Warisan abot saka Serik Akhmetov

120
Warisan abot saka Serik AkhmetovAcara ing Ukraina lan kritik babagan urusan ing Angkatan Bersenjata kita dening kepala negara Nursultan Nazarbayev wis dadi obyek penting perhatian masyarakat Kazakh. Kolonel Aibolat Kurmanbay nuduhake pendapat babagan kahanan militer-politik internasional lan usulan-usulan kanggo owah-owahan radikal ing kahanan tentara.

Politik kanthi cara liya


- Aibolat Sopygaliuly, kepiye sampeyan bisa netepake kanthi ringkes kahanan militer-politik internasional saiki?

- Iku kudu ditaksir minangka Komplek, lan ing téater Eropah sawise pungkasan Perang Donya II, iku wis tau dadi explosive kaya saiki. Prastawa taun 1999 ing Yugoslavia asipat lokal, ing wektu iku ora ana konfrontasi kuat antarane blok militer; saiki acara ing Ukraina bisa metu saka kontrol. 12 April taun iki North Atlantic Alliance wis nerbitake dokumen sing "nempatake titik" ing hubungan NATO karo Rusia. Kaya ing ngisor iki, Rusia ngrebut Crimea, referendum sing dianakake ing kono ora sah, ing mangsa ngarep Federasi Rusia bakal diisolasi, lan NATO bakal terus berkembang menyang Timur. Penulis dokumen kasebut ujar manawa Aliansi ora nate janji karo Rusia kanggo ninggalake ekspansi sisih wétan. Iki tegese cara wis diresiki sacara politis kanggo eskalasi ketegangan militer internasional ora mung ing Eropa, nanging ing kabeh papan ing ngendi kepentingan geopolitik lan geo-ekonomi Rusia bakal ana. Komplikasi hubungan Rusia karo NATO, AS lan Uni Eropa uga bakal duwe akibat kanggo Kazakhstan, amarga negara kita, miturut Perjanjian Keamanan Kolektif 1992, minangka sekutu militer Federasi Rusia.

- Taun iki minangka ulang taun sing sedhih - ulang tahun kaping 100 saka wiwitan Perang Dunia I. Apa sing ndasari kabeh konflik militer sadurunge lan saiki ing donya?

- Ana pratelan Marx yen pasukan pendorong konco konfrontasi bersenjata yaiku perjuangan negara kanggo pasar lan sumber bahan baku, kanggo dominasi ing politik donya. Ing kahanan anyar, ditutupi kaya godhong anjir kanthi demagogi babagan promosi demokrasi, kebebasan, keadilan, kanthi nggunakake praktik "standar ganda". Revolusi sing diarani ing negara Maghreb (Libya, Tunisia lan Mesir), acara ing Yugoslavia, Irak, Suriah lan Afghanistan, "revolusi warna" lan kudeta ing Ukraina, Kyrgyzstan lan Georgia minangka pranala ing siji rantai. Acara kasebut ana sifat sing direncanakake lan dikontrol, kanthi dhasar digawe springboard kanggo ngekspor kahanan sing ora stabil. Bener, nganti saiki ora bisa ditindakake karo Suriah, nanging amarga, ora kaya Saddam Hussein lan Muammar Gaddafi, pimpinane Bashar al-Assad mangertos perlu kanggo dhukungan ekonomi, politik lan militer saka Rusia. Kanggo nyegah aliansi sauntara utawa permanen antarane Teheran lan Moskow, Amerika Serikat wis nyuda tekanan ing program nuklir Iran lan main karo "pembunuh minyak" utama - Arab Saudi. Ing gangguan umum, NATO ngobahake sistem serangan rudal saka Jerman kanggo Polandia, lan tinimbang Republik Ceko ngimpi deploying ing Ukraina. Apa perlu kanggo ngukum negara-negara Kulon babagan iki? Kaya sing dikandhakake, ing perang kaya perang, kabeh cara apik ing kene. Ukraina sengaja digawa menyang kahanan ekonomi, politik lan ideologis, lan nyoba kanggo ngisolasi saka sistem koordinat umum ruang pasca-Soviet.

Ing sisih liya, Rusia duwe motif dhewe kanggo campur tangan ing urusan Ukrainia. Dheweke dicaplok Crimea, saéngga ngganti prinsip hak bangsa kanggo poto-netepake dhewe karo hak bagean saka wong saka unit teritorial kanggo negara poto-kabentuk. Saiki Menteri Luar Negeri Federasi Rusia ujar yen Ukraina kudu nduweni status netral lan struktur negara federal, sing bisa dianggep minangka campur tangan langsung ing urusan internal negara liya. Sampeyan kudu ngakoni manawa para panguwasa interim Ukraina nggawe pilihan geopolitik sing ora nyenengake kanggo Rusia - dheweke pindhah menyang rapprochement karo Uni Eropa lan rencana kanggo nggabungake karo NATO kanggo ngrusak hubungan karo Rusia. Lan tanpa entri resmi Ukraina menyang NATO, kertu bisa diputer kanggo penyebaran rudal nuklir dening Alliance ing wilayah jejer kanggo Rusia, kang Ngartekno upset imbangan strategis relatif. Ngelingi kasunyatan manawa wektu penerbangan ora malah rudal strategis, nanging rudal jarak menengah liwat wilayah Belgorod lan wilayah Bryansk menyang Moskow bakal maksimal 15 menit, jelas manawa pimpinan Rusia ora bakal nglirwakake upaya. kanggo mengaruhi proses politik ing Ukraina Kidul-Wétan lan Tengah. Kajaba iku, kompleks industri militer sing kuat sing ana ing sisih kidul-wétan wis kerja ing Rusia lan butuh kaya udara. Federalisasi Ukraina, kaya sing ditegesake dening Federasi Rusia, bisa nggawe basis tartamtu kanggo ngumumake kamardikan saka Kidul-Wétan ing mangsa ngarep. Ora dikecualekake yen pangembangan acara kasebut, nalika, kanthi pretext kanggo njamin keamanan wong sing nganggo basa Rusia utawa nglindhungi populasi saka perang sipil, pasukan Rusia utawa sing disebut "pasukan perdamaian" NATO bakal digawa. . Aku percaya yen Rusia ora bakal setuju karo aneksasi bagean negara kasebut - ramalan kasebut asale saka aspirasi geopolitik sing saiki duwe zona buffer utawa sing disebut "airbags" ing sadawane watese. Nggawe wilayah "ora diakoni" sabanjure ing ruang pasca-Soviet bisa uga; sing, divisi teritorial saka Ukraina bisa. Sacara politik lan ekonomi, Federasi Rusia bakal terus mengaruhi kasunyatan manawa ana pamrentah sing trep ing Kyiv. Kulon bakal nindakake sing padha, nanging kanggo kepentingane dhewe.

Patriotisme .... ing tembung

- Kepiye tentara Ukrainia nuduhake awake dhewe sajrone acara-acara anyar?


- Ora, amarga ana kaya dhewe, lan biasane ing kertas. Kabeh senjata paling apik didol dening jenderal lan pejabat saka pamarentah liwat skema korupsi menyang negara katelu. Dheweke uga aktif melu ngilangi properti militer, tanah lan bangunan militer, lan aktif ing bisnis militer. Malah jenderal Kazakh padha disogok. Kaya ing kene, ing Kazakhstan, sistem ngliwati pos militèr, tugas objektif pangkat, kalebu jenderal, wis dilanggar ing kono. Posisi, penghargaan, tugas kanggo sinau utawa layanan ing luar negeri, omah, lan liya-liyane dadi subyek tawar-menawar materi lan non-material. Utawa njupuk pengaruh NATO, memorandum ing njamin keamanan militer sing pancen kosong ing isi. Yen ana wong sing njamin, apa gunane? Iku mung perlu kanggo ngiklanake kasetyan kanggo nglayani rakyat, sing kasil ditindakake. Puluhan milyar dolar digunakake kanggo pangopènan tentara Ukraina, lan kabeh boroske.

- Apa sampeyan bisa menehi informasi tartamtu?

- Kanggo 22 taun, 13 wong bisa ngarahake departemen pertahanan negara. Loro mentri pertahanan sah pungkasan Solomatin lan Lebedev, minangka ternyata, nduweni kewarganegaraan Ukraina lan Rusia. Saka 131 jenderal Angkatan Bersenjata Ukraina, ora ana sing nindakake apa-apa sing penting kanggo nyegah aneksasi; malih, ana bukti ngiyanati lan pindhah menyang sisih tentara Rusia. 51 Kapal-kapal angkatan laut padha nyerah tanpa perang, senajan para komandhané bisa ngrusak utawa nyerang. Mung 3% saka populasi Ukraina pracaya ing kesiapan tempur tentara. Kanthi aggravation saka kahanan militèr, jebule saka 41 personel saka jinis utama pasukan - Ground - mung 6 padha siap perang. Rong pertiga kendaraan lapis baja wis lawas, mung 15% ing kondisi apik penerbangan peralatan, lan mung saben pilot sepuluh dilatih (ing ngarsane 507 pesawat lan 121 helikopter). Ya, anyar tank ing rong dekade, mung 1 unit Oplot sing ditampa, lan kendaraan tempur infanteri - 19. Ing pasukan pertahanan udara, mung 10% personel militer sing dilatih kanggo ngontrol peralatan pertahanan udara. Kira-kira 20 persen personil militer yaiku wanita, lan 30 persen liyane yaiku wong sing nyekel jabatan sing disebut layanan (seniman, financier, atlit, buruh rumah tangga, pengacara, lan liya-liyane). Nyatane, ora ana sing bisa perang - saka tentara 125th! Mulane, ora nggumunake yen 12 personel garnisun Krimea saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyerah menyang pasukan "pertahanan diri" tanpa ditembak. Kanthi sumber daya mobilisasi 6,5 yuta wong, mung 20 ewu kanthi sukarela teka ing kantor registrasi lan pendaftaran militer Ukraina ing Maret. Panguwasa tentara wis rusak banget. Saiki, tinimbang ngembangake Angkatan Bersenjata, pamrentah interim Ukraina wis njupuk dalan kanggo nguatake Pengawal Nasional, sing diarani wong kanthi yakin. Wong-wong sing tanggung jawab kanggo negara tentara Kazakh kudu nggawe kesimpulan urgent lan bener saka pengalaman sedih saka Ukraina.

Tentara diwiwiti kanthi urutan

- Apa sing kudu dadi prioritas, lan apa, miturut sampeyan, kudu ditindakake dening Menteri Pertahanan Republik Kazakhstan sing anyar, Serik Akhmetov?


- Kaping pisanan, perlu kanggo mulihake, kaya ing taun 1993, sistem kontrol presiden ing Angkatan Bersenjata ing wangun nggawe departemen militer ing administrasi kepala negara. Yagene ana, contone, departemen penegak hukum, nanging ora militer? Sawise kabeh, ana program kanggo pangembangan Angkatan Bersenjata, nanging ora ana analisis implementasine; ora ana kontrol sistematis babagan implementasine instruksi presiden babagan masalah militer. Sekretariat Dewan Keamanan sing ana saiki ora bisa nindakake fungsi administrasi presiden minangka Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata, amarga iki minangka badan kerja kabeh Dewan Keamanan. Alesane yaiku ing ngisor iki. Kabeh kepala departemen pertahanan sadurunge dianggep minangka "patrimony" sing dikontrol mung dening dheweke lan percaya yen departemen militer bakal ngganggu pakaryan lan kabijakan personel. Nanging iki minangka pendekatan dhasar sing salah, nyuda peran presiden, uga pamrentah lan parlemen, ing prakara penting kaya pembangunan militer.

Kapindho, perlu kanggo mulihake sistem janjian kanggo posisi mung adhedhasar kualitas profesional lan moral, kanggo ngenalake kualifikasi militer pendidikan menyang tingkat posisi sing dianakake lan layanan wajib para perwira ing pasukan, wiwit saka posisi sing luwih murah. lan mung ing beluk angsal. Kriteria utama kanggo ngevaluasi manfaat pejabat kudu konsisten, jangka panjang lan sukses rampung layanan kasebut, anané wewenang ing antarane bawahan lan asil konkrit saka karya. Prinsip prentah kudu dibalèkaké: "Kowé kaya aku. Aja kaya aku".

- Nanging apa babagan korupsi, sing wis ngrembaka ing tentara Kazakh? Pancen, ing antarane konsep "korupsi seragam" lan "pengkhianat tanah air" kudu diwenehi tandha sing padha.

- Bener. Masalah iki wis ngalami kita suwene 19 taun. Ora mungkin kanggo ngalahake korupsi yen Departemen Pertahanan terus nindakake kegiatan komersial ing wangun pembangunan, produksi, tuku, adol, pasokan, ndandani, decommissioning lan pembuangan senjata lan peralatan militer, amunisi. Miturut pendapatku, perlu kanggo nggawe Kementerian Industri Militer utawa Komite Industri Pertahanan ing ngisor Kementerian Perindustrian lan nransfer kabeh fungsi ing ndhuwur. Lan Kementerian Pertahanan kudu tumindak mung minangka pelanggan lan akseptor karya sing ditindakake.

Kanggo jenderal lan wong sing nyekel jabatan umum, pamriksaan sing cepet lan tliti babagan deklarasi, penghasilan lan biaya nyata, kalebu legalitas properti lan dhuwit sanak keluarga sing cedhak. Njupuk kesempatan iki, aku pengin ngucapake matur nuwun marang editor sampeyan kanggo jangkoan sing cukup lengkap babagan topik iki ing artikel "Rahasia Militer Adilbek Dzhaksybekov. Kepala Warga” (Central Asia Monitor, 21 Maret 2013). Nanging ora ana kesimpulan sing digawe. Kasus Jenderal Baghdad Maykeev, Almaz Assenov, Askar Buldeshev lan Letnan Kolonel Baurzhan Lekerov saka Kementerian Dalam Negeri nuduhake yen Menteri Pertahanan Dzhaksybekov, mantan kepala departemen personel Departemen Pertahanan, lan saiki Wakil Menteri Talgat Mukhtarov lan Wakil Pertama. Menteri - Kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Saken Zhasuzakov ora nuduhake integritas kanggo milih wong-wong mau menyang posisi dhuwur lan menehi penghargaan negara lan pangkat militer sing luwih dhuwur. Lan saka janjian kasebut, kepentingan keamanan nasional lan panguwasa komando sing paling dhuwur nandhang sangsara.

Ing tanggal 6 Maret, ing rapat operasional-strategis ing Kementerian Pertahanan Republik Kazakhstan, kepala negara nyathet yen "angkatan bersenjata profesional ing abad kaping XNUMX kudu digarap spesialis militer sing berkualitas, patriot sejati, stabil psikologis. lan warga negara sing tanpa cacat moral." Menteri anyar, Serik Akhmetov, bakal sukses nglawan stagnasi lan pamikiran mundur ing pembangunan militer mung kanthi kapercayan saka personel tentara lan kanthi dhukungan saka presiden.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

120 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. johnsnz
    + 23
    April 25 2014
    Rusia durung nglebokaké apa-apa, Aibolat sing dikasihi! Ora perlu ngganti konsep.
    1. Validator
      +8
      April 25 2014
      Kazakhs katon ing Ukraina lan padha dadi wedi. Luwih becik dadi kanca karo Rusia
      1. Argyn-Suindyk
        +3
        April 25 2014
        Kita wis wedi!
      2. +1
        April 25 2014
        Kutipan saka Validator
        Kazakhs katon ing Ukraina lan padha dadi wedi. Luwih becik dadi kanca karo Rusia

        Dak kira ora kena digatekake babar pisan, mung kudu kita tutupi
    2. + 15
      April 25 2014
      Saka 131 jenderal Angkatan Bersenjata Ukraina, ora ana sing nindakake apa-apa sing penting kanggo nyegah aneksasi; malih, ana bukti ngiyanati lan pindhah menyang sisih tentara Rusia. 51 Kapal-kapal Angkatan Laut nyerah tanpa perang, senajan komandhane bisa ngrusak utawa nglelebke
      Rusia durung nglebokaké apa-apa, Aibolat sing dikasihi! Ora perlu ngganti konsep.
      ..........kolonel wis soko banget ala karo sirahe, akèh-akèhé saka Crimeans njabat ing kono, karo kang padha kudu perang yen sederek milih kanggo gabung karo Rusia karo tangan lan sikil? mikir babagan apa sing sampeyan ucapake ing umum
      1. -4
        April 25 2014
        Dadi dheweke duwe wilayah lor lan wétan ndeleng Astana kanthi cara sing aneh!
        1. Argyn-Suindyk
          +8
          April 25 2014
          provokasi? Ora asli!
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +3
          April 25 2014
          Nalika Kazakhstan gabung karo Uni Eurasia, masalah kasebut bakal ilang dhewe. Ora ana kabutuhan kaya ngono, wates-wates kasebut bakal dadi kondisional, utawa luwih administratif.
        4. +3
          April 25 2014
          ora usah dipikir! Kabeh normal ing kono. Sembarang provokator kaya sampeyan lan Zhirik mung pengin iki. Ora ana sing apik sing bakal teka saka pergolakan kasebut kanggo penduduk lokal.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. -9
      April 25 2014
      Lan apa konsep diganti kene? Federasi Rusia nindakake aneksasi Crimea - iku kasunyatan!
      Alesan kanggo aneksasi yaiku referendum, ing ngendi luwih saka 96% saka populasi Crimean nyatakake kepinginan kanggo gabung karo Federasi Rusia. Aneksasi (lat. annexio, saka lat. annexus - ditempelake) - aneksasi paksa dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak. Wigati Aku ora ngandika sing iki ala utawa apik, nanging iku kudu disebut kanthi jeneng sing tepat. Akibaté, kita entuk ing ngisor iki - sing kanggo nglindhungi kapentingan nasional, Federasi Rusia mutusaké kanggo annex Crimea. Apa apik utawa ala? Apik kanggo Rusia lan Crimea. Kanggo Ukraina lan Eropa, aku rumangsa ala. Kanggo kula, minangka warga Kazakhstan, umume warna ungu.
      1. johnsnz
        +6
        April 25 2014
        Kutipan: Zhilan_kz
        Aneksasi (lat. annexio, saka lat. annexus - ditempelake) - aneksasi paksa dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak.

        Dheweke dhewe mangsuli pitakone dhewe - kasar. Ing endi sampeyan ndeleng panggunaan kekuwatan? Kabeh ana sukarela. IMHO. Mulane aku nulis babagan substitusi konsep
        1. +9
          April 25 2014
          Pitakonan interpretasi. Kanggo Crimea, gabung karo Rusia luwih saka 96% sukarela. Nanging kanggo Kyiv, aku iki 100% kasar. Nanging sejatine dheweke kudu disalahake. Dheweke dhewe ngrusak negarane, nuduhake kasekengan kanggo dialog. Senajan apa nyana saka junta (Nazis) sing teka menyang daya ing Kyiv.
        2. +1
          April 25 2014
          Kutipan saka johnsz
          Ing endi sampeyan ndeleng panggunaan kekuwatan?

          Was. Wong lanang sing sopan ing mburi, lan blokade V\CH minangka manifestasi kekuwatan. Nyatane, bisa diarani aneksasi, nanging aneksasi kasebut bener lan adil - historis, Crimea Rusia, wong - Kanggo, Rusia - Kanggo, supaya kita bener ing kabeh babagan.
          Lan kolonel iku wong sing melek, aku ora ngerti kok padha sijine akeh minuses? Nyuwun
          Ukraina sengaja digawa menyang kahanan ekonomi, politik lan ideologis, lan nyoba kanggo ngisolasi saka sistem koordinat umum ruang pasca-Soviet.
      2. +2
        April 25 2014
        Ora dinyana-nyana, tiba-tiba bali asline, ora meri. Urip kanthi bener lan wilayah ora bakal ilang.
      3. +7
        April 25 2014
        Yen kita juggle istilah ora aneksasi, nanging Anschluss-aneksasi sukarela. Lan yen, miturut "konsep", banjur Rusia ora banjur perang kanggo 150 taun karo Turki kanggo Crimea supaya mung nyerah (liwat Western "transfer") basis utama Armada Segara Ireng.
        Warga negara Kazakhstan
      4. 0
        April 25 2014
        ...meksa melu...
        Yen sampeyan ahli filologi, tetepake definisi kasebut nganti pungkasan.
      5. -1
        April 25 2014
        Alesan kanggo aneksasi yaiku referendum, ing ngendi luwih saka 96% saka populasi Crimea nyatakake kepinginan kanggo dadi bagéan saka Federasi Rusia. negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak.

        ---------------
        Kita ora kasengsem maca pendapat saka wong sing ora kanca karo logika. Ora mung sampeyan ora ngajeni kita, sampeyan uga ora ngajeni awake dhewe nalika nulis omong kosong kaya ngono.
        1. -1
          April 25 2014
          Oh, dadi aku njaluk sampeyan menyang titik. Logika kanggo sampeyan, iki soko transendental.
          Nuwun sewu. nglirik
      6. arbuz174
        0
        April 25 2014
        Kutipan: Zhilan_kz
        Kanggo kula, minangka warga Kazakhstan, umume warna ungu.


        ngapusi. Yen sampeyan wungu, sampeyan ora bakal nulis.
    5. + 11
      April 25 2014
      Dheweke nglebokake Crimea, saéngga ngganti prinsip hak negara kanggo netepake diri kanthi hak bagean saka wong saka unit teritorial kanggo mbentuk negara.

      Kanggo wong sing wangkal utamane: aneksasi (Latin annexio - ditempelake) - kasar aneksasi dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak.
      Konstitusi Republik Otonomi Krimea, sing cocog karo Konstitusi Ukraina, diadopsi ing sesi kapindho Verkhovna Rada saka Republik Otonomi Crimea tanggal 21 Oktober 1998 lan disetujoni dening Verkhovna Rada Ukraina tanggal 23 Desember 1998. , sing mulai berlaku tanggal 11 Januari 1999:
      "Pasal 3. Prinsip dhasar lan jaminan Republik Otonomi Crimea.
      1. Prinsip utama Republik Otonomi Crimea yaiku:
      demokrasi;
      aturan ukum;
      konstitusionalitas;
      netepi lan nyedhiyakake hak-hak lan kebebasan manungsa lan sipil;
      legalitas;
      elektivitas;
      collegiality;
      publisitas;
      kombinasi saka kapentingan Republik Otonomi Crimea lan kapentingan nasional Ukraina."
      Amarga kabeh norma konstitusional Ukraina dilanggar sajrone rebutan kekuwatan ing Kyiv, banjur efek saka Artikel 1 lan 2 Konstitusi iki lan, kanthi mangkono, "kombinasi kepentingan nasional" ora sah, lan ing Republik Crimea. prinsip dhasar dituduhake ing ndhuwur terus operate.
      Dadi ana kekerasan ing Crimea sajrone pamrentahan rakyat lan ekspresi kekarepan? Apa wong dituntun milih nganggo gunpoint? Where-when-how-fakta. Federasi Rusia, ing siji, njamin implementasine saka prinsip dhasar lan dijamin status lan kakuwasan, uga hak properti saka Republik Otonomi Crimea.
      Lan yen ora ana fakta, apa jenis aneksasi sing bisa diomongake?
      PS: "Pancen angel golek kucing ireng ing kamar sing peteng, utamane yen ora ana. Iki luwih bodho yen kucing iki pinter, wani lan sopan" (Menteri Pertahanan Federasi Rusia).
    6. +5
      April 25 2014
      Mitra Kazakh kita ngomong sethithik. Lan babagan aneksasi Crimea, lan babagan ora bisa nggabungake Wilayah Industri Kidul-Wétan. hak kanggo wilayah tartamtu supaya adoh - tilas Kakaisaran Rusia lan wiwit ngetang saka sawetara: 1918,1919,1920 ... taun, nanging ora 1914, utawa - 1945!?
  2. Joyly Roger
    +4
    April 25 2014
    "... Dheweke nglebokake Crimea, saéngga ngganti prinsip hak negara kanggo nemtokake mandhiri kanthi hak bagean saka wong saka unit teritorial kanggo mbentuk dhiri negara. Saiki Menteri Luar Negeri Federasi Rusia ujar manawa Ukraina kudu nduweni status netral lan struktur negara federal, sing bisa dianggep minangka campur tangan langsung ing urusan internal negara liya" - kanca Aibolat, apa sampeyan wis cukup ndeleng kulawarga Amerika? Utawa sampeyan mikir yen sampeyan bakal bisa njagong ing Kazakhstan, yen NATO bakal mandheg ing Ukraina?
  3. +2
    April 25 2014
    Ya, apa ana, ngomong langsung Anschluss saka Crimea! Aibolit Kurbanbayram, Kita wong peteng - kita nyolong kabeh
  4. +1
    April 25 2014
    ) wong Kazakh isih bakal bali kanggo ngganggu kabijakan nasional anti-Rusia!
    1. +7
      April 25 2014
      Apa sampeyan bisa njlentrehake babagan kabijakan anti-Rusia? Aku manggon ing Kazakhstan, miturut paspor Rusia, bojoku Kazakh. Ing kirimanku ana Rusia, lan Kazakh, malah Ukrainia karo Jerman. Soko kabijakan anti-Rusia ing Kazakhstan ora weruh? Apa sampeyan bisa menehi pencerahan? Sampeyan mbokmenawa ngerti luwih saka Urals?
      1. +3
        April 25 2014
        Kutipan: Zhilan_kz
        Apa sampeyan bisa menehi pencerahan?

        Apa sampeyan kudu ngerti babagan gerakan Rukh Pen Til sing dipimpin dening Zhanbolat Mamai?
        Kutipan: Zhilan_kz
        Sampeyan mbokmenawa ngerti luwih saka Urals?

        Apa sampeyan yakin yen posisi geografis lan ekonomi Ural luwih elek tinimbang sampeyan?
        1. Argyn-Suindyk
          -1
          April 25 2014
          Matur nuwun, kita wis cukup ndeleng pawai Rusia, matur nuwun marang Gusti Allah ing Internet!
          1. +7
            April 25 2014
            Matur nuwun, kita wis cukup ndeleng pawai Rusia, matur nuwun marang Gusti Allah ing Internet!
            Sampeyan bakal kaget - aku uga nonton dheweke kadhangkala ... ing TV lan ora liya. Ya, kita ora duwe dhukungan saka Pamrentah kanggo fenomena kasebut lan ora ana popularitas ing antarane populasi.
            1. +7
              April 25 2014
              Kutipan saka luke
              Ya, kita ora duwe dhukungan saka Pamrentah kanggo fenomena kasebut lan ora ana popularitas ing antarane populasi.
              Dadi padha karo kita. Aku saiki sinau babagan gerakan iki.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. +8
          April 25 2014
          Apa gerakane? Kita ora krungu bab dheweke. Kirim link kanggo maca please.


          Apa sampeyan yakin yen posisi geografis lan ekonomi Ural luwih elek tinimbang sampeyan?

          Lan apa hubungane karo iki? Aku mung kepingin weruh apa sing bisa dingerteni warga Urals babagan penindasan populasi sing nganggo basa Rusia ing Kazakhstan? Awit aku manggon ing Kazakhstan lan ora mirsani jawatan! Nanging aku bakal njawab pitakonan sampeyan - aku yakin yen posisi geografis lan ekonomi Ural luwih apik tinimbang ing tanah airku. Nanging aku ora bakal tresna Motherland sandi kurang amarga iki.
          1. 0
            April 25 2014
            Kutipan: Zhilan_kz
            Apa gerakane? Kita ora krungu bab dheweke. Mangga ngirim link kanggo maca

            Kesulitan tenan karo mesin telusuran? Banjur mangga: http://rus.azattyq.org/content/zhanbolat-mamai-zhanaozen-bolat-atabaev/24643512.
            html
            Kutipan: Zhilan_kz
            Lan apa hubungane karo iki?

            Sing bener, aku bali pitakonan kanggo sampeyan: kok saka Urals?
        3. +1
          April 25 2014
          Napa sampeyan nyopir aku, aku manggon ing Kazakhstan sisih lor lan durung tau krungu babagan Rukh pen til, mula ngomong apa sing sampeyan weruh
          1. -3
            April 25 2014
            Kutipan saka danik
            apa sampeyan nyopir

            Yen aku nyopir, sampeyan bakal didorong: drive menyang kesehatan, malah "ing Kazakhstan Lor", malah ing Maputo kidul.
            Kutipan saka danik
            supaya ngomong apa sing katon

            Lan saliyane organ-organ tutul "ing Kazakhstan Lor" (aku ora ngerti kenapa "Lor" kanthi huruf kapital minangka jeneng republik?), Apa ana liyane?
            1. +3
              April 26 2014
              ora perlu cling-cling karo wangsulan mung sampeyan dhewe krungu babagan Rukh pentil ing Kazakhstan, utawa sampeyan lagi ngomong gosip kene, sampeyan takon apa Utara nganggo huruf kapital amarga aku seneng banget.
      2. -3
        April 25 2014
        miturut paspor Rusia
        patchula! Lan ing urip? ombenan
        1. Argyn-Suindyk
          +7
          April 25 2014
          Lukke aja kasar! Sampeyan bisa uga mikir sampeyan ora duwe perkawinan campuran, utawa sampeyan ora nulis apa-apa ing kolom kewarganegaraan! Aku duwe cah wadon Tleuberdinova Nargiz sinau ing kursus, guess Ukrainia!
          1. -1
            April 25 2014
            utawa ing kolom kewarganegaraan sampeyan wis ora nulis apa-apa
            ora nulis lan ora bisa nindakake kolom kasebut. Aku krungu misale jek kaya salah sawijining timbalan sing ditunjuk nggawe count - agama - nanging ora ndhukung. Babagan perkawinan campuran, apa sampeyan ngomong babagan? Aku ora ngunggahake topik kasebut - yen sampeyan pengin ngerti sikapku - normal. Padha nang endi wae. Aku ora ngerti babagan spesifik Kazakhstan saiki lan aku ora duwe kepinginan kanggo mlebu, sanajan aku lair ing Alma-Ata (padha urip nganti 87th, militer), mula aku nganggep USSR, Rusia, minangka tanah airku ing pangertèn sing paling jembar. Ing lawang ngarep omah sing kita manggon, saka 12 apartemen, kabeh wong ninggalake Kazakhstan - aku tau lelungan ing taun 93, aku mutusake kanggo mlaku-mlaku ngubengi tanggi). Posisiku iki - Kazakhstan minangka negara berdaulat sing nemtokake kabijakan manca lan domestik dhewe lan apik kanggo kabeh wong! Aku ora lan ora nganggep dheweke kanggo negaraku - mbokmenawa mulane aku ditransfer sanalika posisi kasebut muncul. Sapa sing seneng - peternakan kolektif minangka bisnis sukarela. Nanging kadhangkala wong mung ngganti tembung "kaya" lan "Aku ora duwe kesempatan liyane"
          2. Komentar wis dibusak.
        2. +6
          April 25 2014
          Apa ora ngerti pitakonan? Nanging ing uripku aku rumangsa kaya wong Rusia. Yen sampeyan temenan warga negara, ing kene kabeh luwih rumit, amarga perkawinan campuran banget umum ing Kazakhstan, supaya ing leluhurku, saliyane kanggo Rusia, ana Ukrainians lan Tatar lan Kazakhs.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. danperevera
        -2
        April 25 2014
        Aku wis manggon ing KZ wiwit lair. Aku ora bakal ngomong akeh, aku mung bakal ngomong - ora gampang kanggo Rusia ing Kz, ana gangguan ing prinsip nasional lan linguistik. Apa pancene Kazakhstan manggoni papan pisanan babagan jumlah wong Rusia sing lunga menyang Federasi Rusia?
        1. Argyn-Suindyk
          +4
          April 25 2014
          Korban pembantaian liyane! Dheweke mbokmenawa ora ngerti yen ing sekolah menengah non-inti biasa, luwih akeh jam kanggo basa lan sastra Rusia tinimbang kanggo Kazakh lan sastra! Iki mbokmenawa asil saka penindasan! Umumé, aku wis kesel amarga kasunyatan manawa artikel saka penulis Kazakh katon utawa babagan Kazakhstan, kabeh wong bakal dadi pertandhingan, wilayah utawa internasional, makna lan inti saka artikel kasebut dilalekake! Kabeh dadi bisa ditebak lan trite!
          1. danperevera
            -3
            April 25 2014
            Sampeyan, kancaku, iku provokator lan mung wong sing ora sopan
            1. Argyn-Suindyk
              +2
              April 25 2014
              Lan sampeyan langsung nelpon kula nasionalis lan menehi Maidan minangka conto, yen ora, kita Kazakhs ing situs sampeyan wani nelpon spade spade!
        2. -3
          April 25 2014
          sampeyan saka ngendi, wong miskin
    2. +1
      April 25 2014
      ayo ndeleng sapa sing
      1. Argyn-Suindyk
        +3
        April 25 2014
        Kowe dhewe!
  5. + 13
    April 25 2014
    Aibolat Sapyngauuuuuly... Aku minus dadi provokator!!! Rusia ora nglebokake apa-apa. Ngerti terminologi ing wiwitan, banjur menehi komentar saka literate lokal.
    1. +2
      April 25 2014
      Kutipan: Skandinavia
      melek lokal.

      Saiki ana wong melek kaya pegatan sing pejabat normal mung ora ana kanggo pindhah.
      Conto prasaja. Sajrone 5 taun kepungkur, kira-kira 10 jenderal Angkatan Bersenjata Republik Kazakhstan wis dikunjara. Nanging ora ana sing mikir kenapa iki kedadeyan! Kabeh sing milih wong-wong iki nyeret menyang kuwasa tetep ing panggonan. KNB OVKR uga ngerti babagan korupsi lan, sanajan kabeh, isih nglobi pemasok radio Israel, sanajan ana penipuan lan korupsi.
      Utawa conto liyane sing luwih relevan. S. Akhmetov sing padha, nalika isih Wakil Perdana Menteri, ngawasi industri pertahanan lan, amarga hubungane pribadine karo BelTechExport, sing dipimpin dening oligarki Belarusian Vladimir Peftiev, kanthi pribadi lobi piranti lunak Belarusia kanggo nggawe sistem kontrol otomatis pertahanan udara kanggo sawetara. yuta dolar. Lan iki senadyan kasunyatan manawa klompok kerja Rusia-Kazakhstan kanggo nggawe sistem kontrol otomatis, digawe dening prentah Presiden Nazarbayev lan Putin ing taun 2007, wis nyiapake kontrak lengkap kanggo nggawe pertahanan udara otomatis. sistem kontrol ing rega sepuluh kaping luwih murah tinimbang Belarusian! Ing wektu sing padha, kabeh piranti lunak, kalebu nggawe Pusat Pertahanan Udara Daerah, ditransfer kanthi gratis lan kontras karo omong kosong sing sadurunge ditransfer dening Belarusian "Agat" menyang China, senadyan protes Rusia, lan saiki kanggo Kazakhstan. Sanajan amatir ngerti manawa kawruh babagan algoritma mungsuh potensial ngidini sampeyan nemokake kerentanan lan ngatasi sistem pertahanan udara tanpa teknologi Stealth. Lan ing sistem kontrol otomatis Belarusia ana akeh kerentanan kasebut! Nanging sistem kontrol otomatis pertahanan udara Rusia bener-bener nyedhiyakake otomatisasi kanggo ngontrol senjata api pertahanan udara liwat sistem komunikasi standar lan komputer on-board, kanthi implementasine kabeh karakteristik kinerja.
      Saiki Kazakhstan wis mlebu persetujuan babagan Sistem Pertahanan Udara Bersatu karo Rusia lan nggawe Pusat Pertahanan Udara Regional ing Almaty. Lan saiki, kanggo kaping pindho, sistem sistem kontrol otomatis, sing durung bisa digunakake, bakal dibuwang menyang tong sampah, sadurunge ana sistem kontrol otomatis nasional Berkut, sing dilobi dening anak didik mantan menteri. Alynbaev, wakil saiki Departemen Pertahanan Saparov. Sing terakhir, tanpa ragu-ragu, ngilangi sistem kontrol otomatis Berkut, sing dicuci jutaan dolar sajrone 2 taun kanthi bantuan toko Granit pribadi. Saiki sejarah mbaleni dhewe. Amarga pancen mokal kanggo nyambungake sistem kontrol otomatis tingkat paling dhuwur - komando regional, bisa ngrampungake misi tempur nyata ora mung pertahanan udara, nanging uga pertahanan rudal, kanthi piranti lunak lawas sing disalin dening Belarusian "Agat" saka Sistem kontrol otomatis tingkat taktis Soviet "Pole" ing awal 10-an, sing ora bisa ngatasi masalah dhasar pusat kontrol pengiriman! Ora kanggo sebutno distribusi lan sebutan target otomatis, lan luwih akeh babagan pertahanan rudal taktis.
      Iki carane, kanggo sawetara lyams ijo ing Kazakhstan, kapentingan negara padha lan bakal didol lan pejabat iki ora Care babagan pertahanan! Siji chatting, mung kanggo tetep ing kursi. Lan Pros nyata, perwira sing bisa kanggo nyegah aib iki, salah siji pensiun utawa miwiti kasus pidana ing biaya spying kanggo Rusia. Ana isih enom spineless, utawa brainless talkers. Lha wong gemblung iku luwih gampang diaturi, ora mung ora ngerti apa-apa, nanging amarga ora ana gunane dhewe, wedi yen ditinggal tanpa gawe. Iki minangka kabijakan militer-teknis Russophobic ing Kazakhstan. Lan aku wong bisa menehi rolas conto kuwi, lan iki ora mung sistem kontrol otomatis lan nimbali udhara, padha bener nalika ndandani pesawat, ndarbeni kendaraan wojo, kang Almaz Assenov iki ndharat, bab sistem komunikasi, ngendi Israel lenggah tightly karo. sambungan ngrusak lan dhukungan mutlak kanggo layanan khusus lokal KNB UVKR etc. Apa jenis pertahanan sing ana!?
  6. tnship2
    +2
    April 25 2014
    Aliran informasi kanthi mambu sing padhang kasebut terus maju. Apa gunane? Salah siji bakal nyemburake barang kanthi dhasar dobel, banjur liyane. Apa jinis uncalan?
    1. +3
      April 25 2014
      Aliran informasi kanthi mambu sing padhang kasebut terus maju. Apa gunane? Salah siji bakal nyemburake barang kanthi dhasar dobel, banjur liyane. Apa jinis uncalan?

      Iki minangka "reservasi" miturut Freud. Nanging wedi.
  7. +3
    April 25 2014
    Prastawa taun 1999 ing Yugoslavia asipat lokal, ing wektu iku ora ana konfrontasi kuat antarane blok militer; saiki acara ing Ukraina bisa metu saka kontrol.
    Pendapat sing penting, sanajan ora "seger" ... (Internet Kazakh luwih alon, ketoke, ana steppes lan steppes. ngguyu ). Nanging kanthi serius, Aibolat lali utawa ora ngerti yen ing Yugoslavia ing taun 1999, miturut sawetara analis militer, NATO nindakake "latihan" militèr saka invasi wilayah kidul ing Rusia sing banget banget. Nalika batalyon udhara Rusia dikuwasani bandara Slatina cedhak Pristina, nyegah NATO Hercules saka kebangkrutan ana (marang latar mburi presiden Federasi Rusia bleating "aja nindakake iki"), amers wis soko kanggo mikir bab "banget hard" . 23000 bom ing ibukutha tentrem (akeh amunisi Kaban ngemot uranium sing wis entek), ora ana (?) Kanggo Yugoslavia cilik, sing siap ambruk kanthi tentrem ...
  8. -1
    April 25 2014
    iri iku mung iri. padha ora bisa nindakake iku
  9. ed65b
    +4
    April 25 2014
    Mesthine, dheweke ngliwati Crimea, nanging diapura, adoh saka acara kasebut, nanging dheweke bener babagan tentara Republik Kazakhstan.
  10. +6
    April 25 2014
    Kutipan: Zhilan_kz
    Zhilan_kz KZ Dina iki, 15:06 ↑

    Zhilan_kz KZ Dina iki, 15:06 ↑

    Lan apa konsep diganti kene? Federasi Rusia nindakake aneksasi Crimea - iku kasunyatan!
    Alesan kanggo aneksasi yaiku referendum, ing ngendi luwih saka 96% saka populasi Crimean nyatakake kepinginan kanggo gabung karo Federasi Rusia. Annexation (lat. annexio, saka lat. annexus - ditempelake) - aneksasi paksa dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liyane unilaterally. Wigati Aku ora ngandika sing iki ala utawa apik, nanging iku kudu disebut kanthi jeneng sing tepat. Akibaté, kita njaluk ing ngisor iki - sing kanggo nglindhungi kapentingan nasional, Federasi Rusia mutusaké kanggo annex Crimea. Apa apik utawa ala? Apik kanggo Rusia lan Crimea. Kanggo Ukraina lan Eropa, aku rumangsa ala. Kanggo kula, minangka warga Kazakhstan, umume warna ungu.


    Liyane melek .... drive ing Wikipedia, apa aneksasi, yen kesed, banjur aku ora kesed kanggo sampeyan sayang lan uncalan ... maca ing ngisor iki

    Aneksasi (lat. annexio, saka lat. annexus - ditempelake) [1] - aneksasi paksa dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak [2] [3].

    Ngendi sampeyan ndeleng kekerasan ing Crimea? opo kowe nganggep yen tanah kuwi milik pemerintah, dudu rakyat.
    1. -3
      April 25 2014
      Ya, kenapa sampeyan ora takon marang Ukraina? Lan padha ora pikiran, utawa padha lali takon? Oh, mbokmenawa Crimea dudu bagéan saka Ukraina? Kaya Crimea minangka negara merdika lan mutusake dadi bagean saka Federasi Rusia! eseman
      Alhamdulillah aku ora weruh kekerasan ing Crimea. Crimea minangka bagéan saka Ukraina, tanah Ukraina belongs kanggo wong Ukraina, dudu panguwasa. Nanging, kenapa istilah aneksasi nyebabake akeh negativitas? Apa salah karo aneksasi Crimea? Kanggo mbela kepentingan nasional?
      1. + 10
        April 25 2014
        Kutipan: Zhilan_kz
        Ya, kenapa sampeyan ora takon marang Ukraina?

        Yen ana pamrentahan sing sah ing Kyiv, mesthi ora ana omongan babagan aneksasi Crimea.
        1. +4
          April 25 2014
          Aku setuju banget. Yen ana wewenang legal ing Kyiv, ora perlu kanggo nindakake aneksasi.
      2. +4
        April 25 2014
        Kutipan: Zhilan_kz
        Ya, kenapa sampeyan ora takon marang Ukraina?

        Aku nyaranake ngerti istilah lan konsep negara ing hubungan kanggo Ukraina, lan banjur mréntahaké.
        Pitakonan Counter: Ana sing takon marang Ukraina, kapan dheweke miwiti perang ing Maidan? Lan apa "Ukraina" - populasi utawa daya?
        1. +2
          April 25 2014
          Apa sing kudu dingerteni? Junta (Nazis) dadi kuwasa ing Kyiv liwat kudeta. Saiki aku wedi yen wong Ukraina ora ngarep-arep apa-apa sing apik. sad
          1. Sus
            Sus
            -2
            April 25 2014
            Kutipan: Zhilan_kz
            Apa sing kudu dingerteni? Junta (Nazis) dadi kuwasa ing Kyiv liwat kudeta. Saiki aku wedi yen wong Ukraina ora ngarep-arep apa-apa sing apik. sad


            Nalika pasukan NATO/China teka ing Kazakhstan lan ngancam arep mateni wong Kazakh, sapa sing bakal njaluk tulung? Saka Federasi Rusia banjur kita bakal annex Kazakhstan ya kanggo pangayoman Panjenengan?
            1. -2
              April 25 2014
              Aku nang iku ora bakal
              sanajan sampeyan ora bakal weruh, amarga sampeyan ora bakal weruh
          2. -2
            April 25 2014
            Kutipan: Zhilan_kz
            Junta (Nazis) dadi kuwasa ing Kyiv liwat kudeta.

            Apa sampeyan pancene ora ndeleng kontradiksi karo pernyataan sampeyan sadurunge?
      3. +5
        April 25 2014
        Dear, nalika sampeyan ora peduli karo wong-wong sing mesthine ana ing negara sampeyan, nanging nyatane, kaya ora, lan kabeh presiden Ukrainia sijine gedhe ... ep ing Crimea, saiki nalika wong-wong sing duwe tanah. ing Crimea lan mayoritas sing manggon ing Crimea nuduhake karsane lan gabung karo Rusia, dheweke langsung dibutuhake ... aja gelo ... Nalika wong urip luwih apik ing pangertèn materi, siji kudu bungah, lan ora meri.
      4. +2
        April 25 2014
        Kaya Crimea minangka negara merdika lan mutusake dadi bagean saka Federasi Rusia! mesem
        Alhamdulillah aku ora weruh kekerasan ing Crimea.
        Deleng rekaman TV, yen memori ala - langkah pisanan saka Crimea yaiku deklarasi kamardikan, banjur sing nomer loro yaiku petisi - aksesi negara independen sing wis de jure adhedhasar asil referendum.
        1. +5
          April 25 2014
          Inggih, yen sampeyan ora seneng banget karo istilah Annexation, saran liyane.
          Lan sepisan maneh, aku ora mikir yen Rusia ora nindakake perkara sing bener kanthi nggawe aneksasi (aneksasi Crimea menyang Rusia). Kita, minangka sekutu Federasi Rusia, diwenehi tandha yen Rusia wis siyap kanggo mbela kepentingan nasional, yaiku, yen perlu, Kazakhstan bisa ngandelake tetangga lor kanggo ngrampungake kabeh kewajiban sekutu lan ora ninggalake kita ing wektu sing angel. . Gusti Allah ngapura yen kedadeyan.
          1. Sus
            Sus
            0
            April 25 2014
            Aku bakal ngusulake istilah sejarah liyane - protektorat. Nglindhungi populasi saka kemungkinan agresi, status kasebut sadurunge referendum, lan banjur warga dhewe nyatakake kepinginan kanggo gabung karo Federasi Rusia, minangka bukti dening akeh pengamat, ora ana pelanggaran.
            1. +1
              April 25 2014
              Aku ora ngerti, mung logika yen dheweke ora seneng karo Ukraina, banjur kenapa ora pindhah menyang Rusia, amarga Ukraina iku negara sing kapisah, ayo padha njupuk conto, apa ora supaya Kaukasia nggawe negara dhewe, amarga padha. sing howling kanggo iki, utawa ing paling referendum
              1. Vita_vko
                -4
                April 26 2014
                Kutipan saka danik
                Aku ora ngerti, iku mung logika, yen padha ora seneng Ukraina, banjur apa padha ora pindhah menyang РRusia

                Kaya iki sing ditindakake para gipsi, padha ngumbara menyang papan sing luwih apik. Nanging sampeyan iri iki? Aku mikir Kazakhs isih bakal roaming kaya gypsies, yen padha slamet lan ora njaluk bantuan saka Rusia ing wektu.
                1. +1
                  April 27 2014
                  wong gypsies kamardikan maha
          2. +3
            April 25 2014
            Kutipan: Zhilan_kz
            yen sampeyan ora seneng banget karo istilah aneksasi, nyaranake sawetara liyane

            reuni
          3. +2
            April 25 2014
            Crimea bali menyang Rusia, ing panjalukan saka Crimeans, lan sabenere ing wayahe nalika kudeta njupuk Panggonan ing Kyiv lan ilegal, pamaréntah ilegal teka menyang daya, gumantung ing pasukan bersenjata saka negara manca lan perang nglawan wong dhewe, ngantem. lan mateni, oh, tembung favorit saka Amerika , dissidents lan malah calon presiden mangsa negara.
            Sajrone wektu kasebut, panguwasa lokal Crimea njupuk alih kepemimpinan lengkap ing wilayahe lan nduweni hak legal kanggo nganakake referendum babagan pemisahan lan aksesi menyang Rusia.
            Kabeh liyane yaiku obrolan politisi sing ora kompeten sing ngegungake pipi kanthi pentinge dhewe lan njaga irung sing dawa mudhun saka Washington.
            Malah, mung sawetara dina kepungkur, masalah Crimea ora diangkat maneh ing rapat Jenewa. Iki game mbebayani - kanggo nyetel siji negara marang liyane, lan tetep ing sidelines dhewe. Minangka adoh aku ngelingi, Kazakhstan ora pepadhamu Ukraina, nanging Rusia.
            -----
            Kaya sapa Khoja Nassredin ngadeg ing sacedhake gapura platarane lan ngira yen omahe kosong lan ora ana dhuwit. Penunggang kesel liwat. Padha salam saben liyane lan Hodja mechanically ngandika: - Ayo mlebu lan sampeyan bakal tamu.
            Sing nunggang, tanpa dinyana-nyana, mudhun saka jaran lan takon: - ngendi kanggo naleni jaran?
            - Kanggo ilat dawa - wangsulane Hodge.
            Sawetara politisi duwe basa sing dawa banget lan pikiran sing cendhak.
      5. Komentar wis dibusak.
  11. -2
    April 25 2014
    Nazarbayev mriksa Rusia kanggo "kutu"! Dheweke nyelehake "pion" lan ngenteni reaksi pimpinan kita. Yen kita meneng - kita bakal terus "sympathize" karo Ukraina, kita bakal mangsuli atos - kita bakal meneng lan "alus lan alus"!
    1. +1
      April 25 2014
      meneng lan dadi "lembut lan alus" sayang sampeyan ora kakehan dhewe, kaping pirang-pirang aku bisa ngomong iki sampeyan mikir yen kabeh negara CIS kudu sampeyan utawa wedi karo sampeyan, nanging ora dadi iki sampeyan kudu wedi. Amarga kita bisa ngganti sudut pandang utawa sampeyan mikir yen RUSIA bisa nindakake apa wae, ora masalah, RUSIA ora kabeh kuwat lan kita ora banget lemah.
      1. ekzorsist
        -4
        April 25 2014
        O!!! Pengeran !!! Ya, suwene renegades iki bisa njerit babagan sawetara "negara CIS" ??? Ya, padha ora lan ora tau ana!!! Inggih, kandhani negara apa iki - tilas Kyrgyz SSR -? ... utawa mantan Kazakh SSR -? ... utawa SSR Latvian?
        - Ya, iki mung lumps saka Great Country sing mbayangno setan ngerti apa, urip mung ing beyo saka warisan sing padha ngatur kanggo nyolong saka USSR lan ing wektu sing padha terus-terusan lan slandering wong.
        ... Lan ing tartamtu, Kazakhstan punika polisi, sak tenane korupsi negara ora adoh konco padha mentas-minted Kyiv junta, cara lan cara siji kanggo siji ... lan padha obscurantists karo maling unprincipled ing daya.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. ekzorsist
            -2
            April 25 2014
            Inggih, sampeyan ndeleng, lan sampeyan lagi gunning bab Crimea!
            Sampeyan ora bisa mbangun katentreman ing negara sampeyan dhewe, nanging sampeyan uga bisa nindakake perkara sing padha karo kegilaan sampeyan.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. ekzorsist
                -1
                April 26 2014
                Oh, aku seneng banget ketemu sampeyan, Dear Kancil !!!
                Lan minangka kanggo "perdamaian" ing Kazakhstan ... uga, carane katon ... 15 pengawal tapel wates, dening ketepakan aneh (KNB profesional ora khuhry mukhra - elit !!!) miturut versi resmi, sawetara bodho -bocah sekolah sijine kaya ing mlayu - apa iki ora omong kosong?
                Utawa Zhanaozen ... "pemukiman" sing tentrem saka para demonstran sing mung pengin entuk apa sing digayuh kanthi jujur ​​- jelas perdamaian donya!
                Utawa Wakil Menteri Pertahanan Jenderal kejiret karo nyogok 2 lemons greenery saka Pak Sam ing kanthong ... - uga, mung conto katresnan lan keprigelan kanggo kamakmuran negara lan populasi!
                Cukup utawa luwih ??
                Banjur sampeyan bisa nambah polisi "damai" kanthi tekun ngrusak populasi ing Kazakhstan ...
                1. ekzorsist
                  -3
                  April 26 2014
                  Mangkene carane salah sawijining pasukan khusus Kazakh menehi komentar babagan kahanan kasebut:
                  Iki ora babagan tukang minyak. Iki dongeng kanggo. Kita ngomong bab geng bersenjata, kang, kaya ing perang Chechen, dijupuk kutha lan checkpoints. Rombongan teka saka kidul. Ing Zhenaozhen dhewe, kahanan wis disiapake, ana akeh pengunjung lan emigrants ing kutha. Panguwasa mateni Internet supaya disorganize, amarga preparation saka acara iki ing mengeti 25th dispersal Gorbachev pidato Alma-Ata cetha ngulungaké customer, sing wis latihan pasukan ing Libya, Mesir lan Suriah. Saiki giliran Kazakhstan. Yen dicritakake yen pemerintah nembak buruh minyak ing kene, sampeyan bisa ngirim informan kasebut kanthi aman menyang .... Amarga nembak ing institusi negara nganggo RPG lan nyelehake penembak jitu ing payon mesthi dudu tukang minyak. Iki wong liya.
                  Operasi khusus amers diwiwiti ing Kazakhstan. Iki minangka pamikiran umum kabeh wong ing Kazakhstan. Tugas utama yaiku ngunggahake masalah ing PBB babagan ilegal Nazarbayev lan ngganti rezim. Ana bukti keterlibatan Turki ing gangguan iki.
                  Dadi tentrem ing Kazakhstan bisa, nanging sampeyan ora pengin dhewe!
                  Ngajeni basa lan budayane pepadhamu lan anggep wae kaya sing dikarepake, banjur bakal bisa. Nanging karo nangis - "Wah !!! Kabeh wis ilang, Rusia teka !!!" utawa "... ora ana basa sing luwih apik tinimbang Kazakh ..." (Nyuwun pangapunten kanggo rasa lan warna, nanging ora ana kancane! Kanggo saben wong dhewe) sampeyan mung main bareng karo Amerika lan "penyayang liyane" ".
                  1. +1
                    April 26 2014
                    Sial, "wong wicaksana" - hu.nu nyuwek mbukak ora malah winced. Apa ana sing seneng nindakake omongan kosong kanthi tampilan sing cerdas? Ora perlu dijawab, pitakonane mung retorika - supaya bisa dingerteni. nglirik
                    Yen ora, dadi - Aku bakal menehi tip sethitik. Muga-muga aku duwe otak sing cukup kanggo ngerti - apa lan kenapa ....
                    1. Perusahaan nasional endi sing nglirwakake macem-macem kewajiban kontrak, kalebu sing diatur dening tenaga kerja, kontrak, FPSA lan norma-norma liyane saka peraturan nasional lan internasional?
                    2. Negara asal saka perusahaan ing ndhuwur?
                    3. Sapa lan sanak-sedulure sing tanggung jawab produksi minyak lan gas ing Kazakhstan?
                    4. Apa sejatine sesambungan antarane paraga ing ndhuwur?
                2. +1
                  April 27 2014
                  Wakil Menteri Pertahanan Jendral kejiret kanthi nyogok 2 lemon greenery yaiku ngomong atom sing KNB kita KERJA, ZHANAOZEN AKSI sing direncanakake duwe luwih akeh tinimbang sing kita duwe, 15 penjaga perbatasan mati ing OUTSTAND ngomong yen kita ora duwe. KABEH SOLD ING CINA
        2. Argyn-Suindyk
          +3
          April 25 2014
          Sampeyan pancen bocah aneh! Sing Eugene diarani, banjur sepuh, sesuk sampeyan bakal diarani Oksana ?!
        3. 0
          April 26 2014
          pisanan teka ing kasunyatan, sampeyan ngomong ora ana Kazakhstan, sinau sajarah rusa, Kazakhstan wong lan negara asalé saka Scythians, Kazakh Khanate (1465-1718)
      2. -1
        April 25 2014
        Kutipan saka danik
        sampeyan mikir sing kabeh negara CIS utang sampeyan

        Kabeh - ora kabeh, nanging sawetara wong kudu, lan - ora lara. Apa Rusia duwe utang wong? Kanggo kula, iki minangka pitakonan utama. Yen sampeyan duwe, please nyedhiyani.
        Kutipan saka danik
        KOWE KUDU WEDI AMERGA KITA BISA GANTI SUDUT

        Jujur, Rusia ora wedi, ora wedi lan ora bakal wedi. Kanggo mangerteni iki, siji kudu paling sethithik kawruh babagan sejarah. Kanthi kemampuan kanggo ngganti sudut pandang sampeyan - dorong kesempatan iki luwih jero utawa ajrih marang merpati. Kita-tentara.
        Kutipan saka danik
        RUSIA ORA KUWAT LAN KITA ORA LEMAH

        Lan kita (ora nggatekake gendera, aku ngunjungi ibu) aja ngomong yen kita kuwat - ora ana sing bisa mbuktekake marang sapa wae. Gusti Allah muga-muga sampeyan ora mikirake kekuwatan kita kanthi "ora kekirangan", yen ora, pratelan sampeyan pancen angel banget.
        1. Komentar wis dibusak.
  12. +2
    April 25 2014
    Kutipan saka tnship2
    Aliran informasi kanthi mambu sing padhang kasebut terus maju. Apa gunane? Salah siji bakal nyemburake barang kanthi dhasar dobel, banjur liyane. Apa jinis uncalan?

    Sing ora bisa dingerteni yaiku Dana Kasur Obsoros nransfer dhuwit menyang tenge, dikirim menyang NPO Kazakhstani, sing ngatur konferensi analis independen sing ngundang ilmuwan politik paling gedhe, ahli ekonomi militer, Aibolit Patologievich, kanggo ngomong. Isi wicara iku sembarang omong kosong karo Gawan tembung lan kombinasi sing: "Crimea", "annexation", "Rusia iku ilegal", etc.
    1. ekzorsist
      -1
      April 25 2014
      Inggih, leres, leres! Kanggo bungkus ijo saka Pak Sam, wong Kazakh bakal ngedol apa wae sing dikarepake ... ora ana gunane yen kabeh lan kabeh ing Kazakhstan diitung - ing UYo (ing dolar) ... lan ora ing piastres, ora ing tenges utawa malah ora. ing cangkang Papua...
      Ora percaya?!? Pindhah menyang situs Kazakh apa wae ... lan lah - adol mobil - 22 uyo, adol gubug - 000 uyo ... sanajan gaji nyata ora ngidini sanajan ing milenium sabanjure kanthi JUJUR entuk dhuwit. siji utawa liyane mung kanggo prinsip - nyolong, ngapusi, mateni, ngrampok ... iku sing ditindakake kanggo njaluk UYo.
      1. Argyn-Suindyk
        +2
        April 25 2014
        Ayo metu saka kene, kenapa sampeyan lara kaya ngono? Siji urip, mulih, utawa sampeyan masokis?
        1. ekzorsist
          -3
          April 25 2014
          Kanggo Argyn-Suindyk, IKI TANAH AIR LEluhurku, dudu Kazakhstanmu!
          1. Argyn-Suindyk
            +3
            April 26 2014
            Tanah kelairan sampeyan apik, utawa luwih Vinnitsa lan Vinnitsa Kulon, lan Kazakhstan ora ana hubungane!
          2. 0
            April 26 2014
            IKI TANAH AIR LUWU LUWU, kok saka Kazakhstan, wah, ngendikane,
      2. +2
        April 26 2014
        22000 unit konvensional, kanggo kita iki ora akeh, sanajan aku layanan negara sing prasaja, sampeyan mung bisa tuku siji kamar nganggo dhuwit iki
        1. ekzorsist
          -1
          April 26 2014
          Kutipan saka danik
          22000 unit konvensional, kanggo kita iki ora akeh, sanajan aku layanan negara sing prasaja, sampeyan mung bisa tuku siji kamar nganggo dhuwit iki

          Lan ing kene sampeyan kudu miwiti!
          Polisi, jaksa, hakim lan liya-liyane saka shobla sing padha ing Kazakhstan mung maju !!! Lan ora ana sing mbantah babagan iki! Mulane negara dadi polisi.
          Lan sampeyan katon ing wong umum ... ing wayah sore sawise 24 00, lumaku ing sadawane dalan piyambak ... utawa tanpa kulit polisi Panjenengan, njagong lan ngombe bir, Mungkin iku bakal teka kanggo soko.
          Utawa mungkin sampeyan salah siji saka akimats iki?!? Dadi takon sapa wae sing ana ing dalan babagan dheweke ... oh kepiye dheweke bakal ngidoni, ora preduli apa bangsane, ora ana viper sing luwih adhem.
          1. +1
            April 27 2014
            AKU ORA MLAKU KOE KOWE LUNGGU NGOMAH AKU LUNGGU ORA ENAK SING PENTING PPS AJA KECEK UTAWA PADUKA KANG IKI KETAT, WAH WE MEDAN NENG INFA KOE, OPO KOWE NING KAZAKHSTAN UTAWA KOWE OPO mbah-mbah NENG BAZAAR
  13. +5
    April 25 2014
    Lan artikel kasebut ketoke cukup netral (babagan aneksasi Crimea, mesthine aku lunga sethithik). Aibolat Kurmanbay ora ngukum tumindak Rusia, dheweke ngerti yen iki minangka respon paksa saka Amerika Serikat. Dheweke uga biasa ngomong babagan "standar ganda".
  14. +1
    April 25 2014
    Kutipan: Zhilan_kz
    Apa sampeyan bisa njlentrehake babagan kabijakan anti-Rusia? Aku manggon ing Kazakhstan, miturut paspor Rusia, bojoku Kazakh. Ing kirimanku ana Rusia, lan Kazakh, malah Ukrainia karo Jerman. Soko kabijakan anti-Rusia ing Kazakhstan ora weruh? Apa sampeyan bisa menehi pencerahan? Sampeyan mbokmenawa ngerti luwih saka Urals?

    Ing mratelakake panemume, formidable karo komentar: " Dina iki, 14:55) Kazakhs isih bakal teka maneh kanggo ngganggu kabijakan nasional anti-Rusia!" - iki julukan Aibolat Kurmanbay piyambak. Makarya ing prinsip "ngombé muntah-komentar" supaya telek ora kelangan mudhun.
  15. +2
    April 25 2014
    Contone, ing wilayah Orenburg, panemu padha ing antarane Rusia lan Kazakhs, ing Orenburg, ing Uralsk, Aktyubinsk, lan liya-liyane, kabeh wong sing cukup lan normal mikir yen kita kudu urip bebarengan kaya ing USSR, nanging babagan Pernyataan nasionalis kaya ing artikel kasebut, kancaku Aman bakal ngisi pasuryane karo kolonel kasebut ....
  16. +2
    April 25 2014
    Artikel kasebut, ing ngendi iku eksplisit, ing ngendi ana orientasi anti-Rusia sing didhelikake. Pancen angel duwe dialog karo wakil kasebut kanthi anti-Rusia, lan layanan khusus kudu digatekake.
    1. +3
      April 25 2014
      Sampeyan wis ana ing endi wae katon orientasi anti-Rusia
      KOWE ORA MIKIR IKI FOBIA UTAWA WEDI
  17. 0
    April 25 2014
    Utawa mungkin kabeh luwih gampang? Aibolit, amarga praktik cilik basa Rusia, akhir-akhir iki ora ngerti yen dheweke beku - dheweke krungu tembung "aneksasi" nang endi wae, seneng, nanging ora ngerti maknane, nanging banjur, nalika wicara. , dheweke ngaco .... wah, ... aku pengin kentut, nanging akibate aku nesu (luwih apik yen dheweke ora krungu tembung "pembantaian", "agresi bersenjata", lsp.)
  18. -3
    April 25 2014
    Aneksasi apa sing sampeyan nyebarake demagogi ing kene?
    1. Sus
      Sus
      -5
      April 25 2014
      Kutipan saka Zimran
      Aneksasi apa sing sampeyan nyebarake demagogi ing kene?



      Nalika pasukan NATO/China teka ing Kazakhstan lan ngancam arep mateni wong Kazakh, sapa sing bakal njaluk tulung? Saka Federasi Rusia banjur kita bakal annex Kazakhstan ya kanggo pangayoman Panjenengan? Apa sampeyan arep nelpon kita penjajah?
      1. +4
        April 25 2014
        Kutipan saka sus
        Nalika pasukan NATO bakal teka ing Kazakhstan?


        Saka ngendi wong-wong mau bakal teka? Sampeyan mikir. kowe ngomong apa! wong bodho

        Kutipan saka sus
        Saka Cina


        Kanggo apa? China entuk manfaat saka status quo saiki. Ya, lan kanggo nglindhungi hak-hak saka populasi Cina, kanggo lack saka iku ora bakal bisa.

        Sanadyan kita nganggep agresi kasebut, mula kita bisa nyana pembagian negara dadi rong bagean antarane Federasi Rusia lan China. Kaya sing ditindakake karo Polandia.
        1. Sus
          Sus
          -5
          April 25 2014
          Kutipan saka Zimran
          Kutipan saka sus
          Nalika pasukan NATO bakal teka ing Kazakhstan?


          Saka ngendi wong-wong mau bakal teka? Sampeyan mikir. kowe ngomong apa! wong bodho

          Kutipan saka sus
          Saka Cina


          Kanggo apa? China entuk manfaat saka status quo saiki. Ya, lan kanggo nglindhungi hak-hak saka populasi Cina, kanggo lack saka iku ora bakal bisa.

          Sanadyan kita nganggep agresi kasebut, mula kita bisa nyana pembagian negara dadi rong bagean antarane Federasi Rusia lan China. Kaya sing ditindakake karo Polandia.

          Apa cara kanggo njawab pitakonan kanthi pitakonan, sampeyan sinau saka Zionis kanggo debat ing Internet, sampeyan duwe akeh wong ing kana lan aku nemokake Kazakhstan lol Apa sampeyan wedi karo KNB?
          1. +3
            April 25 2014
            Kutipan saka sus
            Kepiye cara njawab pitakonan kanthi pitakonan, sampeyan sinau saka Zionis kanggo debat ing Internet, sampeyan duwe perusahaan ing kana lan aku nemokake Kazakhstan, aku ndeleng KNBshka apa sampeyan ora wedi?


            Ya, kepiye NATO bisa nindakake agresi marang Kazakhstan?
        2. +2
          April 25 2014
          Kutipan saka Zimran
          Saka ngendi wong-wong mau bakal teka? Sampeyan mikir. kowe ngomong apa!

          Ngapunten, dear, yen sesuk bakal ora dingerteni. Kanthi Rusia iku perlu kanggo manggon ora mung ing tentrem, nanging uga ing paseduluran. Kejaba dheweke, ora ana sing bakal nulungi yen ana apa-apa. Lan aku ora bakal yakin yen aku dadi sampeyan. Saddam Hussein uga manteb ing ati ing inviolability, amarga dheweke banget grapyak karo negara nganti pungkasan taun 80-an. Akibaté, kanca-kanca sing padha nyirnakaké dhèwèké, anak-anaké lan negarané. Iki salah siji saka akeh conto.
          1. Sus
            Sus
            -4
            April 25 2014
            Aja menehi perhatian, iki minangka provokator saka kolom kaping 5 babagan gaji, posisi panguwasa resmi Kazakhstan dibenerake minangka "karsane" wong.
            1. +4
              April 25 2014
              Kazakhstan abstain saka voting PBB.
          2. +1
            April 25 2014
            Kutipan: Jamal1974

            Ngapunten, dear, yen sesuk bakal ora dingerteni. Kanthi Rusia iku perlu kanggo manggon ora mung ing tentrem, nanging uga ing paseduluran.


            Ora ana sing mbantah babagan iki.

            Kutipan: Jamal1974
            Saddam Hussein uga manteb ing ati ing inviolability, amarga dheweke banget grapyak karo negara nganti pungkasan taun 80-an. Akibaté, kanca-kanca sing padha nyirnakaké dhèwèké, anak-anaké lan negarané. Iki salah siji saka akeh conto.


            Ora kudu nyerang Kuwait.
          3. Komentar wis dibusak.
        3. 0
          April 25 2014
          Saka ngendi wong-wong mau bakal teka?
          kabeh wong bakal metu saka sudhut)))
      2. +1
        April 25 2014
        YA Amargi mboten badhe
      3. -2
        April 25 2014
        mungkasi ngrokok kabeh jinis omong kosong, otak bakal dadi luwih resik.
      4. -1
        April 26 2014
        panjenengan atur rumiyin, lajeng sowan dhateng para tamu ... badhe rawuh.
    2. -2
      April 25 2014
      Zymran KZ Dina iki, 15:58

      Aneksasi apa sing sampeyan nyebarake demagogi ing kene?


      Sampeyan kudu dadi kanca karo terminologi, lan ora kanggo crush konsep nalika iku ono gunane. Sampeyan kaya ing kartun kasebut - kabeh wong kanggo, nanging Baba Yaga nglawan. Utawa sheared, nanging ora koshenno.
  19. +1
    April 25 2014
    Pancen angel diarani aneksasi. Nanging angel golek precedents kaya Crimea. Ing sisih liya, Amerika Serikat ing pirang-pirang negara, kanthi tekanan sing kuat, ngetrapake sing diarani. hak bangsa kanggo poto-netepake dhewe (yen cocog karo wong-wong mau), lan negara anyar iku de jure merdika, lan de facto kontrol dening Amerika Serikat. Kajaba iku, meh kabeh dikontrol (kaya Ukraina modern). Apa iki yen ora aneksasi politik lan ekonomi.
    Ing latar mburi Amerika Serikat, ora ketompo carane padha nyalahke Rusia, Rusia tumindak manungsa (ora nggawe Crimea sawijining lan kontrol), kang, mesthi, marang aturan kanggo game politik.
  20. Argyn-Suindyk
    +2
    April 25 2014
    Yen definisi sing salah babagan Crimea ora digawe, artikel kasebut mesthi ditolak!
  21. +3
    April 25 2014
    "Annexion (lat. annexio, saka lat. annexus - ditempelake) [1] - aneksasi paksa dening negara kabeh utawa bagean saka wilayah negara liya kanthi sepihak [2] [3]. Miturut hukum internasional, aneksasi iku siji. saka jinis agresi lan ing wektu saiki mbutuhake tanggung jawab hukum internasional[4].
    Annexation kudu dibedakake saka pendhudhukan, sing ora mbutuhake owah-owahan ing kepemilikan legal wilayah kasebut. Contone, Bosnia lan Herzegovina, sing wis dikuwasani Austria-Hongaria wiwit taun 1878, mung dicaplok ing taun 1908, lan sadurunge iku resmi dianggep minangka wilayah Kakaisaran Ottoman.
    Ing literatur Soviet, istilah "aneksasi" ora ditrapake kanggo USSR. Contone, ana omongan babagan aneksasi Bessarabia dening Romania ing taun 1918 utawa Sudetenland dening Jerman ing taun 1938. Ing wektu sing padha, gegayutan karo wilayah sing kalebu ing USSR ing periode saka 1939 nganti 1941 (Ukraina Kulon, Belarus Kulon, Bukovina Lor, Latvia, Lithuania, Estonia), istilah "aksesi" utawa "reunifikasi" tansah digunakake. - kanggo wilayah sing sadurunge dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia.
    Iki saka Wikipedia.
    Sing ngomong apa salah?
    Nalika Jerman ngrebut Sudetenland lan banjur Austria kanthi pretext reunifikasi Jerman, kita disebut aneksasi. Lan babagan Crimea, saiki kita ngomong babagan reunifikasi.
  22. -3
    April 25 2014
    Kutipan: 1812 1945
    Mitra Kazakh kita ngomong sethithik

    Ora, dheweke ora ngomong, dheweke ngomong apa sing diidini ngomong saka ndhuwur, struktur negara Kazakhstan meh padha karo piramida, ing ngendi saben wong sing ngadeg ing saben tingkat katon ing puncak piramida lan ngrungokake apa sing bisa ditindakake. lan apa ora.
  23. rocketman
    0
    April 25 2014
    "Rusia ora nglebokaké apa-apa, Aibolat sing dikasihi! Ora perlu ngganti konsep."
    Ora, kolonel ngomong sing bener. Iku apa iku. Nelpon spade a spade. Utawa, Anschluss (nim. Anschluss, Anschluß - "diakoni", "penyatuan") - bakal nindakake? Miturut cara, wong Tatar uga kanthi sukarela gabung?

    Zhilan_kz  Dina iki, 15:46 ↑ Anyar

    Apa gerakane? Kita ora krungu bab dheweke. Kirim link kanggo maca please.


    Apa sampeyan yakin yen posisi geografis lan ekonomi Ural luwih elek tinimbang sampeyan?

    Lan apa hubungane karo iki? Aku mung kepingin weruh apa sing bisa dingerteni warga Urals babagan penindasan populasi sing nganggo basa Rusia ing Kazakhstan? Awit aku manggon ing Kazakhstan lan ora mirsani jawatan! Nanging aku bakal njawab pitakonan sampeyan - aku yakin yen posisi geografis lan ekonomi Ural luwih apik tinimbang ing tanah airku. Nanging aku ora bakal tresna Motherland kurang amarga iki.

    Lan iki, sayang, telpon kanggo sampeyan, wong Kazakh. Sawise Ukraina, Rusia bakal nylametake sampeyan wong Rusia. Sampeyan ndeleng, analog lokal saka Banderaites wis katon ing kono, "Rukh pen til" dipimpin dening Zhanbolat Mamai diarani.
    (Aku wis suwe banget anggepan yen Svoboda Ukrainia lan Tyagnibyk lan sayap tengen Yarosh dipangan dening Kremlin, dheweke mangan saka tangane lan kulit ing pesenan saka Moskow. Amarga kabeh, apa wae sing ditindakake, mung migunani kanggo Moskow. , lan ora kanggo Ukraina Dadi aku ora bakal kaget yen rauh bakal ana Pahlawan anyar Rusia ing pantheon jejere Kadyrov - telik ilegal Tyagnibyk lan Yarosh)).

    Dadi ngenteni, Kazakh sing dikasihi, lan gawe kesimpulan dhewe. Miturut jumlah minus, sampeyan nggawe kesimpulan sing tepat kanggo sampeyan. Saiki tumindak. Muga-muga Nazarbayev dadi wong sing duwe bal, ora kaya Yanuk kita ..

    "Aneksasi nyebabake akeh negativitas? Apa salah karo aneksasi Crimea? Nglindhungi kepentingan nasional sampeyan?"

    Amarga iki carane padha aran ing Papan padha karo Nazi, lan iki ora nyenengake kanggo wong-wong mau. Mesthi wae, ora ana kekerasan ing Crimea - uga, wong ijo cilik, digantung nganggo senjata, mlaku-mlaku, numpak operator personel lapis baja, turntable mlayu liwat bumi - kanthi tentrem, tenang, tenang.

    Dadi aku maca komentar nganti pungkasan lan nggawe manawa - ya, artikel kasebut wis katon "orientasi anti-Rusia." Banjur bakal ana alesan kanggo nglindhungi populasi Rusia, basa, ya, nanging ora masalah .. Lan - kene! Halo, "wong sing sopan" ing steppes Kazakh!
    1. +2
      April 25 2014
      Kutipan saka rocketman

      Lan iki, sayang, telpon kanggo sampeyan, wong Kazakh. Sawise Ukraina, Rusia bakal nylametake sampeyan wong Rusia.


      Iki bisa kedadeyan sawise tiba rezim saiki. Nganti saiki, presiden incumbent katon kaya Volodya duwe tali sing kuwat.
      1. Sus
        Sus
        -3
        April 25 2014
        Kutipan saka Zimran
        Kutipan saka rocketman

        Lan iki, sayang, telpon kanggo sampeyan, wong Kazakh. Sawise Ukraina, Rusia bakal nylametake sampeyan wong Rusia.


        Iki bisa kedadeyan sawise tiba rezim saiki. Nganti saiki, presiden incumbent katon kaya Volodya duwe tali sing kuwat.



        Ukraina minangka conto sing apik, ana sing kudu dipikirake. Pengin tetep tanpa Kazakhstan? Njupuk conto saka Ukraina.
      2. -2
        April 25 2014
        Ya, Nursultan, kaya tali sing kuwat kanggo presiden saiki.
        1. +3
          April 25 2014
          Kutipan saka Turkir
          Ya, Nursultan, kaya tali sing kuwat kanggo presiden saiki.

          Lan ing kene tali, kenapa terminologi kasebut? Nazarbayev, sanajan ing Yeltsin, ngomong babagan perlu kanggo integrasi, nanging dheweke ora peduli.
        2. Argyn-Suindyk
          +2
          April 25 2014
          Sanalika wong Adai duwe Internet normal, mula bakal diwiwiti!
    2. +4
      April 25 2014
      ORA WEDI SAJAWANG STEPPE LUWIH KUWAT BANDING BEAR
      1. +1
        April 25 2014
        Kutipan saka danik
        ORA WEDI SAJAWANG STEPPE LUWIH KUWAT BANDING BEAR

        Danik, ojo dipriksa, luwih bathi yen kekancan apa wae.
        1. +1
          April 26 2014
          mesthi, paling apik dadi kanca, nanging sawise tembung kasebut "Ya, suwene renegades iki bisa njerit babagan sawetara "negara CIS" ??? Ya, dheweke ora ana lan ora tau ana !!! negara apa iki - mantan RSR Kyrgyz -? .. utawa RSR Kazakh -?... utawa RSR Latvia?
          - Ya, iki mung lumps saka Great Country sing mbayangno setan ngerti apa, urip mung ing beyo saka warisan sing padha ngatur kanggo nyolong saka USSR lan ing wektu sing padha terus-terusan lan slandering wong.
          ... Lan ing tartamtu, Kazakhstan iku polisi, sak tenane ngrusak negara ora adoh konco padha mentas-minted Kyiv junta, cara lan cara siji kanggo siji ... lan obscurantists padha karo maling unprincipled ing daya "yen, ing kasunyatan, USSR mbangun luwih saka siji Rusia lan kabeh negara CIS
  24. ed65b
    +2
    April 25 2014
    Kenapa sampeyan mecah tumbak? Siji setan bebarengan kudu nglawan mungsuh, lan luwih kuat tentara Republik Kazakhstan, luwih apik kanggo kita.
  25. +9
    April 25 2014
    Kamentrian Luar Negeri kita ngandika: kita ngerti posisi Federasi Rusia ing kahanan saiki, ing Crimea ana ekspresi bebas saka karsane wong. KABEH. Mesthine ora ana pitakonan maneh.
  26. gmg
    +2
    April 25 2014
    Kutipan saka Isk1984
    Contone, ing wilayah Orenburg, panemu padha ing antarane Rusia lan Kazakhs, ing Orenburg, ing Uralsk, Aktyubinsk, lan liya-liyane, kabeh wong sing cukup lan normal mikir yen kita kudu urip bebarengan kaya ing USSR, nanging babagan Pernyataan nasionalis kaya ing artikel kasebut, kancaku Aman bakal ngisi pasuryane karo kolonel kasebut ....


    Kabeh bener. Kita minangka sedulur, kaya sing wis ditetepake dening sejarah, lan kita kudu ngrusak wong-wong sing nyebar perselisihan antaretnis.
  27. +2
    April 25 2014
    Kutipan: Zhilan_kz
    Nanging aku ora bakal tresna Motherland sandi kurang amarga iki.

    Lan iki minangka titik utama. We di-push sirah-on, diputer mati. Lan akeh sing nyerah, mula ana slogan kaya "stop feeding ..."
    Para leluhur kita urip kanthi tentrem karo saben liyane nganti pirang-pirang abad, kita isih kudu sinau saka wong-wong mau.
  28. +2
    April 25 2014
    Yen kita ngomong babagan inti, artikel kasebut bisa uga bener. Sampeyan bisa ngomong babagan sing padha nanging kanthi tembung sing beda-beda, nuduhake sikap sampeyan marang apa sing kedadeyan. Kanggoku, sikape wong sing diwawancarai kaandharake ing paragraf
    Ing sisih liya, Rusia duwe motif dhewe kanggo campur tangan ing urusan Ukrainia. Dheweke dicaplok Crimea, saéngga ngganti prinsip hak bangsa kanggo poto-netepake dhewe karo hak bagean saka wong saka unit teritorial kanggo negara poto-kabentuk. Saiki Menteri Luar Negeri Federasi Rusia ujar yen Ukraina kudu nduweni status netral lan struktur negara federal, sing bisa dianggep minangka campur tangan langsung ing urusan internal negara liya.

    Aku ora pengin njelasno saben ukara saka paragraf iki (laziness), nanging ing mratelakake panemume, sikap iki ciri mayoritas elit Kazakh. Voting Kazakhstan ing organisasi internasional nandheske iki. Sing utama yaiku Kazakhstan ora ngidini wong manca numpak taksi. Bakal tansah ana sing pengin gain pengaruh ing negara wewatesan Rusia, Ukraina klasik. Korupsi, kanthi cara, minangka dalan sing dhuwur ing ngendi macem-macem dana lan radikalisme nasional (ing kahanan modern) minangka tandha pengaruhe. Dadi wong lanang, ing Kazakhstan, drive dhewe, lan piye wae kita bakal nemokake basa umum.
    1. Argyn-Suindyk
      +5
      April 25 2014
      Apa ana sing ngrembug artikel iki?! Kene, padha bodho ajrih Kazakhs karo NATO China lan kurban Kazakhs peteng (sing nasionalis tho, amarga ngerti luwih) gendheng ing ijol-ijolan kanggo kamulyan lan panuwun universal langgeng kanggo wong Rusia Highly dikembangaké kanggo looking sawise kita bodho lan underdeveloped!
  29. 0
    April 25 2014
    Kutipan: Zhilan_kz
    Apa sampeyan bisa njlentrehake babagan kabijakan anti-Rusia?

    Ya, ora ana pembantaian ing republik iki, ing kene Rusia dipeksa metu kanthi cara "beradab". Ideologi sing kawicaksanan marang Rusia wiwit didhasari wiwit pungkasan taun 80-an dirumusake dening etnografi lokal Makash Tatimov. Iku tesis sing bola-bali disuarakake dening Presiden Kazakhstan N. Nazarbayev. Inti saka piwulange, tujuan sing ditindakake, Tatimov ngrumusake kaya ing ngisor iki:
    "mundur bebas konflik saka mantan negara kekaisaran"
    - yaiku, Rusia. Miturut cara, kanggo pisanan ing USSR kecenderungan chauvinistic banter dicethakaké ora mung ing ngendi wae, nanging ing Kazakhstan ing Desember 1986. Nalika tinimbang almarhum Kazakh Kunaev, Moscow sijine Kolbin Rusia ing pangisian daya saka republik. Prastawa ing Alma-Ata ing wektu iku ora cukup diselidiki lan ditutupi. Apa sampeyan wis lali babagan iki?
    Pembersihan etnis, kaya sing wis kacathet, nduweni "wangun peradaban": ngusir saka posisi penting lan saka perdagangan, kalah ing hak politik, ing bidang pendidikan, lan pungkasane, ing basa.
    "Saiki," tulis Ertaulov, "puluhan ewu obyek wis diganti jeneng ing Kazakhstan: lurung-lurung, kothak, kutha, kutha lan deso sing ora tau duwe jeneng liyane saka Rusia. Tumindak "vandalisme onomastik" sing paling gedhe lan paling provokatif yaiku ngganti jeneng kutha pelabuhan Guryev sing asale saka Rusia dadi "Atyrau". Welasan monumen dibongkar, kalebu: tugu Ermak Timofeevich ing kutha Yermak (kutha kasebut dijenengi "Aksu"), tugu tanah prawan pisanan ing ngarep lan peringatan kanggo "Penjajah Tanah Perawan". ing Tselinograd (kutha dhewe saiki "ibukutha lor", "Astana") ), dhadha Przhevalsky ing kutha Zaisan.

    Sauntara kuwi, ing Rusia, Perdhana Mentri V. Chernomyrdin kanthi pribadi tindak menyang wilayah Astrakhan kanggo mbukak mausoleum sing dipugar saka komposer rakyat Kazakh Kurmangazy, sing disarèkaké ing tlatah Federasi Rusia. Sawise perayaan lan sumpah bebarengan ing paseduluran unbreakable saka bangsa, V. Chernomyrdin lan N. Nazarbayev mangsuli pitakonan saka wartawan. Ana sing takon pitakonan rumit babagan pembongkaran tugu Yermak ing Yermak. "Ora ana kutha kaya ing Kazakhstan!" - N. Nazarbayev nyentak. Dheweke ngandhani bebener sing sejatine - ing wektu kuwi kutha kasebut ora ana maneh: jeneng Yermak diganti. Chernomyrdin ora ngomong apa-apa. Lan pungkasane, kahanan Rusia ing Kazakhstan kanthi jelas dituduhake dening surat 2000 saka Ural Cossacks saka wilayah Kazakhstan Kulon menyang Vladimir Putin, ing ngendi penulis nyebutake Presiden Rusia kanggo "mungkasi pembantaian wong Rusia." ing Kazakhstan." Ing layang kasebut, Cossacks nulis yen "minangka asil saka kabijakan nasional agresif saka panguwasa Kazakh" ana proses squeezing metu wakil saka populasi Rusia lan Cossacks saka tapel wates Republik Kazakhstan, sing bab telung lan setengah yuta wong (25% saka total populasi) ninggalake Kazakhstan, lan miturut prakiraan pengamat 'outflow ing 2000 bakal liyane 500-700 ewu wong, sing institusi budaya Rusia lan sekolah ditutup, lan sajarah Rusia dipalsukan ing sekolah Kazakh. Apa cukup? Penulis materi sing dibahas ngerti babagan kahanan Rusia ing negarane, lan ngira apa sing bakal kelakon yen Rusia ora nglawan kanca-kancane. Mulane dheweke peduli banget karo tentara Kazakh - dheweke ora wuta ing kana, lan dheweke ndeleng apa sing kedadeyan ing Ukraina.
    1. Argyn-Suindyk
      +1
      April 25 2014
      Lan sampeyan mbangun tugu kanggo Yermolov ing Chechnya! Iku trep banget kanggo ngomong babagan oppression saka Rusia marang latar mburi Ukraina! Provocateurs, supaya bisa ngomong, lentur otot, padha ngomong, kene kita, minangka Rusia, kita bisa nindakake karo Kazakhs!
      1. +2
        April 25 2014
        Lan apa bab Kazakhs? Umumé, Kazakhstan nindakake kabijakan independen. Ing Crimea, kita ora didhukung dening PBB.
        Kita bakal menehi hasil karo Yermolov dhewe. Kita uga bakal menehi hasil karo Genghis Khan.
        Lan yen kabeh apik ing Kahastan, uga apik.
        Lan ing Slavyansk, wong Rusia dipateni dening tentara. Miturut Konstitusi Ukraina - dilarang nggunakake tentara marang populasi sipil. Iki jelas?
        1. Argyn-Suindyk
          +4
          April 25 2014
          Ora, ora jelas! Ana akeh sing kene, saka moderat loropaken kanggo Kazakhophobes ardent, lan iku ora cukup kanggo pirembagan manik karo kabeh wong ing muni padha! Paradoks dumunung ing kasunyatan sing Kazakhs, antarane liyane, ndhukung Rusia ing Ukraina (miturut prinsip saka alam lan undeniable rightness), lan kita isih poked dening Crimea, padha ngomong sampeyan ora bakal apik, iku. bakal padha!
        2. ekzorsist
          -6
          April 25 2014
          Kutipan saka Turkir
          Lan apa bab Kazakhs? Umumé, Kazakhstan nindakake kabijakan independen. Ing Crimea, kita ora didhukung dening PBB.
          Kita bakal menehi hasil karo Yermolov dhewe. Kita uga bakal menehi hasil karo Genghis Khan.
          Lan yen kabeh apik ing Kahastan, uga apik.
          Lan ing Slavyansk, wong Rusia dipateni dening tentara. Miturut Konstitusi Ukraina - dilarang nggunakake tentara marang populasi sipil. Iki jelas?

          Nanging ngapura kula (Gusti !!!) konstitusi Kazakhstan ora mung bisa, nanging perlu.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
    2. -2
      April 25 2014
      Apa sampeyan pengin muter karo tembung-tembung sing dieling-eling sejarah dadi aku pengin ngomong lan wis ping pirang-pirang RUSIA kudu kita 1 yuta wong kanggo getih, ing getihku sampeyan kudu mbayar getih, kanggo pati karo pati utawa ora, kanggo iki. KOWE KANGGO ELING-ELING SEJARAH
      1. ekzorsist
        -4
        April 25 2014
        Kanggo danik, ana uga akeh fakta sing ora nyenengake ing sejarah Kazakh ... dadi apa?
        Pira getih sampeyan kudu susu??? Utawa mungkin mung ngakoni lan nampa apa-apa? Lan aja mbuwang tantrums babagan - "... kita Kazakhs, nanging kita bakal siram everyone karo Malachi ...".
        Pambangunan "omah" siji lan loropaken ora diwiwiti kanthi sracha, nanging kanthi pangerten lan rasa hormat. Lan ing kene mung pamer sing murah.
        1. +1
          April 26 2014
          O!!! Pengeran !!! Ya, suwene renegades iki bisa njerit babagan sawetara "negara CIS" ??? Ya, padha ora lan ora tau ana!!! Inggih, kandhani negara apa iki - tilas Kyrgyz SSR -? ... utawa mantan Kazakh SSR -? ... utawa SSR Latvian?
          - Ya, iki mung lumps saka Great Country sing mbayangno setan ngerti apa, urip mung ing beyo saka warisan sing padha ngatur kanggo nyolong saka USSR lan ing wektu sing padha terus-terusan lan slandering wong.
          ... Lan ing tartamtu, Kazakhstan punika polisi, sak tenane korupsi negara ora adoh konco padha mentas-minted Kyiv junta, cara lan cara siji kanggo siji ... lan padha obscurantists karo maling unprincipled ing daya. Iki PONTY
      2. -2
        April 25 2014
        Kutipan saka danik
        RUSIA OLEH 1 JUTA wong kanggo getih, ing getihku sampeyan kudu mbayar getih, kanggo pati karo pati.

        Lan konco g.ovno - g.ram, konco kuping - karo kuping, kanggo anggota - karo anggota .... - tutugan sesat sampeyan. Sampeyan mung cepet-cepet, sampeyan ora cukup. Rusia utang sampeyan ora kanggo getih, utawa kanggo excrement, utawa kanggo anggota awak. Yen sampeyan ora setuju, banjur deleng perwakilan grafis saka Distrik Federal Siberia - iki minangka jawaban kanggo kabeh "pernyataan" sampeyan lan padha.
        1. Argyn-Suindyk
          +1
          April 26 2014
          Sing bener, ibukutha Kazakhstan ing Tyumen!
        2. +1
          April 26 2014
          APA NDELENG
  30. 0
    April 25 2014
    Kutipan saka johnsz
    Kapindho, perlu kanggo mulihake sistem janjian menyang posisi mung adhedhasar kualitas profesional lan moral, ngenalake kualifikasi militer pendidikan kanggo tingkat posisi sing dianakake lan layanan wajib kanggo perwira ing pasukan, wiwit saka posisi sing luwih murah lan mung ing spesialisasi sing diduweni. Kriteria utama kanggo ngevaluasi manfaat pejabat kudu konsisten, jangka panjang lan sukses rampung layanan kasebut, anané wewenang ing antarane bawahan lan asil konkrit. Prinsip prentah kudu dibalèkaké: "Kowé kaya aku. Aja kaya aku".

    Iki ngendi sing salah, cadangan kolonel Aibolat Kurmanbay, yen Ukraina cepet-cepet menyang Geyropa, banjur komandan-in-chief kudu dipilih kaya ing Eropah. belay
  31. Kuzbass
    +2
    April 25 2014
    Kutipan: Argyn-Suindyk
    Sampeyan bisa uga mikir sampeyan ora duwe perkawinan campuran, utawa sampeyan ora nulis apa-apa ing kolom kewarganegaraan

    Mbayangno ora nulis!
  32. +4
    April 25 2014
    Kutipan: Argyn-Suindyk
    Korban pembantaian liyane! Dheweke mbokmenawa ora ngerti yen ing sekolah menengah non-inti biasa, luwih akeh jam kanggo basa lan sastra Rusia tinimbang kanggo Kazakh lan sastra! Iki mbokmenawa asil saka penindasan! Umumé, aku wis kesel amarga kasunyatan manawa artikel saka penulis Kazakh katon utawa babagan Kazakhstan, kabeh wong bakal dadi pertandhingan, wilayah utawa internasional, makna lan inti saka artikel kasebut dilalekake! Kabeh dadi bisa ditebak lan trite!

    Kelas 2 wulangan sastra basa Rusia saben minggu (Suburb of Astana) lan ing sisih kidul ....
    1. Argyn-Suindyk
      +1
      April 25 2014
      Kelas 7 Wilayah Akmola Rusia kaping pindho saben minggu lan literatur seminggu kaping pindho, Kazakh kaping pindho saben minggu utawa literatur saben rong minggu! Aku bakal mbuwang pindai buku harian putriku, apa sampeyan meneng?
    2. +4
      April 25 2014
      LAN APA UTARA KAZAKHSTAN KAZAKH TILI SEKALI MINGGU
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
  33. +2
    April 25 2014
    "Mung minangka asil saka kawicaksanan kasebut bisa saling percaya ing antarane wong-wong Rusia. Mung adhedhasar kapercayan kasebut, wong-wong Rusia bisa manunggal dadi siji tentara. Mung minangka asil persatuan kasebut bisa entuk keuntungan saka Revolusi Oktober dikonsolidasi lan panyebab revolusi sosialis internasional maju.

    Pramila kita mesem saben-saben dicritakake babagan ambruk Rusia sing ora bisa dihindari sing ana gandhengane karo implementasine gagasan hak bangsa kanggo netepake diri.

    I.V. Stalin

    Pidato ing Kongres Partai Buruh Demokrat Sosial Finlandia ing HELSINGFORS

    14 November 1917

    http://www.petrograd.biz/stalin/4-65.php
  34. +3
    April 25 2014
    Aku katon ing topik kanggo RK, ora ana owah-owahan, kabeh lancar minger menyang jawatan nasional lan ancaman kanggo mulihake kaadilan sajarah kaya Crimea ing hubungan ing sisih lor RK. Ing topik kasebut, penulis hak-hak prajurit kudu dicopot saka aliran finansial, dheweke kudu duwe tugas kanggo nambah level pro lan ora melu ngethok anggaran militer. Inggih, paribasan, sing ora Feed tentara dhewe bakal feed wong liya wis ora ilang relevansi sawijining dina. Yen sampeyan ndeleng kita lan tangga-tanggane, telung negara ing AS, Federasi Rusia, lan China mbebayani kanggo kita. Amerika Serikat lan China lungguh ing lapangan minyak lan gas kita, lan anggere panguwasa kita netepi kekarepane, ora ana ancaman saka dheweke lan kepengin stabilitas. Kanthi Federasi Rusia, katon hubungan sing padha. Umumé, kanthi kabeh minus, Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional wis nggawe posisi sing seimbang ing ngendi wong Republik Kazakhstan diwenehi stabilitas lan wong Kazakh duwe kesempatan kanggo ngatasi masalah demografi. Ancaman mung yaiku periode post-NAS, nanging aku ora bakal ana owah-owahan sing cetha. Miturut nasional ora ana sing misale jek utamané nguber jawatan non-Kazakhs, nanging padha ora koyone bakal ngatur sinecure kanggo sapa wae. Kanggo masalah basa, bakal ditanggulangi kanthi wektu sing ana hubungane karo perkembangan demografi. Dadi, ora perlu histeris utamane kanggo wong Kazakh kanggo mutusake kabeh kanthi wektu, utawa kanggo Rusia, dheweke kudu ninggalake utawa nampa Republik Kazakhstan kanthi kabeh hak lan kewajiban.
    1. ekzorsist
      -7
      April 25 2014
      Ya, ora ana sing nindhes sampeyan, nanging mung kelakon!
      Kanthi njerit babagan sawetara "dandan" lan "pemugaran" (apa lan ngapa ora jelas kanggo sapa wae, nanging carane ayu muni, kaya ing Maidan) Sampeyan dhewe piye wae ngatur kanggo poop everyone lan nang endi wae, banjur sampeyan uga wonder - "kok Apa padha gelo karo kita???
  35. Komentar wis dibusak.
  36. -2
    April 25 2014
    Kutipan: Argyn-Suindyk
    Lan sing bakal? Carane ing Chechnya? Entuk drawbar murub ing weteng, luwih saka siji generasi Kazakhs bakal weruh target ing Rusia!

    Aku wonder kanggo apa? Yagene wong Rusia ora nyenengake sampeyan? Sawise kabeh, bebarengan karo Kazakhs lan bangsa liyane sing manggon ing republik iki, digawe ekonomi, ilmu lan budaya. Lan saiki Rusia wis dadi "target" kanggo sampeyan? Rampung wuta lan budheg saka nasionalisme? Sepisan, nalika njabat ing Kazakhstan, aku kudu ngunjungi akeh kutha ing republik, kalebu Zhanatas, wilayah Dzhambul (banjur diarani). Kutha iki minangka kutha biasa sing manggon lan nyambut gawe. Ing video cendhak iki sampeyan bisa ndeleng apa kutha wis dadi.
    http://www.youtube.com/watch?v=l9L9FORfH2A
    1. ekzorsist
      -5
      April 25 2014
      Ya, mulane dheweke ora seneng yen ana kutha, nanging bisa kerja ing industri nyata - N-E K-O-M-U .... pamicara Rusia ing massa gedhe ndeleng "proses pambentukan kamardikan Kazakhstan" - sing menyang ngendi, nanging padha ora gelem nyambut gawe kanthi gratis ... Jerman dikirim menyang Jerman, lan sawise wong-wong mau, peternakan sing isih ana digawa menyang wangun iki ... medeni kanggo ndeleng.
      1. +4
        April 25 2014
        Kutipan saka ekzorsist
        Ya, mulane dheweke ora seneng yen ana kutha, nanging bisa kerja ing industri nyata - N-E K-O-M-U .... pamicara Rusia ing massa gedhe ndeleng "proses pambentukan kamardikan Kazakhstan" - sing menyang ngendi, nanging padha ora gelem nyambut gawe kanthi gratis ... Jerman dikirim menyang Jerman, lan sawise wong-wong mau, peternakan sing isih ana digawa menyang wangun iki ... medeni kanggo ndeleng.

        bokong bodho iku ora cukup, ora perlu ditinggalake ing steppe, ayo padha mangan garu, sampeyan ora bisa mati maneh ngguyu
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Argyn-Suindyk
      +3
      April 26 2014
      Iku nguripake ora amarga kasunyatan sing Rusia Highly beradab ninggalake ana, nanging amarga kasunyatan sing telung Slavs ambruk USSR lan hubungan ekonomi ilang lan, minangka asil, pasar sales uranium (Zhanatas iku kutha satelit, ngendi kutha- mbentuk perusahaan iki fokus ing extraction lan Processing saka uranium)! Ora ana sing nambang uranium, perusahaan wis mandheg. Wong Rusia, sing duwe tanah loro, lunga menyang sing apik, lan wong Kazakh, sing duwe tanah air siji, ditinggal karo masalah! Lan mbalikke lan nulis artikel lan komentar populis babagan perkara sing sampeyan ora ngerti, utawa ngerti saka pihak katelu, minangka ciri situs jingoistic.
  37. ekzorsist
    -6
    April 25 2014
    Wah entuk kabeh...
    Aku lair ing USSR ing wilayah Kazakh SSR (ora bakal bingung karo Kazakhstan!) ... kabeh urip aku urip, makarya lan perang ing tetanggan karo wong saka macem-macem bangsa - Ukrainians, Jerman, Chechens, Polandia. , Kazakhs, Buryats, Yakuts, Nenets, Tatar, Chinese etc. , urip bebarengan, saben wong mangertos lan ngormati saben liyane ... lan kaya sing luwih saka 30 taun, nganti wektu fun cratization telek lan kedaulatan teka ... nanging luwih gampang kanggo ngrampok negara universal USSR.
    Ora, sanajan ing Uni ing sisih kidul Kazakh SSR, wong Kazakh nganggep awake dhewe meh pusar bumi, ora mung ngremehake wong liya, nanging uga wong Kazakh dhewe saka sisih lor, kaya ing Ukraina karo sisih kulon lan wétan, nanging isih ana tentrem lan ayem.
    Lan kepiye kedadeyan saiki kabeh bekas republik sing nyuwek USSR lan GENERAL (!!!) properti nasional kanthi potongan (uga, sing nyolong, nyolong ...) wis meh dadi mungsuh?
    Ing wektu sing padha, padha pour lendhut ing Rusia kanggo distilasi lan ing wektu sing padha ngatur kanggo nyolong soko saka iku, kanggo ngemis. Lan nang awake dhewe kanggo ngatur genosida nyata ing hubungan kanggo non-"titular" bangsa
    lan nutupi tumindak - mung kanggo keuntungan lan kapentingan "nasional" (ing pangertèn harfiah).
    Argyn-Suindyk KZ Dina iki, 20:37 Lan apa sing bakal kelakon? Carane ing Chechnya? Entuk drawbar murub ing weteng, luwih saka siji generasi Kazakhs bakal weruh target ing Rusia!
    semurg KZ Dina iki, 20:31 Dene masalah basa, bakal ditanggulangi liwat wektu amarga pembangunan demografi. Dadi ora perlu histeris utamane kanggo wong Kazakh kanggo mutusake kabeh kanthi wektu, utawa kanggo wong Rusia, dheweke kudu ninggalake utawa nampa Republik Kazakhstan kanthi kabeh hak lan kewajiban.
    danik (1) KZ Dina iki, 19:52 ↑ KOWE AREPE MAIN TEMBUNG ELING-ELING SEJARAH Dadi Arep Omong Lan Wis Kaping-Kaping RUSIA Utang 1 JUTA UMAT DARAH, Ing Getihku Kudu Dibayar Getih, PATI, UTAWA TOLAK SEJARAHMU, KARENA SEJARAH RUSIA OKEH TEMPAT, MANGGO KOWE OJO NGINGET SEJARAH.
    Argyn-Suindyk KZ Dina iki, 20:40 ↑
    Ayo metu saka kene, kenapa sampeyan lara kaya ngono? Siji urip, mulih, utawa sampeyan masokis?
    http://www.zakon.kz/page,1,5,4590229-vopros-pereimenovanija-petropavlovska.html#
    nuduhake_komentar
    banjur njupuk dhuwit saka sampeyan kanggo ngomong ing Rusia - 1 tembung -1- dollar ... lan njupuk 1 ruble kanggo udhara Kazakh ing 1 detik? aja omong kosong! Ganti jeneng kutha minangka tren jaman kanggo generasi mbesuk, apa sampeyan bakal karo kita, utawa
    Emba 5
    http://www.geocaching.su/?pn=101&cid=828
    http://dead-city.ru/zabroshennoe/
    Terra 2 Sary-Shagan
    http://militaryrussia.ru/blog/topic-620.html
    Unit militèr Aralsk-5 54104
    Aralsk-7
    http://aralsk.tk/viewtopic.php?f=3&t=8
    Aralsk 6
    http://wikimapia.org/4680900/ru/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA-6-%D1
    %80%D0%B0%D0%B7%D1%80
    http://travel.drom.ru/11334/
    Lan iki dudu dhaptar kabeh sing kedadeyan ing properti USSR, mula dheweke ora seneng karo penutur Rusia - dheweke ora pengin dadi "gedhe" ing buruh, kabeh bajingan njaluk gaji normal, nanging dhuwit ora kelakon akeh, dheweke dhewe ora cukup.
    Sepira kuate sentimen anti-Rusia sing ditanam, ing tangan siji, jelas - kemiskinan populasi (sing paling akeh urip ing kemiskinan dibandhingake karo Federasi Rusia, sanajan ana pernyataan paling dhuwur babagan kesejahteraan umum), lan supaya kanggo disambi wong saka iki, padha teka munggah karo "gambar saka mungsuh" - Rusia sing kanggo nyalahke kanggo kabeh (kabijakan US cetha lan cetha) lan wong hawala iku.
    Dadi pitakonan muncul - Sapa kita saiki? Kanca kanggo bump pisanan? Utawa tanggi karo watu ing dhadhane?
    Ukraina saiki wis nuduhake iki nganti pungkasan - hu is hu. Sawise kabeh, kawicaksanan kabeh bekas republik kaya rong tetes banyu banget, meh padha karo siji liyane, apa Kazakhstan, negara Baltik, utawa sawetara "negara" "merdika" liyane.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. ekzorsist
        -3
        April 26 2014
        Kutipan: Argyn-Suindyk
        ana satus negara ing Kazakhstan lan bakal nganggo basa Kazakh, iki uga ditrapake kanggo jeneng! Yen ngerti, kita bakal dadi kanca, ora, cepet utawa mengko kita bakal mungsuh.

        Lan iki slogan neo-Nazi langsung saka Maidan!
        Sugeng rawuh! Ana uga - "Sapa sing ora mlumpat, sing b", "Sapa ora babble ing pamindhahan, sing ing gilyak!"
        Siji kanggo siji, Nazi padha nang endi wae, ing Ukraina, ing Kazakhstan ... lan slogan padha.
  38. Komentar wis dibusak.
  39. ekzorsist
    -4
    April 26 2014
    Kazakhstan minangka warisan saka Great Russian lan Little Russian. Ora ana rahasia manawa ing abad kaping 19 lan 20, Rusia Agung lan Rusia Cilik uga ngembangake tanah prawan Kazakh.
    1. Ing Kazakhstan, wong sing mapan, sing nggawe negara jinis beradab ing kene, sing pisanan ngedegake desa, kutha, ekonomi permanen, yaiku Rusia lan Rusia Cilik, kudu dianggep minangka wong asli.
    2. Rusia lan Rusia Cilik ing tlatah Kazakhstan saiki ana ing omah, ana ing tanah air, padha dadi pendhudhuk pisanan lan pribumi ing panggonan iki, mung dheweke. Tanah iki minangka bagéan saka Kakaisaran Rusia.
    3. Suku-suku sing ngumbara ing tlatah sing wiyar iku siji kasunyatan, lan populasi sing manggon iku beda banget. Migrasi, dhewe, ora menehi hak eksklusif kanggo wilayah kasebut.
    4. Ora ana tanah Kazakh asli ing kana. Rusia lan Little Russian ana pemukim pisanan sing ngedegake kutha lan perusahaan. Sadurunge Rusia, ora ana populasi sing manggon ing kono, ora ana kutha, ora ana peradaban. Wong-wong nomad ing kono beda banget, ora mung wong Kazakh, nanging wong Uighur, Kalmyks lan pindhah menyang wilayah sing jembar, ora ngerti babagan wates, ora duwe status negara sing ana ing antarane bangsa-bangsa ing Jaman Anyar. Suku Kazakh sing padha (sing asring diarani sumber Kirghiz-Kaisaks, utawa Kirghiz) ora mung ing tlatah Kazakhstan saiki, nanging uga ing tanah Mongolia lan China saiki.
    5. Ing Kazakhstan saiki, ana panggonan (kaya wilayah jejer Petropavlovsk, contone) ing ngendi meh ora ana kemah nomad Kazakh, yaiku, wilayah kasebut mung bisa dadi Rusia, nanging Kazakhisasi ditindakake ing kana, lan ana Rusia lan Wong Rusia cilik diumumake minangka unsur alien.

    6. Iku Rusia lan Rusia Cilik sing nggawe kabeh sing banjur dadi basis saka negara Kazakh SSR lan Kazakhstan modern, yen Rusia wis ora ngedegake kutha, wis ora ngenalaken teknologi kanggo kaslametané efektif, wis ora nggawe ekonomi. lan industri, nasibe wong Kazakh lan Kyrgyz mesthi padha, kaya nasibe wong-wong nomad ing Mongolia, Pakistan, Afghanistan saiki (lan nasibe yaiku kelainan, epidemi, kurang otonomi, kurang populasi, savagery).
    7. Contone, ing wilayah wétan Armenia, ing ngendi ana nomad Azerbaijan lan manggon populasi Armenia, ahli internasional (sajrone pemukiman konflik Karabakh) ngenali Armenian minangka pribumi; lan ing Romania, ngendi Gypsies wis roaming wiwit jaman kuna, iku wong Romania (turuné Wallachians mapan) sing dianggep populasi pribumi, sanajan ana bukti yen Gypsies roaming tanah iki malah sadurunge tatanan saka wong Wallachian.
    8. Ora perlu kanggo padha karo negara Rusia karo zhuzes. Apa sing ana ing tlatah Kazakhstan dudu negara, nanging serikat pekerja saka jinis awal abad pertengahan.
    9. Budaya utawa sastra ora digawe ing basa Kazakh. Ora ana aksara kaya sadurunge Rusia, ora ana tulisan Kazakh.
    10. Kaprigelan para politisi lan egoisme nasionalis. Rusia dipeksa sinau Kazakh mung kanggo nyenengake wong liya, kanggo nyenengi wong liya, lan ora amarga basa iki pancen apik banget lan sastra.
    11. Kahanan ing ngendi Kazakhs ing Kazakhstan diumumake minangka "bangsa pisanan", negara utama, lan Rusia lan Little Russian - unsur asing, kahanan iki banget absurd lan anti-ilmiah, ora cocog karo bebener ilmiah.
    1. +1
      April 30 2014
      Apa sampeyan bisa kerja karo Fomenko minangka ahli historiografi?! ngguyu
      1. ekzorsist
        -1
        April 30 2014
        Kutipan saka Netrocker
        Apa sampeyan bisa kerja karo Fomenko minangka ahli historiografi?! ngguyu

        Yagene dheweke ora cocog karo sampeyan?
        Manungsa paling ora nyoba netepake paling ora sawetara bebener ...
        Ya, lan dheweke ora nggawe hipotesis apa wae, nanging dheweke mung ngerti carane ngetung kanthi apik (dheweke wis entuk gelar akademik sing jujur ​​​​ing matématika kaya sing sampeyan ora bisa tuku), mula dheweke nggunakake metode MATHEMATICAL ILMIAH kanggo nemtokake pacaran, adhedhasar ing dokumen resmi ...
        Mesthi wae, iki ora ana hubungane karo sejarah Kazakhstan! Wis crita dhewe ing kene.
        1. +1
          April 30 2014
          Dheweke nyopir omong kosong! Sing Fomenko, sing Nosovsky, njupuk riset Morozov minangka basis lan wis wiwit bodho reinvent setir sajarah.
    2. +1
      April 30 2014
      Aku bakal njawab bledosan otak iki ...
      1. Ing Kazakhstan, populasi pribumi wis urip wiwit jaman Turkik Khaganate, supaya ora worth ndamu babagan Little Russian utawa Great Russian kene. Utawa apa sampeyan mikir yen Rusia mbangun Otrar, Taraz utawa Sygnak?! eseman
      2. Rusia lan Rusia Cilik ing tlatah Kazakhstan saiki iku persis apa SETTLERS! Ing jantung periode sajarah Soviet.
      3. Suku-suku lan duweke tanah kanggo suku-suku iki sing nuwuhake hak eksklusif kanggo tanah kasebut!
      4. Mung ing kene ora ana tanah Rusia asli, lan ing ngendi kabeh? Ing Muscovy ing Cincin Emas? Utawa Mungkin ing Kyiv utawa Chernigov? Pitakonan sing angel ... Nanging ing KZ, kabeh padha - wong Kazakh iki manggon ing tanah ing jaman kuna lan mbela wong-wong mau saka kabeh wong, supaya sampeyan ora bisa nyebar demagoguery babagan kepemilikan tanah iki. Sampeyan isih turis tanpa gendera lan tanah air! Inggih, kanggo "wong Kyrgyz" - iku mung amarga buta huruf saka Rusia sing mengkono! Nah, babagan Kalmyks, iki umume omong kosong! Dheweke ora ana ing kene ing abad kaping 18, nanging aku umume meneng babagan Uighur - dheweke mung muncul ing kene sawise 50-an abad kaping 20 ...
      5. Sampeyan mbokmenawa bakal kaget banget, nanging wong Kazakhs duwe kemah nomad ing Samara, lan cedhak Tyumen, lan cedhak Orenburg, lan cedhak Astrakhan ... Pungkasan, enlighten dhewe ...
      6. Inggih, wis ana chauvinism murni terry isih cepet-cepet! Where kanggo pindhah - wong-wong Rusia miskin piyambak plowed tirelessly, lan liyane saka Uni katon ing kabeh sisih iki!
      7. Ayo ninggalake Filipina menyang Azerbaijan ing kalbu ...
      8. Kanggo informasi sampeyan, nalika Kazakh Khanate dibentuk ing abad kaping 15, durung ana Zhuze! Divisi geografis iki kedadeyan luwih suwe. Lan ora kanggo sampeyan, kanthi kawruh sing cacat babagan chauvinis, kanggo ngadili apa Khanate Kazakh minangka negara utawa ora. Paling ora Ivan the Terrible njaga hubungan diplomatik karo dheweke.
      9. Pengadilan khas saka shovik utawa down-patzreot sing sempit, sing karo opuse mung ngremehake bangsa Rusia dhewe, nuduhake "denseness" kanthi conto dhewe! Apa tegese jeneng Abay, Al-Farabi kanggo sampeyan? Minangka kanggo alfabet, maneh, kabodhoan - nganti 1920, Kazakhs, kaya kabeh Turki saka USSR mangsa, digunakake supaya disebut-Chagatai script - grafis Arab karo fonetik Turkic. Ing taun 1920, aksara Chagatai diowahi dadi aksara Latin, diiringi mbusak kabeh sumber sing ditulis, mesthine kanggo ngganti aksara anyar, nanging nyatane mung digawa menyang jurang, kanggo mungkasi stasiun lan dirusak. Mung sawetara folio sing isih urip lan digawa menyang gudang museum Leningrad. Sawise iku, ing taun 1930, ana owah-owahan maneh saka aksara Latin dadi aksara Sirilik! Sing. nyatane, Bolshevik nindakake rong kampanye kanggo ngrusak warisan kuno Kazakhs ...
      10. Aja mulang, ora ana sing meksa! Sing pinter ngajari awake dhewe, nanging ora butuh wong bodho!
      11. Kazakhs diumumake minangka bangsa titular, lan dudu sing sepisanan - aja ngowahi konsep kasebut. Nanging, ora mung wong Rusia lan "Rusia Cilik" sing manggon ing kene, nanging uga negara liya ...

      Umumé, sepisan maneh aku yakin manawa saben wong kudu manggon ing negarane dhewe, lan ora gabung karo ekstasi USSR-2 anyar ....
  40. ekzorsist
    -3
    April 30 2014
    Inggih, apa aku bakal njawab omong kosong iki Highly intelektual "... wiwit jaman Turkic Khaganate ...".
    Konsep "kenegaraan" tegese anane populasi sing manggon kanthi permanen, ana wates negara, infrastruktur, kutha, panggonan permanen.
    Kabeh lan luwih akeh ing wilayah sing disengketakan ora "... wiwit jaman Turkik Khaganate ..." nganti ...?!? kaping pinten?
    Kaganate utawa maslikhat liyane ora keganggu mbangun kutha.
    Ora ana tapel wates, wah, mudik-mudik... terus piye? Wong Tionghoa uga bali-bali ing wilayah kasebut sanajan luwih dhisik lan akeh, mula kita bakal nganggep China iki? Lan uga Mongol! - Dadi mungkin banjur - Mongolia?
    Faktor sabanjure yaiku nulis, kerajinan ... warisan spiritual. Yen sampeyan digali, mesthi, sampeyan bisa nggali puluhan (nanging ora luwih) tradhisi lisan saka Kazakhs, nanging kuna lan kencan banget diragukan.
    Kutipan saka Netrocker
    Kanggo informasi sampeyan, nalika Kazakh Khanate dibentuk ing abad kaping 15, durung ana Zhuze!

    Ngendi sampeyan ndhudhuk karangan apik iki? Incidentally ora ing sajarah anyar?
    Kutipan saka Netrocker
    Paling ora Ivan the Terrible njaga hubungan diplomatik karo dheweke.

    Mung ora "... hubungan diplomatik ...", nanging mrentah kerajaane liwat gubernur.
    Ngaku yen nggawa paling ora sawetara bukti, bukti, manuskrip "Kazakh Khanate", uga ana sawetara jinis dhuwit recehan, amarga negara merdika wiwit negesake dhewe - ngetokake dhuwit dhewe, hukum dhewe, lan liya-liyane. ....
    Lan kenapa mung crita "Pakdhe Primus" ???
    Kutipan saka Netrocker
    Sampeyan mbokmenawa bakal kaget banget, nanging Kazakhs duwe kemah nomad cedhak Samara, lan cedhak Tyumen, lan cedhak Orenburg, lan cedhak Astrakhan ...

    Lan Kazakhs??? Lan umume, ing dina-dina sing sampeyan nyoba banget kanggo ngedol minangka masa kejayaan "Kazakh Khanate", definisi kasebut - "Kazakhs" mung durung ana!
    Apa sampeyan bisa miwiti sinau dhewe? Lan sinau maneh! Lan aja angan-angan.
    Lan padha nulis crita sing apik! Inggih! Kanggo karangan -5, kanggo realisme - 1.
    1. +1
      April 30 2014
      Ana akeh kutha kuna. Kutha Almaty sing padha nggawe koin dhewe ing abad kaping 10. Aku wis nulis babagan nulis, yen iki ora cukup kanggo sampeyan, banjur masalah sampeyan ...

      Kutipan saka ekzorsist
      Ngendi sampeyan ndhudhuk karangan apik iki? Incidentally ora ing sajarah anyar?

      Ing taun 1729 pecah dadi zhuzes - Senior, Tengah lan Junior. Cukup maca sejarah Khanate Kazakh, lan aja nganggo gosip sing ora aktif ...
      Kutipan saka ekzorsist
      Mung ora "... hubungan diplomatik ...", nanging mrentah kerajaane liwat gubernur.
      Ngaku manawa menehi paling ora sawetara bukti, fakta, manuskrip "Kazakh Khanate"


      Terus terang, aku durung nate ndeleng shovik sing bodho! ngguyu
      Khan Hak-Nazar nampa duta saka Tsar Rusia Ivan the Terrible kanthi proposal kanggo nggawe aliansi militer nglawan Khan Kuchum - Khanate Siberia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"