Anak pisanan saka Uni Soviet

9
Iki foto-foto bocah-bocah sing ora duwe omah ing taun 1920-an sing durung diterbitake saka dana Museum Modern. crita Saka Rusia.
Anak-anak sing ora duwe omah ing taun 1920-an yaiku anak-anak saka Perang Dunia I, revolusi, teror lan paceklik. Anak sing paling kuat ing jamane. Miturut macem-macem sumber, ing awal taun 1920-an ing Rusia ana saka 4 kanggo 7 yuta anak sangsoro saka omah lan tuwane. Negara Soviet enom ngumumake perang nglawan ora duwe omah minangka tugas politik, lan ing taun 1935 resmi ngumumake penghapusan lengkap lan ora duwe omah. Mungkin iki sebabe, utawa bisa uga amarga alasan ideologis, nanging arsip foto museum babagan perkara iki cilik banget lan rampung ing taun 1930.



Tong sampah iku omahe wong sing ora duwe omah. Odessa, 1928.



Bocah-bocah sing ora duwe omah lan keluwen ing stasiun sepur Nikolaevsky, Moskow, 1920.

Anak pisanan saka Uni Soviet


Moscow, 1922.



Bocah-bocah sing ora duwe omah main kertu. 1925.



Sekelompok bocah sing ora duwe omah. Moscow, 1922.



Bocah sing ora duwe omah karo asu. Samara, 1930.



Registrasi bocah-bocah sing ora duwe omah ing kamar tugas sekolah kanggo bocah-bocah sing ora duwe omah saka Departemen Pendidikan Umum Moskow. Moscow, 1928.



Bocah-bocah sing ora duwe omah ing asrama ing panrima ngrungokake radio. Moscow, 1925.



Kelas karo mantan bocah sing ora duwe omah. Moscow, 1925.



Kamar kanggo wong sing ora duwe omah ing Smolensky Boulevard, Moskow, 1926.



Loro bocah sing ora duwe omah ing dalan ing pinggir kompor. Panti asuhan Shabolovsky. Moscow, 1925.



Bantuan kanggo keluwen ing wilayah Volga. Bocah-bocah yatim piatu sing wong tuwane mati kelaparan ing panti asuhan. Stavropol, 1921-1922.



Wilayah Volga, 1921.



Adus bocah sing ora duwe omah ing panrima Pokrovsky. Moscow, 1925.



Pendidikan anak sing ora duwe omah, Moscow, 1926.



Wong sing ora duwe omah ing parade. 1925.



Perang nglawan keluwen lan ora duwe omah. Wilayah Volga, 1921.



Perang nglawan keluwen lan ora duwe omah. Wilayah Volga, 1921.



Ing madu. paragraf. Wilayah Volga, 1921.



Wilayah Volga, 1921.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    April 23 2014
    Ing dina iku, negara berjuang karo ora duwe omah, nyoba kanggo menehi saben anak gendheng ing sirah lan pendidikan, malah ing panti asuhan. Lan saiki, karo wong tuwa sing urip, bocah-bocah tuwuh ing dalan-dalan, negara ngalih tanggung jawab kanggo pendidikan lan pendhidhikan bocah-bocah ing sekolah, lan wong tuwa sing apes asring nindakake perkara sing padha.
    1. + 15
      April 23 2014
      Banjur wong-wong dibutuhake kanggo mbangun negara sosialis sing padha kanggo kabeh, lan saiki wong-wong dadi bahan konsumsi kanggo entuk bathi.
  2. +6
    April 23 2014
    Rusia sing mlarat, numpes, nemokake kekuwatan lan kabecikan sing cukup kanggo nyuwek masa depan saka "boiler aspal" lan ngunggahake generasi pejuang lan pahlawan saka wong-wong mau, ngunggahake Marsekal Udara Savitsky lan Jenderal Chernyakhovsky, lan liya-liyane. Nanging kita ora bisa nyuwek awake dhewe saka rencana biasa lan "impen gedhe" babagan kepenak, sanajan kanggo anak-anake dhewe. Apa Rusia kaya ngono duwe masa depan?
  3. +4
    April 23 2014
    Lan pitakonan langsung muncul. Lan ing wektu apa urip manungsa luwih aji lan dibutuhake dening negara?
  4. +7
    April 23 2014
    Ora suwe bocah-bocah iki kudu mbangun negara sing gedhe, lan MENANGKAN PERANG BESAR! Anak-anak kasebut tuwuh kanthi hardened, sehat, sing paling fit. Tuwuh. nalika umur 1921 taun, dheweke mlayu menyang Astrakhan lan entuk kerja ing perikanan. Oke banjur, perang, revolusi lan kabeh sing, Nanging saiki kok iki kelakon? Banjur pemerintah ngurusi nasibe warga cilik, senajan akeh masalah liyane!
  5. +6
    April 23 2014
    Ing kono ana humanisme lan hak asasi manungsa sing sejati.
  6. +7
    April 23 2014
    Foto sing menarik..! Sampeyan katon menyang mata iki ragged yatim piatu lan sampeyan ora bisa pracaya sing padha dibangun lan nggawe negara kuat USSR (lan sing carane iku ..) Lan kita, uga-pangan lan educated, bab . .. apa kita slompret kuping ( apik yen kita tangi ing wektu ) ....Iku!
  7. ruslan 56
    +4
    April 23 2014
    Ing sawetara dekade, dheweke bakal ngilangi fasisme.
  8. 0
    April 23 2014
    Yen Amerika ngatur kanggo entuk goal cherished - kanggo ignite perang sipil cedhak tapel wates Rusia - ing Ukraina, banjur Ambalan saka medeni kuwi kudu samesthine ana.
  9. 0
    April 23 2014
    Aku wonder apa jenis game kertu, karo wong pitu main kertu? Nah, kaya loro liyane, jenis kaya muter?
  10. +1
    April 23 2014
    Lan banjur wong-wong sing luwe lan kulit iki nyuwil fasisme lan mbebasake kabeh Eropah, lan kabeh iki thanks kanggo keagungan roh Rusia lan kawicaksanan para panguwasa.
  11. kanca Sukov
    0
    April 23 2014
    Bocah-bocah gelandangan kok isih mung karo awake dhewe??? Bener, dheweke bubar ditemokake sanajan ing Amerika Serikat
  12. 0
    April 24 2014
    Hmm.. foto abot. Negara sawise Civil. Mlarat lan rusak. Lan padha metu saka ambruk. Ing taun 90-an, kabeh dadi sebaliknya, kabeh prestasi lan penaklukan dijaluk. Ing fanfare bungah saka swarga ngendi saben wong bakal sugih lan free, padha ngomong jenis kapitalisme seneng.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"