Vladimir Putin nggawe pukulan utama ... kanthi "Rubel Emas"

434
Putin nyurung dolar: sistem pembayaran bebas saka dolar dibentuk, adhedhasar rubel emas.

Putin wis nyiapake kanggo langkah iki kanggo dangu - kanggo nggawe sistem pamukiman ing rubles, rampung merdika lan dilindhungi saka dollar lan spekulasi (contone, short sales) saka institusi financial Western gedhe.

Sawise ngetrapake sanksi marang sawetara bank Rusia kanggo ngukum Putin kanggo Crimea, taipan finansial wis mrentahake para politisi Washington mundur. Vampire Wall Street ngerti yen mbusak bank-bank Rusia saka jangkauane ora dadi tandha apik kanggo dheweke.

Negara-negara kaya Rusia kudu tansah mbukak lawang finansial supaya para pemodal sing kuat bisa ngrampog kanthi periodik. Washington cepet-cepet ngumumake yen imposisi sanksi marang kabeh bank Rusia minangka kesalahan lan langkah-langkah mung bakal ditindakake marang Bank Rossiya minangka peringatan kanggo wong liya.

Putin mung ngenteni iki. Wiwit 2007, dheweke wis nyoba ngenalake sistem finansial rubel independen adhedhasar ekonomi nyata lan sumber daya Rusia, sing didhukung dening cadangan emas. Ora ana maneh nyenengi rampokan lan spekulasi finansial. Langkah kanthi tentrem iki nyatane minangka deklarasi kamardikan, lan kanggo Wall Street iku padha karo deklarasi perang.

Miturut seni judo, sanksi wis nggawe kahanan sing cocog kanggo maneuver pertahanan sing bakal ngarahake pasukan kasar lawan marang dheweke. Apa sing kedadeyan saiki. Bank Rossiya bakal dadi bank pertama sing kerja kanthi eksklusif karo rubel.

Ora ana rahasia apa sing kedadeyan. Kosok baline, gambar ageng ruble emas bakal dipasang ing ngarep markas bank Rossiya minangka "simbol stabilitas ruble lan dhukungan karo cadangan emas negara," ujare juru bicara bank.

Nyatane, niat kasebut kanthi terang-terangan kanggo mungkasi spekulasi Barat, sing wis suwe ngrusak Rusia: "Ing tahap pangembangan saiki, Rusia ora kudu gumantung marang mata uang asing. Sumber daya domestik ndadekake ekonomi ora bisa dikalahake kanggo para perancang politik.

Lan iki mung wiwitan, ujare Andrey Kostin, kepala VTB: "Kita wis suwe saya maju nggawe ruble dadi mata uang pemukiman. Rubel wis suwe dikonversi kanthi lengkap. Sayange, nganti saiki iki wis mimpin utamané kanggo jalaran negatif - a outflow saka ibukutha saka negara lan influx saka investasi manca saka alam spekulatif, kang Ngartekno destabilized pasar saham Rusia.

"Rusia kudu adol produk domestik lan bahan mentah ing luar negeri kanthi rubel - saka senjata nganti minyak lan gas - lan tuku barang manca uga kanggo rubel. Mung kanthi cara iki kita bakal bisa nggunakake kabeh kaluwihan saka konversi ruble, "ujare Kostin kanthi jelas.

Putin dhewe ndhukung nggawe sistem finansial anyar ing rapat karo anggota Dewan Federasi, ngilangi keraguan pungkasan: "Kita kudu nglindhungi kepentingan kita, lan kita bakal nindakake. Sistem sing padha bisa digunakake, lan bisa digunakake kanthi sukses, ing negara kayata China lan Jepang. Dheweke wiwit sacara eksklusif minangka nasional, ditutup ing pasar, wilayah lan populasi, lan saiki saya tambah akeh popularitas.

Rubicon wis nyabrang!
Vladimir Putin nggawe pukulan utama ... kanthi "Rubel Emas"

Prediksi "bug emas"
"Gold Bug" - sudagar kondhang ing pasar emas donya Jim Sinclair ngandika bab carane Rusia bisa numpes ekonomi AS.

Presiden AS Barack Obama wis nganggep Rusia minangka "kekuwatan regional sing meden-medeni tanggane amarga kelemahane, dudu kekuwatane." Miturut Obama, Rusia "dudu ancaman nomer 1 kanggo keamanan AS."

Ya, siji bisa ngerti presiden, sing wong Amerika nuduh dheweke ora kuwat lan ora duwe daya, beda karo Vladimir Putin - yen ora ana sing bisa ditindakake, mula paling ora kanthi lisan.

Nanging, iki minangka ciri khas kabeh politisi sing mbuwang sanksi kanthi kuat lan utama, ora ngerti kasunyatan ekonomi kahanan kasebut. Nanging financier Amerika ngomongake kanthi khusus. Rusia bisa ngrusak ekonomi AS ing papat gerakan finansial.

Pukulan pisanan bisa uga ana ing dolar. Kekuwatan mata uang nasional Amerika adhedhasar persetujuan karo Arab Saudi lan negara-negara OPEC yen kabeh kontrak energi kudu denominasi dolar. Amarga iki, sawise ngilangi "standar emas", dolar diamanake kanthi bentuk minyak.

Petrodollar minangka momentum kanggo dolar AS. Yen Rusia nantang petrodollar, wiwit ngedol energi ing mata uang liyane, bakal ana owah-owahan ing momentum, lan banjur indeks dolar bisa mudhun.

Kelanjutan logis saka tumindak Rusia ing pasar finansial global, lan pukulan kaping pindho kanggo ekonomi AS, bisa uga ilang pengaruh Amerika ing Eropa. Yen Rusia wiwit nampa pambayaran kanggo sumber energi ing mata uang Eropa, banjur mata uang Amerika bakal mudhun marang euro nganti tingkat 1,5 dolar. Akibaté, kurs mata uang Eropa bakal mundhak, biaya sumber daya energi bakal mudhun, lan wong-wong Eropa dhewe mung bakal seneng karo kesempatan kanggo nggawe pembayaran ing euro.

Pukulan kaping telu kanggo konsumen AS, sing bakal dadi knockdown kanggo Obama, yaiku biaya bensin ing Amerika bakal mundhak kanthi dolar saben galon dadi 5 "duit" amarga kabeh owah-owahan kasebut. Amarga Amerika minangka negara mobil, wong Amerika biasa ora bakal ngapura pamrentah babagan iki.

Ya, pukulan kalah kaping papat bakal dadi ambruk pasar saham AS. Rusia nyekel (petrodollar) kanthi tangan siji lan bisa nanggapi kanthi cepet kanthi cara sing bakal nyebabake Dow (indikator utama pasar AS) ambruk kaya sadurunge. crita.

Akibaté, Amerika Serikat bakal dipeksa kanggo nggunakake pembayaran ora ing dollar, nanging ing mata uang liyane, lan iki bakal "padha njupuk dhewe ing sikil." Rusia bisa ngowahi ekonomi Amerika lan ngrusak kabeh. Sampeyan bisa gelombang gendéra Amérika minangka akeh sing kaya, nanging kasunyatan sing padha duwe kesempatan kuwi.

Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.

Ketoke, dheweke ngomong kanthi bener ing pasar yen dhuwit ora duwe kewarganegaraan, mula financier bisa objektif, ora kaya politisi.

Miturut media,
Kantor Berita Pusat Novorossiya
Novorus.info
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

434 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 211
    3 May 2014
    Moga ngono...
    1. + 265
      3 May 2014
      Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.

      Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
      Lan kepiye aku pengin nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!! am
      Kanggo kula ukuran paling dhuwur saka kaadilan bakal weruh kepiye AS bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
      100 kaping.
      Kabeh kudu dibalekake! Lan mung mangkono!
      1. + 37
        3 May 2014
        Materi ing artikel kasebut ora profesional lan ditampilake kanthi bodho. Saka area hotel. Kaping pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanggo ngasilake aset pribadi lan kulawargane, sing saiki ana ing Eropa lan Amerika, menyang Rusia, banjur dheweke bakal mutusake. Yen ora, dheweke bisa ngatasi yen ora seneng.
        1. bob
          + 134
          3 May 2014
          Kutipan: polar
          Pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanthi aset lan kulawargane pribadi

          BB ngelingake - "... sampeyan bakal nguntal bledug," sapa sing ora ngrungokake ngukum awake dhewe. Khodorkovsky dibuwang, Berezovsky dicekik awake, prosese lagi ditindakake.
          1. 120352
            + 59
            3 May 2014
            bob
            Aku setuju, proses terus, nanging gagal. Hodor durung keselak awake. Kita kudu ndandani proses kasebut.
            1. Bayard
              + 37
              3 May 2014
              Kutipan: 120352
              bob
              Aku setuju, proses terus, nanging gagal. Hodor durung keselak awake. Kita kudu ndandani proses kasebut.

              Hodor duwe kabeh ing ngarep, dheweke isih nari kaya jester (ora narik guru kanthi cara apa wae), lan ora luwih mbebayani - impotensi pug mung nandheske keagungan gajah.
              1. + 11
                3 May 2014
                Quote: Bayard
                lan wis ora mbebayani maneh - impotensi saka pug mung nandheske gedhene gajah.

                mula dheweke nari ing sadawane Maidan. mikir yen ana sing butuh pendapate
                1. +2
                  5 May 2014
                  dheweke tetep dadi tahanan kaya dheweke, dheweke mung ngganti penjara sing ana dhuwite lan dheweke nari ora saka karsane dhewe, nanging kanthi prentah saka penjaga penjara.
            2. 0
              4 May 2014
              Inggih, piyambakipun mundhut kathah adonan, nanging piyambakipun saged ngaso ing resort kanthi biaya kas.
            3. +1
              4 May 2014
              Perlu bantuan.
              1. +1
                5 May 2014
                Kutipan saka cheega69
                Perlu bantuan.

                Lan Prokhor uga ...
            4. +1
              5 May 2014
              Kutipan: 120352
              bob
              Aku setuju, proses terus, nanging gagal. Hodor durung keselak awake. Kita kudu ndandani proses kasebut.


              Wong lanang, sapa sing bisa - menehi Hodor sepasang selendang .....
          2. + 22
            3 May 2014
            Prokhorov isih ngirim thread menyang Alaska! supaya dheweke kebon
            1. +2
              4 May 2014
              Kanggo apa? Ajaib karo telung yo ing panggonane. A misunderstanding long-term.
            2. +4
              4 May 2014
              Prokhorov isih ngirim thread menyang Alaska! supaya dheweke kebon
              Boten kanggo wong ing Alaska. Ora pantes ing luar negeri. Ayo dheweke kerja kanggo tanah air paling ora sepisan ing uripe. Mundhakaken lemah prawan ing Novaya Zemlya. Inggih, utawa melu reklamasi ana.
            3. +3
              4 May 2014
              Ayo dheweke nutup kerugian 2 milyar kanggo e-mobile, yen ora, dheweke mikir yen dheweke nyurung negara kanthi 1 euro lan urip iku apik.
          3. + 16
            3 May 2014
            Inggih, sethitik luwih alus.
          4. +4
            3 May 2014
            Menapa malih, ketoke Berezovsky mangertos lan temen maujud tembung Putin sadurunge pati, iku ora kanggo apa-apa sing wrote layang kanggo wong, utawa Mungkin kang disaranake soko, Mungkin kalbu tortured wong Yahudi kabeh padha.???
          5. 0
            4 May 2014
            Kutipan saka Bob
            Kutipan: polar
            Pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanthi aset lan kulawargane pribadi

            BB ngelingake - "... sampeyan bakal nguntal bledug," sapa sing ora ngrungokake ngukum awake dhewe. Khodorkovsky dibuwang, Berezovsky dicekik awake, prosese lagi ditindakake.

            Ya.
          6. GRUN
            +2
            4 May 2014
            Alon-alon, Serdyukov diampuni ...
            1. Ludamila
              0
              6 May 2014
              Persis, amarga maling ditinggal tanpa paukuman! Lha nek dhuwite dibalekake menyang kas? Pancen, ing taun-taun pungkasan, kabeh wong lan macem-macem ditarik saka tentara! Sawetara peralatan bekas dipasrahake menyang logam, liyane menyang solarium, liyane nganggo sertifikat muddied, lsp .....
          7. +1
            4 May 2014
            Kutipan saka Bob
            BB ngelingake - "... sampeyan bakal nguntal bledug," sapa sing ora ngrungokake ngukum awake dhewe. Khodorkovsky dibuwang, Berezovsky dicekik awake, prosese lagi ditindakake.


            Kabeh miturut Spider: "... ana pengadilan lan kamar mayat digunakake ...". apik
          8. +2
            5 May 2014
            apik sedulur Menehi!!! Rubel!!! !!! Kabeh Freak!!! hi
          9. 0
            April 7 2017
            Iki mung kekarepanmu. Ing 00s, luwih saka satus miliarder perang. Sapa sing nglawan wong-wong mau?
        2. + 127
          3 May 2014
          Kutipan: polar
          Materi ing artikel kasebut ora profesional lan ditampilake kanthi bodho. Saka area hotel. Kaping pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanggo ngasilake aset pribadi lan kulawargane, sing saiki ana ing Eropa lan Amerika, menyang Rusia, banjur dheweke bakal mutusake. Yen ora, dheweke bisa ngatasi yen ora seneng.


          Yen artikel lan Wishlist, banjur mesthi ora mung penulis artikel. Putin wis nyoba nyurung ide iki wiwit taun 2007. Oposisi lobi pro-Amerika kuat banget. Saiki, sawise dhukungan populer, iki bisa ditindakake. Dadi, urip "Daftar Keinginan Putin" lan dhukungan kita.
          1. kosh
            + 27
            3 May 2014
            Kutipan saka: mamont5
            Dadi, urip "Daftar Keinginan Putin" lan dhukungan kita.

            Setuju banget". Lan dheweke wis miwiti "Wishlist".
        3. + 57
          3 May 2014
          MENENGO.....!!!!!! Saben siji saka wong-wong mau KENTUT wis ngerti hi
          1. w2000
            -38
            3 May 2014
            Wong-wong iki sing ningkatake Putin dadi kuwasa. Lan iku sing dadi penjamin saka kapentingan financial ing robbing wong Rusia. Artikel iku omong kosong naif. Apa ruble emas? Nganti saiki, mung gergaji emas, rig minyak emas lan parasut emas kanggo manajer paling dhuwur.
            1. Moldova
              + 11
              3 May 2014
              Siji-sijine sing nyenengake yaiku ana sawetara persen wong bodho ing Rusia ..... Ngerti kanthi bener, iki dudu penghinaan, mung kasunyatan medis.
              1. +2
                4 May 2014
                Aku ndhukung kanthi lengkap.
            2. +6
              4 May 2014
              Mbok. Aku kudu miwiti nang endi wae. Licik kutha njupuk tanpa perang. Wektu bakal nemtokake sapa ing ngendi .... Ketoke YOU iku salah siji saka wong-wong sing tansah aran ala, nanging sampeyan dhewe ora nindakake apa-apa!
            3. +1
              5 May 2014
              Apa omong kosong, apa penjamin kapentingan finansial ing rampokan bangsa Rusia. Waca Starikov N.V.
            4. 0
              5 May 2014
              Lan iku ora kelakon kabeh bebarengan!
          2. +2
            5 May 2014
            ing nganti wong ing Papan, wanted.
        4. + 33
          3 May 2014
          Luwih gampang kanggo ngatasi oligarki finansial: sapa sing ora pengin nindakake kaya sing disaranake (lan Putin wis ngelingake dheweke kaping pirang-pirang), mula ibukutha ing Rusia lan properti liyane dinasionalisasi lan para oligarki dhewe diwenehi scam. ing arah p.i.n.do.sii. Lan kabeh perkara ...
          1. + 28
            3 May 2014
            mekaten ... uga ngirim barking "intelektual" ing wangun Makarevich lan Khakamanda yen padha ora seneng Rusia! poking watara karo polishers lantai ing "dikembangaké" "demokratis" republik miturut jeneng Amerika
            1. StolzSS
              + 10
              3 May 2014
              Kirim menyang kanca Korea Utara kanggo pendidikan maneh gee gee am
              1. +1
                3 May 2014
                Ora, sampeyan galak banget. Mungkin gubernur bakal menehi ngluwihi Pagunungan Ural. Kabeh penghasilan menyang perbendaharaan, lan kegiatan penting wilayah kanthi biaya sampeyan ...
                1. +1
                  4 May 2014
                  Inggih, ya, lan padha bakal ngedol kabeh provinsi ngluwihi Range Ural, iku bakal dadi
            2. +2
              4 May 2014
              Wis wektune kanggo nyingkirake "kaum intelektual" kasebut saka kewarganegaraan lan diasingake tanpa hak bali. Ayo padha enrich demokrasi karo intillecht sing.
            3. Ludamila
              +2
              6 May 2014
              Lan kita duwe akeh makhluk fasis iki, mung nunggu ing swiwi kanggo cache! Dadi Putin kudu ati-ati banget, amarga aku mikir akeh wong sing pengin dheweke mati! Lan isih akeh sing kudu ditindakake! Oh pira! Lan kita bisa nulungi dheweke kanthi sekuat tenaga!
          2. 0
            3 May 2014
            Apa, 17 Oktober maneh? ..
            1. +1
              4 May 2014
              Kutipan: Sergey Vl.
              Apa, 17 Oktober maneh? ..

              Inggih, iki kakehan, Aku 37 cukup kanggo mripat hi
          3. +3
            4 May 2014
            ing arah p.i.n.do.sii ... Hmm ... Arah sing bener, landing bandara Kolyma ...
          4. O-R
            O-R
            +2
            4 May 2014
            Ing cahya saka acara anyar karo Enggo bareng ngenalaken, oligarki Rusia kudu mikir bab iku ... Mungkin. lan babagan Tanah Air lan wong-wonge ... lan miwiti nandur modal ing negara sampeyan, nyegerake produksi, nggunakake teknologi canggih ... "matur nuwun" Obama.
            1. Ludamila
              +1
              6 May 2014
              Iki minangka kritéria wong ing Sevastopol milih Chaly! Dheweke kaya oligarki lokal, nanging pira dhuwit sing nandur modal ing rekonstruksi monumen, mbangun tanggul! Wong-wong mau, ing wektu sing susah, milih, meh dipeksa, dadi kepala kutha! Lan kita duwe, Maksudku ing Moskow utawa ing sacedhake, bisa uga St. Petersburg, paling ora siji wong ??? Aku ora ngerti aku ora krungu! Warga mung bisa mbangun kraton kanggo awake dhewe lan mbatalake dhuwit ing pesisir! Endi saiki Savva Morozovs?
          5. +3
            4 May 2014
            Kutipan saka: vvvvv
            Luwih gampang kanggo ngatasi oligarki finansial: sapa sing ora pengin nindakake kaya sing disaranake (lan Putin wis ngelingake dheweke kaping pirang-pirang), mula ibukutha ing Rusia lan properti liyane dinasionalisasi lan para oligarki dhewe diwenehi scam. ing arah p.i.n.do.sii. Lan kabeh perkara ...


            Banjur supaya wong-wong mau manggon ing bungkus permen dolar lepas pantai sawise ambruk. basa
          6. 0
            5 May 2014
            nanging luwih becik yen kabeh aset dhewe ditransfer menyang rakyat, kaya sing disaranake privatisasi.
        5. + 22
          3 May 2014
          sanajan ing njero negara kabeh bakal didol lan dituku mung kanggo rubel! sembarang oligarki oligofrenik waras, yaiku, nyingkirake mata uang sing ringkih ing bentuk dolar ... ing endi dheweke bakal lunga yen, umpamane, bahan mentah kanggo produksi didol mung kanggo rubel ... kaya utawa ora, nanging tuku kanggo rubles ... lan iku dhuwur wektu kanggo nglakoni .. ambruk jancok dollar iki ... yen wong wis mbengkongaken amarga iki, uga, kanggo neraka karo wong-wong mau, padha ora ndhukung Rusia.
        6. +2
          3 May 2014
          Kutipan: polar
          Materi ing artikel kasebut ora profesional lan ditampilake kanthi bodho. Saka area hotel. Kaping pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanggo ngasilake aset pribadi lan kulawargane, sing saiki ana ing Eropa lan Amerika, menyang Rusia, banjur dheweke bakal mutusake. Yen ora, dheweke bisa ngatasi yen ora seneng.


          Aku setuju, akeh saka area wishlist. Sampeyan mung bisa njupuk lan ngalih menyang ruble ing petungan kanggo lenga lan gas. Rubel minangka mata uang sing ringkih, ora stabil, gampang diturunake. Nduwe kontrak ing rubel, kita ora bakal nampa dhuwit akeh kanggo anggaran lan kanggo oligarki, lan ing wektu sing padha kita bakal ngidini sawetara awis Soros. ing. Luwih - kenapa kita butuh rubel saka adol sumber daya? Kita tuku akeh barang ing luar negeri - saka peralatan teknologi nganti panganan lan barang konsumen
          Dadi kita butuh mata uang sing nyata. Mesthi, dolar kudu ditinggalake, nanging mesthi ana alternatif - yuan, euro, pound lan yen, pungkasane!
          Malah kanthi cara iki, dolar bisa saya ringkih.
          Minangka kanggo oligarki, iki carane kita miwiti gerakan (conto Khodorkovsky, Berezovsky, Gusinsky), nanging ora rampung. Aku mikir yen perlu kanggo nindakake nasionalisasi nyata monopoli lenga lan bahan mentah ing umum, utamane sing adhedhasar privatisasi ilegal ing taun 90-an. Ayo nasionalisasi karo buyout lan malah mbayar dhuwit (nderek conto Rosneft), nanging 50% + 1 nuduhake kudu dadi milik negara ing kabeh Enterprises strategis penting!
          1. vovan1949
            + 22
            3 May 2014
            "" Kita tuku akeh barang ing luar negeri - saka peralatan teknologi nganti panganan lan barang konsumen""

            Lan ing ngendi Barat bisa entuk rubel kanggo mbayar sumber daya kita? Kita kudu ngedol teknologi lan barang kanggo rubel.
            1. +5
              3 May 2014
              Iku uga bebener. turnover padha mung ing rubles.
            2. +1
              3 May 2014
              Kutipan saka: vovan1949
              Lan ing ngendi Barat bisa entuk rubel kanggo mbayar sumber daya kita? Kita kudu ngedol teknologi lan barang kanggo rubel.

              misale jek padha bakal nglakoake ijol-ijolan komoditas kanggo rubles ...
              1. +1
                3 May 2014
                Kutipan saka DanaF1
                misale jek padha bakal nglakoake ijol-ijolan komoditas kanggo rubles ...


                Ya wis kasebut ing ngendi wae. Sawijining situs ing St. Petersburg mesthine.
          2. Komentar wis dibusak.
          3. +1
            3 May 2014
            Sampeyan bisa nampa euro, yuan, etc lan ora dolar. Iki minangka titik artikel kasebut.
          4. + 14
            3 May 2014
            Kutipan saka andj61
            Rubel minangka mata uang sing ringkih, ora stabil, gampang diturunake.

            Dear, sampeyan kudu maca kanthi luwih teliti: mesthine kanggo dasi ruble kanggo emas.
            Saiki kabeh mata uang dipatok karo dolar, sing siji-sijine mata uang sing digunakake kanggo mbayar minyak. Mulane Amerika nampa milyar saben dina kaya grumbulan.

            Padha nglampahi dhuwit edan kanggo njaga dominasi lan dipeksa (lan digawe kanggo iki) kabeh sistem keuangan global enslaving.

            Siji mung kudu goyangake kanthi cukup - lan mung, proses kekurangan dhuwit bakal nyebabake efek longsor: negara sing paling merdika - Rusia, China, India, Iran - bakal miwiti nolak dolar ... bakal ngurangi, kang bakal nimbulaké weakening saka pengaruh ing pangolahan global, kang maneh - bakal kasil malah luwih revenue nolak.
            Nalika, ing tengah proses, geyropa ngalih saka dollar kanggo emas, banjur bakal bisa kanggo nari ing balung pendoc.
            Nanging dalane isih dawa banget.
            Lan bajingan ora bakal nyerah kaya ngono, amarga padha ngerti yen iki minangka invasi ing wilayah Amerika Serikat, sing nyatane - wilayah kesejahteraan finansial kanthi biaya wong liya.
            1. +6
              3 May 2014
              Kutipan saka iConst
              lan mung, proses kekurangan dhuwit bakal nyebabake efek longsor: negara sing paling merdika - Rusia, China, India, Iran - bakal nolak dolar ...
              Setuju karo sing ditulis. Nanging aku pengin nggawe sawetara klarifikasi. Iran, ing sanksi, wis mung nilar dollar kanggo dangu. Wiwitane angel banget, nanging banjur metu, saiki nggunakake emas, yuan lan euro sethithik. Lan urip. Aku kanggo apa? Ora ana sing nggegirisi, bakal ana cara liya (mata uang) kanggo mbayar. Lan ing kana sampeyan katon lan negara liya bakal nyekel.
          5. w2000
            -11
            3 May 2014
            Minangka kanggo oligarki, iki carane kita miwiti gerakan (conto Khodorkovsky, Berezovsky, Gusinsky), nanging ora rampung.


            Ora ana sing diwiwiti, mung redistribusi pengaruh pengaruh antarane klan oligarki: Sechin, Abramovich, Usmanov lan Co saka rombongan Putin, mbusak pesaing lan ngrebut properti. Wong-wong ing Rusia kapitalis ora duwe apa-apa, kabeh diduweni dening oligarki lan pemerintah sing ditunjuk dening wong-wong mau ing pribadi Putin.
            1. +6
              4 May 2014
              Apa wong-wong mau uga meksa kowé ngombé ing désa-désa lan kutha-kutha? Utawa kanggo obatan kanggo matèni saben liyane lan malah sederek. Utawa loitering mubeng lan mbuwang pebbles ing gapura. Kita kerja akeh karo bumi lan dheweke bakal matur nuwun, nanging kita wis digunakake kanggo duwe kabeh bebarengan lan ora nindakake apa-apa ing wektu sing padha. Nanging carane kanggo rembugan lan nangis iku please.
        7. Rock
          +7
          3 May 2014
          Mupangat kanggo oligarki kanggo mbalekake kabeh menyang tanah air. Nalika ana wektu, nanging ora akeh sing isih ana. Rauh, "minangka paukuman" kanggo Rusia, kabeh bakal dijupuk saka wong-wong mau. Lan ora ana sing bisa ditindakake
        8. +2
          3 May 2014
          Aku uga mangu-mangu yen Eropa (sanajan kedadeyan kasebut) bakal seneng karo mundhake euro, sing luwih dhuwur euro, sing luwih gedhe biaya produksi ing EU jelas sanajan kanggo ahli ekonomi.
        9. +1
          3 May 2014
          Kutipan: polar
          Materi ing artikel kasebut ora profesional lan ditampilake kanthi bodho. Saka wilayah Wishlist.

          Sinau nganggo basa Rusia. negatif
        10. +3
          4 May 2014
          Setaun kepungkur, Putin meksa kabeh wong mbalekake dhuwit menyang RUSIA liwat hukum. Lan sing ora ndhelikake, aku ora nyalahke.
        11. +1
          4 May 2014
          Polar ora luwih bodho tinimbang sampeyan. Kabeh padha mlayu, tetep Fridman, Abramovich, sampeyan wis ngelingi. Master saka Rusia. Jaman Yeltsin "Pitu bankir.
          1. 0
            5 May 2014
            Walik!!! Mantap!!! Dheweke mbengkongake sukkkk iki! Khodorkovsky, Abromovich, Birch dhewe mati !!!! IKI dudu UKRAINE!!! Kolom kalima bakal mati ing panggonan karo Nemtsov, Sobchak, Gudkov, etc !!!! nangis
        12. 0
          4 May 2014
          Utawa bisa uga kosok balene? Oligarki finansial kanggo kulawargane?
        13. +1
          5 May 2014
          Ora bakal meksa Putin
          Kutipan: polar
          Pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanggo ngasilake aset pribadi lan kulawargane, sing saiki ana ing Eropa lan Amerika, menyang Rusia, banjur dheweke bakal mutusake.

          Putin ora bakal meksa, sanksi bakal meksa. Muga-muga oligarki pungkasane bakal mulai ngrebut aset ing luar negeri, mung iki bakal meksa dheweke nandur modal ing ekonomi Rusia. Aku uga bakal ngenalake sawetara pajak babagan ekspor lan penarikan ibukutha saka Federasi Rusia, contone 50%.)))) Gusti Allah dhawuh kanggo nuduhake)))
          1. +2
            5 May 2014
            Kutipan saka volot-voin
            Ora bakal meksa Putin
            Kutipan: polar
            Pisanan, supaya Putin meksa oligarki finansial Rusia kanggo ngasilake aset pribadi lan kulawargane, sing saiki ana ing Eropa lan Amerika, menyang Rusia, banjur dheweke bakal mutusake.

            Putin ora bakal meksa, sanksi bakal meksa. Muga-muga oligarki pungkasane bakal mulai ngrebut aset ing luar negeri, mung iki bakal meksa dheweke nandur modal ing ekonomi Rusia. Aku uga bakal ngenalake sawetara pajak babagan ekspor lan penarikan ibukutha saka Federasi Rusia, contone 50%.)))) Gusti Allah dhawuh kanggo nuduhake)))

            Ya, bukak mripatmu - sanksi ditrapake sacara eksklusif, miturut pendapat para pendos, "rombongan" Putin. Sing. marang perusahaan lan wong sing luwih utawa kurang nyukupi.
            Lan maling, perusahaan lepas pantai lan scum liyane bakal dijaga kanthi ati-ati lan ora bakal disentuh.

            Iki minangka langkah-langkah indikatif sing tepat: yen sampeyan nindakake "apik" - sampeyan ora kudu wedi.

            Ing latar mburi iki, perlu kanggo nggawe provokasi marang woh-wohan propendocskix kasebut - supaya wong-wong mau mengko mbuktekake menyang pendo yen ora.
        14. Vlad Gor
          0
          8 May 2014
          Ing endi sampeyan ndeleng wong ala? The Fed pengin nyithak dolar, lan nyithak. Mung amarga dheweke kepengin. Lan ora ekonomi. Wishlist. GDP nindakake perkara sing bener. Ora bisa ngalahake mungsuh? Play dening aturan kang. ya
      2. + 53
        3 May 2014
        Kutipan: Baikal
        Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...

        Sialan, ngenteni endi maneh?! Negara kita, ora kaya ALL, kalebu China, duwe paling akeh sing ora mung kasugihan nyata - sumber daya alam. Kita duwe kabeh, nggawe luwih akeh pembangunan ing industri lan kabeh jagad bakal sujud ing ngarep kita. Apa industri wong-wong sing ora duwe sumber daya iki? Zilch! Mungkin aku ora khusus, nanging aku mikir yen kita ngedol sumber daya kanggo rubel, mula kudu tuku rubel kasebut saka kita, utawa ngedol barang kanggo rubel. Banjur pungkasane bakal dadi jelas SAPA SIAPA.
        1. +6
          3 May 2014
          Kutipan saka jungar
          yen kita ngedol sumber daya kanggo rubel, mula dheweke kudu tuku rubel kasebut saka kita, utawa ngedol barang kanggo rubel. Banjur pungkasane bakal dadi jelas SAPA SIAPA.


          Aku ora ngerti guyonan apa? Ya, dheweke uga bakal ngedol barang-barang industri marang kita, lan kita bakal ngedol sumber daya alam kita.
          Miturut pendapatku, tanpa pangembangan industri sampeyan, ngenalake ruble apa wae - malah emas, malah berlian, ora bakal luwih apik kanggo kita.
          1. +6
            3 May 2014
            Lan yen sampeyan ngedhunake dolar dadi 5 rubel, mula Rusia sing lelungan ing luar negeri dadi 6 kaping luwih sugih. Lan keprihatinan apa wae uga dadi luwih sugih ing pasar internasional kaping 6, amarga kanggo sewu rubel bakal bisa tuku barang kanggo 6 ewu. Upah minimal ing Rusia 6 ewu bakal padha karo $ 1000, dene gaji rata-rata ing AS yaiku $ 2500 - minimal!
            1. +4
              3 May 2014
              Kutipan saka shasherin_pavel
              Lan yen sampeyan ngedhunake dolar dadi 5 rubel, mula Rusia sing lelungan ing luar negeri dadi 6 kaping luwih sugih. Lan keprihatinan apa wae uga dadi luwih sugih ing pasar internasional kaping 6, amarga kanggo sewu rubel bakal bisa tuku barang kanggo 6 ewu.


              Dadi sampeyan bakal kaya mangkene:

              Saiki kita ngganti tong minyak kanggo 1 TV lan 10 telpon, nanging banjur bakal ngganti kanggo 6 TV lan 60 telpon?!
              1. +2
                3 May 2014
                saran sampeyan...
              2. +1
                4 May 2014
                Banjur kabeh sampah saka Eropa bakal nyerah, lan barang-barang kita ora bakal kompetitif, saiki. Mulane, iki (mudhunake dolar) ora kudu ditindakake.
            2. 0
              3 May 2014
              Banjur "ngisor" menyang tingkat 1913, i.e. 25 sen saben dolar.
              1. O-R
                O-R
                +2
                4 May 2014
                utawa 1975: $ 1 = 60 kopecks.
            3. +1
              5 May 2014
              Kutipan saka shasherin_pavel
              kanthi gaji rata-rata ing AS $ 2500 - minimal!

              ngendi upah minimum ing AS? $15.625 saben jam minangka gaji sing apik banget kanggo buruh.
              Upah minimum saiki ing AS yaiku $ 7.25 saben jam, nanging saben negara duwe hak kanggo nyetel tingkat upah minimum dhewe.
              Kita kudu ora lali yen biaya urip luwih dhuwur ing AS tinimbang ing Rusia.
              misale jek wong entuk luwih akeh, nanging uga mbuwang luwih akeh kanggo pembayaran ..
          2. + 24
            3 May 2014
            Kutipan saka: rkkasa 81
            Aku ora ngerti guyonan apa?

            Ayo kula ngelingake maneh yen aku ora khusus, nanging yen ana pemukiman karo kita ing rubel, banjur ruble ora bakal dadi salah sawijining mata uang cadangan utama ing donya, lan bank-bank nasional negara bakal dipeksa kanggo nglumpukake mata uang kita. nggawe sistem finansial kita salah siji sing paling stabil? Lan iki wis dadi masalah keamanan negara kita, amarga ora ana sing bakal bisa njarah-rayah negara kita kanthi spekulatif. Utawa aku salah? Mungkin aku naif, amarga aku ing desain lan construction, ora finance, lan aku wis kesel karo carane wong Cina njupuk sumber daya kita kanggo apa-apa. Lan oh, carane perlu kanggo ngembangake industri!
            1. +6
              3 May 2014
              Sampeyan ngerti bener, aku ndhukung, iku wektu.
            2. +3
              3 May 2014
              Kutipan saka jungar
              , lan aku lara carane wong Cina ngekspor sumber daya kita kanggo apa-apa


              Lisin, Abramovich, Timchenko, Potanin - Aku setuju, padha Cina ... Cina ngguyu

              Lan apa babagan njupuk sumber daya kita kanggo jejere boten Aku ora setuju - paling kamungkinan ora kanggo kuwi pittance
              1. + 11
                3 May 2014
                Nalika aku ngerti, roh jahat saka kontradiksi wis tangi lan ora nglilani tenang? Ana wong kuwi, lan ing VO uga. Ing umatingSun padha ngandika bab kuwi: "dheweke bakal argue malah karo bayangan kang." Apa sampeyan pancene ora percaya ing negara sampeyan, kekuwatan lan kasugihane, lan manawa kita bakal dadi sing paling kuat? Argumentasi kita dumunung ing telenging, kekuwatan kita dumunung ing wong, kawicaksanan kita yaiku sejarah dhewe.
                1. -10
                  3 May 2014
                  Kutipan saka jungar
                  Nalika aku ngerti, roh jahat saka kontradiksi wis tangi lan ora nglilani tenang? Ana wong kuwi, lan ing VO uga. Ing umatingSun padha ngandika bab kuwi: "dheweke bakal argue malah karo bayangan kang." Apa sampeyan pancene ora percaya ing negara sampeyan, kekuwatan lan kasugihane, lan manawa kita bakal dadi sing paling kuat? Argumentasi kita dumunung ing telenging, kekuwatan kita dumunung ing wong, kawicaksanan kita yaiku sejarah dhewe.


                  Apa sampeyan tukang bangunan lan desainer? Banjur menehi kritik miturut komentar sampeyan, mung desainer ngguyu

                  Nanging kanthi serius, kajaba "bla bla bla" babagan bayangan, kasugihan negara lan argumentasi sing ana ing weteng - apa ana kedadeyan kasebut?
                  1. +6
                    3 May 2014
                    Bla bla bla iku sampeyan. Bantahanku ora cukup kanggo sampeyan, mula sampeyan ora bisa ndeleng ngluwihi bayangan sampeyan. Kita bakal nggawe negara kuwat tanpa sampeyan. Lan cacing ing sampeyan serius.
                    1. 0
                      April 11 2018
                      Tengen ing kabeh! Sampeyan mikir bener, aja nggatekake Yudas iki, sing sapa ora bebarengan karo kita, iku nglawan kita! Go Rusia!
                  2. +1
                    3 May 2014
                    Takon pitakonan iku gampang.
                    Apa sampeyan bisa mangsuli paling ora siji pitakonan dhewe?
                    Saiki. Utawa sampeyan mung bisa nulis bla bla bla?
                    Apa sampeyan bisa nglairake paling ora siji swara pikiran, obor pikiran kita?
                    Kita ngenteni, Pak.
                    1. -2
                      3 May 2014
                      Bla-Blashnik, sing, kanggo njawab isine weteng lancip. Aku bisa njawab minus 10 sampeyan.
                      1. +5
                        3 May 2014
                        Kutipan saka Turkir
                        Aku bisa njawab minus 10 sampeyan.

                        Kutipan saka Aturan VO.

                        h) Penurunan methodical purposeful ing HFS mungsuh dilarang ing situs, i.е. sawetara komentar minus siji pangguna. Tumindak kasebut gampang dilacak dening pangurus situs. Rating sing nglanggar bakal suda 50%.

                        Saiki pikirake.
                      2. +2
                        5 May 2014
                        Luwih becik yen "naik rating" uga ditindakake amarga komentar sing ora kaetung, ora ana topik lan ora ana gunane, yaiku banjir.
                        Aku ora bisa ngelingi siji siji sing diukum, senajan aturan ana lan ana cukup wong dosa. hi
                  3. +1
                    3 May 2014
                    Persetujuan antarane Iran lan Rusia babagan pasokan minyak kanthi barter! Kaya langkah pisanan nanging mesthi!
                  4. 0
                    4 May 2014
                    Kutipan saka: rkkasa 81

                    Apa sampeyan tukang bangunan lan desainer? Banjur menehi kritik miturut komentar sampeyan, mung desainer

                    Nanging kanthi serius, kajaba "bla bla bla" babagan bayangan, kasugihan negara lan argumentasi sing ana ing weteng - apa ana kedadeyan kasebut?



                    Katon kaya para perancang wis tersinggung ngguyu
                    1. 0
                      4 May 2014
                      Aku bakal pitutur marang kowe minangka tukang bangunan sandi, pug, sampeyan begja sing ora bisa ketemu desainer iki, pramila sampeyan dadi wani.
              2. Komentar wis dibusak.
            3. +6
              3 May 2014
              Bener, yen pembayaran ana ing mata uang nasional lan mung ana (kaya sadurunge 1917), mula sapa wae sing tuku kudu tuku nat. mata uang, ing kasus iki, rubles, lan mung banjur ... Lan ing kasus iki, sing dictates rega itungan? Sing bener, Bank Sentral Rusia. Lan sampeyan ora perlu nggawe apa-apa, kabeh wis suwe diciptakake (ing kasus iki).
          3. + 15
            3 May 2014
            Kutipan saka: rkkasa 81
            Aku ora ngerti guyonan apa?

            Ora lelucon, kabeh serius, kanggo tuku bahan mentah kanggo rubel, sampeyan kudu duwe, lan supaya bisa entuk barang-barange, uga teknologi (nanging wis sing kita butuhake lan dudu sing dibutuhake. padha ngedol kita ) uga kanggo rubel, wutah lan nilai ruble ora bisa dihindari, kanggo ekonomi kita iki minangka terobosan, lan liya-liyane. Nanging, energi ora kabeh sing didol Rusia ing luar negeri.
            1. 0
              3 May 2014
              wong lanang- shasherin_pavel , Jungar , Yura - Lan sampeyan nulis kabeh iki kanthi serius? Apa sampeyan ora guyon?
              1. +4
                3 May 2014
                Kutipan saka: rkkasa 81
                lan sampeyan nulis kabeh iki kanthi serius? Apa sampeyan ora guyon?

                Dadi sampeyan nulis:
                Aku ora bisa njaluk
                Wis, ojo diteruske.
          4. +7
            3 May 2014
            Sauntara kuwi, ruble berlian minangka ide sing menarik banget. Nalika saben rubel diwenehake kanthi jumlah berlian tartamtu, mula bakal bisa nggawe ruble ora mung angel, nanging ora bisa dirusak.
            1. marine siji
              +4
              3 May 2014
              Quote: Basarev
              Kangge, ruble berlian minangka ide sing menarik banget.

              idiocy klinis.
          5. + 29
            3 May 2014
            Yen aku ngerti kanthi bener (sing dudu kasunyatan), lelucon iku kabeh negara kepeksa entuk dolar. Sing. ngedol lenga, gas, gaman, obat-obatan, kabeh barang, lsp. Kabeh iki didol kanggo dolar. Kajaba iku, negara ora bisa nyithak ing negarane dhewe mata uang dhewe luwih saka sing entuk dolar. Lan mung Amerika Serikat sing bisa nggawe dhuwit kanthi nyithak dhuwit kertas (dollar) lan didol ing saindenging jagad. Sing. rubel kita lan mata uang negara liya dikonfirmasi kanthi barang, bahan mentah, lsp. Lan dolar dikonfirmasi minangka komoditas ora dening Amerika Serikat, nanging komoditas ing saindenging jagad. Kajaba iku, kabeh negara dipeksa tuku IOU pamaréntah AS kanthi dolar sing padha. Sawetara nolak. Nanging banjur "demokrasi" teka kanggo wong-wong mau. Stalin ing sawijining wektu nilar dolar lan ruble dipatok ing emas. Lan ing USSR ana wutah ekonomi sing stabil. Cetha yen Amerika Serikat ora wani teka menyang kita kanthi "demokrasi", nanging ana tirai wesi. Ing wektu "perestroika" padha kandha yen iku sejatine sifate ideologis, lan eksklusif diwiwiti dening USSR. omong kosong. Amerika Serikat wedi marang kebangkitan ruble, kaya ing Tsarist Rusia, lan lay mudhun karo balung kanggo nyegah iki kedaden. Nanging Khrushchev mbantu wong-wong mau. Dheweke sarujuk, kaya UAE, kanggo adol minyak kanthi dolar, lan kita ngerti kepiye pungkasane. Miturut ahli (sanajan bisa uga miturut impen), ninggalake dolar bakal menehi pertumbuhan ekonomi Rusia nganti 20-25% saben taun. Semono uga. Mungkin aku bingung, nanging aku ora mikir sing penting.
            1. +6
              3 May 2014
              Ing sawijining wektu, Irak lan Libya pengin ngenalake mata uang nasional emas, Stalin ing taun 1952. Lan sampeyan ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke? Amerika wis sinau carane nggawe dolar kanthi apik lan urip kanthi bener (lan sing ora njupuk entuk demokrasi). Sinau saka basa Inggris. We tuku tanah saka India kanggo manik. Lan dheweke uga ngedegake perusahaan India Timur sing nggawa teh menyang Eropa (produk "perlu" banget) lan narik kawigaten ing saindenging jagad. Rusia duwe teh dhewe, ora ngandhut kafein lan ora nambah tekanan getih, nanging dipeksa metu. Lan perusahaan wiwit disebut saiki - british petroleum (BP) Umumé, introduksi saka ruble emas - woro-woro kedaulatan negara saka Amerika - koloni mandheg mbayar pajak, karo kabeh jalaran sabanjuré (kita nunggu a operasi punitive)
            2. +1
              3 May 2014
              Kutipan saka STi_v
              Semono uga. Mungkin aku bingung, nanging aku mikir ora masalah.

              Ora, sampeyan ora bingung. Dadi ing USSR. Iku ora babras kanggo bali ruble menyang ril Russian.
              Lan babagan dolar iku. Meh kabeh donya dagang ing salah siji sumber daya utawa barang, nalika Amerika dagang sejatine sifate ing dolar, i.e. sadean kertas ijo kanggo kita.
          6. +1
            3 May 2014
            Kutipan saka: rkkasa 81
            Kutipan saka jungar
            yen kita ngedol sumber daya kanggo rubel, mula dheweke kudu tuku rubel kasebut saka kita, utawa ngedol barang kanggo rubel. Banjur pungkasane bakal dadi jelas SAPA SIAPA.


            Aku ora ngerti guyonan apa? Ya, dheweke uga bakal ngedol barang-barang industri marang kita, lan kita bakal ngedol sumber daya alam kita.
            Miturut pendapatku, tanpa pangembangan industri sampeyan, ngenalake ruble apa wae - malah emas, malah berlian, ora bakal luwih apik kanggo kita.

            Ana prabédan, nanging yen rega denominasi ing rubles. Ing kasus iki, luwih akeh dikarepake kanggo barang kita, luwih kuat ruble.
          7. 0
            3 May 2014
            Kutipan saka: rkkasa 81
            Aku ora ngerti guyonan apa? Ya, dheweke uga bakal ngedol barang-barang industri marang kita, lan kita bakal ngedol sumber daya alam kita.

            Contone, ton minyak kita regane 100 gram emas, lan mobil sing regane 3 gram emas. Pira mobil sampeyan bisa tuku kanggo ton lenga? Apa sampeyan ngetung utawa mbantu?
          8. +2
            3 May 2014
            Mesthi, sampeyan kudu ngembangake industri sampeyan, lan sampeyan uga kudu nyerahake dolar. Iki, kaya perantara sing ora perlu, mung njupuk persentase sing ora cilik lan kanthi mangkono ngunggahake rega, nanging ora ana gunane kanggo produser utawa konsumen.
        2. 0
          4 May 2014
          lan ing Eropah ana industri sing maju lan kabeh komunikasi, apa maneh sing kudu kita modernisasi lan mbangun maneh, kudu ditindakake.
        3. Artemi 23
          -1
          6 May 2014
          Umumé, aku bakal ngapusi Volodya Kostya, aku mung ngenteni mobilisasi umum diumumake.
      3. sazhka4
        0
        3 May 2014
        Kutipan: Baikal
        Lan kepiye aku pengin nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!!

        Lan TV, Lan mobil, lan telpon, Winda ing pungkasan. (Aku ora kelingan carane katon maneh) Aku ora duwe. Ora sedhih banget. Lan YOU isih bakal Getun floundering ing taek kabeh urip .. "" ndeleng kuotasi? Lan padha duwe tembung ala.
        1. + 22
          3 May 2014
          Kutipan saka: sazhka4
          Lan TV, Lan mobil, lan telpon, Winda ing pungkasan. (Aku ora kelingan carane katon maneh) Aku ora duwe. Ora sedhih banget, lan sampeyan bakal nyesel amarga ora ana ing kabeh urip sampeyan.

          Perangko propaganda super nyebar. "Amrika + dollar" lan "kemajuan teknologi" iku kembar Siam. Yen siji mati, liyane mesthi bakal mati (kajaba, mesthi, wektu kasil dibagi ngguyu ). Inggih, kasunyatan sing Amerika minangka panggonan lair saka mobil iki sampeyan ing roso seduluran karo Obama. Inggih, sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen kabeh donya bubar ngguyu karo statement sampeyan iki. Windows ora duwe alternatif ?? ngguyu Takon babagan topik. lsp. lsp. Nanging sing utama: Nalika Amerika butuh mata uang negara liya kanthi jumlah sing akeh, perdagangan mung bakal saya tambah. Lan kondisi kanggo dodolan massal bisa uga dadi adol teknologi (kanthi cara, aja mbingungake pangembang lan pemegang paten, yen ora, Amerika minangka wong sing paling cerdas ing donya, kanthi sistem pendidikan lan sistem peringkat universitas ( Aku krungu saka saksi mata: rating paling dhuwur, miturut kawruh - sekolah teknis)) hi
        2. + 13
          3 May 2014
          Lan TV, Lan mobil, lan telpon, Winda ing pungkasan
          Kanca-kanca Cina wis nyedhiyakake kabeh sampah iki, dheweke nyedhiyakake lan bakal nyedhiyakake menyang Rusia. Aku bubar tuku remot kontrol universal kanggo TV, ing instruksi ana nganti satus merek peralatan saka Asia Tenggara, ing Rusia padha ' malah ora krungu jeneng kuwi. Kita bakal tuku mobil ing Belarus. Aku ora ngerti carane gedhe kutha, nanging ing wilayah "desa" kita ora ana barang saka Eropah lan Amerika Serikat wiwit pertengahan 90s, kajaba dikemas pembekuan (daging, unggas, iwak) Lukashenka ngandika sing Belarus wis siyap kanggo Feed Rusia.
          1. -6
            3 May 2014
            Kutipan: svd-73
            Kabeh barang iki diwenehake dening kanca-kanca Cina, nyedhiyakake lan bakal nyedhiyakake Rusia.


            Mulane, nglirwakake dolar, migunani kanggo ngalih menyang paling sethithik yuan.
            1. + 15
              3 May 2014
              Nolak dollar, sampeyan ora perlu ngalih menyang yuan utawa tugriks, zlotys utawa pesos! Kita duwe dhewe, kanthi cara sing bisa diowahi kanthi bebas, mata uang - RUBLE! Apa sampeyan duwe gatel katon ing ngisor wong kanggo ngapusi? Ing Cina, Jepang utawa Zulus? Rusia minangka kekuwatan mandhiri sing kuat kanthi sumber daya alam sing gedhe banget lan ora ana potensi sing gedhe banget kanggo pangembangane dhewe! Kita kudu duwe sistem finansial dhewe, bebas saka SIAPA SAJA! Amerika Serikat, Jepang, China, Spanyol pengin kerja sama karo kita - kanggo kesehatan, kanggo dhuwit! Ing sawetoro wektu, sayangé, dompet kita karo Amerika Serikat, thanks kanggo "panguwasa" korup sadurunge kita. Aku kelingan kedadeyan saka dinasku ing Tentara Soviet. Kepala rumah sakit mrentahake tukang listrik kanggo ndandani gangguan ing tiang listrik, sing ujare tukang listrik: "Kita" cakar "ing batalyon tetanggan." Kanggo iki, kepala rumah sakit mangsuli: "Kita" cakar "kudu karo kita." Banjur dheweke mikir sethithik lan nambahake: "Lan" cakar "uga karo kita!".
          2. O-R
            O-R
            +1
            4 May 2014
            Dadi mitra sing dipercaya wis diputus - Belarus lan China. Wis ora elek maneh. Liyane bakal ngetutake ...
        3. + 13
          3 May 2014
          Kutipan saka: sazhka4
          Lan TV, Lan mobil, lan telpon, Winda ing pungkasan. (Aku ora kelingan carane katon maneh) Aku ora duwe. Ora sedhih banget. Lan YOU isih bakal Getun floundering ing taek kabeh urip .. "" ndeleng kuotasi? Lan padha duwe tembung ala.

          PUTUS KERJA, BANJARNE KAEH PENGACARA LAN AKUNTAN MACAM-MACAM.
        4. 0
          3 May 2014
          Lan TV, Lan mobil, lan telpon, Winda ing pungkasan. (Aku ora kelingan carane katon maneh) Aku ora duwe. Ora sedhih banget. Lan YOU isih bakal Getun floundering ing taek kabeh urip .. "" ndeleng kuotasi? Lan padha duwe tembung ala.

          Ana ekspresi - ngandika carane dheweke kentut menyang genangan. Nah, iki kanggo sampeyan kanthi lengkap.
          Sampeyan nggawa sawetara omong kosong. Ora ana kuotasi.
      4. + 23
        3 May 2014
        Wis ana kemajuan ing arah iki:
        Transneft ngalih menyang rubles
        http://izvestia.ru/news/570104

        kita nunggu trip May Putin kanggo China, iku kamungkinan
        sing Gazprom bakal ngedol gas kanggo Cina kanggo rubles.
        1. +8
          3 May 2014
          Quote: _ pendapatku
          kita nunggu trip May Putin kanggo China, iku kamungkinan
          sing Gazprom bakal ngedol gas kanggo wong Cina kanggo rubles.

          Kabeh padha ngenteni, wis wayahe tumindak, ayo para Yankees gelisah, sing ora biasa. Kamulyan kanggo Rusia!
          1. +5
            3 May 2014
            Kutipan saka: subbtin.725
            Quote: _ pendapatku
            kita nunggu trip May Putin kanggo China, iku kamungkinan
            sing Gazprom bakal ngedol gas kanggo wong Cina kanggo rubles.

            Kabeh padha ngenteni, wis wayahe tumindak, ayo para Yankees gelisah, sing ora biasa. Kamulyan kanggo Rusia!

            Siji panyuwunan, aja asring ngeling-eling babagan Kamulyan Rusia, Rusia, lan bakal mulya.
            Ayo Ukrainians gedhe utawa Balts ing saben langkah nyuwun kamulyan kanggo awake dhewe, apa padha ora duwe, iku ora ana, lan ora bakal katon saka disebutake pancet.
        2. 0
          3 May 2014
          Quote: _ pendapatku
          kita nunggu trip May Putin kanggo China, iku kamungkinan
          sing Gazprom bakal ngedol gas kanggo wong Cina kanggo rubles.

          Aku setuju. nanging kanthi rega kaya wong Rusia mbayar gas, bensin lan listrik !!!
      5. +6
        3 May 2014
        Gambare keren!!! Ngaturaken sugeng riyadi. Aku bakal nambah "... karo kewan omo kaya Obama lan McCain ..."
        1. +5
          3 May 2014
          Kutipan saka SHURAVI
          Gambare keren!!! Ngaturaken sugeng riyadi. Aku bakal nambah "... karo kewan omo kaya Obama lan McCain ..."

          Aku bakal langganan saben tembung, malah bapakku ngajeni PDB, sadurunge dheweke dadi mungsuh sing kuat, aku tresna marang tanah air.
      6. kosh
        + 13
        3 May 2014
        Kutipan: Baikal
        Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...


        Aku nggawe pangaturan. Wis diwiwiti. Transneft sarujuk karo China kanggo miwiti mbayar lenga ing syarat-syarat ruble. China duwe cadangan ruble sing ngidini kita nggawe pembayaran ing rubles.
        1. +3
          3 May 2014
          Kutipan saka kosh
          Aku nggawe pangaturan. Wis diwiwiti. Transneft sarujuk karo China kanggo miwiti mbayar lenga ing syarat-syarat ruble. China duwe cadangan ruble sing ngidini kita nggawe pembayaran ing rubles.

          Ana informasi kasebut, bebener sampeyan.
      7. +2
        3 May 2014
        Rega emas mudhun, ruble mudhun ... bab sing padha yen diikat karo lenga, euro tiba, ruble tiba ... kita kudu nggawe cara sing luwih pinter.
        1. +1
          3 May 2014
          Mudhun rega emas?Sesat apa? Kepiye carane bisa dingerteni?
          1. +3
            3 May 2014
            Temokake dinamika rega emas sajrone 30 taun kepungkur, sampeyan bakal ngerti.
            1. +2
              3 May 2014
              Kutipan saka fzr1000
              Temokake dinamika rega emas sajrone 30 taun kepungkur, sampeyan bakal ngerti.

              Mung yen rega emas uga ana ing dolar, mula kurs dolar lan rega emas ganti, minangka aturan, ing arah sing ngelawan.
              Mbayangno apa sing bakal kelakon yen rega emas dipatok ing ruble ...
          2. 0
            3 May 2014
            Quote: Basarev
            Mudhun rega emas?Sesat apa? Kepiye carane bisa dingerteni?

            gampang! Amerika Serikat "mbuwang" donya ing emas (mudhun prices). Sawise kabeh, padha dhewe nyithak kertas werna ijo sacukupe. Perusahaan "cadangan" iku pribadi.
          3. +2
            3 May 2014
            Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngerti carane rega emas berkembang: 3 wong nelpon lan setuju, ing asas, kabeh. Apa aku kudu njlentrehake, kabeh padha kagungane siji jeneng penting banget misuwur saka kulawarga Yahudi?
        2. +1
          3 May 2014
          Yen sampeyan ndeleng, dinamika rega emas minangka game saka super-oligarki Merkan.
      8. platitsyn70
        + 16
        3 May 2014
        Aku bisa karo dolar, lan aku nampa income ing dolar, lan aku count prices ing dolar, nanging aku ngimpi dadi luwih sing siji dina kita bakal uncalan iki bêsik stinky saka kertas kaya Kitty saka sparrows.
        1. +1
          3 May 2014
          Kutipan saka: platitsyn70
          Aku bisa karo dolar, lan aku nampa income ing dolar, lan aku count prices ing dolar, nanging aku ngimpi dadi luwih sing siji dina kita bakal uncalan iki bêsik stinky saka kertas kaya Kitty saka sparrows.

          Stop ngimpi, wujudake impianmu!
          Sawise kabeh, sampeyan kudu miwiti karo dhewe, lan ing kana wong liya bakal gabung - karo donya kanthi benang - Amerika Serikat minangka straitjacket.
      9. + 12
        3 May 2014
        Kutipan: Baikal
        Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa ditindakake dina iki lan ing 10 taun ... Lan kepiye carane nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!!

        iku bakal kelakon sasi iki!
        Pu lan kanca-kancane Xi bakal ngluncurake program kanggo ngrusak "pembungkus ijo" lan geiro ...

        Uler pisanan -
        Transneft ngalih menyang rubles
        Perusahaan transit Rusia minangka sing pisanan ndhukung proposal Igor Shuvalov kanggo ngalih menyang pemukiman rubel karo mitra asing.
      10. +6
        3 May 2014
        Kutipan: Baikal
        kepiye AS bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.

        sayangé, ora ana maneh wong India asli sing isih ana ing AS .. lan sing isih ana yaiku kewan sing mabuk ... sanajan sampeyan bisa "zombie" pemuda Cina sing manggon ing AS)))) contone, ing topik apa sing dadi wong pribumi ing AMERIKA Lor mesthi ana wong Tionghoa, banjur Shanets teka, nganakake pembantaian marang wong Tionghoa lan njupuk tanah lan topi kanthi wulu! uga, iku kabeh)))) Amerika Serikat bakal nampa ing wilayah lan "Chechnya" lan liya-liyane))
        1. +2
          3 May 2014
          Quote: Pulo Free
          sayangé wis ora ana maneh wong India asli sing isih ana ing AS .. lan sing isih ana yaiku kawanan sing mabuk.

          Dheweke duwe cukup "native" Negro-Amerika ing kana ngguyu Lan luwih saka 12% nganggep Spanyol minangka basa asline.
          1. +1
            3 May 2014
            Kutipan saka: perepilka
            Padha duwe cukup "native" Negro-Amerika ana ngguyu Lan luwih saka 12% nganggep Spanyol minangka basa pribumi.
            Lan saliyane iki, ing wiwitan taun 10-an, luwih saka XNUMX yuta Muslim manggon ing Amerika Serikat.
        2. +2
          3 May 2014
          Quote: Pulo Free
          Kutipan: Baikal
          kepiye AS bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.

          sayange ora akeh wong asli India sing isih ana ing AS ...

          Ing sisih liya, ing AS ana akeh mantan budak saka Afrika lan malah luwih akeh populasi Hispanik (umpamane, wong Meksiko), utamane ing negara bagian kidul, uga negara-negara kasebut dijupuk saka Meksiko ing jaman kepungkur (ora suwe banget. )...
          PS Lan Alaska karo Kapuloan Aleutian lan bagéan saka California Lor dituku saka kita, mung, aneh, kanggo sawetara alasan dhuwit ora tekan Rusia.
      11. +4
        3 May 2014
        Proses kasebut wis ditindakake, diwiwiti karo Detroit, kurang saka 2 ewu wong sing ditinggalake saka kutha sing ana 700 yuta wong, lan saya mudhun, pabrik-pabrik dipotong menyang jaringan.
      12. +1
        3 May 2014
        Sampeyan perlu kanggo menehi tandha noda saka incontinence ing kasur ngguyu
      13. +5
        3 May 2014
        Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
        Lan kepiye sampeyan pengin nyingkirake wong sing mambu getih iki

        Bener! Liberoids saka Kabinet Menteri Medvedev bakal nyegah iki kanthi cara apa wae. Saiki dheweke nutupi kegagalan ing ekonomi kanthi kasunyatan manawa kanthi tuwuhing rubel, mata uang bali kanggo adol bahan mentah (utamane gas lan lenga) ... (dolar lan euro) diowahi kanthi tingkat sing luwih dhuwur, nggawa luwih rubles menyang treasury ... Iki ngidini blok financial lan ekonomi Kabinet Menteri katon luwih utawa kurang positif. Dolar bakal ambruk marang ruble lan ora aktif lan omong kosong saka pamaréntah liberal saiki bakal dadi bilai sing ... Kanggo ngindhari iki lan entuk kamardikan nyata saka ekonomi lan keuangan, iku perlu kanggo ngganti dalan politik .. kanggo mbusak siji partai kuat saka ibukutha gedhe saka latar mburi sajarah, ing tangan liyane, kanggo mbusak "kolom kalima" kita saka struktur daya, saka pejabat ... sing luwih related kanggo lobi Western saka Rusian. patriots ... Solusi sukses saka rong arah iki banget, ora mungkin ing wektu sing cendhak. ..
        Mula kesimpulane - para liberal ora ngidini ngethok cabang ... sing padha lungguh ...
        1. +1
          4 May 2014
          Oligarki saiki bakal ana ing kabeh cara nglawan ekspansi ruble, amarga kabeh aset lan tabungan ana ing dolar. Kita pengin duwe ruble kuat, kita clamp mburi ndhuwur, digunakake ora ana.
      14. Komentar wis dibusak.
      15. +1
        3 May 2014
        Sugeng rawuh ing mbucal dolar
      16. Klepa
        +1
        3 May 2014
        Liwat cangkeme penulis, ayo ngombe madu! Aku pengin ruble emas.
      17. 0
        3 May 2014
        Dheweke ora bakal ngerti. Terus maju. Perang Patriotik Agung marang dheweke kabeh akibate. Mungkin dheweke bakal sadar ....
      18. 0
        3 May 2014
        Aku kelalen nggambar bintik coklat ing kasur iki. Lan bakal katon.
      19. 0
        4 May 2014
        penulis saka wong enom aku kanggo 100% lan donya bakal bali menyang wong !!!!!!!! matur nuwun Gusti !!!!!
      20. Fobokrat
        0
        4 May 2014
        Jancok sampeyan ing bokong, ora ambruk Amerika, ngerti?
        Aja ngomong ngimpi udan, goleki psikiater ...
        1. 0
          4 May 2014
          Kutipan saka Fobokrat
          Jancok sampeyan ing bokong, ora ambruk Amerika, ngerti?
          Aja ngomong ngimpi udan, goleki psikiater ...

          Aku weruh wong lanang ngerti apa sing diomongake ... ngguyu

          PySy: Apa psikiater mbantu?
      21. +1
        4 May 2014
        Kanggo kula, ukuran kaadilan sing paling dhuwur yaiku ndeleng kepiye Amerika Serikat bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
        Ora. Kaadilan bakal ditindakake nalika ngliwati taun 1941. Liwat Hiroshima, liwat Leningrad sing dikepung, liwat Buchenwald lan Auschwitz (panguwasa wis nyiapake kabeh sing perlu kanggo dheweke). Lan nalika padha ngombe tuwung iki kanggo ngisor, supaya padha liwat trials Nuremberg anyar, denazification, lustration lan confiscation saka loot lan reparations kanggo kabeh dekade rampokan sak donya.
        Nalika iku bisa disebut keadilan. Liyane ora malah setengah ukuran, nanging 1/20 setengah ukuran.
      22. Komentar wis dibusak.
      23. 0
        6 May 2014
        OH KEPIYE AKU NDELENG IKI Dhewe!!!
      24. 0
        Desember 24 2017
        Kutipan: Baikal
        Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.

        Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
        Lan kepiye aku pengin nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!! am
        Nggo akuukuran paling dhuwur saka kaadilanbakal weruh kepiye AS bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
        100 kaping.
        Kabeh kudu dibalekake! Lan mung mangkono!

        Sauntara kuwi, cadangan emas lan devisa kita ana ing obligasi Amerika, liyane bla bla
        1. +8
          Desember 24 2017
          Kutipan saka: E_V_N
          Sauntara kuwi, cadangan emas lan devisa kita ana ing obligasi Amerika, liyane bla bla

          1. Artikel telung taun kepungkur, yen ana.
          2. Adoh saka kabeh cadangan emas lan ijol-ijolan manca Federasi Rusia ana "ing obligasi Amerika" ... lan, kanthi cara, iki ora ana hubungane karo masalah iki.
          9. Kerja ing arah iki ditindakake, ana sukses tartamtu:

          Wis ngono wae...
    2. + 33
      3 May 2014
      Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.
      Yen bareng karo China keprungu .. (pindhah sing mbebayani banget .. nanging luwih apik tinimbang perang ..) Miturut gagasan Rusia, dheweke ngumumake perang (ing USSR, sanajan sanksi paling sithik saka Kulon duwe oposisi dhewe ..) Kita wis diobong.. lan PBB meneng-meneng nampani iki.. lan Obama mesem karo Merkel) Ayo, Putin, mikir lan nindakake apa wae.. lakoni..!
    3. + 14
      3 May 2014
      Quote: Jeneng
      Moga ngono...

      Ya, ana petrodollar, bakal ana petrouble!
      1. +2
        3 May 2014
        Nganti saiki mung tembung! Aku ora weruh tumindak.
        1. + 19
          3 May 2014
          Kutipan saka Stalevar
          Nganti saiki mung tembung!

          "Gampang ngomong, angel ditindakake."(paribasan)
          Ekspresi: "Dasar, Watson!" - Sampeyan ora bisa nindakake ing kene.
          Nanging ana sing kudu ditindakake ing dominasi dolar global iki.
          Kanthi sengaja, kanthi akurat, tanpa kapitunan lan kanthi skill.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. +3
              3 May 2014
              Kutipan saka Stalevar
              Aku ora lulusan saka MGIMO Departemen Ekonomi Donya.

              Nanging sampeyan nyatakake pikirane, kolega, kanthi lancar apik
              Kabeh tumindak karo ruble, ing mratelakake panemume, kudu wis diwiwiti "wingi" (mungkin padha nindakake, nanging kita durung ngerti iki). Saiki, nalika padha ngetrapake "sanksi" marang kita, kita bisa uga ora peduli babagan dheweke ... nanging sanksi kasebut duwe pengaruh luwih akeh lan ngganggu jagad Barat, lan nganti saiki dheweke mundur saka kita kaya "lepra", yen mung. padha saka Amerika ora tiba.
              Saiki angel ngganti vektor kerjasama ekonomi lan mung gumantung ing ruble. Sanadyan siji utawa donya liyane durung siyap, praktis kanggo ndhukung kita ing iki. Ing tembung, padha ndhukung kita ing iki lan siap kanggo nimbang usulan-usulan lan proyèk ing mangsa.... Nyuwun
              1. +4
                3 May 2014
                Hi Igor! Kesadaran ngerti yen konsistensi lan prudence dibutuhake ing kabeh. Nanging sabar gagal lan mbutuhake tumindak sing nemtokake. Zadolbalsya aku ngrungokake pendapat para ahli lan liya-liyane. Panemu sing persis ngelawan! Saka kalem umum nganti gupuh! Nanging yen kita sensibly netepke kahanan, utawa ing paling nyoba kanggo nindakaken, kita njaluk ing ngisor iki. Ing tangan siji, iku ora duwe bathi kanggo Rusia kanggo ngalih menyang pamukiman ing rubles saben galon, minangka iki bakal nggawa losses sak fluktuasi kurs lan volatility pasar, ing Kajaba iku, kahanan kang ora tetep saka ruble iku ono gunane kanggo bank sentral, carane apes. iku!!! Ing kene kita entuk bungkus permen))) Ing sisih liya, pembayaran ing rubel minangka jaminan stabilitas mata uang negara sing mlebu perjanjian! Wis paradoks! , Nanging ing latar mburi paradoks iki pola banget prasaja. Ayo dadi luwih elek ing dhuwit kita tinimbang bakal luwih elek ing wong liya! Iki bisa dingerteni tanpa panjelasan. Kanggo iku tansah luwih gampang kanggo sijine iku ing dompet saka kanggo ngontrol checkbook partner kang, alamiah ing tandha petik. Miturut analis, pangurangan stimulus AS bakal nyebabake kenaikan biaya marginal kanggo ngunggahake modal amarga kenaikan suku bunga. Inggih, ing mratelakake panemume, negara karo defisit akun saiki bakal ngadhepi masalah sentimen anti-risiko, yaiku, perlu kanggo nenangake depositors utama ing pasar layanan perbankan ing pasar donya, kang bakal mimpin kanggo tiba ing mata uang nasional. utamané, marang dolar AS. Sing, kita kudu njupuk langkah iki ing mangsa cedhak!!! Aku dudu ahli ekonomi, nanging aku ndeleng jagad iki!
                1. 0
                  3 May 2014
                  Aku setuju, nanging ati-ati dibutuhake kene lan maneh ati-ati!
                  Isih, ruble kasebut mung kasedhiya karo bahan mentah lan senjata, yaiku barang sing kita lebokake ing pasar. Mulane, ing wiwitan kita butuh kabijakan mung kanggo ninggalake dolar. Kosong bakal malah euro, yuan (luwih apik!), Yen utawa pound. Iki mung bisa nyebabake kejatuhan dolar lan penguatan ruble.
                  1. +2
                    3 May 2014
                    Masalah keamanan mata uang minangka prerogatif saka regulator! Ing wayahe saiki, ora ketompo apa mata uang negara didhukung, dadi dolar, euro utawa pound sterling. Wangsulan: Bab ingkang utama iku apa konco negotiable, utawa bagean konversi. Contone, dolar minangka penjamin ekonomi donya (uga, paling ora kanggo saiki) lan dijamin karo hubungan finansial negara-negara sing digunakake minangka alat pembayaran. Nanging ruble, kanggo negara saiki, kasedhiya mung karo lenga, gas lan emas. malih, lenga lan gas malah mbebayani kanggo wong a priori !!! Lan yen ing konteks kasebut, kita nganggep mata uang nasional saka sudut pandang penjamin ekonomi negara, mula ternyata ruble duwe cadangan strategis sing ora diimpiake dening cadangan federal ing ngimpi elek! Ana properti menarik saka ruble -
                    dadi perlu lan diikat karo gas-teritorial sing padha! Aku ora bakal ngomong luwih, sing bisa ngerti, sing kasengsem - maca. Informasi kanggo pamikiran.
                  2. 0
                    3 May 2014
                    Kutipan saka andj61
                    Aku setuju, nanging ati-ati dibutuhake kene lan maneh ati-ati!
                    Isih, ruble kasebut mung kasedhiya karo bahan mentah lan senjata, yaiku barang sing kita lebokake ing pasar. Mulane, ing wiwitan kita butuh kabijakan mung kanggo ninggalake dolar. Kosong bakal malah euro, yuan (luwih apik!), Yen utawa pound. Iki mung bisa nyebabake kejatuhan dolar lan penguatan ruble.

                    Kanca Cina, wis tenang kanggo push yuan sampeyan. Kene kita ngomong bab RUBLE. Lan ngganti awl kanggo sabun iku salah lan tanpa guna!
                    1. 0
                      3 May 2014
                      ing kasunyatan, iku ora Matter yen yuan, dollar, dinar, euro utawa peso. Ingkang utama yaiku apa sing bakal koheren. Lan iki ngendi kabeh teka menyang muter. Sing duwe dompet karo dhuwit, lan sing karo kertas. Bakal lara, nanging ora suwe. Jagad bakal biyasa.
                  3. 0
                    3 May 2014
                    Kita ora butuh dolar, yuan, utawa drachma! We kudu RUBLE! Sampeyan bisa malah ngelingi klasik: "... carane negara mundak akeh sugih lan apa ora perlu emas nalika wis produk prasaja." Luwih apik, waca Engels' Origin of the Family, Private Property and the State. Yen iki angel dimangerteni, sampeyan bisa maca "Capital" Marx, ana sing padha, mung mamah!
                    1. 0
                      3 May 2014
                      Kanggo napsirake Engels minangka misi sing apik, nanging saka sudut pandang wong awam, kabeh gampang kanggo dheweke. Ditampa, disimpen, dientekake, digayuh maneh, nanging ora dituku maneh, nanging diinvestasikan, lan liya-liyane, nganti katon perusahaan))) (disederhanakake, aku njaluk ngapura)
          2. +1
            3 May 2014
            Hi Igor! Kesadaran ngerti yen konsistensi lan prudence dibutuhake ing kabeh. Nanging sabar gagal lan mbutuhake tumindak sing nemtokake.
        2. +2
          3 May 2014
          Kutipan saka Stalevar
          Nganti saiki mung tembung! Aku ora weruh tumindak.

          Dongeng bakal teka ...
        3. +3
          3 May 2014
          Cepet robytstsa, wuta lair.
      2. + 34
        3 May 2014
        Kutipan saka Nick
        Ya, ana petrodollar, bakal ana petrouble!


        lan bakal dadi "tantamount kanggo njupuk dhewe ing sikil." - artikel sing dikutip

        Banjur bakal ana ing sirah, ing antrian ..
      3. +1
        3 May 2014
        Mesthi, iki minangka prakara sing migunani, nanging kepiye carane nyetel anggaran? Kanthi ngedol lenga kanggo dolar, pamrentah ngedhunake (ngatur) kurs rubel, saéngga nutup bolongan ing anggaran, lan kanthi penguatan rubel sing kuwat, produk bakal dadi luwih larang tinimbang sing diimpor, sing bakal mengaruhi produser domestik, ing cendhak, ana akeh pitakonan liyane.
      4. Komentar wis dibusak.
    4. + 21
      3 May 2014
      Sapa wae, nulis menyang Obama yen Rusia ngetrapake sanksi. Aku ora ngomong babagan Ingish ngguyu
      1. + 13
        3 May 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        .Aku ora ngomong babagan Ingish
        Alexander, lan sampeyan mung nuduhake dheweke "jancok", dheweke bakal ngerti ... wassat
        1. +5
          3 May 2014
          Quote: sniper
          lan sampeyan mung nuduhake dheweke "jancok", dheweke bakal ngerti

          Aku luwih seneng nyelehake gedhang ing sak panggonan kanggo dheweke, nanging dheweke adoh saka aku (saiki)
          1. +2
            3 May 2014
            Kutipan: Alexander Romanov
            Aku luwih seneng nyelehake gedhang ing sak panggonan kanggo dheweke
            Apa kembung .... Banjur kembung !!! apik ombenan
          2. 0
            3 May 2014
            Pisang utawa Obama?
        2. +2
          3 May 2014
          Quote: sniper
          Alexander, lan sampeyan mung nuduhake dheweke "jancok", dheweke bakal ngerti ...

          Konfigurasi driji iki bisa dingerteni ing kabeh basa ing jagad iki ... apik
        3. +7
          3 May 2014
          Nyuwun sewu aku mlebu! "Fik" ing Amerika, ora ana ing Rusia ... "Shoulder rest" ing basa Rusia! Dadi dheweke ora bakal ngerti, dheweke ndeleng ukuran "driji cilik", lan sing gedhe mung bisa dideleng saka kadohan. "palsu" Rusia dudu dhuwure, dheweke kudu ngangkat sirahe dhuwur.
          1. +3
            3 May 2014
            Kutipan saka Nick
            dimangerteni ing kabeh basa ing donya...

            Kutipan saka shasherin_pavel
            . "palsu" Rusia dudu dhuwure,

            Akun, kanca!!! ngguyu
          2. nalim
            0
            3 May 2014
            ... ya, lan tutuk lan bokong ing sangisore x kita ... ora diadaptasi ... Angelusha, mesthine, kabeh bolongan dikembangake, dheweke terus-terusan nampa kesenengan.
        4. +7
          3 May 2014
          Quote: sniper
          Alexander, lan sampeyan mung nuduhake dheweke "jancok", dheweke bakal ngerti ...

          Ing jagad kita, ana wong sing nindakake iki:
      2. + 16
        3 May 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Ana sing nulis marang Obama


        Ora, sampah tinta, dheweke sing paling penting ing kono
      3. + 28
        3 May 2014
        Ora nganggo basa Inggris, nanging mbah bakal ngerti
        1. + 25
          3 May 2014
          Sugeng kolega! Aku seneng banget karo gambar kasebut ...
          Saka aku kanggo anekdot wiji, banjur gambar
          "Obama teka menyang peramal: - Kandhanana, apa sing bakal kelakon ing 10 taun?
          - Perang karo Rusia!
          - Inggih, iku ora menarik! Pira rega asu panas ing Amerika sajrone 20 taun?
          "Ora bakal ana asu panas, lan bagean saka pangsit Siberia bakal regane 12 rubel!"
          1. Stalker
            0
            4 May 2014
            opo maneh....
          2. Stalker
            0
            4 May 2014
            opo maneh....
        2. Komentar wis dibusak.
        3. nalim
          0
          3 May 2014
          luwih gedhe!!!...
    5. +1
      3 May 2014
      Quote: Jeneng
      Moga ngono...

      Gambar referensi.
      Posisi kasebut ngelingake dolanan bocah-bocah "wedhus" utawa "ram" sing ora eling persis.
      Nanging kasunyatan sing pangon ing panggonan, iku pleased.
    6. Horde
      +1
      3 May 2014
      lan karo STABIBILITY FUND, apa sing bakal kelakon lan bakal ana petrodollars ing Amerika?
      1. +1
        3 May 2014
        Kutipan: Horde
        dadi bakal petrodollars ngapusi ing Amerika?

        Horde, ngendi sampeyan entuk informasi?
        1. Horde
          +3
          3 May 2014
          Kutipan: Alexander Romanov
          Horde, ngendi sampeyan entuk informasi?


          Rusia mbayar pajeg kanggo Amerika Serikat saben dina. Milyar saben dina


          http://3mv.ru/publ/rossija_ezhednevno_vyplachivaet_dan_ssha_milliard_v_den/7-1-0


          -12175
          1. +8
            3 May 2014
            Kutipan: Horde
            http://3mv.ru/publ/rossija

            Pira umur jarahan iki? Kabeh wis ditarik nganti suwe, lan sekuritas Amerika wis didol. Situs kasebut ana ing topik iki, sampeyan ora kejawab
            1. Horde
              +1
              3 May 2014
              Kutipan: Alexander Romanov
              umure piro iku? Kabeh wis ditarik nganti suwe, lan sekuritas Amerika wis didol. Situs kasebut ana ing topik iki, sampeyan ora kejawab


              kok omong kosong? dhuwit kanggo gas, lenga malah ora teka ing Rusia lan tetep ing Amerika Serikat ...
      2. 11111mail.ru
        +1
        3 May 2014
        Kutipan: Horde
        karo STAB FUND sing

        Mbalik ing 2008, Amerika ngombe. Ambruk bank "fynny-frudi" lan, miturut omongane uwong, hipotek. Kanggo kula, minangka warga Federasi Rusia, ana sing ora panas utawa adhem, aku ora nyekel dhuwit virtual kasebut ing tanganku.
      3. +1
        3 May 2014
        Kutipan: Horde
        lan karo STABIBILITY FUND, apa sing bakal kelakon lan bakal ana petrodollars ing Amerika?

        Dadi saiki, luwih saka 140 milyar wis ditransfer saka dolar menyang mata uang liyane. Informasi babagan iki ana ing VO wulan kepungkur.
    7. +2
      3 May 2014
      tembung pengarang ya marang Gusti ing kuping !!!
    8. Komentar wis dibusak.
    9. +1
      3 May 2014
      sayangé, pamaréntah Medvedev ora bakal ngidini iki.
      1. +1
        3 May 2014
        Kutipan saka larand
        sayangé, pamaréntah Medvedev ora bakal ngidini iki.

        Amerika Serikat dhewe, kanthi sanksi, malah pamrentah kita nggawe patriot.
    10. 120352
      +1
      3 May 2014
      Jeneng (1)
      Mung iku perlu kanggo masang rag antarane ngisor, reged kanggo ireng, awak lan konco resik saka presiden kita. Dheweke ana ing tengah gambar.
    11. 19 sergey53
      0
      3 May 2014
      Ora cukup kekancan...
      1. Komentar wis dibusak.
    12. Rock
      0
      3 May 2014
      hahahaha))) Aku ngguyu kabeh apartemen lan aku ora bisa mandheg ngguyu
    13. Syur
      0
      3 May 2014
      Ya, foto ing "desktop". Siji mateni "" We wis obah menyang nggawe ruble itungan pemukiman kanggo dangu. Rubel wis dadi kanthi konversi cukup dangu kepungkur." Tanpa wates dawa, luwih cepet tuku properti ing luar negeri. Sing titik - wektu sing dawa banget. Apa sing ngalangi sampeyan?
    14. +1
      3 May 2014
      Wis wayahe njupuk tutup kasur karo bal lan ora pengin nyuwek. Dheweke wis nyabrang kabeh wates manungsa sing ora bisa dibayangake lan ora bisa dibayangake. Amerika Serikat iku fiend, kanggo liyane donya, lan iku wektu kanggo mungkasi iki, yen ora donya bakal dadi "donya wong edan."
    15. +5
      3 May 2014
      Quote: Jeneng
      Moga ngono...

      Bener tenan...
    16. +4
      3 May 2014
      Kita duwe mata uang sing paling bisa dikonversi ing Azerbaijan.
    17. +1
      4 May 2014
      Sarung kasur durung ditampa saka kita !!!!!!!!!! Ya ampun!!!!!!!! duka
      1. AVG
        0
        5 May 2014
        Ctqxfc yt nfr
    18. +1
      4 May 2014
      sampeyan ngerti - luwih akeh artikel kaya ngono, saya kurang percaya - kasus kaya ngono wis disiapake pirang-pirang taun kanthi tenang, amarga dhuwit seneng nggawe bisu - nanging ing kene surak-surak maju - ora, iki ora rampung.
    19. +1
      4 May 2014
      Quote: Jeneng
      Moga ngono...

      Artikel kasebut kaya-kaya, Ngimpi ora mbebayani, Iki ora ditindakake sajrone sedina lan ora ana bukti kabijakan finansial miturut Glazyev, Gaddafi njaluk bali menyang standar emas, nanging kajaba janji lisan, dheweke ora nindakake. nampa dhukungan, nanging akeh, kabeh perdagangan donya wis dawa wis subordinated kanggo dollar sawise karusakan USSR lan CMEA Ruble, Sampeyan kudu realis, nanging kasunyatan punika, Kabeh transaksi utama dienggoni ing dolar minangka banget trep lan dikenali. itungan, Ekonomi Russian ora ing posisi kuwi kanggo miwiti expansion saka ruble, Lan referensi kanggo Soviet Rusia ora konsisten ana Alignment beda sawise Perang Donya I, Banjur kabeh negara padha weakened, lan katon carane negara-diduweni Enterprises tumindak, padha resmi nindakake operasi dagang ing syarat-syarat dollar, Aku bisu babagan pamukiman cepet, Yang Mulia dollar mrentah ing kono, Lan nganti saiki ora ana asil katon, Impen !! Ngimpi!! Lan ora liya,
    20. AVG
      +1
      5 May 2014
      Mesthine, sadurunge ambruk sing diterangake ing artikel kasebut isih adoh, nanging sing paling awon yaiku wiwitan. Saiki donya mboko sithik mbentuk blumbang negara sing gelem lan siap kanggo nantang hegemoni swaggering saka Amerika Serikat. Lan kanggo mimpin, utawa kanggo melu aktif ing sabab mulia iki, kita cukup ing Pundhak. ya
    21. 0
      5 May 2014
      Iku misale jek aku kabeh padha, obamka iku mata-mata Kremlin, ora ketompo apa sing ditindakake, entuk manfaat saka Rusia, dheweke dadi Cossack sing salah. nglirik
    22. 0
      5 May 2014
      Ndhuwur bakal perlu! Jancok kita ing sirah Obama kang! Iku bakal adil. Lan supaya kethek lunga menyang wit kurma favorit, nglipur dheweke karo bunch saka gedhang.
    23. 0
      25 Oktober 2016
      Ana sawetara jinis gerakan. Tarif lenga kita wis beku wiwit 22 Oktober. Iku misale jek sing padha arep kanggo perdagangan lenga merek Russian ing ijol-ijolan dagang St. Dheweke bakal miwiti dagang kanggo rubel saka 5% volume. Dheweke ngarepake tuwuh ing 3-4 taun. China lan Asia ndhukung kita ing iki.
  2. +6
    3 May 2014
    sistem pembayaran independen saka dollar adhedhasar ruble emas lagi kawangun.

    Liyane!
    Iku bakal becik kanggo mbujuk negara-negara BRICS kanggo ninggalake dolar.
    1. +2
      3 May 2014
      Kutipan saka Tarpon.
      sistem pembayaran independen saka dollar adhedhasar ruble emas lagi kawangun.

      Liyane!
      Iku bakal becik kanggo mbujuk negara-negara BRICS kanggo ninggalake dolar.

      Akhire! Yen negara-negara BRICS gabung karo proses kasebut - kanthi apik - putusan saka kekaisaran Anglo-Saxon bakal dadi final. Kita kudu ngenteni pernyataan resmi Bank Sentral, Departemen Keuangan, hukum lan tumindak. Aku nganggep pratelan presiden ora bisa tanpa dhasar. Iki minangka serangan kuat ing pin ... dosia ing kabeh ngarep. Muga-muga bisa nyuda semangat ing implementasine petualangan Ukrainia.(Perang nganggo senjata atom ora bakal diluncurake.)
      1. nalim
        +1
        3 May 2014
        kita bakal weruh
    2. + 10
      3 May 2014
      Nalika, lan ora yen, sistem pembayaran independen wiwit digunakake (kanthi ujar yen ing 2 taun kita bakal rampung ngalih menyang), negara BRICS bakal seneng nyisihaken saka Cut kertas ijo. Ya, bakal angel, nanging luwih apik yen sampeyan ora gumantung ing mata uang sing ora didhukung lan rating sing dilebokake kantor pro-Amerika ing negara sampeyan, saengga ekonomi negara kasebut dadi utang.
    3. + 13
      3 May 2014
      Artikel kasebut menarik. Bab sing padha ditulis ing artikel kasebut: 6 ancaman marang AS sawise sanksi marang Gazprom.
      We ngancam kabeh wong, nanging nganti jago pecked ing zh..u, padha ora pengin nindakake apa-apa (VVP dhewe ngakoni). Pranyata isih ora ngatur kabeh, ora ing ngendi wae rakyate. Sanajan wis wektune kanggo nindakake reresik kanthi ekspor, nanging wektune kanggo nindakake ing ndhuwur.
      Aku pengin pracaya sing apik bakal menang loot, nanging aku uga pengin manggon nganti iki minangka manungsa.
      Good luck kanggo VVP ing mecahaken masalah iki. Lan kita bakal mbantu. apik apik
      1. nalim
        +2
        3 May 2014
        GDP wong enom! foresaw acara ... kang disaranake kanggo "wong" kanggo nyelehake dhuwit ing kanthong ... lan sing ora ngerti, masalah sing
      2. Syur
        +1
        3 May 2014
        Quote: Cilik Muk
        nganti pitik jago

        "Jago bakar" sing aku ngerti Obama :)))
        1. 0
          4 May 2014
          Goreng banget merata
    4. +1
      3 May 2014
      Yen pancene pengin mati keluwen Amerika, iku bakal luwih duwe bathi kanggo panas omah karo dollar saka gas.
      1. nalim
        +1
        3 May 2014
        Wong Rusia uga manggon ing kana ... ing ngendi kita bakal nyelehake? ...bisa menehi tarub
        1. yur
          yur
          0
          4 May 2014
          Kutipan saka nalim
          Wong Rusia uga manggon ing kana ... ing ngendi kita bakal nyelehake? ...bisa menehi tarub
          Ora ana wong Rusia ing kana wiwit abad kaping 19. Lan kanggo DEFLECTORS, tarub sampeyan bakal apik banget. mandheg
      2. -1
        3 May 2014
        Kutipan saka shasherin_pavel
        banjur bakal luwih duwe bathi kanggo panas omah karo dollar saka karo gas.

        Bener, aku ora bisa tansah entuk rubel kanggo kayu bakar sing prasaja, nanging sampeyan duwe "ijo" ing kompor. Hmmm, ngendi ruble kudu pindhah? sampeyan ora bisa duwe "ing Rusia!!!
      3. Syur
        0
        3 May 2014
        Luwih bathi yen dikirim maneh mengko minangka bantuan kamanungsan. Kayane ora nolak lan kepengin nulungi.
  3. + 31
    3 May 2014
    Perang karo TANAH AIR KITA wis ditindakake, yen ora panas, nanging ekonomi, nanging iki minangka PERANG NYATA. Lan iki wektu kanggo kita mangsuli. Aku dudu ahli ekonomi, nanging yen sing ditulis ing artikel kasebut pancen bener, KITA KUDU TINGGAL. Mungsuh kudu rebuffed ing kabeh arah.
    1. +3
      3 May 2014
      Kita kudu tumindak !!! Kita kudu nindakake iki, yen ora, kita ora ana gunane! Sampeyan bisa ngomong kaya sing dikarepake. Nanging mung tumindak sing nuduhake kesiapan kanggo ngatasi tantangan !!! Nganti saiki, mung tembung.
    2. +2
      3 May 2014
      Aku nyingkirake "ijo", nanging aku kepengin weruh apa sing ditindakake svp67. Sawise kabeh, waving ilat ora mbuwang tas!
    3. nalim
      +1
      3 May 2014
      kabeh kanca-kancaku wis ilang aku ing internet .... Aku maca VO, aku mbuwang postingan lan link ... Aku mbantu kanthi cara apa wae.
    4. Syur
      +1
      3 May 2014
      Kasunyatan bilih Khrushchev liwati lan Stalin ora duwe wektu. Generalissimo ngenalake awake dhewe ing ngarepe ruble emas.
  4. + 19
    3 May 2014
    Kabeh iku angel banget ... Nanging perlu.
    Aku saben wong waras bisa kanggo ngencengi sabuk iki kanggo sawetara wektu.
    Ora ana kamenangan tanpa kalah. Lan kita ora bisa ilang. Kita ora duwe hak ...
    1. +2
      3 May 2014
      Lha nek skripsi sing dikurangi ora setuju karo apa?
      Kanthi kasunyatan sing ora bisa ilang, utawa karo kasunyatan sing caviar bakal munggah ing rega?
      Isin sampeyan warga.
  5. +4
    3 May 2014
    Aku ora mikir sing prasaja.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +3
      3 May 2014
      Kutipan saka: Grey68
      Aku ora mikir sing prasaja.

      Aku ora ngerti carane sampeyan bisa serius ngrembug artikel iki. Utopia lengkap. Contone, ruble emas - kabeh negara wis nilar ikatan mata uang nasional kanggo emas, Amerika Serikat - sing terakhir.
      Kenging punapa? Ya, amarga rega emas terus saya mundhak (produksi diwatesi, lan permintaan saya mundhak). Akibate, ruble emas bakal tuwuh nglawan mata uang liyane. Iki bakal nyebabake kenaikan kanthi cepet ing rega barang Rusia (yen didol kanggo rubel) lan mundhut ing perang dagang.
      Nanging, cadangan emas Rusia mung ora cukup kanggo ngamanake ruble emas (bakal dituku kanggo tujuan spekulatif), nanging kanggo mbayar barang kanthi rubel "kertas". Apa aku uga bisa mbatalake pembayaran tanpa awis? Halo Abad Pertengahan! Dompet kebak dhuwit recehan emas!
      Siswa sarjana ekonomi kudu ngerti iki.
      1. +3
        3 May 2014
        Kutipan saka andrewvlg
        Ya, amarga rega emas terus saya mundhak (produksi diwatesi, lan permintaan saya mundhak). Akibate, ruble emas bakal tuwuh nglawan mata uang liyane.

        Iki bakal ngidini penerbitan GOLD-BACKED diprodhuksi nalika njaga kurs sing stabil. Maneh - plus - karo wutah saka ekonomi lan Tambah ing dikarepake kanggo mata uang, kang liya saka pamukiman antar negara! Singkatnya - SANCTION - TO ALL SANCTIONS - SANCTION !!!
        1. +2
          3 May 2014
          Kutipan: 1812 1945
          Iki bakal ngidini penerbitan GOLD-BACKED diprodhuksi nalika njaga kurs sing stabil.

          nggih. Ing asas, emisi uga diwatesi dening jumlah emas sing dicekel negara, nanging aku ora ngomong babagan iki.
          Ayo nimbang kahanan sing prasaja. Wesi Rusia regane 10 rubel emas, wesi Jerman regane padha karo 10 rubel emas. utawa, ing tingkat saka 1 kanggo 10, 100 euro. Nanging kompetisi! Setaun wis kliwat. Rubel emas ora ana maneh 1 nganti 10, nanging 1 nganti 12. wesi Rusia yaiku 10 ala. R. = 120 euro, lan Jerman isih 100! Saben uwong bakal tuku wesi Jerman, amarga luwih murah, kabeh liyane padha.
          Punika conto kalah perang dagang.
          Atusan taun kepungkur, nalika meh kabeh negara mbayar emas lan salaka, masalah iki ditanggulangi kanthi bantuan devaluasi mata uang - padha ngurangi isi emas lan salaka, nambah impurities.
          1. +3
            3 May 2014
            Kutipan saka andrewvlg
            Punika conto kalah perang dagang.

            Mesthine, spesialis (aku - proyek Glazyev) ndeleng kabeh bebener dhasar kasebut, diitung, mutusake. Ora ana pangertèn kanggo pindhah menyang rincian mekanisme babakan dhuwit lan ora ing subyek VO. Owah-owahan ing definisi Rothschild's Gold Fixing kamungkinan bakal teka.Tujuan utama kanggo mungkasi perjanjian Bretton Woods.
            1. -3
              3 May 2014
              Kutipan: 1812 1945
              Ora ana pangertèn kanggo pindhah menyang rincian mekanisme babakan dhuwit lan ora ing subyek VO.

              Yen artikel kasebut ana ing subyek VO, mula kudu dicritakake kanthi rinci. Kajaba iku, aku nandheske yen kanggo mujudake sifat utopia saka ruble emas, cukup kanggo duwe kawruh ekonomi dhasar.
              Kutipan: 1812 1945
              Tujuan utama yaiku mungkasi Perjanjian Bretton Woods (sistem Bretton Woods)

              Sampeyan lagi guyon, ta? Saka Wikipedia:
              Ing taun 1971-1978, sistem Bretton Woods diganti karo sistem moneter Jamaika, adhedhasar perdagangan mata uang gratis (konversi mata uang gratis)
              1. +3
                3 May 2014
                Kutipan saka andrewvlg
                Ing taun 1971-1978, sistem Bretton Woods diganti karo sistem moneter Jamaika, adhedhasar perdagangan mata uang gratis (konversi mata uang gratis)

                Ya, saiki versi pambangunan sistem finansial donya iki diarani "sistem mata uang Jamaika." Lan sawetara opsi sing cocog karo wong-wong mau (USA) bisa ngganti jeneng kaping sewu. Nanging penolakan standar emas, lan ngubungake biaya lenga menyang dolar banjur kedadeyan - ing taun 1944 lan isih ana !!! A penolakan lengkap saka backing emas saka dollar "diumumake" mengko. (Resmi ing 1976.) Kita ngomong bab owah-owahan radikal ing sistem moneter donya. Lan pracaya kula: Glazyev ora duwe mahasiswa anyar saka universitas provinsi (mantan sekolah kejuruan sing dilatih tukang pipa) ing negara. Lan ngandhani babagan utopiaisme nyedhiyakake emas kanggo Rothschild - dheweke bakal kaget!
                1. 0
                  3 May 2014
                  Kutipan: 1812 1945
                  A penolakan lengkap saka backing emas saka dollar dumadi mengko.(1976 resmi.) Kita ngomong bab owah-owahan radikal ing sistem moneter donya. Lan pracaya kula: Glazyev ora duwe mahasiswa anyar saka universitas provinsi (mantan sekolah kejuruan sing dilatih tukang pipa) ing negara.

                  Yagene kowe ngirim aku menyang Glazyev utawa wong liya? Yen, tanpa nglibatake panguwasa, aku nerangake sampeyan kanthi conto prasaja yen ruble emas minangka utopia. Malah yen, kanggo kemurnian eksperimen, kita nganggep yen kabeh cadangan emas ing donya ana ing Rusia, iki minangka gamble sing gagal. Kenging punapa? Amarga kabeh negara nyoba "nyepelekake" (ing watesan sing cukup) kurs mata uang nasional. Kanggo apa? Kanggo ngedol produk sampeyan luwih murah, lan mulane luwih akeh.
                  Conto:
                  China artificially undervaluing yuan. Produk sapa sing paling murah lan paling laris? Ing wektu sing padha, wong Tionghoa biasa urip banget, banget, amarga padha nampa gaji ing yuan. Nanging migunani kanggo negara - wutah ekonomi.
                  1. 0
                    3 May 2014
                    Iku apik yen sampeyan mbela pendapat sampeyan, nanging panemune Mikhail Khazin, utawa Sergey Glazyev, kayane bener kanggo aku ... Nanging, ing umum, topik ekonomi lan keuangan kurang menarik kanggo aku lan rada kesel. ( Ing karya ...)
                2. +2
                  3 May 2014
                  Kutipan: 1812 1945
                  Lan ngandhani babagan utopiaisme nyedhiyakake emas kanggo Rothschild - dheweke bakal kaget!

                  Aku uga pengin takon apa dhuwit Rothschild nyedhiyakake emas. Mohon pencerahane.
                  1. 0
                    3 May 2014
                    Saiki ing turunan quadrillion. We kudu metu. Emas minangka salah sawijining pilihan sing bisa ditindakake ing konsep Rothschild.
          2. nalim
            0
            3 May 2014
            Aku mung pitutur marang kowe, aja nganti tersinggung ... Amerika, Jerman, Jepang biaya spinning 8 ewu, lan Cina 2 potong ... lan ora kalah.
            ... lan teknologi ... pinter, TV ... nah .. kita kudu Ameropa iki
          3. +1
            3 May 2014
            Kutipan saka andrewvlg
            Kutipan: 1812 1945
            Iki bakal ngidini penerbitan GOLD-BACKED diprodhuksi nalika njaga kurs sing stabil.

            nggih. Ing asas, emisi uga diwatesi dening jumlah emas sing dicekel negara, nanging aku ora ngomong babagan iki.
            Ayo nimbang kahanan sing prasaja. Wesi Rusia regane 10 rubel emas, wesi Jerman regane padha karo 10 rubel emas. utawa, ing tingkat saka 1 kanggo 10, 100 euro. Nanging kompetisi! Setaun wis kliwat. Rubel emas ora ana maneh 1 nganti 10, nanging 1 nganti 12. wesi Rusia yaiku 10 ala. R. = 120 euro, lan Jerman isih 100! Saben uwong bakal tuku wesi Jerman, amarga luwih murah, kabeh liyane padha.
            Punika conto kalah perang dagang.
            Atusan taun kepungkur, nalika meh kabeh negara mbayar emas lan salaka, masalah iki ditanggulangi kanthi bantuan devaluasi mata uang - padha ngurangi isi emas lan salaka, nambah impurities.

            Kutipan saka andrewvlg
            nyuda isi emas lan salaka kanthi nambahi impurities.

            Ora, mung ora cukup emas lan salaka ing kas, iki kasunyatan sing sejarah kudu disinaoni.
            1. +1
              3 May 2014
              Ayo dadi. Apa sampeyan setuju karo liyane? Iki sing utama kanggo aku.
          4. Syur
            0
            3 May 2014
            Setaun wis liwati lan wesi "emas" Rusia wiwit regane 120 euro, nanging ing Jerman isih digawe saka stainless steel lan plastik. :) Aku guyon, mesthi, nanging saiki bisa tuku wesi Cina, kepiye sampeyan ndeleng?
            1. +2
              3 May 2014
              nggih. Aku mung arep ngedol wesi Russian.
      2. 11111mail.ru
        +5
        3 May 2014
        Kutipan saka andrewvlg
        Siswa sarjana ekonomi kudu ngerti iki.

        Iosif Vissarionovich lan kanca-kancane mbangun sosialisme tanpa bungkus ijo. Ing dheweke, ekonomi negara berkembang kanthi cepet.
        1. 0
          3 May 2014
          Kutipan: 11111mail.ru
          Iosif Vissarionovich lan kanca-kancane mbangun sosialisme tanpa bungkus ijo. Ing dheweke, ekonomi negara berkembang kanthi cepet.

          Lan dheweke ora gelem nggunakake ruble emas (chervonets).
          Koin emas Soviet siji chervonets mung dicithak ing taun 1923, nalika kekuwatan ana ing tangan Lenin. Miturut cara, dhuwit recehan emas digunakake amarga kurs cepet Mudhun saka ruble kanggo tuku barang manca sing ora bisa tuku kanggo ruble kertas (lan kanggo ndhukung NEP Leninis, mesthi).
  6. Ham
    +4
    3 May 2014
    Maju, lan tanpa setengah langkah.
  7. +3
    3 May 2014
    BRAVO VOVA, Remuk bajingan!
    1. +6
      3 May 2014
      Kutipan saka TEODOR
      BRAVO VOVA
      Dear Vova, sopo iki??? kancamu TK??? Banjur kiriman sampeyan ora ana apa-apa ... "-"
      1. +3
        3 May 2014
        Quote: sniper
        zhaemy, Vova sopo iki??? kancamu TK??? Banjur kiriman sampeyan ora ana apa-apa ... "-"

        Persis!

        Wong anyar ora nggatekake, nanging aku ngelingi akeh sing nyekel "Vova" kanggo jeneng mburi ing Rusia ...

        Iblis dicet maneh nalika wektune ...)))
        1. +4
          3 May 2014
          Kutipan: Tartarius
          Iblis dicet maneh nalika wektune ...)))
          Sampeyan bisa nambani wong sing nindakake pakaryan iki utawa sing beda, iki normal ... Aku uga ora weruh apa-apa sing salah karo ngritik pejabat. Nanging nyebat Vova minangka Presiden negara sampeyan, sampeyan pisanan ngenyek Negara lan kabeh wargane ... Mungkin aku wis tuwa, nanging apa ... Dadi aku setuju banget karo sampeyan! apik
          1. yur
            yur
            +1
            4 May 2014
            Quote: sniper
            Nanging kanthi nelpon Presiden negara sampeyan Vova, sampeyan pisanan ngina Negara lan kabeh wargane ..
            Dhukungan nganggo tangan loro! Aku sengit Amerika Serikat lan "pilot" sing, nanging aku wis mesthi wis jarred dening jeneng asu presiden - Ron, John, Bill. lol
        2. 0
          4 May 2014
          Kabeh mili, kabeh owah. Matur nuwun Gusti sing wektu iki wis teka.
  8. + 10
    3 May 2014
    Sampeyan perlu kanggo ngenalake ruble emas, luwih cepet luwih apik. Rusia ora keset sing Obama lan Merkel mung ngusap sikil. Sampeyan ora bisa ninggalake kabeh iki ora dijawab. Wektu wis teka, perlu kanggo njeblug bom nuklir ekonomi. Nalika padha ngomong, karo Gusti Allah!
  9. Komentar wis dibusak.
  10. MarkusMoon
    +5
    3 May 2014
    pen_doses, mula, analise dadi gugup, wis suwe diramalake manawa kabeh sing dicritakake ing ndhuwur penulis tetep ditindakake.
    1. +3
      3 May 2014
      iku tetep kanggo ngleksanakake kabeh ndhuwur ngandika dening penulis
      Dadi ayo bantuan kanggo ngleksanakake, mlayu menyang exchanger lan mbuwang dhuwit, mung ninggalake euro lan rubel!
  11. Melnik
    +3
    3 May 2014
    Pungkasan, matur nuwun marang Gusti Allah! The Rothschilds sijine ing Rusia, saiki kita bakal Kiss Israel
  12. geto123
    -8
    3 May 2014
    ruble emas? ya iku gon kaya ora kaya emas ora telas
    1. +2
      3 May 2014
      Kutipan saka geto123
      ruble emas? ya iku gon kaya ora kaya emas ora telas

      Inggih, ora kudu emas - tegese karo isi emas tetep. Sampeyan bisa: ruble lenga, ruble gas, ruble kayu, ruble listrik, etc. Ingkang utama yaiku kabeh sing diprodhuksi utawa ditambang ing Rusia kudu didol lan dituku kanthi eksklusif kanggo rubel, tanpa penilaian penengah ing dolar.
      1. 0
        3 May 2014
        ora perlu kanggo dasi ruble kanggo emas. sampeyan mung kudu perdagangan kanggo ruble.
        Lan kanggo nemtokake jumlah rubel sing diterbitake adhedhasar PDB (Produk Domestik Bruto). iku kira-kira 10% saka PDB. Kanggo Rusia, iki bakal dadi 12,6 triliun rubel adhedhasar 2013. Lan Perbendaharaan Negara Rusia, lan dudu Bank Sentral Rusia, kudu ngatur masalah kasebut.

        Volume dhuwit kertas sing beredar ing Rusia udakara 7,616 triliun rubel ing tanggal 1 Januari 2013.

        Ing awal 2012, angka iki gunggungipun 6,854 triliun rubles, lan ing Januari 1, 2011 - 5,8 triliun rubles.

        Kecepatan sirkulasi pasokan dhuwit (M2 agregat) ing Rusia ing 2013 tekan 2,5, nalika ing AS angka iki 1,6, ing Jerman - 0,8.

        Rusia saiki ngalami kekurangan pasokan dhuwit kanggo sirkulasi, sing ndadékaké kekurangan utang lan biaya sing dhuwur. Nanging naleni jumlah dhuwit menyang emas Rusia lan cadangan devisa ora ngidini nambah dhuwit kanggo ngedongkrak ekonomi. Lan konsep liberal ora ngidini kita mlumpat saka dalan sing ora efektif iki.
      2. 0
        4 May 2014
        aku melu.
  13. bob
    +7
    3 May 2014
    Sampun kula mangrêtos, sampun wêkdalipun tiyang Rusia, kados tiyang Éropah tuwin Tionghoa, lêrês wêkdalipun bungkus permen ijo. Lan kabeh iki amarga kabijakan bodho Obama - dheweke ora ngerti teknik judo - presiden sing ora ana gunane.
  14. + 13
    3 May 2014
    Akhire, warta gedhe, lan saiki kita kudu langkah sabanjure - kanggo mbusak Bank Central saka katergantungan ing US Federal Reserve Inggih, banjur miturut rencana: liberal, fosterlings saka Gaidar HSE metu saka pamaréntahan, nasionalisasi pro- perusahaan Amérika lan bank-bank, lan banjur kita bakal ngukur sing "sanksi nglukis", lan banjur bakal muter kaya clockwork.
    1. 0
      3 May 2014
      Tulisan sampeyan paling pinter! Nasionalisasi Bank Sentral! Mbusak kabeh cadangan emas Rusia saka Benteng Knox, kaya sing ditindakake dening Prancis ing jamane! Banjur bakal akeh, luwih gampang kanggo njaluk adoh saka dollar! Nalika iku sampeyan bisa ngukur kekandelan saka sanksi.
      1. yur
        yur
        0
        4 May 2014
        Kutipan saka Saratoga833
        Mbusak ALL cadangan emas Rusia saka Benteng Knox, kaya wektune
        Apa kita ngrokok? Cadangan emas Rusia tansah ana ing Rusia ing Gokhran. Apa babagan Fort Knox? Miturut cara, wong Prancis uga ora njupuk apa-apa saka Fort Knox, de Gaulle mung ngganti dolar kertas AS kanggo emas.
  15. k19
    +1
    3 May 2014
    China bakal nglawan - wis akeh banget dolar, nanging ekonomi biasane perdagangan ing AS
    1. +8
      3 May 2014
      China wis dagang kanggo yuan karo Inggris lan Jerman, lan tuku lenga saka Iran kanggo emas. Dadi China pindhah adoh saka dolar
    2. +4
      3 May 2014
      Kutipan: k19
      China bakal nglawan - wis akeh banget dolar, nanging ekonomi biasane perdagangan ing AS

      China, kanthi dhukungan gabungan saka Rusia lan, kanthi mangkono, kanggo nanggepi, bakal ngeculake kertas sing dipotong nalika penerbangan!

      Yagene dheweke butuh pseudo-aset, sing mung ana ing kertas lan ing kahanan sing cocog karo aset kreditur?

      Apa, apa nishtyakov saka panyimpenan ora ...

      Lan fasilitas produksi mung bisa dirusak ... nanging sing bakal menehi menyang Yankees?

      Ora suwe, misale jek, malah pelacur pungkasan bakal ngirim impoten menyang alamat sing dikenal - supaya dheweke nggunakake tangane kanggo milih ...)))
    3. +1
      3 May 2014
      Kutipan: k19
      China bakal nglawan - wis akeh banget dolar, nanging ekonomi biasane perdagangan ing AS

      mandheg China tetep booming rega. USA kanggo akeh dhuwit ijo Amerika. Dheweke uga bisa mbuwang kanthi cepet, utawa ana sing nganggep "dheweke ora kuwat" (menyang China)
  16. +3
    3 May 2014
    Aku gosok emas dadi !!!!!!
  17. +2
    3 May 2014
    Aku ora yakin,

    yen ora ana lenga maneh ing donya kanggo ngisi kesenjangan lan nggawa rega normal maneh?
    1. +4
      3 May 2014
      Kutipan saka bulvas
      yen ora ana lenga maneh ing donya kanggo ngisi kesenjangan lan nggawa rega normal maneh?

      Ora cukup kanggo sapa wae, utamane Eropa.
      1. +4
        3 May 2014
        Kutipan: Alexander Romanov
        Ora cukup kanggo sapa wae, utamane Eropa.


        ing wayahe pisanan ora bakal cukup, banjur bakal dibalèkaké.

        Iran bakal dibongkar, umpamane
        1. +2
          3 May 2014
          Kutipan saka bulvas
          ing wayahe pisanan ora bakal cukup, banjur bakal dibalèkaké.

          Iran bakal dibongkar, umpamane

          Rungokake, paling ora kanggo wiwitan, goleki ing Google, volume minyak apa sing didol Rusia menyang Eropa. Deleng, banjur tulis.
          1. +4
            3 May 2014
            Kutipan: Alexander Romanov
            Rungokake, paling ora kanggo wiwitan, goleki ing Google, volume minyak apa sing didol Rusia menyang Eropa. Deleng, banjur tulis.


            Oke, ayo ngomong.

            Ayo ngenteni, muga-muga ora suwe.

            Iku piye wae ora nyenengake yen wong bisa ngandhani Rusia carane urip lan nyoba kanggo medeni karo sanksi / ancaman.
  18. 0
    3 May 2014
    cepetan!
  19. johnsnz
    +2
    3 May 2014
    Eh, dheweke bakal menehi gaji paling ora sapisan ing rubel emas sedulur
    1. +1
      3 May 2014
      Kutipan saka johnsz
      Eh, dheweke bakal menehi gaji paling ora sapisan ing rubel emas

      Iku misale jek kula sing banjur gaji bakal diwatesi kanggo siji ruble emas. eseman
  20. +2
    3 May 2014
    Entuk nits!!!!
  21. +2
    3 May 2014
    Iki kabeh apik banget .. Nanging ing ngendi VVPutin dhewe ?? Ing ngendi ana reaksi kanggo acara ing Slavyansk? Topik luwih topikal.
    1. +3
      3 May 2014
      Aku dhewe kaget. Bisa uga kaya mburu macan: sing mburu macan, lan macan nuruti lakune. Utawa ing jaman Amerika ing Wild West: Yen sampeyan ndeleng India, banjur medeni, nanging yen sampeyan ora weruh ... banjur medeni banget.
  22. Komentar wis dibusak.
  23. + 29
    3 May 2014
    9 tandha wong Amerika:

    1. Dheweke bangga yen Amerika sing ngalahake Hitler nalika Perang Vietnam ing Irak.
    2. Dheweke mbayar anak dhewe kanggo ngumbah piring gaji saben wulan rata-rata ing Rusia.
    3. Dheweke turu karo psikoanalis.
    4. Dheweke pancen pengin ngilangi bobote, nanging ora ngerti sapa sing kudu takon kepiye.
    5. Malah ing jamban dheweke nggunakake kertu plastik.
    6. Dheweke bakal tansah ngganti gampang perang mendem nakal kanggo nyoba tedious.
    7. Ketchup mlaku kaya benang abang sajrone uripe.
    8. Dheweke ngawasi kanthi teliti tingkat kolesterol ing label kasebut.
    9. Ing wayahe pungkasan, dheweke mateni kabeh wong ala lan ngambung bojone, sawise kridit kasebut ngliwati dheweke.


    Satus persen Amerika punika 99 persen lan @ saka!
    1. + 28
      3 May 2014

      Utawa kaya sing!
      1. +3
        3 May 2014
        Matur nuwun, coccliss!
        Direkam kanthi kuat. Nanging, yen tanpa emosi, dheweke malah bisa nggawe pertunjukan saka rasa isin.
        Lan padha ora tau gedhe. Sing paling kuat, ya. Nanging konsep keagungan ditemtokake utamane dening kualitas wong.
        Video kasebut menarik banget.
        Nanging aku ora bakal pracaya siji tembung.
        Kita wis cukup ngapura mungsuh kita.
      2. 0
        3 May 2014
        Super, sawise kabeh, ora kabeh dadi surem ing negara - ana panggonan kanggo katon sehat Sampeyan bisa ngapura mungsuh ... ing pandonga, ing urip nyata, paukuman sing ora bisa dihindari, tanpa nesu lan gething, mung amarga iku. Kanggo kualitas wong: dheweke ora mung nyuda kabeh, iki mung bagean, ana faktor liyane.
      3. +1
        3 May 2014
        Kutipan saka kocclissi
        Utawa kaya sing!

        Klip video kasebut apik tenan. Pisanan aku weruh. Apa iki jenis film?
        1. +1
          3 May 2014
          Iki seri Newsroom (Newsroom)
          1. 0
            3 May 2014
            Quote: Pagan
            Iki seri Newsroom (Newsroom)

            Спасибо. hi
      4. teod999
        +3
        3 May 2014
        Dheweke ora tau dadi gedhe. Nanging padha njaluk soko, sayangé. Lan kita kudu ngerti iki. Dheweke duwe 2 kekuwatan: 1. Dheweke nuduhake manawa bisa ngetrapake megaproyek tanpa partisipasi negara (mobil, televisi, komputer, bioskop). Rusia ora tau bisa nindakake iki. 2. Padha kasil narik kawigaten lan nglumpukake emigrants aktif saka kabeh ndonya. Lan iki minangka pasukan serius - wong sing aktif arang banget: 1 ing 100.
  24. +1
    3 May 2014
    Gusti Allah maringi kabeh iki dadi nyata lan kita ora duwe apa-apa! ombenan ombenan ombenan
  25. +2
    3 May 2014
    nglirik Agung!!! Sing utama ora narik kucing, amarga lara!
  26. MBA78
    +4
    3 May 2014
    Sampeyan menehi ruble ... Aku pengin ruble emas padha lan persis saputangan padha
    1. +1
      3 May 2014
      Utamane saputangan
  27. +3
    3 May 2014
    Kabar apik banget!
  28. leo44
    +4
    3 May 2014
    Keputusan sing bener! Menehi ruble emas! Nyatane, langkah-langkah pisanan wis suwe ditindakake - iki minangka pembayaran ing rubel ing tlatah Federasi Rusia kanthi larangan pembayaran ing bungkus ijo. Saiki tetep kanggo miwiti mbayar rubel ing pasar donya - ruble lenga + ruble gas = ruble emas. Lan China, aku mikir, mung ngumpulake utang AS, supaya mengko bisa menehi lan manggon ing daratan Yankovo! keprungu
  29. MNS2a40
    +1
    3 May 2014
    Yen China bisa disambungake menyang gagasan iki, kemungkinan bisa uga nyata. Sampeyan kudu miwiti perang nglawan wong-wong mau ing kabeh arah. Kalebu kabeh sumber daya - ing lemah, ing bumi lan ing swarga. Tugas utama yaiku mbusak sumber nistha iki sing diarani Amerika Serikat saka permukaan bumi!
  30. +3
    3 May 2014
    Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.

    Topik iki wis diangkat luwih saka siji sasi. Bisa diaktifake - nanging sakperangan alesan ora. Wis suwe.
    Pira sampeyan bisa jotosan menyang pipa Amerika?
  31. +2
    3 May 2014
    Ur-r-i-a maneh! sedulur Saka Senin, mung Rubel, lan mung Emas.
    Yen kabeh iki ana - dadi prasaja, banjur ora saka Senin, nanging wingi.

    Luwih efektif supaya "mitra" ngerti yen aku BISA mandheg tinimbang melu ijol-ijolan pukulan kanthi pungkasan sing ora dingerteni. Ya, lan ora kasep.

    Pitakonan liyane yaiku yen ing negara kasebut kudu diatur babagan keuangan ing mode darurat. Ana perlu lan perlu - ana alesan. Punika "Aja nyisakke cartridges ©", lan kita bakal menehi hasil karo EsSs supaya bisa digunakake. hi
    1. -2
      3 May 2014
      + Persis. Kanggo kasus kaya mengkono, malah Benders bisa ngenteni.
  32. sazhka4
    0
    3 May 2014
    A ruble kayu emas .. Swara apik tenan .. Mbokmenawa katon malah adhem .. Lan nalika efimki bakal sijine menyang circulation? Nah.. kanggo Persatuan..
    emas karo wit.. Sing ora ana sing bisa sukses.. Kita bisa, kita bisa.. Apa wae.. Ora medeni maneh. Cukup (Bareng) kita tambah kaget..
  33. +2
    3 May 2014
    ayo ndang dideleng.. ora kabeh semrawut ing donya iki
    1. sazhka4
      +1
      3 May 2014
      Kutipan: Hnikar
      ora kabeh dadi prasaja ing donya iki

      Iki "donya" kita mbangun dhewe..
  34. + 17
    3 May 2014
    Iku wektu dhuwur.
  35. EKT
    +3
    3 May 2014
    Hore!!!! Pungkasan, kita bakal bali menyang dominasi ruble donya. Malah Stalin wanted kanggo nindakake soko padha, nanging Yankees ngatur kanggo ngilangke lan sijine Khrushchev ing dhampar.
    Menehi ruble emas!!!!
    1. -1
      3 May 2014
      Kutipan: EKT
      Malah Stalin wanted kanggo nindakake soko padha, nanging Yankees ngatur kanggo ngilangke wong lan sijine Khrushchev ing dhampar.
      Menehi ruble emas!!!!

      Stalin, ing nalisir, nilar ruble emas (luwih tepat, padha nilar sawise NEP, nanging ora bali menyang topik iki).
      Ing sisih liya, komunis, bebarengan karo Stalin, mikir babagan ninggalake dhuwit kertas ing USSR ing umum (sing, nyatane, cocog karo gagasan masyarakat komunis). Sing, warga Soviet, dening desain, bisa nggunakake sembarang barang lan layanan pancen gratis, nanging uga makarya kanggo free padha. Nanging eksperimen kasebut ora nate ditindakake.
  36. +1
    3 May 2014
    yen rubel luwih larang tinimbang dolar .. kabeh bali alon-alon
    1. +2
      3 May 2014
      Kutipan: novel68rus
      yen rubel luwih larang tinimbang dolar .. kabeh bali alon-alon

      Iku wektu kanggo mencet ijo ing lintang!
    2. 0
      3 May 2014
      ombenan
      Kutipan: novel68rus
      yen rubel luwih larang tinimbang dolar .. kabeh bali alon-alon

      sadurunge Jerman (Perang Donya I). ​​Kanggo sing Kekaisaran Rusia ditarik menyang perang iki. Ora ana bathi kanggo Amerika Serikat kanggo kekaisaran agraris dadi luwih akeh minyak.
  37. +8
    3 May 2014
    Amerika kudu nanggapi tragedi sing isih ana ing Ukraina kanthi licik, kanthi ati-ati lan akurat! Ora perlu wedi karo Amerika lan Kulon - dheweke wis suwe ora dadi saingan kita! Ayo kula nerangake - kita ngrugekke nalika kita muter dening aturan sing, lan padha ngidini piyambak ora tindakake aturan iki, nguripake norma moral djalmo manungso munggah mudhun, nguripake nang metu lan ngganti konsep apik lan ala. Amerika Serikat kudu nyelehake sikil kasebut ing ngisor sikil supaya ambruk saka alas, nanging ora bisa munggah maneh !!!!!!!!!!!!!!!! "Penyebab kita mung - Kamenangan bakal dadi milik kita!" Dadi, yen kita menehi hasil karo Jerman, Novodvorsky, akeh ing omah, dheweke bakal dilebokake ing kunjara !!!! Lan banjur dirilis "Pussek", lan padha langsung menyang negara. Sampeyan kudu nandur maneh ing Sochi, lan nyengkuyung Cossacks! Bali menyang jawaban sing tepat kanggo Amerika: kita duwe tuas ing tangan kita: iki papan; iki ruble, ora dollar, iman Ortodoks, iki wong Russian prasaja sing siap kanggo manggon tanpa lemak, "anggere ora ana perang!" Kita kudu mikir babagan game catur iki - Rusia misuwur kanthi "grandmasters"!
  38. +2
    3 May 2014
    idea iki miber bali ing 80s nanging ora kayektenan amarga Chernenko lan Gorbachev. ing teori, kabeh dadi, nanging ing laku padha ora wani mriksa malah saran, kang kok padha nampa jotosan ekonomi. Kanthi kabeh iki, aku mikir yen dina iki njupuk SE Ukraina lan nindakake proyek kasebut ing ndhuwur (mung tanpa dodolan gas kanggo euro) wajib kanggo Rusia minangka geopolitik ing tataran donya. EU nuduh kita saka krisis ing Ukraina, kita kudu kanggo nuduhake apa sing bisa ditindakake Federasi Rusia lan apa asile
  39. +2
    3 May 2014
    artikel ora apa-apa. yen ya yen mung.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -4
      3 May 2014
      Lan iki lencana "Siap Buruh lan Pertahanan"?
  40. +2
    3 May 2014
    "Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae."
    sawise apa sing ditindakake negara-negara menyang Ukraina, aku ora duwe rasa welas marang negara kasebut! Dadi, yen kutipan kasebut dibenerake, banjur menehi perintah PDB kanggo ngreset, entuk merek ssuki lan asap iki ... ka!
  41. +2
    3 May 2014
    Amers saiki ana ing posisi sing precarious, mula kudu ditindakake langkah pisanan lan kita bakal weruh reaksi kasebut.
  42. +3
    3 May 2014
    Aku isih ngelingi wektu nalika istilah nyata diwenehake kanggo sirkulasi mata uang asing ing negara kita!
    1. +1
      3 May 2014
      ora kanggo mlaku-mlaku, nanging paling sethithik dolar ing dompet pribadi! (lan kanggo ekspor chervonets ing luar negeri)
      1. +4
        3 May 2014
        Kutipan: Layang-layang
        (lan kanggo ekspor chervonets ing luar negeri)

        Omonganmu opo???? medeni...
        Apa sampeyan tau lelungan ing luar negeri nalika USSR?
        Njupuk metu kanggo kesehatan, dear warga Soviet. Aku kanthi tenang ngekspor lan nuduhake jumlah ing deklarasi kasebut. Kabeh urusan.
        Kutipan: Layang-layang
        lan kanggo ing dompet pribadi ing paling dollar!

        Aku ora ngerti babagan dhuwit, nanging bener aku mlebu USSR karo dhuwit manca, dituduhake ing deklarasi. Ora ana sing nembak aku. Ing USSR, ana watesan serius babagan sirkulasi mata uang, ana tanggung jawab pidana kanggo iki, nanging kabeh. Nggawa dhuwit manca ing kanthong sampeyan ora dilarang. Lan isih ana watesan babagan sirkulasi. Coba, mbayar ing hypermarket gedhe karo dhuwit awis.
      2. +1
        3 May 2014
        Kutipan: Layang-layang
        ora kanggo mlaku-mlaku, nanging paling sethithik dolar ing dompet pribadi! (lan kanggo ekspor chervonets ing luar negeri)

        Ya, kanggo ngarsane dolar - pakunjaran. Kita duwe iki. Nanging kanggo rubel ing luar negeri, ora ana sing kaya ngono. Aku njabat jaban rangkah. Ora ana masalah karo rubles (kanggo nggawa lan ngedol kanggo mata uang asli). Lan, ing dalan metu saka USSR, ora ana siji fumbled ing kanthong, uga ing "koper". Apa iku adat, Aku felt saiki ing tengah 90s.
        1. 0
          3 May 2014
          nom-noman! Aku lunga menyang negara manca sanajan iki perlu kanggo pass Interview ing Staraya Square.
          (yen wis ana tip kanggo adat, lan dheweke wis kasebut kanthi teliti, nliti bagasi, banjur kanggo 10 rubles (chervonets) padha bakal dibusak saka pesawat. Aku ora ngerti iki banjur. "Iku tegese akeh.)
          1. +1
            3 May 2014
            Miturut cara, apa bener yen dolar perak dilarang banget kanggo diekspor saka negara?
            1. 0
              4 May 2014
              Kutipan: Layang-layang
              dolar perak
              padha "perak", padha duwe "perak" banjur ...
          2. 0
            4 May 2014
            Kutipan: Layang-layang
            iku perlu kanggo pass Interview ing Old Square
            ora ana birokrasi kaya ngono, ora ana sing lunga menyang Staraya Square kanggo ijin, kita duwe setengah pabrik ing negara ibukutha kanggo kerja wiwit taun 70-an lan nganti 90-an, saka Vladik perusahaan pelayaran, ora ana sing lunga menyang Moskow kanggo ijin, kabeh ana. mutusake ing titik, dermaga dikirim menyang Moskow (nanging mung sapisan!) Yen aku lunga kaping pirang-pirang, kabeh diputusake ing papan kasebut.
  43. 0
    3 May 2014
    Iku wektu dhuwur! Iku bakal kelakon luwih cepet.
  44. +6
    3 May 2014
    Nggawe pemukiman karo industri mobil Jerman ing rubles, supaya dealer mobil kita mbayar mobil ing rubles supaya iki ** Fuhrer Merkel ora nyoba kanggo njagong ing 2 kursi duka
  45. +3
    3 May 2014
    Sumber daya internal nggawe ekonomi ora bisa dikalahake kanggo para perancang politik ...

    Pancen angel mbayangno negara kita mati saka sanksi Barat. Ketoke saka kekurangan cola, permen karet utawa hamburger. Lan aku kelalen! Luwih saka kekurangan kertas potong.
    Nanging saka tumindak liberal ngarep-thukul, ... rauh saben Russian bakal aran masalah ing tingkat kluwarga. Panyusutan ing sektor energi saka aset tetep yaiku 70-80%.
    Kajaba iku, kanggo energi nuklir, umur layanan unit daya yaiku 30 taun. Kabeh mau dibangun ing 80s saka abad pungkasan. Inggih, yen eksploitasi luwih ora mungkasi karo Fukushima Rusia. Mung Bank Sentral Negara bisa nandur modal dhuwit ing ukuran sing perlu kanggo re-peralatan energi lan industri. (Bank Sentral Rusia minangka kantor ijol-ijolan pusat "mandiri")
  46. +5
    3 May 2014
    Kabar apik banget. Wis wayahe! Ora bapak baptis ireng kita sing kudu dilaporake ing kene, dheweke ora mutusake apa-apa. Kongres AS sing kudu seneng, kabeh mungsuh wis ndudhuk ing kono.
  47. Vlad Gor
    +7
    3 May 2014
    Putin dudu salah sawijining wong sing tumindak cepet-cepet. Dheweke salah siji saka wong-wong sing "mudhun alon-alon saka bukit lan saka ing kono duwe kabeh komplotan." http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qNDAk9o9hcM ya
    1. 0
      24 Oktober 2016
      Kutipan: Vlad Gor
      lan saka wis kabeh

      Dheweke bakal njupuk yen komplotan menehi.
  48. +6
    3 May 2014
    Geopolitik minangka perkara sing alus lan kudu ditindakake kanthi pikiran sing adhem. Klompok nyata pasukan kita ing tapel wates cukup kanggo njupuk wilayah ing sisih kidul-wétan menyang ngubengi lengkap karo wedges marching. Ora bakal ana akeh perlawanan yen sampeyan ora mlebu kutha-kutha gedhe. Nanging iki bakal dianggep minangka agresi lan bakal nyebabake introduksi embargo lengkap kanggo negara kasebut lan panyebaran pasukan NATO menyang sisih ngelawan Ukraina. Kita kudu nyiapake iki, utawa luwih nyiyapake mburi. Lan mburi kita yaiku China. Nganti Putin mlebu perjanjian utama sing direncanakake karo China sing dijadwalake ing Mei, kita kudu lungguh. Ing sawijining wektu, China ngalihake pukulan Jepang kanggo awake dhewe lan kanthi mangkono ngidini kita ngalahake kabeh Eropa sing bersatu ing wektu kasebut. Saiki kita dudu USSR, sing bisa urip kanthi sepi. Sumber daya ora kuwat. Utamane manungsa ... Sampeyan kudu ngenteni, siap-siap. Kanggo mbangun ideologi jujur ​​anyar sing wong bakal siap mati. Sampeyan kudu ngontrol oligarki, penggemar fasis, lan liberal alami.
  49. +4
    3 May 2014
    Artikel kasebut apik banget ing babagan perspektif, pisanan perlu kanggo mbasmi para ahli ekonomi liberal, ngganti karo realis, contone, tim Glazyev, Gerashchenko, lan liya-liyane kaya wong-wong mau. negara, gagasan iki bakal tetep impen.
    1. +3
      3 May 2014
      Kutipan saka Arkuda
      ...ekonom sing duwe pikiran liberal kudu diberantas...

      Mungkin sampeyan pengin ngomong: "Singkirake para ekonom sing percaya karo liberalisme"?
  50. +6
    3 May 2014
    Bapak-bapak, dudu ruble emas sing bakal ditepangake, nanging isi emas ruble bakal ditetepake, yaiku, pira emas sing bakal ditampa minangka unit mata uang nasional - ruble. prices. Elingi dhuwit kertas. Bank Negara USSR, ing saben tiket ditulis "Didhukung dening emas, logam mulia lan aset Bank Negara liyane." Bakal ana sing luwih kaya barter ing pasar manca, saben negara ngetung kurs dhewe lan hubungane karo negara ekspor - importir, sawise barang kasebut dikirim kanthi jumlah sing disepakati. The Fed iku kamenangan AS ing 1973, nalika padha mbujuk Arab (Saudi) perdagangan lenga kanggo dolar.
    1. +3
      3 May 2014
      Kutipan: Kapten45
      Elinga dhuwit kertas Bank Negara USSR, ing saben tiket ditulis "Diwenehake karo emas, logam mulia lan aset liyane saka Bank Negara."

      Aku kelingan, aku kelingan iki.
      Apa sampeyan nyoba menyang bank Soviet lan ngganti rubel kanggo emas. Bisa mbayangno ngendi padha ngirim sampeyan? Wis ngono wae, marang dheweke.
      Ing USSR, sah kanggo ngganti dhuwit kanggo emas mung ing toko perhiasan lan ora liya.
      Kutipan: Kapten45
      ditulis ing saben tiket

      Nulis iku gampang. Gampang peasy.
      1. +2
        3 May 2014
        Quote: Asem
        Apa sampeyan nyoba menyang bank Soviet lan ngganti rubel kanggo emas. Bisa mbayangno ngendi padha ngirim sampeyan?

        Ora, dheweke ora bakal ngirim. Iku mung sing comrades ing sandhangan sipil dhewe ora bakal njupuk kita adoh banget, nanging kanggo dangu. Kanthi emas, kaya dolar ing USSR, lelucon rampung banget kanggo pranksters. hi
        1. 0
          24 Oktober 2016
          Quote: mbah pribumi
          karo emas, minangka karo dollar ing USSR, Lawakan rampung kanti awon

          Nanging ayo elinga permata Ruslanova! Yen dheweke ora nyabrang dalan menyang wong, dheweke ora bakal ngrampas ... lan dheweke ora mung duwe barang emas, nanging uga watu larang. Jewelers makarya ing saindhenging sajarah USSR.
    2. 0
      24 Oktober 2016
      Kutipan: Kapten45
      ora ruble emas bakal ngenalaken

      Nanging ruble ora tau "rampung emas", nanging ing wektu sing padha negara liyane tuku lan replenished cadangan emas. Sawise kabeh, kita kudu ngelingi sing malah sadurungé Kakaisaran Rusia mbayar karo "standar emas", lan Kolchak njupuk adoh mung bagean saka cadangan emas Rusia ing ingot saka Kazan, lan bagean cilik ing.
  51. boris-1205
    +5
    3 May 2014
    У Путина и фамилия знаковая. Я от всей души считаю, что он должен быть награжден высшими наградами всех госсударств, удивлен почему до сих пор он не Герой России? Нужен инициатор? Я инициирую! Борис. Ваши подписи друья!
  52. +1
    3 May 2014
    как говаривал Горбачев-главное начать!
    1. 11111mail.ru
      +4
      3 May 2014
      Kutipan saka ty60
      kaya biyen Gorbachev

      Не поминайте нечистого всуе. Достаньте его портрет, если ещё на помойку не выкинули, плюньте на него три раза, целясь в глаз. Затем осените себя крестным знамением.
    2. +1
      3 May 2014
      Kutipan saka ty60
      как говаривал Горбачев-главное начать!


      как говаривал Горбачев - процесс пошел!
      И конечно, тьфу,тьфу,тьфу,чтоб не сглазить.
    3. +2
      3 May 2014
      Kutipan saka ty60
      как говаривал Горбачев-главное начать!

      И говорил он не "начать", а "нАчать". Тфу блин, ирод меченный. Я когда первый раз его речь по центральному телевидению услышал у меня мозг клинить начало. Его выступление было атомной бомбой по канонам правил русского языка. И это на всю страну, да по центральному телевидению!!! А потом выяснилось, что он президент и за него нужно голосовать. А потом я менял водочные талоны на продуктовые(не любитель горькой).
  53. +2
    3 May 2014
    Байкал SU Сегодня, 14:18 ↑
    Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.
    Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
    А как хотелось бы избавиться от этих кровопийц вонючих!!! am
    Kanggo kula, ukuran kaadilan sing paling dhuwur yaiku ndeleng kepiye Amerika Serikat bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
    100 kaping.
    Kabeh kudu dibalekake! Lan mung mangkono!
    Судя по нику из Восточной Сибири(земеля)!...и мысли у нас одинаковы.. Как бы хотелось что бы эти наши страдания ,начиная хотя бы с Первой Мировой и до сего дня ,достались этим п.е.н.д.о.с.а.м....А насчет укропов- думал до осени градус народного негодования сметет эту хунту.А получается все произойдет гораздо раньше да уж гораздо.Сами себе яму роют и оооочень глубокую!!!
    1. 0
      3 May 2014
      Здаров будь, земляк.
      Уверен, праздник до нашей улицы еще дойдет! А могилка им хороша будет... аккурат из того отхожего места, в которое они и превращаются.
    2. +1
      3 May 2014
      Как бы хотелось что бы эти наши страдания ,начиная хотя бы с Первой Мировой и до сего дня ,достались этим п.е.н.д.о.с.а.м...

      Я из Западной Сибири и полностью поддерживаю Вашу точку зрения. Хотелось бы добавить, что неплохо было бы, чтобы воплотились в реальность все фильмы-катастрофы, что они там в голливуде поснимали (что-то про метеориты, опять же по их фильмам, падающие исключительно в США и 10-20-30 лет после исчезновения обитателей Американских мегаполисов), причём, чтобы это, как и во времена великой депрессии, не сказалость на остальном мире.
      1. 0
        3 May 2014
        Сколько веревочке не виться... Уверен, так и будет)
        Достатка и добра в дома ваши, сибиряки hi
  54. 0
    3 May 2014
    надо использовать все возможности для того чтобы посадить на горшок Америку, доллар опустить, торговлю отменить, и вообще всё сделать чтобы плохо было.
  55. +1
    3 May 2014
    Господин автор статьи, ПРЕКРАТИТЕ ВРАТЬ. Это нехорошо, некрасиво и несолидно. За враньё маленьких детишек шлёпают по попке и ставят в угол.
    Создание национальной платёжной системы не предусматривает привязки рубля к золоту.
    STOP LYING.

    Сейчас невозможно привязать к золоту никакую валюту. Давно прошли те времена, когда золото только дорожало. С конца 60-х годов оно окончательно стало биржевым товаром, цена на золото определяется биржевыми котировками, поэтому колеблется. Причём цена на золото вполне себе самостоятельна, она не синхронна ценам на остальные биржевые товары. Привязать свою валюту к золоту - это то же самое, что привязать её к пшенице или никелю, нефти или меди. Или к акциям любой компании, ведь они тоже котируются на бирже. "Золотое содержание рубля" - бред сумасшедшего.
    ПРЕКРАТИТЕ ВРАТЬ И ВВОДИТЬ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ МАЛОСВЕДУЩИХ В ЭКОНОМИКЕ ЛЮДЕЙ.
    Создание национальной платёжной системы необходимо и назрело давно, это усилит независимость нашей финансовой системы. Нужны собственные операционные и клиринговые центры. Но это никак не повлияет на курс рубля или доллара.
    Iki pisanan.
    А во-вторых, моментальный переход на расчёты в рублях во внешней торговле ничего не даст нашей экономике. Понятно, что надо langkah demi langkah сворачивать долларовое обращение в экспорте-импорте. Но никто не доказал, что именно в пользу рубля. Если что, даже Китай с его колоссальным размахом внешней торговли не смог отказаться от доллара. А доля России в мировой внешней торговле будет намного скромнее.
    СССР, кстати, экспортные товары продавал не за рубли. Посидите и подумайте - почему.
    1. +3
      3 May 2014
      Quote: Asem
      Создание национальной платёжной системы не предусматривает привязки рубля к золоту.
      STOP LYING.

      А причём здесь национальная платёжная система и золотое содержание рубля?Не надо,прощу прощения, путать член с трамвайной ручкой.Одно с другим и близко не стояло.
      1. 0
        3 May 2014
        Это ко мне вопрос или к автору статьи?
        Apa sampeyan malah maca artikel kasebut?
        Putin nyurung dolar: sistem pembayaran bebas saka dolar dibentuk, adhedhasar rubel emas.

        Если кто-то путает что-то с ручкой, то точно не я.
        1. 0
          4 May 2014
          (Независимая от доллара платёжная система) Кислый вы переборшили, вам же говорят правильно, что вы упираетесь. Независимая платёжная система это не валюта, это банковская инфраструктура для финансовых операций и расчётов в любой валюте, не зависящая от иностранных банков запада и прежде всего предназначенная для защиты от всевозможных санкций.
    2. 0
      3 May 2014
      Автор может, грешным делом, и раздал в статье фабрики рабочим, землю крестьянам (есть такое ya ), но с зелени пора сворачивать - факт, как его на этом грешном деле, не крути.
    3. karen
      0
      4 May 2014
      Я многое не понимаю в економике.... А что будет если страны БРИКС создадут единую валюту привязанную к нефтьи?
      Мне просто интересно что вы думаите можно ли таким образом обрушить доллар ?
  56. +1
    3 May 2014
    Пока об этом только разговоры.Сначала Путин пусть заставит Российскую финансовую олигархию свои личные активы и семьи, которые сейчас в Европе и Америке, вернуть в Россию.
  57. 0
    3 May 2014
    Kutipan saka: rkkasa 81
    Я не пойму в чем прикол ? Ну и будут нам также продавать промышленные товары, а мы им свои природные ресурсы. По моему, без развития своей промышленности хоть какой рубль вводи - хоть золотой, хоть алмазный лучше нам не будет

    А прикол в том, что сейчас весь мир поддерживает овскую экономику за счет того, что их фантик привязан к расчёту за нефть, им отстаётся только включать станок. Если привяжем к примеру рубль то станок будем включать мы, а весь мир будет работать на наш ВПК. Да простят меня экономисты, но я доходчиво на пальцах.
  58. +3
    3 May 2014
    Quote: Jeneng
    В соответствии с искусством дзюдо, санкции создали идеальную ситуацию для защитного манёвра, который перенаправит грубую силу противника против него самого. Что и происходит сейчас.

    Общеизвестно, что имен­но неожиданная атака выводит противника из строя. Всякий раз, когда противник замешкался (например, еще не оправился от ва­шего удара) или отвлекся (он слишком сосредоточен на каком-то одном элементе борьбы, а потому не готов отразить другие ваши действия), вы должны попытаться воспользоваться его психоло­гической слабостью.
    Президенты за разминкой!
    1. Com. T-64a
      +1
      3 May 2014
      Шедеврально!Огромный респект anfil ! ngguyu
  59. +1
    3 May 2014
    Дорогие неуважаемые Профессор и Аталеф,тут о деньгах базар,а я что-то вас не наблюдаю.Странно все это.Проснитесь.А-у-у-у. opoТут тема вами любимая,а вы спите Nyuwun
  60. nyembur200
    -5
    3 May 2014
    Такое ощущение,что все авторы статей здесь пишут по указке из Кремля.Какието проекты, расчитаные на "умного" обывателя.Очень сильно попахивает августом 1998года ,когда премьер России Кириенко "обул"всю страну на разнице курса доллара и кучка долларовых миллиардеров увеличило свои состояния за день на 500% минимум.Зная, когда будет принято такое решение которое в статье написано,опять ТОЛЬКО УЗКИЙ КРУГ ЛИЦ БУДЕТ ЗНАТЬ и ОПЯТЬ МИЛЛИАРДЫ ктото сделает на форекс,фондовом рынке,гос.облигациях.Я буду долго ржать,если через день,месяц,год бакс будет стоить 6 рублей или меньше.
    1. +4
      3 May 2014
      Все вам эмигрантам Кремль мерещится
    2. +4
      3 May 2014
      Обидно, что не по указке из Вашингтона, правда!?
    3. +1
      3 May 2014
      смерш200 US Сегодня, 15:56 Новый

      Такое ощущение,что все авторы статей здесь пишут по указке из Кремля.Какието проекты, расчитаные на "умного" обывателя.Очень сильно попахивает августом 1998года ,когда премьер России Кириенко "обул"всю страну на разнице курса доллара и кучка долларовых миллиардеров увеличило свои состояния за день на 500% минимум.Зная, когда будет принято такое решение которое в статье написано,опять ТОЛЬКО УЗКИЙ КРУГ ЛИЦ БУДЕТ ЗНАТЬ и ОПЯТЬ МИЛЛИАРДЫ ктото сделает на форекс,фондовом рынке,гос.облигациях.Я буду долго ржать,если через день,месяц,год бакс будет стоить 6 рублей или меньше.

      Ну да, помню, это же у тебя сигареты в СОТНИ раз подорожали!!!:)))
  61. 0
    3 May 2014
    а почему-бы не воздух землю и воду не принять за валюту - одна седьмая наши..?!
  62. AnakKuburanKuda
    0
    3 May 2014
    Пока мы не выйдем из американских и европейских долговых бумаг толку не будет.
  63. +1
    3 May 2014
    Quote: Asem
    Aku kelingan, aku kelingan iki.
    Попробовали бы Вы зайти в советский банк и поменять рубли на золото. Представляете, куда бы Вас послали? Вот именно, на него.
    Ing USSR, sah kanggo ngganti dhuwit kanggo emas mung ing toko perhiasan lan ora liya.

    А в Советском Союзе была монополия государства на золото-валютные операции,не буду дискутировать хорошо это или плохо,но государство контролировало эти операции и никакого бегства капитала и регистрации прав собственности на фабрики-заводы за границей не было.В стране была совершенно другая, в отличие от нынешней, система-социализм,кажется,но его в 91ом продали за джинсы и жвачку,теперь не пойми какой капитализм.Небось основоположники, видя ЭТО, крепко бы задумались,жуя косматые бороды и скребя лысины, подъискивая определение нынешнему действу "економистов"-либерастов.
    1. -1
      3 May 2014
      Kutipan: Kapten45
      А в Советском Союзе была монополия государства на золото-валютные операции

      Тем не менее, никакого "золотого содержания" у советского рубля не было.
      И быть не могло, потому что с конца 20-х годов в СССР не стало монетарного золота для njero обращения. Существовало только монетарное золото для внешней торговли, в слитках. А золотой червонец изъят из обращения с окончанием НЭПа. Упомянутая Вами надпись на советских банкнотах - обыкновенный обман, рассчитанный на простачков.
      и никакого бегства капитала и регистрации прав собственности на фабрики-заводы за границей не было.

      Изолированность финансовой системы СССР от мирового рынка известна. Не буду говорить, хорошо это или плохо. С одной стороны, это исключает утечку капитала. С другой стороны, исключает его приток. Какой (вырезано) будет вкладывать деньги в страну, из которой нельзя вывести прибыль? Если сейчас запретить вывоз капиталов из России, то это приведёт к закрытию всех предприятий с иностранным участием, к скачку безработицы и падению налоговых поступлений, к росту сырьевой зависимости экономики. Вам, видимо, этого хочется. А мне нет.
      В стране была совершенно другая, в отличие от нынешней, система-социализм,кажется

      Была такая система. Сейчас она сохранилась только в Северной Корее и на Кубе. Подумайте, почему.
      Впрочем, на днях на Кубе принят закон об иностранных инвестициях. А предпринимательскую деятельность в ряде отраслей разрешили ещё раньше. Наверно, тоже не от хорошей жизни.
      Пока только Северная Корея держится.
      1. -2
        3 May 2014
        Quote: Asem
        Тем не менее, никакого "золотого содержания" у советского рубля не было.
        И быть не могло, потому что с конца 20-х годов в СССР не стало монетарного золота для внутреннего обращения. Существовало только монетарное золото для внешней торговли, в слитках. А золотой червонец изъят из обращения с окончанием НЭПа. Упомянутая Вами надпись на советских банкнотах - обыкновенный обман, рассчитанный на простачков.

        Когда в начале 80-х я учился и довольно успешно окончил финансовый техникум,то на уроках "Финансы и кредит в СССР",нам объясняли,что золотое содержание рубля равно 0,98247 гр.золота т.е. такое количество золота было принято за одну единицу национальной валюты -1 рубль.Остальное читайте выше,но видно Вы не поняли и не поймёте.
        1. +2
          3 May 2014
          Kutipan: Kapten45
          нам объясняли

          Тогда много чего "объясняли", что впоследствии оказалось фуфлом.
          Ещё раз, если не поняли - поменять рубль на золото в советском банке было невозможно.
          Это Вам в техникуме объяснили?
          А золотой паритет валюты означает именно возможность обмена её на золото, но не что-то другое, не какие-то надписи на банкнотах.
          Поэтому можно говорить не о золотом содержании рубля, а о цене на золото, установленной государством. Это не одно и то же.
          Но, поскольку золото в СССР продавалось только в виде ювелирных изделий, то эта цифра не имела практического значения. Потому что цена золота в Ювелирторге была иной.
  64. 0
    3 May 2014
    И, что ждём??? Начинать пора.
  65. 0
    3 May 2014
    ...и в этой валюте начать собирать долги..!!
  66. S.V. Lekomtsev
    +3
    3 May 2014
    Будим надеяться, что у Путина всё получится apik
  67. +1
    3 May 2014
    Виват Россия!!! Россия вперед!
  68. + 13
    3 May 2014
    И команда сильная есть!
    1. Daemon
      -1
      3 May 2014
      Да Володя не реально крут;))
  69. +3
    3 May 2014
    При КПСС карьерный рост был возможен сугубо по генеральной линии партии, в чем был заложен важный смысл. А если в современной России процветают шкуры, коррупционеры,либералы и пр. кодла, а патриотично настроенные граждане бедствуют и их патриотизм и усилия в труде и чем-либо не влияют на их соц. статус, то...
  70. +1
    3 May 2014
    Самое главное сейчас,что бы наши руководители не отступили назад ни на сантиметр.Думаю ради общего дела многие готовы перетерпеть трудности.А вот отступление от своих позиций,я лично не приемлю и не приму.
  71. +5
    3 May 2014
    Ну и ули ждать? Действуйте г.президент, в этом вопросе мы вас поддерживаем.И прощай Америка.
  72. +1
    3 May 2014
    Это не фейк?? Не сон???? Не выдача желаемого за действительное??? Если в статье ПРАВДА, то я ЗА!!!!!
    1. +2
      3 May 2014
      Это фейк конечно. Кто сейчас в здравом уме будет привязывать собственную валюту к какому то металлу, накопления которого у нас, к тому же не ахти какие. У нас есть такие сайты по продаже золота и сертификатов - они регулярно выдают на гора очередные сказки о том, как все хорошо заживут если вернутся к какому то золотому стандарту.
  73. 0
    3 May 2014
    В любом случае лучшего момента не будет для создания независимой от доллара финансовой системы в России.
  74. 0
    3 May 2014
    Думаю Путин все делал и делает правильно,чуть больше смелости,наглости,уверенности!Страна как никогда с времен Великой Отечественной солидарна с руководителем!Самое время ударить по штатам РУБЛЕМ!!!
  75. +1
    3 May 2014
    Я нигде не нашёл слов Путина о "золотом рубле". Золотой рубль - это ошибка: издревле мерой стоимости была энергия, выраженная через наиболее удобный эквивалент. Проблема в том, что эквиваленты было очень неудобно хранить и копить: соль, зерно, семена. Они портились, занимали большой объём. Поэтому, исключительно для целей накопления и хранения был принят удобный жёлтый металл, который сам по себе не стоит почти ничего. Его стоимость основана лишь на представлениях людей о его ценности! И эту ценность можно легко обрушить, если этого захотят круги, принимающие решения! Истинная ценность принадлежит энергии, выраженной, например, через бочку нефти, 1000 кубов газа...
    1. +1
      3 May 2014
      Не вполне с Вами согласен.
      Но вот одну фразу поддержу полностью:
      Kutipan saka Tektor
      И эту ценность можно легко обрушить, если этого захотят круги, принимающие решения!

      Pancen bener.
      Биржевая цена на золото зависит от достаточно узкого круга лиц.
      Её обрушить или взвинтить даже проще, чем цену на нефть.
      Типичный пример - последние 2 года, когда были случаи падения цен на золото несмотря на рост его закупок центробанками России и Китая.
      Только абсолютно неграмотный человек может мечтать сейчас о привязке национальной валюты к золоту.
      Я нигде не нашёл слов Путина о "золотом рубле"

      И не найдёте, их не было. Путин не настолько глуп, чтобы это говорить.
    2. -1
      3 May 2014
      Kutipan saka Tektor
      удобный жёлтый металл, который сам по себе не стоит почти ничего. Его стоимость основана лишь на представлениях людей о его ценности!

      Вы хотите сказать,что золото ничего не стоит,так как оно появляется само по себе,как роса по утру.Стоимость одного грамма золота равна труду человека вложенного в его извлечение из недр,переработку(рафинирование),изготовление слитка,его транспортировку и т.д и т.п.
  76. Joyly Roger
    0
    3 May 2014
    Прочитал и прослезился.
    Дай-то Бог сил и решимости. Задавить либерастическое лобби в кремле, и сделать это. И друга Диму переместить на другое место, заменить на более компетентного.
  77. +3
    3 May 2014
    Хватит ныть и стонать, что же будет, как же быть... Это не ответ на санкции, это Россия только потянулась после сна, ждите матрасники настоящего пробуждения - скоро ножки с кровати свесим...
  78. +2
    3 May 2014
    Kutipan: Alexander Romanov
    Sapa wae, nulis menyang Obama yen Rusia ngetrapake sanksi. Aku ora ngomong babagan Ingish ngguyu

    Санкции реально действуют!!!
    Недавно вместо Аршавина, чипсы лейз стал представлять Лионель Месси!!! ngguyu
    p.s. Может Андрюха начнет больше тренироваться и играть в футбол, раз у него забрали основной источник дохода. wassat
  79. Komentar wis dibusak.
  80. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      3 May 2014
      Quote: surup
      Кислый ты не только КИСЛЫЙ ты протухший -ни кто не говорит о резком переходе.люди говорят о региональных расчетах (Европа-Россия,Россия-Азия,Россия-Лат.Америка)это во-первых,во-вторых наш рубль кстати очень хорошо обеспечен золотом(и не только) и это ВООБЩЕ не отражает реальное положение ваших хваленых *БИРЖ* КАК и *РЕЙТИНГОВЫХ АГЕНСТВ*(в плане влияния возможности инвестиций).Сейчас все ваши хваленые биржы мотивированы только одним-ПОЛИТИКОЙ или все что с ней связано----(СПЕКУЛЯЦИЯ на МИРОВОМ УРОВНЕ)....Кстати про Китай - уже договорился про частичные расчеты в ЮАНЯХ в лондоне и гейропе...


      Хамить тут не надо, я никому не хамлю.
      И свою безграмотность показывайте в другом месте, её тут и так хватает с избытком.
      И причём тут Китай? Его размеры экономики не сопоставимы с российскими.
      Научитесь сначала писать без ошибок, потом рассуждайте на такие темы. И "тыкать" мне не надо, я тут ни с кем на брудершафт не пил.
      1. -1
        4 May 2014
        Ну ты кислый не неугомонный, тебе про Ерёму а ты опять про Фому.
  81. -5
    3 May 2014
    Что за г..ондон здесь патриотические комментарии минусует?
  82. +1
    3 May 2014
    Waspada COMRADS! Ayo melu!!!
    Jujur, aku ora ngerti apa iki bakal migunani ...
    Petisi menyang Dewan Keamanan PBB: Kirimi pasukan penjaga perdamaian Rusia menyang sisih kidul-wétan Ukraina
    https://secure.avaaz.org/ru/petition/Sovet_Bezopasnosti_OON_Vvesti_mirotvorchesk

    ie_voyska_Rossii_na_YugoVostok_Ukrainy/?copy
    aku subscribe...
  83. +1
    3 May 2014
    Пока только разговоры. Вот как только в думу будет внесён проект о национализации ЦБРФ, тогда станет ясно, что процесс пошёл!!!!! Как-то так...
    1. 0
      4 May 2014
      Kutipan saka demoniac1666
      Пока только разговоры. Вот как только в думу будет внесён проект о национализации ЦБРФ, тогда станет ясно, что процесс пошёл!!!!! Как-то так...

      + 100500
  84. 0
    3 May 2014
    Kutipan saka STi_v
    Yen aku ngerti kanthi bener (sing dudu kasunyatan), lelucon iku kabeh negara kepeksa entuk dolar. Sing. ngedol lenga, gas, gaman, obat-obatan, kabeh barang, lsp. Kabeh iki didol kanggo dolar. Kajaba iku, negara ora bisa nyithak ing negarane dhewe mata uang dhewe luwih saka sing entuk dolar. Lan mung Amerika Serikat sing bisa nggawe dhuwit kanthi nyithak dhuwit kertas (dollar) lan didol ing saindenging jagad. Sing. rubel kita lan mata uang negara liya dikonfirmasi kanthi barang, bahan mentah, lsp. Lan dolar dikonfirmasi minangka komoditas ora dening Amerika Serikat, nanging komoditas ing saindenging jagad. Kajaba iku, kabeh negara dipeksa tuku IOU pamaréntah AS kanthi dolar sing padha. Sawetara nolak. Nanging banjur "demokrasi" teka kanggo wong-wong mau. Stalin ing sawijining wektu nilar dolar lan ruble dipatok ing emas. Lan ing USSR ana wutah ekonomi sing stabil. Cetha yen Amerika Serikat ora wani teka menyang kita kanthi "demokrasi", nanging ana tirai wesi. Ing wektu "perestroika" padha kandha yen iku sejatine sifate ideologis, lan eksklusif diwiwiti dening USSR. omong kosong. Amerika Serikat wedi marang kebangkitan ruble, kaya ing Tsarist Rusia, lan lay mudhun karo balung kanggo nyegah iki kedaden. Nanging Khrushchev mbantu wong-wong mau. Dheweke sarujuk, kaya UAE, kanggo adol minyak kanthi dolar, lan kita ngerti kepiye pungkasane. Miturut ahli (sanajan bisa uga miturut impen), ninggalake dolar bakal menehi pertumbuhan ekonomi Rusia nganti 20-25% saben taun. Semono uga. Mungkin aku bingung, nanging aku ora mikir sing penting.

    Скажу более . По моему Де Голь хотел поменять доллары на золото . Здесь есть интересная штука , а хватит ли у нас товаров на всю эту массу бумажек . Ну допустим нефть и газ , а еще что ?. Как к этому отнесется Китай?



  85. +2
    3 May 2014
    Уважаемые посетители сайта ,писать и говорить Все можно ,а реально угробить США можно и вам ,Не покупать продукцию Америкосов и Европы
    и Вы внесёте свою лепту в помощь России, hi пойдите в магазин и купите НАШ продукт ,а не генномодифецированную Х- поддержите наших производителей
    они такую свинью не подкладывают .
  86. -1
    3 May 2014
    Kutipan: Vyacheslav 64
    И команда сильная есть!

    Да так и есть. Начало положено.
  87. +1
    3 May 2014
    Статья идеалистическая, экономические связи намного сложнее и многограннее. Мы с западом экономически взаимосвязаны, ни у одного из нас нет абсолютного экономического "оружия", чтобы уничтожить экономику кого-либо. Наши экономики слишком сильны, чтобы так могло случиться.
  88. 0
    3 May 2014
    давно пора! рубль должен стать конвертируемым!
  89. +1
    3 May 2014
    Kutipan: Baikal
    Iki minangka bom nuklir ekonomi ing tangan Putin, sing bisa dipateni kapan wae.

    Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
    Lan kepiye aku pengin nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!! am
    Kanggo kula ukuran paling dhuwur saka kaadilan bakal weruh kepiye AS bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
    100 kaping.
    Kabeh kudu dibalekake! Lan mung mangkono!


    Пора отправить зассаный матрац на свалку, заслужил.
  90. -4
    3 May 2014
    Да не посмеет это мурло , которое крутит шашни с олигархами-- вытеснить доллар. И доказательство этому - его молчание и бездействие в то время, когда ПСы и хунта жгут и стреляют уже СОТНИ русских людей. И это только начало!!! А он даже перед россией не выступит, не обратиться к народу, Песков отдувается. ПОЗОРИЩЕ !!! тфу!........((((
    1. 0
      3 May 2014
      Ну и что бы ты сделал на его месте, товарищ Огого?
  91. 0
    3 May 2014
    Quote: Asem
    СССР, кстати, экспортные товары продавал не за рубли.

    Смотря кому,в СЭВ имел хождение "переводной рубль",а с другими странами рассчитывались в соответствующей валюте- фунтах,франках,марках,а чаще всего в швейцарских франках.
    1. +2
      3 May 2014
      Kutipan: Kapten45
      "переводной рубль"

      Переводной рубль, по сути, счётная единица, а не валюта. Он был только безналичным, поэтому говорить о нём как о валюте нельзя.
  92. 0
    3 May 2014
    А вот теперь будет война. На нас есть за что нападать.
  93. 0
    3 May 2014
    Пора отправить зассаный матрац на свалку, заслужил.
  94. 0
    3 May 2014
    Kutipan: 1812 1945
    Yen artikel kasebut ana ing subyek VO, mula kudu dicritakake kanthi rinci. Kajaba iku, aku nandheske yen kanggo mujudake sifat utopia saka ruble emas, cukup kanggo duwe kawruh ekonomi dhasar.

    Курс доллара с 1792 по 2013 годы:http://www.opoccuu.com/kurs.htm
  95. 0
    3 May 2014
    Kutipan: Baikal
    Nganti saiki, iki mung omongan. Tumindak bisa uga saiki lan ing 10 taun ...
    Lan kepiye aku pengin nyingkirake para pengisap getih sing mambu iki !!!
    Kanggo kula, ukuran kaadilan sing paling dhuwur yaiku ndeleng kepiye Amerika Serikat bakal ngliwati taun 90-an, liwat Chechnya.
    100 kaping.
    Kabeh kudu dibalekake! Lan mung mangkono!

    Так зачем же откладывать на завтра то - что можно сделать сегодня!!!! Млею от этих мыслей!!!!! Жаль правда обычных людей, но нас никто не жалел!!!! Да будет так!!!!! ombenan
  96. Valentine77 64
    0
    3 May 2014
    ЭТО ВСЁ КРАСИВО СКАЗАНО, НО...
    Англосаксы мастера сплетен и тайных интриг:
    С Китаем у нас давние разногласия по поводу территорий (я не считаю, что стоит обращаться к тому, что граница проходила по китайской стене). Англосаксы обязательно разыграют эту карту (хотя бы вспомнить спорные территории Китая с Японией, Южной Кореей, Филиппинами)
    Ждём ответного удара
    1. Daemon
      +2
      3 May 2014
      Нас Рать на англосаксов и штаты!!! Россия вперед;)
  97. tarko-dagang
    +3
    3 May 2014
    Это говорильня, надо как серпом по яйцам, сразу после праздников объявить о продаже энергоресурсов только за рубли. Глядишь и 10 мая станет днем победы.
    1. Syur
      0
      3 May 2014
      А как быть с трубой через хунтаину?
  98. +6
    3 May 2014
    Почитал комментарии. Повеселился. Мужики, не нужно рассуждать о том, о чём имеете смутное представление. Пусть все нюансы обсуждают специалисты. Мы можем высказываться в общем ключе. Да! Я поддерживаю борьбу ВВП за нашу экономическую независимость. И в решении этого вопроса, как раз и наступил благоприятный момент. Вот и хорошо. Ждём результатов. С уважением.
    1. 0
      3 May 2014
      Kutipan: suharev-52
      . Ikhlas

      В финансах не очень разбираюсь, так-что не стал комментировать, хотя очень нужный вопрос и обсуждался на форуме раньше.
  99. Palych9999
    +2
    3 May 2014
    Россия должна за рубли продавать за рубеж отечественные продукты и сырьё – от вооружения до нефти и газа – и покупать иностранные товары также за рубли.
    Только так мы сможем использовать все преимущества конвертируемости рубля
    1. +2
      3 May 2014
      ... Хотя бы на данном этапе, не покупать за доллары, а в своих государственных валютах...
  100. +3
    3 May 2014
    Война так война...по взрослому!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"