Duel ing wayah sore perayaan

13
Duel ing wayah sore perayaan


Iki sejarah saiki katon lucu kanggo kula. Nanging ing wayahe dheweke ora katon ceria ... Saben uwong ngerti tembung presiden, sing diomongake ing jamane, yen kita bakal "nurunake teroris ing jamban" yen kita "nyekel" ing kana. Ekspresi iki saiki asring digunakake dening akeh - nalika ana ing panggonan, lan nalika ora. Nanging iki ngandika ing hubungan kanggo teroris, pejuang Chechen ing tartamtu. Nanging jebule aku meh dadi "rendhem ing jamban" dhewe. Lan ngguyu lan dosa. Nanging apa ngguyu ...

LANGKA TENANG. Omongane alon. "HALION"

Iki kedadeyan ing wayah sore tanggal 9 Mei. Dina Kamenangan liwati tanpa akeh kuwatir lan masalah, sore teka. Petugas manajemen kumpul kanggo istirahat kumelun sore ing mburi gedung markas, ing kana ana plataran sing nyenengake, adoh saka mripate para panguwasa. Panggonan favorit kita kanggo ngrokok lan ngobrol. Iku bisa kanggo njaluk ana liwat lawang mburi menyang markas. Lan ana barang-barang sing ora biasa diselehake ing papan sing penting.

Cedhak metu saka bangunan kasebut ana lawang mlebu menyang parit sing ngarah menyang posisi tembak. Parit kasebut jero, ditutupi log saka ndhuwur lan ditutupi bumi, mulane kaya dalan ing njero lemah. Ing jejere ana posisi tembak sing digawe saka karung pasir. Sabanjure ana padusan ruangan: kothak kayu gedhe sing diselehake ing cincin beton, ing ndhuwur tong banyu rong atus liter. Ing sisih tengen ana rabbitry - kothak ing telung bagean, kalah saka papan lan ditutupi lembaran slate ing ndhuwur. Telung pasang terwelu manggon ing kono. Ora ana sing mikir ngirim menyang kuali, mung seneng nonton kewan sing ora mbebayani lan gampang ditipu iki. Lan ing sisih tengen rabbitry, kira-kira patang meter saka iku, ana obyek sing paling penting - jamban. Kanggo sawetara alasan, kita disebut ing basa angkatan laut "jamban". Ing mburi kabeh struktur kasebut, jaring kamuflase digantung ing kabel baja, lan mung ing tingkat dada. Napa dheweke ora bisa nggantung ing kono, kanggo tujuan apa - ora jelas. Ora ana paedahe. Lan apa jenis "wong wicaksana" nggantung ing kono?

Kabeh wilayah unit iki diubengi dening rong baris cagak karo kabel barbed. Saka sisih mburi markas, lan, kanthi mangkono, plataran sing ditresnani, jarake kira-kira seket meter. Ing mburi kabel barbed dumunung dalan, ing sisih ngelawan kang ana yard omah Chechen.

Ing kana, ing sisih pinggir dalan, langsung ngelawan markas, kira-kira pitung puluh meter, ana omah gedhe sing durung rampung. Mung tembok lan langit-langit, ora atap. Kita uga ngerti manawa kanggo nyerang wilayah kita ora ana posisi tembak sing luwih apik tinimbang bangunan iki. Nanging dheweke ora bisa nindakake apa-apa.

Aku kudu ujar manawa bagean kasebut ana ing situs peternakan negara Chechen sing gedhe, ing ngendi ana sawetara bangunan kanthi papan sing cukup. Mulane, ana cukup kantor lan ruang tamu, lan kabeh wis cukup trep. Nanging kabeh wilayah unit kasebut katon apik lan bebas dijupuk saka dalan sing cedhak lan saka arah apa wae. Iki kadhangkala nyebabake masalah serius. Sak shelling, kang kedaden asring, kita nandhang losses.

Ing wayah sore perayaan iki, wong rame ing mburi markas - padha ngrokok, ngomong banter lan ngguyu. Ing "jamban" kabeh kabin, lan ana telu, terus-terusan dikuwasani. Sawetara pengunjung diganti dening wong liya. Sawise rampung kabeh urusan, "umum" mboko sithik buyar menyang kamar. Pelatarane kosong. Aku ngenteni, aku ora kesusu. Sampeyan uga perlu kanggo lumaku liwat kabeh barak lan mriksa layanan saka rasukan tiyang istri internal. Iku giliranku. Wektu teka nalika aku ditinggal piyambak. Kanthi rokok ing tutuk, nganggo sandal lan bedhil ing sabuk, alon-alon menyang jamban. Dheweke mlebu ing stan, nindakake apa sing kudu ditindakake ing kana, ngadeg ing kono, ngrampungake rokok. Banjur dheweke ninggalake iki, ayo ngomong, kamar sing nyaman lan alon-alon mundur. Aku mlaku sawetara langkah, setengah meter tetep menyang rabbitry ...

GUMUR, KURUNG LAN… WAYAH LEEH URIP

Ing perang, bebaya tansah ana ing mburi sampeyan lan sampeyan tansah ngrasakake napas sing abot. Dumadakan dheweke, langsung nyedhak, nyedhaki sampeyan. Kaya biasane, ora dikarepke. Mulane, sampeyan ora siyap, sampeyan bingung lan ora duwe pertahanan. Lan mung kasempatan nyimpen sampeyan banjur. Banjur, yen kabeh wis rampung, sampeyan nyumet rokok kanthi tangan sing ndredheg lan mikir kenapa sampeyan isih urip. Lan sampeyan ora bisa langsung éling carane Bejo sampeyan wektu iki.

Aku isih ora ngerti kenapa aku mandheg ing wayahe? Secara harfiah ing kedhip mripat iku kabeh diwiwiti. Sawise kabeh, dheweke ora bakal nindakake. Kaya ana sing ngempet aku. Sing nyimpen. Sawise kabeh, banjur aku njupuk langkah liyane - lan iku ...



Dumadakan aku weruh: ing slate, sing nutupi rabbitry, bolongan ukuran ajiné wiwit katon. Lan lembaran slate dhewe wiwit rame lan mumbul, lan kabeh iki kedadeyan ing ngarepku. Jala kamuflase sing digantung ing mburi kelinci wiwit kedutan, kaya wong sing ora katon nyuwek lan nyuwek. Banjur aku nyadari yen peluru sing nembus dheweke. Kripik slate nglarani raine. Ing sisih kiwa, aku krungu swarane peluru sing nempuh tembok bata lan swara kaca pecah. Lan mung banjur, saka ngendi wae ing sisih tengen, ketoke - saka kadohan, swara saka bledosan dawa saka senjata otomatis. Ora banter babar pisan. Kerep ngeklik, kaya-kaya ana sing nguncalake kerikil cilik ing watu.

Isih ora ngerti apa sing kedadeyan, dheweke langsung njeblug ing ngisor kelinci. Peluru terus gumuruh ing slate lan, crackling liwat tembok plank, mabur sawetara sentimeter ing ndhuwur kula. Kripik cilik lan bledug kayu udan mudhun ing kula. Sensasi kaya jantung mandheg amarga wedi. Pikiran kesusu kanthi cepet, wayahe ilang, lan keputusan sing bener ora ditemokake.

Peluru sing kena ing slate mandheg. Ketoke, militan ing toko entek amunisi. Iku dadi sethitik luwih gampang, kalem wiwit bali kanggo kula. Aku kudu lunga. Lan kenapa dheweke ragu-ragu?

Lan dumadakan wiwit maneh. Katon kaya Chechen iki bisa ngganti toko lan mutusake supaya ora nglilani aku metu urip. Saiki dheweke kerep nembak siji-sijine, terus-terusan ngganti titik target. Ngerti yen aku ora bisa ninggalake lan aku ana ing endi wae ing kene, dheweke, njupuk rabbitry ing macem-macem papan, ngrasakake aku. Aku duwe wektu kanggo urip. Iku medeni lan sedhih.

Lan aku weruh SILHOUETTE Ireng ing tembok ...



Mung mengko, ing swasana tentrem, nalika dadi bisa kanggo njelasno lan mikir bab apa wis kedaden, aku weruh carane mungsuh wis pengalaman, siap lan mbebayani. Dheweke nindakake kabeh kanthi bener wiwit wiwitan. Mbukak geni, aku njupuk timbal ing gerakan target, ora assuming sing aku bakal mandheg sakperangan alesan. Nanging aku dhewe ora bisa mbayangake iki, lan saiki aku ora ngerti kenapa aku mandheg. Mung amarga iki, giliran pisanan dheweke ngliwati aku. Lan banjur banget trampil wiwit "milih metu" kula saka ing rabbitry karo nembak.

Ing wayahe, "biografi tempur mulya" saya wis rampung. Desperation njaluk metu. Ngatasi rasa wediku, aku rada maju lan ngintip saka mburi kelinci. Lan aku weruh dheweke. Ing latar mburi langit biru peteng - tembok ireng omah sing durung rampung. Lan ing ndhuwur tembok - dheweke, siluet. Mung sirah lan pundhak sing katon. Lan pemandangan sing ora iso dilalekake lan nyenengake: kelip-kelip tembakan nembak sampeyan.

Cepet dibusak saka holster PM. Aku tansah siap kanggo murub: kartrid ana ing tong minyak, safety mati. Panjenenganipun cocked pemicu, nuding ing siluet ireng lan wiwit njupuk. Apa ana kanggo ngarahake! Nanging tembakan ing kula mandheg, dheweke, ketoke, bingung, ora nyana bali geni. Lan dheweke ora ngerti yen dheweke mung dijawab saka Makarov. Terus nembak, aku cepet-cepet mlumpat lan mlayu menyang markas. Lawang mlebu mburi mbukak - iki kesempatan. Kanggo ngluwari sethitik luwih saka sepuluh meter. Luwih cepet!

JANCOK AKU SALIRAN IKI?!

Senapan mandheg. Duwe painfully kenek lawang wesi mbukak lawang mlebu, aku mabur menyang koridor. Jantungku deg-degan metu saka dhadha. Dheweke nyawang bedhil: rana mandheg ing posisi mundur mburi. Kanthi mikir sing ala ing wektu iku, aku ora ngerti yen kartrid wis entek, nanging langsung mikir: "Senapan pecah, bolt macet. Kuwi ora pantes!” Wis ora cukup kanggo ngisi maneh pikirane, senajan ana toko serep. Kapentingan ing pistol, amarga wis "rusak", langsung ilang. Iku tetep unloaded ing tanganku. Tak delok-delok sikilku - jebule aku ora nganggo alas, sandalku ilang. Lan ora ngerti apa sing daklakoni, aku cepet-cepet bali menyang rabbitry kanggo nyimpen sandal!

Akeh perkara sing daklakoni banjur katon aneh lan ora bisa diterangake mengko. Aku ora ngerti kenapa ing wektu iku aku tumindak kanthi cara iki lan ora liya. Lan luwih-luwih, ora ana kepastian yen kabeh mau nduweni makna. Kaya dene sandal iki. Ya, kenapa aku butuh dheweke?

Bullet bali, aku langsung ketemu. Kene lagi, ing rabbitry. Nanging ing wayah esuk pikirane njedhul: "Apa sampeyan ora duwe pikiran? Sandal apa? Cepet bali!” Lan, dumadakan noleh, langsung lali babagan sandal, aku cepet-cepet bali. Apa ana njupuk ing kula wektu iki, Aku ora bisa ngomong manawa. Kabeh gumuruh. Wis ana tawuran.

Kamenangan ing TCTerms



Dheweke mlayu menyang koridor lan, mlumpat munggah ing undhak-undhakan liwat papat undhak-undhakan, mbengok kanthi swara ala: "Weker! Kanggo perang! Nanging iki ora dibutuhake maneh. Akeh sing ana ing posisi cedhak jendhela lan celah lan murub maneh. Ana geger sing ora bisa dibayangake ing sakubenge, ana mambu bubuk mesiu, lan jubin kebak kartrid bekas. Kasunyatan wiwit bali menyang aku.

Kamarku paling adoh, sisih kiwa koridor. Aku mlumpat menyang. Rompi unloading karo amunisi digantung ing mburi kursi cedhak bunk. Ing jejere meja bedside, condong ing tembok, ana bedhil mesinku. Toko dikunci. Aku mbuwang pistol ing amben, njupuk "unloading" saka mburi kursi, sijine iku tanpa fastening. Aku njupuk senapan mesin lan mbukak maneh, Aku ngirim kartrij menyang kamar wis ing Go.

Miturut kru tempur, aku uga duwe papan cedhak celah karo sektorku dhewe kanggo observasi lan njupuk. Nanging saiki aku malah ora ngelingi, aku mlumpat mudhun ing undhak-undhakan, aku mlayu maneh. Sampeyan kudu ngrampungake perang.

Sadurungé metu saka gedhong, dheweke beku sedhela. Ambegan jero - lan liwat lawang kesusu metu. Ing sacedhake ana posisi sing digawe saka karung pasir. Aku njupuk, pranyata trep banget. Dheweke nyelehake bedhil mesin menyang celah, siap-siap kanggo njupuk, nanging ... Ana pepeteng sing ora bisa ditembus. Sawise kamar sing padhang, aku ora weruh apa-apa, mripatku durung biasa karo peteng. Banjur dheweke wiwit njupuk arah kasebut kanthi bledosan cendhak sing kerep, ngerti kanthi lengkap manawa, paling mungkin, aku ora bakal kenek sapa wae. Nanging dheweke ora bisa mandheg. Iku mbales asor lan wedi. Aku ngarep-arep yen aku bisa nggawe dheweke ngalami kedadeyan sing padha karo aku.

Rilis kabeh pitung majalah cepet banget. Mesin wis overheated - ora bisa ditahan ing tangan. Aku glethakaken ing jejere kula, lan lungguh mudhun kesel dhewe ing lemah, nyandhak bali menyang sandbags. Kekuwatan wis ninggalake aku. Paprangan isih rame, nanging aku ora kuwatir maneh. Kamenangan ing duel iki dadi milikku, sanajan skor pungkasan tetep imbang. Aku menang ing poin. Mungsuh miwiti tandhing karo wiwitan gedhe ing hubungan kanggo kula, nanging gagal kanggo njupuk kauntungan saka iku. Lan wiwit wiwitan, aku ana ing kahanan sing ora bisa ditindakake. Nanging, senadyan iki, dheweke isih urip lan malah utuh.

MATUR NUWUN, SEDULUR "MAKAROV"!

Apa sing diterusake kaya-kaya burem ing memoriku. Paprangan enggal rampung. Kita wis tatu telu. Dheweke dibantu lan disiapake kanggo evakuasi. Nanging ora ana sing "berat" ing antarane, kabeh wong bisa ngenteni nganti esuk.

Lan kanggo kula ana segelas vodka. Dheweke teka banget. Banjur napsu brutal tangi. Ing lemari aku nemokake jar sprats ing saus tomat, sing diarani "iwak abang". Dheweke mbukak nganggo piso meja sing kusam lan tanpa roti, mung siji bawang, dadi reged karo saus, dheweke mangan.
Aku weruh PM ing amben, ngangkat munggah, ketemu metu sing kabeh iku kabeh tengen karo. Aku ngganti majalah lan menet tombol tundha rana. Rana diklik bali menyang posisi ngarep, ngisi kartrid menyang tong minyak. Iki, "dolanan" sing ditresnani ing ati, nyenengake kanggo nyekel ing tangan sampeyan. Aku pancen yakin yen dheweke, "Makarov", sing nylametake aku lan menehi kesempatan kanggo nemokake cara metu saka kahanan sing ora ana pengarep-arep.

SHOCK POST FIGHT

Isuk-isuk kabeh omong-omongan mung bab perang wingi. Pesertane nuduhake kesan. Saben wong duwe "petualangan" dhewe sing pengin diomongake. Aku nyritakake apa sing kedadeyan karo aku. Wis, iku bakal katon, iku ora medeni, nanging malah fun. Kabeh padha ngguyu, banjur marani panggonan kono.

Lan ana langsung lara ngguyu. Kelinci kasebut praktis diowahi dadi serpihan kayu kanthi peluru. Saka enem terwelu, mung loro sing bisa urip. Kéwan-kéwan sing mlarat, sing wedi mati, nglumpuk ing pojok-pojok ing antarané bangkai sing mati. Nalika aku weruh iki, rambut ing sirahku wiwit obah. Nanging kepiye carane dheweke bisa urip? Aku ndhelik ing sangisore rabbitry!

…Ana sing nepuk pundhakku. Padha surak-surak. Ditemtokake. Ketoke, aku duwe kamera video sing padha ... Nanging sandal wis ana. Maksudku, ngendi aku ninggalake iku, ing rabbitry.

Iku uga nggawe kesan liyane.

Tembok mburi jamban, umume ing telung kabin, kebak peluru. Luwih saka patang puluh bolongan dietung ing. Kanggo rejeki sing paling gedhe, nalika "jamban" diluncurake ora ana wong liya. Yen ora, sapa sing bisa urip ing kono? Lan sawise kabeh, obyek iki murub ing purposefully, misale jek sing ora saka siji gedhe. Kualitas dhuwur banget.

Banjur, nganggo bedhil mesin, padha menyang omah sing durung rampung. Tembok ngarepe kabeh dibuwang karo peluru anyar. Ana akeh wong. Pegaweyanku. Pranyata dheweke njupuk persis ing ngendi dheweke perlu.

Kita munggah ing ndhuwur lan nemokake sawetara posisi tembak ing kana. Iki tegese ora ana siji "kanca", kaya sing katon ing wiwitan, nanging paling ora telu utawa papat. Lan ana akeh cangkang sing anyar dijupuk. Siji banget karo kabeh kepinginan ora kanggo njupuk. Nanging kita ora nemu jejak kasunyatan sing aku bisa kanggo njaluk menyang salah siji saka wong-wong mau. Inggih, iku kelakon. Dheweke uga ora nabrak aku. Sampeyan bisa uga nganggep yen nalika aku miwiti njupuk, ora ana wong.

Dideleng saka crita-crita, perang kasebut cendhak, nanging angel. Kita padha shelled saka kabeh arah. Kapadhetan geni mungsuh dhuwur banget, nganti peluru asring mabur menyang celah-celah sing sempit. Ing salah sawijining ruang tamu, bolam lampu dicemplungake dening peluru. Nanging aku mung ngerti kabeh iki saiki, sawise perang. Lan ing wayahe dheweke mimpin tandhing, sing njupuk kabeh perhatian lan kabeh kekuwatanku.

Kanggo sawetara alasan, kasus iki utamane disimpen ing memoriku, kanthi kabeh rincian sing paling cilik, ora kaya liyane. Lan iki senadyan kasunyatan sing ing Course saka layanan ing Chechnya, acara luwih tragis asring kedaden.

P.S

Lan aku uga teka ing kesimpulan yen wong ing donya iki dudu master uripe. Lan luwih ing perang. Lan ora bebas ngatur nasibe dhewe, wis ditakdirake saka ndhuwur, iki hukume dhewe. Aku kèlingan biyèn biyèn ana wong wadon tuwa sing aku kenal, wong sing wicaksana, kandha, ”Kita kabèh mlaku ing sangisoré Gusti Allah. Kabeh iku ana ing tangane Kang Maha Kuwasa, lan mung Panjenengane kang nemtokake wektu sapa ing donya iki wis kadaluwarsa.
Cara iku. Lan giliranku, pranyata, durung teka.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    April 26 2014
    Ya, petani duwe rasa seneng militer, sanajan sekedhik, lan mung! Ora bakal ana sing nulis
  2. +2
    April 26 2014
    Ya, ana sing kaya ngono, ana sing kudu dieling-eling, lan sanajan sampeyan nggatekake sikilmu dhewe, aku kelingan ana wong Uzbek sing mbuwang granat menyang parit........... bejo tramp.
  3. +6
    April 26 2014
    Amerika konco pager beton kosong karo bedhil mesin ing tugas, lan kita konco maskset, karo sprat lan botol vodka ... nanging mbantu ing kaping angel, serves, supaya ngomong, minangka counterbalance kanggo stupidity. saka panguwasa lan laxity kita ... Where ana sak serangan ngamuk unrestrained Diiseni munggah dening rasukan tiyang istri Endless lan pengawal tugas (pengawal, pengawal, rasukan tiyang istri, checkpoints - nelpon apa wae sing disenengi), ngendi padha mata komandan (sadurunge, komandan ngarep), sing ndudhuk unit militèr ing panggonan iki, ngendi penulis dhewe - ing ukuran liyane? Masker ditutup ing millennium pungkasan cedhak jamban (dheweke, kanthi cara, crib kasebut ana ing cedhake), bisa uga didandani, lan ora ngrokok ing kaca tingal ing wayah sore sing surem. Umumé, Penulis, sampeyan begja, kaya mayoritas. Selehake limang artikel liyane, lan gerombolan mungsuh kita, wedi karo bunuh diri "mungkin bakal ditindakake" lan sawetara jinis ibu, bakal mlayu wedi.
  4. Lyoshka
    +2
    April 26 2014
    crita kelangan, mbokmenawa akeh wong
  5. + 12
    April 26 2014
    Wong kasebut nduweni malaekat wali sing kuwat, nanging kelainan asli Rusia kita.
  6. +6
    April 26 2014
    Kira-kira padha sampah ing Grozny (Aku ngomong bab lokasi jamban ing latar mburi, karo stretch marks lan kabeh). Nanging ing kasusku, bass dobel mabuk (ora ana pelanggaran kanggo kontraktor, rabble nyata tetanggan kita), sing ana ing mburi pager, lan wiwit nembak kabeh sing obah ing wayah wengi. Lan aku mung obah, aku metu kanggo kabutuhan cilik))) Rambut abu-abu ditambahake, nanging aku nyimpen kabeh sing dakgawa! ))))))
  7. +4
    April 26 2014
    chuyka ing perang perlu tanpa iku, kaya aku ngerti dhewe
  8. padonok.71
    +1
    April 26 2014
    Lan ing unit apa perang sing nggegirisi iki kedadeyan? Miturut katrangan, spesialis kasebut uga ngladeni ing kana.
  9. +8
    April 26 2014
    Kapethik saking padonok.71
    Miturut katrangan, spesialis kasebut uga ngladeni ing kana.

    Setuju. Aku kepengin weruh apa sing nyegah ngisi reruntuhan omah kanthi macem-macem "lucu" sing nggawe kabeh upaya kanggo njupuk posisi tembak ing reruntuhan kasebut ora ana gunane?
    Ing sawijining wektu, aku kelakon njupuk posisi ing panggonan sing bisa diserang saka skerries kuwi. Ora bisa ngirim ana, kita nyetel "surprise". Bengi kapisan iku ana gegeran!
    Lan ing kasus tartamtu, wong iku begja. Sawise maneh, luck menehi ganti rugi kanggo indifference tentara biasa. Sanajan, telung tatu wis dadi rega gedhe kanggo buta huruf komandan.
    1. Kassandra
      0
      April 29 2014
      utawa mbukak pamindhahan ana, lan kosok balene kanggo nggunakake,
      lan umume ing panggonan kasebut luwih becik ora "dumunung".
  10. +2
    April 26 2014
    Kutipan saka: A1L9E4K9S
    Wong kasebut nduweni malaekat wali sing kuwat, nanging kelainan asli Rusia kita.

    Kutipan saka: A1L9E4K9S
    Wong kasebut nduweni malaekat wali sing kuwat, nanging kelainan asli Rusia kita.

    Sing bener, wong bisa ngrayakake ulang tahune sing kaping pindho ing dina iki, nanging yen ora, kaya biasane, kita nggawe apa sing ilang nalika nggunakake, crita nyata, sing ora ana rasa wedi.
  11. +3
    April 26 2014
    Meh bab aku, ing 2 Juli ing wayah sore, mulyo lungguh kanggo ngimpi lan mikir bab sing langgeng, pikiranku diselani dening dumadakan nggero budheg. nyawang, departemen lan pekarangane ketutupan bledug putih sing kandel, siji mikir p..c, nyemplung menyang blumbang kanggo nggoleki, karo PM lan majalah cadangan, aku nyeret-nyeret karo PM, kaya duwe wektu. kanggo nembak dhewe, nanging aku ora peduli PM iku senjata pribadi lan tansah karo kula, Aku bakal katon watara ing dugout, utamané ing mburi dugout ana eri, wiku lan sing paling penting, kali. senajan ora amba, nanging isih, padha ora bakal teka langsung, kanggo soko luwih serius, lan sing paling Jahwéh, ora piyambak cedhak push, iku jenis bisu. o. Banjur dadi metu sing "Ceko" dimuat "Ural" karo saltpeter lan ndamel menyang kantor komandan, kita Bejo kabeh daya ora bisa. karo mesin bom dina, saliyane kita, aku ana ing loro. departemen liyane, wong Chelyabinsk ing Argun utamané apes, meh kabeh departemen diblokir ana kene crita kuwi. Banjur telung dina padha raked kabeh plester lawas saka langit-langit ing kokpit.
  12. padonok.71
    +2
    April 27 2014
    Dadi, dadi jelas. Salah siji Departemen Dalam Negeri, utawa shpaki. Lan kabeh wong tentara ngerti, iki dudu prajurit, ora ana pelanggaran, sampeyan duwe kekhususan sing beda. Mung maca gambaran, Aku panginten apa jenis peralatan posisi komandan perusahaan bakal nelpon kanggo saperangan babak, nanging iku CCM bajingan. Malah wajib militer kita ora nindakake. Mulane, kanggo perang, kanggo tentara, lan kanggo nyekel crooks, Departemen Dalam Negeri. Sepisan maneh, ora ana pelanggaran.
  13. 0
    April 29 2014
    Kutipan: loska
    crita kelangan, mbokmenawa akeh wong

    Aku ora weruh apa-apa sing keren. Luwih kesel. Lan yen kabeh wis rampung - muji Gusti Kang Maha Kuwasa, ilmu iku larang lan, Gusti Allah ngalang-alangi, tanpa getih

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"