Kunci stabilitas geopolitik yaiku sistem ekonomi anyar

60
Kunci stabilitas geopolitik yaiku sistem ekonomi anyar


Aku mesthi duwe lan mesthi duwe tampilan khusus babagan kabeh masalah geopolitik ing jaman saiki. Yaiku, aku tansah netepake taksiran apriori babagan ekonomi, lan dudu babagan politik, komponen militer utawa faktor liyane. Tegese, ekonomi iku utami, lan kabeh liya sekunder.

Iku kedadeyan historis sing meh kabeh donya, sawise ambruk USSR karo ekonomi ngrancang lan sistem babakan dhuwit sawijining, urip ing panangkaran saka sistem babakan dhuwit Jamaika, kang lair ing 1976-1978 liwat reorganisasi radikal saka perjanjian Bretton Woods. . Sawisé ambruk USSR, sistem iki bener subjugated donya kabèh, bebarengan karo turunan ing wangun saka Eropah Monetary System (wujud ngatur hubungan mata uang antarane negara anggota saka Komunitas Ekonomi Eropah).

Sapa wae bisa takon dhewe apa sistem mata uang Jamaika; ora angel. Aku mung bakal nyentuh babagan esensie. Sistem moneter Jamaika minangka kunci dominasi mata uang donya: dolar lan euro. Sistem mata uang iki ora ateges ndhukung mata uang kasebut nganggo emas utawa liya-liyane. Akibaté, kita entuk ekonomi virtual sing adhedhasar kurs tukar mata uang sing terus-terusan dimanipulasi dening bank-bank paling gedhe ing donya.

Sing konco dollar lan euro? Resmi, dolar ditanggepi dening Sistem Cadangan Federal AS, lan euro ditanggepi dening Bank Sentral Eropa. Sapa sing sejatine duwe Fed wis suwe dikenal. Iki minangka bank pribadi sing dikontrol langsung dening baron Rothschild, sing, nyatane, digawe maneh ing taun 1913.

Minangka kanggo Bank Sentral Eropah, kahanan ana sethitik liyane menarik. Pemegang saham tunggal Bank Sentral Eropa yaiku bank sentral negara anggota EU. Dheweke uga dadi ibukutha resmi Bank Sentral Eropa, sing saiki udakara 5 milyar euro. Nanging ing wektu sing padha, mung pimpinan lan Parlemen Eropa sing bisa mengaruhi kegiatan Bank Sentral Eropa. Bank Sentral Eropa pancen mandhiri saka kabeh institusi pamarentah donya lan Eropa liyane.

Sawise analisis singkat saka kahanan iki, dadi ketok sing entuk manfaat saka sistem mata uang Jamaika. Iki minangka baron Rothschild lan bankir Eropa sing de facto ngontrol Bank Sentral Eropa. Kanthi nerbitake bungkus permen, klompok sempit iki ngontrol ekonomi jagad kabeh lan duwe penghasilan sing ora ana watesan. Lan gampang kanggo ngira manawa klompok wong iki wis wareg karo kahanan iki, lan ora ana sing pengin ilang papan ing srengenge.

Aku uga pengin mratelakake siji masalah liyane sing ora ana sing tau mbukak alamat. Apa Bank Sentral Eropa lan saingan euro kanggo Fed lan dolar?! Ya, mesthine. Kajaba iku, wiwit munculé euro ing Januari 1999, ana perang finansial "panas" antarane mata uang kasebut.



Sistem mata uang Jamaika, digawe lan didhukung dening bankir internasional, ngrampungake tugas sing disetel dening bankir sing padha. Patut, thanks umumé kanggo sistem mata uang iki, kabeh ekonomi donya dibangun ing kapentingan silihan lan dikembangaké mung liwat expansion menyang negara saka "donya katelu", kang dadi appendages bahan mentah lan pasar dodolan kanggo "miliar emas". Nanging, kaya sing kita ngerti, kabeh perkara sing apik bakal rampung cepet utawa mengko. Iki kedadeyan karo ekonomi global: meh ora ana papan kanggo nggedhekake, sumber daya wis entek, lan pesaing dadi luwih ora sopan.

Nganti saiki, asil ngrampungake masalah ekonomi global tansah perang. Perang Donya Kapisan lan Kapindho disebabake dening faktor ekonomi, banjur faktor geopolitik. Sing "ngapusi" sing ana, mesthi, obrolan sing kapisah. Nanging ekonomi ana ing ngarep: pasar dodolan, sumber daya, lan liya-liyane, lan liya-liyane. Iki sing kudu dimangerteni dhisik. Bab iki sing patut disinaoni supaya bisa nyegah kambuh maneh bencana kaya ngene iki.

Saiki kita ana ing ambang Perang Donya Katelu, amarga masalah ekonomi ing skala global meh ora bisa diatasi. Perang sipil ing Libya, konflik Siria, kahanan ing saubengé Iran lan kerusuhan saiki ing Ukraina minangka prelude. Potongan kasebut diselehake ing papan catur global lan, miturut pendapatku, mung wong wuta sing ora weruh iki. Nanging maneh, tumindak Rusia, sing wis kaping pindho dadi korban konspirasi donya lan mbayar rega paling gedhe kanggo kabeh korban, telat, indecisive lan asring diwatesi mung setengah langkah. Iran lan China tumindake meh padha karo Rusia; dheweke uga ora duwe papan minangka pemain independen ing "Wani New World" saka Rothschilds.

Libya, Suriah, Ukraina, sanksi, pertahanan rudal Eropa, lsp. "Kulon ngirim pukulan sawise pukulan ing kabeh arah. Lan meh ora ana respon kanggo agresi. Sampeyan bisa njerit babagan "Setan Agung" sajrone sampeyan seneng utawa nganakake rapat umum kanthi ngobong effigy "Pakdhe Sam." Ora ana pangertèn iki, lan ora bakal ana. Kita butuh langkah konkrit lan tumindak konkrit, kita butuh pangerten babagan kahanan lan tantangan jaman saiki, lan ora goyangake hawa adhedhasar "jingoisme."

Iku bab countermeasures tartamtu sing aku arep ngomong bab. Kaping pisanan, Rusia, China, Iran, CIS lan negara-negara Amerika Latin kudu ninggalake sistem mata uang Jamaika lan ngalih menyang jinis sistem mata uang anyar sing adhedhasar mata uang siji sing nduweni backing material (sanajan ora emas, nanging mung indeks objektif produksi industri). Mulane, kabeh transaksi antarane negara kasebut kudu ditindakake ing mata uang iki kanthi penolakan lengkap dolar lan euro.

Titik kapindho uga ekonomi: perlu supaya ora ngimpor barang lan layanan saka negara-negara Barat sabisa-bisa (ngembangake kerjasama ekonomi utamane karo saben liyane), lan uga mbatesi kegiatan lembaga keuangan Barat. Ing wektu sing padha, ngenalake rega nyata kanggo ekspor bahan mentah menyang negara-negara Kulon. Iran wis suwe ngetutake dalan iki. Saiki terserah wong liya.

Titik katelu yaiku militèr-politik: perlu kanggo nggawe buffer antarane Kulon lan Timur supaya ora nggawe kesalahan Joseph Stalin, kang digawe ing 1939-1940, miwiti aneksasi negara Baltik menyang USSR. lan melu partisi Polandia lan Romania. Negara buffer dibutuhake lan minangka kunci stabilitas wates njaba. Ing wektu sing padha, negara-negara kasebut kudu ngetrapake kabijakan sing setya marang metropolis. Iki ora bakal bisa digunakake maneh karo negara-negara Baltik, nanging karo Ukraina, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia lan sawetara negara liyane, kabeh pancen bisa ditindakake. Ing wektu sing padha, divisi Ukraina dadi Kulon lan Timur ora bisa dihindari, lan luwih cepet kedadeyan, luwih apik kanggo kabeh wong.



Kita ana ing ambang owah-owahan global lan, bisa uga konflik global. Lan ing kahanan iki perlu ora mung kanggo nanggepi agresi (matesi dhewe kanggo setengah langkah umume pidana), nanging uga kanggo nyerang awake dhewe. "Tumit Achilles" saka Kulon dudu ideologi utawa malah tentara. Iki ekonomi! Menapa malih, ing Kulon padha ngerti iki lan nindakake kabeh kanggo supaya jotosan kanggo isine weteng, nalika nyoba kanggo inflict jotosan kuwi ing saingan.

Nanging apa Moscow, Tehran, Beijing, Caracas lan ibukutha negara liyane saka "klompok risiko" isih ngerti kabeh iki kanthi bener?! Aku wedi durung. Lan iki bisa dadi bencana global kanggo kita kabeh.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

60 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    5 May 2014
    Ayo sawetara wong nganggep minangka "offtopic", nanging saben sampeyan, ngerti lan peduli karo wong sing uga kenal karo teknologi IT, diwenehi hadiah ing wayah wengi HOLIDAY Agung.

    Selehake pita St. George ing avatar sampeyan.
    Takon-

    http://gl9may.ru/avatar
    1. +4
      5 May 2014
      Kutipan saka ptah
      Selehake pita St. George ing avatar sampeyan.

      Matur nuwun kanggo nuduhake. hi
      1. +3
        5 May 2014
        Penulis ujar manawa ekonomi sing tanggung jawab, kabeh liya sekunder, nanging sia-sia, mung saiki sejarah nuduhake yen SS-20 Setan sing tanggung jawab, sing lagi wae wiwit reshape ekonomi donya.
        1. +4
          5 May 2014
          hi
          Kahanan saiki wis jelas nuduhake sapa sing kanggo Rusia.
          Rusia, minangka penerus Kraton lan Kakaisaran Rusia, kanthi tumindak lan maksud saiki, wis mbalekake status quo saka kutub liyane ing jagad unipolar, sing muncul, utamane amarga upaya "mitra" jaban rangkah, sawise acara sedih kondhang ing awal 90s.
          Dadi, ing wektu sing padha, kita ora bakal nuding driji (!), Kanggo sawetara - partner ardent, kanggo liyane, gelo - rompi tugas lan pangarep-arep kanggo kaadilan.
          Mulane, guyonan wis rampung lan ironi ora cocog.
          Lan kabeh sing njamin negara Rusia sing yakin lan bermartabat ing posisi geopolitik sing anyar cocog ...
      2. Komentar wis dibusak.
      3. + 10
        5 May 2014
        Aku setuju banget karo penulis. Aku ora setuju sing ekonomi utami, lan liyane jenis ditambahake ing. Kaping pisanan, "gagasan" katon, kepiye, lan cara apa sampeyan bakal nindakake tugas utawa pendekatan kanggo urip sing wis sampeyan aturake dhewe. Yen kautaman pandangan jagad sampeyan yaiku ide babagan kesejahteraan pribadi, sing digayuh kanthi gaya urip parasit, mula sampeyan bakal mbangun ekonomi sampeyan. Yen pembangunan moral wong dictates manggon ing harmoni karo wong liya lan alam, banjur bakal nindakake ekonomi beda saka parasit ing wangun manungsa.

        Ing USSR kaping Stalin, ana akeh perusahaan sing ora ngasilaken income, ing nalisir, padha ora duwe bathi, nanging perlu kanggo masyarakat. Ing kene pendekatan ideologis khusus kanggo masalah kasebut dijupuk.

        Mangkono maneh, pendekatan ekonomi gumantung saka ideologi (pandangan dunia) manungsa. Parasit duwe pendekatan siji, wong moral duwe pendekatan sing beda. Ing sawetara cara padha padha, nanging ing utama padha diverge. Sing perlu kanggo siji ora bisa ditampa dening liyane.

        Quote: penulis
        Nanging apa Moscow, Tehran, Beijing, Caracas lan ibukutha negara liyane saka "klompok risiko" isih ngerti kabeh iki kanthi bener?! Aku wedi durung.


        Wayah, wayah. Kaya-kaya ing kabeh negara iki padha ora ngerti apa sing kedadeyan. Sawetara karya. Kasunyatan manawa wong-wong kita ora mbuwang histeris lan ora ngubengi mungsuh karo pangkalan militer (sing mung bakal nambah kahanan, kaya ing Khrushchev) ora ateges ora nindakake apa-apa, lan kita ora duwe apa-apa kanggo nanggepi. Militer kita ing Crimea ora kejawab dening intelijen AS lan Uni Eropa, lan saiki dheweke ora ngerti apa sing bakal dikarepake saka Rusia, lan iki luwih elek tinimbang tumindak sing jelas.
        1. Komentar wis dibusak.
      4. 0
        5 May 2014
        Off topik.
        Miturut Vesti24, serangan ing Slavyansk wiwit.
        Ana perang ing pinggiran kutha. Ana kerugian.
    2. johnsnz
      +1
      5 May 2014
      Matur nuwun! hi
    3. +1
      5 May 2014
      Kutipan saka ptah
      Takon-

      Saiki Vadim, ide sing apik apikAku nginstal kabeh prajurit
      1. +2
        5 May 2014
        Nyuwun sewu dudu ideku...
        Aku uga mikir babagan carane "perokok" bakal gabung karo pita.

        Banjur aku ngisi maneh kaca lan bam-ssss...
        "Kucing liar"...
        1


        Setaun kepungkur ana kucing sing nganggo ikat kepala bajak laut, banjur "duit udud" ...
        Aku mikir yen jaman wis ganti, kita ora tambah enom saben taun, aku pengin menehi sampeyan karakter kaya ngono, lan iki kucing .... Apik banget !!!
        1. +1
          5 May 2014
          Kutipan saka ptah
          Kita ora saben taun luwih enom, aku pengin menehi sampeyan karakter iki,

          Kita ora dadi luwih enom, ya, nanging kita uga ora tuwa, ing tingkat iki ngguyu Aku 25 ing jantung nglirik
          Aku uga sijine pita ing perokok, nanging ora bisa digunakake lan wong ing situs web ora bakal ngerti.
          1. +1
            5 May 2014
            Kita ora bakal dadi 75
            nanging mung kaping telu 25 ...

            Kabeh. Mlaku mlaku.... hi
            Sampeyan bakal keturon saiki. Banjur podova. Aku bakal ninggalake sampeyan bocah iki ...

            - Diman, mrene. Mlaku wae. Nyanyi ing kene kanggo bocah-bocah lanang apa sing sampeyan nyanyiake kanggo aku wingi ... / narik metu saka ngisor meja wong lanang shaggy karo pasuryan cah wadon lan gaya rambut "a la CCCatch" (Jerman: Caroline Catharina Muller) / -
            1. 0
              5 May 2014
              Kutipan saka ptah
              Aku bakal ninggalake sampeyan bocah iki ...

              Dheweke ora tau ngrungokake Malikov, dheweke ora ngganggu aku.
  2. + 15
    5 May 2014
    Kita ana ing ambang owah-owahan global lan, bisa uga konflik global. Lan ing kahanan iki perlu ora mung kanggo nanggepi agresi (matesi dhewe kanggo setengah langkah umume pidana), nanging uga kanggo nyerang awake dhewe. "Tumit Achilles" saka Kulon dudu ideologi utawa malah tentara. Iki ekonomi! Menapa malih, ing Kulon padha ngerti iki lan nindakake kabeh supaya jotosan kanggo isine weteng.
    Jotosan kudu dikirim ora "ing usus", nanging supaya mati. Cukup karo unggah-ungguh. am
    1. 0
      5 May 2014
      Apa sampeyan perang donya katelu kanthi nggunakake senjata nuklir utawa perang tanpa nggunakake senjata nuklir?

      Penulis artikel kudu nulis yen sawise Perang Donya I peta ekonomi donya diganti kaya iki, lan sawise Perang Donya II - kaya iki. Lan banjur ngomong carane, ing mratelakake panemume, ekonomi donya bisa ngganti sawise Perang Donya Katelu ing siji utawa liyane.
      1. +4
        5 May 2014
        Kutipan saka mainbeam
        Apa sampeyan perang donya katelu kanthi nggunakake senjata nuklir utawa perang tanpa nggunakake senjata nuklir?

        - Ya, piye wae aku wis kesel wedi lan kuwatir. Sanalika kita miwiti ngomong babagan langkah-langkah pembalasan, utamane babagan "apa kita kudu ngedhunake dolar?", Dheweke langsung mulai wedi karo perang. Dhek wingi GrBear medeni aku karo kandha yen gampang putus karo Kulon, nanging mengko bakal angel rukun. Menarik yen nalika Kulon miringake Ukraina, kaya "Rusia utawa Kulon, pilih!", Dheweke wis ngidoni Rusia kanthi demarche iki, mung GrBear isih ora ngerti babagan iki, dheweke mikir yen udan wis liwati, amarga Rusia. udan, lan West wis lambé ana pipe karakteristik ing detik saka "udan" - supaya iki ketepakan.
        Dina iki sampeyan wedi yen iki perang langsung. Ya, perang, dadi apa? Pisanan utawa pungkasan, utawa apa? 1 warheads ing 500 operator kanggo saben sisih. Saka 700 operator, 700% ora bakal njupuk mati amarga malfunctions, nomer sing padha bakal njupuk mati, nanging ora bakal tekan lan ngrusak dhewe ing pesawat amarga malfunctions padha. 20% liyane bakal paling ora dirusak dening sistem pertahanan rudal sing kasedhiya ing loro-lorone. Total, mung 20% tekan. Sistem peringatan bisa digunakake, populasi ora santai, kaya ing Hiroshima, nanging ndhelik ing subway lan ruang paling ngisor, papan perlindungan bom lan liya-liyane. Apa asile? 40-20 yuta saben sisih? Ya, aku ngomong sinis, ya, nanging aku uga nyatakake yen ora bakal ana bencana universal, planet ora bakal pecah, lan liya-liyane. Loro negara adidaya sing mbledhosake awake dhewe bakal tiba ing pinggir dalan, lan kekuwatan liyane, kanthi jarak geografis lan mulane ora kena pengaruh, bakal katon.
        Aku ngerti kabeh, aku ora pengin. TAPI!!!!!! Nanging supaya padha wedi, kita wis kesel wedi! Demi detente, dheweke numpes USSR, kaya, kita kesel njaga keseimbangane jagad, ayo ngomong marang amers yen kita dudu mungsuh, malah kita bakal mbuktekake - kita bakal mundur pasukan saka Afghanistan. , numpes Tembok Berlin... Dadi apa? CUKUP!!!! Gilirane sing wedi!!!! Wis ilang 25 lims populasi, kita bakal urip maneh, mbah kakung kita mulang kita carane nindakake iki. Aku duwe tas loro ing ruang paling ngisor, lan akeh sing disimpen kanthi cara sing padha. Nanging apa Amerika bakal slamet? Aku mangu-mangu, dheweke kelangan lan ora pati ngerti, mula kudu wedi. Nanging ora perlu medeni perang, sistem moneter Jamaika kudu dirusak, bakal dirusak. Dolar kudu dibuwang - bakal dibuwang. Apa AS kudu dadi kekuwatan tingkat loro amarga jarak geografis? Secara logis, iki kudu kedadeyan, kenapa asu kasebut bisa nyimpang? Nanging Amerika Serikat dhewe ora mikir - mula kegiatane. Lan AS bakal dadi kekuwatan tingkat nomer loro ing tengah-tengah, rame karo Detroits. Topik ditutup.
        1. 0
          5 May 2014
          Tembung-tembung sing apik banget, muga-muga bakal ana ing kupinge Gusti Allah kanthi cepet!
    2. kosh
      0
      5 May 2014
      Quote: Cilik Muk
      Jotosan kudu dikirim ora "ing usus", nanging supaya mati. Cukup karo unggah-ungguh.

      Logis. Banjur penulis dhewe nyalahake setengah langkah, dheweke dhewe menehi saran kanggo ngrampungake perkara nganti pungkasan.
  3. + 12
    5 May 2014
    Ya, sejatine, ora ana sing revolusioner ing artikel kasebut ... YA, ekonomi minangka dhasar perang.

    Cukup kanggo ngelingi yen minangka akibat saka Perang Dunia II, telung perempat saka cadangan emas donya pindhah menyang Amerika Serikat ... iku alesan.
    1. +1
      5 May 2014
      Quote: Cilik Muk
      Jotosan kudu dikirim ora "ing usus", nanging supaya mati. Cukup karo unggah-ungguh.


      Padha ora bakal bisa mati piyambak, padha bakal nyeret kita bebarengan karo wong-wong mau. Nanging aku kudu nglebokake supaya ora macet.
      Lan padha uga kudu narik maneh sethitik emas sethitik.
      1. -1
        5 May 2014
        Kutipan: SS68SS
        Lan padha uga kudu narik maneh sethitik emas sethitik.

        Dhuh, apa hubungane emas cilik? Apa sing paling penting kanggo sampeyan?
        Kanggo biaya, dheweke bakal nyeret sampeyan, dheweke bakal kesel ngulu bledug lan senjata nuklir ora bakal mbantu. hi
        1. 0
          5 May 2014
          Dhuwit mung minangka cara kanggo konsentrasi kekuwatan, sarana lan tenaga kerja. Sing luwih konsentrasi usaha, tenaga kerja (dhuwit) ing sawetara bisnis bakal entuk asil sing luwih gedhe tinimbang liyane.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      5 May 2014
      Kutipan saka silberwolf88
      Ya, sejatine, ora ana sing revolusioner ing artikel kasebut ... YA, ekonomi minangka dhasar perang.

      Cukup kanggo ngelingi yen minangka akibat saka Perang Dunia II, telung perempat saka cadangan emas donya pindhah menyang Amerika Serikat ... iku alesan.

      Wigati dicathet yen lenga digandhengake karo dolar - iki kanthi radikal ngganti pangerten babagan makna mata uang - dolar lan euro. Sampeyan kudu ngandika: apa volume perdagangan ing mata uang cadangan; apa emas - cadangan devisa saka bank-bank sentral negara denominasi dolar lan euro. Kabeh bakal tiba ing panggonane. Ya, lan dheweke ninggalake standar emas ing taun 1944. (Dheweke ora gelem, luwih tepate. Takon De Gaulle (Charles André Joseph Marie de Gaulle)! Dheweke dadi wong sing pinter lan patriot ...)
  4. +3
    5 May 2014
    Aku mung ora ngerti kalimat kasebut:
    Asil saka resolusi masalah ekonomi donya global ... ana perang

    Aku njaluk terjemahan. Nanging kaya sing dakkira sadurunge, revolusi lan perang minangka alat kanggo ngembangake pasar. Dheweke menehi dorongan kanthi revolusi -> mbagekake perusahaan maneh -> ngreset ekonomi -> dilebokake ing jarum kredit -> wong tuku apa sing ora diprodhuksi. Yen sampeyan ora nyerah, sampeyan bakal entuk perang.

    Bener, ana titik kontroversial:
    Kaping pisanan, Rusia, China ... ngalih menyang jinis sistem mata uang anyar adhedhasar mata uang siji

    Sapa sing nyetak dhuwit sing nglakokaké negara. Mata uang siji, nyatane, siji manajemen.
    Mungkin ora ing mata uang siji, nanging dhewe, nanging miturut standar sing beda?

    perlu kanggo nggawe buffer antarane Kulon lan Timur supaya ora nggawe kesalahan Joseph Stalin, kang digawe ing 1939-1940, miwiti aneksasi negara Baltik menyang USSR lan melu ing partisi Polandia lan Romania

    Yen Stalin ora ngrebut negara kasebut, mula Jerman bakal mlebu. Ora bakal ana buffer.
    Nganti saiki, Ukraina minangka penyangga, nanging saiki ora bakal ana maneh.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      5 May 2014
      Kunci stabilitas geopolitik yaiku sistem ekonomi anyar

      Apa jenis stabilitas? Miturut makna artikel kasebut, transisi menyang sistem ekonomi anyar mung bisa ditindakake minangka akibat saka perang donya anyar.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +1
      5 May 2014
      Kutipan saka mainbeam
      Mungkin ora ing mata uang siji, nanging dhewe, nanging miturut standar sing beda?

      bener. Saben ekonomi duwe mata uang dhewe, sabisa-bisa lan didhukung dening produk nyata! Persetujuan umum bakal terus nganti pirang-pirang dekade kanthi prospek sing ora jelas. Kita mesthi kudu nutup awake dhewe saka Kulon. Penurunan standar urip lan konsumsi sauntara bakal ngidini kita urip minangka bangsa lan negara ing jangka panjang. Dadi iki dudu rega sing ora bisa dilewati. Wong ing Rusia pinter - kita bakal ngerti sebabe kita bakal nandhang sangsara finansial. Lha, sapa sing ora ngerti... luwih becik njlentrehake yen dudu wektu lan dudu papan. Siji titik subtle punika distribusi adil, i.e. ngurangi kesenjangan penghasilan antarane segmen populasi. Iki penting banget kanggo Rusia.
  5. +7
    5 May 2014
    Nalika kita duwe sistem LAWAS, intine yaiku keterbukaan finansial menyang Kulon, sing ngilangi bagean penting saka kasugihan nasional kita. Kanthi "sistem" kuwi kita ora bakal weruh kamenangan.
    Stalin pancen bener, tapel wates USSR minangka tapel wates ALAM kekaisaran, lan nggawe zona penyangga saka negara-negara Eropa tengah: Polandia, Republik Ceko, GDR, Hongaria, Rumania, lan Bulgaria. Mung Khrushchev gundul nggawe Pakta Warsawa lan nganakake konfrontasi bodho, sing ora dikarepake dening Stalin.
  6. +7
    5 May 2014
    .Nanging Moscow, Tehran, Beijing, Caracas lan ibukutha negara liyane saka "klompok risiko" isih ngerti kabeh iki kanthi bener?! Aku wedi durung.


    Aku menehi plus, nanging kutipan matèni kula. Dheweke mung weruh bebener!

    Saben bayi wis ngerti iki.
  7. +1
    5 May 2014
    Iku wektu kanggo njaluk nyisihaken saka kertas ijo lan ngirim kabeh geng Euro metu saka alas!
  8. Gagarin
    +2
    5 May 2014
    Sistem apa wae bakal rampung cepet utawa mengko.
    Ketoke kita saiki ngadeg ing brink saka owah-owahan global global.
    1. +3
      5 May 2014
      Kutipan saka Gagarin
      Ketoke kita saiki ngadeg ing brink saka owah-owahan global global.

      ketoke???? Kita wis ana ing tengah pusaran air lan kita ora bakal bisa mbalek maneh kaya nalika konflik ing 08.08.08/XNUMX/XNUMX. Saiki nganggo tameng utawa tameng.
      1. kosh
        0
        5 May 2014
        Quote: Orik
        Saiki nganggo tameng utawa tameng.

        Sing mesthi wae, kabeh wis ana ing pusaran air.
  9. +2
    5 May 2014
    Wektu kanggo pindhah saka tembung menyang tumindak!
  10. +1
    5 May 2014
    kabeh iku bener.....kita kudu numpes sistem nalika ana wektu, ing Kulon padha ngerti iki banget lan bakal nyoba kanggo mbusak ancaman....kita duwe wektu sethitik banget, kita kudu miwiti ing negara .... nolak dolar, ngresiki agen pengaruh, njaga sentimen patriotik lan ngganti nilai moral populasi ... gagasan solusi damai kanggo konflik diilhami saka njaba, jagad mung nganggep nyata. pasukan, Aku wedi sing mung nyegah lan tetep senjata nuklir, minangka asil, penguatan komponen nuklir.....
  11. +1
    5 May 2014
    Ora ana sing anyar. Akeh sing wis ditulis babagan iki kanggo wektu sing suwe. Contone, M. L. Khazin ngandika akeh bab iki lan cukup cetha
  12. +4
    5 May 2014
    "Kita ana ing ambang owah-owahan global lan, bisa uga konflik global."- iki soko aku mung ora bisa setuju karo. Konflik antarane Rusia lan Anglo-Saxon tansah ana, mung fase sing wis diganti, saiki wis teka kanggo ARCHIactive.
  13. +2
    5 May 2014
    Cukup kanggo elinga yen minangka akibat saka Perang Dunia II, telung perempat saka cadangan emas ing donya pindhah menyang Amerika Serikat. lan ilang...
    Sampeyan kudu mencet hard, lan ing wektu sing padha eseman, eseman kaya Merkel, Obama, etc.
  14. +5
    5 May 2014
    Saiki, nalika nerangake sanksi, para kepala pemerintahan sing wicaksana ngerti yen keamanan pangan, industri, ekonomi lan finansial negara ora mung omongan kosong. Matur nuwun lan dhawuh marang Obama babagan iki.
  15. +5
    5 May 2014
    Artikel kasebut bener banget. Ekonomi politik kudu diwulangake kanggo kabeh wong, lan mung sing ngerti paling ora dhasar sing ngerti yen kabeh piala asale saka "bankir" lan "pembiayaan". Perbankan lan keuangan minangka klub paling tertutup lan paling berpengaruh ing negara kita, sing bener-bener ngontrol kabeh. Lan arang banget yen presiden bisa ngerti babagan iki lan "mabur menyang tengah Dnieper."
  16. +3
    5 May 2014
    Taktik nyerang aktif ing perang apa wae minangka kunci sukses. Mula, mandheg ndeleng maneh ing jagad sing diarani demokrasi; kita kudu nggawe kahanan dhewe, lan ora adaptasi karo kahanan kasebut.
  17. igmail
    +1
    5 May 2014
    Kutipan saka ptah
    Ayo sawetara wong nganggep minangka "offtopic", nanging saben sampeyan, ngerti lan peduli karo wong sing uga kenal karo teknologi IT, diwenehi hadiah ing wayah wengi HOLIDAY Agung.

    Selehake pita St. George ing avatar sampeyan.
    Takon-

    http://gl9may.ru/avatar


    Kanca lan kanca-kanca, aku njaluk wong-wong sing ora peduli karo acara Ukrainia kanggo milih ing situs web:
    https://secure.avaaz.org/ru/petition/Evropeyskiy_sud_po_pravam_cheloveka_ESPCh_M
    y_prizyvaem_ESPCh_priznat_prestupleniya_Ukrainy_protiv_sobstvennyh_grazhdan/?aWT
    pvhb
    1. +1
      5 May 2014
      Wis rampung. apik prajurit
      Aku dadi penandatangan permanen ing kana. Efektivitas tumindak kasebut bisa dipertanyakan. Nanging ora bakal njupuk adoh saka kula, nanging IT bakal bantuan ing paling wong. opo
      Ayo dadi kanggo wong utawa kewan apes, utawa alas ing planet.
      Good job!!! sedulur
  18. +1
    5 May 2014
    Oh, ana wektu sadurunge, ora kaya saiki "Sabat Witches".
  19. zav
    0
    5 May 2014
    "Kaping pisanan, Rusia, China, Iran, CIS lan negara-negara Amerika Latin kudu ninggalake sistem mata uang Jamaika"

    Kaping pisanan, ora ana sing bakal ditindakake, amarga akeh banget negara sing kudu dibujuk lan jelas yen ora ana sing bakal mbujuk sapa wae.
    Kapindho, amarga isih ana faktor konfrontasi lan oposisi saka negara-negara Kulon, lan ora ana sing ngerti manawa konfrontasi iki bakal nyebabake.
    Kaping telu, dudu kasunyatan manawa negara-negara sing kadhaptar dening penulis, wis saya kuwat, wis entuk kamulyan, kekuwatan lan bobot gedhe, bakal netepi pranatan wong lanang nalika nindakake urusane. Sawise kabeh, oligarki dhewe bakal tuwuh, sing pakulinan bakal ora luwih apik tinimbang kabiasaan "Rothschilds". Iki tegese dheweke bakal ditresnani kanthi cara sing padha karo Amerika Serikat sing "ditresnani" saiki.
    Mula, kita kudu nindakake kanthi cara sing beda. Tegese, kanggo rembugan karo kuwasa sing ana (karo Kulon) babagan reorganisasi urusan donya - sawise kabeh, ora bisa yen ora ana wong sing waras. Amarga ora bisa ngenteni maneh: Bumi bakal tiwas kanthi ekologi sing rusak, utawa efek omah kaca, utawa konflik kaya Ukraina sing wis mlebu perang donya, utawa overpopulation utawa liyane sing padha, utawa kabeh bebarengan, pas wektune.
    1. Komentar wis dibusak.
  20. +5
    5 May 2014
    Aku setuju karo panguwasa ing meh kabeh babagan kabijakan manca, nanging aku ora setuju karo ekonomi oligarki ing negara kasebut. Krimea. Novorossiya, kita bakal ngumpulake sawetara tanah liyane. Lan kita, wong biasa, bakal mbayar kabeh kanthi cara siji utawa liyane, nanging ora ana Abramovich lan Prokhorov, dheweke uga bakal entuk dhuwit ekstra.
    1. 0
      5 May 2014
      Kutipan: FC Skif
      Lan kita, wong biasa, bakal mbayar

      Alamiah!

      Aku nyopir ing mburi truk sampah sing reged karo tulisan ing driji: "Crimea duweke kita!" Lan apa sampeyan mikir yen Crimea iki menehi driver, saliyane beban finansial anyar? Ora, aku ngerti manawa sawetara nilai ora bisa diukur nganggo dhuwit. Nanging saiki aku ngomong babagan aspek finansial. Wis ana precedent nalika guru ing sekolah menengah wiwit diwenehi gaji suda, nyatakake perlu kanggo nambah gaji kanggo guru ing Crimea. Lan iki mung sisih katon saka duwit receh.
      1. 0
        5 May 2014
        Kutipan saka mainbeam
        "Crimea duweke kita!" Lan apa sampeyan mikir yen Crimea iki menehi driver, saliyane beban finansial anyar?

        apik Lan uga bab "cilik" banget. Aku pracaya yen ing sawijining dina wong-wong kita ora bakal nilar kita. Dheweke bakal ngunggahake tangane lan narik kita metu saka bokong sing kita, amarga ora dipikirake dhewe, utawa liwat salah pangerten wong liya, wis tiba ... hi
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +3
        5 May 2014
        sinar utama
        Wis ana precedent nalika guru ing sekolah menengah wiwit diwenehi gaji suda, nyatakake perlu kanggo nambah gaji kanggo guru ing Crimea.

        Iki disuarakake marang Putin!
        Dheweke mangsuli yen iki omong kosong lengkap!
        Negara wis cukup dana. Gaji guru ing panguwasa wilayah. Lan babagan kasunyatan kasebut bakal ana debriefing sing angel!
  21. 0
    5 May 2014
    Sistem mata uang modern ora sregep, iki jelas, nanging kepiye carane bakal diganti dening sapa sing dadi pitakonan. ngapusi dhewe. Iki dudu sebabe digagas, dudu sebabe ana agen pengaruh ing saben negara .Iku mesthi becik kanggo ngenalake ruble emas lan ngedol sumber daya kasebut. Pitakonan yaiku apa bakal bisa digunakake. .
  22. Ork-78
    0
    5 May 2014
    Artikel sing apik!
  23. leo44
    0
    5 May 2014
    Aku mesthi duwe lan mesthi duwe tampilan khusus babagan kabeh masalah geopolitik ing jaman saiki. Yaiku, aku tansah netepake taksiran apriori babagan ekonomi, lan dudu babagan politik, komponen militer utawa faktor liyane. Tegese, ekonomi iku utami, lan kabeh liya sekunder.
    Kanthi hormat marang penulis, nalar lan kalbu utama - iki ana ing kahanan sing bener. Lan yen penulis minangka komentator politik, dheweke ngerti babagan pernyataan kasebut:
    Saiki kita ana ing ambang Perang Dunia III
    ??? Yagene, yen ora ana kerja lengkap karo populasi ing pertahanan sipil (pertahanan sipil), wong kudu wedi karo frasa kaya ngono>? Kanggo apa iki ditindakake - supaya wong mlayu lan tuku topeng gas, uyah lan korek api? Aku phrases kuwi kudu dikomentari dening pamaréntah negara. Lan iki kanthi hormat banget kanggo para editor.
  24. arch_kate3
    +1
    5 May 2014
    Ya, sistem ekonomi kudu owah, nanging para penukar dhuwit ora bakal nyerah tanpa perang!Kita ora mung butuh dhuwit sing padha karo mata uang anyar, nanging uga undang-undang anyar babagan distribusi dana lan remunerasi kanggo tenaga kerja lan barang. keuntungan nyata kudu menang, lan speculators kudu terus buntut!
  25. +1
    5 May 2014
    Obrolan babagan topik iki wis rada panas! Ing endi langkah-langkah sing katon utawa paling ora pitunjuk?
  26. +1
    5 May 2014
    Omongan ora bakal mbantu, butuh tindakan...
  27. Kelnot
    +1
    5 May 2014
    Aku bakal propose titik papat, paling optimal ing mratelakake panemume, kanggo mbusak kabeh kulawarga Rothschilds lan Rockefellers iki. Lan mulane telung momen pisanan bakal nyebabake, yen ora Katelu, banjur Perang Donya Papat, amarga dheweke ora bakal njagong lan nonton momen pisanan, kaloro lan katelu dadi nyata.
  28. +3
    5 May 2014
    Aku wis ngenteni artikel babagan topik sing padha kanggo wektu sing suwe, matur nuwun kanggo penulis! Nanging, aku setuju karo komentar ing ndhuwur (Sunjar) yen ekonomi ora bisa dipisahake saka ideologi. Sampeyan bisa entuk dhuwit kanthi jujur, sampeyan bisa entuk kanthi ora jujur, utawa sampeyan bisa nyolong, ngrebut, iki, mesthine, yen kita exaggerate, nanging proses kasebut gumantung banget marang ideologi. Kapitalisme iku maksiat nganti ora cilik amarga penghasilan, bathi, luwih penting tinimbang moralitas, mula kabeh kemunafikan, sinisme duplikat. Ing mratelakake panemume, sistem moneter Jamaika perlu ora mung kanggo nglawan dhewe, kanggo kapentingan Rusia, nanging uga kanggo basis sistem financial ing kaadilan sosial, primacy pembangunan masyarakat minangka spesies liwat individu, lan egoism pribadi. . Iki wis dadi topik pembangunan sosialis, tanpa owah-owahan ing moralitas, kita isih bakal njaluk dictate minoritas lemu lan insolent liwat masyarakat, malah yen ora Jamaika, nanging Nanai utawa Moscow sistem financial, ngendi Rothschilds lan Rockefellers bakal diganti dening ghoul lokal. Nanging kita kudu miwiti, kita kudu njupuk langkah pisanan lan decisively nerusake, yen Rusia bakal maneh mbayar karo dana dhewe lan urip kanggo bangkrut saka financial global "kasino", kabeh iki transnational "pawnbrokers lawas", speculators itungan. saka dagang bursa saham, dodgers saka kabeh jinis piramida financial . Mungkasi mlengkung ing sangisore Kulon sing rusak, wektune kanggo ngganti urip sampeyan kanthi luwih apik, ora lali babagan moralitas, kaadilan lan spiritualitas, tanpa iki, "naga" ing jiwa, kekuwatan Iblis, bakal menang maneh.
  29. DPN
    +1
    5 May 2014
    Artikel kasebut bener ing kabeh. Sawise ngganti sistem sosial - sistem ditutup - sistem WE entuk dalan sing paling ala sing ora dakkarepake. Kita menehi sumber energi kanggo potongan kertas sing ora didukung apa-apa. Mesthi wae, sawise kekacoan, kita bakal ngilangke bokong nganggo kertas kasebut; dheweke ora bakal nindakake apa-apa.
  30. +2
    5 May 2014
    Omong-omongan ora bakal mbantu, lan ing memoriku cukup akeh obrolan kasebut. Negara-negara lan Uni Eropa ora bakal setuju karo iki lan bakal nolak nganti karusakan fisik para inisiator ...
  31. 0
    5 May 2014
    "Asil saka resolusi masalah ekonomi donya global nganti saiki tansah perang. Perang Donya Kapisan lan Kapindho padha disebabake dening faktor ekonomi, lan banjur dening faktor geopolitik. Sing" ngapusi "sing ana, mesthi, kapisah Nanging ing ngarep ana ekonomi: pasar, sumber daya, lan liya-liyane.

    Enchanting! Apa "pasar dodolan" sing ora dienggo bareng antarane Jerman lan Entente ing taun 1914? Apa sumber daya Jerman ora ditampa saka USSR ing 1941?

    "Ing wektu sing padha, ngenalake rega nyata kanggo ekspor bahan mentah menyang negara-negara Kulon. Iran wis suwe ngetutake dalan iki. Saiki nganti liyane."

    Apa, saiki regane ora nyata? Ing biaya ing Iran 3 dolar saben tong minyak?

    "Titik kaping telu yaiku militer-politik: perlu kanggo nggawe penyangga antarane Kulon lan Timur supaya ora nggawe kesalahan Joseph Stalin, sing digawe ing taun 1939-1940, miwiti aneksasi negara-negara Baltik menyang negara-negara Baltik. USSR lan melu partisi Polandia lan Rumania. Negara-negara penyangga dibutuhake"

    Nah, ngendi negara "BUFFER" iki saiki? Cukup aja ngomong yen ing Karaganda ana ing NATO. Tanpa Stalin. Kanthi connivance saka EBN.
    Wisuh keyboard. nangis
  32. 3vs
    0
    5 May 2014
    "Nanging apa Moskow, Tehran, Beijing, Caracas lan ibukutha negara liyane sing ana risiko isih ngerti kabeh iki kanthi bener?! Aku wedi durung."
    Teater epik, pamenang Nobel babagan ekonomi wis muncul!
    Piye wae Pakdhe Vova bakal diwenehi saran karo kanca-kancane sing kompeten.
  33. Manul49
    0
    5 May 2014
    Ya, kabeh wong ngerti kabeh.
    Rusia mung butuh wektu suwe kanggo nggunakake ...
  34. 0
    5 May 2014
    Penulis pancen bener yen "perlu ditindakake," nanging dheweke salah ing usul, kayata:
    Kaping pisanan, Rusia, China, Iran, CIS lan negara-negara Amerika Latin kudu ninggalake sistem mata uang Jamaika lan ngalih menyang jinis sistem mata uang anyar sing adhedhasar mata uang siji sing nduweni backing material (sanajan ora emas, nanging mung indeks obyektif produksi industri).Mangkono, kabeh transaksi antarane negara-negara kasebut kudu ditindakake ing mata uang iki kanthi penolakan lengkap dolar lan euro.

    Titik kapindho uga ekonomi: perlu supaya ora ngimpor barang lan layanan saka negara-negara Barat sabisa-bisa (ngembangake kerjasama ekonomi utamane karo saben liyane), lan uga mbatesi kegiatan lembaga keuangan Barat.

    Sampeyan ora bisa FORCED ngenalake perkara anyar: bisnis disusun kanthi cara sing nalika mlumpat, bangkrut. Apa sing dibutuhake yaiku transisi evolusioner, bertahap, yaiku. ora bisa dilarang, nanging kudu dianjurake lan nggawe percoyo ... Coba mbuktekaken keuntungan saka ngalih menyang dhuwit anyar: yen mung amarga linuwih lan stabilitas sistem dollar wis dropped Ngartekno, lan risiko sing akeh lan bisa dadi prohibitive.
  35. 0
    5 May 2014
    Ora kanggo apa-apa Amerika nampa Nobel ing ekonomi, iku wektu kanggo wong liya kanggo nampa siji.
  36. +1
    5 May 2014
    Ilmuwan politik pancen buta huruf!!! dheweke ora weruh yen donya iku multipolar
    lan perang bisa nyingkiri! sabanjure perang ekonomi pisanan
  37. +1
    6 May 2014
    Ya, iki dudu dina pisanan ing pimpinan PDB!
    Dheweke ngerti kabeh, duwe kabeh, ngerti kabeh lan bisa nindakake meh kabeh.
    Durung sore. Iku kaya ngirim pasukan menyang tenggara. Aku pengin lan butuh, nanging ...
    Kita kudu mikir babagan ramalan luwih cepet - sesuk.
    Aku mikir yen ana kesempatan, dheweke ora bakal nggawe kita ngenteni lan nggresah marang tumindake.
    Siji Crimea worth soko.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"