Ing dalan kanggo kamardikan finansial. Rubel emas Stalin. Bagean 2

45
Reformasi moneter ing USSR 1922-1924.

Ing musim semi 1922, masalah stabilisasi rubel dadi akut, amarga panyusutan rubel ngganggu pemulihan ekonomi. Perlu dicathet menawa pamrentah Soviet ngerti sebabe butuh rubel sing angel. Lan iki beda karo ekonom modern sing seneng ngomong babagan keuntungan saka "rubel lemah" kanggo Rusia. Ing kasunyatan, panyusutan ruble migunani kanggo Kulon, sing, kanthi mata uang hard, bisa luwih gampang tuku bahan mentah Rusia. Panyusutan saka ruble uga migunani kanggo ibukutha Rusia modern. Kabeh iki nguatake sifat bahan mentah saka ekonomi Rusia. Rubel sing padhet migunani kanggo pangembangan produksi nasional lan perdagangan domestik. Bolsheviks mangertos iki uga.

Mata uang manca lan emas, kang penetrated menyang circulation ekonomi USSR, suda bal saka circulation saka ruble Soviet. Sampeyan perlu kanggo nggawe mata uang sing stabil. Loro denominasi dadi tataran pisanan reformasi. Denominasi ndadekake sirkulasi babakan dhuwit, nanging ora ngiyataken sovznak. Wiwit musim panas 1922, Bank Negara nindakake karya persiapan kanggo nyiapake dhuwit dhuwit anyar. Miturut dekrit saka Dewan Komisaris Rakyat tanggal 25 Juli lan 11 Oktober 1922, Bank Negara nampa hak ngetokake dhuwit kertas anyar - dhuwit kertas denominasi gedhe. Iki direncanakake kanggo nyelehake dhuwit kertas sirkulasi kanthi denominasi 1, 2, 3, 5, 10, 25 lan 50 chervonets. Dhuwit entuk jeneng saka "emas chervonnoye" (emas murni kelas dhuwur), sing nduweni werna abang, yaiku, werna abang. Salajengipun, dhuwit kertas ing denominasi 2 lan 50 chervonets, sing diwenehake dening dekrit, ora tau dilebokake ing sirkulasi. Chervonets Soviet padha karo koin emas 10 rubel saka Kakaisaran Rusia sing bobote 7,74 g, chervonets 25% didhukung dening emas, logam mulia liyane, lan mata uang asing; 75% kasebut diwenehake dening kewajiban lan barang pemerintah jangka pendek.

Sovznak durung rampung dibusak; keamanan ora cukup. Chervonets ana jumlah gedhe banget, lan nyatane mung bisa digunakake kanggo tuku gedhe lan grosir. Ing perdagangan eceran cilik, jumlah cilik dibutuhake. Chervonets logam utamané dipigunakaké déning pamaréntah Soviet kanggo perdagangan manca; sirkulasi domestik diwatesi. Akibaté, mata uang Soviet hard digawe ing basis emas, nanging tanpa circulation dhuwit emas. Ing mangsa panas taun 1923, chervonets wis ditepungi kanthi kuat ing sirkulasi minangka mata uang utama Soviet Rusia. Cacahé dhuwit recehan ing sirkulasi mundhak saka 3,5 yuta rubel tanggal 1 Januari 1923 dadi 237 yuta rubel tanggal 1 Januari 1924. Panggabungan ing kabeh massa dhuwit, diwilang ing chervonets, tambah saka 3% kanggo 75%.

Bebarengan karo rilis chervonets ing Oktober 1923, sing disebut sertifikat transportasi karo dhuwit kertas 5 ruble dilebokake ing sirkulasi, padha ditampa minangka pembayaran dening railway bebarengan karo chervonets. Nyatane, sertifikat transportasi ditampa minangka pambayaran ora mung kanthi sepur. Sertifikat transportasi mlebu sirkulasi moneter negara minangka denominasi chervonets cilik.

Reformasi babakan dhuwit stabil posisi negara, nanging ora bisa ngilangi sawetara fénoména negatif. Panyusutan saka Sovznak terus kanthi cepet. Sovznak sing ambruk tetep dadi mata uang utama ing deso kanggo sawetara wektu, amarga chervonets duwe denominasi sing gedhe banget. Chervonets, kanthi produktivitas sing kurang (nalika petani ngasilake luwih akeh tinimbang sing dikonsumsi dhewe) lan tingkat penghasilan moneter petani sing kurang, ora kasedhiya kanggo massa sing akeh. Kajaba iku, ing desa-desa ora ana mekanisme ganti rugi kanggo nglindhungi penghasilan awis saka panyusutan sovznak, sing kasedhiya ing kutha-kutha. Mangkono, masalah sing nyebabake mata uang tiba utamane ing petani Soviet. Intine, beban mbangun negara Soviet dilebokake ing pundhak petani.

Penurunan mata uang sing terus-terusan uga nduwe pengaruh negatif marang para pekerja. Gaji isih dibayar ora ing chervonets, nanging ing Sovznak. Mlumpat ing kurs Sovznak lan Chervonets lan fluktuasi ing kurs saka dana padha ing pasar beda nggawe lemah kanggo spekulasi. Lapisan "NEPmen" ("Rusia anyar" taun 1920-an) lan kulaks entuk manfaat saka kenaikan harga spekulatif lan panyusutan utange. Wong tani sugih (kulaks) entuk bathi saka riba lan transaksi spekulatif. Iki nuduhake kabutuhan kanggo ngenalake mata uang siji.

Resistance diwenehake ora mung dening wakil saka Nepman bourgeoisie lan kulaks, nanging uga Trotskyists. Dheweke medhar wangsit kegagalan reformasi moneter lan ngusulake kanggo mbatalake utawa mandheg ing kana. Ekonom ing Institut Riset Ekonomi Narkomfin uga prédhiksi ambruk reformasi moneter, ngomongake babagan impossibility kanthi cepet nglereni pangeluaran anggaran lan nemokake sumber liya kanggo nutupi defisit anggaran. Mangkono, bagean tartamtu saka populasi ing Uni Soviet wanted kanggo njaga kekirangan saka ruble lan katergantungan saka babakan dhuwit circulation Soviet ing pasar dhuwit donya lan ekonomi kita lan ibukutha manca. Pedagang swasta lan Nepmen pengin ijol-ijolan chervonets kanthi gratis kanggo emas supaya bisa njupuk emas ing luar negeri lan bisa lolos ing kana.

Ing wiwitan taun 1924, tahap pungkasan reformasi ditindakake. Ing musim semi 1924, cathetan treasury ing denominasi 1, 3 lan 5 rubel wiwit mlebu sirkulasi moneter. Dheweke mandheg nerbitake Sovznak lan wiwit mbatalake saka sirkulasi kanthi tuku maneh kanthi tarif tetep. Sovznaki saka model 1923 ditebus saka populasi kanthi tarif siji ruble emas ing cathetan treasury kanggo 50 ewu sing lawas (50 milyar rubel ing dhuwit kertas lawas). Ing wektu sing padha, dhuwit recehan perak kelas dhuwur ing denominasi 1 rubel lan 50 kopecks, uga dhuwit recehan perak lan tembaga cilik, dilebokake ing sirkulasi.

Kasil rampung reformasi moneter ing taun 1924 nyebabake nggawe mata uang Soviet sing stabil. Tanpa bantuan njaba, dheweke ngilangi kelainan sistem moneter dhewe, sing suwene 10 taun. Sawise ngeculake cathetan treasury lan dhuwit recehan owah-owahan cilik, sadurunge penarikan sovznak, limang jinis dhuwit kertas ing sirkulasi kanggo sawetara wektu: cathetan treasury, chervonets, dhuwit recehan cilik, sovznak lan sertifikat transportasi.

Reformasi moneter penting banget kanggo ekonomi USSR. 1924-1925 - taun ekonomi pisanan sawisé reformasi moneter - minangka taun pertumbuhan industri maksimal kanggo kabeh periode pemulihan. Output industri mundhak 57% dibandhingake karo taun industri 1923-1924. Mata uang sing stabil wis nggawe kahanan kanggo nyuda biaya, nguatake akuntansi biaya, kontrol lan perencanaan ing industri. Mangkono, ing separo kapindho taun 1924, biaya produksi mudhun meh 20%. Produktivitas tenaga kerja ing taun 1925 tekan tingkat sadurunge perang. Upah uga tekan tingkat sadurunge perang. Reformasi uga penting banget kanggo pangembangan tetanèn. Kerugian petani saka panyusutan dhuwit mandheg, kahanan kanggo dodolan produk pertanian saya apik; Bedane rega antarane barang industri lan tetanèn wis rada suda. Iki nyumbang kanggo munggah saka tani petani lan ngembangaken bahan baku lan industri basis kanggo industri. Pasar dodolan kanggo produk industri ditambahi.

Mangkono, liwat telung taun karya serius karo sistem financial, pamaréntah Soviet, tanpa silihan external utawa kridit, ngatur kanggo ngiyataken sistem babakan dhuwit dadi luwih sing chervonets kertas worth luwih saka koin emas saka denomination padha - luwih larang. tinimbang emas. Introduksi mata uang hard calmed populasi. Lan kanthi tajem ing produksi, ana Tambah ing jumlah dhuwit. USSR bisa, kaya Inggris karo pound sterling lan Amerika karo dollar, kanggo nampa bathi net saka masalah - saka operasi saka mesin cetak.

Nanging pungkasane kabeh isih ana ing petani Soviet. "Gunting rega" terus ana ing USSR: rega kanggo barang industri dhuwur, lan rega kanggo barang tetanèn kurang. Para petani ora diwenehi rega sing padha kanggo produke, amarga dana dibutuhake kanggo pangembangan Uni Soviet. Bener, Bolsheviks ora ndhelikake iki. Wong-wong mau kanthi jujur ​​ujar manawa, saliyane pajak biasa, langsung lan ora langsung, dheweke uga kudu nampa "pajak super" ing bentuk overpayments kanggo barang-barang manufaktur lan ing wangun underpayment dening petani kanggo barang tetanèn. Minangka Joseph Stalin nyathet ing plenum April 1929 Komite Pusat Partai Komunis Bolsheviks All-Union, iki minangka "kaya penghormatan kanggo kemunduran kita." Pajak super perlu kanggo pangembangan industri lan ngilangi kemunduran USSR saka kekuwatan Barat sing maju. Punika pitados bilih tax iki layak kanggo petani, amarga padha duwe farm pribadi, income saka kang ngidini kanggo mbayar pajeg tambahan. Iki mbedakake petani saka buruh sing urip mung ing upah. Akibaté, kanthi biaya petani Soviet, produk tetanèn diekspor lan mata uang asing ditampa.

Ing Kakaisaran Rusia padha nindakake perkara sing padha, nanging bedane yaiku ing USSR dana sing ditampa digunakake kanggo pembangunan. Kajaba iku, Uni Soviet duwe strategi pangembangan industri lan ekonomi sing direncanakake. Piranti mesin dituku lan perusahaan industri abot dibangun. Kesabaran lan "pengencetan sabuk" bisa kanthi cepet ngilangi jurang antarane USSR lan negara-negara Barat sing maju, nggawe industri sing kuat lan ora mung bisa urip ing Perang Donya II, nanging uga menang lan dadi superpower.

Ing dalan kanggo kamardikan finansial. Rubel emas Stalin. Bagean 2

chervonets Soviet 1923

Periode sadurunge perang

Sadurunge wiwitan Perang Patriotik Agung, dhuwit kertas ditanggepi kanthi basis operasi kredit Bank Negara. Dhuwit diluncurake menyang sirkulasi sesuai karo kabutuhan ekonomi nasional. Sajrone periode kasebut, sistem kredit lan sirkulasi dhuwit Soviet sing direncanakake pungkasane dibentuk adhedhasar konsentrasi ing tangan negara massa komoditas, sing dilebokake ing sirkulasi kanthi rega stabil.

Ing taun 1929, pamaréntah Soviet ngenalaken sauntara sistem kertu. Iki ditindakake kanggo njaga upah nyata lan nyedhiyakake roti kanggo buruh kanthi rega murah saka cadangan pemerintah. Ing pungkasan taun 1934, nalika produksi mekanis skala gedhe pungkasane diadegake ing tetanèn lan peternakan kolektif lan negara njupuk posisi dominan ing tetanèn, dadi bisa kanggo nyedhiyani populasi tanpa kertu jatah. Sistem kertu dibatalake. Ing wektu sing padha, rong tingkat rega muncul ing turnover perdagangan: dhuwur ing perdagangan farm komersial lan kolektif lan kurang ing jaringan dagang tertutup.

Panjaluk tuku saka populasi terus tuwuh sajrone periode kasebut. Mangkono, jumlah buruh lan karyawan ing USSR tikel kaping pindho saka 1928 kanggo 1934 lan ngluwihi 23 yuta wong. Gaji taunan rata-rata sajrone periode sing padha tambah saka 703 rubel dadi 1791 rubel, lan dana upah tambah saka 8,2 milyar rubel dadi 41,6 milyar rubel. Ing taun 1937, gaji taunan rata-rata mundhak dadi 3047 rubel. Penghasilan petani kolektif uga mundhak. Ing wektu sing padha, belanja pemerintah kanggo pendidikan, perawatan medis gratis lan kegiatan sosial budaya liyane saya tambah akeh. Pangeluaran anggaran negara kanggo kabutuhan kasebut ing taun 1937 mundhak 1928 kali dibandhingake taun 17.

Kita kudu ngelingi carane kepemimpinan Soviet ngembangake industri ing USSR. Barang kasebut mbutuhake panuku. Yen barang dituku lan luwih akeh dibutuhake, produksi bakal berkembang. Nanging sing tuku butuh dhuwit kanggo tuku barang. Stalin milih sing diarani "path Amérika" pembangunan industri ("path Inggris" melu rebutan koloni lan nggunakake pasar sing), path ngembangaken pasar dhewe. Ing taun 1930-an, atusan pabrik lan perusahaan wiwit operasi, nanging panuku dibutuhake. Banjur pamaréntah wiwit kanthi sadar nindakake masalah kasebut, mbuwang dhuwit menyang pasar Soviet. Ing tahap wiwitan, utang perusahaan milik negara ditutupi. Banjur padha wiwit ajeg nambah daya tuku saka populasi. Ing periode pasca perang, pangurangan reguler ing rega barang wiwit.

USSR mbentuk pasar internal. Ing wektu sing padha, negara duwe imbangan positif ing perdagangan manca, wiwit taun 1933, USSR tansah didol luwih saka tuku. Terobosan Rusia-USSR pancen apik tenan. Yen kita nggawe perbandingan ing 1928 prices, banjur tingkat produksi industri ing 1913 ana 11 milyar rubles. Uni Soviet tekan tingkat iki ing taun 1927. Ing taun sabanjuré, 1928, negara Ngartekno ngluwihi tingkat pra-revolusioner - tingkat produksi industri tekan 16,8 milyar rubles. Ing taun 1938, produksi industri ing USSR tekan 100,4 milyar rubles. Ing babagan volume produk komersial sing diasilake, Uni wis munggah saka posisi kaping lima ing donya lan kaping papat ing Eropa Kulon dadi nomer loro ing donya lan pisanan ing Eropa. Uni Soviet ngasilake 13,7% saka produksi industri ing donya. Amerika minangka pimpinan - AS ngasilake 41,9%. Kekuwatan Eropa sing unggul luwih murah tinimbang USSR: Jerman ngasilake 11,6% saka output industri donya; Inggris Raya - 9,3; Prancis - 5,7%.

Mangkono, kunci sukses USSR ana prasyarat ing ngisor iki: 1) mobilisasi wong, "tightening sabuk" kanggo tujuan paling dhuwur - nggawe industri maju lan kuat. Iki ndadekake bisa, kanthi ngurangi konsumsi populasi sauntara, kanggo ngetrapake "pajak super" ing pembangunan industri; 2) Jeksa Agung bisa ngetokake dhuwit ing periode wiwitan industrialisasi, iki ndadekake iku bisa kanggo nggedhekake pasar domestik, nggawe "insatiable". Populasi dipercaya ruble Soviet, supaya ora depreciate; 3) monopoli perdagangan manca. Stalin mabur pasar domestik lan ngluncurake serangan ing pasar donya.


10 chervonets 1937

Perang

Sajrone taun 1940 lan sasi sadurunge perang taun 1941, cadangan anggaran negara saya tambah. Ing awal perang padha tekan 9,3 milyar rubles. Akibaté, pamaréntah Soviet ora nglampahi kabeh dhuwit sing dikumpulake ing budget. Pamrentah nyiapake perang lan barang-barang sing ditumpuk. Kanggo nyegah barang-barang kasebut ora bisa didol, jumlah dhuwit dikurangi. Sajrone periode iki, luwih saka seprapat saka sumber dhuwit dijupuk metu saka sirkulasi.

Total, 582 milyar rubel ngginakaken ing perang, lan budget nampa 1117 milyar rubles nalika perang. Perang lan restrukturisasi militèr ekonomi sacara signifikan ngowahi kahanan sirkulasi moneter ing Uni Soviet. Sumber daya materi lan moneter negara Soviet diganti kanggo nyukupi kabutuhan sing disebabake perang karo Jerman. Pangeluaran militèr sing ageng, nyuda produksi barang-barang konsumen (perusahaan wiwit ngasilake produk militer), lan, kanthi mangkono, nyuda volume perdagangan eceran lan bathi anggaran negara - kabeh iki nyebabake overstrain finansial USSR. sumber daya. Belanja militer tambah terus saka 1940 (57 milyar rubles) nganti 1944 (152,6 milyar rubles) lan wiwit nyuda saka 1945 (144,5 milyar rubles). Bagean belanja militer ing total belanja anggaran tekan puncak ing taun 1942-1943. Pengeluaran kanggo mbiayai ekonomi nasional mudhun saka 58,3 milyar rubel ing taun 1940 dadi 31,6 milyar rubel ing taun 1942. Banjur wiwit tuwuh kanthi cepet, lan ing taun 1945 tekan 74,4 milyar rubel. Perlu dicathet yen sebagian besar alokasi kanggo ekonomi nasional diarahake kanggo konstruksi ibukutha sing ana hubungane karo perang lan kanggo mulihake apa sing wis rusak.

Amarga pendhudhukan bagean penting ing wilayah kasebut, gegayutan karo transfer industri menyang produksi produk militer, produksi barang konsumen lan produksi produk panganan mudhun banget. Dadi, produksi roti mudhun saka 24 yuta ton ing taun 1940 dadi 11 yuta ton ing taun 1945; sereal saka 1,7 yuta ton nganti 1,1 yuta ton; daging saka 1417 ewu ton nganti 624 ewu ton; tangkapan iwak saka 14 yuta kuintal dadi 11,3; gula saka 2151 ewu ton dadi 465; kain katun saka 3952 yuta meter nganti 1615; sepatu kulit saka 211 yuta pasangan nganti 63,1, lan liya-liyane, penurunan produksi paling gedhe dicathet ing 1942-1943.

Ing wektu sing padha, ana paningkatan konsumsi non-pasar saka akeh barang sing diprodhuksi dening industri cahya lan panganan. Iki luwih nyuda dana pasar lan turnover ritel pemerintah. Omzet perdagangan eceran ing taun 1940 rega mudhun ing taun 1942 dadi 34% saka tingkat sadurunge perang. Malah ing taun kamenangan 1945, iku nyumbang 47% saka omzet dagang 1940.

Nalika dana komoditas kanggo populasi dikurangi kanthi serius, pendapatan moneter mung mudhun ing taun-taun pisanan perang, ing taun 1944-1945. padha wiwit munggah maneh lan ngluwihi tingkat sadurunge perang. Pangeluaran gaji kanggo personel militer, pensiun lan tunjangan kanggo personel militer lan kulawargane tambah akeh.

Perang ngganggu keseimbangan antara pendapatan moneter populasi lan turnover perdagangan. Iki nggawe ancaman kanggo sirkulasi moneter. Mula, pamrentah njupuk sawetara langkah serius kanggo ngilangi bedane sing cetha antarane penghasilan lan biaya pedunung. Ing tangan siji, padha wiwit nambah pembayaran lan kontribusi saka populasi, ing tangan liyane, padha wiwit nambah prices kanggo sawetara barang - vodka, rokok, wangi, etc. Kajaba iku, padha wiwit nggedhekake perdagangan komersial, menehi kesempatan kanggo bagean saka populasi karo dhuwit ekstra, tuku barang ing prices dhuwur.

Mangkono, kanthi wiwitan perang, biaya tambahan militer diwenehake marang pajak penghasilan kanggo buruh lan karyawan, lan pajak pertanian kanggo petani kolektif lan petani individu. Ing taun 1942, pajak perang diwenehake. Ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang sadurunge perang, wong langganan utang pemerintah (76 milyar rubel dikumpulake nalika taun perang). Jumlah gedhe ditampa saka panggonan awis lan karcis lotre sandhangan antarane populasi. Retribusi pajak diadegake kanggo bujangan lan kulawarga cilik. Wong sing durung nikah luwih saka 18 taun lan pasangan sing ora duwe anak mbayar 2% saka penghasilan. Amarga pembatalan preian, ganti rugi kanggo non-nggunakake ora ditanggepi kanthi pribadi, nanging ditransfer menyang simpenan pribadi ing bank tabungan. Sumber pendapatan sing signifikan yaiku ngumpulake dana kanggo dana Pertahanan lan Tentara Merah, narik dhuwit saka personel militer menyang meja awis lapangan Bank Negara. Sajrone taun perang, amarga acara kasebut, luwih saka 200 milyar rubel diunggahake saka populasi.

Mundhak ing prices kanggo vodka, rokok, parfum lan sawetara barang liyane, uga bathi saka perdagangan komersial diatur, kui tambahan 172 milyar rubles. Ing wektu sing padha, padha bisa njaga rega pra-perang kanggo barang dhasar. Lan ing kahanan kekurangan produk panganan lan sawetara barang manufaktur, sistem jatah kanggo distribusi panganan dienalake kanggo njamin upah urip. Iki ngidini kita njaga tingkat konsumsi minimal kanggo kabeh wong.

Kabeh langkah kasebut nyedhiyakake udakara 90% sumber daya finansial sing dibutuhake negara. Defisit anggaran ing taun-taun pisanan perang lan keterlambatan aliran dana menyang anggaran saka pengeluaran mbutuhake masalah kasebut. Gunggunge 54,4 milyar rubel disedhiyakake ing taun-taun perang. Akibaté, sumber dhuwit ing awal 1946 tekan 73,9 milyar rubles lan ngluwihi sumber dhuwit sadurunge perang dening 3,8 kaping. Utamane akeh rubel kudu dicithak ing separo kapindho 1941, nalika biaya gedhe dibutuhake kanggo nransfer negara kasebut menyang "tapak perang" (15,3 milyar rubel dicithak).

Emisi, nyuda pasokan barang negara kanggo populasi, lan nyuda surplus panganan ing antarane pedunung deso nyebabake kenaikan rega pasar. Kanggo produk tetanèn wutahé 1020% ing taun 1943 saka tingkat 100% ing taun 1940. Banjur prices wiwit mudhun. Sampeyan kudu ngandika sing longkangan ageng antarane prices perdagangan negara lan perdagangan pasar, uga prabédan ing tingkat rega ing kutha-kutha beda lan wilayah mimpin kanggo speculation nyebar ing taun perang. Sayange, sanajan ing taun-taun paling angel saka Perang Patriotik Agung, nalika mayoritas akeh wong menehi secara harfiah kabeh menyang ngarep (saka urip nganti dhuwit pungkasan), ana subhuman self-dealer sing dadi sugih ing misfortune saka liyane.

Umumé, sistem moneter USSR tahan ujian perang. Senadyan tatu abot sing disebabake perang ing ekonomi negara, emisi relatif cilik. Kanggo mbandhingake, sajrone telung taun Perang Donya I, Rusia nambah dhuwit kanthi 9,5 kaping, lan sajrone patang taun Perang Patriotik Agung - 3,8 kali. Wis sak perang, iku bisa kanggo mungkasi rusak saka kahanan lan miwiti kanggo ngiyataken sistem babakan dhuwit. Kauntungan ekonomi sosialis dibuktekake kanthi perang paling brutal ing crita kamanungsan.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    April 22 2014
    Banjur Mykita teka ... Nanging kanthi serius, kabeh Kulon saiki urip miturut aturan dhasar USSR, mung kita, sawise ngaco kabeh, nyadari yen kabeh wis kedadeyan ... Ya, paling ora kita ngerti iku kanggo dangu), Mugi kita bakal pindhah.
    1. + 13
      April 22 2014
      West urip nanging iki ora kasus !!! Nilai-nilai kasebut beda banget karo nilai kita. Dheweke saiki ngenalake sanksi marang Rusia supaya bisa nyebar rasa ora puas karo kahanan finansial ing antarane kita. Skenario sing padha nalika runtuh USSR. Nanging kasunyatan aneh???? Ora ana sing bisa digunakake wektu iki. Iki amarga padha ngukur kabeh kanthi dhuwit, nanging kita duwe mentalitas sing beda, spiritualitas kita isih urip. Sapa ing Rusia bakal kuwatir yen oligarki ilang dhuwit? Utawa sapa sing kerep nggunakake dolar? Utawa sapa sing duwe real estate lan akun manca? Mulane aku ngomong maneh babagan nransfer perdagangan internasional Rusia ing gas lan lenga, ora kanggo dolar nanging kanggo mata uang nasional, utamane karo China. Lan aku njamin yen ing wektu sing paling cendhak ruble bakal dadi, yen ora emas, banjur dadi salah sawijining mata uang cadangan ing donya. Ya, aku ngerti yen ora bakal gampang. Ing bagean pisanan artikel iki, aku wis nulis babagan iki lan reaksi saka sawetara sing saiki nuduhake yen kita duwe kolom kaping lima ing endi wae, kalebu akeh ing situs iki.
      1. alex=111
        0
        April 22 2014
        Cekap semanten atur kula, kepriye adol minyak lan gas kanggo rega nasional. mata uang
        1) kanggo rubel - Rusia bakal ngrampungake perjanjian penjualan karo China sajrone 30-40 taun kanthi rega, contone, 100 rubel. saben tong minyak, kanthi inflasi lan kurs ing 10-15 taun, sampeyan ora kudu njupuk dhuwit kanggo lenga, kok bab cilik iki perlu?
        2) kanggo yuan - ing kene Rusia bakal dadi sandera kanggo pamaréntah Cina, bakal pengin ndhukung ekspor, utawa kanggo sawetara alesan liyane, yuan bakal nyelehake, lan ing ngendi kita karo kertas colored iki?
        Dolar digunakake ing dodolan amarga isih dadi mata uang sing paling stabil, didhukung dening potensial militer, ekonomi lan politik ing Amerika Serikat.
        1. +2
          April 22 2014
          Kutipan: alex=111
          Cekap semanten atur kula, kepriye adol minyak lan gas kanggo rega nasional. mata uang

          Kutipan: alex=111
          1) kanggo rubel - Rusia bakal ngrampungake perjanjian penjualan karo China sajrone 30-40 taun kanthi rega, contone, 100 rubel. saben tong minyak, kanthi inflasi lan kurs ing 10-15 taun, sampeyan ora kudu njupuk dhuwit kanggo lenga, kok bab cilik iki perlu?

          Sapa sing ngomong yen regane ditemtokake sapisan lan kanggo kabeh? Iki bab pisanan.
          Kapindho, inflasi minangka perkara sing bisa diatur banget, yen ana kepinginan (waca artikel kasebut kanthi teliti)
          Kutipan: alex=111
          2) kanggo yuan - ing kene Rusia bakal dadi sandera kanggo pamaréntah Cina, bakal pengin ndhukung ekspor, utawa kanggo sawetara alesan liyane, yuan bakal nyelehake, lan ing ngendi kita karo kertas colored iki?

          Minangka lucu minangka bisa koyone, kanggo mata uang aman kamungkinan tiba cedhak nul (iki kasedhiya yen perdagangan manca wis digawa metu kanggo mata uang iki).
          Ing babagan iki, yuan ngluwihi saingan, amarga didhukung dening produk industri cair ing China.
          Kutipan: alex=111
          Dolar digunakake ing dodolan amarga isih dadi mata uang sing paling stabil, didhukung dening potensial militer, ekonomi lan politik ing Amerika Serikat.
          Militer lan politik - Aku setuju, babagan ekonomi - ana keraguan sing gedhe lan bener.
          Wis suwe diakoni yen pianis ora bisa mbayar utange bebarengan. Apa potensi ekonomi ing kene?
          Saiki sing "ijo" tetep ngambang mung amarga persetujuan dagang lenga kanggo kertas iki ditindakake, luwih-luwih karo minyak wong liya, sing penting. Iki kok Yankees nanggepi painfully kanggo sembarang nyoba kanggo nggunakake mata uang liyane ing pembayaran kanggo lenga. (Iran, Libya) Yen monopoli iki rusak, kertas ijo sing diidam-idam bakal langsung nemokake rega sing sejatine, cenderung nol.
          1. 0
            April 22 2014
            Pancen setuju karo sampeyan
          2. alex=111
            +1
            April 22 2014
            Quote: Roda
            Sapa sing ngomong yen regane ditemtokake sapisan lan kanggo kabeh?

            lan apa sing bakal ditulis ing kontrak: "rega dideleng saben waktu" utawa "rega 100 rubel + inflasi"? China ing inflasi ing Rusia kanggo lintang.

            Quote: Roda
            inflasi iku bab banget bisa diatur, yen mung ana kepinginan

            sampeyan ngomong iki marang pamaréntah kita, lan ora mung kita.

            Quote: Roda
            kanggo mata uang sing aman, kemungkinan ambruk cedhak karo nol (iki diwenehake yen perdagangan manca ditindakake kanggo mata uang kasebut).

            Sanadyan yuan utawa ruble minangka mata uang sing digunakake ing perdagangan global.

            "Ijo" tetep ngambang amarga saiki AS minangka bocah sing paling keren ing kothak wedhi, sing duwe utang, dheweke bakal ngapura)
            1. 0
              April 22 2014
              Kutipan: alex=111
              lan apa sing bakal ditulis ing kontrak: "rega dideleng saben waktu" utawa "rega 100 rubel + inflasi"? China ing inflasi ing Rusia kanggo lintang.

              Apa bedane, malah saben menit. hi
              Lan babagan "China menyang lintang," sampeyan mbantah dhewe:
              Kutipan: alex=111
              kanggo yuan - kene Rusia bakal dadi sandera kanggo pamaréntah Cina, iku bakal pengin ndhukung ekspor, utawa kanggo sawetara alesan liyane, yuan bakal nyelehake, lan ing ngendi kita karo kertas colored iki?

              Yagene sampeyan kuwatir babagan inflasi lan nyuda, nanging nolak hak kasebut?
              Kutipan: alex=111
              sampeyan ngomong iki marang pamaréntah kita, lan ora mung kita.
              Aku manut! Aku ngandika!
              Lan dheweke malah mangsuli yen dheweke ngerti banget. hi
              Kutipan: alex=111
              Sanadyan yuan utawa ruble minangka mata uang sing digunakake ing perdagangan global.

              Ayo klarifikasi, BYE.
              Ing kasus apa wae, sawetara volume perdagangan ing yuan wis kedadeyan, yen kita tetep ing bebener.
              Kutipan: alex=111
              "Ijo" tetep ngambang amarga saiki AS minangka bocah sing paling keren ing kothak wedhi, sing duwe utang, dheweke bakal ngapura.

              Aku setuju.
              Nanging pranyata ketajaman kasebut wiwit ditantang.
              ora?
        2. +1
          April 22 2014
          Dolar digunakake ing dodolan amarga isih dadi mata uang sing paling stabil, didhukung dening potensial militer, ekonomi lan politik ing Amerika Serikat.

          Potensi apa? Apa sampeyan krungu babagan utang luar negeri?
        3. 0
          April 22 2014
          Apa potensial? Apa sampeyan krungu babagan utang luar negeri AS?
          1. alex=111
            0
            April 22 2014
            Inggih, AS bakal nyithak luwih akeh dolar lan mbayar, apa masalahe?
      2. alex=111
        -1
        April 22 2014
        Cekap semanten atur kula, kepriye adol minyak lan gas kanggo rega nasional. mata uang
        1) kanggo rubel - Rusia bakal ngrampungake perjanjian penjualan karo China sajrone 30-40 taun kanthi rega, contone, 100 rubel. saben tong minyak, kanthi inflasi lan kurs ing 10-15 taun, sampeyan ora kudu njupuk dhuwit kanggo lenga, kok bab cilik iki perlu?
        2) kanggo yuan - ing kene Rusia bakal dadi sandera kanggo pamaréntah Cina, bakal pengin ndhukung ekspor, utawa kanggo sawetara alesan liyane, yuan bakal nyelehake, lan ing ngendi kita karo kertas colored iki?
        Dolar digunakake ing dodolan amarga isih dadi mata uang sing paling stabil, didhukung dening potensial militer, ekonomi lan politik ing Amerika Serikat.
      3. +2
        April 22 2014
        Quote: Maju
        Mulane aku ngomong maneh babagan nransfer perdagangan internasional Rusia ing gas lan lenga, ora kanggo dolar nanging kanggo mata uang nasional, utamane karo China. Lan aku njamin yen ing wektu sing paling cendhak ruble bakal dadi, yen ora emas, banjur dadi salah sawijining mata uang cadangan ing donya.

        Sayange, ora cukup mung ngalih menyang perdagangan kanggo rubel, mata uang nasional utawa malah emas.
        Prioritas kanggo netralake lan banjur nyingkirake spekulasi finansial nalika dhuwit entuk dhuwit.
        Dhuwit, pisanan kabeh, kudu mandheg dadi komoditas sing dituku lan didol, banjur kabeh bakal ana ing coklat.
        Inggih, monopoli negara ing perdagangan manca ora bakal superfluous.
        1. +1
          April 22 2014
          Quote: Roda
          Dhuwit kudu mandheg dadi barang dagangan

          Dhuwit ora bakal mandheg dadi komoditas. Yen ora, ora bakal dadi dhuwit. Ora bisa mbatalake dhuwit saka sirkulasi komoditas, iki ora bisa ditindakake sanajan ing sosialisme.
          Pinjaman iku sejatine dodolan dhuwit. Kapentingan ing silihan minangka rega saka dodolan iki.
          Semono uga kanggo simpenan, mung ing kene bank tumindak minangka panuku dhuwit, dudu bakul.
          Apa sampeyan ngusulake likuidasi sistem perbankan? Malah komunis gagal nindakake iki.
          1. +4
            April 22 2014
            Apa sampeyan ngusulake likuidasi sistem perbankan? Malah komunis gagal nindakake iki.
            Ing USSR ora ana bank pribadi lan, kanthi mangkono, ora ana ibukutha pribadi. Kabeh bank minangka milik negara, kredit ditindakake kanthi tingkat bunga minimal. Ing USSR, dhuwit nduweni peran minangka alat ijol-ijolan ing turnover perdagangan, lan dudu peran komoditas. Kasedhiya awis sithik lan mung dibutuhake kanggo tuku lan dodolan eceran dening populasi. Kabeh pembayaran antarane perusahaan, uga silihan kanggo perusahaan, digawa metu non-awis. Ing pasar manca, USSR dagang nggunakake sistem pemukiman kliring utawa emas. Tujuan utama perdagangan manca USSR ora kanggo nampa dhuwit, nanging kanggo nampa barang (teknologi, mesin, peralatan). Ing neraca perdagangan ana paritas ing impor lan ekspor barang, lan yen sajrone 2 rencana limang taun pisanan, sumber daya diekspor (kaya saiki) lan barang kanthi nilai tambah dhuwur (teknologi, peralatan, kabeh pabrik lan spesialis) padha. diimpor, banjur sak 3-4 Sajrone periode limang taun, nuduhake saka ekspor sumber melorot noticeably lan USSR dhewe wiwit ngekspor barang karo dhuwur nilai tambah. Mengko, kanggo nyenengake pembayaran ing perdagangan manca, ruble sing bisa ditransfer digawe, sing digunakake dening negara CMEA.
            1. 0
              April 22 2014
              Kutipan saka Kurkin
              Apa sampeyan ngusulake likuidasi sistem perbankan? Malah komunis gagal nindakake iki.
              Ing USSR ora ana bank pribadi lan, kanthi mangkono, ora ana ibukutha pribadi. Kabeh bank minangka milik negara, kredit ditindakake kanthi tingkat bunga minimal. Ing USSR, dhuwit nduweni peran minangka alat ijol-ijolan ing turnover perdagangan, lan dudu peran komoditas. Kasedhiya awis sithik lan mung dibutuhake kanggo tuku lan dodolan eceran dening populasi. Kabeh pembayaran antarane perusahaan, uga silihan kanggo perusahaan, digawa metu non-awis. Ing pasar manca, USSR dagang nggunakake sistem pemukiman kliring utawa emas. Tujuan utama perdagangan manca USSR ora kanggo nampa dhuwit, nanging kanggo nampa barang (teknologi, mesin, peralatan). Ing neraca perdagangan ana paritas ing impor lan ekspor barang, lan yen sajrone 2 rencana limang taun pisanan, sumber daya diekspor (kaya saiki) lan barang kanthi nilai tambah dhuwur (teknologi, peralatan, kabeh pabrik lan spesialis) padha. diimpor, banjur sak 3-4 Sajrone periode limang taun, nuduhake saka ekspor sumber melorot noticeably lan USSR dhewe wiwit ngekspor barang karo dhuwur nilai tambah. Mengko, kanggo nyenengake pembayaran ing perdagangan manca, ruble sing bisa ditransfer digawe, sing digunakake dening negara CMEA.

              Sing paling menarik yaiku nalika ekonomi USSR ditawakake minangka sawetara pengalaman positif.
              Apa ora ekonomi Kakaisaran Romawi? Utawa Golden Horde?
              Yen ana apa-apa, USSR ambruk, umume amarga alasan ekonomi.
              Ana paribasan: "Ora nyeret wong mati saka kuburan."
              Aku manggon ing USSR kanggo 30 taun lan 10 sasi gesang kawula. Marang wong liya babagan ekonomi sing apik ing kono. Aku ora butuh. Aku weruh pabrik-pabrik sing operasi ing gudang (utawa malah landfills) lan crops bosok ing lapangan karo mripatku dhewe. Lan aku ora bakal lali.
              1. +3
                April 22 2014
                Quote: Asem
                Sing paling menarik yaiku nalika ekonomi USSR ditawakake minangka sawetara pengalaman positif. Apa ora ekonomi Kakaisaran Romawi? Utawa Golden Horde? Yen ana apa-apa, USSR ambruk, umume amarga alasan ekonomi. Ana paribasan: "Ora nyeret wong mati saka kuburan." Aku manggon ing USSR kanggo 30 taun lan 10 sasi gesang kawula. Marang wong liya babagan ekonomi sing apik ing kono. Aku ora butuh. Aku weruh pabrik-pabrik sing operasi ing gudang (utawa malah landfills) lan crops bosok ing lapangan karo mripatku dhewe. Lan aku ora bakal lali.

                Nah, sampeyan kategoris banget ...
                Sampeyan kudu bisa ndeleng alas kanggo wit-witan lan misahake gandum saka mrambut.
                Ambruk USSR amarga alasan ekonomi rada exaggerated.
                Kaping pisanan, iki minangka alasan politik.
                Ing kasus iki, ekonomi minangka sekunder.
                1. 0
                  April 22 2014
                  Quote: Roda
                  Ing kasus iki, ekonomi minangka sekunder.

                  Apa klasik mulang kaya utama ekonomi?
                  Piye kabare? Nglawan klasik?)))
                  Cetha yen ana alesan sing sifate interetnis. Nanging ana uga cukup ekonomi.
                  Gandum saka mrambut? Aku bakal seneng misahake yen ana biji-bijian.
                  Nuwun sewu, wayahe nutup diskusi. Wong sing mbuktekake kelangsungan ekonomi Soviet ing taun 80-an minangka fanatik sing jelas. Nanging fanatik ora nampa bantahan.
                  1. +2
                    April 22 2014
                    Wong sing mbuktekake kelangsungan ekonomi Soviet ing taun 80-an minangka fanatik sing jelas. Nanging fanatik ora nampa bantahan.
                    Ngendi sampeyan ndeleng yen aku ngomong babagan taun 80-an? Artikel kasebut babagan ekonomi Stalinis, lan iki ora padha karo ekonomi Soviet nalika jaman stagnasi lan perestroika. Sampeyan uga dadi fanatik yen sampeyan sregep mbela ekonomi kapitalis, sing isih ora bakal metu saka krisis. Lan inti saka krisis iku ora ana keamanan nyata perlu kanggo massa ageng saka kewajiban utang (dollar, euro, treasuries) sing ana ing donya saiki. Ngamanake kewajiban sing ora aman karo kewajiban anyar minangka dalan sing ora ana; sampeyan dhewe kudu ngerti iki. Krisis kapercayan (likuiditas) ora bisa ditanggulangi dening instrumen finansial saka ekonomi kapitalis, lan iki kasunyatan!
                    Yen ana apa-apa, USSR ambruk, umume amarga alasan ekonomi.
                    Yagene, ing taun 1990, miturut ahli ekonomi Barat lan PBB, USSR duwe ekonomi nomer loro ing donya?
                    Aku weruh pabrik-pabrik sing operasi ing gudang (utawa malah landfills) lan crops bosok ing lapangan karo mripatku dhewe.
                    Dadi iki salah perhitungan ing perencanaan lan kabijakan kepemimpinan negara, iki ora dadi masalah karo sektor ekonomi nyata, kabeh wis apik. Tinimbang ningkatake kualitas produk, nyuda biaya, modernisasi basis produksi, ngenalake teknologi pertahanan dhuwur ing industri lan lingkungan sipil, nganalisa permintaan populasi kanggo kategori barang, pimpinan komunis sing bobrok mung kasengsem ing jumlah indikator kuantitatif produk sing diprodhuksi.
                    Rungokno omongane wong pinter http://youtu.be/iSiYy_6YJ9E
                    1. -1
                      April 22 2014
                      Kutipan saka Kurkin
                      Ngendi sampeyan ndeleng yen aku ngomong babagan taun 80-an?

                      Lan aku ora mangsuli sampeyan, nanging Wheel.
                      Wiwit kita ngomong babagan ambruk USSR (sing mesthine ekonomi wis metu saka bisnis), banjur menehi komentar babagan ekonomi USSR nalika ambruk.
                      Kutipan saka Kurkin
                      Dadi iki salah perhitungan ing perencanaan lan kabijakan kepemimpinan negara, iki ora dadi masalah karo sektor ekonomi nyata, kabeh wis apik. Tinimbang ningkatake kualitas produk, nyuda biaya, modernisasi basis produksi, ngenalake teknologi pertahanan dhuwur ing industri lan lingkungan sipil, nganalisa permintaan populasi kanggo kategori barang, pimpinan komunis sing bobrok mung kasengsem ing jumlah indikator kuantitatif produk sing diprodhuksi.

                      Kabeh modernisasi sampeyan bakal nyebabake kasunyatan manawa USSR bakal terus ngasilake produk sing ora perlu lan ala, kaya sadurunge, mung ing mesin sing luwih modern, nggunakake teknologi paling anyar.
                      "Analisis panjaluk populasi" ora mungkin ing kondisi kepemilikan negara total. Lan ora perlu. Apa kasengsem ing wishes saka populasi ing kabeh? Iki minangka philistinisme borjuis. Sampeyan kudu mangan, ngombe lan nganggo apa sing diwenehake marang sampeyan.
                      1. +2
                        April 22 2014
                        "Analisis panjaluk populasi" ora mungkin ing kondisi kepemilikan negara total. Lan ora perlu. Apa kasengsem ing wishes saka populasi ing kabeh? Iki minangka philistinisme borjuis. Sampeyan kudu mangan, ngombe lan nganggo apa sing diwenehake marang sampeyan.
                        Inggih, ing Stalin padha nindakake iki. Miturut cara, ing Stalin, ateliers pribadi lan artels kanggo jahitan sandhangan lan sepatu, lan bisnis cilik lan medium-ukuran pribadi dilakokno, warisan saka NEP, kang Stalin ora ngilangi. Khrushchev rampung ngilangi.
                      2. +1
                        April 22 2014
                        Kutipan saka Kurkin
                        Khrushchev rampung ngilangi.

                        Ana sing kaya ngono, aku ora mbantah.
                        Iki minangka kesalahan gedhe. Sektor swasta lan koperasi bisa dadi basis pemulihan ekonomi.
                        Kutipan saka Kurkin
                        Inggih, ing Stalin padha nindakake iki

                        Aku ora ngerti, aku ora manggon ing Stalin. Lair wis ing Khrushchev. Sanajan aku mikir yen sampeyan ora manggon ing sangisore Stalin. Iku angel kanggo kula kanggo ngomong carane sinau saka dikarepake wis direncanakake. Nanging ing mratelakake panemume, ora cara. Iku elek carane akeh sampah diprodhuksi sing ora ana siji needed. Lan ora mung barang konsumen, nanging uga peralatan industri. Nanging ing kertas ana wutah ing industri alat mesin. Tenaga kerja manungsa lan sumber daya material dibuwang. Iki minangka agitasi paling kuat marang sistem kasebut. Lan ora mungkin agen CIA sing disalahake kanggo iki; kita kudu takon marang wong liya. Aku ora weruh titik kanggo nglindhungi ekonomi iki. Dheweke malah nganti nyerahake katering umum lan perdagangan eceran menyang negara, ing ngendi properti negara mung ora cocog. Sekutu kita ing kamp sosialis luwih pinter. Wong sing idealize wektu iku apik tenan. Apa dheweke pancene pengin maneh? Utawa sampeyan krungu bab wektu iku saka ibu lan bapak, nanging ora weruh dhewe?
                      3. +1
                        April 22 2014
                        Aku ora ngerti, aku ora manggon ing Stalin. Lair wis ing Khrushchev. Sanajan aku mikir yen sampeyan ora manggon ing sangisore Stalin.
                        Ora urip, sampeyan bener.
                        Iku angel kanggo kula kanggo ngomong carane sinau saka dikarepake wis direncanakake. Nanging ing mratelakake panemume, ora cara. Iku elek carane akeh sampah diprodhuksi sing ora ana siji needed. Lan ora mung barang konsumen, nanging uga peralatan industri. Nanging ing kertas ana wutah ing industri alat mesin. Tenaga kerja manungsa lan sumber daya material dibuwang.
                        Sinau babagan dikarepake kanggo kelompok utama barang konsumen ing Stalin ditindakake kanthi terus-terusan, lan adhedhasar analisis kasebut, rencana kanggo industri ringan digawe. Sejarawan lan ahli ekonomi ngomong babagan iki lan didokumentasikake. Umumé, ekonomi Stalinis beda banget saka ekonomi Soviet minangka kabèh, kang teka sawise wong. Iki bener nerangake katresnan wong (kultus kapribaden). Ing sangisore dheweke, biaya lan sumber daya sing ora efektif ora mungkin; iki dihukum. Standar urip populasi ing taun sadurunge lan sawise perang cukup dhuwur. Cukup maca penulis serius lan sinau babagan ekonomi Stalinis. Intine digodhog kanggo ngontrol wilayah strategis ekonomi: sumber daya, tanah, sarana produksi kategori A (metalurgi, teknik mesin), pertanian, perdagangan manca lan monopoli mata uang, lan sistem perbankan negara. Stalin ana sethitik kapentingan kanggo bisnis cilik lan medium-ukuran pribadi, nanging ora liquidate lan ora sijine ngandika ing gembong. Kajaba iku, ana conto koperasi nggunakake tanah negara lan alat produksi kanggo entuk bathi. Kajaba iku, panggunaan kasebut gratis, lan pangguna mung kudu nanggung biaya kanggo njaga lan ndandani negara. property ditampa kanggo nggunakake. Bayangna dina iki! Iki mokal ing kahanan saiki, nalika rezim ing kuwasa mbukak maling lan ekonomi wis parasitic.
                      4. 0
                        April 22 2014
                        Kutipan saka Kurkin
                        miturut Stalin, ditindakake kanthi terus-terusan, adhedhasar analisis kasebut lan rencana kanggo industri ringan.

                        Ing sangisoré Stalin, wong-wong urip kanthi ora becik, mula pasar bakal nguntal kabeh. Mulane, bisa diluncurake tanpa kuwatir babagan panjaluk. Produk kasebut bakal tetep dikarepake.
                        Kutipan saka Kurkin
                        Standar urip populasi ing taun sadurunge lan sawise perang cukup dhuwur

                        Aku krungu beda karo sedulurku. Aku ora duwe alesan kanggo ora pracaya wong. Pembayaran ing jenis ngrembaka ing farms bebarengan. Dhuwit umume nyenyet, mula ora ana inflasi. Simbahku bisa mlebu proyek konstruksi sajrone 2 taun lan bali menyang omah mung sadurunge Perang Finlandia. Dheweke kerja keras sajrone 2 taun tanpa preian lan meh ora ana dina lan nganggep minangka luck, amarga dheweke bisa ngirim dhuwit menyang omah (dheweke duwe anak papat). Lan ing farm kolektif padha mbayar ing jenis, yen ora ing dhuwit. Kajaba iku, pajak pertanian kudu dibayar. Perang wiwit, dheweke lunga perang, tilar donya ing taun 1945. Apa standar urip sing dhuwur, apa sampeyan ngomong? Bapakku kerja ing peternakan kolektif nganti 1944; ing taun 1944 dheweke lunga perang tanpa rampung sekolah. Dheweke bali menyang omah mung ing taun 1952. Iki urip. Napa aku kudu maca penulis apa wae? Aku wis krungu akèh bab urip sing saka saksi mata.
                      5. +2
                        April 22 2014
                        Lha, mbahku uga perang. Umumé, dheweke dadi prajurit militer, banjur dadi petugas pemadam kebakaran, lan kepala departemen pemadam kebakaran ing sawijining pabrik. Sawisé perang, mbah kakung kapindho kesah ing saindhenging kabeh serikat kanggo reconstruction lan situs construction anyar komunisme minangka installer. Ora ana siji utawa liyane sing ngeluh babagan periode Stalin, dheweke isih ngelingi karo nostalgia. Ya, angel sajrone lan sawise perang, mesthine, nanging yen ora, kabeh diucapake. Panganan, sandhangan, perabot, bioskop, tari.
    2. +3
      April 22 2014
      Kutipan saka Rambia
      Nanging serius, kabeh Kulon сейчас urip miturut aturan dhasar saka USSR

      Ing panggonan endi?
      Ing endi dhukungan sing solid?
      Ngendi dhukungan kanggo pasar domestik?

      Kulon saiki urip miturut model Inggris kanthi biaya liyane ing donya, kalebu. Rusia.
      1. +5
        April 22 2014
        Bentenipun antarane kita lan wong-wong mau paling akurat ditulis dening Tyutchev:

  2. -3
    April 22 2014
    Iku misale jek kula sing "ajaib" saka sistem financial Soviet padha langsung proporsional kanggo mlarat saka wong (desa residents), lan kaelokan saka wutah industri padha kanggo Advertisement (kadhangkala kanggo apa-apa) saka properti nasional saka negara. Armory Chamber lan Pertapaan Negara.
    1. 0
      April 22 2014
      Kutipan saka Takashi
      Iku misale jek kula sing "ajaib" saka sistem financial Soviet padha langsung proporsional kanggo mlarat saka wong (desa residents), lan kaelokan saka wutah industri padha kanggo Advertisement (kadhangkala kanggo apa-apa) saka properti nasional saka negara. Armory Chamber lan Pertapaan Negara.

      Njupuk saran sing apik: "Yen misale jek, sampeyan kudu dibaptis." hi
  3. +2
    April 22 2014
    Kutipan: alex=111
    Cekap semanten atur kula, kepriye adol minyak lan gas kanggo rega nasional. mata uang
    1) kanggo rubel - Rusia bakal ngrampungake perjanjian penjualan karo China sajrone 30-40 taun kanthi rega, contone, 100 rubel. saben tong minyak, kanthi inflasi lan kurs ing 10-15 taun, sampeyan ora kudu njupuk dhuwit kanggo lenga, kok bab cilik iki perlu?
    2) kanggo yuan - ing kene Rusia bakal dadi sandera kanggo pamaréntah Cina, bakal pengin ndhukung ekspor, utawa kanggo sawetara alesan liyane, yuan bakal nyelehake, lan ing ngendi kita karo kertas colored iki?
    Dolar digunakake ing dodolan amarga isih dadi mata uang sing paling stabil, didhukung dening potensial militer, ekonomi lan politik ing Amerika Serikat.

    Rusia ora bakal dadi sandera kanggo China utawa, umpamane, India, yen mung amarga China wis mbutuhake hidrokarbon luwih saka Amerika lan panjaluk terus berkembang, lan ora ana lan ora bisa dadi mitra sing luwih apik tinimbang Rusia. gotong royong. Kapindho, sampeyan ora kudu mamang babagan ruble! Yen tumindak ing ndhuwur ditindakake, ruble ora mung bakal ngganti dolar lan bakal nguatake posisine ing pasar valuta asing global, mula kita bisa lali babagan inflasi sing dhuwur. Kajaba iku, nalika transaksi kasebut rampung, risiko kasebut dianggep. Lan ing kasus kerjasama karo yuan, ruble mung bakal nurunake dolar, sing bakal dadi kertas potong. Kang, ing cara, wis kasus saiki. Miturut cara, sampeyan ngremehake yuan. Iku bakal ditampa minangka pembayaran meh ing ngendi wae ing donya. Komoditas berjangka lan bursa saham lan spekulator liyane minangka masalah teknologi, kaya sing dikandhakake. Pitakonan liyane yaiku sing nyithak kertas ijo ora mung nyerahake jabatane. Dheweke, kaya sing wis dingerteni kanthi bener, duwe tentara sing paling kuat ing saindenging jagad lan bakal nglawan kepentingane ing kabeh cara. Iki soko worth mikir bab kasebut kanthi teliti,. Lan pungkasan. Saben uwong ngerti yen kita duwe dina kerja wolung jam. Makarya saben dina kira-kira 3-4 jam, kabeh negara kerja kanggo Amerika Serikat, ngamanake kewajiban utang, amarga iki cara ekonomi donya. Aku ora pengin dadi bature pribadi.
    1. alex=111
      0
      April 22 2014
      miwiti sade kanggo rubles, lan ruble bakal ngganti dollar lan nguatake posisi - Aku wedi iki mung asumsi lan kepinginan, carane iki bakal dadi ing laku, aku ora ngerti. Miturut cara, inflasi uga dhuwur ing China, aku lunga preian ing kono meh saben taun.
      1. 0
        April 22 2014
        Kutipan: alex=111
        lan ruble bakal remet dollar lan ngiyataken posisi

        Apa gunane iki?
        Apa iki bakal nambah daya saing produk kita? Apa bakal nambah kualitas lan nyuda biaya?
        Napa sampeyan kabeh kepengin banget karo kurs rubel? Lan babagan finansial umume? Iki dudu masalah kita !!! Aja kaya iki!
        Utawa bab utama kanggo sampeyan "dollar weakens posisi sawijining"? Aja peduli babagan urip Rusia, anggere kahanan dadi luwih elek kanggo Amerika? Nanging iki ora patriotisme maneh, nanging idiocy. Iki diarani "sanajan ibu maratuwa, aku bakal beku kuping." Lan iki ora beda karo posisi wong Svidomo ing hubungan karo Rusia.
        1. 0
          April 22 2014
          Quote: Asem
          Apa iki bakal nambah daya saing produk kita? Apa bakal nambah kualitas lan nyuda biaya?

          Ya, bakal nambah lan nyuda.
          Quote: Asem
          Utawa bab utama kanggo sampeyan "dollar weakens posisi sawijining"? Aja peduli babagan urip Rusia, anggere kahanan dadi luwih elek kanggo Amerika? Nanging iki ora patriotisme maneh, nanging idiocy. Iki diarani "sanajan ibu maratuwa, aku bakal beku kuping." Lan iki ora beda karo posisi wong Svidomo ing hubungan karo Rusia.

          Apa sampeyan ngerti yen Rusia urip kanthi eksklusif amarga dolar? Inggih, plus liyane yaiku massa saka kewajiban enslaving sing dianggep, sing bakal luwih gampang ditolak nalika dagang kanggo rubel.
          1. 0
            April 22 2014
            Quote: Roda
            Apa sampeyan ngerti yen Rusia urip kanthi eksklusif amarga dolar?

            Ora, ora teka. Aku ora lara, aku sehat mental.
            Yen kedaden kanggo sampeyan, banjur iki masalah sampeyan.
            Miturut cara, kita duwe kira-kira 54th ing donya babagan standar urip. Nanging ing babagan produktivitas tenaga kerja, kurang saka 100th.
            Tegese, sejatine awake dhewe ora pantes kanggo taraf urip sing diduweni. Kita urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan ing kahanan kasebut, ujar manawa ana wong sing "ngrampok" tegese ora ramah karo sirah.
            Kita urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan kita nyolong standar urip kita saka keturunan kita. Apa THIS ora kedadeyan sampeyan?
            Iku gampang kanggo nyalahke masalah ing dollar, lan ora ing kesed lan kasekengan dhewe.
            1. +2
              April 22 2014
              Tegese, sejatine awake dhewe ora pantes kanggo taraf urip sing diduweni. Kita urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan ing kahanan kasebut, ujar manawa ana wong sing "ngrampok" tegese ora ramah karo sirah.
              Kita urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan kita nyolong standar urip kita saka keturunan kita. Apa THIS ora kedadeyan sampeyan?
              Iku gampang kanggo nyalahke masalah ing dollar, lan ora ing kesed lan kasekengan dhewe.
              Iki ngendi aku setuju karo sampeyan. Taman teknologi iki mbokmenawa luwih saka 90% lungse. Jumlah perusahaan industri sing ngasilake produk sing kompetitif, bermutu tinggi, berteknologi tinggi kanthi nilai tambah dhuwur, cilik banget. Kabeh potensial saka USSR rampung matèni lan dijarah ing 90s. Negara, tinimbang nindakake industrialisasi anyar miturut skema Stalin, kanggo sawetara alasan nyimpen dhuwit sing ditampa saka adol sumber daya, lan nandur modal ing ekonomi AS.
              1. -1
                April 22 2014
                Kutipan saka Kurkin
                Negara, tinimbang nindakake industrialisasi anyar miturut skema Stalin,

                Industrialisasi miturut skema Stalin presupposes surplus pinunjul saka pedunung deso, kang bisa dipindhah menyang kutha sak construction saka tetanduran anyar lan pabrik. Saiki skema kaya ngono ora bisa ditindakake. Ora ketompo carane akeh Staliniss seneng ngelawan.
                1. +3
                  April 22 2014
                  Quote: Asem
                  Industrialisasi miturut skema Stalin presupposes surplus pinunjul saka pedunung deso, kang bisa dipindhah menyang kutha sak construction saka tetanduran anyar lan pabrik. Saiki skema kaya ngono ora bisa ditindakake. Ora ketompo carane akeh Staliniss seneng ngelawan.

                  Nanging ana ton plankton kantor.
                  Iki wektu kanggo kontingen iki kanggo nindakake soko migunani.
                  1. 0
                    April 22 2014
                    Quote: Roda
                    Nanging ana ton plankton kantor.

                    Apa sampeyan ngomong yen sampeyan manggon ing USSR?
                    Padha temenan ora manggon.
                    Yen ora, dheweke bakal ngelingi akeh bibi lan paman sing ora nindakake apa-apa kajaba nyulam sarung tangan lan ngrampungake teka-teki silang.
                    Ora ana sing bakal tetep "plankton" saiki kaya ngono. Saiki kabeh padha ngetung dhuwit, kalebu aku. Nanging ing USSR ana luwih parasit saka ngendi wae.
            2. +3
              April 22 2014
              Quote: Asem
              Ora, ora teka. Aku ora lara, aku sehat mental. Yen iki wis kedaden kanggo sampeyan, banjur iki masalah sampeyan. Miturut cara, kita duwe kira-kira 54th ing donya ing babagan standar urip. Nanging ing babagan produktivitas tenaga kerja, kurang saka 100th. Tegese, sejatine awake dhewe ora pantes kanggo taraf urip sing diduweni. Kita urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan ing kahanan kasebut, ujar manawa ana wong sing "ngrampog" tegese ora kekancan karo sirah, urip luwih apik tinimbang sing pantes. Lan kita nyolong standar urip kita saka keturunan kita. Apa THIS ora kedadeyan sampeyan?

              Sapa sing ngitung produktivitas iki lan kepiye carane?
              Produktivitas apa?
              Produktivitas sapa?
              Yen babagan produksi industri, mula aku kudu nguciwani sampeyan.
              Dheweke makarya kabeh urip ing produksi, lelungan ing kabeh bekas tanah air gedhe kita, lan sawise ambruk, dheweke ngunjungi pabrik ing Kulon.
              Dadi, produktivitase ora luwih dhuwur, padha makarya kanthi cara sing padha, lan ngasilake potongan wesi sing padha ing wektu sing padha, lan asring luwih alon.
              Iki bisa uga ora ngyakinake sampeyan, nanging coba wangsulan pitakon sing ora sopan: kenapa, amarga produktivitas sing kurang, mayoritas produk sing padha luwih murah tinimbang sing duwe (Nanging, kita kudu terus terang yen luwih adoh saka kekuwatan Soviet, jurang iki luwih cilik, amarga luwih akeh dampak saka ambruk produksi umum, remuk dadi potongan-potongan cilik lan panggunaan komponen larang Barat)
              Kahanan ing tetanèn rada beda, nanging ora ana sing bisa ditindakake, iklim kita ora padha, nalika mangsa nyebar ing sisih kulon, isih ana salju ing sebagian besar negara kita.
              Tebak kaping telu ing endi produktivitas bakal luwih dhuwur, ing ngendi sampeyan bisa nyebarake panen loro saurutan utawa kanthi angel?

              Saiki babagan standar urip ...
              Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing taun 1988 USSR ana ing posisi kaping 26, miturut laporan PBB.
              Ing taun 1991, Rusia nggandhengake dolar ...
              LAN?
              Apa sing nyebabake iki yen saiki ana ing posisi kaping 54?


              Quote: Asem
              Iku gampang kanggo nyalahke masalah ing dollar, lan ora ing kesed lan kasekengan dhewe.

              Apa sampeyan yakin karo kesed lan kasekenganku?
              Sampeyan ora njupuk akeh?
              Oalah, sampeyan wis nyiram awu ing sirahmu durung? Amarga ing bokong kasebut, ing babagan standar urip, ana kesed lan ora bisa ... yen sampeyan nyedhaki saka posisi sampeyan.
              Nanging, sayangé, crita babagan daya saing sing kurang, produktivitas, kesed wong Rusia, keengganan lan ora bisa nindakake apa-apa sing asale saka sumber sing bisa dingerteni, sing aku ora bakal menehi saran supaya bisa dipercaya, nanging bakal menehi saran supaya luwih jero. menyang buku pinter, mulang negara sajarah lan mbentuk pendapat dhewe, lan ora stupidly mbaleni sawise liberal saka macem-macem loreng.

              PS. Kanggo pangembangan umum, digali luwih jero menyang Internet, goleki apa anggaran USSR, banjur mbandhingake karo Rusia modern lan, pungkasane, karo negara-negara Kulon. Mungkin ana sing bakal owah ing persepsi.
              1. 0
                April 22 2014
                Quote: Roda
                padha makarya kanthi cara sing padha, lan potongan-potongan wesi sing padha digawe saka wesi kasebut ing wektu sing padha,

                Napa operator gabungan luwih milih Klaas Jerman tinimbang gabungan Rusia?
                Yagene ana pengendara mobil luwih seneng mobil manca tinimbang mobil Rusia?
                Apa sampeyan nulis omong kosong? Iki kanggo sapa?
                Apa sampeyan normal utawa ora?
                Kepiye sampeyan bisa mbandhingake sampah sing diprodhuksi dening teknik mesin lan instrumentasi Rusia karo impor?
                Cidra lan patriotisme ora padha.
                1. dmb
                  0
                  April 22 2014
                  Aku maca komentar sampeyan kanthi periodik lan nyoba ngerti apa jenis masyarakat Rusia sing kudu diupayakake lan kepiye carane bisa mujudake aspirasi iki?
                  1. +1
                    April 22 2014
                    Kutipan: dmb
                    lan masyarakat apa sing kudu ditindakake Rusia?

                    Salah sijine kesejahteraan lan keamanan warga luwih dhisik.
                    Kutipan: dmb
                    Kepiye kepinginan kasebut kudu diwujudake?

                    Kita kudu kerja, ora golek sing disalahake. Marang saben ing panggonane.
                    1. dmb
                      +4
                      April 22 2014
                      Inggih, njupuk tembung umum ora anyar. Iki tegese sampeyan mung ora duwe jawaban kanggo pitakonanku. Ing bab kaslametan warga, sosialisme sing sampeyan kritik iku luwih unggul tinimbang masyarakat sing wis dikenal ing babagan iki, yen sampeyan nyuda kesejahteraan dadi jaket burgundy, Mercedes lan rantai emas ing gulu, mesthi sampeyan wis adoh. ahead, nanging wong prayoga duwe konsep rada beda saka uga-kang. Aku wani njamin yen ing masyarakat sing mayoritas akeh banget kanca lan kenalan makarya banget conscientiously, ora nyolong lan pracaya sing padha digunakake kanggo anak. Kajaba iku, dheweke uga menehi konsep kehormatan. Ketoke iku beda kanggo sampeyan.
                      1. -1
                        April 22 2014
                        Kutipan: dmb
                        Inggih, njupuk tembung umum ora anyar. Iki tegese sampeyan mung ora duwe jawaban kanggo pitakonanku.

                        Nuwun sewu, ora ana papan ing kene kanggo program sing ditambahi. Iki lan sampeyan ora bakal nulis apa-apa kajaba saperangan tembung.
                        Kutipan: dmb
                        Kanggo safety warga, sosialisme sing sampeyan kritik babagan iki luwih unggul tinimbang masyarakat sing dikenal,

                        Yagene sosialismemu mati? Apa sampeyan ngomong babagan intrik mungsuh maneh?
                        Sampeyan bakal ngomong maneh, para Stalinis ora duwe jawaban liyane.
                        Kutipan: dmb
                        nanging wong prayoga duwe konsep sing rada beda babagan kesejahteraan

                        Aku ora nganggep aku wong sing kurang prayoga tinimbang wong liya.
                        Ana kepinginan sing katon ing sampeyan kanggo nganggep sapa wae sing duwe rubel luwih elek tinimbang sampeyan.
                        Iki tembang sing akrab, khas wong males, ciut lan iri. Iku apik yen para Stalinis kaya ngono.
                      2. dmb
                        +2
                        April 22 2014
                        Lan iku menowo. Mbuwang label tinimbang mbantah argumentasi mungsuh cukup semangat "pengusaha kreatif." Sampeyan mesthi nganggep sampeyan wong sing prayoga. Utawa sampeyan bisa menehi jeneng jeneng Rusia sing kondhang ing jaman saiki, sing sampeyan ubungake kanggo wong sing padha? Saora-orane bakal jelas nganti sepira konsep kesopanan sampeyan cocog karo konsep sing umum. Ing masyarakat sing prayoga, ora umum kanggo nyebut wong Stalinis tanpa alasan sing cukup, ing masyarakat sing sopan ora umum kanggo nyebut wong sing kesed, ciyut lan iri yen ora ana alesan kanggo iki. Ing kasus sampeyan, siji-sijine alesan kanggo iki yaiku ora cocog ideologis kita. Nanging dheweke ora bisa mangsuli pitakone Vfa.
                      3. 0
                        April 22 2014
                        Kutipan: dmb
                        Nanging dheweke ora bisa mangsuli pitakone Vfa.

                        Aku mangsuli sakbisane. Apa sampeyan ora seneng? Iku dudu masalahku.
                        Lan kenapa sampeyan ujug-ujug mutusake yen aku wajib menehi wawancara?
                        Apa iki ajining dhiri? Sampeyan kudu luwih andhap asor.
                        Kutipan: dmb
                        Labeling tinimbang mbantah argumentasi mungsuh

                        Aku ora weruh bukti. Ora siji. Apa aku kudu mbantah?
                        Kutipan: dmb
                        Labeling

                        Nanging aku weruh iki. Sapa sing menehi hak kanggo negesake utawa malah nganggep yen aku ora duwe konsep pakurmatan? Lan nyingkirake aku saka barisan wong sing prayoga? Apa sampeyan njupuk akeh banget? Iki carane sampeyan digedhekake? Nah, dadi luwih elek.
                        Kutipan: dmb
                        Utawa sampeyan bisa menehi jeneng kulawarga Rusia sing kondhang ing jaman saiki, sing sampeyan anggep minangka wong sing padha?

                        Contone, aku ngajeni banget marang Menteri Pertahanan, aku ketemu dheweke ing taun 90-an, lan aku krungu akeh babagan dheweke saka wong liya. Iki saka ndhuwur sirahku. Aku ngormati L.M. Roshal ora kurang; Aku ngerti langsung babagan karyane, utamane ing Kaukasus.
                        Lan sapa sing ngurmati sampeyan, yen ora rahasia?
                        Nanging dheweke ora bisa mangsuli pitakone Vfa.

                        Napa sampeyan ora mangsuli pitakon - kenapa sosialisme mati?
                      4. dmb
                        +1
                        April 22 2014
                        Inggih, pisanan, Roshal lan bisnis sing dihormati minangka konsep sing beda. Dheweke nambani wong, ora ngumpulake dhuwit. Lan karo menteri, sampeyan pancen apik. Iki babagan kesopanan mantan sekretaris panitia kutha lan pakurmatan saka anggota CPSU iki. Sampeyan ora perlu terus luwih bab kang lan konsep kaurmatan. Kanggo tujuan iki, ora kaya sampeyan, aku bakal mangsuli pitakon sampeyan babagan sosialisme. Aku pengin nguciwani sampeyan. Dheweke ora mati. Kajaba iku, iku saya cedhak lan cedhak. Apa sampeyan seneng karo Marxisme-Leninisme utawa ora, sanajan sampeyan kanthi ajining dhiri sing mundhak ora bisa mbantah versi pangembangan masyarakat sing ditawakake. Iki sejatine usaha sampeyan supaya ora mangsuli pitakonku. Nanging mundur sauntara mung sauntara. Mênggah ingkang rumiyin tansah angèl, saha lêrêsipun tiyang sudagar punika namung sagêd damêl anggènipun nyambut damêl lêrês, kabukten saking tuladha panjenengan.
                      5. 0
                        April 22 2014
                        Napa sampeyan ora seneng banget karo pengusaha? Nanging, sampeyan ora kudu mangsuli. Aku wis ngerti. Apa sampeyan ora seneng amarga duwe dhuwit luwih akeh tinimbang sampeyan? Wis cetha. Sembarang panyengkuyung sosialisme mesthi dadi redneck sing meri, siap mateni sapa wae sing urip luwih apik tinimbang dheweke.
                        Ora sabar, Bapak-bapak lan kanca-kanca. Sosialisme sampeyan wis mati. Wong-wong padha mungkasi dheweke sapisan lan kanggo kabeh, kaya reptil beracun.
                        Lan sira kudu njaluk ngapura lan mratobat marang rusaking negara, amarga degradasi ing pamaréntahan sampeyan, kanggo kabeh moyoki saka wong, ing impudence saka panggedhe commie, kanggo bodho lan arrogance. Ora, wong bokong abang isih nyoba mulang wong sing sopan. Padha tetep wong cilik tanpa pakurmatan utawa kalbu. Mulané wong tansah sengit marang kowé. Lan ora sengit marang wong-wong sing ninggalake CPSU, nanging paling kabeh sing ora ninggalake. Ing gendéra isin sampeyan, mung ana wong sing ora bisa nemokake papan ing urip normal.
                      6. dmb
                        +1
                        April 22 2014
                        Ya, sampeyan ndeleng sepira nesu sing ana ing sampeyan lan wong liya kaya sampeyan. Miturut cara, gething sampeyan marang Kekuwatan Soviet aneh banget, kaya idola sampeyan. Nalika kekuwatane kuwat, sampeyan nyanyi odes lan ora nyerahake kaluwihan sing diwenehake. Ora saka pendidikan gratis, utawa saka obat gratis, utawa saka omah gratis. Aku luwih yakin yen sesuk pamrentah saiki, kanggo kepentingan bisnis gedhe, nggawe sampeyan bangkrut, sampeyan bakal ana ing ngarep "pejuang sosialisme."
                      7. 0
                        April 22 2014
                        Sprays padha mabur ing mungsuh!
              2. 0
                April 22 2014
                Quote: Roda
                Amarga ing bokong kasebut, ing babagan standar urip, ana kesed lan ora bisa ... yen sampeyan nyedhaki saka posisi sampeyan.

                Aku mikir ya. Ya, aku ora mbantah.
                Saben kita melu apa sing kedadeyan.
                Quote: Roda
                Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing taun 1988 USSR ana ing posisi kaping 26, miturut laporan PBB.

                Aku kelingan banget wektu iku. Wong-wong mau urip luwih elek tinimbang saiki. Lan aku ora peduli karo laporan PBB, aku luwih percaya karo kesanku.
                Aku ngerti kepinginan sampeyan kanggo njupuk wong kanthi kerah lan nyurung kabeh wong menyang siji palung lan ujar: "rebut apa sing diwenehake partai sampeyan dhewe." Aku ngerti iki, isih akeh. Cukup aja nggambarake minangka patriotisme. Iki gething saka Rusia lan sawijining wong, kepinginan kanggo crush lan ngremehake wong-wong mau, lan ora patriotisme.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
  4. 0
    April 22 2014
    Sing nganggep sirkulasi emas minangka cara kanggo ngatasi masalah ekonomi kita kaget.
    Kaping pisanan, masalah kita ora ana ing sektor finansial. Iki minangka akibat saka produktivitas tenaga kerja sing kurang lan daya saing barang-barang kita. Ekonomi kita utamane butuh insinyur, desainer lan teknologi, dudu financier.
    Kapindho, nggunakake emas minangka alat pembayaran utawa naleni ruble menyang emas (sing padha) ora bakal nguatake ruble. Iki ora luwih apik tinimbang dipatok menyang dolar utawa euro utawa yuan. Emas saiki dadi komoditas kaya liyane. Suwe-suwe wis dina nalika emas mung mundhak regane. Sapa wae sing ngetutake ekonomi global ngerti kepiye rega emas bisa mudhun, lan tanpa ana hubungane karo kejatuhan rega liyane.
    Loro lan sampeyan ora bisa dagang emas saiki kaya dhuwit. Amarga emas cilik, relatif marang volume barang lan layanan saiki. Sirkulasi emas didhukung dening wong-wong sing otakne macet ing abad kaping 19 - separo pisanan abad kaping 20.
    1. +2
      April 22 2014
      Quote: Asem
      Kaping pisanan, masalah kita ora ana ing sektor finansial. Iki minangka akibat saka produktivitas tenaga kerja sing kurang lan daya saing barang-barang kita.

      Daya saing kurang, sampeyan ngomong?
      Ya, nguripake sirah, pungkasanipun, ora tau (!) produk kita, ora ketompo apa kualitas super padha duwe, bakal diijini menyang pasar EU lan negara, padha bakal nemokake yuta lan siji alasan liyane, introduce syarat sembarang, sabuk. akeh wartawan supaya kanthi sistematis mbuwang produk kita (sing sejatine kedadeyan karo sisa-sisa industri mobil lan penerbangan kita; dheweke bakal nyogok pejabat, nanging ora ngidini.
      Quote: Asem
      Ekonomi kita utamane butuh insinyur, desainer lan teknologi, dudu financier.

      Quote: Asem
      Ekonomi kita utamane butuh insinyur, desainer lan teknologi, dudu financier.

      Ekonomi kita butuh akeh perkara, nanging sing utama yaiku kekarepan politik sing kuat yen kita butuh industri kita dhewe.
      Quote: Asem
      Kapindho, nggunakake emas minangka alat pembayaran utawa naleni ruble menyang emas (sing padha) ora bakal nguatake ruble. Iki ora luwih apik tinimbang dipatok menyang dolar utawa euro utawa yuan. Emas saiki dadi komoditas kaya liyane. Suwe-suwe wis dina nalika emas mung mundhak regane. Sapa wae sing ngetutake ekonomi global ngerti kepiye rega emas bisa mudhun, lan tanpa ana hubungane karo kejatuhan rega liyane.

      Pegging mata uang kanggo emas beda banget saka nggunakake emas langsung. wektu iki.
      Emas tansah dadi komoditas, nanging komoditas kanthi rega tetep (rasa bedane). Sing loro.
      Dadi alesan mlumpat emas iku ora disambungake karo apa-apa, i.e. minangka obyek transaksi spekulatif banal kanggo kertas sing ora aman.

      Quote: Asem
      Loro lan sampeyan ora bisa dagang emas saiki kaya dhuwit. Amarga ana sethitik emas relatif kanggo volume saiki barang lan layanan.
      Eh, sampeyan mikir apa sing sampeyan tulis?
      Maca kaping pirang-pirang, mbok menawa sampeyan bakal entuk ...
      Mesthi ana emas cilik supaya bisa muter peran sing padha, yen ora (gee-gee) ora ana gunane. ngguyu
      1. 0
        April 22 2014
        Quote: Roda
        Apa sampeyan mikir apa sing sampeyan tulis?

        Apa sampeyan tau mikir babagan paling ora sawetara bagean awak?
        Aku malah ora bakal nanggapi kiriman iki amarga buta huruf sing jero.
        Ya, nguripake sirahmu, pungkasane,

        Aku tansah nganggo. Sampeyan luwih apik nguripake sirah.
  5. 0
    April 22 2014
    Punika conto prasaja. Wiwit taun 2012, rega lenga wis kira-kira stabil. Lan emas saya murah, lan wis dropped noticeably, senadyan Tambah ing tumbas dening bank-bank tengah Rusia lan China. Ayo mbayangno yen kita bakal ngedol lenga kanggo ruble, lan malah dipasang ing emas. Iki tegese penghasilan kita saka ekspor minyak bakal mudhun, sanajan pasokan lan panjaluk lenga ora owah.
    Lan apa keuntungan kanggo Rusia?
    Rega emas saiki dipengaruhi dening sawetara kelompok finansial internasional gedhe. Padha bisa Pick munggah lan nggawa wong-wong mau mudhun kapan padha arep. Mungkin ora suwe, nanging katon. Iki luwih gampang ditindakake tinimbang rega minyak.
    Lan sampeyan pengin peg ruble kanggo emas? Kanggo opo??? Endi artine? Kanggo nambah katergantungan keuangan kita marang modal asing? Ya, dheweke wis dhuwur. Lan yen ora kanggo iki, banjur apa?
    1. 0
      April 22 2014
      Quote: Asem
      Punika conto prasaja. Wiwit taun 2012, rega lenga wis kira-kira stabil. Lan emas saya murah, lan wis dropped noticeably, senadyan Tambah ing tumbas dening bank-bank tengah Rusia lan China. Ayo mbayangno yen kita bakal ngedol lenga kanggo ruble, lan malah dipasang ing emas. Iki tegese penghasilan kita saka ekspor minyak bakal mudhun, sanajan pasokan lan panjaluk lenga ora owah.

      Apa sampeyan ora bisa nemokake bebener sing prasaja?
      Perdagangan minyak kanggo emas, apa sing ditindakake kanthi otomatis?
      Ya, bener! Iki nyebabake panjaluk emas, lan, minangka asil, kenaikan rega logam kuning saka kabeh mata uang sing ora didhukung.
      ora?
      Quote: Asem
      Rega emas saiki dipengaruhi dening sawetara kelompok finansial internasional gedhe. Padha bisa Pick munggah lan nggawa wong-wong mau mudhun kapan padha arep. Mungkin ora suwe, nanging katon. Iki malah luwih gampang tinimbang karo rega lenga lan sampeyan pengin nempelake ruble menyang emas? Kanggo opo??? Endi artine? Kanggo nambah katergantungan keuangan kita marang modal asing? Ya, dheweke wis dhuwur. Lan yen ora kanggo iki, banjur apa?

      Ngendi klompok finansial kasebut nalika emas dadi ukuran regane?
      Maneh, sampeyan wis tau mikir babagan iki?
      Ora ana rahasia manawa bagean gedhe saka transaksi emas murni virtual. Iki diarani penipuan finansial.
      Isih, coba nguripake sirahmu, bisa uga bisa? (ora nglanggar, ora pribadi)
      1. 0
        April 22 2014
        Quote: Roda
        Perdagangan minyak kanggo emas, apa sing ditindakake kanthi otomatis?

        Saiki iku dagang ing dolar.
        Apa iki kanthi otomatis nyebabake kenaikan kurs dolar? Ora kaya ngono! Iku fluctuates kaya kabeh liyane.
        Apa sampeyan mikir yen perdagangan minyak Rusia nemtokake сё?
        Nguripake header yen sampeyan bisa (ora nglanggar, ora pribadi).
        1. 0
          April 22 2014
          Quote: Asem
          Saiki didagang nganggo dolar. Apa iki kanthi otomatis nyebabake kenaikan kurs dolar? Ora kaya ngono! Iku fluktuasi kaya kabeh liyane. Apa sing nggawe sampeyan mikir yen perdagangan minyak Rusia nemtokake kabeh? Nguripake sirah cilik yen sampeyan bisa (ora ana pelanggaran, ora ana sing pribadi).
          Aja bingung peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik.
          Iki minangka perkara sing rada beda.
          "Ijo" ora bisa bantuan nanging ragu-ragu miturut aturan saka game, ditetepake sawise Gagal wong PR kanggo nyedhiyani isi nyata (ayo kita elinga tembung apik deGaulle). Banjur dhuwit dadi "komoditas", lan jumlah paling gedhe saka "komoditas" iki diprodhuksi dening Federal Reserve.
          Coba pikirake kenapa, sadurunge ninggalake keamanan sing padhet, ana krisis overproduksi ing donya, lan sawise wektu H dadi finansial.
          Ya, sampeyan bener, perdagangan minyak Rusia (+ plus gas) ora "kabeh", lan ora bisa dadi "kabeh" miturut definisi.
          Nanging, volume kasebut katon banget, lan bisa ditemokake yen ngowahi dadi mata uang liyane (ora mesthi ruble utawa yuan, sampeyan bisa perdagangan tugriks Mongolia ing pungkasan. ngguyu ) bakal menehi Yankees cukup ngelingke sirah, malah stroke ing sawetara begja (utawa ora kasil?) kahanan.
  6. -1
    April 22 2014
    ora bakal (!) produk kita, ora preduli apa kualitas super sing diduweni, diijini menyang pasar EU lan negara, bakal nemokake jutaan lan siji alasan liyane, ngenalake syarat apa wae, nggunakake akeh wartawan supaya kanthi sistematis. smear produk kita (sing, nyatane, apa sing kedadeyan karo sisa-sisa industri mobil lan pesawat

    Sialan, otak para pseudo-"patriot" bengkok!
    Apa "kuwalitas super" saka produk industri mobil kita?
    Lan kenapa ana akeh produk Cina ing Eropa, nanging ora ana sing duwe, kajaba minyak lan gas? Utawa China sekongkol karo wong-wong mau?
    1. +2
      April 22 2014
      Ing Eropa lan Amerika, barang-barang kita langka amarga Uni Eropa lan Amerika sengit marang kita lan wedi karo kita. Ana motif politik sing jero ing mburi iki. Iki wis kedadeyan ing milenium sadurunge lan bakal tetep nganti dheweke njupuk alih sumber daya alam kita lan nggawe kita budak perusahaan transnasional. Mulane padha ngalang-alangi penetrasi ekonomi kita menyang Kulon. Lan aku ndeleng sampeyan minangka apologist sing semangat kanggo dolar lan, minangka akibat, perbudakan dolar kanggo negara kita! Aku ora seneng karo kahanan iki.
      1. +1
        April 22 2014
        Aku ora apolog dolar. Aku mung mikir yen ninggalake iku luwih saka durung wayahe lan mbebayani. Panggabungan ekonomi Rusia ing GDP global ora dadi gedhe kanggo mbenerake ngalih menyang pembayaran ing rubles. Mung bocah bodho lan snotty sing percaya yen ekspor minyak Rusia bisa "nyekeli kabeh mungsuh." Kanggo kita iki 45% saka budget, nanging kanggo ekonomi global ora malah tepak ing segara, nanging sepuluh saka gulung.
        Sampeyan lan aku mung duwe garis pikiran sing beda. Aku mikir babagan carane nggawe luwih apik kanggo Rusia. Lan sampeyan mikir babagan carane ngrusak Amerika. Kanggo kula iku ora padha ing kabeh.
        Quote: Maju
        Ana sawetara barang kita ing Eropa lan Amerika amarga EU lan Amerika sengit marang kita lan wedi karo kita

        Dheweke uga wedi karo China, nanging nyoba golek AC utawa printer non-Cina ing Eropa. Utawa perabot kantor. Utawa tukang ledeng. Apa sampeyan wis menyang Eropa? Utawa sampeyan mung ndeleng dheweke ing ngimpi?
        Ora ana barang kita ing pasar manca amarga ora bisa kerja. Ora ana alesan liyane. Gagasan paranoid sampeyan ora masuk akal lan ora pantes. Yen kita nggawe wêdakakêna cuci apik, wong tuku, aku wis weruh ing toko Eropah. Lan yen kita nggawe mobil ala, padha ora tuku. Nanging kita ora nggawe komputer lan telpon seluler. Sing kabeh alesan.
        1. +1
          April 22 2014
          Aku wis tekan Eropa lan papan liyane sing menarik banget, nanging dheweke ora wedi banget karo China amarga lokasi geopolitik. Mulane, terobosan Cina ing ekonomi umume amarga panyedhiya teknologi lan perkembangan Barat. Amarga Departemen Luar Negeri ngarep-arep bisa ngunggahake mungsuh Rusia. Iku ora bisa metu maneh, supaya saiki padha spawn. Dene amerophobiaku, sampeyan salah banget. Lan umume, aku weruh saka komentar sampeyan yen sampeyan cenderung nggawe kesimpulan kanthi cepet, nanging minangka aturan, dheweke salah. Apa sampeyan mikir, aku ora ngerti manawa perusahaan transnasional lan wong Amerika beda-beda kutub. Mung wong enom naif bisa ngarep-arep yen Amerika ambruk, banjur perusahaan bakal ilang. Dheweke bakal langsung katon ing jembatan sing wis disiapake, ujare ing Hong Kong utawa Malaysia, utawa ing irung kita ing Rusia, dheweke bakal nggawe aspal dalan, mbangun omah, menehi dhuwit lan terus ngeksploitasi jagad iki kanggo kepentingane dhewe. Miwiti perang, numpes wong sing ora salah. Kanggo ngyakinake sampeyan yen sampeyan minangka milyar emas sing kudu urip kanthi biaya wong liya. Lan sampeyan bakal setuju karo wong-wong mau amarga kanthi ndhukung dolar sampeyan ndhukung dheweke ing mburi layar. Aku ora setuju
        2. +1
          April 22 2014
          Quote: Asem
          Aku ora apolog dolar.

          Kayane sampeyan ngapusi ... hi
          Quote: Asem
          Aku mung mikir yen ninggalake iku luwih saka durung wayahe lan mbebayani. Panggabungan ekonomi Rusia ing GDP global ora dadi gedhe kanggo mbenerake ngalih menyang pembayaran ing rubles. Mung bocah bodho lan snotty sing percaya yen ekspor minyak Rusia bisa "nyekeli kabeh mungsuh." Kanggo kita iki 45% saka budget, nanging kanggo ekonomi global ora malah tepak ing segara, nanging sepuluh saka gulung. Sampeyan lan aku mung duwe garis pikiran sing beda. Aku mikir babagan carane nggawe luwih apik kanggo Rusia. Lan sampeyan mikir babagan carane ngrusak Amerika. Kanggo kula iku ora padha ing kabeh.

          Dadi langsung, "kepiye bisa luwih apik kanggo Rusia" lan kanggo iki, njaga katergantungan ing kertas ijo sing dipotong?
          Jujur, aku ora peduli apa sing kedadeyan ing Amerika.
          Dheweke mung kejiret ing bledosan tambang sing ditandur.
          Ora ana rejeki, dheweke nggawe awake dhewe kanthi cara dhewe ...
          Dene bagean sing ora pati penting, kayata, malah bagean cilik iki nyebabake kringet adhem nyabrang samodra, mung mikir yen ora bisa dikontrol.
          Ngomong babagan manuk ...
          Saham Irak, Libya lan Iran uga cilik, nanging mung niat ninggalake zona dolar nyebabake kekalahan loro lan pamisahan negara katelu.
          1. 0
            April 22 2014
            Quote: Roda
            Jujur, aku ora peduli apa sing kedadeyan ing Amerika.

            Sing jelas kowe ngapusi.
            Yen Rusia dadi sing utama kanggo sampeyan, ora bakal ana obsesi karo anti-Amerika. Akeh wong bingung karo patriotisme, kalebu sampeyan.
            Lan sepisan maneh, aku ora apolog dolar. Penghasilanku ana ing rubel. Aku mung nyawang prekara-prekara, ora kaya para Stalinis sing urip ing jagad dongeng.
            Ya, aku percaya yen saiki ora nguntungake Rusia kanggo ngedol ekspor kanggo rubel. Nanging sabenere amarga iki ora duwe bathi kanggo Rusia, ora kanggo Amerika.
            Iki ora bakal menehi apa-apa kajaba nambah orientasi bahan mentah ekonomi. Amarga bakal nambah kurs ruble lan nyedhot industri non-sumber daya.
            Oh, ya, Stalinis duwe resep kanggo iki - kanggo ngisolasi ekonomi Rusia saka donya. Kanggo sawetara alasan, misale jek kabeh wong bakal setuju kanggo numpak landak.
    2. +1
      April 22 2014
      Quote: Asem
      Sial, otak pseudo-"patriot" bengkong! "Kualitas super" apa sing diduweni produk industri mobil kita? Lan kenapa ana akeh produk Cina ing Eropa, nanging ora ana sing duwe, kajaba minyak lan gas? Utawa China sekongkol karo wong-wong mau?

      Napa sampeyan ora seneng industri mobil kita?
      Wis sepuluh taun kepungkur aku nunggang landak bapakku lan ora nate nguciwani. Ajeg njupuk kula saka titik A kanggo titik B lan bali karo biaya minimal kanggo pangopènan sawijining, lan ora Matter ngendi titik B iki dumunung.
      Dene barang-barang Cina ing Eropa lan Amerika, kabeh ana ing kana.
      Ing donya "beradab", kita duwe masyarakat pasca-industri, produksi wis ditransfer menyang ngendi (?), kanthi bener (!), menyang China.
      Sing "dikembangake" ora kejawab tandha ing kene (kaya karo gas lan lenga Rusia), dheweke ora ngerti carane dadi gumantung ing China "underdeveloped".
      China wiwitane ditugasake dadi pemasok barang menyang "metropolis", sing dibayangke ing perjanjian perdagangan karo sing terakhir, sing entuk manfaat saka China. Sampeyan ora ngerti iki????
      1. 0
        April 22 2014
        Quote: Roda
        Napa sampeyan ora seneng industri mobil kita?
        Wis sepuluh taun kepungkur aku nunggang landak bapakku lan ora nate nguciwani.

        Iku masalah sampeyan. Lan aku nyopir mobil manca, kaping telu ing saurutan. Aku tau nyopir domestik. Lan pengalaman nyopirku 28 taun. Aku dadi insinyur otomotif kanthi latihan. Saiki aku wis pensiun, nanging aku dadi kepala perusahaan pelatihan driver lan transportasi. Aku ora duwe mobil domestik, lan iku ora ketepakan. Tak pasrahke marang kowe, numpak landakmu. Aku ora mikir sampeyan luwih ngerti babagan mobil tinimbang aku. Iki rotiku, aku mangan nganti wareg. Aku uga mrentah perusahaan otomatis ing tentara. Lan aku ngerti rega industri mobil domestik.
        China wiwitane ditugasake dadi pemasok barang menyang "metropolis", sing dibayangke ing perjanjian perdagangan karo sing terakhir, sing entuk manfaat saka China. Sampeyan ora ngerti iki????

        Aku ngerti lan ngerti akeh perkara. Kita ora kalah karo China; iku bagean saka ekonomi donya. Rusia uga siji, lan iki minangka sebab utama kenapa "sanksi" kasebut ora bisa digunakake kaya sadurunge. Kepinginan paranoid kanggo nyegerake ekonomi sing ditutup dudu patriotisme utawa prihatin kanggo kabecikan negara. Iki kepinginan bodho saka fanatik kanggo numpes kabeh, supaya ing pungkasan kabeh wong bakal numpak landak kaya dheweke.
        1. +1
          April 22 2014
          Quote: Asem
          Iku masalah sampeyan. Lan aku nyopir mobil manca, kaping telu ing saurutan. Aku tau nyopir domestik. Lan pengalaman nyopirku 28 taun. Aku dadi insinyur otomotif kanthi latihan.

          Lan aku duwe 38 taun pengalaman nyopir lan aku tansah ndandani mobil dhewe, preduli saka pabrikan, yen ana.
          Insinyur radiofisika, nanging kedadeyan aku kudu ngatasi perkara sing ora ana hubungane langsung karo pendhidhikanku. Nanging aku ora gelo, malah aku bangga yen apa sing wis ditindakake nganti saiki yaiku njaga Tanah Air.
          Quote: Asem
          Saiki aku wis pensiun, nanging aku dadi kepala perusahaan pelatihan driver lan transportasi. Aku ora duwe mobil domestik, lan iku ora ketepakan. Tak pasrahke marang kowe, numpak landakmu.
          Aja mikir iku mbebayani! hi
          Sampeyan mung mentingake awake dhewe duwe kesempatan kanggo tuku mobil manca, saiki wis jelas.
          Aja wedi, dheweke ora bakal lunga saka Rusia sanajan perdagangan Rusia ditransfer menyang mata uang liyane.
          Quote: Asem
          Aku ngerti lan ngerti akeh perkara. Kita ora kalah karo China; iku bagean saka ekonomi donya. Rusia uga siji, lan iki minangka sebab utama kenapa "sanksi" kasebut ora bisa digunakake kaya sadurunge. Kepinginan paranoid kanggo nyegerake ekonomi sing ditutup dudu patriotisme utawa prihatin kanggo kabecikan negara. Iki kepinginan bodho saka fanatik kanggo numpes kabeh, supaya ing pungkasan kabeh wong bakal numpak landak kaya dheweke.

          Sampeyan duwe kepinginan paranoid kanggo ngubungake guess sampeyan marang wong liya.
          Apa ana wong sing njaluk penutupan ing wates sampeyan?
          Rusia saiki mung ora bisa nindakake iki, lan, umume, ora perlu.
          Kulon ora bisa ngedhunake Tirai Wesi maneh; saluran pipa ana ing dalan. ngguyu
          Aku bakal pitutur marang kowe rahasia sing elek: sanksi durung bisa ditindakake marang USSR sadurunge, sanajan ana alesan sing beda.
          1. -1
            April 22 2014
            Quote: Roda
            Apa ana wong sing njaluk penutupan ing wates sampeyan?

            Iki pancene ditindakake dening para Stalinis.
            Quote: Roda
            Sampeyan mung mentingake awake dhewe duwe kesempatan kanggo tuku mobil manca, saiki wis jelas

            Apa sampeyan ndeleng apa-apa sing ala ing kepinginan wong duwe mobil sing apik? Apa egois iki kanggo sampeyan? Ya... wong sing menarik - para Stalinis.
        2. 0
          April 22 2014
          Ati-ati
          Lan saiki kanggo bagean sing nyenengake, kanggo cemilan.
          Iki diarani panganan cuci mulut. ngguyu
          Quote: Asem
          Kita kudu kerja, ora golek sing disalahake. Marang saben ing panggonane.

          Nyuwun pangapunten kanggo sawetara pathos ... hi
          Ya, sampeyan "kerja" ...
          Nanging sapa?
          Kanggo Rusia, kanggo kesejahteraan sing sampeyan peduli banget, utawa kanggo awake dhewe, kekasihmu?
          Kanthi tuku barang sing diimpor, sampeyan menehi panganan menyang negara sing diprodhuksi lan ora ngidini analog digawe ing omah.
          Sayange yen sampeyan wis umur pensiun, sampeyan wis kena infeksi virus konsumerisme.
          Kanthi wong kaya sampeyan, bakal angel banget kanggo Rusia kanggo mulihake industrie, amarga kanggo sampeyan, "Cossack" sing dirilis ing sangisore merek Toyota bakal dadi wahyu pungkasan lan sampeyan bakal nggodhok banyu saka iku ... Hmm.
          Sampeyan, lan wong-wong kaya sampeyan, umume kudu disalahake amarga ambruk ekonomi negara kita.
          Sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan bakal nindakake kabeh kanggo mesthekake yen comfort sampeyan ora nandhang karusakan sing sethithik.
          Sampeyan nyopir mobil manca, nyedhiyakake proyek ing luar negeri, ngangkut barang manca, maneh ing mobil manca.
          Apa sing sampeyan lakoni kanggo Rusia?
          Apa sampeyan ngewangi nyawiji dhuwit sing asale saka minyak lan gas, produk pertahanan, saka ilmuwan nuklir lan kanggo gandum kita?
          Kanthi apa aku congratulate sampeyan!
          Mungkin luwih becik sampeyan menyang kana dhewe, ya?

          Kanggo iki, aku duwe pakurmatan kanggo sujud, sampeyan wis mandheg dadi kapentingan kanggo kula.
          1. -1
            April 22 2014
            Quote: Roda
            Kanthi tuku barang sing diimpor, sampeyan menehi panganan menyang negara sing diprodhuksi lan ora ngidini analog digawe ing omah.

            Apa sampeyan ngombe teh alami, yaiku, impor? Utawa wortel saka kebon sampeyan?
            Apa sampeyan nganggo kaos lan kaos hebe? Katun ora tuwuh ing Rusia. Yagene kowe egois banget, sayangku? Nganggo linen, iku basa Rusia. Utawa lavsan. Yen ora, sampeyan ora ngidini pabrikan domestik berkembang.

            Quote: Roda
            Mungkin luwih becik sampeyan menyang kana dhewe, ya?

            Pindhah menyang Korea Lor dhewe lan entuk tendhangan saka bokong sampeyan.
            Tanpa commies, hawa ing kene bakal luwih resik.
            1. 0
              April 22 2014
              Nanging, wortel bakal luwih sehat tinimbang sing dituku ing toko!
          2. -2
            April 22 2014
            Yen sampeyan ora duwe dhuwit kanggo mobil sing apik, ora ateges sampeyan dadi patriot. Iki bisa uga ateges sampeyan mung ora duwe dhuwit. Nglirwakake kabutuhan minangka kabecikan iku murni trampish. Insinyur fisik ora duwe mentalitas tramp.
            Lan aku ora nate ujar manawa Rusia kudu berkembang kabeh industri.
            1. 0
              April 22 2014
              Mesthi wae, kabeh ora perlu, kita kudu ngembangake industri minyak lan gas sing paling nguntungake!
  7. +1
    April 22 2014
    Masalah ekonomi utama kita yaiku ora ana pimpinan kaliber Stalin I.V. A plus kanggo artikel, Aku looking nerusake kanggo tutugan.
  8. +2
    April 22 2014
    Artikel sing apik banget lan aku mikir sing penting yaiku "rubel sing padhet dibutuhake kanggo mulihake ekonomi." Apa Comrade Naebulina mikir babagan iki?
    1. +2
      April 22 2014
      Kutipan: Cossacks
      Apa sing dipikirake Comrade Naebulina babagan iki?

      Apa sing diomongake yaiku apa sing dipikirake!
  9. 0
    April 22 2014
    Saiki Medvedev kanthi terang-terangan ngundang dagang kanggo rubel ... Dadi ngenteni ora suwe ...

    1. alex=111
      +4
      April 22 2014
      Medvedev minangka karakter komik, Putin mung katon luwih apik ing latar mburi.
      1. +1
        April 22 2014
        Kanthi Medvedev aku ngelingi ing sak panggonan, nanging ing liyane aku kelalen. Dheweke nuduhake Bretton Woods TODAY lol Ayo lunga lan ngijolake dhuwit satus karo emas telung ons. Fotografer,...
        1. 0
          April 22 2014
          Kutipan saka nikcris
          Ayo dheweke ngijolake dhuwit satus karo telung ons emas,


          Presiden AS Nixon ing 1971 mbatalake peg saka dolar AS kanggo emas sawise DeGaulle nggawa wong-wong mau kapal karo kertas ijo lan nuntut sing padha menehi bali ing emas.
          Sawise kerusuhan mahasiswa wiwit ing Prancis, DeGaulle mundur, lan tilar donya setahun sabanjure ...
          Uga, ing perang nglawan sing ijo, Kenedy, Hussein, Kadafi tiwas ...

  10. +2
    April 22 2014
    Miturut cara, ing USSR ana pengalaman positif liyane, sanadyan karo overtone politik, nanging Nanging:
    Pamilihan hakim
    Pamilihan hakim, prinsip keadilan sosialis, sing intine yaiku hakim ing kabeh tingkat sistem peradilan lan penilai dipilih. Program CPSU nganggep V. karo. minangka salah sawijining dhasar demokrasi keadilan. Prinsip V. s.
    Tampilake kanthi lengkap.. wis dilestarekake sacara legislatif ing Konstitusi USSR, ing konstitusi serikat pekerja lan republik otonom, ing Dasar-dasar Legislasi ing Sistem Kehakiman USSR, serikat pekerja lan republik otonomi 1958. Ing USSR, ing prinsip V. s. kanthi dileksanakake: hakim lan penilai rakyat kabeh pengadilan (saka Pengadilan Rakyat menyang Pengadilan Tinggi USSR) dipilih dening populasi utawa Dewan Perwakilan Rakyat Kerja sing cocog.

    Hakim saka link utama sistem peradilan Soviet - pengadilan rakyat distrik (kutha) - dipilih dening warga saka distrik tartamtu (kutha) ing basis saka hak pilih universal, witjaksono lan langsung dening kertu suoro rahasia kanggo periode 5 taun, penilai rakyat - ing rapat umum buruh, karyawan lan petani miturut panggonan kerja utawa panggonan, personel militer - ing unit militer kanggo periode 2 taun. Pengadilan regional, regional, kutha, pengadilan wilayah otonom lan distrik nasional dipilih dening Dewan Perwakilan Pekerja sing cocog kanggo 5 taun. Mahkamah Agung Uni Soviet, Mahkamah Agung Uni lan republik otonom dipilih masing-masing dening Soviet Supreme saka USSR, Dewan Tertinggi Uni lan republik otonom kanggo 5 taun. Ketua, wakil ketua lan anggota pengadilan militer dipilih dening Presidium Supreme Soviet saka USSR suwene 5 taun. Penilai rakyat pengadilan militer dipilih kanthi voting terbuka ing rapat umum personel militer unit militer (institusi) kanggo periode 2 taun.

    Undhang-undhang Soviet ora ngerti kualifikasi sing mbatesi kanggo pemilihan hakim utawa penilai rakyat, kajaba umur: saben warga USSR sing wis umur 25 taun ing dina pemilihan bisa dipilih dadi hakim utawa penilai rakyat. Sembarang warga negara diwasa ing dinas militer sing aktif bisa dipilih minangka penilai rakyat ing pengadilan militer.
    Rusia saiki sadurunge iki kaya saka Vladivostok menyang Moskow..... cumi-cumi. wassat
    1. +1
      April 22 2014
      Pengadilan ing kabeh tingkat ing USSR dipimpin dening pengacara profesional. Kita mung bisa ngomong babagan elektabilitas kasebut kanthi syarat. Organ-organ partai nyalonake calon, ora ana calon alternatif. Secara resmi, sapa wae bisa dadi hakim. Nanging mung formal. Nyatane, kanggo nindakake iki, sampeyan kudu duwe pendidikan hukum. Lan wajib - anggota ing CPSU, ora ana hakim non-partai ing USSR.
      Hakim pengadilan militer diangkat kanthi resmi. Ora ana pemilihan fiktif.
      Asesor rakyat yaiku wong saka rakyat. Dheweke ora mutusake apa-apa, mung manthuk; wong-wong kasebut diarani "kival". Kajaba iku, dheweke mung ana ing pengadilan tingkat pertama. Mung hakim profesional sing kerja ing pengadilan sing luwih dhuwur.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. 0
    April 22 2014
    Ayo dadi pirembagan bab kinerja. Njupuk USA, Hollywood, bathi saka produser film luwih saka atusan milyar dolar. Ayo njupuk Rusia, bioskop kita. Rugi milyaran dolar. Data resmi saka atusan film. Serial TV, kartun, mung 7!!!! Pitu film dadi luwih utawa kurang duwe bathi!!!!Pinten atusan dolar sing dikurangi kanggo saben Rusia? microelectronics luwih, kanggo taun pungkasan saka Apple. 62 milyar dolar ing bathi. Tekan ! Ora turnover perdagangan. Kita duwe total $ 270 yuta kerugian. Inggih, jumlah pekerja keras, pejabat, jaksa, hakim, polisi, umume ngluwihi wates sing wajar. Buruh lan petani kita 150 persen kerja. Apa sing dikarepake para panggedhe saiki saka para pekerja bisa uga nggegirisi sanajan wong ireng. Ya, mobil-mobil kasebut ala, pisanan kabeh desainer lan insinyur moronik sing ora bisa ngrancang mobil sing apik. Napa driver, tacker lan tukang las ngrancang meh kabeh mobil?
  15. 0
    April 22 2014
    Iku ora mungkin kanggo nyedhiyani ruble karo isi emas. Kita ora duwe akeh emas. Sampeyan bisa padha karo lenga - nanging rega ing pasar donya fluktuasi banget. Ana siji produk sing akeh banget ing Federasi Rusia lan saya tambah akeh permintaan ing saindenging jagad. Listrik. Yen ruble padha karo siji kilowatt, akeh bakal nganggep aman kanggo nyimpen ibukutha ing rubles.
    1. 0
      April 22 2014
      Kutipan saka Metlik
      Yen ruble padha karo siji kilowatt

      Mungkin sampeyan arep ngomong "kilowatt-hour"?
      Kilowatt ngukur daya, dudu energi.
      Kutipan saka Metlik
      Ana siji produk sing akeh banget ing Federasi Rusia lan saya tambah akeh permintaan ing saindenging jagad. Listrik.

      Tarif listrik beda-beda ing endi wae. Malah ing negara sing padha bisa beda-beda kaping pirang-pirang. Contone, ing Amerika Serikat padha saka 12 kanggo 50 sen saben kWh.
      1. 0
        April 23 2014
        Quote: Asem
        Tarif listrik beda-beda ing endi wae.

        Yen aku arep nyuplai gas 20 kilometer saka pipa, aku kudu mbayar. Iki ora ateges dheweke bakal ngedol gas khusus lan larang. Biaya energi tanpa pasokan padha.
    2. 0
      April 22 2014
      Ayo maca artikel kasebut kanthi teliti ...
      Chervonets Soviet padha karo koin emas 10 rubel saka Kakaisaran Rusia sing bobote 7,74 g, chervonets 25% didhukung dening emas, logam mulia liyane, lan mata uang asing; 75% kasebut diwenehake dening kewajiban lan barang pemerintah jangka pendek.
      Sing. Ora perlu maneh mata uang 100% nganggo emas.
      Aset liyane uga cukup cocok kanggo jaminan.
      Kaping pisanan, kanggo Rusia iku lenga lan gas.
      Fluktuasi rega saiki utamane minangka asil spekulasi virtual ing mata uang sing ora didhukung, iku kabeh. Pasokan lan panjaluk ora ana masalah ing kene.
  16. yurcello
    0
    April 26 2014
    Artikel sing menarik)

    P.S. Kisly tartamtu, sing nggunakake istilah "Stalinis" minangka kutukan, mesem) nyuwun pangapunten, nanging sampeyan, Kisly, nulis akeh omong kosong, miturut pendapatku :)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"