Sejarah dudu ilmu?

83


Kabeh sejarawan setuju sejarah - ngelmu. Dheweke ora setuju maneh: ora ana ing penilaian acara, utawa ing "kasunyatan", utawa ing tanggal. Iku kabeh gumantung ing pemahaman internal saka donya watara wong, upbringing lan sumber pendanaan.

2 + 2 = 4. Gurun Sahara ana ing Afrika. Kekuwatan saiki ing bagean sirkuit kasebut langsung karo voltase lan berbanding terbalik karo resistensi listrik saka bagean sirkuit iki. Matematika, geografi lan fisika iku ilmu, nanging sejarah ... ora.

Ayo sinau ing sekolah lan institusi, nanging mung politik dibalik ing jaman kepungkur. Owah-owahan politik, owah-owahan sejarah. Apa sinau turunan, kok ngukur bayangan, amarga wektu sethithik bakal liwat, lan bakal perlu kanggo ngukur maneh!

Supaya sejarah bisa kanggo sinau, perlu kanggo nemtokake kritéria sing bisa dipercaya kanggo nemtokake impact positif / negatif saka acara sajarah utawa wong ing subyek sinau. Kajaba iku, evaluasi kudu jelas lan ora ambigu.

Miturut panemuku, "kriteria kemanfaatan" (KP) sing paling dipercaya saka prastawa utawa tokoh sejarah kanggo negara tartamtu yaiku pengaruhe kanggo nambah / nyuda negara iki utawa muncule prasyarat kanggo ekspansi / kontraksi negara. Tandha ora langsung babagan kegunaan tokoh sejarah bisa uga minangka karakterisasi negatif dening para sejarawan negara tetangga nalika masa pemerintahane, amarga. minangka asil saka aturan sukses, wilayah dhewe bisa suda Ngartekno (ora tambah, ilang). Lan kosok balene, pujian tokoh tartamtu dening tanggi lan saingan temenan tiba ing wektu kontraksi (ora nambah, ilang) saka negara tundhuk marang.

Adhedhasar kritéria kasebut, aku bakal nyoba ndeleng sawetara kaca sejarah negara kita sing luwih menarik kanggo aku pribadi.

Pemukiman saka Slavs. Negara-negara Slavik modern ing Eropah wétan lan kidul nyatakake yen ekspansi leluhur kita nganti paling sethithik ing tanah kasebut ing sisih kulon lan kidul (anane sawetara data arkeologi nuduhake distribusi leluhur kita sing luwih akeh ing sisih kulon lan wetan saka wilayah sing diakoni umum. , nanging pitakonan iki mbutuhake sinau luwih, nanging ing kene penting banget supaya ora dadi "sejarawan" Ukrainia lan ora nyritakake Rus' saka Adam lan Hawa). Nganti saiki, ora ana keraguan babagan kesamaan linguistik lan kesamaan eksternal saka Slavia saka negara-negara sing beda-beda, sing ngomong babagan oyod kita. Ing conto saka bangsa liya, ing wektu sing beda-beda expansively ngembangaken wilayah (Yunani kuna lan Romawi, Arab, negara Eropah saka kaping panemuan geografis gedhe), iku cetha sing iki mbutuhake pusat kaputusan-nggawe siji, prinsip autokrasi. lan "vertikal kekuwatan", lan, mesthi, disiplin militer lan ekonomi.

Kanggo sawetara alasan, resettlement saka Slavs presented dening akeh minangka panyebaran semrawut wanita barefoot interspersed karo petani karo klub tengen expanses Eropah. Aku mbaleni maneh: kabeh negara gedhe liyane nguwasani tanah anyar kanthi kesatuan komando sing ketat, miturut pimpinan jenderal sing duwe bakat lan eksekutif bisnis sing cerdas. Mung leluhur kita, minangka tansah, ilmu sajarah resmi nolak kanggo menehi paling soko sing bisa disebut pantes lan gedhe. Kita mesthi ora ngerti jeneng pimpinan lan pangeran ing jaman legendaris kasebut, nanging sampeyan mung kudu ngerti manawa kita duwe.

Munculé negara Slavik individu. Mesthi, acara kasebut duwe CP negatif sing diucapake. Ing militèr, ekonomi, budaya, Slavs wis dadi luwih ringkih saka sadurunge. Perpecahan iki kedadeyan (kedadeyan) ora mung amarga jarak sing adoh lan kesulitan komunikasi, nanging amarga ambisi-ambisi cilik elit lokal lan pengaruh budaya negara tetangga lan masyarakat sing ora kepengin duwe pepadhamu sing kuwat lan manunggal.

Pamrentahan lan kampanye Svyatoslav. Dheweke duwe CP sing dhuwur banget kanggo Rus. Panjenenganipun subordinated Vyatichi kanggo daya terpusat lan umume nguatake negara Rusia. Kampanye nglawan Khazar Khaganate mimpin kanggo ambruk negara parasitic lan mardika saka bangsa tetanggan saka rakit abot (sing ngendi rakit dadi rakit!) Lan kanggo abad telat awal donya diktat saka usurer. Ora mungkin kita bakal ndeleng ulasan sing apik babagan dheweke saka sejarawan Yahudi (nanging kita nganggep Svyatoslav saka sudut pandang SEJARAH RUSIA, ta?). Kampanye ing Balkan bisa dideleng minangka upaya kanggo nggabungake komunitas Slavik Lawas, ing taun-taun kasebut luwih jelas tinimbang saiki.

Pangeran Vladimir. Putranipun Pangeran Vladimir ngrampungake penyatuan tanah Slavia Timur ora mung sacara administratif, nanging uga sacara ideologis, ngenalake agama Kristen ing Rus'. Prastawa iki dadi prastawa kunci ing sajarah kita, sing predetermined kaslametané negara kita ing mangsa ngarep. Aku ora bakal manggon ing topik ing rinci, kabeh sing aku mikir bab iku, aku mbatesi ing artikel "Survival Algoritma".

Fragmentasi Rus'. Keturunan Rurik narik Rus dadi barang-barang cilik, sing mengaruhi kemampuan pertahanan Rus lan nyebabake akeh kekalahan saka Horde lan ksatria Kulon. Dadi lemak "loro" kanggo kabeh pangeran tartamtu sing gagal kanggo nyimpen tanah Rusia saka invaders. Mungkin sejarawan Eropah duwe pendapat beda bab sawetara saka Ruriks, nanging padha katon saka sudut pandang ngembangaken negara dhewe lan ngurangi tetanggan.

Bali menyang negara. "Pangumpulan tanah" dening para pangeran Moskow mesthi duwe CP positif. Moscow, Kyiv, Tver, Vladimir - iku ora dadi penting kutha kang dadi pusat crystallization Rusia. Sing paling penting, pamrentahan Moskow bisa nyetop invasi saka sisih kulon lan mboko sithik mbebasake saka Horde.

Pamrentahane Ivan the Terrible. CP dheweke mung ageng, uga, lan lolongan para sejarawan Barat lan pro-Kulon mung elek. Thanks kanggo Tsar Ivan, Rusia nemen nambah wilayah lan daya militèr. Thanks khusus kanggo wong saka kula pribadi lan kabeh pedunung saka Urals kanggo Kamchatka, amarga amarga tumindake para leluhur kita bisa ngenggoni wilayah-wilayah raksasa kasebut (supaya bisa numpak sepur saka Moskow menyang Vladivostok, sampeyan kudu ninggalake stasiun Kazan, yaiku kanggo pangembangan Rusia sing sukses ing Eurasia lor, sampeyan kudu lampiran Kazan, sing kuwat banget nalika iku). Nalika prestasi sejarah wis jelas lan ora bisa ndhelikake, tangisan diwiwiti: "Ya, aku menang / mbangun / mbela. Nanging ing biaya apa? Gunung mayit, kali getih. Lamenters iki wis suwe disaranake kanggo mbandhingake panguwasa sing "madhangi" karo raja "getih" kita, lan perbandingan kasebut ora disenengi. Aku uga menehi saran kanggo mbandhingake frekuensi lan massa pemberontakan populer ing Inggris, Prancis, Spanyol, lan Jerman nalika iku karo pemberontakan lan kerusuhan ing Rusia nalika iku.

Ukraina. "Pengaruh budaya" saka Polandia pro-Kulon lan Katulik ing tanah kulon lan kidul-kulon minangka tambang "tindakan long-acting." Minangka asil pangolahan sistematis saka abad kaping 17 nganti c. e. tanah outlying, kang mengko dadi Ukraina, kita duwe jenis "anti-Rusia", kang nyoba kanggo nolak Rus sajarah 'ing politik, militèr, budaya lan agama. Supaya ora bali menyang topik Ukraina maneh ing artikel kasebut, aku bakal ujar manawa tokoh sing, ing tlatah tilas Rusia Cilik, nggawa CP negatif kanggo Rusia sing bersatu, yaiku pahlawan lan patriot sawijining merdika. siji, lan wong-wong sing banjur bakal corak iki "hegoy" menyang sungu ram kang, neutralizing iku efek ngrugekake ing Motherland kita umum, sing perlu kanggo lading utawa gylyak. Aku sengaja ora nulis jeneng siji saka accomplices sajarah mungsuh kita - sawetara wis kondhang, nalika liyane, sampeyan ndeleng, bakal lali. Sawise aneksasi INEVITABLE saka tanah Ukraina, pendekatan latihan iki kudu diganti kanthi radikal, yen ora, sawetara Maidan bakal muncul maneh kaya godhok.

Royal Rusia. Pamrentahan Romanov ora bisa dianggep minangka barang sing manunggal lan homogen, nanging kudu diakoni manawa meh kabeh wong-wong mau ngupaya nguatake watese lan nggedhekake barang-barange, lan "mitra" kita ngomong babagan dheweke kanthi ora nyenengake, sing uga ngonfirmasi positife. peran kanggo sajarah nasional. Sampeyan uga kudu dicathet yen "sekutu" Barat sing nindakake kabeh kanggo nyirnakake dinasti iki. Nyuwun pangapunten bilih 300 taun sejarah ing satunggal paragraf. Sampeyan banjur bisa ngetung dhewe, endi raja sing duwe CP sing luwih dhuwur, sing luwih murah. Aku sing meh kabeh CPs positif, kajaba Nicholas II. Nanging iki minangka obrolan sing kapisah lan sedih banget. Ayo dadi wong sing apik lan kulawarga, nanging dheweke ana ing papan sing salah lan ing wektu sing salah.

Stalin. Sawise dadi kuwasa, USSR, ing kasunyatan, terus kawicaksanan Imperial padha karo tsars. Maneh, ekspansi alam wates, nguatake peran ing donya, lan, mesthi, kamenangan ing Perang Patriotik Agung, sing menehi kita, minangka wong, kanggo terus fisik ana ing bumi lan hak moral kanggo ngalahake reptil fasis, ing ngendi wae reinkarnasi. Nanggepi howls babagan biaya kamenangan, siji bisa ngomong bab plans monstrous kanggo kita lan tanah kita ing cilik saka asor. Nanging, howling isih ora bakal mandheg nganti mesin wektu diciptakake lan kabeh kritikus dikirim menyang "tur Dachau". I. S. ugi paring panjurung ingkang ampuh tumrap pembangunan nagari. Nanging, penerus sing bodho ngrusak kabeh ...

ambruk. Gorbachev, ngiring dening Yeltsin, bodho lan bangga, gullable lan bodho, talker lan mabuk, meh ngrusak Rusia rampung, ngidini ambruk saka negara gedhe sing padha ora nggawe lan mbangun. Akeh bencana ing 1/6 tanah minangka kesalahan Yeltsin. Kaluputan minangka pimpinan. Kados pundi para mengsah kita sami ngalem piyambakipun, kados pundi ngelus-elus piyambakipun!.. Panjenenganipun langsung sumorot bungah.

Pangarep-arep. Presiden kita saiki ora ngidini negara ambruk. Kanthi creak, strained, nanging kita mulihake negara. Aku ora pengin menehi taksiran, padha bisa diwenehi sawise panguwasa budhal saka kuwasa, supaya, muga-muga, kita bakal ngenteni iki kanggo liyane 20 taun. Nanging matur nuwun kanggo Crimea.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

83 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    10 april 2014 07:59
    ilmu apa iku ilmu - sing ora ngerti sejarahe ora duwe masa depan
    1. +7
      10 april 2014 08:38
      Dadi ayo sinau babagan sejarah Rusia kanthi khusus lan ngevaluasi tokoh sejarah kita.
      1. +8
        10 april 2014 09:38
        Kutipan: FC Skif
        Dadi ayo sinau sejarah Rusia

        Lan, nyinaoni, delengen kanthi mripatmu dhewe, lan dudu mripate mungsuh-mungsuh.
      2. +4
        10 april 2014 11:55
        Nanggepi howls babagan biaya kamenangan, siji bisa ngomong bab plans monstrous kanggo kita lan tanah kita ing cilik saka asor.

        Miturut koleksi "Russia and the USSR in the Wars of the 2001th Century", M.: OLMA-PRESS, 22.06.41. patriotica.ru, losses irretrievable Jerman ing ngarep Soviet-Jerman kanggo periode saka 09.05.45/7/181,1 kanggo 8/649,2/3 gunggungipun 876,3 ewu wong, lan bebarengan karo sekutu - 11 ewu wong. Saka iki, tawanan - 520 ewu wong. Kerugian Soviet lan kerugian sekutu kita ing ngarep Soviet-Jerman ana 2 ewu wong. Saka iki, tawanan - 4 ewu wong. RASIO 559:1. contr-tv.ru.
        Saka 4 ewu tawanan perang Soviet, amarga humanisme lan keprihatinan kanggo hak asasi manungsa ing panangkaran Jerman, kira-kira 559 yuta tawanan perang mati ing 4 taun. Kanggo 3 taun ing panangkaran Soviet, Nkvedeshniks ala nyiksa lan mburu watara 10 ewu wong Jerman.
        Sejarawan Rusia lan Jerman mbantah jumlah kerugian militer saka koalisi Nazi. Nganti saiki, kabeh peneliti wis ngandelake statistik propaganda departemen Goebbels. Ing wektu sing padha, jumlah kuburan Jerman sing dikenal, mung ing wilayah tilas USSR, kaping pindho luwih dhuwur tinimbang data resmi.
      3. +3
        10 april 2014 11:55
        Ilmu - pisanan, nalika kabeh jinis kawruh digunakake kanggo analisis, ora ana spesialisasi sempit mung ing babad. Genealogi DNA modern nyedhiyakake informasi sing akurat banget sing nglengkapi versi sejarah sing wis ana, lan kadhangkala uga mbusak akeh mitos sejarah.
        Babagan Adoption saka Kristen ing Rus ', kabeh iku ora supaya prasaja. Iku ora miwiti kanggo nyawiji langsung, nanging sawise atusan taun introduksi menyang budaya Rusian, nalika karo bantuan saka ascetics kayata Sergius saka Radonezh, agama Yunani iki dadi Russified, digunakke tradhisi kuna rakyat (preian, gambar menowo).
      4. utama
        0
        10 april 2014 23:44
        Iku luwih gampang kanggo invent mesin wektu
    2. +3
      10 april 2014 11:05
      Quote: tukang kayu
      ilmu apa iku ilmu - sing ora ngerti sejarahe ora duwe masa depan


      Iki minangka profesi paling tuwa. lol
      1. +1
        10 april 2014 15:28
        Kutipan: Nevsky_ZU
        Iki minangka profesi paling tuwa.

        Pancen - menyang titik! Lan para sejarawan minangka wakile.
    3. +5
      10 april 2014 12:06
      Sajarah miturut Turkmen-bashi: jaran iki pisanan didol ing lemah Turkmen; Turkmens nemokke rodha ... lan Turkmens padha pisanan murub geni. Luwih ing urat sing padha

      Apa sejarah Ukraina, kita sinau (matur nuwun marang Gusti?)
      Apa crita EEEstoooonii kita sinau. Sadurunge, dheweke mung ngerti yen mung amarga Rusia nampa status negara - dheweke salah

      Lan luwih mudhun dhaptar. Ing urat sing padha.

      Kanggo kula, sejarah bangsaku minangka MASA DEPAN, aku ngobong dheweke
      1. 0
        10 april 2014 22:08
        Dadi aku ora ngerti! Apa Uk'ry liar Uk'ry utawa wong Turkmen sing dijinakkan?
  2. +7
    10 april 2014 08:05
    Sejarah dudu ilmu?


    Sejarah minangka èlmu sing nyritakaké fakta lan nganti nyingkiri politik. Aku mikir.
    1. +4
      10 april 2014 08:17
      Kutipan saka Sergg.
      Sejarah dudu ilmu?


      Sejarah minangka èlmu sing nyritakaké fakta lan nganti nyingkiri politik. Aku mikir.


      Lan tanpa politik ing sajarah iku ora bisa metu ing sembarang cara. Politik banget butuh sejarah.

      Dadi, mesthi, artikel +
    2. +3
      10 april 2014 08:39
      Lan sapa sing bakal nemtokake proses sejarah kanthi netral? alien?
      1. +2
        10 april 2014 08:57
        Aku seneng ngrungokake wong-wong mau.
        1. +2
          10 april 2014 09:41
          Kutipan saka Kuvabatake
          Aku seneng ngrungokake wong-wong mau

          Lan kenapa sampeyan apriori yakin babagan obyektivitas?
          Apa sampeyan ora ngakoni yen dheweke bisa duwe kepentingan egois dhewe ing planet kita?
    3. +1
      10 april 2014 11:30
      Kutipan saka Sergg.
      Sejarah minangka ilmu sajrone nyritakake kasunyatan,


      Iku gampang banget kanggo menehi sawetara interpretasi kanggo kasunyatan sajarah padha, gumantung sing pesen musik.


      Kutipan saka Sergg.
      nganti apa dheweke nyingkiri politik

      Apa sejarah dudu tutugan kawicaksanan negara ing jaman saiki?
  3. + 11
    10 april 2014 08:05
    Tanpa sejarah ora ana masa lalu, tanpa masa lalu ora ana masa depan. Wong sing ora duwe oyod dhewe dudu wong, nanging wong akeh. hi
    1. +4
      10 april 2014 08:39
      Aku nulis sing padha. Mung luwih tembung.
      1. +6
        10 april 2014 08:43
        hi Maksim!
        Wong apik padha mikir! ngguyu
        1. +4
          10 april 2014 08:49
          matur nuwun. Aku mung kesel karo pseudo-sejarawan iki sing nulis opuse saka sudut pandang ahli waris negara liya. Iku misale jek kula sing cara ngevaluasi tokoh dening +/- wilayah luwih obyektif.
          1. +1
            10 april 2014 10:41
            Kutipan: FC Skif
            matur nuwun. Aku mung kesel karo pseudo-sejarawan iki sing nulis opuse saka sudut pandang ahli waris negara liya. Iku misale jek kula sing cara ngevaluasi tokoh dening +/- wilayah luwih obyektif.

            CP mbokmenawa isih bisa digambarake ing pertumbuhan populasi lan paningkatan pendidikan, uga ing kemajuan ilmiah lan teknologi negara. Kajaba iku, jumlah perang sing menang, utawa sukses diplomasi manca mung bakal didhelikake ing indikator kasebut. hi
      2. 0
        10 april 2014 12:28
        Kutipan: FC Skif
        Aku nulis sing padha. Mung luwih tembung.

        Banjur ora perlu menehi judhul sing banter kanggo artikel kasebut. Amarga iki, aku menehi minus ing artikel - isi ora cocog karo judhul. Sajarah (dudu dongeng pseudo-historis) minangka pernyataan fakta sing diduweni kanthi basis monumen - sumber tinulis, sisa-sisa budaya material, seni rock, sawise kabeh. Lan sampeyan bisa nginterpretasikake fakta kasebut kanthi cara apa wae sing disenengi. Minangka Don Reba ngandika: "Padha mbuktekaken ing Menara Merry sing wong lumaku ing tangan lan wong lumaku ing sisih." Aku wis mesthi wis infuriated dening presentation saka bukti sajarah saka sisih trep kanggo customer sabanjuré, iki ndadekake kuwi "sejarawan" related kanggo zhurnashluhi, squeaking supaya.
        Piyambakipun sejarawan dening pendidikan, nuwun, nggodhok. hi
    2. +2
      10 april 2014 08:50
      Tanpa sejarah ora ana masa lalu, tanpa masa lalu ora ana masa depan. Wong sing ora duwe oyod dhewe dudu wong, nanging wong akeh

      Aku setuju banget.
      I. S. ugi paring panjurung ingkang ampuh tumrap pembangunan nagari.
  4. +1
    10 april 2014 08:05
    Putin bakal seneng karo perbandingan karo Ivan the Terrible lan Stalin. Mungkin ...
    1. +5
      10 april 2014 08:20
      Kanthi pakurmatan, iku durung bisa. Nanging ana wektu, sapa ngerti? Gusti Allah maringi kanggo kabeh, kanggo kita, supaya turunane bisa mbandhingaké Panjenengané karo negarawan iki
    2. +2
      10 april 2014 08:41
      Ayo bener ngevaluasi aturan Putin. Tegese ing pungkasaning kuwasane. Aku 34 taun, muga-muga aku bakal urip lan aku bakal menehi penilaian subyektif dhewe.
      1. 0
        10 april 2014 11:07
        Kutipan: FC Skif
        Ayo bener ngevaluasi aturan Putin. Tegese ing pungkasaning kuwasane. Aku 34 taun, muga-muga aku bakal urip lan aku bakal menehi penilaian subyektif dhewe.


        Mung kanggo aneksasi Crimea, dheweke bisa miwiti menehi penilaian paling positif. Lan sadurunge dheweke mung duwe kertu trump - dheweke mandhegake ambruk Rusia.
        1. 0
          10 april 2014 11:49
          Aku setuju, nanging ing kene isih perlu kanggo njaga, lan ngeculake setengah saka Ukraina. Perkiraan sijine
  5. +2
    10 april 2014 08:18
    Paling ora sejarah (luwih tepat, historiografi) sing disinaoni ing institusi pendidikan, minangka aturan, dudu sejarah. Interpretasi Politik.
    Sejarah biasane ditulis dening wong sing kurang ngerti babagan ilmu pasti.
    Nanging nalika loro matématikawan nulis critane, taman kuwi dadi ... Senajan ing sawetara panggonan padha mbokmenawa bener, nanging plot utama iku adoh-fetched.
    Masalahe yaiku sejarah ora duwe pendekatan ilmiah sing cukup.
    1. +4
      10 april 2014 09:01
      Quote: Humpty
      yen sejarah ora nduweni pendekatan ilmiah sing cukup.

      Miturut pendapatku, sejarah kudu ditulis kanthi dhasar BABAD!
      Karya kapisah ing interpretasi babad ing suwé sajarah lan politik beda bisa, nanging babad piyambak kudu apolitical lan ora ngidini pangaturan!Yen ora, kita njaluk "ukrov kuna" minangka output!
      Sing malah superficially sinau sajarah kita ngerti sing purposefully lan methodically sejarah kita padha numpes dening "ilmuwan" karo jeneng Russian prasaja Schlozer, Bayer, Miller.Sing resented pendekatan unscientific saka Lomonosov, sing pracaya sing annals utami!
      Miturut para priyayi iki, miturut patronase Romanovs, kanthi cara, sejarah Rusia dirusak, naskah babad diklumpukake saka biara lan dirusak, crumbs tetep ora jelas kepiye alasan!
      1. +1
        10 april 2014 09:10
        Kutipan saka: dmitriygorshkov
        TAPI babad dhewe kudu apolitik

        Sayange, babad ditulis dening wong. Lan saben penulis sejarah duwe pendapat dhewe.
        Minangka wong ngandika - "Sejarah ditulis dening pemenang"
      2. +1
        10 april 2014 14:31
        dmitriygorshkov EN

        Babad iki ditulis (dikte) dening wong sing nduweni sudut pandang dhewe. Bocah-bocah lanang main "arkeolog", padha nyeret keramik lawas sing rusak saka kebon bawang ing omah nganggo tas. Ana akeh tengkorak sing nganggo utawa tanpa biru ing papan sing ora ana babad sing nyatakake anane pemukiman gedhe (bisa uga kutha) ing wilayah kasebut. kepungkur, saiki kabeh wis dicampur karo traktor .Ing babad mung sampeyan ora bakal adoh.Arkeologi + babad + analisis + akal sehat. hi
        1. +3
          10 april 2014 16:25
          Quote: Humpty
          Babad iki ditulis (dikte) dening wong sing nduweni sudut pandang dhewe

          Sing utama yaiku dheweke nulis!
          Iku ala yen dheweke mengko korespondensi luwih saka sepisan!
          Saka informasi sumber primer, malah informasi bias, siji bisa njupuk informasi, lan sumber primer kleru mung bisa numpes.
    2. +2
      10 april 2014 12:36
      Quote: Humpty
      Paling ora sejarah (luwih tepat, historiografi) sing disinaoni ing institusi pendidikan, minangka aturan, dudu sejarah.

      Aja ngomong omong kosong. Historiografi minangka review karya sing ditrapake kanggo jangkoan topik.
      Quote: Humpty
      Nanging nalika loro matématikawan nulis critane, taman kuwi dadi ... Senajan ing sawetara panggonan padha mbokmenawa bener, nanging plot utama iku adoh-fetched.

      Iki "loro matématikawan", luwih tepat Fomenko lan Nosovsky, dadi korban kabodhoan dhewe. Kaping pisanan, amarga kacilakan utawa oportunisme, dheweke nulis omong kosong sing sepisanan, banjur, nalika digulung lan wiwit dikarepake ing antarane wong-wong sing buta huruf, dheweke mung kepeksa nerusake "kreativitas". Dheweke ora menehi argumentasi sing kuat kanggo konsep kasebut, lan tingkat kreatifitase cocog karo tingkat ophthalmologist Muldashev, sing, tinimbang nindakake apa sing diwenehake dening Gusti Allah (ahli bedah lan spesialis sing apik), wiwit nggoleki. Shambhala lan alien ing ngendi irung asu kasebut ora dicopot.
  6. 0
    10 april 2014 08:23
    Biyen ana babad. Ing wong-wong mau, saksi mata nyathet acara kasebut.
    Banjur muncul wong ala lan mutusake kanggo nulis maneh masa lalu kanggo ngganti masa depan wong sing ditresnani lan diarani - izTORY (Aku saka Torah). Lan kedaden. Saben uwong kelalen bab sajarah, lan yen padha ngelingi, banjur bab soko banget kuna, dawa ilang lan ora utamané penting. Kita kabeh wiwit sinau apa sing panyengkuyung Torah, kanggo nguatake kekuwatane, nulis marang kita lan wiwit nyebat sejarah "karya" iki ...
    1. +1
      10 april 2014 08:47
      Aku mikir alesan kanggo idea sing kabeh peradaban gedhe asalé saka kidul ing sumber daya alam lokal. Ayo kula nerangake: ing Mesir lan Mesopatamia padha nulis ing papan lempung. lan kita ing babakan birch. Kulit birch, kaya kertas, nanging lempung. tablet bisa disimpen kanggo dangu. Ing kene saiki lagi rembugan ing jaringan, apa maneh yen listrik mati kabeh banjur anak turune ora ngerti *pinter* leluhure. Lunga menyang gunung sing paling cedhak lan ngukir barang sing suci ing watu lan sampeyan bakal dikenang.
      1. 0
        10 april 2014 09:38
        Kutipan: FC Skif
        Aku mikir alesan kanggo idea sing kabeh peradaban gedhe asalé saka kidul ing sumber daya alam lokal.

        Apa sampeyan mikir manawa ana sumber daya sing luwih sithik kanggo kaslametane wong ing alas Siberia tinimbang ing ara-ara samun Mesir? eseman

        Aku netepi sudut pandang iki.



        Rampung: http://media-mera.ru/kob/zaznobin/2013-12-21-kak-izbavitsia-ot-pechalnogo-nasled
        iia-atlantidy
        1. 0
          10 april 2014 10:06
          Maksudku sumber nulis
          1. 0
            10 april 2014 14:05
            Kutipan: FC Skif
            Maksudku sumber nulis

            Apa sampeyan mikir wong lor ora duwe lempung? eseman

            Ya, lan ora ana apa-apa kanggo lempung. Bab liyane yaiku langka saka jaman biyen sing ora cocog karo interpretasi Kitab Suci babagan struktur jagad iki dirusak nganti saiki. Museum ing Tunisia, Libya, Mesir dijarah sadurunge mripat kita ... "emas Scythian" dijupuk metu saka Ukraina ...
            Salah sawijining kaca buku Veles:
  7. 0
    10 april 2014 08:27
    Paling kamungkinan, kita ora bakal menehi prakiraan, nanging anak utawa putu. Lan Nicholas II ora bisa disalahake, sampeyan ora bisa mbantah marang alam, dheweke mandhegake sedulur kasebut minangka garwane Slav Jerman, nyuntikake getih Eropa sing rusak lan entuk raja Eropa sing nyata, pisanan sijine Rus ', banjur kulawargane. Carane bisa wong dadi suci, sing miwiti Kratoning karo getih lan mungkasi karo, lan ngeculaké ora kanggo jiwit saka rokok.
  8. setan0n
    0
    10 april 2014 08:31
    Apa sejarah minangka ilmu utawa ora dianggep ing kerangka filsafat: metode kawruh ilmiah. Iku angel kanggo nggawe sistem evaluasi konstruktif liyane (lan ora ana perlu).
  9. +1
    10 april 2014 08:37
    Bli-i-i-i-n, aku mbungkuk sirahku, FC Skiff - "..politik dibalikke jaman biyen..."

    Tembung-tembung kang kaya mangkono mau pantes diabadi ing gangsa. Ya sing ana - ing marmer. Ing basalt!!!
    ..
    Aku disenengi artikel. Ana, mesthi, lan pendapat dhewe. Nanging dudu papan utawa wektu kanggo dheweke.

    Kursus singkat Rus saka jaman kuna nganti saiki. Ed. Urip maneh Rus', Novosibirsk, 2114 g.
    Ing mratelakake panemume, ya.
    1. +1
      10 april 2014 08:50
      Lan ing ngendi aku bisa nemokake karya iki ing versi buku.
      1. 0
        10 april 2014 08:58
        Ya, iki artikel.
        1. 0
          10 april 2014 09:07
          Banjur aku wis dadi profesor
    2. +3
      10 april 2014 10:32
      Kutipan: Igarr
      "..politik dibalik menyang jaman biyen..."
      Iki minangka ekspresi saka sejarawan Marxis Soviet M.N. Pokrovsky, sing banjur ngowahi ekspresi sejarawan Inggris E. Freeman: "Sejarah minangka politik jaman biyen, lan politik minangka sejarah saiki."
      Yen sejarawan melu sadurunge Marx mung rada "mbenerake" prastawa sajarah kanggo cocog karo kapentingan politik saiki saka sing kuwasa, banjur Marx redrawn skema dhasar saka proses sajarah kanggo kabutuhan revolusi komunis mangsa. Sejarah alternatif modern paling asring ngganti metodologi ilmu sejarah kanthi nggawe mitos.
      1. 0
        10 april 2014 21:23
        Thanks Stanislav, aku ora ngerti. Dadi konsentrasi.
        Aku bakal kelingan.
  10. +1
    10 april 2014 08:39
    saka Don.
    Perlu sinau lan ngerti sejarah! Nanging iki ilmu, dudu ilmu, ora pati penting. Lan ngusir sing diarani: ahli sejarah alternatif;
  11. +1
    10 april 2014 08:39
    Sejarah minangka ilmu lan ora ana sing sepele.
    Svetoslav, iki carane jenenge dieja, dudu Svyatoslav. Svetoslav iku pagan, dudu Kristen, lan jenenge dudu Kristen. Wong Serbia muni kaya Tsvetoslav. Vladimir minangka jeneng pagan, lan nalika baptis padha menehi jeneng Vasily.
    Keturunan Rurik narik Rus' dadi barang cilik - i.e. iku kabèh, nanging padha njupuk lan njupuk adoh. Rus' ora manunggal sanajan tanpa Rurik, lan ora ana jeneng - Rus'. Iku karo tekane saka Rurik, lan iki dibayangke ing sajarah, antarane Novgorodians, Kyivans, etc. jeneng umum Rus katon.
    Suksesi tahta tindak miturut senioritas klan - sistem tangga. Manawi nalika bapak seda, ahli warisipun dereng dumugi yuswa ingkang ageng, tahta dipunpindahaken dhateng paman saha anakipun dados ahli waris. Lan ahli waris sing ilang tahta dadi pangeran dibuwang. Biasane wong buangan diparingi dhaerah cilik lan adoh, kaya Taman. Vladimir dadi Kristen ing Crimea kanthi nikah karo keponakane kaisar Bizantium. Saints Boris lan Gleb anak saka marriage iki. Yen kita nindakake demo sajarah, banjur paling karo rincian minimal. Dadi, Rurik ora njupuk apa-apa. Adu daya? ya wis. Pasulayan sipil7 Ya.
    1. -4
      10 april 2014 09:48
      Svyatoslav Igorevich (Svyatoslav Igorevich, 942 - Maret 972). Mrentah ing Kyiv nganti wayahe pati. Lan saiki referensi: Avar Khaganate - negara Turki kuna ing tlatah Hongaria modern, Slovakia, Kroasia, Romania, Serbia lan Saka Ukraina ana saka 562 nganti 823. Founded by the Avar Khagan Bayan ... I.e. dadi-disebut Kievan Rus lan katon ing reruntuhan negara Turkic dadi metu? Apike, Svyatoslav diterangake yen dheweke lan kanca-kancane mangan daging jaran - lan iki mung kanggo wong Turki ... Ana uga akeh pitakonan babagan Rus kuna. Kita maca babad kuna: Ayo kutip "Kitab Cara lan Negara" Abul Qasim Mohammed, jejuluk Ibn Haukal. Dina iki tanggal bali menyang 967. Ibnu Haukal nyerat: "Rusia dumadi saka telung suku, sing siji luwih cedhak karo Bulgars tinimbang liyane. Raja suku Rus iki manggon ing Kuyaba (dina iki dipercaya yen Kiev dimaksudake ing kene - Auth.) ... Suku liyane, sing luwih dhuwur tinimbang sing pisanan, diarani Slavil ... Suku katelu diarani Artania (Horde - Auth. .) Lan rajané manggon ing Arta (ing Horde - Auth.) " [156], p. miturut [547]."Ruses," ujare Abdul-Feda, "iku bangsa Turki, sing wewatesan ing sisih wétan karo Guzes, wong sing asalé padha." Ing awal Abad Pertengahan, telu wong sing ora ana hubungane, kanthi jeneng "Rus", slamet. Sing pisanan yaiku Rugs, sing asale saka Illyrians lor. Sing nomer loro yaiku wong Ruthenian, bisa uga suku Celtic. Katelu yaiku "Rus-Turks", Sarmatian-Alans saka Khaganate Rusia ing steppes ing wilayah Don. Miturut cara, penulis Arab abad pertengahan ngerti dheweke minangka "telung jinis Russ". Sing. Rus kuna ora Slavs, nanging Turki. Inggih, contone, njupuk ngarsane saka halogroup Slavic antarane Rusia L1, L2 - 5 lan 12 persen, mungguh (http://haplogroup.narod.ru/russ.html), i.e. mung 17% total. Yen luwih saka 80% saka halogroups dudu Slavia, banjur apa jenis Slavia Rusia? Ora ana...
      1. +3
        10 april 2014 11:36
        Malah yen sampeyan bodho katon ing peta Eropah, sampeyan bisa ndeleng sing Avar Khaganate dumunung rada adoh saka Dnieper. Dene manawi sabagean tanah-tanah salajêngipun dados peranganing Rus, punika botên têgêsipun bilih Rus punika dados waris kaganat.
        1. +1
          10 april 2014 14:09
          Apa bodho kanggo nonton ...
          Ing pambuka HORDE.. ing abad kaping sepuluh
          Kang? Bener, kabar, ing ngendi Marat nemokake?

          Sejarawan Kazakh - sejarawan paling apik
      2. 0
        10 april 2014 11:40
        Sugeng, kita krungu, anyar, kedaden kanggo sampeyan dhewe, utawa wong disaranake. sampeyan maca kabeh, nanging sampeyan kaget.
        1. 0
          10 april 2014 11:51
          Wigati, opus saka Kazakhstan. Ora saka Ukraina utawa Belarus, utawa Polandia. Iki nerangake akeh.
          1. 0
            10 april 2014 11:55
            Lan yen maca sajarah, iku cetha ngandika sing Bulgar asalé saka Avar Khaganate dening bejat adoh ... I.e. Kasunyatan manawa ing sisih kulon saka Bulgar Khaganate yaiku Avar Khaganate ...
            1. 0
              10 april 2014 12:41
              Apa sampeyan ngerti manawa sadurunge Rus ana negara liya ing wilayah kasebut, lan ora mung Khaganate? Negara Merya, Erzya, lsp. Sawetara Goths mlayu kaping pirang-pirang ... Lan saiki Iblis dhewe ora bakal ngerti ngendi iku wiwit. Ora ana sumber sing ditulis. Kanggo obyek budaya material, dheweke duwe wates dhewe, sing pancen ora cocog karo sejarah "ditulis" saiki.
            2. 0
              10 april 2014 13:36
              Iku gumantung sing nulis IKI "crita".
          2. 0
            10 april 2014 11:56
            Menarik ... lan apa sing nerangake? hi
      3. +3
        10 april 2014 13:14
        Svetoslav Igorevich (926-972). Lan sing stubbornly disebut Svyatoslav - iku patut Gréja Ortodoks.
        Rusia, Belarusia lan Ukrainia, Polandia lan Lithuania duwe haplogroup R1a1. Sampeyan bisa galau soko, nanging ora bisa nggawe kesalahan ing haplogroup. Iku mung hoax. Aku maca kabeh sumber Arab kalebu Al-Istarkhi lan Al-Balkhi. Kanggo ALL penulis sumber Arab, Russ iku Slavs.
        Luwih becik ngerti babagan klan Dulo, sing sampeyan ora ngerti.
        Aku wis nulis ing komentar, Poltava minangka ibukutha Bulgars Kulon, dudu Kazakh, lan diarani Baltavar. Rus mboko sithik di-push wong-wong mau, sanajan padha mbayar pajeg kanggo wong-wong mau, kaya Oskold lan Dir. Sampeyan ora ngerti babagan cathetan sajarah Constantine Porphyrogenitus lan liya-liyane. Aku uga duwe sumber liyane. Yen aku ngombe koumiss, iki ora ateges aku wong Turki, nanging yen nganggo basa Inggris, aku ora dadi wong Inggris. Uga, sing nganggo basa Turkik, lingua franca Asia Tengah iki, ora ateges dheweke iku wong Turki.
        Lan yen sampeyan ngaku gagasan pan-Turkisme sing diciptakake dening Enver Pasha, mantan menteri Sultan Turki pungkasan lan mung petualang sing nempel ing Jerman utawa Bolshevik, sing dikirim menyang Turkestan lan ing ngendi dheweke diangkat. pemberontakan nglawan Bolshevik, banjur aku mbuwang wektu.
        Nanging yen sampeyan pancene kepengin sinau babagan sing anyar dhewe, banjur tulis ing PM lan aku bakal mangsuli kanthi luwih rinci.
  12. 0
    10 april 2014 08:46
    Ilmu, ilmu ... Nanging proses sing disinaoni, sayangé, ora bisa diterangake kanthi rumus matematika sing ketat, sanajan ing jaman Soviet upaya sing kuat banget ditindakake supaya bisa cocog karo model Marxis (loro ideologis lan sosio-ekonomi murni). ). Ya, Sajarah, ing wektu iki, noticeably "dibangun" lan wiwit mlebu menyang framework kondisional saka owah-owahan bertahap ing tatanan sosial-politik, nanging wilayah cukup ekstensif lan bagean diaktifake metu dadi ngluwihi Papan riset ... (malah , umpamane, sinau babagan peran individu ing pembangunan negara, masyarakat, lsp).
    Ya, aku pengin ngerteni kabeh macem-macem jagad, sejarah, fakta, fenomena lan proses kanthi gampang. Ora bakal bisa.
  13. -5
    10 april 2014 09:08
    temtunipun. Kaping pisanan, Ruriks rewrote sajarah, banjur Romanovs lan sawetara karakteristik kriting-rambut. Saiki Putinoids karo 47 kromosom.
    1. +1
      10 april 2014 10:35
      Ruriks ora nulis ulang sejarah, dheweke nggawe. Ora ana gunane yen dheweke nulis maneh amarga dheweke dadi kuwasa kanthi sah saka suksesi kekuwatan. Institusi kekuwatan wis ewonan taun lan isih urip ing kabeh monarki sing isih urip. Romanovs bisa disalahake kanggo sensus sajarah (periode Peter lan nganti awal pamaréntahan Catherine), sampeyan bisa nyalahake sejarawan Soviet, nanging ora ketompo carane ora Rurikovichs - ana mung ora ana wektu.
      1. 0
        10 april 2014 12:21
        Sejarah ditulis maneh dening kabeh wong, sanajan wong sing sampeyan tresnani. Nyuwun ngapunten, biasane aku ora melu polemik, nanging Sejarah kanggo warga apa wae, yen ora kosmopolitan, penting banget kanggo identifikasi diri. Kancaku (ora pirang) mangsuli pitakonku, ing ngendi kita sadurunge abad kaping 9; Banjur ora ana tulisan. Yen sampeyan kasengsem, maca versi Norman lan mungsuh. Kabeh sing paling apik.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        10 april 2014 13:23
        Rurikovich uga duwe tangan ing "nulis ulang". Ala, nanging iku.
        Wis ing PVL iki ngeweruhi.
  14. dmb
    0
    10 april 2014 09:25
    Dear FC Skif. Artikel sampeyan menarik amarga iku pancene minangka pendapat sing sampeyan coba buktiake. Nanging, aku ora setuju karo inti saka artikel kasebut. Sejarah minangka ilmu, amarga nyinaoni fakta sejarah. Nanging taksiran, mesthi, diwenehi njupuk menyang akun kasunyatan modern lan diinterpretasikake gumantung ing orientasi politik saka "penilai". Dadi pemberontakan Spartacus, sing dianggep revolusioner ora mung dening anggota Partai Komunis Federasi Rusia, diinterpretasikake dening warga negara minangka pambrontakan wong akeh, sing ora ngurmati sih saka para dermawan. Kesalahan utama "sejarawan" kasebut, miturut pendapatku, yaiku upaya kanggo ngevaluasi acara sewu taun kepungkur saka sudut pandang moralitas, hukum lan moralitas saiki. Aku ora setuju karo sudut pandang sampeyan babagan evaluasi negarawan saka sudut pandang nambah wilayah. Ora mungkin Hitler bisa dianggep minangka panutan, sanajan dheweke mandheg ing ngarep wates kita.
    1. 0
      10 april 2014 10:16
      ora sarujuk. Kabijakan internal Hitler kanggo misahake wong dadi tuan, budak lan sumber daya kanggo produksi lampshades ing jangka menengah mesthi bakal nyebabake ambruk negara iki. rebutan lan rampasan tanah anyar. Tanpa wong-wong mau / tanah anyar / Nazi bakal ngadhepi ambruk ekonomi. Saiki, yen dheweke nindakake kawicaksanan moderat, tanpa pembantaian, kanthi keterlibatan wong manca ing urusan negara-va / kaya Rusia / banjur bakal ana kasempatan. Nanging kita ngomong bab wong jahat paling, lan padha mung bisa dijupuk tanah, nanging padha ora bisa nyimpen.
      1. dmb
        0
        10 april 2014 11:30
        Dadi, paningkatan wilayah isih ora dadi indikator. Aku bisa menehi conto liyane. de Gaulle minangka pahlawan nasional Prancis sing nyerahake wilayah Aljazair. Apa sampeyan krungu tembung saka paukuman saka Jepang pamaréntahan, lan malah luwih saka kaisar, sing ilang kabeh padha menang ing WW2; Jerman, ya, nanging Jepang ...
        1. 0
          10 april 2014 11:53
          Prancis ora duwe kesempatan ing perang kasebut ing jaman kamanungsan. Ana mung ngresiki etnis kanggo nindakake. Lan Jepang iku tambang apik ing game ala. lan kaisaré kaya Inggris. ratu. kang a priori ora bisa salah.
  15. 0
    10 april 2014 10:16
    Sejarah kudu disinaoni kanthi lengkap, lan iki yaiku: sejarah + arkeologi + etnografi lan malah, nggunakake conto Swedia (abad 9-12), geografi kanthi geodesi, sing ngrusak mitos Roslagen nganti pecah dening wong Swedia, lan kita isih nglirwakake kasunyatan iki sad . Wong Swedia ing abad kaping 3 ora bisa ngatur awake dhewe dadi siji negara, nanging kita diwulangake yen wong-wong mau sing nggabungake Rus? wassat Sampeyan ora bakal nemokake gambar saka Mongol ing samubarang fresko saka "periode Mongolia", Nanging, kaya ing sumber saka periode, sanadyan kita, utawa Eropah, utawa Arab, kang tegese kita wis abad perang sipil getih nggunakake. steppe mercenary lan ora mung wong , sing, Nanging, padha nyewo sadurunge ... Lan akeh, luwih ...
    1. -3
      10 april 2014 10:41
      Inggih, Mongol mesthi ora ana - ing sejarah Rashid Ad Din, suku Genghis Khan kadhaptar - kabeh Turki ... Inggih, kanggo nyewa, iki wis omong kosong. Sajrone Horde, para pangeran antri kanggo label sing dadi raja, lan ora melu nyewa ...
  16. Ora dingerteni
    0
    10 april 2014 10:47
    Author, Nuwun sewu, NANGING KOWE LANGSUNG!!!YEN SEJARAH ING RUSIA DUDU ILMU, LANGSUNG LANGSUNG MENANG Kyiv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
    1. 0
      10 april 2014 10:54
      Apa nesu. Aku pengin sejarah dadi ilmu. Amarga Awit iku kamanungsan, kudu nuwuhake kabecikan, langgeng ing generasi mudha. Nanging ora bakal bisa kanggo nggawa munggah karo kuwi * ilmu *. Kanthi biaya sejarah Ukraina, sampeyan bisa maca maneh * Sejarah Ukraina liwat mripate bocah sekolah Rusia. Kenangan.*
  17. +1
    10 april 2014 10:58
    "Sejarah iku kadhangkala soko sing ora tau kedaden, diterangake dening wong sing durung tau ana."
    E. Poncela

  18. +1
    10 april 2014 11:08
    Umumé, crita sing bener yaiku factology. Lan carane napsirake kasunyatan iku prakara kekuwatan. Sing luwih setya "factologist" marang dheweke, dheweke luwih aji, lan luwih "fundamental" karya-karyane. Katon yen sejarah minangka ilmu mung bisa dadi sintetik. Minangka kombinasi saka macem-macem kawruh ilmiah lan ing persimpangan. Tegese, nduweni bukti ilmiah lan materi babagan fakta sejarah.
  19. Tanechka-pinter
    +1
    10 april 2014 11:19
    Sayange, sejarah ora bisa dipisahake karo politik lan kekuwatan. Dina iki, ing Estonia, wong-wong sing perang nglawan accomplices saka fasisme, sing matèni buruh Soviet, nyoba, lan kabeh Eropah wis rewritten sajarah lan nggawe wong jahat metu saka prajurit Soviet, ing Rusia iku ora luwih apik yen, contone. , Bondarchuk nggawe film deversant "Stalingrad" kanggo dhuwit negara lan akeh politisi lan tokoh budaya ndalang sing kabeh iku nggoleki. Patriotisme minangka karya lan pendhidhikan generasi mudha, lan pengkhianatan minangka ngelak kanggo entuk bathi. Patriotisme cepet mati kaya kembang sing alus, amarga minangka properti umum, lan pengkhianatan tansah siap kanggo mujudake kesejahteraane dhewe, lan saiki conto sing paling nggumunake yaiku Makarevich lan Khakamada. Nanging patriotisme Rusia minangka manuk sing tansah wungu saka awu.
  20. semut
    -1
    10 april 2014 11:23
    Minangka conto ilmu, penulis sing dihormati nyebutake hukum Ohm. Minangka tukang listrik, aku bisa ngomong yen iki dudu hukum. Inggih, sajujure, petungan sing digawe ing basis ora pas karo latihan. Kanggo apa? Lan kanggo konfirmasi bener saka penulis - sajarah ora ilmu. Lan siji cathetan liyane. Sawise kabeh, Peperangan Stalingrad mung minangka episode saka perang kanggo Kaukasus! Nanging Kaukasus dibela dening Comrade Beria ...
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      10 april 2014 11:40
      Trafo abot tiba ing sikil siji tukang listrik lan dheweke sengit karo Newton! ngguyu Hukum alam bebas saka eling kita, nanging mung ilmu sing nemtokake sifat-sifat kasebut lan ditrapake ing praktik. Ilmu iku ora ing pangertèn ilmiah, nanging ing pangertèn saka kognisi saka kasunyatan, kang ciri saben wong mikir. Dadi, aku setuju karo sampeyan.
  21. 0
    10 april 2014 11:33
    Kanggo sawetara alasan, aku kelingan _ Galloping liwat Eropah!
    Ing topik dina, lagi ngomong.
    Nanging isih, THANKS kanggo pangeling saka Nilai saka kawruh sajarah!
  22. +2
    10 april 2014 11:55
    Fantastic "sajarah ukrov" lucu digawa munggah loro utawa telung generasi fanatik sing tulus sengit Rusia lan Russian ing piyambak. Senjata ideologi sing paling kuat sing bisa digunakake kanggo pangembangan bangsa lan karusakan. Aku diajari yen Stalin minangka ghoul, lan saiki aku duwe kesimpulan sing beda - sejarah.
  23. +1
    10 april 2014 11:58
    Sampeyan maca buku sejarah 30 taun sawise sekolah lan sampeyan kepingin weruh carane kabeh wis dadi cilik lan ala. Para sejarawan, miturut pendapatku, nyinaoni masa lalu kita kanthi sithik lan luwih elek nalika nerangake sejarah kita marang bocah-bocah.
  24. +1
    10 april 2014 12:00
    Kita mesthi ora ngerti jeneng pimpinan lan pangeran ing jaman legendaris kasebut, nanging sampeyan mung kudu ngerti manawa kita duwe.
    Jeneng-jeneng kabeh pimpinan kasebut ana ing karya abad pertengahan Mavro Orbini "Slavic Kingdom". Bener, "sejarawan sejati", kita lan Barat, nganggep karya iki minangka mitos, lan dudu presentasi sejarah sing serius babagan penaklukan Eurasia dening Slavia. Umumé, kabeh ilmu sajarah dibangun ing conjectures, mitos lan interpretasi, miwiti karo basis saka Scaliger-Petavius ​​​​kronologi. Lan kabeh sejarawan akademisi nyinaoni monograf saka para leluhure, dhaptar saka babad, ditulis maneh lan diterbitake kaping pirang-pirang kanggo nyenengake para penguasa. Lan sejarawan akademisi iki dhewe nulis monograf lan karya adhedhasar karya sing padha karo para leluhure, sing uga adhedhasar karya lan monograf saka para leluhure, sing adhedhasar mitos lan karya seni. Umumé, èlmu historis akademisi minangka ilmu cuci otak dhéwé, interlocutors, mahasiswa lan massa.
    1. 0
      10 april 2014 13:34
      Yen sampeyan maca Fomenko banjur, ya. nglirik
      1. +1
        10 april 2014 20:48
        Apa "iya? Lan babagan Fomenko? Miturut cara, Fomenko lan K durung maca karya siji. Lan tanpa iku, iku cetha sing sejarawan akademisi sing bookworms sinau sajarah saka dinuga ditulis "kuna" dokumen lan saben liyane tulisan ing topik free "Carane aku ndeleng iku."
  25. GRUN
    0
    10 april 2014 12:03
    Kritéria evaluasi sing apik banget! Penulis kandel +
  26. 0
    10 april 2014 12:58
    Aku ora pengin menehi taksiran, padha bisa diwenehi sawise panguwasa budhal saka kuwasa, supaya, muga-muga, kita bakal ngenteni iki kanggo liyane 20 taun. Nanging matur nuwun kanggo Crimea

    Penulis apik, lemu plus.
  27. 0
    10 april 2014 15:31
    Aku ora ketemu maneh lucu sawise katon Sajarah Ukrov.
    Maca komentar ing artikel iki, aku weruh manawa kanggo akeh, sejarah kaya perek sing bisa digunakake kanggo nyogok tartamtu.
    Saiki aku ngerti yen "sajarah ukrov" ora katon metu saka ngendi wae, nanging amarga saka sikap sembrono wong kanggo sejarah minangka ilmu.
    Apa isine, ing sajarah ilmu pengetahuan, lan apa pamikiran ilmiah ing umum?
    Iki minangka kemampuan kanggo mikir kanthi logis. Nanging matematika, fisika, ngembangake pamikiran logis.
    Aspek kapindho pamikiran ilmiah yaiku metodologi tartamtu.
    Sapa sing nulis, lelungan utawa sejarawan resmi?
    Kanggo tujuan apa? Apa periode wektu persis? Lan apa negarane ing wektu iku ing tataran tentrem utawa perang karo obyek diterangake? Nanging, apa sejarawan utawa juru deskripsi ngerti basane wong sing ditulis utawa digunakake penerjemah?
    Penerjemah kasebut kalebu etnis apa? Apa deskriptor iku pedagang, pejabat, utawa prajurit?
    Apa deskriptor urip ing wektu iku, utawa deskriptor minangka kontemporer saka acara sing diterangake, utawa urip satus taun sabanjure?
    Apa denominasi panulis? Lan protograf apa sing diarani deskriptor?
    Lan kepiye deskriptor liyane nggambarake acara sing padha ing negara liya lan dokumen liyane?
    lsp. lsp.
    Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh iki katon kaya detektif. Ana detektif sing ngatasi kejahatan, ana sing nglebokake wong sing ora salah ing kunjara. Apa iki tegese profesi detektif kudu diilangi?
    Alat genetik sing kuat wis muncul, yaiku haplogroup lan mitokondria. Dadi sejarawan kudu sinau nggarap dheweke.
    "Pakar" sajarah, sing secara harfiah ping pingan ing nomer luar biasa ing Runet, lack ora mung logika lan metodologi, nanging uga basis informasi cilik sing bakal ngidini kanggo nulis soko dingerteni.
    Kaping pisanan, sejarah ora diideologi, politik diideologi, nanging sejarah sing diideologi dudu sejarah maneh, nanging propaganda.
    Kapindho - lack of pemikiran logis lan pujian saka klompok ètnis dhewe gawan ing braggarts nasional kabeh loreng lan buta huruf, nanging padha kudu ngisi kekosongan dhewe lan dadi wong utamané pinunjul, paling ing mripate dhewe. Maca siji buku, sing ora apik, lan dadi manuk beo sing ora dipikir saka penulis kaya Fomenko. Lan nasionalisme nemen plus buta huruf plus lack of spiritualitas mimpin kanggo halusinasi, ing wangun fasisme.
    Kanthi pakurmatan, kanggo kabeh sing tresna marang sejarah, bangsane dhewe lan sejarahe bangsa sing manggon ing negara kita.
    Rasul Gamzatov, ing buku "My Dagestan", nyathet tembung saka kanca bapake Abu Talib: "Yen sampeyan nembak ing jaman kepungkur saka pistol, banjur mangsa bakal nembak sampeyan saka meriam."
    1. 0
      10 april 2014 19:30
      Dadi aku ngerti yen sampeyan duwe sikap tartamtu babagan sejarah minangka ilmu. Banjur reaksi sampeyan luwih nggumunake, amarga sampeyan kudu ngerti babagan fenomena kasebut. Ana akeh conto: sejarah ing Jerman fasis, sejarah ing USSR. Iki mung ing wektu sing bisa diramalake. Lan yen digali luwih jero, fenomena iki ana ing kabeh wektu, "babad" saka kulawarga bangsawan ing abad tengahan. Lan pungkasane, conto sing apik banget babagan nulis ulang sejarah yaiku Torah, Kitab Suci lan Al-Quran ....
  28. 0
    10 april 2014 15:36
    Iku curious nalika wong argue ing basis saka sing bubar maca apa. Lan maca apa sing sampeyan entuk. Nanging ana logika liyane kanggo samubarang. Ing kene, dear, lan kira-kira kanthi otak sampeyan babagan acara alami. Secara pribadi, aku mikir babagan; karo apa wedi Rusichi ngajak Viking. Kapindho, lan kanggo apa agama wong liya kanggo nampa. Inggih, lsp. Sedhela takon.
    1. 0
      10 april 2014 16:36
      Kutipan: Cossacks
      karo apa wedi Rusichi ngajak Viking. Kapindho, lan kanggo apa agama wong liya kanggo nampa.

      Wiwit kuwi, alasan iki ora owah!
      Apa sing kudu dipikirake?
    2. 0
      10 april 2014 16:47
      Wong Varangian, iki dudu klompok ètnis. Luwih kaya profesi. Wong-wong kuwi saka kelompok ètnis sing béda-béda.
      Ruriks, iki Slavs Western, salah siji diwanti-wanti, utawa Wends.
      Dheweke ngajak dheweke amarga Gostomysl, panguwasa Slovenia, ora duwe ahli waris lanang, lan putrine Umila, nikah karo Varangian, duwe Igor. Wong-wong sing diundang, Rurikovich, padha Slavs. Iki pancen akurat. Nanging, dheweke dudu wong Kristen.
      Byzantium mbutuhake Rus minangka sekutu, supaya prajurite mbela kepentingan Konstantinopel, lan menehi Vladimir tangan keponakane kaisar ing syarat-syarat adopsi agama Kristen. Suwe ora kirim. Vladimir mlebu Crimea karo pasukan (sopan), nanging ora ana putri, nanging ana uskup. Nalika nawarake kanggo dibaptis, Vladimir mangsuli yen dheweke dibaptis nalika pesta. Ora ana apa-apa, padha ngirim putri kabeh ing snot, nangis lan histeria, Vladimir dibaptis, ing wektu sing padha nikah. Thanks kanggo putri kuwi, kang munggah pangkat (putra haram Svetoslav saka ibu Malka babu) lan dadi padha karo kabeh raja Eropah! Banjur, nalika teka ing Kiev, dheweke mutusake kanggo mbaptis kabeh wong. Kanthi binge kaya ngono, nuwun sewu, wedi..
  29. +1
    10 april 2014 16:25
    Sejarah iku ilmu, nanging sejarawan sing dipolitisasi dudu ilmuwan ...
  30. +2
    10 april 2014 16:29
    Lan ing antarane para pemimpin Slavia, sampeyan kudu ngelingi Bus legendaris (Bosch) saka pangeran Drevlyansk sing kasebut ing Kitab Veles lan ing babad Romawi ing abad kaping 5 ......
    1. 0
      10 april 2014 17:27
      Yen ora angel, sampeyan uga bisa mangsuli kanthi pribadi, sing interpretasi sampeyan maca Kitab Veles? Thanks in advance kanggo balesan.
      1. 0
        15 april 2014 14:11
        dijarwakake lan karo komentar dening Asov.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"