Pentagon cepet-cepet ngetan

76
Pentagon cepet-cepet ngetan


Miturut pimpinan Pentagon, kanthi destabilizing kahanan ing Ukraina lan annexing Crimea, Rusia, tumindak ing disregard lengkap kanggo hukum internasional, nuduhke ancaman gedhe kanggo keamanan donya lan regional. Kahanan saiki mbutuhake pangaturan sing signifikan ing paradigma hubungan antarane Kremlin lan Gedung Putih. Kepemimpinan DoD AS negesake manawa krisis Ukraina ora diwiwiti dening Amerika, sekutu lan mitra Eropa. Panyebab utama apa sing kedadeyan, pangkat paling dhuwur saka departemen militèr, uga politisi ing Washington, nimbang kepemimpinan Rusia, sing, miturut pernyataane, ngupaya kanggo mujudake kepentingane ing negara iki lan ngrebut wilayah Ukraina sing berdaulat. Kremlin, militer AS percaya, kudu mbayar rega lengkap kanggo kabijakan kasebut.

Tanggal 8 April, Komite Layanan Bersenjata Dewan Perwakilan (FACS) Kongres AS nganakake pangrungon kanthi judhul "Kegiatan Militer Rusia lan Implikasi Strategis." Mratelakake panemume saka Kepemimpinan Pentagon ing masalah Ukrainia ing pangrungon presented dening Asisten Sekretaris Pertahanan kanggo International Keamanan Affairs Derek Chollet lan Direktur Rencana Strategis lan Kebijakan saka Joint Chiefs of Staff (JCS) Vice Admiral Frank Pendolph.

Ing obrolan karo anggota parlemen, pejabat tinggi Kementerian Pertahanan lan OKNSh ngevaluasi niat sing diduga kuat saka pamrentah Rusia kanggo ngrampungake krisis Ukraina, lan uga nuduhake langkah-langkah sing ditindakake departemen militer ing konteks skenario Ukrainia sing ditindakake. dening Gedung Putih.

REAKSI Ukrania

Minangka Chollet nyathet, campur tangan militer ilegal Rusia "nantang Amerika lan visi Eropa minangka bagean sing bebas lan tentrem ing planet iki." Tumindak Moskow, kanthi kapercayan sing jero, nyebabake nglanggar sistem keamanan negara-negara Eropa sing wis ana, ngrusak stabilitas wates negara anggota NATO lan ngrusak kahanan ing saindenging jagad.

Wiwit wiwitan pangembangan kahanan krisis ing Ukraina, Washington wis nuduhake dhukungan lengkap kanggo pamrentah transisi. Gedung Putih menehi jaminan marang sekutu lan mitra AS ing Eropa kanggo njamin keamanan lan nyegah ancaman militer saka Rusia, lan uga njupuk langkah-langkah kanggo nglawan tumindak Kremlin sing dianggep ilegal ing wilayah iki lan nyuda politik, ekonomi, militer lan ilmiah. kerjasama karo Federasi Rusia. Kanggo nggayuh tujuan kanggo ngetrapake saben telung wilayah kasebut, kaya sing ditekanake asisten kepala Pentagon, Departemen Pertahanan duwe peran penting.

Kepemimpinan militer-politik AS nindakake tindakan kanggo nyetabilake kahanan ing Ukraina kanthi kerjasama sing cedhak karo akeh organisasi, kalebu Dana Moneter Internasional, PBB, Uni Eropa lan G18. Kabeh tumindak AS ngarahake kanggo ngatasi periode transisi Ukraina lan kangelan ekonomi sing wis njedhul, uga nuduhake yen masyarakat internasional kuwat ndhukung panguwasa anyar ing Kyiv. Tandha paling penting saka kerjasama kasebut yaiku niat IMF kanggo nyedhiyakake utangan $ XNUMX milyar kanggo Ukraina kanggo mulihake ekonomi. Gedung Putih, Uni Eropa lan Bank Dunia, saliyane kanggo dhukungan finansial kanggo Kiev saka IMF, njupuk sawetara tindakan kanggo njamin pangembangan ekonomi negara, ningkatake demokrasi lan ngilangi katergantungan marang Rusia sabisa-bisa. .

DoD AS tetep kontak karo pimpinan Ukraina saiki, kanthi ati-ati ngelingi panjaluke kanggo bantuan militer, prioritizing panjalukan sing mlebu lan menehi jaminan sing cocog kanggo Kiev kanggo nepaki kewajiban sing ditindakake dening Gedung Putih. Ing wektu sing padha, miturut Chollet, Amerika ora arep njupuk tindakan sing bisa nyebabake paningkatan konfrontasi militer karo Rusia ing wilayah Ukraina. Perlu dicathet ing kene, manawa kabeh bantuan Pentagon menyang Ukraina mung diwatesi kanggo nyedhiyakake jatah garing 300, sing tentara Ukraina, sing dumadi saka 130 personel militer, mung bisa tahan rong utawa telung dina, lan sanajan saben dina. prajurit lan perwira bakal mangan mung siji jatah saben dina.

Saiki, pejabat tinggi Departemen Pertahanan AS ana ing dialog terus-terusan karo pimpinan departemen militer Ukraina babagan macem-macem masalah. Sekretaris Pertahanan AS Chuck Hagel terus kontak telpon karo mitra Ukrainia. Bubar, wakil saka Pentagon lan Kementerian Pertahanan Ukraina nganakake konsultasi bilateral, sing sadurunge dijadwalake ing pungkasan Mei taun iki. Ing rapat iki, ora mung masalah krisis sing muncul, nanging uga arah kerja sama ing bidang militer ing jangka menengah lan jangka panjang ditemtokake. Partai teka menyang persetujuan ing nggunakake aktif dening Ukraina institusi internasional saka sistem pendidikan lan latihan personel militèr, ing wawasan saka nggunakake bantuan financial militèr ing kahanan diganti, ing revisi saka gol bebarengan kanggo luwih ngiyataken. kemampuan pertahanan Kiev lan ngembangake sistem pendidikan militer profesional.

Kanggo ndhukung inisiatif AS kanggo nguatake Angkatan Bersenjata Ukraina, sekutu NATO kasebut ujar. Dheweke ngusulake supaya luwih aktif melu Angkatan Bersenjata Ukraina ing partisipasi ing latihan aliansi, ngundang para pimpinan militer negara kasebut kanggo nindakake kegiatan kanggo pambangunan militer blok kasebut, lan nggawe sawetara program khusus kanggo ngembangake kemampuan tempur nasional Ukraina. struktur pertahanan.

Chollet ujar manawa departemen militer AS wis nindakake sawetara langkah penting kanggo njamin keamanan negara-negara Eropa lan ngemot Angkatan Bersenjata Rusia. Khususé, 6 pejuang taktis F-15 tambahan dikirim menyang Lithuania, lan 12 pejuang multi-peran F-16 lan udakara 200 instruktur ditugasake ing Polandia, sing kudu menehi latihan kanggo personel militer Polandia kanggo ngladeni Amerika. penerbangan teknologi. Ing mangsa ngarep, telung pesawat transportasi C-130 bakal dikirim menyang negara iki, sing kudu njamin rotasi kontingen militer AS sing dipasang ing kono.

Ing wulan Maret taun iki, kapal penghancur Amerika URO Trakstan teka ing Segara Ireng, sing, miturut sawetara laporan, ninggalake banyu ing wayah wengi teka kapal liyane saka jinis iki, Donald Cook, dilengkapi pertahanan rudal Aegis. sistem. Miturut versi resmi Pentagon, loro kapal kasebut mlebu ing Segara Ireng kanggo nindakake latihan gabungan karo angkatan laut Romania lan Bulgaria lan armada sawetara negara NATO liyane sing kapal uga ana ing Segara Ireng.

Kajaba iku, pimpinan militer NATO wis ngembangake rute penerbangan anyar kanggo pesawat AWACS ing wilayah udara Romania lan Bulgaria. Saiki, spesialis Departemen Pertahanan AS nimbang organisasi pengisian bahan bakar udara.

Pentagon uga njupuk tindakan tartamtu kanggo nambah kemampuan pertahanan sawetara negara Eropa sing dudu anggota NATO. Dadi, contone, bubar karo pimpinan Republik Moldova, ing tlatah kang ana kontingen militèr saka Federasi Rusia, resmi nindakake fungsi peacekeeping, nanging nyatane aktif ndhukung, minangka Washington saya mumbles, separatis Transnistria. Gedung Putih lan pimpinan militer AS nganakake konsultasi babagan masalah interaksi sing luwih akeh. Rapat kasebut ngrembug babagan implementasi program bebarengan karo Amerika Serikat kanggo nguatake keamanan wates Moldova. DoD AS nindakake pakaryan sing padha kanggo nggedhekake kerjasama militer karo pamrentah Georgia.

Kaya sing wis kacathet, wilayah katelu saka kegiatan sing ditindakake dening pimpinan Gedung Putih ing hubungane karo kabijakan Ukraina Kremlin yaiku koleksi "biaya nyata" saka iku kanggo kabijakan sing ditindakake. Miturut wakil saka Departemen Pertahanan AS, komponen militèr saka operasi Moscow kanggo annex Crimea wis direncanakake lan èfèktif dileksanakake, lan eksekutor bener nampa kabeh jinis support perlu loro saka tlatah semenanjung lan langsung saka Rusia. Tumindak kasebut dituntut saka Amerika Serikat lan negara-negara Kulon, minangka juru wicoro Pentagon ngumumake, respon sing kuat lan terkoordinasi. Amerika Serikat wis njupuk kabeh langkah sing perlu kanggo ngisolasi Federasi Rusia kanthi diplomatis.

Chollet menehi saran marang anggota FRCSC yen amarga krisis ing Ukraina, agensi saiki wis nundha kerjasama militer karo Rusia ing sawetara wilayah, kalebu latihan gabungan, rapat bilateral lan konferensi gabungan sing direncanakake, uga dibatalake kunjungan kapal Angkatan Laut AS menyang bandar Russian. Sekutu lan mitra Amerika wis padha. Bener, ing wektu sing padha, para menteri pertahanan lan negara-negara NATO ninggalake saluran interaksi sing ana karo Moskow, ing ngendi negosiasi bisa ditindakake kanggo stabilake kahanan ing Ukraina.

Sanajan Amerika Serikat ora pengin mlebu konfrontasi karo Rusia, kegiatane ing Eropa lan wilayah Euro-Asia, pejabat militer kasebut nandheske, lan kahanan saiki kabeh mbutuhake pimpinan militer AS nimbang maneh rencana kanggo njamin militer. ngarsane ing Eropah, nyebarke kontingen militèr ana ing mangsa, nganakake latihan bebarengan lan ngatur latihan efektif personel militer negara NATO kanggo sesambungan ing kahanan anyar. Dheweke ngelingake parlemen babagan tembung Sekretaris Perang Hagel, sing bubar ujar manawa tujuan utama lan tujuan aliansi Atlantik tetep ora owah, nanging Pentagon "bakal nimbang cara kerja sama anyar lan nambah kemampuan lan kesiapan tempur angkatan bersenjata aliansi. ."

PENILAIAN KEPALA STAFF

Wakil Laksamana Pendolph, Direktur Rencana Strategis lan Kabijakan OKNS, ujar manawa "nangkep Crimea dening Rusia" minangka "nglanggar hukum internasional" lan maneh ndadekake Eropa dadi "ancaman agresi eksternal" saka negara kasebut. Kremlin, kaya sadurunge ambruk USSR. Miturut tumindake, laksamana ngumumake, Moskow "wis mundur pirang-pirang dekade kemajuan internasional."

Lingkaran militer AS lan pimpinan Alliance wis ndhukung kanthi lengkap tanggapan Pentagon babagan intervensi ilegal Rusia. Pendolph negesake manawa departemen militer AS nyedhiyakake dhukungan sing dibutuhake kanggo Ukraina kanthi menehi pitulungan materi marang pamrentah lan nganakake konsultasi babagan masalah njamin kemampuan pertahanan. Pentagon wis menehi bantuan tambahan kanggo Kyiv ing latihan lan pendhidhikan personel militer Ukrainia. Wakil Laksamana uga ujar manawa Departemen Pertahanan AS, miturut perjanjian saiki, ngirim unit angkatan udara menyang sawetara negara Baltik lan Polandia, nambah jumlah penerbangan patroli penerbangan militer ing wilayah udara Rumania lan Polandia, lan ngirim sawetara kapal perang. menyang Segara Ireng. Kajaba iku, departemen militer wis nundha kerjasama bilateral karo Kementerian Pertahanan Rusia.

Ing wicara, wakil saka OKNS ngandika ora mung bab masalah Ukrainia, nanging uga kena ing masalah umum pembangunan saka Angkatan Bersenjata Rusia kanggo tujuan umum, kang, ing verge saka histeria, terus-terusan trumpeting Washington. akeh politikus Amerika lan anggota EU, Kremlin arep ngenalaken menyang Ukraina lan numpes pamaréntahan anyar.

Ing puncak Perang Dingin, ujare Wakil Laksamana Pendolph, USSR minangka mungsuh nyata Barat ing skala global. mesin perang kang ana ancaman paling nyata kanggo negara demokratis. Mayuta-yuta prajurit padha ing gegaman. Tentara Soviet bersenjata karo nomer ageng tank, pesawat lan kapal, lan uga nduweni intelijen sing kuat banget lan sistem koleksi intelijen teknis sing ekstensif.

Sawisé ambruk Uni Sovyèt ing taun 1991, arsenal militèr Rusia ambruk banget. Pendanaan sing ora cukup saka Angkatan Bersenjata wis nyebabake degradasi lan nyuda tingkat kemampuan tempur sing signifikan. Kanthi kuwasa Vladimir Putin, mundur saka tentara Rusia saka negara krisis lan modernisasi wis dadi prioritas utama aktivitas militer Kremlin. "Invasi Rusia ing Georgia ing 2008" ngungkapake sawetara kekurangan ing konstruksi militer, sing nyebabake paningkatan alokasi kanggo pangembangan Angkatan Bersenjata RF.

Pendekatan anyar saka pamrentah Rusia kanggo pangembangan Angkatan Bersenjata wis ngasilake sawetara asil positif. Ukuran tentara Rusia dikurangi, lan unite dadi luwih mobile lan siap tempur. Miturut Direktur Rencana Strategis lan Kabijakan OKNSh, kapabilitas wis ditambah lan kesiapan tempur saka unit jinis lan senjata Angkatan Bersenjata saya tambah, lan unit elit kasebut dadi luwih dilatih lan dilengkapi. Saiki, pasukan Rusia nggunakake formulir lan cara sing luwih efektif kanggo nindakake operasi gabungan.

Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nindakake sawetara langkah kanggo transformasi struktural ing pasukan, sing ndadekake bisa nambah sistem perencanaan militer, nggabungake kontingen militer, kanggo njamin gerakan pasukan sing efektif lan dhukungan intelijen, lan uga kanggo nambah kualitas printah lan kontrol ing tingkat taktis.

Moskow wis nggawe sawetara owah-owahan ing dokumen doktrin, nempatake penekanan khusus kanggo nambah mobilitas pasukan, panggunaan pasukan khusus lan tumindak informasi lan perang cyber. Pimpinan Kementerian Pertahanan uga ngenalake praktik nganakake latihan kejutan kanggo pasukan kasebut. Latihan kaya iki, sing ora diumumake suwe sadurunge ditindakake, duwe tujuan ganda. Dheweke ngidini sampeyan kanthi cepet mriksa tingkat kesiapan tempur pasukan lan nggawe sawetara kahanan sing durung mesthi strategis kanggo mungsuh sing potensial, yaiku, ora ngidini pihak sing perang ngevaluasi kemungkinan lan wektu transisi pasukan saka ngrampungake tugas latihan kanggo nindakake. operasi nyerang nyata.

Pendolph nyatakake yen ing tahap saiki, Rusia duwe pasukan militer sing penting mung ing wilayah sing dikuasai. "Dina iki, Rusia minangka kekuwatan regional sing bisa ngirim angkatan bersenjata mung menyang negara-negara tanggane, amarga nduweni kemampuan sing winates banget kanggo pengaruh kuat ing skala global," ujare wakil OKNS. Iku cocok kanggo ngelingi kene sing Presiden AS Barack Obama, ing wicara nutup ing KTT internasional bubar dianakaké ing keamanan nuklir ing Den Haag, referring kanggo acara Ukraina, disebut Rusia daya regional "sing ngancam sawetara saka tanggi." Dheweke uga nandheske yen "iki dudu manifestasi kekuwatan, nanging manifestasi kelemahane." Kepala Gedung Putih ngandika yen Amerika ora bakal nglawan Rusia. "Nanging iki ora ateges Rusia ora bakal diisolasi. Rusia saiki luwih terisolasi tinimbang limang taun kepungkur nalika perang karo Georgia, "ujare Presiden AS.

Laksamana uga negesake manawa pasukan Rusia saiki duwe tingkat latihan profesional sing ora rata. Sawetara unit duwe tingkat latihan sing dhuwur, nanging prajurit unit liyane isih kudu sinau akeh. Pasukan Rusia, miturut Pendolph, kena korupsi lan ora duwe logistik lan gaman lan peralatan militer sing dibutuhake, lan akeh fasilitas prasarana militèr sing umume rusak lan ketinggalan jaman. Kajaba iku, watesan pendanaan, masalah demografi lan sosial nggawe kesulitan sing signifikan kanggo nindakake reformasi militer.

Kosok baline, miturut Pendolph, Angkatan Bersenjata AS dijaga ing kahanan siyap kanggo ngrampungake macem-macem tugas ing wilayah apa wae ing planet iki. Kesiapan pertempuran sing terus-terusan ngganti saben unit liyane dijaga ing tingkat sing dibutuhake lan cukup. Kontingen pasukan Amerika minangka bagéan saka pasukan gabungan NATO. Kajaba iku, personel militer Pentagon uga beroperasi ing kerangka asosiasi liyane.

Minangka direktur ngandika, "iku angel kanggo prédhiksi gol militèr Rusia" ing hubungan kanggo Ukraina. Nanging, cetha yen Kremlin wis konsentrasi akeh pasukan ing wates wétan. Kasunyatan iki dadi kuwatir banget kanggo kabeh negara ing wilayah kasebut lan liyane. Mulane, Pentagon, bebarengan karo negara-negara Eropa, ngawasi kanthi rapet kabeh gerakan kontingen militer Rusia ing cedhak Ukraina.

Dheweke uga nyathet yen dheweke bubar ngobrol karo komandan Angkatan Bersenjata AS ing Eropa lan Komando Tertinggi Angkatan Bersekutu, Jenderal Philip Breedlove, sing nyiapake proposal kanggo nguatake blok NATO ing Eropa. Rekomendasi, isi khusus sing mung dikenal ing istilah umum, ana hubungane karo masalah intensifikasi proses latihan militer blok kasebut, nyebarake kontingen militer AS ing Eropa kanthi kabeh senjata sing dibutuhake ing wilayah pangkalan maju, uga. minangka mbangun kehadiran militer NATO ing teater segara, udara lan darat ing wilayah iki.

KEPENTINGAN PARA PENGACARA LAN GERAKAN NATO

Meh sanalika sawise pangrungon, ketua KVSPP, John McCain, ngirim surat terbuka marang presiden AS kanthi rekomendasi kanggo ngatasi krisis ing Ukraina, sing diiringi versi rahasia saka kepinginan para parlemen. Pesen-pesen kasebut duwe tanda tangan kabeh pitung ketua subkomite sing nggawe struktur parlementer iki sing ngontrol Pentagon.

Legislator argue sing prakteke "perang antarane Rusia lan Ukraina wis diwiwiti." Dheweke percaya yen "wis teka kanggo mungkasi ngomong babagan kemungkinan kasebut lan wektune kanggo miwiti tumindak miturut kahanan sing nyata." Anggota parlemen nuding pesen menyang presiden yen kanggo ngrampungake masalah Ukrainia, Eropa mesthi bakal sejajar karo Amerika lan "wektu wis teka kanggo nduduhake" kesatuan iki. Ora aktif Gedung Putih kanggo nentang Kremlin mung ana ing tangan Putin lan ndadekake eskalasi tumindak Rusia sing agresif bisa uga dadi acara sing saya tambah akeh ing Ukraina.

Surat kasebut uga ujar manawa kepala Gedung Putih kudu, tanpa wektu tundha, menehi instruksi sing dibutuhake marang sekretaris pertahanan kanggo nambah kesiapan tempur pasukan AS ing Eropa, kalebu penyebaran pasukan berbasis maju lan pasukan reaksi cepet. Miturut legislator, penolakan pimpinan federal kanggo nindakake tumindak kasebut bisa mbatalake kabeh upaya diplomatik Amerika Serikat lan sekutune kanggo ngrampungake krisis Ukraina kanthi tentrem lan mung nyebabake eskalasi luwih lanjut. Sampeyan kudu nyatet sing saiki kontingen militèr Amérika ing tlatah negara Eropah, bersenjata karo paling modern. gaman, nggantosi cukup pasukan nyengsemaken. Cacahé udakara 67 ewu wong.

13 April taun iki McCain, ngandika ing program saluran televisi Amérika CBS "Face to Face", bilih Gedung Putih, ing sambungan karo tension akeh ing kidul-wétan Ukraina, kudu nyedhiyani pamaréntah karo kabeh senjata modern perlu lan berkembang. paket anyar sanksi ekonomi sing mbatesi aktivitas orane katrangan saka Kepemimpinan Rusian. Miturut ketua KVSPP, tightening saka aturan kanggo hubungan ekonomi antarane Amerika lan Rusia bisa duwe impact pinunjul ing kahanan ekonomi pungkasan, wiwit Federasi Rusia, minangka anggota parlemen, sing wis pocapan anti-Rusia sikap. , rodo rudely sijine iku, mung "SPBU nyamar minangka negara."

Miturut McCain, acara-acara sing saiki ditindakake ing wilayah kidul-wétan Ukraina minangka akibat saka ora ana reaksi efektif saka pamaréntah Amerika marang aneksasi Crimea menyang Rusia. Dheweke ngaku yen kabeh tumindak Kremlin sing ana hubungane karo semenanjung Krimea cukup bisa diprediksi, lan dheweke yakin yen ing tahap saiki kabeh tumindak luwih lanjut saka Moskow ing wilayah bermasalah ing Ukraina uga bisa diprediksi kanthi lengkap.

Anggota kongres uga ujar manawa dheweke wis kaping pirang-pirang ngrembug babagan kahanan politik ing Ukraina karo pamrentahane saiki. Dheweke nandheske manawa para panguwasa ing negara iki percaya yen Amerika mung nyerahake nasibe, amarga ora weruh bantuan saka Amerika Serikat kanggo ngrampungake konflik sing saya tambah akeh.

McCain uga ngumumake manawa dheweke percaya yen tumindak paling efektif kanggo Gedung Putih saiki yaiku nyedhiyakake Ukraina kanthi sawetara senjata ringan supaya bisa nglawan agresi Rusia. Kajaba iku, pengacara kasebut nyatakake yen kepala Gedung Putih ora mung menehi pitulungan sing dibutuhake kanggo Ukraina, nanging uga ora ndhukung kanthi moral.

Minangka laku nuduhake, dina iki tumindak Washington ing Eropah, gegayutan karo krisis Ukraina, umumé cocog karo wishes saka legislatif. Kepemimpinan NATO ora ketinggalan karo mastere. Senadyan Sekretaris Jenderal blok Anders Fogh Rasmussen lan pimpinan liyane saka organisasi iki wis bola-bali nyatakake yen kepemimpinan Alliance Atlantik Utara nganggep tumindak diplomatik minangka cara mung kanggo nyetabilake kahanan ing Ukraina, dina iki, miturut saran saka kepala jaban rangkah, terus. kanggo mbangun potensi militer ing wilayah kasebut. Utamane, Amerika Serikat lan negara NATO liyane ngirim kapal perang lan pesawat menyang tapel wates Rusia. Nanging iki, miturut kepala aliansi, adoh saka kabeh sing arep ditindakake dening pimpinan militer.

Ing tanggal 16 April, ing rapat Dewan Uni Eropa, nalika krisis Ukraina lan masalah keamanan sing muncul ing Eropa dibahas dening menteri pertahanan negara-negara anggota NATO, Sekretaris Jenderal ngumumake yen pimpinan blok kasebut wis nggawe keputusan sing sarujuk kanggo njupuk keputusan kasebut. langkah sing perlu kanggo ngiyataken keamanan Eropah. Bener, dheweke ora nyatakake rencana khusus kanggo mbangun potensial militer pasukan gabungan NATO. Nanging cukup jelas manawa blok kasebut maju ing sisih wétan, luwih cedhak karo Rusia, bakal diterusake miturut skenario Amerika, sing digambarake dening Pentagon ing rapat-rapat pungkasan ing KVPP.

Krisis ing Ukraina wis dadi bantuan gedhe kanggo pimpinan AS lan NATO. Nganti saiki, ngisi militer nduweni karakter sing kondisional banget. Anane angkatan bersenjata united saka blok iki, kanggo sijine iku mildly, ora tanggung sabdho, amarga karo ambruk USSR, mungsuh utama West ninggalake bioskop saka perang bisa. Nanging banjur Square wiwit seethe, lan aliansi wis paling sawetara alesan kanggo nglawan ancaman militèr. Washington maneh dicet gambar saka mungsuh utama Eropah, karo kang siji kudu perang ora kanggo weteng, nanging pati. Kajaba iku, sing nduwèni "dana umum" NATO saiki wis nampa sawetara argumentasi kanggo nuntut panjaluk kanggo nambah kontribusi para pemegang saham marang dana militer NATO, sing saiki dadi kontributor utama Amerika.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

76 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 42
    April 27 2014
    Saiki, pejabat tinggi Departemen Pertahanan AS ana ing dialog terus-terusan karo pimpinan departemen militer Ukraina babagan macem-macem masalah.


    Kanthi tembung liyane, rencana LAMA AS lan PENTAGON mlebu neraka lan saiki lagi golek dalan metu.
    Kajaba iku, AS minangka UTAMA lan sponsor lan instigator utama kabeh acara sing ditindakake ing UKRAINE.

    Kelanjutan acara ... Aku ndeleng kaya ing ngisor iki ... ANY COST, Amerika Serikat bakal nyoba narik RUSIA menyang konflik bersenjata karo tentara Ukraina lan wong Ukraina. ing ngendi Pravosec lan Bandera bakal dadi pakan meriam.
    Apa sing kudu ditindakake RUSIA ing kahanan kaya ngono?
    Kaping kabeh, terus kanggo muter game Panjenengan, ora muter ing razvodilovo US.

    Nyedhiyani spesialis kita saben kesempatan kanggo nindakake pakaryan ing UKRAINE (Aku yakin yen dheweke ora diganggu, dheweke bakal ngowahi ombak ing sisih kidul-wetan UKRAINE).
    Salajengipun, kanggo nerusake karo semangat gawe anyar PROPAGANDA AKTIF ing media kabeh ndonya ... pracaya kula, iki luwih nglarani kanggo WASHINGTON.
    Uga, khususe, perlu kanggo ngenalake zona ora mabur kanggo penerbangan militer Ukraina ing SOUTH-EAST (iki bakal nyuda kepinginan sayap tengen kanggo ngatur serangan gedhe-gedhe ing milisi).
    Lan pungkasane, RUSIA, sanajan kabeh kesulitan, ana ing posisi sing luwih mupangati, ora kaya Amerika Serikat, sing adohe ewonan kilometer. saka RUSIA .... lan aku yakin 100 persen pungkasane, KEMENANGAN BAKAL KITA lan MUSUH BAKAL RUSAK (kaya sing kedadeyan luwih saka sepisan karo mungsuh sing luwih nggegirisi tinimbang Amerika Serikat)
    1. + 12
      April 27 2014
      DoD AS terus sesambungan karo pimpinan Ukraina saiki, kanthi ati-ati nimbang panjaluke kanggo bantuan militer, kanthi prioritas panjaluk sing mlebu ing papan kasebut.
      Kayane panjaluke sing sepisanan yaiku mangan wiwit jatah garing dikirim.
      1. +7
        April 27 2014
        Kutipan saka: svetlomor
        Kayane panjaluke sing sepisanan yaiku mangan wiwit jatah garing dikirim.

        Mung jatah garing sing wis dipangan utawa didol, dideleng saka kasunyatan manawa sawise serangan ing pos pemeriksaan, produk panganan ilang tanpa gagal. Rasane tentara ora diwenehi panganan khusus supaya entuk panganan saka para demonstran. Maneh, kabar kasebut ora nate ujar manawa prajurit sing cukup panganan dicekel milisi.
      2. Validator
        + 11
        April 27 2014

        Kangge, Amerika Serikat duwe Slavyansk dhewe. A ngarep kapindho kapindho wis mbukak, supaya bisa ngomong
        1. +2
          April 27 2014
          Kutipan saka Validator
          Amerika Serikat duwe Slavyansk dhewe
          Apa iku, rincian?
          1. +1
            April 28 2014

            Acara ing peternakan petani Cliven Bundy ing Nevada kudu dideleng kanthi cara iki. Pamrentah bisa urip saka duweke kabeh petani ing tetanggan. kepriye? Pajak sing larang banget kanggo nggunakake tlatah sing ora ana gunane kanggo hak angon sapi ing kana.
            Ana desas-desus yen wong Tionghoa arep mbangun pabrik kanggo produksi baterei solar ing tanah-tanah kasebut, lan uga pengin ngekstrak gas shale ing kana, yaiku ngompa racun ing lemah lan diunekake. Negara kasebut uga ngumumake yen angonan sapi nglanggar hak penyu steppe sing manggon ing kana. Katon yen akeh tes nuklir ing wilayah kasebut ngganggu penyu.
            Saiki, mung siji ranch saka Cliven Bundy, bapak saka kulawarga gedhe, wis nolak lan heroically nolak. Dheweke duwe akeh putra koboi sing kuwat. Konfrontasi wis suwe saya suwe. Helikopter militer ngubengi peternakan, sapi dicolong, sawetara sapi dipateni, pedhet dipisahake saka ibune. Salah sijine anake wong tani digebugi. Tongkat listrik digunakake ing pertempuran.
            Nanging, wong-wong saka desa-desa lan kutha-kutha ing saubengé teka kanggo nulungi wong sing wani. Detasemen pertahanan diri saka "American Maidan" dibentuk, wartawan foto teka, jaringan kasebut kebanjiran karo blog, pesen lan komentar babagan topik iki, laporan langsung digawe menyang papan acara. Kasus kasebut entuk publisitas gedhe. Panguwasa federal ora nyana iki. Wong-wong padha ngadeg dhewe! Kanthi gaman ing tangan !! Luwih saka sewu wong ditarik menyang peternakan, akeh nunggang jaran, koboi nyata nganggo topi, wong lanang sing kuwat.
            Mungsuh padha gumeter lan mundur! luar biasa! Padha wedi karo publisitas lan menehi dhawuh kanggo Pack munggah lan ninggalake. Warriors saka pasukan Federal mundur kaya crayfish, ndhelikake konco bedhil mesin sing. Iku tontonan pathetic lan bodho, kaya ing film ala.
            Wong lanang menang. Sapi sing isih urip diparingake.
          2. 0
            April 28 2014
            Quote: Panitia
            Gedung Putih, Uni Eropa lan Bank Dunia, saliyane kanggo dhukungan finansial kanggo Kiev saka IMF, njupuk sawetara tindakan kanggo njamin pangembangan ekonomi negara, ningkatake demokrasi lan ngilangi katergantungan marang Rusia sabisa-bisa. .

            Aku utamané disenengi kepinginan saka Amerika Serikat ngarahke ing mesthekake pangembangan ekonomi Ukraina, mromosiaken demokrasi lan ngilangke kanggo jurusan maksimum katergantungan ing Rusia.
            Piye wae Rusia ora peduli babagan katergantungan Meksiko, Panama, Honduras, lsp. saka ekonomi AS.
            Abraham Lincoln bisa uga wis menehi wong Amerika kebebasan, nanging Samuel Colt nggawe dheweke luwih padha tinimbang wong liya.
        2. +3
          April 27 2014
          Kutipan saka Validator
          Kangge, Amerika Serikat duwe Slavyansk dhewe. Ing ngarep kapindho mbukak

          conto sing apik iku nular ..... kita numpes kolonialisme, saiki giliran imperialisme ...
      3. +1
        April 27 2014
        Kutipan saka: svetlomor
        DoD AS terus sesambungan karo pimpinan Ukraina saiki, kanthi ati-ati nimbang panjaluke kanggo bantuan militer, kanthi prioritas panjaluk sing mlebu ing papan kasebut.

        oooooo kethek-kethek padha gelo, Rusia maneh njupuk gedhange.
        1. +6
          April 27 2014
          Quote: pinggiran
          oooooo kethek-kethek padha gelo, Rusia maneh njupuk gedhange.

          Kuwi sing dakkira padha nglawan kita!
    2. + 13
      April 27 2014
      Quote: LYOKHA padha
      ing Course saka kabeh bisa provokasi lan sabotage kang pravoseki lan Bandera bakal meriam fodder.

      lan kanggo iki padha bakal bersenjata
      1. Sergh
        + 13
        April 27 2014
        Quote: LYOKHA padha
        RUSIA, sanajan kabeh kesulitan, ana ing posisi sing luwih apik tinimbang Amerika Serikat

        Ya, Lyokha, yen kekacoan karo NATO diwiwiti ing Ukraina (ora mungkin) lan Rusia mlaku, banjur malah siji katelu saka populasi bakal ndhukung lan bantuan, nanging yen Amerika ngidak-idak saka sisih kulon, kene aku mangu-mangu sing Maret kandel. Temenan bakal didhelikake ing latar mburi, kandhang lan kandang wedhus, nanging warga lokal bakal nyerahake.
        Mesthi wae, iki minangka fantasi, nanging aku bisa mbayangno yen spesialis kita wiwit nurunake pasukan NATO, sing paling mungkin amer, tanpa nyerang serangan frontal, mula kepiye bau lan manure bakal diwutahake ing Pendolph iki?
        Nanging ing prinsip, iki mesthine kedadeyan, PDB kita nindakake kabeh kanthi bener!
        1. WKS
          +9
          April 27 2014
          Kutipan saka Sergh
          nanging yen Amerika ngidak-idak saka kulon

          Kepiye sampeyan mbayangno? Bakal padha trample? Yen padha trample ing pesawat dhewe, iki kanthi otomatis tegese perang karo Rusia. Kanthi "kekuwatan regional" sing nduweni paritas nuklir karo "superpower" - Amerika Serikat. Ing kasus iki, ora ana Ylounstone sing bakal nggegirisi kanggo Bumi.
        2. +8
          April 27 2014
          Kutipan saka Sergh
          yen spesialis kita miwiti kanggo nggawa mudhun pasukan NATO ing tumpukan, paling kamungkinan amers

          ..... iki ora bakal kelakon, Amerika nganakake latihan bebarengan karo pasukan landing kita (2 taun kepungkur), nyoba kanggo saingan karo kita ing kompetisi donya klompok pasukan khusus, padha duwe aftertaste karu ing celonone. t menek piyambak, padha bakal push Polandia maju, Romania, Hungaria, Bulgaria lan liyane .... lan ngenteni, ngenteni, ngenteni.
        3. +1
          April 27 2014
          Kita kudu ngenteni sethithik, nalika wong-wong kehabisan dhuwit, lan ora ana ngendi wae kanggo njupuk, banjur luwih akeh wong Ukraina bakal simpati karo kita lan bakal katon ing NATO lan Amerika kaya serigala, lan wektu kita bakal teka. ya prajurit
      2. +2
        April 27 2014
        Dadi yen ngirim tentara, banjur ujug-ujug mlayu menyang SE!
    3. + 14
      April 27 2014
      Rusia, sampeyan ora bisa dikalahake
      Kita duwe tembung pungkasan
      Yen kita manunggal
      Kita bakal numpes mungsuh apa wae.
      Swedia ora ngalahake kita,
      Jerman, Prancis, Polandia,
      Lan sampeyan ora bakal weruh kamenangan ing kene,
      Elinga, Yankees rata-rata ...
    4. 120352
      + 12
      April 27 2014
      Pentagon mlaku amba! Ora ketompo carane nyuwek celana sampeyan ...
      1. +6
        April 27 2014
        Kutipan: 120352
        Pentagon mlaku amba! Ora ketompo carane nyuwek celana..

        lan padha nyopot celonone, kabeh sing ora cocog karo popok .....
    5. + 10
      April 27 2014
      ya wis! Lan wektu kanggo layanan khusus kanggo "povenezuelit" Meksiko lan "pogonduras" ing Nicaragua
      1. + 18
        April 27 2014
        Pind0syatin mung kudu dipateni, kaya ing Vietnam utawa Somalia. Asu iki ora ngerti basa liya. Ngapunten, Gusti!
        1. +6
          April 27 2014
          Quote: Behemoth
          Pind0syatin mung kudu dipateni, kaya ing Vietnam utawa Somalia.

          Sawise ngumbah awake dhewe nganggo yushka getih ing Vietnam, wong AS curiga ana sing salah. Kita ngalih menyang tentara profesional lan konsep perang non-kontak. Saiki dheweke "nembak" karo Axes ing korban lan ora mlebu ing tawuran sing mbukak. Mulane, dheweke ora seneng banget kanggo melu konflik sing mbukak karo kita, amarga dheweke ngerti manawa bakal rake kanthi lengkap, lan jarak 100 km ora bakal nylametake. Dheweke nyiapake Universitas Negeri Moskow kanggo kita. Dadi sing paling menarik, ketoke, durung teka. Mulane, sampeyan kudu nyiapake kanggo ngusir komplotan LRASM. Lan bakal luwih angel tinimbang ngisi F-117. Nanging aku mikir kita bakal ngatur.
        2. +1
          April 27 2014
          Mekaten. Aku mung kaget amarga ora isin Obama. Siji bisa ngerti opuse yen ana ing abad 12-13th. Nanging saiki, apa dheweke pancene mikir yen wong normal bakal percaya kabeh omong kosong dheweke.
      2. +9
        April 27 2014
        Atur prototipe "Chechnya" ing negara bagian New Mexico!
        1. +4
          April 27 2014
          Kutipan saka asar
          Atur prototipe "Chechnya" ing negara bagian New Mexico!
          ..... uga ing negara bagian Texas, California, Oregon, South Dakota ......
      3. +6
        April 27 2014
        Kutipan saka blizart
        lan "pogonduras" ing Nicaragua

        Lan kenapa Noriega ora seneng karo Rusia?
        Hubungan karo Nikaragua banget loropaken.
    6. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  2. +8
    April 27 2014
    Pentagon cepet-cepet timur? Lan ora bakal rusak? Lan kita ora bakal overstrain dhéwé, kita bakal overstrain.

    Lan umume, adhedhasar kasunyatan, judhul artikel kasebut kudu disingkat "Pentagon ambruk" (dadi potongan-potongan) kaya mangkene utawa luwih cendhek "Pentagon nyuwek" (muntah ing pangertèn)
    1. WKS
      +6
      April 27 2014
      Saiki, kasunyatane kaya ngono, dudu Pentagon sing cepet-cepet menyang sisih wétan, nanging Departemen Luar Negeri lan CIA. Lan Pentagon isih reeling ing rod fishing saka Afghanistan.
      1. +8
        April 27 2014
        Inggih ngandika.
        Lan tembung Obama babagan kekuwatan regional pancen nggumunake. Yagene dheweke dadi histeris babagan invasi Rusia ing Eropa Timur?
        Ketoke, kadhangkala, ing antarane kejang, dheweke isih ngelingi layanan pengiriman paket menyang ngendi wae ing donya.
  3. +5
    April 27 2014
    Krisis ing Ukraina wis dadi bantuan gedhe kanggo pimpinan AS lan NATO
    Isih ... saiki sampeyan bisa njaluk dhuwit akeh kanggo pertahanan ...
    1. lg41
      + 13
      April 27 2014
      Dheweke ora njaluk dhuwit, nanging dicithak. Ing jumlah sing perlu lan cukup. Lan pimpinan finansial Rusia, sing isih nganggep dolar minangka mata uang utama negara, kudu dianggep minangka mungsuh saka wong Rusia, ora preduli saka manfaat sing kepungkur. Rusia ana ing bebaya !!
      1. +6
        April 27 2014
        Kutipan saka lg41
        Dheweke ora njaluk dhuwit, nanging dicithak. Ing jumlah sing perlu lan cukup.

        Kuwi sing bener!
    2. +2
      April 27 2014
      Kutipan saka: svp67
      Isih ... saiki sampeyan bisa njaluk dhuwit akeh kanggo pertahanan ..

      lan kanggo tundha Rusia nolak kanggo nggunakake dollar ing pembayaran.
  4. + 20
    April 27 2014
    "Ucapan pisanan saka Presiden Amerika Obama sajrone "tur Asia" sukses. Ngomong karo pamirsa Jepang, wong sing apik banget lan pemenang Hadiah Nobel Perdamaian iki janji dheweke bakal njupuk posisi pro-Jepang - nganti intervensi militer - ing sengketa wilayah karo China.
    Ana rasa sing mripat padha dibunderaké ing wektu sing padha ora mung ing antarane wong Cina. Ora, kasunyatan manawa Amerika Serikat kanthi objektif kasengsem ing "kontainer" maksimal ora mung ing Rusia, utamane ing pasar Asia sing penting kanggo dheweke, durung nate mangu-mangu sadurunge. Ing kalodhangan iki, kepala Pentagon duwe obrolan sing rada angel lan katon pucet nalika ketemu karo mitra China nalika ngunjungi Beijing.
    Nanging hadiah sing terus terang kanggo Presiden Rusia Putin, sing lagi nyiapake kunjungan menyang China, bisa uga ora dikarepake dening sapa wae. Kanggo Amerika jelas ora duwe kekuwatan kanggo "ngisolasi" sanajan siji Rusia, lan yen nyoba ngisolasi China saliyane, mula iki bakal luwih kaya ngisolasi staf medis saka pasien sing dominan ing fasilitas medis saka jinis sing cocog. Pasien kaya iki uga tetep dadi raja lan merdika ing bangsal, lan nalika wong sing nganggo jas putih nyedhaki, dheweke malah bisa nuduhake hegemoni marang kabeh.

    Inggih, serius, iki, Pak, ora lucu. "Kutipan saka Nanging!
    Obama
  5. + 14
    April 27 2014
    Pentagon cepet-cepet ngetan

    seret osten? Apa dheweke wis lali kepiye pungkasane?
  6. Kuantum
    + 13
    April 27 2014
    Nalika Yellowstone njeblug, negara ora bakal nemokake cukup! Evil Empire-USA,
    bakal sirna lan ora bakal lair maneh.Kagiyatan Srengenge ing taun 2014, nganti
    puncak, wektu kira-kira bledosan: Juli-Agustus.
    1. +5
      April 27 2014
      Kita sabar, kita bakal ngenteni!
      1. alex 241
        + 11
        April 27 2014
        Kutipan saka asar
        Kita sabar, kita bakal ngenteni!
        1. +5
          April 27 2014
          Alex - apik tenan ... apik Aku kudu nuduhake anakku, bisa uga, dheweke kepengin ngunjungi mbah kakunge ing Dnieper ...
  7. +8
    April 27 2014
    Mung amers butuh "perang antarane Rusia lan Ukraina", sing, miturut sawetara anggota kongres, "wis diwiwiti", amarga Eropa ora sengaja ditarik menyang "tumindak" iki; Amerika maneh coklat (stabilitas lan ketenangan), lan ing bawana Eurasia ana kekacauan lengkap: DPRK uga ing dalan kanggo konflik Rusia-NATO - Korea Kidul, China-Jepang.
  8. + 15
    April 27 2014
    kaya ing paribasan rusia kuna, nyekel maling paling banter, maling dhewe njerit !!!! ora ngerti apa sing arep njerit maneh
  9. +6
    April 27 2014
    Pungkasan "swarga" Amer, digawe ing getih akeh wong ing planet bumi, ora bakal bisa digunakake karo Rusia kanthi proksi ....
    1. +5
      April 27 2014
      Kutipan saka: mig31
      proxy karo Rusia ora bakal bisa ....

      Ya, ketoke Yusers bakal duwe wektu sing ala banget: sekutu saya tambah pinter ing ngarep kita, ora ana wong bodho - nyeret chestnut saka geni kanggo Yankees.
  10. + 11
    April 27 2014
    "Miturut pimpinan Pentagon, kanthi destabilizing kahanan ing Ukraina lan annexing Crimea, Rusia, tumindak kanthi ora nggatekake hukum internasional, nyebabake ancaman gedhe kanggo keamanan donya lan regional."

    Sampeyan bakal mikir yen Pentagon lan pimpinane nate keganggu karo hukum internasional?
    1. +9
      April 27 2014
      Hukum internasional, ing pangerten, yaiku nalika kabeh kanca nglawan Rusia bebarengan.
  11. +4
    April 27 2014
    Lan puser ing Pentagon ora bakal mbukak, apa hawa bakal rusak, cangkir ora bakal retak ngguyu ? Minangka Comrade digunakake kanggo ngomong. Sukhov - Timur minangka masalah sing rumit ...
  12. +2
    April 27 2014
    Ora, Pentagon ora kudu cepet-cepet menyang sisih wétan, yen ora, apa wae bisa kedadeyan !!!
  13. +4
    April 27 2014
    Utawa Mungkin padha tenan pracaya apa padha ngomong? Utawa dadi edan karo wedi?
    1. +4
      April 27 2014
      VNP1958PVN ....... Utawa Mungkin padha tenan pracaya marang apa padha ngomong? Utawa dadi edan karo wedi?

      Taktik sing umum kanggo ngapusi yaiku ngapusi kanthi cara sing sampeyan percaya.
    2. WKS
      +3
      April 27 2014
      Kutipan: VNP1958PVN
      Utawa Mungkin padha tenan pracaya apa padha ngomong? Utawa dadi edan karo wedi?
      Kang menehi kritik dening stream terus ancaman karo Sanksi, lan histeria paling anyar Kerry, loro pilihan. Campuran paranoia lan skizofrenia. Ya ora pinter. Naluri saka poto-pengawetan marang wong-wong mau sing pisanan ing luwih saka 300 taun orane, sampeyan bisa njaluk perang ora nang endi wae jaban rangkah, nanging ing nyaman lan makmur negara Amérika Lor.
  14. +2
    April 27 2014
    Iku bakal perlu kanggo geng iki kanggo Komisi medical, sing sirah sethitik rampung bajingan munggah.
  15. 11111mail.ru
    +1
    April 27 2014
    nggawe sawetara kahanan sing durung mesthi strategis kanggo mungsuh potensial Pengarang Vladimir Ivanov

    Lan iki apik! Dina-dina nendhang podium ing PBB wis rampung!
    Miturut McCain, acara-acara sing saiki ditindakake ing wilayah kidul-wétan Ukraina minangka akibat saka ora ana reaksi efektif saka pamaréntah Amerika marang aneksasi Crimea menyang Rusia. Dheweke ngaku yen kabeh tumindak Kremlin sing ana hubungane karo semenanjung Krimea padha cukup katebak Pengarang Vladimir Ivanov

    “Pr” kuwi asale saka ngendi?” “Becik dadi pinter, mengko kaya bojoku ?!”
    wadhah saka NATO "dana umum" saiki wis nampa sawetara bantahan ing sijine nerusake panjaluk kanggo Tambah ing kontribusi saka shareholders kanggo dana militèr NATO, kanggo kang Amerika ndadekake kontribusi utama dina. Pengarang Vladimir Ivanov

    "Ngedhunake" sing duwe "dana umum" NATO!
  16. +4
    April 27 2014
    Rusia sing agresif lan elek ngancam Eropa lan Amerika sing tentrem! Iku nerjemahake minangka: kuwat Rusia ora ngidini kanggo ngrebut malah luwih sumber daya lan abdi daya!
    1. +3
      April 27 2014
      Ya, yen miturut panemune, kita iki negara regional sing ora ana gunane, apa maneh dheweke nesu banget.
      PySy. Dumka - saka paribasan - D.u.r.a.k. tansaya sugih pikiran.
  17. +1
    April 27 2014
    Bla bla bla, parasit ing NATO weruh carane conditionally lan cukup remet dhuwit kanggo orane.
  18. +3
    April 27 2014
    Nanging banjur Square wiwit seethe, lan aliansi wis paling sawetara alesan kanggo nglawan ancaman militèr. Washington maneh dicet gambar mungsuh utama Eropah, kang kudu perang ora kanggo weteng, nanging pati. Kajaba iku, sing nduwèni "dana umum" NATO saiki wis nampa sawetara argumentasi kanggo nuntut panjaluk kanggo nambah kontribusi para pemegang saham marang dana militer NATO, sing saiki dadi kontributor utama Amerika.


    Iki minangka cara militer NATO nyoba mbenerake eksistensi lan ngetokake dhuwit kanggo nambah dana. Langsung seneng ya.
    1. +4
      April 27 2014
      Kutipan saka andj61
      NATO nyoba mbenerake eksistensi lan ngetokake dhuwit kanggo nambah dana.

      Saiki krisis teka, sampeyan kudu ngalahake dhuwit ...
  19. 0
    April 27 2014
    Ya, aku ngidoni ibumu ing pentagon ing "wétan" tanpa pelumas, lan dheweke cepet-cepet ana maneh ...
  20. counter
    +9
    April 27 2014
    Tujuan khusus saka "operasi anti-teroris" sing diumumake lan ditindakake dening Kiev ing Timur isih durung jelas. Jeneng kasebut sonorous, nanging ora ana sing spesifik. APA sing diprentahake kanggo ngetrapake prajurit sing wani saka Kulon Ukraina iki? Karusakan fisik para pemberontak, utawa mbukak blokir tanpa getih lan ngontrol bangunan administratif? Utawa karusakan lengkap saka sawetara kutha misuwur bebarengan karo pedunungé? Ora ana tujuan resmi kanggo "operasi" misterius iki sing durung diumumake. Apa sing bisa dideleng saiki: junta narik meh kabeh lan kabeh wong menyang Timur, karo apa, lan karo sapa, sampeyan bisa perang. Nanging karo sapa?? Kanthi sawetara ewu pembela sing ora bersenjata ing wilayahe? Ing wayahe, kabeh "operasi anti-teroris" iki, tanpa ngumumake gol pungkasan, katon ora luwih saka peraga, utawa, mung ngandika, provokasi dening Rusia kanggo ngirim pasukan menyang wilayah iki. Iku misale jek sing Yankees wis diudhek munggah kabeh fuss iki mung siji waé, lan iki cukup konsisten karo statements ing advance. Mulane, ing mratelakake panemume, Rusia saiki kudu nuntut panjelasan babagan tujuan akhir tartamtu sing diarani. "operasi anti-teror". Lan ing ora ana jawaban sing cetha lan waras, kanggo metu karo revelations provokasi iki. Nanging ing kasus apa wae, iki diarani. "Operasi" wis dadi pidana, lan sing ngatur kudu dihukum! Wong sing ora nganggo gegaman dipateni! Kanggo dosa apa???
  21. +2
    April 27 2014
    oh,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bunkers, iku ora bakal bisa yen kekacoan wiwit, everyone rampung ambruk loro tengen lan guilty.
  22. ken
    +8
    April 27 2014
    Kutipan saka lagu Igor Rasteryaev "Russian Road":
    Lan ora suwe kita katon ing kutha-kutha mungsuh
    Lan padha wiwit numpes kabeh watara, smashed kanggo smithereens
    Suwuk-suwuk, ditabuh ing tong sampah
    Lan, rampung, dheweke nerangake marang mungsuh sing nggresah:
    Elingi teknik taktik misterius -
    Nalika kita mundur, kita maju!
  23. +2
    April 27 2014
    Kutipan saka andj61
    Iki minangka cara militer NATO nyoba mbenerake eksistensi lan ngetokake dhuwit kanggo nambah dana. Langsung seneng ya.

    Padha anteng ing wektu sing wis liwati wiwit Perang Dingin. Saben nuduhake wigati lan kabutuhan. Padha bisa kurban soko banget mbebayani lan pinunjul marang Rusia mung yen ana ancaman nyata kanggo urip well-dipakani lan makmur, lan supaya, iki ora malah sadurunge nyeret, nanging nguripake saka sisih siji menyang sisih liyane, karo simultaneous setengah turu. kutukan sing ditujokake marang sing wani ngganggu katentremane.
  24. +5
    April 27 2014
    Konfirmasi liyane yen AS minangka mungsuh kita. Intine yaiku awake dhewe nganggep awake dhewe mungsuh. Yen mangkono, sijine kabeh titik ing "lan". Kita kudu tumindak tanpa nggatekake reaksi saka kasur, ing perang kaya perang.
    1. lg41
      +7
      April 27 2014
      Dheweke ora mung nganggep Rusia minangka mungsuh. Dheweke wis perang karo Rusia. perang modern. Sing beda karo perang ing pertengahan abad kaping 20. Ukraina wis dikalahake ing perang sing padha. Sanajan ora ana invasi pasukan ing wilayahe. Nanging wayang sing digawa menyang kuwasa mung minangka pelaksana saka karsane Amerika Serikat.
      Yen Amerika Serikat nggunakake serangan informasi, mula kudu ngetrapake cara serangan sing padha ing bawana Amerika.
      Kontrol AS babagan arus kas Rusia kudu ora diidini
      1. lg41
        + 10
        April 27 2014
        Amerika Serikat dadi komando ing Kyiv, lan kanca-kanca Rusia nglawan perang pertahanan ing tapel watese.
        Ijol-ijolan menarik saka views antarane Wakil Speaker Vladimir Zhirinovsky lan Perdana Menteri Dmitry Medvedev njupuk Panggonan sak laporan pamaréntah ing Duma. Ing kene Zhirinovsky bungah: "Swara 20 taun kita wis ilang (ing edisi independen): $ 250 milyar - gas murah, diskon, silihan tanpa bunga. Iki 10 milyar saben taun ... Lan sing padha menehi kanggo? Kanggo wong-wong sing nelpon NATO kene, kanggo wong-wong sing ngomong: nggawe Rusia ara-ara samun gosong, bom!" Nanging Medvedev nandheske tokoh voiced lan apik-naturedly komentar: "Aku setuju karo sampeyan, iku perlu kanggo bantuan meaningfully, nanging kita apikan, iki carane kita wis diatur, lan kita ngomong bab negara banget cedhak kita."
        Ing wektu sing padha, babagan carane Amerika Serikat mbantu negara sedulur kita, Wakil Sekretaris Negara Victoria Nuland: Dheweke ndhukung dheweke kanthi $ XNUMX milyar sajrone wektu sing padha. "Dhuwit kasebut digunakake kanggo ndhukung aspirasi rakyat Ukraina kanggo pamrentahan sing luwih kuat lan demokratis sing makili kepentingane," ujare Nuland. Iki dudu pisanan dheweke nyuarakake tokoh kasebut. Desember kepungkur - bali ing Yanukovych - Nuland malah nerangake apa sing diraih Amerika Serikat kanthi dana kasebut: "Dina iki ana pejabat dhuwur ing pamaréntahan Ukraina, ing komunitas bisnis, uga ing oposisi, ing masyarakat lan ing komunitas agama, sing percaya karo masa depan Eropa sing demokratis iki kanggo negarane, lan wis suwe kerja keras kanggo mindhah negara lan presiden ing arah sing bener.
        Kaya sing diucapake: rong jagad, rong Shapiros. Kita, sing apik-apik, sejatine tetep njaga ekonomi negara Eropa kanthi populasi patang puluh lima yuta. Pragmatik Amerika kanthi murah nyogok lapisan elit sing sempit, kaya-kaya ngetutake prinsip sing dirumusake kanthi sinis dening Boris Abramovich Berezovsky: kenapa aku kudu mbuwang dhuwit kanggo entuk perusahaan yen luwih murah kanggo tuku manajemen.
        Efisiensi investasi miturut kritéria "hasil-biaya"? AS pancen dadi prentah ing Kyiv, ibune kutha Rusia, ewonan mil saka watese. Kanca-kanca saka Rusia lagi nindakake perang pertahanan sing abot ing sisih kidul-wétan, wis ana ing watese.
        Paling ora, kaya ngono saiki, nalika ekonomi ing Ukraina durung wiwit ambruk lan kesadaran durung diwiwiti manawa masa depan demokratis sing cerah ora bisa disebarake ing roti. Apa sing bakal dituduhake sesuk durung jelas.
        Lan moral kabeh crita iki yaiku: kita kudu sinau saka Amerika, nggunakake pengalaman Barat sing larang regane lan ekonomi ing perang modern. Dheweke wis nindakake pirang-pirang taun kepungkur. dalan Conveyor.
  25. + 21
    April 27 2014
    Bek masa depan kita saka Fatherland! Karo dheweke, sampeyan ora perlu kuwatir babagan nasib Rusia ...
  26. upasika1918
    + 16
    April 27 2014
    "Apa kowe wis wedi?" (karikatur saka China).
  27. +7
    April 27 2014
    Wong bodho! Padha nyenengake awake dhewe, memuji lan ngluhurake awake dhewe. Wong-wong mau bakal mbalik lan weruh kahanané sing ora bener. Lan ora ana NATO, ora ana aliansi, ora ana blackmail sing bakal nylametake sapa wae saka tangan retribusi sing dawa.
    1. utama
      +2
      April 27 2014
      Hanging liwat wong iku eling secondaryity - Urut saka Komplek inferiority amba lan kandel
  28. +2
    April 27 2014
    Saben uwong diomongake nganggo basa Rusia yen Rusia bakal nguwasani jagad iki, kok mlumpat kanthi sia-sia, jotosan langsung supaya tanpa korban .. kita bakal ngajari pikiran kanggo nalar. Angkat pendhidhikan saka jugangan.
  29. +5
    April 27 2014
    Amerika sing mlarat ora ngerti yen dheweke ora perlu nggulung tong minyak ing Rusia, bumi iki bunder lan longsoran wesi uga bisa muter ing negara-negara. Ora bali ing taun katelu menyang omah edan, dheweke ngrekrut wong-wong sing ora duwe pikiran menyang Senat lan Kongres, lan presiden umume mlayu saka perkebunan.
  30. +2
    April 27 2014
    Sedina mung siji jatah..... Lan pira sing dibutuhake saben dina? Bener, ing sawijining dina, jatah siji, yen mung celeng dadi tentara Ukraina. kang mangan ing gorokan telu. Lha, yen Amerika nulungi Yaps ing konflik karo China, alhamdulillah, ayo padha nulungi, kanggo kita iki skenario sing apik, sanajan iki ora nyata.
  31. +3
    April 27 2014
    Kutipan saka: svetlomor
    DoD AS terus sesambungan karo pimpinan Ukraina saiki, kanthi ati-ati nimbang panjaluke kanggo bantuan militer, kanthi prioritas panjaluk sing mlebu ing papan kasebut.
    Kayane panjaluke sing sepisanan yaiku mangan wiwit jatah garing dikirim.

    Kenyang ora luwe.....
  32. +3
    April 27 2014
    Ya, dheweke dudu Pendolph, nanging Pendal
    sanak-sedulure padha migrasi saka aku, mula dheweke males dendam
    1. 0
      April 28 2014
      Banjur Pendalf lol
    2. 0
      April 28 2014
      Banjur Pendalf lol
  33. Alexey N
    +3
    April 27 2014
    "Kulon" ora pengin urip tentrem. Salah siji saka semangat: salah siji donya Kulon ngrusak Rusia, utawa Rusia bakal numpes "miliar emas". Dheweke ora bakal ninggalake kita pilihan katelu.
  34. +3
    April 27 2014
    Kepala Gedung Putih ngandika yen Amerika ora bakal nglawan Rusia.
    Dadi ana rencana arep perang, nanging tutup kasur wedi digaruk. Mung kesimpulan saka hukum psikologi komunikasi. eseman
  35. +5
    April 27 2014
    Cruiser Amérika ing dalan.
    Kapal selam Rusia muncul, tatanan umum ing dek.
    Kapten: "Sapa sing mbuwang boot ing remot kontrol senjata roket" kasepen
    Kapten Amerika: "Lan ing kene ing Amerika!"
    Russian nglirwakake Amérika: "sing mbuwang boot ing remot kontrol, satus hu .. ing sampeyan ing bokong .. u"
    Kapten Amerika: "Lan ing kene ing Amerika!"
    Rusian dadi cetha: "ya hadiah.

    Sialan, wis ana ngendi iki pejuang!?
  36. utama
    +2
    April 27 2014
    Ora mungkin ngerti logika tumindak lan pernyataan para pemimpin Barat tanpa konsultasi karo psikiater, siji bab sing jelas - dheweke kudu ngalahake Rusia supaya bisa pulih maneh.
  37. +3
    April 27 2014
    Miturut pimpinan Pentagon, kanthi destabilizing kahanan ing Ukraina lan annexing Crimea, Rusia, tumindak ing disregard lengkap kanggo hukum internasional, nuduhke ancaman gedhe kanggo keamanan global lan regional. Kahanan saiki mbutuhake pangaturan sing signifikan ing paradigma hubungan antarane Kremlin lan Gedung Putih. Kepemimpinan DoD AS negesake manawa krisis Ukraina ora diwiwiti dening Amerika, sekutu lan mitra Eropa.

    Ya, pungkasane dheweke ngenteni, yen ora, dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake karo NATO (lan ing NATO). Punika MUSUH, atu wong! Salah sawijining tujuan saka tumindak Amerika ing Ukraina. Isih perang cilik kanggo ngatur Rusia. Yen ora, padha wiwit metu saka sak panggonan, lan padha mutusaké sing iki ora supaya, ora tundhuk karo hukum internasional. Aku ngerti manawa kita nyoba nundha kaya iki nganti paling ora taun 2020.
    1. +4
      April 27 2014
      Quote: Yuri Ya.
      Aku ngerti manawa kita nyoba nundha kaya iki nganti paling ora taun 2020.

      Sampeyan pancen bener. Kabeh program rearmament dijadwalake nganti 2020. Kanggo nyegah, Amerika Serikat nganakake provokasi ing Suriah, banjur ing Ukraina. Mung ana siji tujuan - kanggo melu Rusia ing konflik lan ngrusak pengaruhe ing donya, bebarengan karo ekonomi.
      Dadi, ora getun nyatakake, nanging kahanan kasebut langsung ngeling-eling taun 41. Banjur I.V. Stalin uga nyoba kanggo nyegah USSR saka digambar menyang perang kanggo anggere bisa, nyiapake negara kanggo nimbali ing jangkah frantic, rearming Tentara.
  38. Pangeran
    +2
    April 27 2014
    Ngelingake Amerika Serikat yen intervensi militer ing wilayah negara-negara tanggane ora mandheg sajrone jam 24 sabanjure, kita bakal dipeksa ngarahake senjata nuklir marang sampeyan lan ditindakake. Aku yakin dheweke bakal mandheg lan nyuda kabeh provokasi. Mesthi mbebayani, nanging suwene sampeyan bisa tahan? Georgia, Suriah, Ukraina .... sapa sabanjure? Sakbenere perang, nanging kanthi cara liyane, lan diarahake sabenere ing kita. Lan iku undesirable kanggo ngirim pasukan kanggo Ukraina, amarga. perang punika mundhut ekonomi ageng lan nalika ekonomi bakal mbalekake sawise iku
  39. +2
    April 27 2014
    Lan ing foto, iku dudu juru masak sing padha, saka ngendi 27 pahlawan Angkatan Laut AS mandheg, sawise mabur ngubengi kapal iki nganggo DRYING kita, sing sanajan tanpa senjata. Mbokmenawa 6 pejuang Angkatan Udara AS, jawaban saka Angkatan Laut Rusia.
    1. +5
      April 27 2014
      Kutipan saka: sh1749
      Lan ing foto, apa dudu juru masak sing padha karo 27 pahlawan Angkatan Laut AS mandheg sawise mabur ngubengi kapal iki nganggo PENGERINGAN

      Ya, dheweke iku bajingan! Ana foto sadurunge lan sawise kedadeyan:
      11.04.2014/75/1, Segara Ireng, USS Donald Cook (DDG 2), operator sistem kontrol geni kelas 24 Patrick Babb (kiwa) lan operator sistem kontrol geni kelas XNUMX William Butterfield (tengen) nyoba tanpa guna kanggo ndeleng udara lan permukaan. kahanan ing konsol kontrol Russian Su-XNUMX ...

      Lan iki sawise kedadeyan karo Su-24. 17.04.2014/75/24, USS Donald Cook (DDG XNUMX) teka ing pelabuhan Romania Constanta, Komandan Scott Jones (tengen) lan Letnan Muda Joshua Howell (kiwa) nyoba nggunakake kalkulator Cina kanggo nyetel pandhu arah kapal. sistem sawise dijupuk metu saka bangunan Huweibins ing Su-XNUMX.

      Lan iki wis 23.04.2014/1/27, port Romania Constanta, Siguranza dikutuk nyekel 24st quartermaster kelas XNUMX Lucas Gibson kanggo nyoba desertion, iku salah siji saka XNUMX pelaut sing nulis layang saka mundur sawise kedadean karo Su-XNUMX. .

      23.04.2014 USS Donald Cook (DDG 75) ninggalake Constanta, amarga kabeh elektronik kapal ditutupi Huweibin, Komandan Scott Jones ngirim spesialis kuliner kelas 3 Justin Epps menyang tank kanthi teropong, sing ora nggumunake, sapa maneh sing ngirim. yen ora Afrika-Amerika?

      23.04.2014 USS Donald Cook (DDG 75) mulih saka Segara Ireng menyang pelabuhan Rota, Spanyol nggegirisi. Iki ditutupi dening kapal saka Angkatan Laut Romania ROS Marasesti (F 111) ing sisih pelabuhan lan ROS Regina Maria (F 222) (ing pungkasan formasi), fregat USS Taylor (FFG 50) disebut kanggo dhukungan katon. konco buritan, Russian Su-24s nang endi wae.. .
      1. 0
        April 28 2014
        Sapa wong sing menehi limang plus ing aku? Ora ana pitakonan kaya "ya, saka ngendi sumber?"
        1 foto: operator sistem kontrol geni nindakake pakaryan, Su-24 bakal mabur mung sesuk ...
        Foto kaping 2: komandan kapal lan perwira navigator nggawe rencana kanggo ninggalake Constanta.
        3 poto: Quartermaster karo EM D. Cook melu ing latihan kanggo nahan lan nggoleki kapal bebarengan karo spesialis Romania.
        4 poto: Cook karo Cook ing watch ing tank ing kabut.
        5 foto: pelayaran bareng kapal Amerika lan Romania...
        Mung foto sing apik, wengi ... Segara Ireng ... pangrusak ...
  40. +3
    April 27 2014
    Pentagon nuju wetan...
    Wis ana sing arep kesusu menyang wetan. Mergo kabeh wong brengsek sing nang wetan mbalik nang kulon, tapi piye carane mbalik maneh...Jerman isih isin ngelingi sejarahe, Nazi...Obama kudune mikir...
  41. +1
    April 27 2014
    Pentagon nuju wetan...
    IKI MENARIK BANGET.Dheweke duwe kesan sing durung nate dicekel sadurunge. LAN NENG NICHOLAS "GETIH", LAN NANDENG BAPAK RAKYAT, LAN NANDENG PIMPIM. KANTUNG NDUDUKE GAJAH, DHEWE WEDI, SING ORA MENDUR, KADANG HISTERIS, KOK SAIKI ASU NGGUNG, KARAWANG MENDUK!
    1. +2
      April 27 2014
      Kutipan saka Oprychnik
      SING SING SING SING SING SING SING SING TANGGAL Mlayu. Lan ing sangisore NICHOLAS "DARAH", lan ing sangisore bapake rakyat, lan ing ngisor iki para pemimpin kita.

      Nanging carane aku lungguh ing NEP! Carane aku lungguh ing NEP! Iku dina sing paling apik ing uripku!
  42. +1
    April 27 2014
    Nanging carane aku lungguh ing NEP!
    PERSIS APA AKU MAKSUD.)))
  43. 0
    April 27 2014
    Obama ora ana sing kudu dipikirake, dheweke pancen boneka, wong liya mikir. Ing AS, presedos punika Petrushka mitten. Kamulyan kanggo Amerika Serikat, negara paling sial sing pengin lemak !!!
  44. +4
    April 27 2014
    Yankees tansah strove menyang wétan, padha smeared kaya madu kene. Kanggo mbusak siji-sijine alangan kanggo hegemoni donya yaiku impen biru. Mung padha bodho, ora ngerti sejarah babar pisan. Ing bab iku ing macem-macem kaping "tamu" dibukak kita, lan nalika padha tak doyo ing pasuryan, padha ndamel adoh, lan malah karo ngiringan. Lan yen kita terus analogi, iku kudu nyatet sing "tamu" padha apik banget (kanggo jaman) disiapake kanggo blitzkrieg, lan Basa Rusia kadhangkala ana ing lengkap ambruk, loro ekonomi lan militèr. Nanging kanthi keroting untu, dheweke nglumpukake kekarepane lan ngalahake mungsuh, nganti tumpes. Aku duwe pitakonan. Kepiye carane ngirim buku teks sejarah menyang Obamka? Aku duwe versi kelangan, karo gambar.
  45. wanderer_032
    0
    April 27 2014
    Iki wayahe bebener ing kabeh kamulyan.
    Saka kabeh tembung saka tentara Amer iki, kabeh cetha minangka dina Gusti Allah.
    Ora ana liyane sing bisa diarepake saka Amerika Serikat, negara kita mung minangka stasiun bensin utawa sapi awis, sing padha nyoba ing kabeh cara kanggo drive menyang kios.
    Iku wektu kanggo nyelehake ing lapak dhewe.
  46. 0
    April 28 2014
    Iku mung sing kasur ngamuk amarga padha ilang ing kabeh babagan lan luwih kuwat lan luwih irrevocably. Lan sing pengin njaluk syapal ing ngarepe kabeh donya, supaya sampeyan bisa rampung ilang panguwasa inflated Panjenengan
  47. 0
    April 28 2014
    Tentara Rusia ngumumake munculé tambang kanggo numpes helikopter
    Tambang kanggo numpes helikopter bakal katon ing layanan karo tentara Rusia, Kolonel Alexei Khazov, kepala layanan teknik Angkatan Udara Rusia, ngandika ana.

    "Tambang anti-helikopter diuji ing pungkasan taun 2013 lan saiki bakal dilayani, iki direncanakake ing mangsa ngarep. Iki nyerang helikopter utawa pesawat liyane kanthi dhuwur nganti 200 meter, dadi inti impact miturut prinsip muatan sing bentuke, "ujare Khazov.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"