Pembayaran nasional: perspektif lan kritik

45
Ing dina Jumuah, Duma Negara langsung ngadopsi paket amandemen hukum "Ing Sistem Pembayaran Nasional" ing bacaan kapindho lan katelu. Amandemen kasebut dirancang kanggo njamin "transfer dhuwit tanpa gangguan menyang Federasi Rusia" lan nyedhiyakake nggawe sistem pembayaran nasional (NPS) sing dipimpin dening Bank Rusia.

Kanggo ngindhari pengulangan kahanan kanthi penundaan layanan dening sistem pembayaran internasional kanggo kertu plastik saka sawetara bank Rusia, angger-anggering Toret obliges Visa lan MasterCard kanggo nggawe jenis ikrar wiwit musim panas iki. Miturut dokumen kasebut, sistem pembayaran sing ora signifikan sacara nasional (tanpa pamilik Rusia lan piranti lunak Rusia) kudu nyetor saben wulan 25% saka turnover saben dina rata-rata ing akun karo Bank Sentral. Yen ana masalah karo layanan kertu, denda bisa nganti 10% saka jumlah simpenan saben dina.

Iki minangka langkah sing nyata, amarga kontribusi total taunan Visa lan MasterCard menyang "dana jaminan", miturut Natalya Burykina, ketua Komite Duma Negara ing pasar finansial, bisa dadi udakara 80 milyar rubel.

Kajaba iku, salah sawijining syarat kanggo kerja ing pasar Rusia (wiwit 1 Juli 2016) kanggo operator sistem pembayaran bakal kudu nggunakake infrastruktur pembayaran sing ana ing Rusia. Transfer informasi babagan transaksi kertu sing lagi ditindakake menyang wilayah negara manca utawa akses wong manca menyang informasi iki bakal dilarang (yen transaksi ditindakake ing negara kasebut).

Nanging mekanisme protèktif utama kudu nggawe NPS dhewe. Angger-anggering Toret nyedhiyakake kanggo nggawe operator NPS (utawa pusat pemukiman lan kliring) ing wangun perusahaan saham gabungan sing mbukak, 100% saka saham kasebut diduweni dening Bank Rusia. Regulator pasar bakal dadi pemilik operator NPS paling ora rong taun wiwit tanggal digawe. Ing mangsa ngarep, minangka Natalya Burykina nyathet, "yen mekanisme sing digawe dipercaya lan bisa dianggo kanthi lancar," Bank Sentral bisa miwiti mundur saka ibukutha operator. Nanging, para panuku potensial ora bakal bisa tuku luwih saka 10% saham "ing tangan siji" supaya ora bisa ngontrol operator NPS kanthi struktur siji.

Sadurungé, ing rapat profil karo Perdana Menteri Dmitry Medvedev, bankir ngumumake kesiapan kanggo nggawe sambungan host-to-host ing Mei taun iki kanggo ngilangi sistem pembayaran internasional saka rantai pertukaran data. Peluncuran lengkap NPS bisa mbutuhake nem wulan. Perlu dicathet yen ing amandemen sing diadopsi, bank-bank diwenehi wektu luwih akeh: nggawe NPS dijadwalake sadurunge 1 Januari 2016.

Para ahli, nalika ndhukung inisiatif banget kanggo mbangun NPS lan nyathet pentinge, nanging nyatakake klaim serius babagan teknologi sing digawe. Dadi, Mikhail Khazin, ekonom, presiden perusahaan konsultasi NEOKON, langsung nelpon apa sing kedadeyan "sabotase strategis nggawe sistem pembayaran nasional" dening Bank Sentral lan Kementerian Keuangan. "Karya utama kanggo nggawe sistem pemukiman ruble bisa rampung ing sawetara minggu (yaiku, kanthi teoritis, bisa uga bisa digunakake), saiki sampeyan bisa nggawe akeh kemajuan kanggo nggawe sistem pembayaran modern, banjur sampeyan bisa tekan. pusat emisi. Utamane njupuk kasunyatan manawa perusahaan Rusia minangka pimpinan jagad ing pangembangan sistem pembayaran saiki, "ujare Mikhail Khazin.

Apa persis sing ora cocog karo pakar? Kasunyatane yaiku ing kabeh rapat-rapat anyar (karo presiden lan kepala pamaréntahan), panggunaan teknologi lan pangembangan sistem pembayaran sing wis ana ing negara kasebut dibahas minangka pilihan utama kanggo NPS. Kaping pisanan, Kartu Elektronik Universal (UEC), sing dikontrol dening Sberbank. Pancen cukup ana kekurangan ing sistem pembayaran PRO100, uga mungsuh nggawe NPS adhedhasar. Malah kasunyatan manawa Sberbank siap nyerahake saham kontrol ing UEC, miturut Mikhail Khazin, mung nuduhake yen bank negara nyoba ngimbangi kerugian saka proyek ambisi, larang, nanging gagal.

Ekonom kasebut percaya yen wektu lan dhuwit kanggo nggawe NPS bisa diminimalisir kanthi nggunakake organisasi kredit non-bank sing ana "United Settlement System" (ORS). Kanggo nindakake iki, cukup yen puncak - Sberbank lan VTB - bakal gabung karo ORS, sing wis nggabungake luwih saka 100 bank domestik. Ing kasus iki, NPS sing bisa ditindakake bakal katon ing negara kasebut sajrone maksimal sasi.

«Lobi liberal ing pamaréntahan lan Bank Sentral Rusia aktif nyoba kanggo nyegah nggawe sistem keuangan rubel lengkap. Iki katon kanthi jelas ing cara Sberbank lan Bank Sentral sarujuk kanggo promosi proyek sing sengaja gagal kanggo nggawe sistem pembayaran nasional adhedhasar "kertu universal" Sberbank (nggunakake, kanthi cara, lisensi Mastercard). Sawise dadi jelas yen proyek iki ora mungkin, diputusake nggawe perusahaan saham gabungan abstrak, sing kudu ditindakake saka awal apa sing wis suwe ditindakake ing kerangka proyek OPC.", - nandheske Mikhail Khazin.

Ngelingi yen wong pisanan ing negara kasebut kasengsem ing proyek nggawe NPS, sing wis bola-bali nyatakake dhewe, mula ora angel prédhiksi manawa bakal katon ing negara kasebut. Sawise kabeh, Jeksa Agung bisa ngetokake iki wis pindhah menyang kategori kapentingan keamanan nasional, utamané ing cahya saka kemungkinan nguatake sanksi marang Rusia. Nanging, aku ora pengin ngerti ing sawetara sasi yen bank-bank ora cepet-cepet ngetokake kertu NPS kanthi jumlah gedhe utawa yen warga negara kita ora pengin nggunakake amarga infrastruktur sing winates. Ora angel banget kanggo mbangun sistem sing mung nyebar dhuwit anggaran (pensiun, tunjangan, gaji karyawan negara, lsp). Nanging supaya bisa diarani "nasional", jelas ora cukup.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 25
    April 30 2014
    Lobi liberal ing pamaréntahan lan Bank Sentral Rusia aktif nyoba kanggo nyegah nggawe sistem keuangan rubel lengkap. Iki katon kanthi jelas saka cara Sberbank lan Bank Sentral sarujuk ...

    Nalika iku NKVD dikenang kanthi rasa kangen. Artikel eksekusi lan penindasan massal (kenapa kita wedi banget karo tembung iki?) Apparatchi liberal ing arah GULAG 2.0 bisa nyuntikake stream sing menehi urip menyang urip parasit sing banget panganan ...
    1. +4
      April 30 2014
      Kutipan: Baikal
      Artikel eksekusi lan represi massal

      Saiki, para Stalinis bakal nuduhake ibune Kuz'kin.
      1. + 15
        April 30 2014
        Kesusu:



        Tanggal 25 April, Wakil Perdana Menteri Pertama Igor Shuvalov nawakake Rosneft, Gazprom lan Transneft kanggo nampa bayaran kanggo pasokan bahan bakar. ngalih karo panuku manca kanggo rubel Rusia. Proposal Shuvalov pisanan didhukung dening perusahaan pipa Transneft, sing, nalika ngirim lenga menyang China, bakal pindhah menyang rubel tinimbang dolar AS.. Perusahaan kasebut dhewe percaya yen China, amarga kerjasama karo Rusia, duwe bobot rubel sing cukup kanggo ngalih menyang mata uang Rusia kanthi gampang nalika mbayar transportasi minyak.

        http://vz.ru/news/2014/4/30/684674.html




        Perwakilan saka Kementerian Keuangan lan Kamentrian Ekonomi nampa instruksi kanggo ngatasi masalah nambah pembayaran kanggo ekspor ing rubel ing rapat karo Wakil Perdana Menteri Pertama Igor Shuvalov, sing ditindakake tanggal 24 April. Miturut Kommersant, Bank Sentral diprentahake kanggo netepake risiko langkah kasebut. Rapat kasebut uga dirawuhi dening wakil perusahaan ekspor negara - Rosneft, Gazprom lan Transneft, uga Sberbank, VTB lan Gazprombank.

        Gagasan adol barang ekspor wis suwe dibahas, utamane ana hubungane karo proyek nggawe pusat finansial internasional lan ijol-ijolan energi Rusia. Sanksi Barat kanggo nanggepi konflik Ukrainia wis menehi proyek kasebut minangka dorongan anyar. Mangkono, kepala VTB Andrey Kostin diusulake kanggo mboko sithik ngalih menyang pamukiman ruble ing kontrak ekspor, miwiti karo Rosneft, Gazprom lan sumber produk militèr.

        Miturut Wakil Menteri Keuangan Alexei Moiseev, sing ana ing rapat kasebut, "bisa lan perlu kanggo nambah volume pemukiman ing rubel," nanging pemukiman ing mata uang liyane ora bisa ditinggalake ing mangsa ngarep. Miturut salah sawijining peserta ing rapat kasebut, diskusi kasebut hipotetis, lan wakil saka sekretariat, Igor Shuvalov, nandheske yen pemerintah ora bakal meksa malah perusahaan-perusahaan negara kanggo ngalih sacara eksklusif menyang pemukiman rubel. "Kita bakal nggarap peserta pasar - swasta lan kanthi partisipasi negara, mbayar manungsa waé menyang wilayah sing bisa nambah volume pembayaran ing rubel, kanggo kahanan sing nggunakake ruble luwih kanggo kapentingan," ujare.

        Wingi, wakil Transneft, sing nganti 2029 bakal nyedhiyakake 6 yuta ton minyak saben taun menyang China, ujar manawa perusahaan wis siyap ngalih menyang pemukiman ing rubel. Gazprom ngonfirmasi yen lagi nggarap masalah kasebut.

        http://www.vedomosti.ru/politics/news/26025041/minfin-i-minekonomiki-predstavyat

        -saran-po
        1. +7
          April 30 2014
          Aku propose kanggo nuntut saka pembayaran Ukraina kanggo gas ing RUBLES! Iki bakal dadi tendhangan gurih kanggo panguwasa Amer lan buruh sauntara Kyiv.
          1. +7
            April 30 2014
            Quote: _ pendapatku
            Aku propose kanggo njaluk saka Ukraina pembayaran kanggo gas ing RUBLES! Iki bakal dadi tendhangan gurih kanggo panguwasa Amer lan buruh sauntara Kyiv.

            Ya, malah lemu. Siji neraka rusak. Ya, lan durung ana sing njaluk.
            1. +2
              April 30 2014
              Kutipan: GreatRussia
              Ya, malah lemu

              Ora, ora!!!Ora ngono!!!SALO, iki wis akeh banget.
    2. Ivan Petrovic
      +2
      April 30 2014
      lan penulis duwe jeneng kulawarga ... apa kita bakal duwe "Brzezinski" dhewe? :)
    3. +6
      April 30 2014
      "Lobi liberal ing pamaréntahan lan Bank Sentral Rusia aktif nyoba kanggo nyegah nggawe sistem keuangan rubel lengkap.
      hi Aku ndhukung Baikal, nanging ora cukup. Lobi iki bakal langsung dibangun maneh miturut "realitas" sing nguntungake. Tujuane ahli ekonomi modal sing jujur ​​yaiku nggawe dhuwit sabisa kanthi biaya paling murah. Sasaran saka "ekonom" saiki karo kekacoan indistinct ing sirah iku kanggo gobble munggah pepadhamu lan telek ing ngisor, sawise nampa kang "bonus Natal". Perlu conto?
      Kutipan: Baikal
      (Yagene kita wedi banget karo tembung iki?)
      ... padha wedi karo tembung iki. Ora "kita".
      1. +3
        April 30 2014
        Lan mulane kudu tumindak kanthi cara sing diwedeni. Mbangun maneh pelobi cepet ora mengaruhi isi "dhaptar khusus" kanthi cara apa wae.
        Alas, maneh tanpa nuduhake totalitarianisme ing sembarang cara. Ora preduli apa sing kita lakoni, tank tetep dadi ... Nyuwun ngguyu
    4. +3
      April 30 2014
      Kutipan: Baikal
      Nalika iku NKVD dikenang kanthi rasa kangen.

      Ing Stalin, sistem makarya amarga ana akeh elevator sosial sing njamin panggantos saka "pensiun". Saiki ora ana apa-apa, lan yen sampeyan miwiti njupuk, banjur cepet banget negara bakal ditinggal tanpa pimpinan, mula sikap ati-ati marang personel sing ana, meh ing verge permissiveness.
      Cetha yen ora ana sing bakal mulihake "elevator", kalebu ora ana pangarep-arep kanggo perbaikan, sing saiki mung nyingkirake agen-agen Barat sing terus terang.
      1. 0
        April 30 2014
        Aku ora duwe informasi saka aparat negara, bisa uga. Aku rumangsa angel banget kanggo wong-wong mau ing ndhuwur kanggo ngatasi kabeh shobla iki.
    5. 0
      April 30 2014
      Kutipan: Baikal
      represi massal (kenapa kita wedi banget karo tembung iki?

      iki durung kena pengaruh sampeyan ...
      1. +1
        April 30 2014
        Lan ora bakal ndemek. Alas, aku digawa munggah ing cara sing aku ora ngerti carane nyolong lan aku ora bakal. Aku ora bakal nampa.
  2. +7
    April 30 2014
    Kebutuhan kanggo nggawe sistem pembayaran nasional wis suwe. Pisanan - ing negara, banjur - kanthi prospek mlebu tingkat internasional. Ora ana gunane kanggo mangan agen asing, utamane amarga ing kahanan modern uga mbebayani.
    1. +3
      April 30 2014
      Muga-muga posisi pamrentah Rusia babagan manuk goreng bakal dadi proaktif.
      Ora kaya biasane...
      1. +1
        April 30 2014
        Ala, sanajan karo wulu goreng, iku ora luwih saka goyang hawa. Lan dhuwit diparengake, uga, sawing, mungguh.
        1. +1
          April 30 2014
          Kenapa kita minus penulis? Padha ngadeg metu lan sawn, sing kita ngomong bab.
          Mung wingi ana artikel sing judule “Pengadaan Pemerintah Ditindakake Kanthi Pelanggaran”.
          http://topwar.ru/45892-gosudarstvennye-zakupki-vedutsya-s-narusheniyami.html
          Sinau kanggo urip bebener, tuan. Lan ora ing kasunyatan virtual sing dikarepake, kaya negara sing dipilih khusus.
  3. dmitrij.blyuz
    +1
    April 30 2014
    Shaw? Maneh? Apa dheweke bakal ngatasi iki utawa ora? Maneh, dheweke bakal miwiti "mbuwang" proyek anyar.
    1. +1
      April 30 2014
      Miturut pendidikan - efektif! Sanajan, saya tambah akeh mikir babagan cacate ...
    2. +1
      April 30 2014
      Menagery efektif mau. E.T. Gaidar minangka financier gedhe.
  4. johnsnz
    +3
    April 30 2014
    Lan aku ditransfer kabeh dhuwit saka Visa lan MasterCard kanggo simpenan kanggo saben fireman. Dadi aku ing sanksi. Ora kepenak, mesthi, nanging aku bakal nanggung
    1. -1
      April 30 2014
      Aku ngapusi kabeh wong))))) ... lan carane mbayar, saka simpenan (ing toko)?! Aku ora nggunakake awis.
    2. -1
      April 30 2014
      Dadi Visa lan MC mung minangka alat pembayaran, lan disambungake menyang akun bank sing ana dhuwit. Sanajan bank kasebut dudu Rusia, sampeyan bisa nransfer dhuwit saka akun iki.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +1
      April 30 2014
      Kutipan saka johnsz
      Lan aku ditransfer kabeh dhuwit saka Visa lan MasterCard kanggo simpenan

      Lan aku ana ing "ing ngisor kasur" nglirik
      Ing negara kasebut, mayuta-yuta PNS nampa gaji kanggo visa lan kertu master. Sampeyan bisa miwiti karo wong-wong mau - wong dipeksa ...
  5. black_falcon
    +2
    April 30 2014
    Langkah kasebut bener, kamardikan ing babagan iki apik banget. Kanggo ngindhari tekanan saka njaba lan kontrol.
  6. ken
    +6
    April 30 2014
    Aku liwat wektu NPS isih bisa, nanging yen Visa utawa MasterCard "kenek" Sberbank, kabeh bakal luwih cepet.
  7. +8
    April 30 2014
    Kutipan saka: dmitrij.blyuz
    Shaw? Maneh? Apa dheweke bakal ngatasi iki utawa ora? Maneh, dheweke bakal miwiti "mbuwang" proyek anyar.

    Apa maneh penager!!!!
    1. +1
      April 30 2014
      Ing perusahaan kita uga, kaya ing foto kasebut, para imam padha bebarengan, ana akeh insinyur kanggo 2 pekerja keras. nglirik
    2. 0
      1 May 2014
      Dear, nalika aku krungu "menager", aku duwe asosiasi karo tembung Moldova "megar", yaiku, kuldi, miturut pendapatku, iki minangka inti sejatine! Umume, kabeh "lulusan saka Sekolah Tinggi Ekonomi Gaidar iki. kabeh liberal tanpa istiméwa lan njaga kapentingan Amer! Dadi ing nem sasi ora ana sing apik saka NPS!
  8. +1
    April 30 2014
    Pengarang Dmitry Brzezinski

    Lan kasus iki ... ora padha ?! ngguyu
  9. 0
    April 30 2014
    Minangka wis entuk iki kazzly liberal. Kabeh wong ora bisa mendem.
  10. + 15
    April 30 2014
    Ayo bali menyang dalan sing bener!
  11. +2
    April 30 2014
    Yen luwih kerep ing ndhuwur padha ngrungokake spesialis kayata Khazin lan Glazyev. Nanging sayange, lobi liberal kuwat banget (Muga-muga nganti saiki)
  12. +3
    April 30 2014
    Ing kasus apa wae, sampeyan kudu nyingkirake kecanduan ....
  13. +4
    April 30 2014
    Aku ora ahli babagan iki, nanging ing sasi aku nampa kertu pro-100, aku wis ngirim dokumen kasebut. Tegese wis ana.
  14. +1
    April 30 2014
    Dadi sadurunge padha nglawan, nanging saiki ora bisa metu. Yen kita ngelingi konflik karo Georgia, banjur ana uga sanksi, nanging Pindos wedi karo langkah-langkah pembalasan saka Rusia lan ngilangi, lan para liberal ambegan kanthi bungah, nanging saiki kahanan wis beda, ora ana sing bakal ngilangi sanksi kasebut. , ora bakal ana reboot, tegese bakal ana NPS. Sing utama yaiku kabeh ditindakake ora liwat sak panggonan.
  15. Gagarin
    0
    April 30 2014
    Wigati lan pinunjul kamardikan negara ing babagan iki wis JELAS!
    Aku mikir karya wis ditindakake lan kabeh bakal bisa ditindakake, mung yen PROYEK KAYA ora rampung ing sasi, kabeh butuh wektu.
  16. +1
    April 30 2014
    Sampun dangu perlu kanggo mencet kolom kaping lima kanggo paku, yen ora padha aran minangka bendarane kita, yen ora, iku bisa kanggo nggawa prakara kanggo nesu wong, ing pilar iki liberal banjur nongkrong.
  17. +2
    April 30 2014
    Semono uga. Visa lan MasterCard kudu ngipat-ipati dina padha tindak bebarengan karo Obama kaping sepuluh liwat. Apa sing dikarepake.

    "Lobi liberal ing pamaréntahan lan Bank Sentral Rusia aktif nyoba kanggo nyegah nggawe sistem keuangan rubel lengkap."

    Ya, iki wektu sing paling dhuwur kanggo menet para pemodal. Sapa sing kerjane lan ing mata uang apa sing dibayar?

    Lan iki jotosan liyane kanggo sistem finansial dolar.

    "Jawaban kita kanggo Obama yaiku Bank Pembangunan BRICS.
    alternatif kanggo IMF lan Bank Dunia dadi luwih spesifik

    Panguwasa Rusia mutusake kanggo nggedhekake upaya kanggo netepake Bank Pembangunan BRICS. Struktur anyar kudu dadi alternatif serius kanggo Bank Dunia lan Dana Moneter Internasional lan kanthi mangkono nyuda pengaruh finansial Uni Eropa lan Amerika Serikat ing proses donya.

    Elinga yen keputusan nggawe struktur finansial anyar digawe setahun kepungkur. Lan, ternyata, karya sing bermanfaat lan telaten wis ditindakake kabeh taun. "Rembugan ditindakake babagan distribusi modal bibit $ 50 milyar antarane mitra lan ing lokasi markas. Kabeh peserta BRICS nyatakake minat gedhe kanggo dadi markas, "ujare Vadim Lukov, Duta Besar Kementerian Luar Negeri Rusia. Miturut dheweke, ing 2015 karya kudu rampung.
    http://www.km.ru/economics/2014/04/11/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/737170-
    nash-answer-obame-bank-razvitiya-stran?from=vz
    1. -1
      April 30 2014
      Panguwasa Rusia mutusake kanggo nggedhekake upaya kanggo netepake Bank Pembangunan BRICS. Struktur anyar kudu dadi alternatif serius kanggo Bank Dunia lan Dana Moneter Internasional lan kanthi mangkono nyuda pengaruh finansial Uni Eropa lan Amerika Serikat ing proses donya.
      Iku apik yen padha ngumpulake, nanging sapa sing bakal menehi? Dheweke bakal nolak karo kabeh kekuwatane, sampeyan bakal weruh. Ing kene, ing omah, dheweke ora bisa ngatasi masalah sing gampang (karo kertu, tegese) amarga "Lobi liberal ing pamaréntahan lan Bank Sentral Rusia aktif nyoba kanggo nyegah nggawe sistem keuangan rubel lengkap." Lan ing konteks antar negara bagian, malah luwih serius. Kolom kaping lima ora turu ... duka
  18. +1
    April 30 2014
    Sampeyan ora kudu narik. Lan kekuwatan saka Bank Sentral kudu dicopot, yen ora, dheweke wis kebanjiran.
  19. 0
    April 30 2014
    Ya, apa sing nggegirisi, ora jelas. Apa sampeyan ora tau duwe buku tabungan? Analogi nyuwun manawa. Pitakonan mung. Sistem akses. Nah, ing kene mung ana siji masalah, kanggo ngembangake. Ngembangake lan entuk rampokan kanggo pangembangan sampeyan. Kabeh gumantung saka "kepenuhan kaca sing diwutahake." Aku bakal bisa nemokake wong lanang yen kaca diisi kanthi bener. Inggih, punika tingkat negara. Dadi kabeh ditutupi. Kanggo saiki, meneng wae.
  20. GORKO
    -3
    April 30 2014
    iku kabeh katon ridiculous marang latar mburi daya sing wis thrashed, kang mbukak dening ngerti sing lan bank sentral sawijining, nanging nyatane cabang saka dipakani.
  21. +1
    April 30 2014
    Dibutuhake sistem pembayaran kanthi cepet! Apa sebabe Bank Sentral narik karet, apa sing dikarepake?
  22. Iku misale jek kula sing penulis hukum dadi metu saka tutul sing padha ora mbedakake antarane konsep "sistem pembayaran" lan "operator sistem pembayaran". Sanajan formulasi kasebut diusulake ing hukum, mula kudu ngenteni sethithik, maca buku babagan apa lan apa sing dipangan.

    Senajan aku bisa uga salah - padha mbedakake antarane konsep, nanging padha arep nggawe sawetara jenis monopoli - kayata perusahaan negara sing bakal skim kabeh krim ing sih.

    Nyatane, akeh masalah sing ora dianggep, kalebu sifat pembayaran ing sistem kasebut. Contone, mbatalake dhuwit saka ATM dianggep minangka pembayaran awis, lan sistem pembayaran ora ngisi komisi, nalika tuku barang minangka jinis pembayaran liyane.

    Cekakipun, jaran lagi mimpin, nanging ngendi isih ora cetha. Ketoke padha wedi yen dheweke pancene bakal mateni lan bakal ditinggal tanpa sistem pembayaran. Aku wonder yen padha nemtokke sanksi marang sistem perbankan - akun koresponden bank-bank Rusia bakal diblokir ing sistem pembayaran, utawa mung bakal mungkasi layanan pembayaran. Nek sing sepisanan ya oh bakal rugi ya Allah.
  23. +1
    April 30 2014
    Stalin minangka pangarep-arep kita, saiki GDP, ngirim kabeh sundel sing gelut menyang bunk. hi Nyuwun pangapunten yen aku ngompol ing otak recourse
  24. +4
    April 30 2014
    Kerja sing luwih apik, kanca-kanca!
  25. potap48a
    +1
    April 30 2014
    Sapa ngerti anggota lobi liberal sing ngganggu nggawe NTC. Menehi jeneng tartamtu lan posisi sing. Napa saben wong ngomong babagan sawetara wong virtual tanpa nyebutake jenenge?
  26. +1
    April 30 2014
    Kredit artikel, plus. Aku bakal nambah sing Sberbank entuk PRO100 karo barang bosok, sanalika Gref ora muter ngubengi Putin kanggo legalize kabeh gaji PNS, pensiun lan kabeh pembayaran liwat Sberbank - iku ora bisa, padha ilang kompetisi, supaya padha nyoba kanggo push liwat hukum sing ora ana bank kajaba Sberbank, lan Gref nabi.
  27. +1
    April 30 2014
    Kabeh diwiwiti cilik. Sampeyan mung kudu miwiti path lan tindakake iku. Lan kita bakal nggayuh tujuan kasebut. Alon-alon, kanthi pitulungan saka Gusti Allah. Sampeyan kudu miwiti dealing karo sistem pembayaran, lan asil bakal hi
  28. Komentar wis dibusak.
  29. vvpll
    +1
    April 30 2014
    Rusia wis mbutuhake kertu pambayaran nasional kanggo wektu sing suwe. Sayange wektu wis ilang lan kabeh kudu ditindakake kanthi cepet. Sampeyan uga kudu ngrungokake proposal patriot Rusia, Anggota Dewan Federasi saka Lipetsk. Wilayah Maxim Kavdzharadze kanggo nggawe Sistem Informasi Internal Rusia tinimbang Internet
  30. Komentar wis dibusak.
  31. +1
    April 30 2014
    Kanthi kabeh masalah saiki, KITA kudu nggawe sistem pembayaran nasional ... kita ngomong ora mung babagan tugas-tugas tartamtu ing wayahe saiki ... saka sudut pandang pangembangan sistem finansial Rusia, iki minangka salah sawijining kondisi sing perlu kanggo pembangunan sustainable sawijining, independen saka conjuncture donya lan transisi kanggo pembayaran ruble ing petungan internasional.
  32. +1
    April 30 2014
    Kutipan saka chunga-changa
    lan yen sampeyan miwiti njupuk, banjur cepet banget negara bakal kiwa tanpa pimpinan

    Ora ana sing kudu ditembak. We are, sawise kabeh, peradaban. Nanging ing Bodaibo kudu dikirim menyang tambang. Kerja lan tenaga kerja - kabeh bakal digiling! Ya, lan apa sing ana ing kene, lan apa sing ana kanggo tinker karo emas ... Dheweke ora bakal kelangan skill! keprungu
  33. GORKO
    0
    April 30 2014
    Kutipan: Rybnadzor
    Stalin minangka pangarep-arep kita, saiki GDP, ngirim kabeh sundel sing gelut menyang bunk. hi Nyuwun pangapunten yen aku ngompol ing otak recourse

    Aku ngirim Serdyukov lan Chubais, aja konyol, iku bagéan sing padha saka sistem, nanging kanggo pitakonan: kok ora harden paukuman kanggo korupsi, wangsulane: kok tumindak dadi atos, sampeyan kudu nggunakake cara liyane, etc ., lan liya-liyane, saben taun dheweke nyanyi lagu sing padha. Aku ora ngomong yen dheweke nyolong, nanging kasunyatan sing meh kabeh wong nyolong, kalebu rombongane, iku kasunyatan sing kasunyatan, Olimpiade 50 milyar, Skolkovo, Rusnano. Aku dhewe makarya ing perusahaan ing budgetary siji lan aku ngerti carane iku kabeh bisa, lan yen aku nyoba kanggo pindhah menyang panguwasa, iki panguwasa padha bakal nguripake kula kanggo panguwasa lan padha bakal ngidini kula.
  34. 0
    April 30 2014
    Yen kita njupuk dipikir retrospektif ing aktivitas saka Bank Sentral, kita bisa ngetung sing iku generator saka kabeh krisis lan fluktuasi ing kurs ruble, ageng dhuwit ditampa saka cataclysms ekonomi iki.
    1. +1
      1 May 2014
      Lan sampeyan ora koyone éling sing pemilik bener saka US Central Bank-Fed.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"