka aliansi karo Rusia, akeh janjine lan ora ditindakake, lan uga nyebabake proses Pemisahan Kapindho Polandia.

Ing taun 1789, Revolusi Prancis diwiwiti, sing ndadekake kesan gedhe marang priyayi Polandia. Gentry Polandia, pancen ora ngerti inti saka acara njupuk Panggonan ing Prancis, wiwit niru revolusioner Prancis. Iki luwih nambah posisi Polandia. Dewan Tinggi Polandia nganut gagasan ngenalake konstitusi anyar. Czartoryskis, Ignacy lan Stanislav Potocki, Stanislav Malakhovsky, sedulur-sedulur Chatsky, Stanislav Soltyk (keponakan saka uskup sing diasingake), Nemtsevich, Mostovsky, Matushevich, Zabello lan liya-liyane melu pembangunan kasebut. Meh kabeh padha mungsuh saka aliansi karo Rusia.

Tanggal 3 Mei (22 April), 1791, Sejm Luar Biasa Persemakmuran ngadopsi konstitusi anyar (Konstitusi 3 Mei). Kasunyatan sing menarik yaiku konstitusi kasebut diadopsi nglewati pendapat saka bagean penting saka Sejm. Tanggal 24 April, Paskah Katulik dirayakake, lan para wakil kongres biasane mulih sawetara dina. Nanging, panyengkuyung saka hukum dhasar anyar sarujuk kanggo tetep, lan mungsuh, curiga apa-apa, ninggalake ibukutha en masse. Sejm, sing duwe udakara 157 wakil saka 327, ngetrapake konstitusi anyar. Kajaba iku, sawetara timbalan nglawan konstitusi sanajan ing diet sing dipotong iki. Mangkono, wakil Poznań Mielżyński tiba ing lemah ing ngarep lawang kanggo nyegah raja lumebu ing Gréja St. Jan, ing ngendi para senator lan wakil bakal sumpah setya marang konstitusi anyar. Nanging muspra, wong-wong mau nyabrang lan ngidak-idak. Kira-kira 50 wakil tetep ana ing bale Sejm lan mutusake kanggo protes marang konstitusi anyar. Nanging, pengadilan kutha ora nampa protes. Akibaté, sanajan ana pelanggaran gedhe, keputusan kasebut ditindakake.

Iku kamenangan kanggo sing disebut "partai patriotik". Konstitusi, kanthi resmi disebut "Undhang-undhang Pemerintah", netepake badan seragam kekuwatan lan administrasi negara kanggo kabeh wilayah negara. Akibaté, sifat konfederal Persemakmuran lan otonomi relatif saka Kadipaten Agung Lithuania diilangi. Prinsip pamisahan kakuwasan dikenalaké. Kabebasan sipil diumumake, nanging sejatine mung ngonfirmasi posisi istimewa para pembesar, priyayi lan ulama. Bagéyan borjuis sing sugih uga nampa sawetara keuntungan. Massa populasi sing akeh banget - para petani (claps) - tetep ing posisi kelas sing ditindhes lan dirampas hak.

Jinis negara ora diganti, mung wujud pamaréntahan sing diganti - kanthi ngadegake monarki konstitusional. Kajaba iku, konstitusi ngilangi prinsip veto lan konfederasi liberum. Sejm nampa fitur saka badan legislatif sing paling dhuwur. Kekuwatan eksekutif diwènèhaké marang raja lan dewan sing ana karo dheweke, sing diarani "penjaga hukum" (Polandia Straż Praw). Dhéwan kasebut kalebu: primata (hierarki gereja pisanan ing negara kasebut), menteri perang, menteri polisi, keuangan, urusan luar negeri lan penjaga segel. Sang Prabu ora bisa ngetokake dhawuh maneh tanpa idin saka dewan. Monarki elektif dibubarake. Saiki dheweke mutusake kanggo milih dinasti. Sawisé raja Stanisław Poniatowski séda, Pamilih Saxon Friedrich August III, putu buyut lan putu saka rong raja Polandia, Augustus the Strong lan Augustus III, bakal nampa tahta. Ing mangsa ngarep, makutha Polandia dadi kagungane Dinasti Saxon Wettin. Kanggo administrasi lokal (voivodeships, poviats), sing diarani. "Komisi Militer-sipil saka urutan", padha kapérang saka "commissars".


K. Voinyakovsky. Adoption saka Konstitusi ing 3 Mei

Perang sipil. Perang Rusia-Polandia taun 1792

Ing St. Petersburg, konstitusi Mei wiwitane dianggep kanthi tenang. Catherine mangsuli laporan babagan kudeta sing Rusia, kaya sadurunge, bakal dadi "penonton sing tenang" nganti Polandia dhewe njaluk tulung kanggo mulihake hukum lawas. Kajaba iku, tangan St Petersburg diikat dening perang karo Turki. Ekaterina Alekseevna ora marem karo reformasi Polandia, dheweke percaya yen tumindak Warsawa minangka pelanggaran persahabatan sing ora sopan (Permaisuri nulis marang G. Potemkin babagan iki ing musim panas 1791).

Ora suwe kahanan militer-politik diganti. Kakaisaran Ottoman dipeksa tanggal 29 Desember 1791 kanggo nandatangani Prajanjian Damai Iasi. Lan ing Februari 1792, Austria lan Prusia nandatangani aliansi militer nglawan Prancis. Sauntara kuwi, Persemakmuran dadi nggegirisi. Luwih akeh sing diomongake babagan reformasi tinimbang sing ditindakake. Panci taksih padudon. Penganiayaan marang wong sing ora setuju saya tambah akeh. Akeh magnats gelo wiwit njaluk bantuan saka negara tetanggan. Rusia uga dijaluk kanggo mulihake konstitusi lawas.

Pimpinan "partai pro-Rusia" Felix Pototsky lan Severin Rzhevusky wis ing Juli 1791 ngirim cathetan menyang Potemkin babagan rencana kanggo mbentuk konfederasi nglawan konstitusi tanggal 3 Mei lan njaluk bantuan Rusia. Ing Maret 1792, padha teka ing St. Tanggal 14 Mei, para pembesar Potocki, Branicki, Rzhevuski lan Jenderal Kossakovsky ing Torgovice cedhak Uman ngedegake konfederasi nglawan konstitusi (konfederasi Targovitsky). Potocki dadi kepala. Asistene yaiku Hetman Agung Francis Xavier Branitsky lan Hetman Severin Rzhevusky. Sejm, sing netepake konstitusi tanggal 3 Mei, diumumake kanthi kasar lan ilegal, lan proses nyiapake konstitusi anyar diarani konspirasi. Kabeh sing ora tundhuk karo konfederasi kasebut diumumake minangka mungsuh tanah air.

Ing wektu sing padha, pasukan Rusia mlebu ing Polandia. Tanggal 18 Mei 1792, duta besar Rusia Bulgakov mènèhi deklarasi marang pamaréntah Polandia, sing ngomong babagan jurang antara Persemakmuran lan kekuwatan tetanggan. "Patriot sejati" dijaluk "nyumbang kanggo upaya loman saka Permaisuri", sing arep "mbalekake kamardikan lan legalitas Persemakmuran."

Konfederasi Targovitsa, kanthi dhukungan saka pasukan Rusia, miwiti perang karo "patriot". Ing pungkasan Mei - awal Juni 1792, 65 prajurit digawa menyang Polandia. tentara ing komando Jenderal Mikhail Kakhovsky. Wong-wong mau ditentang dening tentara 45 ewu sing dipimpin dening ponakan raja Joseph Poniatowski. Pasukan Rusia maju liwat Volyn menyang Persemakmuran. I. Poniatowski luwih dhisik mundur ing mburi Desna, banjur ing mburi Bug. Tentara Polandia dikalahaké ing cedhak Polon, Zelentsy lan Dubenka.


Mikhail Vasilyevich Kakhovsky (1734-1800)

Pangarep-arep kanggo Prusia ora kelakon. Berlin ora gelem nulungi Warsawa, njlentrehake manawa panemune Prusia ora digatekake nalika ngetrapake Konstitusi tanggal 3 Mei, lan iki ngilangi perjanjian sekutu. Ing Januari 1793, pasukan Prusia mlebu ing Greater Poland, nanging ora minangka sekutu, nanging minangka penjajah.

Ing wektu sing padha, 32 Tentara Rusia ing komando Jenderal Mikhail Krechetnikov mlebu Lithuania. Ing tanggal 31 Mei, pasukan Rusia ngrebut Vilna tanpa perlawanan. Ing Kadipaten Agung Lithuania, konfederasi liyane digawe nglawan konstitusi 3 Mei. A magnate utama, Pangeran Alexander Sapega, kapilih dadi Marsekal Konfederasi Lithuania, dheweke dadi kanselir Kadipaten Agung Lithuania, lan penipu Lithuania Joseph Zabello dadi asistene. Pasukan Rusia dikuwasani Kovno, Borisov lan Minsk. Ing Minsk, konfederasi provinsi lokal digawe cepet-cepet. Tentara Lithuania ora bisa nglawan serangan tentara Rusia. Ing tanggal 25 Juni, Rusia ngrebut Grodno. Tanggal 12 Juli (23), 1792, ing perang cedhak Brest, pasukan Rusia ngalahake korps Lithuania Shimon Zabello. Sisa-sisa tentara Lithuania nyabrang kali. Bug lan mundur menyang Mazovia. Tentara Rusia dikuwasani Brest.

Ing pungkasan Juli 1792, raja Polandia Stanisław Poniatowski dipeksa gabung karo konfederasi Targowica. Para panyengkuyung utama konstitusi mlayu ing luar negeri tanggal 3 Mei. Raja Poniatowski mrentahake prajurit Polandia lan Lithuania sing isih ana supaya mandheg nglawan.


Peperangan Zelentsy

Bagian kapindho Persemakmuran

Antisipasi divisi liyane saka negara, sawijining dignitaries wiwit aktif menehi gagasan kanggo masa depan Polandia. Sang Prabu nawarake supaya putu saka Permaisuri Rusia, Konstantin, dadi ahli waris. Ing wektu sing padha, tahta bakal diwarisake dening keturunan Adipati Agung Rusia. Ignatius Pototsky, sing mlayu menyang Prusia, ngusulake supaya raja Polandia Ludwig, putra nomer loro saka raja Prusia, minangka ahli waris.

Tanggal 12 Januari (23), 1793, Prusia lan Rusia nandatangani ing St. Petersburg konvènsi rahasia kapindho babagan divisi Persemakmuran. Rusia nampa tanah Rusia Kulon nganti garis Dinaburg-Pinsk-Zbruch, sisih wétan Polissya, Podolia lan Volhynia. Prusia nyabrang tanah sing didunungi dening ètnis Polandia lan nduwèni komunitas Jerman sing signifikan ing kutha - Danzig, Thorn, wilayah sajarah Greater Poland, Kuyavia lan Mazovia, kajaba Voivodeship Masovian. Austria, sing dikuwasani dening perang karo Prancis, ora melu ing pemisahan.

Tanggal 27 Maret (7 April), 1793, Jendral Krechetnikov ing kutha Polonny, provinsi Volyn, ngumumake divisi kapindho Persemakmuran. Banjur Prusia ngumumake. Umume pimpinan Konferensi Targowitz mundur saka proses iki. Ing tanggal 11 Juli (22), 1793, persetujuan ditandatangani ing Grodno babagan penolakan Persemakmuran kanggo jaman sing langgeng saka tanah sing wis diserahake menyang Rusia. Ing musim gugur taun 1793, diet dianakake ing Grodno. Ing Grodno Seimas, konstitusi 3 Mei dibatalake lan tumindak ing divisi kapindho Persemakmuran disetujoni. Puncak saka Diet yaiku rapat bisu sing misuwur tanggal 23 September, sing nyeret nganti esuk. Sejm Marshal Belinsky nuntut kanggo nyetujoni prajanjèn karo Rusia. Nanging para wakile meneng wae. Banjur wakil Krakow Jozef Ankwich ujar manawa "bisu minangka tandha persetujuan," lan iki marshal ngakoni persetujuan kasebut minangka disetujoni.


Bagian kapindho (1793)

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Maret 27 2014
    Yatsenyuk lan Co mbokmenawa ora mulang sejarah ing sekolah .. dideleng saka tumindake ..
    1. xan
      +1
      Maret 27 2014
      Kutipan saka parusnik
      Yatsenyuk lan Co mbokmenawa ora mulang sejarah ing sekolah .. dideleng saka tumindake ..

      padha nulis sajarah, nanging turunane ora bakal seneng.
  2. +3
    Maret 27 2014
    Mungkin cukup kanggo menehi panganan permen lan kanthi cara apa wae bisa nyenengake wong-wong sing sacara patologis sengit marang kabeh Rusia. , lan ora ana permen sing bakal mbantu. Dadi cukup kanggo menehi panganan sundel sing ora matur nuwun iki. Dheweke pengin kita dadi ala, kita kudu kaya ngono marang dheweke. kanggo nglampahi dhuwit ing negara sing pengin dadi kanca karo kita, lan ana ora sawetara lan kita bakal ngucapke matur nuwun. Utawa mbalekake dharatan kita, kang tansah dilalekake, ing sih saben der ... ma.
    1. 0
      Maret 27 2014
      CIANIT
      Dadi, kita ora nyenengake Polandia kanthi cara apa wae. Mungkin kadhangkala kita kudu luwih angel. Nanging wis suwe ora ana coaxing. Kosok baline, saben demarche saka Polandia diterusake kanthi jawaban sing ora owah. Contone, sawetara minggu kepungkur (aku ora ngelingi persis) sosis Polandia lan sawetara produk daging liyane dilarang diimpor menyang wilayah Kaliningrad. Sawetara jenis bacillus dumadakan ditemokake .... :))) Sanajan katon ora masuk akal, langkah-langkah kasebut nyebabake ekonomi Polandia, sing gumantung banget marang impor produk pertanian Polandia. Lan akeh Polandia ngerti iki. Lan padha ngerti kok padha diukum.
  3. amba kurang
    +3
    Maret 27 2014
    mesthine wektu kanggo nyiapake pemisahan Polandia uga ngguyu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"