Olahraga militer sing ora dingerteni

5
Olahraga militer sing ora dingerteni


Saka 24 Maret nganti 29 Maret, kutha Sodankylä ing Finlandia dadi tuan rumah Kejuaraan Dunia kaping 52 saka Dewan Olahraga Militer Internasional (Council International du Sports Military - CISM) ing ski. Kompetisi dianakake ing biathlon, ski lintas negara, ski alpine lan orienteering ski. Atlet militer saka 25 negara melu. 18 set penghargaan dimainake ing kompetisi individu lan tim kanggo pria lan wanita.

Perwakilan Angkatan Bersenjata Rusia melu kompetisi biathlon, ski lintas negara lan kompetisi orienteering ski. Gunggunge 19 atlet kang menang 7 medali: 4 emas, 1 perak lan 2 perunggu. Lan kanggo pisanan, tim kita njupuk Panggonan ing tim kapindho sawise tim Prancis, kang menang 15 medali, kalebu 8 emas. Panggonan katelu dijupuk dening atlet Bundeswehr karo 2 medali emas.

Wigati dicathet yen atlit tentara Rusia utamane unggul ing orienteering ski, olahraga sing ditrapake militer sing spesifik. Kapten Eduard Khrennikov (CSKA, Moskow) lan Ensign Tatyana Kozlova-Rvacheva (ZVO) menang loro medali emas saben tim lan kompetisi individu. Lan ensign Tatyana Vlasova (CSKA, Moscow) - "emas" lan "perak". Alexei Slepov lan Alexander Loginov, perusahaan olahraga biasa saka Balashikha cedhak Moscow, entuk medali perunggu ing sprint tim biathlon.

ING AYUN OLIMPIS

Kejuaraan musim dingin SISM ana ing bayangan Olimpiade ing Sochi. Media ora nggatekake dheweke. Nanging muspra. Ing pertandhingan kasebut, tim Angkatan Bersenjata Rusia njupuk posisi kaping pindho kanggo pisanan, ninggalake tim kuwat saka Jerman, Austria, Norwegia, lan Polandia. Nanging, dheweke ora melu kompetisi ski. Iku utamané ngremenaken sing warriors kita, lanang lan wadon, nindakake paling sukses ing orienteering ski. Kalebu atlet langsung saka kabupaten, lan ora mung saka CSKA.

Kabijakan SISM yaiku pangembangan olahraga militer, paramiliter. Supaya game militer ora duplikat Olimpiade. Supaya ora mung profesional ing seragam njupuk bagéyan ing wong, nanging uga atlit langsung saka pasukan. Saka sudut pandang iki, orienteering ski ora kalah karo biathlon, sing uga kalebu balapan patroli ski.

Dewan Olahraga Militer Internasional, SISM, diadegaké ing taun 1948 ing Nice, Prancis. Antarane kabeh organisasi olahraga ing donya, iku nomer telu paling gedhé sawisé Komite Olimpiade Internasional lan Federasi Olahraga Universitas Internasional, lan Militer World Games sing dianakaké saben patang taun iku nomer loro mung kanggo Olimpiade lan Universiade ing orane katrangan.

Saiki, SISM nggabungake organisasi olahraga saka 133 tentara ing saindenging jagad. Sadurunge bubar organisasi Pakta Warsawa, tentara negara-negara kamp sosialis digabungake dening Komite Olahraga Tentara Persahabatan (SKDA), wiwit taun 1958, saben patang taun, padha nganakake kompetisi, sing diarani Spartakiads of tentara grapyak.

Spartakiad pisanan saka tentara ramah dibukak ing 1958 ing Leipzig (GDR). Kompetisi ing 12 olahraga dianakaké ing 19 kutha ing republik, meh siji lan setengah ewu atlet tentara saka 12 negara melu. Nanging, kompetisi iki wis dadi reguler wiwit 1969, nalika II Spartakiad tentara loropaken dianakaké ing Kiev. Sabanjure kedadeyan ing Cekoslowakia (1973), Kuba (1977), Hongaria (1981) lan Polandia (1985). Winter Spartakiads uga dianakaké antarane Spartakiads panas.

Sawisé ambruk kamp sosialis lan Pakta Warsawa, SISM bisa dadi organisasi atlet prajurit sing sejati ing saindenging jagad. Nanging Game tentara ramah terus. Mung saiki jeneng lengkap muni kaya iki: Spartakiad saka tentara loropaken - negara CIS. Nanging, ing 2012, kanggo pisanan ing Spartakiad, dianakaké ing Astana, tim saka luar negeri njupuk bagéyan - tim tentara Republik India. Taun iki, XI Spartakiad bakal ditindakake, countdown sing disetel ing taun 2000, nalika sing pisanan ditindakake.

Angkatan Bersenjata Rusia ditampa ing Dewan Olahraga Militer Internasional tanggal 10 Mei 1991 ing Sidang Umum SISM kaping 46 ing Tanzania. Wiwit kuwi, olahragawan Rusia wis melu ing 161 SIZM World Championships ing 25 olahraga. Kajaba iku, padha melu ing I, II, III, IV World Military Sports Games, ngendi padha tansah njupuk Panggonan pisanan tim.

Sayange, ing Course saka reformasi Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia olahraga militèr nandhang losses gedhe, lan kanggo sawetara taun atlit tentara ora melu ing kompetisi dianakaké dening SIZM. Khususé, ora ana tim kita ing V World Military Sports Games ing Brasil ing 2011. Nanging saiki para atlit kita wis siyap-siyap kanggo pertandhingan 2015 lan tekad bakal dadi juara ing kompetisi tim maneh.

Game dianakake saben 4 taun ing 26 olahraga Olimpiade lan 6 latihan militer. Antarane olah raga Olimpiade kalebu olahraga "pertempuran" kayata tinju, gaya bebas lan gulat Greco-Romawi, judo, taekwondo, anggar, shooting, pentathlon modern, equestrian lan sailing. Lan ing ngisor iki dhaptar olahraga musim dingin: biathlon, ski alpine, ski lintas negara, orienteering ski, panjat tebing (ing jero ruangan), gunung ski (tur ski), trek cendhak.

OLAHRAGA ING SERAGAM MILITER

Saliyane orienteering ski, jinis-jinis sing ditrapake militer ing ngisor iki ditanam ing SISM: penerbangan pentathlon, pentathlon militèr, pentathlon marine, parachuting, orienteering lan nglangi khusus ( olahraga ngluwari). Skydivers duwe juara donya sing kapisah. Jinis-jinis sing ditrapake militer sing isih ana kalebu ing World Games. Iki minangka setelan dhasar SISM kanggo pangembangan jinis-jinis sing ditrapake militer kanthi tepat kanggo kepentingan angkatan bersenjata kabeh anggota organisasi.

Pentathlon penerbangan militer internasional dumadi saka rong tahapan: kompetisi aerobatik lan olahraga. Piloting ditindakake ing pesawat jet kanthi kru rong wong. Kalebu penerbangan segi telu luwih saka 300–400 km ing 200 m (+/- 50 m) dhuwur, nyerang target lemah nalika muter. Iki dianggep minangka jinis kompetisi sing kapisah lan ora dianggep minangka program olahraga. Kanggo alasan teknis tartamtu, kompetisi aerobatik bisa dibatalake kabeh.

Kompetisi olahraga ing kerangka pentathlon penerbangan militer dianakake ing disiplin ing ngisor iki: njupuk saka pistol kaliber gedhe (revolver) ing target sing muncul; nglangi 100m kanthi alangan; pager; tes basket (4 latihan kanthi bal); ngatasi rintangan lan orienteering.

Pentathlon militèr internasional njupuk saka bedhil standar kaliber 6,0 utawa 7,62 mm ing 200 m saka posisi rawan (rong seri 10 dijupuk); ngatasi alangan SIZM (500 m); nglangi 50 m kanthi alangan; mbuwang granat 570 g kanggo akurasi lan jarak; nyabrang 8 km. Kanggo wanita, latihan padha, mung bobot grenade 370 g, lan salib 4 km.

International Naval Pentathlon - dalan alangan (300 m, wanita - 280 m); balapan menyang ngisor; nglangi ing blumbang; seamanship; salib amfibi 2,5 km. Olahraga sing spesifik banget, ora saben wong bisa nindakake. Dilakoni nganggo seragam militèr. Lomba kaslametan dianakake ing blumbang. Sampeyan kudu nglangi ing banyu 20 m, banjur gaya bebas 25 m, nyilem lan angkat mannequin bobote 30 kg saka ngisor, banjur ditarik 25 m.

Nglangi uga angel. Sampeyan bisa nglangi ing sirip dhewe, nanging ing wektu sing padha sampeyan kudu ngatasi alangan permukaan. Kajaba iku, perlu nglangi 25 m kanthi model mesin telung kilogram, lan malah nyilem lan medhot selang geni ing sisih ngisor.

Praktek laut umume ora bisa dibayangake. Antarane liyane, sampeyan kudu menek mast dhuwur 10 m, sijine limang landmark ing ndhuwur. Banjur sampeyan kudu narik, uncalan lan dasi tali nggeret. Lan pungkasane, mlebu ing prau, ngubengi sawetara pelampung miturut pola tartamtu, copot rantai 10 meter saka siji lan atur maneh menyang liyane, copot krenjang lan rampung.

Sawisé iku, cetha yen amphibious cross-country ora numpak mobil amfibi. Iki minangka pawai paksa kanggo 2,5 km kanthi seragam militer lan nganggo bedhil mesin. Sadawane dalan, sampeyan kudu njupuk target karo bedhil, nglangi 50 meter bolak-balik ing prau karet, uncalan granat 6 kaping ing 25 meter lan njaluk menyang bunder rong meter. Saben kantun nganggo bedhil utawa granat dihukum nganggo loop penalti. Kompetisi iki dianakaké 4-5 dina, siji saben dina. Sing apa iku, olahraga militer nyata. Asring banget atlit saka pasukan, lan ora saka klub, melu kompetisi kuwi.

ORA ONO WONG BAKAT

Cetha yen kompetisi SIZM nuduhake ora mung tingkat atlit tentara, ora mung pangembangan kualitatif olahraga militer ing saben negara. Secara ora langsung, asil kompetisi nuduhake tingkat kabeh angkatan bersenjata, pertempuran lan latihan fisik. Lan kanggo negara cilik, "metu" penting banget.

Kepala departemen militèr Applied, profesional pinunjul lan nemen olahraga CSKA Alexander Shchepelev ngandika:

- Bubar, kira-kira 40 negara ing Afrika wis ditampa ing SISM. Lan para prajurit pancen komunikasi, berkembang, sinau akeh perkara anyar, apa sing kedadeyan ing saben tentara, pinten wektu kanggo olahraga ing negara kasebut, pangembangan budaya fisik. Kabeh interaksi liyane adhedhasar prinsip gaya urip sehat lan latihan prajurit.

- Kene pitakonan langsung muncul: ing sawetara negara, nyatane, profesional nindakake, lan ing sawetara cilik, temenan, amatir. Apa olahraga militer profesional ana ing pirang-pirang negara? Lan klub kaya CSKA?

- CSKA punika unik, mung klub ing donya sing cultivates bab 37 olahraga . Malah klub sipil ora duwe akeh. Latihan atlit militèr ing Eropah wis mantep banget. Nanging kabeh latihan fisik dibangun kanthi interaksi karo klub lan pelatih sipil. Babagan profesionalisme. Yen sampeyan njupuk syarat layanan utawa struktur latihan ing Swiss, Austria, saben wong ing militer kanggo 10 taun. Saben taun dheweke nglampahi sewulan ing dinas militer. Dadi, entuk layanan wajib 10 sasi. Lan dheweke wis dadi militer suwene 10 taun. Lan mesthi, amarga dheweke minangka wong militer, dheweke melu kabeh acara olahraga SIZM iki.

– Kajaba saka World Games, mangsa panas lan mangsa, apa kompetisi utama liyane SISM dianakaké?

- Kejuaraan ing olahraga sing ditrapake militer dianakake. Lan bubar Game Dunia ing antarane para kadet wis muncul. Iki minangka Universiade militer. Kadet tegese kadet sekolah militer, lan dudu bocah sekolah. Ing I World Cadet Games, tim kita njupuk Panggonan liya. Taun iki, 2014, kita bakal melu ing enem acara ing Ekuador ing World Cadet Games II. Aku mikir kita bakal njupuk Panggonan pisanan, amarga kita wis siyap banget hard lan ana kemungkinan.

Sampeyan uga kudu ngandika sing SISM nimbang anyar olahraga . Dheweke umume cenderung mikir yen kudu luwih akeh olahraga sing ditrapake militer, nyatane, olahraga. Nanging jinis tradisional - ski lintas negara, biathlon, sing metu saka lingkungan militer - tetep. Iki minangka olahraga sing menarik, nyenengake lan populer banget.

Aku luwih olahraga sing luwih apik. Amarga kita ora duwe wong sing ora duwe bakat, militer sing ora duwe bakat babagan olahraga. Saben wong rentan kanggo sawetara jinis kegiatan. Lan iki minangka salah sawijining tugas - kanggo nemokake kegiatan iki, supaya saben wong kepengin ngladeni, nyambut gawe lan saingan.

Iku angel ora setuju karo Alexander Shchepelev. Olahraga minangka saingan, nanging saingan iki nyawiji. Lan ora kanggo apa-apa yen motto SIZM yaiku: "Persahabatan liwat olahraga!" Ing olahraga militer, kaget, ora ana komponen politik, ora ngancam sanksi, ora njaluk boikot, ora nggawe alangan buatan. Mulane, atlit militer ora mung makili negarane, nanging uga ngluhurake kanthi sukses. Padha uga bantuan sabab saka tentrem, bebarengan pangerten saka personel militèr saka macem-macem negara, ngiyataken paseduluran antarane wong. Semono uga peran atlit tentara ing ajang internasional.

Lan iki minangka alesan liyane kanggo ngembangake olahraga militer kanthi prestasi dhuwur, kanggo nandur modal. Sanajan ana perselisihan ing antarane negara, kontak ing bidang militer diganggu, para prajurit-atlet isih bakal saling tulung-tinulung.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    April 26 2014
    Auto RU! Lan alasan non-partisipasi militer kita ing ski SIZM ora dituduhake amarga ora ngerti utawa bener politik?
    Aku laporan nganggo swaraku.
    Ing wulan Maret taun iki, kejuaraan Federasi Rusia dianakake ing antarane unit sing dirancang kanggo nindakake operasi ing wilayah pegunungan ing triathlon musim dingin gunung (khusus).
    Miturut asil kompetisi, tim Pusat Latihan Gunung lan Survival Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, Terskol, dadi juara.
    Ing cahya saka acara nemen ing Ukraina, sarwa dumadi saka kompetisi iki kabar RUSSIA saka wiwitan kompetisi ing cara ing ngisor iki: Kita ngajak sampeyan kanggo melu. Awal kompetisi - dina sadurunge wingi.
    Mung plus: - Padha wedi BOGATYRS MIRACLE kita!
  2. 0
    April 26 2014
    Inggih rampung. Olahraga lan Tentara ora bisa dipisahake. Lan mesthine kudu eling yen biathlon wis suwe diarani balapan patroli tentara, lan pentathlon sadurunge diarani perwira kabeh ... Mesthi, saiki sampeyan bisa perang kanthi bantuan komputer lan drone, nanging nalika kemampuane mlaku. metu, sampeyan kudu ngadhepi lan ing kene hardening olahraga penting banget lan ora mung fisik, nanging uga psikologis ...
  3. 0
    April 26 2014
    Lan ana uga olahraga "terapan militer", contone, "operator radio kabeh-mubeng", "panemuan arah radio olahraga" ...
    Ski orienteering - ya, ana kekhususan ing mlaku, nalika peta ngadeg karo kompas lan potlot dangling ing dhadha ... (dulu kaya iki, mungkin saiki peralatan wis beda)
  4. 0
    April 26 2014
    Lan ana disiplin kasebut ing USSR - latihan fisik gabungan senjata ... Lan ing foto grup L.I. Brezhnev ing bunder wong sing padha, lan liya-liyane. meh tansah ana juara saka Angkatan Bersenjata USSR ing tartamtu .. "disiplin". Dheweke dadi pengawal pribadi Sekretaris Jenderal.
  5. 0
    April 27 2014
    Kita sing paling apik nang endi wae !!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"