Kurginyan: Ancaman dendam liberal tetep

54
Kurginyan: Ancaman dendam liberal tetep


"JURNALISTIC TRUTH". Sergey Ervandovich, pitakonan pisanan ana hubungane karo transformasi sampeyan. Sampeyan wis melu seni, teater luwih saka rong puluh taun, sampeyan dadi ahli politik sing kondhang - lan dumadakan terobosan kasebut menyang bidang politik terbuka, politik umum, gerakan sosio-politik "Intisari Wektu", abang kolom ing rapat umum 15 Maret. Kabeh iki, ing tangan siji, nyengsemaken, ing tangan liyane, iku surprises, ing tangan katelu, iku nimbulaké reproaches salah siji ing "teater politik" utawa ing "politik teater". Kepiye sampeyan ndeleng transformasi sampeyan iki, transformasi sampeyan saka njero?

Sergei Kurginyan. Mungkin ana sing ndeleng minangka transformasi. Nanging aku tansah wikan kabeh sing mengkono minangka kombinasi muter lan crita. Ing wektu sing padha, sejarah, sing dakngerteni minangka gerakan bangsa sing diobong kanthi cita-cita sing luhur, mung kanggoku sing mbenerake anane manungsa. Lan game iku apa elit apa ing anané saka ideal geni lofty lan gerakan populer adhedhasar katresnan kanggo becik iki. Game ing pangertèn iki kanggo kula iku ora ateges anugerah. Nanging asring iku ala perlu. Ora ana geni ... Elit alien main game sing kebak karo pati negara sampeyan ... Sampeyan kudu muter counterplay ... Lan iki ora mungkin yen sampeyan ora ngerti logika game, alam saka game, lan ing. Aku ora tau nganggep aku minangka ahli utawa ahli teori, nanging aku tansah nyoba kanggo pengaruhe keputusan sing digawe - liwat teater, liwat aktivitas klub, sing aku wiwit aktif berkembang sawise impoverishment saka sajarah, kang nimbulake shooting. saka House of the Supreme Council in 1993. Lan pungkasanipun, liwat publikasi artikel sing aku wis tansah pengabdian kanggo mangerteni sajarah, pangerten game, modeling counterplay, ngerti alam sambungan antarane game lan awal sajarah. Aku tansah nindakake mung kuwi. Kaping pisanan - ing koran "Besok" dening Prokhanov, sing aku duwe utang nyatane yen aku dadi tokoh umum, lan aku ora lali iki sanajan ing umur sing ora ngucapke matur nuwun. Lan sajrone pirang-pirang taun iki, kaping pirang-pirang aku ngalami rasa lara sing paling akut amarga kasunyatane yen sejarah, kanthi kiasan, iku dhewe, lan aku dhewe ... Akeh wong sing diilhami dening pangerten babagan sing apik sing mlaku mudhun. werna, lan sampeyan ndeleng saka kantor windows, sampeyan njelasno apa game lan carane mathuk. Lan sampeyan takon dhewe: "Apa sampeyan bisa nindakake iki?" Dadi ing taun 1991, lan ing taun 1993, nalika para pembela House of Soviets mlebu ing Ostankino ing jendelaku. Aku nerangake kanthi rinci marang para pamimpine, kenapa House of Soviets kudu dadi titik perdamaian, apa massa kritis para penentang, kenapa ora bisa dadi sing pertama nyerang mungsuh, ngetokake getih. Aku nerangake apa sing ora kudu ditindakake lan apa sing kudu ditindakake. Dheweke nerangake yen switch tengah TV ana ing papan sing beda, yen prosesi kudu tentrem, kanthi bendera lan lambang, ing arah sing beda - ora ana sing ngrungokake lan ora pengin ngrungokake. Nanggepi, sawetara Barkashovites aneh njupuk kula metu saka House of Soviet ing pesenan wong. Sawisé iku, para pemimpin wiwit tumindak ngelawan apa sing dakkandhani, nuruti logika game wong liya sing ditindakake. Lan nulis sejarah ing logika alien iki. Lan ing kene aku ngadeg - aku weruh kepiye kedadeyane, lan aku rumangsa ora duwe daya. Total provokasi game menang. Energi sajarah massa banget trampil lan cepet lemes menyang ngisor. Lan wis jelas sapa sing ana ing mburine. Sawise saluran kontra-historis kasebut, sejarah bisa turu utawa mati. Jaman omnipotence game, jaman operasi khusus lan layanan khusus, wis diwiwiti. Banjur aku nggawe Meaningful Unity Club lan miwiti muter karo elit, kanthi ngerti kecemerlangan lan mlarat game iki. Wiwit aku dadi kepala pusat analitik serius sing wis mbangun hubungan karo PBB, karo struktur Rusia, manca lan internasional liyane, ana wong sing ngrungokake aku, saka wektu kanggo wektu ngajak aku menyang televisi, lan liya-liyane. Lan banjur kedaden sing secara harfiah metu saka biru, metu saka apa-apa, project "Pengadilan Wektu" lair, kang ngajokaken Natalya Petrovna Nikonova. Dheweke mung ninggalake Ernst, sing dadi wakile sawetara taun, menyang Channel Five. Lan langsung wiwit mikir babagan carane nggawe proyek super-sukses ing.

Ya, kanggo sapa sing dadi pertunjukan, lan kanggo sapa sing dadi keajaiban. Gusti Yesus Kristus uga duwe misi, lan, contone, mukjijat-mukjijat karo nyuwil-nyuwil roti, utawa karo marasake awakmu wong lara terminal, utawa karo wunguné wong mati, saka sudut pandang tartamtu, uga bisa diinterpretasikake minangka "nuduhake". Lan carane Nikolai Svanidze dadi mungsuh?

Nikonova uga menehi saran: "Lan yen ana Svanidze, apa sampeyan setuju?" Aku seneng banget nalika ujar manawa "Pengadilan Wektu" minangka proyek Svanidze utawa proyek Kremlin. Iki minangka proyek Natalya Petrovna Nikonova saka wiwitan nganti pungkasan. Nikonova kanthi tegas mutusake yen aku lan Mlechin bakal nindakake debat, lan dheweke kepengin setuju karo tokoh moderator. Lan milih moderator yen aku nyerah ing Svanidze. Nanging aku setuju. Amarga aku ngerti yen bakal, sanajan luwih angel, nanging luwih penting yen sukses. Kabeh sing dibutuhake yaiku sukses, lan sing ngremehake. Aku langsung ngelingake Nikonova yen aku ora makili dhewe ing kene, nanging gagasan tartamtu, lan mulane aku kerja nganti kekalahan pisanan - kekalahan bakal kompromi dudu aku, nanging ide sing aku wakili. Lan dumadakan ternyata 88-89% pamirso ndhukung gagasan iki ... Iku kaget kanggo kabeh wong. Kanggo sawetara - profesional, kanggo wong liya - ideologis.

Banjur?

Banjur Nikonova tindak menyang Channel Two. Lan ora suwe aku ngatur proyek kapindho ing kana - "Proses Sejarah", ing ngendi aku lan Svanidze mbantah tanpa perantara. Ing antarane rong proyek televisi, aku mutusake babagan proyek Internet "The Essence of Time", sing ora dikarepke sukses banget. Lan "Proses Historis" enggal nemoni kahanan sajarah sing anyar sing muncul sawise istirahat wolulas taun. Maneh, massa wong ing lurung-lurung ... Karep godhok liwat maneh babagan cita-cita tartamtu ... "Proses sajarah" bisa uga mati utawa dadi bagéan saka tumindak werna sajarah iki. Dheweke dadi bagean saka tumindak kasebut. Svanidze ilang - malah luwih crushingly saka Mlechin. Aku bisa netepi janjiku ing taun 1993. Aku dadi bagéan saka aliran sajarah anyar. Aliran iki, amarga gerakan "Esensi Wektu", bisa ditundukake ing kekarepan mayoritas lan diarahake kanthi kreatif, tinimbang arah sing ngrusak. Banjur muncul pitakonan: suwene? Kabeh tembung sing dibutuhake babagan sejarah kita diucapake saka layar TV lan dirungokake dening negara kasebut. Aku menang kanthi skor garing - luwih saka sewidak. Terusake - banjur ternyata iki pancen mung pertunjukan. Sing kabeh wis ganti ing negara, kajaba perang antarane Svanidze lan Kurginyan. Lan sing paling penting - kebangkitan sejarah. Sawise istirahat dawa, negara maneh mambu politik nyata lan energi massa manungsa gedhe. Lan aku yakin yen acara TV "The Judgment of Time" lan "The Historical Trial" main peran ing kene. Lan sing paling penting - program Internet "Essence of Time" lan gerakan digawe ing basis.

Apa sampeyan nggandhengake kebangkitan sejarah karo Bolotnaya Square?

ya wis. Sawise kabeh, aku rumangsa yen Kremlin, ing ngendi ana wong liberal banget ing 2010-2011, ngidini "Pengadilan Wektu" ana kanthi alesan. Aku nyadari manawa ana wong sing butuh ide babagan keadilan sosial lan, luwih umum, "gagasan abang" kanggo panggunaan game sing murni, lan mung ngrusak. Miturut rencana para pemain, aku mesthine nglakokake karep abang lan nyingkirake, nransfer energi massa menyang Zyuganov, sing bakal nggawa energi iki menyang Bolotnaya Square. Sadhar sing iki game lan éling sing ana sethitik counterplay, Aku digunakake sawetara jenis potensial sajarah. Lan kanthi prinsip anti-show. Iku ing asas iki adhedhasar program Internet "Ing Essence of Time", kang tekan ora atusan wong, nanging puluhan ewu.
Aku seneng yen jeneng diganti sethitik, mangkono nandheske lampahing. Dadi, "Pengadilan Wektu" ditutup, supaya dadi "Esensi Wektu". Kakang iparku nggawe film pidato pertamaku nganggo kamera lurus: sirah sing ngomong, ora liya. Lan kita samesthine sing tinimbang biasanipun 150-200 wong ing website klub, bakal ana 600-700 wong, Tambah 4 kaping, nomer apik banget. Nanging nalika dina pisanan ana 25 kunjungan, aku rumangsa ana kedadeyan ing masyarakat. Wong-wong kepengin ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke lan menyang ngendi arep nerusake. Iku Maret 2011. Banjur aku njupuk langkah paling wani ing gesang kawula - Aku ngajak pamirso kanggo ndhaptar klub virtual Essence of Time. Ing sasi, 30 ewu ndhaptar. Banjur aku ngajak wong-wong mau ngumpul ing sel ing urip nyata lan melu survey sosiologis babagan topik: "Apa sampeyan ndhukung utawa nglawan de-Stalinisasi ing Rusia?" Lan wong nggawa puluhan ewu kuesioner sing wis rampung, diklumpukake saka tanggi, kenalan, sepur, ing ngendi wae. Lan dadi cetha yen iki ora ana maneh klub penggemar jenenge Sergei Kurginyan, iku soko dhasar beda, sawetara jenis uncalculated, "ora kejiret" kesempatan kanggo metu saka skenario game wong liya. Banjur ana acara TV anyar "Proses Historis", sing digawe Natalia Petrovna Nikonova ing Channel Two. Ing mratelakake panemume, ora ana apa-apa sing rumit banget ing televisi donya, sing nuduhake sudut pandang sing beda. Program kasebut diluncurake nalika aku mbukak sekolah pertama gerakan Essence of Time ing kutha Khvalynsk ing musim panas 2011. Luwih saka 300 wong sing mlebu sekolah kasebut. Padha seething, rame, padu. Aku nyoba piye wae pengaruhe duduh kaldu proto-politik sing diisi karo macem-macem energi. Duduh kaldu kasebut pancen janjeni banget kanggo manungsa, siap metu saka panggung proto-politik. Nanging carane sampeyan ngatur metu iki? Cetha yen iki kudu dipesthekake a) ideologis, b) personel. Sadar pentinge momen personel, aku wis ngowahi kabeh pusat menyang sekolah iki. Kita ora nindakake apa-apa liyane. Aku ngenteni baline sejarah. Aku ngerti dheweke bakal bali ing pungkasan musim gugur. Lan bakal dadi isin yen ora nyiapake bali iki.

Apa sampeyan nyiyapake giring ing mangsa panas, ngerti yen mangsa bakal teka?

ya wis. Sadurungé tanggal 7 November 2011, anggota The Essence of Time marani aku lan ngomong: "Kita pengin nganakake rapat umum mini sing perayaan. Apa sampeyan keberatan?" Tekan stasiun metro Ulitsa 1905 Goda, aku weruh 300 wong ing alun-alun, anggota saka gerakan Essence of Time. Kanggo wiwitan, iku cukup apik. Banjur aku mikir: "Para liberal pengin aku bener-bener nransfer energi rakyat menyang tangane. Nanging ing kene, energi wong. Kok nyerahke tangane wong liya - mesthi reged - tangane? Banjur aku wis ngerti manawa para pemain Kremlin elit liberal ora pengin Zyuganov ngalahake Putin ing pemilu 2012. Pitungane yaiku nyatakake pemilihan sing dicurangi, sing cocog karo populasi protes sosial ing slogan iki, kalebu ing ngisor iki. gendéra abang. Lan nggawe supaya presiden sing ora melu pemilu. Lan nalika, sawise pemilihan Duma Negara, protes rapat umum "kanggo pemilihan sing adil" diumumake, aku langsung ngumumake counter-rally ing Sparrow Hills. Lan dheweke kesusu ngubengi macem-macem partai lan organisasi umum, setuju karo partisipasi. Udakara 4 ewu wong teka. 25-30 ewu wong padha ngumpul ing Bolotnaya, nanging ing syarat-syarat energi kita ngluwihi wong-wong mau ora malah dening urutan gedhene, kabeh dadi tegang. Lan kita simbolis diobong pita putih, ngandika "Ora!" iki "revolusi salju", kang disusun ing kantor dhuwur banget kene ing Rusia lan ing luar negeri. Sakwisé kuwi, politisi, pengusaha, lan sapa-sapa marani aku. Akibaté, kita ngumpulake udakara 150 ewu wong ing Bukit Poklonnaya. Dheweke ujar manawa birokrasi nggawa saka Lyubertsy lan papan liya ing bis. Kaping pisanan, ora mung birokrasi ing Lyubertsy. Kapindho, yen 150 wong teka nganggo bis, 3 bus dibutuhake. Apa sampeyan bisa mbayangno nomer kasebut? Moskow mesthi mandheg. Bukit Poklonnaya - proyek Kremlin? kebak! Presiden Rusia ngandika sawise Poklonnaya Gora, lan banget penetratingly, sing ora bisa ngumpulake 150 ewu ing sumber administratif. Kabeh wong ngerti iki - loro spesialis saka Kremlin lan "oposisi rawa". Aku minangka salah sawijining pimpinan rapat umum. Tuan rumah kapindho yaiku Shevchenko. Kabeh padha ngenteni tekane Zyuganov. Dheweke janji bakal teka lan ora teka. Mbukak rapat umum, aku ngomong yen aku nentang kebijakan Putin, nanging aku nganggep perlu kanggo ngumpulake kabeh pasukan patriotik kanggo rapat umum kanggo nyegah kudeta oranye. Aku ngerti apa kinerjaku, kanggo sijine iku entheng, ora tanpa biaya. Nanging sejarah minangka perkara sing bisa mujudake keajaiban kanggo wong-wong sing melu banget ing tumindake. Keterlibatanku ing tumindak iki nyebabake kasunyatan manawa ing sawetara cara khusus aku nyadari lan ngrasa: sawetara ewu wong enom sing teka ing Vorobyovy Gory lan ngluncurake mekanisme werna anti-oranye sing nyebabake Poklonnaya Gora minangka nasibku.

Sawise rapat umum ing Poklonnaya Gora, sawise pemilihan presiden, pengamat njaba bisa uga duwe kesan yen sampeyan wis nyimpang ing endi wae. Apa iki bener, lan yen ya, kenapa?

Ora, mung tujuan politik utama kita bisa digayuh, "proyek rawa" digagalake. Kanggo "Esensi Wektu" dhewe, butuh wektu kanggo mbentuk. Lan tujuan skala gedhe sing anyar dibutuhake, cocog karo aplikasi "Esensi Wektu" kanggo ngganti vektor global. Tujuan iki kanggo nglindhungi nilai-nilai tradisional masyarakat, kalebu perang nglawan keadilan remaja. Lan nalika nerangake kemungkinan ngekspor "Maidan" menyang Rusia, kita mlaku ing lurung-lurung ing Moskow kanthi kolom abang supaya kabeh wong ngerti yen ora ana pengulangan versi Ukrainia ing kene.

Sergei Yervandovich, kepiye sampeyan mikir acara Ukraina ing Rusia umume nanggapi, apa prospek "kolom kalima" sing ana hubungane karo kekuwatan junta "Maidan"? Sepira proses-proses kasebut ngancam stabilitas sosial lan politik ing negara kita saiki?

Aku ngerti banget carane nyambungake Rusia lan Ukraina. Apa sing kedadeyan ing Ukraina teka sawise sawetara wektu. Lan kosok balene. Tumindak "oposisi rawa" ing mangsa 2011-2012 ora dadi Maidan Rusia mung amarga kita cepet ngatur demonstrasi "anti-bog" massa, saka segi skala lan energi sing ngluwihi rapat umum oposisi. Lan yen wong-wong saka wilayah kidul-wétan Ukraina sing saiki njupuk bangunan administratif bisa pindhah menyang Kiev, yen ana wong kanggo ngatur lan ngarahake, ora bakal ana "kamenangan Maidan" ing Ukraina. Lan dina iki ana, lan iki masalah owahan kanggo Rusia. Sawise kabeh, ana luwih saka sewu Rusia ing Maidan, sing saiki wis bali menyang kene. Dheweke ora ndhelikake rencanane: bakal diwiwiti ing kana lan terus ing kene. Mesthi, sawise reunification saka Crimea, kang aku nimbang pinunjul sajarah Putin kang gedhe, wiwit kanggo pisanan ing 23 taun kawirangan, Rusia wis gained soko, lan ora ilang, support masyarakat kita kanggo liberoids Russian wis tiba, supaya bisa ngomong. ngisor plinth. Lan mbusak akeh masalah saka kita. Nanging ancaman dendam liberal ing Rusia tetep lan ora kudu dilalekake.

Matur nuwun sanget anggenipun pacelathon menika, kita ngarep-arep kerja sama “Inti Waktu” kaliyan koran.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

54 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 24
    2 May 2014
    Aku setuju karo Kurginyan, ancaman kasebut tetep. Lan dheweke ujar kanthi bener ... wong Rusia sing nular ing Maidan bakal bali menyang omah. kudu digunakake dening pemerintah kanggo mbrastha infèksi iki.Penyakit iki kudu dicegah, ora diobati ... Perawatan minangka urutan gedhene sing luwih lara, kaya sing dituduhake Ukraina.
    1. + 11
      2 May 2014
      Mungsuh agawe ngadeg ing lawang kita.
      "Ayo sing superfluous mati!" iku semboyane saiki.
      Sampeyan ora kudu percaya liberal "nangis" babagan negara!
      Resep-resep kesehatan - mung mitos!
      1. +9
        2 May 2014
        Kutipan saka: ya.seliwerstov2013
        Mungsuh agawe ngadeg ing lawang kita.

        Iki minangka kahanan normal ... Biasane. Mung ora ngadeg ing lawang, kaya biasane, ing grumbulan. Dadi apa? Apa anak putu kudu mundur utawa apa? Seminggu kita bakal metu menyang liburan liyane, nanging karo penghargaan militer ...
    2. + 11
      2 May 2014
      ora mungkin Kurginyan ngunjungi situs web kita, nanging aku pengin ngomong: Sergey Yervandovich, aku tansah seneng nonton lan ngrungokake sampeyan, bungah banget kanggo ngerti yen isih ana wong sing duwe ati sing semangat sing bisa. ngirim bebener kanggo wong. hi
    3. + 10
      2 May 2014
      Kutipan saka domokl
      Aku setuju karo Kurginyan, ancaman tetep. Lan dheweke ujar kanthi bener ... wong Rusia sing nular ing Maidan bali


      Yen liberal teka kuwasa, kita bakal weruh pengulangan kahanan ing nineties, mung ing versi luwih elek. Amarga kabeh sumber daya bakal ditransfer maneh menyang Amerika Serikat kanggo ndhukung ekonomi sing ambruk. Apa sing kita deleng saiki ing Ukraina.

      Ayo padha elinga: sepuluh taun kepungkur kita manggon ing kene, nanging padha urip apik ing kono. Wektu wis liwati. Lan kita wiwit urip luwih apik, lan padha luwih elek. Kenging punapa? Amarga pamaréntah Rusia wis ngganti aturan game. Lan saiki bagean pinunjul saka dana wis mandhek menyang luar negeri. Mulane dheweke wiwit ngalami kesulitan ekonomi sing serius. Padha kudu bali ana, kanggo awal nineties, nalika kita ora duwe apa-apa lan padha duwe kabeh. Sawise kabeh, ekonomi donya minangka prau komunikasi. Yen wis musna nang endi wae (lan kita tenan weruh iku), iku ateges sing wis teka nang endi wae. Lan kosok balene - supaya bisa teka ana ing Kulon, ing ngendi ekonomi saiki bledosan ing lapisan, nang endi wae kudu ngurangi. Iki minangka alesan pisanan kanggo nyoba saiki dening Amerika Serikat lan sekutu-sekutune kanggo ngganggu kahanan ing Rusia.

      N. Starikov Apa sebabe "balas dendam liberal" mbebayani? ing blog saka 11.03.2012

      1. +4
        2 May 2014
        ]
    4. +2
      2 May 2014
      Kutipan saka domokl
      .Perawatan minangka urutan gedhene sing luwih lara, kaya sing dituduhake Ukraina.

      Perawatan iku penting! Revisi radikal saka asil privatisasi dibutuhake. Iki mung siji-sijine cara kita, meh tanpa rasa lara, bisa nyingkirake kapitalisme oligarki, sing ngrusak Rusia, amarga "jujur" Abramovich, Prokhorov, Gusinsky ... dipikolehi?) Nanging artikel iki babagan liya, rada, nanging rapet. related - bab ngganti eling saka bagean pinunjul saka wong sapisan united. Babagan sukses propaganda anti-Rusia, anti-Rusia sing tepat. Lan alasan nomer 1 yaiku privatisasi sing kondhang. Malah Eropa kapitalis ora ngarep-arep asil sing mbingungake saka "daya tarik negara kanggo nilai-nilai kamanungsan"! A superpower karo kasugihan untold enggal dadi negara karo paling mlarat ing Eropah, mayoritas Absolute saka uncomplaining warga (mbok menawa mung kanggo saingan karo Albania ...) lan akeh paling gedhe saka billionaires! Mulane iku gampang banget kanggo pracaya, malah Ukrainians, ing crita bab babu Rusia bodho sing siap kanggo tundhuk atrocities sembarang ing prentah saka bandit sing, billionaires (ing sajujure angsal, pracaya kula, ora ana siji ing Eropah pracaya!). Aku mbaleni: privatisasi nominal sing ditindakake kanthi jujur ​​bakal ninggalake Balts ing negara siji. Domokl menehi conto ing salah sawijining komentar: Piye wae aku mirsani rekaman menarik saka obrolan antarane polisi lan demonstran ing Sevastopol. Ora Matter apa rapat umum kanggo, iku penting apa padha ngandika. Pracayaa, asal-usul iki yaiku ing awal nineties ana kedadeyan sing padha karo apa sing kedadeyan saiki ing Ukraina - kudeta sing diilhami dening Anglo-Saxo-Semit kanggo numpes negara iki, lan privatisasi kuwi minangka bagéan saka iku.
      1. 0
        2 May 2014
        Nanging, perlu kanggo nimbang asil privatisasi 90s ing dinamika pembangunan. Sing, P. ora mung tuntas unshakable pidana redistribution, nanging luwih - minangka angel, nanging perlu awal pangembangan proses modernisasi teknologi saka ekonomi negara. Sajrone P., ibukutha wiwitan disebarake kanggo pengusaha wiwitan (lan ing endi bisa entuk?). Sing paling lincah nggawe milyaran, nanging banjur padha wiwit ngunggahake wilayah ing negara kasebut (jenenge umume dikenal) ing ibukutha kasebut saka karusakan, utawa ngilangi wong liya saka negara kasebut, utawa ditembak. Temenan, proses kasebut dikontrol lan adoh saka rampung; lan alhamdulillah, asil positif ing pembangunan ekonomi lan masyarakat ketok.
      2. Tartar
        +1
        2 May 2014
        Kutipan: 1812 1945
        ... kudeta sing diilhami dening Anglo-Saxo-Semitic kanthi tujuan kanggo ngrusak negara iki, lan privatisasi kasebut minangka bagean saka iku.

        Ora mung kudeta sing diilhami, nanging iki minangka salah sawijining operasi nalika Perang Dingin sing ilang USSR (umume amarga paternalisme warga). Persetujuan Belavezha minangka tumindak nyerah, lan voting kanggo konstitusi 1993 minangka pengakuan ilang kedaulatan. Inggih, lagi ngomong, ilang - mbayar. Privatisasi kuwi ing kasus iki minangka piala, kontribusi (kabeh logis). Padha uga dileksanakake reparations ing kita ing wangun ngubungake massa ruble kanggo dollar (paling ora).
      3. +2
        2 May 2014
        Perawatan iku penting! Revisi radikal saka asil privatisasi dibutuhake. Mung kanthi cara iki kita bisa, meh tanpa rasa lara, nyingkirake kapitalisme oligarki, sing ngrusak Rusia.
        Sarujuk banget! Deprevatisasi, yaiku, nasionalisasi tanah, sumber daya, industri abot, manufaktur lan pangolahan, sektor perbankan lan sistem finansial lan kredit, bali menyang negara monopoli ing perdagangan manca lan transaksi ijol-ijolan manca. Ora ana tembung babagan iki ing artikel kasebut, amarga kaya kabeh pseudo-patriot, kayata Starikov, Rogozin, Fedorov, Kurginyan, padha mbaleni bab sing padha, iku perlu kanggo nyawiji watara panguwasa, nanging ora tembung bab panguwasa. . Ora ana tembung babagan kasunyatan manawa pamrentah dhewe ndhukung nilai-nilai liberal ing wiwitan ekonomi. Pseudo-patriot ing kabeh saluran media, lan perwira patriot nyata Kvachkov lan Khabarov ing pakunjaran.
      4. dmb
        +2
        2 May 2014
        Kesederhanaan sing suci. Waca komentar sabanjure kanggo jawaban babagan jumlah "pembela oligarki". Lan ana uga Gusti asem, lan ana puluhan ewu pengawal keamanan ing Gazprom, Rosneft, Lukoil. Iki dudu "tentara nglawan rakyat" kanggo sampeyan. Iki minangka tentara bayaran. Lan sing paling awon yaiku bagean utama saka populasi (lan dudu wong) ing wektu iki mung bakal prihatin karo syuting kabeh ing ponsel lan nyelehake ing Web luwih cepet. Ing wektu sing padha, dheweke ora peduli sapa sing menang. Sing nalika populasi dadi rakyat, banjur bakal bisa kanggo revisi privatisasi. Lan mesthi bakal dadi siji, amarga kuwi inti saka kapitalisme. Kapitalis, tanpa disengaja, nindakake luwih akeh kanggo bali menyang sosialisme tinimbang Zyuganov karo kabeh Partai Komunis.
    5. 0
      2 May 2014
      Bener: wong Rusia sing nular. Ana ora mung Rusia! Miturut cara, wong-wong sing ana ing Suriah, ing Afghanistan lan uga ora karo cabang laurel bali menyang Rusia. Kita ora tau kuwat kanggo nyegah "penyakit" masyarakat. Malah tahap "terapi" dilewati. Kita isih ngenteni kabeh kanggo "mbubarake" dhewe kanthi mukjizat. Lan kita mesthi nggawa masalah kasebut menyang intervensi bedah sing penting. We dissect - Cut mati ... Kanthi banyu mancur getih, puddles pus lan koma sakteruse. Menyang yayasan, banjur ... Ukraina ora bakal nuduhake. % saka "lards" Amérika abuh ana alesan!
  2. +6
    2 May 2014
    Ora ana ancaman. Liberal, mung !!!st, Nazi. Kabeh wong wis weruh apa sing bakal kelakon ing negara kasebut. Lan, yen padha (aku ngomong babagan otak), dheweke kalebu.(Otak). Ancaman - ora. Yen RNU wiwit ngumpulake wong marang wong Bendera, banjur kabeh ora dadi ala.
    1. +6
      2 May 2014
      Mbalik ing abad XIX, padha weruh
      Sing liberal Rusia beda karo kabeh liyane.
      Dheweke sengit marang tanah air lan tujuane
      Dadi perusak kanggo negara liya.
    2. +9
      2 May 2014
      Kutipan saka tanit
      Ora ana ancaman.

      Apa sampeyan ora ndeleng pawai perdamaian bubar? Apa sampeyan lali kabeh Makarevichs, Kutikovs, Borovs, Khodorkovskys? Nanging dheweke nganakake rapat umum, prosesi iki. lan ing Ukraina, scum diwiwiti ing ibukutha ...
      1. 0
        2 May 2014
        Kutipan saka domokl
        Apa sampeyan ora ndeleng pawai perdamaian bubar? Apa sampeyan wis lali kabeh Makarevich, Kutikovsk, Borovoy, Khodorkovsky.
        1. +3
          2 May 2014
          Komentar ilang, mung siji kutipan tetep.
          Maneh, aku kanggo paukuman pati. Lan wektu kanggo ngresiki kabeh gopota iki. Cukup unggah-ungguh.
          Carane akeh wong sijine crapcrats iki, Stalin anak marang wong-wong mau.
      2. +2
        2 May 2014
        "Kanca-kanca" saka rawa iki, sawise saben serangan, siji-sijine, kudu dikunjara nganti pirang-pirang taun, utawa dideportasi, sanajan ing negara-negara sing pamrentahane "perang" kanggo "kaadilan".
        1. +1
          2 May 2014
          tembung emas.
        2. RAF
          +1
          3 May 2014
          utawa kanggo logging.
      3. 0
        2 May 2014
        Dhuh Domokl, kita kudu ngerti mungsuh kita ing pribadi, supaya luwih gampang kanggo nglawan, lan mungsuh sing paling nggegirisi yaiku wong sing saka mburi, kanthi meneng-menengan, nyurung wong supaya tumindak cepet-cepet, njupuk kauntungan saka kelemahane manis lan ayu. tembung, nuntut sujud marang idiologi wong liya, lan siap nglawan senjata rakyat.
        1. +2
          2 May 2014
          Kutipan saka: sv68
          kita kudu ngerti mungsuh kita ing pribadi-

          Nanging iki ora dadi masalah ing kabeh ... Nguripake TV Ukrainia, saluran kita, kayata Dozhdya ... R. stasiun kaya Echo saka Moscow, lan kabeh mau bakal pitutur marang kowe carane Putin lan pamaréntah fooling kita. lol Acara ing Ukraina umume mbukak kolom kalima kita ...
        2. +3
          2 May 2014
          Kutipan saka: sv68
          sampeyan kudu ngerti mungsuh ing wong

          Lan kanggo kula, yen mungsuh, banjur kudu rombongan.
          Ora perlu aku ngelingi pasuryane.
          Mungsuh sing mati ora bakal nembak ing mburi lan ora bakal menehi keturunan.
          Mergo iki. hi
      4. 0
        2 May 2014
        Kutipan saka domokl
        Kutipan saka tanit
        Ora ana ancaman.

        Apa sampeyan ora ndeleng pawai perdamaian bubar? Apa sampeyan lali kabeh Makarevichs, Kutikovs, Borovoy, Khodorkovskys iki? Nanging dheweke nganakake rapat umum, prosesi iki ...

        Kaya sing dicritakake, bunderan revolusioner iki sempit banget, adoh banget karo rakyat ...
        1. RAF
          0
          3 May 2014
          bunder punika panah, nanging dadi metu dadi painfully muddy banyu lan bau mundhak, lan kita duwe supaya akeh wong enom sing inspirasi lan rakus kanggo Western "nilai".
    3. +3
      2 May 2014
      /tanit/quote: Ora ana ancaman.

      Sampeyan salah, sayang, ana ancaman, kolom kaping lima (contagion) kerja tanpa lelah, nanging kita waspada!
      1. +2
        2 May 2014
        Kutipan saka prishelec
        /tanit/quote: Ora ana ancaman.

        Sampeyan salah, sayang, ana ancaman, kolom kaping lima (contagion) kerja tanpa lelah, nanging kita waspada!

        Ana ancaman, nanging ora karo Bolotnaya, ana badut - tambahan kanggo media lan scarecrows resmi diangkat.
        Mungsuh sing katon lan mbukak yaiku mungsuh sing setengah dikalahake. Kolom kalima nyata lan luwih mbebayani lurks ing sepi saka kantor lan fasih ing seni mimicry lan kamuflase. Wong-wong iki sing numpes USSR, lan saka tengah-tengahe kabeh oligarki (paling licik), lan rawa-rawa uga (kalah).
  3. +6
    2 May 2014
    reunifikasi saka Crimea, kang aku nimbang merit sajarah gedhe Putin kang, amarga kanggo pisanan ing 23 taun kawirangan, Rusia wis gained soko, lan ora ilang, support kanggo liberoids Russian saka masyarakat kita wis tiba, supaya nganggo, ngisor plinth. Lan mbusak akeh masalah saka kita. Nanging ancaman dendam liberal ing Rusia tetep lan ora kudu dilalekake.

    Aku setuju ... counter-propaganda ... debunking halos saka "pejuang" ... mung cara iki lan ora liya. Secara simbolis, kemungkinan jeneng Bolotnaya ... nggambarake inti saka gerakan liberal iki.
    1. + 10
      2 May 2014
      Wangsulan: Bab ingkang utama sing Rusia gained nalika reuni karo Crimea ana bab saka warga dhewe. Pancen, iki wis suwe ora kedadeyan.
      Mung wong wuta utawa dibayar dening sponsor negara ora weruh iki. Mboten remen menawi wonten ing jajaran “pejuang keadilan” menika wonten tiyang ingkang sakderengipun kula hormati.
  4. +4
    2 May 2014
    Wiwit jaman biyen, Rusia wis ana ing antarane watu lan papan sing angel, hardening ora ana sing luwih kuat, lan saiki tugas utama yaiku njaga katentreman internal Rusia, kanthi kuat nyuda "rawa Maidan" tanpa preduli saka pasuryan Departemen Luar Negeri. Wong-wong mau nguwuh babagan "demokrasi." Kanggo Ukraina, "demokrat" duwe pilihan ing kana, ora ana pangapunten kanggo kejahatan perang, para penjahat utama dikenal, ing kasus apa wae, klompok Departemen Luar Negeri bakal mangsuli wong ...
  5. + 12
    2 May 2014
    Sampeyan!
    Wong Mangan
    Lan warmongers.
    Tansah mungsuh manungsa,
    Apologis Setan.
    Rentenir lan pederast
    Lan ngrusak dhasar.
    Beast Mutants
    sumbu setan donya,
    Buruh lan penjajah sementara
    Bapa Suci Rus'.
  6. +3
    2 May 2014
    Dheweke ora bakal ngaso nganti ngrusak Rusia, lan dheweke ora bakal bisa nindakake iki. Mula perjuangan bakal terus lan ing perjuangan iki wong RUSIA bakal saya kuwat lan pungkasane ... KEMENANGAN bakal dadi milik kita !!!
    1. +2
      2 May 2014
      Nalika turune wong sing tiwas ing paprangan urip,
      Lingkaran setan ora bakal ditutup!
      Nganti kamulyan Rusia dilalekake,
      Semangat Rusia sing bangga kebak keagungan!
  7. Ivan 63
    +2
    2 May 2014
    Kabeh sejarah Manungsa teka menyang perjuangan, perjuangan antarane Becik lan Ala. Wis suwe jelas yen Kejahatan Absolute yaiku kapitalisme, sing ora bisa ana tanpa eksploitasi manungsa dening manungsa dhisik, banjur negara dening negara, dening klompok negara, lan pungkasane dening kabeh Planet. Rusia ngadeg ing dalan menyang gol kasebut - nasib sing angel, nanging ora ana cara liya sing diwenehake lan ora perlu.
    1. RAF
      0
      3 May 2014
      Aku setuju, NGADUNG, NGADUNG lan bakal NGADEG!!! hi
  8. +7
    2 May 2014
    Ing Uni Soviet, liberal terkenal diusir saka negara, padha bisa nggunakake pengalaman iki, nanging ngusir kolom kalima saka Rusia, padha isih sengit kabeh Russian.
    1. +1
      2 May 2014
      /Raksasa+pikiran/

      Iku bakal apik!
  9. +2
    2 May 2014
    Isih akeh liberal sing nyoba golek dhuwit Amerika ijo kanthi "perang" kanggo shitokrasi, utamane ing ibukutha!
  10. 0
    2 May 2014
    Yen wong-wong Armenia pancen pengin gabung karo kita ing Uni Pabean, mula tumindak apik ing pihake kudu ngilangi Avakov dening dheweke.
  11. 0
    2 May 2014
    Quote: Raksasa Pikiran
    Ing Uni Soviet, liberal terkenal diusir saka negara, padha bisa nggunakake pengalaman iki, nanging ngusir kolom kalima saka Rusia, padha isih sengit kabeh Russian.

    Ing taun 91, dheweke ngadopsi Konstitusi lan miturut dheweke ora bisa diusir, lan uga bisa dicabut kewarganegaraan, dheweke dadi penderita lan dissidents. ora Lumrahe, dheweke nampa.
    Yen sampeyan ngadhepi negara-negara Kulon kanthi serius, sampeyan ora bisa nindakake tanpa ngresiki pengkhianat I.V. Stalin nindakake kabeh kanthi bener ing jamane
  12. +1
    2 May 2014
    Mungsuh agawe ngadeg ing lawang kita.

    Dheweke wis ngadeg nganti sewu taun, kapan bakal beku?
    1. +1
      2 May 2014
      Nalika kita beku mau! Ing sawetoro wektu, supaya wong-wong mau menggigil saka kadhemen uga!
      Lan Kurginyan mung kanca! Melek banget, berpendidikan, akeh informasi lan tansah mbantah !!! Cacate mung emosional. Yen mung dheweke wis rada tenang lan ora ana sing padha karo dheweke saiki, banjur dheweke ora bakal ana ...!
  13. +4
    2 May 2014
    Quote: Raksasa Pikiran
    Ing Uni Soviet, liberal terkenal diusir saka negara, padha bisa nggunakake pengalaman iki, nanging ngusir kolom kalima saka Rusia, padha isih sengit kabeh Russian.

    Kanggo apa? Yen nerangake iki, iku luwih apik kanggo nguripake energi kanggo sabab apik - ana proyek construction cukup ing negara kanggo kabeh wong. Ya, ana sejarah. Nanging bakal sedhih banget yen sampeyan kudu ngelingi pengalaman iki.
    1. +1
      2 May 2014
      Oh ora ora. Dheweke banjur bakal nyatakake awake dhewe ditindhes kanthi polos lan bakal njaluk ganti rugi materi.
  14. +1
    2 May 2014
    wong kudu dididik babagan patriotisme lan tresna marang Tanah Air wiwit cilik, negara kudu duwe ideologi sing jelas lan ora diidini ngetrapake cita-cita wong liya, mula sampeyan bisa ngarep-arep yen kolom kaping lima bakal dicelupake ing pucuk pucuk.
  15. Palych9999
    0
    2 May 2014
    Sajrone 20 taun kepungkur, akeh sing ilang ing Rusia babagan pendidikan patriotik para pemuda.
    Malah liyane - Gagal ing propaganda external (ing pangertèn apik saka tembung), utamané ing tilas republik USSR.
    Ora ana pusat budaya kita ing negara kasebut, ora ana cabang universitas kita, ora ana tur terus-terusan ing teater kita, ora ana situs aktif ing jaring, ora ana "propaganda" aktif massa liyane.
    Ing kene kita panen ...
    Lan aku ora seneng Kurgunyan, amarga. ORA PERCAYA marang dheweke.
  16. +4
    2 May 2014
    Kutipan saka Tulip.
    Oh ora ora. Dheweke banjur bakal nyatakake awake dhewe ditindhes kanthi polos lan bakal njaluk ganti rugi materi.

    Lan babagan represi? Iki minangka pendidikan ulang tenaga kerja normal. Yen tenaga kerja digawe saka kethek, banjur ... Banjur shovel meh padha karo gitar.
  17. -1
    2 May 2014
    Lucu banget yen wong liberal nyebutake wong liberal. Tumindak Kurginyan dhewe lan liya-liyane kaya dheweke kaya plot kartun Soviet lawas sing apik: - Sapa sing ngalem aku paling apik bakal nampa permen manis.
  18. 0
    2 May 2014
    kolom kalima kudu numpes umum. Kajaba iku, mung sawise rudo pekso umum ing Red Square kanthi siaran ing saluran TV tengah))))) Pati dening tontonan kanggo panyengkuyung geyropization padha karo pati ing perang kanggo Viking ))))) Viking mlebu ing Valhalla, geyropizator entuk menyang Geyropa - swarga kanggo homoseksual lan wong Kulon)))
  19. +2
    2 May 2014
    Kanggo referensi - Liber minangka dewa permissiveness lan pelindung homoseksual. Saiki babagan inti saka masalah kasebut. Kabeh wong saiki nyalahake liberal. Nanging Putin, ing pesen paling anyar, negesake maneh prasetya kanggo nerusake liberalisasi ekonomi. Lan malah jengkel marang Kudrin. Naebulina diangkat dadi Bank Sentral lan liya-liyane. Ana sing salah ing karajan Denmark.
  20. +2
    2 May 2014
    Liberal minangka MUSUH kita, sing paling mbebayani yaiku internal.
    Ananging Kurginyan tansah ngguya-ngguyu.Tenang, ayem....
    1. RAF
      0
      3 May 2014
      Alas, dear kanca, iki ora histeria, nanging bebener paling lan bebaya kanggo nyegah skenario Ukrainia kene!
  21. Tartar
    +3
    2 May 2014
    Ora perlu ngyakinake dhewe, sampeyan kudu tansah waspada - Kurginyan bener babagan iki. Swiwi liberoid cukup kuwat, amarga ing mburi dheweke ana Kedutaan Besar AS lan Departemen Luar Negeri.
  22. -3
    2 May 2014
    Wong tuwa sing lara wiwit lali, banjur mlumpat metu.
    Liberal iki, liberal sing, sickeningly sakcara, nanging saka titik tampilan saka nomenklatura mboseni decrepit, iku sejatine sifate bener. Ngganti wong Yahudi karo liberal lan mmm, utamané pinter, padha bakal nyekel lan njaluk liyane.
    Ing kene kita mbukak fasis Ukrainia, lan ing wektu sing padha, sawetara wong cilik sing lucu nyritakake babagan liberal sing didhelikake, kolom kalima sing kudu dirusak, babagan mungsuh ing endi wae lan ing njero, lan kita nggawe pasuryan serius lan ngusir pikirane. babagan apa sing katon.
  23. +2
    2 May 2014
    Kutipan: Ascetic
    Yen liberal teka kuwasa, kita bakal weruh pengulangan kahanan ing nineties, mung ing versi luwih elek. Amarga kabeh sumber daya bakal ditransfer maneh menyang Amerika Serikat kanggo ndhukung ekonomi sing ambruk. Apa sing kita deleng saiki ing Ukraina.

    Apa sing bakal kelakon yen liberal teka kuwasa, kita bisa mirsani ing conto saka Ukraina. Mung ing kasus kita kabeh bakal dadi luwih elek lan luwih elek.
  24. +1
    2 May 2014
    Quote: Raksasa Pikiran
    Ing Uni Soviet, liberal terkenal diusir saka negara, padha bisa nggunakake pengalaman iki, nanging ngusir kolom kalima saka Rusia, padha isih sengit kabeh Russian.

    Sapa sing butuh wong-wong mau ing kono? ... Wong-wong mau dibutuhake ing kene, lan ing kono mung diidini laporan menyang masarakat lokal, banjur bakal nampa "30 keping perak", lan maju - "menyang garis ngarep!
    1. 0
      2 May 2014
      Quote: Ebundey Mukhryuev
      Quote: Raksasa Pikiran
      Ing Uni Soviet, liberal terkenal diusir saka negara, padha bisa nggunakake pengalaman iki, nanging ngusir kolom kalima saka Rusia, padha isih sengit kabeh Russian.

      Sapa sing butuh wong-wong mau ing kono? ... Wong-wong mau dibutuhake ing kene, lan ing kono mung diidini laporan menyang masarakat lokal, banjur bakal nampa "30 keping perak", lan maju - "menyang garis ngarep!

      Mulane ayo padha mrana, bakal ngerti apa regane. Carane padha klelep lan bledosan.
    2. Tanechka-pinter
      0
      2 May 2014
      Quote: Ebundey Mukhryuev
      Ana mung kanggo laporan


      Hard nanging bener - babar blas setuju
  25. 0
    2 May 2014
    Sampeyan ngelingake Zhirik. Senajan aku ngajeni
  26. 0
    2 May 2014
    Game ing pangertèn iki kanggo kula iku ora ateges anugerah. Nanging asring iku ala perlu. Ora ana geni ... Elit alien main game sing kebak mati negara sampeyan ... Sampeyan kudu muter counterplay ... Lan iki ora mungkin yen sampeyan ora ngerti logika game kasebut, alam saka game

    Sing paling penting ing artikel kasebut. Nggunakake bebener lan goroh, kanthi bantuan propaganda media, Pemain bisa mbentuk adhedhasar konsep diskrit sing paling gampang, kayata keadilan, ideologi gething wuta utawa tresna marang kekuwatan ..., saengga mbentuk lan ngolah massa inert kanggo dheweke. tujuan dhewe. Nanging ing pungkasan, sing paling penting yaiku tujuan sing diupayakake para Pemain, amarga wedhus wedhus bisa mimpin menyang padang rumput ijo, utawa bisa uga menyang papan jagal, luwih bodho wong, luwih gampang ngapusi dheweke. , nglawan kabecikane dhewe. Ing kasus apa wae, siji kudu ngupayakake duwe otak dhewe, pengadilan lan nggawe keputusan kanthi mandiri nalika milih. Sanajan umume wong ing masyarakat ora bisa nindakake iki, nanging dheweke nggunakake propaganda lan ideologi kanggo kepentingane dhewe, sanajan dheweke ora ngerti.
  27. Tanechka-pinter
    +1
    2 May 2014
    Kaping pisanan, aku pengin matur nuwun marang penulis lan Review Militer kanggo tampilan materi iki.

    "Endi Motherland diwiwiti" - ing wiwitan, kanthi ambruk USSR, aku ilang, nanging banjur ketemu - thanks kanggo Kurginyan. Ora ketompo carane Tanah Airku wiwit disebut - nanging sawise kabeh, leluhur heroikku ora menyang ngendi wae, nanging tetep ana ing tanah iki, sing tegese Tanah Airku diwiwiti ing kene. Secara pribadi, kesadaranku wiwit nyadari nalika Svanidze mutusake yen dheweke duwe hak kanggo ngatur lynching leluhurku sing heroik lan kanthi tangan sing reged wiwit nyelidiki sejarah Negara Rusia, banjur nesuku wiwit tuwuh. Aku ngucapke matur nuwun kanggo Sergey Yervandovich Kurginyan lan posisi politik ing wayahe angel negara - Aku buku sajarah ing sekolah kudu konsisten karo patriot kaya negara.
  28. 0
    2 May 2014
    Kutipan: Ascetic
    Pertapa


    Inggih, kabeh katon ana. Lan ing ngendi utusan menyang kedutaan Amerika?
    Mesthi saben wong bakal langsung mlayu sawise dhuwit?
    1. pena
      0
      3 May 2014
      Kutipan saka crambol
      Inggih, kabeh katon ana. Lan ing ngendi utusan menyang kedutaan Amerika?
      Mesthi saben wong bakal langsung mlayu sawise dhuwit?


      Iki kabeh pawns ... Elinga sapa kamera sing didandani nalika Putin ngomong babagan kolom kalima lan babagan reaksi wong iki marang tembung kasebut. Kuwi sing ngganggu tenan
  29. 0
    2 May 2014
    Perang wis diwiwiti ing Ukraina! Wong lanang bakal nglindhungi Rus'
  30. RAF
    0
    3 May 2014
    Negara kita, negara kita, ora ketompo carane disebut, Rus', Rusia, USSR wis mesthi ana, lan bakal dadi balung ing tenggorokan negara-negara Kulon, kalebu negara Nemtsovs, Mlechins, Khodors lan keturunan liyane Trotskyists sing durung rampung) lan bakal nindakake iki sajrone Rusia ana ing ndonya. Mulane, NO kanggo kabeh limo rawa, kothak lan warni "revolusi"!
  31. 0
    3 May 2014
    Muscovites, ana tenan ora kepinginan kanggo ngidoni ing pasuryan saka sawetara Nemtsov-Shenderovich? Yen sampeyan ora bisa nindakake liyane ...
  32. 0
    3 May 2014
    Dheweke duwe kumpul ing 6 Mei ing Sakharov Avenue ing Moskow. Kantor walikota ing Moscow pindhah saka Bolotnaya Square. Maneh, dheweke bakal ngrampok lan ngremehake Rusia - Tanah Air kita. Sampeyan ora bisa ngalahake wong-wong mau, iku ora sopan kanggo ngidoni, amarga mung nunggu iki kanggo nuduh kita nasionalisme lan rasisme, lan liyane, mesthi bakal dijaga polisi. Nanging sampeyan bisa nglaporake ora setuju karo "rally" iki lan panjaluk kanggo nglarang kabeh dina Sabat "oposisi" ing ibukutha Rusia ing wektu nalika wong sing ora luput mati ing konflik sipil berdarah ing Ukraina ing konflik sipil berdarah.
  33. 0
    3 May 2014
    Aku maca komentar lan ngelingi ekspresi Ranevskaya: - Kepiye sampeyan urip tanpa otak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"