Atom blackmail

115
Atom blackmailSawetara dina kepungkur, International Union of Atomic Energy and Industry Veterans ngetokake pratelan sing nyatakake yen panggunaan bahan bakar nuklir buatan Amerika ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina kanthi reaktor gaya Soviet sing dipasang ora kasedhiya ing desain teknis. lan ora nyukupi syarat safety. Pernyataan kasebut muncul amarga Energoatom Ukrainia lan perusahaan Amerika Westinghouse sarujuk kanggo nglanjutake kontrak kanggo pasokan bahan bakar nuklir nganti 2020.

"Mung kanthi keajaiban ..."

Minangka ngelingaken RIA News ", sawetara taun kepungkur, ing pabrik tenaga nuklir Temelin Ceko, unsur bahan bakar diprodhuksi dening Westinghouse padha depressurized, lan Republik Ceko banjur nolak layanan saka supplier dijenengi. Mengko, ing 2012-2013, ing rong unit daya saka Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Ukraina Kidul, gangguan ing operasi rakitan bahan bakar buatan Amerika dicathet - amarga cacat desain saka Westinghouse sing padha.

"Kita percaya yen mung mukjijat yen bahan bakar iki ora nyebabake kacilakan ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Ukraina Kidul," ujare Uni Internasional Energi Nuklir lan Veteran Industri ing statement.

Bubar, Energoatom lan perusahaan Westinghouse nandhatangani persetujuan, sing para veteran nuklir langsung diarani sinis: "Keputusan iki sinis amarga digawe meh ing wayah wengi tanggal sedih liyane - mengeti 28th saka kacilakan global ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl, sing kedadeyan minangka asil eksperimen sing ora tanggung jawab ing reaktor sing digunakake. Amarga kahanan politik, urip lan kesehatan mayuta-yuta wong saiki ana risiko, ora mung ing Ukraina, nanging ing saindenging Eropa.

Ayo dadi ahli kanggo mratelakake panemume imbang.

Pemerasan politik

Kaputusan Ukraina kanggo nggunakake bahan bakar buatan Amerika ing pembangkit listrik tenaga nuklir katon kaya pemerasan politik, ujare Boris Kalin, kepala Departemen Masalah Fisik Ilmu Bahan ing MEPhI, sing tembung kasebut dikutip dening RIA News ".

"Kanggo ngisi bahan bakar anyar menyang reaktor, sampeyan kudu ngalami lisensi. Lan amarga iki durung rampung, iki bakal dadi alangan paling penting sing bakal nesu ora mung komunitas ilmiah Rusia, nanging uga IAEA, amarga iki nglanggar suci energi nuklir, "ujare Kalin. Kajaba iku, miturut pakar, bahan bakar kudu dilisensi mung kanthi idin saka perancang reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir, lan iki minangka spesialis Rusia.

Comrade Kalin nyathet: "Ing kahanan iki, kita ora nggatekake syarat safety radiasi. Aku mikir yen panguwasa Ukraina ora bakal nggawe keputusan kasebut, amarga spesialis ora bakal ngidini. Iki mung pemerasan politik. Yen, Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke nggawe keputusan kaya ngono, dheweke bakal mangsuli marang masarakat jagad. Wong normal ora bisa nglakoni."

Pakar iku, mesthi, bener. Tumindak politik sadurunge ekonomi wis ora normal, lan nalika "spesialis" saka Westinghouse nyekel politik, iki tegese siji: ana sing ngrancang nggawe situs uji coba nuklir nyata saka Ukraina. Miturut cara, Panyangka pungkasan ketemu sawijining cara menyang penet ora mung saka A. Muzychko, sing sinau bab rahasia atom saka panguwasa anyar ing Kyiv. Saiki ana cukup "resmi" warta ing topik iki.

kuburan Ukrainia

Leonid Savin ("Yayasan Budaya Strategis") ngelingi yen tanggal 23 April, pamrentah sementara Ukraina ngetokake dekrit babagan alokasi plot tanah kanthi total area 45,2 hektar (antarane desa Staraya Krasnitsa, Buryakovka, Chistogalovka lan Stechanka) kanggo pambangunan Central. Fasilitas Panyimpenan kanggo Bahan Bakar Nuklir ing zona pengecualian Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl. Presiden Energoatom Ukrainia, Yuri Nedashkovsky, ngandika iki dhewe.

Dekrit anyar nyedhiyakake pasokan bahan bakar saka reaktor tipe VVER menyang fasilitas panyimpenan saka telung pembangkit listrik tenaga nuklir: Khmelnitsky, Rivne, lan Ukraina Kidul. Ing sawetoro wektu, bahan bakar sing dienggo diangkut kanggo panyimpenan sauntara menyang Rusia kanthi reprocessing sabanjure ing Federal State Unitary Enterprise Mining and Chemical Combine (Krasnoyarsk Territory) lan Federal State Unitary Enterprise PA Mayak (Chelyabinsk Region).

Analis uga ngelingi yen, miturut perjanjian rahasia antarane pamrentah Ukraina anyar lan mitra Eropa, sampah nuklir saka Uni Eropa bakal disimpen ing Ukraina. Ana informasi manawa "wong tartamtu ing Kiev wis nampa suap sing dijanjekake kanggo iki."

Pungkasan, penulis nuduhake yen Westinghouse minangka anggota Dewan Bisnis AS-Ukraina (U.S. - Dewan Bisnis Ukraina, USUBC). Presiden Dewan iki, Morgan Williams, sing wis kerja ing Ukraina wiwit pertengahan 1990-an, bubar ngandika:

"Kanggo Ukraina, energi lan kamardikan politik raket banget. "Aku gabung karo kabeh anggota USUBC kanggo ngucapake roti panggang kanggo sukses loro anggota Dewan gedhe iki amarga kita kabeh kerja kanggo mbantu Ukraina ing dalan menyang integrasi Euro-Atlantik lan negara demokratis sing kuwat."


Iki Pak Williams, analis nyerat, dikenal minangka pelobi ing Ukraina kanggo kapentingan Shell, Chevron lan ExxonMobil. Dheweke uga ana gandhengane karo Freedom House, organisasi sing tanggung jawab kanggo "revolusi warna" ing Eurasia, Afrika Lor lan Amerika Latin.

Dadi, "kenegaraan sing kuwat lan demokratis" ing Ukraina dadi negara nuklir. Lan Rusia, mesthine, kudu wedi karo Chernobyl 2.0 ing watese. Pranyata manawa Amerika mateni loro manuk kanthi watu siji - dheweke medeni Rusia kanthi atom lan ngrebut tenaga kerja. Inggih, panggedhe perusahaan lan pelobi bakal dadi sugih. Lan pelobi Westinghouse kuwat: dikenal sing Hillary Clinton lobbied kanggo kapentingan perusahaan iki ing Eropah nalika dheweke dadi Sekretaris Negara (sanajan ora kasil). Iki minangka tingkat dhuwur. Mulane, ora ana keraguan: perusahaan iki mesthi bakal mlebu ing Ukraina lan nindakake apa wae sing dikarepake ing kana.

Kabeh lumaku miturut rencana

"Ukraina wis gawe anyar kontrak karo perusahaan Amerika Westinghouse kanggo sumber bahan bakar nuklir lan ngarepake kumpulan sabanjure kumpulan ing pungkasan taun iki," nyerat Inna Koval, wartawan kanggo majalah edition Ukraina. Forbes.

Ing Desember 2014 - Januari 2015 Sajrone pangopènan sing dijadwal, bahan bakar pisanan sing diowahi dening Westinghouse (TVS-WR) bakal dimuat menyang unit daya katelu saka NPP Ukraina Kidul. Kanggo persetujuan, bakal ditampa saka Inspektorat Regulasi Nuklir Negara Ukraina.

Wartawan kasebut ngutip tembung Sergei Kondratiev, kepala sektor ekonomi Institut Energi lan Yayasan Keuangan: "Umum, pengalaman nggunakake rakitan bahan bakar sing diprodhuksi dening Westinghouse ing reaktor jinis Soviet cukup negatif. Ana kedadean tartamtu ing pembangkit listrik tenaga nuklir ing Republik Ceko, sawise iku wong Ceko mutusake kanggo ninggalake majelis kasebut. Kedadeyan sing padha uga kedadeyan ing Ukraina ing taun 2012 lan 2013. Adhedhasar asil saka kedadeyan kasebut, diputusake uga ninggalake kerjasama lan bali menyang kontrak kanthi Rosatom.

Forbes ngubungi rong spesialis saka Inspektorat Regulasi Nuklir Negara Ukraina. Pranyata inspeksi iki ora nampa dokumen sing ana hubungane karo larangan panggunaan bahan bakar Westinghouse. Kosok baline, ing taun 2012, SIYARU mutusake nerusake uji coba BBM TVS-W.

Kanggo kualitas majelis, ana keluhan babagan Rusia lan Amerika. Majelis Rusia mlengkung banget, kadhangkala luwih akeh tinimbang sing kasebut ing lembar data. Wong Amerika uga mlengkung. Nanging Rusia uga nolak. "Saben modifikasi bahan bakar anyar duwe masalah. Westinghouse nggawe rakitan alun-alun kanggo reaktor, lan ing kene kita pesen heksagon kanggo dheweke. Lan Westinghouse wiwit nyaring. Iku padha karo Rusia: saben modifikasi anyar, ing kasus iki TVSA, mbutuhake dandan. Nanging Rusia isih ngalami "gagal", lan rod bahan bakar bocor, "cathetan Olga Kosharnaya, Ph.D., peneliti utama ing Institut Nasional Studi Strategis (Ukraina).

Materi kasebut uga nyatakake yen sel bahan bakar Westinghouse ing rakitan tansah disegel. Ora ana release produk fisi radioaktif saka wong-wong mau kacathet.

Iku luwih nyatet sing sawise kedadean karo bahan bakar Amérika Energoatom tuku inspeksi kaset Westinghouse stands, kang digawa metu mriksa ing-ambane saka kondisi majelis. Sisih Rusia diundang kanggo riset, nanging ahli ora bisa teka. Dina iki, ing NPP Ukraina Kidul, Forbes nglaporake, ana 66 rakitan TVS-W lan 97 batang bahan bakar Rusia sing digunakake.

Artikel kasebut uga nyebutake argumen sing biasane digawe dening pihak sing nentang Westinghouse. Kita ngomong babagan pembuangan bahan bakar nuklir sing luwih akeh. Sawise kabeh, bahan bakar nuklir sing dienggo Rusia dikirim menyang Rusia. Wartawan kasebut ngutip tembung Mikhail Umanets, penasihat direktur umum NSC "Institut Fisika lan Teknologi Kharkov": "Salah Barat utawa Amerika ora bakal nampa bahan bakar nuklir sing dienggo. Lan Rusia, ing kabeh kemungkinan, uga nggunakake bahan bakar digunakake wong liya. Lan yen ora, unit kita bakal bisa digunakake mung anggere bisa nyedhiyakake bahan bakar nuklir sing digunakake kanggo fasilitas panyimpenan reaktor - dudu fasilitas panyimpenan, nanging kolam renang reaktor. Ora dimangerteni sepira kebak saiki. Mulane, iku mokal kanggo njawab pitakonan saka suwene reaktor nuklir bakal operate ing kasus iki. Iki minangka salah sawijining risiko sing kudu ditangani kanthi komprehensif.

Salajengipun, Forbes nglaporake babagan keputusan Kabinet Menteri Ukraina tanggal 23 April, sing ngidini Energoatom ngembangake proyek pangembangan tanah kanthi area 45,2 hektar ing zona pengecualian pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl. Ing pertengahan Mei (!), Perusahaan Amerika Holtec bakal nyedhiyakake rencana langkah-langkah luwih lanjut kanggo ngetrapake proyek kasebut. Lan ing pungkasan taun 2017, fasilitas panyimpenan bakal nampa batch pisanan saka bahan bakar sing dibuwang.

Ing kene kita nambahake sing jenenge "Holtec", kaya "Westinghouse", lumebu menyang American-Ukrainian Business Council (USUBC), sing padha dipimpin dening M. Williams, pakar ing Ukraina lan revolusi warna.

Inggih, ing AS padha ora weruh masalah ing perusahaan Westinghouse lan aktivitas ing Ukraina.

Ora masalah!

Ing sumber khusus Power Engineering International Ana artikel dening D. Williams, editor departemen warta internasional, ing ngendi dheweke ngutip Hans Korteweg, wakil saka perusahaan Westinghouse. Wong iki mangsuli pitakon Power Engineering International babagan kompatibilitas pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina karo bahan bakar Amerika.

Wakil Westinghouse nolak pratelan para ilmuwan nuklir Rusia yen bahan bakar sing digunakake perusahaan kasebut ora cocog karo pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina. Miturut Korgeweg, pratelan kasebut ora ana dhasar.

Pak Korteweg ujar manawa Westinghouse wis mbuktekake manawa bahan bakar kasebut kompatibel karo reaktor sing dioperasikake ing Ukraina (kita ngomong babagan pembangkit listrik tenaga nuklir ing Ukraina kidul).

Lan masalah sing diduga muncul ing Ukraina Kidul amarga bahan bakar Westinghouse minangka asil saka keputusan sing durung wayahe lan salah. Nyatane, ora ana masalah sing ana gandhengane khusus karo bahan bakar Westinghouse, ujare wakil perusahaan.

Kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Temelin Ceko, masalah sing ditemokake 10 taun kepungkur wis dirampungake. Kabeh wis didandani.

* * *


Dadi, kabeh apik, marquise ayu. Saka statements Amérika dadi cetha sing Westinghouse wis nul masalah nuklir, lan mulane ing mburi 2014 bisa ngemot batch pisanan saka bahan bakar menyang unit daya katelu saka Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Ukraina Kidul.

Kanggo "sampah industri" Amerika, bakal dikubur ing 45,2 hektar ing zona pengecualian pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl. Ing pertengahan Mei 2014, perusahaan Amerika liyane, Holtec, bakal nyedhiyakake rencana proyek kasebut. Ing 2017, fasilitas panyimpenan kudu nampa batch pisanan saka bahan bakar bekas.

Ayo kita ngelingake sampeyan ing kesimpulan yen Holtec lan Westinghouse minangka anggota Dewan Bisnis Amerika-Ukraina, dipimpin dening Pak M. Williams, ahli gedhe ing Ukraina lan revolusi warna.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    115 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 33
      1 May 2014
      Ana masalah karo wadhah panyimpenan bahan bakar lan sampah saka Holtek. Ukraina bodho dibuwang menyang kuburan.
      1. 0
        1 May 2014
        Kutipan saka SHILO
        Ukraina bodho dibuwang menyang kuburan

        Produsen kasur ora bodho, dheweke bakal bisa njaga rega perakitan luwih murah, lan liyane dadi masalah kanggo Ukraina, Rusia lan Eropa. !
        1. -19
          1 May 2014
          Kutipan: skizofrenia
          Produsen kasur ora bodho, dheweke bakal bisa njaga rega perakitan luwih murah, lan liyane dadi masalah kanggo Ukraina, Rusia lan Eropa. !

          Rusia mesthi ora.
          Amarga bahan bakar sing wis digunakake sadurunge bali menyang Rusia. saiki bakal tetep ing Ukraina.
          Apa sing ala?
          1. + 22
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Apa sing ala

            Dadi kanggo pangolahan, volume sampah dikurangi kanthi signifikan lan sebagian bahan bakar dibalekake menyang stasiun. Dadi kita bisa ngarep-arep replenishment saka makhluk urip.
            1. 0
              1 May 2014
              Pancen ora ana akeh pangolahan. Sejatine padha mlebu ing tank settling.
            2. +2
              1 May 2014
              Sampeyan lali babagan bledosan tank gas ing pabrik sing padha ing Chelyabinsk ing Black Rocks, ing ngendi zona kontaminasi 72 km.
              1. +2
                1 May 2014
                Tangki sampah njeblug ing pabrik kimia Mayak ing taun 1957 ...
          2. + 23
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Amarga bahan bakar sing wis digunakake sadurunge bali menyang Rusia. saiki bakal tetep ing Ukraina.

            Sing ala yaiku minangka akibat saka "kabisat" politik, kita bisa entuk Chernobyl sing kapindho! Yen, mesthine, asile yaiku Lviv lan setengah saka Eropa bakal "sumorot", aku ora nglawan! Nanging kabeh wong bakal entuk iku!
            Siji pangarep-arep yaiku ing pungkasan taun!Lan muga-muga ing wektu iki "keledai utawa padishah bakal mati"!
          3. + 21
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Apa sing ala?


            "Bab sing ala" utama yaiku yen kedadeyan maneh ing Ukraina, ora ana sing bakal peduli. Ora ana Ukraina - bakal ana Zona. Dadi Eropa lan wilayah Eropa kita bakal entuk maksimal. Lan pasukan kanggo ngilangi akibat saka kacilakan kasebut ora kuwat kaya ing USSR.
            1. + 11
              1 May 2014
              Sorry kanggo off-top aran :

              ... Milisi pasukan pertahanan diri ing Slavyansk ngeculake loro saka telung pasukan khusus saka unit Alpha saka SBU Ukraina minangka ijol-ijolan kanggo panyengkuyunge, Interfax marang ing markas pasukan pertahanan diri.
              A wakil saka pasukan pertahanan diri ngandika sing padha bisa kanggo setuju karo sisih ngelawan ing ijol-ijolan loro pasukan khusus prajurit kanggo panyengkuyung saka federalization. Persetujuan rampung karo tentara pasukan khusus sing dibebasake amarga ora melu ing operasi keamanan ing sisih kidul-wétan negara ...


              seng - http://www.interfax.ru/world/374546
              1. luwak1974
                +1
                4 May 2014
                SLAVIC ETERNAL GLORY - pitakonan, apa kita wis entuk sampeyan? lanang Crimean kita?
            2. + 10
              1 May 2014
              Tambah produksi gas shale, kanthi teknologi lan produksi sing barbar, lan - hello, Ukrainians bakal kalebu ing Red Book.
              Where is IAEA looking, utawa padha tuku mau ana uga?
            3. yulka2980
              +4
              2 May 2014
              Nanging Rusia bakal disalahake maneh!Kaya-kaya dheweke "nglalekake" "adhine"! wong bodho
          4. waf
            waf
            +6
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Apa sing ala?


            Sinau "angin wungu" ing wilayah Ukraina ing wilayah Kyiv, banjur deleng wilayah sing kena pengaruh.. "polusi" ing wilayah Federasi Rusia.. lan iki mung siji Chernobyl.
            Lan ing kene dheweke ngusulake "mbucal" biasa sampah iki ... supaya bisa ngomong ... kanthi cara sing mbukak belay
            1. 0
              1 May 2014
              Kutipan saka waf
              Kutipan saka atalef
              Apa sing ala?


              Sinau "angin wungu" ing wilayah Ukraina ing wilayah Kyiv, banjur deleng wilayah sing kena pengaruh.. "polusi" ing wilayah Federasi Rusia.. lan iki mung siji Chernobyl.
              Lan ing kene dheweke ngusulake "mbucal" biasa sampah iki ... supaya bisa ngomong ... kanthi cara sing mbukak belay


              Sergey, hello, sampeyan pancene ora ngerti. sing repositori nuklir dibangun ing sesuai karo standar lan ana ing kontrol IAEA, ora kanggo sebutno aturan dhasar - bali bahan bakar ngginakaken kanggo negara asal minangka aturan wajib.
              kabeh artikel kosong chatter
              wong mung pengin. supaya Ukraina bakal terus tuku bahan bakar saka Rusia, mesthi karo pembuangan sakteruse ngendi? Bener ing negara manufaktur.
              1. waf
                waf
                +7
                1 May 2014
                Kutipan saka atalef
                Nah, sampeyan ora ngerti? yen repositori nuklir dibangun miturut standar lan ana ing kontrol IAEA


                Sasha, Sugeng rawuh ombenan Kaya sing diomongake .." ... wah, sial.. menehi"? belay Ing endi sing mambu endhog? ngendi IAEA wassat ing paling apik, padha bakal uncalan sepur karo mobil, paling awon ... pour langsung menyang bolongan lan nutupi karo bumi biasa ... utawa uncalan menyang shafts mine ... (iki apa padha nindakake ing Snezhnoye wassat ).
                Lan babagan ngganti bahan bakar pembangkit listrik tenaga nuklir ... coba lebokake penerbangan BK-115 menyang mesin sampeyan (yen bensin) ... wassat
                Nanging wong mung pengin manggon luwih utawa kurang "aman" ... lan supaya ... sampeyan kudu pindhah ing dolan antarane Chelyabinsk lan Sverdlovsk ... 100 km saka Chelyaba (sampeyan bakal weruh akèh .. "menarik" nangis ), nanging kabeh ana praktis aman apik
                1. tukang pos
                  0
                  3 May 2014
                  Kutipan saka waf
                  lan supaya .... sampeyan kudu pindhah ing dolan antarane Chelyabinsk lan

                  Snezhinsk?
                  1. shvm1808
                    0
                    3 May 2014
                    Ozersk (Sorokovka)
              2. +9
                1 May 2014
                > yen repositori nuklir dibangun miturut standar lan ing kontrol IAEA, ora kanggo sebutno aturan dhasar --- bali saka bahan bakar bekas kanggo negara asal minangka aturan wajib.

                Apa sampeyan bisa ngomong kanthi kasempatan pira resimen sing dipimpin IAEA? Dadi organisasi iki kanggo kepentingan ngontrol gerakan bahan fisil, dheweke mung mindhah potongan kertas saka papan menyang papan lan ora nggawe pancasan naleni, lan ora duwe kesempatan kanggo nindakake pancasan sawijining.
                Kanggo 20 taun kepungkur, sawise tanduran kasebut diwiwiti maneh ing taun 1994, bahan bakar sing dienggo saka ANPP wis diklumpukake ing repositori sing mbukak, ngenteni wektu nalika bisa diangkut menyang Rusia, lan iki minangka solusi sing cukup standar. Lan kira-kira umur kuburan iku 50 taun.

                > kabeh artikel kosong chatting

                Artikel kasebut ditulis kanthi profesional banget, mung kanggo iki sampeyan kudu ngerti materiel, paling maca PBY lan OPB, padha sebagian ing domain umum. Artikel kasebut kanthi jelas nyatakake yen kabeh owah-owahan serius ing wates-wates kapal reaktor, lan kabeh pengontrol pisanan, kudu disepakati karo perancang / konstruktor.

                Ora ana owah-owahan sing luwih serius ing wates-wates prau reaktor lan kabeh pengontrol I-O tinimbang owah-owahan bahan bakar nuklir.

                PS. iki link menyang pesen liyane sing darmabakti kanggo nglindhungi kuburan - http://topwar.ru/46094-atomnyy-shantazh.html#comment-id-2433750
                1. +7
                  1 May 2014
                  Kabeh owah-owahan serius ing wates sirkuit pisanan kudu disepakati karo perancang / konstruktor, lan ora ana owah-owahan sing luwih serius ing wates kasebut tinimbang owah-owahan bahan bakar nuklir.

                  Contone, kemampuan bahan bakar kanggo tahan tingkat tartamtu saka owah-owahan ing daya langsung related kanggo standar saka peraturan teknis stasiun miturut tingkat diijini pangowahan daya. Kemampuan bahan bakar kanggo nahan tekanan tartamtu, tekanan mudhun, suhu lan ewu parameter liyane ing macem-macem mode operasi normal. peraturan teknis stasiun iki minangka dokumen peraturan tingkat paling dhuwur kanggo saben stasiun, pelanggaran kasebut ora bisa ditampa
                  Lan prilaku stasiun ing beda kacilakan nuklir langsung ana hubungane karo prilaku bahan bakar - ing tembung, mung desainer sing nduweni hak kanggo menehi sertifikat bahan bakar kanggo digunakake ing stasiun.

                  Aku elinga Amerika nyoba kanggo dasi relap kanggo VVER, isi karo data dikenal, nanging isih ora cukup kanggo njupuk prilaku dipercaya saka stasiun.

                  banjur mung ana siji kesimpulan - Rusia kudu meksa njupuk ing pangayoman saka pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina karo pasukan payung, upaya kanggo nggunakake bahan bakar uncertified ing reaktor luwih saka cukup kanggo iki, iki luwih saka alesan serius.
                  iki mathuk uga karo wara-wara perlu kanggo nglindhungi gesang sabangsa yen ana ancaman kanggo
                2. +1
                  4 May 2014
                  Kutipan saka xtur
                  Ora ana owah-owahan sing luwih serius ing wates-wates prau reaktor lan kabeh pengontrol I-O tinimbang owah-owahan bahan bakar nuklir.

                  Marang wong Iran (Buzhsheri pembangkit listrik tenaga nuklir) ing ngendi reaktor Siemens diowahi dadi bahan bakar Rusia. Aku malah ora ngomong sing stasiun, kang wis mothballed kanggo luwih saka 20 taun, wis rampung redone.
                  Lan iki tanpa persetujuan karo Siemens.
                  1. luwak1974
                    0
                    4 May 2014
                    Ayo, ora ngeruk sirah, Siemens njupuk liwat inisiatif saka Ukraina ing generator uap, lan Ukraina gagal project iki, kaya gagal tank Scimitar lan ... ya, kabeh ana Gagal, negara gagal, karo wong gagal, iku tega sing pikiran padhang isih dying
              3. tukang pos
                +1
                3 May 2014
                Kutipan saka atalef
                - mbalekake bahan bakar bekas menyang negara asal --- aturan wajib .

                Iki dudu BENER. Ora ana aturan sing kaya ngono, lan ora kabeh kaya sing sampeyan pikirake

                1. Ana (kanggo IRAN) aturan IAEA ketat - bali bahan bakar ngginakaken bali menyang Federasi Rusia. Kondisi iki (+ siji liyane) ora kalebu nggunakake bahan bakar Rusia kanggo maksud apa wae.
                Apa sing ditindakake Rosatom (rezim preferensial kanggo nelukake pasar) dudu aturan
                Pesenan Pamrentah Federasi Rusia tanggal 15 Oktober 1998 N 1483-r babagan pamrosesan ulang bahan bakar nuklir sing diwatesi saka Republik Hongaria diumumake ora sah.

                The Supreme Court of the Russian Federation wareg aplikasi saka T. lan M.: iku dikenali
                pesenan Pemerintah Federasi Rusia tanggal
                15 Oktober 1998 N 1483-r. Tanggal 21 Mei 2002, Dewan Kasasi Mahkamah Agung Federasi Rusia ora ngowahi keputusan kasebut.

                Kaputusan departemen kasebut tanggal 16 Juli 1997 kasedhiya kanggo diakoni
                minangka pangecualian kanggo bahan bakar nuklir ngginakaken saka Paks NPP ing
                nomer 3550 ngginakaken majelis sak periode transisi ing syarat-syarat
                latihan sadurunge, yaiku tanpa bali sabanjure
                limbah radioaktif sing solid lan produk olahan ulang ing
                Republik Hungaria.


                2. rod bahan bakar ngginakaken bakal dibusak saka reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima....lan diselehake ing tank banyu..Lan? lan menyang Amerika ora rejeki
          5. +9
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Apa sing ala?

            Lan katon ing peta ngendi iku dumunung.
            Ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl wis ana masalah karo sarcophagus, dheweke uga bakal nggali hadiah ... Aku yakin yen sampah bakal dikubur kanthi kabeh pelanggaran sing bisa ditindakake lan ora mungkin, sing utama kanggo warga lokal yaiku dhuwit ing kanthong. , ning luar negri ra peduli...
            Dadi, aja ngalem dhewe, Israel ora adoh banget!
            1. + 11
              1 May 2014
              Washington wis suwe nyoba mbujuk Kyiv supaya ninggalake kerjasama karo Rusia[/b] ing sih saka perusahaan Amérika Westinghouse.
              Para ahli tansah ngomong babagan incompatibility teknologi, nanging isih ana sing gelem Feed stasiun Russian karo bahan bakar Amérika. Sadurunge, Republik Ceko nyoba iki, nanging sawise gagal (resmi ing 2010), wong Ceko nilar Venstihaus. Nanging Yusch tuku bahan bakar Amerika lan wiwit dipakani menyang stasiun Ukrainia Kidul. Dheweke tahan nganti 2012, nalika "Mac Big atom" meh nggawe dheweke lara. Mung lavage lambung darurat sing mbantu. [b]Kabeh bahan bakar Amerika sing seger dicopot saka weteng stasiun, lan Inspektorat Regulasi Nuklir Negara Ukraina langsung nglarang panggunaan bahan bakar saka Westinghouse ing mangsa ngarep[/b].

              Nanging sing "ing urip kepungkur" ...
              Saiki buruh sauntara ing Kyiv - sing njagong konco tuas lan tombol saiki, sing tanggung jawab kanggo politik Chernobyl, wis maneh oriented piyambak menyang Amerika. Kontrak karo Westinghouse kanggo pasokan bahan bakar nganti 2020 wis digawe.
              Kutipan saka: dmitriygorshkov
              Aja ngalem dhewe, Israel ora adoh banget!

              Dheweke ora ngapusi awake dhewe - dheweke duwe kontrak karo struktur sing relevan ing luar negeri, ing ngendi dheweke entuk gaji kanggo "karya" ing VO...

              "Washington wis mbujuk kanggo dangu"...
              "atalef" uga PERSUADES. Dheweke mung kepeksa numpak kapal sing padha karo majikane.
              Yen ora, dheweke bakal ngusir sampeyan ...
          6. +6
            1 May 2014
            Rusia mesthi ora.
            Amarga bahan bakar sing wis digunakake sadurunge bali menyang Rusia. saiki bakal tetep ing Ukraina.
            Apa sing ala?


            Kabeh iku ala kene! Kaping pisanan, kita diusir saka pasokan bahan bakar; kapindho, ora bakal ana sing ngolah bahan bakar Amerika sing digunakake lan bakal tetep ana ing Ukraina; kaping telune, safety bahan bakar Amerika ing reaktor jinis kita prihatin banget; kaping papat, iki kabeh kedadeyan ing jejere kita.
          7. +6
            1 May 2014
            > Opo salahe?

            Kanggo ngerti apa sing ala, cukup kanggo mbandhingake kepiye kuburan kasebut dilindhungi ing wilayah negara sing duwe pamrentah sing luwih waras tinimbang sing ana ing puncak. On ANPP Tanah kuburan dumunung ing wilayah sing dijaga khusus dening kabeh resimen. Ing endi resimen siap tempur ing Khokhland saiki?

            Ukraina iku sawijining zona uncontrolled kang apa wae bisa kelakon. Contone, dheweke bisa ngrampok kuburan, ngisi bahan bakar sing dicolong lan njupuk menyang tapel wates Rusia.
          8. +9
            1 May 2014
            Sing ala yaiku kabeh wilayah Polesie minangka watu pasir sing disiram kanthi apik. Sampeyan ngerti maksudku - iki lemah banget rapuh. Lan Chernobyl dhewe, cedhak banget karo Pripyat lan Dnieper! Apa sampeyan malah ngerti apa sing bakal kelakon, Gusti Allah ngalang-alangi, yen ngentekake bahan bakar nuklir lan produk fisi mlebu ing banyu lemah? Kanggo edification, nonton video - "Chernobyl sarcophagus sajrone udan ing njero" lan sampeyan bakal ngerti apa sing dakkarepake. Malah "Obyek Shelter-1" dhewe minangka bom wektu ing wilayah Ukrainia. Lan ora malah babagan radiasi. Kasunyatane, sakperangan alesan saben wong lali yen transurans dhewe lan uyah minangka racun kanggo kabeh makhluk urip! :( Lan Dnieper kita mili ing saindhenging Ukraina lan menyang Segara Ireng.
          9. luwak1974
            0
            4 May 2014
            Nerangake, kepiye Israel ngupayakake kabijakan "non-transparansi nuklir"? yaiku, yen sampeyan nggawa kabeh megaton Rusia menyang negara, banjur Israel bakal dadi kaya prawan wuda, nanging ora?
        2. +7
          1 May 2014
          Miturut cara, ora kabeh dadi sedih, kita duwe teknologi kanggo mbangun reaktor neutron cepet, bahan bakar digunakake bahan bakar (alami khusus disiapake) saka pembangkit listrik tenaga nuklir konvensional ... sing, kita nampa kabeh bahan bakar sing kita nyedhiyani lan njupuk maneh, kaya tuku lan adol permen sekilogram, banjur mbalekake coklat saka permen iki. Reaktor Rusia kaya BN-600, BN-800 minangka pangarep-arep lan kawruh kita, ora ana sing duwe iki ... ing arah iki kita luwih maju tinimbang liyane.
          1. BlackBerry
            +4
            1 May 2014
            Kutipan saka Jrvin
            Ora ana sing duwe iki ... ing arah iki kita ahead saka liyane.

            IMHO - iki ora kedadeyan nalika dadi pisanan apik. Mung ngelawan. Ing kene kabeh wong kuwatir babagan safety, lan sing pertama yaiku sing pertama, kanthi definisi, praktik akumulasi kurang saka versi sadurunge. Sa adoh aku ngelingi, Fukushima wis sistem safety aktif, kang mung bisa gagal ing skenario karo kemungkinan meh 1 ing yuta. Aku ora ngelingi nomer, tegese iku kurang saka arang banget dipercaya. Nanging banjur kedadeyan. Nanging sistem safety pasif uga duwe sawetara watesan probabilistik, ora? Umumé, agitasi ora bisa ditindakake ing perkara iki, amarga kita wis weruh. Lan ora ing TV. Akeh kita lunga menyang likuidasi. Banjur kita weruh apa sing kedadeyan ing wektu kasebut. Ngapikake, nanging aja eksprimen ing kita.
            1. +5
              1 May 2014
              > Fukushima duwe sistem safety aktif sing mung bisa gagal ing skenario karo kemungkinan meh 1 ing yuta.

              analisis kabeh prilaku personel sak Laka tabet sing reaktor rusak sajrone lindhu, ora bisa disimpen maneh, yen ora, dheweke bakal duwe cukup wektu kanggo tuku mesin diesel sanajan ing AS, ngirim menyang Fukushima, nginstal lan nyetel sistem pendinginan anyar. reaktor mati. Pendinginan reaktor mati ora mbutuhake akeh energi, pompa gedhe lan aliran banyu sing adhem.
              Kabeh sistem iki bisa dirakit kanthi cepet ing reaktor apa wae sajrone wektu sing ana nganti bahan bakar mulai cair.

              Jepang mung nyoba kanggo ndhelikake kasunyatan sing reaktor wis rusak dening lindhu - kesalahan personel iku salah siji bab, cacat desain liyane. Sanajan kacilakan kasebut dianggep minangka kesalahan personel, dheweke mandheg kabeh reaktor lan miwiti karo kanca.
              Apa sing bakal kedadeyan yen ana cacat desain diakoni?

              Malah ana laporan sing ora bisa mbusak kabeh bahan bakar saka reaktor amarga karusakan (bahan bakar wis mbengkongaken). Jepang ndalang yen bahan bakar wis ditekuk pirang-pirang taun kepungkur, nanging padha, kaya kethek, nglanggar kabeh aturan kanggo ngoperasikake pembangkit listrik tenaga nuklir, ngoperasikake reaktor sing mateni - lan reaktor kanthi bahan bakar rusak minangka reaktor sing mateni, prilaku sing ora bisa ditebak. ing kabeh mode operasional lan utamane darurat.

              Lan bahan bakar iki temenan rusak nalika lindhu.
              1. BlackBerry
                0
                2 May 2014
                Iku misale jek kula sing rembugan kita ora bab nyimpen reaktor, nanging cooling kanggo njaga reaksi chain kontrol. Sampeyan bisa uga bener sing masalah cooling ora utamané angel teknis, lan misale jek kula sing iki apa daya nuklir sipil. Wong-wong padha nggegirisi, sanajan apa sing dicritakake minangka tugas sing prasaja, ana faktor sing ora bisa dikendhaleni kanthi akibat sing mbebayani.

                Aku ora bisa ngadili kenapa wong Jepang ora nggawe generator diesel alternatif - spesifikasi sambungan, daya, utawa liya-liyane. Isih durung ana data sing lengkap. Dene wekdal – lindhu kalampahan jam 8 kanthi menit, jam 8 evakuasi sampun dipunwiwiti – tegesipun ing wekdal punika suhu sampun dumugi ing ambang. Ing wayah wengi padha ngeculake uap radioaktif. Lan ing jam 9:36, hidrogen njeblug ing blok pisanan, nyebabake ambruk struktur beton. Ing wektu sing padha, cangkang reaktor ora rusak, lan tingkat radiasi, sanajan sawise ngurangi, zona evakuasi ditambahi saka 3 nganti 20 kilometer. Apa 12 utawa malah 24 jam cukup kanggo nerusake pendinginan, yaiku sing luwih ngerti para ilmuwan nuklir; Aku ora ngerti. Manungsa durung krungu nganti saiki manawa industri wis ngerti lan siap ngaku manawa bisa ditindakake, kanthi pambocoran fakta, lsp. Napa wong kudu ngarepake persetujuan pembangkit listrik tenaga nuklir? Mung ana panggilan lan frasa umum babagan panipisan lemah, lsp. Sapa sing bakal nylametake yen njeblug? Mutants?

                Lan aku ora malah ngomong bab cacat desain bisa. Mratelakake panemume, ora ana wong ing jagad iki sing nuduh Jepang utawa Amerika. Mung guess lan asumsi. Mesthine, sebagéyan amarga kasunyatan sing ora mbukak dokumentasi kanthi lengkap, kabeh wong ngerti manawa rahasia, lsp. Lan, supaya adil, reaktor kasebut wiwit taun 1976. Cetha yen tingkat kawruh iki cocog. Padha mbadek apa padha bisa. Nanging malah matématikawan ngomong sing malah yen padha diwenehi saiki kabeh paramèter saka stasiun, geologi saka segara, bentet ing lemah ndhuwur bumi, sapunika, angin - lan takon kanggo simulasi kabeh skenario, padha ora bisa malah jeneng nomer. carane akeh skenario iki bakal ana. Sampeyan bisa mbatesi kedadeyan lindhu lan tsunami sing wis dingerteni - jumlah kasebut bakal winates, lan, mesthine, iki sing diramalake. Nanging lindhu kedaden ing panggonan rada beda, plus kabeh sing wis ngandika - lan kita duwe apa.
                1. luwak1974
                  0
                  4 May 2014
                  ana sawetara panjelasan ing kene, Fukushima wiwitane dibangun ing pamindahan kejut bumi (yaiku, ing zona lindhu) - pitakonan kasebut yaiku rega pendinginan, lan pendinginan reaktor kasebut mbutuhake banyu luwih akeh (Rhode-Alend minangka discharge saka primer. Circuit) nanging Magnox mbusak kabeh sing ana ing jaring, yaiku, Japs kaya IAEA ing peteng babagan aktivitas perusahaan iki, aku bisa mbayangno carane Yuzhnoukrainskaya bakal ngatasi limang kali luwih cilik.
            2. yur
              yur
              +5
              1 May 2014
              ngguyu
              Quote: blackberry
              Akeh kita lunga menyang likuidasi. Banjur kita weruh apa sing kedadeyan ing wektu kasebut.
              Lan apa kedaden kanggo wong-wong mau? Sawise maca komentar sampeyan, aku kanthi ati-ati mriksa awakku (ing pangilon gedhe) lan malah bisik-bisik. Dadi, aku ora sok dong mirsani tangan katelu, utawa sepasang mata, utawa malah sisik ing awak. Aku mbokmenawa ora normal ing sawetara cara. Sesuk aku kudu marani eyang lan dipriksa.
              Sincerely, liquidator saka kacilakan 86 yur. ngguyu
              1. luwak1974
                0
                4 May 2014
                lan sampeyan liquidator saka zona kang? kancaku duwe zona 0, yaiku, zona sing perlu kanggo njaga peralatan, utamane, ngganti selang sing disedhiyakake menyang bubbler ing sangisore reaktor, sing meter terus-terusan pecah karo clempung sing mabur liwat "cacing",
                1. yur
                  yur
                  0
                  7 May 2014
                  Kutipan saka badger1974
                  lan sampeyan liquidator saka zona kang? kancaku duwe zona 0,
                  Aku bakal jujur, iki pisanan aku krungu bab nomer sawetara zona. We makarya nang lan ing gendheng saka panyimpenan kadhemen lan fasilitas panyimpenan, tank condensate resik, lan gendheng saka reaktor 3rd. Yen jeneng iki ora ateges apa-apa kanggo sampeyan, supaya kula nerangake - kabeh obyek iki dumunung ing kadohan saka 20-100 meter saka mbledhos reaktor 4. Lan saka atap reaktor kaping 3, ngapura aku amarga ora masuk akal lan salah, aku nulis ing reruntuhan tanggal 4 (3 lan 4 ana ing bangunan sing padha ing tembok).
          2. +4
            1 May 2014
            Miturut cara, ora kabeh dadi sedih, kita duwe teknologi kanggo mbangun reaktor neutron cepet


            Saiki kita ngomong babagan sing beda banget. Ana mung sawetara reaktor neutron cepet. Konstruksi kasebut bakal njupuk pirang-pirang dekade. Lan lemah kuburan bakal diwiwiti ing 2-3 taun.
            Kajaba iku, mung kita duwe teknologi sing luwih murah kanggo daur ulang bahan bakar nuklir. Teknologi bahan bakar remix iki nduweni masa depan sing cerah.

            http://www.atomic-energy.ru/keywords/remiks-toplivo

            Nanging Rusia, kaya Eropa lan Amerika Serikat, bakal nolak nampa bahan bakar Amerika sing dienggo saka Ukraina. Dadi bakal tetep ana ... Sing masalah.
            Dina iki, yen ora salah, nganti 80% bahan bakar sing wis diproses diproses kanggo panggunaan luwih lanjut, nalika ing AS lan Eropa 0%. Dheweke ora duwe papan kanggo nyelehake. Lan sampah sapa sing bakal digunakake kanggo ngisi kuburan ing Ukraina??? Wong bodho wae bisa ngerti iki!!! am
            1. luwak1974
              0
              4 May 2014
              negara klelep ing Mariana Trench, lan apa padha Care babagan, nanging Eropah Eropah kudu ngubur telek kene, lan ing beyo saka bodho iku cukup bisa, sampeyan mung kudu nguatake Bulgaria lan Turki supaya Jerman lan Gounou Prancis bakal mili menyang pesisir
          3. luwak1974
            0
            4 May 2014
            Bahan bakar kasebut minangka bahan bakar (disiapake khusus, mesthi) saka pembangkit listrik tenaga nuklir konvensional.



            iki ora dadi, kanggo BN sampeyan kudu ora mung pengayaan 235 - nanging pengayaan arang banget larang - pluto 233, supaya ninggalake BN aside, kanggo BN salah siji zona kegiatan meh ing lingkungan CO saka kilometer, utawa sodium Cairan ing sirkuit utami, kapal selam ing proyek kapal selam nuklir 705 lira, kita ana ing "ekstasi" nalika bahan bakar diisi ulang, takon wong lanang sing ngladeni "Lira" kanthi kacepetan dhuwur miturut Clancy "Alphas" - nanging mung ora ana, gagal jantung. prakara pribadi
        3. +7
          1 May 2014
          Produsen kasur ora bodho, dheweke bakal bisa njaga rega perakitan luwih murah, lan liyane dadi masalah kanggo Ukraina, Rusia lan Eropa. !

          Aku nemokake kartun saka jaman Stalin babagan inti saka tutup kasur.
          Ing mratelakake panemume, ora ana owah-owahan wiwit iku.
        4. +1
          1 May 2014
          Apa informasi babagan rega bahan bakar lan bahan bakar kita?
          1. yulka2980
            0
            2 May 2014
            Yen Amerika duwe prices murah, iku bakal mung pisanan, lan banjur padha inflate kaya bocah! am Dadi Ukrainians bakal rauh ngerti apa padha biaya, digunakake padha digunakake kanggo tansah urip free!
          2. +1
            2 May 2014
            > Informasi babagan rega bahan bakar lan bahan bakar kita?

            Aku ora kasengsem ing data tartamtu ing rega rod bahan bakar sing, sanajan aku mikir sing data iki bisa ditemokaké ing domain umum, nanging saka titik logis saka tampilan, iku ndadekake pangertèn kanggo nginstal rod bahan bakar Amérika yen padha luwih. larang tinimbang Rusia.
            1. luwak1974
              0
              4 May 2014
              Sampeyan ora bakal nemokake apa-apa, mung ana bahan tematik kira-kira saka ngendi sampeyan bisa ngetung struktur struktur iki utawa materi kasebut, lan tingkat pengayaan, yaiku, kontaminasi oksida ing uranium, lan plutonium minangka super- kabisat laboratorium - babagan carane ngekstrak gram emas saka 300 ton lemah, mbokmenawa malah njupuk sacoro apik
          3. luwak1974
            0
            4 May 2014
            ana, ora ing syarat-syarat prices, nanging ing syarat-syarat tingkat reaktivitas saka kumpulan, kanggo standar Magnos, mbutuhake cooling rada luwih saka sirkuit utami, dipencet Twella, uga, kita lagi dikarepake masalah.
      2. Validator
        +3
        1 May 2014
        Aku kaya pracaya sing ora bakal teka iki. Dheweke mung ora bakal teka ing wektu. Batang bahan bakar kita bakal diwenehake menyang Novorossiya, mesthi
        1. luwak1974
          0
          4 May 2014
          padha ora bakal duwe wektu amarga padha ora bisa, senajan yen karo leleh inti, lagi asring duwe, banjur ya
      3. 0
        1 May 2014
        Dheweke dhewe ... teka. Immorality, irresponsibility - loot!
        1. +1
          1 May 2014
          Amerika sengaja nggawe prekara-prekara sing medeni ing Ukraina supaya bisa mabur lan nyopir menyang Rusia.
        2. Komentar wis dibusak.
      4. +1
        1 May 2014
        Kutipan saka SHILO
        Ana masalah karo wadhah panyimpenan bahan bakar lan sampah saka Holtek. Ukraina bodho dibuwang menyang kuburan.

        Ora beda karo wilayah sing diresiki kanggo para migran saka mburi genangan. Iki dudu proyek komersial "Westinghouse", nanging "Pentagon" (πεντάγωνον) - "kemanusiaan".
    2. +5
      1 May 2014
      Pamrentah interim Ukraina nerbitake prentah kanggo nyedhiyakake plot tanah kanthi total area 45,2 hektar (antarane desa Staraya Krasnitsa, Buryakovka, Chistogalovka lan Stechanka) kanggo pambangunan Fasilitas Panyimpenan Pusat kanggo bahan bakar nuklir sing dibuwang ing pengecualian. zona Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Chernobyl.

      Zona pengecualian ora langgeng.
      Kekurangan pangan ing planet iki saya tambah akeh saben taun.
      Aku bakal nyekel sikil lan sirah ing papan beton - penemu kasebut (sanajan sementara) sing mung "duwe pikiran" kanggo ngubur "sampah fouling" ing lapisan FERTILITY paling apik ing bumi ...
      1. +4
        1 May 2014
        Kutipan saka ptah
        Zona pengecualian ora langgeng.

        umume dheweke umure saperangan ewu taun
        Cesium 137 Setengah umur 30,1671(13)[2] taun
        karbon - (nanging sethitik materi radioaktif ambruk metu) - sawetara ewu taun
        Plutonium - 30000 taun.
        1. +4
          1 May 2014
          Apa jejak radioaktivitas ditemokake ing "sayuran" sing tuwuh ing wilayah kasebut?

          Apa luwih becik mangan GMNO, sanajan ditanam ing wilayah "resik"?

          Apa ana sawetara ara-ara samun ing planet iki kanggo pembuangan sampah? Utawa apa aku mung nggunakake lemah ireng?
          1. 0
            1 May 2014
            Kutipan saka ptah
            Apa ana sawetara ara-ara samun ing planet iki kanggo pembuangan sampah?

            Lan sapa sing bakal ngidini sampeyan nggawa wong-wong mau? Nanging aku ngakoni yen dheweke wis suwe ngubur dheweke ing ngendi wae ing Sahara.
            Wong Amerika mesthi ora butuh sampah maneh, mula cara sing paling murah yaiku ngubur ing Chernobyl
            Kutipan saka APAS
            nanging ana liyane bledosan nuklir

            Ora ana bledosan - maksimum "Koz.l"
            1. -12
              1 May 2014
              Kutipan saka Pilat2009
              Wong Amerika mesthi ora butuh sampah maneh, mula cara sing paling murah yaiku ngubur ing Chernobyl

              dadi ala utawa apik? Mungkin sampeyan bisa ngomong karo saben liyane?
              Kutipan saka Jrvin
              Miturut cara, ora kabeh dadi sedih, kita duwe teknologi kanggo mbangun reaktor neutron cepet, bahan bakar digunakake bahan bakar (alami khusus disiapake) saka pembangkit listrik tenaga nuklir konvensional ... sing, kita nampa kabeh bahan bakar sing kita nyedhiyani lan njupuk maneh, kaya tuku lan adol permen sekilogram, banjur mbalekake coklat saka permen iki. Reaktor Rusia kaya BN-600, BN-800 minangka pangarep-arep lan kawruh kita, ora ana sing duwe iki ... ing arah iki kita luwih maju tinimbang liyane.

              Ing Amerika ora succumb, nanging kok succumb ing Ukraina? Miturut cara, Chernobyl mbledhos nalika USSR ana, supaya nyalahke Ukraina kanggo iki mung bodho.
              1. +9
                1 May 2014
                Kutipan saka atalef
                Ing Amerika ora succumb, nanging kok succumb ing Ukraina? Miturut cara, Chernobyl mbledhos nalika USSR ana, supaya nyalahke Ukraina kanggo iki mung bodho.

                atalef berarti gak bodho tapi pinter?
                Sampeyan isih kudu bisa maca! Utawa sampeyan mung penulis?
                Apa ana reaktor Rusia ing Amerika? Yagene sampeyan nyebutake? Aku bakal nyoba ngeja reaktor sing ana lan teknologi kanggo ngasilake rod bahan bakar, apa sing ora jelas?
                Apa hubungane karo kasur iki?
                USSR, kanthi cara, ditulis nganggo huruf kapital ALL.
                Lan pungkasane, maca paling ora SOMETHING babagan kacilakan Chernobyl, banjur gawe kesimpulan babagan apa sing pinter lan apa sing bodho!
              2. 0
                1 May 2014
                Kutipan saka atalef
                dadi ala utawa apik?

                Iku apik kanggo Amerika, nanging meh ora kanggo wong Ukrainia (biasa).
                Kutipan saka atalef
                Mungkin sampeyan bisa ngomong karo saben liyane?

                Lan apa hubungane karo iki?
                1. + 14
                  1 May 2014
                  Kutipan saka Pilat2009
                  Lan apa hubungane karo iki?

                  Dheweke tersinggung ... Ora ana sing pengin kekancan karo dheweke ...
              3. luwak1974
                0
                4 May 2014
                lan sampeyan kanthi jelas ngalami masalah, miturut gendera sampeyan, tangga-tanggane bakal ngilangi sampeyan yen Federasi Rusia lan negara-negara ijol-ijolan serangan nuklir, uga, kita uga bakal nambani Eropa, aku ora mikir yen Israel bakal kepenak.
      2. +4
        1 May 2014
        Kutipan saka ptah
        kanthi sikil, lan sirah ing papan beton - panemu kasebut (malah sing sementara) sing mung "duwe pikiran" ngubur "sampah kotor" ing sangisore lapisan FERTILITY paling apik ing bumi ...

        Sing mesthi!
        Ora dadi pakar, ngrembug kualitas rod bahan bakar, nanging nggawe fasilitas panyimpenan kanggo bahan bakar radioaktif ngginakaken bener jejere ibukutha, saliyane Chernobyl sarcophagus, soko!
    3. + 13
      1 May 2014
      Jawaban kita kanggo blackmail Atom - Desain lanskap! keprungu
      1. 0
        1 May 2014
        Pemandangan kutha mungsuh sawise karya desainer lanskap kita nyenengake jiwa
      2. luwak1974
        0
        4 May 2014
        desain iki teka ing lapangan udara Dzhankoy (CRIMEA) wingi ing An-22 Antey, uga, ing dalan tekan NATO
    4. 0
      1 May 2014
      Aku ora ngerti apa-apa: apa majelis Amer wis kerja ing reaktor ing Ukraina utawa ora?
      Sabanjure - yen Ukraina ngubur bahan bakar ing omah (Amerika) - apik
      Kaya sing dakmangertèni, wong Rusia padha bali menyang Rusia kanggo dikubur.
      Inggih, ayo padha nggunakake Amerika - ing Rusia bakal kurang rereget radioaktif.
      1. +2
        1 May 2014
        Kutipan saka atalef
        Aku ora ngerti apa-apa: apa majelis Amer wis kerja ing reaktor ing Ukraina utawa ora?

        Ora, mung sing wis lungse kudu diganti ing 6 sasi.
        Kutipan saka atalef
        Sabanjure - yen Ukraina ngubur bahan bakar ing omah (Amerika) - apik

        Apa sing apik? Ing tengah-tengah Eropa bakal ana sampah bahan bakar nuklir, sanajan teknologi lan situs pembuangan dhewe durung ana, nanging dheweke wis ngrancang ngimpor bahan bakar.
        Kutipan saka atalef
        Inggih, ayo padha nggunakake Amerika - ing Rusia bakal kurang rereget radioaktif

        Bakal kurang sampah, nanging luwih akeh bledosan nuklir.Masalah bahan bakar sing ora disertifikasi gampang banget.
        1. -8
          1 May 2014
          Kutipan saka APAS
          Apa sing apik? Ing tengah-tengah Eropa bakal ana sampah bahan bakar nuklir, sanajan teknologi lan situs pembuangan dhewe durung ana, nanging dheweke wis ngrancang ngimpor bahan bakar.

          Inggih, bakal katon ing tengah Eropah, banjur apa? Iki isih luwih apik tinimbang ing Rusia

          Kutipan saka APAS
          Bakal kurang sampah, nanging luwih akeh bledosan nuklir.Masalah bahan bakar sing ora disertifikasi gampang banget.

          Aja mikir. Aku menowo peralatan Westinghouse (voltase dhuwur) - umume saka kualitas paling dhuwur lan kelas.
          Aku mikir nggawe TVEL ora dadi masalah gedhe. Iran meksa nggawe bahan bakar nuklir dhewe (sing bakal ditindakake) lan reaktor ing kana yaiku Rusia. Iku misale jek kula sing ing Amerika ana Piye wae pengalaman luwih saka ing Iran.
          1. +9
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Aja mikir. Aku menowo peralatan Westinghouse (voltase dhuwur) - umume saka kualitas paling dhuwur lan kelas.
            Aku mikir nggawe TVEL ora dadi masalah gedhe. Iran meksa nggawe bahan bakar nuklir dhewe (sing bakal ditindakake) lan reaktor ing kana yaiku Rusia. Iku misale jek kula sing ing Amerika ana Piye wae pengalaman luwih saka ing Iran.

            Ana uga pederast luwih akeh tinimbang ing Iran, iki ora nggawe dheweke luwih apik, mung luwih elek (scum luar biasa)!
            1. -3
              1 May 2014
              Kutipan saka: GELEZNII_KAPUT
              ana uga luwih homoseksual ing kana tinimbang ing Iran

              sampeyan ngerti nomer ing loro negara?
              Miturut cara, iku ora isin kanggo tuku Mistrals saka pi Prancis ... s? Dadi pitakonan kanggo njupuk.
          2. +2
            1 May 2014
            lan wanita Saxon njijiki!
            1. +2
              1 May 2014
              Mulane padha pamer - mung medeni karo wong wadon ngguyu
          3. +1
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Inggih, bakal katon ing tengah Eropah, banjur apa? Iki isih luwih apik tinimbang ing Rusia

            Kanggo ngontrol, nglindhungi lan ngreksa siklus produksi, iku logis kanggo duwe siji sen lan ora 10 - 20. Senadyan kasunyatan sing construction durung diwiwiti. Iki mung jumlah ageng dhuwit, ngendi ing negara miskin bisa njaluk. dhuwit kanggo mbangun kolam panyimpenan sementara kanggo TVEL kanggo 20 yuta liter banyu??
            Aku malah ora ngomong babagan fasilitas panyimpenan. Sawise kabeh, mung sarcophagus anyar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl diklumpukake kaping 3. Keuntungan ing kene luwih dawa, nanging ing wiwitan investasi gedhe utawa bakal dadi. disimpen ing udhara mbukak, nyebar karo angin lan diserap menyang lemah.
            Kutipan saka atalef
            . Aku menowo peralatan Westinghouse (voltase dhuwur) - umume saka kualitas paling dhuwur lan kelas. Aku mikir nggawe TVEL ora dadi masalah gedhe. Iran meksa nggawe bahan bakar nuklir dhewe (sing bakal ditindakake) lan reaktor ing kana yaiku Rusia.

            Iran ora mung miwiti ngembangake rod bahan bakar dhewe, nanging uga dadi akrab karo teknologi kita.
            Ing April taun kepungkur, ing unit daya saka Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Ukraina Kidul, ing ngendi bahan bakar saka perusahaan transnasional Westinghouse digunakake ing mode pilot, gangguan dicathet ing operasi rakitan jinis TVS-W (TVS-W minangka Amerika- digawe bahan bakar kanggo reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir Soviet-Rusia). Mengko, pihak Ukrainia nyatakake yen pelanggaran kasebut disebabake dening cacat desain pabrikan.
          4. +3
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Aku mikir nggawe TVEL ora dadi masalah gedhe. Iran meksa nggawe bahan bakar nuklir dhewe (sing bakal ditindakake) lan reaktor ing kana yaiku Rusia. Iku misale jek kula sing ing Amerika ana Piye wae pengalaman luwih saka ing Iran.

            Ya, dheweke mung duwe masalah karo TVEL: kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ceko lan panggantos cepet ing NPP Ukraina Kidul. Ayo ngenteni sing sabanjure ??
            Lan Iran paling kamungkinan diwenehi "resep" kanggo produksi ing sangisoré pengawasan saka Rosatom. Mangkene artikel sing apik babagan topik iki http://goldnike-777.blogspot.ru/2012/07/blog-post_25.html
            Kabeh crita iki diwiwiti ing Yushchenko, sing lobbied kanggo kapentingan Amerika. Babak anyar diwiwiti maneh kanthi tekane wong lanang. Lan fasilitas panyimpenan ing wilayah Ukraina mesthi duwe bathi. Ora perlu diangkut menyang ngendi wae, disimpen, diproses, lsp. Kajaba iku, Yankees uga bakal mbangun fasilitas panyimpenan ing zona pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl http://odnarodyna.com.ua/content/amerikanskoe-toplivo-dlya-aes-ukrainy-kontury-o
            pasnosti.
            Sing paling awon babagan kahanan iki yaiku kabeh hetman iki ora peduli karo akibat sing bisa ditindakake, sing utama yaiku "ijo". Nanging, ora ana sing nggumunake - nanging mentalitas.
          5. +5
            1 May 2014
            Iran bakal ngasilake bahan bakar nuklir - nambah uranium kanthi isotop kaping 235, lan bisa uga entuk dioksida saka heksafluorida. Rusia bakal nginstal logam sing diasilake dadi bahan bakar. Iran bakal nindakake iki mung yen kita menehi teknologi kasebut. Dheweke dhewe bakal ngembangake luwih saka setahun.

            Nggawe rod bahan bakar kanthi kualitas sing dibutuhake minangka tugas sing angel. Amerika ora bisa nggawe rod bahan bakar efisien kanggo RBMK lan VVER. Iki luwih angel tinimbang nggawe muatan nuklir.
          6. 0
            1 May 2014
            Marang kula, dear, ngendi spesialis saka Iran sinau lan apa jenis reaktor sing padha duwe ing Iran ??? lan padha bakal nggawe rakitan kanggo reaktor lan ora apa
          7. +3
            1 May 2014
            > Aku ora mikir. Aku menowo peralatan Westinghouse (voltase dhuwur) - umume saka kualitas paling dhuwur lan kelas.
            Aku mikir nggawe TVEL ora dadi masalah gedhe. Iran meksa nggawe bahan bakar nuklir dhewe (sing bakal ditindakake) lan reaktor ing kana yaiku Rusia. Iku misale jek kula sing ing Amerika ana Piye wae pengalaman luwih saka ing Iran.

            produksi bahan bakar, kaya kabeh sing ana hubungane karo pembangkit listrik tenaga nuklir, mung diwilang lan dipilih kanthi eksperimen. Ora mungkin mung nggawe bahan bakar nuklir sing cocog kanggo reaktor wong liya, Ya, sing uga bakal luwih murah tinimbang asline, yen ora ateges ilang kabeh.
            Ngatasi masalah iki mbutuhake eksperimen lan akeh dhuwit, lan minangka asil, bahan bakar bakal luwih larang saka asli - R & D biaya padha, nanging asli wis digawe lan dibagi menyang kabeh batch saka bahan bakar diprodhuksi. Kajaba iku, pengayaan dhewe kanggo Rusia yaiku sawetara pesenan sing luwih murah tinimbang kanggo Amers.

            Dadi ora jelas kepiye, ing kerangka WTO, tanpa mbuwang, bisa ngasilake bahan bakar sing kompetitif kanggo reaktor pesaing - nyingkirake prosedur wajib kanggo menehi lisensi bahan bakar kasebut saka desainer.

            Kanggo informasi babagan perlu kanggo lisensi, deleng http://topwar.ru/46094-atomnyy-shantazh.html#comment-id-2433888
            Lan Rusia dhewe bisa uga nulungi Iran; ora ana pilihan liyane
      2. +3
        1 May 2014
        Satemene aku ngerti, bahan bakar sing dienggo diproses supaya bisa digunakake maneh, lan ora dikubur kanthi bodho. Junta kepengin ngubur sampah sing mbebayani ing cedhak Chernobyl ing jarak sing cedhak karo wates Rusia lan Belarusia. Aku manggon ing Bryansk, kita durung mbalekake saka tragedi kepungkur. Angin mawar kita umume saka sisih kidul-kulon, mula 28 taun kepungkur tanah kita tiba ing jejak radioaktif. Kita ora duwe kepinginan kanggo urip maneh Chernobyl liyane. Aku mikir Rusia kudu tegas ngumumake iki. Nganti lan kalebu ancaman kanggo nyerang situs konstruksi, contone karo Iskanders utawa Point U.
        1. +2
          1 May 2014
          Kutipan: sergey32
          Sa adoh aku ngerti, bahan bakar kita diproses maneh kanggo panggunaan luwih lanjut, lan ora dikubur kanthi bodho

          Ora kabeh bisa didaur ulang. Contone, rod bahan bakar saka kapal selam nuklir ora didaur ulang. padha karo icebreakers. Banjur ana akeh sampah nuklir ing proses entuk bahan bakar.

          Kutipan: sergey32
          Junta pengin ngubur sampah sing mbebayani ing cedhak Chernobyl ing cedhak tapel wates Rusia lan Belarus.

          Apa anane Chernobyl dhewe ora ngganggu sampeyan? Miturut cara, ing sembarang pembangkit listrik (nuklir) ana fasilitas panyimpenan senjata nuklir. ngendi cooling utami rod bahan bakar dumadi
          1. +2
            1 May 2014
            Kutipan saka atalef
            Apa anane Chernobyl dhewe ngganggu sampeyan?

            Iku ngganggu, nanging paling Chernobyl bisu. Luwih becik ndeleng apa sing kedadeyan ing Jepang sawise bledosan reaktor. Iki malah luwih elek tinimbang Chernobyl. Sapa sing bakal melu yen ana kacilakan ing Ukraina? Aku duwe keraguan gedhe yen ing kasus iki ana wong sing bakal ngilangi kacilakan kasebut.
            1. 0
              1 May 2014
              Kutipan: skizofrenia
              Iku ngganggu, nanging paling Chernobyl bisu.

              reaktor 3 lan 4. apa bab pisanan lan kaloro?

              Kutipan: skizofrenia
              Luwih becik ndeleng apa sing kedadeyan ing Jepang sawise bledosan reaktor

              Apa ora ana energi nuklir ing Rusia?

              Kutipan: skizofrenia
              . Sapa sing bakal melu yen ana kacilakan ing Ukraina? Aku duwe keraguan gedhe yen ing kasus iki ana wong sing bakal ngilangi kacilakan kasebut.

              Kenapa kudu kelakon?
              1. Komentar wis dibusak.
              2. +2
                1 May 2014
                reaktor 3 lan 4. apa bab pisanan lan kaloro?


                Apa bab pisanan lan kaloro?

                Kenapa kudu kelakon?


                Iki bisa ditindakake yen, ing suhu operasi reaktor, desain perakitan Amerika deformed (sing wis kedadeyan), tablet karo dioksida bisa diwutahake menyang tumpukan. Ing kasus iki, tingkat reaksi bakal nambah lan, minangka akibat, suhu bakal nambah, ngiring dening leleh saka struktur unsur bahan bakar. Yen kedadeyan kasebut ing siji saluran, sampeyan kudu ngganti saluran kasebut. Lan yen iki kedadeyan ing sawetara saluran, banjur bledosan nuklir (kanthi dinamika kurang, ora kaya ing muatan nuklir) lan bledosan termal bisa.
                1. 0
                  4 May 2014
                  Kutipan: Zeus
                  reaktor 3 lan 4. apa bab pisanan lan kaloro?

                  Apa bab pisanan lan kaloro?

                  apa dheweke bener-bener kerja, utawa kaget - dheweke ora ngerti manawa pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl isih dadi pembangkit listrik tenaga nuklir?
          2. +3
            1 May 2014
            Nyuwun pangapunten, saka ngendi sampeyan entuk ide manawa kapal selam nuklir lan kapal pemecah es ora didaur ulang?
          3. +2
            1 May 2014
            Ora kabeh bisa didaur ulang. Contone, rod bahan bakar saka kapal selam nuklir ora didaur ulang


            Secara teoritis, sampah nuklir apa wae bisa didaur ulang. Ing laku, perlu kanggo mbangun instalasi nuklir kanggo rod bahan bakar kapal.

            Apa bakal dibangun utawa ora iku pitakonan ekonomi. Kaputusan bakal ditindakake sawise siklus tertutup diluncurake kanthi lengkap.
          4. +3
            1 May 2014
            > omong-omong, ing sembarang pembangkit listrik (nuklir) ana fasilitas panyimpenan senjata nuklir. ngendi cooling utami rod bahan bakar dumadi

            Iki minangka fasilitas panyimpenan standar - yaiku, geometri lokasi bahan bakar sing aman, sistem pendinginan diwenehake, lan sistem kanggo nyuplai penyerap neutron menyang fasilitas panyimpenan kasebut.
            Yaiku, macem-macem skenario darurat dibayangke lan diwilang lan sistem standar diwenehake kanggo nyegah, kaya sing kudu ditindakake kanthi solusi desain saka desainer.

            lan sistem kasebut dirancang kanggo nyimpen bahan bakar nganti pirang-pirang taun nganti bisa ngangkut bahan bakar kanggo diproses
        2. +3
          1 May 2014
          Nyatane, bahan bakar nuklir sing dienggo ora dikubur, mung disimpen ing wilayah Murmansk ing wilayah sing mbukak ing pesisir salah sawijining teluk ing pesisir Segara Barents. Telusuri Internet, tag Andreeva lip
      3. BlackBerry
        +3
        1 May 2014
        Kutipan saka atalef
        Aku ora ngerti apa-apa: apa majelis Amer wis kerja ing reaktor ing Ukraina utawa ora?
        Sabanjure - yen Ukraina ngubur bahan bakar ing omah (Amerika) - apik
        Kaya sing dakmangertèni, wong Rusia padha bali menyang Rusia kanggo dikubur.
        Inggih, ayo padha nggunakake Amerika - ing Rusia bakal kurang rereget radioaktif.

        Sampeyan koyone saka daya nuklir, kang menehi kritik dening gendera, kang tegese sampeyan kudu paling sethithik ngerti. Amerika Serikat durung mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir siji ing wilayahe wiwit taun 70-an. Kabeh pengalaman para ilmuwan nuklir kasebut ana ing negara-negara donya katelu utawa negara sing duwe pamrentahan pro-Amerika. Ing Amerika dhewe, 55 ewu ton sampah wis dikubur, saben lokal protes marang panggonan kuburan kasebut ing jejere. Kutha sugih sue lan menang. Mula, dheweke dikubur ing cedhak karo sing penduduke miskin lan ora duwe pendidikan utawa kutha ora duwe dhuwit kanggo nuntut pemerintah utawa perusahaan. Gambar kasebut padha ing Eropa. Sawetara taun kepungkur, kutha-kutha Prancis ditampilake ing televisi; negara-negara Jerman ngalangi jalur sepur kanggo nyegah kontainer sampah. Mulané wong-wong kuwi ngeterké awaké déwé. Banjur kabeh mati, nanging ana curiga yen dheweke dikubur ing endi wae ing wilayah kita. Jerman wedi banget karo pembangkit listrik tenaga nuklir sing mandhegake pembangkit listrik tenaga nuklir Ignalina ing Lithuania minangka salah sawijining syarat kanggo mlebu negara kasebut menyang Uni Eropa. Lithuania lan Latvia ngelingi penutupan iki kanthi tembung ala ing saben masalah gas.

        Dadi, iki paling mungkin blackmail menyang Eropa - push sanksi kabeh, utawa kita bakal ngatur reaktor kanthi keamanan sing ora apik lan papan uji coba kanggo sampeyan ing kene. IMHO, mesthi.
        1. +2
          1 May 2014
          Jerman wedi banget karo pembangkit listrik tenaga nuklir sing mandhegake pembangkit listrik tenaga nuklir Ignalina ing Lithuania minangka salah sawijining syarat kanggo mlebu negara kasebut menyang Uni Eropa.


          Kawontenan menika dipuntemtokaken boten saking ajrih, nanging amargi saking pertimbangan ekonomi. Mratelakake panemume EU iki: iku ora apik kanggo kabeh jinis wayang kanggo gawé piyambak. padha kudu ngonsumsi.
          1. BlackBerry
            0
            2 May 2014
            Iki carane kepinginan politisi, perusahaan lan populasi pas banget, senadyan beda ing motif.
            1. +1
              2 May 2014
              Kebijakan nggambarake kapentingan ekonomi (kabeh perusahaan ing negara). Panemu saka populasi digawe liwat media. Apa sampeyan pengin populasi tresna karo pembangkit listrik tenaga nuklir? Ora masalah, laporan diwiwiti lan cuci otak diwiwiti. Yen sampeyan pengin populasi wedi karo pembangkit listrik tenaga nuklir, ora ana masalah, program lan artikel liyane diluncurake. Media minangka alat sing kuat. Ndeleng maydauns.))
      4. luwak1974
        0
        4 May 2014
        Sampeyan mbingungake, ora ana rereget ing Yakutia lan ora bisa
    5. +1
      1 May 2014
      Kita nemokake papan ing Eropa kanggo mbucal nuklir. Iku mokal kanggo nindakake iki ing negara stabil, supaya kanggo maksud iki padha nyuwek Ukraina loro. Lan sing sawise iki nggawa kamakmuran kanggo wong Ukraina?
    6. Gvozdovsky
      0
      1 May 2014
      Kabeh iki diarani "pembangunan wilayah sing dikuwasani." Ukraina bakal diowahi dadi kuburan kanggo macem-macem barang sing ora becik saka SSP lan EU. Sampeyan bisa nambah kontrak rampung kanggo shale gas. sad Nelangsa...
    7. 0
      1 May 2014
      Amers kudu ngirim 250 kiloton saka bahan bakar "bener" kanggo sinau, lan ing charter unmanned (self-propelled, supaya bisa ngomong), supaya padha bisa tarik Serat tengen bab impossibility omnipresence sing!
    8. +2
      1 May 2014
      Yen Chernobyl liyane njeblug, ora bakal cukup papan kanggo kabeh wong. Ing kene kita kudu kerja sama karo Eropa nganti nyebarake pasukan lan (pasukan) ngrebut pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina supaya ora ambruk. Kasur adoh, radiasi ora bakal tekan, lan Rusia lan Uni Eropa kudu ngatasi kekacoan, aku ora ngomong babagan Ukraina, minangka negara, bakal mandheg ana ing wektu iki.
      1. +1
        1 May 2014
        Kacilakan ing salah sawijining reaktor ing Ukraina bakal luwih elek tinimbang bledosan Chernobyl. Sawise booming pisanan, kemungkinan kabeh reaktor liyane kanthi rakitan Amerika bakal ditutup. Aku ora mbenerake ngisi bahan bakar pihak katelu menyang reaktor kita lan ora mbenerake kemungkinan kacilakan. Iki mung kanggo informasi umum.
    9. +1
      1 May 2014
      Iku misale jek sing mung Chernobyl kapindho bisa kanggo kelangan hotheads saka Kyiv pseudo-panguwasa.
    10. +1
      1 May 2014
      Bab-bab kaya ngono kuwi dudu kanggo guyon, luwih becik ora ngatasi energi nuklir tanpa pendekatan serius.
      1. +1
        1 May 2014
        Kutipan: Anton Gavrilov
        Bab-bab kaya ngono kuwi dudu kanggo guyon, luwih becik ora ngatasi energi nuklir tanpa pendekatan serius.

        lan ing Yanukovych, tegese kabeh OK? Utawa karo tekane junta rong sasi kepungkur, apa kabeh spesialis padha amnesia?
        1. +5
          1 May 2014
          Minangka kasus karo bledosan unit daya papat saka pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl nuduhake, spesialis diwenehi prentah lan, ing pain amarga kelangan proyek utawa mungkasi karir, padha yakin mimpin reaktor kanggo bledosan.
    11. -2
      1 May 2014
      Guntur ora bakal nyerang ... wong ora bakal nyabrang dhewe

      Ya, ayo padha nindakake apa wae sing dikarepake ... supaya kabeh TPA Eropa njupuk dhewe ... sing ndhuwur isih cepet-cepet menehi ceramah ing Kulon lan manggon ing kono ...

      Dheweke seneng bahan bakar Amerika ... bendera ing tangan ...
    12. +6
      1 May 2014
      Panyimpenan permanen sing aman saka tumpukan bahan radioaktif mbutuhake akeh faktor sing ora ana ing Ukraina. Contone, ora ana Staff experienced, lan ana apa-apa maneh kanggo pirembagan bab. Pangopènan sementara pertambangan skala cilik ing pembangkit listrik tenaga nuklir ora padha.
      Nangani bahan fisil karo ciri kimia fisik dingerteni ing cahya saka nggunakake sing padha ora dirancang malah luwih nyenengake, i.e. luwih angel lan mbebayani. Maksudku majelis AS ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina.
      Aku luwih yakin yen sawise diluncurake upacara loro-lorone, ing wektu sing cendhak, warga negara-negara kasebut ora bakal ana ing radius 200 km saka pembangkit listrik tenaga nuklir lan kuburan.
      Aku nulis minangka wong sing ngerti sethithik babagan iki.

      Ing sambungan karo ndhuwur, Aku wonder sing wong iki saka Kiev?
      Bodho wong bodho , utawa trunklotchi am ?
      Aku condong menyang sing terakhir, nanging kanthi unsur de Bilism.
      Bisa uga ana nistha sing direncanakake.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +5
        1 May 2014
        Sugeng sonten Sasha!
        Quote: Alamatku
        Ing sambungan karo ndhuwur, Aku wonder sing iki, saka Kyiv? Idiotta, utawa Stolottchi?

        pengkhianat. Mung pengkhianat. Ing urip biasa, dheweke bisa uga dadi wong sing cerdas, nanging kapentingane ora cocog karo kepentingan negarane lan warga negarane.
        1. 0
          1 May 2014
          Sugeng sonten, Yura!
          Sugeng liburan!

          Kepiye kedadeyan cilik iki nalika boom? Lan bakal boom. Undhang-undhang roti isi, ing hubungane karo pengkhianat, scoundrels lan incompetents, durung repealed dening Gusti Allah.
          Apa bakal ana Jejak Radioaktif Ural Timur sing kapindho lan Chernobyl kapindho? Sampeyan ahli fisika lan ngerti bab kuwi.
          1. +3
            1 May 2014
            Quote: Alamatku
            Kepiye kedadeyan cilik iki nalika boom?
            Apa sampeyan bisa njaluk akeh pengkhianat Bandera metu saka Amerika sawise perang? Ya, praktis ora ana wong. Dadi ... A saperangan saka enem, minangka adoh aku elinga ... Kita ora kamungkinan kanggo njaluk sing. Lan aku ngerti, gagasan amers kanggo nandur meh bom atom cedhak wilayah Rusia. Ya, mung ing kasus. Kanthi kamungkinan digunakake minangka sarana pemerasan uga ...
            Sing paling mateni ing kahanan iki yaiku ing Ukraina dheweke siyap ngritik pamrentahane kanggo apa wae, nanging ora kanggo tumindak kasebut, sing bisa, ing kahanan tartamtu, nyebabake tragedi ing skala kontinental. Otak endi??
            Sugeng Liburan kanggo sampeyan uga Sasha! Nalika aku ngelingi taun 70-80-an ... Eh ... Seneng banget kita urip!
          2. Komentar wis dibusak.
      3. +3
        1 May 2014
        Quote: Alamatku
        Aku luwih yakin yen sawise diluncurake upacara loro-lorone, ing wektu sing cendhak, warga negara-negara kasebut ora bakal ana ing radius 200 km saka pembangkit listrik tenaga nuklir lan kuburan.
        Aku nulis minangka wong sing ngerti sethithik babagan iki.

        Kepiye Iran diidini ngemot bahan bakar dhewe menyang reaktor Rusia? Utawa apa sampeyan mikir yen ing Iran dheweke ngerti carane nggarap zat nuklir luwih apik tinimbang ing Amerika Serikat utawa Ukraina?
        1. 0
          1 May 2014
          Sampeyan bener Alexander.
          Iku bakal sabdho kanggo melu wong-wong sing ngerti carane lan ngendi kabeh kasedhiya kanggo karya normal.
          Siji mung bisa ngarep-arep.
      4. BlackBerry
        +5
        1 May 2014
        Quote: Alamatku
        Panyimpenan permanen sing aman saka tumpukan bahan radioaktif mbutuhake akeh faktor sing ora ana ing Ukraina. Contone, ora ana Staff experienced, lan ana apa-apa maneh kanggo pirembagan bab. Pangopènan sementara pertambangan skala cilik ing pembangkit listrik tenaga nuklir ora padha.

        Ya, kenapa ora - ana papat stasiun, nanging ora ana personel sing berpengalaman? Ana pengalaman saka Chernobyl - nanging ora ana personel sing berpengalaman? Mbok faktor penting liyane supaya kita mudhun, nanging aku masalah ora karo personel.
        Ing Kazakhstan, contone, ora tau ana pembangkit listrik tenaga nuklir (lan muga-muga Kiriyenko ora nyurung, lobak. am ), lan kanggo njaga wong liya kanthi aman, IAEA minangka kanca sing sampurna.
        1. 0
          1 May 2014
          Sampeyan ngerti, iki rong beda gedhe - pengalaman ing panyimpenan sauntara lan pengalaman ing panyimpenan permanen, lan malah ing volume prayoga. Contone, ing Mayak padha bisa. Bener, apa biaya sampeyan sinau ... Aku ora ngomong babagan komponen liyane kajaba pengalaman.
          Lan Chernobyl ora malah akibat saka jinis EURT, iku wis boten apa karo topik. Chernobyl, kira-kira, dheweke mbuwang apa wae sing bisa ditindakake lan nutup kupinge. Lan ora ana sing ngerti apa sing ana ing njero, mung ngarep-arep bakal ditindakake.
    13. 0
      1 May 2014
      Amerika minangka boa constrictor, Eropah lan Ukraina iku banderlogs, nalika negara kasur urip, ora ana tentrem lan sepi ing donya, banget-wiledness lan korupsi saka politisi bakal dadi apotheosis saka pati saka demokrasi. .
    14. +3
      1 May 2014
      Kutipan saka SHILO
      Ana masalah karo wadhah panyimpenan bahan bakar lan sampah saka Holtek. Ukraina bodho dibuwang menyang kuburan.

      Apa ora ana sing mikir yen bahan bakar Ov bisa kanthi sengaja ora stabil, supaya bisa nyebabake kontaminasi radioaktif liyane ing wilayah Rusia!? Ing gawe piala kanggo Rusia, nanging koyone ora ana apa-apa apa karo, iku fault Ukraina!
      1. +1
        1 May 2014
        Quote: Prapor Afonya
        Apa ora ana sing mikir yen bahan bakar Ov bisa kanthi sengaja ora stabil, supaya bisa nyebabake kontaminasi radioaktif liyane ing wilayah Rusia!? Ing gawe piala kanggo Rusia, nanging koyone ora ana apa-apa apa karo, iku fault Ukraina!

        Ayo dadi ngomong Westingchaos nyoba kanggo nggunakake kaluwihan politik gained minangka asil saka Maidan lan pengin chop mati pasar Ukrainia kanggo bahan bakar nuklir, kang dening cara uga misale jek dipikolehi saka Rusia, Aku Upaminipun padha ora miwiti Maidan. kanggo trifle kuwi, wiwit pasar amers wis jembar lan pasar weather Ukrainia kanggo ora nggawe wong. Adhedhasar iki, kita bisa nganggep manawa Westinghaus nindakake banget, utawa dheweke pancene pengin ngatur "middledown" liyane kaya Fukushima, minangka masalah tambahan kanggo wong Eropa supaya tetep ana ing baris lan ngemot Rusia.
    15. +7
      1 May 2014
      Carane trep pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina Kidul dumunung lan pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye dadi ... apik banget.
      Yen sing pisanan ngrusak kita lan kabeh pusat Eropa, mula sing nomer loro bakal kanthi ajaib ngowahi kidul Ukraina lan Crimea dadi Pripyat.
      Inggih, umume, deklarasi kamardikan liyane karo mitra Amerika. Dheweke ujar manawa kita ora butuh Rusia - kita bakal tuku saka Amerika, dheweke bakal nulungi kita ... lan setan dudu sedulur kita ...
      Senajan kita duwe specialists, Aku padha bakal duwe tembung pungkasan. Lan dheweke saka sekolah Soviet - lan ora mungkin nglawan bebener. Lan supaya wong Kyiv meneng ... saiki kutha pengkhianat wis ditemokake ing Ukraina. Dheweke uga nyebat Kyiv.
    16. +2
      1 May 2014
      Kutipan saka Cristal
      . Lan supaya wong Kyiv meneng ... saiki kutha pengkhianat wis ditemokake ing Ukraina. Dheweke uga nyebat Kyiv.

      Aku wis nulis yen kudu dicabut gelar kutha pahlawan :-)
      1. +3
        1 May 2014
        Kutipan saka saag

        Aku wis nulis yen kudu dicabut gelar kutha pahlawan :-)

        Inggih, dheweke ora langsung diangkat dadi pahlawan, lan liyane, kutha kasebut kanthi jelas ora ngarepake kumpul kabeh negativitas saka negara kasebut. Dheweke mbayar, nglumpukake, ngopeni, lan nggawa dheweke kanthi ati-ati.
        Ora salah kutha yen warga lan jemaahe kaya mangkene.
        Kabeh sing bisa dideleng yaiku Kyiv - Euromaidaun, ZRADA, tukang ngapusi sing nistha, tukang ngapusi politik sing terkenal, kumpulan roh jahat saka sak ndonya lan liya-liyane...
        Lan Kyiv dhewe bakal slamet ... iki wis kedaden kaping pirang-pirang ing sajarah sawijining.
    17. 0
      1 May 2014
      Inggih, sampeyan mung bisa ngisi saka kabodhoan ... nanging guyon beda ... bakal dibayar ... lan ing wektu, Amerika ora bakal mbukak utang.
    18. +3
      1 May 2014
      Quote: saka artikel
      Leonid Savin ("Yayasan Budaya Strategis") ngelingi yen tanggal 23 April, pamrentah sementara Ukraina ngetokake dekrit babagan alokasi plot tanah kanthi total area 45,2 hektar (antarane desa Staraya Krasnitsa, Buryakovka, Chistogalovka lan Stechanka) kanggo pambangunan Fasilitas Panyimpenan Pusat kanggo bahan bakar nuklir sing dienggo ing zona alienasi pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl. Presiden Energoatom Ukrainia, Yuri Nedashkovsky, ngandika iki dhewe.


      Sinisme yaiku dheweke lagi rembugan karo pemerintah interim babagan masalah sing bakal bertahan nganti pirang-pirang millennia.

      Miturut cara, yen kuburan iki mbukak ing Ukraina, kabeh EU bakal melu.

      Ing Jerman, masalah karo pilihan pungkasan lokasi kanggo fasilitas panyimpenan sampah radioaktif durung ditanggulangi.

      Kita ora kudu lali yen lokasi geografis sing dipilih (ing Ukraina) minangka alat sing apik kanggo pemerasan politik Rusia lan Uni Eropa (aku malah ora nyebutake Ukraina) kanggo millennia.

      Iki kudu ora diidini ing kahanan apa wae.!
    19. +1
      1 May 2014
      Kutipan saka SHILO
      Comrade Kalin nyathet: "Ing kahanan iki, kita ora nggatekake syarat safety radiasi. Aku mikir yen panguwasa Ukraina ora bakal nggawe keputusan kasebut, amarga spesialis ora ngidini. Iki mung pemerasan politik. Yen, Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke nggawe keputusan kaya ngono, dheweke bakal mangsuli marang masarakat jagad. Wong normal ora bisa nglakoni."

      Aku mikir buruh pembangkit listrik tenaga nuklir ora bodho lan ora bakal ngidini, paling ora kanggo njaga diri, eksperimen kaya ngono.
    20. +2
      1 May 2014
      bahan bakar nuklir saka USSR lan saiki Rusia lan bahan bakar padha diprodhuksi ing negara liya ing donya temenan beda amarga sabenere teknologi manufaktur beda saka loro sumur bahan bakar dhewe lan atusan sejatine sifate technical rhodium, biologi, mechanical lan sawetara paramèter liyane. supaya ora kesel sampeyan, aku bakal ngomong yen bahan bakar Amerika ora cocok kanggo reaktor Soviet lan Rusia Ukrainia lan panggunaane tanpa owah-owahan rumit tanpa zona reaktor lan sistem kontrol lan perlindungan ora aman.
    21. Pangertèn umum
      +2
      1 May 2014
      Yen wong-wong sing kerja ing stasiun iki ora ngadeg, malah nganti titik protes, ngarepake masalah :(
    22. +2
      1 May 2014
      Kutipan saka: VALERIK_097
      kutipan: Contone, rod bahan bakar saka kapal selam nuklir ora daur ulang. padha karo icebreakers.
      Aku guyon, ya, sayangku, sinau kimia. Luwih becik ing tingkat sekolah. Aku bakal nerangake kabeh proses teknis kanggo sampeyan, nanging moderator ora ngidini sampeyan lulus.

      Aku ndhukung, ditambah sampeyan, kok dheweke (atalef) mikir yen batang bahan bakar saka kapal selam nuklir ora didaur ulang?
    23. +2
      1 May 2014
      Apa sing bisa dakkandhakake, dheweke wis suwe latihan, "mung ora saka Rusia ..." Conto ngganti baterei ing kapal selam siji-sijine Angkatan Laut Ukrainia. Aku ora ngelingi rincian, nanging aku padha dhawuh ing Yunani. Asilé iku mung ora pas karo kompartemen baterei. Banjur ditransfer kanggo panyimpenan menyang Armada Segara Ireng Rusia, ing ngendi dheweke dilayani, lan nalika koresponden takon marang wong sing tanggung jawab (prawira Rusia, aku ora ngelingi sapa sing miturut pangkat) "Apa masalahe?", dheweke kanthi diplomatis. mangsuli: "Yen mung bisa njupuk ukuran tape lan ngukur ... "Nanging iki baterei, lan ing kasus iki ora ana wektu kanggo guyon.
    24. BlackBerry
      +3
      1 May 2014
      Kutipan saka waf
      Kutipan saka atalef
      Nah, sampeyan ora ngerti? yen repositori nuklir dibangun miturut standar lan ana ing kontrol IAEA


      Sasha, Sugeng rawuh ombenan Kaya sing diomongake.."...ya ampun.. wenehi kula


      Aku setuju. Referensi standar IAEA saka tutuk wakil negara sing nganti saiki ora gelem gabung karo IAEA. Aku malah ora ngerti apa kanggo ngubungake kedadean kuwi - underestimation saka kawruh saka interlocutors utawa cacat ing posisi sampeyan.
    25. +3
      1 May 2014
      Quote: blackberry
      Kutipan saka Jrvin
      Ora ana sing duwe iki ... ing arah iki kita ahead saka liyane.

      IMHO - iki ora kedadeyan nalika dadi pisanan apik. Mung ngelawan. Ing kene kabeh wong kuwatir babagan safety, lan sing pertama yaiku sing pertama, kanthi definisi, praktik akumulasi kurang saka versi sadurunge. Sa adoh aku ngelingi, Fukushima wis sistem safety aktif, kang mung bisa gagal ing skenario karo kemungkinan meh 1 ing yuta. Aku ora ngelingi nomer, tegese iku kurang saka arang banget dipercaya. Nanging banjur kedadeyan. Nanging sistem safety pasif uga duwe sawetara watesan probabilistik, ora? Umumé, agitasi ora bisa ditindakake ing perkara iki, amarga kita wis weruh. Lan ora ing TV. Akeh kita lunga menyang likuidasi. Banjur kita weruh apa sing kedadeyan ing wektu kasebut. Ngapikake, nanging aja eksprimen ing kita.

      Kisah-kisah sing sampeyan sebutake minangka argumen kanggo reaktor BN-600 wis resmi beroperasi wiwit taun 1980!!! tanpa karusakan serius, iki tegese soko? Kapindho, tingkat teknologi komputer wis adoh nganti saiki sistem keamanan dadi luwih dipercaya, luwih akurat lan ukurane luwih cilik, katelu, ilmuwan nuklir Rusia ing saindenging jagad diakoni minangka salah sawijining sing paling kompeten ing industri iki, lan malah Jepang ngakoni iki, pengalaman kuwi, contone, minangka liquidation Ora ana wong liya wis kacilakan ing Chernobyl, lan mung kita menehi saran tengen kanggo Jepang, nanging padha, minangka tansah sawijining, nggawe kekacoan. Inggih, ing 4 kasus bahan bakar iki tansah bisa dibusak saka panyimpenan, diproses lan sijine menyang operasi. Lan yen kita uga nguwasani teknologi fusi nuklir, mula kita umume bakal nampa energi gratis (nanging iki isih ngimpi).
      1. BlackBerry
        +1
        1 May 2014
        Ing endi sampeyan ndeleng dongeng? Apa sistem keamanan ing Fukushima aktif? Utawa - sing ora bisa? Utawa sing padha kesah saka Kazakhstan menyang liquidation saka Chernobyl? Utawa sing liquidators urip / manggon ing antarane kita? Utawa kita ndeleng kahanane? Utawa sistem keamanan duwe watesan probabilistik? Kabeh bener. Aku sumpah karo ibuku)).

        Emosi sampeyan bisa dingerteni, nanging sepisan maneh, dheweke ora bisa digunakake kanggo populasi.
        1. +4
          1 May 2014
          Babagan Fukushima. Aku nonton film dokumenter. Jeblugan kasebut kedadeyan amarga masalah sing paling sepele - kekurangan listrik kanggo sistem pendinginan. Stasiun iki kelangan listrik dhisik amarga lindhu (utamane mati), banjur amarga tsunami (generator cadangan mati). Sing. Dheweke ora mikir babagan iki sajrone konstruksi. Generator serep ana ing ruang paling ngisor sing kebanjiran banyu.
          Sistem keamanan kerja normal. Nanging ora ana syarat kanggo implementasine nganti pungkasan - mung amarga kekurangan listrik.
    26. +1
      1 May 2014
      Amerika menehi jaminan lan Jepang nampa Fokusima. Lan sing saiki bengok-bengok yen kabeh wis aman ing jaban rangkah. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo wong-wong mau kanggo push kabeh liwat nalika "wong lanang" ing kuwasa. Lan sawise kita bisa uga ana banjir.
    27. +3
      1 May 2014
      Iku arang banget mbebayani kanggo njaga pembangkit listrik tenaga nuklir sing dibangun ing Rusia nggunakake rod bahan bakar manca. Sapa sing bakal tanggung jawab kanggo asil pungkasan? Kita? Ora, majelis iku manca. Westinghouse? Ora, dheweke ora mbangun stasiun. Gusti Allah ngalang-alangi, nanging kabeh Eropa, saka Urals nganti Pyrenees, kudu mangsuli. Gusti Allah mboten sare.
    28. Komentar wis dibusak.
    29. +3
      1 May 2014
      Quote: blackberry
      Ing endi sampeyan ndeleng dongeng? Apa sistem keamanan ing Fukushima aktif? Utawa - sing ora bisa? Utawa sing padha kesah saka Kazakhstan menyang liquidation saka Chernobyl? Utawa sing liquidators urip / manggon ing antarane kita? Utawa kita ndeleng kahanane? Utawa sistem keamanan duwe watesan probabilistik? Kabeh bener. Aku sumpah karo ibuku)).

      Emosi sampeyan bisa dingerteni, nanging sepisan maneh, dheweke ora bisa digunakake kanggo populasi.

      Apa hubungane karo Fukushima? Aku pitutur marang kowe bab reaktor neutron cepet, lan Fakushima minangka WWR biasa. Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa Fakushima dibangun kanthi pirang-pirang pelanggaran (pelanggaran iki mung miturut standar konstruksi kita, sing dikencengi sawise Chernobyl, miturut standar Amerika (dheweke ngembangake reaktor sing dipasang ing Fakushima) kabeh apik. Pelanggaran sing paling serius yaiku pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir ing zona rawan lindhu, konstruksi ing pinggir segara (lan segara sing kerep kedadeyan tsunami), sistem tenaga cadangan disambungake menyang jaringan umum, lan ora, kaya kita, otonom. (diesel, utawa saka "urip" reaktor tetanggan), sistem daya serep lan piranti melu ing darurat pumping banyu cooling langsung liwat reaktor digawe panas dipasang ing bangunan liyane, lan ora jejere reaktor (iki umume dhuwur saka bodho. saka desainer Fakushima). Ana lindhu, proteksi sing mandhegake reaktor diaktifake lan voltase (eksternal) langsung dibusak, nyebabake pompa utama mandheg, lan ora ana sing bisa diwiwiti) apa sing dipikirake Samurai? (Ngomong-ngomong, sawise Chernobyl padha mbandhingake kita kaya kethek karo reaktor nuklir). Ternyata, pompa cadangan uga didhukung saka jaringan eksternal; ora ana generator utawa ora diwiwiti (ora mungkin). Asil punika leleh rod bahan bakar lan hello radiation.
      1. 0
        1 May 2014
        Kutipan saka Jrvin
        apa sing dipikirake Samurai?

        Aku setuju manawa linuwih reaktor mundhak saben taun.
        Nanging Blackberry bener, ora ana jaminan marang kacilakan ing skala Fukushima.
        Bakal ana (lan ing Rusia) sawetara wong sing nglirwakake safety. Saben pelanggaran individu ora kritis, nanging efek kumulatif bisa nyebabake akibat sing ora bisa dibatalake.\
        Tuladhane. Saben taun dibangun kapal gedhe, sing, miturut petungan, pancen angel "klelep". Nanging, ing ngendi jaminan yen bencana kaya tenggelame Titanic ora bakal kedadeyan maneh (lan sawise Titanic, ewonan wong wis mati)?
      2. +1
        1 May 2014
        Kutipan saka Jrvin
        Ternyata, pompa cadangan uga didhukung saka jaringan eksternal; ora ana generator utawa ora diwiwiti (ora mungkin). Asil punika leleh rod bahan bakar lan hello radiation.

        Ana generator serep, lan padha miwiti - nanging sawise tsunami padha kebanjiran banyu lan dipateni. Sing ndadékaké "Jepang-ora-monyet" kanggo tragedi.
        Sampeyan bisa, mesthi, gloat, nanging ora ana kepinginan.
        1. 0
          1 May 2014
          Nah, iki sing dakkandhakake, nglanggar teknologi konstruksi =) mesthine dibangun ing cangkeme gunung berapi =)
    30. 0
      1 May 2014
      Umumé, topik pembangkit listrik tenaga nuklir ing Eropah nglarani banget. Jerman ing siji wektu nilar construction luwih saka pembangkit listrik tenaga nuklir, fixable ing safety, Belgium rampung nilar jinis produksi energi iki. Ana desas-desus yen Prancis mlebu konspirasi, kanggo entuk bathi kanggo adol kilowatt, lan nahan kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, lan iki nganti 90% saka kabeh energi EU. Lan Ukraina.
    31. Spstas1
      +2
      1 May 2014
      Opo sing iso tak unekke? Mbokmenawa "wong lanang panas" ing Kyiv, wis diputer cukup saka "Stalker", mutusaké kanggo nguripake skenario game menyang kasunyatan lan ngumpulake dhuwit saka wong-wong sing wanted kanggo mbukak sak terrain radioaktif lan komunikasi. Hollywood ngaso - kabeh ana ing alam karo kita!
      1. 0
        1 May 2014
        lan kabeh wis ngalahake, lan malah "Merdika" ana ing game)
    32. +3
      1 May 2014
      Aku nulis minangka lulusan Fakultas Teknik Nuklir (saka USSR :)
      1. Reaktor RBMK sing dirancang dening lembaga Ukraina sing dioperasikake lan njeblug ing Chernobyl
      2. ing YuU NPP padha nggunakake VVER-1000 reaktor dirancang ing Rusia - designs paling dipercaya ing donya (a la Kalashnikov senapan serbu). Fitur dhasar saka VVER yaiku yen sampeyan ninggalake lan ninggalake, reaktor kasebut kudu "metu"

      babagan keputusan Ukraina kanggo kerja sama karo Amerika Serikat
      1. Uranium Amérika bisa digunakake. Mung luwih larang tinimbang Rusia !!!
      Rusia adol bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir menyang Amerika Serikat lan Amerika Serikat nyetel kuota impor supaya perusahaan lokal ora bangkrut.
      2. Mesthi, sampeyan bisa meneng munggah rod bahan bakar supaya padha ora bisa uga. Nanging aku mikir yen Amerika cukup mumpuni lan ora bakal nggawe kesalahan
      3. teoritis!!! amarga Ing pembangkit listrik tenaga nuklir, majelis ora dibongkar lan dipriksa, banjur CIA bisa nandur "tambang" ing batang bahan bakar, sing bakal mati kanthi prentah. Sepira nyata skenario iki, kabeh wong mutusake dhewe ...
      4. Bahan bakar diekspor menyang negara dening manufaktur ora mung amarga lingkungan, nanging amarga wedi kekurangan - amarga iki wis 50% saka biaya produksi AO pertempuran. Kajaba iku, bahan bakar bekas bisa digunakake minangka "bom kotor"
      5. Kuburan kasebut dhewe ora rumit - ing papan sing garing ana wadhah beton timbal sing disegel kanthi "muck" ing njero. Tugas repositori yaiku kanggo nglindhungi supaya ora nyeret lan ndandani kontainer yen tiba-tiba bocor.

      dadi mung pitakonan:
      1. Kenapa "panguwasa" Ukrainia pengin tuku sing luwih larang lan ora asli?
      2. apa Ukrainians bisa kanggo njaga kuburan?
      3. Apa "panguwasa" Ukraina bakal nyedhiyakake dhuwit kanggo ndandani "bocor"? Dheweke ora nyedhiyakake dhuwit kanggo ndandani sarcophagus ing Chernobyl :(
      1. +2
        1 May 2014
        Kutipan saka SmileSimple
        Aku nulis minangka lulusan Fakultas Teknik Nuklir (saka USSR :)
        1. Reaktor RBMK sing dirancang dening lembaga Ukraina sing dioperasikake lan njeblug ing Chernobyl

        Bener siji reaktor
    33. +2
      1 May 2014
      (atalef]
      Amarga bahan bakar sing wis digunakake sadurunge bali menyang Rusia. saiki bakal tetep ing Ukraina.
      Apa salahe?[/quote]

      Minangka penduduk Belarus, aku duwe pitakonan sing sah: ing ngendi sampah iki bakal ditinggalake, ing jejere aku! Saka kula menyang Pripyat kira-kira 80 km, lan larangan kasebut kira-kira 50. Hadiah apik saka Amerika Serikat lan Ukraina. Lan ing hubungane karo Ukraina, umume sedulur. Dheweke ora lan ora duwe spesialis ing pangolahan bahan bakar utawa kompleks panyimpenan normal.
    34. +1
      1 May 2014
      Quote: blackberry
      Kutipan saka Jrvin
      Ora ana sing duwe iki ... ing arah iki kita ahead saka liyane.

      IMHO - iki ora kedadeyan nalika dadi pisanan apik. Mung ngelawan. Ing kene kabeh wong kuwatir babagan safety, lan sing pertama yaiku sing pertama, kanthi definisi, praktik akumulasi kurang saka versi sadurunge. Sa adoh aku ngelingi, Fukushima wis sistem safety aktif, kang mung bisa gagal ing skenario karo kemungkinan meh 1 ing yuta. Aku ora ngelingi nomer, tegese iku kurang saka arang banget dipercaya. Nanging banjur kedadeyan. Nanging sistem safety pasif uga duwe sawetara watesan probabilistik, ora? Umumé, agitasi ora bisa ditindakake ing perkara iki, amarga kita wis weruh. Lan ora ing TV. Akeh kita lunga menyang likuidasi. Banjur kita weruh apa sing kedadeyan ing wektu kasebut. Ngapikake, nanging aja eksprimen ing kita.

      Fukushima nandhang bledosan termonuklir ing jero banyu, apa sampeyan ngerti kedadeyan sing ana stasiun pemantau bawahan PBB nemokake cesium-131 ​​ing pusat lindhu. Lan minangka produk saka bledosan atom lan bencana karo pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan iki adoh banget saka Fukushima!
      1. BlackBerry
        +1
        2 May 2014
        Apa sampeyan ngerti kedadeyan sing ana stasiun pemantau bawahan PBB nemokake cesium-131 ​​ing episentrum lindhu. Lan minangka produk saka bledosan atom lan bencana karo pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan iki adoh banget saka Fukushima!

        Penggemar teori konspirasi? Hiposenter lindhu ana ing jerone 32 (telung puluh loro) kilometer. Nanging sadurunge, guncangan sing luwih lemah uga ana ing segara. Ana arus ing banyu sing bisa nggawa obyek yen ora diamanake. Kepiye stasiun ngawasi bisa nemtokake sumber lan asale?
    35. +1
      1 May 2014
      [quote=Kar Karych](atalef]
      Amarga bahan bakar sing wis digunakake sadurunge bali menyang Rusia. saiki bakal tetep ing Ukraina.
      Apa salahe?[/quote]

      Minangka penduduk Belarus, aku duwe pitakonan sing sah: ing ngendi sampah iki bakal ditinggalake, ing jejere aku! Saka kula menyang Pripyat kira-kira 80 km, lan larangan kasebut kira-kira 50. Hadiah apik saka Amerika Serikat lan Ukraina. Lan ing hubungane karo Ukraina, umume sedulur. Dheweke ora lan ora duwe spesialis ing pangolahan bahan bakar utawa kompleks panyimpenan normal.[/quote]
      Ya, aku dhewe ana ing Pakuli ing tapel wates karo Belarusia. Whitewash pager sampeyan, ana 3 zona Chernobyl! Cetha yen ing hubungane karo negara Ukraina ora ana maneh omongan babagan persaudaraan.
      1. Nambani Nakosh
        +1
        2 May 2014
        Belarus bisa ngangkat masalah iki minangka "pihak sing jelas kasengsem."
        Kajaba iku, ing "roh Barat" - kanthi "sentuhan histeria", keluhan menyang Greenpeace, PBB, NATO lan "wali kanggo kamanungsan" liyane
    36. +1
      1 May 2014
      Kutipan saka 9lvariag
      Lan ora malah babagan radiasi. Kasunyatane, sakperangan alesan saben wong lali yen transurans dhewe lan uyah minangka racun kanggo kabeh makhluk urip! :( Lan Dnieper kita mili ing saindhenging Ukraina lan menyang Segara Ireng.

      Kajaba iku, Dnieper wis tekan Rusia - terusan menyang Crimea nyakup kira-kira 85% saka kabutuhan banyu semenanjung.
    37. 0
      1 May 2014
      Kutipan saka 9lvariag
      Lan ora malah babagan radiasi. Kasunyatane, sakperangan alesan saben wong lali yen transurans dhewe lan uyah minangka racun kanggo kabeh makhluk urip! :( Lan Dnieper kita mili ing saindhenging Ukraina lan menyang Segara Ireng.

      Kajaba iku, Dnieper wis tekan Rusia - terusan menyang Crimea nyakup kira-kira 85% saka kabutuhan banyu semenanjung.
    38. lor
      +1
      1 May 2014
      Westinghouse wis nyoba nggunakake rakitan ing reaktor buatan Soviet ing Ukraina. Asil punika bilai. Batang bahan bakar Westinghouse nduweni karakteristik suhu sing luwih elek; nalika overheated, padha nggedhekake lan dadi diblokir ing saluran reaktor. Sawise iki, perakitan ora bisa dicopot saka saluran. Nalika padha nggedhekake, padha sempit saluran jejer dimaksudaké kanggo masang rod pangayoman darurat. Big Bang ora mung kedadeyan amarga shutdown darurat langsung diaktifake; reaktor jinis iki diowahi sawise asil investigasi kecelakaan 1986.
    39. +1
      1 May 2014
      Sapa sing ngelingi apa sing diomongake Yulya babagan "palsu" nuklir kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir mung sajrone acara Krimea? Amerika bakal nulungi dheweke, kaya gas shale, utangan lan NATO. Ha ha! Aku ora ngerti subtleties ing beda antarane baterei - unsur bahan bakar saka pembangkit listrik tenaga nuklir Soviet lan Amerika, nanging aku bakal ngomong unequivocally - padha beda. Apa Fokusima anyar dibutuhake ing tengah Eropah? Nanging, ngendi Eropah? Bener! Lan aku mikir! ngguyu
    40. +2
      1 May 2014
      Mesthi ora bakal mengaruhi kita, omong kosong apa?
      Kacilakan ing Chernobyl mung bisa diilangi ing ukuran kabeh USSR, lan banjur ing ewu nyawa. Ing wektu iku, akeh wong saka pabrik kita padha kerja minangka likuidator (lan iki cukup akeh saka Urals), lan kabeh likuidator aku ngerti mung siji sing urip, lan malah sing siji nemu sirah saka wektu kanggo. wektu, Begjanipun iku atlit lan banget sehat fisik, lan liyane Everyone wis ing kuburan.
    41. +4
      2 May 2014
      Ya, sampeyan ora bisa iri karo kahanan kasebut: - ancaman pengulangan bencana Chernobyl kaping papat, kuburan kanthi bahan bakar nuklir sing dienggo ing cedhak Kiev lan kekurangan jaminan manawa bahan fisil ora bakal tiba ing tangan para fasis, sing bakal bisa ngatur kekacoan gedhe. wong bodho
    42. +1
      2 May 2014
      Gusti Allah maringi buku saka seri STALKER ora dadi kasunyatan! Sawise maca komentar ing artikel kasebut, aku entuk kesimpulan sing nyenengake - ternyata saben wong liya ing negara kita minangka spesialis energi nuklir.
    43. +3
      2 May 2014
      Iku prasaja: wong-wong sing mlebu persetujuan babagan panggunaan bahan bakar nuklir "manca" lan pembuangan sampah ora bakal manggon ing negara iki ...
    44. +1
      2 May 2014
      Aku ora ngerti carane ora cukup wong kudu dadi. kanggo mbangun kuburan radioaktif 100 km saka ibukutha negara? Ing wektu sing padha, ana Chernobyl sing rusak lan ngetokake Chernobyl, sing ora bisa diisolasi kanthi bener. Sarcophagus pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl minangka surat filk, didhukung ing dhukungan sing tahan bledosan. Konstruksi kasebut mung minangka langkah sementara kanggo nutupi reaktor sing rusak. Apa sing kedadeyan karo struktur sarcophagus lan bahan bakar sajrone 28 taun? Apa sing kudu dilakoni karo dheweke? Wigati - ing tengah Eropah. Miturut cara, sarcophagus adoh saka airtight. Bahan bakar karo endapan lan bledug terus "nyebar".
      Pitakonan kanggo para ahli. Yagene dheweke ora nggawe kuburan internasional kanggo barang-barang sing njijiki sing adoh saka bawana nang endi wae ing pulo sepi?
      Lan Rusia, sanajan tanpa Chernobyl, wis najis karo atom. Saka Murmansk menyang Vladivostok. Pangkalan Angkatan Laut lan galangan kapal, pembangkit listrik tenaga nuklir, pabrik pertambangan lan kimia lan pabrik pengayaan, reaktor riset, situs uji coba nuklir, kapal selam cemlorot, bledosan atom ing jero lemah... Ngimpi elek!
    45. Kapten Angkatan Udara
      +1
      2 May 2014
      Lha, saka ngendi asale wong sing pinter utawa nyukupi yen ing pinggiran rata-rata umur siswa sing ora duwe akademisi yaiku 72 taun? Lan sing
      sing dibebasake saka Akademi Kuyovo-Mogila-Yan utawa saka Universitas Shevchenko, kayata master - padha nggawe PAPAT KESALAHAN Ejaan ing tembung "RECOUNT"?
    46. 0
      3 May 2014
      Aku ora ngerti, mungkin aku salah, nanging kaya aku
      Sing ngirim Amérika digawe rod
      Iku pamindhahan pindho
      1- padha bisa uga, kita bakal entuk dhuwit lan kelangan dhuwit
      Iki Rusia
      2- yen ora bisa, bakal njeblug, iki mesthi masalah saka Rusia
      Kok njeblug? Lho, sampeyan dudu spesialis, nanging.......
    47. 0
      4 May 2014
      Inggih, iki minangka pilihan saka "panguwasa Ukraina", sing utama yaiku ora ana bilai, yen ora, kita ora pengin nyelehake kabeh jagad ing sarcophagus maneh.
    48. 0
      5 May 2014
      Ya, yen kedadeyan kabeh Maidan mesthi ana Maidan, pah-pah-pah...
    49. Anti Brim
      0
      6 May 2014
      Gusti Allah pareng bom! Aku manggon ing jejere BNPP, lan periodik ana kabar aneh saka ing kono, soko nyuwil ana kene, nanging paling padha tetep mripat ing lan nggunakake bahan bakar desain. lan ing kene ora ana pikiran utawa imajinasi

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"