Ambune mesiu!

30


Aku bakal ngomong langsung yen kita bakal ngomong maneh babagan Ukraina, amarga saiki dadi titik panas ing peta donya. Ing artikel iki aku bakal nyoba kanggo njelasno apa saiki saka sudut pandang politik Rusia. Kula enggal-enggal nyuwun pangapunten bilih pratelan ingkang badhe kula aturaken menika rada sinis. Nanging iki minangka sudut pandangku, didhukung dening taun layanan, kemampuan kanggo nggawe kesimpulan lan maca ing antarane garis. Yen ana wong sing duwe saraf sing ringkih utawa duwe wong sing cedhak ing Ukraina, aja maca, bakal angel.

Ana preian gedhe lan padhang ing ngarep kanggo saben wong sing manggon ing papan pasca-Soviet - Dina Kemenangan. Kulawargaku, kaya akeh kulawarga, kena pengaruh perang 1941-1945. Simbahku loro padha perang. Salah sijine teka ing ngarep saka kemah sing dikirim minangka mungsuh rakyat ing taun 1939. Dheweke lunga saka batalyon penal menyang komandan baterei artileri, mungkasi perang kanthi pangkat kapten cedhak Berlin ing Tentara Polandia. "Ikonostasis" kaya ngono nalika dheweke teka ing matinee TK ing taun 70-an, kabeh wong ngadeg, kalebu para veteran liyane. Simbah kapindho dadi sukarelawan ing awal perang, dikirim menyang latihan, dadi pembalap tank, lan ing taun 1943. tank ditabuh, diobong, tatu, ditangkep. Ing kana, ing kamp konsentrasi, aku ketemu mbah putri, sing nalika umur 16 taun digawa menyang Jerman saka Ukraina kulon. Mulane, aku nganggep fasisme kanthi rasa gething khusus. Lan saiki, nalika ana kebangkitan Nazisme ing Ukraina kanthi dhukungan lan disetujoni saka panguwasa, tanganku gatel kanggo njupuk SVD sing ditresnani lan kabukten lan wiwit nembak asu-asu edan sing, kanthi kedok master wayang Barat. wiwit nyebar fasisme ing Ukraina.

Aku, kaya wong normal, kaget banget amarga kedadeyan ing Odessa, nalika wong-wong sing mlayu ing jendela ditembak lan rampung. Aku ketukan karo indignation sing aku ora bisa njupuk ing tangan gaman lan nanggapi miturut prinsip "getih kanggo getih". Iku uga frustasi banget yen presiden kita meneng lan ora ngirim pasukan. Lan mung sawise, nalika emosi subsided, akal sehat kicked ing, lan aku temen maujud sing aku pancene ora pengin dadi ing panggonan pamaréntahan Maidan. Kasepen Putin dudu tandha ora duwe daya; siji ora kudu mikir yen dheweke wis ngangkat tangane lan nyerah. Iki minangka singa sing ndhelik sadurunge mlumpat. Saiki aku bisa banget nyinggung wong Ukraina, nanging yen aku ora ngomong iki, iku bakal salah. Durung cukup getih sing diwutahake. Turchynov lan Yatsenyuk durung ngliwati titik ora bali. Sithik wis dilebokake ing misbyah para korban game politik ing Ukraina. Aku ngerti yen urip manungsa iku larang regane, lan apa sing daktulis saiki bisa uga katon kaya pitenah lan moyoki kanggo akeh, nanging pracaya marang aku, aku dhewe wis siyap ngangkat senjata lan lunga mbela sedulur-sedulur Slavikku, aku padha sumelang kaya kabeh wong. liyane kene. Nanging urip 50-60 wong sithik banget ing skala politik kanggo ngilangi impostor. Sembarang gangguan sing kuat menyang wilayah Ukraina bakal mbutuhake sanksi, sanajan Amerika Serikat wis suwe banget nyenengake kita. Malah ana lelucon: "Wigati! Sensasi! Amerika Serikat ngenalake sanksi amarga ora nggatekake sanksi!" Ing mratelakake panemume, sing bisa uga salah, Rusia ora bakal ngirim pasukan menyang Ukraina ing pangertèn kang wis rembugan kene. Bisa uga yen luwih akeh getih sing diwutahake lan titik ora bisa bali, para profesional paling apik ing donya bakal nindakake tugase - pasukan khusus GRU. Cukup kanggo decapitate hydra, lan awak bakal bosok dhewe. Ing basa garing, cukup ditrima yen spesialis nggarap Turchynov, Yatsenyuk lan liya-liyane, sing nandhang getih kanthi getih, gamelan "dijenengi sawise pandemonium pungkasan rezim fasis," uga Tymoshenko lan sawetara calon, lan ngelekake yen wong liya blathers, kang bakal ketemu karo wong-wong mau ing donya liyane. Iki kabeh bakal rampung. Aku ngerti yen squealing babi ing masyarakat donya bakal liwat gendheng. Padha bakal squeal dawa lan banter, nanging bakal kabeh. Ora ana maneh sing gelem njupuk panggonan ing junta. Lan Yanukovych bakal bali menyang Ukraina lan nganakake kabeh referendum lan pemilihan sing dibutuhake sadurunge jadwal.

Aku ora keberatan yen skenario kaya ngono diwujudake. Nanging angel ngomong kepiye presiden kita nggunakake informasi sing ditampa. Aku bakal ngomong siji bab: Aku ora meri iki clowns sing nelpon piyambak pamaréntah Ukraina. Yen Putin meneng, tegese ana kejutan, lan flogging demonstratif kanggo dheweke minangka perkara sing paling ora mbebayani. Aku mikir yen Rusia wis naleni tali ing boots, iku bakal nuduhake kekuwatan lan tekad, supaya wong liya ora kentekan niat narik kumis macan, nggugah bruwang sing lagi turu lan cepet-cepet ngubengi Rusia.

Iku apik yen mbah kakungku ora manggon kanggo ndeleng wektu iki, nanging tilar donya ing katresnan lan pakurmatan ing Uni Soviet, ngerti yen nilai-nilai saka Kamenangan Agung ora goyah, amarga padha ora bakal keno obscurantism kuwi.

Ing wiwitan taun 1941, sawetara ing komunitas donya percaya yen Uni bisa ngalahake fasisme. Ing taun 1945 ora ana sing mangu-mangu babagan iki. Mangkono uga, lan bakal tansah.

Kanggo analis Barat sing maca situs iki, aku bisa ngomong siji bab: "Aja TANGI BEAR SLEEPING!" Yen ora, kita bisa uga gabung karo NATO - nganti tekan Walanda.

Sugeng liburan sing bakal teka - Dina Kemenangan Agung! Kanggo mbah kakung lan mbah kakung!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. AnakKuburanKuda
    + 16
    10 May 2014
    Cukup kanggo decapitate hydra, lan awak bakal bosok dhewe

    Ukrainians kudu behead dheweke dhewe, karo bantuan kita, mesthi.
    1. + 10
      10 May 2014
      Wektu kanggo mungkasi perang.
      Kuburan wis digali kanggo hydra!
      Sampeyan ora bisa menang piyambak
      Nanging kita kabeh bebarengan - iki kekuatan!

      Ayo digebugi lan dipotong bebarengan
      Kepala ula wujud!
      Kita ora bakal kelangan jiwa kita,
      Keagungan mantan wis dilestarekake!
      1. +2
        10 May 2014
        Hydra utama lungguh ing Amerika Serikat, lan ora hydra ing Delhi dhewe, nanging mimic cilik Obammka Black Ass Niger, uga, paling niger ora tembung kasar.
        1. Erg
          +1
          10 May 2014
          Obama kaya wayang. Penyakit iki wis dadi luwih jero
  2. +1
    10 May 2014
    Aku pancene pengin ndeleng sniffers endhog lan K ing palang! apik
    1. +1
      10 May 2014
      Penyelenggara utama lan inspirasi yaiku Yulia Timoshenko. Ditresnani dening akeh ing Ukraina, Yulechka. Sing diarani "calon presiden." A kanca sumpah Rusia.
  3. Alexey N
    + 14
    10 May 2014
    Fasisme lair maneh minangka lem sing nyepeng peradaban Barat.
    Utawa mungkin iki mung wujud saka "miliar emas"?
    1. +2
      10 May 2014
      Ya, sejarah ora mulang wong! Kertas ijo nguwasani jagad, dudu utek, yen bisa mikir nganggo otak dhewe, mesthi isih kelingan pelajaran perang. Lan supaya padha mikir kanggo wong-wong mau liwat Atlantik. Nanging dheweke kudu mbayar bokonge ... Lan sanajan, diwenehi tren modis kothak wedhi EU, misale jek aku wiwit tresna "bab iki" karo bokong lan kanthi sengaja mlebu kabeh supaya bisa dadi bajingan. Iku paradoks kanggo mikir ing ngendi sampeyan lungguh ... wong bodho
      1. +3
        10 May 2014
        Iki minangka paradoks kanggo wong sing wicaksana! Lan kanggo politisi Barat dadi norma urip, amarga kanggo wong-wong mau batu bara wis dadi putih lan salju wis dadi ireng!!! ngguyu hi
      2. Erg
        0
        10 May 2014
        Nah, ana sadomaso
    2. +1
      10 May 2014
      Saka wiki:
      Angela Dorothea Merkel, née Kasner (Jerman: Kasner); genus. 17 Juli 1954, Hamburg) minangka politisi Jerman, pimpinan partai Uni Demokratik Kristen wiwit 10 April 2000.
      Sawetara minggu sawise lair Angela, kulawargane pindhah saka Hamburg menyang Republik Demokratik Jerman. Horst Kasner ditugasake ing paroki Gereja Lutheran Berlin-Brandenburg ing desa Kwitzow (saiki bagean saka kutha Perleberg...Ing taun 1973, Angela lulus ujian akhir kanggo sekolah menengah kanthi nilai sing apik banget.
      Sajrone taun sekolah, Angela Merkel dadi anggota organisasi perintis lan banjur Union of Free German Youth (SSNM)... Nalika isih sekolah, Angela Kasner mutusake kanggo ndaftar ing departemen fisika Universitas Karl Marx Leipzig lan ing 1973 pindhah menyang Leipzig. Dheweke ora salah siji saka nom-noman oposisi-minded, nanging miturut dheweke, ing taun-taun iki, dheweke ketemu karo penulis dissident Rainer Kunze, sing dianggep penulis favorit.

      Nalika sinau ing taun 1974, ing salah sawijining rapat pertukaran pemuda karo mahasiswa fisika saka Moskow lan Leningrad, Angela ketemu bojone sing sepisanan, mahasiswa fisika saka Vogtland Ulrich Merkel. Pernikahan kasebut dianakake ing Gereja Templin tanggal 3 September 1977.
      Angela Merkel mbela tesis "Pengaruh korélasi spasial ing tingkat reaksi dhasar bimolekul ing medium kandhel" ing Juni 1978 kanthi tandha apik banget. Sajrone sinau, Angela aktif melu ing karya SSNM.
      Ing karya, ing Central Institute of Physical Chemistry ing Academy of Sciences saka GDR, Angela Merkel aktif melu ing urip politik: dheweke dadi anggota panitia distrik SSNM lan sekretaris kanggo agitasi lan propaganda. Angela Merkel nyebat kegiatan iki minangka karya budaya lan pendidikan, sing, nalika dheweke ngakoni ing wawancara ing taun 1992, dheweke seneng. Angela Merkel ora gabung karo SED utawa partai liyane saka blok demokratis GDR lan ora melu gerakan oposisi.


      Dadi A. Merkel ora saka Pemuda Hitler, lan saka pejabat Komsomol, sing ing negara kita uga kanthi bungah ngiyanati cita-cita komunisme!
      1. Alexey N
        0
        10 May 2014
        Amarga umure, Merkel ora bisa dadi anggota organisasi fasis.
        Dheweke minangka pewaris spiritual saka Reich kaping 3.
  4. +3
    10 May 2014
    Aku wis ngomong suwe yen nembak kaya asu rabid ora bakal suwe.
    1. +2
      10 May 2014
      Isih, aku mikir kita kudu miwiti karo Kolomiysky. Kanggo merkantilisme ing getih iku dhuwure sinisme
  5. +1
    10 May 2014
    Salaman karo penulis. Inggih ngandika apik
  6. + 15
    10 May 2014
    Tekan Walanda kabeh....
  7. 0
    10 May 2014
    Aku ora sengit marang wong Amerika biasa, kaya prajurit Soviet ora sengit marang wong Jerman biasa.
    Pramila prajurit kita ngadeg ing Berlin karo bocah ing tangane.

    Man - sing muni bangga. Fasis - muni ...

    P.S. Manungsa waé: SBU wis nggawe tiron saka "Musim Semi Rusia" http://rusvesna.su/news/1399676094
  8. 0
    10 May 2014
    Aku setuju karo penulis. Titik ora bali isih adoh. Ya wis: adoh. Ana akeh faktor ing kene. Kita kudu ngenteni bangkrut lengkap (saka 16 Mei sampeyan kudu mbayar gas luwih dhisik. Apa dheweke bakal mbayar? - Ora!). Geografi pertempuran cilik, lan sacara statistik jumlah sing tiwas durung nggegirisi (bandhingake karo Suriah). Pungkasan, durasi konflik - mung nem sasi wis liwati wiwit Desember. Dalang bisa uga mung dadi kuciwa karo wayang lan mandheg nulungi. Nanging iki mbutuhake wektu. Elinga kepiye, sawise rong taun perang ing Suriah, Amerika mandheg nyuplai wong-wong Siria; Saudis lan Qatar padha gelo amarga iki.
    1. 0
      10 May 2014
      Kutipan: Sirius-2
      Elinga kepiye, sawise rong taun perang ing Suriah, Amerika mandheg nyuplai wong-wong Siria; Saudis lan Qatar padha gelo amarga iki.


      Nanging saiki dheweke wis maneh nyatakake yen perlu kanggo nambah bantuan kanggo oposisi Siria. Katon kaya bakal mbales dendam ing kabeh sisih.
  9. PRN
    0
    10 May 2014
    Sawise pemilihan, Turchinov lan Yatsenyuk bakal dadi barang sing kepungkur (dheweke dhewe bakal pindhah menyang Kulon). Nanging Kolomoisky, Yarosh lan Parubi bakal tetep - mula kudu dinetralake supaya bisa lokal lan numpes wabah coklat. Kemenangan ngenteni Tenggara !!!
  10. +1
    10 May 2014
    Aku mbaleni tanpa lelah: MATI PARA FASIS!!!

    Aku pancene pengin Putin tumindak kanthi tegas: wilayah Donetsk lan Lugansk kudu disimpen.
    Kajaba iku, fasis NATO bakal nulungi fasis Ukrainia; padha ora beda karo saben liyane.
  11. 0
    10 May 2014
    Wiwit awal transisi kahanan Ukrainia dadi fase serius, ing diskusi karo kanca-kanca, aku mesthi ujar: "Akeh getih dibutuhake ing Ukraina." Lan iki ora amarga aku pribadi banget ngelak getih, nanging amarga ing kasus iki bakal ana puluhan kaping kurang korban tinimbang ing perang sluggish utawa sawetara liyane "counter-operasi".
    Aku setuju banget karo penulis artikel kasebut.
  12. 0
    10 May 2014
    wong-wong iku padha, nanging pikiran lan niyat beda - Kiev pengin daya tanpa wates malah ing biaya akeh manungsa, lan buruh hard pengin tentrem lan karya, stabilitas ing urip, mulane ukroina lagi ambruk - durung menang perang nglawan rakyat lan ora bakal menang, nanging mung bakal nyepetake ambruk .kamenangan nyata mung bisa ana ing tangane rakyat.
  13. chapovsky
    0
    10 May 2014
    fasis mung ngakoni bangsane dhewe, lan iki RUSSOPHOBES - padha sengit marang Rusia. iki asil saka Perang Dingin, nurtured dening ideologists Amérika. SEKTOR TEngen minangka asil eksperimen marang wong sing wis dicuci otak suwene 20 taun. Dheweke dadi makhluk, nanging wong AMERIKA sing kudu disalahake. Lan saiki Amirikos ora bakal ninggalake kovs, padha arep menehi 10 $ multis. lan bakal LEGAL mbesmi Rusia luwih ...
  14. Rusin Dima
    0
    10 May 2014
    Simbahku mati ing omah ing tangan anak lan putu, lan ing panguburan kanggo pisanan ing uripku, aku weruh bapakku nangis, matur nuwun Gusti, mbah kakungku, wong Ukraina, ora bisa ndeleng dina iki, Putin. minangka siji-sijine wong ing donya sing bisa mikir kanthi wicaksana lan nggawe keputusan sing bener, kanthi wuta marang dheweke, aku percaya ing geni lan banyu kanggo dheweke....
  15. kosh
    +2
    10 May 2014
    Kutipan: "Cukup kanggo penggal hydra, lan awak bakal bosok dhewe."

    Iku misale jek kula sing iki pendekatan entheng kanggo apa wis kedados ing Ukraina. Ya, aku setuju, hidra kudu dipenggal. nanging awak dhewe kudu dismembered, lan sawetara bêsik diobong, lan banjur pakunjaran, sekolah, pendidikan, sajarah, karya, buruh paksa. Mung banjur bisa ngarep-arep ing 5-10 taun yen hydra bakal dirusak. Bajingan iki wis gedhe banget.
  16. Erg
    0
    10 May 2014
    Nggoleki radikal Ukrainia, sampeyan entuk conto sing jelas babagan apa wong sing wis "dilatih" ing gaya "kebebasan" Kulon dadi. Generasi iki tuwuh ing njaba USSR. karusakan lengkap saka nyawa
  17. 0
    10 May 2014
    Aku ragu banget yen Yaitsenyukh-Turchinov-Yarosh-Tymoshenko lan liya-liyane bakal entuk apa sing pantes. Sayange, Agustus 2008 nuduhake yen Rusia bisa menehi tentara mungsuh wektu hard, nanging pimpinan ndhuwur banjur golek piyambak metu saka jangkauan kanggo kita ing Amerika Serikat, ing rok pemilik. Nganti saiki, ora ana sing menehi Saakashvili, dheweke saiki ketagihan obat-obatan ing AS lan urip ing dina-dina pungkasan ngombe pensiun Amerika sing ora sopan. Dadi juntas iki...Yarosh paling kamungkinan bakal diwenehi adoh kanggo dipangan minangka bahan sampah lan asu edan sing kudu sijine turu, nanging oh my God, kaya Timoshenko-Turchinov lan Yaitsenyukh bakal mlayu - sawetara menyang Jerman kanggo sing nduweni (ngikuti Gorbachev) lan sawetara menyang AS ... ya, yen spesialis kita nemokake teroris ing Timur Tengah (contone, dheweke mateni langsung ing irung sponsor - ing Qatar), banjur ing AS malah spesialis kita. ojo dolan-dolan... ana ing AS iki, ora mung ing kabeh lurung-lurung, nanging miturut pendapatku Saben warga AS duwe kamera sing macet ing bokonge)))
    1. 0
      10 May 2014
      Aja lali yen ing taun 2008, ing setir ana boneka beruang sing ora bisa ngusap bokonge dhewe, lan dheweke dadi panglima. Saiki ing setir ana wong kanthi karakter sing kuwat lan medeni.
  18. 0
    10 May 2014
    Penulis, sedhih banget, kabeh aku setuju karo sampeyan. Kabeh wis adoh banget kanggo njupuk maneh kanthi cepet lan ngrampungake kabeh masalah.
  19. 0
    10 May 2014
    angel, nanging bener! penulis bener!
  20. 0
    10 May 2014
    Aku setuju banget karo artikel kasebut. Aku pengin nambah siji bab: misale jek sing Amerika pancene pengin nyeret kita menyang musuhan ing Ukraina. Odessa lan Mariupol minangka provokasi (khusus marang Rusia), sing paling jelas ngonfirmasi asumsi iki. Presiden Federasi Rusia ngendika yen dheweke bakal nglindhungi kanca-kancane ing ngendi wae - wektu iki. Ya, njupuk wong ing Dina Kamenangan iku rong perkara. Lan durung - wektu durung, lan jawaban bakal kaya sing mungsuh bakal edan (aku mikir).
  21. 0
    10 May 2014
    Aku seneng artikel kasebut, nanging aku ora kabeh gampang banget, mula aku ragu yen kita duwe spesialis kaya Sudoplatov, sing nanggapi bledosan ing Volgograd, meneng, mbok menawa dheweke ora ngandhani yen ana wong sing wis mbayar. iki, aku pengin ngarep-arep. Babagan Merkel uga, ing Jerman ana 286 pangkalan Amer, luwih akeh tinimbang ing ngendi wae, lan padha dicekel ing kono dening udders supaya sampeyan nyoba kanggo ngomong soko marang, supaya Angela kudu manthuk ing unison karo pamaréntah, nanging apa apa, digunakake padha bakal cepet ngatur owah-owahan saka pamaréntahan dening tangan manca utawa Samsaya Awon. Temenan, kabeh panguwasa Ukraina saiki, nalika padha mambu goreng, bakal mlayu menyang genangan gedhe, supaya ing wayahe padha nindakake kabeh pesenan saka pemilik, nanging kaya ing paribasan "gawe gemblung ndedonga kanggo. Gusti Allah, dheweke bakal ngrusak bathuk, "lan iki terus-terusan overacting, mula para pamilik kaget lan kabeh iki kanggo dheweke.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"