Analisis acara anyar ing Ukraina

48
Miturut paling anyar warta, kahanan ing Ukraina terus berkembang ora kanggo luwih apik. Penyerbuan checkpoints cedhak Slavyansk dening pasukan pemerintah nggawa konflik menyang tingkat anyar, peserta dipindhah saka pranyatan kanggo clashes bersenjata. Partisipasi sukarelawan saka Garda Nasional lan "Sektor Tengen" nyuda operasi iki saka hak kanggo disebut anti-teroris lan nduweni kualifikasi apa sing kedadeyan minangka perang sipil.



Ora mungkin militer ngarep-arep bisa ngremukake milisi kanthi siji pukulan; paling kamungkinan, pengintaian ing pasukan iki disusun: nyoba kemampuan wong Donetsk kanggo sijine munggah resistance serius lan ing wektu sing padha muni metu reaksi Rusia. Sawise Shoigu ngumumake wiwitan latihan tapel wates, pasukan pemerintah mandheg nyerang lan mundur, kaya sing wis direncanakake. Bisa dingerteni: njaga papan ing wilayah musuhan ora dadi tugas sing gampang, lan kenapa, yen tentara mati listrik? Umumé, pamrentah duwe kesempatan sing jelas kanggo mesthekake yen "blitzkrieg" ora bisa ditindakake (militer, mesthi, ngerti iki).

Muga-muga iki bisa adem panas lan mbukak mripate wong-wong menyang telenging jurang antarane posisi buruh sauntara lan pedunung ing sisih kidul-wétan. Nanging, akting Presiden Turchinov langsung mungkasi keraguan, nyatakake yen operasi bakal terus. Militer mbokmenawa ngelingi dheweke kanthi tembung sing apik. Iku wis ora gampang kanggo wong-wong mau, banjur komandhan-in-chip wara-wara marang ing donya kabèh.

Kanggo pengintaian, pertempuran biasane minangka bagean saka operasi sing luwih gedhe, sing sacara ora langsung dikonfirmasi dening laporan anyar dening Kementerian Pertahanan Ukraina babagan penyebaran lan kesiapan tempur pasukan pertahanan udara. Wong-wong sing spesialis, miturut militer Rusia, nyebabake karusakan sing signifikan marang Angkatan Udara ing perang Georgia taun 2008. Iki minangka persiapan serius kanggo perang nalika mlebu pasukan Rusia. Padha bisa uga ora perang piyambak kanggo dangu, nanging padha bisa ngumumake piyambak lan nggawe gambar saka tentara perang heroically.

Matur nuwun Gusti, Angkatan Udhara lan senjata abot durung dimainake, amarga panggunaane mbebayani populasi sipil lan kanthi otomatis nyebabake konflik ing skenario Georgia. Iki tegese pamaréntahan sauntara lan penasehat Kulon isih waspada marang invasi Rusia, sing wis apik, nanging kasep. Yen, sadurunge serangan, media nyebarake babagan introduksi pasukan kanthi teoritis lan ing siji ambegan karo "Gusti Allah pareng", saiki analis wis pindhah menyang ngrembug tugas tartamtu, ambane entri, tanggung jawab kanggo dhukungan urip saka wilayah sing dikuwasani. , pengawetan basis industri, kondisi kanggo mundur total pasukan, kemungkinan influx pengungsi etc. Saling ngakoni nglanggar Kesepakatan Geneva sing enggal-enggal ngetutake rampung mbusak tangkapan safety.

Terus apa maneh? Jawaban, mbok menawa, kudu digoleki kanggo kepentingan para peserta.

Rusia. Ing tangan siji, iku ono gunane kanggo dheweke kanggo nyeret metu karet, ora ketompo carane sinis muni, nganti jalaran ekonomi saka kudeta bakal kebak mengaruhi kesejahteraan rakyat, kang mbokmenawa bakal mimpin kanggo Maidan anyar. mung marang pamaréntah interim. Siji ora bisa ngetung pitulungan finansial kanthi cepet saka Kulon ing volume sing dibutuhake, lan sanajan sawise ditampa, butuh wektu kanggo ngetrapake dana kanggo tujuan sing dituju. Ing sisih liya, Rusia ora bisa ngidini pemilihan Mei ing gelombang nasionalisme, Russophobia lan tanpa partisipasi populasi wilayah sing mbrontak, sing, mesthi, ora bakal diijini milih nganti perlawanan rampung ditindhes. Ora jelas apa sing bakal kedadeyan ing Konstitusi, sing saiki aktif nyoba nulis ulang (lan sawise kabeh, masalah struktur negara, federalisasi utamane dadi pitakonan Konstitusi).

Pilihan sing paling apik kanggo Rusia yaiku ngganggu pemilihan awal lan nyeret kahanan kasebut nganti Ukrainia nyadari akibat saka kudeta. Bakal nglarani, nanging paling ora luwih elek tinimbang terapi kejut Polandia. Wong-wong diwenehi akeh janji lan "dinamisasi" supaya konsekuensi saka pilihan sing digawe kudu diwenehake marang saben wong kanthi kapisah. Sampeyan bisa nyiyapake Konstitusi lan nganakake pemilihan mung sawise mayoritas nyadari kahanan nyata ing negara kasebut. Yen ora, Ukraina maneh kudu milih antarane sing ala, sing ala banget, lan sing ora dingerteni.

Akibaté, Rusia ora bakal ngidini kanggo nyuda pemberontakan saka Timur lan bakal Feed, minangka bukti saka kawruh apik saka Menteri Pertahanan Rusia bab kahanan lan nomer pas bayonet lan tong minyak saka mungsuh. Taktis, sing sauntara bakal terus ditarik saka kabeh pihak, ora ngidini dheweke istirahat, ngumpulake kekuwatane lan miwiti ngrancang tumindak sadurunge. Inisiatif ing iki, mesthi, belongs kanggo para pemberontak lan Rusia, nalika pamaréntahan interim jelas digunakake ing rezim geni saka krisis kanggo krisis.

Ing ndhuwur ora ngilangi opsi "Oktober", ing ngendi klompok wong sing terorganisir kanthi apik, dilatih lan nemtokake kanthi rencana aksi sing jelas, nindakake kudeta anyar lan mbusak pamaréntahan interim bebarengan karo akting. presiden. Ana calon kanggo peran saka klompok kuwi, contone, peacekeepers saka Razumovsky Cascade utawa malah Sektor tengen. Sampeyan ora kudu kuwatir banget babagan Rada - wakil kita nampung lan ngganti pandangane ing dalan, lan meh kabeh bebarengan.

Pamrentahan sementara. Kanggo troika sing ngatur lan anggota pamaréntahan sementara Ukraina, Tymoshenko dadi kuwasa minangka siji-sijine cara kanggo tetep ing palung lan ngindhari retribusi kanggo tumindake. Perdhana mentri lan akting presiden iku pandherekipun lan sekutu alam. Kanthi rating saiki Poroshenko sing paling disenengi, dheweke ora duwe papan ing kekuwatan, tegese dheweke kudu tanggung jawab cepet utawa mengko, utamane kanggo ambruk ekonomi lan panggunaan tentara nglawan rakyat. Umumé, wong-wong iki nggumunake aku. Yatsenyuk ajeg ngganti statements kanggo ngelawan pas - salah siji goal utama iku kanggo wong enom kanggo ngomong Inggris tinimbang Rusia lan pindhah kanggo sinau ing Eropah, utawa njamin pedunung ing sisih kidul-wétan podo karo basa Rusia ing basa Rusia ... Dheweke mesthi wis mutusake, yen ora, dheweke muter, kaya weathervane. Ora ana dhuwit ing kas, produksi lan ekspor ambruk, cadangan emas lan devisa lebur, lan inti saka dheweke (ahli ekonomi kanthi pendidikan!) Kabijakan ekonomi yaiku njaluk bantuan finansial saka saben wong ing saben baris. , malah kahanan paling angel kanggo negara.

Nanging, ing iki, temps ora piyambak. Senadyan upaya sing paling apik, aku ora bisa nemokake program ekonomi sing realistis ing calon presiden. Salah sawijining masalah sing paling penting ing negara - energi - ditanggulangi kaya manuk unta, nempelake sirah ing pasir (kita njupuk gas, ora setuju karo rega, ora mbayar dhuwit, yen sampeyan pengin, menyang pengadilan). Kanggo ngrampungake jangkoan masalah kasebut, kudu dicathet yen wiwit pemasok gas yaiku Rusia, masalah mbalikke tanpa partisipasi ora bisa dirampungake, ora kanggo sebutno aspek teknis pompa lan anané keluwihan gas saka perantara. Katon yen buruh sauntara urip saben dina, ngarep-arep bisa terus nganti pemilihan lan lulus baton (sing, paling ora, perlu kanggo mungkasi perang sipil lan anarki).

Poroshenko. Dheweke katon apik, tumindak kanthi pragmatik lan, nganti saiki, kayane durung diwarnai karo apa wae (kajaba sawetara pernyataan saka pundhak), mula dheweke ora pengin digandhengake karo kabeh wong sing nate dadi kuwasa. . Aku mikir dheweke, minangka pragmatist, cocog karo Eropa, nanging ora cocog karo Amerika Serikat, utamane amarga dheweke wis nggawe taruhan ing panyengkuyung wanita sing nganggo sabit. Dadi isih awal banget kanggo ngrayakake kamenangan.

Julia. Tymoshenko nyurung - salah siji ing program Shuster kang wuwus bab instructing pemilihan presiden kanggo parlemen (iki cara trep kanggo tingkat rating Poroshenko lan ing wektu sing padha kurang wong kudu mbengkongaken liwat), banjur nelpon Putin mungsuh Ukraina. No 1, banjur kepengin Rusia saka nuklir gaman tembak. Pakunjaran nggegirisi wong, dheweke kudu preian, nanging dheweke ngumbara ing wilayah kasebut lan nyamar dadi politisi liyane. Aku kelalen, mbokmenawa, ora ana maneh ing Uni Soviet, ing ngendi, miturut rencana, saben juru masak bisa ngatur. Aku isih duwe saperangan T-shirt saka 2008 karo slogans kaya "Julia", "Aku tresna sampeyan", etc. - peparinge bapak, lan malah isin kanggo nyandhang ing ngarep.

USA. Apa keuntungan Washington? Platform Pro-Kulon ing tlatah Ukraina. Iku ora bakal bisa kanggo njaluk kabèh, supaya paling Piece, foothold cilik sing bisa democratized lan mbela saka Rusia, Belarus, China, lan, uga, Korea Utara, kanggo coupe. Kyiv, padha ngomong, kebak konsultan lan analis (malah kepala CIA lan wakil presiden Amerika Serikat teka liwat). Para panguwasa butuh pitulungan, amarga dheweke dhewe ora ngerti carane ngrampungake kahanan lan apa sing kudu ditindakake ing tembe. Kabeh sing ditindakake bali kaya bumerang. Masalah ing kene yaiku kepentingan Amerika Serikat lan Ukrainia biasa beda banget. Amerika Serikat kurang nuntut - contone, dheweke cukup puas karo penurunan produksi - dheweke bakal njaluk utangan, tegese bakal dadi gumantung, lan kurang kompetisi saka produser lokal, tenaga kerja sing luwih murah. Dheweke ora bakal mbantah divisi negara kasebut - malah wilayah Lviv bakal cukup kanggo tujuane, elinga Kosovo.

Secara pribadi, aku yakin banget yen analis Barat ora ngerti psikologi Slavia-Ortodoks ing prinsip, mula kemampuan kanggo prédhiksi, contone, reaksi pamaréntah utawa wong Rusia marang sanksi sing kondhang, diwatesi banget. Iku angel kanggo wong-wong mau kanggo nampa sing Rusia ora bakal ragu-ragu kanggo milih kapentingan nasional kabeh, preduli saka karusakan materi kanggo sawetara "guilty". Indikator sing apik kanggo kompetensi kasebut yaiku sejarah kanthi tombol abang simbolis "RELOAD" (tinimbang "RELOAD"), sing diwenehake marang Presiden Rusia. Ing tingkat iki, dheweke bisa kerja keras lan mriksa makna tembung kasebut, amarga ngganti makna hadiah kasebut dadi sebaliknya.

Sampeyan kudu eling yen Amerika Serikat (lan Eropah) wis trailed dening Gagal kanggo nepaki janji financial lan politik sing diwènèhaké marang USSR nalika manunggalaken Jerman, banjur kanggo mantan republik sawise ambruk USSR lan Pakta Warsawa. menyang Serbia sawise pamboman Yugoslavia, kanggo kabeh masyarakat donya sadurunge intervensi ing Libya, etc. Serius comradely utawa malah bantuan partner ora ngenteni sapa. Ing bali, kabeh panampa piye wae migrasi menyang rangking ekonomi saka negara donya katelu utawa dadi ketagihan. Umumé, dipercaya konsultan "dheweke" minangka bisnis sing rada beboyo.

Eropah. Dheweke katon wis mundur sementara. Cedhak banget karo acara kasebut, mbebayani banget kanggo padu karo Rusia, larang banget kanthi finansial, lan populasi wiwit nesu karo tema Yarosh sing cedhak karo Nazi. Aku ora pengin nggawe tampilan ora setuju karo Amerika Serikat, sing, liwat tutuk saka wakil resmi, wis dikirim Eropah kanggo melu ing karukunan piyambak. Anak didik, Klitschko, ninggalake panggung kanggo milih Poroshenko; kamungkinan yen dheweke dianggep minangka tokoh sing luwih kuwat lan luwih nguntungake ing jangka panjang lan ngarep-arep yen "demokrasi" bakal entuk korban. Oh nggih. Umumé, Eropa wis pindhah menyang mode tunggu-lan-ndeleng.

Wong Ukraina. Mangkene apa sing ana ing kapentingan wong Ukraina, sing sacara simbolis rampung ing pungkasan dhaptar wong sing kasengsem:

1. Dadi ing ndhuwur dhaftar lan njupuk posisi aktif.
2. Tahan referendum lokal lan umum babagan struktur masa depan negara (federal utawa liya) lan Konstitusi anyar.
3. Pemilu presiden sing bebas lan adil adhedhasar Konstitusi anyar, luwih becik ora nganggo bedhil.
4. Pemilu maneh parlemen lan nganyari maneh pamaréntahan, sing bakal ngonfirmasi status netral Ukraina, menehi jaminan non-alignment karo NATO, lan uga kanggo rekonsiliasi lan hubungan tetanggan sing apik karo Rusia.

Sayange, skenario iki isih khayalan: ora ana wektu kanggo nyiapake lan ngrembug Konstitusi karo rakyat sadurunge pemilihan sing dijadwalake. Kanthi kahanan saiki, nganakake Pemilu kanthi lengkap uga meh ora bisa ditindakake, mula para caleg ora sregep kampanye Pemilu. Yen ditambahake kepentingane para panguwasa sauntara lan ora gelem para wakil rakyat kelangan kursi, rakyat kaya kuciwa.

Pikiran pungkasan ...

Kanggo lulus tes iki kanthi pakurmatan, wong Rusia lan Ukrainia, antara liya, kudu ambegan lan nguripake rasa hormat. Tanpa iki, ora perlu ngeduk parit ing keliling, kita bakal mandheg ngunjungi saben liyane.

Sawetara Rusia bakal nindakake uga kanggo mungkasi considering Ukraina minangka pinggiran kutha, lan basa Ukrainia minangka dialek Rusia Wétan, iku bakal njaluk sapa wae. Siji "patriot" nate ngandhani yen basa Ukrainia dudu basa, ujare, sanajan ora ana sastra dhewe. Kanggo informasi kabeh sing setuju karo wong, mung 80 volume saka antologi klasik Ukrainia diterbitake ing "kunjara bangsa". Ing Ukraina modern, Nanging, aku wis ora weruh publikasi kuwi, Mungkin mung apes. Nanging mikir babagan iki, iki mung klasik! Basa kasebut nduweni tata basa dhewe, lan bocah-bocah sekolah, kaya kanca-kancane Rusia, entuk buntut amarga ora ngetutake. Ukrainia ora kalah karo Italia ing babagan melodi lan saingan kanggo judhul sing cocog kanggo vokal klasik (takon vokalis profesional yen sampeyan ora ngandel).

Ukrainians, ing siji, kudu mungkasi nggawe piyambak korban lan bangga unik sing. Sampeyan kudu sinau kanggo ngormati pepadhamu lor ora kanggo kekuatan, nanging kanggo isi, kang paling kita ora bisa mbedakake. Ing kalodhangan iki, aku banget nesu karo puisi Nastya Dmitruk sing "kita ora bakal dadi sedulur ..." Ekspresi ing raine nuduhake yen bocah wadon iku apik, apikan lan bakat, mung gelo lan, terus terang, dheweke isih kudu nulis. lan nyipta sadurunge Lesya Ukrainka. Apa bisa ditindakake kanthi siji sikat? Aku kepengin weruh apa sing kudu ditindakake karo wong-wong sing duwe sedulur ing Rusia? Sapa sing duwe anak utawa wong tuwa? Ya, lan ora sopan kanggo nyebut dhewe gedhe, iki wis dadi propaganda, utamane nalika video musik digawe saka karya sampeyan lan didorong ing endi wae, kaya Grynjoly saka Maidan sepuluh taun kepungkur.

Muga-muga artikel sabanjure bakal luwih optimistis.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

48 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    2 May 2014
    Perang pecah kanthi semangat anyar ...
    Milisi saka Slovyansk ngaku bisa nembak helikopter militer Ukrainia

    Pasukan pertahanan diri Sloviansk nyatakake yen dheweke bisa nembak helikopter militer Ukraina. "Ing pinggiran Slavyansk, kita nembak helikopter militer, durung ana informasi babagan kondisi pilot," ujare milisi.

    02 Mei 2014, 06:58 http://russian.rt.com/
    1. +1
      2 May 2014
      Apa sampeyan mikir: apa pasukan kita bakal digawa? Pesen kasebut medeni - gelut ing kutha sing tentrem!
      1. +4
        2 May 2014
        Kurang luwih... :(
        1. +2
          2 May 2014


          Aku mung ing afue sepi, saka komentar ing video.
          1. 0
            2 May 2014
            Kutipan saka IrkIt


            Aku mung ing afue sepi, saka komentar ing video.


            Dadi akeh komentar pro-Bandera sing sempit pikirane ....
            Carane padha zombified?

            Aku durung nate maca manawa wong Rusia bakal ngomong kanthi sengit babagan wong Ukrainia ....
            Ukraina miskin!
            Sajrone wabah perang sipil, populasi kudu banget tipis ing wilayah kulon,
            supaya Ukraina bisa urip bebas saka edan iki.
      2. +1
        2 May 2014
        Kutipan: Basa kasebut duwe tata basa dhewe, lan bocah-bocah sekolah, kaya kanca-kancane Rusia, entuk buntut amarga ora manut. [/ Quote

        Ing separo kapindho abad kaping 17, "Polishisasi" saka basa Rusia Slavia durung adoh banget - "Ruska Mova" lan basa Rusia beda banget. Loro-lorone ing Kyiv lan ing Moskow, basa kasebut diwulangake miturut buku sing padha - "Grammar" dening Melety Smotrytsky.
    2. Horde
      +1
      2 May 2014
      dadi wiwit, pertahanan diri sing ora kuwat ora duwe kesempatan kanggo urip, yen panglima RUSIA wis siyap menehi prentah ing kana?
      1. 0
        2 May 2014
        Kutipan: Horde
        mulane, pertahanan diri sing kurang bersenjata ora duwe kesempatan kanggo urip

        Aku mesthi ngormati pendapat sampeyan, nanging sampeyan kudu nyerang bangunan kasebut?
        Utawa mung gelut ing dalan?
        Bener, gelut jalanan yaiku aerobatik, mung nonton video saka Dagestan sing padha, Chechnya
    3. +4
      2 May 2014
      Perang pecah kanthi semangat anyar ...

      Iku angel ngenteni liyane! Pandangan jagad saka wong-wong ing Kidul-Wétan, Novorossia lan banderlogs Galicia, ing sisih liya, ora bisa dicocogake manawa rekonsiliasi mung ora bisa ditindakake !!! Coba gabungke banyu lan geni ing siji kapal! Apa sing bakal kelakon? Salah siji geni bakal metu saka banyu utawa banyu bakal nguap saka geni kuwat! Dadi ing kene - ing salah sawijining negara, para pembawa rong pandangan donya iki, ideologi lan psikologi sosial, nilai moral, kanthi definisi, ora bakal bisa ana!
      Siji-sijine cara peradaban metu saka kahanan saiki, sing ngidini nyingkiri sawetara korban massa, lan liya-liyane - memori inglorious langgeng minangka punitive, yaiku DIVISION UKRAINE menyang TWO STATES! Apes banget ... nanging wis telat ngombe Borjomi! Metastase Banderaisme wis nyebar banget lan proses matine wong ora bisa diendhegake kanthi setengah langkah.
      Siji-sijine pasukan sing bisa ngadeg ing antarane rong pasukan sing nentang lan mungkasi korban sing ora duwe akal yaiku RUSIA lan struktur kekuwatane. Tembung saiki dadi duweke!!!
    4. Komentar wis dibusak.
  2. +1
    2 May 2014
    Ing Rusia, 24 wis ngomong babagan rong helikopter sing mudhun.
    1. 0
      2 May 2014
      Wis 3
      Ayo ndeleng apa sing kedadeyan sabanjure.
      Yaytsenyukh bakal takon amers babagan bom "demokratis"?
  3. +9
    2 May 2014
    Junta pengin perang? Dheweke bakal entuk, kanthi cara sing paling negatif.
  4. +6
    2 May 2014
    Dheweke dadi junta lan junta ing Afrika
  5. +4
    2 May 2014
    (kita njupuk bensin, kita ora setuju karo rega, kita ora mbayar dhuwit, yen sampeyan pengin, menyang pengadilan)

    Lan apa bakal Pak (utawa rodo Pak?) Yaytsenyukh apa nalika bailiffs ing ijo teka marang lan saiki writ saka execution kanggo pembayaran?
  6. +8
    2 May 2014
    Julia. Tymoshenko nyurung maneh - ing program Shuster dheweke ngomong babagan nglatih pemilihan presiden menyang parlemen (iki minangka sarana sing trep kanggo level rating Poroshenko lan ing wektu sing padha luwih sithik wong sing kudu mbengkongake), banjur nyebat Putin minangka mungsuh. Ukraina No

    Bubar, "ing Internet" aku nemokake informasi sing menarik babagan karakter Ukrainia. Pengarang - Romanov Ilya:
    Akting saiki Presiden Turchinov, Yulka, bojone resmi sing wis suwe, "bapak baptis" kabeh geng iki, Pasha Lazarenko, kabeh karyawan panitia regional Dnepropetrovsk Komsomol. Mulane, ketoke, ing sawijining wektu padha diselehake ing "feeder" panguwasa dening penduduk Dnepropetrovsk liyane - Leonid Kuchma.
    Ing Dnepropetrovsk ana tanduran "Yuzhmash", sing nggawe roket. Kuchma wiwitane dadi insinyur prasaja ing pabrik iki. Sawise istirahat nedha awan, aku mlaku-mlaku ing toko-toko, nggoleki ing ngendi para pekerja keras terus main domino. Dheweke uga njagong mudhun, main game - banjur mlayu lan mlebu. Banjur Kuchma contrived kanggo shove putri direktur, lan malah, misale jek, "ngalahake" dheweke. Banjur dheweke dipeksa kanggo "tuwuh ing sadhuwure awake dhewe": dheweke nggawe dheweke dadi kepala insinyur, lan pungkasane dadi direktur.
    Ing sawetara film promosi babagan dheweke, ing ngisor iki ditampilake: Baikonur, nanging roket ora gelem mabur menyang angkasa - malfunction! Kuchma teka, ngencengi sawetara kacang - iku kabeh: roket siap diluncurake!
    Ing mantune, Viktor Pinchuk, Kuchma nulis akeh barang sing dicekel nganti ora bisa dimangerteni. Sajrone 10 taun pamaréntahan Kuchma, Pinchuk nggawe privatisasi sawetara perusahaan anyar saben 2 minggu rata-rata. Lan kapan dheweke duwe wektu kanggo ngatur kabeh iki? Tanduran paling gedhe ing Eropa "Kryvorizhstal" Pinchuk ditampa kanthi gratis.

    Aku ngerti, wong-wong iki wis nyolong akeh banget, mung peluru sing bakal mandheg.
  7. + 11
    2 May 2014
    Wektu kanggo diskusi wis rampung, wektu kanggo tumindak saiki.
  8. +2
    2 May 2014
    Ing kahanan paling angel kabeh subyek kadhaptar saka krisis Ukraina ing Rusia. Langkah pisanan digawe dening perwakilan CIA (Nalivaichenko), kita ngenteni pamindhahan respon saka PDB. recourse
  9. +4
    2 May 2014
    Departemen Luar Negeri bakal mbantu peti mati karo simbol Bender, lan menyang tanah bajingan ....
    1. +5
      2 May 2014
      Kutipan saka: mig31
      Departemen Luar Negeri bakal mbantu peti mati karo simbol Bender, lan menyang tanah bajingan ....

      Ora liya diwenehi. Ing gen saka ghouls Galicia - "ing piso, ing piso" ... pronunciation kurang ajar karo konsonan alus "g" - siji bab iku worth iku, sing ora muni saka tutuk bosok ing kabeh. Ing bab artikel ... Penulis ora njupuk akun siji bab: anggere kita supaya ngluhurake kabeh sing kita, apik lan ala, - kang wis dadi atavism, kang biaya - asil saka Gagal ing. dalan peradaban (telekku! Aku telek ing tutup lan aku ora bakal nglilani sapa sniff! ), bakal tansah ana "wishers" kanggo muter iki, nasional, mesthine kanggo entuk manfaat saka kita, lan minangka asil - kanggo sow discord kanggo pati kanggo wong loro. Mung ing negara siji Rusia lan Ukrainia bakal bisa kanggo ngreksa identitas Slavic, ora kanggo dissolve bebarengan karo budaya ing mishmash multinasional, mutasi - sayangé - ora kanggo kasampurnan saka bangsa manungsa ...
  10. +1
    2 May 2014
    Perang sipil wis diwiwiti.
  11. + 27
    2 May 2014
    Net....

    "La Gourmet kab
    01.05. Layang pamit saka kidul wetan.

    Saben scum Bandera, saben tikus Garda Nasional lan geng liyane kudu ngerti: Sampeyan teka ing tanah KITA kanthi gaman !! Sampeyan teka kanggo mateni AS ing tanah KAMI! Mulane - aja ngarepake sih-rahmat saka kita! Pati sengit nunggu sampeyan! Amarga sampeyan durung ngrasakake kabeh nesu Slavia-Rusia !! Nanging bakal tiba ing sirah pipis karo atos, semangat ngamuk! Apa sampeyan mikir kita wedi ?? Apa kita RUSIA tenggara wedi??? Sampeyan salah banget. Lan ora akeh sing bakal ngerti, amarga mung sawetara sing bakal bali urip saka sisih kidul-wétan.
    Pramila saking salebeting manah kita nyuwun dhumateng tiyang sepuh, garwa, sadherek-sadherek ingkang sami tindak ing sisih kidul wetan supados sami mateni – nyiapaken peti kangge kakung, putra, sadherek panjenengan. Utawa paling ora mung panggonan ing kuburan, amarga sampeyan ora bisa nemokake mayat.

    Kita ora duwe papan kanggo mundur lan kabeh WE RUSSIAN, sanajan kita isih duwe paspor Ukrainia. Kita wong Rusia sing ora tau nyerah !! Kita bakal mbela awake dhewe nganti peluru pungkasan, nganti granat pungkasan, nganti ambegan pungkasan !! Lan yen kita mati, kita bakal mati kanggo kamulyan tanah Rusia! Ing ngendi - scum fasis-Bandera ora bakal urip !!

    Sedulur-Slav, sedulur-Rusia. Yen kita mati - males kita, mbayar retribusi kanggo fascism Bandera kabeh cara kanggo Lvov, Latvia lan Lithuania!! Lan luwih-luwih kanggo Washington dhewe, oyod saka kabeh fasisme ing planet kita!

    Bebener lan kekuwatan iku duweke kita! Gusti Allah karo kita!"
    1. 0
      2 May 2014
      Quote: Egoza

      Bebener lan kekuwatan iku duweke kita! Gusti Allah karo kita!"

      Vladimirovich...
      lan apa sing kita tunggu?
    2. kosh
      +1
      2 May 2014
      Quote: Egoza
      Sedulur-Slav, sedulur-Rusia. Yen kita mati - males kita, mbayar retribusi kanggo fascism Bandera kabeh cara kanggo Lvov, Latvia lan Lithuania!! Lan luwih-luwih kanggo Washington dhewe, oyod saka kabeh fasisme ing planet kita!

      Aku ngerti yen Rusia bakal teka kanggo ngluwari lan paukuman kanggo saben Slav mati bakal ono!
      1. 0
        2 May 2014
        Kutipan saka kosh

        Aku ngerti yen Rusia bakal teka kanggo ngluwari lan paukuman kanggo saben Slav mati bakal ono!

        Minangka mbah kakung ngandika - kita tekan Berlin, kita bakal tekan New York
  12. +4
    2 May 2014
    Opo sing iso tak unekke?

    Wong biasa, sipil tansah nandhang sangsara.

    Lan Ukraina ora pangecualian.

    Wingi aku maca ing warta sing prices gas kanggo populasi Ukraina wis tambah dening 1,5 kaping. Aku iki mung wiwitan. Sadurunge pemilu, dheweke ora ngunggahake rega akeh.
  13. +4
    2 May 2014
    Apa ana kanggo nganalisa - nganti saiki kabeh nyedot.
  14. +8
    2 May 2014
    saka Don.
    Aku ora ngerti sapa sing dadi kepala pertahanan diri Donbass, nanging nganti saiki kabeh wis biasa-biasa wae, aku dudu komandan gedhe, nanging .... Ing endi gotong royong kutha, pengintaian, penyergapan. ? tapel watese kok ora diblokir? tegese kabeh kudu diputusake dhewe. Kajaba iku, dudu wong bodho sing tumindak ing sisih huntyak! Lan iki dudu dolanan maneh, nanging perang sipil !!!
    1. +3
      2 May 2014
      nganti saiki kabeh wis biasa-biasa wae.Aku dudu komandan gedhe, nanging .... Endi

      Apa sampeyan yakin ngerti kabeh? Apa kabeh wis diterbitake? .... Utawa sampeyan pengin kabeh titik pengamatan, kontrol, wilayah dispersal, lan sapiturute bakal diumumake kanthi bungah saka ekspedisi punitive saka Banderlogs ...?
    2. Komentar wis dibusak.
  15. +7
    2 May 2014
    Quote: Egoza
    Sedulur-Slav, sedulur-Rusia. Yen kita mati - males kita, mbayar retribusi kanggo fascism Bandera kabeh cara kanggo Lvov, Latvia lan Lithuania!! Lan luwih-luwih kanggo Washington dhewe, oyod saka kabeh fasisme ing planet kita!


    A mréntahaké kuat, sampeyan ora bisa ngomong iku luwih apik, lan ora perlu tembung liyane kene, kabeh ngandika.

    Kutipan: demotivator
    Julia. Tymoshenko nyurung maneh - ing program Shuster dheweke ngomong babagan nglatih pemilihan presiden menyang parlemen (iki minangka sarana sing trep kanggo level rating Poroshenko lan ing wektu sing padha luwih sithik wong sing kudu mbengkongake), banjur nyebat Putin minangka mungsuh. Ukraina No


    Julia gatel, dheweke ngimpi dadi ratu ing kabeh Ukraina, katon Julia bakal tetep karo apa-apa kaya wong wadon lawas saka dongeng nelayan lan iwak dening A.S. Pushkin.
  16. +1
    2 May 2014
    Kutipan saka Borisjdin1957
    Aku ora ngerti sapa sing dadi kepala pertahanan diri Donbass

    Lan ora ana kesatuan perintah, mula kabeh dadi kaya ngono
    1. -1
      2 May 2014
      misale jek kula ana, ing asas, karo "wiwit" masalah
      kelangan wektu sing ora ana, tujuan utawa tugas sing wis ditemtokake kanggo awake dhewe ora jelas
      1. +1
        2 May 2014
        kayane aku pengin manggon ing papan tartamtu sing dheweke kepengin netepake aturan asrama
        1. 0
          2 May 2014
          nalika iku kabeh ngelingaken lumaku lapangan
          1. +1
            2 May 2014
            Ing lapangan mlaku-mlaku ana wong tuwa Makhno, sing malah didhawuhi perang karo wong kulit putih, lan ing kene, ing ngendi wae, dheweke dadi direkture dhewe.
            1. 0
              2 May 2014
              Kutipan saka saag
              Ing lapangan mlaku ana wong tuwa Makhno

              uuuu...
              Sampeyan mesthi bisa ngomong kanthi gaweyan, nanging kanthi gedhe iku "pernikahan ing robin" - saben wong kanggo awake dhewe.
              durung akeh lan sepur bakal miwiti bom
  17. +2
    2 May 2014
    Sijine ing ngarep mandap aktivitas Bandera-Shukhevych ing Ukraina lan wis bisa kanggo miwiti ngomong!
  18. SLAVON
    +4
    2 May 2014
    Kita kudu nransfer turis saka batalyon Chechen Vostok
    1. kosh
      0
      2 May 2014
      Kutipan saka Slavon
      Kita kudu nransfer turis saka batalyon Chechen Vostok


      Ya, wektu kanggo pindhah menyang Kiev.
  19. +3
    2 May 2014
    Iki perang.
    Ora ana dalan liyane....
  20. Palych9999
    +6
    2 May 2014
    Milisi sing menarik ing Slavensk - dheweke nembak helikopter katelu kanthi ROKET ANTI-TANK ...
    Ah iya milisi...
    1. Mahasiddha
      +2
      2 May 2014
      Kene wong lanang apik.
    2. +1
      2 May 2014
      Iki dudu milisi biasa
      Iki Berkut mangsuli KM ing Kyiv.
      Lan Berkut bisa nindakake apa wae!
  21. Ivan 63
    +4
    2 May 2014
    Aku ora ngerti babagan literatur klasik Ukraina sing gedhe, kaya sing dakkira penduduk Ukraina dhewe ora ngerti babagan iki, aku ngerti siji bab - sajrone 23 taun kepungkur, arrogance saya tambah akeh, nanging ana liyane. bab - iku kabeh Donya Rusia lan ngluwihi kabeh liya.
  22. Mahasiddha
    +5
    2 May 2014
    Ing kasunyatan, ora ana basa Ukrainia, iku nyatane artificially inflated (pisanan dening Austria, banjur dening Polandia, banjur amarga idiocy ing rezim Soviet) metu saka tujuan politik ala. Kanthi karikatur basa sing ala, populasi Ukraina ora duwe kesempatan. Ing basa iki mokal kanggo mikir. Sampeyan mung bisa pisni spivati.
    1. 0
      2 May 2014
      Wilayah tengah Ukraina (Poltava, Sumy, lan liya-liyane) nggunakake lan nggunakake basa sastra sing meh murni. Ing sawijining wektu, aku seneng banget kanggo komunikasi ing antrian, toko, lsp. Lan Surzhik, omong kosong Rusia lan Kulon ora kabeh Ukraina.
  23. +2
    2 May 2014
    Aku propose kanggo nemtokke sanksi ing sawetara Ukrainia politisi. Sanksine yaiku: AJA NGGAK POW!
    1) Nalyvaichenko
    2) Yarosh
    3) Tyagnibok
    Daftar kasebut mbukak, kudu diterusake
    1. kosh
      0
      2 May 2014
      Kutipan: VD chauvinist
      Aja njupuk POW!


      Dheweke mung kudu dijupuk urip. Yen ora, banjur sapa sing bakal diadili dening sisih kidul-wetan lan kabeh DUNIA SLAVIC?
    2. kosh
      0
      2 May 2014
      Kutipan: VD chauvinist
      Aja njupuk POW!


      Dheweke mung kudu dijupuk urip. Yen ora, banjur sapa sing bakal diadili dening sisih kidul-wetan lan kabeh DUNIA SLAVIC?
    3. 0
      2 May 2014
      Sampeyan bisa nambah kita
      "Kolega" Eropa lan Amerika?

      Ing Amerika, ana calon kanggo dhaftar - kabeh putih (ireng) house lan 70% saka Congress
  24. +1
    2 May 2014
    Uncalan RPG-18, RPG-22, peluncur granat MONok supaya papan papriksan Banderlog ora dijupuk nganggo tangan kosong. Nah, liyane babagan perkara cilik ...
    1. +1
      2 May 2014
      Quote: Bayonet
      Uncalan RPG-18, RPG-22, peluncur granat MONok supaya papan papriksan Banderlog ora dijupuk nganggo tangan kosong. Nah, liyane babagan perkara cilik ...

      RPG-29 sing luwih apik - "vampire"
      Proyektil 105mm nembus kabeh sing wis digawe sajrone 30 taun kepungkur!
      Vampire vs Abrams, Baghdad -
      1. 225 teh
        0
        2 May 2014
        Quote: VOLCHONOKSURAL
        Vampire vs Abrams, Baghdad -

        Dadi, VAMPIRE!!
        lan iki jenis abram karo ...
  25. +3
    2 May 2014
    Unit pertahanan diri DNR kudu cepet-cepet ngenggoni siji-sijine persimpangan wates kanggo mesthekake yen Rusia bisa nulungi dheweke liwat nyebrang iki, utawa sawetara nyebrang bisa ditindakake.
    1. +2
      2 May 2014
      kok kita kudu Occupy transisi kanggo iki, uga, Upaminipun sampeyan dikuwasani iku, nanging boten saka sisih liyane, amarga ora ana urutan, lan banjur apa?
      1. +1
        2 May 2014
        Kutipan saka saag
        kok kita kudu Occupy transisi kanggo iki, uga, Upaminipun sampeyan dikuwasani iku, nanging boten saka sisih liyane, amarga ora ana urutan, lan banjur apa?

        Dadi paling ora ngirim wanita karo bocah-bocah menyang papan sing aman! Padha njupuk ing everyone! Lan saka omah helikopter uga! Banjur ana bedhil ing menara TV! Apa sampeyan yakin yen dheweke mung bakal njupuk "militer"?
  26. 0
    2 May 2014
    Quote: Egoza
    Dadi paling ora ngirim wanita karo bocah menyang papan sing aman!

    Lan kanggo iki sampeyan kudu nyebrang tapel wates? ora ana wates negara sing dilengkapi, supaya bisa nyabrang ing ngendi wae, kok njupuk nyebrang tapel wates kanggo iki, tho, sawise pendhudhukan ora bakal ana sing sijine prangko ing paspor.
  27. +2
    2 May 2014
    Volodya!!! banyuwangi!! Rusia dipateni! kita ... menyang NATO .... menyang Amerika ... menyang EU ... kita ora bakal ngapura yen kita ora mbantu, yen ora, iku wektu kanggo mateni bajingan coklat !!
  28. +2
    2 May 2014
    Slavyansk tetep apik, nanging aku yakin manawa kahanan saya tambah parah, pasukan Rusia bakal nulungi, yen ora ndhukung dheweke ing wektu sing angel, mula kita bakal ora ana gunane.
  29. 0
    2 May 2014
    Umumé, aku pengin nimbang sawetara masalah, militèr sing ditawan saka negara-negara Kulon minangka mata-mata profesional, perang minangka perang, ngirim endhog siji menyang anggota Gdrov Komsomol - Merkel, kuda betina Eropa Ashton, kanthi bebaya yen kabeh liya, yen operasi terus, bakal nyumerepi ing wit apel saka Slavyansk, lad kriting-rambut saka non-Yunani, warga negara Amérika, ngirim loro endhog saka antarane sing pejuang PMC sing ilang ing Ukraina lan sing padha digoleki dening direktur CIA, lan cacahe ana 32 cacahe kanthi wewaler sing padha, cukup kanggo nuwuhake wuxi karo pelacur Barat, mung mangertos kekuwatan.Kapindho pitakon marang pamarentah lan panguwasa Rusia, apa isih dadi mitra utawa wis wektune ngomong sapa. sing, NATO wis dikenali kita minangka mungsuh, sing ing printah ana, everyone mangerténi apa reaksi bakal kanggo sanksi dileksanakake utawa bakal shove sirah bali ing wedhi lan tangi petung bab pasar Western , stupidity lan mediocrity ing pangembangan ekonomi domestik ndadekake perlu kanggo menehi hasil karo kesimpulan babagan kegiatan pidana marang negara lan wong Rusia, iki pitakonan sing teka ing atine.
  30. 0
    2 May 2014
    Nanging junta mutusake kanggo menehi tandha surat perintah mati kanggo awake dhewe ... Sayange mung kanggo wong-wong sing bakal mati amarga kadal bodho iki.
  31. +2
    2 May 2014
    "Ing kesempatan iki, aku banget duka karo puisi Nastya Dmitruk sing "kita ora bakal dadi sedulur ..." Bisa dideleng saka ekspresi ing raine yen bocah wadon iku apik, apikan ..." (c)
    Pira sing apik, nanging tanpa raja ing sirahe, disiapake ing sekolah-sekolah Ukrainia saiki wassat
    Ana jawaban sing pantes kanggo "Nastya apik" iki:
    Jawaban kanggo Ukrainia Anastasia Dmytruk

    Ya, sampeyan ekstrim, kita ora ana watese.
    Nanging aku ngadeg ing jejere sampeyan.
    Lan aku ngerti Ukrainia sandi
    Carane sampeyan ing pinggir?
    Banjur mlayu menyang sawah,
    Sing - ing sangisore waja swastika ...
    Yen sampeyan pengin dadi - dadi "gedhe",
    Mung aku nutupi dhisik.
    Sampeyan wedi lan bingung
    Lan sampeyan ora ngomong tembung;
    Mung karo dodo ditembak liwat
    Ayo kula nutupi sampeyan dhisik.
    Aku tansah nindakake iku ing wektu.
    Nanging saiki jamane wis ora padha.
    Lan ing cakar manuk gagak belang
    Sampeyan ora aran cakar.
    Lan aku lali karo leluhur kita.
    Lan njerit pain lan wedi ing sampeyan.
    Kita karo sampeyan - "sederek ora katon",
    Amarga mripatku netes.
    Nanging, kanthi sembunyi-sembunyi ngilangi penghinaan,
    Aku bakal narik sampeyan menyang dhadhaku
    Lan kanggo rasa seneng sampeyan, Ukraina,
    Aku bakal lunga menyang perang sampeyan.
    Sampeyan nemokake aku nyalahke.
    mugi-mugi panjenengan sehat.
    Kowe ora bakal dadi sedulurku
    Amarga sampeyan adhine.

    Leonid Kornilov http://www.youtube.com/watch?v=YcTRceGMRHI
  32. 0
    2 May 2014
    "Poroshenko. Dheweke katon apik, tumindak kanthi pragmatis, lan nganti saiki, kayane, dheweke durung diwarnai karo apa wae (kajaba sawetara pernyataan saka pundhak), mula dheweke ora pengin digandhengake karo kabeh wong sing mbiyèn, ing panguwasa, aku mikir dheweke, minangka pragmatis, cocog karo Eropa, nanging ora cocog karo Amerika Serikat, utamane amarga dheweke wis nggawe taruhan marang panyengkuyung wanita sing nganggo arit.

    Ora yakin yen iku. Ing mratelakake panemume, ing Poroshenko Amerika Serikat nggawe taruhan, lan Yulia ora ana ing ngendi wae. Ya, lan mbusak EU saka pengaruh ing Ukraina. Padha mung diijini lolong bebarengan karo pemilik.
  33. +1
    2 May 2014
    Aku mung ora ngerti Banderlog sing Ukraina wis kuna. Aku ngerti sing padha wis strained kanyatan karo sajarah:
  34. vedross
    0
    2 May 2014
    Sawetara Rusia bakal nindakake uga kanggo mungkasi considering Ukraina minangka pinggiran kutha, lan basa Ukrainia minangka dialek Rusia Wétan, iku bakal njaluk sapa wae.

    Apa tegese "njaluk sapa"? - Inggih, ayo padha nyenengi wong Ukrainia sing diapusi, yen ya, pancen ana basa Ukrainia lan dudu dialek ... nanging Ukrainia minangka bangsa ... Ukrainia "bayi" bodho ora nangis? Miturut prinsip iki, Rusia uga ora aktif amarga gagal nyedhiyakake pitulungan menyang Kidul-Wétan - ora preduli kedadean apa wae, ora preduli kepiye cara Kulon mbalikke pasuryane!
  35. 0
    3 May 2014
    Ora setuju karo penulis. Secara pribadi, aku ora nampa patriotisme Ukrainia. Salah siji kita kabeh Rusia, utawa salah siji saka "Slav sedulur" cepet utawa mengko bakal nempel piso ing mburi kita. "Merek saiki" saka Ukraina wis rampung outlived sawijining migunani lan ditolak dening paling saka populasi loro Ukraina lan Rusia. Aku sijine artikel minus mung kanggo nyoba kanggo nemtokke pikiran ing pungkasan ...
  36. +1
    3 May 2014
    Kutipan: VD chauvinist
    Aku propose kanggo nemtokke sanksi ing sawetara Ukrainia politisi. Sanksine yaiku: AJA NGGAK POW!
    1) Nalyvaichenko
    2) Yarosh
    3) Tyagnibok
    Daftar kasebut mbukak, kudu diterusake

    Ora ana kasus. Kosok baline, njupuk lan ngormati, supaya padha ora langsung mati saka wedi. Banjur ngadili lan dieksekusi sacara umum. Ngenteni mati iku luwih ala tinimbang mati dhewe

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"