Kerajinan angel "operator mesin"

21
"... Jerman wungu, luwih jero lan luwih jero menyang zona geni sing nyata lan mateni, lan ing wektu sing padha, kanthi saben langkah, dheweke nyedhaki garis sing ditresnani kanggo awake dhewe, ngluwihi papan sing mati, ora bisa diakses dening Sintsov lan dheweke. bedhil mesin. Ing mburi, mburi, tentara meriem gumuruh.

- Kita? Malinin takon karo lambene dhewekan. Sintsov manthuk-manthuk, sanajan saiki, ing wektu iku, dheweke ora weruh apa-apa kajaba wong Jerman sing munggah ing gunung, lan sawijine lapangan salju ing mburine. Jerman mung rong puluh langkah adoh saka zona mati nalika Sintsov narik pemicu lan mindhah bedhil mesin kanthi wiyar lan kuwat kanthi gagang saka tengen ngiwa lan maneh ing sisih tengen, nggambarake busur timbal sing mateni wong sing ora duwe wektu. kanggo tiba. Iku kasus sing, ora asring ing perang, nalika giliran sing ora dikarepke lan kadhemen-blooded ing sawetara titik-kosong saka kurang saka satus meter Cut mati kabeh chain kaya mowed mudhun. Ranté ambruk, sawetara wong tangi, cepet-cepet mlayu menyang papan sing mati. Antrian!.. Antrian liyane!.. Sing pertama saka Jerman sing mlayu meh tekan zona mati. Kanggo ngethok dheweke, Sintsov kudu mbengkongake senapan mesin nganti gagal. Senapan mesin Jerman murub ing embrasure, nanging embrasure ing sisih iki sempit, lan peluru mung crumbled bata watara.

"Dheweke isih teka," ujare Sintsov.

Lan nyatane, baris Jerman liyane tangi saka mburi bedhil mesin lan maju. Tanpa ditembaki, Sintsov fokus ing mesin gun Jerman. Saka serangan balas dendam Jerman, pecahan-pecahan cilik saka bata cipratan ing pasuryane, menyang mripat kiwa sing ditutup, lan dheweke, nutup mripate malah luwih tightly ing pain, murub babak pungkasan ing mesin gun Jerman, nggebug loro Jerman lying konco dheweke. . Siji tiba ing sisih, liyane mlumpat lan, tipping liwat, muter mudhun slope. Krungu kesunyian ing mburine, rantai kasebut ora tahan, mandheg lan mlayu mudhun ... "

Kerajinan angel "operator mesin"


Kutipan saka novel misuwur Konstantin Simonov "Wong Urip lan Mati" teka ing banget Handy kanggo cetha nuduhake kemampuan pertempuran nyata saka senapan mesin easel.

Dina iki, senapan mesin easel meh ora tau digunakake ing ngendi wae, lan kanthi seni njupuk saka iki gaman. Sapa sing ngerti dina iki bisa kanthi yakin nembak mungsuh saka "senapan mesin" sing ana ing jarak rong kilometer lan didhelikake ing lereng gunung? Kangge, ing taun-taun nalika bedhil mesin abot ana ing layanan ing kabeh tentara, "trick" shooting kuwi ora soko ngageti.

Senapan mesin siji modern bisa, yen perlu, dipasang ing mesin tripod, nanging iki arang banget, lan paling asring sampeyan bisa ndeleng carane penembak mesin murub saka sabuk, tanpa nggunakake bipod.

Supaya luwih ngelingi gegaman setengah lali kuwi kanggo pejuang modern, yaiku senapan mesin easel, ayo pindhah menyang buku sing diterbitake ing taun 1927. Iki minangka terjemahan Rusia saka edisi Jerman sing diarani "Pandhuan Militer kanggo Bisnis Gun Mesin." Sajrone Perang Donya I, mesin gunner Jerman mbuktekaken piyambak saka sisih paling apik, supaya pengalaman pertempuran wis bola-bali rangkuman lan banjur digunakake ora mung dening tentara Jerman, nanging uga dening akeh tentara Eropah liyane - contone, Tentara Abang.



Senapan mesin easel MAIN ing tentara Jerman yaiku mod senapan mesin. 1908 - analog saka senapan mesin misuwur ing donya "Maxim". Nang endi wae kita ngomong bab sistem iki, Nanging, situs pertempuran bedhil mesin ing waktu pisanan saka abad rong puloh padha kira-kira padha, supaya kabeh sing bakal ngandika ing ngisor iki bisa lantaran kanggo sembarang "machine gun".

Dipercaya manawa "dilengkapi mesin sing apik lan piranti target sing apik, senapan mesin model 1908 bisa nabrak target sing paling cilik kanthi akurasi sing luar biasa lan asil sing cocog ing jarak nganti 1600 m. Kanthi ukuran target sing signifikan, amarga nggunakake kartrid karo peluru SS (peluru abot sing dirancang khusus kanggo tembak ing jarak sing dawa), jarak geni sing efektif mundhak nganti 3 m.

Piranti cooling banyu menehi kamungkinan kanggo njupuk 1000 dijupuk tanpa gangguan.

Sawise ngisi coolant, sampeyan bisa nerusake tembak nganti 500 puteran liyane digunakake.

Pengalaman Perang Donya I nuduhake manawa organisasi unit bedhil mesin kudu kaya bedhil mesin sing entheng lan abot bakal bisa digunakake kanthi tujuan tunggal kanggo numpes mungsuh. Sajrone latihan, dheweke uga ngupaya nggabungake karya tempur ing mangsa ngarep. Punika pitados bilih aktivitas kasebar saka senapan mesin entheng lan abot ing perang, tanpa dhukungan lan pitulungan, iku kesalahan paling gedhe lan tansah ndadékaké kanggo losses pinunjul.

Sajrone serangan kasebut, arah kerja gabungan bedhil mesin ringan lan abot ana ing tangan komandan batalyon. Perusahaan-perusahaan senapan mesin nampa tugas-tugase sesuai karo tugas perusahaan infanteri. Aturan dhasar yaiku saben bagean saka baris bedhil maju kudu duwe dhukungan geni saka bedhil mesin.

Tugas senapan mesin abot yaiku ndhukung infanteri saka setengah pungkasan saka jarak sing adoh, saka kira-kira 1500 m. Dheweke nindakake tugas iki kanthi nembak saka dhuwur sing dominan utawa sisih, utawa ing interval antarane bagean infantri.

Penulis manual nulis: "Senapan mesin abot kudu ditindakake, yen bisa, wiwit wiwitan perang. Iku bakal dadi kesalahan kanggo nggunakake mung sawise njlentrehake kabeh kahanan. Asil saka introduksi pungkasan kanggo pertempuran bisa dadi losses pinunjul nandhang dening baris bedhil. Panutup penyebaran lan advance penembake minangka tugas sing paling penting.

Introduksi bedhil mesin abot ing pertempuran, minangka aturan, kudu ditindakake ing platoon lan, yen bisa, ing njaba garis disposisi infanteri. Ing garis shooting dhewe, panggonane mung nalika tumindak saka jero ora bisa dipikirake. Ing kasus iki, bedhil mesin kudu adaptasi obahe menyang baris tembak lan njaga kontak karo perusahaan infantri.

Umumé, bedhil mesin abot bisa ndhukung infanteri yen dheweke, sing kerja ing platoon, mung dadi komandan kompi, lan nyoba kanggo murub ing sirahe penembake, yen bisa, saka mburi bukit. Tumindak flanking bedhil mesin utamane penting, sing ditindakake kanthi nyelehake ing mburi bagean perusahaan kanthi cara kanggo nembak mungsuh ing ngarep perusahaan sing beroperasi ing sacedhake.

Posisi saka ngendi sampeyan bisa njupuk kanggo dangu tanpa cilaka garis shooting dhewe kudu dianggep paling mupangati.
Disaranake milih posisi njupuk kanthi ati-ati, nalika njupuk bayangan saka panggonan sing dikuwasani bedhil mesin lan latar mburi terrain ing mburi, supaya bisa nggunakake kamuflase, yaiku cara sing paling apik kanggo nggawe. angel kanggo mungsuh mirsani bedhil mesin.

Panggunaan tameng gun mesin dianjurake mung nalika padha ora menehi adoh lokasi.

Senapan mesin maju dening platun, ing antrian variabel, ing arah komandan perusahaan. Sajrone maju siji peleton, liyane kudu tetep siyaga. Ing urutan konsesi iki, kasebut kanthi teliti, ditrapake ing terrain, ndadak ilang lan katon lan skillfully dodging mungsuh meriem geni, bedhil mesin abot kanggo advance sawise baris infanteri. Kanggo ngrampungake tugas utama - kanggo mesthekake advance saka baris infantri - padha kudu manggoni panggonan sing padha bisa nggebug mungsuh ing flank utawa geni liwat sirah infantri. Obah dening platoon, bedhil mesin kudu cekelan ing ledges supaya tansah siap kanggo maju menyang flank lan ngusir envelopment mungsuh karo geni kuat.

Ing njaba zona geni mungsuh nyata, bedhil mesin abot, kanggo nylametake kekuwatan personel, pindhah menyang gerbong lan gerobak tangan. Nalika cara maju iki ora bisa ditrapake, bedhil mesin digawa nganggo tangan, lan gerobak tangan digunakake kanggo ngirim kartrid lan banyu.

Nalika garis bedhil dipindhah kanggo nyerang, platoons saka bedhil mesin abot padha dumunung ing posisi kuwi saka ngendi iku bakal bisa kanggo ndhukung baris karo geni nyata. Geni terus-terusan sing kuat mesthine bisa nyuda mungsuh lan ora bisa dilawan. Kanthi geni sing tambah akeh, perlu kanggo njupuk, yen bisa, kanthi geni langsung; njupuk menyang akun kumelun saka nembak lan tatanan kabut ing umum ing zona perang, gunners machine digunakake limiters sawur khusus.

Ing kahanan pertahanan, bedhil mesin dipanggonke supaya kabeh terrain ing ngarep lan celah ing antarane unit ana ing geni.
Dipercaya manawa senapan mesin abot ing pertahanan minangka sarana utama perlawanan infanteri sing wangkal. Akurasi pertempuran, amarga macem-macem cara shooting kasedhiya kanggo wong-wong mau, iku bisa kanggo mbukak perang geni wis ing jarak adoh karo geni langsung lan ora langsung, utamané nalika nggunakake cartridges karo peluru abot.

Babagan syarat apa posisi bedhil mesin abot, manual kasebut nyatakake ing ngisor iki: "Amarga ukurane cilik, bedhil mesin abot bisa ditutup kanthi gampang. Sampeyan kudu tansah eling yen mung papan perlindungan trampil saka mata penyerang nglindhungi saka karusakan durung wayahe. Embankment buatan ing umume kasus ngalangi sektor tembak lan gampang dikenali dening pilot.

Senapan mesin sing ana kanggo flanking luwih gampang didhelikake saka pengamatan mungsuh tinimbang sing frontal. Pilihan posisi tembak mbutuhake perawatan khusus. Posisi cadangan kudu disiapake. Penting banget kanggo mindhah sawetara bedhil mesin abot ing wayah wengi menyang posisi liyane sing ora dikuwasani ing wayah awan.

Luwih akeh garis geni saka bedhil mesin individu lan luwih akeh bedhil mesin bisa dikonsentrasi ing siji target, luwih apik posisi bedhil mesin lan luwih efektif yaiku geni.

Ing jaman semana, diyakini manawa artileri anti-pesawat, uga pesawat tempur, ora mesthi dadi sarana sing bisa dipercaya kanggo nglawan mungsuh. penerbangan. Mulane, tugas petungan senapan mesin, easel lan tangan, uga kalebu perang nglawan pilot mungsuh.

Senadyan kesederhanaan tampilan anti-pesawat standar, sing ing jarak nganti 1000 m ora mbutuhake nyetel jarak lan ketinggian target, njupuk ing pesawat isih menehi kesulitan gedhe lan mbutuhake latihan sing terus-terusan. Sajrone transisi, tugas njaga pasukan saka mungsuh udhara minangka tugas saka peleton senapan mesin sing ngiringi seluler, obah ing "lompat" ing sadawane kolom.

Sing nggumunake, ing pungkasan taun 1920-an, senapan mesin malah digunakake kanggo nglawan tank. Perang nglawan tank ing jarak adoh alamiah ditugasake kanggo artileri lan mortir. Tugas senapan mesin yaiku kanggo nyerang tank-tank sing paling cedhak sing nembus garis kita ing sangisore perlindungan layar kumelun. Dipercaya yen nalika nyemprotake tank kanthi peluru abot, milih titik lemah tartamtu saka kendharaan sing bakal ditindakake, sampeyan bisa ngarep-arep karusakan kasebut ing tank sing ora ngidini dheweke terus melu perang.
Bagéyan saka bedhil mesin abot ing wektu sing padha nguripake geni ing infanteri sawise tank, lan ngupaya kanggo entuk karusakan maksimum, utawa paling Cut mati saka tank.

Iku arang banget penasaran kanggo mesin gunner modern dipikir ing bagean saka manual iki sing negesake teori diperlokaké saka senapan mesin easel. "Bentelan tembakan senapan mesin abot beda-beda banget karo senapan bedhil lan senapan mesin ringan, amarga sing pisanan ditembak ora saka pundhak, nanging saka mesin sing stabil. Senapan mesin sing dipasang ing mesin kasebut dadi mesin nyata. Sekumpulan tembakan sing diakibatake saka tembakan kasebut luwih sempit tinimbang saka bedhil mesin ringan.

Yen katon ing sheaf nembak saka bedhil mesin abot saka sisih, iku luwih kenthel ing tengah, lan rarer ing sisih njaba. Kanthi njupuk sistematis, mung bagian jero, luwih kenthel, "migunani" (inti) sing dianggep. Sisih njaba, bagean langka saka sheaf kasebut diarani "garis jejer."
Jinis normal bedhil mesin abot yaiku geni sing terus-terusan. Saliyane geni sing terus-terusan, kadhangkala geni siji-shot uga dipecat, digunakake ing latihan shooting lan, minangka pangecualian, ing perang - contone, kanggo panas Cairan sing cools bedhil mesin ing Frost abot, etc.
Geni terus-terusan dipérang dadi "titik geni" - kanthi mekanisme ngangkat lan ngowahi tetep utawa kanthi swivel gratis lan titik ngarahake tartamtu; "geni amba" - kanthi gerakan simultaneous utawa dispersi saka sheaf nembak menyang sisih; "geni jero" - kanthi gerakan sistematis simultaneous utawa dispersi saka sheaf nembak ing sawetara utawa dhuwur.

Geni ing titik kanthi mekanisme tetep ditindakake kanthi pandelengan lan titik tujuan sing ditemtokake. Kanggo entuk tembakan sing paling sempit lan paling abot ing target, mekanisme putar lan ngangkat kudu didandani.

Sasaran tansah "lungguh ing ngarsane ngarep", geni iki murub ing bursts saka ing paling 10 dijupuk supaya njaluk ing target, yen bisa, Gambar cetha saka kabèh sheaf nembak, lan ora bolongan individu. Nalika pengamatan digawe, geni mandheg, nanging gunner bisa mandheg mung sawise 40-50 tembakan.

Babagan teknik njupuk senapan mesin lan kesalahan sing ditindakake, manual Jerman ujar: "Guru endi sing ora nyepelekake gunner amarga ora nyekel bedhil mesin kanthi kenceng? Apa guru iki ngerti sing sheaf saka nembak, amarga nyekeli kuwat saka Ngalahake, ing paling kasus mundhak tinimbang sudo, lan sing, Akibate, reproach kanggo gunner ana kesalahan reged. Mencet utawa ngunggahake gagang bokong mbantu mindhah kabeh tembakan lan nglanggar makna sing katon, sing kudu nuduhake endi peluru tiba nalika ngarahake target lan kanthi getaran "alami" mesin lan senjata.

Nalika ndeleng geni, senapan mesin kudu dicekel kanthi bebas ing tangan, tanpa ngganggu guncangan alam; mung ing kondisi iki gambar cetha saka hits dijupuk, i.e. sheaf paling sempit saka nembak. A ditahan kuwat ora nggawe raos sembarang, amarga bedhil mesin wis tetep tightly. Bab liyane yaiku nalika njupuk kanggo mateni, nalika gunner kudu njaga tujuan sing bener lan dilurusake kanthi geni sing terus-terusan, yen ora, amarga geger otak, bedhil mesin bisa gampang uwal saka tangane.

Titik geni kanthi mekanisme gratis, digunakake, minangka aturan, mung nalika njupuk ing geni langsung, yaiku, geni terus-terusan, kanthi mekanisme ngangkat lan ngowahi sing longgar, ing ngendi gunner kanthi akurat nyekel garis ngarah ing titik sing ditemtokake. Geni iki dianggep cocok ing kasus-kasus sing perlu kanggo mencet target cilik, kayata bedhil mesin mungsuh, tokoh pejuang, utawa nalika, kanthi geni terus-terusan, perlu kanggo mesthekake posisi sing tepat saka sheaf. saka peluru. Ing kene uga, paling ora bledosan 10 tembakan kudu dipecat, amarga mung ing kahanan iki bisa nggawe kesimpulan sing bener babagan posisi sheaf.

geni Wide dijupuk dening gerakan alon lan seragam saka bedhil mesin kanggo sisih. Dipercaya manawa udakara 1 tembakan kudu tiba ing XNUMX meter ing ngarep.

Mripat manungsa, sanajan nganggo teropong sing paling apik utawa pandelengan optik, ora bisa ndeleng apa behel sing sempit pancen tiba ing target utawa ora. Yen target dumunung ing paling rada ledges utawa obliquely bab arah nembak, banjur tetep sheaf panah ing target tanpa sawur Ponggawa ing ambane dadi rampung mokal.

geni jero karo sawur ing ambane wis ngrambah dening sistematis nransfer sheaf saka machine gun nembak ing sawetara, dening alon muter handwheel mekanisme ngangkat menyang tengen lan kiwa.

Kanthi penembakan kasebut, penembake nolak asil paling dhuwur supaya bisa nambah kemungkinan tekan target kanthi geni sing luwih jero.

Kanggo nemokake ukuran iki, perlu dipandu dening: kondisi pengamatan, jarak menyang target, sifat target, uga akurasi metode sing digunakake kanggo nemtokake jarak. Penyebaran ing ambane ditindakake ing jarak 100 lan 200 m.

Teori geni ora langsung saka senapan mesin abot. Geni ora langsung dimangerteni minangka penembak mesin ora weruh target amarga kondisi terrain utawa alasan liyane, nanging kanthi bantuan piranti tambahan, dheweke isih bisa mencet. Contone, mesin gunner kudu murub ing Doel, nanging ora weruh, awit iku dijamin dening dhuwur dumunung ing ngarep. Nanging, saka kiriman pengamatan, sampeyan bisa ndeleng senapan mesin lan target ing wektu sing padha.

Arah menyang target diwenehi piranti khusus sing diarani goniometer komandan. Lingkaran piranti iki dipérang dadi 6 divisi, yaiku. kanthi jumlah sing padha karo bunder protractor bedhil mesin dipérang dadi. Divisi sing padha ana ing protractor lan ing mekanisme ngangkat senapan mesin, lan ing sisih mandheg. Saben divisi cocog karo siji "sewu".

Kanggo njupuk ing jarak adoh, dianjurake kanggo nggunakake peluru abot khusus. Elinga yen ing taun 1930-an lan 40-an, Tentara Abang bersenjata karo kartrij kanthi peluru "D" (long-range) kanggo tujuan sing padha. Nalika peluru entheng mabur cukup curam, peluru abot nduweni lintasan sing rata banget, sing tegese wilayah sing kena peluru abot meh kaping telu luwih gedhe tinimbang peluru sing entheng. Kemungkinan kenek, amarga iki, uga mundhak sacara signifikan. Alesan kanggo kauntungan saka peluru abot iki bobot luwih gedhe lan wangun sing luwih apik. Thanks kanggo rong kuwalitas kasebut, luwih apik ngatasi resistensi udara lan, supaya kacepetan luwih suwe, mabur luwih alon, rata, lan mulane luwih cepet. Kajaba iku, penerbangan peluru abot stabil, seragam, lan mulane tembakan peluru abot luwih kenthel lan, kanthi mangkono, menehi hit sing luwih efektif.

Umumé, aturan geni senapan mesin digodhog ing ngisor iki. Shooting saka bedhil mesin abot karo geni langsung tansah diwiwiti karo zeroing, kang digawa metu, minangka aturan, geni ing titik karo free utawa tetep mekanisme ngangkat lan ngowahi. Ing kasus-kasus sing bisa samesthine yen njupuk ing titik tanpa ndandani mekanisme bakal nyedhiyani pengamatan apik, gunners mesin langsung ditransfer geni kanggo matèni, sabisa, tansah karo divisi saka mesin-gun geni.

Kajaba iku, para penembak mesin disaranake supaya bisa njupuk geni jero kanthi jarak 100 m. Geni kudu diwiwiti, ngarahake adoh saka target supaya entuk undershoot 50 m, banjur "kanthi dispersi buatan ing jarak 100 m, pemandangan bakal dipikolehi dhewe, 50 m ngluwihi jarak sing bener, i.e. sheaf saka nembak kudu nutupi target. Yen bisa samesthine yen kahanan pengamatan nalika njupuk ing titik bakal unfavorable, padha Resor kanggo ndandani mekanisme. Yen ana alesan kanggo pracaya yen bedhil mesin kapisah ora bakal mimpin kanggo sukses, kabeh telung bedhil mesin saka platoon langsung musataken geni ing titik tartamtu sing dituduhake dening pimpinan platoon. Titik iki kudu ngapusi, yen bisa, ing tengah bagean platoon saka target kanggo nggampangake transisi sakteruse kanggo bedhil mesin individu kanggo asor karo divisi geni menyang bagean.



Nalika nembak ing target tempur utama, infanteri mungsuh dianjurake kanggo mbedakake:
1) target sudhut katon - garis penembake, etc.;
2) target sudhut sing ora katon - garis penembake, lan liya-liyane, sing, sanajan ora katon, isih kudu kena;
3) target cilik, kayata klompok bedhil individu sing kasebar ing paprangan, sing bisa ditabuh ora kanthi massive, nanging mung kanthi geni sing dituju kanthi apik.

Kanggo ngalahake target kasebut, perlu kanggo nindakake geni sing jero lan ing wektu sing padha. Sawur ing ngarep digawa metu alon-alon, ing tingkat saka kira-kira 100 dijupuk saben 50 m saka jembaré target, lan dispersal ing ambane seragam, tanpa wektu tundha handwheel ing saben giliran lan muter iku ora utamané cepet.

Sampeyan kudu ngupayakake "njaga geni terus-terusan sing bener, ngebom mungsuh nganggo peluru, nyegah dheweke ora sadar. Dheweke kudu ing wektu sing paling cendhak bisa nandhang kapitunan kaya dene ketahanan morale rusak. Kanthi geni terus-terusan watara 5 menit, tingkat geni rata-rata kudu tekan udakara 300 puteran saben menit saben senapan mesin.

Geni massal sawetara bedhil mesin praktis ora ana gunane yen ukuran target lan jumlahe cilik banget, mula asil geni ora bisa mbenerake konsumsi kartrid. Minangka aturan, geni titik digunakake kanggo ngalahake target kasebut, kanthi kombinasi dispersi kanthi jero. Gunner kudu ngupayakake supaya bisa langsung nutupi saben target sing katon, sanalika katon, kanthi tumpukan peluru. Yen target ora katon, lan sauntara wilayah kudu diobong, banjur geni sing diganggu.

"Pencatatan senapan mesin minangka tugas sing paling angel sing ditindakake dening kepala senapan mesin lan penembak. Senapan mesin minangka target nduweni dimensi sing bisa diabaikan, umume ditrapake kanthi apik ing terrain lan mulane ora katon, lan amarga senapan mesin senapan sing sempit kanthi mekanisme tetep lan, kosok balene, amba banget karo a free machine gun, iku angel dadi ngrugekke.

Yen shooting ditindakake saka bedhil, mula saben penembake sing berpengalaman mung nggawe tembakan sing dituju. Nalika njupuk saka senapan mesin, iki rada beda: ana gunner mung bisa mbedakake tembakan pisanan, lan banjur garis ngarahake fluctuates banget ing pengaruh recoil sing gunner meh ora ana kesempatan kanggo ngarahake. Kumelun sing diasilake ndadekake iki luwih angel.
Kanggo entuk kekalahan senapan mesin, sampeyan kudu konsentrasi tembakan kanthi apik, nanging sampeyan ora bisa ndandani swivel, amarga iki bakal nggawe sheaf banget sempit: contone, ing jarak 1000 m mung 1– ambane 1,5 m. Iku arang banget nggodho kanggo njupuk sheaf sempit kuwi, nanging pengalaman mulang sing iki ora nyedhiyani kahanan sarujuk kanggo pengamatan ing jarak medium kaya sing perlu kanggo njupuk sukses.

Dadi, pisanan kabeh, manungsa waé kudu mbayar kanggo mesthekake yen sheaf saka nembak ora banget digawe dowo kanggo sisih. Iki paling apik digayuh dening posisi gunner ora lungguh, nanging lying mudhun, karo elbows ngaso ing elbows. Ing kondisi iki, titik geni menehi sheaf saka nembak ing 1000 m, ambane 6 m Nalika njupuk ing posisi lungguh, ing anané saka liyane sikut, jembaré iki biasane mundhak kanggo 10 m, kang ndadekake sheaf banget Cairan. Kanggo ngobong senapan mesin, sampeyan kudu nggunakake akeh kartrid.

Babagan tembakan ing sirahe pasukane, sing cukup kerep digunakake ing wektu iku, ing ngisor iki ngandika. Sekumpulan tembakan saka bedhil mesin abot saka bedhil mesin utawa saka tripod, kanthi mekanisme ngangkat sing apik banget sing kasedhiya ing mesin kasebut, dadi stabil ing tangane gunner sing berpengalaman, mula nembak ing kepala pasukane ditindakake tanpa ana apa-apa. bebaya kanggo wong-wong mau. Infantryman, ing tangan liyane, kudu rakulino kanggo njupuk kuwi lan sak latihan dheweke nampa kapercayan sing, ing pangayoman saka bedhil mesin dhewe murub ing sirahe, dheweke wis rampung aman.
Shooting liwat kepala geni langsung lan ora langsung beda. Nalika overhead geni langsung mbutuhake kondisi terrain sing dikenal, geni ora langsung ora gumantung ing terrain.

Shooting liwat sirah kanthi geni langsung mung bisa digunakake saka titik komando utawa ing target sing ana ing titik sing padha, amarga saka posisi senapan mesin loro unit loropaken lan mungsuh kudu katon kanthi kapisah, lan lintasan kudu ngliwati paling sethithik telung meter ing ndhuwur. kepala penembake sing ana ing ngisore. Alamiah, shooting kuwi ing dhataran tilar. "Nalika njupuk liwat sirah, minangka aturan, safety tanpa syarat kudu dipesthekake. Yen posisi sheaf shot ora bisa ditemtokake langsung, pejabat perusahaan bedhil mesin kudu ngetung, gumantung saka lokasi baris infanteri ngarep, lan ngirim asil petungan menyang posisi bedhil mesin.

Shooting liwat sirah kanthi geni ora langsung bisa ditindakake ing sembarang medan, lan kudu ditetepake kanthi bener kanthi kalkulasi yen peluru paling murah 100% saka bendhelan tembakan mabur paling sethithik patang meter ing ndhuwur kepala penembake lan ora tiba. luwih cedhak saka 200 m ing ngarepe. Sampeyan uga kudu ora lali lan ngawasi kanthi ati-ati manawa peluru ora ndemek wit utawa, umume, obyek lokal ing dalane.
Komandhan kompi senapan mesin kudu cedhak karo pasukan sing sirahe ditembak. Kajaba iku, iku perlu kanggo nyoba kanggo mesthekake yen syarat baris ngarep kanggo support dening geni utawa kanggo transfer geni wis digawa metu dening bedhil mesin sanalika bisa.

Uga, "peluru angonan ing suket, knot, lan sapiturute, kudu dihindari ing kasus apa wae, amarga peluru kasebut katon ing sudut sing penting lan ngganggu penembake. Perlu dicathet yen peluru sing kena soko ora tansah mabur cedhak, kaya ricochets: asring mung ngganti arah lan mabur kanthi jarak sing cukup.

Shooting liwat sirah mung diijini saka sledges utawa tripods lan mung karo watesan dhuwur diinstal. Yen limiter ngisor disetel ing cara sing kamungkinan kanggo mencet pasukan loropaken rampung tilar, banjur dispersal ing sawetara uga ditrima.
Kafan kudu tansah diisi banyu lan diisi maneh saben 500 tembakan. Kanthi saben njupuk ing sirah, iku seng di pengeni kanggo nyelehake tong minyak anyar lan ing kasus ora nggunakake sing luwih saka 5000 nembak wis dijupuk.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

21 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    April 26 2014
    Ya, sarang mesin-mesin Jerman iki, sanajan ing Perang Donya II, Jerman digunakake banget.
  2. +6
    April 26 2014
    Aku ora ngelingi ngendi RUSSIAN ing 1914, lulusan sekolah SHOT saka senapan mesin MAXIM, narik monogram KAISAR ing siji bledosan, iki dianggep apik gayane khusus kanggo wong-wong mau.
  3. xan
    + 15
    April 26 2014
    Aku maca memoar saka Marshal Malinovsky, mesin gunner saka WWI. Aku elinga yen senapan mesin Jerman nduweni tingkat geni sing luwih murah tinimbang Maxim Rusia, lan mulane bisa mbedakake senapan mesin Rusia saka senapan mesin Jerman kanthi swara. mesin gunner Russian dilarang nggunakake bedhil mesin tanpa tameng, lan saben mesin gunner ngerti sing iki meh pati tartamtu. Masalah umum saka mesin gunner Rusia yaiku kekurangan amunisi kanthi jumlah sing cukup. Nafig duwe perusahaan ing pertahanan, tanduran papat kru Maxim karo babak cukup lan musataken pasukan kanggo temonan liya. Iki carane Jerman perang.
    1. +1
      April 26 2014
      wah! Kekuwatan teknologi ndhuwur kabeh ....
    2. 0
      April 27 2014
      Kutipan saka xan
      Aku maca memoar saka Marshal Malinovsky, mesin gunner saka WWI

      Ana khusus - buku apik dening Radion Malinovsky "Prajurit Rusia" ...
  4. Salamander
    +6
    April 26 2014
    Sanajan artikel kasebut dawa, nanging bisa dingerteni lan menyang titik, "+". Instruksi praktis langsung kanggo para pejuang ternyata. Senapan mesin iku penting banget ing perang, lan ora ana sing bakal mbantah. Mesin gunner sing apik bakal ngganti puluhan bedhil mesin, lan bedhil mesin abot bisa netralake tank.
    1. -1
      April 26 2014
      "Abrams" duwe tumit Achilles, digawe mung kanggo bedhil mesin abot.
    2. +4
      April 26 2014
      A mesin gunner apik bakal ngganti Welasan mesin gunners
      A apik banget - atusan! wassat
  5. Thunderbolt
    +9
    April 26 2014
    Aku seneng artikel kasebut, malah banget! Simbah miwiti perang minangka komandan kru senapan mesin. Ing Dina Kamenangan, bakal ana artikel liyane!
  6. +3
    April 26 2014
    Senapan mesin Maxim easel sing nyebabake kerugian gedhe ing tentara kita nalika perang Finlandia taun 1939-40.
    1. +4
      April 26 2014
      Kutipan saka Monster_Fat
      Senapan mesin easel Maxim nyebabake kerugian gedhe ing tentara kita nalika perang Finlandia taun 1939-40.


      Kanca Monster, aku pengin nyathet yen kerugian paling gedhe saka Tentara Merah disebabake FROST lan seragam prajurit sing ora apik!
      1. 0
        April 27 2014
        Kutipan saka omsbon
        Kanca Monster, aku pengin nyathet yen kerugian paling gedhe saka Tentara Merah disebabake FROST lan seragam prajurit sing ora apik!

        Aku pengin "intercede" kanggo Monster, prajurit Soviet sing ora dilengkapi karo tiwas ing FROST, ing antarane ladang ranjau, UNDER HARRY MACHINE GUN FIRE, dheweke nyabrang garis pertahanan ibukutha Finns ...

        Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana kontradiksi ...
        1. 0
          April 28 2014
          Iki ora ana hubungane, sampeyan bisa perang ing kahanan apa wae, pitakonan "carane", langsung gumantung marang komandan kabeh tingkat. ..
      2. 0
        April 28 2014
        Kanca Monster, aku pengin nyathet yen kerugian paling gedhe saka Tentara Merah disebabake FROST lan seragam prajurit sing ora apik!
        Lan profesionalisme banget saka staf komando tengah lan ndhuwur. Mbuwang topi!
  7. +3
    April 26 2014
    Ish sampeyan seneng kabeh kanggo alesan! Iki dudu kanggo sampeyan dagang wiji ing pasar!
  8. +6
    April 26 2014
    Sajrone V.O.V. komandhan perusahaan bedhil mesin nampa gaji luwih dhuwur tinimbang komandan perusahaan bedhil. Pernyataan sing menarik: komandan senapan mesin lan penembak .... Ing Tentara Abang ana konsep nomer 1 lan 2. Nomer pisanan, langsung mesin gunner, nomer kaloro mbantu. Ana uga divisi saka pegawe ing Maret, sing nggawa mesin, sing waja, sing banyu, sing cartridges. Salah siji cara, iku karya hard.
  9. +2
    April 26 2014
    Artikel sing menarik, sinau akeh.
  10. +4
    April 26 2014
    Ing siji wektu aku panginten kok liya padha ngatur kursus mesin gunner, katon liwat slot lan pencet pemicu.
    Banjur aku maca babagan "platoon roly". Dadi menarik. Senjata mesin minangka ilmu kabeh, utamane easel.
  11. +6
    April 26 2014
    Maxim wis dipindhah saka utilitarian menyang kategori senjata karismatik, siji bisa ngomong, saksi saka jaman.
  12. +7
    April 26 2014
    Pigura apik banget. Bisa dideleng yen Sukhorukov pancen seneng banget. Sing ekspresi ing raine ora ditulis utawa diarahake. Senapan mesin sing apik banget, seniman sing apik banget. Apa maneh sing dibutuhake supaya film ora rusak?
    1. +5
      April 26 2014
      Pigura apik banget. Bisa dideleng yen Sukhorukov pancen seneng banget
      Hiram Maxim uga seneng karo bedhil mesin ...
  13. +7
    April 26 2014
    Ing taun-taun sadurunge perang ana lagu populer babagan Maximov, senapan mesin lan penembak mesin. Aku maca artikel kasebut, aku kelingan:
    "Tek, dadi, dadi," ujare penembak mesin.
    "Dadi, dadi, dadi," ujare senapan mesin ...
    Iki ora generasi "Pepsi", iku generasi titans, kang layanan ing Angkatan Darat minangka pakurmatan. Kanggo wong-wong mau, senjata sing dipasrahake Motherland minangka bagean saka awake dhewe. Dadi lagu-lagu kuwi padha perang karo kabeh Eropah - padha ora diunekake. Sawise trik ideologi Suslov, perestroika lan kabeh sing ngetutake bisa. Sampeyan perlu kanggo ngrampungake soko urgently karo ideologi, yen ora bakal mangan kita kaya Ukraina.
    1. 0
      April 27 2014
      Kurang politik, mas. Yen sampeyan kudu ngomong metu - ana rubrik kapisah.
    2. Kassandra
      0
      April 30 2014
      sampeyan duwe sawetara jinis kelairan aneh sing terus-terusan mistrusts warga sawijining.
  14. 0
    April 27 2014
    iku apes sing bench karo dropsy ing tentara Rusia modern absen minangka kelas. Amarga Kapadhetan geni sing diwenehake dening iku ora bisa dibandhingake karo Kapadhetan geni sembarang bedhil mesin siji utawa heavy-kaliber. mung sing bisa saingan karo iku sistem multi-laras (kang Yusovites tresna banget, lan ketoke ora muspra), nanging sing terakhir biasane luwih cumbersome lan angel kanggo njaga.
  15. 0
    April 27 2014
    Artikel babagan apa? Apa penulis ngomong babagan mesin kanggo senapan mesin, sejarahe? . Minus.
  16. -1
    April 27 2014
    Perlu dicathet menawa peluru sing kena soko ora mesthi mabur adoh
    --
    Oh matur nuwun bu guru. Dheweke mbukak rahasia kasebut marang kita. Kadang padha mabur adoh?
    1. +1
      April 27 2014
      tujuan saka kacepetan rana iki kanggo nggawe maca mbedakake antarane ricochet saka peluru sing wis ilang stabilitas penerbangan lan mung ngganti lintasan sawijining. Wong Jerman sing nulis iki mesthi bakal ngormati humor halus sampeyan.
    2. 0
      April 28 2014
      Ing 2011, aku murub ing "kru mesin-gun", nanging ketoke aku menehi iku sethitik luwih dhuwur lan iku perlu kanggo peluru apes kanggo ricochet saka blok beton lan mencet kothak kuning matesi dhuwur tembak, kang wis 300. meter ing mburi target. Kabeh seri saka luck ala iki rumit dening Piece saka plywood kuning bejat mati saka ngisor kothak, kang dadi dicekel ing snot. Sawise iku, pejabat politik ngubengi aku telung lantai lan ngusir aku saka posisi tembak ...
      Lha piye carane aku mbuktekake yen aku dudu unta ???
  17. 0
    Juli 22 2014
    Nanging ... iku hard kanggo maca sawise fiction, nanging banget informatif :) thanks kanggo penulis :) lan iku penasaran - apa prabédan ing sumber antarane tong minyak karo lan tanpa cooling banyu - carane kekiatan sakabèhé ing wektu? Apa simplifikasi mbayar? Wah, penasaran wae...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"