Akurasi Su-24M bakal nambah

62
Pengebom garis ngarep SU-24M nampa subsistem komputasi khusus anyar (SVP-24) "Hephaestus". Babagan kantor berita iki "ITAR-TASS" kacarita ing layanan pers Distrik Militer Tengah (TsVO).

Akurasi Su-24M bakal nambah


Thanks kanggo Gefest, bisa nyuda biaya operasi taunan luwih saka 15% lan nambah akurasi pesawat SU-24M kanthi faktor telu. Evaluasi SVP-24 ditindakake ing situs tes saka macem-macem zona iklim, ing kondisi cuaca sing angel kanthi visibilitas winates.

Sadurunge, direktur umum Gefest lan T CJSC Alexander Panin ngandhani portal kasebut "pelabuhan avia":

SVP-24 bisa diinstal ing pesawat L-39, MiG-27, Su-24M, Tu-22M3, helikopter jinis Ka-50/52.
Iki minangka sistem serial, digabungake kanggo pesawat lan helikopter Angkatan Udara Rusia, lan kanggo pesawat manca. Pesawat saka macem-macem jinis bisa dirampungake ing rangking miturut buletin.


Sistem iki dirancang khusus kanggo integrasi amunisi sing dipandu karo pandhuan satelit lan nyedhiyakake panggunaan pertempuran kabeh nomenklatur sing ana lan sing bakal teka. gaman, kalebu ngatur. Iki kalebu kompleks otomatis adhedhasar lemah kanggo nyiapake lan ngontrol tugas penerbangan lan kompleks peralatan ing papan sing disambungake karo piranti lunak khusus.

Sistem SVP-24 diluncurake ing taun 2008 lan saiki duwe macem-macem modifikasi kanggo digunakake miturut jinis media.

Yen sadurunge nggunakake amunisi free-mudhun mbatesi kemampuan pesawat kanggo maneuver, saiki ora ana watesan kuwi, lan iki inovasi dhasar. Sistem penampakan anyar kanggo Su-24M ndadekake bisa nindakake serangan bom sing tepat marang target lemah ing kondisi cuaca sing ora becik kanthi dhukungan saka pasukan darat.
,-
tambah Alexander Panin

Kajaba iku, kru Su-24M bisa ngganti data kanthi otomatis karo pesawat liyane, lan stasiun kontrol lemah nduweni kemampuan kanggo ngontrol kanthi otomatis, kalebu retargeting kelompok serangan nyata-wektu.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    62 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 16
      April 23 2014
      sing apik banget, sampeyan bisa nyoba ing kahanan pertempuran nyata nalika zona larangan mabur diumumake ing sisih kidul-wétan Ukraina.
      1. + 50
        April 23 2014
        Quote: tuwa
        sing apik banget, sampeyan bisa nyoba ing kahanan pertempuran nyata nalika zona larangan mabur diumumake ing sisih kidul-wétan Ukraina.

        Kabar kasebut mesthi apik banget, nanging aku pengin nyoba ora liwat Ukraina, nanging liwat Washington ......
        1. grenz
          + 18
          April 23 2014
          Dadi fregat Angkatan Laut AS ing Segara Ireng.
          Loro ing siji. Loro-lorone Ukraina lan AS. Murah lan nyenengake.
          Lan sing paling menarik yaiku kita bakal langsung nampa penilaian kualitas.
          Kriteria kasebut yaiku pirang-pirang pelaut sing nulis laporan babagan ditulis ing pesisir lan nampa trauma psikologis.
        2. mesem marang kowe
          +4
          April 23 2014
          Aku propose: kanggo miwiti, nindakake latihan tembak ing Teluk Meksiko ... Lan tom adhedhasar mau bisa ditransfer menyang daratan ... hi
          1. mesem marang kowe
            +3
            April 23 2014
            Mergo iki...
        3. +1
          April 23 2014
          Quote: tuwa
          sing apik banget, sampeyan bisa nyoba ing kahanan pertempuran nyata nalika zona larangan mabur diumumake ing sisih kidul-wétan Ukraina.

          Kutipan saka ziqzaq
          Kabar kasebut mesthi apik banget, nanging aku pengin nyoba ora liwat Ukraina, nanging liwat Washington ......

          Sing pertama luwih disenengi tinimbang Perang Donya Katelu, nanging aku ora bisa ngendhaleni supaya cepet mati Kakaisaran Amerika saka goroh lan obscurantism, uga wong-wong aneh Amerika sing jahat, lan wong-wong Eropa uga.
      2. + 19
        April 23 2014
        Ing kana sing dituju mlebu ing Segara Ireng, sing adoh banget.
        1. platitsyn70
          +4
          April 23 2014
          Kabar kasebut mesthi apik banget, nanging aku pengin nyoba ora liwat Ukraina, nanging liwat Washington ......
          kita bakal kanthi akurat lan akurat ngebom mungsuh, ing ngendi wae dheweke ndhelikake.
        2. +6
          April 23 2014
          Kutipan: Biksu
          Ing kana sing dituju mlebu ing Segara Ireng, sing adoh banget.

          Pangatusan 24 sing ora nganggo senjata wedi banget karo "target" kasebut, nganti luwih saka seprapat personel kapal kasebut ngajokake laporan kanggo dipecat. Yen sampeyan medeni Sushka kanthi senjata lengkap, mula aku wedi yen "kanca" ing jaban rangkah kudu ngrekrut tim ing Rusia utawa Ukraina supaya bisa bali menyang omah ... lol
          1. +7
            April 23 2014
            Inggih ... sampeyan isih bisa nyelehake sawetara dibalèkaké @UY ing ngarsane.
            Boo, maksudku. Sawise limang menit stupor, "target gratis" bakal ngilangi rekor kacepetan, aku menehi waos)
            1. +1
              April 23 2014
              Kutipan saka zorcher
              Inggih ... sampeyan isih bisa nyelehake sawetara dibalèkaké @UY ing ngarsane.
              Boo, maksudku. Sawise limang menit stupor, "target gratis" bakal ngilangi rekor kacepetan, aku menehi waos)

              +1
              Ana kasus nalika kapal induk Amerika torpedo kapal selam kita saka jamban. ngguyu
              http://topwar.ru/29872-ataka-na-enteryz.html
          2. +2
            April 23 2014
            Pangatusan kanggo ndeleng ora mung "Khibiny" ing "Kuk" makarya metu, nanging uga "Hephaestus"
          3. +2
            April 23 2014
            wassat Ya, ing Uzbekistan.
        3. 0
          April 23 2014
          Kutipan: Biksu
          target mlebu ing Segara Ireng

          Apa sing dadi target, banjur Segara Ireng sing nggoleki! Aku kepengin weruh apa "demoralizer" anyar sing bakal digunakake ing wektu iki:
          "Sampeyan mikir ngajari aku?! Aku ngerti kabeh cethek ing kali iki! Ana - sing pisanan!"
          "Ora keprungu saka hooliganism: kanggo stomp sikil ing steamer anyar didandani!"
          Utawa liyane ...
        4. 0
          April 23 2014
          Target kasebut kudu dilaporake kanthi cepet supaya dheweke njupuk popok lan kertas kanggo laporan, nanging iki yen dheweke nglangi ing endi wae.
        5. Chavak_zloi
          0
          April 23 2014
          ya ide apik)
      3. platitsyn70
        + 10
        April 23 2014

        Ya, mesthine kudu mbanting kecoa sing nesu iki nganggo sandal
        1. 0
          April 23 2014
          film apik bab elang bobrok.
      4. -1
        April 24 2014
        WARTA BANGET BANGET SENG DONGENG SISTEM IKI lan ing kene wis ana ing perang gedhe, pungkasane Cairan siji cacat sing penting sing ngalangi kita dadi kanca sing apik ing tingkat AS.
    2. +9
      April 23 2014
      Wektu, kancaku!
      Mesthi, aku ora pengin, nanging mungkin aku kudu nglelebke prau Amerika ing Segara Ireng.
      Supaya ora mlaku kaping pindho ................
      1. +8
        April 23 2014
        Spring wiwit straighten!
        Apa Rusia kudu wedi marang mungsuh?
    3. +9
      April 23 2014
      Keputusan sing cerdas dadi kasunyatan. Aku yakin Su-24m isih bakal nglayani Tanah Air. Penyempurnaan peralatan penerbangan miturut buletin industri ing organisasi operasi. Hurray !!!
    4. + 10
      April 23 2014
      Kanthi saben pangembangan anyar, watesan pilot minangka perkara sing kepungkur, lan iki pancen apik banget ...
      1. +1
        April 23 2014
        SALAM

        Pendapat MIG babagan Pangatusan utamane penting ombenan
    5. +6
      April 23 2014
      Taylor bakal teka, sampeyan isih bisa nyoba))
    6. +4
      April 23 2014
      A sinar cahya ing dunyo peteng negativity.
    7. +2
      April 23 2014
      Quote: tuwa
      sing apik banget, sampeyan bisa nyoba ing kahanan pertempuran nyata nalika zona larangan mabur diumumake ing sisih kidul-wétan Ukraina.


      Zona tanpa awak kudu ana ing ndhuwur tengah lan sisih kulon reruntuhan.
    8. +7
      April 23 2014
      Awak kudu lan kudu dilindhungi, lan sistem iki bakal ngidini sampeyan maneuver ing kahanan macem-macem oposisi, kalebu geni! apik tenan!
    9. +6
      April 23 2014
      Aku bakal maca VAF .. yen dheweke ilang (sanajan "kabeh wis ilang" nanging ana komentar sing menarik) Utawa isih ditembak.? (ngguyu wae ..) hi
    10. +1
      April 23 2014
      iku tetep mung kanggo bungah kanggo flyers kita.
      lan ana, nang endi wae ing Segara Ireng, Yankees durung wedi muncul ...
    11. +1
      April 23 2014
      Dear! Utawa sampeyan bisa ngomong, amatir, endi pesawat pasca perang kita mesthi luwih apik tinimbang pesawat musuh potensial lan kenapa? Mung padha karo: siji periode release, siji kategori bobot. lan yen mangkono karo kasunyatan nggunakake pertempuran. banjur bakal mung apik banget.
      1. +3
        April 23 2014
        Kolega, ana macem-macem rating utamane kanggo sampeyan, nanging ing mobil urip digawe kanggo syarat tartamtu sing diterusake pelanggan ... lan sampeyan bisa mbandhingake kanthi kondisional.
      2. 0
        April 23 2014
        Iku angel kanggo mbandhingaké. Contone, pejuang NATO dianggep kalah (miturut pandhuane) yen mlebu ing pertempuran udara sing bisa maneuver, lan kita uga diasah.
      3. +1
        April 23 2014
        Secara teknologi, ing penerbangan, kita ketinggalan ing Amerika Serikat sajrone kabeh periode pasca perang, saengga "perbandingan kertas" mesin sing padha ora bakal disenengi. Nanging ing urip, kita cepet banget lan asring karo wates menehi ganti rugi kanggo wektu tundha lan nampa sawetara jenis podo udhara.
        Contone, cahya F-16 katon luwih awal tinimbang MiG-29, nanging "ing pangkalan" dirancang mung kanggo pertempuran jarak cedhak tanpa misil V-V jarak menengah. Dheweke bener nampa wong-wong mau (AIM-120) mung ing pungkasan 80s, nalika kita wis 29s maneuverable ing layanan ing jumlah komersial, dilengkapi stasiun optik lan pasangan "dawa" P-27s. Mesthine, 120 ana sirah lan pundak ndhuwur R-27, nanging kita uga nyiapake versi mesin sabanjure - MiG-29M lan, kanthi mangkono, roket anyar (RVV-AE). Ing wektu sing padha, ana keterlambatan serius ing kemampuan mogok. Iki minangka lompatan ing ngendi Amerika mlumpat dhisik.
        1. +1
          April 24 2014
          Ing pungkasan taun 80-an, ora ana amraams ing F-16. Sajrone Storm ing kaca, yaiku ing taun 1991, F-15 nggunakake Sparrows, lan 16 mung Saydas.
          1. 0
            April 24 2014
            Tes rudal kasebut, sing banjur diarani AIM-120A, diwiwiti ing taun 1984, lan 5 taun sabanjure mlebu layanan karo pejuang F-15C / E, F-16C, F-18C lan F-14D.

            Senajan aku setuju sing padha durung digunakake ing Storm pisanan.
    12. + 12
      April 23 2014
      Kabar apik! Gambar kasebut utamané nyenengake.
      Garing port, marinka yusovskie! Ora ana maneh tiruan "serangan mlayu" (ora ana pelanggaran, kita ora ngundang sampeyan ing kene) ... nglirik
      1. +1
        April 23 2014
        Evaluasi SVP-24 ditindakake ing situs tes saka macem-macem zona iklim, ing kondisi cuaca sing angel kanthi visibilitas winates.

        kita ngerti carane panriman ditindakake)
    13. +6
      April 23 2014
      Lan umume, luwih becik ngirim informasi kasebut ing situs kasur, supaya bisa nulis laporan luwih lanjut
      1. 0
        April 23 2014
        Kutipan: Komintern
        Lan umume, luwih becik ngirim informasi kasebut ing situs kasur, supaya bisa nulis laporan luwih lanjut

        Kanggo ngguyu? Kaya Rusia mikir apa sing dilebokake ing pesawat 20 taun kepungkur?
    14. +3
      April 23 2014
      Iki apik, luwih apik senjata Rusia, luwih tenang ing donya.
    15. +1
      April 23 2014
      Aneh - kabar wis kira-kira telung taun - dheweke wis suwe ngrampungake instalasi "Hephaestus" iki ing pengering modern. Saiki Su-34 lagi diprodhuksi.
    16. Komentar wis dibusak.
    17. +2
      April 23 2014
      Lha, uripku ora jelas, apa maneh kemungkinan manuver nalika ngebom. Pengeboman ditindakake saka penerbangan tingkat, nyilem sing lembut utawa curam lan pitch-up (miring utawa amba, sanajan aku ora ngerti. eling nek modus terakhir 24. neng PNK-54 (Su- 17m4 dewek)) Lha yo gak iso mbalang bom saka belokan, yo ngebom neng PMU, mung sasarane dipalu kaya PPM lan ing mode "pamboman navigasi", PNK nggarap kabeh dhewe. Kanggo modernisasi, 10-15 taun kepungkur kudu diwiwiti, yen komputer digital ana \u10d "Orbit 15-23-XNUMX" wiwit jamane raja kacang polong.
    18. Palych9999
      +2
      April 23 2014
      Piye wae, informasi kasebut tetep ora dingerteni yen Wilayah Moskow pungkasane mlebu kontrak kanggo pasokan ing 2014-2016. 100 (!!!) MIG-35
      Bisa dideleng "Ajaib" Pogosyan T-50 macet ...
      1. +3
        April 23 2014
        T-50 lan MIG-35 minangka pesawat sing beda.
      2. +2
        April 23 2014
        Iku tetep ora katon amarga ora mlebu, nanging ngumumake prospek tuku kasebut ing mangsa ngarep (sawise 2016). Nalika paling ora MiG-35 iki bakal dieling-eling (amarga saiki wis ana versi sing disederhanakake, ateges MiG-29K adhedhasar tanah). Ing sawetoro wektu, pangiriman 16 MiG-29SMT wis ditandatangani, misale jek saka pesenan "Siria". Lan MiG-29K/Kub, kanggo armada
      3. +1
        April 23 2014
        Apik banget yen ing sumber daya iki ana akeh wong sing ora ngerti ((((Aku oak oak ing penerbangan, ya, dadi)
        Piye wae, informasi kasebut tetep ora dingerteni yen Wilayah Moskow pungkasane mlebu kontrak kanggo pasokan ing 2014-2016. 100 (!!!) MIG-35
        Bisa dideleng "Ajaib" Pogosyan T-50 macet ...
        lan sawise kabeh wong plus ...
    19. stakan1951
      0
      April 23 2014
      Masalah kabeh ana ing latihan kru penerbangan.
      1. RN40Y45
        +1
        April 23 2014
        utamané ing syarat-syarat sistem kontrol otomatis, kru pesawat nyoba mabur meneng, tanpa invigorating hydraulic fracturing printah.
    20. RN40Y45
      +1
      April 23 2014
      Aku wonder karo apa ACS Su-24m bakal bisa, "Etalon" - iku wis mati kanggo 10 taun. CBU ing topik iki buyar bali ing 2006, kendaraan kontrol pertempuran, kita nyerahke menyang pangkalan panyimpenan ing Mordovia, ngendi padha banget kasil dibuwang saka (dileksanakake basa unsur) dening personel basa.
      1. +1
        April 24 2014
        Metronome ACS digawe dening Hephaestus sing padha, maneh, dadi kebon binatang. Nalika Metronome ACS digawe kanggo Su-24, kanggo Su-25SM - Bar, lsp.
    21. 0
      April 23 2014
      Kutipan saka ziqzaq
      Quote: tuwa
      sing apik banget, sampeyan bisa nyoba ing kahanan pertempuran nyata nalika zona larangan mabur diumumake ing sisih kidul-wétan Ukraina.

      Kabar kasebut mesthi apik banget, nanging aku pengin nyoba ora liwat Ukraina, nanging liwat Washington ......

      Aja lali babagan Berlin nglirik
    22. mesem marang kowe
      +7
      April 23 2014
      Pangguna forum! rada metu saka topik, nanging kanggo nambah sawetara positif lan eseman ...
      Tolong sepatumu aja kenceng banget... hi
      Bisa diklik...
      1. +1
        April 23 2014
        ya, Aku kadang iku malah perlu kaya iki "off topik", sanajan akeh sing gelo.
        1. mesem marang kowe
          +1
          April 23 2014
          Aku ora weruh alesan kanggo tersinggung ...
          Layanan PUSAT, ing Tashkent... lol
      2. +2
        April 23 2014
        [quote=Smiles to You] tambahi positip lan mesem.../quote]
        Nanging Obama ora lucu - sasi liyane ngenteni ngguyu
      3. 0
        April 24 2014
        Quote: Senyum kanggo sampeyan
        Mangga aja mbuwang sepatu sampeyan banget

        Ana sing bisa ngomong apa titik #6? SUV NASOSLARI
        lan piye wae aku kurang imajinasi wassat
    23. +1
      April 23 2014
      Cekakipun, bom dibuwang menyang alas, padha kaya ing tutup ing wayah wengi, sneaking ing sikil sepi, padha nemu mungsuh lan bledosan, akurasi 98 persen.
    24. DPN
      0
      April 23 2014
      Kutipan: Biksu
      Ing kana sing dituju mlebu ing Segara Ireng, sing adoh banget.


      Iku luwih kaya sing pemilik wis teka ing Segara Ireng, kita ora duwe apa-apa kanggo njawab iki ing pesisir Amerika Serikat, nanging sayang! Target kudu katahan adoh saka pesisir.
      1. 0
        April 24 2014
        Kutipan saka D.P.N.
        Luwih kaya sing duwe tekan Segara Ireng,


        Guru? menyang Segara Ireng? Iku pecah karo Segara Ireng. Nalika padha mlebu, dheweke bakal mabur metu.
    25. +1
      April 23 2014
      ... scorer super, nanging panuntun dhumateng ing lemah ing obyek kudu fine-tune ...
    26. upasika1918
      0
      April 23 2014
      Off topik, nanging worth ngelingi.
      1. 0
        April 23 2014
        lan ana aku elinga malah ing Piece saka wesi warga lokal padha foto karo posters "ngapunten, kita ora ngerti sing padha ora katon"
    27. 0
      April 23 2014
      Ing, aku langsung ndudhuk munggah "Langit saka fighter. Prospek kanggo MiG-31 interceptor ", ing umum, sawetara jenis shnyaga dadi metu. Sialan! Wong kita ngomong yen dheweke ora bakal duwe analog kanggo 10-15 taun liyane, nanging ternyata ora ana sing butuh, saiki, ing konflik global bisa uga migunani, nanging mesthi ora ana ing wangun iki.
    28. 0
      April 23 2014
      Akurasi minangka kesopanan para raja, tegese SU-24M minangka raja.
    29. +1
      April 23 2014
      Aku dudu spesialis pesawat. Nanging aku bakal ngandhani sampeyan babagan lokomotif uap. Ora ketompo carane sampeyan nyetel, sampeyan isih bakal entuk lokomotif uap. Sanajan sampeyan masang spedometer digital.
      1. mesem marang kowe
        +1
        April 23 2014
        Lan sepur waja, sampeyan bisa nyetel? ... ngguyu
    30. Komentar wis dibusak.
    31. 0
      April 24 2014
      Lan ana wong ing topik babagan kumis perusak Amer ... yen Su-24 wis dipateni lan ora bakal modernisasi. Lha piye carane...
      1. 0
        April 24 2014
        Dadi iki ("Hephaestus") modernisasi rampung telung taun kepungkur.
        1. 0
          April 24 2014
          Apa bedane? Sampah? ajur. modern? modern.
          1. 0
            April 24 2014
            Inggih, padha modernisasi sadurungé, lan banjur (nalika Su-34 tindak ing jumlah komersial) padha rampung. Iki sing dirembug. Miturut pendapatku, ora ana sing mbantah anane Su-24M ing pasukan kasebut.
        2. +1
          April 24 2014
          Kepiye pungkasane? Miturut pendapatku, saiki ora kabeh Su-24 mabur karo dheweke. Lan 3 taun kepungkur diwiwiti, lan kanthi resistensi aktif Pak Poghosyan, sing nyurung Hussar. Gusar iku UG, Kementerian Pertahanan setuju karo Gefest SVP-24 (aku lali apa jeneng program)
          1. 0
            April 24 2014
            Sa adoh aku elinga, jumlah relatif cilik saka mesin padha modern, lan iku pungkasan. Paling aku ngomong babagan topik iki pungkasan musim gugur karo perwira Angkatan Udhara (Shagol), aku dikandhani yen dheweke ora ngarep-arep luwih Su-24M, mbok menawa modernisasi pesawat pengintaian bakal terus, lan kabeh ana ing Su-34.
            1. 0
              April 24 2014
              Nah, apa sing dakkandhakake, perang mandheg modernisasi, mula modernisasi ing perang elektronik :).
              1. 0
                April 24 2014
                Aku wis ngandika - iki modernisasi super rahasia saka mobil lawas. Khusus kanggo medeni Amerika marang para perusak. Miturut cara, liyane mlebu ing Segara Ireng.
                1. 0
                  April 25 2014
                  Sampeyan ngomong omong kosong. Padha mung nganyari 1-2 bêsik, dicenthang ing amers. Banjur padha arep apa game worth lilin.

                  Miturut cara, liyane mlebu ing Segara Ireng.


                  Amerika, nalika padha njaluk doyo ing pasuryan, tansah bali kaping pindho jumlah. Kajaba, mesthi, ana sing arep bali. Kanggo saiki, ana.
    32. 0
      April 24 2014
      Oke, sampeyan wis nindakake perkara sing migunani. Saiki rong pitakonan. 1. Apa persentase komponen manca ing potongan iki? 2. Suwene iku bakal njupuk kanggo nglengkapi paling setengah saka armada pesawat karo contraption iki (kita njupuk mung pesawat sing tenan perlu)? Lan ing kene gambar kasebut wiwit muncul ...
    33. +1
      April 24 2014
      Pitakonan kanggo spesialis. Yagene manufaktur pesawat kita isih nglirwakake kontaner ngarahake kaya Lantirn Amerika? Sawise kabeh, padha nambah akurasi nggunakake senjata sing dipandu lan ora dipandu!
      1. +1
        April 24 2014
        Dheweke ora nglirwakake, ora bisa nindakake. Luwih tepate, dheweke ora bisa, amarga saiki UOMZ ngrampungake tes wadhah sing dituju adhedhasar Damocles Prancis.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"