Sampeyan ora bakal duwe mobil mabur lan lelungan menyang Mars

56
Sampeyan ora bakal duwe mobil mabur lan tiket menyang Mars. Kita durung sinau carane nglindhungi awake dhewe saka lindhu lan angin topan, lelungan luwih cepet utawa urip luwih suwe. Nanging ora apa-apa...

Sampeyan ora bakal duwe mobil mabur lan lelungan menyang Mars


Abad kaping XNUMX dadi beda banget karo ramalan sèket taun kepungkur. Ora ana sing wajar robot, ora ana mobil mabur, ora ana kutha ing planet liya. Luwih elek, kita ora cedhak karo masa depan sing kaya ngono. Nanging, kita duwe iPhone, Twitter lan Google, nanging iki minangka panggantos sing cukup? Nanging, dheweke isih nggunakake sistem operasi sing muncul ing taun 1969.

Akeh wong sing mulai curiga yen ana sing salah. Siji entuk kesan yen kemajuan teknologi, yen ora mandheg, paling ora gagal. Gadgets sembrono ganti kaya clockwork saben wulan, lan masalah sing signifikan, solusi sing katon cedhak lan ora bisa dihindari, dilalekake kanthi alesan. Penulis Neil Stevenson nyoba nyatakake keraguan kasebut ing artikel "Puasa Inovatif":

"Salah sawijining kenangan sing pertama yaiku lungguh ing ngarep TV ireng lan putih sing gedhe banget lan nonton salah sawijining astronot Amerika pisanan menyang angkasa. Aku weruh Bukak pungkasan saka anter jemput pungkasan ing panel LCD widescreen nalika aku 51 taun. Aku wis mirsani program antariksa mudhun karo sedhih, malah pait. Ing endi stasiun ruang angkasa toroida sing dijanjekake? Endi tiketku menyang Mars? Kita ora bisa mbaleni malah prestasi papan saka suwidakan. Aku wedi iki nuduhake yen masyarakat wis lali carane kanggo ngrampungake karo tugas tenan angel.

Stevenson diucapake dening Peter Thiel, co-founder Paypal lan investor njaba pisanan Facebook. Artikel sing diterbitake ing National Review kanthi irah-irahan "Akhir Masa Depan":

"Kemajuan teknologi jelas ketinggalan ing ngarep-arep sing dhuwur ing taun lima puluhan lan suwidakan, lan iki kedadeyan ing pirang-pirang aspek. Iki minangka conto sing paling harfiah babagan kemajuan sing kalem: kacepetan gerakan kita mandheg. abad lawas sejarah munculé modhèl transportasi sing luwih cepet, sing diwiwiti kanthi prau layar ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, terus karo pangembangan ril sepur ing abad kaping XNUMX lan munculé mobil lan mobil. penerbangan ing abad kaping 2003, dibalik nalika Concorde, pesawat penumpang supersonik pungkasan, dicopot ing taun XNUMX. Ing latar mburi regresi lan stagnasi kasebut, wong-wong sing terus ngimpi babagan pesawat ruang angkasa, liburan ing rembulan lan ngirim astronot menyang planet liya ing tata surya katon minangka alien dhewe.

Iki ora mung siji-sijine argumen sing ndhukung teori yen kemajuan teknologi saya mudhun. Panyengkuyunge nawakake kanggo ndeleng paling ora ing teknologi komputer. Kabeh gagasan dhasar ing wilayah iki paling sethithik patang puluh taun. Unix bakal umur 45 taun ing setahun. SQL iki nemokke ing awal seventies. Ing wektu sing padha, Internet, pemrograman berorientasi obyek lan antarmuka grafis muncul.

Saliyane conto, ana uga nomer. Ekonom ngevaluasi pengaruh kemajuan teknologi ing tingkat pertumbuhan produktivitas tenaga kerja lan owah-owahan ing produk domestik bruto negara-negara ing ngendi teknologi anyar dienalake. Owah-owahan ing indikator kasebut sajrone abad kaping XNUMX ngonfirmasi yen anggepan para pesimis ora ana dhasar: tingkat pertumbuhan wis mudhun nganti pirang-pirang dekade.

Ing Amerika Serikat, pengaruh owah-owahan teknologi ing produk domestik bruto puncak ing pertengahan 1950-an. Yen produktivitas tenaga kerja AS terus berkembang ing tingkat sing disetel ing taun 1972-2011, banjur ing taun XNUMX bakal tekan nilai sing luwih dhuwur sapratelo tinimbang nyatane. Ing negara liya ing donya pisanan, gambar kasebut meh padha.

Ing taun 1999, ekonom Robert Gordon nerbitake sawijining makalah ing ngendi dheweke nyaranake yen pertumbuhan ekonomi kanthi cepet, sing biasane digandhengake karo kemajuan teknologi, nyatane boom sing winates wektu:

"Iku ora dadi akeh kalem ing wutah sawise 1972 sing arep diterangake, nanging alasan kanggo akselerasi sing dumadi watara 1913 lan mimpin ing periode suwidak taun kamulyane antarane Perang Donya pisanan lan awal seventies, nalika produktivitas. wutah ing Amerika Serikat ngluwihi apa wae sing diamati sadurunge utawa sawise wektu kasebut."

Gordon percaya yen lonjakan kasebut disebabake dening revolusi industri anyar sing kedadeyan sajrone periode kasebut. Pungkasan abad kaping XNUMX lan separo pisanan abad kaping XNUMX katon elektrifikasi, panyebaran mesin pembakaran internal, terobosan ing industri kimia, lan munculé jinis komunikasi anyar lan media anyar, utamane bioskop lan televisi. Wutah terus nganti potensial digunakake nganti pungkasan.

Nanging babagan elektronik lan Internet, sing wis dadi gedhe banget sajrone rong puluh taun kepungkur? Saka sudut pandang Gordon, dheweke duwe pengaruh sing luwih cilik ing ekonomi tinimbang listrik, mesin pembakaran internal, komunikasi lan bahan kimia - "papat gedhe" saka revolusi industri ing awal abad kaping XNUMX - lan mulane kurang penting:

"Big Four wis dadi sumber pertumbuhan produktivitas sing luwih kuat tinimbang apa wae sing muncul ing jaman saiki. Umume panemuan sing saiki kita deleng minangka "turunan" saka gagasan lawas. VCRs, contone, nggawa televisi lan bioskop bebarengan, nanging impact dhasar saka introduksi sing ora bisa dibandhingake karo efek saka penemuan siji saka leluhur. Internet, uga, Sejatine ndadékaké kanggo panggantos saka siji wangun hiburan liyane - lan ora luwih.

Peter Thiel duwe pendapat sing padha: Internet lan gadget ora ala, nanging umume isih cilik. Ide iki kanthi ringkes ditulis ing motto perusahaan investasi Dana Pendhiri: "Kita ngimpi mobil mabur, nanging entuk 140 karakter ing Twitter." Kolom ing Financial Times, ditulis dening Thiel lan Garry Kasparov, ngembangake gagasan sing padha:

"Kita bisa ngirim foto kucing menyang sisih liya kanthi nggunakake ponsel lan nonton film lawas babagan masa depan, nalika ana ing sepur sing dibangun atusan taun kepungkur. Kita bisa nulis program sing realistis simulasi lanskap futuristik, nanging mujur nengen nyata watara kita meh ora diganti ing setengah abad. Kita durung sinau carane nglindhungi awake dhewe saka lindhu lan angin topan, lelungan luwih cepet utawa urip luwih suwe.

Ing tangan siji, angel ora setuju karo iki. Nostalgia kanggo masa depan retro sing prasaja lan optimis pancen alami. Ing sisih liya, keluhan para pesimis, sanajan nomer lan grafik sing dikutip, ora cocog karo kasunyatan gila ing njaba jendela. Pancen ora katon kaya impen ing taun suwidakan, nanging mirip karo impen sing wis lawas minangka kritéria sing ora bisa ditemtokake kanggo nemtokake nilai.

Pungkasane, kapal angkasa futuristik lan mobil mabur minangka ide sing gampang banget. Loro-lorone mung ekstrapolasi menyang masa depan apa sing ana ing jaman kepungkur. A mobil mabur mung mobil, lan sawetara jenis starship karo Kapten Kirk ing sirah iku variasi Fantastic ing tema saka Perang Donya II kapal perang.

Yen sampeyan mung maca dina iki warta, ternyata:

- Mobil otonom sing bisa nyopir ing dalan biasa tanpa bantuan manungsa sukses diuji. Pamrentah lokal ing Amerika Serikat wis debat babagan apa sing kudu ditindakake: mobil tanpa sopir ora cocog karo aturan lalu lintas normal.

- Panggabungan singa saka operasi bursa saham ora ditindakake dening wong, nanging kanthi program khusus sing nggawe ewu transaksi per detik. Ing kacepetan iki, dheweke ora bisa dikendhaleni, mula biasane tumindak dhewe. Kombinasi algoritma sing ora dikarepake wis nyebabake kacilakan pasar cepet, lan investigasi sing dawa ora mesthi nemokake sababe kedadeyan kasebut.

- wong kang mimpin gaman Amerika Serikat ing Timur Tengah kanthi tenang dadi kendaraan udara tanpa awak sing dikontrol dening satelit saka bawana liya. Lan iki teknologi saka nineties. Ing laboratorium, robot otonom dites kanthi kuat lan utama - mabur lan lemah.

- Google ngeculake kacamata elektronik sing kanthi otomatis nemokake lan nuduhake pangguna informasi sing, miturut pendapate, paling migunani kanggo dheweke saiki. Kajaba iku, kaca tingal bisa ngrekam kabeh sing katon ing sembarang wektu. Oh ya, dheweke uga duwe penerjemah swara sing dibangun kanggo akeh basa.

- Printer 3D, ing tangan siji, wis tiba ing rega kaya tingkat sing meh kabeh wong bisa tuku, lan ing tangan liyane, padha wis tekan resolusi kang bisa kanggo print obyek karo rincian babagan 30 nanometer. Kanggo motret materi sing dicithak, mikroskop elektron dibutuhake.

- Ing idea banget sing kabel video biasa bisa ndhelikake nang lengkap-fledged, nanging komputer cilik banget mlaku Unix, nganti bubar bakal ketoke khayal. Saiki iki kasunyatan: luwih gampang kanggo pangembang kanggo njupuk sistem siji-chip siap-digawe saka ngembangaken microcontroller specialized.

Iki dudu dhaptar sing paling apik tenan, nanging mung sing ana ing permukaan kasebut. Nyatane, dhaptar iki bisa diterusake tanpa wates - utamane yen, saliyane teknologi informasi sing cedhak karo kita, kita ndemek bioteknologi, ilmu material lan bidang ilmu liyane sing berkembang kanthi cepet sing ora jelas banget kanggo wong saka dalan.

mboseni? Iki amarga amba katon saka kadohan, lan kita tekan episentrum banget. Kebiasaan ngalangi kita ora ngerti kepiye kedadeyan aneh ing sekitar kita.

Kanggo nelpon kabeh trifles iki sing ora pantes manungsa waé khusus, kaya Thiel, ora bakal bisa. Saben panemuan kasebut, ora ketompo carane sembrono ing kawitan marketing, wis (utawa paling bisa duwe) impact ageng ing cara wong urip.

Delengen dhewe. Apa sing bakal dadi pengaruh saka panyebaran Google Glass? Sanajan sampeyan ora nggatekake kasunyatan manawa dheweke terus sinau babagan pemilike supaya luwih ngerti informasi apa lan nalika dheweke butuh (lan iki dhewe minangka arah sing menarik banget kanggo pangembangan antarmuka), elinga kamera. dibangun ing kaca tingal. Mbuwang pangenalan rai lan telusuran web, lan pikirake carane iki bakal mengaruhi urip saben dina pangguna piranti kasebut. Lan kamungkinan nggawe arsip video terus-terusan saka urip dhewe (iki uga disebut lifelogging)? Ora kebeneran yen sawetara wis muni weker lan njaluk larangan ing Google Glass - nyadari yen piranti kasebut dadi populer, bakal luwih angel digatekake tinimbang ponsel saiki.

Mobil sing nyopir dhewe uga dadi pukulan kanggo cara urip tradisional. Kabeh akibat sing kasedhiyan umum saka teknologi kasebut angel ora mung kanggo enumerate, nanging uga kanggo prédhiksi. Kene sawetara ramalan populer. Kaping pisanan, mobil sing nyopir dhewe ora kudu ngenteni sopir ing papan parkir. Bisa uga ora kanggo siji, nanging sawetara wong. Iki, ing siji, bakal mimpin kanggo owah-owahan lengkap ing pendekatan banget kanggo kepemilikan mobil. Kapindho, robot tumindak ing dalan luwih akurat tinimbang wong. Iki tegese atusan ewu kacilakan saben taun, sing pungkasane mati wong, bisa dilalekake. Pungkasan, aja lali babagan wektu sing ditindakake wong ing mburi setir. Bakal dibebasake kanggo kegiatan liyane.

Malah bab biasa kaya kabel karo komputer dibangun ing ora trifle ing kabeh. Ora ana trifles ing kasus kaya mengkono. Efek nyuda biaya teknologi sing ana asring ora bisa diprediksi lan bisa luwih gedhe tinimbang efek panemuan anyar. Apa akibat saka pangurangan biaya lan konsumsi daya saka komputer siji-chip sing bisa mbukak Unix? Waca babagan komputasi lan jaringan sensor ing endi-endi.

Ponsel, sing dibuwang Thiel kanthi gampang, pancen ngidini sampeyan "ngirim foto kucing menyang sisih liya." Nanging ora mung kucing. Kanthi ease sing padha, padha ngidini gigabyte informasi rahasia disalin lan diterbitake ing Internet, nyebabake skandal diplomatik internasional. Lan sarana komunikasi sing sembrono kaya Facebook, olahpesen teks Blackberry, lan Twitter kanthi 140 karakter nyuda kerumitan komunikasi massa kanthi nyuda kabutuhan kanthi sadar ngatur tumindak bebarengan saka klompok wong. Malah iPhone, simbol teladan saka konsumerisme sing ora duwe pikiran, dadi tonggak sejarah sing penting banget nalika ditinjau kanthi tliti: dheweke sing nyurung pangembangan komputer generasi anyar sawise stagnasi seprapat abad.

Yagene iki ora dibayangke ing indikator ekonomi? Paling kamungkinan, iku ketemu, nanging ora kaya samesthine dening ekonom. Revolusi industri sadurungé njalari mundhak produktivitas lan munculé industri anyar. Iki, sebaliknya, nggawe kabeh industri ora bisa ditindakake lan nyurung akeh perkara saka ekonomi dhuwit.

Prodhusèn konten sing gampang disalin minangka sing pisanan ngrasakake iki - industri musik, media, penerbit buku, Hollywood. Model bisnise dipangan ing loro-lorone kanthi nyalin ilegal sing nyebar lan akeh amatir sing tiba-tiba duwe kesempatan kanggo bersaing kanthi syarat sing padha karo para profesional kanggo narik kawigaten para pamirsa.

Deleng ing folder ing ngendi sampeyan nyimpen film lan musik bajakan lan etung pira sing kudu sampeyan gunakake kanggo versi legal. Iki minangka jumlah sing ora digatekake para ekonom nalika ngitung produk domestik bruto per kapita. Regane produk sing wis sampeyan konsumsi ora suda amarga sampeyan ora mbayar dhuwit, nanging wis dicopot saka kurungan ekonomi.

Saben perusahaan teknologi sing sukses ngilangi bathi potensial ewonan pesaing ing pasar sing padha kanthi cara tradisional. Craigslist meh siji-handedly ngrusak pasar classifieds mbayar sing wis panganan koran Amérika kanggo satus taun. Ora ana ensiklopedia tradisional sing bisa bersaing karo Wikipedia, sing sacara resmi dudu organisasi komersial. AirBnB ngeculake kursi saka industri hotel (mung ing sawetara ceruk nganti saiki, nanging bakal dadi), lan Uber wis nggawe urip luwih angel kanggo taksi tradisional. Lan sateruse.

Sauntara kuwi, robot-robot indhustri, sing wis telat amarga kasedhiyan tenaga kerja murah ing Asia Tenggara, dadi luwih menarik. Foxconn, salah siji produsen elektronik paling gedhe ing China, ngancam bakal ngganti atusan ewu buruh nganggo mesin. Yen kedadeyan kaya mangkene, pasar tenaga kerja bakal ngetutake pasar liyane sing dipateni dening teknologi anyar, lan para ahli ekonomi kudu nggawe ekonomi liyane.

Paling ora, mesthi, ora ana sing bakal sambat yen kemajuan wis rampung. Ora rampung, mung salah dalan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    April 26 2014
    Lan kita bakal duwe stasiun ing Bulan !!! (deleng statement Rogozin) apik
    1. + 28
      April 26 2014
      Wong-. Dheweke nindakake macem-macem perkara sing bodho kaya kostum asu, posisi manajer iklan, lan kaya iPhone, kabeh ora ana gunane, nanging rasa ora enak. Manungsa wis diwenehi kesempatan kanggo surfing papan, nanging kepengin melu konsumsi - ngombe bir lan nonton acara TV.
      Luwih becik ora ngomong!
      1. -4
        April 30 2014
        Manungsa uga njelajah ruang angkasa kanthi bantuan pesawat ruang angkasa tanpa awak. Ngirim wong menyang dalan sing mbledug ing planet sing adoh banget bodho lan boros ing tingkat pangembangan astronautika saiki, robot bakal luwih murah lan nggawe astronot luwih akeh.
    2. + 16
      April 26 2014
      sayangé ora bakal. ora suwe bakal ana wektu kanggo stasiun ing rembulan.
      artikel sijine plus kanggo paragraf pungkasan. vektor pembangunan dening wong diarahake menyang stupefaction saka populasi lan nguatake kontrol liwat.
      1. +4
        April 26 2014
        Quote: lintang
        kontrol marang dheweke.

        Vektor pengaruh wis suwe katon ing Gréja. Kaping pisanan, dheweke nyoba ngrusak apa sing digawa ing wong lan nyelehake masyarakat konsumen. Sawise kabeh, mesin uap pisanan diciptakake dening wong Yunani, lan bubuk mesiu dening Cina, lan sanalika masalah iki ditangani ing biara, kabeh langsung ditemokake ing urip. Kaping pisanan, dheweke lunga menyang biara dudu saka urip sing apik, nanging amarga ana kesempatan kanggo nggawe. uripe.Dheweke yen wong ora nyambut gawe lan mangan nganti kenyang, dheweke dadi kewan amarga kurang pendidikan moral lan spiritual.
        Ing Prajanjian Anyar, mung perjuangan iki diterangake, sampeyan bisa ngetung ngendi iku bakal mimpin.
        1. -2
          April 26 2014
          Ing wektu luang, aku ngira-ngira data ilmuwan miturut data sing kasedhiya ing planet-planet babagan kemungkinan urip. Iki aku entuk. Sétan; planet, kandungan zat beracun sing dhuwur, aktivitas vulkanik sing dhuwur, kahanan iklim sing angel, kanthi planet kasebut, sing paling kuat bisa urip lan sing luwih lemah ngontrol liyane.
          Malaikat; planet, gravitasi ngisor dibandhingake bumi, Kapadhetan dhuwur saka atmosfer, kemampuan kanggo mabur, apa wings dibutuhake kanggo, kahanan banget sarujuk kanggo urip, minangka asil, perlu kanggo kontrol pancet dhewe kanggo nyegah boten seimbang kalebet planet.

          Punika data, sampeyan bisa nggawe kesimpulan dhewe.
      2. +1
        April 26 2014
        Kabeh iki apik diterangake sèket taun kepungkur ing novel Stanislav Lem "Return from the Stars", minangka salah sawijining buku favorit Korolev. Wacanen yen pengin ngerti kepriye nasibe anak putu.
    3. + 29
      April 26 2014
      Aku luwih cenderung mikir yen komunisme dudu utopia, mung ide kasebut wis nyepetake proses teknologi, yen ana wong sing ora kalebu saka rantai produksi, lan 90-95% kebutuhane dicukupi kanthi otomatis. -sistem lan robot sing cukup - motto yaiku "saka saben miturut kemampuane, kanggo saben miturut kabutuhan" entuk beban semantik sing ora mbantah logika ekonomi.
      Mobil ora perlu mbayar.

      Nanging para elit wedi karo skenario kaya geni, nalika ditindakake, dheweke bakal kelangan pengaruh adhedhasar ketergantungan wong biasa ...
      (Semono uga kanca-kanca lelungan ing ngadhepi fundamentalisme agama)

      Revolusi donya dudu woh saka imajinasi Marx lawas sing lara, nanging ora bisa dihindari, minangka langkah ing evolusi peradaban - sing ditindakake dening kemajuan. Jinis rebirth saka "chrysalis" menyang "kupu", lompatan kualitatif ...
      Pitakonan yaiku kepiye carane lulus, lan rega apa sing kudu sampeyan bayar ... opo

      Lan sing paling penting ... kepiye carane iki bakal ngganti spesies manungsa? Apa bakal ngeculake gunung berapi kreatifitas lan prestasi ... utawa bakal ngowahi manungsa dadi populasi drone sing gumantung karo mesin? opo

      1. +8
        April 26 2014
        Temenan, sawise ilang USSR, revolusi teknologi mati. Kabeh sing anyar digawe dening para ilmuwan Uni kanthi mbuwang sumber daya sing akeh banget, nanging ana ing logam - ing negara-negara. Iku ekonomi duwe bathi: kanggo ngedol pembangunan paling anyar kanggo West kanggo crumbs, saka ngenteni taun nalika nemu menyang rencana, lan mung sing ana analog ing Kulon entuk rencana.
        1. +7
          April 26 2014
          Kabeh mung kaya ngono. Aku mung bakal nambah yen ing pungkasan taun 80-an, USSR nyedhaki wates teknologi tartamtu sing bisa lan bisa diatasi. Yaiku, sawise sawetara wektu, dening pasukan Uni, manungsa bisa mlebu jaman anyar; ngendi bakal ana stasiun ing rembulan, lan tamba kanggo HIV, lan soko malah luwih serius. Kasunyatan iki bisa uga dadi alesan kanggo ambruk USSR kanthi cepet ... Kebeneran iki aneh banget.
          PS Lan kemampuan kanggo nyeleh iklan kanggo Advertisement saka ajur lawas ora ing koran, nanging ing Internet - iki ora kemajuan malah sapisan, nanging neraka mangerténi apa kanggo masyarakat konsumen. Lan kabeh pirembagan babagan iPhone ajaib lan kabeh jinis tweets ing aku mung nyebabake rasa jijik lan nesu amarga ana wong sing ngrusak awake dhewe, entuk kesenengan.
        2. 0
          April 26 2014
          Luwih sadurungé. Sanalika dadi cetha - pimpinan Soviet bodho siyap kanggo ngganti masa depan negara kanggo daya dhewe. Sing nalika wani, nanging bodho minangka log umum Soviet burned mudhun cedhak nozzles roket, ngendi kang sijine meja, kabeh mati. Dadi cetha yen para pemimpin Soviet dhewe bakal mati, bakal ngrusak negara, bakal mateni apa wae, nanging ora bakal nyerahake kekuwatan marang wong pinter. Sanalika ing Kulon, teknokrat wiwit dirusak dening financier, yaiku maling bodho. Dadi cetha - sampeyan ora bisa maju.
          Apa sing nyebabake peradaban kita dadi impasse sistemik yaiku kekuwatan ora cukup kanggo tingkat masalah. Gadget ora bakal ngganti apa-apa ing saindenging jagad. Dheweke bakal ngidak-idak lan terus tiba ing jurang - wong bodho sing agresif, paling mbebayani, tanpa wates sing keluwen kekuwatan, ora preduli babagan ujung mati umum lan karusakan liyane lan liyane. Sing utama yaiku njaga kekuwatan pribadi.
      2. +1
        April 26 2014
        pancen bener. Mung komunisme sing bisa tahan kabeh inovasi kasebut. Inggih, utawa sosialisme nyata, dudu sing dibangun Khrushchev lan Brezhnev kanggo kita, lan banjur kabeh padha - komunisme. Lan sampeyan wis nemtokake kontradiksi kanthi bener ....
      3. 0
        April 26 2014
        Aku ora bisa ora setuju. recourse Utamane yen ing skala global, kahanan kasebut meh padha "bali menyang status sistem stabil sadurunge" Painfully asring gagal lan macet minangka "OS" saka donya saiki. Nganti saiki, kabeh wong kaya-kaya wedi ngowahi format lan nginstal maneh. Nanging apa sing bakal kelakon sesuk?
      4. +2
        April 27 2014
        Komunisme dudu teori. Iki mung utopia. Lan pancen kaya ngono amarga wong sing ana ing kono ora katon nyata. Ing kabeh teori komunis ora ana indikasi siji-sijine babagan carane nggawe wong jujur ​​lan cerdas, yaiku, sejatine dudu. Usaha kanggo mujudake utopia mesthi nyebabake krisis. Komunisme minangka utopia sing gagal banget. Lan posisiku iki dudu ukara kanggo kita kabeh urip lan nandhang sangsara ing kapitalisme. Ing sawijining dina bakal ana gagasan babagan carane pindhah menyang masyarakat sing luwih adil. Nanging nganti saiki ora ana gagasan kaya ngono. Kita kudu miwiti kanthi kasunyatan manawa ana masalah kapitalisme sing jelas.
        1. +1
          2 May 2014
          Tenang wae. Kabeh wis diwilang kanggo 18 taun, lan dumunung ing Internet.
          Sapa sing bakal maca ... kene nyekel !!! - http://scipeople.ru/publication/66754/ Prakiraan-2 saka ambruk "Civilization of Homo Sapiens" macromodel - LAN INI KARYA UTAMA - http://scipeople.ru/publication/66672/ - Umum teori sistem sosial. Pembentukan, fungsi lan analisis model vektor.
          KOMUNISME - Iki minangka upaya kanggo ngatur RASIONAL donya. Lan, ing akeh babagan SUKSES. Lan yen sistem transformasi (owah-owahan rasional ing sistem komunisme) wis digarap, mula BOC bisa dihindari kanthi standar.
          Mula aja sira nyemprotake awu ing sirahmu - Rasionalisme lan PEMBANGUNAN bakal teka - utawa karusakan.
          Pilihan iku sampeyan ...
    4. 0
      April 26 2014
      Russian German RU Dina iki, 09:23 anyar
      Lan kita bakal duwe stasiun ing rembulan !!
      ===================
      Rogozin lan statement - ya, ana. Kanthi stasiun luwih angel, IMHO sad
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        April 26 2014
        Kita kabeh bakal mati? belay
        1. +9
          April 26 2014
          Inhibisi proses revolusi teknis mandheg amarga pendidikan ing kita mung kualitas konsumen. Ngadili dhewe, Amerika kanthi pasar "maju" sing wis ana ing 70-80s wiwit mandheg ing kemajuan ilmiah lan teknologi. Umume pembangunan sing miturut omongane uwong dudu Amerika. Proses sing padha uga kedadeyan ing jaman saiki. Nanging sawetara dekade kepungkur, wong kaya Gosha (ing film "Moscow Ora Percaya Luh") ora mung akeh, nanging saben detik. Dina iki, kanthi pangembangan, maneh, pasar konsumen, ora nguntungake kanggo kita nemokake, nyipta, golek solusi sing rasional (kabeh wis ana ing pasar), lan mung larang (pranyata larang lan sawetara "suku cadang" mung ora bisa ditemokake kanthi kapisah).
          Solusi bisa ditemokake mung kanthi ngasilake kesempatan kanggo sinau mikir kaya konstruktor ing negara kasebut. Akeh wong sing ngelingi Stasiun Teknisi Muda, ing ngendi bocah-bocah teka lan sinau carane nggawe model pesawat, model kapal, mobil, lsp. Dina iki angel banget kanggo nemokake desainer sing prasaja sing didol, aku nemokake siji, mula dheweke ora bisa bersaing karo konten Soviet, nanging regane ...belay wong bodho sampeyan ngerti!
          Yen saiki negara bisa ningkatake iki kanggo bocah-bocah modern lan ing tingkat modern, mula percaya yen masa depan teknologi mung bakal maju. Lan akeh sing ora pengin dadi pengusaha, pengacara lan manajer, nanging bakal dadi penemu bakat lan insinyur sing bakal dibanggakake ibu, bapak lan RUSIA!
    5. Fedya
      +3
      April 26 2014
      Mungkin! Nanging aku ora bakal kesusu, yen ana stagnasi, sampeyan ora kudu mlumpat. Ayo elinga kedadeyan 100 taun kepungkur, Perang Dunia I wiwit amarga. akeh kekaisaran ngalami pertumbuhan industri lan gaman kanthi cepet, dheweke mung pengin nglawan lan ngethok wilayah saka tanggane! Akibaté, ana terobosan ing aviation lan bangunan tank. Perang Donya II wiwit amarga. Jerman ora bisa menang marang saben wong, lan Fuhrer duweni mutusaké kanggo mbales asor ing 1st, lan maneh ilang, nyopir puluhan yuta menyang coffin ing sadawane dalan. Akibaté, maneh terobosan ing aviation, ilmu roket lan elektronik. Amarga stagnasi lan krisis, kaya-kaya, perusahaan-perusahaan Barat, ing nguber super-keuntungan, ora miwiti kaping 2, bakal nggawa planet menyang zugunder lan kudu drape saka kene menyang rembulan lan ing endi neraka. ! Dadi aja mlumpat luwih dhuwur tinimbang sing bisa, nanging luwih becik urip kanthi bertahap lan sistematis tanpa kerja cepet. Sing luwih tenang sampeyan lunga - saya suwe!
    6. jet
      0
      3 May 2014
      Ya, ana keraguan babagan stasiun kasebut, nanging dhuwit kanggo pambangunane mesthi bakal dialokasikan, nanging mung yen kompetisi kanggo desaine dimenangake maneh dening putrane;)
    7. +2
      10 May 2014
      Sinau, sinau lan sinau maneh ...
      1. 0
        Juli 30 2014
        Paling kamungkinan, kemajuan wis musna ora amarga dalan pembangunan, saiki kabeh ngarahke kanggo marem kesed manungsa, kanggo ngurangi tumindak ing bagean saka wong, ing simplifying karya fisik lan mental. Ing mratelakake panemume, ing sawetara tataran, kemajuan teknologi ora bener nyetel gol mangsa kanggo dhewe!
  2. +5
    April 26 2014
    Mung nalika esuke jaman roket, kita kabeh ngimpi babagan ruang angkasa. Contone, karo bocah wadon sing ditresnani, aku ngimpi mabur ing ekspedisi kanthi owah-owahan generasi menyang Proxima Centauri tresna. Aku ora ngerti apa sing diimpikake remaja saiki - sawetara jinis sambungan diganggu - kayane generasi
    1. +5
      April 26 2014
      Kutipan saka blizart
      Mung nalika esuke jaman roket, kita kabeh ngimpi babagan ruang angkasa. Contone, karo bocah wadon sing ditresnani, aku ngimpi mabur ing ekspedisi kanthi owah-owahan generasi menyang Proxima Centauri tresna. Aku ora ngerti apa sing diimpikake remaja saiki - sawetara jinis sambungan diganggu - kayane generasi
      "MOSCOW-CASSIOPEIA"..." REMAJA IN THE UNIVERSE" FILEM FAVORIT ANAK-ANAK! aran
      1. Roman Arslanov
        0
        April 26 2014
        Aku setuju, film apik!
    2. +7
      April 26 2014
      Kutipan saka blizart
      Aku ora ngerti apa impen remaja saiki - sawetara jinis sambungan diganggu - generasi katon ...

      Kabeh iku luwih banal lan sedhih, saben generasi persepsi pribadi ing donya dimodernisasi kanthi irama sing cepet, lan saben generasi jurang iki saya tambah, lan proses saya cepet - iki minangka biaya kemajuan teknologi informasi, generasi sadurunge ora ana maneh sumber utama kawruh, kawicaksanan lan pengalaman, amarga soko sing tuwane wis maringaken kanggo sampeyan kanggo taun - anak bakal sinau ing Internet ing minggu utawa malah dina, lan asring sinau bab sing ora sampeyan tindakake. malah mikir (amarga ora ana siji ing generasi lawas kanggo menehi idea), sampeyan duwe 20 ing kanak-kanak -30 pancet interlocutors (sumber gagasan, sudut pandang, kawruh anyar), anak duwe 200-300 saka dheweke, lan putu wis duwe 2000-3000 ...
      Draw conclusions. Nyuwun
      1. 0
        15 May 2014
        Mung ana siji bab sing cukup angel kanggo sinau ing net: sesambetan manungsa, wong wis diganti sethitik liwat 30 taun kepungkur, supaya pitakonan saka sesambetan praktis, apa wae sing bisa ngomong, sampeyan sinau saka pengalaman dhewe lan takon sampeyan. tuwane kanggo saran.
  3. +4
    April 26 2014
    Apa ana sing ilang utawa ana sing ngalangi? Sapa sing seneng karo status quo lan sing lungguh lan ngenteni cuaca sing apik? Yagene kabeh wong gelut, nglawan krisis, bencana iklim, nyengkuyung awake dhewe. Yagene wong ora bisa urip ing Bumi mung kanggo kesenengan dhewe, kenapa ora duwe apa-apa kanggo nikmati urip? ________________ Kulon luwih akeh disalahake. Sapa sing ngeculake Perang Donya I lan Perang Donya II? Sapa sing ngeculake "perang dingin" Dheweke dadi sing pertama nggawe blok militer-NATO. Dheweke dadi sing pertama ngetrapake resolusi miturut NATO duwe hak campur tangan ing politik internal anggota lan negara tetangga. Dheweke dadi sing pertama nyoba bom nuklir. Sing saiki terus-terusan ngganggu kedaulatan lan ngrusak ekonomi akeh negara. Lan yen kabeh pasukan iki bisa diarahake kanggo entuk manfaat kanggo manungsa.? PIYE KITA URIP? A?
    1. Roman Arslanov
      0
      April 26 2014
      Kita bakal urip kanthi apik
      1. +2
        April 26 2014
        Kutipan: Roman Arslanov
        Kita bakal urip kanthi apik

        Aku luwih apik ... hi
  4. + 19
    April 26 2014
    Kita minangka generasi wong sing paling kuat lan paling pinter sing tau urip. Kanthi potensial boroske. Generasi kabeh buruh pom bensin, pelayan budak kerah putih. Iklan ndadekake kita tuku mobil lan gombal. Kita kerja keras ing proyek sing kita sengit kanggo tuku barang sing ora dibutuhake. Kita minangka anak tiri sejarah. Ora ana tujuan, ora ana papan. Kita durung ngalami perang gedhe utawa depresi gedhe. Perang gedhe kita yaiku spiritual. Depresi gedhe kita yaiku eksistensi kita. Kita dikandhani ing TV yen ing sawijining dina kita bakal dadi jutawan, bintang film lan rock, nanging ora sumunar. Mboko sithik, teka kanggo kita lan infuriates, banget infuriates.
    Tyler Durden ("Fight Club")

    Boris Strugatsky: Abad kaping 1990 kanggoku minangka abad janji sing nggumunake lan kuciwane getih. Sanadyan panacea kanggo kabeh penyakit ditemokaké, utawa malah obat kanggo caries, ora kanggo sebutno kanker. Mlarat ora menang. Utopia ora dibangun. Korolev nyatakake pesawat kasebut menyang Mars ing taun XNUMX-an - ora bisa ditindakake. Ketoke, ora ana urip sing cerdas utawa paling primitif ing jagad iki. Ing irung - panipisan cadangan hidrokarbon, krisis energi total, bali menyang awal abad pungkasan. Kanggo paraphrase Ilf: ana ponsel, nanging ora ana rasa seneng.

    Kutipan saka wawancara karo Ray Bradbury:
    - Ing taun 1950, sampeyan nulis buku sing nggawa sampeyan misuwur ing saindenging jagad - koleksi crita cekak "The Martian Chronicles". Ngandika: ing wiwitan milenium kapindho, bakal ana pemukiman ing Mars, kabeh kutha bumi. Apa sampeyan mikir iki ora kelakon ing pungkasan?
    - Aku kerep takon babagan iki, lan aku seneng fantasize babagan jawaban. Jawaban dina iki: amarga wong - ... Padha nindakake akèh iku bodho: padha teka munggah karo rasukan asu, posisi manager iklan, lan iku kaya iPhone, entuk apa-apa nanging aftertaste ora nguntungke bali. Manungsa wis diwenehi kesempatan kanggo surfing papan, nanging kepengin melu konsumsi - ngombe bir lan nonton acara TV.
    1. +2
      April 26 2014
      Kutipan: Sergey Lebedev
      Kita minangka generasi wong sing paling kuat lan paling pinter sing tau urip. Kanthi potensial boroske. Generasi kabeh buruh pom bensin, pelayan budak kerah putih. Iklan ndadekake kita tuku mobil lan gombal. Kita kerja keras ing proyek sing kita sengit kanggo tuku barang sing ora dibutuhake. Kita minangka anak tiri sejarah. Ora ana tujuan, ora ana papan.
      Aku ora ngerti Seryoga, apa sampeyan menehi dhewe apa ora, nanging pikirane banget, aku mikir babagan kaping pirang-pirang, nanging sampeyan diikat dadi buntelan, kaya ing bedhil sinar elektron, muncul proyeksi, nanging sapa sing bakal weruh utawa krungu? Nyuwun
  5. angin prahara
    +3
    April 26 2014
    Ana sing ditindakake, ana sing ora ditindakake.. Nanging rasane yen kita nandhani wektu isih dirasakake! Pangembangan baterei solar, fusi termonuklir, tamba efektif kanggo penyakit elek .. Where? Lan isih kahanan kang ora tetep lan perang! Sanadyan ora massive kaya sadurunge, nanging ora kurang mbebayani.
    Nanging ana pangarep-arep - yen sawijining dina kita bakal cepet-cepet maju ing sawetara jinis mesin gravitasi-spasial. Kita bakal urip telung atus taun. Kanggo tresna, lan ora mung bocah-bocah wadon kadonyan nanging uga alien sing apik banget .. Nanging iki isih akeh kerja keras lan kerja keras ..
    Impen impen .. Lan kepiye sampeyan pengin dadi kasunyatan saiki! Tik tok, taun berlalu..
  6. +8
    April 26 2014
    Akeh wong sing mulai curiga yen ana sing salah. ya Aku kerep mikir bab iku, iku cukup ketok yen donya wis wiwit degrade. Nyuwun
    1. +4
      April 26 2014
      Quote: Andrey Yurievich
      Akeh wong sing mulai curiga yen ana sing salah ya aku kerep mikir, cukup jelas yen jagad iki wiwit rusak ...


      Iki minangka pambayaran kanggo kasunyatan manawa ana wong nglanggar hukum alam.
      Iku kabeh diwiwiti kanthi panemuan penisilin (ing babagan fisiologi), lan pemerataan sing ringkih lan kuwat liwat hukum (ing babagan sosiologi).

      PILIHAN ALAM ora bisa digunakake - iki minangka alesan sing prasaja lan banal kanggo degradasi donya, 70% saka populasi (lara lan ora duwe intelijen - "individu gamma"), sing mesthine ora bisa urip ing kahanan alam, artifisial. wadi dening medicine lan dilindhungi dening hukum, lan mulane urip kanggo tataran reproduksi lan anakan (asring luwih gelem saka sregep "individu alpha").

      Kanthi saben generasi, rasio kuantitatif populasi mundhak ora kanggo "individu alpha", lan ing kaping (njupuk asimilasi akun ing rangking "individu gamma").

      Kesimpulan kasebut prasaja, yen ing pungkasan generasi saiki ora ana terobosan ing rekayasa genetika, sing bakal ngidini "repair" wong menyang tingkat "individu alpha" sajrone konsepsi lan wutah ... bakal angel banget kanggo generasi sabanjure. Banjur alam bakal dadi dhewe - bakal nyuda populasi nalika ilang katrampilan njaga diri amarga degradasi, lan bakal miwiti seleksi alam maneh. Mesthine, kanggo manungsa, iki bakal dadi mundur lan mundur peradaban menyang jaman kepungkur. (Sampeyan bisa uga kedadeyan ing evolusi kita - legenda babagan teknologi Atlantis kuno, ora ana kumelun tanpa geni)

      Opsi sing luwih surem - kita isih bisa nggawe peradaban kanggo nyedhiyakake sistem otomatis sing mandhiri ... lan ing 2-3 generasi kita bakal seneng degenerasi dadi drone sing gumantung marang pengasuh mekanis kanthi intelijen buatan. (Hallo Matrix)
      1. 0
        April 26 2014
        -Apa babagan Stephen Hawking (ilmuwan Inggris)? Apa sampeyan mikir yen kita kudu bali menyang eugenika?
        1. 0
          April 27 2014
          Kutipan saka: dmit-52
          -Apa babagan Stephen Hawking (ilmuwan Inggris)? Apa sampeyan mikir yen kita kudu bali menyang eugenika?

          Iki ora bakal mbantu, eugenics minangka pseudoscience, perlu kanggo gumantung ing rekayasa genetika lan nanoteknologi (minangka alat). Paling ora njaga IQ rata-rata ing sekitar 100 kanggo wiwitan.
      2. +2
        April 26 2014
        Quote: Lan Kita Tikus
        Iki minangka pambayaran kanggo kasunyatan manawa ana wong nglanggar hukum alam.

        Aku nuduhake sudut pandang sampeyan babagan masalah iki. hi
      3. 0
        April 27 2014
        PILIHAN ALAM ora bisa digunakake - iki minangka alesan sing prasaja lan banal kanggo degradasi donya, 70% saka populasi (lara lan ora duwe intelijen - "individu gamma"), sing mesthine ora bisa urip ing kahanan alam, artifisial. wadi dening medicine lan dilindhungi dening hukum, lan mulane urip kanggo tataran reproduksi lan anakan (asring luwih gelem saka sregep "individu alpha").- Apa sampeyan siap mati amarga radhang paru-paru utawa bronkitis nalika isih cilik? kang aku mesthi lara
        1. 0
          April 27 2014
          Kutipan: fennekRUS
          PILIHAN ALAM ora bisa digunakake - iki minangka alesan sing prasaja lan banal kanggo degradasi donya, 70% saka populasi (lara lan ora duwe intelijen - "individu gamma"), sing mesthine ora bisa urip ing kahanan alam, artifisial. wadi dening medicine lan dilindhungi dening hukum, lan mulane urip kanggo tataran reproduksi lan anakan (asring luwih gelem saka sregep "individu alpha").- Apa sampeyan siap mati amarga radhang paru-paru utawa bronkitis nalika isih cilik? kang aku mesthi lara

          Iku dudu kritik, nanging nyatane kasunyatan. Saka kasunyatan manawa ana wong sing ora seneng karo kasunyatan, ora mandheg dadi kasunyatan amarga iki. Lan "indignantly snorting" sampeyan uga ora ngganti inti saka iku, kabeh wong ngerti carane clog udhara.
          ora seneng? Ora masalah - nggawe kontribusi kanggo pangembangan rekayasa genetika. Contone, aku ajeg nyumbang kanggo dana sing menehi hibah kanggo siswa ing bioteknologi lan fisika, nanging apa sing sampeyan tindakake? (Saliyane verbiage, retorika lan minus)
          1. +1
            April 28 2014
            Lan ngendi sampeyan entuk sing aku minus? Pokoke aku ora ketompo. Aku nyumbang kanggo pambangunan fasilitas energi, profilku, karyaku. Aku mung takon dhewe - apa sampeyan siap kanggo njaluk ing pilihan? Retorika sampeyan apik, nanging mung retorika. Luwih cedhak aku kanggo nglawan mundur, amarga bali menyang guwa uga dudu panacea.
            Pira wong, akeh panemu. Ing bab iki, aku propose kanggo salaman, lan buyar menyang sudhut dering.
  7. 0
    April 26 2014
    Washington kudu dirusak !!!
    Masyarakat konsumen mateni spesies kita, peradaban lan planet kita.
    Lan aku pengin ndeleng lintang tanpa rasa lara lan kangen, kanthi pangarep-arep, kabungahan lan nunggu rapat.
    Washington kudu dirusak !!!
    1. +1
      April 26 2014
      Rothschilds lan Rockefellers sing kudu disalahake ..
      1. +4
        April 26 2014
        Kutipan saka kooss
        Rothschilds lan Rockefellers sing kudu disalahake ..

        Ya malah Santa Claus!!! am
        Ya, dheweke nemokake wong sing bisa nyopot driji, rumangsa luwih apik?! Apa urip dadi luwih apik? am
        Iki carane manungsa dibagi dadi MANUSIA lan DRONES, drone nggoleki sapa sing kudu disalahake (amarga luwih gampang), lan wong kasebut nggoleki APA sing kudu ditindakake ... LAN !!! (amarga iku bener) am
        Wis lara cengeng!!! am
    2. Komentar wis dibusak.
  8. Antokha
    +6
    April 26 2014
    Kutipan: Jerman Rusia
    Lan kita bakal duwe stasiun ing Bulan !!! (deleng statement Rogozin) apik



    Lan microprocessor kotak-inti "Elbrus-4C ....
    1. +1
      April 26 2014
      Quote: Antokha
      Kutipan: Jerman Rusia
      Lan kita bakal duwe stasiun ing Bulan !!! (deleng statement Rogozin) apik



      Lan microprocessor kotak-inti "Elbrus-4C ....

      Aku seneng kanggo kita.
  9. +3
    April 26 2014
    Kemajuan ora mandheg, nanging ora lan ora bisa munggah vertikal sing kuat. Sawise terobosan sabanjure, ana periode akumulasi kawruh babagan ilmu pengetahuan, babagan jagad sekitar lan polishing kawruh sing dipikolehi. Ora bakal ana terobosan anyar nganti sawetara panemuan digawe sing ngganti sawetara hukum fisik. Apa sing kedadeyan saiki. Iki minangka perbaikan semikonduktor: komputer, telpon, komunikasi. Kesempurnaan mesin pembakaran internal, mobil. Energi atom, pesawat, roket. Kemajuan luwih ora mungkin nganti sawetara prinsip anyar ditemokake, ayo ngomong kamenangan gravitasi. Lan apa hubungane wong Amerika, aku ora ngerti. Wah, kayane wong Amerika sing dikutuk wis mandheg nggawe, kita kudu mindhah ilmu dhasar dhewe.
  10. Asan Ata
    +9
    April 26 2014
    Kamanungsan wis dadi masyarakat konsumen. Yen tambang ruthenium ing Mars bisa ekonomi, kita bakal cepet banget. Nanging, mboseni - kanggo berkembang mung saka kabutuhan weteng. Mbuwang sumber daya sing ora bisa dianyari kanggo nggawe iPhone 6,7,8, lsp. - kejahatan marang anak-anake dhewe, nanging sapa sing bakal ngomong yen wong ora pengin duwe anak? Iku misale jek sing manungsa, wis liwati fase pimply pembangunan sawijining, wis dadi undergrowth karo headphone ing kuping lan kepinginan kuwat kanggo nindakake apa-apa kanggo nindakake apa-apa. Apa sampeyan ora mikir, tuan-tuan, manawa iki minangka watesan pangembangan biologis kita, utawa watesan sing ditemtokake dening wong-wong mau, sing nganggep kita bodho? ombenan A bir kanggo mlayu lan vodka kanggo stroke kanggo kabeh wong akhir minggu iki ayu.
    1. 0
      April 26 2014
      Ora, kayane ora kaya: ing kabeh umur, tren ilmiah anyar wis muncul, diadaptasi karo kasunyatan, "produk" anyar dibangun lan diprodhuksi ing dhasare (aku sengit karo sebutan iki!), Sawise kabeh sing anyar "diasimilasi" , tren ilmiah dijupuk kanggo postulates, inovasi teknologi ngluwihi dogma; masyarakat quieted mudhun, rethinking apa wis assimilated lan accumulating energi, nggawe "batang Kawruh" kuwat, supaya cabang anyar lan sprouts ora bisa break karo bobot - Discoveries anyar lan Prestasi. Lan "gawe kita ayu!" ana, lan bakal - "nalika sampeyan ngerti saka sampah apa mutiara puisi lair ..."
  11. R-2
    R-2
    0
    April 26 2014
    Lan aku mikir yen kabeh sing saiki diciptakake minangka Langkah liya kanggo nggampangake pangembangan alam semesta dening manungsa. Mung yen pangembangan jagad iki ora bakal teka ing abad kita.
  12. +1
    April 26 2014
    Kutipan: Sergey Lebedev
    Ketoke, ora ana urip sing cerdas utawa paling primitif ing jagad iki.

    Wah pesimis sampeyan, dheweke nemokake planet ing zona lintang sing bisa dienggoni, saiki ora ana sing ngerti apa sing ana ing sangisore es ing Europa, Tau Ceti minangka lintang sing padha karo Srengenge, apa sing ana ing sekitare uga durung dingerteni.
    Kutipan: Sergey Lebedev
    Ing irung - nyuda cadangan hidrokarbon,

    Njupuk menyang akun Arktik, iki ora ngancam ing mangsa cedhak, lan pramila proyèk kaya sadurunge, ngarahke ing expansion saka manungsa menyang papan, wis dibatalake minangka jinis mesin saka kemajuan, iku luwih trep kanggo. nampa gesheft saka hidrokarbon ing bumi, mula masyarakat konsumen, plankton kantor lan iPhone liyane ...
  13. +2
    April 26 2014
    nglirik Iku gumantung apa counts minangka kemajuan! Aku wedi manungsa wis mundur, yen dideleng saka sudut pandang jiwa manungsa sing gedhe banget. Gadget ora bakal ngganti!
  14. +1
    April 26 2014
    Sadurunge, kemajuan di-push wong kanggo master dingerteni, nanging padha nguwasani kabeh bumi lan sing iku, mungkasi pembangunan gedhe. Saiki manungsa ora berkembang kanthi jembar nanging kanthi jero, lan iki minangka kultus konsumerisme. Nanging banjur prinsip gerakan anyar ing angkasa bakal ditemokake, lan manungsa bakal maneh menyang sing ora dingerteni. Uga bakal ana kutha ing planet liya lan proyek konstruksi "Komsomol" ing galaksi liyane. Lan whining bab wong ngganggu (Amerika, Rothschilds, alien, etc.) punika kekirangan. Whiners ora tau nelukake kutub, ora menyang papan lan ora nggawe panemuan gedhe.
  15. +1
    April 26 2014
    Kutipan saka Tektor
    Temenan, sawise ilang USSR, revolusi teknologi mati. Kabeh sing anyar digawe dening para ilmuwan Uni kanthi mbuwang sumber daya sing akeh banget, nanging ana ing logam - ing negara-negara. Iku ekonomi duwe bathi: kanggo ngedol pembangunan paling anyar kanggo West kanggo crumbs, saka ngenteni taun nalika nemu menyang rencana, lan mung sing ana analog ing Kulon entuk rencana.

    KABEH INGKANG INGKANG!
    Aku bakal ngomong LUWIH --- PEMBANGUNAN LANGSUNG! TAPI DIKONTROL!
    MEH ANA GUNA---
    1) MOBIL MBANGUN
    2) LElungan menyang MARS lan VENUS
    3) LEMBARAN ING GALAXY!
    NANGING TAPI.. kanggo sing Mrentah DUNIA - IKI ORA SENENG LAN ORA PERLU!
    WONG KENDALIAN WEWU SAIKI!
    Minangka mung ana wong sing mbuwang ing PLANET LAIN - nimbang dheweke ilang saka kontrol!



    iki MOBIL TERBANG http://tomsk.fm/watch/221667 [media=http://tomsk.fm/watch/221667]
  16. Analgin
    0
    April 26 2014
    Quote: Antokha
    Lan kita bakal duwe stasiun ing Bulan !!! (deleng statement Rogozin)

    Ya, Putin nampilake Program Angkasa Kerbal marang Dmitry Olegovich ing steamacc :) Saiki dheweke ngrancang ...
  17. Pantai Sanyok
    0
    April 26 2014
    Fantasi sing kuwat diikat karo kasunyatan, wong sing luwih pinter, lan kabeh wong ngubengi wektu, plowing Void kosmik. Umume, fantasi kaya idu ing sisih Donya, ujare, aku ora peduli babagan keagungan sampeyan, pendidikan ing sirahku luwih resik lan luwih ayu! - mula makhluk kasebut mung mikir tujuane yaiku konsumsi lan konsumsi terus! Kita ora nggawe masa depan, nanging kahanan nampa kita. Nalika sawijining dina kita ora bisa nolak. kahanan, kita ora bakal dadi.
  18. 0
    April 26 2014
    Ya, sampeyan bisa nyedhaki aspek pangembangan teknologi iki kanthi cara sing beda-beda. Mung bab utama kanggo nimbang. Ora bakal katon yen ora dituntut dening kita, wong. Nanging, ora jumlah wong sing signifikan. Lan artikel kasebut ujar manawa teknologi iki utawa iki ditrapake kanggo kita. Fig ana. Mung kanthi pangembangan teknologi lan bahan anyar, kesempatan anyar mbukak, pangembangan lawas entuk urip anyar. Lan ya, kabeh diwiwiti saka watu lan tongkat, sampeyan ora bisa mbantah ing kene.
  19. +4
    April 26 2014
    Delengen dhewe lan wangsulane kanthi jujur: yen kabeh apik (dhuwit dibayar ing karya, bocah-bocah tuwuh, mobil anyar, apartemen direncanakake), banjur apa gunane nyelehake dhewe ing zona resiko lan nyoba kanggo nggawe urip ora mung luwih apik, nanging loro utawa telung urutan gedhene luwih apik, risking kelangan kabeh (sing angsal dening overwork, dening cara) ???!!! Liyane bab nalika ora ana karya normal, iku wektu kanggo nikah, aku pengin mobil anyar - mung banjur wong ninggalake zona comfort lan nyoba kanggo radikal malih ngganti soko.
    Kabeh sing disebut mesin kemajuan padha disambungake karo kasunyatan sing wong ora nyaman ing negara iki utawa negara iki kaancam bakal punah, ilang lengkap (karusakan) (ing kene tegese terobosan ing lapangan senjata, etc.) mbokmenawa padha karo. donya kewan kedadosan!
    Bab liyane yaiku kenapa sing ngatur kita kanthi artifisial alon-alon ningkatake teknologi lan panemuan anyar. Aku ora mikir sing padha ora duwe otak cukup kanggo njaga kabèh massa ing kontrol sawise introduksi saka iki utawa sing ngerti-carane. Kayane aku uga dikendhaleni, nanging manajer "Sing" mung ora pengin perbaikan manungsa, mesthine duwe rencana dhewe kanggo komplotan wong bumi sing bodho ...
  20. +1
    April 26 2014
    Abad kaping XNUMX dadi beda banget karo ramalan sèket taun kepungkur. Ora ana robot sing cerdas, ora ana mobil mabur, ora ana kutha ing planet liya.


    Abad kaping 3 wis diwiwiti. Robot cerdas mbutuhake komputer miniatur sing kuat, kekuwatan sing terakhir durung cukup kanggo intelijen sing jelas. Nalika robot cerdas katon, bakal bisa njelajah angkasa. Lan wis ana mobil mabur - convertiplanes, iku tetep mung kanggo nggawe wong luwih murah, contone, print ing printer XNUMX-D.
    1. 0
      April 27 2014
      Moller Sky Car
  21. +1
    April 26 2014
    Krisis muncul ora mung amarga "ketidakstabilan" indikator "makro-ekonomi", kaya sing dikarepake saiki. Ora ana sing mbatalake teori jenuh pasar Marxis. Kamar hotel kabeh kebak lan ora ana sing dikarepake - iku kang dadi sababe krisis, apamaneh iki diamati ing kabeh lapisan masyarakat, yaiku, wong sugih wis duwe kabeh lan kesed nyolong-nyolong mung kanggo mangan pepadhamu, malah kabeh wis disepakati lan pasar wis padha. wis dibagi.Ora ana maneh yen pengin, wah, siji maneh villa utawa yacht, cilik wae, ora menarik, kelas menengah wis duwe omah, mobil modis. Piranti menyang Kepulauan Canary, lsp. , kabeh iku ora menarik Nanging mung proletarians berjuang ing perlu, nyoba kanggo narik metu anak, kanggo nggawe ends ketemu, nanging ora ana sing kasengsem ing wong amarga padha Unit, consumables. Kanggo mindhah masyarakat maju, sampeyan kudu kapentingan ing stratum sugih ing soko anyar, nuduhake yen anyar "puncak" kasedhiya ing kemajuan saka jinis-mabur lan kutha ngambang, pamukiman ing jero banyu, etc.. Sing, yen padha kasengsem lan kasil pisanan katon, padha bakal nyeret ilmu lan kemajuan. lan wong liya bebarengan karo wong-wong mau. Contone, kutha mabur ora khayalan maneh. Informasi wis katon babagan nggawe hidrogen nano-karang cukup murah, elastis lan non-combustible, saka ngendi iku bisa kanggo mbangun kabeh kutha mabur. Mung perlu kanggo ngembangake teknologi iki kanggo nggawa menyang skala industri. Padha ditrapake kanggo liyane saka "aneh" Wishlist ing kawitan marketing.
  22. 0
    April 26 2014
    Punika mobil!
    http://auto.onliner.by/2014/04/26/moskvich-6
  23. +1
    April 26 2014
    Iki minangka manifestasi fisik saka teori siklus ...
  24. +3
    April 26 2014
    Paling ora, mesthi, ora ana sing bakal sambat yen kemajuan wis rampung. Ora rampung, mung salah dalan.


    Ya ora ana. Dheweke mung ora lunga, nanging kanthi ati-ati dikirim menyang kana. Tinjau dhewe, apa gunane sing duwe kuwasa saka kolonisasi Bulan utawa Mars? Dhuwit mudhun saluran.
    Luwih duwe bathi kanggo nggawe dhuwit ing naluri manungsa paling primitif: jenuh, reproduksi, wedi lan, mesthi, dominasi. Yen sampeyan duwe jamban sing menehi salam lan pamitan, sampeyan luwih adhem tinimbang wong sing ora duwe piranti kasebut. Iklan ora ngapusi...
    Efremov bener: mung ing masyarakat komunis sing ngasilake pencipta manungsa, penerbangan antarbintang bisa uga - uga, kabeh sing wis kita tunggu ...
  25. +2
    April 26 2014
    - Pangembangan teknologi kanggo tingkat sing saben wong bakal duwe kabeh bakal mimpin kanggo karusakan saka ketimpangan property, kang siji bakal mimpin kanggo ambruk saka pondasi manajemen masyarakat: The haves rule the have-nots, and there was only siji liyane utawa kurang sukses nyoba kanggo ngganti status quo - sosialis sosial mbangun.
    - Obat-obatan kanggo bosok waos, botak lan kanker, omah murah, pendidikan sing apik - kabeh iki ngrusak sistem manajemen saiki. Apa ora amarga teknologi hiburan sing nggumunake, pseudo-pendidikan berkembang kanthi cepet.
    - Delengen, kanggo mabur menyang Bulan utawa Mars, sampeyan butuh dana, supaya bisa entuk, sampeyan kudu ngyakinake sponsor potensial babagan bathi proyek kasebut, lan ora ing jangka panjang, nanging luwih becik langsung .. .
    - Bathi nguwasani jagad ... sedhih ...
  26. +4
    April 26 2014
    Kutipan: Moore
    Efremov bener: mung ing masyarakat komunis sing ngasilake pencipta manungsa, penerbangan antarbintang bisa uga - uga, kabeh sing wis kita tunggu ...


    Kabeh bener, krisis gagasan masyarakat, utawa luwih ora ana, lan yen ora ana, wong bakal kelangan insentif kanggo nggawe, landmark dadi ora stabil lan ora bener, dadi luwih umum kanggo dikonsumsi, iki wis kaya ngono. pola, stereotype saka prilaku lan otak ora perlu tegang kanggo tumindak. Kanggo mbalekake sing ilang, perlu kanggo nguri-uri gagasan komunis, mbangun masyarakat ideal, apa bisa dadi masyarakat komunis, ing ngendi manungsa minangka pencipta, pencipta sing paling dhuwur, lan tujuane global, saiki akeh sing bakal. nulis komunisme iku utopia, kasunyatan sing iki goal, karo gedhe huruf "C", arep sampeyan bisa nguripake gunung, kang wis dikonfirmasi ing sajarah. Kabeh padha, ora luwih apik durung nemokke, lan amarga. sajarah seneng mbaleni dhewe ing saben pembangunan sawijining, banjur aku iki bakal kelakon maneh, ing bab utama kene ora kanggo tiba menyang farce.
  27. 0
    April 26 2014
    Aku menehi saran marang saben wong sing durung maca maca novel Stanislav Lem "Return from the Stars". Sèket taun kepungkur, dhèwèké nerangake bab sing saiki lagi diwiwiti. Ora ing pangertèn teknologi, nanging ing pangertèn eksistensi manungsa.
  28. +1
    April 26 2014
    Wong kudu nggatekake apa sing dadi dhasar pandangan jagad lan industrialisasi. Pemikiran linier lan dhasar transformasi mekanik tansah ana ing hubungan sing padha.
  29. Pantai Sanyok
    0
    April 27 2014
    Kemajuan didorong dening PENINGKATAN, sing ora ana hubungane karo fantasi, sampeyan isih tetep ngadeg. Ora muspra yen dheweke ngomong yen ramalan iku perkara sing ora sopan, amarga kita ora ngontrol kahanan, nanging ngontrol kita. Manungsa jaman saiki, dewa-dewa manungsa, kaya dewa, kanthi makna urip sing luwih dhuwur, kaya kelinci sing sombong - pemandangan sing ala!
  30. +4
    April 27 2014
    Alasan sing diangkat ing artikel kasebut ana ing sistem pendidikan-ilmu-budaya. Luwih gampang aku ngomong babagan ilmu dhasar, amarga aku ahli fisika nuklir. Ing jaman kepungkur, révolusi ing fisika dumadi ing interval sing cukup konstan 25-50 taun. Lan sawetara fisikawan saiki nedahake yen stagnasi ing ilmu pengetahuan wis kedadeyan kira-kira 75-80 taun. Kesalahan ing kene yaiku pangarep-arep revolusi ing ilmu pengetahuan iku salah. Ing 300 taun pungkasan, ilmu wis diwiwiti. Fenomena sing dheweke sinau, ing pangertèn tartamtu, ing permukaan. Ilmu saiki wis ana ing jaman biyen. Fenomena anyar (yaiku, dheweke "nyurung" ilmu maju!) Ditemokake luwih angel saiki. Padha ngapusi ing tingkat sing luwih jero. Kemajuan bakal teka. Nanging nyana sawetara jenis periodicity punika edan saka nggatekke. Ilmu jaman saiki butuh pendidikan sing apik kanggo bocah-bocah. Lan iku, mung ing saindhenging donya ing bokong lengkap. Pendidikan ing pungkasan USSR minangka conto apa sing kudu ditindakake. Lan kudu ing subsidi lengkap lan prioritas saka negara. Mesthi ana antrian lan kompetisi kanggo guru. Lan kanggo kita iku vegetatif. Deleng asile - apa kesalahane wong wiwit nulis ing Internet. Babagan lelungan angkasa. Sawise aku bisa takon marang salah sawijining kosmonot Rusia - kenapa kita lungguh ing orbit Bumi? Lan dheweke mangsuli - lan neraka ngerti sebabe! Ruang gedhe ora mung dhuwit gedhe. Iki dhuwit gedhe. Angger ekonomi makarya kanggo kanthong oligarki, ora bakal ana dhuwit (maaf - DUIT BESAR!!!). Lan apa sing ditunggu-tunggu ing saindenging jagad, sampeyan mung bisa njagong ing orbit lan ngidoni menyang angkasa kanthi satelit cilik kanthi robot sing kurang penting. Nganti AS lan Uni Eropa tuwuh lan ngerti yen jagad iki butuh katentreman, dhuwit (dhuh nuwun - Dhuwit Ageng!!!!) bakal dadi kertas jamban sing padha sing kita senengi disimpen kanggo gadget sabanjure ...
  31. kamuflase
    0
    April 27 2014
    Umumé, aku setuju karo artikel kasebut. Ing wektu sing padha, kudu dicathet yen ing taun 60-an lan ing taun 70-an ana sing diarani "pusing saka sukses." Kabeh jinis "futurists", popularizers lan malah ilmuwan pracaya sing padha weruh liwat mangsa lan unreasonably ditemtokake sing kemajuan wis meh exponential wutah. Kabeh pesawat nuklir iki, mobil mabur, pemukiman ing dhasar segara, sumber energi tanpa wates, urip 500 taun, penerbangan wis x. dheweke ngerti carane adoh, lan liya-liyane - kabeh iki minangka omongan kosong. Maca prediksi saka Asimov padha - ora x. ora kelakon.

    Amarga padha prediktor ala. Malah masalah sing ketoke prasaja kanggo nguwasani termonuklir dadi luwih angel tinimbang sing dibayangke. Lan pesawat nuklir lan mobil mabur ing bensin dadi omong kosong umume.

    Kemajuan iku siklus. Fase pangembangan ilmu pengetahuan, nalika panemuan gedhe bisa digawe ing pawon kanthi bantuan tongkat lan senar, wis suwe. Padha scooped metu kabeh sing lay ing lumahing. Saben langkah sabanjure diwenehake lan bakal diwenehake kanthi biaya energi mental lan dhuwit sing luwih gedhe. Inggih, lan wektu.
    Muga-muga wektu akumulasi informasi lan teknologi saiki wis rampung, diikuti mesin khusus anyar.
  32. 0
    April 27 2014
    Lan aku arep menyang Mars ing tiket sedulur Apa wae sing sampeyan ucapake, dheweke ngrusak masa depan. Diganti menyang iPhone lan jamban anget kanthi kemampuan kanggo nyambungake iPhone iki menyang Internet
  33. 0
    April 27 2014
    Mesin kemajuan, sayangé, mung perang ... (utawa ancaman).
  34. +1
    April 27 2014
    KITA ora bakal duwe mobil mabur lan lelungan menyang Mars amarga saiki kita bakal ngrusak awake dhewe!
  35. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      April 27 2014
      Quote: Enot-poloskun
      Ing endi termonuklir?

      2014 - nggarap pondasi bangunan tokamak ing mangsa ngarep (ing situs web ITER diarani Gedung Tritium), pambangunan Gedung Cryostat, nggawe simpul tokamak, latihan babagan pangiriman bagean paling gedhe saka reaktor saka pelabuhan Bere menyang situs konstruksi.

      Quote: Enot-poloskun
      Where is cold fusion?

      Saiki ora ana bukti konklusif kanggo anané fenomena iki.

      Quote: Enot-poloskun
      Ngendi penerbangan manungsa menyang Mars?

      The Inspiration Mars Foundation minangka organisasi nirlaba Amerika (yayasan) sing didegake dening Dennis Tito, sing rencanane ngirim misi berawak kanggo mabur ngubengi Mars ing Januari 2018.

      Mars One (Basa Rusia: Mars-one) minangka proyek pribadi sing dipimpin Bas Lansdorp lan nglibatake penerbangan menyang Mars, diikuti karo panyiapan koloni ing permukaan lan siaran kabeh sing kedadeyan ing televisi.
      Ing awal 2014, Mars One miwiti nyiapake kanggo lander sing bakal pindhah menyang Mars minangka bagéan saka fase pisanan saka misi pribadi pisanan. Lan kanggo ngleksanakake tataran pisanan saka kabeh program, Mars One narik kawigaten perusahaan kondhang Lockheed Martin minangka partner kanggo nggawe prototipe pisanan lander.


      Quote: Enot-poloskun
      Ing endi stasiun sing dienggoni ing rembulan?

      Korea Kidul ngluncurake program khusus kanggo eksplorasi Bulan, sing kalebu pangembangan teknologi dhasar kanggo mbentuk stasiun berawak ing Bulan ing jangka panjang.
      Pangembangan wilayah utama kalebu nggawe teknologi sing dibutuhake kanggo pambangunan pesawat ruang angkasa, rover lunar lan stasiun ruang angkasa ing jero ruangan.


      Quote: Enot-poloskun
      Ing endi kamenangan nglawan penyakit?

      Universitas Yerusalem ujar dina Kamis yen peneliti ing Fakultas Kedokteran wis nemtokake proses sing sel tumor dadi tahan kanggo obat-obatan tartamtu.

      Wong sing slamet saka kacilakan motor serius wis ngalami operasi rekonstruksi rai kanthi nggunakake serangkaian implan XNUMXD ing macem-macem bagian tengkorak...

      Para ilmuwan bisa nggawe getih donor buatan
      Sawise riset pirang-pirang taun, para ilmuwan bisa entuk getih buatan sing siap kanggo transfusi ...



      Quote: Enot-poloskun
      Nanging - gadget kurang ajar ... jet.

      Steven Horng saka Beth Israel Deaconess Medical Center ing Boston bisa ngapresiasi keuntungan Google Glass. Thanks kanggo wong-wong mau, dheweke nylametake nyawa pasien sing ngalami pendarahan otak.
      Dr Horng langsung nemokake informasi sing dibutuhake lan nerusake operasi.
  36. progserega
    +1
    April 27 2014
    Kanca-kanca, kaya sing dakkarepake, ora ana kemajuan sing mandheg, nanging cara sistem sosial kita. Kita duwe sistem kapitalis. Tujuane kanggo nglumpukake kasugihan. Tegese - ayo ngomong malah produksi (ayo ngilangi sektor layanan). Nyepetake akumulasi - nyepetake turnover modal. Kabeh. Iki minangka akibat saka: pendidikan kultus konsumerisme, barang sing bisa digunakake, lsp. Kapitalisme, minangka wangun masyarakat, ing prinsip, ora bisa nyetel gol ambisi. Tugas sing ora mbayar ing jangka pendek utawa menengah. Yaiku, contone, tugas kayata nulungi pepadhamu (negara utawa planet liyane hipotetis (pirsani "Pancen angel dadi dewa" dening Strugatskys utawa "Pulo sing didunungi") - ing asas, ora bisa diwujudake - kudu ana. entuk manfaat, bathi. "Bantuan" kuwi mung bisa minangka unsur kolonisasi utawa ekspansi pasar. Ora ana kapitalisme murni ing negara kita. Iku sebagian diratakake dening negara. Ing ngendi kapitalisme wis menang, masa depan masyarakat kapitalis luwih katon.

    Kanggo mangerteni iki, sampeyan bisa ndeleng bal IT - iki minangka sistem komplek hypertrophied crutches lan peraga, ndarbeni tambahan anyar. Ora ana sing ngganti, amarga ora ana tugas sing kudu diganti. 1C uga bisa digunakake, situs nuduhake konten - kok nyerah kabeh "teknologi" iki - padha "bisa" sawise kabeh! Ora ana tugas kanggo nggawe lingkungan komputasi planet siji sing bakal "diasah" kanggo saben pangguna. Sanajan sistem kasebut wis digawe (Plan9, Inferno), mung ora dibutuhake dening sapa wae - "kabeh bisa digunakake."

    Conto kapindho yaiku transportasi. Sebutna jip utawa motor wisata. Padha sadurunge. Model anyar saiki yaiku "SUV". Iki minangka "gerobak" sing nyenengake kanthi unsur-unsur saka fungsi mantan. Jeepers lan pengendara motor sing seneng banget sungkawa ing jaman biyen.

    Pitakonan kasebut dumunung ing tugas sing wis ditemtokake dening masyarakat. Tugas kasebut ditindakake dening industri. Yen iki minangka tugas kanggo mbangun basis ing rembulan, ngoptimalake biaya ing bumi lan eksistensi rasional masyarakat supaya bisa ngeculake pasukan manungsa menyang angkasa, mula asile bakal persis kaya sing dikarepake. Contone, ing IT, kabeh sampah sing ditulis bakal dibusak, paradigma "ditulis sepisan, tansah digunakake" bakal ditrapake. Program kasebut kaya bata saka ngendi sampeyan bisa mbangun bangunan apa wae. Piranti lunak kudu ditulis, mbukak, lan ora mbutuhake pangopènan, staf IT sing kembung, nganyarke, nulis ulang, révolusi ing wangun nanging ora ing inti.

    Owah-owahan ing struktur sosial bakal ngowahi pribadine dhewe. Aku ora ngomong babagan USSR 2.0 miturut Kurginyansky. USSR tilar donya amarga sistem kasebut minangka salah sawijining sing nguwasani oportunis. Sing. logika banget sistem sosial sijine mudhun mekanisme ambruk.

    Tatanan sosial anyar kudu adhedhasar prinsip pilihan sosial saka wakil sing paling apik. Sing. "angkat sosial" kudu dilebokake ing ngarep struktur sosial masyarakat. Mekanisme kanggo nganyari kabeh aparat sing ngatur (kepala awak) kudu ditemtokake kanthi jelas. Ora ana sistem klan lan janjian "saka ndhuwur", mung "muncul" wakil sing paling apik "saka lapangan".

    Iku misale jek kula sing gagasan cukup kanggo iki ditetepake ing karya Neurosoc. Ing ngendi prinsip utama yaiku pemilihan "saka ngisor". Sing. panyewa milih kepala omah saka wong sing nyewa, kepala omah - kepala dalan (saka kepala omah), kepala dalan - walikota (saka kepala dalan), lsp. Pemilu maneh - kapan wae, dipecat lan diganti - mung saka ngisor.

    (Aku apologize kanggo komentar dawa, nanging aku mutusaké kanggo swara maksimum chain miturut Korolev: "Yen sampeyan ora seneng - ngritik, ngritik - tawaran, nawarake - apa, nindakake - tanggung jawab.")
  37. Pantai Sanyok
    0
    April 27 2014
    Lan apa sing bakal diganti saka lelungan menyang mars lan mobil mabur!? Mung iku perlu kanggo golek impen anyar, fantasi. Pikiran pegel iku badai ing kaca.
    1. progserega
      +1
      April 27 2014
      Quote: Pantai Sanyok
      Lan apa sing bakal diganti saka lelungan menyang mars lan mobil mabur!? Mung iku perlu kanggo golek impen anyar, fantasi. Pikiran pegel iku badai ing kaca.

      Yen kita mbayangake manawa Manungsa minangka cangkir sing isine pengalaman lan kawicaksanan sajrone uripe, mula jembare panemune masyarakat lan para anggotane minangka ruang lingkup kanggo mujudake makna uripe manungsa.
      Yen kita nyopir wong menyang cangkang konsumsi, mbatesi tampilan jagad kanthi ukuran gadget, nggawe dheweke dadi sandera saka kesenengan kita, mula paling ora kita alon-alon pangembangan manungsa ing rencana spiritual.
  38. +1
    April 27 2014
    Perang, kaya kesed, minangka mesin kemajuan. Ing taun-taun pungkasan, ora ana perang gedhe, lan akibate kemajuan wis fokus ing perbaikan Remote Controls, bak panas lan bidet porselen.
    Sawisé ambruk Uni, Kulon ora ana sing bisa diupayakake, kaya ing olahraga - ora ana saingan, kenapa mlayu?
    Elingi buku lan film idealis taun 50an lan 70an...
    Pamrentah donya, sing saiki lagi kuwasa, ora duwe bathi babar pisan kanggo mabur menyang Bulan lan Mars, apa maneh mbangun stasiun ruang angkasa. Saiki malah peralatan lan mobil digawe khusus short-urip supaya dikarepake konsumen ora tiba.
    Yen sampeyan mikir yen ora ana teknologi ing donya sing bisa nerusake kemajuan, sampeyan salah (aku menehi saran supaya sampeyan bisa kenal karo karya penulis M. Kalashnikov lan penulis liyane) - iku mung ora duwe bathi kanggo "donya konco sing pemandangan" lan nempatno pembangunan iki ing burner mburi.
  39. 0
    April 27 2014
    Kasunyatane saiki ekonomi nguwasani jagad ... Penerbangan menyang angkasa ora mbayar, nanging iPhone anyar banget. Sampeyan bisa nggawe pesawat penumpang supersonik, nanging kita isih ngenteni dokumen sawetara jam utawa dina ...
    Menapa malih, lagi ngrusak ekonomi nyata, elinga ing paling nambah pindho ing PDB Nigeria.
  40. progserega
    0
    April 28 2014
    Kutipan saka mrDimkaP
    Kasunyatane saiki jagad iki diatur dening ekonomi ...

    Ekonomi ekonomi beda. Lan apa ekonomi ing konteks masyarakat - iku mung alat. Alat kasebut ora bisa nyunting. Wong ngatur, komunitas wong sing manunggal kanthi kapentingan. Konsep struktur sosial nemtokke aturan saka game.
    Kutipan saka lestrigon
    Saiki malah peralatan lan mobil digawe khusus short-urip supaya dikarepake konsumen ora tiba.

    Sawise model masalah saiki lan nimbulaké krisis diterangake kanggo kula. Ing kasunyatan, aku banjur nyadari yen aku ora ngerti apa krisis lan apa sebabe.
  41. progserega
    +3
    April 28 2014
    Aku bakal nuduhake. Iku ora bakal menarik kanggo wong, nanging kanggo wong, kaya kula ing siji wektu, bisa bantuan kanggo ngerti:
    1. Kapitalis duwe produksi. Ngasilake, sebutno, 10 kaleng godhok. sadean. Keuntungan sing dipikolehi kanggo 8 kaleng menyang buruh (iki uga kalebu pembayaran kanggo bahan, amarga iki uga karya buruh ing analisis pungkasan). Keuntungan kanggo 2 kaleng menyang kapitalis. Ayo dadi ngomong kang nglampahi katelu ing yachts lan omah gedhong, sijine 2/3 ing bank.
    2. Buruh, wis entuk gaji, lunga tuku godhok. Masalahe, dheweke mung duwe dhuwit 8 kaleng. Dheweke tuku 8 kaleng - iki minangka penurunan permintaan. Dheweke fisik ora duwe dhuwit kanggo tuku luwih saka 8 komplong (luwih tepat, 8 + 1/3 mbuwang ing yachts, nanging iki ora penting).
    3. Ing iterasi sabanjure, kapitalis ngedol 8 kaleng tinimbang 10, entuk bathi saka 1,5 kaleng, sisa 6,5 ​​- kanggo para pekerja. Salajengipun - ing siklus ing ngisor iki kabeh mung worsens.
    4. Sampeyan bisa nyoba kanggo ngurangi biaya - ngganti buruh karo robot, buruh geni, nanging masalah sing "dijaluk bakal tiba", nanging ora amarga ora ana sing pengin tuku barang, nanging amarga wong ora duwe dhuwit kanggo iki .
    5. Lan ing kene bank-bank teka nulungi para kapitalis kanthi silihan. Sing ngidini buruh isih tuku 10 kaleng, sanajan gajine mung 8 kaleng. Sing. tuku dina iki apa sing ora bakal sampeyan tuku sesuk. Mangan "esok" dina iki.
    6. Sistem terus bisa lan kabeh wong "seneng" nganti persentase pembayaran silihan ora ngluwihi sawetara tokoh edan lan wong isih mandheg tuku. Nanging ora amarga dheweke ora pengin, nanging amarga dheweke ora bisa (iki penting).
    7. A "krisis" bakal teka. Kapitalis sedhih banget amarga bathi wiwit mudhun. Ing kene rong kendi sing padha mesthi diwenehake marang para buruh, nanging sayang banget ... Mulane, "rencana B" digunakake.
    8. Rencana "B". "KRISIS!!!" bengok-bengok ing saben pojok. Dheweke "teka"! Dhewe, mesthi, amarga "properti" iki - krisis biasa. Donya wis diatur lan "ora ana sing ngerti sebabe." Pamrentah mlebu lan wiwit "mbantu".
    9. Bantuan bisa gampang kaya mbuwang dhuwit menyang bank-bank sing nyuda tingkat kredit kanggo populasi lan bisnis supaya bisa nerusake pesta. Sawise sawetara revolusi, dhuwit maneh dumunung ing tangane para kapitalis, lan maneh "krisis teka."
    10. Pamrentah wiwit nggawe tuntutan dhewe kanthi mbentuk tatanan negara. Kanggo proyek konstruksi gedhe (dalan, infrastruktur, lan liya-liyane), mbayar kanthi apik kanggo pesenan kasebut.
    11. Kapitalis "kelet" kanggo pesenan negara lan wiwit urip saka wong-wong mau. Dhuwit wis mili, buruh duwe gaji maneh (bisa uga nyewa karyawan tambahan), lsp. Proses "miwiti", krisis "surut". Kabeh apik". Mesti wae, kabeh apik anggere ana pesenan iki. Lan apik mung kanggo wong-wong sing "kelet" kanggo wong-wong mau. Nyatane, siklus diwiwiti maneh kanthi 10 = 8 + 2, 8 = 6,5 + 1,5, lsp.
    12. Kapitalis lan korporasi wiwit nyusup, tuwuh bebarengan karo aparat negara, sing mbentuk tugas kanggo mengaruhi "tertib negara".
    13. Prayoginipun dipun wastani gegayuhanipun para kapitalis. Dheweke isih pengin monetisasi tabungan, tuku kabeh sing ala. Ing tataran tartamtu ing negara tartamtu, kabeh dadi tuku. Iku wiwit tuku ing negara liya, nanging ana kapitalis dhewe lan bisa uga ora pengin ngedol tidbite. Lan ing kene "perintah negara" bisa mbantu ...
    14. Kapitalis wiwit nyurung "perintah pemerintah" sing migunani kanggo awake dhewe. pesenan negara militèr. Iki minangka bathi gedhe "kene" lan kemampuan mesin militer negara kanggo monetisasi tabungan kanthi biaya properti para kapitalis saka negara tetangga sing rusak.

    Akibaté, logika kapitalisme mimpin (lan wis mimpin sadurunge) menyang perang. Apa kita ndeleng ing donya.
    Skema sing diterangake gampang ditindakake ing Amerika Serikat. Nanging kapten liyane uga marani dheweke.
    1. 0
      April 28 2014
      apik progserega
      -Sampeyan ora kesed (kaya aku) kanggo nyedhot kabeh "pesona" kapitalisme.
  42. progserega
    +1
    April 28 2014
    Mesthi, ing kirim sadurunge, aku ora nyebutake yen opsi penengah yaiku "ekspansi pasar dodolan", minimalake biaya kanggo biaya prima, penuaan buatan barang supaya bisa nyepetake turnover dana lan bathi. Minangka akibat saka iki - masalah tambahan karo lingkungan, masalah rencana energi, amarga. ana ora cukup energi kanggo flywheel akselerasi terus-terusan saka produksi-konsumsi. Lan "perlu" kanggo nyepetake, amarga. iku perlu kanggo mbayar maneh silihan, kang ora mung buruh, nanging uga Enterprises njagong. Sing. "sesuk" sampeyan kudu entuk bathi luwih akeh tinimbang saiki - yen ora, sampeyan ora bakal mbayar utang.
    Nanging ing prinsip, tambahan kasebut ora ngganti skema kasebut ing ndhuwur. Luwih, iku mung piranti kanggo "manjangan riyaya kapitalisme."

    Sing. ing model kapitalis struktur sosial, ing asas, tentrem lan pembangunan progresif ora bisa. Iki minangka sistem sing terus-terusan. Ngubur awake dhewe lan manungsa bebarengan karo awake dhewe. Kanggo sawetara ombone, negara bisa nahan napsu perusahaan, nanging iki proses sak wentoro, gumantung ing wong tartamtu (klompok wong) ing kuwasa, prinsip sawijining. Individu lan kelompok teka lan lunga, nanging sistem masyarakat kapitalis lan cara urip tetep lan maju kanthi progresif nganti pungkasan. Minangka pungkasan, malah apologists sistem iki tarik fascism murni, ngurangi populasi, curtailment kapitalisme kaya mengkono, nggawa masyarakat menyang struktur budak-fasis ngrancang karo clannishness lan kontrol total. Sing. konsolidasi total lan "legalisasi" kekuwatane ing tatanan sosial anyar.
  43. +1
    April 28 2014
    Kabeh iku prasaja - èlmu maju kanthi kabisat lan wates nalika ana saingan antarane sistem Soviet lan Western, nalika ora ana siji wanted kanggo ilang, padha nggawe senjata anyar, lan ing podo karo, padha nemokake teknologi anyar kanggo nggunakake sipil utawa dual. Ing taun 90-an, sawise ambruk USSR, West ora ana siji kanggo saingan, lan banjur kabeh calmed mudhun lan donya froze ing panggonan. hi
  44. 0
    April 28 2014
    carane akeh taun urip wis ana ing bumi lan carane akeh wong ana, iki worth mikir bab.
  45. 0
    April 28 2014
    Ya, mung ana siji masalah kemajuan ing semangat apa sing dikarepake ing 60-70 - kekurangan sumber energi ukuran cilik, aman lan murah, sing ing wektu sing padha nduweni Kapadhetan daya gedhe. Ya, dheweke nganggep mbebayani nggunakake feeder nuklir - sumber energi radioisotop, reaktor nuklir. Kajaba iku, reaktor nuklir dianggep mbebayani sanajan diluncurake menyang angkasa. Mulane kita ora mabur menyang Mars.
    1. 0
      April 30 2014
      Salah sawijining sumber energi ing wangun generator isotop ing satelit Soviet wis tiba ing wilayah Kanada - untunge / ing wilayah sepi. Panganggone malah reaktor stasioner nggawa bebaya (Chernobyl, Fukushima), iku ora cukup kanggo mabur liwat sirah kita.
      1. 0
        2 May 2014
        Yen kabeh wong mikir kaya sampeyan, mula wong sing wedi lan geni ora bakal nggawe geni ...
  46. 0
    9 May 2014
    Model kerja tanpa thruster (alternatif kanggo jet) bakal katon ing 2014 ing Rusia. Iki minangka lompatan teknologi maju limang atus taun ...
  47. megalasta
    0
    Agustus 18 2014
    Aku ora pengin medeni sapa wae, nanging ing buku esoterik Timur kuna, umur mesin diarani "Kali Yuga" - pungkasan saka patang abad peradaban, sawise peradaban ilang. Kajaba iku, Atlantis ilang, sisa-sisa sing kita deleng ing piramida sing kasebar ing saindenging jagad. Lan kanggo kabeh iPhones, iPads, tumpukan laptop, lan sapiturute, iki dudu kemajuan, iki kemunduran. Amarga ngitung pirang-pirang program sing kalebu ing laptop. Ya, kanggo ndhukung lan ngowahi, atusan ewu, yen ora mayuta-yuta spesialis bakal dibutuhake, 90% sing ora ngerti cara kerjane. Lan sing ngerti ora ngerti program tingkat aplikasi. Dadi, tinimbang nggunakake spesialis kasebut kanggo, umpamane, eksplorasi planet sing bisa dienggoni paling cedhak ing angkasa, intelijene dadi pernak-pernik, sing regane diragukan. Nanging wong-wong iki isih kudu dipakani lan disandhangi, maratuwa lan ana sing nyambut gawe tanpa guna. Lan ana efek domino. Kanggo nggawe roket jet multi-tataran Korolev-Tsialkovsky, ora ana komputer sing dibutuhake, mung otomatisasi mekanik. Pesawat pisanan uga mabur tanpa komputer canggih iki, lan jumlah kacilakan udhara, elinga, ora nyuda, lan liya-liyane. lan liya-liyane. Dadi hakim ngendi manungsa wis lunga: ana utawa ora.
  48. megalasta
    0
    Agustus 18 2014
    Kutipan saka blizart
    Mung nalika esuke jaman roket, kita kabeh ngimpi babagan ruang angkasa. Contone, karo bocah wadon sing ditresnani, aku ngimpi mabur ing ekspedisi kanthi owah-owahan generasi menyang Proxima Centauri tresna. Aku ora ngerti apa sing diimpikake remaja saiki - sawetara jinis sambungan diganggu - kayane generasi

    Aku ngimpi kaya bocah :)
  49. 0
    Februari 27 2015
    Aku, mesthi, wildly apologize, nanging aku kudu manggon ing USSR, banjur padha makarya, ora mung kanggo gaji, nanging mung, ing semangat gundhul, kanggo negara lan wong, mbok menawa iki ngandika pompously, nanging iku gaya khusus, kanggo nggawe soko sing bisa nggawe liyane. lan ora ana siji, kanggo sisih paling, ora Count ing pesenan lan medali, lan hadiah banget. nanging padha nggawe masterpieces! Lan ing masyarakat kapitalis kang kita padha shoved, ganjaran babakan dhuwit ing ngarep, tanpa iku, padha ora bakal njupuk langkah, lan padha ora bakal mencet driji ing driji! Muga-muga dheweke bakal seneng nabrak. nanging wedi tanggung jawab, pitakonan apa wae. wis mutusaké ing persetujuan karo panguwasa, ora inisiatif, amarga sampeyan kudu njawab, utawa sampeyan bisa murub, nanging sampeyan pengin mangan lan nganggo uga. Lan iki umume kesalahan pendhidhikan, bocah-bocah ora diwulang mikir, diwulang miturut cithakan, sanajan introduksi ujian siji dadi nyatane yen sampeyan kudu nyelehake ticks, salib lan plus kanthi bener, lan ora. kemampuan kanggo mbela pendapat sampeyan ing dialog. Dadi, masyarakat becik konsumen sing ora ngerti carane mikir, kanggo njupuk tanggung jawab wis berkembang. lan ngrampungake tugas-tugas anyar sing dilebokake sadurunge, sayange, peradaban ngremehake lan ngremehake. karo kacepetan gedhe, senadyan sukses katon. ing industri individu. kang diasah kanggo nambah konsumsi, lan ngendi, ora perlu mikir!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"