Glonass ora nganti tandha

96
Sajrone 2 minggu kepungkur, rong kegagalan serius dicathet sajrone operasi konstelasi orbit GLONASS. Publikasi laporan iki "Warta VPK".

Glonass ora nganti tandha


Wolung pesawat ruang angkasa gagal ing wektu sing padha. Kanggo setengah jam, piranti kasebut ngasilake kesalahan ing data babagan posisi satelit ing angkasa.

Sadurunge awal April, kabeh pesawat ruang angkasa ora bisa digunakake luwih saka 10 jam. Dilaporake iki Interfax.

Masalah sistematis sing muncul ing operasi sistem GLONASS wis kasengsem karo Kementerian Pertahanan Rusia, uga Presiden Vladimir Putin. Produsen satelit GLONASS ujar manawa penyelidikan babagan kegagalan ing rasi lintang satelit bakal rampung ing wulan iki. Yen investigasi ora mbukak alasan utama kanggo "pembekuan" satelit, iki bisa nyebabake jeblugan sing signifikan kanggo gambar proyek kasebut lan perusahaan Reshetnev ISS sing ngetrapake proyek kasebut.
  • http://www.notebookufa.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

96 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 46
    April 21 2014
    Program GLONASS kudu diterusake ing kasus apa wae. Sampeyan sinau saka kesalahan, sanajan, mesthi, luwih apik saka kesalahane wong liya. Kajaba iku, program iki bebas saka GPS. Ana analogi ing kene karo industri mobil Rusia ... Ora katon apik banget, nanging perlu kanggo ngembangake YOURS ...
    1. Luzhichanin
      + 37
      April 21 2014
      Piye wae, ing dhuwur saka "separatisme", dheweke wiwit nggegirisi.
      kanggo alesan, kanggo alesan.
      lemah Phobos padha turu liwat jendhela.

      Nalika USSR dadi kuwasa, ana wektu nalika piranti kita tiba-tiba wiwit ambruk tanpa sebab, lan banjur Amerika tiba-tiba tiba. ijol-ijolan jotosan, supaya ngomong.

      Iku piye wae aneh, roket kita karo satelit Amérika tiba kanti awon, nanging yen satelit ing Papan ora Amérika ... lan yen padha Rusia ing kabeh, banjur persentasi saka pesawat ruang angkasa losses gedhe.
    2. + 13
      April 21 2014
      Iki katergantungan ing basis unsur wong liya ... - iku perlu kanggo nggawe produk strategis saka dhewe .... lan mriksa kaping papat sadurunge diluncurake ... ing prakara iki, biaya saka kesalahan iku pati saka negara...
      1. +5
        April 21 2014
        Kolom kaping lima...
        1. +1
          April 21 2014
          Kutipan: Burmister
          Kolom kaping lima...

          Ora ana kolom kaping lima. Kabeh luwih gampang:
          Sistem Satelit Informasi JSC dijenengi sawise Academician M.F. Reshetnev nerangake kegagalan kasebut minangka transisi menyang daur ulang kontrol anyar.

          "Saiki kita pindhah menyang daur ulang kontrol sing dianyari, iki minangka karya sing ageng lan dawa, kanthi alat anyar, matématika anyar. Mulane, kadhangkala ana kegagalan. Kita debug apa sing bisa kita lakoni ing Bumi. Nanging, sayangé, ora kabeh bisa "dicekel. "Kanthi cara lemah. Saiki "Aku pracaya kita wis ngilangi jumlah kesalahan sing diidinake,"ITAR-TASS ngutip Nikolai Testoedov, direktur umum lan desainer umum Reshetnev ISS.
          1. Eugeniy_369k
            +1
            April 21 2014
            Kutipan saka zennon
            Ora ana kolom kaping lima. Kabeh luwih gampang:

            Ya, ora bisa luwih gampang, "padha ngethok rampokan", lan saiki supaya wong liya berjuang ngguyu
            Kasus nyolong dana sing dialokasikan kanggo GLONASS wis diwiwiti kanthi rutin wiwit musim semi 2012. Jumlah karusakan ngluwihi setengah milyar rubles.

            Rincian liyane ing kene lenta.ru›news/2013/06/17/glonass
            1. +2
              April 22 2014
              Ya, ora bisa luwih gampang, "padha ngethok rampokan", lan saiki supaya wong liya berjuang

              Nanging ayo tetep pisahake laler lan potong! Iku kasunyatan sing saben wong tansah nyolong dhuwit ing pesenan pemerintah! Aku njamin sampeyan, karo tutup kasur padha, iki masalah banget angel! Nanging debugging matématika ing loop kontrol anyar iku soko.. .
              1. Eugeniy_369k
                0
                April 23 2014
                Kutipan saka zennon
                Nanging ayo tetep pisahake laler lan potong! Iku kasunyatan sing saben wong tansah nyolong dhuwit ing pesenan pemerintah! Aku njamin sampeyan, karo tutup kasur padha, iki masalah banget angel! Nanging debugging matématika ing loop kontrol anyar iku soko.. .

                Aku ngerti sampeyan, nanging debugging sistem kuwi tugas mboseni, nanging aku isih kepekso kanggo pracaya sing alesan utama iku nyolong dhuwit, akeh wis ngginakaken ing kickbacks lan spesialis kualitas dhuwur, peralatan, etc. Iku mung ora cukup.
                Iki mratelakake panemume, aku krungu lan njupuk cathetan sampeyan + hi .
      2. + 18
        April 21 2014
        Nyolong saka Lenten.ru: Perusahaan Rusia MCST wis rampung nguji prosesor Elbrus-4C anyar lan siap kanggo produksi massal. Iki nyatakake ing pesen perusahaan. Elbrus-4S minangka microprocessor kotak-inti sing dikembangake nggunakake teknologi 65 nanometer lan ndhukung telung saluran memori DDR3-1600. Frekuensi jam inti prosesor yaiku 800 megahertz, lan boros daya maksimal yaiku 60 watt.

        Prosesor anyar, dibandhingake Elbrus-2C +, belongs kanggo generasi sabanjure Kripik. Wis nambah memori cache, nambah dhukungan kanggo terjemahan binar ing mode multi-threaded, ngenalaken dhukungan hardware kanggo terjemahan binar kode Intel/AMD 64-bit, lan penanganan memori sing dioptimalake.

        Sistem operasi utama kanggo prosesor yaiku Elbrus, dikembangake adhedhasar kernel Linux versi 2.6.33 lan ndhukung luwih saka telung ewu paket saka distribusi Debian 5.0. Dina iki Elbrus-4C minangka prosesor domestik sing paling dhuwur. Minangka njlentrehake RIA Novosti, prosesor iki bisa dibandhingake karo Intel i3 lan Intel i5 modern.

        Generasi paling anyar saka prosesor Intel i3 lan Intel i5 kanthi arsitektur Ivy Bridge nggunakake teknologi proses 22 nm. Proses teknis nggunakake teknologi 65 nanometer wiwit digunakake dening produsen chip global kanggo pemroses ing taun 2004, lan chip kasebut mlebu produksi massal ing taun 2006.

        Perusahaan ngrancang nggunakake mikroprosesor Elbrus-4C ing peralatan server, uga ing ngendi perlu ngganti teknologi manca kanggo njamin otonomi lan rahasia.

        Aku ora mikir iku warta ala. Kita ora maju, nanging kita kerja, tegese kita duwe masa depan!
        1. +1
          April 21 2014
          Ing mratelakake panemume, yen aku ora salah, setahun utawa rong taun kepungkur 90 nanometer kacarita ing teknologi domestik. Minangka asil sing pantes, sanajan dudu sing paling utama. Pitakonan kanggo sing nelusuri lan, utamane, sing IN THE KNOWLEDGE - sedhela. , ing driji, babagan panggonan kita ing teori lan praktik cabang ilmu iki. Yen ora, bakal ana komentar maneh babagan polimer lan Zionis, sing ora serius.
          1. +2
            April 21 2014
            Inggih, 60 cukup kanggo tujuan sampeyan. Nanging kita kudu ngerti yen 22 nanometer yaiku +2 generasi. Iki minangka proses teknis sing beda banget. Nanging ya - kanggo militèr lan tujuan tartamtu, prosesor iki bakal cukup, kmk.
            Nanging prosesor modern isih adoh banget. Peralatan kanggo nyetak dituku saka apa sing ditulis saka pabrik komersial, sayange.
          2. 0
            April 22 2014
            Saiki, kita mung ngrancang proses teknis sing bisa diwenehake kanca-kanca Taiwan. Pabrik Rusia "Angstrem-T" bisa miwiti produksi microcircuits 110-130nm taun iki. Teknologi 90nm dituku saka IBM, nanging implementasine ing mangsa ngarep.
        2. 0
          April 21 2014
          Kabar apik! Nanging kita nunggu sistem operasi kanggo komputer pribadi, lan urgently, supaya kita bisa matur nuwun kanggo XP lan ngalih menyang kita. nglirik
        3. +2
          April 22 2014
          Kutipan: URAL72
          Minangka njlentrehake RIA Novosti, prosesor iki bisa dibandhingake karo Intel i3 lan Intel i5 modern.

          Kabar apik, aku utamané kaya sing paling padha ora nulis soko sing ora ana analog ing donya, nanging bener sing padha mbandhingaké, banget, iku ora cetha Mungkin panas kui?! ;)
    3. +5
      April 21 2014
      Perlu diluncurake pelakune bebarengan karo satelite supaya wong liya ora kuwatir. Lan banjur dadi modis kanggo nyelehake bolt ing industri ruang angkasa.
      1. +4
        April 21 2014
        Sanalika padha miwiti impaling wong kanggo provokasi ing perang (lan saiki iku perang), kabeh bakal ngganti. Banjur dheweke njupuk fashion - ora tanggung jawab, meh salah saka penjaga utawa wanita ing pasar ...
        1. +1
          April 21 2014
          Kutipan: diff
          Sanalika padha miwiti impaling wong, kabeh bakal ngganti.

          Dheweke mung bakal menyang papan sing ora bakal ditusuk.
        2. 0
          April 22 2014
          Wektu saiki wis cukup tentrem.
    4. 0
      April 21 2014
      Kutipan: Roman1970
      Iki durung dadi apik banget, nanging sampeyan kudu ngembangake YOURS ...

      Aku mikir yen drone Amer mabur ing angkasa kanthi alesan. Asil, kaya sing dikandhakake, jelas!
      1. sergey d
        0
        April 21 2014
        Amerika kudu disalahake amarga ngalangi Glonas
    5. +1
      April 21 2014
      Kutipan: Roman1970
      Program GLONASS kudu diterusake ing kasus apa wae. Sampeyan sinau saka kesalahan, sanajan, mesthi, luwih apik saka kesalahane wong liya.

      Aku setuju banget karo sampeyan, nanging kita kabeh ngerti, contone, ora ana korupsi ing negara *sarcasm*. Maksudku yaiku dheweke ndhelikake kasunyatan manawa satelite gagal lan ora mandheg.
      Sistem GLONASS isih enom, lan kesalahan, sayangé, ora bisa dihindari, sanajan sampeyan pengin nyingkiri. Uga, basis kerja kaping pindho luwih cilik tinimbang GPS AS, sing minangka asil - mung bisa ngirim sinyal menyang satelit tetanggan nalika ndandani / urip maneh sing rusak.
    6. +1
      April 21 2014
      Aku wis nulis yen Glonass-m nggunakake komponen Prancis, nanging Glonass-k digawe saka bagean kita. Ing elektronik, kita ora ketinggalan pirang-pirang abad, kaya sing dikarepake sawetara wong. apik
      Mikroprosesor Rusia "Elbrus-4S" wis diuji
      Lan kita kudu nyelehake Glonass menyang orbit, sanajan aku ora mikir manawa komunikasi lan pandhu arah militer kita gumantung marang Glonass, lan malah kanthi ngisi sing diimpor. Stop panik
    7. 0
      April 22 2014
      bebek liyane.
  2. +5
    April 21 2014
    Masalah sistematis sing muncul ing operasi sistem GLONASS wis kasengsem ing Kementerian Pertahanan Rusia

    Duh Gusti, Kementerian Pertahanan kita mung kasengsem ing negara GLONASS sawise gagal ... Apa ora menarik sadurunge?
    Yen investigasi ora mbukak alasan utama kanggo "pembekuan" satelit, mula iki bisa nyebabake jeblugan sing signifikan kanggo gambar proyek kasebut.

    Dadi proyek iki duwe gambar sing apik ...
    Tentara butuh GLONASS sing bisa digunakake kaya udhara; tinimbang mbuwang dana kanggo proyek sing diragukan, dheweke bakal konsentrasi upaya ing wilayah sing penting ...
    1. 0
      April 21 2014
      Kanthi kasempatan, departemen Serdyukov ora tanggung jawab?
    2. 0
      April 21 2014
      Kutipan saka Nayhas
      Tentara butuh GLONASS sing bisa digunakake kaya udhara; tinimbang mbuwang dana kanggo proyek sing diragukan, dheweke bakal konsentrasi upaya ing wilayah sing penting ...

      Apa kita arep nglawan wong Papua?
      Banjur ya, perlu, nanging ora kaya hawa, nanging minangka jaring pengaman.
      Ing konflik serius, sistem iki ora ana gunane, amarga bakal dirusak ing jam pisanan.
      1. 0
        April 21 2014
        Sawetara wong duwe senjata sing bisa ngrusak satelit. Lan bakal cocok banget kanggo ngirim serangan pencegahan pisanan.
      2. -6
        April 21 2014
        Quote: Roda
        Ing konflik serius, sistem iki ora ana gunane, amarga bakal dirusak ing jam pisanan.

        "Konflik serius" mung minangka bencana nuklir umum, lan suket mesthi ora bakal tuwuh ing kana.
        GLONASS minangka sampah dhuwit, nuwun sewu, ing vakum!
  3. +4
    April 21 2014
    Ditambahake plus. Ora artikel, nanging khusus kanggo ngrampungake masalah teknis. Good luck kanggo para ilmuwan.
    1. 0
      April 21 2014
      Kutipan saka Des10
      Good luck kanggo para ilmuwan

      Insinyur. Masalah kasebut utamane ditangani dening pangembang.
  4. Bi_murza
    +9
    April 21 2014
    Amerika mesthi nggawe masalah Temokake sabab lan ngatasi masalah kasebut
    1. +3
      April 21 2014
      Quote: Bi_murza
      Amerika mesthi nggawe masalah

      Sing mesthi! Nanging sundel sing cidra, wingi aku klelep lan lungguh ing bokong - aku bisa ngrasakake angin saka kana !!!
      1. Byv
        0
        April 22 2014
        Quote: Bayonet
        Wingi aku klelep lan lungguh ing bokongku

        Inggih, Vasily Alibabaevich ngguyu
  5. +7
    April 21 2014
    Produsen satelit GLONASS ujar manawa penyelidikan babagan kegagalan ing rasi lintang satelit bakal rampung ing wulan iki.
    Goleki alien.
    Zhu-zhu iki ora gampang.
    Sabotase kanggo ngrusak proyek kita.
  6. boyar
    +5
    April 21 2014
    Apa bisa iki intrik Amerika Serikat?
    1. +1
      April 21 2014
      Basis unsur kabeh, digambar kanthi lancar saka China lan Malaysia lan liya-liyane, lan tanpa pamrentahan militer ing ruang angkasa ora bisa digunakake, miturut definisi wong lanang saka Pentagon.
    2. Bagor Danilov
      +3
      April 21 2014
      Cukup. Rong kemungkinan alasan: 1) komponen sing diimpor kanthi mati-matian utawa malah timer karusakan. 2) Penindasan elektronik. Satelit militer AS dilengkapi sistem sing padha. Perkembangan sing padha ditindakake ing negara kita, nanging ora ngluwihi sistem pengintaian - kompleks Dirk, Bar, lan Legenda. Mungkin ing mangsa ngarep ana sing bakal ditemokake ing kene. Yen mung ana wektu lan dhuwit cukup, nanging optimisme ora ana asale, amarga ... manager kita "efektif" saka ilmu lan industri pertahanan sibuk karo iku cukup mundane, apa bab papan.
      1. +2
        April 21 2014
        Quote: Bagor Danilov
        "Dirk", "Bar", "Legenda"

        Apa sampeyan ora wedi karo agen FSB?
      2. 0
        April 21 2014
        Quote: Bagor Danilov
        Loro kemungkinan alasan

        Nanging apa mung karya sing ora apik, bug piranti lunak, lan liya-liyane?
  7. +2
    April 21 2014
    Glonass wiwit tumindak. Inggih, apa mengkono. Ayo Amerika wedi. Apa yen roket sing diluncurake ing Plesetsk ora boom ing Kamchatka, nanging mabur menyang Amerika ... ngguyu
    1. marine siji
      +5
      April 21 2014
      Kutipan: SS68SS
      Dumadakan roket diluncurake ing Plesetsk, ora ing Kamchatka, booms,


      Lan yen dheweke booms ing Sakhalin, sampeyan uga bakal ngguyu kaya wong bodho?
      1. 0
        April 21 2014
        Iku mesthi ora bakal menyang Sakhalin, iku cilik. Nanging sampeyan ora bisa tekan Amerika, sampeyan kudu ngatur ....
      2. Komentar wis dibusak.
    2. 0
      April 21 2014
      Kutipan: SS68SS
      Dumadakan roket diluncurake ing Plesetsk ora ing Kamchatka booms

      Dheweke ora bakal mabur menyang ngendi wae kajaba menyang ngendi wae.
      Panuntun satelit tansah saka jinis serep.
      Ya - apik, ora - ora medeni.
      1. 0
        April 21 2014
        Quote: Roda
        Amerika bakal wedi

        Dheweke ora bakal wedi; pluru ora ngarahake Glonass. Dheweke duwe sistem on-board dhewe.
  8. +3
    April 21 2014
    Sawise pesen babagan kegagalan, aku mutusake dhewe. Ana serangan ing GLONASS (1 gagal), pangembangan piranti lunak lan instalasi luwih lanjut, kemungkinan gagal (2 gagal).
    1. 0
      April 21 2014
      Mungkin sampeyan bener. Sampeyan bisa njaluk menyang saluran komunikasi, sanajan wis ndhelik, nanging aku iki ora masalah ing wektu kita hubungan pasar. Iki dikonfirmasi kanthi ora langsung kanthi kasunyatan babagan pencucian jumlah gedhe karo Glonass (babagan sing, sakperangan alesan, padha dadi sepi liwat wektu). Aku wis maca ing pers yen Amerika Serikat duwe unit khusus kanggo iki.
  9. +4
    April 21 2014
    Aku sing sawetara bagéan padha diwenehake kanggo satelit saka WEST. Sampeyan kudu nemokake alesan. Lan aku mesthi bakal nemokake.
    1. 0
      April 21 2014
      Aturan microcircuits Cina! Carane akeh salinan iki wis rusak! Nganti industri mikroelektronik dipulihake, kasus kasebut bakal diulang maneh
  10. +2
    April 21 2014
    Intrik "mitra kita" ......
  11. +4
    April 21 2014
    Iku piye wae aneh??? Ing wiwitan kabeh wong mati, saiki ana wolung lan kabeh iki ing wulan April. Kesan ana sing mung "nglereni" !!!!!!!!!!
    1. +3
      April 21 2014
      Aku bakal ngomong - kesan dadi kapercayan. A dicokot kakehan kanggo overlays acak. Ora ana sing mbatalake Star Wars.
    2. Komentar wis dibusak.
  12. +5
    April 21 2014
    Kutipan: Luzhichanin
    Piye wae, ing dhuwur saka "separatisme", dheweke wiwit nggegirisi.
    kanggo alesan, kanggo alesan.
    lemah Phobos padha turu liwat jendhela.

    Nalika USSR dadi kuwasa, ana wektu nalika piranti kita tiba-tiba wiwit ambruk tanpa sebab, lan banjur Amerika tiba-tiba tiba. ijol-ijolan jotosan, supaya ngomong.

    Iku piye wae aneh, roket kita karo satelit Amérika tiba kanti awon, nanging yen satelit ing Papan ora Amérika ... lan yen padha Rusia ing kabeh, banjur persentasi saka pesawat ruang angkasa losses gedhe.

    Apa kita ora sengaja macet satelit ing cedhak Lvov?
  13. 0
    April 21 2014
    Muga-muga perawatan satelit GLONASS kanthi cepet, lan GPS uga duwe masalah.
    1. -1
      April 21 2014
      Kutipan: ZU-23
      Muga-muga perawatan satelit GLONASS kanthi cepet, lan GPS uga duwe masalah.

      Ya, dheweke wis mari, aja kuwatir.
  14. +9
    April 21 2014
    Kita butuh GLONASS kaya hawa
    1. +1
      April 21 2014
      Kutipan saka delfin
      Kita butuh GLONASS kaya hawa

      Kaya hawa?
      Nah, sampeyan nggedhekake iki.
      Intine, iki dolanan sing apik, kaya JPS. Kanggo keperluan domestik lan industri, yen ana konflik karo wong Papua. Yen ana kekacauan global, lonceng lan singsot iki bakal dadi sing pertama dipateni. Negara apa wae sing nduweni kemampuan kanggo ngluncurake satelit menyang stasiun geostasioner bisa ngirim "ember kuku" menyang orbit sing cocog.
      Iki diakoni malah adoh ing jaman Soviet.
      1. 0
        April 21 2014
        Quote: Roda
        "ember kuku"

        Universitas klasik nglirik
      2. +1
        April 21 2014
        Quote: Roda
        Negara apa wae sing nduweni kemampuan kanggo ngluncurake satelit menyang stasiun geostasioner bisa ngirim "ember kuku" menyang orbit sing cocog.

        Lan sing bakal? ORA. Miturut logika sampeyan, kanggo nembak kabeh pesawat, cukup kanggo ngluncurake balon karo bom menyang udhara ...
  15. +2
    April 21 2014
    Kutipan saka: cerbuk6155
    Aku sing sawetara bagéan padha diwenehake kanggo satelit saka WEST. Sampeyan kudu nemokake alesan. Lan aku mesthi bakal nemokake.

    We would like to find those who are "interested" in put Western key elements into our, without exaggeration, strategic orientation system!
    Lan ngirim menyang papan kanggo "ndandani" satelit darurat, kanthi parasut!
    1. 0
      April 21 2014
      Yen sampeyan duwe analog domestik lying watara, please nuduhake.
  16. IGS
    +2
    April 21 2014
    Ora apik, mesthi, ngguyu iki ...
    Sawijining pejabat Rusia teka ing gréja lan kandha:
    - Rama, apa sampeyan bisa njaluk Gusti supaya bumi dadi rata lan ngadeg ing telung pilar?
    - Mesthi iku bisa. Nanging kenapa sampeyan butuh iki?
    - Ya, sesuk ana mriksa tingkat dhuwur ing GLONASS, nanging mung bisa digunakake ing mode iki.
  17. +3
    April 21 2014
    Ana akeh masalah ing urusan ruang angkasa Rusia. Warisan Soviet wis rampung, nanging sing murni Rusia isih akeh. Ayo dadi break liwat!
    Nanging sethitik kacarita babagan glitches saka klompok Amérika - sakperangan alesan rudal ajeg ndharat ing panggonan salah. Lan AS luwih milih ora ngluncurake ICBM ...
  18. mesem marang kowe
    +4
    April 21 2014
    Wolung pesawat ruang angkasa gagal ing wektu sing padha. Kanggo setengah jam, piranti kasebut ngasilake kesalahan ing data babagan posisi satelit ing angkasa.

    Rasane kaya SOPO, panyelidiki utawa nganakake tes kanggo nyegah Grup Angkasa GLONASS...
  19. Kelevra
    +1
    April 21 2014
    Iku misale jek kula sing iki ora masalah technical, satelit Spy Amérika nang endi wae ing papan, iku cukup bisa sing padha provoked Gagal!
  20. +1
    April 21 2014
    Utawa mungkin ana suar surya utawa fenomena anomali liyane ing papan? ora?
  21. +2
    April 21 2014
    Kaya sing diwulangake: kacilakan sing kerep bola-bali wis dadi pola ... Sedhih, utamane amarga akeh proyek sipil sing beda-beda wis dikembangake ing GLONASS, dhuwit wis nandur modal, perusahaan wis digawe ...
  22. 0
    April 21 2014
    Glonass, ora Glonass ... (Aku uga tegese "Bulava", etc.) kabeh iki pranala ing siji chain: ambruk ilmu lan industri, lag elek ing basis unsur modern. Rong puluh telu taun vegetasi nggawe awake dhewe dirasakake ing meh kabeh wilayah teknologi tinggi militer kita. Siji bab sing apik yaiku pimpinan negara pungkasane nyekel industri pertahanan, dene senjata nuklir kita isih njamin keamanan negara.
    1. -4
      April 21 2014
      A lag elek ing database modern? Ora ana lag, praktis ora ana ing pangertèn harfiah saka tembung kasebut. Kanggo 23 taun, kabeh industri elektronik mati. Sing isih ana saiki yaiku crumbs melas karo teknologi sing ilang, peralatan sing wis pirang-pirang abad lan kekurangan personel berpengalaman sing mumpuni. Lan sing paling penting, kanggo nyegerake industri penting iki saiki, injeksi milyaran dolar dibutuhake kanthi tuku kabeh ranté lan peralatan teknologi ing luar negeri. Lan ora malah ing China, nanging ing Kulon. Ora perlu ngomong babagan spesialis, dheweke isih kudu digedhekake lan dilatih.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Igor Gor
        -1
        April 21 2014
        Ora perlu histeris) mandheg njerit :) ana masalah, nanging kabeh bisa ditanggulangi lan ditanggulangi)))
      3. 0
        April 21 2014
        ora, iki artikel saka situs MADE WITH US:
        Mikroelektronik Rusia kanggo papan: sing ngasilake apa lan apa - http://sdelanounas.ru/blogs/48549/
        и
        Mikroprosesor Rusia Elbrus-4S wis diuji lan siap kanggo produksi massal http://sdelanounas.ru/blogs/48951/
  23. +6
    April 21 2014
    kaya sing diomongake Stalin, SETIAP KESALAHAN NDUWE JENENG, JENENG lan ALAMAT
  24. +1
    April 21 2014
    Pendapatku disimpen - bagean saka China gagal
  25. +1
    April 21 2014
    Utawa mungkin Zhirinovsky sing ngganti "sumbu planet"? eseman
  26. -1
    April 21 2014
    padha nulis sing Glonsse nggunakake Kripik saka perusahaan Eropah, sing jawaban, kita kudu 100% teknologi kita dhewe, yen ora, sadama bakal dipateni ing wayahe salah lan kita bakal mbayar getih kanggo pangapunten, senajan ora katon maneh. iku surprise kanggo kita, kita kabeh ngerti sing padha bisa nindakake iku!
    1. 0
      April 22 2014
      Apa set aksara iki? wassat
  27. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka vo.dum
    Iki katergantungan ing basis unsur wong liya ... - iku perlu kanggo nggawe produk strategis saka dhewe .... lan mriksa kaping papat sadurunge diluncurake ... ing prakara iki, biaya saka kesalahan iku pati saka negara...

    Dadi, sial, ing ngendi sampeyan bisa nemokake sampeyan saiki, kajaba ing pasar loak?
  28. +1
    April 21 2014
    Yen ana sing nggawe lan ngluncurake satelit lan mbayar kabeh saka kanthonge dhewe, dheweke bakal mriksa kabeh kaping pitung atus lan kanthi harfiah dilat kabeh sadurunge ngluncurake kapal. nggawe kapal, kecerobohan Rusia.
  29. +2
    April 21 2014
    We kudu sejatine sifate dhasar unsur, lan ora ana liyane!!!
  30. +2
    April 21 2014
    Kabeh iku luwih prosaic!
    KOWE PEDOT TELITI SING SING DIKUMPULE!
    Ing kono, 90% komponen ing REA kemungkinan gedhe diimpor!
    lan sijine ing kono - Firmware saka kanca iku luwih gampang tinimbang turnip kukus!
    APA YANG DILAKUKAN - KEKABOTAN ing kompleks industri militer babagan -ORA ORA SING MELIHAT KENE BOOKMARK!
    AKU BISA OPO IKI KANTHI BANGET! Ana kanca saka kono!
    Kekacoan ing RESHETNEV ing PLAN iki rampung! lan ora mung ing Panjenengane!
    Lan kaget yen GAGAL ... mung ndemek! PERFORMERS kudu dikunjara kanggo iki!
  31. -2
    April 21 2014
    Mungkin yen ana sing ditembak iki, GLONAS bakal luwih apik?
  32. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka: kod3001
    padha wrote sing Glonssa nggunakake Kripik saka perusahaan Eropah, punika jawaban

    Iku mokal kanggo mateni chip sembarang dhewe, kajaba mbok menawa sistem kontrol. Nanging iki mbutuhake pulsa elektromagnetik; iki ora mabur ing angkasa saiki.
    1. 0
      April 21 2014
      Sabuk Van Allen lan suar surya durung dibatalake, lan ing karakteristik teknis REO, nilai resistensi bisa dikurangi.
  33. syntanjey
    0
    April 21 2014
    X-37B ing tumindak! Apa sampeyan mikir yen AS nggunakake piranti iki? Mesthi, mabur menyang satelit wong liya, nginstal piranti jahat ing kana, lan pungkasane, mung ngrusak satelit kanthi tangan mekanik!
    1. 0
      April 21 2014
      Kutipan saka syntanjey
      mung break satelit karo tangan mechanical!

      Lan dasi kapak menyang tangan mekanik!
  34. +1
    April 21 2014
    A sethitik off topik, nanging bab roket.

    Sashko Bely ngumpulake sukune lan menehi pidato:
    -Wong MAIDAN-!!! Apa kita wong gedhe?
    - YAAAAAA!
    "Banjur kenapa kita ora duwe rudal nuklir?"
    - Inggih... Ayo mbangun.
    Dheweke ngethok wit oak sing paling sehat, ngetokake inti kanthi kapak, nyiapake bubuk mesiu miturut resep-resep lawas saka Cossacks sing scalped, dipalu, dipalu gabus, lan narik tali sing rada gedhe menyang sumbu.
    - Where kita miwiti iku?
    - Kanggo moskal dheweke, mesthi!
    Dheweke nulis ing roket "Kanggo wong-wong sing dikutuk," kabeh suku padha ngubengi roket, nylametake sekring ... lan kaya JANCOK!... Ing cendhak, armageddon lokal: kumelun, asap, kabeh padha ngapusi. . Sashko, tanpa sikil, tanpa lengen, katon watara:
    - Aku ora peduli ... Aku bisa mbayangno apa sing kedadeyan Maskal saiki ...
    1. +2
      April 21 2014
      Topik sing rada adoh, nanging babagan bahan bakar roket:
      Wong mabuk nelpon sidekick: "Vasya, apa kita ngombe bir wingi?" - Padha ngombe. — Apa sampeyan ngombe vodka? - Padha ngombe. - Lan cognac? - Padha ngombe. — Apa sampeyan ngombe bahan bakar roket? - Padha ngombe. -Wis menyang WC durung? - Ora!? - Vasya, aja lunga, aku nelpon saka Tokyo!
      1. mesem marang kowe
        +1
        April 21 2014
        Tersenyum, matur nuwun... hi
  35. Pangeran
    0
    April 21 2014
    Alasan kasebut ora kudu digoleki saka kita, nanging saka pesaing pisanan kabeh, kabeh wong ngerti kabeh. Yen wis dikonfirmasi, banjur tumindak respon dibutuhake; impunity bakal rampung awan otak.
  36. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka: ussr1960
    Lan sing paling penting, kanggo nyegerake industri penting iki saiki, injeksi milyaran dolar dibutuhake kanthi tuku kabeh ranté lan peralatan teknologi ing luar negeri. Lan ora malah ing China, nanging ing Kulon. Ora perlu ngomong babagan spesialis, dheweke isih kudu digedhekake lan dilatih.


    Dheweke ora pengin ngedol teknologi utawa peralatan kanthi tliti dhuwur, mula kita kudu miwiti saka awal!
  37. 0
    April 21 2014
    Inggih, kabeh iki ora kanggo apa-apa, muga-muga piranti kita bakal didandani lan dikuatake.
  38. -1
    April 21 2014
    eseman njupuk loro utawa telu lan kabeh bakal bisa metu ing dhewe belay
    1. 0
      April 21 2014
      Mulai karo Serdyukov!
      1. 0
        April 21 2014
        Lan ing basis apa ... dheweke cubluk. Dheweke ora njupuk kanggo iki. Kanggo iki, amnesti diwenehake ngguyu
    2. 0
      April 21 2014
      Kutipan: VMF7981
      njupuk loro utawa telu lan kabeh bakal bisa metu ing dhewe

      Aku ora mikir loro utawa telu bakal ngatasi masalah! Lan saka pakulinan, wong-wong mau bakal nembak salah siji Paman Nikanor, mekanik, utawa lik Nastya, wesi soldering, minangka ngandika, wong sing njebadi karo getih padha ora ditembak, lan malah ora dikunjara.
  39. 0
    April 21 2014
    Wenehi saben penolakan Jeneng Kapisan lan Pungkasan...miturut prestasi, artikel lan istilah...lan piranti bakal mulai bisa digunakake kanthi normal. Wis wayahe rampung kanthi gerakan horisontal...utawa munggah, yen pantes, utawa nganti tekan ngisor, supaya posisine ora katon kaya papan swarga, nanging pancen dadi papan sing tanggung jawab... Saka tembung... JAWAB...!!!
  40. Igor Gor
    0
    April 21 2014
    Wong lanang, apa babagan basis unsur lan kabeh dhukungan sing didampingi, sapa???
  41. +2
    April 21 2014
    Aku maca kabeh komentar lan kabeh omong kosong. Aku ora langsung digandhengake karo ISS. Aku ora bakal mbukak apa lan apa. Aku mung bakal ngomong siji: Malaysia lan China ora ana. Lan wong, yen sampeyan ora ngerti, aja ngomong omong kosong. Gagal kasebut serius lan saka ngendi sing wis dingerteni, liyane saka sumber resmi.
    1. syntanjey
      -1
      April 21 2014
      Apa babagan sabotase karo X-37B?
    2. 0
      April 21 2014
      Kutipan: Sergey-ADE2
      Malaysia lan China ora ana.

      23 Juli 2012 Satelit GLONASS ilang orientasi. Peralatan ing rong pesawat ruang angkasa navigasi gagal. Panyebab miturut omongane uwong yaiku cacat ing sirkuit mikro domestik sing ora bisa nahan paparan sinar matahari.
      cacat saka microcircuit DOMESTIC lan ora ana China utawa insidious West!
  42. Komentar wis dibusak.
  43. Igor Gor
    0
    April 21 2014
    Mulane, investigasi kudu dileksanakake ing kontrol panguwasa sing relevan, sing ora bakal ngidini "proyek" liberal bakal glossed lan proyek iki ora bakal digawa metu. Kaya sing ditindakake Beria babagan pertahanan udara.
  44. 0
    April 21 2014
    mesthi!!! Sawetara jenis f... Aku nyolong 90% saka budget!!! Dadi masalah !!!
  45. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka syntanjey
    Apa babagan sabotase karo X-37B?

    Iku omong kosong, dheweke isih ora bisa nggawa dheweke menyang pikirane. Iki digandhengake karo kebakaran alas, panas, anomali alam sing nggegirisi bebarengan karo HAARP. Sanajan ana akeh "lelucon" kasebut sanajan ing USSR. Njupuk radar over-the-horizon "Chernobyl 2" - Woodpecker Rusia. Dheweke ora nemen nggarap "topik".
  46. 0
    April 21 2014
    Piranti lunak wis dianyari, firmware ternyata bengkok :-)
  47. +1
    April 21 2014
    Kutipan saka saag
    Sadurunge awal April, kabeh pesawat ruang angkasa ora bisa digunakake luwih saka 10 jam. Dilaporake iki


    Aku ora weruh sing aneh iki. Paling kamungkinan piranti lunak iku crude.
  48. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka: ussr1960
    A lag elek ing database modern? Ora ana lag, praktis ora ana ing pangertèn harfiah saka tembung kasebut. Kanggo 23 taun, kabeh industri elektronik mati. Sing isih ana saiki yaiku crumbs melas karo teknologi sing ilang, peralatan sing wis pirang-pirang abad lan kekurangan personel berpengalaman sing mumpuni. Lan sing paling penting, kanggo nyegerake industri penting iki saiki, injeksi milyaran dolar dibutuhake kanthi tuku kabeh ranté lan peralatan teknologi ing luar negeri. Lan ora malah ing China, nanging ing Kulon. Ora perlu ngomong babagan spesialis, dheweke isih kudu digedhekake lan dilatih.
    Kabeh wis dibalekake, sanajan ora cepet. Ya, kabeh anggaran militer kita luwih cilik tinimbang ing Amerika Serikat, sanajan ketertinggalan ing elektronik mung 10 taun ora akeh (kanggo Pasukan Rudal Strategis, tingkat sing luwih murah cukup).
  49. 0
    April 21 2014
    Quote: Bayonet
    Kutipan: Sergey-ADE2
    Malaysia lan China ora ana.

    23 Juli 2012 Satelit GLONASS ilang orientasi. Peralatan ing rong pesawat ruang angkasa navigasi gagal. Panyebab miturut omongane uwong yaiku cacat ing sirkuit mikro domestik sing ora bisa nahan paparan sinar matahari.
    cacat saka microcircuit DOMESTIC lan ora ana China utawa insidious West!
    Aku ngerti sethithik babagan pilihan komponen elektronik kanggo papan ... Aku percaya yen "paparan radiasi surya", ing kasus iki, ora dadi perkara utama sing nyebabake elektronik sing dilindhungi gagal. Paling kamungkinan, iki minangka alesan "SARAN", nanging dudu sing utama ...
  50. +1
    April 21 2014
    Biyen ana satrist sing misuwur M. Zhvanetsky (saiki mung ana wong M. Zhvanetsky) - dheweke duwe ekspresi ing ngisor iki: "Mungkin ana sing bisa didandani ing konservatori?" Aku iku cocok.
  51. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka Da Vinci
    Biyen ana satrist sing misuwur M. Zhvanetsky (saiki mung ana wong M. Zhvanetsky) - dheweke duwe ekspresi ing ngisor iki: "Mungkin ana sing bisa didandani ing konservatori?" Aku iku cocok.
    "Upvoted."
    Paling kamungkinan, "ing konservatori", sawise Serdyukov "ngiwa," padha wis didandani. Satelit gagal minangka "kumandhang" ing wektu kasebut, nanging agen infiltrasi kudu dipikirake nganti suwe ...
  52. 0
    April 21 2014
    Kutipan saka Zubr
    Kutipan saka saag
    Sadurunge awal April, kabeh pesawat ruang angkasa ora bisa digunakake luwih saka 10 jam. Dilaporake iki


    Aku ora weruh sing aneh iki. Paling kamungkinan piranti lunak iku crude.
    Kanggo pesawat ruang angkasa??? Mbok menawa sampeyan ora duwe gagasan sing jelas babagan carane nampa satelit apa wae (utamane militer) lan kaping pirang-pirang kabeh dicenthang kaping pindho. Kajaba iku, paling sistem ana asring duplikat kaping pindho (mung ing cilik saka kamungkinan Gagal saka sistem utama).
  53. Komentar wis dibusak.
  54. 0
    April 22 2014
    Ya, yen kegagalan ana gandhengane karo konfigurasi ulang sistem, mula ora ana sing kritis. Utamane yen kabeh bali menyang kahanan asline. Aku bungah bab prosesor, mesthi. Ora ing pena kaya sing dicritakake babagan iki. Mugi sing kita uga bakal weruh prosesor lan microcircuits kanggo nggunakake sipil rauh. Yen ora, larang banget kanggo nyiyapake mung kanggo perang. Lan luwih apik kanggo praktik teknologi ing peralatan rumah tangga.
  55. 0
    April 22 2014
    Quote: Bayonet
    Kutipan: Sergey-ADE2
    Malaysia lan China ora ana.

    23 Juli 2012 Satelit GLONASS ilang orientasi. Peralatan ing rong pesawat ruang angkasa navigasi gagal. Panyebab miturut omongane uwong yaiku cacat ing sirkuit mikro domestik sing ora bisa nahan paparan sinar matahari.
    cacat saka microcircuit DOMESTIC lan ora ana China utawa insidious West!

    Cacat lagi didandani, lan iku apik sing padha miwiti digunakake ing electronics dhewe. Lan kualitas bakal teka. mung sampeyan kudu njaluk iku kaya ing USSR sak acceptance.... hi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"