Korupsi ing Angkatan Laut Azerbaijan

67
Minangka dilapurake dening "Lenta.RU", ing jajaran Angkatan Laut Azerbaijan, pembersihan wong-wong militèr tingkat dhuwur sing dicurigai korupsi terus.

Minggu kepungkur, mantan komandan Angkatan Laut, Laksamana Laksamana Shahin Sultanov, ditangkep, lan sawetara bawahan ditahan sadurunge. Media lokal aktif ngrembug babagan kemungkinan wahyu anyar.

Pemeriksaa skala gedhe ing Angkatan Laut diwiwiti ing pungkasan taun 2013 sawisé owah-owahan ing kepemimpinan Kamentrian Pertahanan Azerbaijan. Zakir Hasanov diangkat dadi menteri tinimbang Safar Abiyev.

Minval.az nyathet yen nyolong panganan ing salah sawijining unit militer dadi alasan kanggo mriksa.

Pemriksaan ditindakake bebarengan ing sawetara arah. Utamane, dheweke sinau babagan biaya pangopènan kapal lan panggunaan bahan bakar lan pelumas sajrone 15 taun kepungkur. Ing awal April, dilaporake yen inspektur saka kantor jaksa militer lan kementerian keuangan nemokake akeh pelanggaran ing ndandani lan nyedhiyakake kapal. Utamane, dana sing dialokasikan ora digunakake kanggo tujuan sing dituju, sawetara kapal sing dicopot diwenehi siap tempur kanggo nampa dana kanggo pangopènan, lan dokumen palsu digunakake ing privatisasi sawetara papan omah.

Minangka asil mriksa, Ilkin Askerov, komandan divisi kapal penyelamat (adol properti ing dokumen palsu), mantan kepala departemen navigasi Gasim Guliyev (bribery), mantan kepala staf Angkatan Laut Yunus Mammadov (penipuan). ), uga kepala layanan logistik Seyfi Huseynov lan midshipman saka cadangan, uga dicekel Elkhan Gadzhev.

Kajaba iku, mantan Menteri Pertahanan Safar Abiyev bisa uga ana ing antarane para terdakwa ing kasus korupsi.
  • http://lenta.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

67 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    April 29 2014
    Lan padha duwe humpty-dumpty ana ing urip ...
    1. +5
      April 29 2014
      Azerbaijan wis tansah urip dening apa dumunung ala.
      1. platitsyn70
        +5
        April 29 2014
        Azerbaijan wis tansah urip dening apa dumunung ala.
        Luwih becik duwe gudang cilik tinimbang gaji gedhe.
        1. Levinson 1
          0
          April 29 2014
          "Asia, Pak, letnan, Asia, Pak ..." (c)
      2. + 14
        April 29 2014
        Kutipan saka: maks-101
        Azerbaijan wis tansah urip dening apa dumunung ala.

        Ing kene aku ora setuju. Maling ing kabeh bangsa duwe gerbong lan kreta cilik.
        Nanging kerja keras ing sektor pertanian ing sisih kidul Azerbaijan kudu diwenehake.
        Kita bakal nutup pasar kanggo woh-wohan lan sayuran saka Eropah, lan bali saka Asia Tengah lan Azerbaijan. Lan aliran migran bakal tipis. hi
        1. +4
          April 29 2014
          Bener!
    2. + 15
      April 29 2014
      Kutipan saka nvn_co
      Lan padha duwe humpty-dumpty ana ing urip ...


      Kooruptsiya lan clannishness minangka scourge saka negara wétan. Malah ing USSR, ing Transcaucasia lan Asia Tengah, sanajan padha berjuang karo iki, padha ora bisa ngalahake. Nalika taun 1969 Wiwit kepala Azerbaijan, Veli Akhundov, dicopot saka jabatane, mula kedadeyan-kedadeyan mung ngipi-ipi sing kudu diurutake dening KGB ing wong pimpinan sing ditunjuk, Heydar Aliyev. ketertiban lan kaadilan.
      Kepala republik anyar, pisanan, miwiti ngresiki nomenklatura, sajrone rong taun sabanjure, luwih saka 3 ewu wong dipecat saka aparat Soviet, partai, ekonomi lan keamanan Azerbaijan, kira-kira 200 dihukum kanggo macem-macem. syarat pakunjaran. Ing taun 1970, ing salah siji saka rapat-rapat tertutup saka collegium saka Kementerian Dalam Negeri Azerbaijan, Heydar Aliyev ngandika bab dhaftar rega kanggo macem-macem posisi sing ana ing mantan kepala republik. Miturut Aliyev, nganti 80% kabeh posisi utama ing republik padha didol, mung wong-wong sing ditunjuk dening Moskow duwe kesempatan kanggo mlebu nomenklatura.

      Posisi direktur téater didol paling murah kabeh - saka 10 nganti 30 ewu rubel (manajemen teater nasional kira-kira luwih murah). Jumlah sing padha - 10 ewu rubel - biaya posisi letnan polisi lalu lintas.
      Posisi direktur lembaga riset bisa dituku kanggo 40 ewu rubel, judhul anggota lengkap Akademi Ilmu Azerbaijan SSR - kanggo 50 ewu.

      Panggonan rektor universitas ing Azerbaijan iki kira-kira ing par karo posisi paling dhuwur ing nomenclature lokal - nganti 200 ewu rubles. Iki diterangno dening kasunyatan sing, gumantung ing universitas, rektor ngisi ragad kanggo enrollment ilegal ing mahasiswa: ing Institut Basa Asing banjur (ing 1970) biaya 10 ewu rubles kanggo mlebu, ing Universitas Baku - 20 -25 ewu, ing institusi medis - 30 ewu, ing Institut Ekonomi Nasional - nganti 35 ewu rubel.

      Posisi jaksa distrik ing wektu iku biaya 30 ewu rubel, kepala departemen polisi regional - 50 ewu, direktur farm kolektif (sanajan dianggep kapilih, nanging disetujoni dening panitia distrik partai) - 80 ewu rubel.

      Dhaptar rega sing dibenerake kanthi realistis uga ditetepake kanggo para anggota pamarentah Azerbaijan SSR dhewe. Pos Menteri Keamanan Sosial kira-kira 120 ewu rubel - sing paling murah ing kabeh posisi menteri: meh ora bisa entuk dhuwit ekstra saka pensiun lan keuntungan sing sithik kanggo populasi. Jabatan Menteri Layanan Komunal Azerbaijan diwenehake marang sing tuku 150. Nanging posisi Menteri Perdagangan biaya 250 ewu rubel.

      Proyek uga didol ing njaba nomenklatur. Dadi, posisi dokter hewan biaya 5 ewu rubel, pemotong daging ing toko - 2 ewu. Pakaryan sing paling murah kira-kira bisa digunakake ing kios koran: papan iki bisa dituku mung 250 rubel.

      S. V. Bogdanov, "Kekuwatan lan kejahatan ekonomi ing USSR."
      1. +1
        April 29 2014
        Sampeyan, Dear, apa sampeyan mikir yen saiki wis beda ???????? Mung ana rotasi liyane, sawetara (sing ora pengin ninggalake kanggo apik) dilebokake ing kunjara, lan dilebokake ing panggonane: Nakhichevan, Eraz lan Georgian Azerbaijan. iku, ing siji, nyeret sanak-sedulure, sadulur-sadulure lan kanca-kancane menyang panguwasa, ing tembung, wong-wong sing, ing awak lan nyawa, bekti marang pamarentah saiki. mikir saka urip sing apik, setengah saka Azerbaijan manggon ing njaba wilayahe, dheweke (pamarentah saiki) nyelehake wong-wong sing luwih setya lan solvent ing feeder, lan kabeh liyane digunakake minangka "sapi awis" ....... ........ iku kabeh politik ...
        1. +2
          April 29 2014
          Kutipan: baku1999
          Mung ana rotasi liyane, sawetara (sing ora pengin ninggalake kanggo apik) dilebokake ing kunjara, lan dilebokake ing panggonane: Nakhichevan, Eraz lan Georgian Azerbaijan. wong-wong mau banjur nyeret sanak-sedulure, kanca-kancane lan kanca-kancane menyang panguwasa,

          Menteri anyar yaiku Yeraz lan kemajuan Yeraz lagi ditindakake.
          1. +1
            April 29 2014
            Kutipan saka Yeraz
            Menteri anyar yaiku Yeraz lan kemajuan Yeraz lagi ditindakake.

            Kepala departemen pertahanan anyar, Kolonel Jenderal Zakir Asker oglu Hasanov lair tanggal 6 Juni 1959 ing wilayah Astara Azerbaijan. Ing taun 1980 piyambakipun lulus saking Baku Combined Arms Command School. Nganti taun 1985 dheweke njabat ing unit Tentara Soviet sing ditugasake ing Jerman. Saka taun 1985 nganti 1993 dheweke kerja ing Komisariat Militer Altai Distrik Militer Siberia saka Departemen Pertahanan USSR. Wiwit taun 1993 nganti 2003, dheweke njabat ing Direktorat Utama Pasukan Perbatasan Kementerian Keamanan Nasional Republik Azerbaijan, banjur diangkat dadi kepala Departemen Hubungan Internasional Dinas Perbatasan Negara Azerbaijan. Miturut Kaputusan No. 1130 saka Présidhèn Republik Azerbaijan tanggal 17 Januari 2003, dhèwèké diangkat dadi Wakil Menteri Dalam Negeri, Panglima Pasukan Internal Kementerian Dalam Negeri Azerbaijan. Miturut Keputusan Présidhèn Azerbaijan No. 869 tanggal 17 Mei 2003, Z. Hasanov dianugerahi pangkat khusus paling dhuwur saka Polisi Mayor Jenderal. Miturut urutan nomer 802 tanggal 6 Mei 2005 - pangkat khusus paling dhuwur saka letnan jenderal polisi. Ing tanggal 22 Oktober 2013, Présidhèn Azerbaijan Ilham Aliyev nandatangani prentah kanggo menehi Zakir Hasanov pangkat militer Kolonel Jenderal. rabi. Duwe anak loro.

            Rincian: http://www.1news.az/politics/20131023121737240.html

            Astara iku Yerazi)))?
            1. +2
              April 29 2014
              Quote: sepi
              Astara iku Yerazi)))?

              ora))
              TAPI!!Kawitane aku uga ngira yen dheweke wakil saka Astara, nanging nalika wakil saka desaku, kanca-kancane pakdheku ndadak munggah ing kantor, aku dadi tertarik.
              Kang rama miyos ing Etchmiadzin ing Armenia, banjur njabat ing wektu tartamtu ing Astara, lan saiki mentri saiki lair ing Astara, kang ora dadi Astarin, amarga oyod saka panggonan liya. nglirik
              Dadi, dheweke Yeraz lan iki satus persen INFA, lan iki kedadeyan ing media, sedulur google))
              1. +2
                April 29 2014
                Ya, aku ora ngerti, nanging dheweke serius mudhun menyang bisnis, lan sapa wae dheweke, lan ing ngendi wae, kabeh bakal apik nganti saiki.
                1. +1
                  April 29 2014
                  Quote: sepi
                  Ya, aku ora ngerti, nanging dheweke serius mudhun menyang bisnis, lan sapa wae dheweke, lan ing ngendi wae, kabeh bakal apik nganti saiki.

                  Ya aku ora nggatekake, sing utama patriot, aku ora nggawe kesimpulan babagan kegiatane, ana sawetara titik sing ngganggu aku, amarga aku nuruti saka njero, ujare, wektu bakal. ngandhani. Nganti pungkasan taun, iku bakal bisa kanggo ngomong persis sing iku.
    3. +4
      April 29 2014
      Mung ing taun-taun pungkasan dheweke wis nandur modal dana gedhe (dibandhingake karo liyane) ing tentara, nyolong saka tentara apa wae ing donya, lan tentara kita ing taun 90-2000 minangka conto sing paling jelas babagan iki. Nanging lagi ngomong, sanajan padha nyolong, padha uga nggawe model anyar saka senjata lan ndarbeni ultra-modern ing luar negeri, supaya iki dudu tentara Irak utawa ora nglanggar Ukraina.
      1. +5
        April 29 2014
        Tikus mburi, +. Korupsi ngendi iki? Tampilake republik kuwi saka Soviet ngendi ora? Meh ing endi wae jenderal negara kita ana ing "coklat". Lan polisi umume ing bisnis - kabeh pengusaha karo enem zeros ijo. Obat-obatan umume minangka "lingkaran pengaruh".
        Saka manuk hantu. republik, mung Azerbaijan, Rusia lan Kazakhstan (sawise kabeh, iku modernizes lan ndandani liyane) duwe sawetara jenis anyar ing layanan. Liyane (Aku panginten sing ing Ukraina kahanan ing tentara isih luwih apik saka iku ternyata) ... lapisan. Dadi aku ora mikir yen korupsi ing Azerbaijan iku ala banget. Kajaba iku, dheweke pancen lagi perang lan ora mlaku kanthi tangan sing njunjung.
        Punika kasunyatan menarik babagan Azerbaijan kanggo sampeyan. Sawisé ambruk USSR, ing antarane negara-negara Asia ing bidang matématika (maksudku matématika minangka ilmu, lan ora ing wangun Olimpiade, lan liya-liyane), Azerbaijan ana ing posisi utama. We dikenali iki ing Asia Tengah, iku dikenali dening Cina lan Jepang. Dadi ora pantes kanggo makili wong Azerbaijan minangka sawetara "babaev" sing ora melek, iku mung konyol kanggo kita. hi
        1. +4
          April 29 2014
          Quote: Kasym
          Kasym

          sugeng sonten sayang hi
          Mesthi wae, aku matur nuwun kanggo komentar sampeyan. Nanging siji pitakonan kanggo sampeyan apa komentar-jawaban sampeyan worth akeh sel saraf?! Jawaban sing pantes pantes mungsuh sing pantes.
        2. +1
          April 29 2014
          Quote: Kasym
          Dadi ora pantes kanggo makili wong Azerbaijan minangka sawetara "babaev" sing ora melek, iku mung konyol kanggo kita.

          Iki lucu kanggo sampeyan, nanging kanggo akeh ing Rusia, iki normal. Rata-rata wong Rusia duwe ide sing banget banget babagan negara kita.
          1. +3
            April 29 2014
            Wong lanang, amarga dheweke nulis saka ora ngerti (paling ora aku pengin mikir). Aku mikir "pandangan njaba" luwih migunani. Sawise kabeh, kita wong Turki ora digunakake kanggo "dhadha karo rodha." Supaya padha ngerti - kita kabeh sinau ing proses komunikasi. Kabeh apik . hi
            Yeraz, dadi apa kita. Ayo mbantu lan njlentrehake. ombenan
            1. +1
              April 29 2014
              Quote: Kasym
              Yeraz, dadi apa kita. Ayo mbantu lan njlentrehake.

              tanpa guna karo pangecualian langka
          2. 0
            23 May 2014
            Piye wae, sampeyan pancen umum banget, umpamane, aku mung wong Rusia rata-rata, sanajan aku ora seneng karo frasa iki lan ing wektu sing padha aku ora makili sapa wae minangka broads lan jamshuts.
  2. tnship2
    + 12
    April 29 2014
    Ora ana korupsi ing tentara Azerbaijan, kabeh sedulur ing kono paman, mantu godfathers, biaya mlebu mung gedhe.
  3. +5
    April 29 2014
    Nanging saiki, saliyane tomat, dheweke saiki duwe amunisi dhewe, lan dheweke mesthi dadi maling!
    1. +1
      April 29 2014
      sugeng sonten sedaya hi kajaba subyek sing dak kutip. Kenapa subyek?! Yen ora, iku ora nuwuhake asosiasi liyane kanggo aku. Alhamdulillah aku wis cukup taun lan pengalaman urip luwih saka cukup. Dadi, supaya, miturut julukan "omsbon", senajan diragukan manawa subyek iki dilayani paling ora sedina. padha ngurmati HONOR.kahormatan.Aku ora bakal nyimpang, ayo fokus ing kutipan.Mulane.

      Kutipan saka omsbon
      Nanging saiki, saliyane tomat, dheweke saiki duwe amunisi dhewe, lan dheweke mesthi dadi maling!
      .

      1. Kanggo tomat, sampeyan ngerti, Andrey pribadi, aku ora duwe pedagang ing kulawarga, nanging sampeyan?! Yen ana, nuduhake pengalaman sampeyan, mung kanggo aku bakal "matur nuwun".
      2. Kanggo amunisi, ing kene bocah bakal ngerti yen sampeyan ora butuh pikiran khusus kanggo nggawe amunisi.
      3. Dene maling lan begal.Ing babagan per kapita, sampeyan duwe luwih akeh.Sayange, iki kasunyatan, siji kasus pidana ing layanan pertahanan worth soko.

      PS Ana konsep-konsep kasebut, apa mung kritik, kritik tanpa ampun, paling abot, pungkasane, nanging opus sampeyan ora pantes diapresiasi.
      1. +3
        April 29 2014
        Apollo, nanging sampeyan bisa ngerti manawa ana kategori wong sing urip miturut pangeran, aja ngetutake, mula paling ora aku bakal ngobati lan, sayang, ana mrico kaya ngono ing situs kasebut. nulis komentar lan dolt bakal ngganggu kabeh karo telek.ngapura wong miskin
        1. 0
          April 29 2014
          Kutipan saka: sv68
          Apollo - nanging sampeyan bisa ngerti


          Saking lebeting manah kula ngaturaken agunging panuwun lan lumantar para tamu sanesipun ingkang sampun paring pangertosan.
          Kutipan saka: sv68
          nuwun sewu

          Dene kutipanmu iki, aku bakal mangsuli kanthi quatrain

          A maling bisa loro dingerteni lan diapura
          Pembunuh ora bisa diapura, nanging kadhangkala sampeyan bisa ngerti
          Subyek kaya omsbon
          Sampeyan ora bisa ngerti utawa ngapura.
          1. +1
            April 30 2014
            Kasunyatan bilih puisi khusus kanggo kula iku apik, sanadyan plagiarism ala. Iki aku rong jinis tanpa jeneng, nanging duwe julukan Apollon lan sv68
            Aku ora arep mbantah amarga ora ana gunane. Negara kita nindakake cara dhewe. Sawijining negara kanthi kuat ngilat bokong Amerika-Turki, nutup pangkalan pelacakan wong liya, lan liya-liyane, dene wargane kabeh nyoba nempel ing negara liya sing dadi sedulur tuwa. Omongan sing dawa, angel dimangerteni.

            "omsbon", senajan iku mangu sing subyek iki dadi ing paling siji dina. Aku iki menowo sawetara wong lanang saka unit ndhuwur, padha ora saged iki, kanggo alesan prasaja sing padha ngormati HONOR.

            Amarga penasaran, sapa sing ngerti?
            Wong lanang kaya Apollo, padha ngomong akeh lan katon bener, nanging nyatane padha grup putih-tape, rame.
            1. 0
              April 30 2014
              Kutipan saka omsbon
              Kasunyatan bilih puisi khusus kanggo kula iku apik, sanadyan plagiarism ala.


              Aku nggoleki lan aku weruh yen sampeyan ora bisa tenang kanthi cara apa wae, tenang, lan luwih apik, mateni tembok.

              Kutipan saka omsbon
              Aku ora arep mbantah amarga ora ana gunane

              Lha kok kabeneran lair saka regejegan utawa aku salah.


              Kutipan saka omsbon
              Sawijining negara kanthi intens didilat bokong Amerika-Turki,

              Inggih, ayo kang miwiti karo carane rajin Mikhail Sergeevich Panjenengan didilat bokong Anglo-Amérika, carane sijine prau silem nuklir ing piso, carane mundur pasukan, GSVG, carane nyerah kabeh posisi sak kabeh perimeter saka Pakta Warsawa. carane dheweke numpes negara kuwat digawe dening mbah kakung lan leluhur kita karo Yeltsin mendem .Yen memori sandi serves kula tengen, Yeltsin Panjenengan njoget kaya badut kanggo iringan wong manca lan pribadi patted Clinton ing wektu sing padha.
              Kutipan saka omsbon
              nutup pangkalan pelacakan manca

              Rusia ora kuwatir, amarga dheweke mbangun stasiun radar sing luwih maju ing wilayahe, lan stasiun radar Gabala ora mung sacara moral nanging uga wis lungse fisik.
              Kutipan saka omsbon
              lan ing wektu sing padha, wargane kabeh nyoba kanggo nempel ing negara liya

              Azerbaijan manggon ing Rusia lan nalika padha ana ing USSR, saben wong sing kadhaptar, nikah, nampa kewarganegaraan Rusia yen padha pengin.


              Kutipan saka omsbon
              sing dadi sedulur tuwa sing apikan.

              Endi sedulur sing apik lan tuwa nalika negara kaya sampeyan dirusak dening demagog lan pengkhianat nasional. Sing ngomong babagan njupuk kedaulatan kaya sing dikarepake. ) ing Belovezhskaya Pushcha, kanthi cepet-cepet, dheweke kanthi cepet nandhatangani persetujuan babagan pembentukan saka CIS, layang bodho iki. Ing ngendi unit Omsbon Panjenengan gagah prakosa, kok padha ora nangkep kabeh riffraff iki. Siji platoon bakal cukup kanggo njupuk scoundrels iki ing titik.

              Kutipan saka omsbon
              Omongan sing dawa, angel dimangerteni.

              Rasane kaya wingi, apa sing nuntun Kremlin nalika menehi pesenan marang Yudas Yeltsin.
              Kutipan saka omsbon
              Amarga penasaran, sapa sing ngerti?

              Aku ora bakal nglaporake utawa ngisi kuesioner.

              Kutipan saka omsbon
              Wong lanang kaya Apollo, padha ngomong akeh lan katon bener, nanging nyatane padha grup putih-tape, rame.

              Ing kene, saben wong dhewe-dhewe lan nulis apa sing didhawuhake dening nurani lan atine.
              1. 0
                April 30 2014
                Kutipan saka Apollon.
                Aku nggoleki lan aku weruh yen sampeyan ora bisa tenang kanthi cara apa wae, tenang, lan luwih apik, mateni tembok.


                Rudeness langsung banget oriental nanging, mangga, ing "sampeyan"


                Kutipan saka Apollon.
                Panjenengan Mikhail Sergeevich,

                Tambang sing padha karo sampeyan, aku pengin ngelingake yen sing ditandhani yaiku presiden USSR.


                Kutipan saka Apollon.
                .Aku weruh sing lamis lan demagogy wis adoh banget.

                Aku bungah yen sampeyan ngerti tembung-tembung sing angel kasebut, mula sinau cara nggunakake kanthi bener.

                Kutipan saka Apollon.
                Azerbaijan manggon ing Rusia lan nalika padha ing USSR, saben wong sing wis kadhaptar, nikah, lan, yen dikarepake, nampa kewarganegaraan Rusia.

                Tansah ngormati wong sing jujur makarya ing situs construction, pabrik lan pabrik (sanajan padha minoritas), lan tansah ngremehake crooks pasar, pedagang lan liyane kaya wong-wong mau.

                Kutipan saka Apollon.
                Ing endi unit Omsbon sampeyan sing gagah prakosa, kok padha ora nangkep kabeh riffraff iki. Siji pleton bakal cukup kanggo nembak scoundrels iki ing titik. Utawa isine weteng lancip?! Aku ora bakal flinch.

                Akeh riffraff iki isih urip nganti saiki, mula maju - kanthi tangan sing ora goyah! Utawa usus cilik?


                Kutipan saka Apollon.
                Ing kene, saben wong dhewe-dhewe lan nulis apa sing didhawuhake dening nurani lan atine.

                Nanging, siji bisa mbantah kanthi cara iki nganti tanpa wates, luwih becik kanggo nambani tenggorokanku lan tuku topi lawas!
        2. +2
          April 29 2014
          Dadi enom, wong. Apa sing bakal sampeyan lakoni? Iki bakal sinau, liyane bakal teka. Iki minangka proses sing langgeng. hi
  4. APS
    0
    April 29 2014
    Sapu anyar nyapu kanthi cara anyar!
  5. + 16
    April 29 2014
    Ora ana pelanggaran kanggo bangsa Azerbaijan, nanging iki wong sing "tuku" - "adol".
    Sampeyan bisa nandur sapa wae lan sampeyan ora bisa salah. Kulawargane manggon ing Baku, mula aku wis kenal karo mentalitas wong-wong iki wiwit cilik (ing jaman USSR, dheweke mung ora menehi owah-owahan ing toko, lan nalika sampeyan takon babagan iki, dheweke menehi. minangka handout karo nistha ing mripate). Malah ana sing ujar manawa ora ana kekuwatan Soviet ing AzSSR.
    Dadi kabeh iku sandiwara. Lan babagan penahanan mantan komandan Angkatan Laut, Wakil Laksamana Shahin Sultanov, aku bakal ngomong iki. Salah siji dheweke ora nuduhake, utawa dheweke ndhelikake. ngguyu
    1. platitsyn70
      +1
      April 29 2014
      Dadi kabeh iku sandiwara. Lan babagan penahanan mantan komandan Angkatan Laut, Wakil Laksamana Shahin Sultanov, aku bakal ngomong iki. Salah siji dheweke ora nuduhake, utawa dheweke ndhelikake. ngguyu
      mbayar.
    2. +5
      April 29 2014
      Persis padha bisa ngandika bab Uzbekistan lan Tajikistan
      .
    3. +3
      April 29 2014
      Nyatane, sadurunge nggawe kesimpulan "jauh" babagan "kualitas" bangsa, mung amarga sampeyan "bejo", amarga kabar "bocor" ing Internet, kanggo "memperkaya" kawruh sampeyan kanthi kasunyatan liyane sing dicethakaké. korupsi (ing Azerbaijan, Yunani , India lan negara liyane), kayata - "... iki wong" tuku "-" ngedol "," Azerbaijan wis tansah manggon ing apa dumunung kanti awon ", etc. "jero" pengamatan, ora ala, sadurunge proses manis iki, elinga soko saka paling anyar (paling) sajarah negara: uga, ana Serdyukov karo wanita, "pinten sing Olympic Games", "Pasha-Mercedes" ...., uga, lan liyane Russian "Chubais". Iki kanggo kasunyatan sing - "Apa dianggep gossips bisa, iku ora luwih apik kanggo nguripake menyang godfather. " Lan apa bab warga negara?
    4. Komentar wis dibusak.
    5. Inggih, preduli saka alasan, paling ing Azerbaijan ana asil - maling lungguh. Apa ora bisa ngandika bab Serdyukov padha lan tim, misale jek sing ora lungguh.
    6. +2
      April 29 2014
      Quote: Cilik Muk
      Ora ana pelanggaran kanggo bangsa Azerbaijan, nanging iki wong sing "tuku" - "adol"

      Ing Rusia, wiwit jaman biyen, welas asih marang wong sing cilaka, wong sing obsesi, aku ngarep-arep banget yen welas asih marang sampeyan.

      Sisa saka Azerbaijan sing tilar donya nalika Perang Patriotik ditemokake - FOTO10 jam kepungkur.
      Sawise 71 taun ...

      Sisa-sisa prajurit Azerbaijan sing tilar donya ing perang nalika Perang Patriotik Agung ditemokake ing desa Sauk-Dere, Distrik Krymsky, Wilayah Krasnodar.

      Miturut Oxu.Az ngrujuk marang koran Komsomolskaya Pravda, Alexander Shepelev, kepala departemen Kuban saka jembatan Kuban, ora ana dokumen sing ditemokake ing cedhak awak, nanging ana flask logam. Jeneng Makhmudov digores ing tutupe nganggo piso. Prasasti iki pranyata dadi kunci kanggo unraveling pati saka pejuang.

      Mesin telusur "Kuban bridgehead" ngunggahake cathetan arsip lan ngerteni manawa almarhum minangka mandor penjaga Makhmudov Gadzhi Verdi Dzhan Ahmed-Ogly, lair ing taun 1912. Ing taun 1941, wong lanang umur 19 taun direkrut dadi Tentara Merah saka kutha Siyazan Azerbaijan.

      Ing mangsa panas 1943, perang nggawa Sersan Mayor Makhmudov menyang Kuban. Ing tanggal 7 Agustus 1943, dheweke entuk prestasi, sing tanggal 13 Agustus dianugerahi Ordo Bintang Merah.

      Miturut urutan 13 Agustus, Makhmudov Gadzhi Verdi dianugerahi Order of the Red Star. Kasunyatan yen dheweke tilar donya sedina ora kasebut ing dokumen kasebut. Ing dina sing padha, tanggal 13, kabar dikirim menyang garwane Makhmudov ing Azerbaijan asline yen bojone ilang.

      Kasunyatan yen G. Makhmudov ditemokake sawise 71 taun dilapurake marang putrane dening A. Shepelev. Dheweke ujar manawa sisa-sisa prajurit kasebut direncanakake dikirim menyang omah kanggo dikubur. Putra Haji Mahmudov bakal nampa penghargaan kang rama, pantes ing perang pungkasan.



      Jeneng kasebut ditulis ing tutup botol.

      sumber utama http://kuban.kp.ru/daily/26226.2/3108458/
      sumber http://ru.oxu.az/society/22949
  6. dimarm74
    +1
    April 29 2014
    Dheweke duwe sedulure ... ora menyang ngendi wae
  7. 0
    April 29 2014
    Free kursi pinten..!!! Zhenechka! Padha seneng bokong putih..!
  8. +3
    April 29 2014
    "Abdullah, rembugan karo adat" (c) nglirik
  9. +4
    April 29 2014
    Korupsi, uga korupsi ing Azerbaijan. Dheweke ora ngerti wates, ora ngerti bangsa. Ana mung kepinginan kanggo njaluk menyang kanthong negara lan duwe adonan.
  10. johnsnz
    +5
    April 29 2014
    Jancok artikel migunani ... Ngatasi maling dhewe ing pasukan
  11. Korablev
    +2
    April 29 2014
    ing jajaran Angkatan Laut Azerbaijan, pembersihan wong-wong militèr tingkat dhuwur sing dicurigai korupsi terus.

    Wah! Azerbaijan duwe Angkatan Laut! ngguyu
    wah!! Ana uga korupsi!
    1. +3
      April 29 2014
      Kutipan saka Korablev
      Wah! Azerbaijan duweni Angkatan Laut

      Inggih, ya, nanging padha kaya sing ing Georgia, ing sawijining wektu, metu menyang segara lan .... klelep ngguyu
      1. 0
        April 29 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Quote: KorablevWahh! Azerbaijan duweni Angkatan Laut


        Segara mangan, ngerti, prau mangan, ngerti. Pachemu netu Navy - mangan! Mangan kabeh ing Kaukasus! Malah sedulure Maei mangan kabeh! ngguyu
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        April 29 2014
        Sasha hi Ing jaman Soviet, ana Sekolah Angkatan Laut Militer Red Banner sing dijenengi Kirov, sekolah paling apik lan paling gedhe, wong Azerbaijan uga njabat ing kana, aku ora mikir yen armada bakal tenggelam kanthi cepet)
        Smersh (Vurgun) ujar manawa kabeh wis rampung maneh ing kana, lan pesawat uga gabung karo para pelaut! Dadi, ora kabeh gampang banget)
      4. 0
        April 29 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Inggih, ya, nanging padha kaya sing ing Georgia, ing sawijining wektu, metu menyang segara lan .... klelep

        Inggih, Romanov, kapal sampeyan uga ora ninggalake galangan kapal wingi, rata-rata umure 30-35 taun.
        Lan kanggo nglelebke kapal saka mungsuh kondisional, ana rudal anti-kapal Gabriel MK5 lan Uran-E. Aku iki cukup kanggo njaga mungsuh kondisional adoh saka pesisir.
    2. +1
      April 29 2014
      Wah! Azerbaijan duwe Angkatan Laut!
      Kanggo sing kepengin maca babagan Angkatan Laut Azerbaijan, sampeyan bisa ngetutake link: http://russ-flot.narod.ru/SNG_azerbaydjan.htm, sampeyan uga bisa ndeleng foto ing kana. Cukup pendidikan. hi
      1. +1
        April 29 2014
        Kutipan saka Gomunkul
        Sampeyan uga bisa ndeleng foto ana. Cukup pendidikan.

        Ora, kabeh padha, armada Georgia luwih kuat.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. SERGEY USSR
      -2
      April 29 2014
      Azerbot diterjemahake saka Farsi iku korupsi!
      1. +3
        April 29 2014
        Rungokake, wong kaya sampeyan iku bot. Lan babagan korupsi salah sawijining Stools sampeyan, cukup kanggo setengah jagad.
  12. 0
    April 29 2014
    Aku malah ora mbayangno yen Azerbaijan duwe Angkatan Laut ...
    1. +2
      April 29 2014
      Kutipan: Roman1970
      Aku malah ora mbayangno yen Azerbaijan duwe Angkatan Laut ...

      Apa angel ndeleng peta, utawa angel karo geografi?
    2. +1
      April 29 2014
      Malah Turkmenistan nduweni komponen angkatan laut ing angkatan bersenjata. Padha malah duwe prau rudal. AT
  13. +2
    April 29 2014
    Hmm, admiral lan siji mantan midshipman. Iku katon kaya kabeh armada Azerbaijan. Kabeh padha mati bebarengan.
  14. +5
    April 29 2014
    Padha dikunjara paling ora wong, nanging Serdyukov durung dikunjara karo kita!
  15. Scaramaks
    0
    April 29 2014
    Dheweke ora duwe sogokan! Padha ngajeni marang wong sing diajeni!!!
    1. Iku dudu sogokan, nanging luwih boros.
  16. 0
    April 29 2014
    Saben sandpiper telek ing rawa dhewe-dhewe. Sayange wong Kaspia!
    Korupsi ing Azerbaijan? Apa kowe?!
    1. +3
      April 29 2014
      Kutipan saka: askort154
      Saben sandpiper telek ing rawa dhewe-dhewe. Sayange wong Kaspia!
      Korupsi ing Azerbaijan? Apa kowe?!

      Saora-orane padha dikunjara, lan wong-wong sing wis diampuni lumaku liwat teledor. Dadi paling ora bakal meneng.
  17. 0
    April 29 2014
    Ora perlu ngrusak dhasar asli sejarah negara! Banjur kabeh bakal pindhah menyang Rusia! ya
  18. +1
    April 29 2014
    Korupsi ana ing endi wae, lan luwih akeh ing Angkatan Laut Azerbaijan ngguyu
  19. Komentar wis dibusak.
  20. +2
    April 29 2014
    Lelucon lawas:
    Kaukasia (K) entuk kerja
    Kepala (H): - sampeyan bakal adol bir ...
    N: saben dina...
    N: - saka 8 nganti 20 ...
    N: - gaji... XXX
    K: - dadi dheweke bakal mbayar dhuwit luwih akeh?! ngguyu
  21. -4
    April 29 2014
    Kutipan saka: maks-101
    Azerbaijan wis tansah urip dening apa dumunung ala.

    Aku setuju! Dheweke ora ngerti apa-apa !!!
    1. +2
      April 29 2014
      Lan sapa sing nemu lenga ing negaramu lan mulangi kowe ngetokne, nganti saiki kowe urip nganggo dhuwit lenga.
      1. +3
        April 29 2014
        Sampeyan ngerti Nasirov, mung Kulibins sing lungguh ing kene. Master saka satus tangan. Mung padha nemokke kabeh ing saindhenging donya. Dadi sampeyan mbuang wektu ing imbeciles iki.
      2. 0
        April 29 2014
        Lan Karimli mbangun Kremlin. ngguyu
    2. 0
      April 29 2014
      Kutipan saka: alex47russ
      Aku setuju! Dheweke ora ngerti apa-apa !!!

      Mulane generasi Azerbaijan saiki bakal ngilangi kabeh hubungan karo Rusia, ndeleng sikap kasebut marang awake dhewe.
  22. Roshchin
    0
    April 29 2014
    Kabeh kaya kita, nanging kanthi rasa oriental (jenenge beda). Lan bab utama bakal mungkasi ing cara sing padha: padha ora guilty, siji tembung iku sedulur Azerbaijan, anggota saka CIS.
  23. 0
    April 29 2014
    Saben kulawarga duwe wedhus ireng.
    Saben gubug duwe rattle dhewe-dhewe.
  24. +1
    April 29 2014
    siji klan wis ngganti liyane lan saiki ngresiki tidbits
  25. +2
    April 29 2014
    Perang nglawan korupsi yaiku nalika maling ditemokake lan diukum. Ora ketompo ngendi, ing Azerbaijan, Kazakhstan, Israel utawa Rusia. Yen sampeyan pracaya apa sing ditulis, banjur padha gelut ing kono. Menang utawa ora, pitakonan tetep mbukak. Nanging padha gelut! Yen mung kita bisa nindakake padha. Wingi, media nyebarake warta - kanggo kita, ing Wilayah Stavropol, kalebu. lan klompok gedhe polisi lalu lintas dikirim saka Moscow menyang Kaukasia Mineralnye Vody. Tujuane yaiku nindakake layanan patroli dalan ing wilayah kita. Gosip wis liwati sing Muscovites ngalami ngipi elek, kalem mudhun kabeh violators ing seragam lan tanpa wong, lan denda wong preduli saka pangkat lan pangkat. Kanggo wong awam sing prasaja, pembalap biasa, iki nyenengake kuping - paling ora wong-wong Muscovites ing kene bakal ngatur dalan ing dalan. Banjur kabeh bali normal maneh. Lan apa sampeyan pengin - Kaukasus, tangan wisuh tangan, lan loro-lorone reged!
  26. RAF
    +1
    April 29 2014
    Perang laba-laba ing bank utawa perang kanggo papan ing sangisore srengenge ing Segara Kaspia))))) Paling ora, langkah-langkah punitive tartamtu bakal ditindakake marang para pelaku, ora kaya sing ditindakake marang Sirdyuk lan geng.
  27. -2
    April 29 2014
    Kenapa artikel iki ana ing kene? Angkatan bersenjata Rusia dibahas ing kene, aku dhewe ora peduli apa sing kedadeyan ing kana.
    1. +2
      April 29 2014
      Quote: Zhenya
      Kenapa artikel iki ana ing kene? Angkatan bersenjata Rusia dibahas ing kene, aku dhewe ora peduli apa sing kedadeyan ing kana.

      Yen sampeyan ora ngeweruhi dadi luwih nalika lungguh ing situs iki, akeh bab sing rembugan kene, kaya tentara negara liyane, sampeyan ora seneng.
      1. 0
        4 May 2014
        Aku bakal ngomong apa sing kudu dilakoni, sampeyan lagi adoh, ora ing omah! Lan kaping pindho, aku ngremehake Azerbaijan, wong sing nyusup getih wong Rusia.
  28. +3
    April 29 2014
    Angkatan Laut Azerbaijan sing ala. Ora mung ana ing antarane sing paling ringkih ing Kaspia (Ora ana kapal siji-sijine sing duwe senjata rudal), nanging Angkatan Laut Kazakhstan luwih lemah nganti saiki, lan malah rencana tuku enem kapal misil lan artileri cilik proyek 21632 "Tornado" saka Rusia ( versi ekspor saka RTOs pr. 21631 "Buyan-M" karo rudal anti-kapal "Uran-E").
    http://army.lv/ru/proekt-21632-tornado/356/14656

    Dadi saiki ana korupsi.
    Payroll saka Angkatan Laut Azerbaijan:
    Kapal penggedhe Angkatan Laut Republik Azerbaijan - proyek TFR 159A "Hussars" (mantan "Bakinets").

    Iku ngalami mrikso gedhe ing 2010 karo panggantos saka mesin, peralatan pandhu arah lan bagéan saka persenjataan. Ora ana senjata rudal. Foto kasebut dijupuk nalika parade angkatan laut ing Dina Kamardikan Azerbaijan taun 2013. Foto dijupuk
    http://azeryarmy.livejournal.com/?skip=10

    kapal patroli R-212 mantan kapal proyek pengintaian radiasi-kimia 1388R (KRH-1)

    kapal proyek 205P-4 unit, mantan kapal saka brigade tapel wates Baku saka PSKR MCHPV saka KGB saka USSR. Kapal Project 205 dilucuti sebagian (dibuwang dening TKA) lan sawise transfer dheweke nerusake layanan tapel wates nanging wis dadi bagean saka BOHR Azerbaijan.

    kapal BOHR "S-006"
    mantan RKA "R-173" KVF saka USSR Navy pr.205. Wadah rudal anti-kapal dibongkar saka kapal lan kalebu ing BOHR.

    2 proyek 722 kapal patroli, dibangun Polandia

    kapal patroli "R-223", mantan kapal patroli Angkatan Laut Turki, ditransfer menyang Azerbaijan.

    Dituku rudal anti-kapal "Gabriel" saka Israel lan "Uranus" saka Rusia, nanging construction saka kapal kanggo wong-wong mau ing galangan kapal saka galangan kapal anyar ing Baku wis dijadwal kanggo 2015.
    Kanggo mbandhingake: mungsuh utama Angkatan Laut Azerbaijan, Angkatan Laut Iran, ing Segara Kaspia nduweni "perusak" (rada fregat ringan) saka jinis Jamaran-Velayat, bersenjata rudal anti-kapal lan sistem pertahanan udara; 2 RCA "Paykan" lan "Joshuan" lan mantan yacht Shah, nguripake menyang njaga lan bersenjata karo pluru anti-kapal (total rudal salvo 14 pluru) lan misale jek sing kapal selam diesel-listrik bakal rauh ndarbeni; Turkmenistan: 2 proyek RCA 1241.8 (16 X-35 rudal anti-kapal ing saben) lan 5 kapal patroli kacepetan dhuwur saka proyek NTPB sing dibangun Turki, bersenjata karo bedhil kembar 40-mm Oto Melara Twin Compact. (dhawuh 6 prau liyane).
  29. +1
    April 29 2014
    Kutipan: Alexander Romanov
    Ora, kabeh padha, armada Georgia luwih kuat.

    Kutipan: Rum 1977
    Ora mung ana sing paling ringkih ing Kaspia

    Apa Azerbaijan arep perang karo wong ing Kaspia? Kanggo layanan patroli lan njaga kapal, dheweke duwe cukup lan luwih akeh ... ing kene, kaya ing paribasan: "yen sampeyan pengin ngrusak negara cilik, menehi kapal penjelajah"
  30. +3
    April 29 2014
    Dadi akeh rottenness lan lousyness ing sawetara komentar, iku wis njijiki malah maca
    1. +4
      April 29 2014
      Quote: sepi
      Dadi akeh rottenness lan lousyness ing sawetara komentar, iku wis njijiki malah maca

      Kakang, iki normal, banjur kabeh wong mbangun mripat bunder, kok ora ana sing pengin kekancan karo kita, yen sedulur Slav padha perang karo wong-wong mau, raging saka arrogance iki, nelpon kula apa Muslim kudu mikir. Nggawe prototipe anyar USSR mung bisa kaya sing pisanan, kanthi getih lan kekuwatan, kanthi sukarela ora ana sing gabung, nanging kaya sing sepisanan, kabeh bakal ambruk ing kesalahan pisanan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"