Elit Pahlawan

19
Elit Pahlawan


Ing wiwitan perang, 626 wong wis nampa pangkat dhuwur. Akèh-akèhé saka Pahlawan Uni Soviet muncul nalika Perang Patriotik Agung - 11 ewu 657 wong (3051 wong anumerta), kalebu kaping pindho Pahlawan 107 (7 saka wong-wong mau anumerta).

Iki minangka wakil saka macem-macem bangsa saka Uni Soviet multinasional: Rusia - 8160; Ukrainia - 2069; Belarusians - 309; Tatar - 161; wong Yahudi - 131; Azerbaijan - 97; Kazakh - 96; Georgia - 90; Armenian - 145; Uzbek - 69; Mordvins - 61; Dagestanis - 57; Chuvash - 44; Bashkirs - 39; Ossetia - 37; Mari - 18, Turkmenistan - 18; Lithuania - 15; Tajik - 14; Latvia - 13; Kyrgyz - 12; Udmurts - 10; Karelians - 9; Estonia - 8; Turki Meskhetian - 8; Kalmyks - 8; Buryats - 8; Kabardians - 7; Chechen - 7; Kumyks - 6; Adyghe - 6; Crimean Tatar - 6; wong Abkhazia - 5; Yakuts - 3; Moldova - 2; Tuwan - 1.

Secara total, sajrone anane USSR, gelar Pahlawan Uni Soviet dianugerahi kanggo 12 wong (ora kalebu 776 sing dicabut gelar kanggo tumindak discrediting lan 72 Decrees sing dibatalake minangka ora ana dhasar), kalebu kaping pindho - 13 (154 anumerta), kaping telu - 9 (pilot legendaris dadi pisanan -fighter A.I. Pokryshkin) lan kaping papat - 3. Ing jumlah total Pahlawan Uni Soviet, 2 wanita. Ing antarane Pahlawan Uni Soviet, 95 wong minangka warga negara manca.

Pahlawan pisanan Uni Soviet yaiku pilot polar Anatoly Lyapidevsky (medali No. 1), Sigismund Levanevsky, Vasily Molokov, Nikolai Kamanin, Mauritius Slepnev, Mikhail Vodopyanov, Ivan Doronin kanggo nylametake penumpang sing nandhang susah lan anggota kru kapal uap Chelyuskin. .

Kabeh informasi ing ndhuwur aku kelingan tenan saka sekolah.

Kita diunggahake dening guru kanthi cara sing judhul Pahlawan Uni Soviet minangka sesuatu sing transenden kanggo kabeh wong.

Gelar Pahlawan Buruh Sosialis uga, mesthi, menehi inspirasi. Nanging tetep ora kaya ngono. Sanajan aku wis ngerti yen "medali kanggo perang, medali kanggo tenaga kerja diwutahake saka siji logam." Mungkin uga amarga ing desa kita Doroshovka, ing wilayah Vinnytsia, urip Pahlawan Buruh Sosialis - operator gabungan Ivan Gnidyuk. Swara wektu, jenenge malah piye wae leveled mati, lan wong mung ngandika: Ivan Pahlawan. Karo sadulure, uga operator gabungan Theodosius, kita padha tanggi. Lan aku malah ngerti yen sing luwih enom uga kepengin dadi Pahlawan, nanging pungkasane kudu marem mung karo Ordo Lenin. Lan ing distrik Yampolsky kita, Pahlawan Buruh Sosialis Ekaterina Zakharchuk makarya minangka petani bit gula. Aku wis jujur ​​bangga karo kahanan iki lan malah ngapusi lanang sing aku ana ing hubungan kulawarga adoh karo heroine. Senajan, yen sampeyan dig, banjur mbok menawa iku supaya.

Ing taun-taun adoh saka kanak-kanak, Pahlawan Uni Soviet ora asring katon ing negara kasebut. Nanging yen padha katon, banjur saben-saben kedadeyan minangka acara sing ora biasa. Contone, pesawat Yuri Alekseevich Gagarin. Utawa diluncurake kosmonot liyane: Titov Jerman, Andriyan Nikolaev, Pavel Popovich, Valentina Tereshkova, Valery Bykovsky kanthi bungah lan nambah pahlawan ing negara kasebut. Lan kabungahan gedhe kita ing kesempatan iki. Saben pesawat ruang angkasa banjur dadi preian nasional. Aku uga ngelingi gumune bocah-bocah liyane sing ana gandhengane karo pangkat dhuwur iki. Dadi, ing awal taun 1960, prajurit saka Tentara Soviet Ziganshin, Poplavsky, Fedotov lan Kryuchkovsky ngginakaken 49 dina ing segara mbukak ing tongkang pecah. Kaping pisanan padha mangan sabuk, dipotong sacoro apik dadi mie. Banjur kita gandheng tali saka radio. Banjur nggodhok sepatu tarpaulin ing banyu segara, ilang bobote meh sekilo saben dina. Ziganshin, sing bobote 70 kilogram, ilang nganti 40!

Ing kahanan banget nemen, prajurit Soviet ora mung bisa kanggo urip, nanging uga kanggo njaga kamulyan manungsa. Apa banjur kuwat Amerika sing nyimpen prajurit kita admired.

Padha mbokmenawa mikir yen ing kahanan kaya iki, wong kudu mangan saben liyane, utawa apa? Koran lan radio kita saben dina diarani pahlawan, nanging ora tau diwenehi gelar sing dhuwur. Ora jelas: kenapa? Lan ora ana sing nerangake marang aku. Nanging patang taun sabanjure, Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser dumadakan dadi Pahlawan Uni Soviet.

Akeh mengko aku bakal krungu lagu Volodya Vysotsky (sing sikap apik marang aku bakal diparingi urip loman): "Aku bakal kelangan iman sejati - / Iku nyengsarakke kula kanggo USSR kita: / Mbusak pesenan saka Nasser - / Nasser ora cocog karo pesenan! / Sampeyan bisa uga nggunakake basa sing ora sopan saka podium, / nyebar hadiah kanthi acak, / Telpon Nasser sadulur kita, / Nanging menehi Pahlawan - nyerah! / Kenapa ora ana emas ing negara? !

Kanthi kabeh twists paling Komplek lan dadi ing gesang sosial saka daya gedhe saka USSR, penghargaan utama tansah disimpen ing antarane wong-wong sing status dhuwur, pakurmatan asli, kang glethakaken ing leluhur pendiri ing 1934. Gelar Pahlawan Uni Soviet minangka gelar sing paling dhuwur lan dianugerahi kanggo layanan pribadi utawa kolektif kanggo negara lan masyarakat Soviet sing ana gandhengane karo prestasi sing sejatine heroik. Iku, kaya sing bakal dikandhakake saiki, merek unik, sing duweni eksklusif Uni Soviet. Judhul heroik dianugerahi mung dening Presidium saka Supreme Soviet saka USSR. Ya, ing wektu sing padha, sayangé, ing taun-taun Perang Patriotik Agung, uga kedadeyan yen pangkat heroik teka ing unit lan tatanan miturut urutan saka ndhuwur, preduli saka kahanan pertempuran sing nyata. Aku nemoni iki nalika nulis crita babagan bapake Muslim Magomayev. Sersan Senior Magomed Magomayev dicalonke sacara anumerta kanggo gelar Pahlawan Uni Soviet (komandan resimen, Kolonel Pokhlebaev, ngandhani babagan iki), nanging penghargaan kasebut ora ditindakake, amarga ora ana Star Hero siji " diturunake" ing kabeh Divisi Rifle 301.

Nanging ing kasus liyane, rencana kepahlawanan sing terpusat iki saiki katon luwih saka kabeneran. Punika dikenal sing kanggo nyebrang Dnieper ing wilayah Smolensk lan ngisor, lan ing mangsa witjaksono kanggo kali Dnieper ing syarat-syarat kangelan kanggo ngatasi komandan Unit lan tatanan, kang bawahan njupuk alangi banyu, padha kanthi otomatis diwenehi judhul. saka Pahlawan Uni Soviet. Khusus, kanggo nyebrang Dnieper, 2438 prajurit dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet, sing luwih saka jumlah total sing dianugerahi kanggo kabeh sadurunge. critane penghargaan. Penghargaan sing gedhe banget, sing durung ana sadurunge kedadeyan mung ing sejarah perang.

Ana misunderstandings liyane apes sak perang sing. Penulis militèr sing misuwur Vladimir Karpov marang aku: "Aku ajeg ngirim" ilat karo kanca-kancaku. Kita, kaya ing cabang militer liyane, duwe undang-undang lan norma sing ora ditulis dhewe, miturut sing menehi penghargaan tartamtu kanggo wong-wong sing mbedakake awake dhewe. Pilot, umpamane, kanggo 15-20 pesawat sing mudhun kudu dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet. Lan pramuka - kanggo rong puluh "basa". Aku duwe kasus khusus, amarga aku teka saka kothak penalti. Mulane, komandan resimen, pengin aku isih dianugerahi gelar kehormatan sing paling dhuwur, lan supaya ora ana keraguan ing panguwasa, ngaturake materi penghargaan nalika aku melu ngrebut 45 "basa". Punapa malih kula piyambak botên mangrêtos bab punika sadaya, kados dene kula botên mangrêtos lampahing panggalihipun senapati. Ing sawijining dina dheweke ngundang aku menyang markas. Iku mirunggan surem. Kanthi meneng, dheweke menehi lembaran penghargaan, sing ana tulisan potlot abang: "Menurut sampeyan sapa sing sampeyan wakili?!"

"Ora apa-apa, Volodya, aja susah," ujare, lan rahang mlayu ing pasuryane sing kurus. “Bener, Dhik, mesthi bakal menang. Ana ing bumi, ana ...

Ngilangi rincian kaetung saka heroisme epik, aku Wigati sing thanks kanggo Kortunov lan anggota saka Dewan Militer saka Tentara 39, Mayor Jenderal Vasily Romanovich Boyko, aku isih nampa pangkat dhuwur.

Yen kita bali menyang statistik karo kang aku miwiti ode pribadi kanggo pahlawan, banjur aku isih kudu ngakeni: senadyan pilihan paling abot saka calon Pahlawan, wong, kanggo sijine iku mildly, ora pantes pangkat dhuwur kuwi, uga penetrated. ing kono. Njupuk Khrushchev padha. Dheweke ora mung menehi penghargaan paling dhuwur ing negara kasebut marang Nasser, nanging uga "ditugasake" gelar Pahlawan Buruh Sosialis marang kekasihe kaping telu berturut-turut, lan ing pungkasan karir dheweke uga dadi Pahlawan Uni Soviet. ! Leonid Ilyich Brezhnev kaping papat Pahlawan USSR! Mung siji wong wis dadi akeh Stars - Grand Marshal Georgy Zhukov.

Nanging, malah karo penghargaan kuwi "sukarela", ing mayoritas Absolute lan akeh banget, Pahlawan Uni Soviet padha conto ora mung wani ngédap lan selflessness, nanging uga moralitas manungsa paling dhuwur.

Minangka kanggo "nikah", antarane Pahlawan iku diabaikan - 0,6 persen. Masyarakat sosialis, kanthi kabeh kekurangane, nanging bisa tuwuh ing tengah-tengah elit heroik sing unik sing ora ana analog ing jagad iki, sing, ing asas, ora ana tugas sing ora mungkin (iki, kanthi cara, meh ora diteliti. fenomena sing isih nunggu peneliti).

... Kedaden sadurunge epaulettes kadet, aku ora duwe kesempatan kanggo ketemu "urip" karo paling siji Pahlawan Uni Soviet. Aku mung ndeleng ing film, ing TV lan ing presidiums ora bisa diakses. Aku pitutur marang kowe - judhul sing langka. Lan ing sekolah politik Lvov dheweke maca kanggo kita tank kasus Kolonel Ivan Revkov. Tanggal 7 Mei 1944, nalika serangan ing Gunung Sapun, kru tanke, nalika iku komandan platoon pengawal, Letnan Revkov, panguwasa pengawal, sersan senior Khanov, operator radio Minin, lan sopir pengawal, sersan senior Vodolazkin, tindak ing serangan. Sawisé rong tank platoon padha kalah, mobil Revkov perang piyambak. Para kru perang sedina, nolak serangan saka mesin tembak lan tank Jerman. Sopir-mekanik Vodolzakin tatu, nanging ora ninggalake perang. Ing pungkasan dina, 3 tank, 4 meriam, 6 titik tembak, 6 bedhil mesin abot lan 145 matèni prajurit lan perwira mungsuh tetep ing ngarepe posisi papat tanker. Rong dina sabanjure, kru Revkov nyirnakake 4 tank Jerman maneh, 6 meriam, mortir enem laras, 12 titik tembak, 18 bedhil mesin abot, 3 pillbox lan 5 bunker, 4 kendaraan lan 15 gerbong karo kargo, numpes 180 prajurit musuh lan petugas. Miturut dekrit Presidium Soviet Tertinggi USSR tanggal 24 Maret 1945, Letnan Pengawal Revkov Ivan Ivanovich dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet kanthi Ordo Lenin lan medali Bintang Emas. Sersan Senior Vodolazkin, ing pembalap tank saka Pengawal, dianugerahi gelar padha. Sersan senior Khanov dianugerahi Ordo Lenin, lan operator radio Minin dianugerahi Ordo Red Banner.

Pancen angel golek wong sing luwih adoh saka teknologi tinimbang penulis garis kasebut. Nanging suwene rong taun aku sinau bisnis tank kanthi semangat, kaya-kaya aku bakal mrentah kendaraan lapis baja nalika lulus. Akibaté, aku lulus ujian ing peralatan tank lan nyopir karo tandha banget. Lan dheweke ora piyambak ing rajin. Kabeh kanca kelasku (lan aku karo wong-wong mau!) Isih bangga kasunyatan sing Kolonel Revkov, Pahlawan Uni Soviet, mulang kita bisnis tank. Ora saben kadet duwe pakurmatan kaya ngono. Miturut cara, yen sampeyan, sing maca, nemokake artikel babagan Hero Revkov ing Wikipedia, sampeyan uga bakal maca kenangan ngucapke matur nuwun babagan Ivan Ivanovich ing kana.

Karya jangka panjang liyane ing "Red Star" ngidini aku ngujo akeh Pahlawan nasional Soviet sing dicithak. Sawetara malah nggawe kanca. Kang, jujur, aku isih terus-terusan bangga.

Lan tingkat paling dhuwur saka naivety bisa pracaya sing kabeh padha kelakon ing dalan, nanging wis ora ana pengaruh ing kula. Aku nulis babagan Pahlawan Uni Soviet E. Antonov, R. Aushev, S. Akhromeev, G. Baidukov, P. Batitsky, A. Beloborodov, G. Beregovoy, V. Varennikov, E. Vysotsky, P. Grachev, A Grechko, V Grizodubova, B. Gromov, V. Dzhanibekov, G. Zhukov, K. Zaslonov, R. Ibarruri, M. Kalashnikov, V. Karpov, I. Kozhedub, A. Koldunov, D. Lelyushenko, A. Matrosov, A. Snesareva , G. Titov, D. Ustinov, A. Fedorov, V. Chkalov. Loro Pahlawan Afghan (saka 85), Letnan Kolonel Nikolai Kovalev (anumerta) lan Sersan Igor Chmurov, aku pisanan ngenalaken kanggo nonton Soviet. Banjur pangkat dhuwur iki ditugasake kanggo para pejuang "nyabrang kali", yaiku, ing Afghanistan, kanthi eksklusif dening dekrit tertutup Presidium Supreme Soviet saka USSR. Mulane, kanggo nerbitake prestasi heroik saka prajurit utawa perwira, ijin khusus dibutuhake saka Kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata USSR. Ora mesthi, lan ora kanggo saben wong ditanggepi.

Saben-saben aku ngerti wong-wong sing wis tuntas tumindak heroik, utawa mung karo biografi, aku tansah pengin nemokake ing karakter, prilaku, utawa malah ing penampilan sawetara fitur khusus, iku eksklusif banget sing aku wis reverently katon ing kanak-kanak. kabeh pahlawan. Nanging, minangka aturan, aku yakin: ora ana apa-apa sing khusus sing bisa mbedakake saka kita, mung manungsa, ing kana. Ora ana exaltation, ora elation romantis, ora uniqueness. Ora ana wong siji-sijia sing duwe Lintang Pahlawan malah nate ngegung-egungake babagan iki ing ngarepku. Mungkin, nyatane, kaya sing ditembangake ing tembang kasebut: "Nalika negara prentah dadi pahlawan, kabeh wong dadi pahlawan ing negara kita"? Ora, mesthi, iki exaggeration puisi. Nanging, sampeyan kudu ngakoni, maca, exaggeration banget pinunjul.

Ing musim panas 1984, ing Zvezdochka sing padha, materi gedheku "The Heroic Village" diterbitake, sing aku uga duwe alasan kanggo bangga. Masalahe, sanajan nalika Perang Patriotik Agung, pemukiman iki duwe jeneng sing beda - Prognoi, ing saben dinane - Purulent. Lan banjur pribumi: Visovin Konstantin Gavrilovich, Dubinda Pavel Khristoforovich, Ovodovsky Grigory Yakovlevich, Tansky Nikolai Georgievich dadi Pahlawan Uni Soviet. Dubinda - Kajaba iku, uga nduwèni lengkap Order of Kamulyan. Wis ing wektu tentrem, padha digabung karo kanca-kanca desa, loro Pahlawan Buruh Sosialis - harpooner paus. armada "Slava" Nikolai Nikolaevich Gnilyak lan kapten-direktur trawler fishing "Krylov" (ing Baltik) Vasily Vasilievich Mikhasko. Kanggo pakurmatan, Prognoi diganti jeneng dadi Heroik.

Wong Soviet pungkasan sing dianugerahi medali Bintang Emas Pahlawan Uni Soviet yaiku spesialis nyilem Kapten 3rd Rank Leonid Mikhailovich Solodkov.

Dheweke melu eksperimen komplèks simulasi karya sing dawa ing jerone 500 meter ing banyu. Ing pahargyan sak presentation saka penghargaan, ana kedadean apes, kang sampurna ciri wektu ala sing tiba kanggo kita umum. Njupuk saka tangan marshal penerbangan E. Shaposhnikov kothak karo Golden Star, pejabat meh whispered: "Matur nuwun" tinimbang "Aku ngawula Uni Soviet!", 57 taun bangga pocapan sadurunge wong ing kasus iki. Tanggal 16 Januari 1992, USSR ora sah kanggo 22 dina.

Lan tanggal 20 Maret 1992, judhul "Pahlawan Federasi Rusia" didegaké ing Rusia. Ing wektu sing padha, Pahlawan Uni Sovyèt nduweni hak sing padha karo Pahlawan Rusia. Wigati dicathet menawa papat Pahlawan Uni Soviet uga nampa gelar Pahlawan Rusia: kosmonot Sergey Krikalev lan Valery Polyakov, panjelajah kutub Artur Chilingarov lan Kolonel Tentara Rusia Nikolai Maidanov (anumerta).

Ing kabeh bekas republik Soviet, kajaba telung negara Baltik, gelar heroik uga wis ditetepake. Ana uga ing Kuba, China, Mozambik, Nepal. Ing Vietnam, gelar Pahlawan dianugerahi khusus kanggo wong militer. Anugrah rinci disalin saka Pahlawan Uni Soviet. Warisan apik saka negara gedhe sing ilang ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    April 21 2014
    Artikel sing apik!
    Kanggo kabeh wong cilik, ing USSR, iki penting banget, padha bangga banget karo wong-wong mau! Kabeh padha ngitung wong sing paling heroik, kanthi persentase))
    Sayange yen gelar Pahlawan Rusia ora duwe bobot kaya ngono. Dheweke nyedhaki dheweke kanthi ora sengaja! Muga-muga ing tembe iki bakal owah lan bakal dianugerahi kanggo tumindak, lan ora amarga alasan politik utawa liyane.
  2. +5
    April 21 2014
    Negara ora bakal maju yen ora duwe pahlawan...
  3. +5
    April 21 2014
    Miturut sifat kegiatanku ing lapangan nggawe senjata lan peralatan militer, banjur ngembangake ilmu pengetahuan lan industri luwih saka 25 taun, aku kudu kerja bareng karo akeh Pahlawan Uni Soviet. Kalebu karo Pahlawan kaping pindho: Marsekal Savitsky E.Ya., Marsekal Kutakhov P.S., Laksamana Laksamana Shabalin A.O. Bola-bali dilapurake asil tes senjata lan peralatan militer marang Ustinov D.F., Gorshkov. memori Rahayu kanggo wong-wong mau. Patemon karo wong-wong mau, aku tau takon dhewe pitakonan: "Lan sing bakal bapakku yen urip sethitik liyane? Panjenengané tilar donya ing Januari 27, 1941 nalika nimbali Leningrad," Babagan Marshal Zhukov G.K. Aku nulis artikel ing "VO", ing ngendi aku nyoba ngevaluasi perane ing pertahanan Leningrad. Yen ora amarga dheweke, loro "tokoh gedhe" bakal nyerahake kutha iki marang mungsuh. Zhukov G.K. saka kabeh galaksi Pahlawan - ahli strategi gedhe. Aku duwe pakurmatan.
  4. +5
    April 21 2014
    ,,, ing 80s, buku regional, koleksi "Feat ing jeneng Motherland" diterbitake bab fellow countrymen Pahlawan, kang diterangake biografi singkat lan gambaran saka feat. Nalika maca, pikirane tansah muncul, nanging apa aku bisa nindakake kaya sing ditindakake?

    Sing paling menarik, umume, wong-wong ora ngira yen dheweke nindakake perkara sing ora biasa.

    Aku utamané ngelingi feat (aku ora ngelingi jeneng mburi) nalika pilot, sawise njupuk saka lapangan udara, ilang grup, nanging ketemu, nanging dadi "Messers" lan mlebu perang. marang 12, lan slamet nalika njupuk mudhun 6 pesawat mungsuh. Lan sawise kabeh, dheweke ora mabur, dheweke ora nyoba nyingkiri perang. Iki nggawe kesan sing kuat kanggo aku.
    Artikel plus.
  5. +3
    April 21 2014
    Begjanipun, mokal kanggo nggawa motivasi feat kanggo siji denominator - dhuwit. Ora kabeh keuntungan finansial sing menarik.
    Mati demi Tanah Air...
    Aku ngelingi anekdot (utamane kanggo wong sing seneng ngukur kabeh babagan dhuwit):
    Buruh mutusake kanggo kerja. Panjenenganipun tindak menyang Kaukasus, mbuwang Papan liwat stream gunung turbulent lan wiwit nindakake turis - ruble saka irung - saka siji bank kanggo liyane. Sawijining dina wong akeh padha nglumpuk, lan kanggo nyepetake njupuk loro ing armpits, lan sijine katelu ing gulu. Dheweke krasa panas lan ora kepenak ing tengah.
    "Ah, kanggo neraka karo wong, karo ruble," ngandika buruh lan guncang gulu.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. + 10
    April 21 2014
    Cukup rightly nyatet - ELITE saka negara. Iku padha, lan ora kabeh jinis pop "lintang", raja pop lan primadonas, drum spinners saka "Field of Miracles" lan wakil liyane sing disebut. beau monde, lan ana nyata, elit heroik saka negara. Lan maneh kita bali menyang pitakonan saka perlu kanggo mungkasi nyebarake penghargaan negara kanggo saben wong, mung kanggo kasunyatan sing dianugerahi (dianugerahi) urip (urip) kanggo 65 taun. Iku (penghargaan) sing mung devalue, lan mengeti nggawe gagasan palsu babagan pinunjul dhewe. Minangka conto apa sing ora kudu dilakoni foto Yakubovich. Wong sing apik, mesthine, nanging kanggo prestasi apa dheweke entuk akeh penghargaan? Ing dodo tengen ana loro pratandha (1st lan 2nd degree) "Kanggo Bedane ing Service" - iki penghargaan departemen saka pasukan internal saka Departemen Dalam Negeri Federasi Rusia. Aku uga duwe loro (malah 4, loro bali ing jaman Soviet, lan loro Russian). Nanging aku pancene njabat ing pasukan internal luwih saka rolas taun. Aku umume meneng babagan penghargaan liyane.
    1. +2
      April 21 2014
      seragam operetta
    2. +1
      April 21 2014
      saka ora nggatekke, sampeyan ndeleng iki lan pikirane pisanan: -Inggih, wong tani kudu weruh, dheweke weruh akeh perkara. Nanging nyatane, dheweke wis muter drum pisanan kanggo pirang-pirang taun))), lan pangkat uga tambah kanggo iki?
    3. 0
      April 21 2014
      Two Orders of the World War ngandika yen Yakubovich mbintangi film fitur......
  8. -3
    April 21 2014
    Iki minangka penghargaan paling dhuwur saka USSR, para Pahlawan Uni Soviet kayane para dewa. Dadi banget ora nyenengake maca iki:
    Kita, Kapten Semyon Timofeevich Bychkov lan Letnan Senior Bronislav Romanovich Antilevsky, mantan pilot Tentara Merah, kaping pindho pesenan lan Pahlawan Uni Soviet, sinau manawa atusan ewu sukarelawan Rusia, prajurit Tentara Merah wingi, saiki berjuang kanggo perang. Pundhak karo prajurit Jerman nglawan pamaréntahan Stalin. Lan kita uga dadi ing pangkat iki *
    Sajarah tentara Vlasov.
  9. +5
    April 21 2014
    Jujur, luwih becik ora maca babagan iki, aku ngomong babagan Vlasovites. Para veteran kita ngliwati neraka lan geni lan tetep dadi manungsa. Dheweke menang maneh lan banjur kerja kanggo mulihake negara kita. Dheweke nyoba nglalekake kabeh medeni perang, ora mlayu menyang pusat rehabilitasi. Simbah mbiyen tau ngomong. Sawise pirang-pirang dina perang, komandan divisi teka ing jembatan Sandomierz ing sektor ngarep, sawise sawetara menit meneng. komandhan divisi ngandika "N.I.H.U.Y. TO Dhewe!" Simbah kandha marang aku lan dirasakake yen dheweke rada bangga karo penilaian iki. Simbahku nampa Ordo Nevsky kanggo perang kasebut!
    1. -1
      April 21 2014
      dadi thanks kanggo Vlasov padha mbela Moscow lan iki kasunyatan.
  10. +3
    April 21 2014
    kok ora GSS Jerman nuduhake ing artikel? standar pindho?

    11 Jerman dadi Pahlawan Uni Soviet. Yen kita nggandhengake nomer iki karo nomer Jerman sing perang ing ngarep, banjur tokoh iki bakal dadi salah siji sing paling dhuwur ing antarane bangsa USSR.
    http://www.rg-rb.de/index.php?option=com_rg&task=item&id=2312&Itemid=13
  11. 0
    April 21 2014
    Ana Pahlawan Perang Dunia II, jenderal sing ditembak dening Stalin lan direhabilitasi ... Gradov, Kulik, Smushkevich, Stern, Rychagov, Ptukhin ........ Aku ora ngelingi yen Jenderal Angkatan Darat Pavlov direhabilitasi ...
    1. 0
      April 21 2014
      Lan Pahlawan Uni Soviet, Nasser, Fidel Castro?
    2. 0
      April 22 2014
      Pavlov ora direhabilitasi. Yen sampeyan tegese Komandan Distrik Belarusia ing taun 1941.
      1. 0
        April 23 2014
        Nanging ana apa-apa kanggo rehabilitasi pengkhianat sing bener nguras pasukane?
  12. +3
    April 21 2014
    Lan minangka perintis, aku ngomong karo Vodolazkin, pembalap tank sing pisanan nyuwil Sevastopol, dheweke kasebut ing artikel kasebut. Dheweke urip karo kita ing Rybinsk, wilayah Yaroslavl. Lan nalika ditakoni yen tank ing Sevastopol ing Krasnaya Gorka, dheweke mangsuli kanthi negatif, nerangake manawa tank iki wis adoh sadurunge tank kudu diganti.
  13. +3
    April 21 2014
    Lan kita duwe Nomokonov ing sekolah. Aku lagi kelas loro. Lan kita kabeh diwenehi buku "Sniper's Pipe". Priksa metu - iku gratis! Banjur Nomokonov luwih meneng, mangsuli pitakon, lan aku ora ngandel lan percaya yen wong tuwa kuwi penembak jitu gedhe. Dheweke ora seneng ngomong babagan perang, kaya simbahku loro. Lan aku isih enom lan bodho banjur - misale jek kanggo kula perang punika ADVENTURE GREAT. Lan "Dheweke ora ngandhani yen aku ora njaluk." Aku ora bisa ngomong sing "uga, aku iki khusus dipun ing kuwi cara pionir,"Iku mung EDUCATION KAYA! Lan Patriotisme digedhekake kaya sing dikarepake; ing taun 1987-88, NVP dipimpin dening starley Afghan tanpa senjata. Dheweke ngatur shooting kanggo kita, lan njupuk Kashtak kanggo latihan: program dina iku kantin, shooting, climbing lan kroso ing tank T-62, karo turret lan mriem ngowahi (nanging ing handover, tanpa stabilizers), nunggang. rarity a (BTR-50 P), lan maneh njupuk, nanging utamané cedhak saka checkpoint (Bluha-maha, Aku krungu cupet kanggo rong dina). Lan banjur urip wiwit.
  14. +2
    April 21 2014
    Kutipan: 52 gim
    Lan kita duwe Nomokonov ing sekolah. Aku lagi kelas loro. Lan kita kabeh diwenehi buku "Sniper's Pipe".

    Nomokonov Semyon Danilovich minangka pemburu Siberia lan penembak jitu sing misuwur nalika Perang Dunia II. Sampeyan bisa nemokake akeh materi sing menarik babagan dheweke. Punika salah siji saka wong-wong mau, ing foto Nomokonov karo pipo ora bisa dipisahake bebarengan karo Jendral Berzarin.
    Sayange, teks ing foto ora bisa diwaca. Iku dheweke, Nomokonov, sing dadi prototipe pahlawan saka film "Sniper 2. Tungus". buta huruf. Lair ing taun 1900, Tungus-Khamnigan dening warga negara, tukang kayu, disebut mobilisasi dening kantor enlistment militer distrik Shilka, sing sadurunge durung njabat ing tentara, kacathet ing buku Tentara Merah saka pejuang.
    Dheweke pancen ora ngerti lan ngerti basa Rusia kanthi apik, lan sanajan ing kahanan perang, nalika prentah kudu ditindakake kanthi cepet. Mulane, Semyon Nomokonov asring bingung makna saka tembung "kiwa, tengen, watara". Amarga awake cilik lan kurus, seragame digantung kaya karung. Iki jengkel para komandhan, sing angel ngerti apa sing dadi pamburu sing wis biasa meneng taiga ing wong akeh sing rame ing taiga.
    Akeh prajurit katon alon banget. Malah juru masak saka pawon sawah ora gelem nulungi. Panggonan layanan kaloro yaiku gudang. Ing kana, pamburu, sing wis biasa nganggo sandhangan sing nyaman, nyampur ukuran seragam lan sepatu. Ing nyebrang feri Nomokonov nampa kejut cangkang pisanan. Sawise pulih, dheweke ditinggal ing rumah sakit kanggo nggawe kruk, ngelingi profesi Semyon ing peternakan kolektif. Saka rumah sakit, penembak jitu mangsa rampung ing departemen sanitasi. Sajrone mundur, Semyon entuk bedhil telung panguasa saka kanca sing tiwas. Prajurit kasebut ora ninggalake dheweke, mula dheweke pindhah menyang tim panguburan. Banjur entri anyar ing buku Tentara Merah Nomokonov - perusahaan sapper saka Resimen Infanteri 529, sapper. Dheweke dadi penembak jitu kanthi kasempatan, nalika dheweke nuduhake kemampuane kanggo nggunakake senjata. Wong-wong mau padha ngarani dhukun geni. Dheweke menehi tandha mungsuh sing dipateni ing pipa. Wong Jerman enggal ngerti babagan dheweke lan wedi banget karo dheweke lan "pipa pati".
    Secara total, miturut data sing dikonfirmasi, penembak jitu Nomokonov numpes 360 (!!!) penjajah Nazi, lan ing Front Trans-Baikal - 7 prajurit lan perwira. Ing wayahe counterattacks utawa ing dina perang nyerang, iku mokal kanggo mangerteni asil karya sniper - rangkuman ing 22 Agustus 1945, pangareping Staff saka Resimen Infanteri 695th, Kapten Boldyrev, sawise maca kabeh. entri ing sniper kang "Memorial Book".
  15. +1
    April 21 2014
    Aku mbokmenawa luckier saka paling. Kanggo kang bola-bali komunikasi karo kaping pindho Pahlawan Uni Soviet Marshal N.M. Skomorokhov. Lan, kanthi jujur, aku bakal ujar manawa nalika isih enom, sing luwih tuwa, aku ora ninggalake perasaan yen aku sesambungan karo sawetara jinis sing luwih dhuwur. Kaya segel.

    Umumé, dheweke dadi wong sing gampang ing urip: wong mabuk, tukang sumpah, kajaba wektu-wektu kasebut, sawise 0,5 saben jiwa, dheweke wiwit ngomong babagan perkara sing ora kalebu ing memoar. Nalika iku dadi serem.
  16. ruslan 56
    0
    April 23 2014
    ya, pancen ing taun-taun Soviet, iku elit ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"